Pogledaj cijelu verziju : Anime & Manga - everything related
Eto, i ja sam pokleknuo i počeo gledat narutoa... sad sam negdje na 40 i nekoj epizodi, ugl lee se bori protiv gaare. Fakat se nadam da će sakura kasnije postat malo aktivnija, korisna je ko frižider eskimu za vrijeme polarne noći...
Ovako vidim da ima sada mnogo ljudi koji gledaju animee pa me zanima koji su za trade animea
?!
Ako je tko zainteresiran neka mi se javi na mail ja mu saljem moju listu i trazim vasu pa nabacimo nekakav trade jer se u Osijeku nippon klub raspo pa mi manjka ljudi za trade :(
Mail: Kakashi_Rulz@Hotmail.com
Pa ako hocete nema beda :D
Sonic_Moronic
13-08-2008, 06:57
Pazite sad ovo u večernjem listu, meni je sve to smiješno. Pokušavaju predstaviti mange kao nešto novo kul i urbano, nova "furka". "OPIRI SE ILI POSTANI JEDAN OD NJIH" XD
Ono, prije su ih prezirali, a sad ćemo na ulicama vidjeti dvojicu teenagera:
- Yo, si pročitao najnoviji chapter?
- Ma daj, to sam već pročitao otkad, već sam na 36...
- Kako?!
- Ma otišao na onaj Internet, koristio sam svoje uber search skillove, to ti je sad stvar.
- Fo' shizzle!
:rotfl: Aludiram na stanoviti strip...
Arbiter of Change
13-08-2008, 11:50
Tipična subtilnost naših reklama, ništa me ne začuđuje.
Sigurno su neku žnj mangu stavili koja je dosada ziva,ono sto sam vidio na tisku sto imaju od mangi jedino vrijedno spomena je mozda blade of the immortal .
Eto, i ja sam pokleknuo i počeo gledat narutoa... sad sam negdje na 40 i nekoj epizodi, ugl lee se bori protiv gaare. Fakat se nadam da će sakura kasnije postat malo aktivnija, korisna je ko frižider eskimu za vrijeme polarne noći...
do shippuudena je pomoćno smetalo
Worthaur
15-08-2008, 12:15
Jej zavrsili filleri u Shippuudenu : ))
Zar stvarno nema ljudi koji bi htjeli razmjenjivati animee???? Nevjerojatno
Arbiter of Change
18-08-2008, 18:46
A hebiga, svi smo na flatu.
Inače, pogledao novu epizodu Code Geass-a... šteta, još samo nekoliko epizoda, a baš se pošteno zahuktava.
A hebiga, svi smo na flatu.
Inače, pogledao novu epizodu Code Geass-a... šteta, još samo nekoliko epizoda, a baš se pošteno zahuktava.
mamu im ja njihovu izdajničku :killyou:
E,malo mi je sad...koji prozor vise ima da napravi? :(
sto posto će biti ono, ako ću krepati povući ću vas sa sobom :D
Arbiter of Change
18-08-2008, 20:39
A ono, kao i do sada u seriji nešto će se čudotvorno dogoditi bez ikakvog objašnjenja.
A ono, kao i do sada u seriji nešto će se čudotvorno dogoditi bez ikakvog objašnjenja.
kada se dokopa F.L.E.I.J.A. - e da vidiš kako će mu se početi prozori stvarati
Arbiter of Change
25-08-2008, 15:30
Dakle, po meni se 20. epizoda Code Geassa pokazala kao utjelovljenje najboljeg iz serijala (dramatična priča i zapleti, zajedno sa zanimljivim likovima) i vjerojatno najgoreg iz nove sezone (R2) tako što se svelo na tako princip da "ako nemaš Geass, nitko i ništa si" vrijedi za većinu likova što je razočaravajuće.
Ipak, sad se tek stvari za ozbiljno zahuktavaju.... možda malo prekasno.
someone is going to become the emperor
TeraBajt
30-08-2008, 20:20
samo da nesto pitam, evo kupio sam i cetvrti dio ostrice besmrtnika i svidja mi se, ali posto mi je to prva manga/anime, još nisam prokužio je li to anime ili manga? :)
btw, ostrica besmrtnika, po mojem misljenju ima uber pricu te izvrsne likove, svakako procitati, a jos k tome moze se kupiti na kioscima :)
manga ti je japanski strip dok je anime japanski crtić... to su prve mange na našem tržištu tj. jeziku.... i još nešto manga oštrica besmrtnika manga pwna anime
Arbiter of Change
30-08-2008, 22:10
Zapravo, anime verzija jako dobro prati (bar za sada) mangu, nešto što se ne može reći za dobar dio anime-a koji su bazirani na mangama.
Arbiter of Change
01-09-2008, 11:45
Nova epizoda Code Geassa je bila precarska (Spinzaku.. :D) i Unknown je pogodio razvoj situacije, iako malo prerano za moj ukus.
Sad još samo da vidimo što Šnicel ima na umu.
Ogg The Dogg
02-09-2008, 13:35
anime su za djecu.
ijao, ne znam za ostale al mene lagano počinješ nervirat ovakvim blentavim i praznoglavim izjavama. ako u neku temu nisi upučen nemoj spammat i pisat svoje takve nepotrebne i glupe komentare kojima se samo zamjeraš ostatku foruma
Sonic_Moronic
02-09-2008, 14:00
anime su za djecu.
Biti ograničen društvenim pogledima je za djecu.
Gledam Full metal alchemist, jedino zbog čega pizdim su oštećeni cd-ovi zbog kojih ni na jednom cd-u ne mogu pogledati zadnje dvije-tri epizode argh
Al dobar je anime, priča mu se fino razvija ima dobru dozu humora i nema onog preseravanja ko u nekim drugim serijalima :D
Arbiter of Change
03-09-2008, 01:21
Gledam i dalje Legend of Galactic Heroes,isuse,kako anime pwna :pray:
Još je dobar? Pogledaj onu kolekciju kratkih priča koja se bavi prošlostima glavnih heroja, stvarno stavlja stvari malo u perspektivu (inače, mislim da je LotGH jedan od rijetkih naslova koji se proteže preko 100+ epizoda i svo vrijeme ostaje odlična, čak toliko da se epizode tretiraju kao OVA uratci).
Gledam Full metal alchemist, jedino zbog čega pizdim su oštećeni cd-ovi zbog kojih ni na jednom cd-u ne mogu pogledati zadnje dvije-tri epizode argh
Al dobar je anime, priča mu se fino razvija ima dobru dozu humora i nema onog preseravanja ko u nekim drugim serijalima :D
Probaj gledati D.Gray-Man, mislim da će ti se svidjeti, a ima materijala sa jako malo zabavnih filera (sad će uskoro udariti 100 epizoda).
ajde preporuka za neki mračnjački anime,jako krvav.
nakon toga odgledaj Hellsing..
Arbiter of Change
07-09-2008, 14:33
Pogledao novi Blade of the Immortal... i dalje je predobar/vjeran mangi, a isto tako je i jedan od onih rijetkih animea gdje likovi nemaju gigantske oči (samo to je odmah +1 kod mene). Ima krvi, golotinje, akcije i samuraja... što više mogu tražiti? :)
invaziju aliena i biseksualce?
TeraBajt
07-09-2008, 15:10
Pogledao novi Blade of the Immortal... i dalje je predobar/vjeran mangi, a isto tako je i jedan od onih rijetkih animea gdje likovi nemaju gigantske oči (samo to je odmah +1 kod mene). Ima krvi, golotinje, akcije i samuraja... što više mogu tražiti? :)
4. svezak koji je na kioscima ili na internetu neki xy svezak? :)
btw, pogledao - zar toga ima i kao film?
ja sam procitao 4., i zbilja mi se svidio, posebno mi se svidja to sto manji nije neki uber leet samuraj (jedino sto ga cini posebnim jest njegova besmrtnost, koja u ovom slucaju umanjuje njegove vještine, jer budući da ne može umrijeti ne vidi potrebu da poboljsa svoje vjestine) kojeg pwnaju na pocetku, a na kraju otkrije neki hidden powah!!!!111 i ubije protivnika jednim beamom (previse dbza :)), vec se borba odvija ravnomjerno, a kraj je raznolik (SPOJLER za one koji nisu procitali 3. dio - npr., protiv one cure je izgubio), te nije određeno što je dobro a što je zlo, iako pratimo priču djevojke koja želi osvetiti svoju obitelj, pojavljuju se druga razmišljanja poput; "je li zbilja ispravno sasjeći mnoge ljude kako bi osvetili svoju obitelj, je li zbilja ispravno da još jedno dijete ostane bez oca, zbog osvete?". Sve u svemu, slažem se, predobar je.
Arbiter of Change
07-09-2008, 15:18
invaziju aliena i biseksualce?
Tentacle pr0n... GTFO. :)
@TeraBajt;
Mislim na anime, koji je sada na 4. epizodi (ali i mangu sam čitao isto). I slažem se da, definitivno ne spada među površne uratke (iako se ovo vjerojatno više vidi u anime izdanju jer ono, očekuješ samo akciju i pokolje, ali dobar dio epizode ode i na razgovore i općenito razglabanja o filozofskim stvarima (ova zadnja sa onim slikarom je bila dobra)).
TeraBajt
07-09-2008, 15:24
da, kraj je bio zaista neizvjestan dok se nije manji pojavio^^
Arbiter of Change
07-09-2008, 15:40
Gledaj, moj savjet je da Naruto jednostavno IZBJEGAVAŠ u što širem luku možeš i radije pogledaš D.Gray-Man koji je masu puta bolji, a sad će i 100 epizoda... i koji ima malo filera koji su čak i zabavni, za razliku od Narutovih. Ali inače, Naruto ti je priča o Narutu koji želi biti ninja... u zatvorskom kombinezonu. Ne, stvarno - to je vjerojatno nešto što bi sada gledao da imam 10-12 godina, u tom je rangu (možeš doslovno vidjeti kako se štedi na animaciji kako epizode napreduju).
Sonic_Moronic
07-09-2008, 16:32
To gledati s 12 godina? Šališ se?
Arbiter of Change
07-09-2008, 16:39
Druga vremena Soniče, takva da danas djeca nemaju problema sa ovakvim uratcima gdje mrtvi padaju svakih nekoliko epizoda (sjećam da smo ja, i drugi klinci, bili zasupnuti kad god bi netko poginuo, a danas je to svejedno).
elfen lied uopće nije loš...ali poprilično krvav...
Sonic_Moronic
07-09-2008, 19:40
Druga vremena Soniče, takva da danas djeca nemaju problema sa ovakvim uratcima gdje mrtvi padaju svakih nekoliko epizoda (sjećam da smo ja, i drugi klinci, bili zasupnuti kad god bi netko poginuo, a danas je to svejedno).
Htio sam reći da je to previše idiotski za djecu od 12 godina... Ustvari, samo je previše idiotski.
Arbiter of Change
07-09-2008, 19:55
... I'm no mind reader. :P
Inače, pogledao novi Code Geass.... epika je 0 u usporedbi sa prošlom epizodom (Spinzaku), ali sada su stvari stavljene u perspektivu, iako je većina i bila očekivana, samo štu su morali uvesti totalnoSpredvidljivi plot element za konačnu radnju.
Sonic_Moronic
07-09-2008, 20:08
Da, ja sam totalno za "Think of tha children!!1111"...
Naruta bih pogledao kada nebih imao ništa raditi, ali neki dan djeca neka kraj zgrade, ja sam najn tejld fox imam beskonačan či :rotfl: :pray:
Bez obzira na sve najviše me iritira engleski prijevod(na jetixu bih ga gledao) i Narutov iritirajući glas, i debil se non stop morao derati, raaargh
Usto ne radi mi FMA film :(
Također bih morao nabaviti gundam, argh, toliko serija, tako malo vremena i internet prometa :(
...štoviše,elfen lied je sasvim dobar anime...
elfenlied mi je preporucio frend da pogledam pa evo ckomi mi na hardu a obavzno pogledajte hellsing ultimate, hallsingn, death note, full metal alchemist, bleach...... to je dosada sto sam odgledao na frendovu preporuku i preporucujem ih dalje a sad idem pogledat prvu ep elfenlied
intro u elfen lied je prebolestan...
Arbiter of Change
08-09-2008, 22:42
Možda sam ja lud, ali to je vjerojatno jedan od rijetkih introa koji ne mogu smisliti... svi se napalili na latinske napjeve pa im je uber.
Možda sam ja lud, ali to je vjerojatno jedan od rijetkih introa koji ne mogu smisliti... svi se napalili na latinske napjeve pa im je uber.
nije meni se pjesma sviđa zato što ja volim klasičnu glazbu.... i izbacili su scanlation zadnjeg chaptera elfen lieda
Nema boljeg Anime-a od Initial D-a :pray:
Kaj god ima veze sa autima i utrkama gledam ;)
Arbiter of Change
09-09-2008, 11:05
Nije ni čudo... koliko još do kraja, 1-2 epizode?
Jedino što se ovaj Damocles čini kao jeftina fora bez koje su mogli.
e,vidio sam neki bizarni klip na frendovom mobitelu.iz nekog horor animea,pretpostavljam.neka treba trči i odjednom joj ruke i noge otpadnu,jako krvavo...
zanima me ime tog animea.
e,vidio sam neki bizarni klip na frendovom mobitelu.iz nekog horor animea,pretpostavljam.neka treba trči i odjednom joj ruke i noge otpadnu,jako krvavo...
zanima me ime tog animea.
ima takva scena u elfenu
to je ja mislim ova scena iz elfen lied
http://www.imagesforme.com/out.php/i149688_elfenliedcutuj7.gif
jeste da je.sad ću definitivno ski,ovaj kupiti el paket...dosad sam samo gledao neke klipove na jutjubu...
elfen lied je poremećen.sad sam pogledao prvu epizodu...
postat ce bolje i bolje sa svakom epizodom ne boj se :D
Sonic_Moronic
10-09-2008, 10:17
A tek manga...
A tek manga...
jesi pročitao kraj mange
postat ce bolje i bolje sa svakom epizodom ne boj se :D
računam na to,večeras gledam drugu epizodu i šaljem dojmove...
EDIT:u kojoj epizodi toj trebi otpadnu rike i noge?to mi je premoćna scena...
Sonic_Moronic
10-09-2008, 18:04
Moram pogledati više neki anime, nisam 2 mjeseca... Nastavit ću "Maria-sama ga miteru."
šta je ovo?niko da mi odgovori na pitanje?
ne znam tacno negdje oko 5-8 epizode, tu negdje.
Sickmanno1
10-09-2008, 22:38
Ljudi, poceo sam gledati Naruto i pogledao 3 episode i jako mi se svida. Sta mogu ocekivati kasnije? :D
odo pogledati još jednom prvu epizodu elfena...
Ljudi, poceo sam gledati Naruto i pogledao 3 episode i jako mi se svida. Sta mogu ocekivati kasnije? :D
prvih 30 epizoda je dosadno i onda postaje zanimljivo
hm,zar nije naruto djetinjast?jeste da je...
Sickmanno1
10-09-2008, 23:34
odo pogledati još jednom prvu epizodu elfena...
o cemu se radi u tom elfenu?
hm,s obzirom da sam ga i ja počeo nedavno gledati(jučer,da budem jasniji) ni meni nije sve jasno.uglavnom,radi se o bijegu nekog poluljudskog stvora(lucy) iz nekog zatvora ili tak nešto.predobar anime...provjeri privatne poruke...
Sonic_Moronic
11-09-2008, 15:47
Tek si jučer počeo gledati Elfen Lied, a već imaš avatar i sig o njemu? O_o
Odličan anime, jedino što je kraj malo razočaravajući...
ali zato manga odlično završava
Sonic_Moronic
11-09-2008, 17:45
Dobro, što forsiraš mangu, shvatio sam. Sad se raspravlja o anime-u...
čuj,postao sam fan odmah...
inače,nadam se da na kraju moj omiljeni lik ne umre?jelda?jelda?
koji ti je najdraži?
koji ti je najdraži?
jesi ti vidio moj avatar i sig???
e,odma mi je lakše...inače,kad završim sa elfen lied-om preći ću na hellsing,iako sam pogledao tek 2.epizodu elfen-a...
Arbiter of Change
11-09-2008, 19:29
Iskreno, osim nekoliko episoda, Elfen Lied nije toliko krvav kao što neki navode (po nekima je to najkrvaviji anime ikad... pfff). Hellsing na drugu stranu... hektolitri krvi (preporučam da 1. pogledaš originalni serijal od 13 nastavak, a tek onda 4 OVA nastavka (budući da originalni serijal završava, pa makar fiktivnim krajem, a OVA uratke nećeš možda shvatiti budući da direktno prate mangu)).
Sonic_Moronic
11-09-2008, 19:35
Krv je jedno, nasilje drugo.
Arbiter of Change
11-09-2008, 19:36
Hoće nasilje? Nek' gleda Berserk.
trenutno neću ništa osim elfen lied-a...
a i elfen lied ne gledam zbog nasilja nego zato što mi je zanimljiv...
sorry na double postu,potrudit ću se da se ne ponovi...
croat1gamer
12-09-2008, 06:45
1. ne preceste bore na pocetku (svake 4-5 epizode tek)
2. negdje nakon borbe izmedu naruta i sasukea (negdje 2-3 sezona, mislim, kada uzmu one neke moci koje imaju, (9 tailed fox/orochimaru)) se slobodno moze promijeniti u sasuke, posto se i samo o njmu govori, dok shippuden mozes nazvati sasuke: flashbacks, posto su flesbekovi ili par recenica u kojima je svaka 3-4 rijec sasuke
3. prije te (pogledaj gore) borbe :thumbs2: , prica je tad ok, borbe su i dalje rijetke, ali kada pocnu, 3 epizode, minimum
4. kada se upozna sa jiraiyom (onaj tip sa bijelom kosom) jedan :rotfl: po epizodi, podsjeca me na jambreka
Worthaur
12-09-2008, 08:01
Hoće nasilje? Nek' gleda Berserk.
Ja ocu nove epizode Berserka :(
čuo sam da je berserk poprilično nezanimljiv...
Arbiter of Change
12-09-2008, 11:13
Next gen klincima koji padaju na bishounen i golišave tete vjerojatno je.
Kostolomac
12-09-2008, 13:02
pwnd :rotfl:
berserk mi je jedan od dražih animea i preporučam svakome sa malo jačim želucem :)
Sonic_Moronic
12-09-2008, 14:52
Sickmann01, od Naruta možeš očekivati djetinjast i krajne nezanimljiv anime. :D
Sickmanno1
12-09-2008, 15:07
Novi sam u animeu, a dok uzmes u obzir da sam pogledao sve YuGiOh episode, ispada da Naruto za mene i je :D
Novi sam u animeu, a dok uzmes u obzir da sam pogledao sve YuGiOh episode, ispada da Naruto za mene i je :D
Drago mi je da nisam jedini :D
Sickmanno1
12-09-2008, 15:25
Da...jugi rula...dobro prvi dio mi suxxa ono dok se sa pegazom bori, jer se neprate pravila igre, dok mi je onaj drugi dio bolji gdje su u igri oni egipatski bogovi...
Da...jugi rula...dobro prvi dio mi suxxa ono dok se sa pegazom bori, jer se neprate pravila igre, dok mi je onaj drugi dio bolji gdje su u igri oni egipatski bogovi...
Sign ali poslije tih bogova opet suxxa :(
Sickmanno1
12-09-2008, 15:28
Sign ali poslije tih bogova opet suxxa :(
DA :(
Pogotovo onaj GX ili kak se zove, gdje nema Yugia :(
:(
Trebaju napraviti opet ko ono sa bogovima :D
moj prvi anime, mjesečeva ratnica i db XD
Mjesečeva ratnica je pwnala :pray: :pray:
Ona crna mačka je bila presmiješna.
###DK###
13-09-2008, 11:26
Gledao sam Mjesečevu ratnicu.
Prikazivali su je na TV-u ali više ne prikazuju.
Volio bih ponovo pogledati.
Na novoj je bila ako se ne varam ;)
Ja sam odrastao uz Digimone, to mi je i dalje najbolji anime, ali prvi nastavak ovi ostali i nisu nešto, također mi je dobar i Shaman King(ako je to anime nisam siguran XD) :D
Izgubljeni
13-09-2008, 22:13
digimone i pokemone sam prije gledao ako se to ubraja u anime... digimoni mi pwnaju pokemone... ugl sad gledam naruta i msilim pocet gledat death note.. pa death note filmove.. jeli valja to sta?
###DK###
13-09-2008, 22:17
Digimoni i Pokemoni su zakon.
Jeli Yu-Gi-Oh anime?
Ako je, onda mi je to najbolji anime. :D
Sonic_Moronic
14-09-2008, 07:10
Next gen klincima koji padaju na bishounen i golišave tete vjerojatno je.
Ja padam na to, a opet mi je Berserk zanimljiv, OH NOES!!11!1 :(
pa SPOILER
Ne nije umrla samo je pustila da joj otkinu rogove da bi mogla zivjeti normalno..procitaj mangu
pa SPOILER
Ne nije umrla samo je pustila da joj otkinu rogove da bi mogla zivjeti normalno..procitaj mangu
pa i nije baš na kraju živjela normalno XD
elfen lied odgledan,prelazi se na hellsinga...
elfen lied odgledan,prelazi se na hellsinga...
gledaj ove , serija je bezveze
Arbiter of Change
19-09-2008, 14:15
Hellsing ima običnih 13 serija i, za sada, 4 OVA nastavka... preporučam sve jer ne prate istu radnju (OVA prati mangu).
pogledao prve 3 epizode hellsinga,ok,ali pomalo dosadno...
pogledao prve 3 epizode hellsinga,ok,ali pomalo dosadno...
kažem ti... ostavi se toga i pogledaj ove
Arbiter of Change
22-09-2008, 13:20
Odgledao novu epizodu Code Geassa,epizoda je vgg,jedna od najboljih druge sezone...
Epizoda 24? Stvarno? Ja sam baš mislio kako je dosta loša, posebno kad se pogleda da je predzadnja - ono, previše je akcije posvećeno borbi Framesa koje zapravo nemaju smisla (jer su u biti samo jednostavni i kratki 1 vs 1 standoffsi bez ikakve svrhe osim da se riješe likova), a premalo stvarnog napretka radnje (u epizodi je možda bilo... 2-3 važne stvari za radnju, sve ostalo je otišlo na nepotrebnu "filersku" akciju). Ali Schneizel je dobro dobio, premda nisam to očekivao. I uopće nije bilo ničega epskog, čak je i ono trenutka zaustavlja FLEJE, koji je kao trebao biti WTF trenutak, sveden na praktički ništa.
Worthaur
22-09-2008, 14:54
A three-hour animated Death Note Rewrite: The Visualizing God' (DEATH NOTEリライト・幻視する神 Desu Nōto Riraito: Genshisuru kami?) TV special aired on Nippon Television in Japan on August 31, 2007, at 8:03 PM. It is a recap which takes place after the series end, where a Shinigami approaches Ryuk in the Shinigami realm in order to learn more about the human world. Instead, Ryuk tells him of all the events leading up to the Mello/Near arc, about Light Yagami and his rival L. Originally, this special was advertised as a retelling told from Ryuk's point of view, but it doesn't give a different point of view than what was originally told. However, it contains updated dialog, as well as a few new scenes, including an alternate ending.
Jel gledao tko to?
U zadnje vrime sam pogleda blassreiter, death note, berserk, elven lied, gungrave, hellsing i hellsing ove. Blassreiter daleko na prvom mistu, potom hellsing, gungrave, death note, berserk i brutalni elven lied na zadnjem mistu. Prijedlozi za dalje?
opisi malo Blassreiter a da ne spojlas nista, prvi put cujem a ne mogu da vjerujem da ista moze biti ikome bolje od death notea...
Ukratko. Evolucija. Znanstvenici su otkrili puža u završnim stadijima evolucije sa željeznim oklopom i uz pomoc njega stvorili nanobote koji mogu ubrzati ljudsku evoluciju. Rezultati su apokalipticni :)
odustao od hellsing animea,prešao na hellsing mange...
opisi malo Blassreiter a da ne spojlas nista, prvi put cujem a ne mogu da vjerujem da ista moze biti ikome bolje od death notea...
uglavnom natjecanje... moj k....(mech) je veći od tvoga
A three-hour animated Death Note Rewrite: The Visualizing God' (DEATH NOTEリライト・幻視する神 Desu Nōto Riraito: Genshisuru kami?) TV special aired on Nippon Television in Japan on August 31, 2007, at 8:03 PM. It is a recap which takes place after the series end, where a Shinigami approaches Ryuk in the Shinigami realm in order to learn more about the human world. Instead, Ryuk tells him of all the events leading up to the Mello/Near arc, about Light Yagami and his rival L. Originally, this special was advertised as a retelling told from Ryuk's point of view, but it doesn't give a different point of view than what was originally told. However, it contains updated dialog, as well as a few new scenes, including an alternate ending.
Jel gledao tko to?
gledao sam samo death note movie , last name i directors cut al idem sada nabaviti ovo thnx :D
edit: vidio upravo da ima i drugi dio rewritea "Director's Cut Complete Conclusion Rewrite 2: L's Successors"
Mechovi su u ovom animeu k... naspram evoluiranih pojedinaca. Uglavnom meni je ovo najbolji anime :)
Mechovi su u ovom animeu k... naspram evoluiranih pojedinaca. Uglavnom meni je ovo najbolji anime :)
Koliko si animeea gledao?
ikakav, znaci ikakav, mech anime se ne moze, ponavljam, ne moze, porediti sa epičnošču death nota i hellsinga, znaci to je jednostavno tako... malo mozda jesam kratak na argumentima ali svako ko je gledao pomenute bi se trebao donekle sloziti...
edit. i ono, on je gledao znaci najkrvavije i najdemonistije animeje koje svijet pruza i od svih mu je najbolji mech anime...
Blassreiter je meni daleko najbolji anime. Nevidim razlog zašto bi to nekog tribalo opterecivati :)
Lord Jambrek
24-09-2008, 08:07
ikakav, znaci ikakav, mech anime se ne moze, ponavljam, ne moze, porediti sa epičnošču death nota i hellsinga, znaci to je jednostavno tako... malo mozda jesam kratak na argumentima ali svako ko je gledao pomenute bi se trebao donekle sloziti...
Mene je u death note-u najviše oduševila napetost, skroz si uzbuđen da vidiš kaj će se slijedeće desit, jednostavno pre odlično.
citav mentalitet likova, pogotovu Yagamia me jednostavo zapanio. a onda sama ideja necega poput death notea me drzi hypeanog i dan danas :D... a napetost i da ne spominjem, epizode su u takvim momentima zavrsavane da te jednostavno vuce da gledas dalje iako znas da si prekoracio limit za jedan gigabajt vec :(
Arbiter of Change
24-09-2008, 08:41
Zapravo, Yagami Light je vjerojatno jedan od najtipičnijih stereotipa kod likova - osoba koja pronalazi nekakvu moć i ima ideje da je iskoristi za svoju viziju pravde, ali negdje na putu postane opsjednut njome i odluči raditi što želi, a na kraju više ne može bez nje (razlog zašto Light onako poludi na kraju; jednostavno nije mogao vjerovati da je netko osujetio njegov plan, budući je držao da je on svemoguć i nezaustavljiv jer se previše oslanjao na Death Note i stvarno je vjerovao da je postao bog).
Ono što mene fascinira kod DN je transparentno odvijanje radnje koja se stvarno može donekle i pratiti (inače sam ljubitelj solikvija i monologa kod likova), a ne baca ti u facu WTF događaje kojima na jeftini način napreduje priču (kao na primjer Code Geass R2).... i ono, čitava radnja čovjeka koji ubija sa knjižicom (razmislite malo o apsurdnosti) je prikazana na epski i dramatičan način.
jedino ,i je bilo glupo... ono japan 128 milliona ljudi i L nađe lika koji s knjižicom ubija.... -.-
Moram priznat, do smrti L-a Death Note je bija fenomenalan, posli je postalo zaaamorno.
Sonic_Moronic
24-09-2008, 18:58
edit. i ono, on je gledao znaci najkrvavije i najdemonistije animeje koje svijet pruza i od svih mu je najbolji mech anime...
Nisi kratak na argumentima, nemaš ih.
Moram priznat, do smrti L-a Death Note je bija fenomenalan, posli je postalo zaaamorno.
Potpuno se slažem. Kad su došli Mello i near postalo mi je manje više bzvz, a i kraj mi je nekak slab.
kad je L umro suze su mi potekle :(
meni je kraj odličan a alternativni kraj je prejeben
kad je L umro suze su mi potekle :(
meni je kraj odličan a alternativni kraj je prejeben
meni su usrali oba kraja.... cjeli anime/mangu ponaša se "cool" i onda na kraju moli za milost kao zadnja pi...
Arbiter of Change
28-09-2008, 19:11
Pogledao zadnji Code Geass i Lucky Star OVA.
Code GeassSje bio dobar i začudo, ako se ignorira brzanje i ignoriranje manje važnih likova od čega serijal pati u zadnjih nekoliko epizoda, kraj je dosta epski i melodramatičan, ali krajnji utisak koji mi je R2 ostavio je da je nevjerojatno inferiorniji u usporedbi sa R1 te da ga vrijedi gledati samo zbog eventualno 5-6 stvarno odličnih epizoda koje ne koriste stari i prokušani sistem "hajmo ubrzati radnju 2 mjeseca tako da srežemo sve glavnih zbivanja" ili "koristimo WTF događaje umjesto logičnih slijedova".
Lucky Star OVA... šta da kažem; očito je da je rađena samo za fanove (u koje se ubrajam), ali glavni problem je vjerojatno općeniti nedostatak humora i potpuna nepovezanost scena (znam da ovo zvuči čudno za ionako random anime kao što je LS, ali tako je). Humora ima naravno, ali to su ipak uglavnom kratki gegovi i epizoda ne koristi baš odnose koji su već stvoreni među likovima. Začudo, posebno mi se svidio jedan poduži dio gdje heroine igraju neki MMO.
TeraBajt
28-09-2008, 20:42
procitao 5. dio ostrice besmrtnika i svidio mi se, iako manji i rin nisu imali veliku ulogu, vec se dosta radilo o drugim "Meh wants revenge!!!!111" bastardovima, no gg je :)
btw, arbiter, cisto da zadovoljim svoje pubertetske nagone, kad se pojavljuje golotinja :)))) ?
Pogledao zadnji Code Geass i Lucky Star OVA.
Code GeassSje bio dobar i začudo, ako se ignorira brzanje i ignoriranje manje važnih likova od čega serijal pati u zadnjih nekoliko epizoda, kraj je dosta epski i melodramatičan, ali krajnji utisak koji mi je R2 ostavio je da je nevjerojatno inferiorniji u usporedbi sa R1 te da ga vrijedi gledati samo zbog eventualno 5-6 stvarno odličnih epizoda koje ne koriste stari i prokušani sistem "hajmo ubrzati radnju 2 mjeseca tako da srežemo sve glavnih zbivanja" ili "koristimo WTF događaje umjesto logičnih slijedova".
Lucky Star OVA... šta da kažem; očito je da je rađena samo za fanove (u koje se ubrajam), ali glavni problem je vjerojatno općeniti nedostatak humora i potpuna nepovezanost scena (znam da ovo zvuči čudno za ionako random anime kao što je LS, ali tako je). Humora ima naravno, ali to su ipak uglavnom kratki gegovi i epizoda ne koristi baš odnose koji su već stvoreni među likovima. Začudo, posebno mi se svidio jedan poduži dio gdje heroine igraju neki MMO.
http://www.crunchyroll.com/media-457546 ... tml?h264=1 (http://www.crunchyroll.com/media-457546/Lucky-Star-OVA-Complete.html?h264=1)
hehe.... evo pogledajte online
.
Meni je ono,25 epizoda vgg,sve se lijepo rasplelo i radnja je zavrsena,tako da mislim da je ovo kraj Code Geassa :(
i odlično mi je što leoluch nije umro
ako glavni lik ostane ziv, znaci da ce eventualno nastavak se praviti, bilo u obliku filma ili nove sezone...
Arbiter of Change
29-09-2008, 20:23
Pusti ga, to se on samo tješi jer nije na kraju definitivno prikazalo tekst "Lelouch je mrtav". :)
@TeraBajt:
Mislim da nema toliko full frontal golotinje, ali ono dovoljno da se zaradi M rating si već trebao vidjeti, ako se ne varam (moguće je). Pogledaj anime ako možeš, tamo ima ono umjetničke golotinje već u samom uvodu.
Gledao sve episode DB (cak i kada je bo mali :D ), FF Advent i Last Order. Skida mi se Green Green i FMA. Eh da ima li koji aniem da je fanstsy-magic-sword-style. Kao Warcraft ili Warhammer ako me kužite.
fate stay night je onako malo slican tome.
Arbiter of Change
30-09-2008, 00:02
Kao Warcraft ili Warhammer ako me kužite.
Anime ti nema zastupljene baš takve "klasične" Tolkien-inspirirane uratke (Japanci imaju svoje viđenje, drugačije i općenito previše mix 'n' mash za neupućene ljude, viđenje fantasy settinga), ali vjerojatno najbliže bi ti bili Record of Lodoss War (više DnD-like) i Berserk (premda bi više po settingu bilo slično Greyhawku, ako si upoznat).
/cut
Nema veze idem pocet skidat elfen lied :twisted:
BTW gledao green green prije nekoliko minuti. Mogu reći da je anime poprilično dobar. Dobra doza nuditija, perverzije i smijeha taman za teenejđerske umove :D Skinuo uvodnu pijesmu jer mi je nekako ušla i ne mogu je izbaciti. Samo da još ne počnem pjevušiti na japanski :)
TeraBajt
01-10-2008, 19:40
Pusti ga, to se on samo tješi jer nije na kraju definitivno prikazalo tekst "Lelouch je mrtav". :)
@TeraBajt:
Mislim da nema toliko full frontal golotinje, ali ono dovoljno da se zaradi M rating si već trebao vidjeti, ako se ne varam (moguće je). Pogledaj anime ako možeš, tamo ima ono umjetničke golotinje već u samom uvodu.
hm, da, vidio sam nesto umjetnicke golotinje, crteži gole rin sa onim noževima^^. Sto se tice animea, ne bih ga zelio gledati sve dok ne procitam do kraja mangu, jer bih volio imati sve nastavke, a ako krenem jednom sa animeom znam da necu prestati na dijelu kojeg nisam procitao :). Thx na odgovoru :)
Tako i ja. Kažem sebi da necu pogledati iducu episodu nakon ove ali me vrag natra da pogledam jos jednu i eto zakasnim na bus, zakasnim u školu dobijem neopravdani :D
Srry na dubl postu ali ne mogu editovat.
Jali ima jos neki anime slican Green Green jer mi se bas gledaju ovakvi anime umjesto onih brutalnih.
The Code is the power of immortality, which C.C. has. The 98th Emperor of Britannia, Charles, has the Code. He transferred the Code to Lelouch while strangling him in episode 21. Lelouch wanted this, and he deliberately told Suzaku to not interfere.
However, the Code does not activate unless receiver dies first. This is shown when the nun kills C.C. after transferring the Code to her. Charle’s Code activated when he shot himself. Here is one of the big misconceptions that most people have: The transfer of the Code does not involve death of the transferrer. The nun was crazy and killed herself after she transferred her code. VV was injured from the battle and died. So basically, after episode 21, Lelouch had Charle’s Code (inactivated) and C.C’s contracted Geass.
When Lelouch got stabbed by Zero/Suzaku at the end, his Code was activated. What supports this is that Nunnally got Lelouch's memories when she touched her, just like Lelouch did when he touched C.C. back in Narita. The only way this could have happened is his Code activating. This pretty much confirms that he has the Code.
Unlike C.C., and Charles, who lost their Geasses because the people who contracted them died, Lelouch didn’t obtain C.C.’s Code and thus kept his Geass, while having the Code (which he obtained from Charles at the same time). Lelouch therefore has achieved CODE GEASS.
Basically, Lelouch is the person driving the cart in the last scene. He, who is now immortal, travels the brand new world he has created together with the also immortal C.C. C.C. talks to Lelouch in the end by saying: "Geass is the power of kings, it will isolate you... well, I guess thats a little wrong... eh, Lelouch?"
Now comes the second big misconception. A lot of people say C.C. was just talking to the dead like with Marianne, that's not true. She could only talk to her because of the nature of her Geass which allowed her to implant herself into the "hearts" of others. That's how she was able to talk with Marianne. Lelouch's Geass was entirely different, meaning that she could only have spoken to him if he was there. Also, the fact that the cart driver is masking his features completely supports this fact, considering the fact that Lelouch is now considered dead.
OMG !!!!!
http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... cene-manga (http://www.animenewsnetwork.com/news/2008-10-10/iowa-collector-charged-for-allegedly-obscene-manga)
ja bi onda trebao na 50 godina otići
King tiger
10-10-2008, 23:44
jel postoji neki animej sa cepelinima ?
Sonic_Moronic
11-10-2008, 11:52
O_o
...
Imaš veliki nacistički cepelin u mangi Hellsinga. XD
King tiger
11-10-2008, 11:56
e moze to.
Arbiter of Change
11-10-2008, 12:02
Tko bi rekao da je došlo ovoliko dobrihSanime naslova kroz zadnji tjedan (ima još, ali samo sam ove pogledao/pratio). Biti će ovo dobrih nekoliko mjeseci za ljubitelje animea; neki stari serijali se nastavljaju, neki su dobili remake (Casshern je predobar), a i ovi novi su dobri.
Casshern Sins
Clannad - After Story
Toradora!
Vampire Knight Guilty
Kemeko DX!
Yozakura Quartet
Ga-Rei Zero
Shikabane Hime: Aka
ef - A tale of Melodies
Kuro Shitsuji
Tales of the Abyss
To Aru Majutsu no Index
Kannagi
Kyou no Go no Ni
Arbiter of Change
14-10-2008, 19:08
I konačno spiritualni nasljednik Legend of Galactic Heroesa - Tytania. Pogledao 1. epizodu i jako sam impresioniran.
Da ne spominjem kako Kurozuka doživjela anime ekranizaciju... odlično.
Još malo pa sam gotov sa prvim narutoom. Ajde mi molim vas preporučite anime koji će zadovoljavat sljedeće kategorije:
Da ima dobru priču (samo da nije nekakva romansa, može i akcija i thriller i horror)
Da nije pretjerano perverzan (recimo hellsing je još skroz ok, tentacle sex baš i nije)
da nije pre kratak (premda sam svjestan da su najkraći animei jako dobri), ali opet da nije ni neka sapunica kao dbz
Po mogućnosti da je dubban na eng ili njem (znam da je u izvorniku doživljaj najpotpuniji, ali trenutno mi se ne da čitat subove)
E da zaboravih napoenut vrlo važnu stvar - mora bit gotov tj sve epizode moraju biti na broju. Ak me išta živcira onda je to čekanje novih epizoda...
Mislim da ih ima na zadnjim epkama FMA. Al marginalno. Tj. nemaju veze baš s radnjom. Al pojave se, ej!
Kaj nije blue water imao neke cepeline? Znam da je tamo kakti kraj 19st ili tak neš, davno je to bilo...
Arbiter of Change
15-10-2008, 12:36
Trinity Blood isto ima cepeline u nekim epizodama.
Worthaur
15-10-2008, 13:46
Kolko se sjecam i Last EXILE ima cepeline
http://www.onemanga.com/Code_Geass_-_Ni ... unnally/1/ (http://www.onemanga.com/Code_Geass_-_Nightmare_of_Nunnally/1/)
evo vam vi sto slinite za kod gejasom ^^
Zasto Hellsing ima samo 13 epizoda :(
Dajte neki slican anime...
+4 OVA
http://www.onemanga.com/Code_Geass_-_Nightmare_of_Nunnally/1/
evo vam vi sto slinite za kod gejasom ^^
šrot i to teški... samo su likovi poveznica sa geassom uopće nije isti žanr kao i animee.... to i crtež je šrot..
Arbiter of Change
17-10-2008, 15:46
Nema ništa slično osim eventualno Black Blood Brothers... ali svemu što bi se moglo uspoređivati sa Hellsingom jednostavno nedostaje onog "badass" factora. Nego, jesi li pogledao Tytaniu?
Casshern Sins.... najbolji anime ove sezone
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh ... e&aid=6032 (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=6032)
Arbiter of Change
20-10-2008, 11:18
Slažem se, definitivno jedan od boljih naslova... posebno zanimljivo jer je zapravo remake starijeg uratka.
phantom_fuxor
20-10-2008, 19:22
gledo, dragon ball, z, gt, death note, X(preporuka), berserk, onog samuraja... *think* *think..* .... e da.. sjetih se...
rurouni kenshin (preporuka), cowboy bebop, hellsing, devil may cry, to je manje više to :), nikako da odgledam smrdljivi evangelion, a gledo sam i jedno vrijeme gaogaigar, e da i odgledo sam aiku, i arjunu :D
danas sam uzeo Paprika na blu rayu pa ću sutra pogledat
jel gledao netko?
E sada počinjem gledati pravi anime, dosta mi je naruto sranja.
Želim da mi preporučite prave anime, i tko mene zna, zna da bih da se ubaci malo prostiji animeji i ovi što su zakon po vama :D
Kostolomac
24-10-2008, 18:13
ono što sam ja gledao a da je bilo malo golotinje ti je: elfen lied i berserk. ali bez obzira na golotinju, to su 2 meni jako dobra animea :pray:
Još malo pa sam gotov sa prvim narutoom. Ajde mi molim vas preporučite anime koji će zadovoljavat sljedeće kategorije:
Da ima dobru priču (samo da nije nekakva romansa, može i akcija i thriller i horror)
Da nije pretjerano perverzan (recimo hellsing je još skroz ok, tentacle sex baš i nije)
da nije pre kratak (premda sam svjestan da su najkraći animei jako dobri), ali opet da nije ni neka sapunica kao dbz
Po mogućnosti da je dubban na eng ili njem (znam da je u izvorniku doživljaj najpotpuniji, ali trenutno mi se ne da čitat subove)
E da zaboravih napoenut vrlo važnu stvar - mora bit gotov tj sve epizode moraju biti na broju. Ak me išta živcira onda je to čekanje novih epizoda...
Ajde ljudi pomažite, još malo pa neću imat kaj gledat...
ono što sam ja gledao a da je bilo malo golotinje ti je: elfen lied i berserk. ali bez obzira na golotinju, to su 2 meni jako dobra animea :pray:
Elfen Lied sam gledao i gledam sada, obožavam taj anime :pray:
tko je voli hellsinga i Elfen Lied mora obavezno pogledati
Strait Jacket
In a world where magic and technology coexist, both sciences are used in the fields of medicine, warfare and research, but with differing results. Overuse of magic is forbidden as it causes mutations which transform the user into violent, uncontrollable and unstoppable monsters. Rayot(to) Steinberg is a lone wolf ‘tactical sorcerer’ dedicated to destroying these demons. Armoured and plated in his metal "mold", a straight jacket designed to keep him human, he walks a fine line between magic and madness as a rogue monster killer.
trailer
QEcuLQPvOjs
Arbiter of Change
25-10-2008, 14:53
Prekratko (3 OVE) i jednostavno je trebalo više objašnjenja.
TeraBajt
25-10-2008, 15:16
kupio ostricu, procitacu je danas vjerojatno.
Gdje ima gledati anime a da nije više od 50MB ili bar skinuti a da je 50MB?
traži anime u RMVB formatu on je lošije kvalitete i manje MB
Nemogu editat... :(
Upravo sam pogledao ELfen Lied Ep. 1, sviđa mi se pa sam odlučio gledati još.
A premda je pwnala i ona epizoda što je na satelitskoj bila.
dabome,Elfen Lied baš i nije materijal za tv...
Arbiter of Change
26-10-2008, 18:26
A šta ti je od ozbiljnijeg animea za prikazivanje kod nas? Ono, računaj da nema golotinje/krvi/perverzija/itd? :)
dabome,Elfen Lied baš i nije materijal za tv...
Animax kalan imam, a satelit mi u kurcu =]
Zna li itko gdje da skinem anime a da teži 50-100MB?
TeraBajt
27-10-2008, 10:41
oho, ovaj 6. nastavak oštrice malo rula : )
najkrvaviji i brutalniji do sad, zaista nepredividiva radnja. Sve u svemu, vgg : )
Sada sam kupio u pene pičke sezonu Dragon Ball GT, spremam se za gledanje ^^
Arbiter of Change
27-10-2008, 22:27
Pogledao novu epizodu Casshern Sins... jednostavno se ne mogu prestati diviti kako izgleda. Pored toga što je odličan anime (jako dobar voice actor, paše liku savršeno) još i izgleda spektakularno, praktički pravi artwork sa minimalno recikliranja za razliku od većine animea (ima nešto kod kose glavnog lika što te tjera da je gledaš).
Tko bi mi sendao Trigun pa da ga opet pogledam? :(
Pogledao novu epizodu Casshern Sins... jednostavno se ne mogu prestati diviti kako izgleda. Pored toga što je odličan anime (jako dobar voice actor, paše liku savršeno) još i izgleda spektakularno, praktički pravi artwork sa minimalno recikliranja za razliku od većine animea (ima nešto kod kose glavnog lika što te tjera da je gledaš).
Sviđa mi se taj, al sam sada u kurcu sa prometom, pa Casshern Sins i Hellsing moraju čekati sljedeći anime, a još nisam gtov sa Elfen Lied-om :(
do koje si epizode došao?
Počeo gledat Berserk. Ne mogu baš sudit po jednoj odgledanoj epizodi, ali za sada i nije baš neš - puno nepotrebnog ultranasilja, lik ima mač kojeg se ni Cloud ne bi posramio, a uvodna pjesma je pre loša...
Arbiter of Change
30-10-2008, 22:30
Jer je sve to njegova gluma... vidiš to već u 1. epizodi na cepelinu ako pažljivo gledaš. :)
@Outmind:
Drži se Berserka... jedan od najjačih animea ikad, posebno ako si pročitao mangu. Prva epizoda je u biti u POTPUNOSTI van konteksta svih epizoda jer je zapravo toliko van timeline-a da mi je čudno što su je uopće uključili. Berserk je predobar jer doslovno nemaš pojma tko je glavni negativac sve do zadnje 2-3 epizode koje su stvarno ono... lude (samo mi nemoj reći da ti Guts nije kuler na kraju i tresnem te onim njegovim mačem, e :)). I da, uvodna pjesma je vjerojatno najgora ikad snimljena... ne znam na čemu je ekipa bila kad ju je odlučila staviti za opening.
do koje si epizode došao?
do 3 :( i onda mi nestalo prometa, moram se strpiti do sutra da dođe novi mjesec, da to završim.
I sada želim preporuku za neki drugi anime, a odgledati ću i Hellsing.
http://www.net.hr/seks-i-veze/page/2008 ... 36006.html (http://www.net.hr/seks-i-veze/page/2008/10/30/0436006.html)
Ajoj, koji lik... :o :rotfl:
Sonic_Moronic
31-10-2008, 13:54
Jer je sve to njegova gluma... vidiš to već u 1. epizodi na cepelinu ako pažljivo gledaš. :)
@Outmind:
Drži se Berserka... jedan od najjačih animea ikad, posebno ako si pročitao mangu. Prva epizoda je u biti u POTPUNOSTI van konteksta svih epizoda jer je zapravo toliko van timeline-a da mi je čudno što su je uopće uključili. Berserk je predobar jer doslovno nemaš pojma tko je glavni negativac sve do zadnje 2-3 epizode koje su stvarno ono... lude (samo mi nemoj reći da ti Guts nije kuler na kraju i tresnem te onim njegovim mačem, e :)). I da, uvodna pjesma je vjerojatno najgora ikad snimljena... ne znam na čemu je ekipa bila kad ju je odlučila staviti za opening.
Meni je OP solidan...
*hides*
Prva epizoda je vjerojatno bila neki preview na drugu sezonu koju su planirali napraviti?
@Outmind:
Pogledao sam u međuvremenu još 2 epizode, koje su bile dosta bolje od prve, iako mi toliko krvi još uvijek baš ne leži.
Sonic_Moronic
31-10-2008, 14:35
Manga po meni ima najbolji razvoj radnje ikad, anime je dao samo mali preview na to.
Arbiter of Change
31-10-2008, 20:09
Dobro ajde Soniče, ti si još čudniji od mene pa shvaćam ( :) ), ali ja se jednostavno naježim kad čujem Berserk opening... ono, 1. put kad sam čuo je bilo fora (kao, toliko loše da je fora), a kasnije sam jednostavno premotavao da ne prolazim istu bol opet.
@Outmind:
Naravno, moguće je da to jednostavno nije za tebe, ali drago mi je da tamo krv nije fokus radnje (kao npr, u Hellsingu) već je jednostavno realno prikazana kao posljedica borbe, realno. Anime je jako dobro prikazao MOTIVACIJE likova bez da ih je strpao u stereotipe kao današnji anime naslovi (nešto što je i Bakumatsu kikansetsu Irohanihoheto također postigao; dao realne motivacije i karaktere likovima (preporučam anime, btw)).
Definitivno me sad dovoljno zaintrigirao da ga pogledam do kraja. Zanima me kako će se dalje razvijat odnos između Gutsa i Grifitha. Predosjećam neko neslaganje uzrokovano ambicijama potonjeg i načinom života ovog prvog, ali vidjet ćemo kako će se stvari dalje razvijat...
Kostolomac
01-11-2008, 01:51
(nešto što je i Bakumatsu kikansetsu Irohanihoheto također postigao; dao realne motivacije i karaktere likovima (preporučam anime, btw)).
joj, to sam počeo gledat prije par mjeseci i zaboravio na njega. moram iskopat dvd da nastavim gledat. to ću kad završim sa death noteom :)
Worthaur
01-11-2008, 15:04
Nova epizoda Naruta je predobra ;(
blood4me
01-11-2008, 16:04
Waaa neki dan sam poceo gledat Death Note predoobro :pray:
evo par manga prijedloga:
http://www.onemanga.com/Seikon_no_Qwaser/1/00-cover/S(sf manhwa, seinen , prilicno dobra prica, samo mozda se nekim nece svidjeti jedan dio jer se tice same nacionalnosti)
http://www.onemanga.com/Fairy_Tail/1/01/S(one piece-like, mozda cak i alternativni one piece, jako dobra manga)
http://www.onemanga.com/Bakuman/1/00S(manga o tome sta je potrebno kako bi se postalo mangaka, sa upetljanom malom dozom romanse)
http://www.onemanga.com/Highschool_of_the_Dead/1/00/1/S(meni jako draga manga, prezivljavanje highschoolera usred napada zombija, mnogo zabavno i napeto)
http://www.onemanga.com/Historys_Strong ... ichi/1/01/ (http://www.onemanga.com/Historys_Strongest_Disciple_Kenichi/1/01/)S(jos jedna od mojih najdrazih mangi, zabavna prica, mali nesposobnjakovic se zacopa u trebu i odluci da postane jaci kako bi je zastitio, obavezno provjerite nisam htio vise fabule pricati spoilao bih vam^^)
http://www.onemanga.com/Asklepios/1/01/S(fantasy medical manga, zanimljivo, tek je pocela pa nemojte ocekivati neku uzviseno ownzorsku zabavu)
http://www.onemanga.com/Girls_Saurus_DX/1/00/S(odlicna ecchi school life komedija)
http://www.onemanga.com/Kuroshitsuji/1/00-cover/S(historijska manga o malom plemicu iz engleske i njegovim demonskim butlerom, pocetak nekima moze biti dosadan ali nastavite citati necete pozaliti)
http://www.onemanga.com/Skyhigh_Karma/1/00-cover/S(jako dobra psihološka drama)
http://www.onemanga.com/Veritas/1/00-cover/S(tipicni -narokaj a sakama sto jace mozes, tek poceo, mogao bi biti zabavan)
http://www.onemanga.com/Saijou_no_Meii/1/S(regularna medical manga strasno zabavna jer se tice pedijatrijske medicine)
http://www.onemanga.com/Ubel_Blatt/1/00/S(jako krvavo i osvetnicki, historijska manga, meni jedna od boljih)
http://www.onemanga.com/Hand_x_Red/S(pomalo konfuzna manga, historijska supernatural, vrijedi procitati)
http://www.onemanga.com/Addicted_to_Curry/1/00/S(kuharska manga, toplo preporucujem)
http://www.onemanga.com/Zetman/1/01/S(jako krvavo jako mocno, nesto gantz-like)
http://www.onemanga.com/AIKI/1/01/S(martial arts manga, meni poprilicno zanimljiva)
http://www.onemanga.com/Aflame_Inferno/1/00/S(sf manga, dobro pocinje, najednom mi postaje dosadna:()
http://www.onemanga.com/Gacha_Gacha_-_Capsule/1/00/S+ http://www.onemanga.com/Gacha_Gacha_-_Secret/1/00/S(ovo je serijal koji je must read za sve ecchi romance napaljenike)
mozak mi je prazan... ne mogu se sjetit vise a znam da ih ima jos par koje sam zaboravio :(
Želim neki dobar Ecchi Anime...?
Arbiter of Change
02-11-2008, 20:00
Ecchi? Kanokon, jedan od novijih i više hardcore.
Ecchi? Kanokon, jedan od novijih i više hardcore.
Hvala, sviđa mi se, šteta samo 12 eps... :(
kanokon je dobra i mislim da ce bit jos epizoda...
Arbiter of Change
02-11-2008, 21:28
Jesi gledao Tytaniu 2 i 3 epizodu,Arbiter?
Pogledao sam i danas 4. epizodu... jako dobro. Sviđa mi se malo osobniji pristup likovima za razliku od LoGH-sa (vidim ovdje nećemo imati 100+ likova nego će se fokusirati na manji broj sa razvijenijim osobnostima). I da, "best kiss in the universe"... al' je šarmira lik. :)
Nigdje naći da skinem kanokon... :(
Jbte gugl je sranje... :(
Duke of Earl
03-11-2008, 20:44
Eto, odlučio sam i ja ući u svijet Mangi, i za početak sam odabrao Lone Wolf And Cub (http://www.mangavolume.com/lone-wolf-and-cub/chapter-lone-wolf-and-cub-1/), bavi se samurajima, a i poprilično je utjecajna. Jeli još netko čitao ovo i kakva su vam mišljenja ? I da, pošto sam totalni Noob, nije mi baš jasno kojim se to redoslijedom čita, pročitao sam da bi se trebalo s desna na lijevo, al opet su mi neke scene totalno zbunjujuće kad ih tak čitam, jel ima još kakvih korisnih smjernica što se čitanja tiče ?
EDIT: E, izgleda da se ova čita na normalan zapadnjački način, i stvarno je zarazno, makar sam tek na drugoj ˝epizodi˝ :)
Odgledao berserk. Ne znam što da mislim. Anime je jako dobar do zadnje 2 epizode. Šteta kaj nije završio u normalnom svijetu, sa malo manje uvrnutim krajem...
http://www.onemanga.com/Suzuka/0/00/Snajbolja manga school life romansa. ikada. ikada.Sprocitao sam je u 3 dana, definitivno bolja i od gacha gacha serijala i od ichigo 100%.... ali znaci ikada.
Sonic_Moronic
07-11-2008, 19:41
Kul, idem probati.
Sonic_Moronic
07-11-2008, 19:42
Eto, odlučio sam i ja ući u svijet Mangi, i za početak sam odabrao Lone Wolf And Cub (http://www.mangavolume.com/lone-wolf-and-cub/chapter-lone-wolf-and-cub-1/), bavi se samurajima, a i poprilično je utjecajna. Jeli još netko čitao ovo i kakva su vam mišljenja ? I da, pošto sam totalni Noob, nije mi baš jasno kojim se to redoslijedom čita, pročitao sam da bi se trebalo s desna na lijevo, al opet su mi neke scene totalno zbunjujuće kad ih tak čitam, jel ima još kakvih korisnih smjernica što se čitanja tiče ?
EDIT: E, izgleda da se ova čita na normalan zapadnjački način, i stvarno je zarazno, makar sam tek na drugoj ˝epizodi˝ :)
Kažem ti, kad se navikneš čitati s desna na lijevo, nema šanse da se vratiš natrag. :D
Crapfuck, double post. :( Ispričavam se.
Arbiter of Change
08-11-2008, 20:14
Evo pogledao Cassherna 6. epizodu... lako vjerojatno najbolja do sada jer smo konačno vidjeli, uz uobičajenu atmosferu tuge i sjetnosti: epsku borbu, formiranje skupine glavnih likova (a ne samo epizodnih kao što smo do sada imali) i početak konkretnih informacija po pitanju priče za razliku od dosadašnjih slutnji i nagađanja. Jedva čekam da vidim kako će se razvijati dalje.
Pocela sam gledati Anime "Genshiken". Radi se o studentskom klubu za "istrazivanje vizualnu kultruru"... ali zapravo je to mjesto za "otaku" (uberfan animeja,mange itd. koji samo zivi za taj svoj hobi). Jedan clan ima curu kojoj je sve to jako sumnjivo i naravno da se stalno pita kako njezin decko moze imati takav hobi. A svi drugi ju probaju pretvoriti u otaku. Tako da se stalno nesto smijesno dogodi. Serija je jako zabavna i dopada mi se. ^^
Arbiter of Change
09-11-2008, 10:01
Dobar je Genshiken, čak ima 2 sezone (kraj je zanimljiv kad imaju nekoliko zanimljivih pridošlica). :)
pa ja sam potpuno zaboravio saopciti jedno radosno tuznu vijest: hellsing je gotov. manga je okoncana
link incoming...
http://manga.animea.net/hellsing.htmlStu mozete procitati kraj jer je na onemanga suspendiran..
Kostolomac
11-11-2008, 23:18
onda bi mogla i nova ova uskoro? *crossing fingers* :D
Arbiter of Change
11-11-2008, 23:24
OVA izlaze i dalje (samo treba ono, više od pola godine dok nova izađe). :)
btw, gledao ovih dana 2 epizode novog Fist of the North Star animea (zapravo, kao remake jer je stari bio hit u '80-ima)... ako nešto ima onda je to odlična glazba (znao sam od trenutka kad počne intro glazba), a sam anime je čisti macho (Rhao izgleda kao Guts na steroidima... Guts kažem) fighting/uber technique sa potencijalom ("I'm called Rhao. Take my name with you to hell", kapaw!).
onda bi mogla i nova ova uskoro? *crossing fingers* :D
mislim da bi se ostatak radnje u ovama mogao zaokruzit u 2 dijela...
Kostolomac
12-11-2008, 17:19
OVA izlaze i dalje (samo treba ono, više od pola godine dok nova izađe). :)
btw, gledao ovih dana 2 epizode novog Fist of the North Star animea (zapravo, kao remake jer je stari bio hit u '80-ima)... ako nešto ima onda je to odlična glazba (znao sam od trenutka kad počne intro glazba), a sam anime je čisti macho (Rhao izgleda kao Guts na steroidima... Guts kažem) fighting/uber technique sa potencijalom ("I'm called Rhao. Take my name with you to hell", kapaw!).
ako je lik upola zakon ko guts, onda vrijedi pogledat :)
Arbiter of Change
12-11-2008, 17:56
Uf, lik odvali šakom zgrade padaju... i ima odličnog VA, baš se osjeti surovost u glasu. :)
Inače, puno ime uratka je Hokuto no Ken Raoh Gaiden: Ten no Hao. Kažem jer ga je inače dosta teško naći (problemi sa prijevodom i jer ima više Fist of the North Star serijala).
viewtopic.php?f=19&t=15091&st=0&sk=t&sd=a&start=720 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=19&t=15091&st=0&sk=t&sd=a&start=720)Sneki vjerovatno nisu vidili moj osebujni post na ovoj stranici pa vam preporucujem da ga pogledate :@
Kostolomac
15-11-2008, 21:58
evo pogledao do kraja death note. što reći, opet osjetim neku prazninu kao i uvijek kad završim s nekim animeom :(
ali stvarno je dobar. ryuk i misa su mi naj likovi. ali žao mi lighta donekle, kako je završio :cry:
a sad se bacam na cowboy bebop i fma :)
Worthaur
19-11-2008, 09:30
Koja scena na kraju nove epizode bleacha... To sam ceko :pray:
Zavrsio 1. sezonu Naruta i počeo gledati Hellsinga i Elven Lied.(bolesno :D )
Znam :(
Oblivion je kriv :(
Arbiter of Change
20-11-2008, 20:18
Izgleda da će se Hellsing OVA 5 držati trenutnog datuma i izaći 21.11. Dobra vijest je da vjerojatno nećemo morati čekati dugo za fansub... samo da ne bude još jedan Majorov govor kao u zadnjoj jer je on najviše usporedio sve subbere. :)
Arbiter of Change
20-11-2008, 20:21
Kod njih (Japan) je već jutro zapravo, tj. 21.11. (ako sam pogodio vremensku zonu). :)
TeraBajt
20-11-2008, 20:27
kupio novi broj ostrice besmrtnika, procitacu uskoro. Artwork izgleda obecavajuc :)
Onak na 2. epizodi Hellsinga sam,znaci ako gledam 20 minuta svaki dan(1 epizoda jel?) kada cu doci do zadnje epizode?
(sada ne znam,imali tu nekih filmova ili nesto)
Arbiter of Change
20-11-2008, 20:33
1.) 13 epizoda po 20+ minuta
2.) 5+ OVA uradaka po 40-50 minuta
Pa sad gledaj. :)
Pogledala sam PonPoko od Hayao Miyazakija, jako sweet. ^^
1.) 13 epizoda po 20+ minuta
2.) 5+ OVA uradaka po 40-50 minuta
Pa sad gledaj. :)
Tako malo?
:(
To budem preko vikenda odgledao onda
E danas sam se načitao toliko spoilera u Narutu da nije normalno onak :(
Ajde utjeha je da uvijek netko mora imati revival jitsu...
Arbiter of Change
28-11-2008, 22:04
Fist of the North Star (Hokuto no Ken) vjerojatno... mislim da sam ga spominjao negdje prije.
Anime iz vremena kad su muški likovi bar izgledali kao muški (ono, Berserk style), a da i ne spominjem kako sadržava vjerojatno najjaču frazu ikada: You wa SHOCK! :)
Arbiter of Change
28-11-2008, 22:09
Po meni vrijedi kao serijal i kao pojedinačno... jedini ti je problem što ih ima GOMILA (mislim da stari serijal ima 100+ epizoda, onda ima filmova, nekoliko OVA i sada najnoviji (kojeg i preporučam jer je crtan u malo novijem stilu, a znam da stil iz '80-tih iritira malo ljude) Hokuto no Ken Raoh Gaiden: Ten no HaohSkoji u biti prati negativca). Filmove pogledaj kasnije jer su nacrtani da je za ne povjerovati pa bi ti moglo smetati što sve nije tako nacrtano.
Ono; machizam, borilačke vještine i likovi kao od planine odvaljeni + životna mudrost... što će ti više? :)
Kad smo već kod iritantnoog stila, mene recimo code geass u tom pogledu jako odbija.
Arbiter of Change
01-12-2008, 19:36
It's CLAMP, nema tu pomoći (isto kao što Studio Ghibli ima svoj lagani retro stil). :)
Inače, još ništa od Hellsinga OVA 5 fansubsa... rats.
Kostolomac
04-12-2008, 17:27
It's CLAMP, nema tu pomoći (isto kao što Studio Ghibli ima svoj lagani retro stil). :)
Inače, još ništa od Hellsinga OVA 5 fansubsa... rats.
ja skinuo ova 5 u nekom real media formatu i kad sam pokrenuo bilo subbano na japanski. jesu me :(
Worthaur
06-12-2008, 10:16
Napokon pogledao do kraja sve epizode one piecea koje su izasle...
_5s8Nxg7 ... re=related (_5s8Nxg7ApI&feature=related)S- najbolja pjesma evah
Pogledate si "Porco Rosso" iz studija Ghibli. Bas je dobar iako je kraj... pogledajte sami. ;)
Pocela sam citati "Addicted to Curry"... premda me vec titula zanimljala jer ja obozavam stvarno curry. Super je manga i zanima me sto ce biti dalje. A kada citate dobite apetit na curry XD U samoj mangi ima dosta razlicitih recepata za samoisprobivanje kuhanja currija na razlicitim nacinama. ^^
http://www.onemanga.com/Addicted_to_Curry/1/00/
ja u zadnje vrijeme bleach gleda, a prporucam ergo proxy i death note, predobri anime-i, al ipak nema do belacha, sto kazete da ima hellsing ultimate 5 ?
gledam trenutno bleach sada sam na drugoj sezoni i počea čitat FMA
Čuo sam da se FMA nastavlja u aprilu. Zna tko detalje? Ako je istina, navlažen sam jerbo mi to najbolji anime ikad. :(
Arbiter of Change
15-12-2008, 16:18
Ništa ne znam po tom pitanju, nažalost.
Inače, još ništa od Hellsing OVA 5 subsa... koje smo sreće još će se čekanje prebaciti u '09.
Nije "09 tako daleko,a računajući da sam na 3 epizodi,superiška :P
blood4me
18-12-2008, 14:17
Claymore rula :pray:
Clare :pray:
Napokon pogledao do kraja sve epizode one piecea koje su izasle...
_5s8Nxg7 ... re=related (_5s8Nxg7ApI&feature=related)S- najbolja pjesma evah
čitaj mangu.... sada je luffy u impel downu
Arbiter of Change
20-12-2008, 17:43
Hellsing OVA 5 subbana. :)
Oke, gledam Ghost in the Shell S.A.C. 2 po drugi put u nadi da ću ipak nešto uspjeti shvatiti koji vrag se događa... :)
Pogledao sam prve 2 epizode triguna. Kak sam se odvalio na glavnog lika. Nije mi međutim baš jako zanimljivo...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.