Pogledaj cijelu verziju : METAL
Baldrick
06-01-2009, 14:48
baldrick, smeta me jer se radi glupa segregacija..
neki dan sam poludio kad sam vidio da se grupa metalaca (svi fanovi istog thrash benda) smije na račun jednog para koji je prolazio obučen u goth stilu.. sa izjavom "gle prljave gotičare" ??
onak.. haloo.. metalci ste i jedni i drugi, i ja kao maidenovac skupa s vama. (iako mi se trenutno vrti "the prodigy" u autu :D) i umjesto da prikazujemo zajednički front, sad ćemo ismijavat jedni druge?
ne znam.. kad se išlo van, najčešće u Pauk, bilo je bitno samo jedno.. da nisi "tehničar". za istim stolom se slušalo sve.. od Scorpionsa, Def Lepparda, preko Maidena i Metallice do Kreatora i Napalm Deatha.. i totalno nije bilo bitno tko je donio koji LP (da, imali smo LP, CD-a nije bilo :D)
možda sam ja star, ali mislim da malo previše pažnje posvećujete žanrovima, umjesto da uživate u dobroj glazbi..
a zašto te podele na metalce i ostale? iz tvoje priče, mada znam da tako ne misliš, deluje kao da su metalci u ratu sa onim ostalima, pa ne smeju da zajebavaju jedni druge. baš zbog onog što kažeš (sa čime se slažem, naravno) da treba uživati u dobroj muzici, totalno nije bitno dal neki thrasheri zajebavaju gotičare, il to radi fenseri, il džezeri il koj drugi... to je socijalna stvar, sa samim slušanjem i uživanjem u muzici nema veze.
inače, mislim da nema mnogo onih koji nisu tehničari (mada se možda i varam), a oni koji jesu se samo prave da im se to sviđa, da bi ispali kul u društvu, a takvi prestaju to da rade, po pravilu, veoma brzo, i kreću da slušaju ono što stvarno vole (bio to folk ili nešto drugo).
Baldrick
06-01-2009, 14:50
Također moraš shvatiti da ako se tebi nešto sviđa, to ne znači da se mora svima svidjeti i to ne znači da oni nemaju pravo reći da je to nešto smeće.
drugi imaju pravo reći da je to njima lično smeće, a ti si rekao da je st. anger smeće, kao da je to činjenica. u stilu, st. anger je smeće, a ako se tebi to sviđa, ti onda nemaš pojma. i nemoj sad da se vadiš da nisi...
Baldrick
06-01-2009, 14:54
Šta takvim osoba reći kada kažu da mentalika pored svega nije thrash, kada kazu da su sabati doom, i onda samo jos fali da navedu mejdene kao speed punk power epic glam metal :(
kad sam rekao da metalika nije thrash? load i reload, kao i st. anger su stari koliko, ako ne i mlađi, od izraza stoner i sludge, tako da njihovo trpanje tu nije trpanje u new age žanrove. razmisli malo o tome šta pričaš. kad se ac/dc pojavio, klasifikovali su ih u heavy metal. da li su oni heavy metal? ne. zar ti ne bi bilo onda glupo da ih trpaš u heavy metal, kad znaš da oni to nisu? samo zato što su u sedamdesetim smatrani hevijem... isto ti važi za sve druge bendove, konkretno na sabbath.
load i reload, sa druge strane, su trpani u hard rock, iako je toliko očigledno da to nisu. kaži mi jedan hard rock bend koji zvuči kao load... ne postoji. da li down zvuči kao load? da. da li je down stoner metal? da. zašto onda load nije stoner?
Mafioz0r
06-01-2009, 14:57
Maloki je sve rekao. Podjela na podžanrove nije potrebna za slušanje glazbe, ali korisna je u raspravama i potrazi za preporukama.
I rest my case.
MILF hunter
06-01-2009, 15:03
Nema deatha do Deatha (9jo1rHJaJwY). ^^
:thumbs2:
QGvDSuyc ... re=related (QGvDSuycarg&feature=related)
Taj pogled :pray:
Mislim ono siguran sam da bi svako znao razlikovati brutal death i recimo stariji progresivniji death.
errrm.. ja ne bih. meni je to sve isto..
a zašto te podele na metalce i ostale? iz tvoje priče, mada znam da tako ne misliš, deluje kao da su metalci u ratu sa onim ostalima, pa ne smeju da zajebavaju jedni druge. ne znam kolko godina imaš, niti kakva je situacija tamo kod tebe, ali 80-ih i 90-ih u Zagrebu su odnosi punk-metal-techno-rockabilly bili na rubu otvorenog rata..
bez problema si mogao dobit batine zbog krive jakne..
Dreamer Deceiver
06-01-2009, 18:30
koliko znam da nije ni danas puno drukčija situacija
QGkU_aAJnp8S- Brutala
mrwYPDRJ4qIS- Progresiva
i ono, svako to moze razlikovati.Koliko god neupucen bio ili koliko god ne znao .
vjeruj mi ne moze!
ja nekima recimo pustim behemoth, sabaton, iced earth, benighted...njima je sve to ista jebena nabijacina...
nemoj mislit da mogu razlikovat, niti imaju razloga, sta ce im to u zivotu ak ne slusaju :D
nit sam ja razlikovo to ^^
Baldrick
06-01-2009, 21:05
]ne znam kolko godina imaš, niti kakva je situacija tamo kod tebe, ali 80-ih i 90-ih u Zagrebu su odnosi punk-metal-techno-rockabilly bili na rubu otvorenog rata..
bez problema si mogao dobit batine zbog krive jakne..
nisam znao za ovo, nisam slušao metal devedesetih, ali sada je situacija skroz drugačija, svako može da sluša šta hoće bez posledica (mada, vidim da je tako i kod vas)... a ja sam imao utisak da je u osamdesetim bilo ono peace, love, metal fazon..
Sillenius
06-01-2009, 21:19
osamdesetih su se po zagrebu djelili na stoner i sludge.
Baldrick
08-01-2009, 17:10
a zašto se sludge mjetal zove sludge? to sludge je otpad, tako, kakve to ima veze sa muzikom?
Sa ja sam imao utisak da je u osamdesetim bilo ono peace, love, metal fazon..
Hipiji i metalci nisu isto :(
MasaKrisT
08-01-2009, 18:53
svi smo mi metal hipiji u dusi xD
Behemoth Dominates TERRORIZER Reader's Poll
One of the world’s biggest extreme music magazine has just issued the results of 2008 readers’ poll. We are proud to announce that Behemoth won in three categories: “Best Live Band”, “Best Vocalist” (Nergal) and “Best Drummer” (Inferno).
Nergal also took second place in the “Personality Of The Year” category and Behemoth has been chosen as the third “Best Band” of the 2008.
Nergal commented: “What the fuck!? I’m sitting here in my home studio trying to put a new song together while this news is coming through leaving me speechless… it’s unheard of: Behemoth wins Best Drummer, Best Live Act and Best Vocalist for 2008 in Terrorizer. Being awarded by the readers of the most elite and opinion-forming magazine on Earth is more than huge honour. It’s a fucking blast! From the depth of our hearts: Thank you so fucking much! It means everything to us and it will certainly give us a massive kick to write the strongest album we can! Now we owe you, fuckers!”
:D
Napravices kip Nergala u sobi,a Simune:D
ko je vidio stati na jednom kipu? :D
Želim nešto kao Korpiklaani, ne viking metal, nego baš da je folk metal, da imaju violinu ili harmoniku i da skakuću po šumama?
Želim nešto kao Korpiklaani, ne viking metal, nego baš da je folk metal, da imaju violinu ili harmoniku i da skakuću po šumama?
Neznam jesi li čuo Finntroll?
yGywo81G6lk
HXZreA1j ... re=related (HXZreA1j_Oc&feature=related)
Oni odgovaraju tvom opisu, meni su osobno odlični.
Eluveitie is the way to go .
Oni su ti bas po tom opisu.
Wishmaster
10-01-2009, 22:00
Turisas - imaju i violinu i harmoniku i bedastu šminku i dobru muziku i i i....
Pyrati.
Imaju harmoniku i domaći su.
Pyrati - Sezonac (JGv8zeYMFmY)
slušam ja trivium a ovo mi je najjače od njih
chSNremdkcc
über drek drekova... heafy metal mi može pušiti kurac. neznam nitijedan bend koji je besramnije pokrao druge bendove. teški najlon.
:thumbs1:
sluša ko Black Sabbath?
Duboko vjerujem da su ih baš svi u ovoj temi čuli :thumbs2:
sluša ko Black Sabbath?
Da.
Enivejz. Ciljam na neku dobru progresivu. Da probam Meshuggah ? Dosta sam nacuo o njima, pa ono trebam par iskustava iz vasih ociju.
Defintivno probaj. Imam ja jedan album i odlični su mi.
Baldrick
11-01-2009, 02:39
sluša ko Black Sabbath?
o da, bend kojem mjetal najviše duguje, najveći revolucionari u istoriji roka.. i to sve zahvaljujući ajomiju. slušam skoro samo ozijevu fazu, baš su promenili stil kad je dio stigao.
Kad im je bolji vokal dosao, poceli su sa zvucnijim pjesmama, jbg, ali ipak mislim da je jedini pravi pravcati sabbath ozijev sabbath...
Duke of Earl
13-01-2009, 16:03
Eh, da malo podignemo temu iz prašine s jednom d00m preporukom:
Om (http://www.metal-archives.com/band.php?id=33472)
Dakle, Stoner Doom Metal, kojeg tvori bivša ritam sekcija odličnog benda Sleep, koji se nažalost raspao. Glazba se sastoji samo od Basa, bubnja i vokala, vrlo je repetitivna i hipnotička, što je plus u njihovom slučaju. Jučer dok sam slušao Conference Of Birds na slušalicama, ozbiljno mi se zavrtilo, što bi se tek desilo da ih poslušam na kvalitetnom Hi-fi sustavu, ili još bolje, uživo. Mislim da će ovo najviše pasati Mafioz0ru, ali mogli bi i ostali provjeriti, možda vam se i svidi.
At Giza 1 (NqTPJzTOYpE&feature=related)
At Giza 2 (pfUgtv9Fl2E&feature=related)
Pilgrimage (-kwrFPuPf6w&feature=related)
Unitive Knowledge of the Godhead (lG_QOmjP4VU)
Mafioz0r
14-01-2009, 12:10
Whoa. Predobro. Makar mi ne paše stoner doom, ovo je potpuno drukčije od svih stoner bendova koje sam dosad čuo, prilično opuštajuće djeluje. Od pjesama mi se najviše svidjela At Giza, tako da je Conference of the Birds prvi album na redu za preslušavanje.
Inače, evo par bendova koji mi se vrte u zadnje vrijeme :
Blood Stain Child (http://www.metal-archives.com/band.php?id=9224)S- Freedom (2oi-8xl7uZs)
Tr00 Japanese trance metal! Ovo je teška komercijala, pa izbjegavajte u širokom luku ako imate i najmanju dozu elitizma.
...And Oceans (http://www.metal-archives.com/band.php?id=231)S- Tears Have No Name (LronHxxGti8)
Počeli kao symphonic black, na albumu A.M.G.O.D. promijenili zvuk u electronic/industrial metal. Nisam poslušao ništa iz black metal faze, ali noviji dio diskografije je solidan, preporuka fanovima žanra. Promjenili ime u Havoc Unit.
Machinae Supremacy (http://www.metal-archives.com/band.php?id=21736)S- Player One (F_hgh5jLTuE)
Power metal + 8-bitni zvukovi s Commodore 64. Detaljnije u temi o albumima.
Killer Instinct (zgxBgvqA_k0)
Inače, Duke, jedna preporuka za tebe, makar nije metal :
Chaostar (http://www.metal-archives.com/band.php?id=3932)S- Canticles (2tj8ixx__e8)
Neki neoclassical darkwave, projekt gitarista iz Septic Flesh (Christos Antoniou). Nemam nekih posebnih komentara, osim toga da su tijekom vremna imali zbilja odlične vokale u bendu - Spiros Antoniou (također iz SF) i opernu pjevačicu Natalie Rassoulis.
Misery's King (kAgfMb8NkzA)
MILF hunter
14-01-2009, 12:57
Da probam Meshuggah ? Dosta sam nacuo o njima, pa ono trebam par iskustava iz vasih ociju.
Čudno kako već nisi...
Bolesni su,šta god preferirao od metala,ne možeš im osporiti to da su bogovi. :pray:
sluša ko Black Sabbath?
o da, bend kojem mjetal najviše duguje, najveći revolucionari u istoriji roka.. i to sve zahvaljujući ajomiju. slušam skoro samo ozijevu fazu, baš su promenili stil kad je dio stigao.
:(
Luka fail.
D.E.M.O.
14-01-2009, 21:04
evo da i ja malo dam puku :D
ionako ce se malo kome dopasti :)
dakle
Misantropical Painforest - album mozete naci na bespucima interneta :)
nadalje
Aarni - avangardni doom metal
nesto prekrasno :)
evo jedna pjesma
WpkvY_Y4jno
Dreamer Deceiver
14-01-2009, 22:06
demone, kad će mandica u labin ? :(
Okej , sada trebam malo blacka.
Trazim ovako nesto. Dobru produkciju, šarenu paletu riffova,bubnjanje se podrazumjeva :D . Znaci malo drugaciji pristup od minimalizma starih Norvežana. Preporucite mi nesto.
Nemam nista protiv symphonic i melodic black metala tako da slobodno dajte.
I da vokal ne bude previse shriekav.Malo onako energicniji.
I da imaju vise od 3 albuma , posto mi se ne da preslusati samo jedan album i da padne u zaborav na plejlisti.
I samo da napomenem izasao je dugo ocekivani Hordes of Chaos od Kreatora. Navalite ljudi, kad ga preslusam dat cu ocjenu.
Duke of Earl
15-01-2009, 15:54
Trazim ovako nesto. Dobru produkciju, šarenu paletu riffova,bubnjanje se podrazumjeva :D . Znaci malo drugaciji pristup od minimalizma starih Norvežana. Preporucite mi nesto.
Nemam nista protiv symphonic i melodic black metala tako da slobodno dajte.
I da vokal ne bude previse shriekav.Malo onako energicniji.
I da imaju vise od 3 albuma , posto mi se ne da preslusati samo jedan album i da padne u zaborav na plejlisti.
I samo da napomenem izasao je dugo ocekivani Hordes of Chaos od Kreatora. Navalite ljudi, kad ga preslusam dat cu ocjenu.
Evo jedan novi Black, Farsot (http://www.metal-archives.com/band.php?id=12361), poprilično orginalan, samo kaj su tek prvi album izdali, ali isplati se poslušat.
Neznam jesi došao u doticaj s Deathspell Omega (http://www.metal-archives.com/band.php?id=4237), oni su meni jedan od najboljih Black bendova, makar su dosta zahtjevni. Počni slušati od albuma Si Monumentum Requires, Circumspice, tu su promijenili stil na bolje, raniji albumi su sirovi Black.
I evo ti jedan Technical Black Metal bend, Krallice (http://www.metal-archives.com/band.php?id=3540258039), opet samo jedan album, ali je mnogo dobar.
I da, izašao je novi spot Gojire, za pjesmu All The Tears (hJGRW3nDkE8), koji i dalje potvrđuje njihov status jednog od najboljih bendova današnjice.
jeee, hellkomander nightfrost!
:pray:
Nattefrost (0S9GV1HrAiU)
jeee, buldožer!
It's fucking whiskey time! (svTG3KIhvSI)
jeee, sarkofag!
Satanic lust (vzmZ3DjgRNI)
btw, poslušaj fenriz presents...
MasaKrisT
15-01-2009, 20:47
planira tko na bodome + canibal corpse u budimpestu 7.2?karta je 175kn
ja planiram na Sepulturu 19.2. u Zagrebu
CrIsIs FuN
16-01-2009, 20:59
kad dolaze nightwish i gdje dolaze?ajme jedva cekam :)
LorlonWarrior
16-01-2009, 22:10
kad dolaze nightwish i gdje dolaze?ajme jedva cekam :)
Pa mislim da je u ZG tamo negđe oko 4. mjeseca
Ovo nije sigurno, samo onak otprilike :D
Hoće li ić neko na Kreatora u zg-u, brijem da je u veljači? I recite mi mišljenja o Mayhemu, baš sam se ufuro u De Mysteriis... :D
Duke of Earl
17-01-2009, 02:29
Hoće li ić neko na Kreatora u zg-u, brijem da je u veljači? I recite mi mišljenja o Mayhemu, baš sam se ufuro u De Mysteriis... :D
Pusti LL21, on ne shvaća Black :) Ja ti od Mayhema preporučam sirovi EP Deathcrush, što je meni njihovo najdraže izdanje, i atmosferični Live album, Live in Leipzig s Deadom na vokalima. Albumi poslije DMDS-a su većinom glupavo tandrkanje bez nekog očitog cilja, ali su se iskupili sa zadnjim albumom Ordo Ad Chao, koji mi je fantastičan, ali treba malo duže da sjedne kak treba.
D.E.M.O.
17-01-2009, 13:39
Od Mayhema slusam sledece:Deathcrush,Freezing Moon,Funeral Fog.Ostale pjesme su mi samo hrpa distorzije i ne volim takav black.
poslusaj grand declaration of war :)
preporuka sa chimere : impious devious leper lord :D
Mafioz0r
17-01-2009, 16:38
Još bih na preporuke dodao pjesmu Chimera (CSMFqBif2vA), meni najbolju s tog albuma.
Btw, ide itko na Samael/Keep of Kalessin (05.02. - Boogaloo, ZG)?
EDIT :
Karta je 65 kn.
Duke i Samael , hvala na preporuci ali Varathron i Vesania su mi bolje sjeli.Mafioso mi je davno o njima trubio na msnu pa eto . Uglavnom hvala na preporukama.
Mafioz0r
17-01-2009, 17:04
:D
Od Varathrona sam ti vjerojano proporučio prvi album (His Majesty at the Swamp), koji je nabjliži onom kaj tražiš. Al ako nisi, poslušaj par pjesama s albuma Crowsreign (link (http://www.youtube.com/profile?user=Mafioz0r&view=videos)). Ima tu svega - deatha i blacka, blastbeatova, akustičnih gitara, klavijatura, itd. Preporuke : There is no God, Sign of Eternal Curse.
Lose sam se izrazio,mislio sam na cjeli Deathcrush EP.
DMDS mi je pomalo upropasten time sto je Atilla vokal,tako je usrao Freezing Moon da ga treba objesit.Dead bi mnogo bolje pasao,da nije bio...dead :(
Zašto? Meni Atilla ima odličan vokal, taman mi paše na DMDS i na Ordo Ad Chao. Iako, nije baš da sam slušao Deada... :oops:
D.E.M.O.
17-01-2009, 19:10
attila je savrsen vokal. zato se nekome moze uciniti da ne odgovara :)
Jedini power metal koji volim.
Ova je najjača
zuMWwOb-GmIS :pray:
Brothers rise and greet the pagan Sun
So long forgotten in the darkness
Now, praise the resurrected gods
Awaken from their age of silence
:pray: :pray: :pray:
super tekstove imaju
Samo da komentiram sa prošle strane postove: Moram priznat da je meni Attila baš zakon vokal i svidjela mi se na albumu svaka stvar. Live in Leipzig sam poslušo već i to owna, očito ću morat i Deathcrush. :D
Upecao sam Live in Leipzig za 100 kunasa i album je super moćan, dead je najmračniji black metal vokal ikad, uz tom g warriora ofc...
od zadnji albuma mi se svidio samo odo ja ćao, ali nisam puno slušao kasniji mayhem, više mi paše deathcrush, lil, dmds era...
Ima neko nekih black n roll bendova za preporuciti ? :)
Vazna je dobra produkcija i energican vokal :)
I da ima vise od jednog albuma :)
Ima neko nekih black n roll bendova za preporuciti ? :)
Vazna je dobra produkcija i energican vokal :)
I da ima vise od jednog albuma :)
Midnight obavezno.
Midnight (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=72080067)
Pa muzika sama po sebi je okej. Ali ono vokal mi je previse mrtav i ne moze mi docarati energiju. Produkcija je okej iako moze bolje. Ima li jo sta ?
Pa muzika sama po sebi je okej. Ali ono vokal mi je previse mrtav i ne moze mi docarati energiju. Produkcija je okej iako moze bolje. Ima li jo sta ?
neznam :(
inace, slusa li ko Wintersun ?
ja sam poslušao i mislim da je jari obavio puno bolji posao u ensiferumu. za wintersun se dignuo preveliki hype i taj hype je još uvijek velik, premda mu je prvi album teško groblje, a drugi neprestano odgađa. a i izlike mu nisu nešto... em se pokvarila oprema (komp), em je imao proljev, em mu je umrla zlatna ribica, em nije dobio šešir...
zaboli me što fanboysi extreme majestic technical epic melodic metala misle, ono je katastrašno dosadno...
ja sam poslušao i mislim da je jari obavio puno bolji posao u ensiferumu. za wintersun se dignuo preveliki hype i taj hype je još uvijek velik, premda mu je prvi album teško groblje, a drugi neprestano odgađa. a i izlike mu nisu nešto... em se pokvarila oprema (komp), em je imao proljev, em mu je umrla zlatna ribica, em nije dobio šešir...
zaboli me što fanboysi extreme majestic technical epic melodic metala misle, ono je katastrašno dosadno...
ja sam u biti kroz ensiferum saznao za wintersun, inace..ne slazem se s tobom jer mislim da je taj "hype" itekako opravdan, i nemozes Wintersun (album) nazvati grobljem.Sto se drugog albuma tice, tu se slazem.
I ne, nisam fenboj wintersuna. prije ensiferuma.
za sve one koji neznaju o cemu je rijec, evo linka :
tnhdJVh9iIY
Ja slušam, dobri su mi. Nisam znao za njih, a Ensiferum slušam već neko vrijeme. Frend iz razreda mi ih je počeo slušat nedavno pa sam ih i ja potražio na netu te sam skužio da je to ubiti Jarijev bend.
LorlonWarrior
22-01-2009, 11:25
neznam :(
Ja
D.E.M.O.
22-01-2009, 13:35
evo nesto za sve dumere :D
jedna od naj pjesama ikada :D iako nije moj favorit od doticnog benda :)
Saturnus - Christ Goodbye
fNC4p7V2SdU
Duke of Earl
22-01-2009, 13:43
evo nesto za sve dumere :D
jedna od naj pjesama ikada :D iako nije moj favorit od doticnog benda :)
Saturnus - Christ Goodbye
fNC4p7V2SdU
Odlična pjesma, prvi put čujem za njih, idem odma u nabavku albuma.
D.E.M.O.
22-01-2009, 14:17
obavezno poslusaj astral dawn. najbolja :D
vou, jeli može gore od ovoga?
Epic (nsETamxkT9E)
faith no more je jadna izlika za metal.
alternativni metal? http://www.imagesforme.com/out.php/i321160_facepalmgs2.gif
:rotfl:
...
no da se vratim ontopiču.
dobio sam nedavno super preporuku od frenda preko spejsa za jedan švedski bend. izniman zvuk, čekam njihov prvi album.
In Solitude (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=114138571)
Ne kužim što je toliko loše kod Faith No More? Imaju Odličnog vokalistu i dosta dobru i glazbu. Meni dosta.
Duke of Earl
22-01-2009, 22:11
Faith No More je objektivno gledano kvalitetan i orginalan bend, a Patton je jedan od najversatilnijih živućih vokala, uopće nije bitno koji je žanr glazbe u pitanju.
vou, jeli može gore od ovoga?
Epic (nsETamxkT9E)
Na wikipediji, pod žanrovima za faith no more piše:
http://en.wikipedia.org/wiki/Funk_metalS :pray:
Inače, pjesma mi je ok, ali ništa posebno.
e ono, ako postoji black n roll (najgluplja stvar koju sam u zivotu cuo) onda moze i funk metal postojat.
e ono, ako postoji black n roll (najgluplja stvar koju sam u zivotu cuo) onda moze i funk metal postojat.
Ma danas sve postoji, svaki bend ima svoj žanr. Ali nema veze, to smo već raspravili.
:rotfl:
...
no da se vratim ontopiču.
dobio sam nedavno super preporuku od frenda preko spejsa za jedan švedski bend. izniman zvuk, čekam njihov prvi album.
In Solitude (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=114138571)
Nije loše,čak sam i poslušao do kraja.
Evo našao sam jedan bend, neznam jel ko čuo.
SkyRideS- švedski power metal
Nema ništa na youtubeu, ni ovako baš nemogu naći puno, našao sam ih u top friends na Sabatonovom myspaceu
http://www.myspace.com/skyridetheband
Poslušao sam ovih par pjesmi koje imaju gore, meni se sviđaju, inače volim power metal.
neznam jesam li spomenuo G.I.S.M. prije, no sad za svaki slučaj šaljem myspace adresu.
G.I.S.M. (http://www.myspace.com/guerrillaincindiarysabotagemutineer)
e da, i ovo po obavezno
Syphilitic Vaginas (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=429339517)
dobio prošli mjesec no tek sada šaljem linkove okolo... onak da čujete metal :D
mortician
24-01-2009, 16:36
question: cul sam (il sam mozda krivo cul) da napalmi ne sviraju sa sepulturom u boogaloo, nego da su u ksetu kao...pa me zanima ak ko zna kakvu tocnu informaciju o tome, hvala
evo za one koji ne znaju, jedan jako dobar bend iz koprivnice, decki prase oldskul death i to jako dobar, pa evo MS
http://profile.myspace.com/index.cfm?fu ... =444442173 (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=444442173)
Duke of Earl
24-01-2009, 16:40
question: cul sam (il sam mozda krivo cul) da napalmi ne sviraju sa sepulturom u boogaloo, nego da su u ksetu kao...pa me zanima ak ko zna kakvu tocnu informaciju o tome, hvala
Dobro si čul, Napalmi su u KSET-u 03.02.2009, zajedno s domaćim snagama Excuse For Pain i Machine Insufficency. Kad smo već kod tog, preporučil bi Excuse For Pain, odličan Death praše, i sad su nedavno izdali novi CD Delivering Brutality koji dobiva samo pohvale. I pogledajte si ovaj intervju s njima http://www.brutalica.tv/intervi.html, malo odskrolajte prema dole, ja sam umiro od smijeha.
mortician
24-01-2009, 16:51
meni jos draze, jer mi se sepulturu ionako nije dalo gledat :)
a kaj se tice excuse for paina, istina jebeno prase decki, Designed for grinding album iamm bas na cd u koji su "izdali" kao...za ovaj novi sad prvi put cujem, to moram obavezno nabavit...ufff, bit ce to stala od koncerta, lom :D
Tražim par bendova:
1. da imaju fine i ljubavne pjesme.
2. da imaju depresivne, teške i pretužne pjesme.
3. nešto od doom metala, zanima me taj žanr.
4 nešto pravo alternativno.
Može!
Gallhammer (http://www.myspace.com/ghammercrust)
Tomurai: May Our Father Die (kHAK9_InAjc)
Postoji neki japanski metal band?Onako da mješaju malo japanskog i modernog?I da možda ne saka kok?
Duke of Earl
25-01-2009, 02:24
Postoji neki japanski metal band?Onako da mješaju malo japanskog i modernog?I da možda ne saka kok?
Gonin-Ish (http://www.metal-archives.com/band.php?id=15342)Si Sigh (http://www.metal-archives.com/band.php?id=51).
malo jebo po jutubu i naiso na ovo:
Arcturus (http://www.metal-archives.com/band.php?id=292)
Arcturus- Ad Astra (iXBs0SNjX5w)
slusa tko? meni vrlo mocno zvuci :D
Dreamer Deceiver
25-01-2009, 14:24
Tražim par bendova:
zSnxRzh8scM
N7updC6lHt4
Od anatheme cijeli The Silent Enigma
EDIT : mogu gdje nabaviti oriđiđi Silent Enigme ?
Mafioz0r
25-01-2009, 15:22
Tražim par bendova:
Ljubavne? Ne preferiram tu tematiku kod metala, al ak te zanima, poslušaj Draconian (http://www.metal-archives.com/band.php?id=3666)Sgothic/doom metal s kombinacijom ženskog vokala i nekog jadnog polu-growla, .
The Gothic Embrace (Rqc0nXkH5yY)S(kolko god mi ime pjesme zvučalo emofaggish, moram priznat da owna :oops: )
Sad, ak hoćeš neš depresivno, preporuka ide na Shape of Despair (http://www.metal-archives.com/band.php?id=1194), prvi doom metal bend kojeg sam počeo slušat. Ako te zanima funeral doom, oni su najbolji za uvod u žanr.
Curse Life (tiYznJldNbk)
Angels of Distress (cQ1-2PK7yTw&feature=related)
A ako te jednostavno zanima doom metal, poslušaj Forest of Shadows (http://www.metal-archives.com/band.php?id=1241). Ak te zanima, poslušaj album "Six Waves of Woe", najbolji prošlogodišnji doom metal album i općenito jedan od najboljih albma koje sam čuo u tom žanru.
Eternal Autumn (zSnxRzh8scM)
Submission (FihhWoAeZ5M&feature=channel_page)
Hvala Mafiozor, znao sam da ćeš ti kao veliki znalac pun kurac o tome napisati :D
A Morgoth, od Anatheme sam sve već preslušao, mnogo ownaju :D
Dreamer Deceiver
25-01-2009, 17:09
mafiozor, meni six waves of woe nije nikako sjeo :(
ali okej je, ai ipak me nije oduševio ko prvi :(
neee. :(
zasto si mjenjao ime morgoth :(
morgoth ist krieg.
Mafioz0r
26-01-2009, 00:20
@ Ante
Nisam neki stručnjak za doom metal, većinom slušam funeral doom, ostale podžanrove malo manje. :D
Nego, kad poslušaš, mogu čut dojmove na SoD?
@ Morgoth
Meni je Six Waves najbolji album FoS-a dosad, vidi se napredak benda u svemu, od instrumentalne izvedbe do strukture pjesama.
Btw :
Filii Nigrantium Infernalium - Calypso (bWBudwCkhzQ)
http://img398.imageshack.us/img398/6448/smileydroolgc6.gif
Duke i Samael, navalite.
@ Ante
Nisam neki stručnjak za doom metal, većinom slušam funeral doom, ostale podžanrove malo manje. :D
Nego, kad poslušaš, mogu čut dojmove na SoD?
@ Morgoth
Meni je Six Waves najbolji album FoS-a dosad, vidi se napredak benda u svemu, od instrumentalne izvedbe do strukture pjesama.
Btw :
Duke i Samael, navalite.
vokal mi ne pase :(
odo spavat.
noć.
Aura Noir (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=4271046)
Resistance (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=146539344)
Neznam koji sam bend od ova dva spomenuo prije, no definitivno ih poslušajte.
Duke of Earl
26-01-2009, 10:10
Duke i Samael, navalite.
E ovo je stvarno otkriće, zakon vokal, gitarista ubija, Blackened Heavy Metal http://www.cmar-net.org/forum/images/smiles/rozi.gif
e, dajte preporuku neku, slicno ensiferumu / wintersunu ako moze.
thnx.
mortician
26-01-2009, 17:49
Duke i Samael, navalite.
stvar totalno owna...jos onaj "star wars" zavrsetak :)
Duke i Samael, navalite.
Sviđa mi se ovo, predobro. :pray:
Imperial March na kraju :)
MasaKrisT
26-01-2009, 22:22
nije po mom ukusu,no nek se ljudi vesele.meni Kiuas zapeo za ufo....
Samo da pitam u vezi ovog sabatona i hammera - se vec sad mogu kupiti karte ako mogu bil mogli reci gdje ?
Lord Jambrek
27-01-2009, 22:29
http://www.inflames.com/main.html
pogledajte prvi datum pod european tour^^
Jedva čekam, vidit ću ih 2x u manje od godinu dana.
MasaKrisT
27-01-2009, 22:51
da ide se svakak,a di ces ih vidit drugi put?:)
Možda misli na metalcampu, makar nisam siguran dal dolaze. Jao frendica iz razreda mi ide na metalcamp, a ja bi išao ali nemam s kim ići, jedva sam nagovorio frendove (većina rockeri) da idu s menom na sabaton/hammerfall :D :D
baldrick_
27-01-2009, 23:51
pa idi sa njom..
Pa šta misliš da ju nisam pitao, ali ide ih 5 s jednim autom. No room for little ryder :(
mortician
28-01-2009, 01:12
brutal assault je bolji...ide se opet ove godine, slayer je potvrdio među ostalima :)
in flamesi...mislim da cu ih ic pogledat
Lord Jambrek
28-01-2009, 10:58
da ide se svakak,a di ces ih vidit drugi put?:)
Pa prvi put sam ih vidio na Metalcamp 08 i to mi je bio najbolji nastup koji sam u životu vidio i doživio, to je bilo nešto prokleto nevjerojatno, a nije prošlo ni godinu dana od zadnjeg metalcamp-a i vidit ću ih opet.
MasaKrisT
28-01-2009, 11:28
fu bio si na metalcampu...meni svake godine propadne metalcamp/wacken/mcf(najjaci od najjacih) jer imam prokleti prijemni iz trube koji ne prodjem.sux.al zato sad ne pustam,samo da sredim zamjenu na poslu.ima netko da hoce predavat glazbeni?:D
Lord Jambrek
28-01-2009, 13:59
fu bio si na metalcampu...meni svake godine propadne metalcamp/wacken/mcf(najjaci od najjacih) jer imam prokleti prijemni iz trube koji ne prodjem.sux.al zato sad ne pustam,samo da sredim zamjenu na poslu.ima netko da hoce predavat glazbeni?:D
Yup, bio sam i to je nešto najjače ikad, evo jedan mali sneak preview:
http://www.imagesforme.com/out.php/t328725_n1157241591300897585974.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/328725_n1157241591300897585974.jpg)http://www.imagesforme.com/out.php/t328724_n1157241591300897575627.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/328724_n1157241591300897575627.jpg)http://www.imagesforme.com/out.php/t328723_n1157241591300897534295.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/328723_n1157241591300897534295.jpg)
http://www.imagesforme.com/out.php/t328722_n1157241591300897398466.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/328722_n1157241591300897398466.jpg)http://www.imagesforme.com/out.php/t328721_n1157241591300897274634.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/328721_n1157241591300897274634.jpg)http://www.imagesforme.com/out.php/t328720_n1157241591300897233392.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/328720_n1157241591300897233392.jpg)
Dreamer Deceiver
28-01-2009, 14:48
aaa zaaadnja slika :pray:
laško :pray:
Lord Jambrek
28-01-2009, 15:18
Mogli ste ponijet vise piva olol.
Hej hej, to je bila prva runda :D
aaa zaaadnja slika :pray:
laško :pray:
Laško ti je tamo glavno pivo, mercator je pun laškog, samo što nema hladnog piva jer se sve razgrabi, ali zato je tu rijeka kojoj je temperatura oko 14 stupnjeva tak da primarno služi za hlađenje cuge, a ne za kupanje :D
Dreamer Deceiver
28-01-2009, 15:43
znam ja da je glavno :D
je tu u istri također glavno uz favorit :D
ove godine najvjerojatnije idem na dane laškog piva... :D
jebemu, koji offtopic... :(
Duke of Earl
28-01-2009, 18:02
http://c2.ac-images.myspacecdn.com/images02/5/l_01a8a0b59db641eaaa70ca1e90ab1875.jpg
Mastodon, Neurosis, Boris, Pig Destroyer, Nachtmystium, Cryptopsy, Septic Flesh, Wolves In The Throne Room, Krallice, Toxic Holocaust, Skeletonwitch, Tyr, Converge :shock:
Jel se da nekom potegnut do Atlante s menom :( :(
mortician
28-01-2009, 21:12
@duke
zasto se nama u hrvackoj ne dogadaju takve stvari :shock:
...ja bi na to, al jos vise na ovo
http://www.imagesforme.com/out.php/i329285_l26ef564986f37afd35f08afeb577b1a5.jpg
Pestilence, Atheist i Asphyx na jednom mjestu, omfg :shock: ...a o ostalima da i ne govorim, i jos general surgery i jig-ai za razbit kicmu, unbilivbl :)
MasaKrisT
28-01-2009, 22:41
ja bi pak prvenstveno na ovo http://www3.scriptor.no/kvinesdalrockfe ... front6.gif (http://www3.scriptor.no/kvinesdalrockfestival.no/db/repository/manowar-front6.gif)
i ici cu ak nebude 7 mjesec,o da.
mortician
28-01-2009, 23:25
ja bi pak prvenstveno na ovo http://www3.scriptor.no/kvinesdalrockfe ... front6.gif (http://www3.scriptor.no/kvinesdalrockfestival.no/db/repository/manowar-front6.gif)
i ici cu ak nebude 7 mjesec,o da.
hmmm, zanimljiva kombinacija...sonata arctica i satyricon uz jedan w.a.s.p i manowar :)
LorlonWarrior
29-01-2009, 00:00
Ja sad idem na memorijal Satana Panonskog u Vinkovce... Mislim nea veze s metalom al ono
Biće dernek :D
trebam epic doom(baš epic doom,jer mi idu na kurac growlanje i lyricsi koje ništa ne čujem),candlemass sam već počeo slušati,ali ne znam koji je po vama najbolji album?
e, imam pitanje.
dali sam ja kvlt ako ponekad slusam offspring ?
puno razmisljam o tome zadnje vrijeme i iskreno, brine me cinjenica da mozda nisam vise kvlt.
smartass
29-01-2009, 20:45
a majko debilizma
Dreamer Deceiver
29-01-2009, 20:49
Zao mi je,nisi.
Imas sledece opcije:
1.Silovat kozu.
2.Trcat po sumi sa corpse paintom i satelitskom antenom.
3.Ubit se i ostavit debilnu poruku.
Samo tako ces ponovo bit kvlt.
zaboravio si napisati da poruka mora biti napisana s kozjom krvlju :(
i da obavezno zadnja rečenica mora završavati s "krieg"
MasaKrisT
29-01-2009, 20:51
Koza ist krieg.
budem napravio to.
will provide pics.
mortician
29-01-2009, 21:07
Zao mi je,nisi.
Imas sledece opcije:
1.Silovat kozu.
MasaKrisT
29-01-2009, 21:33
Kud god idem,
Kud god krenem
U glavi mi pjesma stara
Nekrokoza,
Nekrokoza
S nekromantom Te vara
Koza ist krieg
nekromant pjeva stari
Immortal kozu svoju
po brdima cudnim slavi.
LorlonWarrior
30-01-2009, 04:08
e, imam pitanje.
dali sam ja kvlt ako ponekad slusam offspring ?
puno razmisljam o tome zadnje vrijeme i iskreno, brine me cinjenica da mozda nisam vise kvlt.
Ja znam upalit Offspringa još dan danas...
Lord Jambrek
30-01-2009, 07:43
Zao mi je,nisi.
Imas sledece opcije:
1.Silovat kozu.
A di je dio paljenja baklji i puhanje vatre? Gdje je šiljasti buzdovan? Gdje je debilno poziranje raširenih nogu i ruku na vrhu nekog kamena usred šume?
Ni bit kvlt nije više ono što je nekad bilo :(
Dreamer Deceiver
30-01-2009, 14:18
jebote, to što si ti naveo, to rade samo master kvlteri :(
za običnog kvlta mora bit samo ono s kozom i krvlju napisano kvlt :(
Lord Jambrek
30-01-2009, 20:09
jebote, to što si ti naveo, to rade samo master kvlteri :(
za običnog kvlta mora bit samo ono s kozom i krvlju napisano kvlt :(
Malo sam ispao id đira, nisam znao da su se kvlteri počeli dijelit na kvltere i master kvltere :(
Dreamer Deceiver
30-01-2009, 21:16
uvijek mora biti netko iznad :(
ali kažu da master kvlteri ne postoje... da su samo legenda...
jedini način da ih pronađeš je da ideš u najmračnije norveške šume, gdje prema legendi, svakodenvno siluju zmajebe :(
MasaKrisT
30-01-2009, 22:45
...a glavni zmajeb se prema legendi zove Jebozmaj....
King tiger
30-01-2009, 23:27
Jebozmaj ist krieg
Dreamer Deceiver
30-01-2009, 23:31
mali offtopic,a ? :(
trebali bimo otvoriti temu o jebozmaju i tru kvlteru :(
Dreamer Deceiver
30-01-2009, 23:59
i kriegu naravno :(
ll21, očes li ti imati tu čast ?
ili nisi dovoljno kvlt ?
eto pa drkajte, ja vec u transu (par dana):
Behemoth - Episode I - Preproduction 2009 (Kht_-R9SpdE&feature=channel_page)
behemoth nije offtopic...nikad...ni u kojoj temi... :(
razocaro si me :(
Duke of Earl
31-01-2009, 01:55
MasaKrisT
31-01-2009, 12:02
Duke avatar ti roxa,jedno pet min sam gledao u nadi da ce se prekinuti...
da nebude offtopic,na moju veliku zalost tek sam sad u punom sjaju otkrio Saxon,dok sam ga prije samo preletio,sramim se.
Dreamer Deceiver
31-01-2009, 13:25
e zna tko kamo mogu nabaviti majicu na anathemu ?
i orginal album Silent Enigma ?
jebemu, u zadnje vrijeme su postali predobri :pray:
he silent Enigma jedan od najdražih albuma ikada :pray:
mortician
31-01-2009, 17:42
da nebude offtopic,na moju veliku zalost tek sam sad u punom sjaju otkrio Saxon,dok sam ga prije samo preletio,sramim se.
da, i ja sam si tek nedavno dao truda da ih kak spada preslusam, jebeni su mi...mislim da su oni prosle godine bili kod nas, il su trebali bit, ne znam sad tocno...
MasaKrisT
31-01-2009, 17:51
Dolaze sa iced earhtom.
dolazi i hammerfall u 4 mjesecu
enivej, back to topic.
sada dali vi mislite da probam za pocetak dostici razinu obicne kvltnosti, ili da se potrudim pa na master kvltnost idem ?
The Great Duck
31-01-2009, 20:57
Može li mi tko preporučiti par dobrih metal bendova,a da nisu death?Inače volim Iron Maiden i Rammstein.
Mafioz0r
31-01-2009, 21:13
Hmmm, Rammstein? To me podsjetilo na jedan genijalan bend kojeg sam otkrio neki dan, Turmion Kätilöt (http://en.wikipedia.org/wiki/Turmion_Katilot), najlakše ih je opisati kao Rammstein s tekstovima na finskom. Koga zanima, nek nabavi prvi album "Hoitovirhe".
Teurastaja (7Iqv9ukUtDI)
Rautaketju (P7T-x9UDFSs)
Može li mi tko preporučiti par dobrih metal bendova,a da nisu death?Inače volim Iron Maiden i Rammstein.
hammerfall, blind guardian, iced earth, apocalyptica, dream theater.....
Aerospark
02-02-2009, 09:45
YjoMFfE54Bg
SID METAL, ili kako ga ljudi zovu, tetris rock :D
moze jedna melodeath preporuka odma sada odma ? ^^
edit: da nije cob/wintersun/ensiferum.
Duke of Earl
02-02-2009, 16:01
Arsis (http://www.metal-archives.com/band.php?id=5819), malo više tehnički orijentirani, zato ih i volim.
Darkest Hour (http://www.metal-archives.com/band.php?id=3484), malo vuku na metlkor, ali su jedan od najkvalitetnijih novijih Metal bendova, zadnja 2 albuma obavezna.
Arsis (http://www.metal-archives.com/band.php?id=5819), malo više tehnički orijentirani, zato ih i volim.
Darkest Hour (http://www.metal-archives.com/band.php?id=3484), malo vuku na metlkor, ali su jedan od najkvalitetnijih novijih Metal bendova, zadnja 2 albuma obavezna.
budem preslusao pa javim dojmove, hvala duke.
mortician
02-02-2009, 16:35
probaj sa ovime:
At The Gates - meni najdrazi melodeath
bmgOogtg ... re=related (bmgOogtgabI&feature=related)
Edge of Sanity - vuku na progressive al prejebeno
hzU5bJD3 ... re=related (hzU5bJD3RHE&feature=related)
Amorphis - posljednji njihov album, meni odlican, nije ko prva 2,3 dok su bili death metal al probaj
fK7afbGDth4
crnisokol
02-02-2009, 18:51
e može par power metal preporuka?
Blind Guardian je must na tom podrucju.
crnisokol
02-02-2009, 19:02
Blind Guardian je must na tom podrucju.
imam njih več na kompu..može neki manje poznat bend..al dobar
Hmmm, Rammstein? To me podsjetilo na jedan genijalan bend kojeg sam otkrio neki dan, Turmion Kätilöt (http://en.wikipedia.org/wiki/Turmion_Katilot), najlakše ih je opisati kao Rammstein s tekstovima na finskom. Koga zanima, nek nabavi prvi album "Hoitovirhe".
Teurastaja (7Iqv9ukUtDI)
Rautaketju (P7T-x9UDFSs)
:)
To je 2. metal bend koji sam poslušao,onak prije 2 godine?Kada sam ja pričao da mi je dobar,nitko me nije fermao,ali mislim to što sam bio retaj je bilo dio toga...
Oko power metala,Sabaton i Hammerfall,sada bu došao netko i popljuvao ih jer pjevao o tenkovima(Sabaton) i jer su prepolarni(Hammerfall)
Al ajde i save you the trouble,samo probaj i vidi da li ti je dobro
crnisokol
02-02-2009, 19:15
hvala na preporuci..dopada mi se ovaj hammerfall ;)
a što se tiče sabatona, oni su mi odlični..samo im ovaj novi album nije baš nešt
sabaton, falconer, morifade
Mafioz0r
02-02-2009, 19:24
Melodeath :
Mors Principium Est (http://www.metal-archives.com/band.php?id=6494)S- Pure (dNP68roEQBY)
The Unborn je must-have album za svakog melodeath fana, meni najbolji album tog žanra.
Power metal :
Hibria (http://www.metal-archives.com/band.php?id=3813)S- Defying the Rules (azNuRrU05ek&feature=related)
Uber.
Persuader (http://www.metal-archives.com/band.php?id=987)S- Judas Immortal (8wI4GrwVl9U)
Malo agresivniji power metal. Posebna pohvala ide na vokal, koji zvuči ko prolupali Hansi Kursch iz Blind Guardana.
Aerospark
02-02-2009, 20:16
probaj:
Soilwork - Rejection role
odVeW4FCBF4
Disarmonia mundi - Resurrection code
TbMQccRkDwc
Dead by april - lost
6-TlL8-T6-s
All that remains - Six
wHYJ-XX86cE
All that remains - This calling
qYEvPBOgBp4
(iako nisam siguran jeli ATR melodeath ili metalcore)
Dark age - Outside the inside
foi4moiuDFQ
Scar symmetry - Ghost prototype I (imaju malo lakši vokal, a nekad i death vokal)
4EahI852ZjA
Melodeath :
Mors Principium Est - Pure
The Unborn je must-have album za svakog melodeath fana, meni najbolji album tog žanra.
također moja preporuka
enjoy :P
evo taman slušam prvi danzig album, kako je jebeno moćan :pray:
ali predobra stvar
Duke of Earl
02-02-2009, 20:33
evo taman slušam prvi danzig album, kako je jebeno moćan :pray:
ali predobra stvar
O da, drugi mi je još bolji, a i treći je odmah tu negdje, Danzig je kralj.
baldrick_
02-02-2009, 21:39
i kasniji radovi su mu dobri - lucifuge (ili luciferi, mešam ih) je odličan - the naked witch, black mass.. mnogo gotivan zvuk gitare.
MasaKrisT
03-02-2009, 23:40
Suska se o nekakvom mega-drunk-okupljanju za Iced Earth,a forumasi?:)
Moja dva frendača iz Karlovca, MTF i ja dolazimo sigurno na koncert. MTF mi danas rekao da će možda i Mafioz0r ići. Sada si još samo ti upitan. Lako se skupimo i razvaljujemo. Ja planiram biti u prvom redu i izjavljivati Barlowu I Schafferu ljubav najglasnije što mogu :)
MasaKrisT
03-02-2009, 23:47
Ja upitan???moja karta se vec osusila:)jedini bed je sto sam taj dan na akademiji pa neznam dokad popodne cu morat tamo bit:)
Mafioz0r
04-02-2009, 00:12
MTF mi danas rekao da će možda i Mafioz0r ići.
Pošto mi danas apsolutno svi otkazali za Samael u četvrtak, moram to nadoknadit Iced Earthom. Istina, to će mi oštetit fond za utege, al Iced Earth je Iced Earth. Vidimo se.
EDIT :
Ide itko na Kreator/Eluveitie sljedeću srijedu? Ja već kupio kartu.
Masa, znači da si sam ili? Mislim, nitko od tvoje ekipe ne ide?
Bilo kako bilo, razmjenit ćemo brojeve mobitela pa ćemo se lijepo na dan koncerta sve dogovoriti, popiti koju, vrištati ko tinejđerke i orgijati :)
enivej, sta se tice onih bendova nisam jos sve uspio poslusati, al budem.
od ovih sta sam slusao mi je najbolji Mors Principium Est, ownaju.
usput sam otkrio Powerglove (video game metal) i preowna mi :D
zanima me dal ima jos nesto iz tog zanra osim powerglovea ?
Dreamer Deceiver
04-02-2009, 07:46
Slusa ko My Dying Bride?
meni se ne sviđaju :(
imaju par okej stvari, ali nisu mi neš posebno :/
MasaKrisT
04-02-2009, 08:15
Masa, znači da si sam ili? Mislim, nitko od tvoje ekipe ne ide?
Bilo kako bilo, razmjenit ćemo brojeve mobitela pa ćemo se lijepo na dan koncerta sve dogovoriti, popiti koju, vrištati ko tinejđerke i orgijati :)
Ma iz pz ide 6-7ljudi sigurno:)bit ce nas.al orgijat cemo svakako:)
@norther: powerglove rula,imas jos megadriver,al powerglove mi je jaci:)))kad tetris zasviraju hehe:)
edit: reklama : Glasajte za nastup We Come Onea na minivalu
http://www.minival.com/minival/detail/bands/25
glasati mozete svakih 12h,hvala:)
ulazite i u nagradnu igru.
u 4 mj ocekujte we come one slusaonu u runi:)
mortician
04-02-2009, 13:19
EDIT :
Ide itko na Kreator/Eluveitie sljedeću srijedu? Ja već kupio kartu.
ja idem...daj mi samo reci kolko je cijena karte? i ako zans mozda broj koliko ih je u preprodaju pusteno?
Ja već kupio kartu.
[/quote]
Ja sam kupio Pleasure to Kill zakrpu a ne idem :|
Mafioz0r
04-02-2009, 20:52
Karta je 150 kn, imaš za kupit u Runi (i bircu i dućanu). Ne znam kolko ih je u prodaji.
Osim Kreatora i Eluveitie još sviraju 2 benda :
Caliban (http://www.metal-archives.com/band.php?id=9547)S- prema ovom kaj sam poslušo na YT, prosječan metalcore bend.
Emergency Gate (http://www.metal-archives.com/band.php?id=81128)S- prokleto smeće od power metala koje ćemo nekako morat pretrpit.
Karta je 150 kn, imaš za kupit u Runi (i bircu i dućanu). Ne znam kolko ih je u prodaji.
Osim Kreatora i Eluveitie još sviraju 2 benda :
Caliban (http://www.metal-archives.com/band.php?id=9547)S- prema ovom kaj sam poslušo na YT, prosječan metalcore bend.
Emergency Gate (http://www.metal-archives.com/band.php?id=81128)S- prokleto smeće od power metala koje ćemo nekako morat pretrpit.
@kaliban
teme: Inner Struggles, Society, Love, Relationships
o faking holy facepalm :(
jebeni emo fegeti
drago mi je što ne idem
Slazem se,pjevanje o ljubavi,drustvu,i problemima je totalno emotski.Treba ih sve zrtvovat.
tako je :pray:
btw, it's DeathhammerStime!
Toxic Radiation (cBke99hbnjw)
Witchfukker (fAIKA8VB1bE&feature=related)
Demonz in Leather (zpWFAbuSTM4&feature=related)
Mafioz0r
04-02-2009, 23:10
Samael, mislim da nisi skužio LL-ov sarkazam. :D
Anyways, Caliban... sumnjam da ću ih ikad aktivno slušat, al ako bude wall of death i ak izbjegavaju "jumpdafuckup" (mrzim tu jebenu riječ), poslužit će ko solidna priprema za Kreator. Nisam baš izbirljiv kad je riječ o predgrupama.
mortician
05-02-2009, 00:45
kreator i caliban...a mislim kombinacija je ajme majko...isti k ko da idu slayer i bullet for my valentine na turneju zajedno:(
MasaKrisT
05-02-2009, 18:28
probably ima metalcoreovaca koji ce doci samo zbog calibana-.-
ugl saxon lajkam sve vise:)lagano se nabrijavam:=)
Mafioz0r
05-02-2009, 19:56
Ma, općenito si bendovi na tom koncertu ne pašu po žanru - power, thrash, folk metal i metalcore. Srsly, wtf.
OT :
Herrschaft (http://www.metal-archives.com/band.php?id=79364)
Francuski electronic/industrial metal, zasad izdali jedan album, koji je po meni čisto solidan - preporuka fanovima žanra.
Human Soul (G2SZv7GclX0)
Valliant (xaTQCRRMmkU)
"jumpdafuckup" (mrzim tu jebenu riječ)
koji the kurac je jumpdafakap? to sam vidio na slici time treacheryja, zadarskog "metal" benda, ali neznam odakle je...
Duke of Earl
05-02-2009, 21:39
"jumpdafuckup" (mrzim tu jebenu riječ)
koji the prozor je jumpdafakap? to sam vidio na slici time treacheryja, zadarskog "metal" benda, ali neznam odakle je...
Evo ti objašnjenja:
Soulfly - Jumpdafuckup (ImoSvuVek0I)
Ukratko, Nu Metal se doslovno sam isparodirao, a usput je i objašnjenje zašto je njihova glazba tako jednostavna i neinventivna. Jedini cilj je da jumpdafuckupaš na njihove teen angst tekstove.
volio bi jump da fak upati po njihovim zubima
Jumpdafuckup :pray:
Isuse koji Bogovi :pray:
kat
koji the prozor je jumpdafakap? to sam vidio na slici time treacheryja, zadarskog "metal"Sbenda, ali neznam odakle je...
cemu navodnici ?
sry za dbl post, edit ne radi.
enivej tek sam otkrio death :oops: (bend), pa ako moze preporuke albuma // pjesama ?
od albuma imam The Sound Of Perseverance i Human ^^
hvala.
Duke of Earl
07-02-2009, 02:04
enivej tek sam otkrio death :oops: (bend), pa ako moze preporuke albuma // pjesama ?
hvala.
Symbolic. ODMAH.
MasaKrisT
07-02-2009, 12:20
Neznam koliko vas zanima ali 16.6 Slipknot u Domu Sportova :pray: ide se.
daj mi snajper i 9 metaka da ih raspodijelim po onim maskama...
nikakve tr00 spike nisam spomenuo, samo mi se gade, i da razjasnim, da mejdeni imaju nakve maske isto bih govorio...
citas li moje postove?
nikakve tr00 spike nisam spomenuo
hvala.
cijeli prvi... scream bloody gore!
daj mi snajper i 9 metaka da ih raspodijelim po onim maskama...
ah, doc ces i ti polako do deatha i blacka.
ja osobno nisam nikada slusao slipknot jer mi jednostavno ne pasu, i to je to.
enivej, buckethead ima masku, pa owna boga :(
mah, meni death i black ne smeta ono, mogu slusati, ali jednostavno me ne dotiče na taj nacin da mogu reci da ''slusam'' death i black... i da, bakethed ima kul masku za razliku od onih nakaza...
koj vas kurac boli kak band izgleda? vazna je glazba...
meni osobno slipknot nekad bas fino sjedne za poslusat, ali live su mi uzas kolko sam cuo po jubituju :D
MasaKrisT
07-02-2009, 17:16
Sto se izgleda tice,prica se da ce na toj turneji najvise stare stvari derat,stare maske,i stari kombinezoni.dakle performans i stari slipknot= konc za pamcenje.mada je meni osobno novi album prepre.al ajde..snuff..:(
Ugl netko je rekao da nebi slusao iron maiden da imaju maske,mislim,kakav je onda tvoj glazbeni ukus?slusas ekipu po oblacenju?ubiti da kad bruce stavi svoju masku live na koncertu od tog trena oni sakaju.stvarno.
a niste me skontali, nema veze sta sviraju i kako sviraju i ko su uopce, gadni su i u tome je stvar...
i nemam nista protiv maski, ali ono je pretjerivanje po mom ukusu i krajnje je ružno, po mom ukusu...
i ne znam koji kurac se uopce palite samo sto sam rekao da bi im rado proluftao maske... jer su mi gadni... nisam niti spomenuo muziku koju sviraju, chill out kay?
To je malo glupo suditi po izgledu , iako ne branim slipknot niti ista, ko voli nek izvoli.
Nego , Nattefrost preowna :pray: (hvala Duke).
Aerospark
07-02-2009, 22:18
Nb4rQ0yH ... re=related (Nb4rQ0yHXuk&feature=related)
Disarmonia Mundi - Nihilistic Overdrive
Tek sam je sad otkrio, vgg pjesma, (ako nevolite melodeath, zaobilazite :))
D.E.M.O.
07-02-2009, 22:31
koja je razlika izmedju extreme powera i melodeta? :o
Aerospark
07-02-2009, 22:38
afaik extreme power je dragonforce a melodeath bendovi tipa soilwork, in flejms, at the gates, disarmonia mundi, primjeti se po vokalu valjda :P
Mafioz0r
07-02-2009, 23:03
afaik extreme power je dragonforce SNot rly. :)
Osim eventoalno blastbeatova, nema ništa "ekstremno" u njihovom zvuku.
Extreme power je power metal s minimalnim elementima deatha, uglavnom su to growl ili blastbeatovi. Children of Bodom, Kalmah, Skyfire i slični. Po meni sve to spada u melodeath.
Kalmah - The Groan of Wind (rqBexdo1CME)
A melodeath je... hmmm, melodeath. Prije sam bio veliki fanboy, al s vremenom sam skužio dosta nedostataka žanra i prestao ga tolko slušat.
OMG OMGZ MELUDICK DETH METIL R SOOOOMG AWESOME IT HAS TEH MELODY AND TEH BROOTALITY!!!1!!
Ili tako nešto.
Bendovi koje trpaju pod melodeath zapravo nemaju prevelike veze s deathom. Po riffovima su većinom power metal, a od death elemenata koriste, kao što sam spomenuo, polu-growl i blastbeatove. Istina, to bi moglo značit da je sve to extreme power, al nije. Ima tu dosta death metal bendova koji su s vremenom unijeli više melodije u zvuk, bendova koji koriste riffove death metala i kombiniraju ih s klavijaturama, samplovima, orkestrom ili folkom, metalcore bendova koji su "prežestoki" da ih se trpa u metalcore, itd. Melodeath je širok pojam i u njega se ovih dana trpa sve s dosta melodije i growlom. A vrsta vokala nije dovoljna da nekom bendu odredi žanr.
EDIT :
Za Disarmonia Mundi znam već neko vrijeme, al dosad nisam našo neku pjesmu vrijednu spomena koja bi me natjerala da ih više proučim. Nihilistic Overdrive je vgg, mislim da ću nabavit album Mind Trics. Ak mi se svidi, budem poslušo Fragments of D-Generation, vidim da ima dobre ocjene na Archivesima.
Aerospark
07-02-2009, 23:14
/kat
U pravu si, a dragonforce je self-proclaimed extreme power metal, a čovjek je tražio razliku između ta dva žanra i iznio sam svoje subjektivno mišljenje o tome, bilo ono točno ili ne. Nisam baš u stanju čovjeku napisati esej o kompletnoj razlici u glazbi tih dvaju žanrova :)
No evo, mafiozor pretty much sums it up
Barathrum
09-02-2009, 00:29
koja je razlika izmedju extreme powera i melodeta? :o
razlika je u tome extreeme power ne postoji vec je izmisljotina skupine nadobudnih gayeva koji vole izmisljati gluposti.
dragonforce je cista kombinacija progresive i powera. znaci progressive/power.
a melodicni death je od 2004 sve na isti kalup.
znaci tisuce bendova soundom koji zvuci kao Norther, Bodom, In flames, ...
Barathrum
09-02-2009, 00:38
afaik extreme power je dragonforce SNot rly. :)
Osim eventoalno blastbeatova, nema ništa "ekstremno" u njihovom zvuku.
Extreme power je power metal s minimalnim elementima deatha, uglavnom su to growl ili blastbeatovi. Children of Bodom, Kalmah, Skyfire i slični. Po meni sve to spada u melodeath.
Kalmah - The Groan of Wind (rqBexdo1CME)
A melodeath je... hmmm, melodeath. Prije sam bio veliki fanboy, al s vremenom sam skužio dosta nedostataka žanra i prestao ga tolko slušat.
OMG OMGZ MELUDICK DETH METIL R SOOOOMG AWESOME IT HAS TEH MELODY AND TEH BROOTALITY!!!1!!
Ili tako nešto.
Bendovi koje trpaju pod melodeath zapravo nemaju prevelike veze s deathom. Po riffovima su većinom power metal, a od death elemenata koriste, kao što sam spomenuo, polu-growl i blastbeatove. Istina, to bi moglo značit da je sve to extreme power, al nije. Ima tu dosta death metal bendova koji su s vremenom unijeli više melodije u zvuk, bendova koji koriste riffove death metala i kombiniraju ih s klavijaturama, samplovima, orkestrom ili folkom, metalcore bendova koji su "prežestoki" da ih se trpa u metalcore, itd. Melodeath je širok pojam i u njega se ovih dana trpa sve s dosta melodije i growlom. A vrsta vokala nije dovoljna da nekom bendu odredi žanr.
EDIT :
Za Disarmonia Mundi znam već neko vrijeme, al dosad nisam našo neku pjesmu vrijednu spomena koja bi me natjerala da ih više proučim. Nihilistic Overdrive je vgg, mislim da ću nabavit album Mind Trics. Ak mi se svidi, budem poslušo Fragments of D-Generation, vidim da ima dobre ocjene na Archivesima.
:rotfl: - rolling on the floor smiling till death.
vece nebuloze nisam u zivotu procitao, cestitam probio si plafon... :rotfl:
samo bih dodao, blast bitovi postoje prije nego je sami death kao i njegov subgenre melodic death nastao, stvoren kao i growl. jer inace dva bass bubnja su se koristila davno prije u poweru i heavy metalu a pogotovo thrashu, dvostruka pedalina koja daje slican udarni tempo najcesce u thrashu, kasnije blacku pa i u kombinaciji metala sa industrijalom a to sto ti melodicnost usporedjujes sa powerom, ocito ni sam neznas sto znaci rijec MELODICNO jer tebi je sve sto je melodicno power. sigurno onda ni melodicni black metal nije black emtal vec power po tebi. procui najprije progresivu jer progresiva utemeljuje klasiku, i odatle melodicnost, pa se potom kad je ensto melodicno ne usporedjuje sa powerom, metalom uopce vec progressivom, eh da sad bi samo trebao naucit sto znaci PROGRESSIVE, al hebiga, uz toliko knjiga o metalu predpostavljam da srao bih ovakva sranja kao ti. ma tko te samo obrazovo tako "pametnog"...boze sacuvaj me izmisljotina. :rotfl:
drugo: nekon vise od 5 tisuca preslusanih ebndova i njihovih albuma ne vjerujem da ima ikoji brzi i inovativniji metal-rock bend od japanskih rock i metal bendova.
Duke of Earl
09-02-2009, 01:04
samo bih dodao, blast bitovi postoje prije nego je sami death kao i njegov subgenre melodic death nastao, stvoren kao i growl. jer inace dva bass bubnja su se koristila davno prije u poweru i heavy metalu a pogotovo thrashu, dvostruka pedalina koja daje slican udarni tempo najcesce u thrashu, kasnije blacku pa i u kombinaciji metala sa industrijalom a to sto ti melodicnost usporedjujes sa powerom, ocito ni sam neznas sto znaci rijec MELODICNO jer tebi je sve sto je melodicno power. sigurno onda ni melodicni black metal nije black emtal vec power po tebi. procui najprije progresivu jer progresiva utemeljuje klasiku, i odatle melodicnost, pa se potom kad je ensto melodicno ne usporedjuje sa powerom, metalom uopce vec progressivom, eh da sad bi samo trebao naucit sto znaci PROGRESSIVE,Sal hebiga, uz toliko knjiga o metalu predpostavljam da srao bih ovakva sranja kao ti. ma tko te samo obrazovo tako "pametnog"...boze sacuvaj me izmisljotina. :rotfl:
Ideš, daj sad to sve preformuliraj i ponovno napiši da svi shvatimo što si točno htio reći, ja apsolutno ne vidim poantu ovog posta, pogotovo boldanog dijela.
Koliko sam uspio pohvatat, po tebi sav progressive mora bit melodičan, ergo, SVI Melodic Death bendovi su po tome progresivni, mislim, WTF. Znam da slušaš Metal, pa evo jedan Progressive Metal primjer apsolutne nemelodičnosti:
Meshuggah - I (Vt9KGhveces)
Ovdje melodije skoro uopće nema, a Meshuggah se smatra jednim od najvećih bendova Progressive Metala, cijenjen i od strane Prog Rock fanova, isto kao i Metal slušatelja. A što se tiče Rocka, cijela RIO i Kraut Rock scena je primjer nemelodičnosti i abrazivnosti zvuka, ali itekako spada pod Progresivu, evo ti jedan dobar primjer:
Univers Zero - Central Belgium in the Dark (cSYC79PHKUo)
Dreamer Deceiver
09-02-2009, 07:15
barathrum je master kvlter :shock:
Mafioz0r
09-02-2009, 10:15
bang bang feuer frei
Jesam ja reko da je sve melodično power? Nisam. Samo sam spomenuo da su dosta melodeath bendova zapravo power metal s growlom. I pobogu, znam da su i blastbeatovi i growl nastali prije deatha. Al ako tvrdiš da to nisu death elementi u melodeathu, onda molim te prosvjetli me i reci što jesu. Spomenuo si da svi melodeath bendovi zvuče ko Bodomi i Norther (yeah right), al nisi objasnio što ti bendovi kombiniraju. Ono, kužim da melodeath kod većine bendova nema prevelike veze s deathom, al sam si reko da je podžanr istoga.
A to kolko si bendova poslušo nema veze s ičime i neću ulazit u raspravu o tome.
Ali ti ne kontas , on je preslusao preko 1 TB muzike !!111
baldrick_
09-02-2009, 14:56
drugo: nekon vise od 5 tisuca preslusanih ebndova i njihovih albuma ne vjerujem da ima ikoji brzi i inovativniji metal-rock bend od japanskih rock i metal bendova.
mislim da imaš pogrešan pristup muzici - ko je poenta puštanja jednog albuma za drugim, bez da uopšte poslušaš tu muziku? poenta je uživanje u muzici, ali ok, postoji mnogo ljudi koji ne uživaju nego puste muziku samo da im svira u pozadini (kao što je meni tv uvek uključen) i to je ok, ali nije ok kad dođeš i kreneš nekom da sereš kako znaš mnogo više od njega samo zato što si preslušao mnogo albuma. ti si tu najveći gubitnik, možda i imaš teorijsko znanje, ali nisi nikad uživao u muzici. ja sam 5.000 puta preslušao master of reality. ti si samo jednom. ja sam uživao. ti nisi. ko je tu gubitnik?
Duke of Earl
09-02-2009, 15:14
mislim da imaš pogrešan pristup muzici - ko je poenta puštanja jednog albuma za drugim, bez da uopšte poslušaš tu muziku? poenta je uživanje u muzici, ali ok, postoji mnogo ljudi koji ne uživaju nego puste muziku samo da im svira u pozadini (kao što je meni tv uvek uključen) i to je ok, ali nije ok kad dođeš i kreneš nekom da sereš kako znaš mnogo više od njega samo zato što si preslušao mnogo albuma. ti si tu najveći gubitnik, možda i imaš teorijsko znanje, ali nisi nikad uživao u muzici. ja sam 5.000 puta preslušao master of reality. ti si samo jednom. ja sam uživao. ti nisi. ko je tu gubitnik?
:shock: Ajhaj, prvi put da se slažem s tvojim mišljenjem, nije stvar u količini preslušane glazbe, nego u razumijevanju i uživanju u njoj.
Nego,postao sam CoF fenboj :(
kenanov utjecaj ? :(
mene je bio silovao sa her ghost in the fog, al na tome sam stao :(
Dreamer Deceiver
09-02-2009, 21:43
ja znam samo nimfetamin :(
kenane, ideš na blok :(
ne želim biti kao ti :(
Duke of Earl
09-02-2009, 21:52
I mene je pokušao vrbovati i djelomično je uspio :(
Kenan je gej koji siluje gej spiku. :(
Dreamer Deceiver
09-02-2009, 22:44
ne želim biti kao ti :(
Daj,svi mi zelimo bit Kenan.
Nego,CoF je predobar,bez obzira sto su "komercijalni" i tako ta sranja :(
meni se danii gadi, mislim ko vokal mi se gadi... a i po skakutanju :(
ono imaju okej glazbu, danii u nekim trenutcima ima stvarno super vokal , ali kad počne skvičit :(
jedino temptation valja sa onom picokom...ufffffff....
Šta je trebaš?
Mene nije pokušao vrbovati
Dajte kurve, rana black era CoF-a rula :(
Ni ja ne volim ove novije stvari , samo da se zna :P
Mafioz0r
10-02-2009, 09:26
Mene je Luka probao vrbovati. Bumo vidli jel uspio kad poslušam Dusk and Her Embrace.
Inače mi se ovih dana najviše vrti Samael, koje je to savršenstvo od benda, nemrem vjerovat. Znam da sam ih prije spominjo, al jebiga, moram opet. Preownaju™.
The Cross (zjpeRJpGVLs)
Year Zero (Wk8qYmujHCM)
Mafioz0r
14-02-2009, 16:41
Sad se sjetio da sam zaboravio javit dojmove s Kreatora.
Svirala su 4 benda - Emergency Gate, Eluveitie, Caliban i Kreator, tim redosljedom. Koncert je trebo počet u 20:00, al očito su ga ranije tog dana pomaknuli za sat vremena ranije. Đubrad. Ja išo s curom, i oboje smo morali otić doma nakon škole, ostavit stvari i sve to, pa smo došli u Boogaloo oko 20:45, kad su Eluveitie svirali Inis Mona, tj. predzadnju pjesmu. Uglavnom, mi mislili da sve počinje u 8 i očekivali da će kasnit s početkom... i propustili Eluveitie. Damn. Sljedeći su bili Caliban, njemački metalcore bend kojeg je publika obožavala, što je bilo očito kad su počeli vikat "Kreator kreator kreator" ili im dobacivat "Odite se doma rezat", "Emo salama reže se sama" i slično. Al fakat su suxali. Reciklirane pjesme, iritantni vokali (i glavni i prateći), i lejm pokušaji motiviranja publike na stvaranje poga. Ali hej, nisu rekli "JuMpDaFuCkUp". Yaaay. Nakon kratke pauze, na red je došo Kreator. Isuse bože prejebeni uber ownage. Tek kad su oni počeli se dvorana do kraja popunila (prije je bilo neš malo ljudi u prvim redovima, ostali skroz iza ili izvan dvorane). Podivljala publika, odlično raspoloženi Mille Petrozza i prilično raznovrsna setlista. Bilo je tu svega, od pjesama sa zadnja 2 albuma do klasika s ranijih. Flag of Hate, Pleasure to Kill, Phobia, Enemy of God, Tormentor, itd. Sve je to trajalo solidnih sat i pol svirke. Inače, pohvala ide organizatorima na kratkim pauzama između bendova, nije tu bilo +30 min čekanja, nego oko 10 minuta, eventualno 15 prije Kreatora.
MasaKrisT
14-02-2009, 23:25
Cuo sam da je zvuk suxo?:(istina?
kakav je plan za sub?ja doalzim u 12 i nadam se da sam gotov sa obvezama do16-17h
Mi iz Karlovca dolazimo dost rano, već oko 15, pa onda se malo smucat po gradu i onda pravac boogaloo. Malo mi sjebano to što je Iced Earth već u pola 21, tako da pretpostavljam da će cijeli koncert već biti gotov oko ponoći. Morat ćemo nać neku lokaciju di ćemo bit do jutra. Mislim, ne znam za vas ekipu iz Požege, ali ja mislim da mi nemamo vlak poslije 23, jedino ako ide kakav bus.
Biće banana :)
MasaKrisT
14-02-2009, 23:41
Nema vlaka prije jutra,ali zato ima ekipa+birc :friends: ,i onda kod cure u stan u krevet:)(niste pozvani :wink:)
Meni ce trebat neko da me na trgu pokupi jer neznam rutu do bugaluica.)
Aj, bumo te mi onda pokupili. Znači, s foruma idemo ti, MTF, Mafiozor i ja, te još moja 2 frenda. Kaj je sa tvojom ekipom iz Požege?
MasaKrisT
15-02-2009, 00:10
Oni deru vlakom,a ja autom,poznavajuc njih bit ce dovoljno pijani da se ne jave al da ih nadjemo pred bugaluom:)
Mafioz0r
15-02-2009, 12:09
Cuo sam da je zvuk suxo?:(istina?
Kreator i Caliban su se normalno čuli. Eluveitie je bio najzahtjevniji bend kaj se razglasa tiče, a od njih sam čuo 2 pjesme - Inis Mona, na kojoj se sve solidno čulo, i Tegernako, kojeg je razglas potpuno uništio, niš se nije moglo čut osim bubnjeva/gitare/vokala. Za ostatak pjesama ne bih znao... kao što rekoh, propustio sam ih.
EDIT : Mortician, jesi na kraju išo na Kreator?
King tiger
15-02-2009, 14:27
caliban owna.
mortician
15-02-2009, 16:01
EDIT : Mortician, jesi na kraju išo na Kreator?
imao sam ispit na faksu u cetvtak ujutro(koji sam polozio :)) tak da je koncert otpao...ajd ak nist gledao sam ih vec tak da ok je...
isao ko mozda na turisas/dragonforce u maribor?
smartass
15-02-2009, 20:51
tražim metal bend sa odličnim vokalom i tekstovima..gdje nema puno deranja..može i bez toga
e da su melodije nešto lakše.. da ne budu preteške..
kakvi bg ^^
probaj sabaton:
Sabaton - Cliffs Of Gallipoli (oOCe2Y7iVF8&feature=related)
probaj hammerfall:
Hammerfall - Take The Black (5zJRjhGJta0)
probaj Morifade:
Morifade - Reborn (ybYXDu3Y2ME&feature=PlayList&p=0F89DFD509126BBE&playnext=1&index=3)
probaj falconer:
A beggar hero (zl5uJelxRl8)
Arbiter of Change
15-02-2009, 21:32
Bilo koji power.Probaj sa Blind Guardianom.
Jedino ako preporučaš ranije albume i ovaj zadnji. Inače su njihovi noviji albumi (sa zadnjim kao iznimkom) previše intenzivni većini, posebno ako ih prvi put slušaju, zbog višestrukog layeranja glasa koji BG primjenjuje (zaglušenost, jel'te).
Evo trazim nesto da me malo makne sa elektronike, metal bend s prizvucima irske/škotske glazbe
Duke of Earl
15-02-2009, 22:18
Evo trazim nesto da me malo makne sa elektronike, metal bend s prizvucima irske/škotske glazbe
Primordial (http://www.google.com/url?q=http://www.metal-archives.com/band.php%3Fid%3D400&ei=24WYSbuUFpK60AXqmYS7Ag&sa=X&oi=spellmeleon_result&resnum=1&ct=result&cd=1&usg=AFQjCNH6zLJHh1LYaDIrPIHEE2Ta3gksCg)
Cruachan (http://www.google.com/url?q=http://www.metal-archives.com/band.php%3Fid%3D86&ei=DIaYSYnFEIa20AWFspHBAg&sa=X&oi=spellmeleon_result&resnum=1&ct=result&cd=1&usg=AFQjCNHCdrDxs-GGs1RAXZYVx23e-QnHqg)
Suidakra (http://www.metal-archives.com/band.php?id=487)
Eluveitie (http://www.metal-archives.com/band.php?id=13991)
Osobni favorit mi je Primordial, svi albumi su zakon, ali prvo nabavi To The Nameless Dead.
Ajme meni, balkanski se cuje:
VoOvBadb ... re=related (VoOvBadbJmI&feature=related)
Slusajte malo pocetak pazljivije.
Duke of Earl
15-02-2009, 22:33
Brijem da je to ipak ruski :)
Zahvaljujem na prijedlozima, poslusao sam sada nekih 10-tak pjesama i od predlozenih bendova samo mi Cruachan ne lezi. :thumbs2:
MasaKrisT
16-02-2009, 00:18
Meni upravo danas gledao DVD Roundhouse tapes:)prejak koncert:=)
mortician
16-02-2009, 02:45
Kome ovdje Opeth jako boguje?
tu sam :)
svi albumi su im nesto, al ono 2 najdraza su mi Morningrise i Damnation...i Blackwater Park...mah svi ownaju :D
kak sam sretan bil dok sam vidio da su potvrdili za brutal assault ove godine...onak kraj mase grinda i brootale Opeth:)
Dreamer Deceiver
16-02-2009, 07:05
Kome ovdje Opeth jako boguje?
<korisnkik diže ruku, dok mu u glavi svira onaj prejebeni dio Hessian Peela>
Dreamer Deceiver
16-02-2009, 11:27
ofkors :)
Worthaur
16-02-2009, 14:25
Dao mi frend jucer ovaj link xD
gOgg6M1h ... annel_page (gOgg6M1h1CY&feature=channel_page)
masakr ce da bude \m/
mrtvac krvnik :pray:
inace, postao sam fenboj deatha :shy
Mafioz0r
16-02-2009, 21:44
Nije loše, sad se negdje 3-4. put vrti.
"Spid metal je živ!" :D
Nego, danas sam otkrio dva thrash/progressive metal benda koje ću uskoro detaljnije proučit :
Voivod (http://www.metal-archives.com/band.php?id=115)S- Fix my Heart (oA6ePtEsmy8)
Depressive Age (http://www.metal-archives.com/band.php?id=1586)S- Electric Scum (http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=160601011)S(nema na YouTube)
mortician
17-02-2009, 00:12
da da, voivod je skroz ok...ja bas slusam Xentrixa ak je ko cuo...
Voivod je dobar.
A i ovaj Horor Piknik,nelose,slusam sad:D
liriksi :(
jel to zajebancija ?
Lord Ragnarok
17-02-2009, 00:43
http://www.krscanska-prorocka-crkva.hr/ ... lcima.html (http://www.krscanska-prorocka-crkva.hr/PozdravMetalcima.html)Sima lockani topic u alt-f4 ali eto, da bude i u metal temi ovaj linkic
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.