PDA

Pogledaj cijelu verziju : Anime & Manga - everything related

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Electromaster
16-09-2009, 20:02
Ane ane ane! Još kad se sjetim ratinga... http://cdn4.kongregate.com/user_avatars/0175/1552/awesome_smiley.jpg

Electromaster
16-09-2009, 22:01
Gledam epizodu 8 Yami to Boushi to Hon no Tabibito, ponovno nova priča, ponovno promjena settinga... Ah... Evo, sad tu neki likovi s katanama love neku sexeh twin-tailed foxgirl. Vidjet ćemo što će dalje biti...

EDIT: Odnekud se stvara Hazuki i owna svih. I dalje nemam pojma je li ona njena katana magična ili neš, i je li ona uopće stvaran lik u animeu, ili samo još jedan od likova iz svih tih knjiga po kojima putuju.

Raz
16-09-2009, 22:25
Evo, završio je Shangri-La. Počeo je vrlo dobro a u sredini se negdje počeo gubiti. Zadnje su epizode bile prilično loše... radnja i situacija prešturo objašnjena, a previše vremena potrošeno na neke nebitne detalje. A da ne pričam o klišejnosti zadnje borbe sa ogromnim bumerangom... rofl. Nije sasvim loš bio no ni ništa posebno.

6/10

Electromaster
16-09-2009, 22:35
Pogledao do kraja epizodu 8 Yami to Boushi to Hon no Tabibito, sad je u radnju uletjela i hrpa ninja/hitma'am/Xena-like teta, bogtepita što će od svega toga još biti.
Lilith se okušava u crtanju Hazuki:
http://www.imagesforme.com/out.php/i690961_snapshot20090916233130.jpg

Lilith and the foxgirl being light-headed:
http://www.imagesforme.com/out.php/i690962_snapshot20090916233207.jpg
:P

Raz
17-09-2009, 10:19
Wow, nova je epizoda Umineka već vani. Ovo će biti zanimljivo :)

Aral
17-09-2009, 11:24
Evo, završio je Shangri-La. Počeo je vrlo dobro a u sredini se negdje počeo gubiti. Zadnje su epizode bile prilično loše... radnja i situacija prešturo objašnjena, a previše vremena potrošeno na neke nebitne detalje. A da ne pričam o klišejnosti zadnje borbe sa ogromnim bumerangom... rofl. Nije sasvim loš bio no ni ništa posebno.

6/10
Znaci gotovo je? Super, sad mogu pocet gledat ^^

Raz
17-09-2009, 11:35
Hehe, a skroz si pogodio za glavnog negativca prije. ^^
Ideja je bila dobra, no nije baš realizirana najbolje.

Ja sam i sad zbunjen jer puno toga nije bilo povezano i jednostavno nepotrebno. Zadnja je epizoda btw teški klišej, ali ok, ne mogu reći da je anime bio skroz loš.

Arbiter of Change
17-09-2009, 13:10
Mogao bi probati naći i pogledati Natsu no Arashi, anime kojeg svojevremeno nikada nisam do kraja pogledao.
Ako vas zanima Wiki it ili pogledajte 1. epizodu... time travel je za*ebana stvar, jel'te. :)

Raz
17-09-2009, 13:28
To je do nedavno bilo ongoing mislim... mogao bi baš provjerit kakvo je :)

Inače Umineko ima novi opening... no izmjenjeno je puno više od početne slike :pray:
Valjda sam upravo vidio ~10 novih likova :shock:

Umineko no Naku Koro ni Anime OP3 (HD) (Y8Pc9Xt7Vq0)

MAFNi
17-09-2009, 14:21
Završio s Avatarom. Dojam :pray: Isuse šta ću sad?
Može neki prijedlog :?

Electromaster
17-09-2009, 14:50
WHAT IS THIS I DON'T EVEN [klik] (http://www.sankakucomplex.com/2009/09/17/i-made-mio-into-a-nineties-character/)
Hm... Ugly? :?
Neznam, recimo, sviđa mi se dizajn likova u Trigunu i drugim starijim animeima, ali ovo... Nikako. Nagi... *pukes*

Fireblade
17-09-2009, 15:42
mafni,pokemoni il opet epizodu po epizodu svaka dan-dva :D

MAFNi
17-09-2009, 15:43
Ma već sam počeo Simpsone :D

Electromaster
17-09-2009, 16:00
Bar to dvoje ima ikakvu sličnost s Avatarom.
Nažalost, ne pada mi sad napamet nikakav prijedlog... Eventualno Fairy Tail (http://myanimelist.net/anime/6702/Fairy_Tail), koji mi je sad u glavi, pošto počinje 6. listopada...

MAFNi
17-09-2009, 16:03
Ma samo sam rekao da sam to počeo gledat. Nema uopće veze.

Electromaster
17-09-2009, 21:18
Pogledao epizodu 9 Yami to Boushi to Hon no Tabibito. Konačno neka obajašnjenja, pogotovo što se tiče ''glavnog villaina'', sad koliko-toliko kontam stvari. Lilith je light-headed i kawaii kao i uvijek, a u ovoj epizodi je i više pervy nego inače. I dalje neshvaćam kako Hazuki, koja bi trebala biti ordinary schoolgirl s takvom lakoćom owna uvježbane ratnike, u ovom slučaju ninja tete.
And just what's the deal with that cross-dressing elf (http://myanimelist.net/character/13637/Aya)?!

... Izgleda da je slijedeća epizoda u nekakvom SF settingu, lajkam.

Electromaster
17-09-2009, 22:06
Double post, yay!
Pogledao epizodu 10, kako ovaj SF setting owna, e. :pray:
Golemi prastari kolonizacijski spaceship putuje bespućima Svemira, u potrazi za novim domom, iznutra u poluraspadu, obrastao korovom i svačim, ostatci posade, svi djeca u nekakvim Neon Genesis Evangelion-like odijelima, te AI broda, koji skrbi o njima nakon smrti njihovih roditelja, i skriva to od njih, praveći se da su im roditelji samo ''imobilizirani''... Zadnja scena kad jedna cura priča sa svojom majkom koja leži u krevetu, a onda vidimo da je to zapravo truplo u raspadu, a AI reproducira glas majke, pretvarajući se da je ona... :pray: ... Stravična, a u neku ruku u dirljiva scena. Rado bi vidio ovo kao zasebni anime. Samo zbog ovog, dižem konačnu ocjenu za +1.
... I onda u taj setting upadaju čarobnica Lilith i schoolgirl Hazuki. Lulz.

Također, divovska japanska palača s portalima u druge svijetove, koja pluta u gorespomenutom Svemiru, lolwut.

Aral
18-09-2009, 07:32
OMG koji preokret u naruto mangi :pray: Reci cu samo jedno, Gaara.

Worthaur
18-09-2009, 07:45
Ne kuzim otkud Gaari tolko snage bez tailed beasta =/
I ono cudo sta je Sasuke summono... wtf
Izgleda da ni ovaj tjedan nece doc One Piece >.>

Kalhant
18-09-2009, 08:48
one piece je vani http://read.mangashare.com/One-Piece/ch ... ge001.html (http://read.mangashare.com/One-Piece/chapter-557/page001.html)S. One mangi skoro uvijek treba dan vise da nabavi op.

Korpse
18-09-2009, 11:03
Završio s Avatarom. Dojam :pray: Isuse šta ću sad?
Može neki prijedlog :?
Hellsing - :pray:

-9Uu5GYMiTcS :pray: :pray:

Alucard = BOG

Raz
18-09-2009, 13:08
Izašle su Kodomo no Jikan Second Term epizode ako koga zanima.

Electromaster
18-09-2009, 14:04
Pogledao epizodu 11 Yami to Boushi to Hon no Tabibito, conclusion onog SF settinga, divno. <3
... Nakon toga, nastavak glavnog storylinea, i ogromni cliffhanger na kraju.
*she appears*
Hazuki: ''Hatsumi!''
Gargantua: ''Jill!''
Lilith: ''Eve!''

EDIT: Pogledao epizodu 11, proilično conclusive epizoda... Pomalo isklišejiziran, iako zbunjujuć happy end za Gargantuu, te potpuno neobjašnjen i jako tužan kraj za Hazuki. Not fair. :(
Ali dobro, ima još jedna epizoda, još se može toga dogoditi, iako ne i ono što najviše priželjkujem, ah...

Btw, lol, cross-dressing elf boy zbari drunken sexbomb foxlady. :P

Aral
18-09-2009, 14:52
one piece je vani http://read.mangashare.com/One-Piece/ch ... ge001.html (http://read.mangashare.com/One-Piece/chapter-557/page001.html)S. One mangi skoro uvijek treba dan vise da nabavi op.
Da, treba im duze vremena. Idem procitat chapter. Inace, naruto je totalno kul bio, gaara je zakon al tek sasuke na kraju...ne vjerujem, fakat vise neznam kak ce se to sve zavrsit. Lik je fakat genije.

Electromaster
18-09-2009, 15:14
Ali dobro, ima još jedna epizoda, još se može toga dogoditi, iako ne i ono što najviše priželjkujem, ah...
Pogledao... Heh, ovo gore se dogodilo, ali ne zapravo, već samo Hazuki u snovima... Da, poljubac. :) ... Iako, kad ga stavimo u kontekst svega ostalog, samo čini kraj još tužnijim. Zbilja nisam želio da ovako završi. :( Neznam, ono... Hatsumi ispada ogromna kučka. Vratit će se ponovno u Hazukin svijet kao njeno dijete? Wtf?! :o :( ... I onda će opet nestati na šesnaesti rođendan... >_<
Ocjena... Hm, 8/10 ili 9/10, nisam siguran... I dalje mi je sve čudno nekako... :|

... Inače, čak i u ovoj ovako melankoličnoj epizodi, Lilith ima par funneh trenutaka:
http://www.imagesforme.com/out.php/i693269_snapshot20090918161819.jpg
Kakogod, i dalje... Hazuki. :(
Da je bar lijepo objašnjeno zašto se moraju rastati, ali ne. :|
... Brijem da ću morati nabaviti visual novel. :)
Btw, tek pred kraj sam shvatio foru s Hazukinom katanom, to je mali nožić za papir s početka. :pray:
Eda, lyricsi OP-a, kao i OP i ED općenito su preprepresavršeno pogođeni.
OP <3 (5LVu3JjA-5w)

Raz
18-09-2009, 15:50
Inače, predo... kako uspijevaš capture-at titlove sa slikom? Uspio sam obične prebacit na eksterne titlove no još uvijek ne mogu.

Electromaster
18-09-2009, 15:54
Media Player Classic. :P
Eda, gledaj Yami to Boushi to Hon no Tabibito!
I reci mi gdje da potražim visual novel, pobogu.S :cry:

EDIT: Eh...

At the end of the anime, it may be suggested that Lilith and Eve share a sexual relationship from time to time.
Dakle, ove dvije se bare, a Hazuki ostaje sama. Kako sad želim zadaviti autore animea, e. :(

blood4me
18-09-2009, 17:55
Jel zna netko gdje pise kad izlaze nove epizode neke anime?
Na datum mislim..
Trebo je naruto danas, rajt?

Worthaur
18-09-2009, 18:23
Jok, ovaj tjedan pauzira

Electromaster
18-09-2009, 18:25
Nova epizoda Sora no Manimani također kasni. >_> :@

Raz
18-09-2009, 19:45
Jel zna netko gdje pise kad izlaze nove epizode neke anime?
Evo airing countdown, valjda je točan XD

klik (http://www.orzbot.com/schedule.php?hl=en)

Electromaster
18-09-2009, 20:11
Pogledao prvu epizodu Kenko Zenrakei Suieibu Umisho, puno rofla i fanservicea, zgodno, ali valjda neće ostati samo na tome. Vidjet ćemo...
*Kaname špijunira Amuro, a ova se u međuvremenu svuče gola i ode plivati, te ga potom ugleda*
Amuro: ''Oh?''
Kaname: ''Ah! She saw me! U-um, no, it's not what you think! I was just taking a morning nudity, I mean, morning walk! So it's, it's a coincidence! ''
:)
... Vidi se da će humor u animeu biti poprilično pervy. :)
Lajkam OP (tNF8S1CQk9w)Si ED (XYg_W9s7DCk).
Lyricsi OP-a. :rotfl: :pray:
''You can fly high, let's get naked...''

Arbiter of Change
18-09-2009, 20:33
Lyricsi OP-a. :rotfl: :pray:
''You can fly high, let's get naked...''
Misliš da je to nešto?
Očito nisi gledao Sumomomo Momomo gdje je prvo što čuješ u OP pjesmi "lets engage in child production".

Electromaster
18-09-2009, 20:35
Očito nisam. :P

Raz
18-09-2009, 20:46
Očito nisam. :P
Pošto te nema na msnu... ništa od visual novela, na japanskom je samo. Osim ako već znaš čitat japanski :P

Electromaster
18-09-2009, 20:49
:( :@

Korpse
18-09-2009, 21:56
Postao sam fanboj Victorie :oops:

Kid A
18-09-2009, 21:57
*clap clap*

croat1gamer
18-09-2009, 21:59
Manga, anime ili OVA?

hansi
18-09-2009, 21:59
*clap clap*
Nitko se tebi nije obraćao i ne spamaj.

Korpse
18-09-2009, 22:02
Manga, anime ili OVA?
Sve :D

Zahvaljujući Predi :D

*clap clap*

Ako nemaš koji pametan post ostaviti u temi nemoj je lurkati i pisati glupe postove.

Kid A
18-09-2009, 22:04
*clappity clappity*

Electromaster
18-09-2009, 22:16
Pogledao drugu epizodu Kenko Zenrakei Suieibu Umisho... Oh God, rofl!
Likovi su svi totalni čudaci, umirem od smijeha. :rotfl:

Makio: ''Could it be that you swam with dolphins in Okinawa?''
Amuro: ''Yep, I have.''
Makio: ''As expected of the Ryuukyuu kingdom. It's so magnificent and romantic!''
Amuro: ''And I ate them sometimes!''
Makio: ''Ate?!''
http://www.imagesforme.com/out.php/i693954_snapshot20090918225940.jpg

Captain: ''So, we will have a shaving party in honour of our new member! Now, shave whoever you want without holding back!''
http://www.imagesforme.com/out.php/i693967_snapshot20090918230128.jpg

Captain: ''Ah, ah... Underwater stomping... Is fine too!''
http://www.imagesforme.com/out.php/i693968_snapshot20090918230442.jpg

I za kraj, Mirei, superpure cura djevičanskog i uzvišenog izgleda, koja je ustvari totalna perverznjakuša. :P
Mirei *plačljivo*: ''Could it be that, they were looking at me with perverted eyes?''
Kaname: ''Um...''
Mirei *plačljivo*: ''I don't like being watched...''
Kaname: ''I feel guilty...''
Mirei *plačljivo*: ''B-but...''
Mirei: ''I do like looking though.''
Kaname: ''Eeh?!''

... Također, hrpa uspaljenih perverznjaka koji dolaze pratiti svaki trening na bazenu. :pray:

Jopax
18-09-2009, 22:19
U ponedjeljak dobivam NHK mangu od frendice, dobro je imati prijatelje koji imaju prijatelje u americi koji im šalju svašta :D

Raz
19-09-2009, 16:25
Pogledao Umineko... znači, početak story arca 3. Vrlo dobra epizoda, u ovoj se vidi što eldersi rade nakon što Maria pročita pismo od Beatrice. Iako sumnjam da će ustvari pokušat riješit zagonetku, jer su jednostavno prepohlepni za novcem i moći.

Btw, Arby - pridruži se u raspravu... bezveze mi je samom sebi ovdje pisat :|
Say something... anything.

Ah da, eksplozija u Valkyriji je bila baš... eksplozivna :D
Ok epizoda iako preklišejna.

Arbiter of Change
19-09-2009, 16:37
Teško mi je pisati nešto kad vidim Predatorove transkripte svake epizode koju pogleda. :)

Inače, razočaran sam sa Umineko i sa Valkyriom, svakom iz nekog razloga - Umineko jer je đumbus kakvog nema iz kojeg bi izgleda samo i jedino oni koji su igrali VN trebali shvatiti što se događa (ja za sada samo gledam random događaje i uživam, niti ne pokušavam shvatiti što se događa za razliku od Higurashija), a Valkyria je otišla nizbrdo od kada su se pojavile super Saiyan tete i počele se tamburati međusobno čime su skrenule pažnju sa inače rijetko viđenoga WWII settinga u anime industriji.

Jopax
19-09-2009, 16:42
Čisto iz znatiželje počeo sam gledati ovo što i Predator, pa izgleda, hmm, umm, ne znam kako da opišem nisam navikao na ovakvu vrstu animea, inače su oni koje gledam većinom akcijski, a ovo je , pa ne znam, također ne volim animeje sa kilometarskim nazivima, teško ih je pamtiti :(

Aral
19-09-2009, 16:51
Ma to ti je jos jedan u moru slicnih. A i vidis da je Predator odavno propao :D Podsjeca me na mene kad sam to tek poceo gledat...davno davano davno, on je valjda jos bio negdje u prvom drugom razredu osnovne ^^

Ako hoces relativno star a dobar anime, pogledaj Outlaw Star. Klasik.

Raz
19-09-2009, 17:17
Teško mi je pisati nešto kad vidim Predatorove transkripte svake epizode koju pogleda. :)

Inače, razočaran sam sa Umineko i sa Valkyriom, svakom iz nekog razloga - Umineko jer je đumbus kakvog nema iz kojeg bi izgleda samo i jedino oni koji su igrali VN trebali shvatiti što se događa (ja za sada samo gledam random događaje i uživam, niti ne pokušavam shvatiti što se događa za razliku od Higurashija), a Valkyria je otišla nizbrdo od kada su se pojavile super Saiyan tete i počele se tamburati međusobno čime su skrenule pažnju sa inače rijetko viđenoga WWII settinga u anime industriji.

Meni su oba vrlo dobra, iako imaju svoje mane, to sigurno.

Kod Valkyrie mi najviše smeta klišejnost nekih situacija kao u zadnjoj epizodi recimo... Alicia gubi, izgubila je drugove i to... no sjeti se ljudi za koje se bori i odjednom dobi dodatnu moć koje se ni jedan Dragon Ball nebi posramio -_-. Selvarya također koja je sama sebe samouništila... wtf. Ponašanja squada su u nekim situacijama također previše iritirajuća, ali ok. Mislim da bi za taj anime trebala bar još jedna sezona da se sve odradi kako spada, jer je previše materijala ugurano u neke situacije ili pak dosta toga nije odrađeno. (background squada, neke bitke, koja random scena koja će pridonijet character developementu i naravno noramalan pace... a ne dok mi stave dramu rastegnutu u 4 epizode a sljedeću nadoknade sa hrpom materijala uguranog u jedbnu epku)

Umineko je previše zbunjujuć, no koncept mi je predobar jer tjera na razmišljanje. Kao neki dobar krimić sa closed-room slučajom te se gledatelji moraju igrat detektiva i otkrit tko je napravio zločin i dali je to zapravo učinak magije... ali da, ovo je stvarno đumbus pa imaš cijeli dan da razmišljaš XD

Eda... jeli se to vještica koja je učila Beatrice također odazvala na ime Beatrice? :o

blood4me
19-09-2009, 17:57
Eo dosao sam do 7me epizode u K-On, anima je zakon!! :thumbs2:

hansi
19-09-2009, 17:59
Ako ti se sviđa definitivno pogledaj lucky star i the melancholy of haruhi suzumiya. Nebi ni bilo loše da vidiš kannagi :thumbs2:

croat1gamer
19-09-2009, 18:10

Add foe. :D
Jer vecina njegovih postova su identicni.

ot:
Eh, nikako da pocnem gledati ista. :(
Pogledacu veceras najvjerovatnije 5cm/s.

Electromaster
19-09-2009, 18:39
Ma to ti je jos jedan u moru slicnih. A i vidis da je Predator odavno propao :D Podsjeca me na mene kad sam to tek poceo gledat...davno davano davno, on je valjda jos bio negdje u prvom drugom razredu osnovne ^^
Mah, kad se uživim, ja sam takav oko svega, ne samo animea. :P Ovo sad gledam jer me uhvatila volja za nekim malo veselijim animeom, a nakon toga idem gledati Serial Experiments Lain ili Kaibu... Vjerojatnije ovo potonje, jer će me Raz zadaviti ako ga konačno ne pogledam. :)

Pogledacu veceras najvjerovatnije 5cm/s.
I bolje ti je.

Raz
19-09-2009, 18:54
Završio sa Tokyo Magnitude 8.0

Dojmovi... Vrlo realističan, dramski nastrojen anime. Zamjerka na animacije u nekim djelovima i što su klinci u prvoj polovici animea praktički završili bez ogrebotine, ostalo sve pet. Zadnja je epizoda scedrapajuća, ali ne jedna scena već punih ~20 minuta. I cried river of tears T_T

9/10

Kaibu... Vjerojatnije ovo potonje, jer će me Raz zadaviti ako ga konačno ne pogledam.
I bolje ti je. =P

Arbiter of Change
19-09-2009, 19:01
Add foe. :D
Jer vecina njegovih postova su identicni.
Ne kontam... da se oboružam ili ne? :)

@Raz:
Da, Valkyria donekle pati od problema oko režije i nije jedina (to što si rekao da razvuču na 4 epizode neku dramu ili, ne daj bože, neku komediju, pa onda tiskaju radnju i akciju u jednu epizodu), ali nije me to smetalo koliko to što nije ispala onakva kakva sam očekivao da će biti... ali dobro, biti će vjerojatno 2. sezona (igra isto dobija nastavak pa vjerojatno nešto slično tome).

U vezi Uminekoa... kao što je rekao jedan korisnik: "Da želim gledati misterij ubojstva iza zatvorenih vrata gledao bi Case Closed" i ja se slažem, ali najviše mi na jetru ide Battler koji ignorira magiju iz čistog principa iako su mu dokazi pred nosom i za sada nepobitni. On čisto služi kao plot device i ništa drugo.

Jopax
19-09-2009, 19:06
Aaaaahhhhh, pred hvala na spominjanju ovog animea, evo došao sam do 4 epizode i kidam se, prelegendarno, koje situacije i likovi, nisam se ovako cerekao dugo vremena :pray:

Raz
19-09-2009, 20:23
U vezi Uminekoa... kao što je rekao jedan korisnik: "Da želim gledati misterij ubojstva iza zatvorenih vrata gledao bi Case Closed" i ja se slažem, ali najviše mi na jetru ide Battler koji ignorira magiju iz čistog principa iako su mu dokazi pred nosom i za sada nepobitni. On čisto služi kao plot device i ništa drugo.

Dobro, mene je baš privuklo to jer ima magije+misterija+closed room slučaj+sve ti odgovore praktički serviraju pred nosom da jednostavno moraš vjerovat u magiju... no mislim da to namjerno rade te nas zavaravaju sa "iluzijama" a na kraju će ispast nešto sasvim drugo. U ovoj epizodi Buttler uspije saznat da oni nisu jedini na otoku, dakle postoji šansa da je Beatrice ustvari običan čovjek. Na kraju epizode i ona ženska (zaboravih ime XD) kaže da je nemoguće da je živa jer ju je ubila tako da je definitivno postojala. Ah, neznam... zbunjujuće je, naročito nakon brda dokaza da magija postoji. ^^
Vidjet ćemo kako će se realizirat dalje, koliko čujem zadnja je epka bila prilično vjerna Visual Novelu.

blood4me
19-09-2009, 21:56
Ako ti se sviđa definitivno pogledaj lucky star i the melancholy of haruhi suzumiya. Nebi ni bilo loše da vidiš kannagi :thumbs2:
Auuuuu, the melancholy of haruhi suzumiya mi se cini preepski :pray:
Inace na 10 ep sam na K-On, budem pogledo jos danas do kraja, ostavit cu nek se the melancholy of haruhi suzumiya downloada :)

Electromaster
19-09-2009, 22:01
Aaaaahhhhh, pred hvala na spominjanju ovog animea, evo došao sam do 4 epizode i kidam se, prelegendarno, koje situacije i likovi, nisam se ovako cerekao dugo vremena :pray:
Np. ^^ Već si me prestigao, danas cijeli dan gradim post. apoc. Legače. (>_>)

Raz
19-09-2009, 22:02
Haruhi je dosta dobra, Kannagi je preepic ako se želiš pošteno nasmijat :pray:

Electromaster
19-09-2009, 22:04
Kad već spominjete, grr, nikako da izađe novi chapter Kannagi mange! (>_<)

blood4me
19-09-2009, 22:06
Sutra cu pogledat haruhi, preksutra Kannagi :)
Jel Kannagi zavrsila? :O

Raz
19-09-2009, 22:17
Kannagi je završena, nadamo se drugoj sezoni jednog dana :)

blood4me
19-09-2009, 22:35
Aham, oke, super :)

Electromaster
20-09-2009, 01:29
Pogledao epizodu 3 Kenko Zenrakei Suieibu Umisho. Ponovno, OH GOD, ROFL! :P
Fora kako su spojili tri odvojene priče u jednu epizodu, sa podjednako humora, character developmenta i fanservicea. :P
Iz prve priče, scena kad je Amuro diskfalificirana s natjecanja, kao i pervy likovi iz druge škole. [One has a lolicom!]S :rotfl: :pray:
Iz druge priče, Kaname after a boobgrab:
http://www.imagesforme.com/out.php/i695608_snapshot20090920021914.jpg
Iz treće priče, Captain i Japanese swimming suit restaurant. :pray:

EDIT: Pogledao epizodu 4. Oh, God... This is just too much!
http://3.bp.blogspot.com/_pn-JBkzT6UA/Si3DEUEOayI/AAAAAAAAALg/CVPCND6YZFA/s320/not_awesome_smiley.png

Maki: ''How did you get your breasts to be so big?''
Amuro: ''I don't really have a secret. Probably because my dad and my brothers fondle them so much.''
Maki: ''Oh, you have siblings...'' :rotfl:

Captain: ''Be baptised by my dangling thing!'' :pray:

I lude gljive, i perverznjaci, i stari deda, i Shizuoka, i Takeda... This is just too much! :P

Aral
20-09-2009, 10:36
Ak mislis da je to fora onda nisi pogledao Amaenaideyo i Amaenaideyo Katsu ;)

Jopax
20-09-2009, 11:24
Ovo postaje sve bolje i bolje, pogodite gdje se Amuro preselila dok joj se kuća na popravi :rotfl:

Raz
20-09-2009, 12:32
@ Bilo tko tko prati Canaan... spoilerSNe kužim... zašto je Maria dopustila Alphard da ju upuca, koje će koristi ona imat od toga?Sspoiler

Sljedeća je epka znači zadnja, nadam se da će ludog taxi vozača nekako ubacit, apsolutni car :pray:

Electromaster
20-09-2009, 14:15
Ak mislis da je to fora onda nisi pogledao Amaenaideyo i Amaenaideyo Katsu ;)
Nisam, ali nabasao sam na to jednom, zvuči ludo, čekirat ću kad stignem. Inače, score toga na MAL je 7.00, dok je za Kenko Zenrakei Suieibu Umisho 7.52, fufufu. :P

Ovo postaje sve bolje i bolje, pogodite gdje se Amuro preselila dok joj se kuća na popravi :rotfl:
http://cdn0.knowyourmeme.com/system/profile/icon/1415/small/LOL.jpg

Electromaster
20-09-2009, 14:58
Pogledao epizodu 5, ponovno lijepo izbalansirana epizoda, humor, fanservice, character development, svega po malo.
Lulz:
http://www.imagesforme.com/out.php/i696158_snapshot20090920155244.jpg
Pervy Shizuoka u onom hramu... ''She misunderstood.'' :rotfl: :pray:
E, u slijedećoj epizodi konačno dolazi ona likica u rozom badiću iz ED-a...

Korpse
20-09-2009, 15:12
Trebam neki linkač za Hellsing mangu, ne The Dawn, to sam pročitao, nego prava Hellsing manga?

croat1gamer
20-09-2009, 15:21
www.mangatoshokan.com (http://www.mangatoshokan.com)
Ja sam odtuda nasao, ali izgleda da je trenutno down.

Arbiter of Change
20-09-2009, 16:13
Za ovaj Predatorov preporučam čitanje mange jer je anime ne prati u potpunosti (kraj je drugačiji, tj. manga se nastavlja dalje).

Electromaster
20-09-2009, 16:43
Za ovaj Predatorov preporučam čitanje mange jer je anime ne prati u potpunosti (kraj je drugačiji, tj. manga se nastavlja dalje).
Baš sam mislio o tome danas, moram mangu čekirati. :)
... Ima 100 chaptera, najs. :)

Electromaster
20-09-2009, 17:26
...Ali iako je completed, zasad ih je uploadano samo 59. Zato ću prvo pročitati stariju mangu istog autora, Inu Neko Jump:

Inu Neko Jump
http://cdn.myanimelist.net/images/manga/2/367.jpg
Genres: Comedy, Romance
Synopsis: Ever since middle school, Takahiro Ozu was famous in the world of track and field as the “long jump specialist?. But after losing his final competition in high school, he hung up his track shoes for good. Now in college, having taken up smoking, he just wants to get a girlfriend and lead a normal student life. Noriko Watsuki has had a crush on Takahiro since she first saw him jump and wants him to join the college track team so she can get close to him. Yuki “The Headphone Girl? Hoguchi, a high school student who likes to hang out at the university, claims Takahiro took her virginity 13 years ago when he was in kindergarten. She considers him her property to do with as she pleases. Throw in a full cast of zany and unique characters, sprinkle with fan service, and you have the world of Inu Neko Jump.
Sounds fun. :)

Raz
20-09-2009, 17:35
Damn... 3 chaptera REC-a izašla a da nisam ni primjetio.

Eda... naišao na mangu koja bi mogla bit zanimljiva... no najprije trebam bar sa Skyhigh Karma i Tokyo Akazukin završit.

DoubtS(TONOGAI Yoshiki)
http://img2.isoshu.com/cover/manga/L/20080311142811.jpg
There's a game going around Japan called 'Rabbit Doubt'. The premise of the game is that all of the players are rabbits in a colony, and one amongst them is randomly chosen to be a wolf that infiltrated the group of rabbits. Every round, the wolf kills off a rabbit, and every round, the group tries to figure out which of the rabbits is actually a wolf in disguise. Sometimes the kids who play this game decide to meet up in person, and Yuu, Mitsuki, Rei, Hajime, Eiji, and Haruka have done just that. Unfortunately, one of them has decided to take on the mantle of the wolf and has already killed once. Who is the wolf, and can they be stopped before everyone meets a very unpleasant end?

Lol, ovo me podsjeća na Umineko i slikovnicu sa vukovima :)

Arbiter of Change
20-09-2009, 18:01
Pročitao.... to ti je kao film Saw (likovi zatvoreni, misle da je jedan od njih ubojica, itd) samo što je prekratka za jedan više psihološki horor gdje su potrebni detaljniji opisi likova. Ali ajde, ubojica se da dokučiti jako rano ako vidiš očigledno.

Electromaster
20-09-2009, 18:21
Pogledao epizodu 6 Kenko Zenrakei Suieibu Umisho, lol @ Captain i nova likica, koja je slatka, ali grozne naravi. Cijelo vrijeme zavodi muški dio tima te manipulira njima. :)
Scena kad im se srušila zgrada. :pray:
Usput, izgleda da je u ovoj epizodi neka aluzija na Code Geass... Koju nažalost neznam prepoznati, pošto nisam gledao to. :/
Captain: '' You Idiot! If there's no changing room, you just take it off right here!'' *strips*

Jopax
20-09-2009, 18:51
Predo nemoj me dražit, prešao sam dl limit pa su mi usporili net, i ne mogu skinut ništaaaaaaaaaaa, ali imam par neodgledanih epizoda Gundama, nekako ga slabo gledam u zadnje vrijeme

Raz
20-09-2009, 21:07
Izašla Nova epka Bakemonogatari... hell yeah!

croat1gamer
20-09-2009, 23:38
0A6lojxvmy4
Halo anime.
Moze malo vise long range iz ovoga, manje ninja skakanja, but looks phun. :D

Ma sta ja govorim, Halo u anime formatu.
:pray:
It better be good.

Raz
21-09-2009, 00:08
Izgleda dosta dobro, nadam se da će i Wolverine dobro ispasti. ^^

Pogledao novu epku Bakemonogatari... imam osjećaj da bi mi bio 10x bolji da kužim neke interne fore. U ovoj epki recimo special attack of Prince Yamato from Bakuman. Huh???
Sljedeća je epizoda inače zadnja koja ide u broadcast.

Lord Jambrek
21-09-2009, 05:08
Može mi itko reći kojim redom ide sve od Neon Genesis Evangellion?

Pogledao sam prvih 26 epizoda i sad ne znam kaj dalje ide, zbunjen sam skroz.

Aral
21-09-2009, 07:17
Nis, to je to. Imas samo jos par filmova i remakeove koji su dosli prije koji mjesec. Takav je jednostavno kraj :D

Raz
21-09-2009, 08:23
MyAnimeList kaže da je film Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion nastavak serije. Ostali su filmovi alternativne verzije mislim.

Electromaster
21-09-2009, 13:42
Izašla nova epizoda Sora no Manimani, konačno. Vačitvačitvačit! :P

Electromaster
21-09-2009, 14:41
Pogledao epizodu 7 Kenko Zenrakei Suieibu Umisho, Isuse Kriste. :rotfl: :pray:
Cijela epizoda se vrti oko toga kako Amuro isgubi jedan svoj XSi onda ga ostatak ekipe traži po gradu... Htio bi sada nabrojiti smiješne scene, ali nema smisla, jednostavno bi morao staviti ovdje cijelu epizodu. Svi likovi su imali hrpu smiješnih scena... :) ... Captain. :pray:

Shizuoka *blushes*: ''It's a pe... Peni...''

Usput, koje face:
http://www.imagesforme.com/out.php/i697665_snapshot20090921154643.jpg

Arbiter of Change
21-09-2009, 15:55
Drago mi je što se Bakemonogatari konačno dotaknuo Hanekawinog story-arca jer me zanimalo što je kod nje posebno kad je već imala iskustva sa natprirodnim... a i serija namjerno drži njezinu prošlost tajnom. Valjda će 2 epizode biti dovoljne za pokriti sve. Btw, jedini Yamato kojeg je znam je jedan iz Japanske prošlosti, ali nekako sumnjam da je taj... i ono, Yamato Cannon iz Starcrafta, ali to još manje. :)

Raz
21-09-2009, 17:16
Slijedi još jedan pokušaj da predoja nagovorim na Bakemonogatari:

*NAPAD MOE POGLEDOM*
http://www.imagesforme.com/out.php/i697825_ggBakemonogatari11E3AAF21C174918.JPG

Eda, nisam siguran jeli ono... "You're defending the wrong place in lot of ways" bilo upućeno na ono što mislim, ali je bilo carsko :pray:
Hm, u sljedećoj bi epizodi znači mogli stavit novi opening za Tsubasa Cat arc, pošto je zadnja broadcasting epka. Pitam se kakve će zadnje 3 epke bit.

offtopic:
Eh, stvarno bi dobrodošao [SPOILER=]Stag za veće slike i spoilere :(

Nodakim
21-09-2009, 17:21
Slijedi još jedan pokušaj da predoja nagovorim na Bakemonogatari:

Bisere pred svinje kažem.

Electromaster
21-09-2009, 19:13
Reko sam da ću gledat, čim napravim mjesta na HDD-u ffs. :@ :P
... A prije toga moram totalno reinstalirati winse and all, jer mi je komp totalno otišao u kurac, onak, blokava mi WMP. http://www.imagesforme.com/out.php/i698021_wildy.gif
Ali to nikako nije rasprava za ovu temu. Enivej, pogledao sam epizodu 10 Sora no Manimani, jako dirljiva epizoda, ali ipak sa ponešto humora... Mihoshi's dad... :( ... S druge strane, Fumin bez naočala. :)
Malo čudan dojam ostavlja to što je epizoda prepuna referenci na nekakav field trip na kojem je bio Mihoshin razred, a koji će biti prikazan tek naknadno, kao DVD special.
Inače, u sljedećoj epizodi ekipa ide na nekakav training camp/field trip sa onim curama iz one neke all-girl škole... Iz previewa se čini da će epizoda biti fokusirana na Hime, do want. Još se nadam Saku x Hime kombinaciji, jel...

Raz
21-09-2009, 19:36
Ja ću počet gledat Saki, neznam zašto ali mi se gleda... iako nemam pojma igrat mahjong :(

Eda... zna li tko jeli Valkyria Chronicles PS3 ekskluziva ili postoji i za koju drugu konzolu?
Jednostavno ju moram odigrat, po svda dobiva odlične ocjene a mnogo je bolje odrađena nego anime koliko čujem.

Sonic_Moronic
22-09-2009, 12:48
Imaš jednu zanimljivu mangu o Mahjongu, idem potražiti sad jer sam zaboravio.

Enivej, čita mi se nekakva Shoujo stvar.

Raz
22-09-2009, 12:57
Enivej, čita mi se nekakva Shoujo stvar.

Soniče... X-1999S(Action, Adventure, Drama, Fantasy, Psychological, Sci-fi, Seinen, Shoujo, Shounen Ai, Supernatural, Tragedy).

Vjerujem da će ti se svidjeti :)

Sonic_Moronic
22-09-2009, 13:14
Nemože, glavni lik mora biti slatka nevina djevojka koja prolazi kroz životne drame.

I jebemu, ne mogu naći onu mangu koju sam spomenuo. Možda i nije riječ o mahjongu, ali barem nešto slično. Jedino se sjećam da je likica bila nijema.

I DAJ DOĐI NA MSN

Raz
22-09-2009, 15:20
Pogledao prvu epku Needlessa... klasičan shounen akcić koliko vidim. Nabrijani likovi, mnogo pretjerane drame i lošeg engleskog, a čak ima i fanservicea... naročito ED pjesma :) . Bit će ok za pogledat mislim.

Scena sa motorom :rotfl:
http://www.imagesforme.com/out.php/i699286_HimatsubushiNeedless01v2720pH26450E9CBF616 1927.JPG

Z҉A҉L҉G҉O̚̕̚
22-09-2009, 19:21
daj pojasni poblize tu scenu. htio bih da se smijem.

megalodon
22-09-2009, 19:29
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kid A
22-09-2009, 19:32
I ja mislim da ima nekog humora tu pa ako nije problem da nam neko objasni.

Electromaster
22-09-2009, 19:34
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ne trollaj nego pogledaj anime, kujo. ;D
... Likica je epic win.

GeraltofSmeg
22-09-2009, 19:37
Daj mi sliku, da provjerim je li kavai, i jesmo li kompatibilni

Kid A
22-09-2009, 19:37
Pise se kawaii :-x
Kako te nije sramota biti takav? :killyou:

Raz
22-09-2009, 19:43
Nisi ispunio norme... nemože. H or gtfo :@

Pogledao Sora no Manimani. Napokon referensa koju sam uspio skužit... Super Sayin Mihoshi :pray:
Kraj je bio ugodan, još samo 2 epke :(

hansi
22-09-2009, 19:43
Priča se što o drugoj sezoni?

Raz
22-09-2009, 19:45
Zasad još ništa nisam čuo, morat ću mangu provijerit... vjerojatno zavisi koliko materijala ima.

Raz
22-09-2009, 21:33
Nego... ima li koja manga za koju bi željeli da jednog dana postane anime?

Moj je izbor za sad Skyhigh koji ima puno potencijala. Zapravo nema striktno zacrtanu radnju, već se u svakom novom chapteru prati život jedne osobe prije i nakon njene smrti te kojim je putem svaka duša odlučila krenut... nanovo se rodit kao čovjek, odabrat put neprestane samoće i lutanja po svijetu kao duh ili iz osvete ubit određenu osobu, no ići u pakao. Na kraju, upoznajemo i priču same čuvarice vrata kroz koja prolaze duše, kako je ona umrijela i zašto je dobila tu "dužnost". Odlično prikazuje surovu realnost svijeta u kojem živimo i to bez ikakvog predramatiziranja, moe likova ili ičeg sličnog.

Ajde da se sad ne raspišem, dajte svoje wishliste...
Eda... ako već postoji anime na tu šablonu slobodno kažete pa da ga provjerim :)

Electromaster
22-09-2009, 21:57
Moj trenutni wishlist:
1/2 Prince (http://myanimelist.net/manga/8456/1/2_Prince), A.I. love you (http://myanimelist.net/manga/110/A.I._Love_You), Otome no Iroha! (http://myanimelist.net/manga/12188/Otome_no_Iroha!), Deus Ex Machina (http://myanimelist.net/manga/11711/Deus_Ex_machina), Drifters (http://myanimelist.net/manga/13801/Drifters).

Za 1/2 PrinceSpostoji velika šansa da dobije anime, s obzirom da je megapopularan, jedino je pitanje kada bi anime mogao nastati, s obzirom da je manga još debelo ongoing. Onako, megafunneh zafrkancija na MMORPG igre, hrpa ludih likova, gender bender, akcija... What's not to like?
A.I. love youSje nešto u stilu Chobitsa i Kannagi, dakle, awsum, ali čisto sumljam da će dobiti anime, s obzirom da je već odavno završena... A i već je pomalo outdated u nekim PC referencama, te se ponekad čini blesavom zbog toga. Eventualno ako autor, Ken Akamatsu, odluči napraviti nekakvu alternative retelling verziju... Ali on je trenutno previše zauzet svojim megahitom, Mahou Sensei Negima.
Otome no Iroha!Sje preprepresmiješna gender bender manga, ali praktički nema šanse da dobije anime, s obzirom da časopis u kojem je izlazila više ne postoji, te je i sama manga nedovršena... U biti, postoji samo 5 izdanih chaptera. ;_;
Deus Ex MachimaSmanga je također ongoing, i sa svojim kulnim steampunk/post. apoc./whatever settingom, i badassnom glavnom likicom, bilo bi ju zanimljivo vidjeti u anime verziji.
I, last but not least, Drifters, novi projekt Koute Hiranoa, koji će, uzevši u obzir popularnost koju je Kouta stekao Hellsingom, sigurno dobiti anime verziju... Čim Kouta prestane biti lijeno đubre, that is... Manga izlazi jednom mjesečno, i zasad ima samo 5 chaptera... Svaki po 18 stranica ili tako neš... Jako malo s obzirom na raspored izlaženja... Izuzev toga, manga je awsum, i epic mindfuck.

Raz
23-09-2009, 22:36
Mogao bi probati naći i pogledati Natsu no Arashi, anime kojeg svojevremeno nikada nisam do kraja pogledao.
Ako vas zanima Wiki it ili pogledajte 1. epizodu... time travel je za*ebana stvar, jel'te. :)
Evo upravo sam pogledao prvu epizodu, genijalno :pray:
Dali se to meni čini ili anime dobiva drugu sezonu u jesen?

Sonic_Moronic
24-09-2009, 12:29
Lijepo, lijepo, konstruktivni postovi... Sonična Inspekcija je zadovoljna.

Mogao bih uhvatiti koji dvd, gleda mi se nešto.

Electromaster
24-09-2009, 17:09
Heads up y'all, izašle su uvodne Letter Bee i Kobato epizode, kao i finalna Spice & Wolf II epizoda.

Raz
24-09-2009, 18:52
Mogao bi provjerit dali šta valjaju...

Pogledao predzadnju epku Valkyria Chronicles. Lijepo je napokon vidjet neku bitku, no kako god... zadnjih je par epizoda previše klišejno, samo da ne upropaste kraj.

Worthaur
24-09-2009, 19:11
FMA Brotherhood <3
edF3PcLcQYM

Nodakim
24-09-2009, 19:14
Livingstone.

Arbiter of Change
24-09-2009, 19:17
FMA Brotherhood <3
edF3PcLcQYM
To je vjerojatno najepski okršaj iz Brotherhooda do sada... Mustang je prokleti badass. :)
Inače, Spice & Wolf je završio open ended, tako da je skoro sigurno da nas čeka 3. sezona. Jedina zamjerka je što se u ovih 12 epizoda... pa, jako malo se zapravo dogodilo u odnosu na 1. sezonu.

Raz
24-09-2009, 19:24
Heads up y'all, izašle su uvodne Letter Bee i Kobato epizode, kao i finalna Spice & Wolf II epizoda.
Eda, ovo Kobato nije epizoda već samo 30 sec. promo video... 6 listopada počinje emitiranje.

Odustao ipak od Needlessa za sad. Opet će mi se previše toga nagomilat a to ne volim. :(

Electromaster
24-09-2009, 20:00
Eda, ovo Kobato nije epizoda već samo 30 sec. promo video... 6 listopada počinje emitiranje.
xD
Znao sam da tad počinje emitiranje, ali kako nisam gledao koliko traje, zabrijao sam da je cijela uvodna epka, kao kod Letter Bee...

Raz
25-09-2009, 08:48
Zadnja epizoda Umi Monogatari ~Anata ga Ite Kureta Koto~ je vani.
Umineko no Naku Koro ni ep 13. također.

Aral
25-09-2009, 11:46
Dosli novi chapteri One Piecea i Naruta, mrak! Takodjer i dvostruka epizoda naruta ;)

Electromaster
25-09-2009, 13:54
Pogledao Letter Bee prequel OVA... Čudno... Ali jako lijepo. Art i muzika ownaju, priča mi je zasad pomalo zbunjujuća... Ali mislim da ću pratiti ovaj anime.
Inače, glavni lik, Lag... Sviđa mi se kako je prikazano da je, unatoč opasnom poslu kojim se bavi, i odgovornosti koju nosi, i dalje samo dijete...
Scena kad se rasplače i najede svojih šmrklji, lulz. :)
Što se njegovog dizajna tiče... The hair, the eye... Ga-Rei Zero, much?
Glavna likica, Niche, je cute, i ima najbadass kosu ikad. Seriously, what the hell? :)

Eda, do want special epizodu sa avanturama Elene i Darwina. :(

Raz
25-09-2009, 23:01
Također pogledao Letter Bee OVA epizodu... prekrasan uvod koji nas ukratko upoznaje sa svijetom u kojem će se radnja zbivat.
Grafički je stil prekrasan baš kao i klasična glazba koja svira u pozadini. Malo mi je čudno kakvog "sidekicka" klinac ima pošto sam primjetio da ostali imaju te nekakve koze ili šta već jesu, no to će valjda bit objašnjeno u animeu. Kraj kada Darwin legne kraj groba je bio ono... :cry:

I da... glavni lik definitivno izgleda mu je klinac iz Ga-Rei Zero-a zli brat.

Mislim da ću joj dat 10/10, ispunjava svoj zadatak i više nego dobro. ^^

Kostolomac
25-09-2009, 23:23
Takodjer i dvostruka epizoda naruta ;)
Zahvaljujem, skida se :)

Raz
25-09-2009, 23:30
Hoho, prva epizoda druge sezone Queens Blade je izašla :)

Arbiter of Change
26-09-2009, 07:39
Da se malo podsjetimo što nam sve dolazi u jesenskom bloku i puni popis, courtesy of Fansub TV:

http://www.imagesforme.com/out.php/t704408_fall2009v2export1q.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/704408_fall2009v2export1q.jpg)

October:
Asura Cryin' 2 (10/01)
Kampfer (10/01)
Nyankoi! (10/01)
Tatakau Shisho: The Book of Bantorra (10/02)
TO: Ellipitcal Orbit (10/02)
TO: Symbiotic Planet (10/02)
To Aru Kagaku no Railgun (10/02)
White Album Final (10/02)
Seitokai no Ichizon (10/02)
Tales of Vesperia ~The First Strike~ Movie (10/03)
The Sacred Blacksmith (10/03)
Shugo Chara Party! (10/03)
Tegami Bachi (10/03)
Tentai Senshi Sunred Second Season (10/03)
Inuyasha The Final Act (10/03) Licensed by Viz Media
Yumeiro Pâtissière (10/04)
Sora no Otoshimono (10/04)
Kanokon ~Manatsu no Daishanikusai~ OVA Episode 1 (10/04)
Natsu no Arashi! Akinaichuu (10/04)
Miracle☆Train ~Ouedo-sen e Youkoso~ (10/04)
Shin Koihime Musou (10/05)
Anyamaru Tantei Kiruminzuu (10/05)
Nogizaka Haruka no Himitsu Purezza♪ (10/05)
Today In Class 5-2 OVA (10/06)
ToHeart2 adplus OVA Episode 2 (10/06)
Kobato (10/06)
Kimi ni Todoke (10/06)
11eyes (10/06)
Sasameki Koto (10/07)
Darker than Black Ryuusei no Gemini (10/08)
ATOM Movie (10/10)
Aoi Bungaku (10/10)
Kanokon ~Manatsu no Daishanikusai~ OVA Episode 2 (10/11)
Toriko / Naruto 10th Special / Yu-Gi-Oh! 10th Special / Katekyo Hitman Reborn! 10th Special (10/12)
Fairy Tail (10/12)
Kaidan Restaurant (10/13)
Kiddy Girl -and- (10/15)
Kuuchuu Buranko (10/15)
Winter Sonata (10/17)
Hidamari Sketch x365 Special 1 (10/17)
Mahoromatic: Special Chapter ~Tadaima◇Okaeri~ OVA Episode 1 (10/17)
Saint Seiya: The Lost Canvas OVA Episode 3 (10/21)
Shakugan no Shana S OVA Episode 1 (10/23)
Hidamari Sketch x365 Special 2 (10/24)
Mahoromatic: Special Chapter ~Tadaima◇Okaeri~ OVA Episode 2 (10/24)
AIKa Zero Episode 2 (10/25)
Fresh Precure! Omocha no Kuni wa Himitsu ga Ippai!? Movie (10/31)
Romance of the Three Kingdoms (10/2009)

November:
To Love-Ru OVA Episode 4 (11/04)
Mahou Sensei Negima! Mouhitotsu no Sekai OAD Episode 2 (11/17)
Kiss x Sis Episode 2 (11/20)
Macross Frontier ~Itsuwari no Utahime~ Movie (11/21)
Mai Mai Miracle Movie (11/21)
Eden of the East Movie 1: The King of Eden (11/28)
---------------------------------------------------------------------------------------

Inače, Bakemonogatari je sa story-arc stajališta završio užasno jer se ništa nije razriješilo (čekamo ove online epizode koje su još ostale), ali barem su fanovi Senjogohare došli na svoje nakon više epizoda kukanja kako je nema, iako se anime ionako ne vrti oko nje. Ukratko, jako dobar anime sa artsy stilom.

Raz
26-09-2009, 13:46
Letter Bee, Natsu no Arashi 2, Eden of the East: The King of Eden i Kiss x Sis OVA 3 se sigurno gledaju. Za ostale ću vidjeti.

Pogledao Sora no Manimani ep 11... nije mi bila dobra kao ostale. Prvenstveno zbog drame koja je bila spojena sa komedijom tako da drama upće nije imala utjecaj, a komedija s činila "out of place" u nekim slučajevima. Osrednja epizoda, rekao bih.

Aral
26-09-2009, 16:26
O, vidim da dolazi nova sezona Darker than Black, to ce se sigurno gledat!

Arbiter of Change
26-09-2009, 21:04
Završio Bakemonogatari... onako, kraj je ljubavan, ali zamjeram im što su ukrali episodu Tsabasa Cat arcu kako bi završili anime na "normalan" način. Sada mi samo ostaje za čekati ove online epizode. E da, ne shvaćam reakcije ljudi koji su stalno kukali kako nema Senjogohare. Ono, anime se ne vrti uopće oko nje, ona je samo jedan lik u njemu.

Raz
26-09-2009, 22:02
Lijep romantičan kraj sa mnogo zanimljivih razgovora. Prva je polovica bila prilično smiješna a druga dala "awwww" doživljaj.
Nadam se da će nastavit Tsubasa Cat arc u online epizodama, bilo bi ga šteta na pola dovršiti.

Electromaster
27-09-2009, 10:44
Izašla finalna CANAAN epizoda, go go go vačit Raz!

Btw: Windows 7 Gets Official Nana Mizuki & OS-tan Theme (http://www.sankakucomplex.com/2009/09/27/windows-7-gets-official-nana-mizuki-os-tan-theme/)
Lucky Japanese bastards. :@

Raz
27-09-2009, 11:00
Inače, ništa zasad od igranja neprevedenih visual novela, moram instalirat eastern language pack a nemam cd od windowsa :cry: :@
Došao do 3. epizode Natsu no Arashi... anime ne gubi ništa na kvaliteti zasad. Svaka je epizoda zanimljiva <3

Izašla finalna CANAAN epizoda, go go go vačit Raz!
\o/

Electromaster
27-09-2009, 17:08
Odlučio pogledati A Certain Magical Index, koji je u biti parent story nadolazećem A Certain Scientific Railgun. Hear's sum info:

Toaru Majutsu no Index
http://cdn.myanimelist.net/images/anime/3/10815.jpg

Genres: Action, Magic, Sci-Fi, Super Power
Synopsis: Set in a city of scientifically advanced superhuman students, but in a world where magic is also real. Toma Kamijo’s right hand, the Imagine Breaker, will negate all magic, psychic, or divine powers, but not his own bad luck. One day he finds a young girl hanging on his balcony railing. She turns out to be a nun from the Church of England, and her mind has been implanted with the Index-Librorum-Prohibitorum - all the magical texts the Church has removed from circulation.
... Čim mi se računalo vrati sa popravka, that is. ;_;

Arbiter of Change
27-09-2009, 17:28
Pogledao. Nakon borbe sa Izzardom anime ide nizbrdo i gubi fokus. :)

Electromaster
27-09-2009, 19:51
... Čim mi se računalo vrati sa popravka, that is. ;_;
Forget this, Animetake, volim te. <3
... Imaju ovo u .avi formatu, koji mi ne blokava na laptopu svakih pet sekundi, za razliku od .mkv... Hence... IT'S ANIME TIME! :P

@Arby
A neznam, bumo vidjeli, u svakom slučaju, želim pogledati ovo zbog ACSR...

EDIT: Pogledao prvu epizodu, awsum & funny & kawaii & vgg art... Totalno sam se zakačio za ovo. :)
Sum Index:
http://b.imagehost.org/0140/live_001806998.jpg
http://a3.twimg.com/profile_images/328074295/awesome_smiley_photo_sculpture_photosculpture-p153359710604909267qdjh_400_normal.jpg

Electromaster
27-09-2009, 21:35
Double post, yay!
Pogledao epizodu 2 Toaru Majutsu no Index, already an awsum fight. Onaj vatreni demon i Toumin punch su megabadass. Zanimljiv koncept da samo ''normalni'' ljudi, to jest oni bez esper moći, mogu koristiti magiju, koja je u biti nastala kao pokušaj tih ''normalnih'' ljudi da kopiraju moći koje esperi posjeduju.
Eda:

God, I will watch the rest of this series simply for the drinking and smoking loli teacher in bunny pajamas. Fuck. Yes. Do want.
:) )))))))))))))))))))))))

Raz
28-09-2009, 10:41
Završio Canaan... akcijski dijelovi su bili predobri i jako lijepo animirani, ali zato nisam ništa polovio što se tiče glavnih likova. Koji su njihovi motivi i zašto je Siam uopće ubijen, ne kužim... nadam se da nije samo ljubomora u pitanju jer mi se to čini nekako plitko. I kako je pobogu Maria preživjela... preklišejno.
8/10

Arbiter of Change
28-09-2009, 11:50
Konačno se dočepao Hetalije... i umirao kroz 5 epizoda. :)
Ukratko, zemlje svijeta su personificirane kroz ljude, većina zemalja ima jednu osobu koja ih predstavlja, i anime (čije su epizode po samo 5 minuta) prikazuje njihovu međusobnu interakciju. Vidio sam WW1 i WW2 interakciju... Italija je opsjednuta pastom.

Dario_sharingan
29-09-2009, 09:00
iako sam stari animeljubac i kolekcionar polako gubim zar za novim animeima

zato ajmo preporuka neka..

Aral znam da ti uvijek imas nesto dobro pa preporuci nesto

trazim tipa Baacano, Persona : trinity soul, i neki dobar sf (da je mecha al ne da su neki glupi mecha roboti)

i jel zna itko dal psyren manga ima anime? nisam nigdje uspio naci...

i cita tko Beelzebub mangu?

Aral
29-09-2009, 12:32
O pa di si imenjace :D Trenutno zurim na fax pa nemrem ti sad nes preporucit al ekipa ovdje ti sigurno bude. Samo mu nemojte trpat moe stvari :D Nabrzak ti mogu rec Gundam 00, prva i druga sezona. Fenomenalan anime!

Inace, spojio sam tv sa kompom, kako sad animei izgledaju drugacije :pray:

Dario_sharingan
29-09-2009, 13:02
O pa di si imenjace :D Trenutno zurim na fax pa nemrem ti sad nes preporucit al ekipa ovdje ti sigurno bude. Samo mu nemojte trpat moe stvari :D Nabrzak ti mogu rec Gundam 00, prva i druga sezona. Fenomenalan anime!

Inace, spojio sam tv sa kompom, kako sad animei izgledaju drugacije :pray:

ma gdje si ti ko da si u zemlju propao :toilet:

gundam imam negdje na hardu..oba. tj sve sto je do sada izaslo :D

moram reci da nisam skinuo nista novo vec 3 mjeseca :(

al opet imam preko 250 naslova na hardu pa ono gledam kako stignem...

dakle neki sf/supernatural/action/comedy

ajmo animeljupci :D

Raz
29-09-2009, 13:10
Nisam još dovoljno iskusan pa ću rađe ostavit preporuke Arbiteru ili nekome ^^

Inače, završio Taishou Yakyuu Musume i bio je bolji nego što sam očekivao. Baš simpatičan slice of life, nije potrebno nikakvo znanje o baseballu da bi se moglo uživat u njemu. Pošto je radnja smještena u 1925. godinu dobivamo malo drugačiji pogled na tadašnje japanske tradicije i stekne se neka simpatija prema curama koje se pokušavaju izborit u tadašnjem društvu u kojem je važilo razmišljanje da su cure dobre samo kao kućanice. 8/10

Electromaster
29-09-2009, 13:11
@Dario_sharingan
Kinda je teško preporučiti kad nemamo pojma što si već pogledao. >_>
... Imaš li MAL ili neš?

Inače, par random kul stvari: Gungrave (http://myanimelist.net/anime/267/Gungrave), Desert Punk (http://myanimelist.net/anime/25/Desert_Punk)Si Ga-Rei Zero (http://myanimelist.net/anime/4725/Ga-Rei_-Zero-)
Gungrave je anime autora Triguna [Pretpostavljam da si gledao Trigun, right? :) ], ali puno ozbiljnije i mračnije atmosfere... Nemoj ga samo odbaciti nakon prve epizode, koja je... Kaotična, ali kasnije se to popravi.
Desert Punk bi zbog settinga i nekih moralnih pitanja isto mogao povezati s Trigunom, a tu je i ludi humor... Prilično perverzan, doduše. :) ... Čekiraj i istoimenu mangu.
A što se tiče Ga-Rei Zero... Rekao bih da je to ''a must watch'', anime je jednostavno awesome... Ako ti se svidi, nastavak priče je manga Ga-Rei, kojoj je anime u biti napravljen kao prequel.

Dario_sharingan
29-09-2009, 13:56
@Dario_sharingan
Kinda je teško preporučiti kad nemamo pojma što si već pogledao. >_>
... Imaš li MAL ili neš?

Inače, par random kul stvari: Gungrave (http://myanimelist.net/anime/267/Gungrave), Desert Punk (http://myanimelist.net/anime/25/Desert_Punk)Si Ga-Rei Zero (http://myanimelist.net/anime/4725/Ga-Rei_-Zero-)
Gungrave je anime autora Triguna [Pretpostavljam da si gledao Trigun, right? :) ], ali puno ozbiljnije i mračnije atmosfere... Nemoj ga samo odbaciti nakon prve epizode, koja je... Kaotična, ali kasnije se to popravi.
Desert Punk bi zbog settinga i nekih moralnih pitanja isto mogao povezati s Trigunom, a tu je i ludi humor... Prilično perverzan, doduše. :) ... Čekiraj i istoimenu mangu.
A što se tiče Ga-Rei Zero... Rekao bih da je to ''a must watch'', anime je jednostavno awesome... Ako ti se svidi, nastavak priče je manga Ga-Rei, kojoj je anime u biti napravljen kao prequel.

Gungrave gledao,Desert Punk nisam to bih mogao onda, Ga-Rei Zero gledao,Trigun gledao...

da hmm morao bih se potruditi pa update napraviti na svoju listu.. prije pola godine je bilo preko 210 naslova u kolekciji sad neznam koliko imam.

Arbiter of Change
29-09-2009, 15:13
Code Geass, ako već nisi pogledao.

Dario_sharingan
29-09-2009, 15:25
[quote="Dario_sharingan":d81eg0tz]
Code Geass, ako već nisi pogledao.[/quote:d81eg0tz]

bio bih grijeh da nisam jer je vec godinu dana vani.. hmm stavim veceras listu.. pa da bude lakse

Raz
29-09-2009, 16:39
Vidim da trenutno izlazi Kemono no Souja Erin, 50 epizoda će imat, neki fantasy setting. Dali tko gleda, valja li šta?

Arbiter of Change
29-09-2009, 22:53
Prati odrastanje jedne cure i njezino školovanje da postane... pa, RL ekvivalentno zanimanje bi vjerojatno bilo veterinarstvo. Iskreno? Nije za 90% populacije anime gledatelja jer nema akcije, nema moe faktora, realističan je, odnos prema životinjama sa primjesama politike su važni faktori, ali vjerojatno presudan čimbenik je taj da prati svakodnevni život Erin bez slice-of-life elemenata.

Raz
29-09-2009, 23:05
Očito sam među tih 10% onda, provjerit ću ga :D

Electromaster
29-09-2009, 23:32
Nisi li ti govorio kako ti se ne sviđa jedna epizoda Aoi Hana koja je izgledala samo kao praćenje njihovog svakodnevnog života? :)

Raz
29-09-2009, 23:38
Općenito je cijeli anime bio jako sporog tempa no to me nije spriječilo da uživam u njemu. Možda se malo jesam žalio zbog presporog tempa određene epizode, no sigurno nisam rekao da mi se ne sviđa :P

Electromaster
29-09-2009, 23:40
00:40 u noći je, dosadno mi je, vidiš da te podbadam. :P

Raz
29-09-2009, 23:42
Znam, ali je i meni također dosadno pa moram nešto pisat :)

Electromaster
30-09-2009, 09:57
Pogledao promo video za Fairy Tale, u nekih 30ak sekundi koliko traje, zaključio sam da bi glavni muški lik, Natsu, mogao biti prilično badass za nekoga sa rozom kosom i velikim fensi šalom oko vrata. :)
S druge strane, glavni ženski lik, Lucy, na prvi dojam izgleda kao neka sWaTkA bLeSaWa PlAwUsHiCa, ali vidjeti ćemo, taj dojam se još može promijeniti. :P
... Kakogod, zasad sam dalje prilično nezainteresiran za ovaj anime.

Enivej, sumthin fur all manly men:
Top 10 Most Manly Manga (http://www.sankakucomplex.com/2009/09/30/top-10-most-manly-manga/)

Raz
30-09-2009, 10:07
Fairy Tail će ti bit komičan shounen akcić identičan One Piecu. Jedino što neće biti gusari u pitanju nego čarobnjaci... nešto takvog. Ne privlaći me nešto za sad, vidjet ću.

Aral
30-09-2009, 11:36
Enivej, sumthin fur all manly men:
Top 10 Most Manly Manga (http://www.sankakucomplex.com/2009/09/30/top-10-most-manly-manga/)
Pa naravno, zna se kaj je na prvom mjestu. A bogme i na drugom :D

Dario_sharingan
30-09-2009, 14:14
ako izade fairy tale anime nastimat cu si na svu mogucu opremu koaj ima pristup internetu alarm kad izade..

manga je doslov prebolesna
natsu je bolesnik kakvog nema

liku je slabo na bilo kojem prijevoznom sredstvu

i manga je ludilo (jesam to vec rekao)

btw danas popodne ili navecer dobite moj popis animea.. kako sam pogledao imam ih 258 komada :D

Raz
30-09-2009, 14:18
Napravi MyAnimeList (http://myanimelist.net/)Sprofil ako želiš. Umnogo pomaže u kategoriziranju i vođenju evidencije gledanja :)

Electromaster
30-09-2009, 14:27
@Dario_sharingan
Pa izlazi ti sad, za dvanaest dana, 12.10. :)
E da, nemoj mi o bolesnicima kakvih nema dok nisi pogledao Desert Punk. :)

Inače, tek sad skontao da se zove Fairy Tail, a ne Fairy Tale. >_>

Dario_sharingan
30-09-2009, 19:30
da tako je manga je fairy tail

imam anime-planet listu samo moram update napraviti :D

Dario_sharingan
30-09-2009, 21:25
ispricavam se sto je double post al evo samo mali update

ispunjavam listu vec pola sata dosao sam do slova H

:rotfl:

Electromaster
30-09-2009, 21:37
Sora no Manimani je finished airing, ali još nije došla subbed verzija epizode 12... A zahvaljujući mom računalu koje je na popravku, i usranom laptopu koji nemože ništa pokrenuti, ja još nisam pogledao ni epizodu 11... A još kad sutra izađe prva epizoda Kämpfera, ispalit ću na živce. :(

Inače, prvo sam se bojao da neće biti dovoljno materijala za Kämpfer anime, pošto su dosad izašla samo 3 volumea mange, ali onda sam saznao da light novel prema kojem je manga nastala već ima 13 volumea... Dakle, definitivno anime rade po tom materijalu... Najs. :P

Raz
30-09-2009, 22:18
Srećkovići koji znaju japanski su već pogledali i 12 epizodu i OVA dok smo mi još bili negdje na 10-11 epizodi :|

Electromaster
30-09-2009, 22:23
*prijezir*

Dario_sharingan
30-09-2009, 22:28
http://myanimelist.net/animelist/ItachiSharingan

evo nakon 2 sata mucenja lista je tu... uh..

odo na cik pauzu..duzu... :boohoo:

Electromaster
01-10-2009, 09:17
http://myanimelist.net/animelist/ItachiSharingan

evo nakon 2 sata mucenja lista je tu... uh..

odo na cik pauzu..duzu... :boohoo:
Nice list. :)
Eh... Još moraš sve to i ocjeniti. xD

... I vidim ja tu dosta slice of life/comedy/romance/moe stvari... :)
Definitivno pogledaj Chobits (http://myanimelist.net/anime/59/Chobits), zatim gledaj, i još važnije, čitaj Kannagi (http://myanimelist.net/anime/3958/Kannagi)... Poslije toga uberpopularni K-On! (http://myanimelist.net/anime/5680/K-ON!), pa zatim Kenko Zenrakei Suieibu Umisho (http://myanimelist.net/anime/2602/Kenko_Zenrakei_Suieibu_Umisho)S[čekiraj i mangu]Ste Doujin Work (http://myanimelist.net/anime/2166/Doujin_Work)... A ako ti se imalo svidio Mahou Sensei Negima!, pogledaj i zakon alt. retelling verziju, Negima?! (http://myanimelist.net/anime/1546/Negima!), kao i hrpu OVA epizoda koje postoje, i još izlaze za oba serijala...

Electromaster
01-10-2009, 10:00
... Eh, tek sad primjetio da si Umisho već pogledao. >_>
Kakogod, čekiraj mangu ako nisi... Puno je duža, i ima drugačiji ending od animea. :)

SorrorSuiExcidium
01-10-2009, 11:43
MyAnimeList (http://myanimelist.net/animelist/Peikko)
Nisam imao vremena natrpati sve što sam gledao.

I btw, pokemoni i YuGiOh se ne računaju jelda ? :D

Electromaster
01-10-2009, 11:47
Upravo naišao na jednu lol loli mangu, pa se sada zabavljam listajući:

Lotte no Omocha!
http://cdn.myanimelist.net/images/manga/1/9144.jpg

Genres: Ecchi, Fantasy, Lolicon, Seinen, Smut
Synopsis: In the medieval fantasy world of Alfheimr, succubus princess Astrarotte Ygvar, the first princess of the kingdom of Ygvar, has just reached the age of 10. For the coming years of a young succubus' life, it is necessary for them to have a male harem. In order to maintain their body and preserve their beautiful appearance, they must consume a substance only found on males. This substance is a liquid called "Sauzfryma", better known as semen. The princess, however, bears a great dislike against men, and only agrees to create a harem if a human male is to join.
Lolwut. :P

@SorrorSuiExcidium
I to su animei, dakle, što se tiče MyAnimeLista, računaju se... I ja sam do nekidan potpuno na to zaboravio, tako da sam tek nedavno dodao sve Pokemone koje sam pogledao. :)

Raz
01-10-2009, 12:12
Dobro da ste me podsjetili, morat ću i ja dodat pokemone i digimone na listu.

Electromaster
01-10-2009, 12:18
Aww, darnit, a baš sam se roflao kako sam jedno 260 epizoda ispred tebe na MAL-u. :(
Inače, čitam ovu mangu gore... Bit će tu pedofilije sve mi se čini... Eventualno i incesta... Hm...
Glavni muški lik je totalni blesavac... Scena kad ga jedna cowgirl upita želi li mlijeka u čaj... :)))))))))))))))))))))

Raz
01-10-2009, 12:31
Dodao prvu sezonu pokemona i 2. zezone digimona na listu... I win.
Kad razmislim... nisam ni prvu sezonu Dragon Ball-a stavio :P

Electromaster
01-10-2009, 12:38
Mrzim te i tako to. :(
Ja još moram provjeriti što sam sve od Yu-Gi-Oh! pogledao, pa i to dodati, ali mi se ne da sad. :(
Inače, i dalje čitam ovo gore... Izraz na licu glavnog lika kad mu ova kaže ''We would like you to join our princess's harem...'' :pray: ... Neprocjenjivo. :)

Raz
01-10-2009, 12:40
Ja još moram provjeriti što sam sve od Yu-Gi-Oh! pogledao
Hehe :{D

Provjerit ću kasnije tu mangu, možda mi se svidi.

@Dario_sharingan - predator je nabrojio par, pa evo i od mene neki random anime koje preporučam:

School Days (http://myanimelist.net/anime/2476/School_Days)Sako želiš dramu/romansu, sa glavnim likom kojeg ćeš mrzit, a kako se odmiče kraj je samo još više antipatičan i htjet da umre na kraju. Ako si ikad vidio meme "nice boat", e to ti potječe iz kraja ovog animea. :)

Vidim da si pogledao X/X 1999, a ako ti se svidio imaš i Tokyo Babylon (http://myanimelist.net/anime/1043/Tokyo_Babylon)Skoji mu je prequel u kojem bolje upoznajemo par likova. Nije baš shounen akcija kao X već više kao detektivska priča.

Hatsukoi Limited (http://myanimelist.net/anime/5150/Hatsukoi_Limited)Sza komediju/romansu, prilično je dobar.

Kaiba (http://myanimelist.net/anime/3701/Kaiba)... heh. Ovo je dosta drugačije od većine animea, a vizualni stil treba dosta navike. Jako čudan anime, no rekao bi da je "must watch".

Aral
01-10-2009, 14:18
Odlican je jos i The Daughter of Twenty Faces te The Big O, zadnji je noir, odlican sf noir stovise a prvi stil darker than black samo sa drugacijom pricom, topla preporuka. Inace, gledam, tj. zavrsavam sa Tytaniom i poceo gledat drugu sezonu Tetsuwan Birdy Decode.

Dario_sharingan
01-10-2009, 20:16
hmm ovako vecina tih romance je bila na zahtjev pa sam stavio vec kad ih imam
@Aral: noir sam pogledao to si mi cak ti ili purple dao..

tetsuwan sam na silu pogledao..

@Raz: moze linkove za Tokyo babilon i Kaiba na pp? poznato mi jako al mi se neda sad kopati po svim stranicama koje imam..

btw pokemone,digimone,yugioh nisam stavljao iako sam to mislim 70% od svega pogledao ako ne i vise.. par animea mi nije ni naslo tako da ono..

al lista ce porasti za jos jedno 20-30 naslova koliko imam u bookmarks koji cekaju da se dl.. vecinom stari naslovi + novi sto izlaze/izasli/pri kraju :rambo:

Raz
01-10-2009, 20:32
Imaš PP. ^^

Stavio ti i School Days ako zaželiš pogledat, prve se epizode možda čine malo mlake, ali zadnjih je par... *oh snap*

Dario_sharingan
02-10-2009, 09:20
zavaljujem

btw jel tko gledao Beck?

to namjeravam skinuti vec dugo al nikako da dode na red uvijek nesto drugo uleti prije :twisted:

Aral
02-10-2009, 09:32
Dario, nisam mislio na Noir anime nego na noir zanr, ovaj The Big O kaj sam gore naveo ;)

Inace, dosli naruto, one piece i bleach mange, wooohoo!

Raz
02-10-2009, 09:44
Izašla je prva epizoda Kampfer-a, a k tome ga prevodi [gg]... win?

Win \o/

Aral
02-10-2009, 10:09
To si ti cekao a? Ne, cek cek, to je PR3DAT0R cekao :rotfl:

Electromaster
02-10-2009, 12:10
Izašla je prva epizoda Kampfer-a, a k tome ga prevodi [gg]... win?

Win \o/
Ostao sam i bez laptopa, a računalo je još na popravku... Trenutno sam u igraoni... Mnogo te mrzim sad. Sve vas zapravo. :(

Arbiter of Change
02-10-2009, 12:51
Ha! Kozmička pravda dolazi po naplatu zbog svih onih granično monoloških postova koje si napisao.

Ha, I say. :)

Raz
02-10-2009, 20:50
Završio sa Doujin Work. Prilično generično, no ok je. Svaka je epizoda prilično kratka te nudi lijepu dozu šala, nekih manje, a nekih više smiješnih te je to je upravo i njegov cilj jer neku pretjeranu radnju i kompleksne likove nema. 7/10

Umi Monogatari ~Anata ga Itekureta Koto~Sje također završio no tek danas pogledao do kraja. Mnogo bolje nego što sam očekivao da će biti. Počinje sa malo slice of life/komedije pa prerasta u shounen/magical girl, a zatim se pretvara u dramu. Komedija nije isforsana, drama stavljena na dobre djelove, a character developmenta nešto ima. Fanservice je također prisutan no ništa što bi utjecalo na užitak gledanja. Animacije su fluidne, a posebno moram pohvalit glazbu koja je predivna, opuštajuća te lijepo paše u tu atmosferu. Kraj je također lijepo pasao u samu poantu animea te nije sretan, no ni tužan... baš kakav je trebao bit. Sve u svemu, zadovoljan. 8/10

Raz
02-10-2009, 22:03
Izašla je prva epizoda Tatakau Shisho - The Book of Bantorra (http://myanimelist.net/anime/6758/Tatakau_Shisho_-_The_Book_of_Bantorra). Većina je komentara na MAL-u: OP, ED i art sucksaju no zato priča ima dosta potencijala.

Trailer (2TxRp-t9W34)

Provjerit ću, možda ispadne dobro. Zasad je samo 420p vani, nadam se da će i HQ bit kasnije.

Nyan Koi! (http://myanimelist.net/anime/6512/Nyan_Koi!)Sep 1 je također vani.

Arbiter of Change
03-10-2009, 08:12
Pogledao 1. epizodu Railguna... obavezno pogledajte Index prije toga. Ne znam je li ovo namjerni propust, moraš li pogledati izvornu seriju kako bi shvatio ili samo loša režija, ali sposobnosti glavne likuše praktički nisu uopće ni opisane. Inače, čini se dobra, ali na kraju se sve svodi koliko vam se sviđaju ovi likovi koji su u originalu bili pomoćni.

Raz
03-10-2009, 11:02
Baš počeo sa Index-om. Prva je epizoda bila kulna, vidjet ću kako će se dalje razvijat.
Zadnja je epka Valkyrie vani... samo da nebude previše klišejno *crossed fingers*
White Album episode 14 je također vani. (aka. prva epizoda druge sezone)

croat1gamer
03-10-2009, 11:16
Samo jos da izade novi chapter Kannagi. :)

gothic45
03-10-2009, 15:37
Anime me uvijek zanimao al rijetko sam kad imao priliku to pogledat, čuo sam za Wolf's Rain, jel itko to gledao pa da mi može malo opisat, radnja mi se čini full zanimljivom.

Electromaster
03-10-2009, 15:44
Ha! Kozmička pravda dolazi po naplatu zbog svih onih granično monoloških postova koje si napisao.

Ha, I say. :)
Hurr durr, dobio sam laptop natrag, i evo upravo pogledah prvu epizodu Kampfera... Well... Očito je da je anime rađen prema light novelama, a ne prema mangi, ali svejedno sam se izneandio kad su neke scene ispale drugačije nego što sam očekivao... Manje funny nego manga, bar zasad, akcija je solidna, par random referenci, uključujući neke na voice actore[?]... Više je ecchi nego manga, rekao bih. Po meni, jedan veliki promašaj je to što glavni lik u muškom obliku zvuči totalno pičkasto, ja sam ga zamišljao puno kulnijeg... To vrijedi i za onog njegovog Harakiri Tigera... Ali ajd, vidjet ćemo što će biti dalje.

Arbiter of Change
03-10-2009, 15:52
Anime me uvijek zanimao al rijetko sam kad imao priliku to pogledat, čuo sam za Wolf's Rain, jel itko to gledao pa da mi može malo opisat, radnja mi se čini full zanimljivom.
Iskreno, ovisno o tvom iskustvu, ja bi počeo s nečim lakšim (čitaj, možda više akcije, humora i općenito vedar anime) jer WF zna biti filozofski i inače depresivan. Ako si pročitao radnju nemam ti baš puno za reći osim da nije nešto što bi preporučio svakome.

gothic45
03-10-2009, 15:59
Pa nisam baš fan vedrih animea, mada tu likovi znaju ispast totalno opičeno :rotfl:

pogotovo kad imaju frizuru veličine WTC-a

Više me zanima nešto tipa fantasy ili sf-a da ima radnju koju ne možeš shvatiti nakon 5 min prve epizode.

Jedini anime koji sam ja gledao je Yu-Gi-Oh! :oops:

Raz
03-10-2009, 16:06
Preporučam Utawarerumono (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3427)Sako želiš nešto u fantasy settingu. Priča se vrti oko čovjeka imena Hakuoro koji se budi sa amnezijom te na sebi ima masku koju je iz nekog razloga nemohuće skinut. Ima priličan broj zanimljivih likova, bitaka i u zadnjih par epizoda preokret, koji me prilično iznendadio.
Završio je sa emitiranjem, ima 26 epizoda i par kratkih specials-a koji malo upotpunjuju radnju sa komedijom, no preporučam pogledati tek nakon samog animea.

gothic45
03-10-2009, 16:09
Po opisu mi se sviđa, e btw. Shaman King mi je bio dosta dobar kad sam bio klinac :D

Raz
03-10-2009, 16:15
Shaman kinga sam nešto malo kao klinac imao prilike gledat, bio mi je dobar u to vrijeme :)
Ovaj je dosta "strateški" anime, dakle ima manje borbi, a više planiranja koja će utjecat na ishod bitaka. Nastao je prema RPG/strateškoj igri pa nije ni čudo :)

croat1gamer
03-10-2009, 16:19
@ Arby- Kakve moraju biti preference da bi nekome preporucio WF?

E, jel itko gledao Spice & Wolf, cisto da znam sto bi me ocekivalo.

Nodakim
03-10-2009, 17:24
Ja sam čitao mangu jedino.
Ok je radnja,malo čudnija i mirnija nego bilokoja druga manga.

Raz
03-10-2009, 18:04
Stigle prve epizode Seiken no BlacksmithS(The Sacred Blacksmith) (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6546)Si Tegami BachiS(Letter Bee) (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6772)S<3

Electromaster
03-10-2009, 19:16
*Letter Bee. <3
Ako sad ne bude dostupan u .avi formatu, ubit ću nekog. ^^

Inače, Kampfer transformation sequence, *ave*:
http://i204.photobucket.com/albums/bb40/Toupaulthao/Sigs/Kampfer.gif
...
E, jel se meni ovo čini, ili tjekom transformacije oko njega/nje lete kromosomi? xD

Raz
03-10-2009, 19:26
Pogledao prvu epizodu Kämpfer-a, nah nije mi nešto bio. Vizualno nije nešto posebno bio, soundtrack je ok, priča je za ništa drugo nego za smijanje, no ni taj dio nije bio previše dobro odrađen... ajde, razgovor u knjižnici i onaj dio kada se iznenadno pretvori u kämpfera i uperi mu pištolj u facu su bili odlični XD. Borbe su isto bile dobre. Nadam se da će se malo poboljšat u sljedećim epizodama.

Electromaster
03-10-2009, 19:32
Nadam se da će se malo poboljšat u sljedećim epizodama.
Ma također, zasad mi manga šiša anime za bar dvije ocjene... Čak je i taj dio u knjižnici tamo bolji... Khm, postoji razlog zašto je Natsuru postao ''bait''... :P

Raz
03-10-2009, 19:36
Što se tiče fanservice-a, nadao sam se da će to biti bar bolje odrađeno pošto bi to mogao bit jedan od onih animea kojima je to i cilj, no razočaran sam. Ili me možda Fight Ippatsu previše razmazio :P

Feanor
03-10-2009, 19:38
Nevolim anime-e, ali nikako, ali frend mi gura vec dva tjedna death note pod nos.Sad, znam da to ima 20 epizoda po 45 minuta i da nije jednostavno za gledat. Kakva je prica i kakvi su likovi? Jer ako je dobro pretrpit cu ogromne oci i zenskaste muske likove. Kakav je film, a strip???

Electromaster
03-10-2009, 19:42
@Raz
Ja se iskreno nadam da neće postati čisto fanservice anime... Mislim, ima toga i u mangi, ali daleko je veći fokus na komediju i akciju...

@Feanor
Death Note ti je jedan od onako, ''dubljih'' animea, nisam još gledao pa osobno ne mogu suditi, ali svakako je na dobrome glasu.
Moar info hear: http://myanimelist.net/anime/1535/Death_Note

Arbiter of Change
03-10-2009, 19:43
@croat1gamer;
U vezi Wolf's Raina... ne mogu ti opisati jer je anime dosta kompleksan, samo s tim da za razliku od recimo Ghost in the Shella ima nekakve mistične i metafizičke primjese u svemu, a ne tehnološke i cyber. Sama činjenica da se događa u apokaliptičnoj-like budućnosti ti definira depresivan ton, bez da ulazim u spoilere likova i priče.

Što se tiče Spice & Wolf to ti ne bi preporučio ako ne znaš ekonomiju u neku ruku, općenito kako funkcionira "trampa" i cehovi u srednjem vijeku. Ok, pretjerujem, ali dobar dio stvari ti jednostavno neće biti jasno (premda ovo izlazi na vidjelo tek u 2. sezonu gdje doslovno 4-5 epizoda pojam nemaš što se događa ako ne shvaćaš malo bolje kolebanja tržišta uslijed ponude i potražnje... oh yeah), iako možeš gledati anime zbog ljubavne priče koja je zapravo i okosnica svega. Ono što prodaje anime, pored fokusa na... pa, posao u biti, je činjenica da je smješten u nekakvom fiktivnom svijetu koji jako baca na renesansnu/kasni srednji vijek Europe bez japanske mitologije tako da je to bonus zbog same rijetkosti.

Kämpfer... meh. Mislim da nisam nikada više požalio što sam potrošio 25 minuta nego do sada, a uzmi u obzir da sam ja gledao Akikan!, anime o curama koje se pretvaraju u limenke voćnih sokova i tamburaju međusobno, ej. Možda averzija prema gender-bender animeima, ali ovo nije bilo baš interesantno meni osobno.

----

Death Note ti ima 37 epizoda po 25 epizoda. Live Action filmovi su začudo dobri, ali preporučam anime iznad svega, čak i mange.

Raz
03-10-2009, 19:48
anime o curama koje se pretvaraju u limenke voćnih sokova i tamburaju međusobno
Isuse :pray: :rotfl:
Zvuči toliko trash da ću jednom morat pogledati.

Electromaster
03-10-2009, 19:48
Death Note ti ima 37 epizoda po 25 epizoda.
Wait, wut? :)

Dario_sharingan
03-10-2009, 19:50
ako se nevaram u sousei no aquariom (zaboravih akkao se pise aral zna) kad je u pitanju transformacija muski i zenski likovi dozive orgazam

toga se sjecam posebno jer mi je aral to pokazao kod njega na surround zvucnicima

Electromaster
03-10-2009, 20:05
Čekirao sad Animetake, nema Letter Bee u .avi formatu, grr...
... Sad se samo nadam da mi .mkv neće na laptopu epski blokavati kao inače...

croat1gamer
03-10-2009, 20:10
Prvo mislio da je to bio neki izraz, kad ono zbilja se radi o limenkama.
edit:
Opis.

@ Pred- Virtualdub i save as .avi u xvid formatu?

Electromaster
03-10-2009, 20:13
Prvo mislio da je to bio neki izraz, kad ono zbilja se radi o limenkama.
edit:
Opis.

@ Pred- Virtualdub i save as .avi u xvid formatu?
Da, ziher će mi laptop sa Windows ME koji se zbloka kad otvorim dva prozora odjednom pokrenuti Virtualdub.

Što se ovog animea s limenkama tiče, mogao bi ga i ja čekirati jednom, iako ne uskoro, nakon što sam sad pročitao jedan review na MAL-u. :)

croat1gamer
03-10-2009, 20:33
Nije manga, ali je win.
Jesus Christ- In the name of the gun (http://www.badkarmaproductions.com/jc/?p=35)

Electromaster
03-10-2009, 20:41
Isusa ti. :pray:

Inače, skinuo Letter Bee, .mkv, u slabijoj od dvije ponuđene kvalitete... I opet blokava. E nemože. Čekat ću dok mi se računalo ne vrati sa popravka, mada znam da mogu i odapeti dotad. Idem čitati mange ili neš.

Aral
03-10-2009, 20:44
Nije manga, ali je win.
Jesus Christ- In the name of the gun (http://www.badkarmaproductions.com/jc/?p=35)

Ahaha, epic :pray:

Raz
03-10-2009, 21:00
Završio sa Valkyria Chronicles. Ima tu puno neiskorištenog potencijala, premalog character developmenta, premalo dobrih bitaka, premalo pozadinske radnje o likovima i previše klišejnih situacija. Ali ok, ne mogu reći da nisam uživao jer jesam... bar do zadnje dramske epizode sa Isarom, ubrzo zatim postane downscale (iako gledljivo). Kraj sa onom pjesmom je bio vrlo dobar te je imao više character developmenta od zadnjih par epizoda svih skupa.
7/10

:pray: :pray:

Raz
04-10-2009, 12:10
Mislim da je netko već pitao dali će InuYasha dobit nove epizode. E pa, prva epka InuYasha: The Final Act je vani za sve vas koji ste čekali.

Seitokai no Ichizon (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6556)Sep 1 je isto vani, mislim da se neću trudit gledat... citat od [gg]Sfansubbera: “We thought Kampfer was the worst show we subbed. We were wrong. || Video quality is reflective of the anime quality.” (video je 72 Mb btw XD)

14. je epizoda Umineka bila dobra, iako su animacije na nekim djelovima bile lošije. Borba između vještica je bila epska, a borba između Buttlera i Beatrice jako zanimljiva. Jedino mi jedno nije jasno: Čak i ako se dokaže da ubojstva nisu učinjena magijom, koja je poanta kad su te pretpostavke izašle upravo iz toga da magija ne postoji, a po do sad viđenom je stvarno teško vjerovat u takvo nešto... jedino ako je to sve tek slikovito prikazano, no ima sasvim drugo značenje.

Jopax
04-10-2009, 21:53
Najbolje od svega je što izlazi nastavak In the name of the gun-a
Pomalo napredujem sa Kenko ... ... Umisho(ne sjećam se srednjih riječi), došao sam do 7 ep i sad prelazim na 8, prelegendarne scene, pogotova ona epizoda sa izgubljenim x-om.
Capitain:It's a curse i knew it!!!!
Ona plava ne sjećam se imena:But you said it was a device.
Capitain:Then it's a cursed device!!!
:rotfl:

Raz
04-10-2009, 21:56
Došao do druge epizode sa Index-om. Onaj okršaj između glavnog lika i čarobnjaka je bio epski :pray: :pray:
Natsu no Arashi season 2 je počeo sa emitiranjem, fakjea :pray:
Miracle Train je isto počeo sa emitiranjem. Cover na MAL-u izgleda pomalo... gayish, no često su varljivi pa ću provjerit za svaki slučaj.

Raz
05-10-2009, 10:46
First Squad / Первый отрядS(2008 trailer) (z_90iFLjdqQ)
WW2 setting, Rusija Vs. Njemačka, prizivanje križara iz mrtvih, prekrasne animacije i art... prodan sam. Film je vani inače ;D

Dario_sharingan
05-10-2009, 12:52
pogledao prve epizode

sacred blacksmith i book of banttoria..

mogu reci da su za sada ok cekam 2 epizode pa cemo procijeniti..

glavni likovi u oba su ok.. director u book i luca u blacksmith

Jopax
05-10-2009, 13:26
Evo pogledao Kenko Zenrakei Sueibu Umisho(yay sjetio sam se!!!), i moram reći da je ovo jedan od najlegendarnijih animea koje sam gledao, 9 epizoda je, totalno zbunj i sjebana ali opet legendarna, 10 je čisti rofl većinu vremena, jao sad moram i ostatak skinut

Raz
05-10-2009, 13:29
Pogledao sam Sacred Blacksmith, malo me smeta glavna likica koja je previše generic, ali osim toga bilo je dosta dobro. Bitka protiv onih vukodlaka je odlično animirana. ^^

Pogledao i Nyan Koi. Glavni lik ima alergiju na mačke, no jednog dana slušajno otkine glavu nekom kipu mačke (znate ona posvetišta koja japanci imaju) i postane uklet. Sada može razgovarat sa mačkama, no ako ne radi dobra djela za njih i sam će se pretvorit u jednu (a pošto ima alergiju, to bi malo lošije prošlo XD). Nadalje tu je i cura koja mu se sviđa, a ona obožava mačke... vrlo zabavno za sad.

Počeo i sa Kemono no Souja Erin, vrlo dobro. Sviđa mi se mirna atmosfera, lagani tempo i detaljnost svijeta. Usto, sviđa mi se i kako se Erin ponaša prikladno za svoje godine (razigrano, radoznalo, vrtoglavo).

edit: ovaj je film First Squad na ruskom :))))))))))))
Zanimljivo je da je na početku animea jedan kratak interview sa Aleksandr Pogodin-om u kojem govori da njihova inteligencija nikad nije bila uključena u takve gluposti, barem ne za koje on zna jer je bilo mnogo odvojenih vojnih sektora u kojima je svakog bilo briga samo za svoje područje. Pretpostavljam da je ovo učinjeno samo u svrhu animea, no tko zna :)

Electromaster
05-10-2009, 18:51
Evo sad me zvala neka ženska iz Algoritma, kaže da su mi konačno nabavili prvih pet volumea Hellsinga. Fala kurcu. Naručio sam ih 13.7., i tada su mi rekli da će doći za osam tjedana, pa vi računajte. I onda mi je još počela prodavati neke spike kako me mange čekaju do subote na šalteru Algoritam trgovine u Zagrebu, pa sam ju morao uvjeravati kako sam ja to naručio na kućnu adresu poštom, koju ona onda nije imala, iako sam ju dao pri učlanjenju u Klub Algoritam... Ali ajd, kaže da će odmah sutra sve poslati poštom, pa bu vidjeli kad bu došlo...

Arkannen
05-10-2009, 19:25
Pročitao sam onaj Jesus Christ - In the name of the gun. ĐIZS PREJAKO

croat1gamer
05-10-2009, 19:35
Il da bude teoloski vjerodostojno:
HOLY SHIT!

Poceo gledati Spice & Wolf.
Gg, lajkam.
Ajde, nije tako konfuzno kao sto je Arby rekao, skuzio sam vecinu.

Gdje sam li samo zametnuo kljuc od sobe, nemogu doci dalje od 4. epizode jer stalno netko uleti, moram prekinuti, pristojno odjebati osobu iz sobe da bi mi uskoro opet uletjela i prekinula me. http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif

@ Arby- Ajde procitaj i reci dojmove o Jesus Christ- In the name of the gun. :)

Arkannen
05-10-2009, 21:14
Zašt moraš prekidati, meni stalno ulaze pa me boli briga.

Jopax
05-10-2009, 21:51
Da, meni kad netko uleti promptno iz usta izlijeće mrš vani.
Evo trebao bih odgledat zadnje tri epizode Umisha ali moram čekati petak ili subotu, jer sutra je nastava a starci nedaju na kompjuter tada :(

Arkannen
05-10-2009, 21:54
Svi čekaju vikende, a kod mene je uvijek obrnuto, vikendima obično nisam na kompu. :)

Raz
05-10-2009, 22:03
Pogledao sam the First Squad, dosta dobar iako ništa previše spektakularnog. Najveća je zapravo mana njegova kratkoća (traje oko sat vremena samo, k tome uključimo interviewe od ~15 min u stilu District 9) i dobimo prebrzu radnju, koju je teško ugurat u tako kratko vrijeme. 7.5/10

Arbiter of Change
05-10-2009, 22:12
@Arby- Ajde procitaj i reci dojmove o Jesus Christ- In the name of the gun. :)
Pročitao sam... ono, fora, ali očekivano. :)

@Raz:
Mogao bi pogledati taj film kad stignem i kad ga nabavim, tim bolje što je kratak. Nego reci ti meni jesi li ti pogledao Jin-Roh: The Wolf Brigade?

@Sonic:
Naravno, sad si se transformirao u fakera vikendima. :)

Raz
05-10-2009, 22:16
Nego reci ti meni jesi li ti pogledao Jin-Roh: The Wolf Brigade?
Nope... I'm all ear :)

Arbiter of Change
05-10-2009, 22:20
Politička i socijalna drama u alternativnom svijetu gdje je Japan već 10 godina okupiran od strane Njemačke nakon WW2 te je razvio posebnu jedinicu uber vojnika kako bi se borio protiv domaćih terorista. Priča je o jednom od njih, da ne spoilam sada dalje, ali ako te baš zanima Wiki je tu. Uglavnom, nije action-heavy iako ima akcije.

Raz
05-10-2009, 22:27
Sad sam se opet malo nagomilao sa ongoing animeima tako da će pričekat još malo, ali zvuči zakon.
Provjerit ću prvom prilikom <3

Jopax
05-10-2009, 22:27
To zvuči dosta zanimljivo arby, mogao bih pogledati kad stignem, koliko ep ima?
I ček, sonic je sada Arkannen, woot nisam znao :o

EDIT:
Eda sad sam se sjetio, zna netko ima li u hrv kupiti one e-book čitače, ono kao digalni papir, na njega loadate pdf. ili neki sličan format i možete čitati gdje hoćete, volio bih jedan takav za čitanje mangi, pošto gubiti oči na CRT ekranu i nije zabavno :(

Raz
05-10-2009, 22:29
To mu je drugi acc, dobio je ban... čak i iz njemu nepoznatog razloga XD
@Arby - Nisam skontao kraj na First Squad uopće... nadam se da ti hoćeš.
I nemoj me previše lovit na ocjenu... nakon Kampfera mi se sve čini kao remekdjelo XD

edit: Sora no Otoshimono je vani. Damnit... moram si prestat zadavat nove animeje koje moram pogledat.

Arbiter of Change
06-10-2009, 12:19
Jin-Roh je film, ne serija. :)
Pogledati ću First Squad kad stignem pa javim koliko mi se svidio jer ono, tematski mi se čini OK.

@Jopax;
Misliš OVAKO (http://www.imagesforme.com/show.php/720574_BothKindlesFront.jpg)Snešto?
Ne znam koliko ti je to dobro i podržava li uopće .pdf format, ali dušu dalo za .lib i .opf formate za koje trebaš imati posebne programe na kompu.

Arkannen
06-10-2009, 14:15
@Sonic:
Naravno, sad si se transformirao u fakera vikendima. :)

Hah, moš' mislit, vikendima mogu radit produktivne stvari poput čitanja. :)

Aral
06-10-2009, 16:14
Ja samo derem po Titanyi, jako zanimljiv "space political" anime, lijepa uvertira za legends of galactic heroes. Izmedju cu nekak ubacit Black Lagoon, dvije sezone ^^

Raz
06-10-2009, 20:42
Malo surfam i naletim na podatak da je u izradi identičan mobitel onom iz Higashi no Eden.
http://letitplay.org/wp-content/uploads/2009/07/phone011-300x225.jpghttp://letitplay.org/wp-content/uploads/2009/07/phone03-300x225.jpghttp://letitplay.org/wp-content/uploads/2009/07/phone02-300x225.jpg

Do want, now!

Inače, pogledao prvu epku Letter Bee. Ok je bila, iako na trenutke malo dosadnjikava jer smo praktički sve to vidjeli u onom flashbacku iz OVA-e.

Raz
07-10-2009, 09:06
http://img195.imageshack.us/img195/2378/kobato1.jpg

Izašla je prva epizoda Kobato, imam osjećaj da će u ovom uživat svi koji su voljeli Chobits.

Electromaster
07-10-2009, 20:26
Bakemonogatari Sells 44,000, Beats K-ON! (http://www.sankakucomplex.com/2009/10/07/bakemonogatari-sells-44000-beats-k-on/)
A ja još ne mogu ovo gledati jer nemam svoj PC. (>_<)

@Raz
Mobitel. :pray:

gothic45
07-10-2009, 21:32
Jedno pitanje za vas iskusne poznavatelje animea, kako se zove jedan anime od nekom ludom rokeru, ako se dobro sjećam po danu je obični papak a navečer se transformira u uber rock zvijezdu, mislim da se radnja događa u Detroitu, to sam vidio davno u prijatelja a čini se interesantan, pa ako iko zna neka pomogne.

Hvala unaprijed.

zerica
07-10-2009, 21:51
Zaključujem da je anime za djecu,ovdje nema nikakvih znakova da to nije za djecu.

Raz
07-10-2009, 22:06
Kad smo već kod toga da su animei za djecu... japanska verzija Stitcha će se gledat <3

@gothic45 - mislim da sam negdje čuo za to, no nikako se naslova ne mogu sjetit... napišem kasnije ako mi padne na pamet.

Electromaster
07-10-2009, 23:35
Nakon što sam maloprije slučajno završio na prvoj stranici ove teme, i ponovno pročitao Kenanov OP, otišao sam na mali scavenger hunt i pronašao ovo:
Najdrazi anime (samo za anime lovere) (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=19&t=5642)
Lulz:

pogledaj ovo pa češ vidjet što je kvaliteta. Napiši na youtubu npr Naruto 1
i pogledaj tu epizodu na ju tubu ti je to u tri nastavaka pa onda pričaj o kvaliteti. ja nakon što sam pogledo prvih 10 epizoda više se ne mogu skinut jer je priča fenomenalna. to ti je borilački crtic i ne ko u dragonballu da se svi furaju na to koliko je ko jak ovdje svaki lik u crtiču ima svoje tehniku.

... U svakom slučaju, u temi sam naletio na anime filmeke Akira (http://myanimelist.net/anime/47/Akira)Ste Howl's Moving Castle (http://myanimelist.net/anime/431/Howls_Moving_Castle)... I is interested, čekirao bu čim stignem.
Izuzev toga, danas sam na jednom drugom forumeku dobio ovu animej preporuku:

Furi Kuri (http://myanimelist.net/anime/227/Furi_Kuri)
http://cdn.myanimelist.net/images/anime/6/5389.jpg

Genres: Action, Comedy, Dementia, Mecha, Parody, Sci-Fi
Synopsis: Naota is a normal Japanese 6th grade boy (although a little cynical), but when his older brother leaves for America to play baseball, his brother leaves his homeless 17 year old girlfriend Mamimi behind. Mamimi is sending mixed signals and advances to Naota, and he doesn't know what to do about her. But to make matters worse, Naota's world is totally turned upside down when he is run over by a woman on a Vespa. During their first encounter, she hits him over the head with her guitar, which then causes a horn to grow out of his forehead. She calls herself "Haruko" and her presence changes Naota's life to even further insanity.
Lolwut. I is also interested, čekirao bum... Kad mi se računalo vrati sa popravka, that is. ;_;

Kostolomac
08-10-2009, 00:51
Gledao sam Furi Kuri prije koju godinu, urnebesan je :rotfl:
Preporuka :)

Worthaur
08-10-2009, 07:25
Jedno pitanje za vas iskusne poznavatelje animea, kako se zove jedan anime od nekom ludom rokeru, ako se dobro sjećam po danu je obični papak a navečer se transformira u uber rock zvijezdu, mislim da se radnja događa u Detroitu, to sam vidio davno u prijatelja a čini se interesantan, pa ako iko zna neka pomogne.

Hvala unaprijed.
Detroit Metal City?

gothic45
08-10-2009, 10:18
Da, to je to, hvala još jednom.

Raz
08-10-2009, 10:23
Izašle prve epizode Sasameki Koto (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6462)S( I smell yuri ;]) i Kimi ni Todoke (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6466).

croat1gamer
08-10-2009, 10:39
Evo, pogledao prvu sezonu Spice & Wolf.
Vrlo mnogo lajkam.

E, Arby, al ga pretjerujes, uspio sam skuziti skoro pa sve o cemu se radi, nije tako tesko. :)

Uskoro nastavljam sa drugom sezonom.

Electromaster
08-10-2009, 11:03
Izašle prve epizode Sasameki Koto (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6462)S( I smell yuri ;]) i Kimi ni Todoke (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6466).
Mrzim te. :)

:(

Aral
08-10-2009, 11:06
Nemoras se brinut oko toga, jos jedan mainstream anime, koji se po nicemu ne izdvaja od ostalih ^^ Inace, FLCL samo pogledao jos davno, odlican anime, tko nije nek ga pogleda jer ima samo par epizoda ;)

Raz
08-10-2009, 11:10
Drugo mi izgleda zanimljivo i uopće ne mainstream (barem što se dizajna likova tiče, koji nisu onako... jako moe). Što se tiče prvog, citat sa BakaBT-a:

It's adaptation of the most enjoyable yuri manga I've ever read, after all. It's just the right mix of romance, drama, slice of life and comedy, with a host of great characters, and pretty good art. It won't be the next Aoi Hana, that's for sure - but it doesn't even try to be anything like that.