PDA

Pogledaj cijelu verziju : METAL

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Worthaur
07-05-2008, 21:26
moze mi tko recu u koju skupinu spada Turmion Katilot,na wikiju je pisalo industrial metal,ali sada wiki je cudan oko tih stvari,meni zvuci malo kao tehno,ali ipak nije
Brijem da je to rock a ne metal jer ih nema na metal archives...

Mafioz0r
08-05-2008, 07:57
Metal Archives skoro sve industrial metal bendove odbija jer misle da su nu metal. Npr, nisu stavili Mnemic (industrial/progressive metal) jer misle da je nu.

Worthaur
08-05-2008, 08:11
Industrial metal is only allowed if the site's staff consider it "more metal related than industrial". =)

Dreamer Deceiver
08-05-2008, 12:01
tako su jedva uvrstili i ministry koji je sad "više metal"

Nodakim
08-05-2008, 12:23
retardirano.....

Mafioz0r
09-05-2008, 07:22
Mnemic je više metal nego industrial, poslušajte par pjesama pa se uvjerite :
Deathbox (HbO7iqpMZ64)
Meaningless (YiWU_n9LRHA&feature=related)
Ghost (9LhjV_Rp07g&feature=related)
Liquid (cYWwQoktzh0&feature=related)
Ne kužim kako na Metal Archives dopuštaju da se stavi Sonic Syndicate (čak tvrde da su melodeath), a Mnemic ne dopuštaju.

Worthaur
09-05-2008, 07:25
Mnemic je više metal nego industrial, poslušajte par pjesama pa se uvjerite :
Deathbox (HbO7iqpMZ64)
Meaningless (YiWU_n9LRHA&feature=related)
Ghost (9LhjV_Rp07g&feature=related)
Liquid (cYWwQoktzh0&feature=related)
Ne kužim kako na Metal Archives dopuštaju da se stavi Sonic Syndicate (čak tvrde da su melodeath), a Mnemic ne dopuštaju.
posluso prvu pjesmu, rofl to je vise metalcore
a vokal je... roflmao
i pitas se zas nisu na metal archives...

Mafioz0r
09-05-2008, 07:33
We don't accept metalcore, unless it's clearly more metal than core.
Čak i ako je metalcore, to je više metal nego core.

Ajd sad poslušaj Shadows Fall i Sonic Syndicate, pa mi daj jedan dobar razlog zašto su na Metal Archives prihvatili njih, a ne Mnmic.

Worthaur
09-05-2008, 08:59
Po ovome sta sam cuo, mnemic je vise hardcore nego metalcore : ))

Sonic Syndicate - Denied (0t0FGyhB6C8)S- recimo da spada pod metal, al ne kuzim po kojoj logici je melodeath o.O glazba je koma i vokal je koma, al na nekim mjestima me podjesca na amorphis D=

SHADOWS FALL - In Effigy (Y0nsaOhaisw)S- sranje je, al ima ok solo... i da, dovoljno je metal da se stavi na metal archives :Đ

Mafioz0r
09-05-2008, 10:19
Po ovome sta sam cuo, mnemic je vise hardcore nego metalcore : ))SNjima je teško odredit žanr, ali definitivno nisu hardcore.

Sonic Syndicate - Denied (0t0FGyhB6C8)S- recimo da spada pod metal, al ne kuzim po kojoj logici je melodeath o.O glazba je koma i vokal je koma, al na nekim mjestima me podjesca na amorphis D=
Jedino što kod njih valja je zgodna basistica. Uber zgodna basistica.

Sickmanno1
09-05-2008, 11:11

I tako nesto bi trebao imati svaki band, al bash svaki :D

Duke of Earl
09-05-2008, 11:16

I tako nesto bi trebao imati svaki band, al bash svaki :D
Imas Bolt Thrower, kaj se zgodnih basistica tice :D

Mafioz0r
09-05-2008, 11:17

I tako nesto bi trebao imati svaki band, al bash svaki :DAgreed.
Btw, jedino McPingvinov bend ima zgodniju basisticu od Sonic Syndicate-a. xD

Maloki
09-05-2008, 15:46
Meni je to čisti Nu, bar kaj se vokala tiče.

Maloki
10-05-2008, 12:06
Da ne uništavamo temu o Judasima, tu vas pitam, LL21 i Jerry - zašto su death i black smeće? Zbog kojih razloga? Dajte neke argumente, a ne samo "smeće su".

Jerry
10-05-2008, 12:22
ostaviosam ti u temi o judasima

Jerry
10-05-2008, 12:31
Da ono,baš svršavam kad se neki isus dere stalno Satan,satan,blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaahhhhhhhhhhh

Maloki
10-05-2008, 12:53
:pray: :pray:
Ono, vidi se da nikad niste probali sami malo proučavat tu glazbu, već donosite zaključke bazirane na čisto retajnim primjerima datim od strane nekog retajnog Iruda na nekom retajnom sajtu.
I savjet - kad vam nešto ne paše nemojte govorit da je to smeće i da su ljudi koji to slušaju ludi, već recite da vam ne paše i gotovo, ovako ispadate glupi :|

Kenyi
10-05-2008, 13:08
i to umnogo glupi,rađe si nađite neke kvalitetnije stvari od deatha i blacka.Izolirajte se od sranja jebga, ima i dosta retajnih hevi metal bendova, i ostali ljude rade predrasude po njima da je cijeli metal sranje, tako i vi radite nama koji slusamo death i black( ne kazem da sam ikakav strucnjak, ali ga poslusam sa vremena na vrijeme).Nema smisla pljuvati neki zanr,ako vam ne pase kazete da vam ne pase,a ne govorit kako je sranje kako je glupo i maloumno,otvorite vase umove :roll:

Worthaur
10-05-2008, 13:13
Da ne uništavamo temu o Judasima, tu vas pitam, LL21 i Jerry - zašto su death i black smeće? Zbog kojih razloga? Dajte neke argumente, a ne samo "smeće su".

Argument je njihovo(black) smjesno obozavanje djavola(kod vecine),nepostojeca tema u tekstovima(osim obozavanja djavola),losi vokali koji se prikrivaju growlom(death),stalno fokusiranje na brutalnost(Marduk)...zao mi je,ali treba vise od "zastrasujuce" slike da bih slusao neku muziku...
Marduk je los, u tom se slazemo =)
A vidim da o growlu nemas pojma, mislis da je lako naucit pravilno growlat, da si ne sjebes grlo? Cak je i teze naucit growlat neg cisto pjevanje jer za cisto pjevanje trebas samo imat prirodan talent i malo vjezbat i to je to

Kenyi
10-05-2008, 13:15
Da, za dobar ujednacen growl, treba trening od malih nogu, sta ti mislis koliko oni dugo vjezbaju da mogu jedan koncert odpjevat,treba bit sve ujednaceno,iste jacine i brzine.

Maloki
10-05-2008, 13:19
Dobro Kenane, malo pretjeruješ, ne treba vježba od malih nogu, ali da se puno treba vježbat je istina.

Kenyi
10-05-2008, 13:20
A dobro ali ipak,zakljucak je na mjestu.

Jerry
10-05-2008, 13:36
gle meni se death nece nikad svidjat ma ni da ga promatram i proucujem 10 godina,onak,poslusat samo mogu six feet under...

MTF*
10-05-2008, 13:45
imas 13 god (il kolko vec), kak ti mozes znat da te za 2mjececa nece puknut i da neces slusat death?
ja sam ko klinac sluso stvari koje me sram izreci, ne slusam dugo metal, niti 2 godine, ali nikad nisam ni mislio da cu to slusat...imo sam slican stav ko ti, no nisam vrijedjo metal...
polako sam poceo sa disturbed, svidjelo mi se par pjesama, frend pokazo slipknot, bilo dobro, pa na bodome i behemoth ^^
tak da sam vrlo brzo krenuo na death...
ugl ocu rec da ti nemres sa sigurnoscu govorit kaj ce ti se svidjeti u buducnosti, to nitko ne zna...

Jerry
10-05-2008, 13:46
13 , da,i vec sam cca 3 godine na istom,mejdenima,sabbathima,i tek prije cca godinu dana judas priest...
a ne kuzis ja sam sve te bendove sto si nabrojao preslusao i nista me nije navuklo kad se meni ne svidja taj zanr mjuze i to je to,ja sam svoje argumente naveo i to mi se nimalo ne dopada i nemogu pocet slusat ni da sam isus kad mi to ne pase jbg ko sto tebi ne pase primjer mejdeni i judasi meni tako ne pase vecina death metal bendova (mogu samo slusat six feet under,i to kad sam obre volje :D )

MTF*
10-05-2008, 13:50
ljudi se mijenjaju, ne kazem da ces pocet slusat, ali nemozes rec da nikad neces...u never know...

Worthaur
10-05-2008, 13:54
Jerry, mislis da se meni svidio death prvi put kad sam ga cuo?
Nak, kad sam prvi put cuo Amon Amarth gadili su mi se, a nakon par mjeseci su mi postali najdraži bend...

Ten Masked Men - Sex Bomb (http://youtube.com/watch?v=O5xQmhjnECE&feature=related)
Ten Masked Men - Baby One More Time (http://youtube.com/watch?v=6j1ESJGX_MA&feature=related)
death ftw ^^

MTF*
10-05-2008, 14:14
QjSPc72GgKw
O5ZRLl1Ewpc

dada...^^

Sgt. Bull
10-05-2008, 14:32
Sluša li itko Northern Kings? Finski bend napravljen od četiri izvrsna vokala koji pjevaju stare hitove?

Dreamer Deceiver
10-05-2008, 14:59
imas 13 god (il kolko vec), kak ti mozes znat da te za 2mjececa nece puknut i da neces slusat death?
ja sam ko klinac sluso stvari koje me sram izreci, ne slusam dugo metal, niti 2 godine, ali nikad nisam ni mislio da cu to slusat...imo sam slican stav ko ti, no nisam vrijedjo metal...
polako sam poceo sa disturbed, svidjelo mi se par pjesama, frend pokazo slipknot, bilo dobro, pa na bodome i behemoth ^^
tak da sam vrlo brzo krenuo na death...
ugl ocu rec da ti nemres sa sigurnoscu govorit kaj ce ti se svidjeti u buducnosti, to nitko ne zna...

ja slušam metal od 12 godine, ajde možda još malo ranije kad smo ja i frend po cijele dane ko desetogodišnjaci slušali album Paranoid i stalno premotavali onaj intro od Iron Mana i kad smo pržili na kazete ( jer je u labinu rijetko ko imao cd player, pogotovo u autu ). Onda sam počeo slušati Linkin Park aktivnije, a par mjeseci kasnije sam počeo i aktivno slušati Iron Maiden ( slušao sam ih i prije, ali ne baš toliko ) kad sam dobio album od frenda Brave New World radi kojeg sam počeo slušati heavy metal. Taj album sam poslušao preko 100 puta, svaki dan kad sam se vratio iz škole sam ga poslušao dva tri puta, jer u to doba nije bilo ko sada da si imao već cijelu diskografiju. Imao si jedan album koji su slušao pun ku*ac vremena, a orginalke su bile samo plod mašte ( barem tu u labinu, gdje nema cd shopa, pa se sad iskupljujem kupujući orginal cdeje, ali to samo one koji su perfektni ). Onda sam krenuo u srednju ( do srednje sam slušao samo brave new World i best of the beeast od maidena ) i Linkin Park, ali manje nego prije. i onda mi je frend nabavio Powerslave, a kasnije sma počeo slušati i metallicu ( samo black i and justice for all albume ). Metallicu nisam aktivno slušao do kraja prvog razreda, kad sam nabavio još jedno remekdijelo Ride the lightning. U drugom razredu srednje sam počeo nabavljati dosta novih bandova poput Iced Eartha ( Somethinh wicked this way comes ), Megadeth ( rust in peace ), Bruce Dickinsonova solokarijera, ponovno sam počeo slušat sabbathe ali s dio erom , koja je prava rijetkos u labinu i kasnije s tonnyem martinom., Judas Priest od kojih su mi prvi albumi angel of retribution i Sin After sin, Blind Guardian itd. Znači zaključili smo da je u labinu bilo jebeno teško doć do novoga albuma i album koji si dobio ili je letio u ruke nekoga drugoga ili si ga doslovno izlizao, a da ne pričam o kazetama. Znači metal slušam od 10. godine, atkivnije od 12. i pjesma koja me uvela u metal svijet je Blood Brothers od Maidena. Black nikad nisam previše volio, kao ni death, folk 8 onaj finski ofkors ) volim poslušat kad idem na neke fešte pa kad stvarno pristaje ona glazba s ispijanjem pive na eks.
BLack i death su mi odbojni prvotno zbog vokala i heibga, takav sam, ne volim to i boli me neka stvar. Ako m ise sviđa cu slušat, jedino od tih "ekstremnijih" metal grana poslušam Killswitch Engage, i to samo ove albume s howardom Jonesom, koji stvarno ima odličan glas.
Također mrzim one koji stalno seru po Mustainu, a niti neznaju zašto seru, nego seru jer je to in i jer je on zajebao metallicu. I zbog toga sam rijetki pojedinac koji sluša megadeth u labinu. Ajde, ako je mustain takvo govno, kako to da on nije napravio s Megadethom takvo sranje da su njihovi fanovi počeli spaljivati ploče ? I seru isto da mjenja postavu, zašto onda nitko ne sere protiv black metal banda ( zaboravih mu ime ) u kojem niti nema člana od početne postave, zašto niko ne sere protiv Schaffera iz Iced Eartha, zbog čije sam jedne pjesme bio prestao slušati Iced earth na par mjeseci, sve dok nisam čuo Burnt Offerings.

Jerry
10-05-2008, 15:04
ja vjerujem da će samnom isti slučaj bit kao s morgothom,jer na neki način odrastam uz tu glazbu i ne treba mi više

Nodakim
10-05-2008, 15:30
13 , da,i vec sam cca 3 godine na istom,mejdenima,sabbathima,i tek prije cca godinu dana judas priest...
a ne kuzis ja sam sve te bendove sto si nabrojao preslusao i nista me nije navuklo kad se meni ne svidja taj zanr mjuze i to je to,ja sam svoje argumente naveo i to mi se nimalo ne dopada i nemogu pocet slusat ni da sam isus kad mi to ne pase jbg ko sto tebi ne pase primjer mejdeni i judasi meni tako ne pase vecina death metal bendova (mogu samo slusat six feet under,i to kad sam obre volje :D )

judas si poceo slusati od kada je mislim wiking otvorio temu o njima,pa je bilo neki flejm ili slicno...

Jerry
10-05-2008, 15:33
da,al aktivnije,a prije sam znao poslusati diamonds and rusts (ona live verzija) i ut i tamo living after midnight

ScorpiuS
10-05-2008, 17:40
Meni se baš metal i ne sviđa.
Sve je to divljačko lomljenje žica na gitari koju moraju mjenjati svaku drugu pjesmu jer prethodnu slome.

Dreamer Deceiver
10-05-2008, 17:44
:pray: :pray: :pray:
uljepšao si mi dan :rotfl:

Outmind
10-05-2008, 18:12
Meni se baš metal i ne sviđa.
Sve je to divljačko lomljenje žica na gitari koju moraju mjenjati svaku drugu pjesmu jer prethodnu slome.

Mislim da uopće nisi svjestan sig potencijala koji se krije u ovoj tvojoj izjavi. Ajde nas prosvijetli kakvu glazbu ti voliš slušati.

MTF*
10-05-2008, 19:06
Alexi Laiho & Roope Latvala - Les 4 saisons (MFh6YWm7rS4)

Nodakim
10-05-2008, 21:40
zasto pitas ako si vec stavio?

Nodakim
10-05-2008, 22:03
i say you lie

Mafioz0r
11-05-2008, 14:48
Ja slušam metal oko 2 godine (godinu i pol ako ne računamo nu metal i Disturbed). Počeo sam s Limp Bizkitom, Drowning Pool-om i sličnim nu metal bendovima, onda sam prešao na Disturbed, a kad sam na početku 1. razreda gimnazije čuo Hemafol™, počeo sam slušat power metal. Maidene sam povremeno slušao i nisu mi se neš posebno svidjeli (osim pjesama Alexander the Great, The Mercenary, 2 Minutes to Midnight, Loneliness of the Long Distance Runner i naravno Fear of the Dark). Judase i Sabbathe nikad nisam počeo slušat.

Worthaur
11-05-2008, 16:53
Nak, fro vec jednom, neslusas blek i neznas nis o njemu
Da, izdvoji najveceg idiota od blekera, varga, i reci da je 95% blekera takvo... -.-

Norther
11-05-2008, 17:37
haha burzum xDDD

LL21, onak seres za blek metal bendove da stuju sotonu i tak, a bar svaki album od slayera nema pentagram, jelda ?
cek cek, pa postoji i album god hates us all... :o

Worthaur
11-05-2008, 17:40
http://pics.centerblog.net/pic/chaosdei/662ztpl6.jpghttp://headbangersblog.mtv.com/wp-content/uploads/2007/08/marduk.jpg
Gorgoroth?Marduk?Izgleda da nije Varg jedini...i ne samo izgled,poslusaj malo njihove pjesme,odnosno pogledaj tekstove,neki od njih pjevaju o orcima,Medjuzemlju...to je vise nego smjesno...
Uuu, bravo izdvojio si blek metal bendove koje najvise mrzim... Tvoj problem je sto ti znas samo za burzum, marduk, gorgoroth i slicne bendove pa zakljucujes da su i ostali blek metal bendovi takvi -.-

Norther
11-05-2008, 17:43
ma ti si retaj.

Norther
11-05-2008, 17:49
ma ti si retaj.

Pametna izjava...kad ne umijete navesti ista bolje,odmah ide "ti si retaj"...neda se meni natezat sa tobom kada ti se nista nemoze objasniti, lijepo se axe trudi, kao i u topicu o gitaristima,al ocito se tebi nemoze nista objasnit ocito pa sam ti to napiso jer mi se neda tu prepirat sa tobom kad neznas niti o cemu pricas.

Dreamer Deceiver
11-05-2008, 17:57
što se tiče slayera i njihovog sotonizma :

Araya commented about the misconception of the band labeled as Satan worshipers, "Yeah, yeah I think that’s one of the biggest misconceptions towards the band, but next to that just the fact that we’re normal." If guitarist King writes a good song, Araya puts his beliefs aside, "I'm not one that's going to go, 'This sucks because it's contrary to my beliefs.' To me it's more like 'this is really good stuff. You're going to piss people off with this.'"[9]

In an interview, Araya believes that "...Christ came and taught us about love, about doing unto others. That was his preach: Accept each other for who we are. Live peacefully, and love one another." When asked if he believed in God, replied "I believe in a supreme being, yeah. But He's an all-loving God."[10]SAraya explained that he has a "really strong belief system," and Slayer's words and images will "never interfere with what I believe and how I feel.... People are not in good shape to where they have to question their own belief system because of a book or a story somebody wrote, or a Slayer song."[9]STom Araya also appeared in Sam Dunn's documentary Metal: A Headbanger's Journey, and was asked about his religious background, to which he commented "Catholic." He was also asked "God Hates Us All, How does it fit in?" To which Araya replied "God doesn't hate. [But]Sit's a great fucking title."

Pogledajte isto headbangers đurnej, kad ga intervjuiraju...

Inače tekstovi o štovaju sotone i demona mi idu na jetru, kao i većina power metal tekstova skupa s time, a i folk...
ja sma više fan socijalnih tekstova, poput megadetha i maidena koji su mi super jer imaju tekstove o ama baš svemu šta me zanima ( socijalni problemi, okultno, književnost, anti-war teme )

Duke of Earl
11-05-2008, 17:58
http://pics.centerblog.net/pic/chaosdei/662ztpl6.jpghttp://headbangersblog.mtv.com/wp-content/uploads/2007/08/marduk.jpg
Gorgoroth?Marduk?Izgleda da nije Varg jedini...i ne samo izgled,poslusaj malo njihove pjesme,odnosno pogledaj tekstove,neki od njih pjevaju o orcima,Medjuzemlju...to je vise nego smjesno...

Poslusaj si Deathspell Omega od circumspice albuma, Blut Aus Nord, Wolves in The Throne room ak hoces cut malo eksperementalniji Black s zanimljivim tekstovima. A od norveskog blacka uvijek imas Emperor kaj se tog tice.

Worthaur
11-05-2008, 18:05
I Axe,reci mi koje to volis?Izuzmi Rotting Christ...
Dakle, neki blek metal bendovi koje volim:
Rotting Christ (http://www.metal-archives.com/band.php?id=314)
Impaled Nazarene (http://www.metal-archives.com/band.php?id=344)
Necromantia (http://www.metal-archives.com/band.php?id=927)
Bathory (http://www.metal-archives.com/band.php?id=184)
Thy Serpent (http://www.metal-archives.com/band.php?id=717)
Old Man's Child (http://www.metal-archives.com/band.php?id=362)
Lord Belial (http://www.metal-archives.com/band.php?id=1052)

Norther
11-05-2008, 18:11
što se tiče slayera i njihovog sotonizma :

Araya commented about the misconception of the band labeled as Satan worshipers, "Yeah, yeah I think that’s one of the biggest misconceptions towards the band, but next to that just the fact that we’re normal." If guitarist King writes a good song, Araya puts his beliefs aside, "I'm not one that's going to go, 'This sucks because it's contrary to my beliefs.' To me it's more like 'this is really good stuff. You're going to piss people off with this.'"[9]

In an interview, Araya believes that "...Christ came and taught us about love, about doing unto others. That was his preach: Accept each other for who we are. Live peacefully, and love one another." When asked if he believed in God, replied "I believe in a supreme being, yeah. But He's an all-loving God."[10]SAraya explained that he has a "really strong belief system," and Slayer's words and images will "never interfere with what I believe and how I feel.... People are not in good shape to where they have to question their own belief system because of a book or a story somebody wrote, or a Slayer song."[9]STom Araya also appeared in Sam Dunn's documentary Metal: A Headbanger's Journey, and was asked about his religious background, to which he commented "Catholic." He was also asked "God Hates Us All, How does it fit in?" To which Araya replied "God doesn't hate. [But]Sit's a great fucking title."

Pogledajte isto headbangers đurnej, kad ga intervjuiraju...

Inače tekstovi o štovaju sotone i demona mi idu na jetru, kao i većina power metal tekstova skupa s time, a i folk...
ja sma više fan socijalnih tekstova, poput megadetha i maidena koji su mi super jer imaju tekstove o ama baš svemu šta me zanima ( socijalni problemi, okultno, književnost, anti-war teme )znam ja to, isto tako sam gledao hedbengrz đrni, nego htio sam upotrijebiti to samo za usporedbu

Outmind
11-05-2008, 18:51
Eto, kaj sam rekao! Sig potencijal ftw.

Anyway, ajmo dalje raspravljat o tome zakaj VOLIMO metal, a ne zakaj nam se ne sviđa.

Ovih dana otkrih bend imenom the sword, zvuče mi kao moderna verzija black sabbath-a, a možda se i varam, anyway evo pjesme Winter's wolves

LFWoDlygXKM

A sada Jerry, jedan filmić isključivo za tebe, enjoy!:

hYPH3fhojM4

Jerry
11-05-2008, 18:58
Hahahah,outmind,uvijek ti mislis na mene :D
sto se tice the sworda-,pa onaj poceatk winter's wolves mi se cini kao black sabbath,ali moderniziran kao sto si rekao...

Booby
11-05-2008, 20:52
neki od njih pjevaju o orcima,Medjuzemlju...to je vise nego smjesno...

Jesi čuo za rock/punk bend Palantir? Ugl, osnovali su ga neki Tolkien fanboysi koji pjevaju o Međuzemlju i LOTR-u NA VILENJAČKOM JEZIKUSkojeg je Tolkien izmislio.

Slusa li ko doom metal?

Doom metal je vgg, imam sve albume od My Dying Bride i jedan od benda Yearning, ak postoji itko na forumu da sluša taj bend, ima pivu od mene. :rambo:

MasaKrisT
11-05-2008, 22:49
Nabavio konacno Live in Eartshaker DVD, i Live in Bulgaria,sve manowar ofkors, i dalje nevjerujem sta ti ljudi rade za fanove:)bogovi!

Maloki
11-05-2008, 22:55
Oke, prvo se ispričavam kaj skrećem sa nove teme, a to je zašto VOLIMO metal, ali nakon nekih LL21-ovih proljeva, jednostavno moram komentirati. Ono, sry lik, al nemaš dume, pa tako nebi trebo ni komentirat. Koji je problem u tome kaj pjevaju o orcima, međuzemlju i slično? Dečko, oni to vole i to im se sviđa, a s obzirom da je glazba UMJETNOST kroz koju UMJETNIK IZRAŽAVASono kaj on voli i kaj se njemu sviđa i kaj ga fascinira, ne shvaćam po čemu je to tako lejm. Metallica ima pjesmu "The call of Chtulu", jel to znači da su bedasti jer im je inspiracija za naslov pjesme došla od jedne priče? Slayer (koje toliko obožavaš, a sam su početak deatha) u Angel of Death pjeva o Josefu Mengeleu pa su zbog toga debili jer ih je inspirirao jedan krvnik (a pljuješ po deathu zbog toga jer ima brutalne lyricse)? Zatim Maideni imaju npr the Number of the Beast, a o čemu je ta pjesma? Zatim, Iced Earthov album Horror Show inspiriran razno raznim filmovima (imaju oni još gro drugih koncept albuma). Onda imaš Sabbathov Iron Man inspiriran stripom i tako još puno drugih izvođača i pjesama kojih se trenutno ne mogu sjetit, a i neda mi se nabrajat, ionako sam se i sam izgubio u ovome i samom mi je potpuno nejasno.
Ugl, sereš po nečemu o čemu ne znaš golog penisa na temelju onoga kaj si pročito na wikipediji ili na nekom drugom sajtu, ništa na temelju svojih zaključaka. Eto ti još jednog načina ispiranja mozga, mogo bih to počet prakticirat.
I zanima me kako možeš pljuvati po cijelom deathu zbog brutalnih lyricsa, a slušaš Slayer? Di tu ima logike?
A ovo kaj si drugu Northeru reko da ne umije reći ništa drugo osim "ti si retaj" - ti si nazvo sve koji slušaju black i death ludima pa ono, isto sranje drugo pakovanje. S tim da je tvoj "zločin" ustvari veći jer si nazvo jako, jaaaaaaako puno ljudi ludima, a on je tebi (samo TEBI) reko da si retaj.
No, zaključak svega ovog je da gledaš na black i death onako kako većina ljudi gleda na cijeli metal (a to nije upravo zbog deatha i blacka jer ako bolje proučiš povjest rocka, ljudi su i beatlese smatrali sotonistima) - bez trunke razumjevanja i truda da uopće i shvatiš. Ograničenost je ipak furka svih nas.

P.S. Ispričavam se ako nećete shvatit baš kaj sam htio reć, nisam uspio baš nešto previše dobro napisat ovaj tekst, čak se i ja izgubim :P

MILF hunter
12-05-2008, 08:34
U suštini,ne vidim zbog čega bi nekome smetalo tj. predstavljao problem tematika pjesme...bili to orkovi ili sotona.
I meni samom je folk metal teško sranje al ne pljujem po tome,kao ni po poklonicima istog...

Satan is cool :D

Thrash,death,black...malo heavy-a...s time imate sve.

Nitko nije bedast,bedasti su svi...o ukusima se ne raspravlja.

BeHolder
12-05-2008, 09:20
Meni bas i muzika i nije neka tema koju treba raspravljat pa bas i nije dobro da se previse svadjate o tome svako ima svoj ukus. :evil:

MasaKrisT
12-05-2008, 10:47
Cinjenica je da dosta black bendova ima debilne tekstove,ali to nisu svi,i nemoze se zato generalizirati u pljuvati po zanru. Netko ga voli,netko ne.Imao sam fazu kad sam samo Burzum slusao, sad mi se vise neda,ali nepljujem nikada po blacku.
Neznam zasto opce tolike podjele skroz medju metalcima tipa: e jesi cuo xxx bend? ma fuj pise da je Nu necu to ni poslusat..To mi nikad nije islo u glavu,ak mi se svidi bend moze bit i pop ak je dobar,sta me briga kak ga karakteriziraju. Pa sam Laiho vjeruje da svira heavy metal sa zescim vokalom,a dobro se zna da su melodeathu pa sta sad,neko ko slusa samo melodeath nece slusat to zbog njegove izjave?ak ti se svidja glazba gg.Zato vas molim da prestanete s tim kategorijama.Ak se metalci mejdusobno fajtaju, nemojte se cudit sto nas drugi ne vole.

Stand and fight
Live by your heart
Always one more try
Im not afraid to die
Stand and fight
Say what you feel
Born with a heart of steel...

Jerry
12-05-2008, 11:24
canibal corpse,je pristojno receno sranje,nekuzim zasto ljudi tolko postuju taj bend i tolko ga vole,recimo od blacka,mi je venom ok,rotting christ mogu odslušati,jer su nekako drukčiji od ostalih black metal bandova i imaju razumljive vokale
EDIT:
al jbg massa,totalno se slažem s tobom,recimo SOAD svrstavaju u NU,a meni je predobar bend,pa što ? i korn isto...

Worthaur
12-05-2008, 12:59
Cek, otkud tebi da oni koji slusaju death ne vole heavy metal?
I cek cek, jesi ti to pljuvo po Blind Guardian?

Norther
12-05-2008, 13:02
...Ironman nije inspirisan stripom,pogledaj lyricse...he was turned to steel. in a greath magnetic field.
šuti kad neznas o cemu pricas.

ja bih mogao napisati 10 pjesama o paklu/demonima/nasilju,ali malo koji bend zna pisati pjesme kao SOAD...za to treba malo inteligencije...

Needles :
Pull the tapeworm out of your ass, HEY
I'm just sitting in my room
with a needle in my hand
waiting for the tomb
of some old dying man

Psycho :
Psycho, groupie, cocaine, crazy
Psycho groupie coke
Makes you high makes you hide
makes you really want to go, STOP

:roll:

Sgt. Bull
12-05-2008, 13:04
I cek cek, jesi ti to pljuvo po Blind Guardian?
I ako jeste, nije jedini. Blind Guardian je nešto, po meni, najlošije što sam ikada čuo, unatoč tome što ga svi hvale... Guess i'm weirdo :)

MasaKrisT
12-05-2008, 13:05
Sry sto pravim double post,ali kad smo kod boranija,cuo sam da novi album In Flamesa nije nesto...nadam se da nije tako,to je jedan od albuma koje sam iscekivao...

meni novi album rula,i vrti mi se skoro skroz,nije to stari InFlames al imaju pjesme dushu:) Konceptom slican Midianu,sve kao da je jedna pjesma,ako pazljivo negdledas prijelaze pjesama moze ti se dogodit da pomislis: omg ova pjesma je dugacka:)

Worthaur
12-05-2008, 13:12
[quote="axe_wild":3dupp99a]I cek cek, jesi ti to pljuvo po Blind Guardian?
I ako jeste, nije jedini. Blind Guardian je nešto, po meni, najlošije što sam ikada čuo, unatoč tome što ga svi hvale... Guess i'm weirdo :)[/quote:3dupp99a]

Mirror Mirror (http://youtube.com/watch?v=KWKgItL1xvo)
The Bard's Song (http://youtube.com/watch?v=u_tORtmKIjE)
kak netko moze rec da je to nes najgore sto je cuo :|

Kenyi
12-05-2008, 13:28
Nu-metal je sirok pojam...meni ima velike razlike izmedju Korna,LP i SOADa...SOAD genijalan bend...nekakav thrash/alternative metal/rock,ali to nema veze,jer ta muzika dobro zvuci i imaju odlicne lyricse,kao i stil...eto,taj CC..ja debilnijeg benda nisam u zivotu vidio,a neki ljudi ga obozavaju...to je samo dokaz koliko ljudi malo slusaju muziku a vise se pale na shock efekat pjesama...
Opet kazem,problem je sto neki pocnu sa death metalom,pa im je obican heavy metal sranje...
Ja volim inovativan,progresivan metal,muziku za razumjevanje,a ne urlanje i izivljavanje na bubnjevima jer neznaju svirati,niti imaju ideju o cemu pjevati...jaSbih mogao napisati 10 pjesama o paklu/demonima/nasilju,ali malo koji bend zna pisati pjesme kao SOAD...za to treba malo inteligencije...
Za one koji vole tvrdji zvuk,ima recimo Sepultura,koja je odlican bend,dobri tesktovi,na granici sa death-metalom,pa je malo ko ovdje spominje...jednostavno,nije toliko izvikan bend,a momci su imali 10x vise talenta nego vecina black boranije danas...

Aha, slayer je progresivan moze :gitara: , k tome ne lupa pedala 24/7 kroz cijelu pjesmu a Araya je onako operski pjevac :gitara:

Sickmanno1
12-05-2008, 13:29
Meni Blind Guardian ima najlosiji vokal ikad koji sam cuo...nhf...

@Norther

Nhf, al da bi skuzio Needles moras imat malo mozga ^^, a ako nekuzis Psycho onda kvragu...

Mafioz0r
12-05-2008, 13:53
Sluša itko osim mene funeral doom metal (Shape of Despair, Ahab, Evoken, Pantheist, itd) ?

Outmind
12-05-2008, 14:06
Meni je funeral nekak.. disturbing. Recimo mislim da bih se živ usrao da ga idem slušat sam u stanu u 12 po noći...

Mafioz0r
12-05-2008, 14:20
Ja ga uglavnom slušam dok učim, jer se ne mogu koncentrirat ako slušam power ili death metal.

Dreamer Deceiver
12-05-2008, 14:37
dok učim ili nešto radim najdraži mi je slušati tool ( lateralus )
doom nažalost nisam poslušao, ali ga bum poslušal kad tad

Sgt. Bull
12-05-2008, 14:39
@axe_wild: lol jednostavno ne volim, kažem, svi vole i hvale meni se gade, jednostavno me iritiraju, isto kao što me i iritira Ville Valo iz HIM-a(ty wiki), na čiji mi se glas povraća, a o tome kada ga vidim na spotu da ne govorim...

Duke of Earl
12-05-2008, 14:42
Sluša itko osim mene funeral doom metal (Shape of Despair, Ahab, Evoken, Pantheist, itd) ?
Cuo sam jedino za Ahab, The Call of the Wretched Sea je super album. Poslusaj Nortt-a, malo vise black, al jako dobro. Malo sam pocel slusat Drone Doom, prvenstveno Sunn O))), stvarno cudna muzika, al ima svoju čar, pogotovo na dobrim zvucnicima, neopisivo iskustvo 8)

Worthaur
12-05-2008, 14:53
@axe_wild: lol jednostavno ne volim, kažem, svi vole i hvale meni se gade, jednostavno me iritiraju, isto kao što me i iritira Ville Valo iz HIM-a(ty wiki), na čiji mi se glas povraća, a o tome kada ga vidim na spotu da ne govorim...
Oke, Ville Valo iritira sve i svima se povraca kad ga cuju/vide :p
Al ok, kuzim, tak je i meni s maidenima, ima par pjesama koje su dobre al ostalo... =/

Norther
12-05-2008, 15:52

@Norther

Nhf, al da bi skuzio Needles moras imat malo mozga ^^, a ako nekuzis Psycho onda kvragu...point je u tome da su liriksi isuski glupi.

olio
12-05-2008, 16:55
Nu-metal je sirok pojam...meni ima velike razlike izmedju Korna,LP i SOADa...SOAD genijalan bend...nekakav thrash/alternative metal/rock,ali to nema veze,jer ta muzika dobro zvuci i imaju odlicne lyricse,kao i stil...eto,taj CC..ja debilnijeg benda nisam u zivotu vidio,a neki ljudi ga obozavaju...to je samo dokaz koliko ljudi malo slusaju muziku a vise se pale na shock efekat pjesama...
Opet kazem,problem je sto neki pocnu sa death metalom,pa im je obican heavy metal sranje...
Ja volim inovativan,progresivan metal,muziku za razumjevanje,a ne urlanje i izivljavanje na bubnjevima jer neznaju svirati,niti imaju ideju o cemu pjevati...jaSbih mogao napisati 10 pjesama o paklu/demonima/nasilju,ali malo koji bend zna pisati pjesme kao SOAD...za to treba malo inteligencije...
Za one koji vole tvrdji zvuk,ima recimo Sepultura,koja je odlican bend,dobri tesktovi,na granici sa death-metalom,pa je malo ko ovdje spominje...jednostavno,nije toliko izvikan bend,a momci su imali 10x vise talenta nego vecina black boranije danas...
ček ako ga netko obožava znači da nezna ništa o glazbi i sluša je malo ?

meni je CC dobar kada nabrijan dođem doma :kill:

Sickmanno1
12-05-2008, 17:09
point je u tome da su liriksi isuski glupi.

To kaze covjek koji slusa death? :rotfl:

Kenyi
12-05-2008, 18:10
Ovde nema nekih gothic metal fenova :(

Duke of Earl
12-05-2008, 18:13
Ovde nema nekih gothic metal fenova :(
Ne.

Jerry
12-05-2008, 20:04
[quote="axe_wild":22woo4gl]I cek cek, jesi ti to pljuvo po Blind Guardian?
I ako jeste, nije jedini. Blind Guardian je nešto, po meni, najlošije što sam ikada čuo, unatoč tome što ga svi hvale... Guess i'm weirdo :)[/quote:22woo4gl]nisi,još jedan ovdje! :D
1) power metal
2) švabski vokal (nepaše engleski da pjeva nekak..)
3)te epic pjesme

To kaze covjek koji slusa death? :rotfl:
hahaha,to sick :D
nemos pljuvat po sistemu,pogledaj tek death lyricse :p

Maloki
12-05-2008, 20:11
Aha, slayer je progresivan moze :gitara: , k tome ne lupa pedala 24/7 kroz cijelu pjesmu a Araya je onako operski pjevac :gitara:
Dobro, nemoj sad da se moram s tobom posvađat zbog Slayera.
LL21, gledaj, oke je ako tebi ne pašu, ali stvar je kaj ti cijeli žanr nazivaš jadnim i očajnim zbog jednog brutal death i pljuješ po drugima zbog njihovog ukusa. Ne bih ti ja ništa reko da si ti samo reko "ne znam za vas, ali meni death/black općenito ne paše zbog *hrpa razloga*". Ali ne, ti si došo i reko si da ti je black i death očajan i da su to luđaci, a ljudi koji ga vole su još luđi. Jednostavno, pristup ti je čista banana i moraš se potrudit promjenit to.

Maloki
12-05-2008, 20:25
Kako ne kažeš da jesu kad si to već napiso u jednoj temi?
Ma neda mi se više o tome.
Sluša ko Symphony X i ako da, može preporuka? Imam Paradise Lost album i jednostavno mi owna Boga ^^

Dreamer Deceiver
12-05-2008, 20:27

@Norther

Nhf, al da bi skuzio Needles moras imat malo mozga ^^, a ako nekuzis Psycho onda kvragu...

pa nebi baš reko da je najgori...
uvijek je tu danii filth :roll:
a i mustaine ima očajan glas...
dosta ce me ljudi popljuvati zbog toga, ali meni je vokal k. diamonda isto dosta očajan... ne volim ono skvičanje...

Norther
12-05-2008, 20:33
point je u tome da su liriksi isuski glupi.

To kaze covjek koji slusa death? :rotfl:nope, ja slusam sve od metala, ali bas sve.ne ogranicavam se na neke zanrove previse..jedino mi nu ne pase (izuzetak soad koji sam jako dugo slusao)na kompu imam 4000 pjesama, od heavy metala, do hard rocka i svih mogucih zanrova.ofkors, obozavam death, black i ne previse, al htio sam rec da sam jako dugo slusao soad.

e da, hansi je za mene jedan od najboljih vokala u metalu. (vokal Blind Guardiana)

Worthaur
12-05-2008, 20:36
dosta ce me ljudi popljuvati zbog toga, ali meni je vokal k. diamonda isto dosta očajan... ne volim ono skvičanje...
proklet bio -.-
king diamond je meni jedan od najboljih vokala

Dreamer Deceiver
12-05-2008, 20:41
ja sam rekao da je meni vokal očajan, puno ga ljudi hvali zbog toga ali ja to ne mogu podnijeti... i da, nisam jedan od onih koji su poslušali samo jednu pjesmu i zaključili da ne valja, poslušao sam meryfuldeath i par albuma King Diamonda i nije mi se sviđalo, makar je glazba i lyrcsi :pray: ali vokal me totalno odbija

Worthaur
12-05-2008, 20:46
ja sam rekao da je meni vokal očajan, puno ga ljudi hvali zbog toga ali ja to ne mogu podnijeti... i da, nisam jedan od onih koji su poslušali samo jednu pjesmu i zaključili da ne valja, poslušao sam meryfuldeathSi par albuma King Diamonda i nije mi se sviđalo, makar je glazba i lyrcsi :pray: ali vokal me totalno odbija
Mislis mercyful fate?
King Diamond - Never Ending Hill (http://youtube.com/watch?v=9b3ZKa-jF9k), ovo mi je jedna od najdrazih njegovih pjesama

Dreamer Deceiver
12-05-2008, 20:49
pa dave je odličan i nemam ništa protiv njega i stvarno mu se divim u nekim pogledima kao čovjeku... čovjek koji se bezbroj puta borio protiv depresije, protiv droge, alkohole i na kraju se izvukao...
Umjesto da plače šta je izbačen iz najpopularnijeg metal banda današnjice ( metallice ), on je napravio još ( po meni ) bolji band. Nije posustao ko pičkica. Uvijek cu tvrditi da je megadeth bolji od metallice, makar cu također priznati da je metallica imala veći utjecaj na metal scenu.
Što se tiče rust in peace, e to je stvarno jedan od najboljih metal albuma.
Također su mi dragi COuntdown i System has failed

_ZlayA_
12-05-2008, 21:03
megadeth ima par dobrih pjesama koje vrijedi poslusati i imaju neki catch, ali im je velika vecina pjesama ili nekako bezze ili zajebancija, fkt ono, ima pjesama gdje usred samo stane i pocne neartikulisane zvukove ispustati... a metallica... jedan riff - šest pjesama, YEA!...

MTF*
12-05-2008, 21:09
meni metallica ne pase, strava nesto... :D
ne razumijem zas vecina ljudi krece u metal s njima ^^

Maloki
12-05-2008, 21:13
megadeth ima par dobrih pjesama koje vrijedi poslusati i imaju neki catch, ali im je velika vecina pjesama ili nekako bezze ili zajebancija, fkt ono, ima pjesama gdje usred samo stane i pocne neartikulisane zvukove ispustati... a metallica... jedan riff - šest pjesama, YEA!...
:pray:
Nego, niko ne sluša Simfoniju IKS?

Thrall
12-05-2008, 21:21
Metallica owna,Tagan,ne paše ti? Jesi ti čuo koje njihove pjesme uopće?

MasaKrisT
12-05-2008, 22:04
Nego, niko ne sluša Simfoniju IKS?

slusam ja vec neke tri godine.Bend koji tehnicki napreduje nezamislivom brzinom,zadnji album je prakticki remek djelo.Proslo ljeto sam skoro u Italiju otisao na konc ali skola/17 god itd. su to sprjecili
Prica se da ce bit turneja sa Dream Theaterom,na to bi svakak otiso,jedino bi vani pio pivu dok DT svira,stvarno me zivciraju:)

Maloki
12-05-2008, 22:35
Pa Massa, frende, daj onda kakav prijedlog ^^ Ili kod njih vrijedi "koji god album nabaviš, nećeš pogriješit"? :)

Jerry
12-05-2008, 22:56
ma bas sam danas pricao malo s frendom koji svira gitaru vec cca 3 god zasto nevolimo metallicu,i dosli smo najvise tu da nema nekako cistog zvuka,nego dosta shredinga ima pa mal sucska..zato i nemrem podnjet metallicu...

Sickmanno1
12-05-2008, 23:00
lol...Jerry, Jerry sunce mu jebem, pa kakva je to izjava :D

Jerry
12-05-2008, 23:04
a nenzam,cijeli dan smo raspravljali o shredanju i ostalom lol ^^
i dosli na tu shemu da metallica sucksa zbog nagle komercijalizacije i shrednanja :D

Sickmanno1
12-05-2008, 23:22
Pa nije bash nagla...trebalo ima je par godina i par albuma...tocnije 5 (meni je i Black GG)...neznam poslusaj malo bolje Justice, pa izjavi da se Metallica sastoji samo od shredanja, pa mos doc ovdje da te spankam ^^

Jerry
13-05-2008, 08:52
doh,prva 4 albuma su odlicna (Kilemall,justice for all,ride the lighting,master of puppts..),ali ovo poslije st.anger (ukljucujuci i njega) je katastrofa

MasaKrisT
13-05-2008, 09:12
Pa Massa, frende, daj onda kakav prijedlog ^^ Ili kod njih vrijedi "koji god album nabaviš, nećeš pogriješit"? :)

Preporucam ''The Divine of tragedy'' ''The Odyssey'' i '' paradise lost'' kao najdraze albume,al stvarno stoji da neces pogrijesiti.Upozoravam pjesma Odyssey traje 24 min:)al je remek djelo.

Maloki
13-05-2008, 09:28
Evo, upravo slušam "Incantations of the Apprentice" sa Odiseje, zasad mi se album sviđa ^^

Sickmanno1
13-05-2008, 10:20
doh,prva 4 albuma su odlicna (Kilemall,justice for all,ride the lighting,master of puppts..),ali ovo poslije st.anger (ukljucujuci i njega) je katastrofa

Neznam zasto svi spominju samo 4 albuma od metallice...

Stvarno nerazumijem zasto je Black izostavljen, na kojem ima par fenomenalnih pjesama, kao sto je Enter Sandman (meni mozda i najbolja pjesma od metallice), pa Nothing Else Matters, koji znaju ama bash skoro svi pjevat, cak i ljudi koji nemaju veze sa Metalom, pa The Unforgiven, isto tako...ono ima toga...

A opet da tu se mozda i osjete mali koraci komercijale al ne tako strasno kao sa Load i Reload...

No opet dolazi onda S&M koji je po meni genijalnost i nije nikakva komercijala....

Pa Garage, koji je pak skup obrada pjesama, sto radi puno glazbenika...(ocete rec da je Johnny Cash komercijala ?)...

St. Anger je opet tuzni pokusaj vracanja na staru slavu...al vidljiv je utjecaj Nu Metala...sto je pak i receno...sjecam se kad sam prvi put procitao da ce izdat novi album, Lars je bash bio na koncertu sa SOAD, neki pocasni gost i izjavio je da mu se jako svida ovaj novi zvuk i da ce pokusati tako nesto i napraviti...kasnije je receno da se vracaju starom trešu, pa smo nakraju dobili nista od svega, vec nesto sasvim lame, sto se pak meni opet svida lol :D

Jerry
13-05-2008, 10:41
meni je isrreno black album shit,svidja mi se pjesma samo sad but true...i nothing else matters,ostalo mi nije vrijedno spomena =|al kuzis kad je to tako,nema ono zasto svi,to je cinjenica :p

nego sto se tice metallice,puno drazi mije bend megadeth,i stvarno su decki predobri (svaka cast mustainu,neko je ovo napisao prije mene,brijem morgoth.) odlican je bend slozio,uz bok panteri u thrashz :D

Maloki
13-05-2008, 10:55
Meni su na blacku 5 pjesmi odlične, a to su:
- Where ever I may roam
- The Unforgiven
- Enter Sandman
- Sad but True
- Nothing Else Matters

Jerry
13-05-2008, 11:16
Neg da updateam malo vijesto o mojem najdražem hrvatskom metal bendu (sry masso,ali mandica pwna :D ) anal mandici,u 2008 su izdali 4 nove pjesme,mozete ih poslusati http://www.myspace.com/analmandicaS
takodjer,tu je i novi album,zdravko!
http://rapidshare.com/files/106173600/A ... o.zip.html (http://rapidshare.com/files/106173600/Anal_Mandica_-_Zdravko.zip.html)
ofc free je,tako da,uživajte=)

nadam se da ce rokniti kakav konc u os :)

MasaKrisT
13-05-2008, 11:39
mandica roxa:) nadam se svirci zajedno uskoro:)

Sickmanno1
13-05-2008, 12:22
Ima kakve nade da ce biti malo thrasha na novom albumu od Metallice?Tuzno da zavrse karijeru pjesmama kao St.Anger...
Mislim,gledajte Megadeth...posle sranja kao Cryptic Warnings i Mustainove povreder uspjeli su da se vrate na vrh thrasha sa System Has Failed...zasto Metallica ne moze? :shock:

A cuj...bumo culi u 9 mjescu kad izlazi novi album :D...ja se jako jako jako nadam da se budu vratili, ono najavili su to ^^

Mafioz0r
13-05-2008, 13:06
Cuo sam jedino za Ahab, The Call of the Wretched Sea je super album. Poslusaj Nortt-a, malo vise black, al jako dobro. Malo sam pocel slusat Drone Doom, prvenstveno Sunn O))), stvarno cudna muzika, al ima svoju čar, pogotovo na dobrim zvucnicima, neopisivo iskustvo 8)
Ahab je uber bend, a lyricsi o Moby Dicku su dobri za predah od uobičajenih funeral doom lyricsa. Nortt ću poslušat čim završim s Evoken i Shape of Despair. Btw, moraš poslušat Angels of Distress od Shape of Despair i Antithesis of Light od Evokena, meni su to najbolji albumi u povijesti funeral dooma.

Kenyi
13-05-2008, 13:27
LL21, nemoj shvatati ono kao uvredu, neam ja nis protiv tebe,ali tvoje izjave mi dignu zivac , al ono inace argumentiranost ti je nula, i nista ti se ne moze objasnit stoga cu ja odustat,nema smisla vise.Metalika i slejer i soad su najbolji metal bendovi ikad, i bez njih ne bi bilo icega.

Kenyi
13-05-2008, 13:33
eto, kazem ne da mi se natezat s tobom, nista ti se ne moze objasnit i nek ostane na tome .

Dreamer Deceiver
13-05-2008, 13:48
meni je blek isto legendaran band ( prvi koji sam ču od metallice i jedini koji je bio na mom kompu kad sam kupi pc od druge ruke ), stvarno tamo mi je svaka stvar dobra, ali ipak nije ni do koljena Ride the Lightningu, koji moram priznati da je bolji od bilo kojeg megadethovog albume, te da nadmađuje čak i Rust in Peace.
i da, stvarno kako to da je megadeth mogao napraviti onako dobar album nakon užasnog riska i worlds need a hero ( kamo je samo promises odlična ) te nakon što je mustaine razjebao ruku, a metallica je napravila sejnt sladoled

Kenyi
13-05-2008, 14:59
t_nhQ5c- ... re=related (t_nhQ5c-lDE&feature=related)
Inace, LL21 poslusaj ono, a i svi thrash metal fenovi isto.

MTF*
13-05-2008, 16:09
WUqK50hEQlA

najbolja pjesma ikad!

Dreamer Deceiver
13-05-2008, 16:14
odlična stvar, makar je meni puno polja melancholy, ali obadve stvari su :pray:
a što se tiče balada iced eartha, odlična mi je i question of heaven

MTF*
13-05-2008, 17:01
i died 4 u također jako mnogo owna...
iced earth mi je perfektan, pogotovo live, live mi je bolji neg studio albums...

Dreamer Deceiver
13-05-2008, 17:22
live :pray:
imam doma dvd konca, prejeben... hunter i dante's inferno :pray:

MTF*
13-05-2008, 17:40
imam ja live iz atene iz 99... ^^
nesto predobro, pogotovo mi cd2 owna, i to jako jako... :pray:

eric-sneo
13-05-2008, 18:43
Ne mogu da vjerujem,trazio preko "search" opcije i niti jedan post o Meshuggah.Jel su oni po vama toliko losi,niste nikada culi za njih ili sta?
Po meni najbolji metal bend ikada.Tocka.
Posjedujem sve njihove albume od "Destroy Erase Improve" i ne znam koji mi je bolji album od njih,jednostavno su mi svi toliko dobri,ali ako bih bas morao izabrati jednog favorita,onda bi to bio novi "ObZen",pogotovo "Dancers To A Discordant System",9 i pol minuta pjesma,a proleti mi u sekundi(mora da sam ju poslusao jedno 500 puta odkada sam nabavio album)

From Wikipedia, the free encyclopedia:

Meshuggah is a Swedish five-piece experimental metal band from Umeå, known for their use of extended polymetric passages, complex drum patterns, odd time signatures, angular, dissonant guitar riffs, and harsh vocals.

Maloki
13-05-2008, 19:08
Uuuuu, Meshuggah, volim ih poslušat tu i tamo. Oni su čista matematika ^^

Dreamer Deceiver
13-05-2008, 20:08
intervju između mustaina i larsa...
jebemu, kod mustaine volim to šta je iskren i šta ne sere...

MILF hunter
14-05-2008, 11:02
Meshuggah? Legende. :pray:

Bleed,Spasm,Combustion...obavezno poslušati.

Mafioz0r
14-05-2008, 15:02
Kad smo već kod thrash metala...

Totem - Thrash the South (y8HxQLWsC74)
Najbolja thrash metal pjesma ikada, barem meni.

Worthaur
14-05-2008, 15:22
Death/thrash nije isto sto i thrash

Duke of Earl
14-05-2008, 15:25

Slabo,slabo,to nije ni pravi thrash, premoderno zvuci,poslusaj ovo
7TInN7_z ... re=related (7TInN7_zSfQ&feature=related)

Sickmanno1
14-05-2008, 15:34

kad smo vec kod death/thresha ^^

-Dhyxc4hbhM

Worthaur
14-05-2008, 15:40
Najmocnija thrash pjesma Sodom - The Saw Is The Law (http://youtube.com/watch?v=zwmkOVeSaqs)
Ak ovo budu svirali live u zgu mogu umrijet sretan :pray:

Najbolja death/thrash pjesma LOTD - Werewolf Corspe (http://youtube.com/watch?v=1251940MdQs)S :pray:

Duke of Earl
14-05-2008, 15:50
Najmocnija thrash pjesma Sodom - The Saw Is The Law (http://youtube.com/watch?v=zwmkOVeSaqs)
Ak ovo budu svirali live u zgu mogu umrijet sretan :pray:

Najbolja death/thrash pjesma LOTD - Werewolf Corspe (http://youtube.com/watch?v=1251940MdQs)S :pray:
kad smo kod Sodoma, Tired and red, meni najdraza njihova pjesma
2aAU-RzGrcc
Onaj riff poslije akusticnog dijela mi je nesto najbolje kod njih, zove na benganje :gitara:

Worthaur
14-05-2008, 15:59
Sodom uber alles : ))

E da, tko ne slusa annihilator nije pravi thrasher, bar prvi album :Đ
Ova pjesma je premocna...
Annihilator - Alice In Hell (http://youtube.com/watch?v=NVMtcWvTFp8)

Kenyi
14-05-2008, 17:21
ofc, samo sto tu izgledaju ko holandski reprezentativci iz 67' :(

Duke of Earl
14-05-2008, 18:07
Sodom uber alles : ))

E da, tko ne slusa annihilator nije pravi thrasher, bar prvi album :Đ
Ova pjesma je premocna...
Annihilator - Alice In Hell (http://youtube.com/watch?v=NVMtcWvTFp8)
Je, prvi album je odlican, pogotova ta pjesma, moze i drugi proc, al su se kasnije promijenili na gore, stvarno steta.

Maloki
14-05-2008, 19:00
kad smo vec kod death/thresha ^^

-Dhyxc4hbhM

Nekako sam znao da je to to i prije neg kaj sam kliknuo na link ^^

Duke of Earl
14-05-2008, 20:09
Sepultura...need we say more?
Inace,oni su meni uvjek zvucali kao death...znam da je groove,ali Max Cavalera ima tako jeben vokal...
Eda,slusao Annihilator,vjerovali ili ne,nije mi se svidio...
Sepultura je čisti Thrash s primjesama death metala do zlokobnog Chaos A.D. kad su odlucili promijenit zvuk u groove :thumbs1: I od tad svaki album sve gori i gori...

Maloki
14-05-2008, 20:15
Zadnji album im i nije baš tako loš. Ali Arise je vrh ^^

Duke of Earl
14-05-2008, 20:29
Zadnji album im i nije baš tako loš. Ali Arise je vrh ^^
Dobro, zadnji jos moze proc, al arise je sigurno vrh, makar je meni osobno najdrazi morbid visions koji su napravili dok su jos bili maloljetni i koji s uzasnom produkcijom, jednostavnim sviranjem, smijesnim tekstovima ipak ima ono nesto radi cega ga tolko volim.

Duke of Earl
14-05-2008, 22:22
Ahab je uber bend, a lyricsi o Moby Dicku su dobri za predah od uobičajenih funeral doom lyricsa. Nortt ću poslušat čim završim s Evoken i Shape of Despair. Btw, moraš poslušat Angels of Distress od Shape of Despair i Antithesis of Light od Evokena, meni su to najbolji albumi u povijesti funeral dooma.
Evo, poslusal antithesis od Evoken-a, i ono :shock: jebeno odlicno, sigurno u top 5 Doom albuma.

Mafioz0r
14-05-2008, 22:29
Evo, poslusal antithesis od Evoken-a, i ono :shock: jebeno odlicno, sigurno u top 5 Doom albuma.Shttp://www.metal-archives.com/band.php?id=291
7 reviews, average 100% !

Korpse
15-05-2008, 11:39
Annihilator, Sodom, Cradle of Flith, Slayer...
na tome sam sada.

Duke of Earl
15-05-2008, 13:13
Upravo sam otkril jos jedan jebeni Doom bend, Like Drone Razors Through Flesh Sphere, totalan uderground, sviraju Drone Doom, ali ima i primjesa funerala u nekim pjesmama. Nemaju vokala, zapravo se i nis nezna o bendu. Ali ovo je totalno bolesno, kakva mracna atmosfera, poslusat pod
obavezno. Uspio sam na netu nac za skinut Ex Nihilo Nihil, Ad Nihilum Nihil Posse Reverti, to je kompilacija demo izdanja. Stavio bi link tu, al posto se nesmije, ko oce, posaljem mu na pm.

Worthaur
15-05-2008, 14:00
http://www.myspace.com/sabaton
Tu mozete poslusat novu pjesmu od Sabatona, Cliffs of Gallipoli

7Hd1QSARzSc
Novi spot za pjesmu Metal Crue

Mafioz0r
15-05-2008, 14:10
Ima ovdje heretika koji nisu čuli za Aeon (http://www.metal-archives.com/band.php?id=327)? Meni su jedan od najboljih death metal bendova ikad.
Aeon - You Pray to Nothing (Ud4pOu8PKXA&feature=related)
Aeon - Forever Nailed (B9lTI6QMkhI)
Aeon - God Gives Head In Heaven (4t66gHVyuVg&feature=related)
Aeon - I Hate Your Existence (b-UYDSFCg4w)

Worthaur
15-05-2008, 14:15
Meh, europski death nije ni blizu americkom... U europi samo melodeath valja

Sickmanno1
15-05-2008, 14:17
Ljudi jel zna tko od vas kak se zove onaj band, gdje nema instrumenata (ili ima samo jedan) i gdje likovi daju glasove svakom instrumentu i mazu obrade od Metallice :/

Booby
15-05-2008, 14:39
Doom metal je vgg, imam sve albume od My Dying Bride i jedan od benda Yearning, ak postoji itko na forumu da sluša taj bend, ima pivu od mene. :rambo:

niko nije čuo za Yearning? razočaran sam

Worthaur
15-05-2008, 15:06
Evo preslusao do kraja novi album od Sabatona, Art Of War.
Njihov najbolji album dosad :D

Nodakim
15-05-2008, 19:16

o stvarno?budem, nabavio,thx

Mafioz0r
15-05-2008, 23:15

niko nije čuo za Yearning? razočaran sam
Prema onome šta sam vidio na Metal Archives, zvuči zanimljivo. Poslušat ću ih kasnije.

MTF*
16-05-2008, 18:15

nemoj srat??
ak je bolji od dosadasnjih to je ownage cisti, to se nabavlja odma!
ty na preporuci ^^

Mafioz0r
16-05-2008, 20:21
Upravo sam otkril jos jedan jebeni Doom bend, Like Drone Razors Through Flesh Sphere, totalan uderground, sviraju Drone Doom, ali ima i primjesa funerala u nekim pjesmama. Nemaju vokala, zapravo se i nis nezna o bendu. Ali ovo je totalno bolesno, kakva mracna atmosfera, poslusat pod
obavezno. Uspio sam na netu nac za skinut Ex Nihilo Nihil, Ad Nihilum Nihil Posse Reverti, to je kompilacija demo izdanja. Stavio bi link tu, al posto se nesmije, ko oce, posaljem mu na pm.
Upravo sam poslušao do kraja. Nisam veliki fan drone dooma, ali ovo je odlično. Uber mračno i sporo - bolja (mračnija) atmosfera od svih funeral doom albuma koje dam dosad čuo.
Na Metal Archives nema apsolutno nikakav info o njima, ali evo quote koji sam vidio na jednom forumu :

Like Drone Razors Through Flesh Sphere, from spain. And that's all that is known about the band. No information about the members or whatsoever. The band has released 4 demos, 5 full-lenghts, a promo and two compilation albums, from all this stuff, i'm only aware of "Ex Nihilo Nihil, Ad Nihilum Nihil Posse Reverti" and their new album "D.R.O.N.E.R.E.X.I.A.". The metal-archives page says that you can get D.R.N.E.R.E.X.I.A. by reservation only, but that is not true. I've send them an e-mail some weeks ago because I wanted to order it and it worked perfect, if you get a chance to order it, do it, it's limited to 60 pieces, has the cd, handmade cover, a shirt (fucking brilliant one), a rusty razor blade and an old key in the entire box, got mine some days ago. I've ordered it with cash in letter, so it seems like they're trusty.
http://blog.myspace.com/index.cfm?fusea ... =326416788 (http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=194242196&blogID=326416788)

Nodakim
17-05-2008, 11:32

nemoj srat??
ak je bolji od dosadasnjih to je ownage cisti, to se nabavlja odma!
ty na preporuci ^^

http://youtube.com/watch?v=2xYzQ-SRs4g
ghost division!

Worthaur
17-05-2008, 12:04
Sabaton - Panzerkampf (http://youtube.com/watch?v=z075LB4vtso)
Meni najbolja pjesma ^^

MILF hunter
17-05-2008, 12:17
...i novi album od Kataklysma razara... :thumbs2:

MTF*
17-05-2008, 12:18
prevail je odlican!
a sa novog sabatonovog se slazem s axom, panzerkampf je najbolja...

Maloki
17-05-2008, 13:45
Ja se slažem i sa Axeom i sa Nodakimom - i Panzerkampf i Ghost division su odlične ^^

MTF*
17-05-2008, 14:17
ali nije mi najbolji dosad album, super je al neznam, mozda se trebam jos priviknut...
attero dominatus mi je i dalje najbolji, najdrazi...
pogotovo metal crue i light in the black...

Maloki
17-05-2008, 14:26
Meni je ovo njihov prvi album, starije nisam slušo :shy:

Mafioz0r
17-05-2008, 14:37
Ok, završio sam s odvikavanjem od Evokena, vrijeme je da poslušam Art of War i Prevail.

MTF*
17-05-2008, 14:56
Meni je ovo njihov prvi album, starije nisam slušo :shy:

3X glavom u zid da te ja ne bi ^^
ugl obavezno nabavi Attero dominatus album, kad to cujes ne treba ti nis drugo, al slobodno nabavi i ostale ^^

MasaKrisT
17-05-2008, 17:29
kak ovaj album ubija:) panzerkampf,cliff of gallipoli, i the ghost division rulaju:)

Worthaur
17-05-2008, 17:42
Sabaton - Metal Crue

Take some venom and accept
That you won't see Nazareth
The rainbow leads you home

Warrior sent to milky way
UFO shooting gamma ray
A riot of destruction

Watch the rockbitch go down, vixen spread

When the priest killed a maiden in the metal church
Armored saints and warlocks watched the slaughter
Rage of the slayer forced the pretty maids
To kiss the Queen in crimson glory

You were born a motorhead
Bike's in flames you race ahead
U do the Kansas rush

Racing with the motley crew
Annihilator chasing you
With guns and burning roses

Status quo has been reached, wasps unleashed

Take a skyride with me, then you'll see
Nebi bas reko da je ova pjesma o ratu -.-

MTF*
17-05-2008, 17:43
Military History, Metal, Fantasy (early)

makar ne razumijem ovo metal, na sto se pod to misli?

Mafioz0r
17-05-2008, 20:38
Ima ovdje heretika koji nisu čuli za Aeon (http://www.metal-archives.com/band.php?id=327)? Meni su jedan od najboljih death metal bendova ikad.
Aeon - You Pray to Nothing (Ud4pOu8PKXA&feature=related)
Aeon - Forever Nailed (B9lTI6QMkhI)
Aeon - God Gives Head In Heaven (4t66gHVyuVg&feature=related)
Aeon - I Hate Your Existence (b-UYDSFCg4w)
Bump.

Military History, Metal, Fantasy (early)

makar ne razumijem ovo metal, na sto se pod to misli?SPogledaj lyricse od Metal Crue, Metalizer, itd.

Btw TAGANe, mislim da bi se tebi svidio Aeon (pošto si Behemoth fan).

MTF*
17-05-2008, 20:55
pa slusam aeon ^^ poslusaj ti zyklon xD
ugl. kuzim u kojim pjesmama je tema metal, ali ne razumijem bas na sto se odnosi u rijeci metal :\

Mafioz0r
17-05-2008, 21:27
pa slusam aeon
Tako treba.

poslusaj ti zyklonSRoger that.

Btw, upravo sam poslušao Art of War od Sabatona - odličan album, ali Primo Victoria je bolji. A šta se tiče Prevail od Kataklysma, zasad sam poslušao Prevail, Taking the World by Storm i Chains of Power. Uglavnom, sve pjesme ownaju boga, sad idem poslušat album do kraja.

MasaKrisT
18-05-2008, 01:38
jel tko skontao koliko je bendova nabrojano u metal crue:)?

King tiger
18-05-2008, 02:42
ja prepoznah ovo

Accept
Venom
Nazareth
Rainbow
Warrior
UFO
Judas Priest
Iron Maiden

ma nedamise odo spavat.

Worthaur
18-05-2008, 06:56
jel tko skontao koliko je bendova nabrojano u metal crue:)?
Venom
Accept
Nazareth
Rainbow
Warrior
UFO
Gamma Ray
Riot
Destruction
Rock Bitch
Vixxen
Judas Priest
Iron Maiden
Metal Church
Armored Saints
Warlock
Slaughter
Rage
Slayer
Pretty Maids
Kiss
Queen
Crimson Glory
Motorhead
In Flames
UDO
Kansas
Rush
Motley Crue
Annihilator
Guns n' Roses
Status Quo
WASP
Unleashed
Skyride

^^

Mafioz0r
18-05-2008, 10:34
Jel itko čuo za Verjnuarmu (http://www.metal-archives.com/band.php?id=35010)? Riječ je o podcijenjenom finskom bendu koji pjeva na "Savo" dijalektu (dijalekt kojim govore finski ekvivalenti američkim redneckovima). Na Metal Archives piše da su melodeath, ali meni više zvuče kao power/industrial. Naravno, oni tvrde da su Savo metal.

Najbolje pjesme :
Laalavat Jouset (zhbu0zooQiM)
Itkuvirsj (F2kHQg1EbXY&feature=related)
Vihankylyvaja (IEvKGCkJgDU&feature=related)

Worthaur
18-05-2008, 19:42
Khm prica se nes da ce metallica doci sljedece godine u hr...

MTF*
18-05-2008, 20:26
bolje neg dodje sabaton, iced earth, behemoth, cob, kataklysm il tak nes... :\

Mafioz0r
18-05-2008, 20:39
Kataklysm krajem godine dolazi u Srbiju i Sloveniju, ali ne u Hrvatsku. :-x

MTF*
18-05-2008, 20:42
koj ce kurac u srb kataklysm a ne kod nas? :cry:
nemogu vjerovat gadovi...
a sto kod nas dolazi u blizoj buducnosti?

lov-alien
18-05-2008, 21:15
jel tko slusa Dio ?'

bkysjcs5 ... re=related (bkysjcs5vFU&feature=related)
zakon!!
DJ_FgL5l ... re=related (DJ_FgL5l1og&feature=related)

Dreamer Deceiver
18-05-2008, 21:49
intro rainbow in the darka :pray:

Maloki
18-05-2008, 21:51
Dobar je Dio ^^
A lik je nevjerojatno sitan :)

Duke of Earl
18-05-2008, 22:28
jel tko slusa Dio ?'

bkysjcs5 ... re=related (bkysjcs5vFU&feature=related)
zakon!!
DJ_FgL5l ... re=related (DJ_FgL5l1og&feature=related)

O da, Bog metal vokalista, kakav jeben glas on ima. On je legenda, nema se sta puno pricat o njemu. Holy Diver i Last in the Line meni najjaci albumi.

Sickmanno1
19-05-2008, 10:56
Dio can you here me?
I'm lost and so alone...
I'm asking for your guidance,
will you please come from your throne.

hvvjiE4AdUI

Dio CAR! :D

Duke of Earl
19-05-2008, 11:49
Dio can you here me?
I'm lost and so alone...
I'm asking for your guidance,
will you please come from your throne.

hvvjiE4AdUI

Dio CAR! :D
:pray: To mi je najjaca scena u filmu.

Outmind
19-05-2008, 12:01
Meni su izvrsni rainbow, i sabbath sa diom i dio bend.. E da mi je moć tako pjevat...

Dreamer Deceiver
19-05-2008, 12:48
kad smo već kod tenaciusa :

the best song on teh world

pcJwz7wu8_s

Booby
19-05-2008, 14:03
kad smo već kod tenaciusa :

the best song on teh world

pcJwz7wu8_s

kak ne kontaš, nije to the best song in the world, to je samo tribute! :) :)

Dreamer Deceiver
19-05-2008, 14:26
makar je to samo "tribute" i dalje je prejebena pjesma :D
najbolje mi je kad oni unutra sviraju i pjevaju svi ufrani a vani se čuje ful sjebano :D

lov-alien
19-05-2008, 15:18
od Tenaciousa D mi najbolje ovo:

tmqndVQM9e4&NR=1
spot je isto fora tj. isječak iz filma

devil pwn :evil: :)

Sickmanno1
19-05-2008, 19:33
Meni je ovo carski :D

lmTkFGdsxb8

:pray: :pray:

:rotfl: :rotfl:

Kenyi
19-05-2008, 19:35
Ima fanova apocalyptice ovde?

Kenyi
19-05-2008, 20:05
Pa njihovi prvi radovi su bili coveri od pjesama metalike, one, nothing else matters, call of ktulu ,preradili su i par stvari od sepulture i slayera.Imaju dosta svojih stvari i momci rasturaju na čeloima.

Dreamer Deceiver
19-05-2008, 20:26
od Tenaciousa D mi najbolje ovo:

tmqndVQM9e4&NR=1
spot je isto fora tj. isječak iz filma

devil pwn :evil: :)

inače devil je dave grohl ( nirvana/foo fighters )
ali legendarno mi je kako radi one "grimase" kad pjeva da ce mu kage bit scarlet pimp XD

MTF*
19-05-2008, 21:54
slusa tko ten masked men?
uz njih mi neke pjesme cak i dobre, tj originali uz preradu dobre...
favorit cry me a river ^^
OVLAZtAc ... re=related (OVLAZtAcUBk&feature=related)

Mafioz0r
19-05-2008, 23:02
Ten Masked Men su carevi, sve pjesme im ownaju, posebno Cry Me A River, Beat It, The Living Daylights i White Wedding.

Btw, sluša itko deathcore (All Shall Perish, Winds of Plague, itd.)?

Worthaur
20-05-2008, 07:09
Od Ten Masked Men je najbolja obrada Sex Bomb

@Mafioso, punkeru :Đ

Mafioz0r
20-05-2008, 08:00
@Mafioso, punkeru :Đ
???

Kenyi
20-05-2008, 09:37
LL21 sta ti slusas od progresivnog metala?

Mafioz0r
20-05-2008, 09:42
Mozda misli death + hardcore punk...dethcore...ali dethcore je metalcore+deth,daleko je to od punka...
Inace,zavoljeh hardcore punk, posto sam sad poslusao Fresh Fruit for Rotting Vegetables...
Ali mi nesto metalcore/dethcore ne odgovara,ali poslusacu jos...Većina deathcore bendova (npr. Suicide Silence, Job for a Cowboy) su pozeri/death metal wannabeji, ali ima par izuzetaka.

All Shall Perish (http://www.metal-archives.com/band.php?id=5058)
Izgledaju kao hrpa emača, ali su brutalniji od većine deathcore, a i nekih death metal bendova. Vokal je odličan, lik može sve - od death growla do pig squealinga. Najbolje pjesme :
Eradication (TFx85CfMvWI)
Day of Justice (mzz6I_egxao)

Winds of Plague (http://www.metal-archives.com/band.php?id=42210)
Odličan symphonic deathcore bend, prije par mjeseci im je izašao prvi album. Najbolje pjesme :
A Cold Day in Hell (intro za AoA) + Anthems of Apocalypce (DL3opp2-DqE&feature=related)
Angels of Debauchery (8Kz_17M5ZJk)
One Body Too Many (u_aD6jNczHY&feature=related)

Worthaur
20-05-2008, 09:47
Sve sta ima core u imenu nije metal :p

Worthaur
20-05-2008, 09:54
Sve sta ima core u imenu nije metal :p

Previse punka

Kenyi
20-05-2008, 09:59
opcenito i meni core-ovi sakaju, al ono nek se nazivaju kako hoce, meni to ne valja :(

Mafioz0r
20-05-2008, 11:10
Većina metalcore bendova se ne može smatrat metalom, većina grindcore bendova se ne može smatrat glazbom, a većina deathcore bendova suxa.

MasaKrisT
20-05-2008, 11:29
zato postoje iznimke:)

Kenyi
20-05-2008, 11:56
mafioso,bio je sarkastican.

Baldrick
20-05-2008, 12:45
mjetal je mnjogo djobar žjanr

volem cannibal corpse, orbituary, death, i razne druge, a najviše helpkiller (bivši black dildo), sjajan bjend iz srbije, koji svira death metal, black metal, doom mjetal, gothic mjetal i heavy i power čelik. nu mjetal ne svira, jer ga ne voli. on dobro peva.

MasaKrisT
20-05-2008, 13:00
idi bre pa se leči:)

Dreamer Deceiver
20-05-2008, 13:05
ja od metalcora jedino slušam Killswitch Engage :pray:

Baldrick
20-05-2008, 13:55
Pa maideni su bolji od sabbatha više su dali metal glazbi. A rainbow po meni nije metal, nego otpad od deep purple-a
maze-budalo, ne seri, znaš li ti kolko su sabbathi uticajni na cjelokupan mjetal? oni imaju najviše uticaja na doom, gothic, stoner mjetal... da nije bilo njih i njihovog imidža/tekstova ne bi ni bilo mejdena.

Baldrick
20-05-2008, 14:04
Ne, ne. Kad j.e metal u pitanju nema boljeg od Black Sabbath-a i Rainbow-a. A ni Motorhead nisu loši. Maideni su ok, ali oni su relativno novi.
sabbath, rainbow i motorhead (sa 2 tačke iznad o - drugo) su rock. mejdeni novi?! 1. album iz '81.

Baldrick
20-05-2008, 14:05
quote, treba stavit zagrade, ne znam gde su miU usporedbi sa Black Sabbathom, jesu, da.[/quote]
aaa, dobro.

Baldrick
20-05-2008, 14:08
Phoenix, evo dušo, pogledaj ovo. (http://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Dickinson)SI ne, nisu Slipknot bolji od Maidena. Ni u kom slučaju.
otkud znaš, imaš neku tabelu pa upisuješ podatke o oba benda, pa ti izbaci koji je bolji?! kaži lepo: ''meni se više sviđaju mejdeni.'', a ne ''mejdeni su bolji, i točka.'' i meni se više sviđaju mejdeni, al' ne volem dickinsona, i takvo ''opersko'' pevanje. ne odgovara muzici.

Baldrick
20-05-2008, 14:10
slipknot vs maiden :shock: :shock:
pa to se ne uspoređuje isuse...mislim pheonix sada... :o

da bre, u pravu si, ipak je to drugi žanr.

King tiger
20-05-2008, 14:27
ane :(

Dreamer Deceiver
20-05-2008, 14:55
edit ftw

Mafioz0r
20-05-2008, 16:59
Jel itko čuo za Verjnuarmu (http://www.metal-archives.com/band.php?id=35010)? Riječ je o podcijenjenom finskom bendu koji pjeva na "Savo" dijalektu (dijalekt kojim govore finski ekvivalenti američkim redneckovima). Na Metal Archives piše da su melodeath, ali meni više zvuče kao power/industrial. Naravno, oni tvrde da su Savo metal.

Najbolje pjesme :
Laalavat Jouset (zhbu0zooQiM)
Itkuvirsj (F2kHQg1EbXY&feature=related)
Vihankylyvaja (IEvKGCkJgDU&feature=related)
Bump.

zato postoje iznimke:)SPa zato sam i reko "većina", a ne "svi".

Worthaur
20-05-2008, 19:36
Baldrick na cem si ti?

Mafioz0r
20-05-2008, 19:55
Lol,i ja vidim,odgovara na postove od prije 5-6 mjeseci...S18 mjeseci.

Baldrick
20-05-2008, 19:57
pa šta, mjetal je vječan!

najbolji mjetal album ikad - garage inc, cd 2 - čisto savršenstvo. pa onda melissa.

Maloki
20-05-2008, 19:59

Meni je Lamb of God odličan ^^

Duke of Earl
20-05-2008, 20:19
Jedini -core koji ja slusam je Animosity, al oni vise naginju Death-u, cak ni breakdowna nemaju u pjesmama :shock:

Baldrick
20-05-2008, 20:42
pošto sam ispisao gomilu teksta, a nisam siguran da ćete sve da pročitate, da napišem najvažnije na početku: preporučite mi nešto da zvuči kao the prince, helpless, am i evil ili blitzkrieg sa garage inc, cd 2? ne mogu da nađem ništa tako dobro. i molim, ne preporučujte mi random metal albume, nego nešto što stvarno zvuči kao gore navedene pesme. hvala.

pa znaš kako, ja se prvenstveno deklarišem kao roker, pa tek onda mjetalac... ali bar nisam napaljen kao ti.

inače, šta fali garage incu? the prince, helpless, blitzkrieg, am i evil, last caress su savršene pesme, mogu da slušam po ceo dan bez da mi dosade. pa onda breadfan, stone cold crazy, the wait, crash course in brain surgery, the small hours isto odlične. jedino green hell malo slabija, al' jebiga.

i prvi disk ima svojih aduta, al' je ipak malo više rock orijentisan - sabbra cadabra, pa hardcore - free speech for the dumb, the more i see, die, die my darling, pa prelepa tuesday's gone i whiskey in the jar. slabe su samo loverman i turn the page, manje više i astronomy, mada je ona ok.

najbolje je što je većina pesama baš poboljšana u odnosu na originale, sem motorhead pesama, tuesday's gone i the more i see (bolji rif kod discharge, al' onaj lik mnogo peva ko ozi, a ja mrzim ozijev glas (mada, ne volem ni ozija, čovek nije napisao ni parče muzike u svom životu)).

i zaboravih 11 minuta savršenstva na 1. disku - mercyful fate, medley 5 pesama sa drugog najboljeg albuma ikad, razlika je u mnogo boljoj produkciji, i pevanju, i moram da kažem da mi više odgovara jamesov glas, nego king diamond, koja ume posle nekog vremena da iznervira, mada je jedan od retkih ''operskih'' pevača koje volem (u nekim slučajevima, u drugim samo podnosim).

od mjetala volem i slušam i ranu metaliku (kill 'em all najdojajniji) panteru, mada ne tako intenzivno, slayer (isto) i gomilu stoner/sludge mjetal bendova koji, u suštini, zvuče kao rock (corrosion of conformity, down (kako pristaje filov glas uz muziku... jednom rečju - moćno... inače, ja nikad ne upotrebljavam reč moćno, čisto da znate kolko je down dojajan bend... ovde bi odgovaralo inače, al' sam ga malopre iskoristio, pa ne smem opet, oni i sword otvaraju za metaliku u bugarskoj sledeće godine, imam 2 karte, još samo da izvadim pasoš), the sword, witchraft).

mnogo volem black sabbath, al' to nije mjetal, no mnogi ga svrstavaju u taj pravac, pa ae da ih pomenem...

Mafioz0r
20-05-2008, 20:45
E,imate li koji metal album za preporuciti (ne ti Mafioso)...znaci da nije death(moze melodeath)/black/power...
Zašto ne ja? Ako misliš da ja volim samo death i black metal, varaš se. Enivej, šta se tiče preporuke :

Pentagram (Mezarkabul) (http://www.metal-archives.com/band.php?id=268)
Turski bend, prije su bili thrash, sad su heavy. Od albuma sam čuo samo "Bir", koji je jedan od najboljih heavy metal albuma koje sam ikad čuo. Uglavnom, definitivna preporuka. Najbolje pjesme (s tog albuma) :
Bir (Vl63cRjIcoo)S- najbolja heavy metal pjesma ikad, barem meni.
For Those Who Died Alone (WNVbvj6NC3s&feature=related)S- odlična instrumental pjesma.

Baldrick
20-05-2008, 20:58
to pentagram nešto kao rani sabbath? ako je, moram zgotivit.

ne mogu slušat na youtube, ne rade mi zvučnici sad.

Dreamer Deceiver
20-05-2008, 21:04

Meni je Lamb of God odličan ^^

od frenda sma čuo da su ful dobri...
ali killsiwtch engage :pray:
još pogotovo sad s novim pjevačem ( howard jones ) :pray:
prejak mu je vokal

Worthaur
20-05-2008, 21:19
E,LOL,sad slusam Poison od BFMVa,po kojem vi osnovu tvrdite da oni nisu metal?
I oke,poslusacu te Turke...jos nesto?
Ak linkin park moze bit metal pretpostavljam da je i bfmv...

Baldrick
20-05-2008, 21:21
am i evil, izglasao sam za najbolji rif, najbolju solažu (za najbolju pesmu malo teže, mislim uopšte, slažem se da je najbolja na metaliku).

inače, zaboravih malopre da pomenem it's electric, solidno pesmu sa 1. cd-a, ok pesmica, ali definitivno ne u rangu ostalih obrada diamond heada, prilično dobar solo, retardiran tekst...

da ne peva onaj retard u diamond headu, mnogo bi bolje zvučali... moram da preslušam novi album, čujem da imaju novog pevača, on pevao na njemu?

btw, ll, pocepao sam ti se od potpisa.

Worthaur
20-05-2008, 21:30
Ma isti k

Duke of Earl
20-05-2008, 21:34
e, mafioso, jesu ti prihvatili review na Archivesima ? Daj link nabaci da vidimo kak to zgleda ako jesu.

Mafioz0r
20-05-2008, 21:39
Prihvatili su ga.
http://www.metal-archives.com/review.php?id=20746
Nemam baš iskustva u pisanju reviewa, pa nije ispao najbolje. Ali svejedno, dovoljno je dobar da ga prihvate.

Mafioz0r
20-05-2008, 23:09
Thx.
Namjeravam napisat još par reviewa, da si malo povećam skill - počinjem s albumom Muanpiallinen Helevetti od Verjnuarmu.

King tiger
21-05-2008, 22:23
To bas i nije tesko jer Blackmoor ne postoji :(

MTF*
21-05-2008, 22:29
jel slusa tko dry kill logic?
po meni jedini nu metal koji je dobar, disturbed je ok, cak i soil i static-X neke pjesme, ali to je sve po par pjesama...
dry kill logic nabrijava, to gud... (cak brijem da je neki nu/metalcore, unsure)
Mnyh7NVlBtU

Duke of Earl
21-05-2008, 22:43
To bas i nije tesko jer Blackmoor ne postoji :(

Lol,omaklo mi se to o :D
Inace,prokleti mancester osvojio LS...
GLORY GLORY MAN UNITED !!! :D :D :D :D moram negdje izrazit svoju neopisivu srecu makar u obliku spama :D :D

Kenyi
22-05-2008, 09:35
Meni obrada Metallice Smoke on the Water zvuci bolje od orginala...
Dokaz da Hammett pwna Blackmoora... :D

Nikad.
Poslusaj na jutubu, allstars smoke on the water.

Kenyi
24-05-2008, 17:58
ne znam, ne volim slipknot.

Maloki
24-05-2008, 18:32
Slažem se sa Kenyijem u vezi Slipknota.
A za Metalllicu - ono malo kaj sam čuo na Youtubeu (promo materijal, jel) mi se sviđa, a i stari logo se vraća :)

Maloki
24-05-2008, 18:36
FSZf7ltqaN8

Duke of Earl
24-05-2008, 18:37
Da, uopce ne zvuci lose, nadam se dobrom albumu makar su me razocarali puno puta,al nada uvijek ostaje.

Maloki
24-05-2008, 18:46
Jedino mi žao kaj je Jamesov glas otišo k vragu :(

Kenyi
24-05-2008, 18:55
hohoho , šuška se o izlasku novog albuma Cradle of Filtha aneeeeee.

Maloki
24-05-2008, 19:03
Ja CoF jednostavno ne mogu smislit :(

Sickmanno1
24-05-2008, 19:07
Ja CoF jednostavno ne mogu smislit :(

ni ja :(

Kenyi
24-05-2008, 19:10
jbga, cof krasi podijeljenost. Ili ih obozavate ili ih mrzite, nema sredine.Inace citao sam po nekim sajtovima jos se nista ne zna, samo pise Untitled album (2008) , pa sad odoh cucat na sajtu i cekat nove vijesti.

Korpse
24-05-2008, 19:18
Sada sam u thrashu najviše, jebate, kenyi mi usadio ljubav prema njemačkom thrashu...

MTF*
24-05-2008, 19:36
od cof jedino valja temptation s onom britanskom rokericom..zena je prezgodna... :D

MTF*
24-05-2008, 20:12
IdjoK8D6 ... re=related (IdjoK8D6DwI&feature=related)

ko zensku ovu slusa? :D

MILF hunter
24-05-2008, 22:04
Ma to se gleda...

MTF*
24-05-2008, 22:06
dobro, sad pricamo o glazbi...
ali da, zenska je odlicna nema sta :D
najbolja pjesma:
wMGpcjzb67Q

MILF hunter
25-05-2008, 13:01
Taman za doma ponijeti...
We will rise rula.

Worthaur
25-05-2008, 13:10
Nemesis :ave:

Jesam ja jedini na ovom forumu koji slusa Rebel Meets Rebel? :(

Duke of Earl
25-05-2008, 13:15
Nemesis :ave:

Jesam ja jedini na ovom forumu koji slusa Rebel Meets Rebel? :(
Nisi, posluso sam ih ja par puta, zanimljiv mix zanrova su napravili, ali nista previse posebno.

Baldrick
25-05-2008, 16:33
Meni obrada Metallice Smoke on the Water zvuci bolje od orginala...
Dokaz da Hammett pwna Blackmoora... :D
misliš na live shit: binge and purge gde sviraju samo rif? pretpostavljam da to svira hetfield... ili ima neka cela verzija?

novi album mi zvuči do jaja, jedva čekam da se pojavi prvi singl... još kad bi na njemu izbacili neku obradu, a znajući njih verovatno hoće...

smartass
25-05-2008, 19:52
METAL DEFINIIVNO NIJE MOJ IZBOR GLAZBE, AL BI RAĐE SLUŠALA METAL NEGO NARODNJAKE, IAKO MI METAL NIKAKO NE PAŠE :boohoo:

NARODNJAKE MRZIN IZ DNA DUŠE!!!!!!!!!!!

MTF*
25-05-2008, 19:52
ugasi caps lock dok pises, inace se dobije dojam deranja...online kultura...

Maloki
25-05-2008, 19:53
Upravo slušam Dark Angel i njihov "Time does not heal" album i mogu reć da su zbilja dobri ^^

Duke of Earl
25-05-2008, 19:56
Upravo slušam Dark Angel i njihov "Time does not heal" album i mogu reć da su zbilja dobri ^^
Dobar je to album instrumentalno, ipak je to 9 songs, 67 minutes, 246 riffs! po njihovim rijecima. Ali me nazalost vokal uzasno odbija, zato mi ipak vise pase Darkness Descends.

Maloki
25-05-2008, 20:02
Ma vokal je probavljiv. Bum nabavio i Darkness Descends, sam da se malo priviknem na ovo :)