Pogledaj cijelu verziju : Anime & Manga - everything related
JohnnyMo
21-12-2008, 00:22
Može mi samo netko rec na kojoj se stranicu mogu gledat naruto epizode , isto kao youtube , samo sadrzi samo naruto epizode...
hvala
Eatlime je nesto zeznuo s Naruto episodama,i svi drugi...sada ne znam koja je koja epizoda,
Ajde mi recite šta je krivo :(
http://www.eatlime.com/zone/Naruto/1/br ... eason-8/14 (http://www.eatlime.com/zone/Naruto/1/browse/Naruto--Season-8/14)
205 nema,ali sam drugdje vidio da ono nije zapravo 202-203-204 nego 203-204-205
Ili je možda to ipak zapravo 203-205,a 202 je neka epizoda s isječcima iz prošlosti?
Kostolomac
21-12-2008, 01:06
Hellsing OVA 5 subbana. :)
finally, bacam se na download :pray:
trenutno gledam Bleach i čitam Bleach mangu
odličan mi je i anime i manga
trenutno na 80toj epizodi
Zaraki Kenpachi :pray: :pray:
probao također gledat naruto i ne sviđa mi se pa neću ni nastaviti
Worthaur
21-12-2008, 09:39
Može mi samo netko rec na kojoj se stranicu mogu gledat naruto epizode , isto kao youtube , samo sadrzi samo naruto epizode...
hvala
http://www.dignaruto.com/
www.eatlime.com (http://www.eatlime.com)
Imaš naruto channel/zonu
Sve epizode zapravo(osim ove 202(koja je zapravo flashback epizoda) i fali jos mislim 85,ali to ce netko valjda reupati)
Arbiter of Change
21-12-2008, 15:53
Pogledao Hellsing OVA 5... ou yeah. :)
-> SPOILER <-
Dolazak legije Iskariota na kraju predvođenih Andersonom je bio jako dobro prenesen iz mange (iako zamoran kad je počeo propovjedati). Inače, odlična epizoda iako nije bila toliko teška što se tiče akcije (Penwood je car), ali zato pomiče radnju... već vidim kako će se oni koji nisu upoznati sa mangom možda pitati koja je fora s time što se brod počeo micati na kraju.
Pogledoh sve epizode orginalnog Naruta,znači 220 epizoda u mjesec i pol dana...Znači jos 89+ shippuuden epizoda i onda bum citao mangu...
Jej
JohnnyMo
22-12-2008, 14:06
Hvala na pomoci.. :bravo:
Imaš još na Myspace ih jako puno,ali su na engleskom pa su voicovi jadni,neki lik Lee ih uploada.
Arbiter of Change
25-12-2008, 20:31
Glasina o Code Geass R3:
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... code-geass (http://www.animenewsnetwork.com/news/2008-12-25/sunrise-indicates-possibility-of-more-code-geass)
Za naruto fanove
kishimoto
cited 2008 Jump Festa
2 of narutos ppl with die and 1 will become seriously injured.
(so i am guessing, with jiraya gone, i think tsunade will die)
Sasukes skills cannot be matched by narutos new skills (hermit mode)
SAI!!! will casue something huge!!(???)
naruto has a bloodline limit (cant wait to see that)
akatsuki leader will kill 6 people (start counting)
Naruto will collide with Pain; Kakashi’s team will collide with Tobi. There will be big turnaround on Tobi v. Kakashi’s team. (thats why i think kakashi wont die)
Naruto v. Pain will be fights of the “beasts”. Be prepared, during this fight there will be deaths from Naruto’s team. (tsunade??)
Three new members will join the Akatsuki. They will be stronger than Deidara, Hidan, and Kakuzu. One of them is the brother/sister of the Hokage (DANZOUUUU!!???!!)
After all these fights, there will be a great war (nice, kill em all)
There will be death on Tobi v. Naruto team and one of them becomes unable to fight.. (ouch wonder which one is which)
This Jinchuuriki (KILLABEE) kills one of the Akatsuki’s members and invades Konoha by him/herself. During this fight one dies, and one will lose his/her eyesight (killer bee dies and sasuke or kakashi loses his eyesight)
:D
i treća verzija naruta
http://www.narutowallpaper.biz/images/wallpapers/6th-hokage-small.jpg
Worthaur
27-12-2008, 22:56
Can't wait D:
samo znam da se ta slika mota po internetu vec 10 godina :(
Previše smrti(makar ne kužim da li se to zbraja ili su iste stvari)...znači vjerujem da Sakura i Naruto će biti živi,izgubiti će vid Sasuke(nekako mislim da Kakashi neće jer mu je samo 1 oku(obitovo) ima sharingan
Ima tko link za naruto mangu i da li mi može reći na kojem je chapteru shippuuden(znači anime) stao?(prevedno na engleski)
Double Post
Evo "točniji" SPOILERA
http://www.naruto-boards.com/330665/maj ... spoilers./ (http://www.naruto-boards.com/330665/major-naruto-spoilers./)
znači svi su mrtvi..doslovno...
Kostolomac
30-12-2008, 01:06
Pogledao FMA do kraja... Počinje me anime stvarno živcirat... Moram si nabavit neki sa malo sretnijim završetkom. Ajde, bar me nije dotukao ko Berserk :cry:
Pogledao FMA do kraja... Počinje me anime stvarno živcirat... Moram si nabavit neki sa malo sretnijim završetkom. Ajde, bar me nije dotukao ko Berserk :cry:
obavezno pogledaj FMA movie nadovezuje se na priču
Kostolomac
30-12-2008, 01:10
Nisam ni znao da ima i film, thanks :)
Sonic_Moronic
30-12-2008, 16:37
Berserk nema toliko loš završetak koliko misliš. Čitaj mangu.
FMA muvi je prilično smećast.
Pogledo Tengen Toppa Gurren Laggan
Preprejeben. Kamina je najjači lik u istoriji televizije. :pray:
Arbiter of Change
05-01-2009, 12:25
Kamina je stvarno jedan od onih jedinstvenih likova za kojeg još od 1. epizode znaš da će razvaljivati... da ne spominjem kako su mu cvikse postale novi meme u anime komunama. Ali pored toga i glazba razvaljuje u seriji... predobra je.
Al e, jednu stvar nisam nikako ikako mogao preboljeti. Još uvijek mi se srce cijepa. :(
Neću reć koje jer je spojl, al mislim da shvaćaš. :(
Gledam Monstera sad. Prilično boguje.
Gledam Elfen Lied,dosao do episode 09...dobro je...pitam se,da li postoji nesto s vise blood and gore,nasilja itd.?
Nisam gledao elfen leid, ali berserk ima krvi na hektolitre...
Sad gledam witch hunter Robin, dosta je dobra serijaa, jedino me živcira što su sve epizode ili pomalo nedovršene, ili jednostavno napeti dio zguraju u 2-3 minute pred kraj.
Čitao sam nešto o Berserku,kao kraj je uber tužan,ali u mangi je manje itd.
Inače nije meni toliko stalo do te krvi nego vise do nacina kako su ubijeni i zasto...(mislim nije mi isto kada jedan super heroj dobričina pobi 6000 zlih nabildanih likova i kada mala curica useta u stan i pobi cijelu familiju,opet,i opet,i opet.)
da... mala curica scenario je mnogo bolji i kulniji... trenutno ne gledam nista, dvoumim se da li da gledam darker than black ili ergo proxy....
Čitao sam nešto o Berserku,kao kraj je uber tužan,ali u mangi je manje itd.
Inače nije meni toliko stalo do te krvi nego vise do nacina kako su ubijeni i zasto...(mislim nije mi isto kada jedan super heroj dobričina pobi 6000 zlih nabildanih likova i kada mala curica useta u stan i pobi cijelu familiju,opet,i opet,i opet.)
Toplo preporučam berserk, ne zbog hektolitra krvi koji su po meni totalno nepotrebni, već zbog izvrsne priče, dosta dobrih likova i fenomenalnog soundtrack-a (u animeu naravno jer intro je strava i užas).
Savjet za ljude koji nisu pogledali berserk a htjeli bi - počnite ga gledat od DRUGE epizode, te prvu epizodu odgledajte NAKON ZADNJE. Naravno ne morate se za ovim povoditi, ali prva epizoda na ovaj način ima 95% više smisla, a i kraj samog animea vam tako neće ostaviti gorak okus u ustima...
Hm,zelis reci da je prva epizoda zapravo se nadovezuje na zadnju?
Arbiter of Change
07-01-2009, 23:28
Prva epizoda je daleko, daleko nakon zadnje epizode (nadovezuje se, ali je toliko preskočeno da će opet ispasti čudno ako nisi čitao mangu). Opet će ostaviti dosta toga neotkrivenog, ali ti na neki način neće spoilati neke stvari (naravno, ako povežeš sam).
Vjerojatno ću opet pogledati Tengen Toppa Gurren Laggan... samo prvi dio serijala.
Hm,zelis reci da je prva epizoda zapravo se nadovezuje na zadnju?
Kao što Arby reče, u kronološkom smislu se događa nakon zadnje epizode. Ja sam gledao normalnim redosljedom, i 2-3 epizode pred kraj uopće mi nije bilo jasno kakve veze prva epizoda ima sa ostatkom serije. Tek na samom kraju ona dobija neki smisao, zato i kažem da bi ju bilo pametnije pogledati nakon svega ostalog.
Duke of Earl
08-01-2009, 18:32
Eto, nakon mjesec dana čitanja, završio sam s mangom Lone Wolf And Cub (http://www.mangavolume.com/lone-wolf-and-cub/chapter-lone-wolf-and-cub-1/).
I evo, bez zadrške mogu reći da je ovo nešto najbolje što sam pročitao u životu, bilo knjiga, strip ili manga, i jedina koja me uspjela natjerati da pustim suzu, i to više puta kako su chapteri odmicali do savršenog završetka. Ne želim uopće spominjati radnju, da ne pokvarim nekom užitak čitanja, zato što se ovo jednostavno MORA pročitati, s obzirom da je to ujedno i najutjecajnija manga o samurajima i feudalnom Japanu, koje je utjecala na sve koje su došle poslije nje.
Ne postoji ništa slično ovome, i svakako zaslužuje pozornost svakoga tko ima imalo zanimanja za ovakav tip crtane umjetnosti. Samo nemojte odustati na početku, priča se malo sporije kreće, ali kad krene, čita se u jednom dahu. Kad još malo proučim povijest Japana, sigurno ću je opet pročitati da bolje povežem neke dijelove koji se tiču tog perioda.
I da zaključimo, PROČITAJTE JU ! :)
Sonic_Moronic
08-01-2009, 22:49
Hm. Nakon par mjeseci potpune apstinencije od mangi (morao sam stati, pojela me ovisnost) , nastavljam čitati Berserk. Oću još enourmous sword ekšna!1!1!
Nakon toga čitam "Lone Wolf and Cub", point taken. :D
Arbiter of Change
11-01-2009, 00:21
Gledam Berserk,owna boga naveliko,makar prica bila ono,LOGH u Middle Ages settingu:D
Nije baš (politika i to mislim), to se možda samo tako čini do negdje sredine serijala, ali zapravo je u pitanju jedna jako osobna priča i, ma koliko drugi likovi bili zanimljivi, sve se vrti oko Guttsa i njegovog života. Ukratko, on je lik i pol iako dobar dio gledatelja o njemu misli samo kao anime Conanu.
Pa, ak ćemo gledat striktno anime, nekakvu dozu ljudkskosti i dubine počinje pokazivati tek negdje nakon polovice serije.
Počeo sam gledati full metal alchemist...ok je,samo mi se čini kao da je sve nekako pre skraćeno(to jest nisu htjeli imati 5 epizoda za svaku avanturu nego maximalno 2)
Arbiter of Change
12-01-2009, 13:08
Ne baš, ali realno gledano jedini je pandan Death Note-u (bolje rečeno, DN je njemu).
DN je mnogo, mnogo sporiji. Nekad je tolko spor da je dosadan. Kod Monstera je kul kaj nije uvijek glavni lik u centru zbivanja. I manje je predvidljivo od uobičajenih smeća koje imaju naziv "triler".
I da, meni je Monster morbidniji od DN. Slikovnice ftw.
Arbiter of Change
16-01-2009, 11:09
Donekle da (po meni je isto Monster kvalitetniji od DN-ta, ali spada u onu "niche" kategoriju anime-a tako da se definitivno neće svidjeti svima), ali DN ipak dobija dovoljno poleta čisto od strane drame i epike, što od likova pa do ukupne prezentacije, da se održi i bude zanimljiv... bar do onogSdogađaja gdje sve kreće nizbrdo.
Inače, pogledao opet Tengen Toppa Gurren Lagann, sve do kraja unatoč tome što sam rekao da neću, i opet moram reći da je anime odličan (od bombastične glazbe koja prati 1. story arc pa do prokletoSdobrog mixa opere i rapa (shvaćate; opera + rap... pjesma je "Libera Me From This Hell") koji savršeno odgovara za zadnju borbu)). Samo je kraj žalostan do bola.
I da, u nas je izgleda došla ova manga Balada o Janjetu (http://www.horrorhr.com/balada-o-janjetu-knjiga-1/)S(Lament of the Lamb) koja se bavi vampirizmom, do neke mjere, a ne tipičnim Japanskim demonima tako da je preporučam fanovima i onima koje zanima (200 stranica za 33kn je dobra stvar).
DN mi je bio predobar do tamo negdje 15. epizode, onda je posto naporan. Kad je SL krepoSmi je postalotako dosadno da nisammogao gledat dalje. Gledo sam do 29.epizode.
Mislim da se svi slažu sa tim da je dn otišao nizbrdo kada se dogodilo ... ono. A i kraj mi je bio nekak pre mlak.
Unače jučer sam odgledao witch hunter robin. Skroz dobar anime, s time da je i tu kraj nekak mlak.
Arbiter of Change
16-01-2009, 15:11
Arbiter,pratis Tytaniu?
Yup. Obično se potrudim pogledati novu epizodu dan ili dva nakon što je subbaju.
naruto manga is back on track sto se kvalitete i inovativnosti tice koju je imala na samim pocetcima... gledam zadnja dva chaptera i mislim u sebi ako je ovo kraj serije i ako se ovim tempom zavrsi, sva sranja koja je kishimoto priredio ce biti nadomjestena i on ce se iskupiti za svoja nedjela, zadnja dva chaptera obavezno pogledajte...
bleach nafovjestava sjajnu akciju, ali i jako velik vremenski period u kojem ce se ona desavati jer je jednostavno pretesko, u mangama pogotovo, pratiti 4 ili 5 fajtova istovremeno i ne izgubiti na dinamici price...
jedna manga koja me zaokupila ova dva dana je Beck, uopste nije u rangu a kamoli zanru kao narutard ili izbljeljivac ali me opsjela... http://www.onemanga.com/Beck/1/01/Snije jump, znaci stil crteza je off od ostalih poznatih mangi (shounen je), nije battle manga, necu govoriti koji je znar jer pomalo ni sam ne znam, kazu na onemanga u da je music drama manga... ima dosada 100 chaptera, ja sam dosao do 41. (trebalo mi je dva dana), po chapteru ima 68 cirka stranica (normalni format stranice od 4. chaptera), tako da je dobar materijal za citanje... sto sam utvrdio da me drzi na njoj najvise su detalji gitara, a sami detalji odma povlace da su crtezi kvalitetni, jedini manjak u kvaliteti crteza su lica (dvije cure izgledaju identicne, tek sam ih maloprije uspio razlikovati), a onda postoje i ona ogavna lica kakva samo shounene mange mogu imati... znaci nema demona nicega, down to earth je manga i jako realna...
Anyway čini mi se zanimljivi ovaj Neon Genesis Evangelion(makar ništan ne kužim koliko ima dijelova i koga čega) i Cowboy Bebhop(ah,nikako zapamtiti,još stalno govorim jebob)
EVA je... U redu je, iako mi je glupav zbog koječega. Bepopa mi je kul. Jedan od zbilja rijetkih animea/filmova/biločega gdje mi je glavni lik potpuno kul.
Enivej, gotov sa gledanjem Monstera. Zadnje epizode su bile uvjerljivo najbolji dio. Svršavao sam.
Pitam se kaj bi sljedeće mogao. Htio bi Trigun još jednom odgledat, al sam na 56k i nemam doma taj anime. :(
Ahhh,trebam neki anime(bilo bi poželjno da postoji i manga(malo teško da nema) i da se drži nje(moze da ima hrpa fillera,samo da nije totalno druga stvar))
Neki modern life,opušteni,stvarno mi na živce idu svi neki nadrkani likovi i situacije koje moram analizirati,imam dovovljno već problema
Stvari koje su slične donekle time su shojo anime ,naravno vjerujem da tu uvijek ima prikrivenih motiva i toga,ali mislim da sam u stanju ne se baviti time
Gledaj "Welcome to the NHK". Kul social anime o društvenim problemima japana. Većinom se radi o tzv. "hikikomorima", tj. noliferima koji nikad ne izlaze iz stana, al ima tu i o multi level marketingu, zlostavljanju, mmorpg-u (world of fantasy, rofl), itd. Kul je, ima humora i sve.
Ja gledam bepop ispočetka. Prije sam pogledo otprilike pola epizoda. Prije nekih godinu i pol... Sad gledam opet. Pogledo 3 epizode. Spike. <3
Duke of Earl
22-01-2009, 10:43
Ja gledam bepop ispočetka. Prije sam pogledo otprilike pola epizoda. Prije nekih godinu i pol... Sad gledam opet. Pogledo 3 epizode. Spike. <3
Bebop je genijalan anime, probaj ga ovaj put pogledat do kraja.
Sad ću sam sebe besramno citirat, u slučaju da netko nije primjetio na prošlim stranicama:
Eto, nakon mjesec dana čitanja, završio sam s mangom Lone Wolf And Cub (http://www.mangavolume.com/lone-wolf-and-cub/chapter-lone-wolf-and-cub-1/).
I evo, bez zadrške mogu reći da je ovo nešto najbolje što sam pročitao u životu, bilo knjiga, strip ili manga, i jedina koja me uspjela natjerati da pustim suzu, i to više puta kako su chapteri odmicali do savršenog završetka. Ne želim uopće spominjati radnju, da ne pokvarim nekom užitak čitanja, zato što se ovo jednostavno MORA pročitati, s obzirom da je to ujedno i najutjecajnija manga o samurajima i feudalnom Japanu, koje je utjecala na sve koje su došle poslije nje.
Ne postoji ništa slično ovome, i svakako zaslužuje pozornost svakoga tko ima imalo zanimanja za ovakav tip crtane umjetnosti. Samo nemojte odustati na početku, priča se malo sporije kreće, ali kad krene, čita se u jednom dahu. Kad još malo proučim povijest Japana, sigurno ću je opet pročitati da bolje povežem neke dijelove koji se tiču tog perioda.
I da zaključimo, PROČITAJTE JU ! :)
:oops:
Nisam ga pogledo jer sam se selio pa sam ostao bez animea. :(
Naruto chapter 432 ftw
:thumbs2:
Brijem da će sada a)kyuubi time b)što god da je Itachi dao Narutu time
Sumnjam da ce bit ovo sta je itachi dao narutu. To ce vjerojatno bit u borbi naruto vs sasuke. Mislim da slijedi epizoda prebijanja naruta. A nakon toga slijedi tehnika s onim kljucem za kyubia kojeg je ostavio cetvrti. Ili mozda nesto sa ovim scrollom kojeg naruto nosi na ledima. Ima puno mogucnosti, ali sam poprilicno siguran da ce biti par epizoda gdje naruto dobiva batina, a nakon toga preokret. Isto tako sumnjam da ce pein brzo umrijeti zato sto ima veliku pricu u pozadini + jos nismo ni vidjeli peinovo originalno tijelo.
Arbiter of Change
27-01-2009, 17:33
Pogledao Sayonara Zetsubou Sensei, jedan bolesno random i smiješan anime da se Lucky Star pa čak i Azumanga Daioh mogu sakriti pred njih. Ukratko, glavni lik je depresivni i suicidalni profesor u srednjoj školi koji dolazi predavati u jedan specifičan razred pun učenika koji utjelovljuju sve moguće stereotipe Anime industrije, pa i stvarnog života (ima čak i jedan Hikikomori cura). Iskreno preporuka, ali samo onima koji imaju već neko znanje o Anime svijetu, a ne bi bilo na odmet i da znaju malo o Japanskom društvu jer dosta često biva spomenuto.
E da, Tytania i dalje nastavlja svojim sporim tempom.
Takvo nešto sam tražio
:)
Sonic_Moronic
27-01-2009, 19:26
Pogledao Sayonara Zetsubou Sensei, jedan bolesno random i smiješan anime da se Lucky Star pa čak i Azumanga Daioh mogu sakriti pred njih. Ukratko, glavni lik je depresivni i suicidalni profesor u srednjoj školi koji dolazi predavati u jedan specifičan razred pun učenika koji utjelovljuju sve moguće stereotipe Anime industrije, pa i stvarnog života (ima čak i jedan Hikikomori cura). Iskreno preporuka, ali samo onima koji imaju već neko znanje o Anime svijetu, a ne bi bilo na odmet i da znaju malo o Japanskom društvu jer dosta često biva spomenuto.
E da, Tytania i dalje nastavlja svojim sporim tempom.
Evo guglam to, zvuči jako zanimljivo.
Sada sam na 3. epizodi,genijano :)
edit.4 epizoda,joj baš me zanima kako bu ovo okrenuli,onak ovo je nesto kao Seinfeld,još je razvilo taj koncept,ono serija koja nema radnju nego onak nabacani dogadaji koji tvore neki super cudnu stvar,ono pola epizode je dijalog izmedu senseia i učenika,i onda se pokusva ubiti i faila jako...
a najbolje je ide se lik objesit/baciti pod vlak i onda doleti ova ženska
Sonic_Moronic
28-01-2009, 10:41
Pogledao prvu epizodu. Bwahaha, prejako. :D
To je randomness. :D
Arbiter of Change
28-01-2009, 12:47
2 konvertirana u jednom danu... gg Arbiter. :)
Samo sto je tesko naci epizode,nikako da nadem cijelu 5.
Kostolomac
29-01-2009, 00:49
Ja skinuo 12 epizoda pa ću pogledat kad završim s Bebopom :)
Sonic_Moronic
29-01-2009, 08:57
2 konvertirana u jednom danu... gg Arbiter. :)
Koga ti zoveš konvertiranim? :D
Pogledao 3. epizodu. "In Japan, people are nice to little children!" :rotfl:
moram poogledat taj sayonara zetsubou sensei zvuci like fun... zavrsio sam 33. volume becka strasno dobra manga moram pogledati anime adaptaciju da napokon cujem te famozne pjesme...
Sonic_Moronic
29-01-2009, 21:57
MailuMailu, MailuMailu. :P
Arbiter of Change
29-01-2009, 22:20
Pogledao 3. epizodu. "In Japan, people are nice to little children!" :rotfl:
I onda vidiš na ekranu nekog lika kako razgovara sa curicom u mračnoj ulici. :)
Inače, drago mi je vidjeti da Blade of the Immortal i Cobra The Animation: The Psychogun dalje bivaju fansubbani.
Sonic_Moronic
29-01-2009, 22:33
Daj dolazi na MSN više, nismo se čuli stoljećima. :(
Oke,moram bitchati.
Kako mi ide na živce ovo 1 tjedan,1 chapter.Mislim čekam 8(7 dana+1 dan prijevoda watevah) faking dana da bi dosao 1 chapter koji pročitam u 5 minuta.Onak,da ne popizdim moram ga pročitati 3 puta i uletjeti u neki discussion topic.
Možete mi preporučit neki kvalitetan anime i reč gdje ga mogu pratit. Jedine anime koje sam do sad gledao su bile one koje su se mogle pratit na TV-u (Yu Gi Oh, Mjesečeva Ratnica, Dragon Ball itd.).
ma imas mali milion online stream stranica prkeo kojih mozes gledati sve sto je izaslo dosad skoro...
OK, jel mi možeš preporučit neki dobar anime?
Arbiter of Change
31-01-2009, 14:49
E sad... to je kao da pitaš da ti preporuči neki film bez da zna koji žanr filmova voliš. Te koje si ti gledao (i ja sam) su teška komercijala/bishounen akcija tako da ako želiš nastaviti u tom trendu onda Bleach, Naruto (svaki ima 100+ epizoda tako da ćete dosta dugo držati za ekranom) ili možda neki nešto manje poznati D.Gray-Man (kojega ja preporučam), ali stvar je u tome da ti nijedan od tih nije stvarno "ozbiljan" anime.
Sve ovisi o tebi i što voliš gledati.
E sad... to je kao da pitaš da ti preporuči neki film bez da zna koji žanr filmova voliš. Te koje si ti gledao (i ja sam) su teška komercijala/bishounen akcija tako da ako želiš nastaviti u tom trendu onda Bleach, Naruto (svaki ima 100+ epizoda tako da ćete dosta dugo držati za ekranom) ili možda neki nešto manje poznati D.Gray-Man (kojega ja preporučam), ali stvar je u tome da ti nijedan od tih nije stvarno "ozbiljan" anime.
Sve ovisi o tebi i što voliš gledati.
Naruto anime mu ne bi preporučio,jer je tak-tak,ima boljih,makar je manga prejebena.(i ne možeš baš reči da je neozbiljna(a vjerovatno ne bu ni anime kad dode do ovih zadnjih chaptera))
Uostalom ne moraš toliko puno pljuvati po Narutu,sumnjam da si čitao mangu.
Sonic_Moronic
31-01-2009, 15:34
Naruto manga prejebena?
Lol.
Arbiter of Change
31-01-2009, 15:34
Jesam, ali sama činjenica da likovi ginu ne čini anime ozbiljnim.
Ok, znači tražim neki ozbiljniji s nekom dobrom i kompleksnom pričom, da me potakne na razmišljanje. Svejedno mi je da li je smiještena u budučnost ili prošlost.
Ako treba još nešto dodat, recite.
prejebena je, shvati kako oces ali je gro puta bolja od animea, pogotovoSzadnjih par chaptera
Ok, znači tražim neki ozbiljniji s nekom dobrom i kompleksnom pričom, da me potakne na razmišljanje. Svejedno mi je da li je smiještena u budučnost ili prošlost.
Ako treba još nešto dodat, recite.
death note, black lagoon i evangelion... ako oces krv i tabanje imas claymor (sa odlicnom pricom), hellsing (isusbog glavni lik), devil may cry, gungrave, trigun...
Sada,ovime govoriš i da je manga sranje ili samo anime?
Jer onak,ako likovi umiru znači da je loše i neozbiljno?Erm,meni to zvuči retardirano...
Arbiter of Change
31-01-2009, 22:20
Jer onak,ako likovi umiru znači da je loše i neozbiljno?Erm,meni to zvuči retardirano...
Eh, blaženi kontekst i pogrešno izvlačenje iz njega... jedino je racionaliziranje fanova jače od toga. Ja nisam ni komentirao kvalitetuSNaruta, već samo kako ga ja vidim u odnosu na druge anime (da, mislim na anime iako se neke stvari mogu primjeniti i na mangu), a to je da je on manje ozbiljan (ne mislim sad da nema humora jer ga ima, nego na to kako sam sebe uzima). Zašto sam se dotaknuo smrti likova? Jer Naruto pretjeruje sa otpisivanjem samih likova čime je trivijalizirao smrt (ne kao DBZ, ali ipak).
Ja skinuo 12 epizoda pa ću pogledat kad završim s Bebopom :)
Owna ti avat, btw.
[quote="Arbiter of Change":2frgb313]Jesam, ali sama činjenica da likovi ginu ne čini anime ozbiljnim.
Eh, blaženi kontekst i pogrešno izvlačenje iz njega... jedino je racionaliziranje fanova jače od toga. Ja nisam ni komentirao kvalitetuSNaruta, već samo kako ga ja vidim u odnosu na druge anime (da, mislim na anime iako se neke stvari mogu primjeniti i na mangu), a to je da je on manje ozbiljan (ne mislim sad da nema humora jer ga ima, nego na to kako sam sebe uzima). Zašto sam se dotaknuo smrti likova? Jer Naruto pretjeruje sa otpisivanjem samih likova čime je trivijalizirao smrt (ne kao DBZ, ali ipak).[/quote:2frgb313]
Pa onak,pa nisu ih tako puno ubili.
Oro,sarutobi stariji,asuma sarutobi,shizune,jiraiya,sasori,deidara,kakuzo,hid an,itachi
Mislim da to nije puno za 434 chaptera to jest 200 anime epizoda(non filler) (koji su negdje oko 375 chaptera mislim)
Sonic_Moronic
01-02-2009, 14:18
Ja sam pročitao možda 30-ak chaptera. Kad su počeli hodati po drveću, prekinuo sam.
Kasnije hodaju po vodi i zraku.
Sonic_Moronic
01-02-2009, 14:37
...
Arbiter of Change
01-02-2009, 14:48
Khm... anyway, mogao bi reprizirati Kure-nai. Raspoložen sam za neku psihološko-socijalnu dramu sa dobrim razgovorima.
Dobar avatar, Nodakim. :)
Sonic_Moronic
01-02-2009, 14:56
Ja sam mogao cijelo jutro gledati "Sayonara, Zetsobou Sensei", ali sam igrao NOLF. Damnz it.
Kostolomac
01-02-2009, 15:13
Owna ti avat, btw.
Arigato go zai masu :)
Naruto gledaju djeca od 9 godina :(
Ja ga čitam
Kostolomac
02-02-2009, 14:23
Pogledao Cowboy BeBop do kraja. Watanabe je car. SOstavio je na gledateljima odluku jeli Spike poginuo ili preživio.SDefinitivno mi je ovo uz Samurai Champloo najbolji anime, čak možda mrvicu i bolji od SC-a. Završna pouka je da će te kad-tad sustići teret vlastite prošlosti. Što više reći... :pray:
Kostolomac
02-02-2009, 14:29
Ufff, pa i ne baš puno. Možda malo više od 10-tak serijala i filmova. Zašto?
Pa ne sjećam te se otprije ko anime lovera pa pitam. :blush:
Arbiter of Change
02-02-2009, 22:58
Sad ću opet pogledati čitav Afro SamuraiSkad nađem vremena. Krvav do bola, dosta niggah spike, glas glavnom junaku daje Samuel "Mothafuckah" Jackson (He's got fuckin' arrows, bombs n shit!), ninje + samuraji... predobro i stvarno dokaz da je mogući spoj zapadne animacije i anime industrija sa istoka (ako samo pogledate dizajn Afroa vidjeti ćete da nije onaj klastični "čisti" anime dizajn već da ima "art" look).
http://www.onemanga.com/Highschool_of_the_Dead/1/cover/
Prejebena manga,mislim da ju je Zlaya davno tu postao(tek vidio nedavno)
Onak,nema je dovoljno,a makar sam tek na 2 chapteru od 22....
Arbiter of Change
03-02-2009, 00:21
Uf, što bi dao da mi je to je vidjeti ekranizirano (pročitao sam je).
Dao bi se napraviti neki perverzni hentai iz toga.
Arbiter of Change
04-02-2009, 12:59
Debeli gun mastah je najjači (ne za hentai nego ono)... posebno kad uđe u krvoločni mod.
Ali da, dobre su žemske (posebna ono poglavlje kad se opiju sve u kući). :)
kako bi se samo to dalo ekranizirati :D
samo me nervira sto neregularno izlazi, meni je taj 21 chapter bilo toliki gust u jednom cugu procitati da je strasno to :D 22. chapter je neki dan izasao...
http://www.onemanga.com/Highschool_of_the_Dead/19/11/
to>sve
:pray:
http://www.onemanga.com/Naruto/434/01-02/
Naruto Chapter 434
Očito da sljedeći chapter će biti bog
Sada bu vjerovatno Preta Path umro (ako se tko sjeća 1. naruto shippuuden fillera i one ženske? )
Nije neki spoiler,ako čitaš mangu znati ćeš zašto, i uostalom ako dam link na zadnji chapter, zar nije faking očito da komentiram njega?
###DK###
06-02-2009, 18:44
Počeo sam malo gledati Elfen Lied. :D
Da se i ja malo unesem u te anime.
Zapravo, nedavno sam pogledao samo prvu epizodu.
Arbiter of Change
06-02-2009, 18:49
Sad si me sjetio... pogledati ću opet Higurashi no Naku Koro niSovih dana. Mislim da nisam vidio žešći mindfuck anime od ovoga i Kurozuke, posebno jer si čitavu prvu sezonu (da, sva 24 nastavka) praktički u magli i ne shvaćaš što se zbiva, činjenica pospješena formatom da anime kroz 1. sezonu priča alternativne story arcove, da ne spominjem kako su neki isti samo iz perspektive drugog lika.
+AoC recommends.
Nije neki spoiler,ako čitaš mangu znati ćeš zašto, i uostalom ako dam link na zadnji chapter, zar nije faking očito da komentiram njega?
Neki su možda pet čeptera iza pa ne žele znati kaj se dešava na najnovijem. I ne, ne čitam mangu, no recimo da kanim, a ovdje svi skupa komentirate tko krepava i slično. Malo gejno.
Naruto Chapter 436
http://www.onemanga.com/Naruto/436
Mortal ništa ti neću više spoilati,ali mogu ti reći da živ/mrtav u Narutu je puno je drugačije nego kod normalnih mangi,filmova/biločega s radnjom
usudicu se i reci da ce se nakon ovih svih desavanja u narutu (mangi) radnja zavrsiti
Electromaster
20-02-2009, 22:52
Bilo bi i vrijeme. :(
Signed. Iako me nikad nije posebno privukao, ne kažem da je Naruto loš, dapače, ali stvarno mi ide nakurac kad se priča biločega toliko izduži... Neznam, uvijek dobijem dojam da se pretvara u trakavicu, što me odbilo i od mnogih serija...
OT, nakon što prije koji mjesec otkrio Nicklodeonov anime Avatar: The Last Airbender potpuno sam se zakvačio, i sad sam na predzadnjoj epizodi [ima ih 61]SPriča mi je odlična, jedan od rijetkih fantasy settinga koji mi se baš svidio...
usudicu se i reci da ce se nakon ovih svih desavanja u narutu (mangi) radnja zavrsiti
Ja bi još minimalno 200 chaptera.
:(
Arbiter of Change
20-02-2009, 23:11
OT, nakon što prije koji mjesec otkrio Nicklodeonov anime Avatar: The Last Airbender potpuno sam se zakvačio, i sad sam na predzadnjoj epizodi [ima ih 61]SPriča mi je odlična, jedan od rijetkih fantasy settinga koji mi se baš svidio...
A tek finale... uff, definitivno najbolji dio Avatara (mislim, ne jer je loš, naprotiv, već jer su zadnje 2 epizode stvarno predobre).
Electromaster
21-02-2009, 00:08
A tek finale... uff, definitivno najbolji dio Avatara (mislim, ne jer je loš, naprotiv, već jer su zadnje 2 epizode stvarno predobre).
Upravo pogledao, jedva se suzdržavao od orgazma :oops:
Da stavim milijardu :pray: -eva u ovaj post, to ne bi dovoljno opisalo awesomeness te dvije epizode.
Upravo gledao Hellsing Ultimate OVAe i stvarno je odlično za razliku od tv hellsinga
Zadnjih 10 epizoda Monstera >>>>>>>>>>>>> ponovno rođenje Isusa Krista. :(
Sonic_Moronic
21-02-2009, 14:04
Eh, zaboravio sam reći da sam odgledao "Sayonara, Zetsubou Sensei".
Već je prošlo par tjedana. Još uvijek svršavam kad se sjetim. :)
Electromaster
21-02-2009, 19:56
Fak, sad kad sam pogledao sve epizode Avatara, upao sam u apstinencijsku krizuhttp://cro-gaming.com/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif
Htio bi još gledat, a nema više što :(
Također, saznao sam da postoji i igra, koja možda nije potpuno sranje, te da MTV pravi film, trilogiju, Avatar, koji će definitivno bit sranje :( Glumci su katastrofa...
http://www.onemanga.com/Naruto/437/
Naruto 437 chapter upravo izašao (znači izlazi svakog petka,RAW dođe četvrtkom)
Nisam još pročitao
Predator,da nisam još počeo gledati Avatar
edit.
boguje
:pray:
Arbiter of Change
02-03-2009, 11:27
Glavno da sam ja opet pogledao Beating Angel Dokuro-chan... preurnebesan, a kratak anime serijal. Binkan, binkan, binkan binkan! :)
Zadnji put samo došao ovdje tražiti anime, onda sam shvatio da mi one jedu promet, pa sam odustao od njih dok ne nabavim flat i počeo čitat naruto mangu. Evo baš sam pročitao zadnji chapter i mogu se složit s Nodakimom :pray:
Ohoho pa ovog ima i ovdje ^^
Evo anime gledam vec godinama, ni sam neznam od kad...u to vrijeme pa do danas sam se svega naskidao, sigurno preko par terabajta raznih animea, sto po dvd-ima sto na diskovima. U zadnjih godinu/godinu i pol dana skidam samo HQ anime i epizode, znaci od 350-400mb pa nadalje. Macross Frontier imam npr. BluRay rip, prva epizoda preko 1gb xD Trenutno gledam Gundam 00 2nd season, Kurokami i Chaos;HEAd a skidam Hajime no Ippo i Hajime no Ippo new challenger, RideBack,Michiko to Hatchin itd itd...Top 5 animea nemam jer ne stane sve al jedni od most fav su Death Note, Full Metal Panic, Neon Genesis Evangelion, Darker than Black, Tengen Toppa Gurren Lagann itd...predugacak je popis. Naravno citam i mangu, trenutno visim na naruto shippudennu...
Eto to je to :thumbs2:
Ja nikada nisam shvaćao to gledanje animea u HD,nije mi gušt...kada gledam anime ja zadnje je što vidim broj pixela,ja vidim likove,događaje i mrtve xD
Tengen Toppa Gurren LagannS
E ovome je i Arbiterko pričao,o čemu se radi..
Pišem zadaću iz matke sada pa ne stignem Xd
Jedna od stvari ili poanta gledanja animea je u odlicnoj kvaliteti i animaciji, kad gledas npr 5cm per second, jedan od najljepse nacrtanih animea, nemres mi rec da ti je ljepse gledat u rmvb kvaliteti od cca 400 mb i u HD ripu od recimo 4,7gb...neusporedivo. Pogotovo kad imas dosta action scena, tipa macross frontier, vrhunac space combat efekata i fightova. Ja sam do prije uvijek gledao te losije kvalitete ali kad jednom vidis bolju kvalitetu; nema povratka. Puno je ljepsi osjecaj gledanja i uzivanja. Naravno, to skidam samo one anime koje gledam, ne zasluzuje bilo koji tako visoku kvalitetu ;) A u mojoj kolekciji je to sigurno negdje oko 50-ak animea HD kvalitete...zasad :D
A Tengen Toppa Gurren Lagann je prica za sebe, to moras fakat pogledat...
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6698 (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6698)
Ček flashback,jesu oni neki kopači pa dođu na površinu i tamo se bore protiv nekih golemih robota ili štaveć?
Arbiter of Change
03-03-2009, 14:23
TTGL je vjerojatno "naj" anime po pitanju epskoga dojma. Ono, od 1. epizode kad se predstavi Kamina znaš da će ovaj anime razvaliti i održava taj tempo kroz sve epizode. Jednostavno nešto predobro i ne shvaća se ozbiljno (ono, vidjeti ćeš bolesno nerealne stvari ali sve je podređeno "cool" faktoru).
I da, kvaliteta FTW. Sve što gledam skidam i nikad se više ne vraćam na stream.
Ček flashback,jesu oni neki kopači pa dođu na površinu i tamo se bore protiv nekih golemih robota ili štaveć?
da
Počeo čitati Eyeshield 21.Zasada mi je dobro,ali tek sam na Chpater 9(a ima ih 300+)
Sada sam na chapter 41,instaliravam Madden 2007,nabavljam zadnji Madden.
Mislim da to sve govori da li mi se sviđa ili ne :D
KaminaNajkul lik u ijednom animeu ikad.
D.E.M.O.
06-03-2009, 02:58
jel nije johan? svrsavam na njegov lik.
Naruto 438 je došao.
http://www.onemanga.com/Naruto/438/
edit.jej
cliffhanger
Arbiter of Change
06-03-2009, 20:15
Yay, konačno je izašla prva epizoda 3. sezone Higurashija; Higurashi no Naku Koro ni Rei. Izgleda da bi se ova opet mogla baviti alternativnim story arcovima, ali možda bez konkretne glavne priče za razliku od prethodne dvije sezone. Prva epizoda je opet O_o, posebno ako ste nedavno pogledali prijašnje sezone.
jel nije johan? svrsavam na njegov lik.
Johan - najkul antagonist ikad
Kamina - najkul protagonist ikad
:shy
Eto...počeo sam i ja gledati anime :D
Upravo sam pogledao X-the movie, a sada krećem u potragu za serijom.
Malo sam guglao nešto oko novog FMA koji izlazi za manje od mjeseca i naišao na ovo. (http://www.atalude.net/archives/2008/08/21/new-full-metal-alchemist-series-confirmed/)
Obavezno kliknut, ja sam se potrgao.
:rotfl: kako sam se nasmijao odlične ideje
usput hitler je doznao za dragonball live action
eYltu4usfXk
Potrgao sam se na oba linka :rotfl:
Kostolomac
07-03-2009, 11:50
Hagareno prejak, i DB je dobar :rotfl:
Gleda se i skida Michiko to Hatchin, kewl anime...nesto ne stizem u zadnje vrijeme gledat, damn :/
Worthaur
07-03-2009, 15:57
Ova nova epizoda naruta je predobra o.o
Ak mislis o mangi onda je bilo ok, ak mislis na anime onda je cisto sranje, glupi filleri...jedva cekam da to skinu.
Worthaur
08-03-2009, 17:29
Jok, anime... I sta je ova nova epizoda filler? Nekak sumnjam da bi stavili 3 tailed beast u filler
Filleri su ti skroz unazad jedno 3-4 epizode, odnosno nakon stu su ubili hidana i kakuzua, kada je naruto savladao shuriken rasengan...od tad pa do sad su sve filleri. U pravilu jesu lovili 3 beasta ali mislim da tog u mangi nema...al ja pogledam i te fillere, ono ne skodi tak puno :D
Za Arbitera :D (http://www.vgcats.com/super/?strip_id=20)
Kostolomac
10-03-2009, 23:15
Pogledao prvu sezonu Sayonara Zetsubou Sensei, sad skidam drugu sezonu. Odličan anime, malo mi je bio čudan početak dok se nisam navikao :)
Chiiiiiiiiiiiiiiii.....
E da, kako sam se nasmijao u 12. epizodi sa japanskom nogometnom repkom. Ako se ne varam, ono je bio Pršo na slici :D
Aha.
They are so nice that they let the opposing player pass them and score the goal.
To je mislim bio uvod za onu žensku što se stalno ispričava...
Faint Smile
11-03-2009, 01:24
Gledam Death Note , prejak anime ; sad se furam na L kao sto vidite po avataru 8) ...
Odgledao X, 2. puta, sada skidam seriju i razmišljam o skidanju wolf's rain.
Dali što valja wolf's rain, jeli tko možda gledao?
Sonic_Moronic
11-03-2009, 07:55
Odličan je, ali meni je dosadio jer epizode 14-18 samo objašnjavaju što se do tada dogodilo. :(
Arbiter of Change
11-03-2009, 15:09
A ne, još mu samo fali Giga Drill. :)
Gledam Code Geass R2 kad stignem i žalostim se kad vidim u što se bio pretvorio nakon odlične 1. sezone. Mislim ono, u prve 2 epizode R2 već imamo predstavljena 3 korisnika Geassa... loše. Inače, Wolf's Rain ti nije baš tipičan tako da nije za svakoga (ima dosta filozofije premda nije nužno odmah očigledno), ali ja ga preporučam.
Wolf's Rain je oke, al meni je precjenjen. Očekivao sam mnogo bolje, a često je i dosadan + nelogičan.
A ne, još mu samo fali Giga Drill. :)
Gledam Code Geass R2 kad stignem i žalostim se kad vidim u što se bio pretvorio nakon odlične 1. sezone. Mislim ono, u prve 2 epizode R2 već imamo predstavljena 3 korisnika Geassa... loše. Inače, Wolf's Rain ti nije baš tipičan tako da nije za svakoga (ima dosta filozofije premda nije nužno odmah očigledno), ali ja ga preporučam.
Isto mislim o Code Geass,ono postalo je retajno do iznemoglosti...
Pogledao sam do negdje 4. ili 5. epizode i sada me ubija u mozak kako ne želim gledati dolje,ne da nemam volje nego znam da će mi biti užasno
Arbiter of Change
12-03-2009, 18:53
Ma pogledaj, moguće je da sam to samo ja. Stvar je u tome da se R2 razvodnio previše u usporedbi sa R1 - fanservice je postao više-manje obavezan (od standardnog ecchi do potrebe za ubacivanjem stereotipnih likova kako bi se zadovoljili otaku ekipa), previše Geass povezanih stvari koje su u biti ubačene samo kako bi se čitava priča pokušala učiniti epskom (na kraju je vidljivo da priča nije uopće o Geassu, ma koliko se čudno činilo) i općenito nedefiniran/naknadno ubačen glavni negativac.
Ali ipak preporučam da pogledaš... finale je dobro premda pati od fast-forward sindroma. Zadnjih 15 minuta je sredrapajuće.
Ali ono shiftala se radnja od Leloucha na zavjeru oko CGa što mi je manje zabavno...
I dalje čitam Eyeshield 21(chapter 155 sada sam),malo sam i čitao Samurai Deeper Kyo i ok je,ali ne da mi se čitati dalje(makar Yuya i 18+ scene FTW)
Sonic_Moronic
12-03-2009, 19:31
Znam da sam ovo rekao već par puta, ali fakat bi trebao više odgledati onaj Maria-sama ga Miteru. :(
Imam jedan achievement, nagovorio sam Duke-a da odgleda nekoliko serija. :thumbs2:
Arbiter of Change
14-03-2009, 11:47
Pogledao prvu sezonu Sayonara Zetsubou Sensei, sad skidam drugu sezonu. Odličan anime, malo mi je bio čudan početak dok se nisam navikao :)
Chiiiiiiiiiiiiiiii.....
Druga sezona je žestoko bolesna, čak je toliko random da se prva sezona čini normalnom u usporedbi s njom. :)
Kostolomac
14-03-2009, 12:27
Evo, skinula se 2. sezona. Čim pogledam Strait Jacket bacam se na nju :)
Naruto 439
http://www.onemanga.com/Naruto/439/
Owna bogovski,ovo bi bilo fora vidjeti u animeu,koliko god pojednostavili i razbili smisao...
Počeo gledaj D.Gray Man
Kulan veoma.
http://www.onemanga.com/Eyeshield_21/303/19/
Najveći cliffhanger ikad,igdje.
Sama pomisao koliki je to cliffhanger je teška.
Arbiter of Change
17-03-2009, 10:58
Počeo gledaj D.Gray Man
Meni vjerojatno najdraži Shounen anime, da ne spominjem kako je zapravo jedini koji sam mogao podnijeti (ono, Bleach i Naruto jednostavno nisu moja stvar). Fillera ima nešto sitno, ali začudo još više doprinose priči, samo je kroz negdje sredinu anime malo zamoran, ali pred kraj postaje žestoko.
Inače, ovo će biti tužni mjeseci za mene budući da mi dosta dragih animea završava - Tytania, Casshern Sins, Soul Eater, Toradora, Berserk (samo zadnja epizoda, ako se ne varam), itd. Ali ajde, doći će valjda još dobrih.
pogledao
Welcome to the N.H.K
samo pohvale, odličan anime
sada moram mangu pročitati
oduševljen sam
9/10
Počeo čitati D.Gray man.
Sada na chapter 21.I skužio da postoji anime,sada traje uvodna špica,owna boga.
prije 6 dana sam završio sa welcome to the nhk, ali još ne mogu
iz glave izbaciti pjesmu ...Puru puru pururin puru pururin
joj pjesma je kao virus, poludit ću
Naruto 440
http://www.onemanga.com/Naruto/440/
Već me živciraju cliffhangeri na svakom chapteru.
@Arbiter
Ne znam zašto, al mene D.Gray Man ful ful ful viče na FMA. Ne znam zašto jer baš i nemaju dodirnih točaka.
Imam samo 24 epke pa plačem dok mi netko ne skine ostale. :(
@olio
Meni isto odličan Welcome to the NHK (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6357). Skroz me iznenadio i oduševio. Na fini se način bavi problematikom modernog društva, prvenstveno japanskog + doza kvalitetnog humora, za razliku od Excel Sage koja ima jednu dobru foru u 4 epizode, a prodaje se kao neka komedija. Imaš možda puru puru puririn u mp3 formatu? :D
Pogledo Black Blood Brothers (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6449)
Nisam mnogo očekivao jer nije baš nešto razvikan, no na ANN ima fine rejtinge za njega i ima samo 12 epizoda. Anime je zapravo kul i vampiri tamo mi ne idu na kurac kao što mi inače idu. Čak je anime i prekratak, ima skroz dobar setting i pozadinu koji bi se dali lijepo razvući, no ajd, možda je bolje ovako.
E, prijedlog usput. Mogli bi kad govorimo o nekim animejima linkat profil na ANN (http://www.animenewsnetwork.com)Skao što je postalo moderno da se za serije/filmove to radi sa IMDB-om. Pošto je IMDB za ciljanu publiku, a anime nije među tim, mislim da bi bilo kul odjebat ga i tak ANN abjuzat. Kul je i koristan s informacijama, a rejtinzi su pošteni.
Sonic_Moronic
21-03-2009, 09:12
Get away, 56k FIEND!
Arbiter of Change
21-03-2009, 09:31
Da, ne znam odakle izvlačiš tu sličnost sa FMA, ali nema veze (da si rekao da ti Busou Renkin (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6601)Sbaca na FMA, ajde). :)
Pogledo Black Blood Brothers (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=6449)
Nisam mnogo očekivao jer nije baš nešto razvikan, no na ANN ima fine rejtinge za njega i ima samo 12 epizoda. Anime je zapravo kul i vampiri tamo mi ne idu na prozor kao što mi inače idu. Čak je anime i prekratak, ima skroz dobar setting i pozadinu koji bi se dali lijepo razvući, no ajd, možda je bolje ovako.
Iskreno, pogledao sam BBB i osim nekoliko zanimljivih situacija nije mi se baš dopao. Ono, dizajnera koji je osmislio izgled glavnog lika treba mlatiti do besvijesti zbog onog suludog šešira i općenito nekako komičnoga izgleda. Ali sama priča je solidna, možda ne toliko eksplicitno iznesena kao u većini anime-a, ali dovoljno dobra da me zaintrigira. Glavni problem je nažalost u tome što anime nema dovoljno kvaliteta da bi ga smatrao imalo boljim o prosjeka.
Inače, danas završava Casshern Sins ako se ne varam (šmrc), a Tytania ima još samo nekoliko episoda (konačno se sreli Jouslain i Hyulick što je bio povod da zasvira main theme).
Meni je Allan sličan Edwardu.
citam veritas trenutno, manga ima potencijal da nadomjesti nedostatak naruta kada ovaj zavrsi...
Na chatper 6 sam Veritasa.
Dobro je,koliko chaptera ima ukupno do sada?
Onemanga ima ih 28 mislim.
veritas je nov ima ga dosad 26 chaptera, onemanga ima sviih 26 i sedmicno izlazi ako se ne varam
Arbiter of Change
21-03-2009, 21:49
Casshern Sins završio... solidan, zbunjujući i začudo, kraj koji nijeSispao neukusno melodramatičan (premda neki likovi umiru na kraju... damnz). Ali naglašavam "zbunjujući" jer je ostalo nekoliko stvari koje nisu razriješene, ali i jer je ostavljen "open ended" na kraju. Ukratko, jedan misaoni anime gdje borba, ma koliko zastupljena bila, uvijek dolazi 2. po redu i često je samo pozadina za nešto veće. Druga sezona bi bila spajanje ionako već rebootane licence na održavanje života, ali ne mogu poreći da bi ju volio vidjeti.
Sonic_Moronic
21-03-2009, 22:24
Nešto me uhvatilo, pa ponovno gledam Hellsing.
Kostolomac
24-03-2009, 10:36
Evo, ja upravo odgledao prvu epizodu Ergo Proxy (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=5115).
Nije loše, kome se svidio Ghost in the shell vrlo lako bi mu i ovo moglo bit dobro :)
Čitam D.Gray man.
Kulno,prekulno.
počea san gledat soul eater-a mogu reć da su spaljeni do daske
preporučujem code geass , trigun i mushi-shi anime
Arbiter of Change
01-04-2009, 11:43
počea san gledat soul eater-a mogu reć da su spaljeni do daske
Predobar anime (Black Star kao anti-Naruto), posebno jer je prije nekoliko dana završio (bombastično finale) tako da nećeš morati iščekivati novu epizodu svaki tjedan. Inače, ovo je jedan od onih tjedana kad završavaju omiljene mi serije - Soul Eater završio (pomalo neočekivani razvoj zadnje epizode) i Tytania završila (zadnje 4 epizode su bile FENOMENALNE i akcija sada tek počinje, ako bude 2. sezone).
Arbiter of Change
04-04-2009, 23:22
Blade of the Immortal gotov... stvarno treba pročitati mangu jer je ovo bio praktički uvod za 2. sezonu, ako je bude.
Minami-ke Okaeri također završio... za razliku od prethodne ovo je bila bolja sezona i nadam se da ćemo vidjeti još jednu.
A od novog materijala, izgleda da ima ova jedna duhovita koji bi mogla biti nečemu - K-On!SPrati 4 srednjoškolke koje oživljavaju "light" music club u svojoj školi i kao četvrtog člana benda/kluba moraju uzeti jednu nespretnu curu koja bi trebala svirati gitaru o kojoj nema pojma (glavni lik). Dobar znak je taj da sam se cerio većinu 1. epizode zahvaljujući 2 spaljene likuše... to be continued.
Pogledao prosli tjedan bas zadnju epizodu Gundama 00, druga sezona...genijalno nes, i prva i druga sezona su me drzale za monitor stalno! Danas cu pogledat The Sky Crawlers a inace gledam Kaiji, anime koji bi svaki covjek treba pogledat da vidi u biti sta je ljudska nemoc, oholost, moc, novac, snalazenje kad si na dnu...jednom rijecju najnapetiji anime there is, savrsenstvo. Paralelno s time gledam Gits 1st GIG. Nakon toga Real Drive, pa Ergo Proxy...dobro je imat raspored ^^
Jel gledao neko Samurai Champloo...meni je predobar
opening novog FMA
El-P4XWNg24
odličan :D
Odličan u FMA znači prosječan.
Nego,fak idem gledati FMA.
Stao sam na 6,7 epizodi.
(bili su u onom vlaku i razbijali dupeta)
evo i Dragon Ball Kai OP
yAYAMmvCQuQ
Čisto iz znatiželje,koliko DG ima epizoda ukupno?
DB 153
DB Z 291
DB GT 64
DB Kai 100 (toliko će imati)
Arbiter of Change
05-04-2009, 18:51
evo i Dragon Ball Kai OP
yAYAMmvCQuQ
Ček, jel'to remasteran DBZ? Bez fillera, ako je vjerovati broju epizoda?
DB 153
DB Z 291
DB GT 64
DB Kai 100 (toliko će imati)
Ufff loše...
Gledajući da je DG prvi put air-an 1986(Eng-2001)...
Da je airan svaki tjedan to bi bilo 50 puta 22 =1100 epizoda.
Mislim ono istina,ne mogu nabrojati 1 anime koji ima više od 500 epizoda...
Jel gledao neko Samurai Champloo...meni je predobar
Baš ga danas odgledao do kraja. Yep, dobar, naročito ako voliš samuraje, mačevanje + hip hop.
Btw, oću znat sve o novom FMA (najbolji anime ikad igdje, trunite u gnoju vi koji ne mislite tako). Navlažen sam veoma. Čuo sam da počinje s prikazivanjem od četvrtog mjeseca i zaboravio da je već četvrti mjesec.
evo i Dragon Ball Kai OP
yAYAMmvCQuQ
Ček, jel'to remasteran DBZ? Bez fillera, ako je vjerovati broju epizoda?da
u vezi FMA izašla je prva epizoda sa titlovima :pray:
LINKAJ ODMA MAJKETIIIIIIIIIIIIIIII
Odgledao 2. sezonu GITS: SAC
...
Kao i na kraju prve sezone, postavlja mi se pitanje "koji ku*ac se događao cijelo vrijeme"? :o
cuo sam da je veki bio tard pa benao babitja, i sad mi on ne moze dat link od nove epizode full metal alchemista.
pa dosao pitat jel me moze tko linkat http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif
Ja ga upravo FMA gledam, skinuto sa rapidsharea, Shinsen-Subs subovi, al cisto iz znatizelje, prvi dio sam pogledao samo 3-4 epizode pa ono, nije me se bas dojmilo nes posebno...Jos cekam za DBZ Kai, ili je vec doslo, pojma nemam.
Worthaur
06-04-2009, 11:37
Jos cekam za DBZ Kai, ili je vec doslo, pojma nemam.
1 ep je dosad izasla, u isto vrijeme kad i FMA
DBZ kai je ono sto su govorili da ce uzeti namek sagu i remasterat je tako da to nemorate ubrajati kao epizode... jer su vec izasle sada su ih samo usminkali...
Worthaur
06-04-2009, 18:32
Sta nije to cijeli DBZ al bez fillera? 100 epizoda mi se cini previse za namek sagu
mozda nije samo namek saga
ali taj period svejedno (prije i poslije namek sage mozda, zajedno sa njom?)
Arbiter of Change
06-04-2009, 19:31
A ne, naletio na još jedan anime koji je tek počeo i koji planiram pratiti - Sengoku BASARA. Znam da je baziran na drugoj igri (Devil nešto), ali ovo izgleda kao da je netko animirao Samurai Warriors što je za mene odlično (dakle; feudalni Japan sa ogromnim brojem klanova koji se bore za prevlast i zanimljivom postavom). Posebno me iznenadio pravi mačo humor koji nisam očekivao (kad se likovi šaketaju kao pozdrav). Odlična animacija i glazba (sam početak je bombastičan)... preporučam da bar pogledate 1. epizodu.
Svršavam na FMA,na epizodi 16. sam.
Slažem se s Babčem
Sonic_Moronic
07-04-2009, 09:07
Napokon počeo ozbiljno gledati Maria-sama ga Miteru. :D
Zasad je sve uredno slatko i nevino jer se radi o light yuri seriji (nisu cure napasne kao u Strawberry Panic)... Lijepo je znati da neće biti "OMG SHE'S GONNA CONFESS, SHE'S GONNA DO IT" cliffhangera.
Soundtrack je predivan, radnja zanimljiva... Sonic likes.
Pogledao prvu epizodu K-ON! Ovo ce stvoriti potpuno novu anime generaciju, varijacija lucky stara ali o osnivanju muzickog benda i pomalo ozbiljnije ali toliko ima situacija za nasmijat se. Jako jako dobro napravljeno i osmisljeno. Svakako pogledati :thumbs2:
Sonic_Moronic
11-04-2009, 09:36
Evo, pogledao i ja prvu K-onSepizodu. Arby, proklet bio, ovo je predobro. :D
Sad si stavljam trial - naučiti svirati gitaru prije Yui. :wink:
Jel da je dobro? :D Ima ono nesto i bas je zabavno gledat :D Steta kaj je ongoing, hocu odmah sve epizode pogledat :rotfl:
Da se i ja malo javim :D ... pogledao sam prvih 5 epizoda X-a, po meni odlična anime serija, sviđa mi se bolje od filma zasad.
Za sve koji neznate o čemu se ovdje radi... Radnja je stavljena u 1999 godinu, kraj svijeta se približava te se "Dragons of Heaven" - the seven seals i "Dragons of Earth" - the seven angels okupljaju da bi konačno završili bitku koja će odlučiti o sudbini svijeta, a Kamui će biti taj koji će morat odlučit koju će stranu izabrati, hoće li spasiti svijet ili ga odvesti u propast... eto ukratko, ne želim dalje govoriti da nebi bilo spoilanja ako netko namjerava gledati. Ako je netko slučajno gledao Tokyo Babylon... ovo je njegov sequel.
Pogledao sam i prvu epizodu K-on... sviđa mi se, radnja je zanimljiva, glazba dobra i ima puno smiješnih scena. Preporuka za oba animea :thumbs2:
Arbiter of Change
12-04-2009, 14:45
Ajde, mislim da sam našao ozbiljni anime za ovu sezonu - Higurashi no Eden. Da ne razglabam staviti ću c/p sa službene stranice, ali meni se sviđa dinamika između likova i općenito prizemni, a opet lagano "SF" osjećaj. Uglavnom, nešto što rijetko uspješno viđamo u anime industriji. Najjači citat: "Let me see your Johnson."
November 22, 2010. Monday.
Ten missiles hit the territory of Japan.
However, this unprecedented terrorist act, later to be known as "Careless Monday" apparently did not cause any casualities, and was soon forgotten by almost everyone.
Then, 3 months later...
Saki Morimi is a young woman currently in the United States of America on her graduation trip. But just when she is in front of the White House, Washington DC, she gets into troubles, and only the unexpected intervention of one of her fellow countrymen saves her day.
However, this man, who introduces himself as Akira Takizawa, is a complete mystery.
First of all, he appears to have lost his memory.
Secondly, he is stark naked, except for the gun he holds in one hand, and the mobile phone he's grabbing with the other hand. A phone that is charged with 8,200,000,000 yen in digital cash.
Opa...djeluje zanimljivo, ako je imalo SF idem bacit oko, tajanstvena prica i opis ^^
Inace pogledao drugu epizodu K-On, loool :pray:
edit:Hmmm, nemogu to nigdje nac, cak ni na ANN nema naziva...idem malo bolje potrazit :?
edit2:SAha, nasao...Eden of the East je sluzbeni naziv
Ane, pogledao sam i drugu epizodu K-on... rula jako :pray: .
Damn... nemogu se strpjeti do sljedeće epizode :D
Kaj se tiče mojeg gledanja X-a mislim da budem zadnju odgledanu epizodu morao ponovo pogledat jer neke djelove nisam razumio... morat ću i prequele pogledat očito :D
Arbiter of Change
14-04-2009, 11:25
Opa...djeluje zanimljivo, ako je imalo SF idem bacit oko, tajanstvena prica i opis ^^
Inace pogledao drugu epizodu K-On, loool :pray:
edit:Hmmm, nemogu to nigdje nac, cak ni na ANN nema naziva...idem malo bolje potrazit :?
edit2:SAha, nasao...Eden of the East je sluzbeni naziv
Ne bi znao, ja ga znam po japanskom naslovu, hebiga. :)
Inače, ima odlične engleske segmente što me iznenadilo do bola kad ih usporedim sa klasičnim "Engrish" trešom koji se redovito čuje u anime-ima.
Da, evo sad sam bas na polovici, pocevsi od onog taksiste na pocetku ugodno me iznenadilo. Pogledao tek negdje 10min ali anime je totalno zanimljiv, ovo od sada pratim! Samo steta kaj je ongoing, tko ce svaki tjedan cekat po jednu epizodu :o Al i u tome je gust, iscekivanje itd 8) I da, ona cenzura kod onog lika je presmijesna, takvu cenzuru jos nisam vidio :pray:
A K-On je bio lud, nakon svog onog truda da kupe gitaru ispostavi se sasvim jedna druga prica :D Onaj kaj prodaje gitare se dobro scimao hahah :rotfl:
Arbiter of Change
14-04-2009, 11:47
A K-On je bio lud, nakon svog onog truda da kupe gitaru ispostavi se sasvim jedna druga prica :D Onaj kaj prodaje gitare se dobro scimao hahah :rotfl:
Ne znam jesi li kojim slučajem gledao Lucky Star budući da ti je to odakle je K-on! crpio inspiraciju sa forama i "moe" faktorom kod likova. Samo što je tamo čisti slice-of-life/random bez neke glavne priče koja prati likove (koji su, ono, urnebesni). Ako nisi, pogledaj pa javi što misliš (posebno Lucky Channel na kraju svake episode... kidam se na to). :)
Imam sve epizode Lucky Stara ali iskreno, pogledao sam samo tri ili cetiri, tak da mi je sve jasno! Mozda danas pogledam jos par epizoda, cim sam pogledao prvu epizodu znao sam kakav ce me urnebesni anime docekat :D K-On! je drugaciji ali bi se donekle dao usporedit sa lucky starom, lucky star je vise, kako da to kaze, wicked :thumbs2:
Btw. Eden of The East, prema ANN ima samo 11 epizoda, sto je onak bas ok...tko znam, mozda nemaju detaljan info pa jos naknadno dodaju broj epizoda. Zasad pogledao prve epizodu i svidja mi se, pratit cu to!
Arbiter of Change
14-04-2009, 11:58
Da, K-on! je u biti miks između Lucky Star i Melancholy of Haruhi Suzumiya (koji isto preporučam, ali osobno mislim da je hypan do bola, premda ima... zanimljivu nelinearnu radnju i tijek samih epizoda, zajedno sa zanimljivom likovima).
Ne znam, broj epizoda mi nije previše bitan ako dobro pokriju radnju i dobije dobar kraj. Bolje nego da rastežu anime do besvjesti.
Ne znam, broj epizoda mi nije previše bitan ako dobro pokriju radnju i dobije dobar kraj. Bolje nego da rastežu anime do besvjesti.
U biti to sam i mislio, da ne rastezu do besvijesti. Ono, max 26 epizoda je neki prosjek, a sve ovo do 12 epizoda ili kolko vec je taman za pogledat, zato mi se i svidja. I da, lijepo mi je nacrtan, sareno, animacije su lijepe, nema sta...jos mi je 400mb .mkv epizoda, pravi HD :D
A za Melancholy of Haruhi Suzumiya sam se se samo informativno zanimao, mozda dam malo vise paznje tome pa vidim kaj je, zasad mi je cilj pogledat barem Luck Star do kraj a za ostalo cemo vidjet. Da ne spominjem ostale anime koje gledam, dam tko ce sve stic 8)
Sonic_Moronic
14-04-2009, 12:49
A ja završio prvu sezonu Maria-sama ga Miteru...
Baš mi se sviđa kraj, casual. Kao što rekoh, anime nema nekakve glupe cliffhangere i koncentrira se na odnose i prijateljstvo između likova... Pokoji poljubac tu i tamo, ali rijetko.
Nisam znao da light yuri može biti ovako ugodan. ^^
Jeste znali da imaju Death Note igrani filmovi?Neki dan sam saznao i odmah ih skinuo...prvi prati pricu serijala a drugi se bavi nastankom L'a
Daaaa, vec odavno; iako ih nikad nisam pogledao :D
Pogledao Higurashi no Eden... zanimljiv anime, nastavit ću ga pratiti :) .
Btw: ona cenzura rula :pray:
Da, takvu jos nisam vidio :rotfl:
Inace pogledao GITS: SAC 1st GIG, sad se bacam na 2nd. Kako sam sretan kaj postojim u vremenu u kojem postoji tako dobra serija, nemogu vjerovat. Iako bi radje zivio u njihovom vremenu al i sad je dobro ^^ Tako brutalan i kompleksan anime nisam nikad vidio, pocevsi od filmova, pa serija, pa ova itd...divota!
OMG kako je The Melancholy of Haruhi Suzumiya luuud anime, opaki supernatural slice of life :pray:
Sonic_Moronic
15-04-2009, 18:26
Bilo bi i vrijeme da to gledaš. ^^
Arbiter of Change
15-04-2009, 18:28
Čekaj dok dođe do one epizode kad igraju svemirski RTS. :)
Hehe, sad sam tek na drugoj epizoda a vec mi je prava komedija, onaj boob grab u informatickom klubu, krepao sam :rotfl: Skinuo sam dvd rip, tj. fajlovi su mkv-u i onda imam shortcute za gledat kronoloski, kako je emitirano te dvd poredak, guba stvar; ono pokrenem kronoloski a kad ono sveukupno 5 i pol sati trajanja sa svakim introm i outro-om. Me likes it, nije ni cudo kaj je anime pobrao dosta veliki uspjeh i svako malo se negdje spominje, prava uzivancija gledat! :thumbs2:
Pogledao sam danas oba dvije epizode Tokyo Babylon-a. Sama je radnja u oba djela razdvojena iako ima nekih poveznica kako sa epizodama tako i sa X serijom i filmom. Onako... serija mi je ispala OK, ali opet ništa strašno posebno... možda sam i ja malo previše očekivao od nje. Sviđa mi se da se još bolje upoznaju likovi iz X-a i njihovi motivi koji ih tjeraju dalje u seriji te je samim time anime dublji. Preporučam ga ljudima koji vole okultne stvari, sasvim je solidan za potrošit sat i pol života.
Sonic_Moronic
16-04-2009, 20:24
Moram pogledati taj X, previše si me narajcao. :(
Trenutno gledam Wolf's Rain, započeo sam lijepim tempom 7 epizoda/dan.
Arbiter of Change
17-04-2009, 13:11
Izašle su nove Higurashi no Eden i K-on! epizode... subbane su. :)
Damn, kako to nisam prije vidio, valjda sam zaboravio...skida se :D
Skinuo sam ih ujutro ali ću ih navečer pogledati... pa javim dojmove^^
Evo meni se skinule vec al cu isto navecer pogledat. Btw. svidja mi se intro od K-On!, ok je pjesma, bas je sve dobro poslozeno :thumbs2:
Nisam se mogao strpjeti do kasnije u večer pa sam pogledao Higurashi no Eden i K-on!
Zakon su obadvije serije, pogledat ću ih ponovo a razlog više je i da polovim malo više stvari pošto sam već pomalo zahrđao u engleskom pa ne skužim neke stvari u prvom gledanju. Sve u svemu jedva čekam sljedeće epizode :D
Mislim da će u sljedećoj epizodi K-on-a biti više sviranja, kreću u training camp pa bi moglo biti još zanimljivije i smiješnije... i btw. nemogu prestat pjevušit uvodnu i završnu pjesmu :pray:
Sa X-om sam došao otprilike na pola gledanja. Pogledao sam prvih 12 epizoda ( tj. 13 sa uvodnom ) još mi je 12 komada ostalo za pogledat. Stvari se polako zahuktavaju te borba koja će odlučiti sudbinu svijeta počinje. Baš me zanima kako će se dalje odvijati radnja. Ova je večer rezervirana za gledanje X-a :D
Arbiter of Change
17-04-2009, 20:28
Čovječe, dobro sam ja odmah rekao da će ovaj Eden biti odlični ozbiljni anime ove sezone. Druga epizoda je predobra i konačno daje malo bolji pogled na čitavo stanje; vremenski smještaj zajedno sa nekim naznakama o glavnom liku (Mesija?).
Najjače od svega, evo što je jedan lik izvukao iz samog uvoda:
I poked around a bit to find out about the text in the opening. Apparently, it isn't quoted from anything. In other words, it is original for the series, and methinks it will eventually pop up somehow.
It goes as follows:
I saw you in Heaven
and heard of your glory
You saved our world from the fallen angels
I saw Messiah standing,
Standing before me with no words
Nothing but "Hope".
When we lost dread, a Demon was laughing
But now you are showing us wonder
Giving your love
With awe, down on my knees again
I've got to know you're the one,
The only one reveals the world
The King has come!
To lighten up our feet
The King has come!
To save us from the dark
Who could ever doubt? We have faith
Let me walk with you when I'm lost in the wild
I know you always lead me to another Eden
Let me bless your name, O Lord, O Lord!
Your words will never fade away
Since we believe you're the light on earth
Reveals the world
The religious connotations may raise eyebrows but I don't think that's their focus. I think it goes more with the concept of "nobility" not in the sense of royalty, but of heroics; A savior if you will. In what sense? Well, I guess we have to watch and see.
There's also a quote in there from William Shakespeare's play, Julius Caesar:
"The abuse of greatness is when it disjoins abuse from power"
In the opening, that text is around the symbol on Akira's phone. It goes with the symbol itself, a balance. Whoever this "organization" may be, it could be safe to assume there is some altruistic notion behind their actions. It's only the first ep so it remains to be seen though.
Towards the end there's another bit of text that says "Selecao System: 12 persons selected in Japan"
Selecao is portugese for Selection. The OP also shows an insignia with the word on it, and the roman numeral IX under it. This is also on the back of his phone.
Ludo, fakat zanimljivo :o
Nego, ona pjesma iz k-ona lagano ulazi u usi ^^ Izmedju ostalog nasao sam novi anime, jos jedan od onih novih koji su krenuli na proljece...
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/Razno/72613-shangri_large.png
Shangri-La
Genres:Sscience fiction
Plot Summary:SThe story of a young woman fighting for her survival in a real "urban jungle." Only 18 years old, Kuniko Hojo finds herself at the heart of the battle for humanity's future when she discovers that the government which rules Atlas intends to continue marginalising the less-privileged masses outside the tower - by force, if necessary.
Zasad su izasle dvije epizode, sveukupno ih ima 12, znaci ni predugo ni prekratko. Trenutno gledam prvu epizodu; lijepa animacija, zivotopisni likovi (izmedju ostalog zenska koja je u biti musko, odnosno ima muski glas, pa onda jedna evil bitch koja je valjda glavni negativac u cijeloj prici, ma bit ce vam jasno kad vidite), svijet nije kakvim ga znamo, doslovno "urban jungle", gradovi pod vodom ili obrasli vegetacijom, vecina ljudi zivi tamo dok ostatak, ocito "obabranih", zivi u nekim hi-tech uvjetima, stvarno lijepo napravljeno. Glavni lik ima nekakav nabrijani bumerang koji je ocito glavno oruzje i oko njega ce se valjda razvijat prica, neznam puno o njemu jos. I tako, uz sve ovo novo kaj je doslo mislim da se isplati bacit oko na ovo.
Arbiter of Change
18-04-2009, 14:16
Iskreno, baš sam htio postati o Shangri-la. Ne znam, meni to za sada nije dobar anime. Zašto? Jer uzima fenomenalan svjež setting, ne nužno jedinstven (već je bilo sličnih settinga, u Arjuni npr), i SILI u njega klasične anime stereotipe (iz nekog razloga, transvestiti, gay-men i sve slično su popularni u industriji) i radnje umjesto da crpi ideje iz zanimljivog settinga. I naravno, neke apsurdnosti preko kojih jednostavno ne mogu prijeći (Carbon Police aka. Ugljična Policija).
http://www.animenation.net/blog/wp-content/uploads/2008/11/gonzo-to-produce-saki-anime.jpg
Saki
GenreS- Sport
Plot:
Saki Miyanaga, a high school freshman, hates mahjong because her family would always force her to play it and punish her regardless of if she won or lost. Because of this, she learned how to keep her score at zero, neither winning nor losing. However, her friend from middle school convinces her to join the school's Mahjong Club. After the Club discovers her ability, they recruit her and convince her to win instead of breaking even. She easily does so with her skill, so the team enters a mahjong tournament so that its members may reach the national competitions.
Još jedan novi anime, zasada su izašle dvije epizode. Uvečer ću pogledati obadvije pa javim dojmove.
Skinuo sam i Shangri-La... zasad sam pogledao samo intro pjesmu i prvi dojam mi je bio WOW!
Sviđa mi se setting u kojemu je smještena radnja, a osim toga me jako, jako podsjeća na jedan dio X-a u kojoj dreamseer pokazuje budućnost zemlje. Sada se pitam dali ima kakve veze sa njim :?
Makar... malo me obeshrabruje ovaj post koji je Arby napisao ali ću mu ipak dati priliku.
Electromaster
18-04-2009, 16:10
Iskreno, baš sam htio postati o Shangri-la. Ne znam, meni to za sada nije dobar anime. Zašto? Jer uzima fenomenalan svjež setting, ne nužno jedinstven (već je bilo sličnih settinga, u Arjuni npr), i SILI u njega klasične anime stereotipe (iz nekog razloga, transvestiti, gay-men i sve slično su popularni u industriji) i radnje umjesto da crpi ideje iz zanimljivog settinga. I naravno, neke apsurdnosti preko kojih jednostavno ne mogu prijeći (Carbon Police aka. Ugljična Policija).
Da, ovo što kažeš za likove, kako mi to ide na živce, Isuse... Zašto moraju forsirat te frikove? To je i jedan od razloga zašto mi se Avatar svidio... Svi likovi su jednostavno prirodni, nema preseravanja.
Slažem se i za ostale komentare.
Btw, možda sam ja malo blesav, ali u Sengoku Basara... Razdoblje je feudalni Japan, rajt? Kako onda imaju onog plavog lika koji se fura na Amere i pravi se da vozi Harley Davidson? [ Na konja je stavio neke dodatke koje predstavljaju wannabe auspuhe i volan.http://www.imagesforme.com/out.php/i452869_wildy.gifS]
Arbiter of Change
18-04-2009, 16:18
Ne zamaraj se detaljima (vjerojatno nisi igrao igre na kojima je baziran anime, iako je Masamune Date povijesno favorizirao zapadnjačke tehnologije pa je ovo gotovo neki perverzni homage čovjeku) već uživaj u predobroj akciji, animaciji i likovima (ona plava nije loša u catsuitu). :)
Electromaster
18-04-2009, 16:20
/agree
Btw, K-on mi se sve više sviđa, a uvodnu i završnu pjesmu ne mogu izbacit iz glave... Je li ima neki raspored po kojem to izlazi, ili...?
/agree
Btw, K-on mi se sve više sviđa, a uvodnu i završnu pjesmu ne mogu izbacit iz glave... Je li ima neki raspored po kojem to izlazi, ili...?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_K-On!_episodes
Ja sam ovdje našao podatak
E sad sam bas,khm khm,kupio prvu epizodu Edena....danas cu je pogledati...
A mislim ono, nemozete imat i ovce i novce :D To je takav anime, bit ce jos sigurno takvih sa tim settingom, meni osobno ne smeta malo zezancije i ludih likova, nakon jednog ozbiljnog ergo proxya ovo dodje ko odmor! A i tolko animea imamo za gledat da ono, biraj kaj ti je po volji :thumbs2:
edit: E da, ovaj Saki bi mogao biti dobar anime, volim takve sa nekom vrstom natjecanja, odnosno kada pojedini lik ima neki ludi skill!
Arbiter of Change
18-04-2009, 18:25
edit: E da, ovaj Saki bi mogao biti dobar anime, volim takve sa nekom vrstom natjecanja, odnosno kada pojedini lik ima neki ludi skill!
Jedino ako razumiješ Mah Jong (Mahjong) inače.. teško, jer je igra čini se bolesno komplicirana i koristi stranu terminologiju, a anime se žestoko fokusira na nju. Ja sam pogledao 1. epizodu i čak sam nakon subbsa koji objašnjavaju dosta pravila ostao "OK, što sam sad pogledao, likove koji igraju igru koju ni najmanje ne shvaćam?". Jedino ako ste kao otaku neki pa gledate anime samo i jedino zbog likova, nevažno o priči... ali ajde. :)
Bas sam sad htio komentirat, ovaj moj prijasnji komentar je bio malo preuranjen; dakle...pokusavao sam skuzit, i kak ti velis, anime dosta objasnjava al mislim da je ovo ipak malo previse za mene xD Radje cu skipat taj anime pa se prebacit na nes drugo, ovo mi je malo too much :D
Evo sta ja imam od anime-a:
Black Lagoon
Claymore
Death Note
Devil May Cry
Elfen Lied
Hellsing
Samurai Champlooo
...To su bile serije a od dugometraznih filmova:
Ghost In The Shell
Spirited Away
Ninja Scroll
Tekken
......Samurai Champloo mi je jedan od favorita,kao i Death Note.
Kostolomac
18-04-2009, 19:35
Imamo dosta sličan ukus. Pošto ti je Samurai Champloo jedan od favorita, definitivno pogledaj i Cowboy Bebop. Od istog redatelja je. Btw to su mi 2 top animea :D
(napomena: Cowboy Bebop imaš i seriju i film, pogledaj oboje :thumbs2: )
Arbiter of Change
18-04-2009, 22:20
W00t - Sayonara Zetsubou SenseiSje dobio zeleno svijetlo za 3. sezonu. :)
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... -green-lit (http://www.animenewsnetwork.com/news/2009-04-18/sayonara-zetsubo-sensei-3rd-tv-series-green-lit)
Ja još nisam stigao pogledati 2.,to jest nije mi se dalo. xD
Arbiter of Change
18-04-2009, 22:45
A hebiga, nagazi malo to. :)
Inače, OP kolekcija nekih novih anime-a vrijednih spomena ove sezone koje planiram gledati:
Sengoku BASARA (T3YoStzrZzM&feature=related)
Higurashi no Eden (rL8LFPIF53A)
K-on! (Y92es0OMu5E)
Higurashi no Naku Koro ni Rei (6WmQG4XCjyU&feature=related)S(3. sezona, prve 2 imaju bolji OP)
Bojim se da ću postati pedofil koliko gledam ta sranja. :(
Onda pomislim na neke,mmm,koji su odgledali puno više,i zapitam se. :D
3. minute 1. epizode,i već želim promijeniti nick :(
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.