Pogledaj cijelu verziju : Fallout 3
Stranica :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
thechosentwo
24-08-2008, 11:41
gaddemet jedva cekam da probam. Nadam se da ce biti barem upola efekt kao kod jedinice i dvojke.
To je efekt neizlazenja iz sobe. Jedino u kriticnim slucajevima. Ajoj kad se sjetim... Ne bi mi teško palo!!! :nonono:
Fallout će biti odličan RPG,jer sumnjam da Bethesda nije u stanju napravit odličan RPG.Iako će biti dosta inovativan,kladim se da će se čuti dosta starih fanova koji će govriti kako je igra loša,a pa se zavući u svoje sobe i igrati je.
ScorpiuS
24-08-2008, 19:37
Nitko ne kaže da igra neće biti dobra, ali svi kažu da igra ima samo ime zajedničko sa originalnim Falloutom.
ScorpiuS
24-08-2008, 19:48
I stalker ima sličnu atmosferu pa se ne zove Fallout.
nakon australije i njemačka će dobit cenzuriranu verziju (u kojoj neće biti eksplodirajućih glava i dijelova tijela) :thumbs1:
Constantine
24-08-2008, 21:51
wtf,cenzurirana verzije,bez eksplodirajućih glava i dijelova tijela,lame.Sram ih bilo.
Samo da nama to ne uvale,jer ču onda morat nać igru drugim putem,ili skidat hrpu modova koji će to ispravljat.
ScorpiuS
24-08-2008, 21:57
Ma baš je hrvatsku vladu briga što će mladež igrat. Nama će doći full igra 100 po 100.
Constantine
24-08-2008, 22:07
Sumnjam da je hrvatska vlada čula za riječ "Igra".
Čula je...oni najviše vole igrati Proračun,Vanjska i Unutarnja politika i Dizanje poreza.
ScorpiuS
24-08-2008, 22:33
Ma nije istina. Najdraža im je igra Zagorčavanje života poreznih obveznika 2: Iznad mogućnosti
EDIT: Sad sam se sjetio da kršimo jedno pravilo foruma o neraspravljanju o politici
Constantine
24-08-2008, 22:40
I još jedno o OFFTOPICU!
Jesu li objavili informacije koliko će nam otprilike trebat da prođemo main i sve sidequestove za igru i koliko će njih uopće bit?
Mislim da da, no nemrem se sjetit, znam samo da je dvoznamenkasta brojka
Kazu da nisu htjeli napravit ogroman (bezlican) svijet ko sa Oblivionom da igra ima preko 100h (ko sto kazu da je imao Oblivion, za mene je imao samo 2h - dovoljno da izadjem van, dodjem do kraja thief guilde i obrisem igru) nego igru sa manje sati ali da ju mozes vise puta prelaziti razlicito, te da svijet i prica imaju smisla.
Nadam se da su ispunili to, pogotovo dijaloge jer bih onda mogao cak i probat igru
ScorpiuS
26-08-2008, 12:42
Čak je i probati??? Ma znam da igra odstupa od originala, ali ipak će biti igra koja se ne propušta. Makar ćeš je izbrisati nakon sat vremena, mora se probat.
Ma, nece mi se dat instaliat ju, sigurno ce podosta mjesta zauzimat.
Gle da bi probao moram ju kupit a mislim da ce to bit bezveze potrosenih 350kn. (nemam flat ak si to mislio)
mravojed20
29-08-2008, 18:34
http://fallout.bethsoft.com/eng/downloads/videos.html
Pet novih fallout 3 filmića.
EDIT: evo pogledao sve i..meh :roll:
- AI je glup ko kurac, ali ono patetično nesposoban, lik stoji na mjestu i pištoljčićem puca u Radscorpiona koji se nalazi metar od njega i otkine mu nogu repom,wtf? :o
- glas na interkomu jer muški Redguard iz Obliviona, gospodin Burke je Imperial Guard, naravno čim ih čujem malo mi se počne povraćati, ne zato jer im je glas loš nego je toliko već isfuran u oblivionu i jednostavno previše podsjeća na tu igru.
- borba je traljava, VATS je naporan već nakon par minuta..
- znam da je ovo daleko od fallout gameplaya ali oni čak ni atmosferu nisu pogodili a to je žalosno.
- nakon Mass Effect dijaloga ovi su pre ukočeni
- animacije kretanja su već tradicionalno ultra loše, tipično za Bethesdine igre, zaboga dovedite si kvalitetne animatore, očajno vam trebaju.
sad gledam i ono wtf skuzim da su glasovi isti ko iz obliviona prelose
a oni roboti kaj zive u vodi i imaju neke kljove na rukama...no coment
lik u vatsu pogodi raidera u ruku i ovaj umre,koja je onda opce svrha ciljanja djelova tjela kad di ga god pogodis umre isee
loše, definitivno loše.
mislim da smo zaslužili puno više.
kulminacija su oni rakovi koji hodaju na dvije noge.
AI je preloš. 80% igre po viđenom svodi se na VATS i daje nam poruku da jednostavno možemo zaboravit na diplomatski pristup. Pa zar oni misle da ću ja u 20 sati glavnog questa gledati 10 sati animacija raspadanja ruku nogu i glava korištenjem vatsa?
mravojed20
29-08-2008, 19:53
Ma ne moraš ga uopće koristiti, moguće je igrati potpuno bez njega.
ScorpiuS
29-08-2008, 19:55
Ma ljepo su se oni uvečičali sa Elder Scrolls. Možda moderno vrijeme nije za njih. Razoraralo me.
Duke of Earl
29-08-2008, 20:06
http://fallout.bethsoft.com/eng/downloads/videos.html
Pet novih fallout 3 filmića.
EDIT: evo pogledao sve i..meh :roll:
- AI je glup ko prozor, ali ono patetično nesposoban, lik stoji na mjestu i pištoljčićem puca u Radscorpiona koji se nalazi metar od njega i otkine mu nogu repom,wtf? :o
- glas na interkomu jer muški Redguard iz Obliviona, gospodin Burke je Imperial Guard, naravno čim ih čujem malo mi se počne povraćati, ne zato jer im je glas loš nego je toliko već isfuran u oblivionu i jednostavno previše podsjeća na tu igru.
- borba je traljava, VATS je naporan već nakon par minuta..
- znam da je ovo daleko od fallout gameplaya ali oni čak ni atmosferu nisu pogodili a to je žalosno.
- nakon Mass Effect dijaloga ovi su pre ukočeni
- animacije kretanja su već tradicionalno ultra loše, tipično za Bethesdine igre, zaboga dovedite si kvalitetne animatore, očajno vam trebaju.
Apsolutno se slažem s ovim, nakon ovih novih filmića, izgubio sam sav interes koji sam imao za za igru.
Dijalozi i animacije kretanja su me najviše iživcirale, nemogu vjerovat da barem taj prezentacijski dio nije dobro odrađen. A atmosfera, barem ono što se može naslutit iz filmeka, je nepostojeća i uopće nisam imao osjeća da je ovo neki post -apokaliptični svijet, nema to nikakve veze s prva dva. Još se nekako i previše osjeti štih Obliviona, jedne od meni najgorih igara ikad, još i potpomognut Voice Actingom, stvarno je i meni zlo bilo. Nikad nisam bio preveliki fan Fallouta, mislim, odigrao sam ih obje i bile su mi odlične, ali tek sad nakon ovolikih videa razumijem sav bijes koji okorjeli fanovi imaju prema ovom. Nekako mi se čini da ova igra baš i neće dobro proči kad izađe, ja znam da je sigurno neću igrati.
Ma ne moraš ga uopće koristiti, moguće je igrati potpuno bez njega.
više sam aludirao na opciju isključivanja te animacije. bilo bi ok samo da normalno nastavi igra odmah nakon što lik opuca da se možemo kretat, a ne ovako 2 sekunde se troše bezveze. možda ne na početku no sigurno već kod sredine igre znaš kad ćeš napravit critical i kava će animacija umiranja uslijedit.
Ne znam o čemu pričate, jer je od prvog dana jasno da će Fallout 3 biti ovo što su prikazali na videu i u tome su uspjeli.
Glazba je odlično pogođena i niti jedna ne odstupa iz vremenskog razmaka. Osim toga, ona prva, u kafiću, bila je Maybe koja otvara intro jedinice. Full nostalgija.
Meni je atmosfera okej, jer na kraju krajeva, tako bi izgledao i stari fallout da je bio u ovoj grafici.
A jedina boljka u razgovorima je klasična bethesdina, a to je da NPC-ovi započinju razgovor trivijalnim stvarima. Najbolji primjer je onaj djed u gradu, koji počinje o razrušenom svijetu i koječem bez ikakvog razloga. A tu je glupost imao i Oblivion, i prije njega morrowind, i prije... skužili ste.
Wedran....ti si optimista?
DrunkyDuck
29-08-2008, 20:18
A i uzvici NPC-eva za vrijeme borbe strasno podsjecaju na one iz Morrowinda i Obliviona, ne? U redu je ako vitlaju macevima ali ovako se cini nepotrebno.
Pomalo staticna borba budi nadu da ce igra biti vise RPG orijentirana. Drzim palceve.
Wedran....ti si optimista?
A gle, veći promašaj od Fablea ne može biti, a koliko je ljudi njega odigralo.
Recimo, nitko ne bi spomenuo odličan reply value. Letemazo, razneseš cijeli grad u kojem si bio dvije minute. Što da si se udružio sa šerifom i krenuo to isto napraviti onom tornju. A i taj toranj je iznutra predobro modeliran.
Sickmanno1
29-08-2008, 20:36
A gle, veći promašaj od Fablea ne može biti, a koliko je ljudi njega odigralo.
Po cemu je Fable promasaj :( ?
Constantine
29-08-2008, 20:42
Jesam li ja jedini koji se jako veseli ovoj igri?
ScorpiuS
29-08-2008, 20:48
Animacije su katastrofa, a snjima i AI. Osoba stoji potpuno mirno ispred neprijatelja (ona cura i golemi skorpion u trećem videu) drži pušku i puca, a ovaj se njoj približava i otlkine joj nogu.
Arbiter of Change
29-08-2008, 21:01
Bez brige, "Od početka smo vjerovali da će Fallout 3 suckati" klub će vas sve rado primiti. ;)
Skidam HQ filmiće pa javim utiske nakon toga... koliko je sveukupno dugo?
mravojed20
29-08-2008, 21:12
Ne znam o čemu pričate, jer je od prvog dana jasno da će Fallout 3 biti ovo što su prikazali na videu i u tome su uspjeli.
Glazba je odlično pogođena i niti jedna ne odstupa iz vremenskog razmaka. Osim toga, ona prva, u kafiću, bila je Maybe koja otvara intro jedinice. Full nostalgija.
Meni je atmosfera okej, jer na kraju krajeva, tako bi izgledao i stari fallout da je bio u ovoj grafici.
A jedina boljka u razgovorima je klasična bethesdina, a to je da NPC-ovi započinju razgovor trivijalnim stvarima. Najbolji primjer je onaj djed u gradu, koji počinje o razrušenom svijetu i koječem bez ikakvog razloga. A tu je glupost imao i Oblivion, i prije njega morrowind, i prije... skužili ste.
Ma više nije ni pitanje hoće li to biti dobra Fallout igra, neće. Meni se čini da je došlo do toga kako će ovo generalno biti PROSJEČNA igra bez obzira kako se zvala i kojeg je žanra.
-Mass Effect(a i mnoge druge igre) ju je pokopao u kvaliteti voice actinga i same prezentacije dijaloga.
- AI je retardiran da je to već smiješno za gledati, mac igara je to bolje izvelo, animacije također.
- samo napucavanje je nekako nespretno, VATS je izveden katastrofalno
- opet kompas pokazuje "gdje ima zabavnih stvari"...ako je igra dizajnirana tako da mi kompas mora pokazati gdje trebam ići da bih se "zabavio" onda je to loš dizajn
- forsaju glasove iz Obliviona, samo čekam da mi naleti "Stop right there, criminal scum!!" Zar je bio problem staviti druge voice actore za likove koji će ostaviti veliki "utisak" na igrača, mislim ono Mr. Burke me nagovara da detoniram atomsku bombu a ja si mislim kako lik ima isti glas kao Imperial Guard, toliko o imerzivnosti.
Mislio sam da će bar ostati Fallout atmosfera ali ne.
One radio stanice jednostavno ne pašu, glazba je iz 50-ih ali to je blesavo, nigdje tijekom samog igranjaSu prošlim nastavcima nema takve glazbe. Potpuno su izostavili tip glazbe kakvu je napravio Mark Morgan za Fallout 1 i 2, ono je bilo super atmosferično i potpuno je odgovaralo štihu postapokaliptičnog svijeta.
Zar ne izgleda glupo gledati lika kako se kolje po tobože nekom wastelandu i usput sluša onakvu glazbu na radiju?( da su je stavili samo u intro i eventualno u poneki bar, odlično)
Onda, pravi soundtrack, znači ne pjesme s radija, je također promašen, počne lijepo ambijentalno svega 2-3 sekunde pri samom izlasku iz vaulta i nažalost odmah zatim
se pretvori u nešto posve drukčije. odlična je to glazba, ali ne za Fallout.
Onaj tower je valjda imao sreće jer izgleda kao da je tek sagrađen, mada je apsolutno sve oko njega hrpa smeća. Na interkomu Redguard ghoula zove "zombie". Tupili su im godinama da nije zombie nego ghoul, i da to nije isto,ali ne, morali su napravit suprotno.
Grafika je ok, ništa posebno, teksture su low-res, ne znam je li zbog konzole, možda će bit ljepše na PC-u.
Windwalker
29-08-2008, 21:12
Jesam li ja jedini koji se jako veseli ovoj igri?
Nisi. I ja jedva čekam.
eddie2142
29-08-2008, 21:29
imam dvije strane
moja optimisticna narav mi govori da ce ovo biti dobra igra
iskustvo i videi mi govore da ce suxxsati
Arbiter of Change
29-08-2008, 22:53
Pogledao... meni je zapravo tužno kako igra pored toliko dobrih strana (glazbu na stranu, atmosfera je poprilično dobro pogođena i krajolik je stvarno impresivan, mogućnost sklepavanja vlastitih makeshift oružja, PipBoy, itd) ima isto toliko stvari koje su jednostavno... loše, uglavnom zbog loših (da ne kažem glupih) Bethesdinih odluka u razvoju. Stvar koja mi se sviđa, i za koju sa postao sucker u zadnje vrijeme, je filmski pristup (ono razaranje Megatona je impresivno, jako impresivno).
Glazba je stvarno previše tuđinska u svijetu kroz koji ne šetaš kao da ideš na piknik i po meni bi (bar vani - nemam problema sa glazbom u barovima) trebala biti neka atmosferična i tiha glazba, a ne prokleta koračnica (ono, u stealthu su, a muzika trešti dok gluhi Raideri ništa ne kuže... okai), a ponovno korištenje istih voice actorsa je jednostavno čista lijenost od strane Bethesde (vidim da striko Lachence opet reprizira melodičnog i zlokobnog lika u vidu Mister Burka, koji mi se odmah svidio (vjerojatno jer lip sync bolje radi na sporijoj ekspoziciji)) i samo se nadam da im to nije neki homage na Oblivion jer to stvarno nije nešto čime bi se trebali toliko hvaliti.
Oni rakovi? Odmah mi je palo na pamet "Mudcrabsi za 1000 godina", posebno kad se baci oko na dizajn gornjeg oklopa. Vidim da neprijatelji ovaj put imaju slabe točke što je OK, ali to me vodi do VATSA. Iskreno, ne znam što Bethesda misli u svojoj glavi - je li im namjera da dijelovi tijelo otpadaju onako bezveze bez obzira kolika je sila primjenjena ili su jednostavno lijeni poraditi na vlastitoj kreaciji? Mislim, snajper otkida glavu (mogli su se jednostavno odlučiti za RUPU u glavi), ručna granata ne radi ništa do li baca neprijatelja 3-4 metra u vis? I da, Oblivionova komična gravitacija se izgleda opet vraća (obratite pozornost kad napucate neprijatelja Kalašom, a ovaj na mjestu napravi jedan salto u zraku) tako da... lijenost ili apsolutno odvratna odluka (ne znam što je gore). I da, Powerfist izgleda kao da je ispao iz W40k settinga, a ne Fallouta.
Al' neka im je, glavno da je Jet opet u igri. :)
eddie2142
29-08-2008, 22:57
fizika im opet suxxsa, da...
Ma više nije ni pitanje hoće li to biti dobra Fallout igra, neće. Meni se čini da je došlo do toga kako će ovo generalno biti PROSJEČNA igra bez obzira kako se zvala i kojeg je žanra.
Čemu se uopće povlači paralela s Falloutom, kad se zna da ne može biti izometrična plejada easter eggova?
-Mass Effect(a i mnoge druge igre) ju je pokopao u kvaliteti voice actinga i same prezentacije dijaloga.
Je, slažemo se. Ali najbolje sad da prekidamo sav dijalog u svim igrama jer ne može dostići razinu Mass Effectovog.
- AI je retardiran da je to već smiješno za gledati, mac igara je to bolje izvelo, animacije također.
Frajer ne igra, nego prezenzira igru, zato se zaletava u sve i koristi često vats. AI je jednak stotinama drugih igara.
Prema archivementima i oznakama kontrola si mogao zaključiti kako se radi o xbox verziji igre. Tvoj će mišonja biti daleko spretniji i fluidniji.
- opet kompas pokazuje "gdje ima zabavnih stvari"...ako je igra dizajnirana tako da mi kompas mora pokazati gdje trebam ići da bih se "zabavio" onda je to loš dizajn
Yup, marker has been add to your map. Bad, ali to je bilo očekivano. Vjeruj kad ti kažem da će mod već s datumom izlaska biti vani.
- forsaju glasove iz Obliviona, samo čekam da mi naleti "Stop right there, criminal scum!!" Zar je bio problem staviti druge voice actore za likove koji će ostaviti veliki "utisak" na igrača, mislim ono Mr. Burke me nagovara da detoniram atomsku bombu a ja si mislim kako lik ima isti glas kao Imperial Guard, toliko o imerzivnosti.
Da ja radim u Bethesdi, napravio bih istu stvar i ponudio posao istom čovjeku, za kojeg znam da će posao odraditi korektno.
Meni je Pakleni Šund smeće film, jer glumi onaj tip iz Groznice subotnje večeri. Ista stvar.
Atmosfera je ostala u potpunosti, eventualno će fore popustiti.
Mogu reći kako onaj grad izgleda i bolje nego što sam očekivao, i kako se utjecaj Mad Maxa vidi više nego ikad.
One radio stanice jednostavno ne pašu, glazba je iz 50-ih ali to je blesavo, nigdje tijekom samog igranjaSu prošlim nastavcima nema takve glazbe. Potpuno su izostavili tip glazbe kakvu je napravio Mark Morgan za Fallout 1 i 2, ono je bilo super atmosferično i potpuno je odgovaralo štihu postapokaliptičnog svijeta.
Zar ne izgleda glupo gledati lika kako se kolje po tobože nekom wastelandu i usput sluša onakvu glazbu na radiju?( da su je stavili samo u intro i eventualno u poneki bar, odlično)
Onda, pravi soundtrack, znači ne pjesme s radija, je također promašen, počne lijepo ambijentalno svega 2-3 sekunde pri samom izlasku iz vaulta i nažalost odmah zatim
Naprotiv, meni je glazba najveće oduševljenje u igri, i sama njena izvedba. Naime, ljudi su napravili radio stanicu, i puštaju jazz, blues stvari koje su se tada puštale. Još kad spiker odjavi Ellu Fidzgerald. Predobro. Ja bih u quoteu boldao "u prošlim nastavcima". Ma kakvim prošlim nastavcima mravojed čovječe. Kao da je 98. obujam materijala kojima programeri raspolažu velik kao danas. Da su mogli, to bi i oni tada tako odradili. I da su imali love za licence. Takva postaja je jedino pravo rješenje, a pozadinska glazba višak.
Ista stvar je bila sad nedavno u Bioshocku, i vrhunski je podiglo atmosferu, tako da ne sumnjam da će fallout to dovesti na čak jednu višlju razinu.
Onaj tower je valjda imao sreće jer izgleda kao da je tek sagrađen, mada je apsolutno sve oko njega hrpa smeća. Na interkomu Redguard ghoula zove "zombie". Tupili su im godinama da nije zombie nego ghoul, i da to nije isto,ali ne, morali su napravit suprotno.
Nisam pozorno slušao film, ali starkelja ima para, i objašnjene su neke stvari oko rezidencije.
Grafika je ok, ništa posebno, teksture su low-res, ne znam je li zbog konzole, možda će bit ljepše na PC-u.
Grafika je vrh, dok god igru igra što više ljudi zahvaljujući manjim zahtjevima.
Constantine
29-08-2008, 23:14
Meni izgleda sasvim u redu igra,lijepi efekti vode,puno eksplozija i atmosfera uopće nije loša.Hvala ti W3DR4N što si pobio argumente protiv igre,sad je željno išćekujem.
Windwalker
29-08-2008, 23:39
Čemu se uopće povlači paralela s Falloutom, kad se zna da ne može biti izometrična plejada easter eggova?
Je, slažemo se. Ali najbolje sad da prekidamo sav dijalog u svim igrama jer ne može dostići razinu Mass Effectovog.
Frajer ne igra, nego prezenzira igru, zato se zaletava u sve i koristi često vats. AI je jednak stotinama drugih igara.
Prema archivementima i oznakama kontrola si mogao zaključiti kako se radi o xbox verziji igre. Tvoj će mišonja biti daleko spretniji i fluidniji.
Yup, marker has been add to your map. Bad, ali to je bilo očekivano. Vjeruj kad ti kažem da će mod već s datumom izlaska biti vani.
Da ja radim u Bethesdi, napravio bih istu stvar i ponudio posao istom čovjeku, za kojeg znam da će posao odraditi korektno.
Meni je Pakleni Šund smeće film, jer glumi onaj tip iz Groznice subotnje večeri. Ista stvar.
Mogu reći kako onaj grad izgleda i bolje nego što sam očekivao, i kako se utjecaj Mad Maxa vidi više nego ikad.
Naprotiv, meni je glazba najveće oduševljenje u igri, i sama njena izvedba. Naime, ljudi su napravili radio stanicu, i puštaju jazz, blues stvari koje su se tada puštale. Još kad spiker odjavi Ellu Fidzgerald. Predobro. Ja bih u quoteu boldao "u prošlim nastavcima". Ma kakvim prošlim nastavcima mravojed čovječe. Kao da je 98. obujam materijala kojima programeri raspolažu velik kao danas. Da su mogli, to bi i oni tada tako odradili. I da su imali love za licence. Takva postaja je jedino pravo rješenje, a pozadinska glazba višak.
Ista stvar je bila sad nedavno u Bioshocku, i vrhunski je podiglo atmosferu, tako da ne sumnjam da će fallout to dovesti na čak jednu višlju razinu.
Nisam pozorno slušao film, ali starkelja ima para, i objašnjene su neke stvari oko rezidencije.
Grafika je vrh, dok god igru igra što više ljudi zahvaljujući manjim zahtjevima.
:thumbs2: Lijepo rečeno.
Napokon je netko pohvalio igru zasnovano na činjenicama, za razliku od većine koja ju već pljuje jer ne izgleda predhodnici.
I onda se žale na grafiku, a opet bi htjeli da igra bude u izometričnom stilu koji nemože ponuditi niti približno lijepu grafiku kao što ju igra sada ima.
Ovo neće biti najbolja igra svih vremena, ali će ponuditi puno sati zabave, odličnu atmosferu, glazbu i grafiku.
Možda neće imati sve fore iz predhodnika, ali i Oblivion je pojednostavljen u odnosu na Morrowind, te je svejedno vrlo dobra igra.
A oni koji ne misle tako, nemoraju igrat. Njihov problem.
moraš biti posebna klasa ljudi kad komentiraš igru koja nije ni izašla kao da je već izašla. ( mislim na ljude koji je pljuju kao da je najveće smeće )
mravojed20
30-08-2008, 00:20
Kažem, prestao sam to očekivati, ali ova sandbox FPS/RPG verzija mi je opeti ispala jako mlako.
Ma ne bi niš rekao da su se bar potrudili popraviti Oblivionov "talking head sindrom", ali jedina stvar koju su promijenili je malo odmaknuta kamera od lika s kojim pričamo. NPCovi su i dalje ukočeni ko metle, nikakvih facijalnih animacija nema, ma pogledaj samo kad bomba eksplodira i Mr. Burke kaže: "Excellent!" pa onda puno glasnije ponovi "Excellent!" lice mu je potpuno bezizražajno iako glas odaje ushićenje. Ne moraju postići kvalitetu Mass Effecta ali u 2008.godini sve to već izgleda pomalo smiješno za jedan naslov tog kalibra.
Neka on prezentira, AI svejedno djeluje jako patetično a mjesec dana je do izlaska igre, ako to poprave svaka im dala. Naravno da mnoge druge imaju loš AI, ali to nije nikakva isprika. Ne moš mi 10 sekundi stajati ukopan u zemlju jedan metar od mutiranog škorpiona veličine medvjeda i gađat ga pištoljčićem dok te ne ubije.
Krivo sam se izrazio, mislio sam na ludu izmjenu kutova kamere dok pucaš u VATS-u, čudnu fiziku i naravno AI je zaslužan za opći loš dojam kod puškaranja.
Već su rekli da akoSbudu izdavali Construction Set, znači upitno je, to će biti neko vrijeme nakon izlaska igre, ne na njenom DVD-u.
Nije njegov glas loš, ali posudio ga je svim muškim vojnicima u Oblivionu, cijelom muškom dijelu Imperial rase i Lucienu LaChanceu, shvaćaš valjda da sam se zasitio već. Mogao je bar malo boju glasa promijeniti.
Atmosfera je dobra, ali kaubojski šeširi ukomponirani sa glazbom meni daju Divlji Zapad filing a to nema veze s postnuklearnom atmosferom prethodnika.
Megaton je odlično napravljen,istina. Jedino što me na Mad Maxa podsjetilo u Falloutu je Dogmeat i kožne jakne. On im nije bio bitan izvor iz kojeg su izvlačili inspiraciju.
Onaj hotel iznutra izgleda ko da je iz neke druge igre, mislim zar tebe ovo podsjeća na Fallout?
http://img98.imageshack.us/img98/6050/albumpicphpzj0.th.jpg (http://img98.imageshack.us/my.php?image=albumpicphpzj0.jpg)
Glazba je odlična, ali mi se ne sviđa kako su je implementirali. Meni se puno izgubi na atmosferi ako usred wastelanda svira onakva glazba kamo god odem, makar me napadaju mutanti ili štatijaznam. Potpuno ukloni bilo kakav osjećaj opasnoti,strepnje dok lutam po tom uništenom svijetu gdje bi mi svaki encounter mogao biti zadnji.(isključit ću je,naravno)
I naprimjer, šuljam se nekome, a ono iz radija trešti glazba,wtf?? Ona himna koju je stavio da svira u jednom od prvih gameplay filmića mi isto ne paše, komadi tijela lete na sve strane a ono svira bože sačuvaj. Totalno ubije ugođaj. Pozadinska glazba je također dobra, ali previše "epic" za takav svijet, Mark Morgan je bio odradio savršen posao.
Bioshock ima radnju smještenu u to razdoblje, Fallout se događa stotinama godina kasnije i predstavlja budućnost kako su je zamišljali ljudi u 50-ima: roboti, laserski pištolji sa onim specifičnim zvukom kod pucanja itd dok se nisu pobili i sve uništili. Znači glazba iz 50-ih je tu, a nigdje traga futurističkim trackovima.
[/quote]
Likovi su bolje modelirani nego u Oblivionu, voda je bolje napravljena, ali u cjelini je to dalekoooo od vrhunskog, preloš blur na sve strane, teksture stvarno jesu niske kvalitete zbog čega dosta toga izgleda jako plastično. Sjene gotovo ne postoje.
moraš biti posebna klasa ljudi kad komentiraš igru koja nije ni izašla kao da je već izašla. ( mislim na ljude koji je pljuju kao da je najveće smeće )
To si rekao svakom gejmeru na planetu jer nema nijednog koji nije komentirao, kritizirao ili pljuvao neku igru prije nego je izašla.
Death By Sexy
30-08-2008, 00:44
moram priznati da niti jedan full do jaja 3D rpg iz prvog lica ne smatram rpgom :D... niti nikad neću.. ja volim vidjet svojeg "čopleka" kak trčkara po ekranu... zato neću igrat fall3 niti divajn novi..niti će mi se ikad sviđat morrowind nit oblivion nit gothic.. odustajem od falla 3ce...
neznam,ali mi ovo ne liči na pravi rpg,više na fps.To vjerojatno znači da će RPG komponenta jako,ali jako patit.radije čekam STALKERA
pogledao sam sad one trailere i po mom misljenju sve ono sto ste vi rekli uopce nije istina da ce igra bit bezveze po meni je igra stvarno dobra i ugodno sam iznenaden, najbolji dio je onaj kad raznese onaj grad Megaton :rambo:
glazba je zakon.. kak ne kužiš ironiju? :D
Svijet je u ku***, a ti ubijaš slušajući Ellu Fitzgerald :D
definitivno su trebali napravit nes slicno zvukovima iz fallout 2 oni bubnjevi i fijuk vjetra je totalno nabrijavo atmosferu
eddie2142
30-08-2008, 07:26
ma ljudi ovo je stalker u washingtonu s nesto vise elementa rpga...
80 % rpg(ako bude kako kazu) i 20 % puchacina
I LIKE IT!
Atmosfera je dobra, ali kaubojski šeširi ukomponirani sa glazbom meni daju Divlji Zapad filing a to nema veze s postnuklearnom atmosferom prethodnika.
Megaton je odlično napravljen,istina. Jedino što me na Mad Maxa podsjetilo u Falloutu je Dogmeat i kožne jakne. On im nije bio bitan izvor iz kojeg su izvlačili inspiraciju.
Onaj hotel iznutra izgleda ko da je iz neke druge igre, mislim zar tebe ovo podsjeća na Fallout?
http://img98.imageshack.us/img98/6050/albumpicphpzj0.th.jpg (http://img98.imageshack.us/my.php?image=albumpicphpzj0.jpg)
Da, šerif mi se odlično uklapa u setting, totalno daje ironičnu crtu situaciji. Crni šerif u havariji koja podsjeća na uvrnuti divlji zapad. Totalno predobro, daj se mravojed malo smiri od pljuvanja svega.
Megaton, ista stvar. Umjesto da grad sagrade parsto kilometara od bombe, oni nisu znali šta bi i prihvatili su tu bombu kao nekakvu sudbinu, i nagomilali smeće oko nje u zatvorenu cjelinu.
Mad Max je bila glavna inspiracija za izradu svih Fallouta. Jedino što fallout i fallout 2 više vuku na mad max 2, a trojka na mad max 3. Atmosferom.
Hotel me podsjeća na hotel iz pedesetih, tako da se odlično uklapa u setting.
Ako baš moraš tražiti referentnu igru, to bi bio bloodlines, a koliko se tek tamo uklapa?
Glazba je odlična, ali mi se ne sviđa kako su je implementirali. Meni se puno izgubi na atmosferi ako usred wastelanda svira onakva glazba kamo god odem, makar me napadaju mutanti ili štatijaznam. Potpuno ukloni bilo kakav osjećaj opasnoti,strepnje dok lutam po tom uništenom svijetu gdje bi mi svaki encounter mogao biti zadnji.(isključit ću je,naravno)
I naprimjer, šuljam se nekome, a ono iz radija trešti glazba,wtf?? Ona himna koju je stavio da svira u jednom od prvih gameplay filmića mi isto ne paše, komadi tijela lete na sve strane a ono svira bože sačuvaj. Totalno ubije ugođaj. Pozadinska glazba je također dobra, ali previše "epic" za takav svijet, Mark Morgan je bio odradio savršen posao.
Bioshock ima radnju smještenu u to razdoblje, Fallout se događa stotinama godina kasnije i predstavlja budućnost kako su je zamišljali ljudi u 50-ima: roboti, laserski pištolji sa onim specifičnim zvukom kod pucanja itd dok se nisu pobili i sve uništili. Znači glazba iz 50-ih je tu, a nigdje traga futurističkim trackovima.
Ne postoji futuristička glazba, vrijeme je stalo onoga trenutka kad su oni ušli u vaultove i sad se svijet vraća u normalu. Glazbeno, to je ona 1950.
A ovo za radio i pozadinsku glazbu reci GTA serijalu, a jel ti i tamo radio bio smeće koje ubija atmosferu?
Likovi su bolje modelirani nego u Oblivionu, voda je bolje napravljena, ali u cjelini je to dalekoooo od vrhunskog, preloš blur na sve strane, teksture stvarno jesu niske kvalitete zbog čega dosta toga izgleda jako plastično. Sjene gotovo ne postoje.
E to moram vidjeti na svom računalu, a ne na lošoj kvaliteti gameplay filma.
mravojed20
30-08-2008, 09:29
Da, šerif mi se odlično uklapa u setting, totalno daje ironičnu crtu situaciji. Crni šerif u havariji koja podsjeća na uvrnuti divlji zapad. Totalno predobro, daj se mravojed malo smiri od pljuvanja svega.
Megaton, ista stvar. Umjesto da grad sagrade parsto kilometara od bombe, oni nisu znali šta bi i prihvatili su tu bombu kao nekakvu sudbinu, i nagomilali smeće oko nje u zatvorenu cjelinu.
Mad Max je bila glavna inspiracija za izradu svih Fallouta. Jedino što fallout i fallout 2 više vuku na mad max 2, a trojka na mad max 3. Atmosferom.
Um ne, kompletno pogrešno, glavna inspiracija na kojoj se temelje je ona paranoja i strah od nuklearnog rata koje su ljudi osjećali tada, taman nedugo nakon završetka 2.svjetskog. Zatim vizija budućnosti kako su je ti ljudi zamišljali. I gdje si molim te u Mad Maxu imao laserske puške i pištolje, robote itd.
Već sam rekao da je Megaton dobar. Ideja o bombi je ok, ali u samom gameplayu je to opet izvedeno smotano.
-Čovjek koji želi dignuti u zrak cijeli faking grad nagovara totalnog stranca da to učini, i to ga još nagovara pred ljudima usred "krčme".
- Ljudi stoje kraj bombe, jedan se moli, igrač dođe pokraj bombe i namjesti je za detonaciju, niko ništa. :thumbs1:
I Divlji Zapad filing je blesav, igra se odvija u postapokaliptičnom svijetu. Činjenicu da je smještena skroz na ISTOČNU obalu SAD-a možemo zanemariti.
Hotel me podsjeća na hotel iz pedesetih, tako da se odlično uklapa u setting.
Ako baš moraš tražiti referentnu igru, to bi bio bloodlines, a koliko se tek tamo uklapa?
Pazi, nuklearni rat cijeli svijet pretvori u pustoš, i STOLJEĆIMA kasnije hotel je neoštećen, iznutra uređen kao da se nikad ništa nije ni dogodilo.
Ne postoji futuristička glazba, vrijeme je stalo onoga trenutka kad su oni ušli u vaultove i sad se svijet vraća u normalu. Glazbeno, to je ona 1950.
A ovo za radio i pozadinsku glazbu reci GTA serijalu, a jel ti i tamo radio bio smeće koje ubija atmosferu?
Zovi je kako želiš, stil pozadinske glazbe kakvu je skladao Mark Morgan je savršeno odgovarala, ne ova fantasy epska. Nemam niš protiv glazbe 50-ih, ali da je slušam na radiju dok "preživljavam u wastelandu", ne hvala. Da su je stavili na fiksna mjesta kao što je onaj bar, i u kuću koju dobiješ kao nagradu za spašavanje megatona, bilo bi sasvim ok.
GTA ima radio stanice u VOZILIMA, ne trčiš s radijom u ruci.
I zanimljivo kako mi baš ti govoriš da pljujem previše, a s druge strane imaš reputaciju gejmera koji nađe lošu kritku za 90% igara koje su se komentirale na ovom forumu, a kao šlag na tortu nedavno si upravo ti otvorio Diablo 3 temu u pljuvačnici pljujući po igri.
:thumbs2: Lijepo rečeno.
Napokon je netko pohvalio igru zasnovano na činjenicama, za razliku od većine koja ju već pljuje jer ne izgleda predhodnici.
I onda se žale na grafiku, a opet bi htjeli da igra bude u izometričnom stilu koji nemože ponuditi niti približno lijepu grafiku kao što ju igra sada ima.
Ovo neće biti najbolja igra svih vremena, ali će ponuditi puno sati zabave, odličnu atmosferu, glazbu i grafiku.
Možda neće imati sve fore iz predhodnika, ali i Oblivion je pojednostavljen u odnosu na Morrowind, te je svejedno vrlo dobra igra.
A oni koji ne misle tako, nemoraju igrat. Njihov problem.
Bre...meni se živo jebe za "fallout 3" ali ja očekujem od bethsede da commnityu Van Buren da ga zavrsi...
Pa rekli su da će ga dat,ali tek nakon izlaska Fallouta 3,jer se boje da ne bi oduzeo dio vjerne publike i kupaca Fallouta 3.
Mravojed, zakomplicirao si ga i sad već sitničariš. Čekaj, vidi, pljuj.
mravojed20
30-08-2008, 16:50
Mravojed, zakomplicirao si ga i sad već sitničariš. Čekaj, vidi, pljuj.
Nisam zakomplicirao, sve sam ti objasnio. Vidim da je AI očajan, vidim da je voice acting prosječan i da od obliviona nisu ništa naučili. Vidio sam davno još da to nije fallout. Sad vidim da nije ni kvalitetna igra, ne trebam čekati da izađe da bih to zaključio.
I još nešto, evo ti screenshotsi, ako je ovo grafički "vrh" 2008.godine onda stvarno..
http://img329.imageshack.us/img329/3448/albumpicphp121xw5.th.jpg (http://img329.imageshack.us/my.php?image=albumpicphp121xw5.jpg)
Gears of War je car prema ovome, a svi koji su ga igrali znaju koliko je "šaren" bio. Lik smeđe boje kože, smeđe brade, sa smeđim šeširom, smeđom odjećom, na sivoj cesti a u pozadini smeđe kućice. Primjeti "detaljnost" puške na leđima.
http://img511.imageshack.us/img511/3052/albumpicphp243kl3.th.jpg (http://img511.imageshack.us/my.php?image=albumpicphp243kl3.jpg)
next-gen do jaja, pogotovo detaljna eksplozija i model pištolja.
http://img295.imageshack.us/img295/5095/albumpicphp12da1.th.jpg (http://img295.imageshack.us/my.php?image=albumpicphp12da1.jpg)
još jedna prekrasna slika.
Ne mislim zabit glavu u zemlju i pretvarat se da Fallout 3 nije kraljevski podbacio u gotovo svim aspektima koje su prikazali. A uz to, vizualno također nije na razini na kakvoj je bio Oblivion u trenutku izlaska.
E da, eksplozije prethodno eksplodiranih automobila su apsurd samo takav. Hvala na shotu, već sam zaboravio. :)
mravojed20
30-08-2008, 16:57
Ima tu dosta stvari koje zbilja valjaju, ali kao da će ih potopiti ogromna plima loših dizajnerskih odluka.
Izlazi 28.10, a si vidio koliko bolesnih igara stiže od 9.mjeseca pa do Božića?
Zamisli da financijski ne prođe tako dobro kao što očekuju?
A da nisu oni screenovi u Low detaljima? :D
kulamasta
30-08-2008, 17:03
Nego, zna li netko koje su sve firme bile u utrci za Fallout licencu?
Znam da je bila i Troika...
Mozda Bioware?
Arbiter of Change
30-08-2008, 17:30
Ono, nema smisla sada rastavljati postove vas dvojice (al' ste ga zakomplicirali) jer u biti predstavljate optimističan i pesimističan pogled na Fallout 3, nego ću se samo osvrnuti na ovu rečenicu s kojom se u potpunosti slažem:
Ima tu dosta stvari koje zbilja valjaju, ali kao da će ih potopiti ogromna plima loših dizajnerskih odluka.
Jednostavno mi nije jasno što Bethesda misli - očito je da se većini kompas nije svidio, ali oni ga opet vraćaju u Falloutu... zašto? Pojma nemam. Obratite pažnju na character creator (ono malo što se vidi) i vidite da je doslovno skinut u potpunostiSiz Obliviona (dovraga, čak i opet izlaziš kroz neku špilju i aktivacijom na vrata imaš priliku napraviti konačne modifikacije). Pardon, ovaj put imamo brade. Isto tako, nešto što nisu nigdje prikazali, ćemo vjerojatno imati "cell loading" zahvaljujući tome da se igra vrti na istom Gamebryo enginu.
Tako da... da.
Bethesda vec ima licencu i oni ce radit Fallout 3
samo da nabude na vec sad ocvalom oblivion engineu
Bethesda vec ima licencu i oni ce raditSFallout 3
? :D
kako misliš "će raditi", a igra prolazi kroz završna poliranja?
mravojed20
30-08-2008, 17:54
Stvarno kiklope, ne samo što su je skoro završili i pustili u prodaju, nego je i napravljena na ocvalom oblivion enđinu. :D
Deadwalker
30-08-2008, 17:56
Kak se meni čini Fallout 3 je najobičnija pucačina s kakvim-takvim skill sistemom. Onaj VATS je nista drugo doli kombinacija slow time-a i nekakvog super-killa...A kak djelovi tijela otpadaju od udarca metaka nema apsolutno nikakve veze s realnom fizikom...jednostavno, ovaj fallout nema nikakve veze s proslim nastavcima, osim u imenu i donekle u atmosferi...
Sickmanno1
30-08-2008, 17:58
Sramim se priznati da nisam nikad presao Fallout, a niti Fallout 2...igrao ih jesam, i iz nekog nepoznatog razloga nisam niti jedan zavrsio...nije da mi je igra losa, al nije me tjerala naprijed, neznam zasto....pa stoga od Fallouta neocekujem nista posebno...
Al ova grafika je stvarno tuzna...ak ovo ljudi sa 5 godina starom konfom nece moci pokrenuti onda neka se upucaju kreatori...
A gle oni screenovi su sa xBoxa 360, nemrete usporedjivat grafiku konzola i PCa, xBoxu i PS3 je to vrh grafike (naravno sve sa puno blura, sto vise to bolja grafika) no to ne pali kod nas pisijasa ...
Istina da su podbacili u svemu, no ono sto nisu a to je atmosfera ... ono izlazenje iz vaulta kroz spilju, te prvi pogled na danje svijetlo (koje te zaslijepi par sekund), je segment koji me ipak naveo da probam igru.
I potpuno se slazem sa Wedranom (osim za Pulp Fiction)...
Samo karikiram uporabu istih glasova/glumaca. Inače su i groznica i šund odlični filmovi, a Đontra Volta vrlo dobar glumac.
Samo želim reći da je to najnormalnije u računalnom svijetu.
Najbolji glas ikada, preminuli Tony Jay, imao je široku igrografiju (novi izraz? :)), no nitko mu nije prigovorio radi glasa. Nikada.
http://www.imdb.com/name/nm0419645/
Constantine
30-08-2008, 18:05
Mene boli briga za glasove zato što nisam igrao Fallout 1 i 2 niti Oblivion,tako da ću ove glasove prvi put čuti.
Još uvijek mislim isto. Namjerno daju low detalje tako da se moramo sami uvjerit da je Igra zapravo BOOM! :D
mravojed20
30-08-2008, 18:15
Samo karikiram uporabu istih glasova/glumaca. Inače su i groznica i šund odlični filmovi, a Đontra Volta vrlo dobar glumac.
Samo želim reći da je to najnormalnije u računalnom svijetu.
Najbolji glas ikada, preminuli Tony Jay, imao je široku igrografiju (novi izraz? :)), no nitko mu nije prigovorio radi glasa. Nikada.
http://www.imdb.com/name/nm0419645/
Nećemo valjda Njega :pray: uspoređivati sa onima iz Obliviona? Tony Jay je za 4 klase iznad ekipe koju Bethesda reciklira stalno. Činjenica je da se mnogo ljudi bunilo na te glasove, čemu ih onda forsirati opet.
Još uvijek mislim isto. Namjerno daju low detalje tako da se moramo sami uvjerit da je Igra zapravo BOOM! :D
To je čak pre retardirano za Bethsedu
Pusa :*
Bethesda vec ima licencu i oni ce raditSFallout 3
? :D
kako misliš "će raditi", a igra prolazi kroz završna poliranja?
lol mislio sam na Fallout 4
ScorpiuS
30-08-2008, 19:29
Najvjerovatnije. To će vjerovatno nakon petog Scrollsa im biti priopritet.
Heh, ovo u slucaju glumca ce meni dobro doci sto Oblivion nisam igrao duze od 1h :rotfl: :)
ScorpiuS
30-08-2008, 21:32
Ni ja tako da mi neče smetat.
Hidraulicar Kreso
31-08-2008, 11:12
Al ova grafika je stvarno tuzna...ak ovo ljudi sa 5 godina starom konfom nece moci pokrenuti onda neka se upucaju kreatori...[/quote]
Neće moći pokrenuti jer će zahtjevati SM 3.0 minimum :rotfl:
Skidam si onih 5 HD filmića koje je Mravojed spomenuo na 69. stranici. Baš me zanima kak to zgleda. Je da bum potrošio cca 600MB, ali nije bad :|
ScorpiuS
31-08-2008, 12:02
Pa to je vjerovatno grafika na minimumu ili low. Kad to nama dođe bit će puno bolja.
Arbiter of Change
31-08-2008, 12:03
Khm da, vidjeli smo kako su poboljšali Oblivion sa grafičke strane kad je došao na PC (LoD teksture, anyone?).
mravojed20
31-08-2008, 12:10
Pa to je vjerovatno grafika na minimumu ili low. Kad to nama dođe bit će puno bolja.
Jesi ikad otkad znaš za sebe vidio neku firmu da reklamira svoju igru na low ili još bolje, minimalnim grafičkim postavkama?
ScorpiuS
31-08-2008, 12:14
Nisam, ali tome se nadam, jer je ono preloše. Rekao sam vjerovatno, a ne siguran sam.
izjavio si glupost po mom mišljenju.
screenovi su iz Xbox 360 verzije a tamo nema mijenjanja kvalitete prikaza, low-high postavki.
teško da će pc verzija bit puno ljepša pogotovo kad vidim ove sve low-res objekte.
mravojed20
31-08-2008, 12:38
Da,ono je maksimalna grafika na konzolaškoj verziji.
konzolaški Pipboy
http://img296.imageshack.us/img296/7412/2545433520a500058275osc6.th.jpg (http://img296.imageshack.us/my.php?image=2545433520a500058275osc6.jpg)
PC Pipboy
http://img237.imageshack.us/img237/5451/screen02bri8.th.jpg (http://img237.imageshack.us/my.php?image=screen02bri8.jpg)
Arbiter of Change
31-08-2008, 12:46
Impresivno... AF čini čuda.
Samo žalim što nije više rukava uhvaćeno pa da tamo vidimo usporedbu. :)
bezimeni
31-08-2008, 12:48
A najbolje od svega mi je kad neki na forumu zagovaraju kao , nije bitna grafika bitna je igrivost :D .Vidi ih sada ..malo mutnije teksture i odma grafika ovo,ono...A ako bu vam igra trzala zbog super grafike onda bu opet smeće od igre i sl.
Impresivno... AF čini čuda.
Samo žalim što nije više rukava uhvaćeno pa da tamo vidimo usporedbu. :)
Kakav AF?
Anisotropic Filtering osigurava bolje texture u daljini. Znači texture koje se tek pojavljuju u igračevom Field of View-u!?
Ono izgleda lijepše ili zbog veće rezolucije textura ili zbog većih postavki Bumb Mapinga... Ili sam zabrijao?
Arbiter of Change
31-08-2008, 13:12
Pardon, moja greška. Mislio sa (krivo čini se) na to da bi se AF mogao paliti, u PC inačici, ovisno o tome da li na Pip dečka gledamo kao dio modela na igraču ili kad se zumiramo na njega, tj. ulazimo u njegov izbornik. Ne možeš baš lako prosuditi jer se čini da je PC screen pod utjecajem više svijetla nego ovaj od kutije.
... shvaćaš moju zbunjenost. :)
Ima vjerojatno i osvjetljenje utjecaja na izgled PiP boya. Ali evo sada sam još malo pogledao i čini mi se da nema veze čak niti sa Bump Mapingom već samo sa rezolucijom textura te ambijentom oko avatara (na xboxu je noć, baš kak si i primjetio)..
Pogledao sam svih 5 HD trailera, pa da i ja kažem svoje mišljenje...
Što mi se svidjelo:
- Svidio mi se ambijent. Ambijent je jednostavno breath taking. Koliko god ti se pogled proteže, sve je u ruševinama i sve je lijepo i privlačno dizajnirano.
- Svidio mi se GORE. Igra je fino krvava, baš kak i treba Fallout biti. Sve se fino raspada, malo nelogično ali tak je bilo i u F1 i F2, gađao si frajera snajperom u glavu i odnio mu pola tijela i ruku usput. Tak da je ovaj segment vrlo dobar.
- Svidjele su mi se animacje lica od NPC-eva s kojim razgovaraš. Izgleda mi kao da je obavljen vrlo dobar posao sinhronizacije usana sa govorom, što je veliki plus.
- Sviđa mi se to kaj ima puno itema koje možeš obuć na sebe i sve je lijepo dizajnirano na tebi.
- Sviđa mi se atmosfera. (iako je pokraj STALKER-a vrlo loša)
Što mi se NE sviđa:
- Ne sviđaju mi se teksture. Ajme meni, kako su texture isprane i loše, katastrofalno. Loše texture ne krase samo oružja, ljude i objekte, već čitav svijet. Stvarno se nadam da će na PC-u biti situacija bolja. Ili neka mi budu u PC verziji texture kako spada odrađene ili neka ostanu kakve jesu ali neka igra ne trza na 7600GT grafičkoj kartici pri max postavkama. Ipak su se takve texture koristile prije cca 5-6 godina.
- Ne sviđa mi se animacija kretnji likova. Ukočeni i beživotni su baš kao u Oblivionu i Morrowindu. A da ne pričam animacija spuštanja one ženske niz stepenice. Stepenica je jedno 3x pre velika ako je pogledaš naspram NPC-a. Jako loše.
- Ne sviđa mi se AI protivnika. Oni mudcrabovi samo pravocrtno trče prema tebi i to takvom brzinom da im možeš u rikverc bežati. Takve živine moraju imati neki predatorski instinkt i urođen smisao za vrebanje čovjeka sa više kuteva napada, a da ne pričam o tome da bi predatori trebali biti dovoljno brzi da te mogu uloviti bez bada i u sprintu. U real lifeu, faking krokodil trči 65 km/h po kopnu, pa mu ti pobegni... A Bethesda uporno radi likove koji se kreču poput krepane krave kroz blender za faširane šnicle. Osim tih krepanih krava koje izrone iz vode, AI od ljudskih NPC-eva je također katastrofa. Jedini znak AI-a kojega sam primjetio je bilo kada je lik čućnuo iza zidića, a i to je bio običan čućanj, nisu se potrudili niti iskoristiti 3d okolinu tako da se lik primi za taj kamen, nasloni pušku na njega i puca...
- Ne sviđa mi se dizajn oružja. Oružje jednostavno nije dovoljno robusno i spektakularno. Svo je anemično i bezvezno baš kao i anoreksična manekenka na modnoj pisti. Mogli su si dati truda i malo uobličiti oružja.
- Ne sviđa mi se animacija VATS borbe. Ovo je izvedeno jednostavno katastrofalno. Kamera poludi na sve strane, bez nekog slow motion efekta, bez uglađenih tragova projektila... Ništa, trud ravan nuli. Samo se kamera premjesti i bezlično uspori vrijeme. Sramotno.
- Ne sviđa mi se rag doll, mislim da je to pravi termin kojega tražim. Animacija umiranja likova je smiješna. Beživotno padaju na pod, kao da nemaju mišiće i kosture u tim tjelima. Presavijaju se gore nego u Half Lifeu 2. Znači fizika je katastrofa u ovoj igri, baš kao i u Oblivionu i Morrowindu. I da, jedna animacija umiranja ljudi je brijem i čisti rip off iz Obliviona :D Lik je indentično padao kao lik iz Obliviona, onak ruke uz tijelo, pad na bok ko letva :D Tu čak mogu iskoristiti i onu svoju riječ koju sam patentirao i koju je čitav WWW zabilježio te proslavio PCPlay forum njome -> BLJURDA.
- Ne sviđa mi se razgovor sa NPC-evima. Ako su svi razgovori napravljeni sa Voice Actingom, zašto pobogu nisu zvučno obradili glavnog avatara, pa makar u samo 2 verzije - muško/žensko. Totalno narušava dojam igre.
Ovo zadnje je istina...ali sam skuzio da u mass effectu makar znam da je to isti glas bezobzira na charactera moj mozak ocito ga sam modulira i mijenja ovisno kako imam drugog lika...onako weird ali s znanstvenog gledališta ništa čudno :D
- Ne sviđa mi se razgovor sa NPC-evima. Ako su svi razgovori napravljeni sa Voice Actingom, zašto pobogu nisu zvučno obradili glavnog avatara, pa makar u samo 2 verzije - muško/žensko. Totalno narušava dojam igre.
Mass Effect nas je sve razmazio.
Zapravo, Mass Effect nisam niti vidio još :( Ali mogu za primjer uzeti Witchera u kojemu su čitavi dijalozi popračeni Voice Actingom, kako od NPC-a, tako i od Geralta. Takve "sitnice" imaju ogroman doprinos na atmosferu, a i sam dijalog je zanimljiviji.
DrunkyDuck
31-08-2008, 22:42
Bas sam neki dan slucajno naletio na diskusiju o grafici na 360ici i PC-u. Tvrdnja jednog forumasa je bila da PC naslovi trenutno imaju losiju grafiku od konzola, a kao protuargument je postan screenshot nekog tornja iz Obliviona na 360ici i PC-u sa high detaljima. Razlika je bila ogromna, na Xboxu isprane teksture, nedostatak bump-mappinga na vecini povrsina, dok je pc screenshot prikazivao onaj lijepi Oblivion na koji smo navikli.
Svejedno, nece mi smetati "isprane" teksture jer ih vjerojatno necu niti primjecivati, samo se nadam da ce igra biti bolje optimizirana od Obliviona. Inace izgleda odlicno, ne znam kad smo postali takvi elitisti kad je rijec o grafici. Kao "sve je to fino ali mi se cini da je na ono kamionu udaljenom pedesetak metara tekstura malo mutna".
Kak nebuš primjetio loše texture kad bu ti onaj pištolj veličine frižidera mahao preko pola ekrana drito ispred nosa :D
Istina, nije važna prelijepa grafika, ali je dobro došla. Zašto kupujemo tolike jake mašine i skupe grafičke kartice ako nam bacaju na tržište igre sa lošim texturama.
Evo citat iz onog svog texta kaj sam gore nasrao:
Ili neka mi budu u PC verziji texture kako spada odrađene ili neka ostanu kakve jesu ali neka igra ne trza na 7600GT grafičkoj kartici pri max postavkama. Ipak su se takve texture koristile prije cca 5-6 godina.
Čak sam bio i optimističan, ne sjećam se FPS-a prije 5-6 godina sa toliko ispranim texturama. Čak je i Half Life 2 imao oštrije texture... ali da, on je rađen prije 4 godine (uskoro će biti 5) :P
DrunkyDuck
31-08-2008, 23:04
Pa ne znam sad, trazim screenshotove ali mi se svi cine ok:
http://blog.al.com/techcetera/2008/06/fallout3wasterlandsupermutant.JPG
http://www.glitchspace.com/wp-content/uploads/2008/05/fallout3.jpg
Imas li mozda koje na kojima se jasno vidi ovo o cemu govoris? A da je rijec o PC verziji?
Nope, sve sam prosudio prema onim HD filmekima :( Zato sam i spomenuo da se nadam da će u PC verziji biti bolje...
A na ovim slikama se niti nemre puno suditi pošto nikaj nije "fokusirano". Eventualno možeš primjetiti na prvoj slici loše texture ceste di pada minigun i šavova na odjelu od glavnog lika. Dok na drugoj slici možeš vidjeti nisku rezoluciju textura na nozi psa, ili to spada u mesheve!?
Bumo vidjeli, nadam se da će biti oštrijih textura pošto ipak to diže kvalitetu igre na novi nivo.
na kraju krajeva ako teksture ne budu oštre za mjesec dva će izać neki custom made paket* s teksturama visoke rezolucije. eno za oblivion ih ima koliko hoćeš.
*ako omoguće moddanje, čini se da žele nekoliko mjeseci ponudit dlc koji se plaća, baš kao što je to bio slučaj s oblivionom, samo što ćemo ovaj put platiti 2 dolara za novi armor i pljucu.
Kad pogledaš, svi se već uzdaju u te modove, a to ne valja. Fučkaš ti to ako već sada ljudi gledaju koje modove treba napraviti za igru koja još nije izašla. Bethesda bi napravila pravi posao tek onda kada bi se moderi zapitali: "Kaj sad?".
Arbiter of Change
31-08-2008, 23:41
Kad pogledaš, svi se već uzdaju u te modove, a to ne valja. Fučkaš ti to ako već sada ljudi gledaju koje modove treba napraviti za igru koja još nije izašla. Bethesda bi napravila pravi posao tek onda kada bi se moderi zapitali: "Kaj sad?".
Zaboravljaš da Bethesda u zadnje vrijeme cilja na kutije, konzole koje ovise o DLC sadržaju koji će Bethesda eventualno ponuditi tako da im je uvijek u interesu ostaviti nekoliko stvar "sa strane" za kasnije kad dođe vrijeme isplate Microsftu za XBox Live (znaš ono, kao što Horse Armor nije mogaoSbiti u vanilla Oblivionu... da).
Da, dobro je čovjek rekao...
Ako želiš reloadati pištolj, plati 0,99$ za novi clip :D Specijalna akcija, platite 1,99$ i nećete dobiti 2 clipa, već ćete dobiti 3 clipa i 1 Stimpack potpuno besplatno. Da dobro ste čuli, potpuno besplatno...
:| :D
EDIT:
Nikada mi ne dosade te fore sa TV prodaje :D Svugdje ih možeš primjeniti :rotfl:
eddie2142
01-09-2008, 06:46
ne bas tako, bartuc jesi neki uopste nije tako
ULAZ U GRAD VITALAN ZA MAIN QUEST CE SE NAPLACIVATI OKO 10 $
ovo je daleko opravdanije
ScorpiuS
01-09-2008, 12:04
Pa zar jadnici sa PS3 nisu dovoljno platili za igru da će im i prelazak iste dodatno naplaćivat. :D
eddie2142
01-09-2008, 13:29
nebi se cudio....
Lord Coldwolf
01-09-2008, 17:18
igra ce bit prejebena,.. cak i ako nece biti previse slicna prethodnim nastavcima.
nagledao sam se sa gametrailersa svega i mogu reci:
Atmosfera mi je super, svida mi se sto je FPS sa rpg elementima.
:D powerfist u glavu je jebena stvar,.. kako ju samo otkine! :D
WOW!!!1Kako je ono kul...mama gle gle!!!Kako super grafika!!!Gle Gle kako mu otkinem glavu.... :(
ScorpiuS
01-09-2008, 17:34
Ali, stvarno je komadanje tjelau igri previsok.
igra ce bit prejebena,.. cak i ako nece biti previse slicna prethodnim nastavcima.
nagledao sam se sa gametrailersa svega i mogu reci:
Atmosfera mi je super, svida mi se sto je FPS sa rpg elementima.
:D powerfist u glavu je jebena stvar,.. kako ju samo otkine! :D
zbog takvih ljudi se i mijenja Fallout.. izdavači idu za mlađom publikom, a grafika kupuje mlade gejmere :D
eddie2142
01-09-2008, 17:54
mene ne, ja bi radije izometricnu perspektivu, 2d FUL nabrijanu grafu
i da je black isle pravi :cry:
Ovo zadnje je istina...ali sam skuzio da u mass effectu makar znam da je to isti glas bezobzira na charactera moj mozak ocito ga sam modulira i mijenja ovisno kako imam drugog lika...onako weird ali s znanstvenog gledališta ništa čudno :D
http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php?d=20071119
:D
eddie2142
01-09-2008, 18:36
aj necemo sad off topic
mravojed20
01-09-2008, 18:49
Čini se da "crippled body parts" liječimo tako da..odspavamo. :pray:
http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php?d=20071119
Nemoj meni to linkati...ja samo gledajuci na Ethanovu kosu znam koje je godine izasao taj comic
@mravojed....e pobrisao sam smajlich s posta zbog toga sada :(
Hebem ih usta zahrđalom cijevi
mravojed20
01-09-2008, 22:04
Ma nije tako strašno daj :D Imaš ustvari 3 načina za liječenje crippled dijelova. Korištenje stimpackova, spavanje ili odlazak doktoru. Trebalo bi bit samo ovo zadnje,ili da se sam izliječiš pomoću "doctor" skilla,al eto.
Lude snove sam danas snivao :D
U nekoj kupoli je bio Software Shop, zgledao je kao golf loptica. Dođem nutra i tražim Witcher Enhanced Edition, sav se obznojio dok je ženska provjeravala sistem da li je raspoloživ. Kaže ona, imamo, zadnji primjerak. Kupim ga, sav sretan dođem doma, otvorim paket, kad ono vražji Fallout 3 u vrečici :cry:
Ajme koje noćne more ja imam :cry:
mravojed20
02-09-2008, 09:26
Ajme ovo je prebolesno, ali ono stvarno :rotfl:
to definitivno prelazi u bolest...
još zadnji primjerak... :rotfl:
Lude snove sam danas snivao :D
U nekoj kupoli je bio Software Shop, zgledao je kao golf loptica. Dođem nutra i tražim Witcher Enhanced Edition, sav se obznojio dok je ženska provjeravala sistem da li je raspoloživ. Kaže ona, imamo, zadnji primjerak. Kupim ga, sav sretan dođem doma, otvorim paket, kad ono vražji Fallout 3 u vrečici :cry:
Ajme koje noćne more ja imam :cry:
ahahahhaha :D dobro da nije Crysis.
ScorpiuS
02-09-2008, 11:46
LOLOL! Heh, koji su to snovi.
mravojed20
03-09-2008, 13:32
Evo jedna slika da vidite koliko su neprijatelji veći ili manji od vas:
http://www.shacknews.com/screenshots.x? ... &id=125396 (http://www.shacknews.com/screenshots.x?gallery=10662&game_id=4244&id=125396)S:D
jesu to ingame knjige? ako jesu bit će puno zanimljivije nego one u oblivionu.
mravojed20
03-09-2008, 14:19
Mislim da je to concept art, ili vjerojatno nešto iz game manuala. Sumnjam da će bit koncept "knjiga" kao u TES-u.
bit će koncept knjiga samo neznam hoće se moći čitati kao u tesu ili će se samo upotrijebit iz inventorija da ti se povećaju neke statistike. npr. pročitaš časopis o oružju i dobiješ nešto small guns poinsa.
mravojed20
03-09-2008, 14:29
U prethodnim nastavcima su bili oni holodiskovi s informacijama, ono je bilo fora..
ScorpiuS
03-09-2008, 16:07
Mislim da to nije in-game, ali kul je znati.
mravojed20
03-09-2008, 16:13
Ono je iz manuala igre, provjereno.
ima li kakvih novih informacija ?
o čemu? pa sve se već zna skoro. prelistaj zadnjih 20 stranica topica ako si promašio trailere/intervjue i sl.
mravojed20
14-09-2008, 15:31
Evo baš nekidan su rekli da će australska verzija biti identična ostalima, znači Morphine će u svim verzijama biti nazvan Med-X, što ustvari ionako puno više odgovara Falloutu.
IGN održao Fallout 3 tjedan, 5 novih članaka, 4 videa - o oružjima, perkovima, dobroj i lošoj strani te za kraj općeniti gameplay
http://xbox360.ign.com/articles/911/911919p1.html
http://xbox360.ign.com/articles/912/912469p1.html
http://xbox360.ign.com/articles/913/913218p1.html
http://uk.xbox360.ign.com/articles/913/913618p1.html
http://pc.ign.com/articles/914/914086p1.html
Službeni datum izlaska je 28.10.
mravojed20
28-09-2008, 15:21
Još malo, 28.10 tak nešto.
Upravo to...vidjevsi na ign-u ono igranje od 6h i da je otkrio tek jedan mali mali dio igre...strasno, jedva cekam da izadje, mislim da cemo potpuno uroniti u taj svijet.
ScorpiuS
28-09-2008, 21:37
A koliko očekujete sati gameplaya. Pošto je ovo RPG, a sa informacijama dosad skupljenima mogli bi možda igrati 80-ak sati ako ne i više.
bit će zanimljivo vidjet taj omjer dužine igre s level capom od 20. to bi onda značilo da bi za završavanje igre trebali odigrat i koji side-quest. ili ako će samo main questovi donosit exp. bodove to bi značilo da ćemo side questove obavljat za iteme i karmu. jer ako će svi questovi dijelit expove što kad se dođe do 20. levela prije glavnih zadataka onda postaje besmisleno.
Deadwalker
29-09-2008, 08:23
bit će zanimljivo vidjet taj omjer dužine igre s level capom od 20. to bi onda značilo da bi za završavanje igre trebali odigrat i koji side-quest. ili ako će samo main questovi donosit exp. bodove to bi značilo da ćemo side questove obavljat za iteme i karmu. jer ako će svi questovi dijelit expove što kad se dođe do 20. levela prije glavnih zadataka onda postaje besmisleno.
Mislim da je Bethesda ipak mislila na takve stvari...Pa pogledaj Neverwinter Nights 2 koji također ima level capacity 20, a igra je također jako duga al se nije desilo(barem meni) da sam "prerano" dosao do levela 20...za zadnje levele se trebalo naigrat, al naigrat...
nosferatu25
30-09-2008, 10:16
okej, nisam igrao ni fallout 1 ni 2 ni tactics, pa me interesuje sledeće:
1. da li se priča nadovezuje ili ima veze sa predhodnim delovima?
2. da li iko zna, bar po pretpostavci, kolika će biti hardverska zahtevnost?
mravojed20
30-09-2008, 10:27
O priči trojke se zna jako malo, izlaziš iz podzemnog vaulta u potrazi za svojim ocem koji je nedavno pobjegao. Radnja se odvija na istočnoj obali SAD-a, prethodnici su imali radnju na Zapadnoj obali. Naravno da će biti mnogo poveznica s prethodnim nastavcima, no nije obavezno odigrati Fallout 1 i 2 da bi mogao pratiti priču trojke, iako je poželjno budući da se radi od poremećeno dobrim igrama. Tactics se pak uopće ne priznaje kao dio cjelokupne priče, tamo su developeri malo zabrijali..
Ako si mogao igrati Oblivion ugodno sigurno ćeš moći i F3, ali strpi se još malo dok ne izdaju sistemske zahtjeve.
nosferatu25
30-09-2008, 10:30
ok, hvala ti.
odigraću ja fallout 1 i 2 defintivno, to je samo pitanje vremena... :(
dakle, igra izlazi 28. 10?
mravojed20
30-09-2008, 10:43
Da, to je službeni datum.
mravojed20
01-10-2008, 19:40
Evo novih screenshotova, skrolajte mrvicu dolje:
http://www.nma-fallout.com
ScorpiuS
01-10-2008, 19:51
A to je standard. Malo onog ciljanje shita, pa malo poziranja glavnog lika, pa malo pejzaža. Ništ posebno.
bio bi već krajnji red da se izjasne i o minimalnoj/preporučenoj konfiguraciji.
Ne znam što da mislim o igri. S jedne strane, svakako obećaje i mogla bi biti odličan nastavak dostojan Fallout imena.
S druge strane... mogla bi biti srednja žalost.
Imam loš osjećaj.
ajmo deca,donio čika čtulu bombona!!!
http://www.gamespot.com/xbox360/rpg/fal ... slot;img;1 (http://www.gamespot.com/xbox360/rpg/fallout3/news.html?sid=6198382&tag=topslot;img;1)
zanimljiva pričica...
no bombons for me
to sam cito jucer
NMA;
The first ( ? ) review has dropped. It seems that french magazine PC Jeux has liked Fallout 3 since they gave the game a 93% score. Here are a few excerpts :
Quests are quite varied and go beyond the mere extermination of everything that shows up on screen. You'll have for instance to go through several tests for someone who is writing a survival guide, which includes getting exposed to considerable amounts of radiation, steal the Constitution of the USA in order to avoid anti-slavers getting their hands on it, or getting involved in huge military operations with dozens of belligerent parties. Everybody will get his share, with different ways to succeed : with brute force or eloquence. Sometimes you'll even be able to complete some quests by lying on the fact that you have indeed done what was expected of you.
[...]
Bethesda does not have the reputation of releasing finely polished games. Fallout 3 is likely to change that. The game, is not bug-free. There are still collision, pathfinding and lighting problems but they are not too numerous.
[...]
Thus, the fear that Fallout 3 could be a post-apocalyptic Oblivion is totally gone. A few hours with the game will be enough for Fallout veterans to get their habits back and be able to walk with confidence through the game. New players will not feel totally lost either because references to the previous games are rather scarce and discrete. If most changes brought to the series are technical, the spirit is still there, sort of. Indeed, it's a shame that this episode is so serious. It has lost, it seems, a good deal of the humour and even irony that was part of the series. Cinematographic references or completely twisted conversations with NPCs are gone. Aside from this, Fallout 3 is an excellent RPG and a good Fallout. The score is rather different but the music stays the same.
mravojed20
06-10-2008, 20:58
Blage veze nemam kako su mogli recenzirati igru mjesec dana prije izlaska, to JE nedovršena verzija.
I kako mogu reći da je dobra Fallout igra ako:
- nije turn-based
- nije isometric
- nema seksa, ubijanja djece
- i kao što sami kažu, nema čak ni ironije ni crnog humora koji je bi ogroman dio Fallouta
- SPECIAL je izmasakriran kako njima paše
Pa što je onda ostalo of Fallouta? :toilet:
ScorpiuS
06-10-2008, 21:42
Konzolaški FPS koji je djelomični i RPG i jedino što dijeli sa prva dva nastavka su naslov i donekle atmosfera.
nosferatu25
06-10-2008, 22:09
nije valjda toliko loše? :o
mravojed20
06-10-2008, 22:12
Nije loša igra, naprotiv, ali reći da je ostao vjeran Falloutu u jednoj rečenici a da u drugoj već kažu kako nema ni blizu crnog humora kao prethodnici je totalna glupost. Još kad doaš sve ostale Fallout elemente koji su maknuti, lažu ko lopovi.
- nema seksa, ubijanja djece
:
nema ubijanja djece?ccc...
sjećam se kad sam u dvojci vidio nekog lika kako ubija dijete.bio sam ono,wtf?
nema buijanja djece i nema sexa... fakat jeben minus propast će zbog tog :)
a šta očekivat, oblivion with gunz :D
mravojed20
06-10-2008, 22:49
Ma nije to meni neki "minus", ali ono, to su bili neki od elemenata koji su činili fallout posebnim.
nije mi opce tolko bitno to ubijanje djece ko ni seks,ionako se nije vidio sex nikad a djete sam jednom slucajno ubio i odma reloado jer sam dobio status Child Killer i svi su me mrzili al bilo je fora :P
Hidraulicar Kreso
07-10-2008, 14:25
ma ja lijepo čekam da to dođe u moje ruke, i da ja to sam ocijenim, jer ovako slušati druge recezente ne bi pola tih igara odigrao. Slušajući ocjene, sve im je loše.
mravojed20
07-10-2008, 15:34
Iz švedskog časopisa, dali su 81%:
In Fallout 3 I get most things served to me instantly. Bethesda has tried to squeeze in as much as they can into as little as possible, and the result is something of an anticlimax.
[...]
One second I'm running into a nest of radscorpions, while 30 meters away there's a peaceful small town. Around the corner a band of slavers trod around and just beyond the hills raiders have set up a camp. It is compressed, maximized and anonymized all at once.
[...]
And it is this feling of getting the world shoved in your face that is the single worst weakness of Fallout 3. And dawns on me that it is the endless horizons I miss. To wander out into the unknown and feel that stir when something happens on the world map, to see the hours, days and weeks tick away on the counter.
Bethesda kao da ne zna naći ravnotežu, Oblivion je bio ogroman a prazan, po 5 minuta se moglo trčati kroz šumu bez da naletiš na nekog ili nešto. Tu i tamo pokoji vuk.
Fallout 3 ima mapu koja je 3/4 one od Obliviona, dakle značajno je manji, sa puno više toga nakrcanog unutra, i evo čovjek je lijepo gore opisao što se dogodilo.
Sybelius
07-10-2008, 15:41
ma bice modova koji ce bethesdinom postapokalipticnom rpg-u dodati atmosferu legendarnog Fallout-a.Nekako sam optimistican, ali opet i dalje smatram bice to dobra igra koja od Fallouta ima samo ime i setting.
ScorpiuS
07-10-2008, 16:52
Barem smo sigurni da će uvijek biti zanimljivo, jer je mapa prepuna kojekakvim stvarima.
Svijetu se dogodi nuklearni holokaust...većina populacije je mrtva....i oni naprave svijet prepun svega i svačega?
ccc
mravojed20
07-10-2008, 18:08
Nije to bed, stvar je u tome što su lokacije sve preblizu jedna drugoj, kao i neprijateljski kampovi.
a u biti,možda ovo i ispadne dobro,još moramo vidjeti...
Deadwalker
08-10-2008, 07:46
Nije to bed, stvar je u tome što su lokacije sve preblizu jedna drugoj, kao i neprijateljski kampovi.
meni to nije lose jer recimo na onoj ogromnoj mapi na Oblivionu me iritirala duga setnja s jedne lokacije na drugu, i to posebice dok su teleporti na određenu lokaciju bili jos nedostupni. Ajd barem da je svijet bio obogacen nekakvim sadržajom, nego ne, cista dosadna pustos...
ScorpiuS
08-10-2008, 08:32
U Oblivionu je mapa bila prepusta, a u Fallout-u je mapa prenapučena. Čini se da ne mogu naći neki balans.
Posto je igra jucer usla u Gold stanje ...... .............
naime na yt se moze nac tona gameplay filmica _BOyS163zGA
iz toga mozemo zakljuciti da se radi o onom sto nesmijem spomenut na forumu
al zato mogu gledat filmice :D
MasaKrisT
09-10-2008, 15:55
looks shitty
Razgovori izgledaju nevjerojatno plitko i slabo nakon prevrhunskog Mass Effecta.
Gotovo mrzim vrhunske naslove. Svaki put podignu standarde za nekoliko letvica. :)
čini mi se da je fallout3 failao.
HAHAHAHA!!!!
ovo je definitivno bilo neočekivano...
ScorpiuS
09-10-2008, 16:26
Pa to da su razgovori plitki i vrlo loše izvedeni već znamo. Osim toga ovo na jubi to se nije danas stvorilo.
a evo i službenih zahtjeva
http://www.hcl.hr/vijesti.php?TekstID=2415&select=17
Hidraulicar Kreso
09-10-2008, 19:54
zadovoljio sam i preporučenu konfu, heheh
Razgovori izgledaju nevjerojatno plitko i slabo nakon prevrhunskog Mass Effecta.
Gotovo mrzim vrhunske naslove. Svaki put podignu standarde za nekoliko letvica. :)
ovisi koji
gledo sam sad live stream i kad je lik prico s Ghoulom u onom baru nekom dobro mi je izgledalo i voice acting i dialozi su bili dovoljno razliciti mislim da je igracu u jednom trenutku bilo ponudeno oko 7 lineova sta ce rec
sig od lika na NMA :D
http://tinypics.us/out.php/i38566_howarddoishotweb.jpg
Deadwalker
10-10-2008, 09:48
Nista pretjerano zahtjevno...Ak mi je isao Oblivion na full, mislim da ce i ovo...
BokalVode
10-10-2008, 09:57
Sramota... Nikad fallout igra nisam.... a i nije neki dozivljaj igrat ga sad, jer nije to to......
možda još dobro ispadne,moramo vidjeti...
vjever_masni
10-10-2008, 11:27
jel ima tocan datum kad ovo izlazi??
Malo mi već idu na živce ljudi koji po igri pljuju prije reda. Ako vam se igra nakon 2-3 sata igranja ne svidi, ok, ali stvarno mi je bez veze ta "nije to to" i "igra je bez veze" spika. Naravno da je fallout 3 kod takvih ljudi a priori osuđen na propast...
Sramota... Nikad fallout igra nisam.... a i nije neki dozivljaj igrat ga sad, jer nije to to......
Eto vidiš, nisi u pravu. To što stari Fallouti nemaju DirectX v10.1 grafiku te ne koriste Shader Model 4.1, ne znači da su loši i da ih se ne isplati odigrati. Fallout 2 je izašao 1998 godine, ali od 1998 je na tržište izašlo svega šačica pravih RPG naslova, a od te šačice dobrih RPG naslova, bar pola njih nije niti do koljena toj "igrici" iz '98 godine.
ScorpiuS
10-10-2008, 14:25
jel ima tocan datum kad ovo izlazi??
28.10.2008.
@bokal: ni nemoj igrati. mozda je bolje da odigras trojku kao fps pa ostale kao rpg. ja sam dvojku igrao prvi put 2008. i bila mi je odlična. grafika je potpuno zanemariva.
Sybelius
10-10-2008, 17:49
Malo mi već idu na živce ljudi koji po igri pljuju prije reda. Ako vam se igra nakon 2-3 sata igranja ne svidi, ok, ali stvarno mi je bez veze ta "nije to to" i "igra je bez veze" spika. Naravno da je fallout 3 kod takvih ljudi a priori osuđen na propast...
Najveci problem sa ovom igrom je u imenu ,da su je nazvali nekako drugacije ,bilo bi puno manje negativnih stavova.
Fallout je kultna igra , ovaj 3D bethesdin rpg vjerovatno nece biti ni blizu po kvaliteti gameplaya 2D izvornicima ali nece biti ni los.Ja nestrpljivo cekam izlazak ,imam cak i preorder, jer volim nefantasy-ske rpg-ove ,jednostavno ,meni ne mogu mi biti losi.
mravojed20
11-10-2008, 12:44
A kako onda oni koji hvale igru prije nego što je uopće izašla? Recimo ogroman broj oblivion fanova? I novinari?
Koja je razlika? On je hvali, neko je pljuje. I da, šta bi trebali dati 350kn da bi vidjeli ako će nam se svidjeti, a kasno je onda.
Sony Ericsson
11-10-2008, 15:59
Bezveze je dati 350 kn za igru koja nema mp i radit ce bez problema ako... ne smijem o tome :D
mravojed20
11-10-2008, 17:36
Err..Nema mp istina, ali za razliku od jednog CoD4 singleplayera koji traje 6-7 sati nakon čega se većina okrene multiplayeru, ovdje singleplayer traje preko 100 sati u jednom jedinom prolazu.
mravojed20
12-10-2008, 21:47
Novi gameplay filmići:
http://www.gametrailers.com/game/4758.html
Novi gameplay filmići:
http://www.gametrailers.com/game/4758.html
Premda mi je ovaj filmić u muzeju bio zanimljiv, nemogu se otet dojmu da će ovo bit stvarno nekakav oblivion with guns, što se pogotovo vidi u underground videu. Istina, veseli me kaj je turn based combat očito suuperioran real time-u, ali ovdje je samo akcija, gdje su tu rpg elementi?
Daj pogle ovaj filmek -> http://www.gametrailers.com/player/41333.html
Rešetaš mutanta sa faking miniganom, lik niti da se zacima kod udarca metka u tijelo :o Ništa, samo krepa odjednom i to takvim efektom kao da je pao u nesvijest, a ne kao da ga je metak odnio/razmrskao. Sva 3 mutanta sa početka imaju isti efekt umiranja, jedino što je trećemu još i ruka otpala... Znam da je mutant i da je velik, pa bome i da je jak ko bik, ali nemoj mi trčati prema meni bez da se cimaš dok te zasipam 7.62mm kalibrom :-x
Nevjerojatno koliko takvi detalji ubijaju atmosferu i igrivost, zahvaljujući tome ne vidiš razornost oružja, ne vidiš fiziku tijela, ne dobiješ dojam udarca i penetracije metka u tijelo... Katastrofa :(
Fakat, ovaj ga rešeta ko manijak a mutant samo trči prema njemu... stvarno malo bzvz odrađeno...
ScorpiuS
13-10-2008, 15:10
I kakva je korist od normalog rešetanja kad ih možeš poklat sa sustavom ciljanja 10 puta efektivnije.
Chieftain
13-10-2008, 16:51
bezveze... ovaj ga reseta sa onim energy gunom a ovaj padne mrtav ko daska umjesto da izgori ko na 1. i 2. dijelu ili ovaj reseta sa minigunom po mutantu a mutant stoji na mjestu ko da je imun na te metke... milsim da bude igra jako losa jer uopce nema one rpg elemente kak je 2. imala jer da ima oni bi se jako hvalili kao kak se hvale sa vats-om i jos imam veliku primjedbu na AI... ovaj go moze i sa miniganom resetak a ovaj stoji... al nema veze, nebude se jos dugo Todd slikao sa glupim grimasama i prodavajuci toplu vodu. Al jedno je sigurno da bude igra se dobro prodavala jer bude cijela amerika i europa nasjela na lijepu grafiku, velika oruzja i ruzne mutante, al ce se zato fanovi i oni koji su odigrali 1. i 2. dio Fallouta zgrozavati nad Toddovim bullshitom
Ah, ja sam odigrao i prvi i drugi dio, pa svejedno zeljno iscekujem ovaj nastavak...
treba pricekat da igru zapravo isprobamo kako bi je mogli osudit...
bezveze... ovaj ga reseta sa onim energy gunom a ovaj padne mrtav ko daska umjesto da izgori ko na 1. i 2. dijelu ili ovaj reseta sa minigunom po mutantu a mutant stoji na mjestu ko da je imun na te metke... milsim da bude igra jako losa jer uopce nema one rpg elemente kak je 2. imala jer da ima oni bi se jako hvalili kao kak se hvale sa vats-om i jos imam veliku primjedbu na AI... ovaj go moze i sa miniganom resetak a ovaj stoji... al nema veze, nebude se jos dugo Todd slikao sa glupim grimasama i prodavajuci toplu vodu. Al jedno je sigurno da bude igra se dobro prodavala jer bude cijela amerika i europa nasjela na lijepu grafiku, velika oruzja i ruzne mutante, al ce se zato fanovi i oni koji su odigrali 1. i 2. dio Fallouta zgrozavati nad Toddovim bullshitom
Ako ubijajući pogodak nije bio critical hit, nikad nije bilo posebne animacije nego je lik samo padao na pod i iskrvario (na leđa il na trbuh). Paljenje flamerima, prženje pulse rifleom i pistolom, prepolavljanje laser rifleom i pistolom, topljenje plasma rifleom,pistolom i granatama, rupa na pola torza oružjima sa single shotovima (najčešće gauss),eksplozija tijela bombom il raketom, raskomadanje gornjeg dijela tijela i izrešetavanje (s pripadajućim zvukovima) minigunom ili biločim s burstom su isključivo CRITICAL KILLOVI.
Ne uključujem moleratove i druge živine, one su imale manje animacija, ali isto specifične, na temu gorenavedenih.
U APA ili PA, čak ponekad i nečem slabijem su te mogli rešetat minigunovima i burstovima kolkogod su htjeli, a često si mogao bit pogođen za NO DAMAGE ili nešto malo; okrznut,je li. Isto tako i tvoj lik npr mutante.
Dakle ne pjeni se zbog nečega što očito ne znaš.
Energy gunovima se ne može "rešetati" izuzev gatling lasera,ali on nije u videima (ne znam je li opće u igri). Energy guns su isključivo single shot u dosadašnjim igrama.
Već je stoput rečeno da gameplay videi ne sadrže questove i dijaloge jer prosječan gamer može provesti cijelo vrijeme jednog videa (cca. 5 minuta) samo čitajući jedan pošten dijalog s jednim NPC-jem,ali ipak se nekaj mora strpat u par minuta videa za širu publiku. Borba i upotreba nekih skillova tipa stealth,lockpick,hacking su logičan izbor.
Pretpostavljam da ću samo 20-ak minuta ili više provesti uređujući lika u atributima i izgledu po svom nahođenju,uopće ne želim to vidjet unaprijed kad ću ionako za manje od mjesec dana sam to temeljito pregledat.
A kaj se tvoje očite mržnje prema Bethesdi tiče,postoje već 22 godine, 14 rade svjetski poznate i priznate igre. Gdje je ono Black Isle? Svaka im čast na mnogim odličnim/savršenim igrama,al im očito ni one nisu pomogle da opstanu.
Prodaja fallouta 1 zapravo inicijalno nije bila ništa posebno, reputacija mu je rasla s godinama, broj fanova isto tako.
Baš me zanima da je oglašivačka mašinerija bila jaka ko danas, kako bi "fanovi" tada reagirali - WTF?!? turn based borba, kakav nuklearni rat, ciljanje očiju i međunožja,kaj je sad ovo?
Fallout je bio MRTAV dok ga Bethesda nije kupila,bez nje bi samo imao hrpu "fanova" koji bi sanjali o ugašenom i propalom Van Burenu.
Ako je u klubu "hardcore fanova" moguće bit samo ako pljujem po svemu osim prvom falloutu (drugi je dodao humor kojeg NEKI nisu odobravali), onda mi je jaaako drago sebe ne smatrat članom...
A igram Fallout serijal od samog izlaska,znam igre iznutra i van.
Arbiter of Change
14-10-2008, 11:28
Minimalni zahtjevi su tu:
Minimum System Requirements:
Windows XP/Vista
1GB System RAM (XP)/ 2GB System RAM (Vista)
2.4 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
Direct X 9.0c compliant video card with 256MB RAM (NVIDIA 6800 or better/ATI X850 or better)
Recommended System Requirements:
Intel Core 2 Duo processor
2 GB System RAM
Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA 8800 series, ATI 3800 series)
Supported Video Card Chipsets:
NVIDIA GeForce 200 series
NVIDIA Geforce 9800 series
NVIDIA Geforce 9600 series
NVIDIA Geforce 8800 series
NVIDIA Geforce 8600 series
NVIDIA Geforce 8500 series
NVIDIA Geforce 8400 series
NVIDIA Geforce 7900 series
NVIDIA Geforce 7800 series
NVIDIA Geforce 7600 series
NVIDIA Geforce 7300 series
NVIDIA GeForce 6800 series
ATI HD 4800 series
ATI HD 4600 series
ATI HD 3800 series
ATI HD 3600 series
ATI HD 3400 series
ATI HD 2900 series
ATI HD 2600 series
ATI HD 2400 series
ATI X1900 series
ATI X1800 series
ATI X1600 series
ATI X1300 series
ATI X850 series
http://kotaku.com/5062487/fallout-3-+-t ... quirements (http://kotaku.com/5062487/fallout-3-+-the-system-requirements)
ScorpiuS
14-10-2008, 11:50
Heh, sad znamo odakle HCL-u ti zahtjevi. Inače već su neko vrijeme poznati i govori se da je optimizirano do bola, ali ja više mislim da je nezahtjevno do bola, jer je grafika jako loša.
Deadwalker
14-10-2008, 12:25
Pa kolko sam vidio i nije bas jako losa, uglavnom radi se o istom oblivion engine-u, malo modificiranom tak da mislilm da bi igra trebala glatko ici...s Oblivionom nisam imao problema, nadam se da necu i s ovom igrom
Hidraulicar Kreso
14-10-2008, 19:10
ja dosta očekujem od ove igre, te se nadam da neću također imati problema sa pokretanjem.
Heh, sad znamo odakle HCL-u ti zahtjevi
ekšli, ne. zahtjevi su poznati već neko vrijeme jer ih je bethesda uključila u faq na officialnoj stranici još 9. 10. i tad smo ih objavili na hcl-u.
Kotaku i arbiter kasne nekoliko dana, al nećemo im zamjerit. što se tiče samih zahtjeva, zadovoljan sam :thumbs2:
Hidraulicar Kreso
14-10-2008, 20:17
a trebao bi i ja to potjerat na high, nadam se :D
pa kad će više ovo?!?
Za točno 2 tjedna.
Constantine
16-10-2008, 09:25
Neznam jeli ovo bilo:
http://www.nma-fallout.com/article.php?id=45725
Uglavnom,francuski magazin koji je imao pravo igrati igru 16 sati i totalno su je popljuvali.
Yahtzee će sigurno imati dosta toga za reći....
Sybelius
16-10-2008, 09:47
Neznam jeli ovo bilo:
Uglavnom,francuski magazin koji je imao pravo igrati igru 16 sati i totalno su je popljuvali.
Kao sto sam vec rekao najveci problem sa ovom igrom je ime , i za sada stekao sam dojam da je to veliki korak nazad u legendarnom serijalu.
Svedno ,ionako nisam ocekivao da ce bethesda napraviti treci Fallout vec postapokalipticni Oblivion with guns, tako da vjerovatno necu biti razocaran.I dalje nestrpljivo cekam izlazak.
Arbiter of Change
16-10-2008, 11:17
Ono, taj review je rekao ono što smo mi ili vidjeli iz filmića ili ono čega smo se bojali, a opet znali da će Bethesda BAŠ tako napraviti... damn youz.
ScorpiuS
16-10-2008, 11:55
Nisam iznenađen, a ja sam samo vidio filmove pa se slažem sa svime navedenim.
kulamasta
16-10-2008, 12:35
Neznam jeli ovo bilo:
Sta oni znaju...
Domy ce njima objasnit koliko duga Bethesda radi vrhunske igre a gdje je sada Black Isle
mravojed20
16-10-2008, 14:47
Haha, najbolji post u temi :rotfl:
Nek nam bar daju CS da popravimo što se popraviti može.
Koliko god da je ostalom gaming pucanstvu igra loša meni ce bit odlicna. Vrteljam se malo po RPG Codexu i ti ljudi tamo nisu normalni, ka da im je smisao života pljuvat po bethesdi i fallout trici. Ne samo oni, i vi tu. Ljudi koga briga ako je auto zarđalo, neka bude šta više eksplozija. Udovi i dalje letaju svud oko nas, a to je ono najvažnije. :)
Domy ce reci da rijetko vjeruje ikakvim reviewima i čeka da sam vidi igru,a tako i preporuča vama
Poigledajte malo diskusiju na forumima i pročitajte kaj ljudi imaju za reć na taj review.
"CanardPC are huge fallout 1 and 2 fan boy's. I can see why they dislike it so much,
I would really like a more neutral review."
"Urgh, French reviewers hate this game. In fact foreign (non-North American and UK, that is) previewers seem to not like Fallout 3 the most. I need to do a survey real quick."
"Pc Jeux (also French) gave it a 93%. "
"I have to admit all Canadian reviews or articles on games are the worst. Most of em are horrible and the people who review them are crackheads. I'm Canadian so I would know. Pcworld . ca is another example of a horrid discrimination of reviews. So mark my word NEVER trust Canadian reviews. "
Mišljenja su jako podijeljena,pogovo na konzervativne i liberalne i previše ljudi sumnja u profesionalnost recenzenta koji i sam na početku priznaje da ima previše predrasuda,pogotovo jer je "morao" igrati 16 sati u luksuznom hotelu i morao je dati screenshotove na pregled da dobije odobrenje koje smije objavit.
Svaka čast NMA,ali njima nikad ništa neće biti jednako dobro i to je u redu,njihovo mišljenje. Ne dijelim ga
Evo još jednog reviewa,poljskog.
http://fallout3.wordpress.com/2008/10/15/click-reviews-fallout-3/
To sum it up, Fallout 3 is not a perfect product and people will be as divided about it after the release as before it. The malcontents will harshly criticize Bethesda for simplifying the gameplay compared to previous iterations of the series, and the PC version will require a patch or two (one is reportedly to be released on day 1). (…) The most important thing is that the makers managed to keep the mature atmosphere of the series and its most important trait - the ability to shape the story yourself. The new game begins (and ends), just like its predecessors, with the legendary words: “War, war never changes.” The same can be said about Fallout.
Fallout 3 is a game different from its great predecessor, but it doesn’t mean it’s worse. It’s just a continuation of the series adjusted to an entirely new age of interactive entertainment - fortunately, it keeps the atmosphere of the originals. Despite minor flaws, it is a strong contender for being the RPG of the year!
Pros:
A good recreation of Fallout’s atmosphere
Freedom of play
The VATS system
Cons:
Somewhat simplified gameplay compared to previous games
Slight technical problems
The general score is 8.75/10, broken down into several parts:
Gameplay - 9.25 (Playability: 9.5, Longevity: 9.5, Variety: 9, AI: 9)
Graphics - 8.25 (Appearance: 8.5, Animations: 8 )
Sound - 9.5 (Music: 9.5, Effects: 9.5)
Technical quality - 7.38 (Fluency: 7, Loading times: 8.5)
I o ovom se vodi rasprava,ali generalni koncenzus je da predstavlja sredinu među ekstremima mrzim ga/obožavam ga.
A few comment on the source:
Canard PC is not something that tries to pass off as a "professional-like" gaming magazine. It's been founded by people who had left their gaming magazine (Joystick) when that one was bought from Hachette by another company, Future Publishing, and they thought they'd lose what little independence they had.
So when they created Canard PC, the aim was to make something that would be completely indie, which explains why they're so eager to bash "mainstream" games, and also why they feel so free to rant rather than really review.
They also have a peculiar sense of humor, a very Internet sense of humor if you see what I mean. To get the cleverness of the name:
1. Canard is, as said, a slang word for newspaper. (It also means duck. It's important to understand a later point.)
2. A PC is, as everyone knows, a Personal Computer.
3. The Toilet Duck brand is sold in France under the name of "Canard WC".
jedno pitanje za starije verzije znam da ima:
fallout 1
fallout 2
ali šta je sada ovo:
Fallout Radioactive
i neki fallout 1,2 i 3 tactics?
Fallout Radioactive ti je kompilacija svih fallouta (1,2, tactics)
fallout: tactics ti je isto fallout igra, samo od drugog proizvođača i po mišljenjima fanova dosta lošija od jedinice i dvojke.
dakle zapravo prave fallout igre su:
fallout 1
fallout 2
ovo radioactive i tactics su neke žvrlje
mravojed20
16-10-2008, 22:34
Da, Fallout Tactics se ne priznaje kao dio priče Fallouta 1 i 2. Fallout: Brotherhood of Steel također.
e jbg-at ga :(
imam windows XP sp 3 i rekao sam sebi dugo je vremena prošlo od kako sam prešao fallout 1 i 2 pa prije ove treće sage rekao sam sebi idem prijeći još jednom prvi i drugi dio.
Drugi dio radi kako spada i bez problema ga instaliram i igram ali prvi:
kada idem na auto play ispiše mi kad kliknem na install:
Sorry,this product is not supported by this version of Windows.
no to sam riješio da sam otvorio cd i klikuo odmah na install i uspio instalirati igru ali kad kliknem na fallout aplikaciju on je pokrene i piše mi please wait i samo me izbaci iz igre u windows neće mi pokrenuti igru.Pokušao sam i sa compatibility na win 95 ali isto dobijem.
jel ima neka caka kako igrati fallout prvi dio na xp jel baš me uhvatilo da igram opet te igre!
nemam edit tipku više ali evo ovdje radi ja provjerio pa ako nekome pomogne.
NT/WinXP users can get around the installer by manually installing the game themselves. Note however that you must have at least NT 4.0 with Service Pack 3 in order to play the game. Also, Fallout should work fine but was not tested very much under NT.
First, create a folder for your game called fallout1/2 (ie c:\games\fallout1 or c:\games\fallout2).
Copy (CDROM):\program\win\falloutw.___ (Fallout 1) or (CDROM):\program\win\fallout2.___ (Fallout 2) to the folder you created and rename it to falloutw.exe/fallout2.exe.
Now you have four choices, depending on the installation size you want:
Small Installation: Do not copy anything else.
Medium Installation: Copy (CDROM):\master.dat (318MB) to your fallout folder (ie c:\games\fallout1 or c:\games\fallout2)
Big Installation: Copy Copy (CDROM):\master.dat (318MB) and (CDROM):\critter.dat (150MB) to your fallout folder (ie c:\games\fallout1 or c:\games\fallout2)
Humongous Installation: Copy Copy (CDROM):\master.dat (318MB), (CDROM):\critter.dat (150MB) and Copy the entire (CDROM):\data folder to your fallout folder (ie c:\games\fallout1 or c:\games\fallout2)
Create a text file in c:\games\fallout1 or c:\games\fallout2 called fallout.cfg or fallout2.cfg and add the following line to it, depending on your installation/game:
Fallout 1:
Small Installation:
[system]S
master_dat=(CDROM):\master.dat
critter_dat=(CDROM):\critter.dat
[sound]S
music_path2=(CDROM):\data\sound\music
free_space=0
Medium Installation:
[system]S
master_dat=c:\games\fallout\master.dat
[sound]S
free_space=0
Big Installation:
[system]S
critter_dat=c:\games\fallout\critter.dat
[sound]S
free_space=0
Humongous Installation:
[system]S
critter_dat=c:\games\fallout\critter.dat
[sound]S
music_path2=c:\games\fallout\data\sound\music
free_space=0
Fallout 2:
Small Installation:
[sound]S
music_path2=(CDROM):\data\sound\music\
[system]S
critter_patches=c:\games\fallout2\data
master_dat=(CDROM):\master.dat
master_patches=c:\games\fallout2\data
Medium Installation:
[sound]S
[system]S
master_dat=c:\games\fallout2\master.dat
Big Installation:
[sound]S
[system]S
critter_dat=c:\games\fallout2\critter.dat
Humongous Installation:
[sound]S
music_path1=c:\games\fallout2\data\sound\music\
[system]S
critter_dat=c:\games\fallout2\critter.dat
NOTE German version:
I just got word from fr33l that if you have the german version you also need to add:
language=german
under the [System]Stab in the cfg file.
Next install the official patches for Fallout 1 or Fallout 2, it's easiest just to unzip/unrar them into the Fallout 1/2 folder.
Start the game by running the falloutw.exe or the fallout2.exe file.
You might have to enable the Compatibility mode to run the game, to do this:
Make a shortcut to the falloutw.exe or fallout2.exe file
Right click the shortcut, and select "Properties->Compatibility" and select either Win95,98
Enjoy!
MacGyver
17-10-2008, 11:00
Od svih dosadašnjih mišljenja ljudi koji su zaigrali Fallout 3 najčudnije su mi one priče jednog novinara da je igra pusta i da igrač luta unaokolo bez ičega za raditi, dok je drugi novinar govorio kako je prenapučena i da se svaka dva metra naleti na nešto. Mislim, to su stvarno dvije krajnosti. Nije mi jasno kako dvije osobe koje su igrale istu igru mogu steći dva toliko suprotna dojma.
a reci mi jednu igru kod koje svatko ima isto mišljenje ;)
možda je lik mislio da se cijelo vrijeme besciljno luta po igri, dakle to šta se okreneš iza ugla i pwnaš 3 radscorpiona, a kasnije 3 člana enclave-a covjek ne smatra kao nesto sto se moze nazvati napucenoscu igre.
ScorpiuS
17-10-2008, 14:25
a reci mi jednu igru kod koje svatko ima isto mišljenje ;)
World of Goo
On topic, svatko ima svoja mišljenja ali je očito da je jedan od njih lagao. Predpostavljam da je to onaj koji je reko da je igra prepusta.
Nije mi jasno kako dvije osobe koje su igrale istu igru mogu steći dva toliko suprotna dojma.
gotovo svakoj igri se može nać mana, a ako ideš igrat s namjerom da tražiš mane naći ćeš ih sto jer ne postoji nešto kao savršenstvo. ponekad ti um bira ono što zaparavo želiš vidjet. i oblivion je bio pust i prazan, a opet toliko masivan i mogao si igrat i do 100 sati a da se ne makneš dalje od prvog main questa.
Source: NMA
PC Action Germany takes a look at Fallout 3. They give the game a 90%, explaining the detractions from 100% as -4% handling of the Pip-Boy could be easier; -2% some boring dungeon-crawling; -1% dreary environment; -1% player character moving too slow; -1% inventory has console-like feel to it.
Tidbits and translation by DJS4000:
[It seems the whole review had not been conducted “in-house”, but was a bethesda-sponsored event-like meeting in a luxury hotel in Nuremberg. They got to play the game for two days, which equals around 15 hours.]
[introduction and history of the fallout universe]
The tutorial is, literally, child's play. You will witness your birth, during which your mother dies, and then play through important parts of your childhood. But first you get to choose Name, Sex and Appearance, ethnic origin, hairdo, -color and one of ten faces.
[further description of the tutorial, how you learn to use WASD, the mouse-wheel, switch between first and third person. your 10th birthday, where you get the Red Ryder and learn about V.A.T.S.]
At the end of the tutorial you can either keep your stats or completely realign them. No big surprise for everyone who has played Oblivion. The tutorial is a strong indicator of the likeness of both titles, gameplay-wise.
[they go on explaining the first minutes after you left the vault, what perks are, etc. no criticism here]
The first settlement you see is Megaton, a city build around a dud nuke. But don't get us wrong, you don't have to go there. Whatever you do is completely your choice. The main quest creates its own story arc throughout the game, what you do apart form it is up to you. You can complete the game without doing any secondary quests, but we strongly advise you to do as many of them as you can. It's very rewarding.
[they explain choice and consequence by going through the megaton quest, and how you, as a female, can talk Bourke out of his fantasies with a high speech-skill and the “black-widow”-perk]
With this particular quest, both solutions lead to the same reward: some money, equipment, good or bad karma and, as the main prize, your own apartment. Here you can store items, rest to regenerate and even practice your Ikea-skills. You even get your own robot butler, who, on request, will tell you a lot of bad jokes. It is at this point, that you realize who the real stars in this game are: lots and lots of details, built into game with love. They put life into the twisted world. Part of this is the excellent dialogue [keep in mind, they have the German localization here, which, quite uncommon, seems to be excellent], the detailed, believable characters and the funny illustrations with the vault-boy, just to name a few. In only 15 hours of testing we experienced so much of the post-apocalyptic world, and everything fit together and made sense. This goes for secondary quests, too, and although they won't have so far reaching consequences like Megaton, they will almost always put you, the player, in front of decisions with moral implications. Re-playability is high.
Just one question remains: How good is Fallout 3 in direct comparison with Oblivion? Localization is excellent, and there are no unnerving abbreviations. Usability of the inventory is good, although the pip-boy-screen could have been bigger. You cannot quick-bind certain functions of the pip-boy, so you always have to go through the pip-screen, which gets boring after a while. Visually speaking, Fallout 3 is not quite up to Oblivion. Washed-out textures, and low-detail characters are a bit disappointing. What looks really good though are weapons and weapon effects, especially the Fat Man. Throughout the review, the game ran smoothly under Vista in a resolution of 1600x1200 with maximum details. The machine was 2.66Ghz quadcore with 4GB of ram and a GeForce 9800GT.
Reviewer's Commentary 1:
I bow down to the programmers! Fallout 3 came out exactly like I wanted it to be. Bethesda managed to force the look, feel and humor of the 2D-predecessors in a 3D-corset. I am especially turned on by the high replay-value. Good or Evil, Man or Woman, Action or Adventure – Fallout 3 offers you all of it, if you let yourself in. Not even Oblivion offered this much detail and complexity.
Reviewer's Commentary 2:
“[he begins the paragraph with insulting the first reviewer, who “drools more than a hungry Giant Schnauzer”]SBut I have to confess: I like Fallout 3 just as much. Not even for its looks, there are definitely better looking games, but the excellent story and virtually limitless freedom tickle my post-apocalyptic nature. The possibility to engage the hassle-free bodypart-targeting-mode in a firefight is brilliant. [he ends the paragraph by insulting the first reviewer, who is “worse than censored localizations”]
FAIL!
Source: NMA
PC Action GermanyStakes a look at Fallout 3.SThey give the game a 90%, explaining the detractions from 100% as -4% handling of the Pip-Boy could be easier; -2% some boring dungeon-crawling; -1% dreary environment; -1% player character moving too slow; -1% inventory has console-like feel to it.
Tidbits and translation by DJS4000:
[It seems the whole review had not been conducted “in-house”, but was a bethesda-sponsored event-like meeting in a luxury hotel in Nuremberg. They got to play the game for two days, which equals around 15 hours.]
[introduction and history of the fallout universe]
The tutorial is, literally, child's play. You will witness your birth, during which your mother dies, and then play through important parts of your childhood. But first you get to choose Name, Sex and Appearance, ethnic origin, hairdo, -color andSone of ten faces.
[further description of the tutorial, how you learn to use WASD, the mouse-wheel, switch between first and third person. your 10th birthday, where you get the Red Ryder and learn about V.A.T.S.]
At the end of the tutorial you can either keep your stats or completely realign them. No big surprise for everyone who has played Oblivion. The tutorial is a strong indicator of the likeness of both titles, gameplay-wise.
[they go on explaining the first minutes after you left the vault, what perks are, etc. no criticism here]
The first settlement you see is Megaton, a city build around a dud nuke. But don't get us wrong, you don't have to go there. Whatever you do is completely your choice. The main quest creates its own story arc throughout the game, what you do apart form it is up to you. You can complete the game without doing any secondary quests, but we strongly advise you to do as many of them as you can. It's very rewarding.
[they explain choice and consequence by going through the megaton quest, and how you, as a female, can talk Bourke out of his fantasies with a high speech-skill and the “black-widow”-perk]
With this particular quest, both solutions lead to the same reward: some money, equipment, good or bad karma and, as the main prize, your own apartment. Here you can store items, rest to regenerate and even practice your Ikea-skills. You even get your own robot butler, who, on request, will tell you a lot of bad jokes. It is at this point, that you realize who the real stars in this game are: lots and lots of details, built into game with love. They put life into the twisted world. Part of this is the excellent dialogue [keep in mind, they have the German localization here, which, quite uncommon, seems to be excellent], the detailed, believable characters and the funny illustrations with the vault-boy, just to name a few. In only 15 hours of testing we experienced so much of the post-apocalyptic world, and everything fit together and made sense. This goes for secondary quests, too, and although they won't have so far reaching consequences like Megaton, they will almost always put you, the player, in front of decisions with moral implications. Re-playability is high.
Just one question remains: How good is Fallout 3 in direct comparison with Oblivion? Localization is excellent, and there are no unnerving abbreviations. Usability of the inventory is good, although the pip-boy-screen could have been bigger. You cannot quick-bind certain functions of the pip-boy, so you always have to go through the pip-screen, which gets boring after a while. Visually speaking, Fallout 3 is not quite up to Oblivion. Washed-out textures, and low-detail characters are a bit disappointing. What looks really good though are weapons and weapon effects, especially the Fat Man. Throughout the review, the game ran smoothly under Vista in a resolution of 1600x1200 with maximum details. The machine was 2.66Ghz quadcore with 4GB of ram and a GeForce 9800GT.
Reviewer's Commentary 1:
I bow down to the programmers! Fallout 3 came out exactly like I wanted it to be. Bethesda managed to force the look, feel and humor of the 2D-predecessors in a 3D-corset. I am especially turned on by the high replay-value. Good or Evil, Man or Woman, Action or Adventure – Fallout 3 offers you all of it, if you let yourself in. Not even Oblivion offered this much detail and complexity.
Reviewer's Commentary 2:
“[he begins the paragraph with insulting the first reviewer, who “drools more than a hungry Giant Schnauzer”]SBut I have to confess: I like Fallout 3 just as much. Not even for its looks, there are definitely better looking games, but the excellent story and virtually limitless freedom tickle my post-apocalyptic nature. The possibility to engage the hassle-free bodypart-targeting-mode in a firefight is brilliant. [he ends the paragraph by insulting the first reviewer, who is “worse than censored localizations”]
Ajme, takvo nešto su napravili i za hellgate... doduše meni se hellgate svidio, ah well vidjet ćemo...
Duke of Earl
19-10-2008, 22:39
http://i291.photobucket.com/albums/ll291/herbertwest7/failout3copy.jpg
:)
kulamasta
19-10-2008, 23:43
hehehe
dobra
ScorpiuS
20-10-2008, 05:49
Ljepo su kritizirali grafiku, a to sam i očekivao jer je ovo ipak naslov i za konzole.
Oblivion with guns?
Što se mene tiče može , Oblivion je sjajna igra.
Grafika će definitivno biti slična oblivionu , pošto su naveli da igraju:
"the game ran smoothly under Vista in a resolution of 1600x1200 with maximum details. The machine was 2.66Ghz quadcore with 4GB of ram and a GeForce 9800GT."
Znači da će igra raditi na max i uz 8800GT , 2 gb rama i i bilo kojem dovjezgrenom procu koji ima 2 do 3GHz ,i to na max ili blizu toga.
Ako atmosfera bude dobra kao u stalkeru , ne vidim zbog čega bi igra bila loša.
Deadwalker
20-10-2008, 11:05
Ja se jako veselim ovoj igri i opce me ne zanimaju bilokakve rane recenzije. Tako se pljuvalo po BiA:Hell's Highway prije nego li je igra izasla, a onda odjednom gle cuda, igra je super. Jebi ga, Fallout je krenuo u "nove vode" a ljudima je obicaj popljuvati sve sto je novo...Mislim da bu igra skroz ok i pobogu, ipak su je radili ljudi koji imaju i vise nego dovoljno iskustva s RPG-vima. Ipak, danas je vise nerealno ocekivat da igra nebude u 3D-u sa dobrom grafikom jer je novac danas svima primaran, tu pomoci jednostavno nema. Bethesda je nastojala kolko tolko udovoljiti fanovima, ali je morala igru ucinit cim pristupacnijom za sire mase ljudi jer ipak produkcija puno kosta, a oni hocu nesto i zaradit, zar ne?
mravojed20
20-10-2008, 11:51
U Falloutu 3 nema ništa, apsolutno ništa novo, sve je već viđeno, bilo u prošlim Fallout igrama, ili u nekoj drugoj igri.
Nitko ni ne traži 2D igru..
Bethesda Fallout fanovima nije udovoljila uopće..Oblivion fanovima? :friends:
U Falloutu 3 nema ništa, apsolutno ništa novo, sve je već viđeno, bilo u prošlim Fallout igrama, ili u nekoj drugoj igri.
Nitko ni ne traži 2D igru..
Bethesda Fallout fanovima nije udovoljila uopće..Oblivion fanovima? :friends:
A ak netko spada i u jedno i u drugo?
Inače meni je morrowind bio legendarna igra, kada je došao oblivion igrao sam i njega, i nije mi bio bog zna koliko lošiji od morrowinda. Tako da se nadam da će isto biti i sa falloutom.
IGoR_2803
20-10-2008, 12:05
Inače meni je morrowind bio legendarna igra, kada je došao oblivion igrao sam i njega, i nije mi bio bog zna koliko lošiji od morrowinda. Tako da se nadam da će isto biti i sa falloutom.
oblivion nije ni meni loš, ali stavljanje Morrowinda i Obliviona u istu rečenicu je bogohuljenje.... morrowind >>>> oblivion... :killyou:
Ono što sam podebljao samo dokazuje da su tu recenziju pisali nacisti...
Deadwalker
20-10-2008, 13:19
Neznam cemu opce ove sve rasprave kad igru jos nitko nije igrao. Jedno je sada pricat, a drugo nakon sto probas igru...Zapravo tu svi samo nagađamo prema nekakvim gameplay videima sa konzola ako se ne varam...Možda bu to na pc-u bas iznadprosjecno dobra igra. Možda se fakat iznenadimo...
Mene nekak u oko bode sustav borbe. Naime, fps-style mi se čini nekak traljavim i neefektivnim )moraš x motaka ispalit da mob krepa), dok mi je s druge sztrane vats malo pre usporen, tj glupo mi je to što se one kill sekvence ne mogu isključiti, a to samo usporava igru...
Deadwalker
20-10-2008, 16:40
Mene nekak u oko bode sustav borbe. Naime, fps-style mi se čini nekak traljavim i neefektivnim )moraš x motaka ispalit da mob krepa), dok mi je s druge sztrane vats malo pre usporen, tj glupo mi je to što se one kill sekvence ne mogu isključiti, a to samo usporava igru...
kao sto rekoh mislim da su svi ti gameplay traileri na netu oni s konzola. A dobro je poznato kak je traljavo igrat fps na konzoli...vjerujem da bu na pc-u to puno bolje
iow2X93v3t0
Ovo morate cuti! :)
iow2X93v3t0
:pray: :pray: :pray:
hvalim te bože da je netko to rekao! :bravo:
kako nekome kada mu ovako otkine ruku i ovako naprve pucačinu može biti loše
o777huS8 ... re=related (o777huS8xBU&feature=related)
Priznajem fallout je bio sve samo ne pucačina ali kao što je čovjek rekao nemožete imati stalno jednu teistu igru...dosadi sa vremenom a i fallout je imao tako savršenu priču da napravi 3D svijet za fps da se jednsotavno :toilet:
a i vidim da je fallout 3 došao za Xbox360
baklavametal
21-10-2008, 09:08
iow2X93v3t0
koji retard
iow2X93v3t0
:pray: :pray: :pray:
hvalim te bože da je netko to rekao! :bravo:
kako nekome kada mu ovako otkine ruku i ovako naprve pucačinu može biti loše
o777huS8 ... re=related (o777huS8xBU&feature=related)
Priznajem fallout je bio sve samo ne pucačina ali kao što je čovjek rekao nemožete imati stalno jednu teistu igru...dosadi sa vremenom a i fallout je imao tako savršenu priču da napravi 3D svijet za fps da se jednsotavno :toilet:
a i vidim da je fallout 3 došao za Xbox360
Ikada cuo za Soldier Of Fortune Payback?Normalno da igra može biti loša...a ovaj lik očito ima downdrow sindrom( :) )...
bezimeni
21-10-2008, 20:54
Neznam da li je netko postao ali igra je na x360 dobila 10/10 link (http://www.gamerankings.com/htmlpages2/939933.asp)S.Izgleda obečavajuće za sada.
koliko ce zahtjevna bit igra, minimalna konfa?
Navodno ide na max sa 9600gt u ogromnim rezama , i to bez trzanja.
Nešto slično kao oblivion.
Impresivno , a opet ne previše zahtijevno.
odlicno, naime gledao sam neke HD gameplay trailere gdje sam naprosto bio odusevljen grafikom koja mi se cinila prezahtjevnom... onda cu je vjerojatno moci vrtit na high detaljima
Obrati pozornost na navodno.
Nisam siguran u to što sam napisao , pročitao sam to negdje , ne znam točno gdje...
ScorpiuS
23-10-2008, 11:27
odlicno, naime gledao sam neke HD gameplay trailere gdje sam naprosto bio odusevljen grafikom koja mi se cinila prezahtjevnom... onda cu je vjerojatno moci vrtit na high detaljima
Nisam baš siguran koja je tvoja definicija dobre grafike, ali meni Fallout 3 nije baš kvaliteta.
Hidraulicar Kreso
23-10-2008, 16:29
mislim da je fallout više orijentiran na postapokaliptičnu atmosferu a ne toliko na grafiku.
a kog briga za grafiku u fallout serijalu...
Deadwalker
23-10-2008, 17:30
Kad smo vec kod grafike...izgleda da prema prvim recenzijama s PS3-a igra izgleda znatno losije nego li na PC-u(xbox 360 verzija je nesto bolja, ali ne opet bolja od PC-a). Evo link (http://www.hcl.hr/vijesti.php?TekstID=2456&select=21)
Neznam, kak mi se cini PC verzija bu bolja i na ostalim segmentima...
Hidraulicar Kreso
23-10-2008, 17:55
ja računam sa high detaljima u ovoj igri.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.