Pogledaj cijelu verziju : METAL
Barathrum
05-12-2007, 16:28
q0J4JqDZcDIS- Turisas
tojWt4BdazES- Trollfest
evo da ti priblizim
Barathrum
05-12-2007, 16:29
finntroll =)
ček ti kažeš da mejdeni oponašaju ženski glas?
:cry:
finntrol je jedan a ima minimalno 30 boljih o finntrola samo se finntroll brze probio na glavnu scenu.
ne da smao ja kazem pa to je ocito...poslusaj ga kako prica i kako pjeva.
simulira glas da mu bude vislji i gladji.
takav glas zenske imaju.
ne brini se čuo sam ja trollfest...
edit
ev preslušavam na yutubu pjesme od turisasa...sviđa mi se =)
inače imaš dolje moj last.fm profil pa ćeš viditi što ja najćešće slušam
Barathrum
05-12-2007, 16:36
evo nesto od sentenceda dok su svirali death.
vy2VfUgIvDs
meni je ova obrada 5 puta bolja od maidenovog originala.
brza je, agresivnija i cuje se muski vokal.
Barathrum
05-12-2007, 16:41
edit
ev preslušavam na yutubu pjesme od turisasa...sviđa mi se =)
inače imaš dolje moj last.fm profil pa ćeš viditi što ja najćešće slušam
ista ti je stvar i sa in flamesima..ima dosta boljih bendova od njih bar meni.
Recimo Norther koji mi je bolji i od bodoma i in flamesa zajedno.
xjEXb5hKRek
RCc1AhdXKJY
al tako bih mogao do sutra dok ne ispucam sve sto sam preslusao i ono sto je ostalo u repertoaru sto josh uvijek slusham.
daj nek neko bena Barathruma jer se ocito doso ovdje flejmat..
Barathrum
05-12-2007, 16:50
daj nek neko bena Barathruma jer se ocito doso ovdje flejmat..
nisam se dosao flejmat jer to bi skuzio po postovima da si citao.
samo spominjem neke bendove koji su opce poznati, nijedan od tih bendova nije sotonisticki nastrojen ali ima jedan koji je stvarno odlican imaju dost metafora i slicnih detalja pa ni ne kuzis d aje rijec o sotonistickom bendu.
najgore je oslanjat se na slusanje samo jednog benda ili 10...
ja sma poceo sa zz-topom i whitesnakeom a eto sad slusam sve i svasta i uvijek kad mi netko spomene neki bend, pogledam popis i ako ga nemam na listi "kupim" i poslusam nevidim problem.
Decku se svidio Turisas i smao sma mu dopostao da osim Maidena ima jos milijuni bendova koji su originalni i ne moraju biti metal smjera.
ili recimo bend koji nije dobio toliko zasluga a nadmasio je metallicu i slayer zajedno prije neg su se pojavili, ujedno i suosnivaci thrasha.
Dv6g-T3QsiE
:pray:
gle ovako, postove sam cito i nemozes reci da nisi izazivao kada jesi, i maidenima si se rugao...iako te nitko nije provocirao nit nista al oke..
ovako, ja sam metal poceo slusat sa Maidenima, i znam ih dan danas poslusat...preslusao sam sve od Blind Guardiana,Ac/Dc,Steel Attack,Nightwish,Hammerfall,Demons&Wizards,Ensiferuma,Finntroll,Korpiklaani i masu drugih bendova koje necu niti nabrajat.Mene iskreno vise zaboli dal je neko sotonjara ili nije, kako je Hanzaplast jednom reko...sve slusam dok je dobra mjuza.
e da, probaj ne double postat jer ce te se admini dohvatit :D
Uzivaj.
Barathrum
05-12-2007, 17:09
gle ovako, postove sam cito i nemozes reci da nisi izazivao kada jesi, i maidenima si se rugao...iako te nitko nije provocirao nit nista al oke..
ovako, ja sam metal poceo slusat sa Maidenima, i znam ih dan danas poslusat...preslusao sam sve od Blind Guardiana,Ac/Dc,Steel Attack,Nightwish,Hammerfall,Demons&Wizards,Ensiferuma,Finntroll,Korpiklaani i masu drugih bendova koje necu niti nabrajat.Mene iskreno vise zaboli dal je neko sotonjara ili nije, kako je Hanzaplast jednom reko...sve slusam dok je dobra mjuza.
e da, probaj ne double postat jer ce te se admini dohvatit :D
Uzivaj.
onda procitaj post jos jednom da nisam nikom nista lose govorio od korisnicima vec se sve odnosilo na maidene a provocirat nisam nikog namjeru imao vec ste se vi svi osjecali smaopozvani da mi "razbistrite" glavu o tome da su maideni zapravo bog i batina i onda na kalup svega toga jos kazete da svatko ima pravo misljenja a mene pocnete zatisavat jer se ne slazems avecinom.
ostatak posta uputi drugima koji su se osjetili smaopozvanima i nazivali se štovateljima i fanaticima. :killyou:
super za bendove ja sam privrzen starijim bendovima nisam novopeceni metalac niti sma ikad metalac bio jer moj ukus je daleko siri i smao metal ga nemoze upotpuniti. :pray:
posluso ovaj norther i dobri su, al su mi bodomi bolji...
nego, sto se tice maidena i te ekipe, slazem se s Barathrum...
i ne, njegovi postovi nisu flejm...
aj ti idi slušaj behemoth....
ionak sam to slušaš :P
sva sreca pa zivis sa mnom ili ides u skolu pa znas...
i behemoth pwna, tak da, zajebi, okret i nastavi setnju...
ej spemeru,spemeru dragi :)
Simon the Dreamer
05-12-2007, 17:36
Daj nemoj srat o kršćanskom masovnom pokrštavanju, to se događalo prije 1500 godina, činjenica da se netko danas osvećuje za nešto prije toliko godina je apsurdna. Ko da mi sad idemo ratovat s Mađarima.
GrimReaper
06-12-2007, 13:02
evo napokon sam izvukao cd koji nisam slusao od 7.mj, niasm ga mogao nac :)
Radi se o bendu Blitzkrieg, stari britanski bend koji svira NWOBHM, fantastican covjek na vokalu, Brian Ross.
Iskreno njegovi screamovi us Halfordove su mi najjebeniji koje sam cuo. Pogotovo na stvari Pull the trigger :)
Rocchiro
06-12-2007, 17:56
...niti sma ikad metalac bio jer moj ukus je daleko siri i smao metal ga nemoze upotpuniti. :pray:
respect zbog ovoga.nabijem etikete u guzicu
imam tek 13 godina,i štujem mejdene jer su mi oni ko bogovi,i nisam još jedan od ohih klinaca koji se furaju na dubok glas i deranje... već se usredotočavam na lirike,glazbu etc...
ono, sam bih htio napomenuti da je i black i death glazba, a lirycse imaju odlične (ne svi, naravno), eh sad što ima hrpetina klinaca koji se furaju na neke baba roge i nose corpse paint subotom navečer, te im nije toliko do glazbe a ni ne čitaju tekst, druga je stvar, ali mnogi blackeri drže do lyricsa.
Rocchiro
06-12-2007, 19:35
kolko god volio maidene,moram priznat da imaju neke tekstove koji nisu bas nekaj posebno.pogotovo mi nije drago kaj u svakoj drugoj pjesmi ponavljaju jednu recenicu cca 10 puta (for the greater good of god mi pada na pamet i ima jos hrpa primjera).mislim,nemojte me krivo shvatiti - harris je tekstopisac i pol,al nije najbolji.a kaj se lyricsa u blacku/deathu tice,medusa je u pravu.naravno,ima bendova ciji lyricsi ne valjaju pol qurtza,al fora je u tome kaj u blacku vecinom nemate onu kompoziciju blabla-refren-blabla-refren-bla... nist se ne ponavlja tak da tekstovi su dosta raznoliki,i treba veci trud da bi se nekaj dobroga napisalo.ok,kod vecine bendova se zbog...specificnog black vokala :) ti lyricsi nemogu skuziti,al to je vec prica za sebe
usporedite npr Emperorov An Elegy Of Icaros i maidenov Flight Of Icarus i sve bude vam jasno
An Elegy Of Icaros
Icaros, I dare you
For I possess the wings of faith
Though, heavy on my shoulders
(No measurement can prove their weight)
Still, a burden are they not to me
I am the challenger of gravity
The fear is not the fate I seek
My destiny will build upon
The mighty turbulence beyond
If I fall I will rise again
Some of envy
Some of fear
Asmonish by the graves of those who fell
Praise the fool that pure of heart
Leaps off your finger
Into grace
Icaros, your voice once melted
Into the choir of the fallen ones
I have heard, I have seen
The purity of their song
Icaros
Your fate embrace
A manifold of angels
I summon thee
From shattered graves
And call upon the wind
Recieve my bow of reverence
Then spread your wings
And fly into oblivion
Flight Of Icarus
As the sun breaks, above the ground,
An old man stands on the hill.
As the ground warms, to the first rays of light
A birdsong shatters the still.
His eyes are ablaze,
See the madman in his gaze.
Fly on your way, like an eagle,
Fly as high as the sun,
On your way, like an eagle,
Fly and touch the sun.
Now the crowd breaks and young boy appears
Looks the old man in the eye
As he spreads his wings and shouts at the crowd
In the name of God my father I fly.
His eyes seem so glazed
As he flies on the wings of a dream.
Now he knows his father betrayed
Now his wings turn to ashes to ashes his grave
Fly, on your way, like an eagle,
Fly as high as the sun,
On your way, like an eagle,
Fly as high as the sun.
nemojte me krivo shvatiti.oba teksta su divna :wink:
Danas je godišnjica smrti Dimebaga Darrella.
R.I.P. Dimebag
http://img515.imageshack.us/img515/922/inmemoryix3.th.jpg (http://img515.imageshack.us/my.php?image=inmemoryix3.jpg)
Warhead ftw!!1
počivaj u miru
Dreamer Deceiver
08-12-2007, 14:52
legenda, kad god čujete grmljavinu to on i cliff sviraju u raju...
Inače sluša tko Killswitch Engage, ovaj novi pjevač ( zapravo je već na dva albuma ) mi je odličan. The End of hearteche mi ej remekdijelo :pray:
Rocchiro
08-12-2007, 15:32
meni Pantera nikad nije valjala .al RIP leđendi :(
meni Pantera nikad nije valjala .al RIP leđendi :(
Vulgar Display of Power from stara kazeta, prehebeni doživljaj...
meni super grupa, uvijek mi dobro dođe kad trebam ispucati bijes. Agresivno i žestoko.
meni Pantera nikad nije valjala .al RIP leđendi :(ni meni nije bila neš posebno,al iz poštovanja dimebagu naravno Rip..dimebag je bio car,jebote koji riffovi
ajde da oživimo malo temu.
Sluša ko Bathory? Evo, nabavio par albuma, uglavnom slušam album "Blood fire death" i mogu reć da mi je baš dobar ^^
Dreamer Deceiver
12-12-2007, 07:34
AAAAAAAAAAAAAAAAAAaa
NEMOREN VERVATIIIIII !!!
meni jdan od najboljihp jevača se vratio napokon i ja se nadamza stalno u iced earth. ZNao sam da ce se vratiti samo je bilo pitanje vremena ( kao i svi ostali pjevači iz legendarnih metal bandova ) i sad je opet tu :DDDDD
i ja sam sretan... hell fuking yeah...
ali moram priznati da mi je žao rippera, mogli su snjim barem snimiti do kraja something wicked part 2...
žao mi je jer je to već drugi band koji je izbacio rippera kako bi se vratio stari pjevač :(
ali boli me kurac, MATT BARLOW IS BACKKK !!!
Once again the winds of change are upon us, and this time I can say that I am very happy about the result.
While out on the European tour I had several in depth discussions with many loyal Iced Earth fans. A common theme of these discussions was how much Matt is missed. I agreed with the fans that things were not the same and that it was a very special period in Iced Earth’s history.
When I heard several months ago that Matt was going to be doing a project in music again, I was thinking about contacting him and seeing what his intentions were. I didn’t act on this because I was so focused on the writing of the new epic, and frankly, it just didn’t seem realistic.
Well, after getting out on the road and speaking with many of you directly, I decided to call Matt and see how he was doing and if he was interested in working together again. I am proud to say that he is coming back to Iced Earth and we will be getting back to work in the studio very soon.
Matt will be singing on Part 2 of the Something Wicked concept CD and we will be looking forward to getting out on tour and delivering a series of Iced Earth shows that will rival any in the history of the band. And there will be a proper DVD filmed from this period, something we’ve all been waiting for.
Soemthing WickedI want you all to know that it was you who made this a reality. I have missed Matt’s presence onstage and in my personal life in a big way over the past few years, so I appreciate your honesty in our discussions. It did help me realize the decision to move forward with pursuing this. The fans have spoken and we have delivered!
You true fans know that I’m a straight shooter, I say what I mean and mean what I say. And though I value your opinions greatly, you must believe that this is a decision that comes completely from the heart and is not motivated by anything other than what feels the best for Iced Earth. This is the way that things have always been dealt with, for better or for worse, but always honestly and from the heart.
Tim Owens is a great and talented singer and I wish the best for him and his future on a personal and professional level.
There will be more news soon as to further developments and plans. This will push back the release of Part 2 a bit. Not because we couldn’t be ready to record in time, but because of a new addition to Matt’s family in early 2008!
I am very happy to announce that Iced Earth is truly BACK!
Have a great holiday season. We’ll be in touch very soon with more details.
Jon Schaffer
Rocchiro
12-12-2007, 07:34
Sluša ko Bathory? Evo, nabavio par albuma, uglavnom slušam album "Blood fire death" i mogu reć da mi je baš dobar ^^
prvi album - Armageddon i Raise the dead :pray: druge nisam slusal :oops:
Under the sign of the black mark mi je zakon album...uglavnom svi albumi do BFD (on također pwna)
nemam vremena za konstruktivniji post (informatika)
prvi album - Armageddon i Raise the dead :pray: druge nisam slusal :oops:
A te nemam :)
Aj FireSpirit, kad stigneš, napiši konstruktivniji post.
@Morgoth - žao mi Rippera, al jbga, Barlow je Barlow :)
tema je dosta propala (na stranici, prema dole)
evo jedno pitanje...
šta mislite o moshevima i dal ih volite ?:D
Pogledajte ovo:
http://www.robs.dk/metalfun-side.htm
A usput vezano za Bathory. Kao što svi već znaju, Quorthon je osnovao bend na kojeg će se ugledati mnoštvo daljnih black metal i viking metal izvođača, od Dimmu Borgira pa do Amon Amartha.
Meni su obje faze Bathoryja odlične, a od albuma bi izdvojio Under the sign of the black mark i ofkors Blood fire death. I Hammerheart je odličan albuma, kao i Bathory i The Return.
...
Simon the Dreamer
22-12-2007, 16:18
U trenutku inspiracije napravio sam gp fajl za intro pjesme zvane "Oj Curice Djevojčice" s novog albuma Anal Mandice, sjećam se da je netko spominjo da traži tabove za Mandicu, a napravio bi i cijeli ali nemogu shvatiti točan ritam kasnijeg refrena, te također bubnjeve nisam skinuo, nije mi se dalo.
RS Link za download (http://rapidshare.com/files/77914129/Anal_Mandica_-_Oj_Curice__Djevoj__269_ice_Intro.gp5)
Dreamer Deceiver
24-12-2007, 10:36
postoji li možda na kojem albumu od anal mandice, pjesma Symphony of mandica ali bolje kvalitete ?
Inače jučer bio u trstu i ponosni sam vlasnik Ride The Lightninga :D
Pola sata sam se mučio šta da kupim to ili Piece of Mind ( zapravo sam traćio Chemicla Weddnig, ali ga nije bilo :( ), pa sam odlučio uzeti RTL jer nema nitijedne loše pjesme na albume :D
edit : har har har, novi rank
Arbiter of Change
24-12-2007, 10:57
Koristila bi mi vaša mišljenjao Saviour Machine-u, ako je itko slušao (samo mi nemojte citirati nešto sa [insert name]pedije jer to više manje mogu sam). Isplati mi se informirati prije nabave, a nitko oko mene nije baš čuo za njih.
Simon the Dreamer
24-12-2007, 11:13
Saviour Machine - nikad čuo. Al čuo sam za Iron Savior...
never heard of them.
koja je to uopće vrsta metala?
Saviour Machine is a neoclassical gothic opera metal band from California, USA, formed in 1989. The band is known for its epic music and lyrics that deal with the End Times. Saviour Machine is particularly popular in Germany and has performed at Wacken Open Air festival in 1997. Later, the band became known for its ambitious Legend trilogy.
Nisam slušao je gothic metal nije moj žanr metala...sry[/quote]
neoclassical gothic opera...
zbilja specijaliziran žanr.
evo svima moram preporuciti ovaj album za Bozic, malo radi ugođaja :) : Twisted Sister - A Twisted Christmas
On my heavy metal Christmas my true love gave to me,
a tattoo of Ozzy!
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
4 quarts of Jack
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
5 skull earrings
4 quarts of Jack
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
6 cans of hairspray
5 skull earrings
4 quarts of Jack
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
7 leather jackets
6 cans of hairspray
5 skull earrings
4 quarts of Jack
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
8 pentagrams
7 leather jackets
6 cans of hairspray
5 skull earrings
4 quarts of Jack
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
9 tattered t-shirts
8 pentagrams
7 leather jackets
6 cans of hairspray
5 skull earrings
4 quarts of Jack
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
10 pairs of platforms
9 tattered t-shirts
8 pentagrams
7 leather jackets
6 cans of hairspray
5 skull earrings
4 quarts of Jack
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
11 black mascaras
10 pairs of platforms
9 tattered t-shirts
8 pentagrams
7 leather jackets
6 cans of hairspray
5 skull earrings
4 quarts of Jack
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
12 silver crosses
11 black mascaras
10 pairs of platforms
9 tattered t-shirts
8 pentagrams
7 leather jackets
6 cans of hairspray
5 skull earrings
4 quarts of Jack
3 studded belts
2 pairs of spandex pants
and a tattoo of Ozzy!
lol sretan bozic svima :)
Arbiter of Change
24-12-2007, 21:36
Iznevjerili me metalci PCP foruma... NOOO!!!11! :D
Ajde ništa, raspitati ću se... negdje.
Worthaur
29-12-2007, 02:13
Jel slusa tko Direktnu Akciju? Etnicko Ciscenje 100% je predobra pjesma ^^
MILF hunter
04-01-2008, 18:08
Jbt,baš sam gledao,recimo r'n'b glazba i ta komercijalna sranja,sve puno dobrih teta i sve neke dobre pi...čke,al ove iz nekih metal bendova sve rulaju i to big time,bar meni su totalno bolje...
Kad nađem vremena,potražit ću slike pa ćete znati na šta sam mislio... :D
Dreamer Deceiver
05-01-2008, 12:14
Malo zamra topic, a ?
Ajde, sluša još tko ovdje Killswitch Engage, jedini metal core kojeg slušam
Jbt,baš sam gledao,recimo r'n'b glazba i ta komercijalna sranja,sve puno dobrih teta i sve neke dobre pi...čke,al ove iz nekih metal bendova sve rulaju i to big time,bar meni su totalno bolje...
misliš arch enemy?
MasaKrisT
05-01-2008, 13:33
Malo zamra topic, a ?
ofkors veliki obozavatelj...i kad su trebali doc u hrv htio sam ici,al je to nesto propalo..
Slušam jedino Lamb of God od metalcorea (iako nisu baš čisti metalcore, više nekakav mix metalcorea, groove i thrash metala) i gg su mi.
Dreamer Deceiver
05-01-2008, 13:57
Malo zamra topic, a ?
ofkors veliki obozavatelj...i kad su trebali doc u hrv htio sam ici,al je to nesto propalo..
da i sam htio ić, meni je puno bolji ovaj novi pjevač a album End of hearteche mi je remekdijelo....
MILF hunter
05-01-2008, 20:37
misliš arch enemy?
Osim njih,i one mace iz bendova Lacuna Coil,Bleeding Trough,Evanescence...
Ima ih.
Human m0nst3r
05-01-2008, 23:11
7YGwmPC8OYI
Evo ovaj spot mi je prejak molim samo 18+,
i da ovo je pravi metal
http://youtube.com/watch?v=j-cro_l8HLY
Human m0nst3r
06-01-2008, 10:56
jel tko sluša BFMV?S:o
Bullet For My Valentine.
grozan bend, svrstan pod emo žanr. čitao lyricse, užas. slušao glazbu, užas. Premekano za rock.
Ne sviđa mi se dosta stvari kod njih, od glavnog pjevača, do brzog komercijalnog uspjeha.
7YGwmPC8OYI
Evo ovaj spot mi je prejak molim samo 18+,
Ovo (http://youtube.com/watch?v=8LgC7q5sWdM)Smi je isto jedna od njihovih jebenijih pjesmi, ako ne i najjebenija :)
Worthaur
06-01-2008, 11:46
i da ovo je pravi metal
http://youtube.com/watch?v=j-cro_l8HLY
definiraj pravi metal
Bullet For My Valentine.
grozan bend, svrstan pod emo žanr. čitao lyricse, užas. slušao glazbu, užas. Premekano za rock.
Ne sviđa mi se dosta stvari kod njih, od glavnog pjevača, do brzog komercijalnog uspjeha.
uopće nisu brzo uspjeli... oni zajedno sviraju od osnovne škole...
a da... emači su, ali mi na albumu The Poison ima super pjesama.
jel tko sluša BFMV?emo debili
slušaš?
emač
dobro razmišljanje
Mogu dobiti preopruku nekoga benda,heavy?
Dreamer Deceiver
06-01-2008, 18:45
dobro razmišljanje
iced earth, black sabbath, iron maiden ofkors
dobro razmišljanje
Iron Maiden
Black Sabbath
Judas Priest
Venom
Helloween
Dio
Manowar
MindReader
06-01-2008, 19:09
grave digger obavezno isto :pray:
Human m0nst3r
06-01-2008, 19:14
Despised Icon, Children Of Bodom, Deicide, Behemoth, Avulsed, Sepultura, Marduk, Aborted, Darkane to su prejaki bendovi.
Despised Icon, Children Of Bodom, Deicide, Behemoth, Avulsed, Sepultura, Marduk, Aborted, Darkane to su prejaki bendovi.
heavy?
:?
Human m0nst3r
06-01-2008, 19:45
heavy?
:?S:rotfl:
Lol ovako: despised icon - deathcore
Children Of Bodom - melodic death
Deicide - death
Behemoth- death/black
Avulsed - deathgore
Sepultura - thrash
Marduk - black
Aborted - Death
Darkane - death
Sepulturu svakako jebeni brazilci, zakon su...
a jerry, nisam emač, u to sa siguran nikada se nisam rezao.
evo jedne preporuke svima DOPE!!!Smješavina Korna/Slipknota/M Masona
Human m0nst3r
06-01-2008, 21:02
Sepulturu svakako jebeni brazilci, zakon su...
a jerry, nisam emač, u to sa siguran nikada se nisam rezao.
evo jedne preporuke svima DOPE!!!Smješavina Korna/Slipknota/M Masona
Poslusaj si torture squad. Onak je death, ali predobro evo ti youtube
v8pABCZtQl0
Sepultura - thrash
Falilo ti nešto. Sad više ne.
Worthaur
07-01-2008, 00:13
grave digger obavezno isto :pray:
da, al oni nisu heavy : ))
Sepultura - thrash
Falilo ti nešto. Sad više ne.
sepultura je trash??
nebi bas rekao
thrash/groove, kako koji album 8)
aj thx,mislim da bum provjeril Judas Priest,btw oni su englezi iz 80-ih?
Worthaur
07-01-2008, 10:26
Years active: 1969–present
Dreamer Deceiver
07-01-2008, 11:35
nabavi albume painkiller, sad wings of destiny, sin after sin, british steel, screaming for venegance i defenders of the faith
Worthaur
07-01-2008, 12:45
nabavi albume painkiller, sad wings of destiny, sin after sin, british steel, screaming for venegance i defenders of the faith
zaboravio si killing machine i ram it down...
nabavi si ovo (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Essential_Judas_Priest)Si gg...
slusal iko alogiu?
jel to srpski metal bend?
čuo sam nešto vezano za njih, ali ih nikad nisam poslušao.
Dreamer Deceiver
07-01-2008, 14:05
zaboravio si killing machine i ram it down...
nabavi si ovo (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Essential_Judas_Priest)Si gg...
mene se ta dva albume nisu previše dojmila, neznam zašto makar je stvar ram it down i blood red skies :pray:
Worthaur
07-01-2008, 14:14
slusal iko alogiu?
jel to srpski metal bend?
čuo sam nešto vezano za njih, ali ih nikad nisam poslušao.
yep, ok su, navodno bi trebali doc u petrinju na ljeto ^^
Human m0nst3r
07-01-2008, 14:30
Cisti thrash, mozda malo nesto jace u pocecima.
Dreamer Deceiver
07-01-2008, 14:34
majebeš ti sve te grane u metalu, to me baš iritira kad čujem neki ono black metal i onda mi seru kako to nije black metal ceć neki tamo ljeva podvrsta black metala...
za mene postoje ovako :
heavy -> thrash -> power -> black -> death
Worthaur
07-01-2008, 14:38
lmao?
u pocetku su bili thrash
sad su... groove hardcore il sta vec
MasaKrisT
07-01-2008, 14:40
heavy->death->nu->metalcore->power->folk->thrash->black:)....
[quote=Maloki]thrash/groove, kako koji album 8)
lmao?
u pocetku su bili thrash
sad su... groove hardcore il sta vec[/quote:1x6yt0zr]
Black metal (early)
Death metal
Thrash metal
Groove metal
Human m0nst3r
07-01-2008, 15:52
Ma koji mrtvi black :rotfl: Ti fakat ne slusas sve vrste metala. Ovo ti je black WG0x-AdEXjs
Worthaur
07-01-2008, 16:01
[quote=Maloki]thrash/groove, kako koji album 8)
lmao?
u pocetku su bili thrash
sad su... groove hardcore il sta vec
Black metal (early)
Death metal
Thrash metal
Groove metal[/quote:3rgeaytb]
nak, wikipedia < metal-archives
http://www.metal-archives.com/band.php?id=78
Lord Jambrek
07-01-2008, 17:28
Ma koji mrtvi black :rotfl: Ti fakat ne slusas sve vrste metala. Ovo ti je black WG0x-AdEXjs
uvbrxWF6OZE&NR=1
Ovo je još više black, smatraju ih (a brijem da i jesu ako se sjećam) osnivači pravog norveškog black metala i pravog black metala kakvog danas poznajemo.
Mayhemovci sami po sebi nisu baš prisebni bili, njihov prvi pjevač baš nije bio na normalnim moždanim valnim duljinama. Kao klinac se volio valjat u svinjskoj krvi, snifat krepane vrane. Njihov pjevač (ubijte me, ne znam sad kak se zove više) se bio rasjekao razbijenom flašom, onda je uzeo kuhinjski nož, povadio si žile na rukama, uzeo sačmaricu i raznesao si glavu. Dolazi Euronimus(gitarist, glavni brijač na tadašnjoj BM sceni) i uzima fotoaparat i slika leš pjevača za album Dawn of the black hearts ( slika (http://www.control.auc.dk/~gryn/mothernorth/bands/mayhemdawn.jpg)S)
Uzeo je ostatke njegove lubanje i od toga napravio ogrlicu svim članovima benda(ne znam da li je ovo točan podatak, ali se ne bi čudio). Jedan od njih je otvorio dućan zvan Helvete (pakao) i tamo su se događali svakakvi sotonistički rituali i pizdarije.
Years active: 1969–present
lol
40 godina
Fencing_LORD
07-01-2008, 19:51
Vidim da je krajnje vrijeme da se ja vratim na forum...hehe
Samo da spomenem da je Dickinson mačevaoc :D "Pride of the metal fencers"
Jel' itko čuo za Apocalypticu (ne znam jeste ih već spomenuli u ovom topicu)? Meni su oni odlični, mislim, svaka im čast. (naravno, nisu kao Metallica).
e čuo sam za njih imali su mislim na jednom eurosongu nastup dok se glasovalo i presuper su...
Jel' itko čuo za Apocalypticu (ne znam jeste ih već spomenuli u ovom topicu)? Meni su oni odlični, mislim, svaka im čast. (naravno, nisu kao Metallica).
Kako nebi čuo. Symphonic heavy metal :wink:
Slušao sam ih, ali mi nisu bili nešto posebno, pa se nisam zadržao na njima puno vremena.
Inače, od Metallice su mi prva četiri albuma najbolji thrash metal ikada!
Metallica
hmmmm
Judas Priest overcomes it
Metallica
hmmmm
Judas Priest overcomes it
yeeesss, overcome it album St. Anger defntli
taking painkillers and overcoming again
Fencing_LORD
07-01-2008, 23:45
Heh, St. Anger je popriličan crap, ali ima nekih dobrih pjesama(St. Anger, Frantic, Invisible Kid) Ja im nikad neću oprostit izbacivanje solaža...
Judas Priest ne slušam pa ne znam kakvi su, ali Metallica ima specifičan čar i kad vas uhvati ta "groznica" jednostavno zavolite taj bend. FireSpirit, slažem se, iako bih čak rekao i prvih 5 (Black ima hrpu klasika). Nisu ni Load ni Reload za bacit - Bleeding Me, King Nothing, Until It Sleeps, Ain't My Bitch & Devil's Dance, Carpe Diem Baby, The Memory Remain, Fuel i Unforgiven II.
Na Garage Inc.-u ima puno odličnih covera...and, hell yeah, svirali su sa cijelim simfonijskim orkestrom.
MasaKrisT
08-01-2008, 00:24
[quote="Fabia vRS":xgqiu6d0]Ma koji mrtvi black :rotfl: Ti fakat ne slusas sve vrste metala. Ovo ti je black WG0x-AdEXjs
uvbrxWF6OZE&NR=1
Ovo je još više black, smatraju ih (a brijem da i jesu ako se sjećam) osnivači pravog norveškog black metala i pravog black metala kakvog danas poznajemo.
Mayhemovci sami po sebi nisu baš prisebni bili, njihov prvi pjevač baš nije bio na normalnim moždanim valnim duljinama. Kao klinac se volio valjat u svinjskoj krvi, snifat krepane vrane. Njihov pjevač (ubijte me, ne znam sad kak se zove više) se bio rasjekao razbijenom flašom, onda je uzeo kuhinjski nož, povadio si žile na rukama, uzeo sačmaricu i raznesao si glavu. Dolazi Euronimus(gitarist, glavni brijač na tadašnjoj BM sceni) i uzima fotoaparat i slika leš pjevača za album Dawn of the black hearts ( slika (http://www.control.auc.dk/~gryn/mothernorth/bands/mayhemdawn.jpg)S)
Uzeo je ostatke njegove lubanje i od toga napravio ogrlicu svim članovima benda(ne znam da li je ovo točan podatak, ali se ne bi čudio). Jedan od njih je otvorio dućan zvan Helvete (pakao) i tamo su se događali svakakvi sotonistički rituali i pizdarije.[/quote:xgqiu6d0]
sve sto si rekao tocno je koliko se sjecam...loodo looodo:)aj bar nisu britni spirs:)
Lord Jambrek
08-01-2008, 01:40
sve sto si rekao tocno je koliko se sjecam...loodo looodo:)aj bar nisu britni spirs:)
Sjećam se u kliku kada je bila reportaža o black metalu i ispod naslova "ovi su radili stvari naspram kojih 9 metaka u tijelu fity centa izgleda kao jutarnja šetnja sljemenom" :rotfl:
Worthaur
08-01-2008, 02:48
taking painkillers and overcoming again
so true \m/
Bishop_45_(2)
08-01-2008, 10:37
ima hrvatskog metala ???
Mislim da sam vidio na kanalu R jednu grupu (tj. predgrupu na nekom koncertu) likovi su bili hrvati, i pjevali su na engleskom, onako na nekakv epic metal je bacala pjesma (osim ako sam krivo skuzio txt :P), ali im neznam ni imena, a i na interwiewu su rekli da prvi album izdaju tek ovo ljeto 2k8-e....
anal mandica :P
stribog :P
btw,jambrek,mayhgem mi je draži nek marduk..al ovo nisam znao :pray:
Uzeo je ostatke njegove lubanje i od toga napravio ogrlicu svim članovima benda(ne znam da li je ovo točan podatak, ali se ne bi čudio). Jedan od njih je otvorio dućan zvan Helvete (pakao) i tamo su se događali svakakvi sotonistički rituali i pizdarije.
To je Dead. Navodno bi čovjek zakopao svoju odjeću par tjedana prije nekog koncerta i onda noć prije nastupa ju otkopao u nosio to sljedeći dan na koncertu. Tako bi imo osjećaj smrti blizu sebe.
Worthaur
08-01-2008, 12:50
nak, marduk mi je jedan od najgorih blek metal bendova... rotting christ, impaled nazarene, mayhem, batohry ftw
od hrvatskih bendova preporucam haze i stribog
Ej ljudi el ko sluša Hammerfall, meni su zakon. :boohoo: :boohoo: :boohoo: :boohoo: :boohoo:
Slušo sam ih neko vrijeme, al dosta kratko. Ok su mi, al ništa posebno.
GrimReaper
08-01-2008, 13:51
dosao sam u posjed 1. albuma benda leatherwolf
po definiciji heavy metal, odlicnog zvuka...
ono sto me iznenadilo jest da su ameri, obicno su takvi bendovi iz engleske
zanima me dal je možda tko cuo pa da cujem misljenje
Fencing_LORD
08-01-2008, 14:00
Ej ljudi el ko sluša Hammerfall, meni su zakon. :boohoo: :boohoo: :boohoo: :boohoo: :boohoo:
Ja sam ih počeo nedavno slušat'. Crimson Thunder mi je njihova najdraža.
meni ravenlord, remember yesterday i glory to the brave najdraze... :D
slusa tko avenged sevenfold?
To je Dead. Navodno bi čovjek zakopao svoju odjeću par tjedana prije nekog koncerta i onda noć prije nastupa ju otkopao u nosio to sljedeći dan na koncertu. Tako bi imo osjećaj smrti blizu sebe.
E da, zaboravio si i da je uzeo leš gavrana ili neke ptice pa je stavio u vrećicu i onda udisao prije koncerta, jer nije mogao pjevati a da ne udahne miris smrti. 8)
Fencing_LORD
08-01-2008, 15:58
meni ravenlord, remember yesterday i glory to the brave najdraze... :D
slusa tko avenged sevenfold?
I njih sam nedavno počeo slušat. Beast and the Harlot je odlična pjesma.
meni su sam zadnja 2 albuma super, ovi ostali mi nekak ne pasu previse... :D
E da, zaboravio si i da je uzeo leš gavrana ili neke ptice pa je stavio u vrećicu i onda udisao prije koncerta, jer nije mogao pjevati a da ne udahne miris smrti. 8)
To je već Jambrek spomenuo, pa zato nisam :)
Worthaur
09-01-2008, 14:01
Jel slusa tko Quo Vadis?
Silence calls the storm je predobra pjesma \m/
Pa ima nas dosta koji slusamo hammerfall :wink: .Po meni najbolji power metal i metal bend uopce
Facelessone
09-01-2008, 22:11
Avantasia, HammerFall, Edguy, DragonForce, Sonata Arctica, Gamma Ray....... njih slušam, možda još koja stvar od Stratovarius-a...
Pa ima nas dosta koji slusamo hammerfall :wink: .Po meni najbolji power metal i metal bend uopceS:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: -slažem se, slažem se, slažem se i slažem se i opet se slažem :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
Pa ima nas dosta koji slusamo hammerfall :wink: .Po meni najbolji power metal i metal bend uopceS:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: -slažem se, slažem se, slažem se i slažem se i opet se slažem :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
i ja se slazem ali smanji malo smajlice :wink:
i ja se slazem ali smanji malo smajlice :wink:
ok :)
Worthaur
09-01-2008, 23:35
Ja se ne slažem... Hammerfall ne podnosim...
Arbiter of Change
11-01-2008, 00:45
Jeyzus, evo sada slušam Sabaton pjesmu Prima Victoria... jednostavno ne mogu vjerovati da ih nisam do sada nikako poslušao.
Pravi žestoki power metal. :pray:
Worthaur
11-01-2008, 12:00
Jeyzus, evo sada slušam Sabaton pjesmu Prima Victoria... jednostavno ne mogu vjerovati da ih nisam do sada nikako poslušao.
Pravi žestoki power metal.S :pray:
I ne bas...
Arbiter of Change
11-01-2008, 12:25
[quote="Arbiter of Change":2ytmuvg3]Jeyzus, evo sada slušam Sabaton pjesmu Prima Victoria... jednostavno ne mogu vjerovati da ih nisam do sada nikako poslušao.
Pravi žestoki power metal.S :pray:
I ne bas...[/quote:2ytmuvg3]
Uzmi u obzir da ja inače slušam Blind Guardian. :wink:
Worthaur
11-01-2008, 12:34
jedino sta si tocno reko je power metal...
pravi power nemože bit zbog lirika : ))
i žestoki... ne baš
Arbiter of Change
11-01-2008, 12:53
Power metal se ne zove power metal zbog lyricsa, kad si se već toga uhvatio.
Worthaur
11-01-2008, 13:09
Znam : ))
GrimReaper
11-01-2008, 13:33
glazbeni pravac je glazbeni pravac, srecom pa se nitko nije sjetio uvest kategorizaciju po liriksima
glazbeni pravac je glazbeni pravac, srecom pa se nitko nije sjetio uvest kategorizaciju po liriksima
kako nije, a viking metal? :?
Fencing_LORD
11-01-2008, 14:57
Pogle na wikipediji, tekstovi u biti i jesu jedan od faktora za kategoriziranje.
kako nije, a viking metal? :?
pa masu pod-žanrova tipa medieval metal (satyricon early)...
ima dosta njih
Arbiter of Change
11-01-2008, 18:02
Baš me zanima gdje bi onda kvazi stručnjaci stavili Sabaton koji se bavi tematikom 2. svjetskog rata.
Fencing_LORD
11-01-2008, 18:11
Baš me zanima gdje bi onda kvazi stručnjaci stavili Sabaton koji se bavi tematikom 2. svjetskog rata.
Hitler metal :rotfl:
EDIT: zezam se naravno
kad ste vec kod power metala, slusa li iko rhapsody? nabrijani žabari... ili mozda alogia (srpski metal band - zakon su)
Ja sam poslušao Rhapsody, no nisam ih uopće upamtio. Znam da sviraju power metal, i jedan su od najboljih power metal bendova. Zar se sada ne zovu Rhapsody of fire ili tako nešto?
Ja sam poslušao Rhapsody, no nisam ih uopće upamtio. Znam da sviraju power metal, i jedan su od najboljih power metal bendova. Zar se sada ne zovu Rhapsody of fire ili tako nešto?
rhapsody of fire su se zvali do ne znam dokad ali sad je samo rhapsody...
Arbiter of Change
11-01-2008, 18:38
Svaka im čast, imaju dosta pamtljivih pjesama, ali tekstovi su cheesy do maksimuma i jednostavno previše teksta pokušavaju nabiti u pjesme tako da obično ispade kao neka polubrza recitacija.
da i imaju pjesama kad pocnu pjevat takvim ritmom da ne znas jel talijanski il engleski - pjesma holy thunderforce je najbolji primjer
Barathrum
11-01-2008, 21:05
Svaka im čast, imaju dosta pamtljivih pjesama, ali tekstovi su cheesy do maksimuma i jednostavno previše teksta pokušavaju nabiti u pjesme tako da obično ispade kao neka polubrza recitacija.
poslusaj si slayer ili invocator ili viking onda jer ovi su po nabijanju tekstova preslabi a i gay su..neugodno mi ih je slusat jer mi je neugodno od njegovog glasa i tekstova...slayer je bolji. :rotfl:
inace volim simfonijski power i power globalno gledano al rhapsody je stvarno jad.
Barathrum
11-01-2008, 21:10
Power metal se ne zove power metal zbog lyricsa, kad si se već toga uhvatio.
zove se zbog toga i zbog nacina sviranja kao i svaki zanr u glazbi.
istina da ima nekih "power metal" bendova koji ne pjevaju o srednjovjekovlju ali taj zanr zalai u post-thrash i slicne podzanrove.
drugo nemogu nac sad post od nekog korisnika..inace medieval metal je izmisljotina jer bi on opuhvacao power, heavy, black, thrash...etc...pa cak i doom-power (pr. Doomsword)...
tako da ako bi se govorilo "medieval metal" to ulazi u kontradikciju sa glavnim generalno slozenim vrstama metala gore navedenim.
a kako je medieval metal prevelika generalizacija i nemoguce ju je rabit u pravilnom znacenju kao sto je i izmisljotina da postoji love metal i slicne izmisljotine... mislim drugo je sprdat se takvim izjavama a drugo je shvacat takve sprdnje ozbiljno!
Evo ja se sjetih jedne zgode kad sam bio pijan...Nasred grada objašnjavam trojici frendova kako možemo odrediti koji je black/viking/folk metal bend dobar a koji loš.
Uglavnom, ako im kužiš logo, ako im se iz logo može pročitati ime bez problema, onda je taj bend loš i saksa. Ako im je logo neprepoznatljiv do bola, onda oni rulaju.
Kasnije sam se dvoumio, jer postoje bendovi poput Dimmu Borgira, Immortala, Venoma, Behemotha, Satyricona...od nekih su njihovi stariji logoi neprepoznatljici, ali novije možemo pročitati. A nekima se nisu ni mijenjali (Venom...).
Haha, krasna teorija jednog pijanca, zar ne?
:D
GrimReaper
11-01-2008, 22:14
haha najbolje teorije su pijane teorije :)
venom mi je zanimljiv bend, zbog toga sto su zaista svirali žanrove ono...
od nwobhm do black metala.. ludilo
Venom, bend koji je stvorio žanr Black Metal, i po njihovim oni sviraju pravi, istinski, žestoki, najluđiji itd Black Metal (kako kaže Cronos, Black Metal su pjesme o sotonizmu, rock'n'rollu i drogi)...kaže da Norvežani sviraju Fucking Corpsepaint metal :)
Ovaj, po meni oni sviraju nešto između speed/thrash/heavy metala. U počecima su predstavljali NWOBHM i svojim umijećem sviranja i brzinom posramali i nadmašili neke kolege iz tog razdoblja.
Ma ko jebe žanr, glavno da je mjuza dobra, koga boli qurac za ostalo?
lay down your souls to the gods rock and roll!
Poslušajte albume Welcome to hell i Black metal. Pjesmu Witching Hour.
Najluđi dio je u pjesmi Black metal na kraju...preodličan ugođaj...
Barathrum
12-01-2008, 00:33
Venom, bend koji je stvorio žanr Black Metal, i po njihovim oni sviraju pravi, istinski, žestoki, najluđiji itd Black Metal (kako kaže Cronos, Black Metal su pjesme o sotonizmu, rock'n'rollu i drogi)...kaže da Norvežani sviraju Fucking Corpsepaint metal :)
Ovaj, po meni oni sviraju nešto između speed/thrash/heavy metala. U počecima su predstavljali NWOBHM i svojim umijećem sviranja i brzinom posramali i nadmašili neke kolege iz tog razdoblja.
Ma ko jebe žanr, glavno da je mjuza dobra, koga boli qurac za ostalo?
lay down your souls to the gods rock and roll!
Poslušajte albume Welcome to hell i Black metal. Pjesmu Witching Hour.
Najluđi dio je u pjesmi Black metal na kraju...preodličan ugođaj...
joj vrazji forum...sad sma toliko napisao i sve se zbrishe...
ukratko venom nije "stvorio" black metal, imenovan je po njihovoj pjesmi, black metal je nastao u nizozemskoj i danskoj pocetkom 1972, vec tada nije bio imenovan kao glazbeni pravac sve dok venom nije naslovio pjesmu black metal.
sto se tice Cronosa niti slusam njegove solo projekte u novonastalom Cronos Bandu niti Venom od kad ga je napustio sto je zalosno da lider napusti vlastiti band.
inace imam sve albume, nisma neki veliki fan ali mi se svidjaju njegove stvari.
inace viking isto ne postoji to je isto prevelika generalizacija koja seze izvan black metala, kombinacija folka i black metala naziva se troll black metal kao (TBC), power sa utjecajem folka naziva se jednostavno power-folk... dok black metal broji preko 20 podskupina druge vrste metala jedva imaju 3-4 :rotfl:
black metal je vise slobodnjacki still koji ne zagovara uvijek rat i sotonizam iako kad se radi o dobro potkovanim bendovima taj utjecaj cesto ima veze sa nasilnim sirenjem i pokrstavanjem kelta gdje je papa oskvrnio rogate bogove sjevernjackih naroda koji su vise manje svi potomci kelta te prozvao druide stovateljima sotone, inace slika sotone datira iz 10-11 stoljeca a sotonu predstavlja kao i njegov opis slika nekoliko keltskih bogova i otud sotoni rogovi i otud izgled sotone.
Nazalost ima jos jako puno bendova koji pjevaju o sotonizmu bez imalo pameti i veze sa dogadjajima vec zato sto je najlakse napisati pjesmu iz mrznje, kako bi nekog ubio..etc...dok ovi potkovaniji kad pjevaju o inom, imaju puno slika, metafora, pridjeva pa cak i pejzaznih slika a cilj je samo ponasati se obrnuto od onog cega se smatra zlim a to je krscanstvo.
Tako bar to stoji u black metalu, jer jedino u njemu dobro i zlo zamjenjuju strane imenom. 8)
inace najpopularniji black metal je war black metal (WBM) koji eto govori o bescjenom nasilju, sakacenju, silovanju, sotonizmu, ratu, borbi...cesto ga veze besmisao ali je zato najbrzi i najagresivniji smjer black metala!
tu je i faggoth black u koji spadaju cradle of filth i slicni bendovi koji nemaju cvrste korijene u black metalu i koje karakterizira najcesce kreštanje a ne grawlanje kao nacin pjevanja.
ah ajd odmah da kazem sta znace ona dva prsta, kaziprst i mali prst u zraku...jer mi je to vec presmjesno gledat kod vecine...
taj znak , tojest "pozdrav" niti oznacuje "H" kao heavy metal, niti "rogove" kao sotonin pozdrav vec jednostavno je to simbol kojim su kelti pozdravljali svoje bogove.
Naravno sotoninim znakom je prozvan od "bezgresne" crkve.Zasto mi je to smijsno?! jer to je "sveti pozdrav", nisam primjetio da netko kad hoce nekog pozdravit sklopi ruke i klekne kako se to radi u crkvi. :rotfl:
Worthaur
12-01-2008, 01:21
war power metal : ))
@ Barathrum
ista stvar kao i s patentima. Ti možeš stvoriti nešto novo, no ako ti to ne patentiraš i netko drugi uskoči s istom idejom, to je službeno njegovo.
Venom je za sebe stvorio žanr black metala, koji je u srži zapravo speed/thrash/heavy metal. Black metal su popularizirali Norvežani i bendovi poput Burzuma, TT Mayhema, Satyricona, Immortala, Thorns itd...
Zato se sad na spomen black metalaodmah glave okreće prema sjeveru, gdje Abbath mlati po gitari.
Venom je utjecao na mnoge black metal bendove, kao i Bathory.
Ima koliko, tri vala black metala...
:wink:
Arbiter of Change
12-01-2008, 23:39
Slušam sada Sabaton - Light in the Black... prejako kako se općenito uklapa u Space Marine napad tematski (ako zanemarimo čisti instrumentalni dio).
Barathrum
13-01-2008, 02:43
@ Barathrum
ista stvar kao i s patentima. Ti možeš stvoriti nešto novo, no ako ti to ne patentiraš i netko drugi uskoči s istom idejom, to je službeno njegovo.
Venom je za sebe stvorio žanr black metala, koji je u srži zapravo speed/thrash/heavy metal. Black metal su popularizirali Norvežani i bendovi poput Burzuma, TT Mayhema, Satyricona, Immortala, Thorns itd...
Zato se sad na spomen black metalaodmah glave okreće prema sjeveru, gdje Abbath mlati po gitari.
Venom je utjecao na mnoge black metal bendove, kao i Bathory.
Ima koliko, tri vala black metala...
nije ga venom stvorio jer venom u pocecima nije svirao black metal vec kombinaciju thrasha i hard rocka, thrash je brz a hard rock jednostavan to sto je on pjevao o sotonizmu i slicnom ne svrstava ga u black metal.
jer po tome onda bi i destruction bio black metal i bewiched...etc.
black je postojao i razvijao se davno prije samo nije bilo naziva koji bi se upotrijebio i opisao taj smjer sve dok black metal rijec nije "napisana".
da si ti nasoa dijamant a nisi znao sta si nasao i onaj neki tamo dodje da vidi sto si nasao i imenuje taj kamen dijamantom jel to onda njegov kamen?! i dont think so!
ista stvar sa blackom.
MasaKrisT
13-01-2008, 13:47
Pravi žestoki power metal. :pray:
hehe ja sam imao srece gledat ih live,i mogu reci da razvaljuju puno jace neg na cd.bit ce bog i batina za koju godinu dok se proslave.te veceri su mi bili jaci i od grave diggera i theriona:)
inace pjesma se zove primO victoria...
Arbiter of Change
13-01-2008, 14:22
Moje bed, točno mislio krivo napisao. :D
Mafioz0r
13-01-2008, 17:22
Sabaton je uber bend, powah metal na kvadrat, poslušaj Metal Machine, Nuclear Attack, Panzer Batallion, Attero Dominatus, itd.
Worthaur
13-01-2008, 18:33
Sabaton je uber bend, powah metal na kvadrat, poslušaj Metal Machine, Nuclear Attack, Panzer Batallion, Attero Dominatus, itd.
Purple Heart owna sve
Mafioz0r
14-01-2008, 10:39
Ovih dana sam malo počeo slušat Amon Amarth. Uber bend, super su mi Death in Fire, Runes to my Memory, Pursuit of Vikings, With Odin on our Side, itd.
Worthaur
14-01-2008, 19:23
Amoni su mi najbolji bend :)
Poslusaj Victorious March, meni najbolja njihova pjesma
Ovih dana sam malo počeo slušat Amon Amarth. Uber bend, super su mi Death in Fire, Runes to my Memory, Pursuit of Vikings, With Odin on our Side, itd.
Opla, još jedan? :wink:
Amarthi su genijalan bend, heggov vokal ftw, pjesme ftdw, ma sve super. Ako ikako možeš nabavi Wrath of the Norsemen DVD, preodličan koncert.
Ovo ti je playlista, imaš uvježbanu ekipu vikinga koja dolazi na intro i par pjesama još pa se bore na stageu. Ludnica! :pray:
1. Intro
2. An Ancient Sign of Coming Storm
3. Pursuit Of Vikings
4. Ride For Vengeance
5. Masters Of War
6. The Last With Pagan Blood
7. Once Sealed In Blood
8. Bastards Of A Lying Breed
9. Fate Of Norns
10. 1000 Years Of Oppression
11. Vs. The World
12. North Sea Storm
13. Releasing Surtur’s Fire
14. Annihilation Of Hammerfest
15. Friends Of The Suncross
16. Bloodshed
17. Amon Amarth
18. For the Stabwounds In Our Backs
19. Where Silent Gods Stand Guard
20. Bleed For Ancient Gods
21. Victorious March
22. Death In Fire
Šteta što nema pjesama The arrival of the fimbul winter i With Oden on our side. Amon Amarth je uz Thyrfing NAJBOLJI viking metal bend ovih dana. Ensiferum bi bio odličan da je Jari ostao, no i ovako prolaze, premda su dosta zaostali. otišla je i Meiju Enho, pa se bojim da se ubrzo ne dogodi raspad. Nedajte bogovi!
Onda, preporučavam ti Mithotyn, najviše potcijenjeni viking metal bend ikad. Izdali su tri albuma, od kojih je svaki savršen, ja izdvajam King of the distant forest. OBAVEZNO poslušaj!
genijalci u ritmu, melodiji, žestini :pray:
Mafioz0r
14-01-2008, 22:27
Poslušao sam Old Rover od Mithotyna, super je, a Wrath of the Norsemen DVD super zvuči, vjerojatno ću ga kasnije nabavit.
Inače ne slušam previše W1k1n6 metala (ali ovih dana sve više), uglavnom powah metal, melodeath, alternative metal, neš malo symphonic metala, itd.
Worthaur
14-01-2008, 22:52
/cut
Wrath of the Norsemen ima 3 DVDa na kojima je 5 koncerata...
Imam original ^^
Barathrum
15-01-2008, 00:28
Opla, još jedan? :wink:
Amarthi su genijalan bend, heggov vokal ftw, pjesme ftdw, ma sve super. Ako ikako možeš nabavi Wrath of the Norsemen DVD, preodličan koncert.
Ovo ti je playlista, imaš uvježbanu ekipu vikinga koja dolazi na intro i par pjesama još pa se bore na stageu. Ludnica! :pray:
1. Intro
2. An Ancient Sign of Coming Storm
3. Pursuit Of Vikings
4. Ride For Vengeance
5. Masters Of War
6. The Last With Pagan Blood
7. Once Sealed In Blood
8. Bastards Of A Lying Breed
9. Fate Of Norns
10. 1000 Years Of Oppression
11. Vs. The World
12. North Sea Storm
13. Releasing Surtur’s Fire
14. Annihilation Of Hammerfest
15. Friends Of The Suncross
16. Bloodshed
17. Amon Amarth
18. For the Stabwounds In Our Backs
19. Where Silent Gods Stand Guard
20. Bleed For Ancient Gods
21. Victorious March
22. Death In Fire
Šteta što nema pjesama The arrival of the fimbul winter i With Oden on our side. Amon Amarth je uz Thyrfing NAJBOLJI viking metal bend ovih dana. Ensiferum bi bio odličan da je Jari ostao, no i ovako prolaze, premda su dosta zaostali. otišla je i Meiju Enho, pa se bojim da se ubrzo ne dogodi raspad. Nedajte bogovi!
Onda, preporučavam ti Mithotyn, najviše potcijenjeni viking metal bend ikad. Izdali su tri albuma, od kojih je svaki savršen, ja izdvajam King of the distant forest. OBAVEZNO poslušaj!
genijalci u ritmu, melodiji, žestini :pray:
bas i nisu nest posebno.
svaki album bar meni nakon pola mi postane monoton i dosadnjikav.
neznam koliko je podcjenjen jer koliko znam nije.
Faulkenbach je slican im.
Naravno niti jedan "viking" bend se ne moze mjerit sa Arkonom.
ima sve ono sto bi svaki """"viking""""" bend trebao imat.
Narodnost, smisao, tradiciju, jezik, melodicnost, zvucnost, ritam...
Ujedno meni rusi imaju najbolji folk-metal elemnt kao i najbolji hard rock i black metal opcenito. Ostali su duplo nize. Naravno tu ulazi i ukrajna, bjelorusija i poljska jer svi imaju vise naglazen taj tradicionalni element i tekstovi su im preodlicni, naravno kad se nadje prijevod na engleskom.
MILF hunter
15-01-2008, 10:57
...nisu ni meni ništ posebno,dosadi brzo...meni je.
Pred koji dan otkrih vrlo ugodno iznenađenje za moje glazbeno nepce. Bend imenom PAGAN ALTAR. - mješavina doom-a i nwobhm. Mislim da će se jerry-u jako svidjet jer su slični kao sabbath, ali imaju svoj unikatni sound. Eo jedne (jedine :( pjesme koju sam na jubiou našao), ali nabavio sam (iako teško) par njihovih albu,ma.
Joj da, link:
LINaY2_ix0Q
odslušo pjesmu,istina zvuće slično ko sabbathi,al opet su drukčiji :)
vokal je oke,ništa posebno poput ozzya :D :D :D
sve u svemu ty outmind ;)
od vikinga...Ensiferum i Amon Amarth su mi predobri za sada...pokusavam nabaviti sto vise bendova sa tom tematikom kako bi ih sve posluso ljepo :D
trenutno bathory ...
EDIT:sto se Ensiferuma tice, meni je osobno bolji Petri neg Jari, nekako vise viking ugođaja...
Pošto slušam i metal i to samo određenu vrstu metala,naravno bendove koji znaju stvarati dobru lako upamtljivu mjuzu...
od metal bendova slušam: Metallica,Iron Maiden,Europe....
Dreamer Deceiver
31-01-2008, 08:13
ja baš i ne shvaćam tvoju definiciju Metala :o
debeli1975
31-01-2008, 08:56
recite kaj da skidam. aktivirat cu si s pcp cda flat 24sata
moze i linkovi za DL
zabranjeno...
@morgy
također,ono napisao je neko njesra o definiciji metala...
Imam filing da ni sam ne zna kaj oće reč.
Nego, u zadnje vrijeme dosta slušam Dream Theater. Pull me Under mi je super stvar :)
Dreamer Deceiver
31-01-2008, 16:57
onaj lik mi ima stvarno pregay glas u nekim stvarima, ali zato mi je prejeben njihov album Images and Words...
another day :pray:
Evo baš uspoređujem Images and Words i Systematic Chaos i vokal se dosta razlikuje (bar meni) iako na oba pjeva LaBrie. Na Images and Words lik ima predobar glas, baš mi je super, dok je na Systematic Chaos dosta lošiji, al svejedno mi je dobar :)
Imam filing da ni sam ne zna kaj oće reč.
Nego, u zadnje vrijeme dosta slušam Dream Theater. Pull me Under mi je super stvar :)
znam šta sam htio reć,ali je to teško za objasnit....poprilično sam weird i twisted osoba,pa me nerijetko ljudi gledaju ko da sam sa marsa i ne kuže kaj sam htio reć
Moja definicija metala je naglašenost gitare,riječi koje imaju značenje,pjevač mora imat sluha i melodičnost glasa za pjevanje metal pjesama....
to bi morao uzet više vremena da objasnim šta točno mislim,a ja nemam vremena ni za što.....
Ja te kužim i u potpunnosti se slažem. Svaka čast ljudima koji vole black, death, funeral doom i kaj ti ja znam kaj, ali po mojim standardima to ne potpada u metal kategoriju.
debeli1975
31-01-2008, 21:17
zabranjeno...
dajte onda na PP, debeli_zg@hotmail.com, ili xf: debeli1975
Worthaur
31-01-2008, 21:25
Ja te kužim i u potpunnosti se slažem. Svaka čast ljudima koji vole black, death, funeral doom i kaj ti ja znam kaj, ali po mojim standardima to ne potpada u metal kategoriju.
mislis ne spada u heavy metal kategoriju
MasaKrisT
31-01-2008, 21:45
nego gdje? u techno?
debeli1975
01-02-2008, 06:45
zabranjeno...
dajte onda na PP, debeli_zg@hotmail.com, ili xf: debeli1975ajde nek se neka dobra dusa javi :(
Fencing_LORD
02-02-2008, 14:56
Evo baš uspoređujem Images and Words i Systematic Chaos i vokal se dosta razlikuje (bar meni) iako na oba pjeva LaBrie. Na Images and Words lik ima predobar glas, baš mi je super, dok je na Systematic Chaos dosta lošiji, al svejedno mi je dobar :)
točno to, potpis
Worthaur
09-02-2008, 16:22
Wacken u HR? (http://www.cmar-net.org/forum/viewtopic.php?t=39501&postdays=0&postorder=asc&start=0)
Wacken u HR? (http://www.cmar-net.org/forum/viewtopic.php?t=39501&postdays=0&postorder=asc&start=0)
Zvuči super ^^
Mafioz0r
10-02-2008, 00:06
Sluša itko Kataklysm?
Meni su odlični, najbolji album je definitivno Serenity in Fire, a naj pjesme As I Slither, Serenity in Fire i Crippled and Broken.
Sluša itko Kataklysm?
Meni su odlični, najbolji album je definitivno Serenity in Fire, a naj pjesme As I Slither, Serenity in Fire i Crippled and Broken.
Serenity In Fire jest odličan album, ali druže, daleko je od najboljeg!
Jesi slušao Sorcery ili Epic: The Poetry Of War, te Victim of this Fallen World?
To su mi genijalni death metal albumi, to poslušaj. Na Serenity In fire albumu mi je definitivno najbrutalnija pjesma The Ambassador Of Pain, s uvodom iz filma Put prema Iskupljenju (Road to Perdition).
Worthaur
17-02-2008, 02:16
sta se ovom nitko ne veseli? o.O
Mafioz0r
17-02-2008, 12:38
Jel itko čuo za Alestorm (a.k.a. Battleheart)?
Odličan škotski band, zvuče kao kombinacija power i folk metala, s pir4tskim lyriscima. U siječnju im je izašao prvi album (Captain Morgan's Revenge) - imam taj album i genijalan je!
Evo par njihovih pjesama :
Wenches and Mead (iBiR7iHXk6k)
Captain Morgan's Revenge (-uLPqHHfu1w)
Over the Seas (B7sHLjI1sQE)
Pregledavao sam neke recenzije njihovog albuma, i dosta ljudi kaže da će iz ovog nastati pirate metal. Pa ako postoji viking metal, zašto ne bi postojao i pirate metal?
Drink up, me hearties!
Worthaur
17-02-2008, 12:50
True scottish pirate metal ftw!
Prije mjesec dana sam nabavio album i 2 EPa od njih, predobro...
Najbolja pjesma Captain Morgan's Revenge :ave:
Worthaur
18-02-2008, 21:15
Ak jos niste culi "novu sepulturu", uploadao sam par pjesama sa albuma koji uskoro izlazi...
Cavalera Conspiracy - Inflikted (http://rapidshare.com/files/92961465/2008_-_Inflikted.rar.html)
Enjoy ;)
dal je nightwish gothic?zar nije simpfoni(opera)
Worthaur
19-02-2008, 09:06
"A precise definition for Nightwish’s musical style is disputed. The band has been suggested as being part of the genres gothic metal, symphonic metal, and power metal."
ja se uglavnom koristim s Encyclopaedia metallum u definiranju žanrova...uglavnom rekoh...
Mafioz0r
19-02-2008, 15:28
Šta je, nitko osim mene i axe_wilda nije čuo za Alestorm?
Alestorm?
folk/power metal band iz Škotske? pirate metal?
moze mi neko preporucit neki dobar melodic death band da nije In flames ni Boddomi
Mafioz0r
19-02-2008, 16:00
Arch Enemy, ako ti ne smeta ženski vokal (iako je meni trebalo 2 dana da skužim da je to žensko). Poslušaj Rise of the Tyrant, to im je najnoviji i najbolji album.
Amon Amarth, ako voliš viking metal. Najbolji albumi su Versus the World, With Odin on our Side i Fate of Norns. Naj pjesme : Pursuit of Vikings, Fate of Norns, Runes to my Memory, Gods of War Arise i Death in Fire.
Poslušaj Dark Tranquility, ne znam puno o njima, ali imaju dosta dobrih pjesama.
Dark LunacyS(symphonic death metal) isto nisu loši, naj pjesma je Heart of Leningrad. O njima isto ne znam puno, imam samo jdan album.
Worthaur
19-02-2008, 16:27
moze mi neko preporucit neki dobar melodic death band da nije In flames ni Boddomi
In flames dobar? xD
Poslusaj Kalmah, Amorphis, Amon Amarth, Arch Enemy, Eternal Tears of Sorrow, Wintersun...
Mafioz0r
19-02-2008, 16:31
In flames dobar? xDSTi bi vrijeđao In Flamese, heretiče jedan?
Bannajmo ga!
Worthaur
19-02-2008, 16:31
In flames dobar? xDSTi bi vrijeđao In Flamese, heretiče jedan?
Bannajmo ga!
Yep, ne volim nu metal :)
Mafioz0r
19-02-2008, 16:38
Naravno da ne, ti slušaš TRUE metal.
Alestorm?
folk/power metal band iz Škotske? pirate metal?SDa, pirate metal. Kao što sam reko, ako postoji viking metal, zašto ne i postojao i pirate metal?
Yo ho ho and a botle of rum!
Worthaur
19-02-2008, 16:41
Jesam li gdje reko da slusam true metal? Jos kad bi takvo sta postojalo... ^^
MasaKrisT
19-02-2008, 16:50
e ak su inflamesi nu metal onda neznam vise argh.prokleto kategoriziranje.bend koji je poceo sa cistim deathom pa presao na fini melodic.
Worthaur
19-02-2008, 16:57
Aj jos jednom poslusaj zadnji album. To nije melodeath...
Istina da su in flamesi jedni od osnivaca gotenburskog metala al sad ne zvuce tako...
Mafioz0r
19-02-2008, 19:57
Zadnji album je definitivno melodeath (osim možda Come Clarity, ta pjesma mi zvuči malo emo), a meni su In Flamesi svakim novim albumom sve bolji.
Naravno da ne, ti slušaš TRUE metal.
Alestorm?
folk/power metal band iz Škotske? pirate metal?SDa, pirate metal. Kao što sam reko, ako postoji viking metal, zašto ne i postojao i pirate metal?
Yo ho ho and a botle of rum!e ti si me zakacio na taj alestorm, a vidim da slusamo dosta slicne bendove..
inace alestorm rula, Celtic Scottish Power Pirate Metal, stvarno su posebni...nadam se da ce se "probiti" jer su stvarno fenomenalni ako se mene pita...
Thanks @ Mafioso ! :wink:
Worthaur
19-02-2008, 20:01
Zadnji album je definitivno melodeath (osim možda Come Clarity, ta pjesma mi zvuči malo emo), a meni su In Flamesi svakim novim albumom sve bolji.
onda si ti poseban slucaj jer uglavnom ljudi govore kako su sve gori i gori... il tebi pase taj nu zvuk... ^^
Mafioz0r
19-02-2008, 20:08
Ja uglavnom slušam powah, alternative, folk/viking metal i melodeath, ovoh dana nešto malo death metala, a šta se tiče nu-metala... Disturbed ftw (iako su oni više alternative nego nu-metal).
Ajde mi molim vas definirajte true metal? Kaj bi to trebalo biti i koje bendove obuhvaća?
Worthaur
19-02-2008, 20:12
Ja uglavnom slušam powah, alternative, folk/viking metal i melodeath, ovoh dana nešto malo death metala, a šta se tiče nu-metala... Disturbed ftw (iako su oni više alternative nego nu-metal).
znaci zato volis in flamese ^^
Mafioz0r
19-02-2008, 20:12
Ajde mi molim vas definirajte true metal? Kaj bi to trebalo biti i koje bendove obuhvaća?
True metal je glupost koju najčešće možeš čuti u Manowar-ovim pjesmama ili od ljudi koji imaju nešto protiv nu-metala.
Worthaur
19-02-2008, 20:14
Takvo sto ne postoji, neki tvrde da je blek true, neki death, neki heavy... Uglavnom se svi slazu da nu metal nije "true"
Pa ne znam, meni su manowar više smijurija nego pravi metal bend, sa onim svojim brothers and warriors unite sranjima. A nu metal je pak druga krajnost gluposti, ali još uvijek ne kužim kaj bi to treu trebao biti...
EDIT @ masa - A ok, dakle true je kakti sve osim nu... ni sa time se ne slažem, baremm ne kad razmišljam o tome kaj je za mene metal, ahh kaj ćeš ty obojci.
Mafioz0r
19-02-2008, 20:18
S definicijom true metala se ne treba zamarati, treba jednostavno ignororati ljude koji misle da to postoji.
Worthaur
19-02-2008, 20:21
Kuis, ti nisi true
j/k ^^
Cavalera Conspiracy posjeduje 8)
MasaKrisT
19-02-2008, 23:26
onda si ti poseban slucaj jer uglavnom ljudi govore kako su sve gori i gori... il tebi pase taj nu zvuk... ^^
zadnji album roxa,a to sto SAMO ZADNJI album nije death,nemozes bend ocjeniti drugim zanrom i totalno drugim,ajde da je prijelaz deadt/melo death ali ovako jooooj.
MasaKrisT
19-02-2008, 23:43
Pa ne znam, meni su manowar više smijurija nego pravi metal bend, sa onim svojim brothers and warriors unite sranjima. A nu metal je pak druga krajnost gluposti, ali još uvijek ne kužim kaj bi to treu trebao biti...
EDIT @ masa - A ok, dakle true je kakti sve osim nu... ni sa time se ne slažem, baremm ne kad razmišljam o tome kaj je za mene metal, ahh kaj ćeš ty obojci.
nekazem da nu nije true lol...nu roxa...neam nis protiv njega i slusam ga al nevolim da se melodic death bendovi i slicno trpaju gdje im nije mjesto...
inace manowar je kao band pokazao sto znaci ljubav prema fanovima i obrnuto,i njihova true spika ima svoju podlogu zato im treba skinuti kapu.
sorry na double postu.
da citiram Joey DeMaia..
"so i refuse to play until they fix my ampiflier, so all of you fucking people take your fucking money"
Manowar...bah
inace ako se mene pita, nu metal nije metal, dok death itekako spada u metal (ak se mene pita)
Worthaur
20-02-2008, 16:17
inace ako se mene pita, nu metal nije metal, dok death itekako spada u metal (ak se mene pita)
/sign
MasaKrisT
20-02-2008, 16:44
da citiram Joey DeMaia..
"so i refuse to play until they fix my ampiflier, so all of you fucking people take your fucking money"
Manowar...bah
jel to navod sa magic circle festa?tam je falilo jos zvucnika pa su doneli,nemogu se sjetit gdje mu se sj...usred koncerta..DeMaio car:)samo vrhunski zvuk za svoje fanove.129 db:)
inace ako se mene pita, nu metal nije metal, dok death itekako spada u metal (ak se mene pita)S mogu znat zašto? :?
Worthaur
20-02-2008, 18:01
Nu Metal is suppossed to be the 'new metal' of the new age. Mixing lots of pop-culture into their music and image. Speaking of image, that's basically all they're based around, image. One band that sticks out in my mind is Slipknot. Probably one of the most popular nu metal bands, but as all nu metal bands do, they suck. They're not innovative in any way whatsoever. These bands can hardly play guitar, and most people proclaim the drumming is incredible, when really it isn't at all. Some people also proclaim that the 'new' Slipknot has wonderful and fast guitar solos, but no, they don't have even one. And their most complicated riffs aren't even complicated at all. Anyway, the genre is mostly loved by people who have a wonderful life but for some reason think their life is shit. So they go throughout their life acting depressed, but when someone asks why they're depressed they either say 'Well, because my life sucks.' or 'My parents are the worst.' But in reality they have good lives and their parents are the some of the best. Or they're just spoiled so much to hell and back that they don't know anything. You 'nu metal' bastards need to quit listening to your Slipknot and go listen to some Megadeth, or a real metal band that has talent. Such as Megadeth, as I said before, Opeth, And Oceans, At The Gates, Thyrfing, Rhapsody, Dimmu Borgir, or Children of Bodom. Don't just listen to the damn same shit all over again like all these new nu metal bands that the record companies keep shooting out their ass every month. All the bands sound exactly the same, like I said before, they're not innovative whatsoever.
Person 1: Hey I'm depressed, and my parents treat me like shit.
Person 2: Oh no, another life ruined by nu metal! Hurry little man, lets bring you to charter before it's too late!
Person 1: But I've been listening to Slipknot for over a year now.
Person 2: Sweet jesus!! *shoots him* That poor boy, he was so young, but yet so corrupted... CURSE YOU NU METAL!! *raises fist*
Eto sta je nu metal ^^
Mafioz0r
20-02-2008, 18:54
Meni je svjejdno šta ljudi misle o nu metalu, dok god ne misle da je Disturbed nu metal. Inače ja isto smatram da nu metal nije metal.
Ne znam za vas, al meni je KoRn gg...
neznam...svidjala mi se stvar thoughtless (ak se tako zvala) drugo nista, mada niti to pretjerano..
da vas pitam, dal je neko cuo za Hrast, navodno domaci folk metal, i di se moze poslusat ako netko zna ?:D
MasaKrisT
20-02-2008, 23:05
preporucam Stribog -pagan/folk hrv:))majka:)
o definicijama metala nebi po stoti put,ali i nu metal je metal,i đ metal je metal i mišo kovač je metal.amen.
Worthaur
21-02-2008, 14:32
Ok, nu metal je metal, al najgora vrsta metala ^^
MasaKrisT
21-02-2008, 15:39
O ukusima se ne raspravlja to smo odavno zakljucili.
Evo ima već dosta vremena da sam nabavio neke stvari od benda Emperor, pa ako je netko slušao, javite se, želim čuti vaša mišljenja...
Inače, imam albume Anthems to the welkin at dusk i In the nightside eclipse, ovaj drugi posjeduje, pogotovo radi tehnike, tekstova i ozračja...
o okusima se ne raspravlja nego o njima pljuje, ni ja nisam nu metal fen.
očito ovdje nema puno black metal fanova... :(
gdje si flasteru hanzaplaste???
MasaKrisT
21-02-2008, 17:26
i koga boli briga?
ta vrsta glazbe ce zarit i palit volio ju ti il ne,tak da ono.
ma zajebavam se masa, jesi i ti neki ccc.
MasaKrisT
21-02-2008, 17:38
ma los mi je dan boli me glava,grlo i nos,i sjebo sam si jezik-nemogu svirat i onda jos ovo citam:D
Worthaur
21-02-2008, 18:14
i koga boli briga?
nu metal ne slusaju metalci, slusaju ga "wannabe" (ne tvrdim da si ti wannabe, neg to uglavnom je slucaj)
nu metal ne slusaju metalci, slusaju ga "wannabe" (ne tvrdim da si ti wannabe, neg to uglavnom je slucaj)
koliko god poštujem odluke drugih, s ovim se moram složiti...bez uvrede, svatko nek sluša što hoće, no nu ipak jest na neki način wannabe metal
nu ne prezentirao ono što metal jest i što treba biti...kao prvo, nema repanja, kao kod linkin parka...slipknot da i ne spominjem...ono što slipknot smatra teškom dionicom za sviranje u svojoj pjesmi je ništa, grupa od deset klauna koja se baca po pozornici dva sata, a ja čujem samo jedan instrument, vbg u mom mišljenju
MasaKrisT
21-02-2008, 22:10
koliko god poštujem odluke drugih, s ovim se moram složiti...bez uvrede, svatko nek sluša što hoće, no nu ipak jest na neki način wannabe metal
nu ne prezentirao ono što metal jest i što treba biti...kao prvo, nema repanja, kao kod linkin parka...slipknot da i ne spominjem...ono što slipknot smatra teškom dionicom za sviranje u svojoj pjesmi je ništa, grupa od deset klauna koja se baca po pozornici dva sata, a ja čujem samo jedan instrument, vbg u mom mišljenju
Hm veoma zanimljivo...to svi tvrde...dakle ti cujes samo jedan instrument?koji ako mozes navesti:)
inace na slipknotovom albumu zadnjem ima finih prolaza na gitarama i taj lom koji oni rade je takodjer za skinut kapu.Netrazim ljudi da se divite svima al ono, maksim mrvica je dobar u svom zanru,a nije nis napravio tak ko on svaki srednjoskolac na klavijaturama moze svirat,jasmin stavros je zavrsio akademiju u Beču za udaraljke,a koji srot pjeva,a da ga cujete na bubnjevima klanjali bi se,prljavci i parni valjak imaju tako jednostavne pjesme a prelijepe,azra i daleka obala legendarne..Nije sve u zahtjevnosti i koliko tko moze brzo...hrpa blacka i deadha,da nekazem 80% svjeskih bandova su smece,sve je nest nerazumiljivo,linkin i slipknot bar imaju savrsenu produkciju i to sto odsviraju odsviraju.
Da se razumijemo Manowar,soad,vader,bodomi i mejdeni su i dalje najbolji bendovi za mene,eto imam heavy,nu, tech-death,melo-death i heavy i sad nisam true?sve mogu poslusat i sve mi roxa:)
nhf svima ofkors:)
meni je tesko precizirati taj nu metal...
npr jel vi pod nu smatrate dry kill logic, static-x, disturbed, godsmack i tak?
po meni linking park nije ni metal, pa cak ni nu...
ali slipknot mi je ok, corey (vokal) je grozan u slipknotu, dok on pjeva i u stone souru gdje je fenomenalan...
neznam, ja vecinom preferiram melodic i death nekako, da je brze i melodicnije, ali volim poslusat i dry kill logic i tak neke, koji su mi na rubu s metalom...
ok soad je inace nu metal bio,sad su nekakav alternative,ali soad kao bend je prejeben,i to sto je "nu metal" nije manje vrijedan do ostalih metal bandova
br41n5t0rm3d
22-02-2008, 07:51
meni sto se tice linkin parka imaju par dobrih lirika na par pjesmi,jos da ne repaju u tim pjesmama mozda bi ih cak i mogo slusat...
jedini ok album od slipknota,i to zbog samo nekih pjesmi mi je aiowa,ostalo mi je sve tak,al ko voli nek izvoli :)
inace preferiram Therion,Overkill,Carcass,Morbid Angel,Deep Purple,Van Halena,Dream Theater,Hypocrisy i nesto u tom stilu ali naravno da se osjeti individualnost i originalnost,i naravno bar prosjecna produkcija da mogu razaznat instrumente i sto pjeva vokal :D
kolko god ne volim nu metal rade bi si ugradil mp3 sa nu metalom u mozak i slusal ga do kraja zivota,nego provel 5 min slusajuci Children of Bottom koje mi cura obozava makar su im sve pjesme iste ukljucujuci i solaze u njima i makar na nastupima pol toga sfulaju i makar Alexi "Wildchild"(omgomgomg)Laiho ima vokal ko da pjava s ribezom za sir u grlu i makar su mu lirike i ponasanje na razini 14-godisnjaka :killyou: :twisted:
i da ako se moze taj immature i potpuno neoriginalan CoB zvati metalom onda bome se i nu metal mora svrstati u metal jer je x100 originalniji i bolji i odrasliji od Cod-a :yuck:
MasaKrisT
22-02-2008, 13:06
Mislim da cu sutit dalje.
da slušam metal, ima li išta bolje od ovoga? Pantera - Cowboys From Hell Live in Moscow 91 (GyKQjDa4frk)
MasaKrisT
22-02-2008, 13:54
skoro pa ne:)pantera rox:)
ima...pantera r0x0rz ali ima par bendova koji su boljiz0r
ej ona atmosfera, da mi je biti tamo....šta bi da...
br41n5t0rm3d
22-02-2008, 17:48
bi mi neko mogel rec dal je glasina o vracanju Matta Barlowa u Iced Earth istinita?
upravo sam nacul tako nesto,navodno da je Ripper imal ugovor na 2 godine il tako nesto i da ga nisu produljili...
ak bi mi neko mogel odg cause taj bend mi je fakat jedan od boljih
MasaKrisT
22-02-2008, 18:05
istina je vratio se barlow
Mafioz0r
22-02-2008, 19:38
i koga boli briga?
nu metal ne slusaju metalci, slusaju ga "wannabe" (ne tvrdim da si ti wannabe, neg to uglavnom je slucaj)SAko slušaš nu metal i još jednu ili veše vrsta metala, onda definitivno nisi wannabe. Ali idu mi na živce ljudi koji od "metala" slušaju samo Korn, Slipknot ili nešto slično, oblače se ko death metalci i misle da su kul.
Ja npr. slušam power i death, a da me vidite, definitivno ne biste pomislili da slušam metal.
isto,sve isto,to jest sign posebno na zadnje
Worthaur
22-02-2008, 20:24
i koga boli briga?
nu metal ne slusaju metalci, slusaju ga "wannabe" (ne tvrdim da si ti wannabe, neg to uglavnom je slucaj)SAko slušaš nu metal i još jednu ili veše vrsta metala, onda definitivno nisi wannabe.
jok, to je nest između "wannabe" i metalca ^^
nhf al fakat mrzim nu metal...
eh kako je ovaj alestorm dobar,jedini bend kod kojeg baš slušam i razumijem lyrics,predivno,so have no fear dont look back the after life awaits super na kvadrat jebos jebeno
da prejeben alestorm, zna tko jos koji bend sa istom tematikom, i muzikom ?
slusa tko ovo?
meni osobno predobra grupa, no samo zadnja 2 albuma...
COXMUGEFnag
JyoyEEeJ9ws
i imaju jeben live...
imam almost easy kewl bend
@mafioso
e da, meni se neki lik ufurao u facu i govori kako ti slušaš meta a normalno se oblačiš... :rotfl:
da slušam metal, ima li išta bolje od ovoga? Pantera - Cowboys From Hell Live in Moscow 91 (GyKQjDa4frk)
Osobno, ovo (LTR-tePa0Bg)Smi je bolja stvar sa tog albuma...
bi mi neko mogel rec dal je glasina o vracanju Matta Barlowa u Iced Earth istinita?
upravo sam nacul tako nesto,navodno da je Ripper imal ugovor na 2 godine il tako nesto i da ga nisu produljili...
ak bi mi neko mogel odg cause taj bend mi je fakat jedan od boljih
Jap, vratio se, fala Bogu.
@Nu metal rasprava - ja ovako nemam baš nešto protiv nu metala, ali imam protiv nu metal fenbojeva. Ono, po njima je Slipknot najžešći, najbolji, naiskreniji metal, Linkin Park ima najbolje lyricse i slično, a ne možeš ih uvjeriti u suprotno. Eto, to mene najviše smeta kod nu metala...
@Oblačenje - način na koji se čovjek oblači nema nikakve veze (tojest ne bi trebao baš imati) s time što on sluša.
MasaKrisT
22-02-2008, 22:37
slusa tko ovo?
meni osobno predobra grupa, no samo zadnja 2 albuma...
COXMUGEFnag
JyoyEEeJ9ws
i imaju jeben live...
avenged rula:)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.