Pogledaj cijelu verziju : METAL
Worthaur
23-02-2008, 09:32
i to sto je "nu metal" nije manje vrijedan do ostalih metal bandova
je
br41n5t0rm3d
23-02-2008, 17:19
i to sto je "nu metal" nije manje vrijedan do ostalih metal bandova
je
po kojoj logici?
dali stvarno mozes rec da danas vecina metal bendova koji izlaze i koji vec jesu na sceni nisu samo kopije jedni drugih bez daska individualnosti?
ako malo objektivno pogledas scenu ne mozes.
razumljivo je da je danas tesko napravit nesto sto vec nitko nije cuo ali ja ne govorim samo o muzickim dionicama vec i o atmosferi koju muzika stvara kad ju slusas,danas se skoro izgubila.
npr,pogledajmo malo thrash scenu,spomenimo dvoje legenda thrasha,sodom i testament.zasto danasnji thrash bendovi,kolko god oni dobro svirali,jednostavno ne prenosiju uspjesno socijalnu atmosferu thrasha?
zato sto prije ti pjevaci koji su pjevali te lirike i sviraci koji su svirali tu muziku su zivjeli tu muziku.to su bili decki koji su vecinom zivjeli u vrlo losim uvjetima,kako fizickim kako psihickim.malo procitaj lirike od chucka,pogotovo djelove gdje opisuje sto mu je otac sve radio i onda slusaj kako on to otpjeva.
prijatelj je jucer osnovao thrash metal bend.bilo je zanimljivo vidjeti lirike mrznje,boli i nekakvog neshvacanja od balavca koji ima core 2 quad sa 2 graficke i 500GB diskom i mobitel koji kosta vise neg moj bicikl,balavac koji svaki dan cuga,pusi,jede u mcdonaldsu i hoda okolo u najskupljoj odjeci smjeseci se od uha do uha.
ono kaj sam htel rec ovim primjerom da danas vecina sviraca ne zivi ono kaj sviraju,a kak mozes svirati/pisati/stvarati nesto o cemu nemas pojma tj. sto ne zivis.
dakle logican zakljucak je,danasnji "nu metal" bendovi pjevaju o (vecinom)umisljenim teenage problemima,neshvacanju,samodestrukciji itd.itd.itd. a posto vecina njih jesu takvi,tj vjeruju u to samim time imaju vecu atmosferu,s tim kvalitetu,s tim replay value od vecine danasnjih "old" metal bendova.ja ne volim linkin park,heh,ali daj malo poslusaj chestera...e ja bi ubil za taj vokal,al ne samo to,daj slusaj kako se tip genijalno ubacuje e i s feelingom kojim on pjeva,tip je fenomenalan.
dakle,logican zakljucak,lisen svih predrasuda(to je jako bitno :roll: ) je da danas,s obzirom na situaciju u kojoj vecina mladih ljudi zivi i odrasta te "problema" i "nedaca" s kojima su suoceni, te s obzirom da oni duboko vjeruju u to njihovo izrazavanje toga istoga u muzici je bolje "true" od vecine danasnjih "real" metal bendova.
eh da i mislim da sam negdje procital da manowar puno radi za svoje fanove i da im treba skinut kapu:
a)tokom jednog konca prije nesto godina pjevac(mislim) je napravil pauzu na sredini konca,pokazal prstom na curu u prvom redu,podigel ju na pozornicu.
pital ju dal je tu sama.
ona je rekla da je s deckom.
zatim je on rekel da ga boli k**** za njenog decka i rekel joj nek ga priceka u back stageu,nakon toga su svi nestali s pozornice za pola sata...
b)mislim da je to DeMaio rekel(not sure,moze bit da je neki drugi iz Manowara),citiram: "Sve zene potajno zele bit silovane." to je rekel tokom jednog intervjua kad je razgovor na takve teme spal.
pa sad kaj se tice "providing for the fans"... :roll:
moja lista favorita:
1. black metal:
Bathory
2. viking metal:
Thyrfing
3. heavy metal:
Iron Maiden
4. thrash metal:
Metallica
5. death metal:
Death
6. power metal:
Iced earth
7. folk metal:
Korpiklaani
smijem upitati koji ti je nick prije bio?ovaj death?nikada čuo za njih
i korpiklaani isto spadaju pod viking metal ako nisi znao(iako su i folk)
smijem upitati koji ti je nick prije bio?ovaj death?nikada čuo za njih
i korpiklaani isto spadaju pod viking metal ako nisi znao(iako su i folk)
FireSpirit
nikada čuo za death?! natrag u školu death metala!
korpiklaani ima elemente vikinga, no prevladava folk, premda je folk metal svaki metal bend koji pjeva o običajima svog naroda, pa tako i ensiferum, kult perunov, stribog itd... a i ima ona melodije vesele, ako se to tako može nazvati
korpiklaani sam izdvojio kao najbolje meni, ti slobodno dodaj svoje
samael, nebih reko da je bathory bas black..
bathory je pocetak vikinga..
da nisi slucajno mislio na Burzum ?
samael, nebih reko da je bathory bas black..
bathory je pocetak vikinga..
da nisi slucajno mislio na Burzum ?
Bathory nije BLACK???!!!
Što se događa?
Bathory, The Return..., Under The Sign Of The Black Mark???
Jest da je početak viking metala s albumom Blood Fire Death ali da nije black...jest da nije black kasnije, ali prva tri albuma su kultna albuma black metala
edit:
jel si ti uopće svjestan uvrede koju su uputio black metalcima?
:wink:
br41n5t0rm3d
23-02-2008, 18:11
yep bathory jest black,jedan od deda black metala,i to jos kakav black :pray:
pa zato i kazem, bathory kasnije nije black (imam diskografiju) a ti si ga uvrstio među najdrazi black bend, pa sam mislio da si mislio burzum :wink:
inace, volim i ja black tak da nebi valjda sam sebe vrijeđao ? :)
Worthaur
23-02-2008, 18:25
@br41n5t0rm3d
aj jos jednom procitaj ovo, ovdje spada i tvoj dragi chester
Nu Metal is suppossed to be the 'new metal' of the new age. Mixing lots of pop-culture into their music and image. Speaking of image, that's basically all they're based around, image. One band that sticks out in my mind is Slipknot. Probably one of the most popular nu metal bands, but as all nu metal bands do, they suck. They're not innovative in any way whatsoever. These bands can hardly play guitar, and most people proclaim the drumming is incredible, when really it isn't at all. Some people also proclaim that the 'new' Slipknot has wonderful and fast guitar solos, but no, they don't have even one. And their most complicated riffs aren't even complicated at all. Anyway, the genre is mostly loved by people who have a wonderful life but for some reason think their life is shi.t. So they go throughout their life acting depressed, but when someone asks why they're depressed they either say 'Well, because my life sucks.' or 'My parents are the worst.' But in reality they have good lives and their parents are the some of the best. Or they're just spoiled so much to hell and back that they don't know anything. You 'nu metal' bastards need to quit listening to your Slipknot and go listen to some Megadeth, or a real metal band that has talent. Such as Megadeth, as I said before, Opeth, And Oceans, At The Gates, Thyrfing, Rhapsody, Dimmu Borgir, or Children of Bodom. Don't just listen to the damn same shi.t all over again like all these new nu metal bands that the record companies keep shooting out their ass every month. All the bands sound exactly the same, like I said before, they're not innovative whatsoever.
Person 1: Hey I'm depressed, and my parents treat me like shi.t.
Person 2: Oh no, another life ruined by nu metal! Hurry little man, lets bring you to charter before it's too late!
Person 1: But I've been listening to Slipknot for over a year now.
Person 2: Sweet jesus!! *shoots him* That poor boy, he was so young, but yet so corrupted... CURSE YOU NU METAL!! *raises fist*
I istina, nema bas dobrih novih metal bendova, al zato nema ni jedan dobar nu metal
I evo moja lista:
Heavy Metal: Judas Priest
Death Metal: Six Feet Under
Technical Death Metal: Nile
Black Metal: Impaled Nazarene
Symphonic Black Metal: Rotting Christ
Melodeath/Orchestral Metal: Hollenthon
Melodeath Metal: Amon Amarth
Folk Metal: Finntroll
Thrash Metal: Sodom
Death/Thrash: Sepultura, Cavalera Conspiracy (malo vise vuce na hardcore al ajd), Legion of the Damned
Power Metal: Dragon Force
Video-game Metal: Powerglove
Country Metal: Rebel Meets Rebel
Symphonic Metal: Therion
Neo-classical Metal: Yngwie Malmsteen
Dark Metal: Thy Serpent
to su mi neki od najdrazih bendova...
aj okej... inače, bathory mi je najdraži, ali evo cijele liste:
1. black metal:
bathory
behemoth
mayhem
darkthrone
burzum
satyricon
immortal
emperor
kult perunov
dimmu borgir
nokturnal mortum
gorgoroth
ulver
2. viking metal:
Thyrfing
Ensiferum
Amon Amarth
Windir
Folkearth
Enslaved
Mithotyn
Falkenbach
Borknagar
Turisas
3. heavy metal:
Iron Maiden
Judas Priest
Motorhead
Venom
Black Sabbath
4. thrash metal:
Metallica
Sodom
Megadeth
Testament
Slayer
Anthrax
Kreator
5. death metal:
Death
Nile
Carcass
Control Denied
Morbid Angel
Death
Kataklysm
Opeth
Norther
Wintersun
Kalmah
In Flames
Dark Tranquillity
6. power metal:
Iced Earth
Hammerfall
Rhapsody
Dragonforce
Blind Guardian
7. folk metal:
Korpiklaani
Finntroll
Eluveitie
Napomena:
Ovo su obavezni artisti za te vrste metala
Worthaur
23-02-2008, 18:39
Otkad je venom heavy metal?
Arbiter of Change
23-02-2008, 18:52
Ponosan sam što sam odslušao sve iz Power sekcije. :)
Jedino bih još istom dodao Sabaton (koji razvaljuje), Kamelot (koji lagano naginje u symphonic) i Within Temptation i Epicu (ako vam ne smeta što su symphonic kad nema kategorije, premda su meni dosta power).
i black sabbath nije heavy metal
Worthaur
23-02-2008, 18:56
i black sabbath nije heavy metal
:o
Otkad je venom heavy metal?
venom
kombinacija speed / thrash / heavy metala i rocka... korsite se imenom black metal za svoju muziku (pjesme o sotonizmu, drogi i rocku)
venom je dao ime black metalu i oni vjeruju da je to black metal, a ovo što sviraju mayhem itd corpsepaint metal... ipak, venom ne svira black metal nego kombinaciju gore navedenog... i da, venom je jedan od majstora NWOBHM-a (british)
black sabbath nije heavy metal???!!!
što je onda? gothic metal, daj molim te, bio sam pristojan do sada, nemoj da poludim
i black sabbath nije heavy metalS :|
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_sabbath
Ljudi, ajmo komentirati bend Behemoth!
čekam vaše komentare
ovako nedamise čitat cijeli topic,ali kolko znam venom - rani black metal Oo
dok black sabath heavy metal ne slušajte debila melandrua blek hewk downa ili kak već
okej, kad nitko nije čuo za Behemoth...
poljski black / blackened death metal bend za početak
Meni su Behemoth vgg. Imam "The Apostasy" i "Demigod" albume i imaju zbilja dobrih stvari ^^
Meni su Behemoth vgg. Imam "The Apostasy" i "Demigod" albume i imaju zbilja dobrih stvari ^^
ajme, The Apostasy posjeduje... Libertherme, At the left hand ov god, be without fear, inner sanctum...
moram izdvojiti s Satanice ceremony ov shiva
genijalan bend
dok black sabath heavy metal ne slušajte debila melandrua blek hewk downa ili kak već
htio sam reći da je to recycle bin metal
:)
htio sam reći da je to recycle bin metal
očekuj napade... imaš sreće što je večer, pa nema ljudi za flejm
recycle bin metal, ccc... ovo je nečuveno
ok,trebamo summonat wikinga ovdje :D
iako ne slušam blek ali venom je :pray: :pray: :pray:
Venom je savršenstvo... Witching Hour prehebena pjesma. Za popi*diti.
Ludilo nema granica.
Arbiter of Change
23-02-2008, 20:52
Evo ja opet padobranca igram;
*ebote što je dobar ovaj novi album Dream Theater-a. Malo žešći nego inače, ako me pamćenje još služi.
btw sabaton mi je isto uber bend
nisam ih puno slušao, ali ono što sam slušao nije mi se svidjelo...preporučite neki album
Evo ja opet padobranca igram;
*ebote što je dobar ovaj novi album Dream Theater-a. Malo žešći nego inače, ako me pamćenje još služi.
U prisutnosti neprijatelja 1 i 2, mračna vječna noć, konstanto gibanje i ministarstvo izgubljenih duša su mi super stvari ^^
obavezno nabavi thelema 6.66 to je obavezno, zos kia cultus isto nabavi...
ni ostali nisu nadomet...
ja imam diskografiu, no vise mi se svidja death nego black dio...
btw ja sam napravio mali mix (lol), usput je to moj prvi uradak u WMM pa se nemojte smijat, nabacit cu na youtube pa pokazem... :D
br41n5t0rm3d
23-02-2008, 21:20
@ axe_wild - neznam po cem si zakljucil da mi je chester dragi,ja sam hvalil njegov vokal,ne njega kao osobu
- sve ovo kaj pise za depresije i te gluposti sam i ja napisal i slazem se s tim
- ono kaj ne svacam je zasto osoba koja je autor toga tolku vrijednost daje muzici koja je komplicirana za odsvirat,ko da metal=komplicirana muzika,kaj nema smisla
- moj point se vrtel o potpuno drugim stvarima neg kaj pise u tom textu
- i na kraju nisam bas siguran dal bi se trebalo slusat objasnjenja osobe koja svrstava CoB u inovativan i kvalitetan metal i spominje ga u istom svjetlu ko Opeth
__________________________________________________ ________
u prisutnosti neprijatelja 1,mracna vjecna noc i caught in a web su mi na stalnoj playlisti,taj zadnji album mi je bas odlicno sjeo
btw je tko bio na sabatonu dok su bili u zg-u?meni je pjevac bio prelud s onom irokezom :D
evo ko sto sam rekao... :D
nije nes al moje je i volim ga ko svoje... :D
-0FZdCusk-c
Arbiter of Change
23-02-2008, 23:22
U prisutnosti neprijatelja 1 i 2, mračna vječna noć, konstanto gibanje i ministarstvo izgubljenih duša su mi super stvari ^^
Haha, kladim se da si zbunio pola onih koji su pročitali ovo. :D
Meni su isto Ministarstvo i Gibanje među najboljima.
A ntko ništa neće preporučiti od Sabatona?
jao meni...
Juce sam gledo Metalicu i simfonijski orkestar, predobro :pray:
Juce sam gledo Metalicu i simfonijski orkestar, predobro :pray:
S&M?
super koncert, super album, imam ga na kazeti... nothing else matters ftw
jao meni...S:yuck:
imam doma metalizer od prošle godine.. ima 2 dobre pjesme.. ostalo je crap..
Arbiter of Change
24-02-2008, 10:13
Iskreno meni je nekih 90% njihovih pjesama vrlo dobro i odlično, ali preporučam čitav album Attero DominatusSsa iznimkom pjesme Metal Crüe koja mi ima tako prokleto iritantan početak, ali kasnije je dobra i album Primo Victoria Skoji je isto prejak osim možda pjesme Stalingrad.
br41n5t0rm3d
24-02-2008, 14:11
meni su cijeli dobri,pogotovo pjesma Metal Machine,lirike su :rotfl:
MasaKrisT
24-02-2008, 14:15
a)tokom jednog konca prije nesto godina pjevac(mislim) je napravil pauzu na sredini konca,pokazal prstom na curu u prvom redu,podigel ju na pozornicu.
pital ju dal je tu sama.
ona je rekla da je s deckom.
zatim je on rekel da ga boli k**** za njenog decka i rekel joj nek ga priceka u back stageu,nakon toga su svi nestali s pozornice za pola sata...
b)mislim da je to DeMaio rekel(not sure,moze bit da je neki drugi iz Manowara),citiram: "Sve zene potajno zele bit silovane." to je rekel tokom jednog intervjua kad je razgovor na takve teme spal.
pa sad kaj se tice "providing for the fans"... :roll:
na ovo prvo nemam komentara rofl,to je manowarova spika,sta ti mislis da su oni nju silovali odozada?
Ovo drugo je istina:)
Trece nitko ne prica o tome kako je manowar sam producirao svoj prvi album,kako je manowar za ovogodisnji MCF stavio svoja cetiri choppera u nagradnu igru koju ce fanovi dobit,kako ce podjelit 20 000 litara piva fanovima besplatno i kako ce dati 20 000 singlica fanovima na tom festu,singlica koju ce oni prvi cuti na svijetu.
Nitko ne prica kako manowar daje po dvije svoje majice + nesto iz mercha svakome ko dodje iz druge drzave na konc(samo putovnicu pokazat),nitko ne prica kako DeMaio 4 dana tjera radnike na kristalan sound,uz 13 tona opreme i 40 kw light osvjetljenja on narucuje jos dva kamiona zvucnika da bi rjesio neke probleme oko basa...
I kad je pijani retard bacio bocu na DeMaia,ovaj je prekinuo koncert i rekao ako jos jednom uskrati fanovima uzitak koji su oni platili da ce ga razbit ko picku.
To je bend koji je zivio i zivjet ce zbog svojih fanova kao i oni zbog njega i tu nema rasprave.
@br41n5t0rm3d: Bio na sabatonu,bili su mi najzesci te veceri.Preporucam Attero Dominatus,Primo Victoria kao albume.
Ako te bas singlovi zanimaju imas istoimene + We Burn(pjesma o Domovinskom) Metal Crue(super igra rijeci (50ak metal+rock bendova u tekstu)),Rise of Evil, Nuclear Attack...ma sve:)bend roxa
Mafioz0r
24-02-2008, 14:59
jao meni...SNaj albumS: Primo Victoria.
Naj pjesmeS: Metal Machine, Primo Vitoria, Panzer Batallion, Nuclear Attack, Attero Dominatus, Purple Heart, Wolfpack i Reign of Terror.
Aj thx svima... ko treba nešto vezano uz black i viking, tu sam
Worthaur
24-02-2008, 20:21
Mustakrakish,
Mustakrakish.
The time has come to awaken him
I call upon the ancient lords of the underworld to bring forth this beast and,
Awaken, awaken, awaken, awaken,
Take the land that must be taken.
Devour worlds, smite, forsaken.
Rise up from your thousandth year of sleep,
Bring forth from your grave, eternally.
I command you to rise, rise, rise, rise, rise, rise, rise
I am the conjuror of demons,
I'm the father of your death,
I bring forth the ancient evil,
I control his every breath,
I instigate your misfortune,
With the birth of killing trolls,
I awaken Armageddon,
Feeding on a thousand souls,
Awaken [x4]
Mustakrakish, Musta [x8]
Take the land that must be taken.
Devour worlds, smite, forsaken.
Rise up from your thousandth year of sleep,
Bring forth from your grave eternally.
Drink will die and land will all be burned
Mustakrakish, king and gate to worlds
I command you to rise, rise, rise, rise, rise, rise, rise and,
Awaken.
prebrutalni su :pray:
ono sta DeMaio svira, to se nemoze nazvat bassom :roll:
MasaKrisT
24-02-2008, 23:32
Kako DeMaio svira taj bas to se nemoze nazvati ljudskim:)
Okej, u redu više!
DeMaio uberz0r pwnz0r inaf...
Da čujem, tko je od vas čuo za bend Nocturnal Crown?
ofc... google generacija
Plexihack
25-02-2008, 20:19
Evo za sve ljubitelje metala jedna izjava od frenda iz razreda na koju sam se roflao cijeli dan :
Tokio Hotel je čisti heavy metal...
Ja se počnem smijati kad lik mrtav ozbiljan...on ih sluša...
konj glupi..TH je death metal..POWAHHHH!!!11
Tokio Hotel
tr00 brutal kvlt black metal
:pray:
Worthaur
25-02-2008, 21:54
Forum pun gejmera a nitko ne slusa Powerglove? ccc!
Tokio Hotel je progresivni simfonijski metal sa elementima koji lagano naginju na tehnical brutal death, iako je vokal čisti black...
Tokio Hotel je progresivni simfonijski metal sa elementima koji lagano naginju na tehnical brutal death, iako je vokal čisti black...
ovo ide u anale foruma :rotfl: :pray:
Mafioz0r
25-02-2008, 22:20
Ček malo, kaj nije Tokio Hotel emo-wannabe "rock" bend? Joj da, nije, miješam ih s Amon Amarthom.
Forum pun gejmera a nitko ne slusa Powerglove? ccc!SMože malo detalja o bendu? Ili preporuke pjesama/albuma?
Worthaur
26-02-2008, 07:57
Ček malo, kaj nije Tokio Hotel emo-wannabe "rock" bend? Joj da, nije, miješam ih s Amon Amarthom.
Jok, zamijenio si Amone sa In Flamesima : ))
Powerglove je "video game" metal, izaso im je prvi album nedavno
http://vgmetal.com/
MasaKrisT
26-02-2008, 11:31
Powerglove :pray: :pray:
prepredobro,pogotovo jer su instrumentali sve:)preporuka:)
Ovih dana sam malo počeo slušat Amon Amarth. Uber bend, super su mi Death in Fire, Runes to my Memory, Pursuit of Vikings, With Odin on our Side, itd.
Malo sam zbunjen sad :o
Barathrum
26-02-2008, 20:54
Forum pun gejmera a nitko ne slusa Powerglove? ccc!
nitko ne voli lose bandove...
isti tren kad sam ih cuo odmah sam sve izbrisao sto sam nabavio od njih, totalno slabo...
od game metala samo jedan bend mi je ono stvarno top...
http://www.megadriver.com.br/sitev2.html
cuo sam ih nekih 5-6 komada nista nije dobro koliko Megadriver.
usput ona pjesma Metal Kombat il kak se vec zove gdje ima dionica iz mortal kombata odsvirana je netocno, mašili su za nekoliko tonova par nota. - ovo se odnosi na powerglove
Tko igra GHIII, kako ja mlatim solaže, na hard...
MasaKrisT
26-02-2008, 22:55
Iz kakvog je sela,Powerglove owna:)svirka je super nabrijana za party prva liga,nevidim sta je tu lose?
edit : skinuo presluso megadriver,niti do koljena powergloveu....jednolicno bez duse,monotono.
Mafioz0r
27-02-2008, 00:00
Ovih dana sam malo počeo slušat Amon Amarth. Uber bend, super su mi Death in Fire, Runes to my Memory, Pursuit of Vikings, With Odin on our Side, itd.
Malo sam zbunjen sad :oSSarkazam, sine, sarkazam.
on je emo?http://www.glutex.de/catalog/images/emo2%20Kopie.gif
Barathrum
27-02-2008, 01:04
Iz kakvog je sela,Powerglove owna:)svirka je super nabrijana za party prva liga,nevidim sta je tu lose?
edit : skinuo presluso megadriver,niti do koljena powergloveu....jednolicno bez duse,monotono.
nazalost konami, capcom i slicni se ocito sa tvojom izjavom ne slazu posto oni rade mjuzu za gejming industriju...
Castelvania imala je i ima jednu od odlicnih instrumentalki za koju su oni zasluzni, Golden axe, FF, Metal Gear...
jednolicno nez duše, monotono...ocito sam opet zapeo u diskusiju za osobom bez sluha pa necu ulazit u daljnje rasprave.
monotono = jednolicno
pa i Hammerfall je iz sela pa nisu nikakav poseban power metal bend, osim sto powerglove ima dosta gresaka, sto se naravno naziva improvizacija koja se najvise cjeni u jazzu a najmanje u rocku i metalu.
prema tome dvojac koji ima toliko hit naslova za igre je monoton, bez obzira sto rade za vodece firme?! :rotfl:
"get them all"
samo za kraj - totalno je svejedno jel bend dolazi iz zabiti ili metropole.
pogledaj ove decke iz požege, koji imaju trombone, gitaru, klavijature, bass i bubnjeve... takav bend neces nac u cijeloj europi...
prije svega originalnost a ne odakle tko dolazi.
Mafioz0r
27-02-2008, 08:49
pa i Hammerfall je iz sela pa nisu nikakav poseban power metal bendSŠta fali Hammerfallu?
MasaKrisT
27-02-2008, 10:02
nazalost konami, capcom i slicni se ocito sa tvojom izjavom ne slazu posto oni rade mjuzu za gejming industriju...
Castelvania imala je i ima jednu od odlicnih instrumentalki za koju su oni zasluzni, Golden axe, FF, Metal Gear...
jednolicno nez duše, monotono...ocito sam opet zapeo u diskusiju za osobom bez sluha pa necu ulazit u daljnje rasprave.
monotono = jednolicno
pa i Hammerfall je iz sela pa nisu nikakav poseban power metal bend, osim sto powerglove ima dosta gresaka, sto se naravno naziva improvizacija koja se najvise cjeni u jazzu a najmanje u rocku i metalu.
prema tome dvojac koji ima toliko hit naslova za igre je monoton, bez obzira sto rade za vodece firme?! :rotfl:
"get them all"
samo za kraj - totalno je svejedno jel bend dolazi iz zabiti ili metropole.
pogledaj ove decke iz požege, koji imaju trombone, gitaru, klavijature, bass i bubnjeve... takav bend neces nac u cijeloj europi...
prije svega originalnost a ne odakle tko dolazi.
Nisi nasao osobu bez sluha,nasao si trubaca koji je zavrsio osnovnu i srednju glazbenu skolu,ako bog da i na akademiju ce ove godine:)
Znam taj bend iz Pozege...SVIRAM U NJEMU:)...drago mi je sto svi misle da je Pozega selo jos uvijek:)
Improvizacija se cijenu u rocku i metalu veoma mnogo,pogotovo danas kad trebas napraviti solo koji nesmije liciti na druge,treba bit spektakularan,melodican i inovativan:)
Hammerfall je vgg metal.ugl iznio sam svoje misljenje ..powerglove mi je 3x jaci i amen,nezelim se nadmudrivat.Isto kao diskusija Dream Theater vs Symphony x. X jede kazaliste za dorucak i gg.pozz:)
(edit: ne zelim se svadjati,niti uvrijediti nikoga,samo dajem svoje vidjenje)
Barathrum
27-02-2008, 16:37
[quote="MasaKrisT :pray:
Nisi nasao osobu bez sluha,nasao si trubaca koji je zavrsio osnovnu i srednju glazbenu skolu,ako bog da i na akademiju ce ove godine:)
Znam taj bend iz Pozege...SVIRAM U NJEMU:)...drago mi je sto svi misle da je Pozega selo jos uvijek:)
Improvizacija se cijenu u rocku i metalu veoma mnogo,pogotovo danas kad trebas napraviti solo koji nesmije liciti na druge,treba bit spektakularan,melodican i inovativan:)
Hammerfall je vgg metal.ugl iznio sam svoje misljenje ..powerglove mi je 3x jaci i amen,nezelim se nadmudrivat.Isto kao diskusija Dream Theater vs Symphony x. X jede kazaliste za dorucak i gg.pozz:)
(edit: ne zelim se svadjati,niti uvrijediti nikoga,samo dajem svoje vidjenje)[/quote]
pozega nije metropola prema tome zabit je, kao sto su i vinkovci, vukovar, karlovac, varazdin...naravno gledano sa stajalista vidjenja drugih.
improvizacija se cjenila u rocku i metalu , medjutim ne vise, jer danas je najlakse svirati tehnicki death, tehnicki power, tehnicki heavy, post thrash i progresivu jer vecina ubacuje kompliciranije dionice u svoju svirku misleci da ce ih to izdici, medjutim eto..prodje 5 godina a bend i dalje uziva status kao i prije nit napreduje nit pada.
svaka cast za akademiju i slicno, medjutim ja sam kad sam bio klinac sam naucio svirat bass posto sam i jedno vrijeme svirao u bendu slicnom necromantiji gdje imas lead i rythm bass gdje je bas koji drzi ritam overdrive a vodeci je distorziran po overdrive-u.
prema tome bilo koji instrument nije tesko nauciti svirati ako imas imalo talenta i volje, uloga mentora je samo da te brze pogura i pokaze ti trikove koje bi ti inace puno duze trebalo da otkrijes.
bass sam svirao kao elektricnu gitaru po akordima, svladao sam mjesecevu sonatu i za elizu, te niz folk metal solaza ruskih bendova. skidao sam kompletne pjesme kako su svirane na el. gitari tako sam ja svirao po bassu pa sam samostalno na bassu mogao izvoditi stvari tipa judas priest gdje mi el. gitara uopce nije bila potrebna a bass dionice nikad nisam volio svirati.
sa tim da mi nitko nikad nije nista pokazao sve sam ucio iz knjiga, tako da mi totalno nista ne znaci jel tko ide akademiju ili srednju glazbenu kao niti da li netko studira ili ide na tecajeve, jer na kraju prevladava samo talent, zelja i sposobnost.
svaka cast na ambicioznosti, bend je preodlican ali Hammerfall je cisti za mene Sapun Metal bend.
nadam se da cete svi na akademiju a definitivno sam siguran da ce bend ostvariti puno veci uspjeh izvan hrvatske pa si dajte truda koliko budete mogli izfinancirati da napravite EP za neki inozemni studio.
Steta sto nemate vokal.
Sve najbolje.
P.S. nadam se vasem skorom albumu jer ga moram imati. :wink:
MasaKrisT
27-02-2008, 17:40
Odakle da krenem:)Sve moze:) :pray: Taman bi nam dobro dosao basist koji zna dobro svirati...U slucaju trube da nemas covjeka koji ce te naucit drzati ''masku'',drzanje usnica i abdominalno disanje,nebi c dur nikad u zivotu odsvirao a pogotovo dalje:)al to je truba
sto se hammerfalla tice to su ukusi...
svoje skolovanje sam naveo samo kao protivnost onome''jos jedna osoba bez sluha'' jer i sad idem na solfeggio kad imam godinu pauze.
Na akademiju necemo svi sigurno od nas 11 par ih je prestalo nakon osnovne gl,bubnjar je samouk i nezna note itd..
Ugl ocekujte album 7-8.mjesec 10 nasih autorskih stvari...cde smo slali vec svuda po europi al nis zasada jedino se Menart oglasio al i to sumnjam da ce sta bit.Usrana drzava staces.
Inace odakle si?Lijep pozrav:)
Tek zadnjih par dana shvaćam kako je Danteov Pakao od Zaleđene Zemlje predobra stvar :pray:
MasaKrisT
27-02-2008, 23:29
Masakrist,imate li kakve demo-snimke ili sta.Makar jednu pjesmu da cujem :D
http://www.myspace.com/wc1pz
http://www.box.net/shared/y6geqvj85sS <- promo cd 6 stvari dl
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=12165
U Domu željezničara (Radićeva 15, Osijek) u subotu 1. ožujka 2008. održat će se Festival Urbanog Zvuka – FUZ.
Početak je u 20 sati.
Svoje umijeće i svoj rad predstaviti će mlade urbane snage:
• WE COME ONE
• WASTED GENERATION
• DREADNOUGHT
• HIP-HOP AMBASADA
• MINUS HUMAN
• APSTINENCIJA
• GINSU FRENZY
Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.
Mafioz0r
28-02-2008, 09:37
Jel itko čuo za Insomnium?
Odličan finski melodeath bend, zvuče kao neki od ranijih albuma In Flamesa. Poslušao sam njihov prvi i zadnji album, uglavnom super su i preporučujem ih svima koji vole melodeath.
Naj pjesme :
The Elder (a4X7eFbP3u4)
Mortal Share (a4X7eFbP3u4)
MasaKrisT
28-02-2008, 10:23
umbrella omg.
Mafioz0r
28-02-2008, 10:25
Da, baš sam brutalan.
No dobro, evo pravih linkz0ra :
The Elder (i9_02hsKfag)
Mortal Share (e5IpHczLeV8)
MasaKrisT
28-02-2008, 11:12
Nice nice,ide na download:)
ko jos misli da kreator owna sve osim mene?
slusa li ko sentenced, meni ova pjesma od njih totalno rastura hAezom9sTGE
ovo mi je prvo kaj sam cuo njihovo...dobro je, al nekak, jel ima koja zesca? :D
Nah, ne pašu mi, definitivno nije moj stil.
Worthaur
29-02-2008, 22:16
Nepenthe owna sve
oni su se nažalost raspali :cry: i nema nekih izgledaa da će se sastat opet. Inače broken mi je super stvar.
znam :(, al eto mozda neki clanovi osnuju novi bend, o tome se pricalo, al sad dal je to istina.
MasaKrisT
01-03-2008, 13:58
uf kako roxa novi album bodoma:)
Worthaur
01-03-2008, 15:40
meh, nis posebno
MILF hunter
01-03-2008, 19:08
Ja sam pomalo i razočaran,mada prva stvar je odlična...
Ali zato sam ugodno iznenađen obZenom od Meshuggaha... :wink:
MasaKrisT
02-03-2008, 13:59
meh, nis posebno
ista svirka samo se nastavlja dalje:)njami...Lobodomy!
dobar mi je album, al pjesme su mi nekak...neznam, jednolicne, monotone...
nisu onak nabrijane ko prije... :(
Barathrum
03-03-2008, 15:15
kreator je sasvim prosjecan bend kao i destruction, slayer, metallica, artillery, konkhra, raise hell, razor, pro-pain, anthrax...
od svih tih bendova samo se annihilator izdigao po uvodjenju progresivnih elemenata u thrash i pantera koja je pokrenula svojevrstan post-thrash still, pa je tu i metallica koja je uvela "sapunica" metal, venom za koji se smatra da je "pokretac black metala", bathory...da nazalost oni su thrash ne black, samo su ubacili malo vise sotonizma i primitivnije riffove, aka - lets play only power chords pa je tu i the crown ili prije crowned in terror sa prvim albumom do preimenovanja koji je osvjezenje u thrashu i zaboravih megadeth kao thrash band koji ima najkvalitetnije lyrike i teskih tema koje je konstantno obradjivao a to je - pravosudje i socijala.
Lord Ragnarok
03-03-2008, 15:22
u bemu bara smanjuj sig asap
620.87 KB (635768 bytes)
i jos su dimenzije prevelike...
Hamti Damti
03-03-2008, 15:27
danas film na RTL-u Kralj Škorpiona, a svi znamo po kojoj pjesmi je taj film poznat :)
Mafioz0r
03-03-2008, 15:29
Naravno da znamo! (hyc2MuyUC5k)
Barathrum
03-03-2008, 15:39
lol...to je gay..sentenced nakon frozena se pokopao sa novim vokalom.
postali su emo gay.
slusao sam ih od prvog albuma i zao mi je sto je uopce sve doslo do frozena jer nakon tog albuma neslusam nista jer mi se frendica zbog njihovih pjesama skor ubila kad ju je decko ostavio a meni je doslo da namlatim kretena koji joj je savjetovao da ih ide slusat kad sama sebe nije mogla kontrolirat a pogotovo emocije.
ovo je sentenced kakav je bio trebao ostati:
Qq7LCBhLw28
Kad ti se frendica ide ubit zbog pjesama, nije problem u bendu.
I smanji sig.
signed @ fenrir's post
Problem je u frendici, a ne u bendu. Ne vjerujem da je njihova namjera pisati pjesme koje potiču na samoubojstvo.
signed @ fenrir's post
Problem je u frendici, a ne u bendu. Ne vjerujem da je njihova namjera pisati pjesme koje potiču na samoubojstvo.yep jednostavno je poremecena
kažu za mayhemovu pjesmu freezing moon također da može čovjeka natjerati da se ubije, no ja sam ja slušao milijun puta, i po prirodi sam suicidalan, a nisam osjetio nikakav dodatni nagon za samoubojstvo.
:?
Worthaur
03-03-2008, 18:57
Nak, ni jedna pjesma te nemoze natjerat da se ubijes...
Ma to su gluposti. Ak imaš sjeban karakter ubit ćeš se i pri slušanju "zeko i potočić"
Ali da pjesme imaju utjecaja pogotovo kad smo u labilnom emocionalnom stanju to je istina. Recimo ak sam stvarno u bedu i depri nesmijem slušat "no prayer for the dying" (pjesmu) od maidena jer se redovito rasplačem ko kišna godina.
kažu za mayhemovu pjesmu freezing moon također da može čovjeka natjerati da se ubije, no ja sam ja slušao milijun puta, i po prirodi sam suicidalan, a nisam osjetio nikakav dodatni nagon za samoubojstvo.
:?S:) nisam ni znao za to al sam je slusao dosta puta i nista al nisam suicidalan
Worthaur
03-03-2008, 19:50
Jel slusa tko Six Feet Under?
Meni najdraži death metal bend... Cannibale nevolim bas al zato SFU rulla
Six Feet Under - The Day The Dead Walked (http://youtube.com/watch?v=83Xy3XR-FJ4)S- brutalno ^^
Six Feet Under - When Skin Turns Blue (http://youtube.com/watch?v=Lp4wNv1IpDY)S- najdraža pjesma
ovo je zakon vrsta metala KJCO4DSc6a0
Worthaur
03-03-2008, 20:59
so sad :cry:
MILF hunter
03-03-2008, 21:03
Nema pjesme koja potiče na suicid.
so sad :cry:slažem se :( :(
Barathrum
03-03-2008, 22:23
Kad ti se frendica ide ubit zbog pjesama, nije problem u bendu.
I smanji sig.
kad bi bilo ljudi sa mozgom na multimediji razumjeli bi sto sam napisao pa nebi pisali ovakve gluposti kao ti i slicni.
ne mislim da je on dobro pročitao i svejedno je munjena ili barem se ti nisi dobro izrazio
Barathrum
04-03-2008, 03:29
ne mislim da je on dobro pročitao i svejedno je munjena ili barem se ti nisi dobro izrazio
ja sam se savrseno dobro izrazio nego nemozete druge okrivljavat sto sami u stanju niste razumijeti najtrivilnije stvari.
mozda jest munjena, al bar ne pokazuje znakove teske mozdane neaktivnosti kao neki na ovom forumu.
Lord Jambrek
04-03-2008, 07:55
kreator je sasvim prosjecan bend kao i destruction, slayer, metallica, artillery, konkhra, raise hell, razor, pro-pain, anthrax...
od svih tih bendova samo se annihilator izdigao po uvodjenju progresivnih elemenata u thrash i pantera koja je pokrenula svojevrstan post-thrash still, pa je tu i metallica koja je uvela "sapunica" metal, venom za koji se smatra da je "pokretac black metala", bathory...da nazalost oni su thrash ne black, samo su ubacili malo vise sotonizma i primitivnije riffove, aka - lets play only power chords pa je tu i the crown ili prije crowned in terror sa prvim albumom do preimenovanja koji je osvjezenje u thrashu i zaboravih megadeth kao thrash band koji ima najkvalitetnije lyrike i teskih tema koje je konstantno obradjivao a to je - pravosudje i socijala.
svemogući Barathrume koji znaš sve o metalu i više si true od metala samoga, koji zna da Venom nije black metal, koji zna da venom nije black po zvuku nego po vokalima, koji zna da su oni bili samo zupčanik koji je u neku ruku pokrenuo druge ljude da se potaknu da krenu radit taj današanji TNBM black metal zvuk...
nije nikako sad, evo pogle ovo Xps7AM8H ... re=related (Xps7AM8HbjE&feature=related)
MILF hunter
04-03-2008, 11:41
Osobi koja je na rubu dovoljna je sitnica da ju gurne preko...može to biti bend,pjesma,ne znam,bilo šta...ugl sam bend nije krivac,to je do osobe.
...ovo što se tiče bendova nije vrijedno ni komentirati...
nije nikako sad, evo pogle ovo Xps7AM8H ... re=related (Xps7AM8HbjE&feature=related)jo šgore :cry:
Osobi koja je na rubu dovoljna je sitnica da ju gurne preko...može to biti bend,pjesma,ne znam,bilo šta...ugl sam bend nije krivac,to je do osobe.
...ovo što se tiče bendova nije vrijedno ni komentirati...
može je gurnuti sporedna stvar... muzika je jedna od sporednih stvari, no samo i samo ako se njezina poruka shvati pogrešno, tj. preuveličano, a za to je kriva osoba.
ko slusa slipknot nek se pokopa.
ako netko voli slipknot nek poslusa stone sour...
pjevac je isti, corey pjeva tamo, samo sto je sour neki heavy metal brijem, i puno bolje zvuci nego u slipknotu (vokal)...
Human m0nst3r
04-03-2008, 17:20
Ljudi izasao novi album od bodoma. Sad trk u trgovine po vas primjerak vrijedi vjerujte mi.
kaj je vec izaso?
kaj nije trebo 9.4???
ugl vec sam sve cuo, i mogu reci da LoBodomy, Done With Everything, Die For Nothing i Smile Pretty For The Devil ownaju... :D :D
Human m0nst3r
04-03-2008, 17:40
Ja mogu reci tie my rope i blooddrunk. Inace 4.3 je datum koliko ja znam.
Mafioz0r
04-03-2008, 17:49
Sluša itko Darkane? Meni su odlični, najbolji album je Layer of Lies (Secondary Effects je uber pjesma).
Human m0nst3r
04-03-2008, 18:02
Slusam ja po meni bound i impure imperfections best songs.
Ja mogu reci tie my rope i blooddrunk. Inace 4.3 je datum koliko ja znam.
Blooddrunk
1. Hellhounds On My Trail
2. Blooddrunk
3. Lobodomy
4. One Day You Will Cry
5. Smile Pretty For The Devil
6. Tie My Rope
7. Done With Everything, Die For Nothing
8. Banned From Heaven
9. Roadkill Morning
Release dates :
09.04.2008 Finland & Japan
11.04.2008 Germany
14.04.2008 Europe
15.04.2008 USA
Video tracks : Blooddrunk, Hellhounds On My Trail
Singles : Blooddrunk
Total running time : 36:51
sa njihovog weba, ocito je neki leak izaso, isto ko sa AC... :D
Worthaur
04-03-2008, 19:17
Svaki album se pojavi na internetu mjesec+ prije release datea...
I novi album mi nije nes posebno, al pjesma Smile Pretty For The Devil mi je dosta dobra
a nije nis posebno istina, meni hatebreeder drzi titulu najboljeg od bodoma...
Human m0nst3r
04-03-2008, 19:49
Ah bog mater znaci jos cekanja. Pa gle FTR je najbolji album ikada bar po meni.
FTR mi je 2., odma nakon hatebreeder...
nemoze nitko protiv njega, sve pjesme su bo i batina...
najbolje su mi:
-Bed Of Razors (tu pjesmu volim vise neg neke osobe)
-Black Widow (pure ownage)
-Wrath Within (ownage pure ownage)
Počeo slušat malo Death i iznenadili su me, nisam očekivo da su tako kul ^^
Worthaur
06-03-2008, 21:15
Počeo slušat malo Death i iznenadili su me, nisam očekivo da su tako kul ^^
Spirit Crusher ftw ^^
Zasad mi se vrti album "Čovjek" i ono, bgg su ^^
meni je nailed to the cross jaka stvar.
Zanimaju me dvije stvari:
1. Smatrate li da je ova pjesma od Thin lizzy metal a ne hard rock? Ja bih se zakleo da je ono prvo, te mi nakon ovoga nije nimalo čudno kad maideni izjavljuju da su ovi na njih utjecali:
rENy7MQIYJs
2. Sluša li tko ovdje doom metal? Ne mislim baš na funeral i to jer to već prelazi moje glazbene afinitete, ali recimo bendove poput candlemass, spirit caravan, cathedral i to.
Ja poslušao Candlemass i nisu mi se svidjeli... sry :|
ja slusam sabbathe, wiki says da su oni heavy/doom. :D
Da, oni su praktički izmislili doom. Možda je podžanr ime i dobio po pjesmi hannd of doom, koja je baš tipični doom metal, kao i lord of this world, into the void, electric funeral i još neke.
kao hand of doom :pray: :pray: a tek electric funeral :pray: :pray:
nespominjite mi sabbathe :D
Mafioz0r
08-03-2008, 22:58
Kad smo već kod doom metala, sluša itko Insomnium (melodeath + doom metal)?
Odličan finski melodeath bend, zvuče kao neki od ranijih albuma In Flamesa. Poslušao sam njihov prvi i zadnji album, uglavnom super su i preporučujem ih svima koji vole melodeath.
Naj pjesme :
The Elder (a4X7eFbP3u4)
Mortal Share (a4X7eFbP3u4)SOvome još moram dodati Bereavement (nqw1oon2_RY), uber pjesmu s drugog albumz0ra.
cini se okej, ali preslabo za moj ukus.
Mafioz0r
09-03-2008, 00:39
Preslabo? Ako misliš na pjesmu s prva 2 linkz0ra, onda se slažem, ako misliš na Bereavement, zaslužuješ ban.
Btw, jel itko (osim mene i axe_wilda) čuo za Dethklok (http://en.wikipedia.org/wiki/Dethklok)?
Odličan virtualSdeath metal/melodeath bend, stvoren za potrebe jedne serije, prošle godine su snimili prvi album. I imaju najbolje lyricse ikad.
Naj pjesme su Bloodrocuted (onZObq0T6os&feature=related)Si Murmadier (psGvJX8m8SI), ali ni ostale nisu ništa lošije.
Worthaur
09-03-2008, 02:12
Awaken, Thunderhorse, Into the Water i Murmaider > all :pray:
mermaider i thunderhorse su jebene, mogo bi nabavit album...
samo mi nesto fali...dobri su, al nekak mi je, neznam, nije bas zestoko, preferiram zesce... :D
da , ono, malo mi se vokal ne svidja, jedan te isti akord se proteze vecinom pjesme samo da kazem, enam nista protiv protezanja istih akorda tokom pjesme ali ovo je lejm totalno akord, mozda je i dobar bend ali nakon 2 minute mermadiera necu stvarati neke predrasude.
Mustafa999
10-03-2008, 14:11
Kad smo već kod doom metala, sluša itko Insomnium (melodeath + doom metal)?
Naj pjesme :
The Elder (a4X7eFbP3u4)
Mortal Share (a4X7eFbP3u4)SOvome još moram dodati Bereavement (nqw1oon2_RY), uber pjesmu s drugog albumz0ra.
ja sam slšo prije insomnuim ..u redu band...posebno mi se svidja drugi njihov album zbog onog jazzy sounda ....
Fencing_LORD
10-03-2008, 16:17
Možete li mi preporučiti neke metal bendove, a da nisu Iron Maiden, Motorhead, Metallica, Slayer, Nightwish, Dream Theater, Black Sabbath ili Judas Priest. Također, ne neke black/death/doome/extreme 'n' stuff metal jer na to još uvijek ne želim preći. Ima vremena...
Možete li mi preporučiti neke metal bendove, a da nisu Iron Maiden, Motorhead, Metallica, Slayer, Nightwish, Dream Theater, Black Sabbath ili Judas Priest. Također, ne neke black/death/doome/extreme 'n' stuff metal jer na to još uvijek ne želim preći. Ima vremena...Blind Guardian,Iced Earth
btw, jel neko cuo za Steel Attack ?
imam od njih Fall Into Madness i Where Mankind Fails albume, nisu losi.
Od pjesma bi izdvojio The Beast, i Guardians..
http://en.wikipedia.org/wiki/Steel_Attack
nah, nisu nešto, poslupao sam par pjesama, ali ne...
Možete li mi preporučiti neke metal bendove, a da nisu Iron Maiden, Motorhead, Metallica, Slayer, Nightwish, Dream Theater, Black Sabbath ili Judas Priest. Također, ne neke black/death/doome/extreme 'n' stuff metal jer na to još uvijek ne želim preći. Ima vremena...
Testament, Megadeth, Anthrax, Dio, Symphony X, Iced Earth...
nah, nisu nešto, poslupao sam par pjesama, ali ne...ti slusas slipknot :|
Fencing_LORD
10-03-2008, 20:23
@Maloki & Norther - Hvala vam ljudi :thumbs2:
Vidjet ćeš kak Iced Earth posjeduje sve živo ^^
Mafioz0r
10-03-2008, 20:57
Testament, Megadeth, Anthrax, Dio, Symphony X, Iced Earth...SHeretic! Nisi spomenuo Hammerfall.
Fencing_LORD
10-03-2008, 21:14
Testament, Megadeth, Anthrax, Dio, Symphony X, Iced Earth...SHeretic! Nisi spomenuo Hammerfall.
Kein Problem. Zaboravio sam spomenuti da ih već slušam, stoga su oni tu u nekakvom drugom obliku pa nije njegova greška što ih nije naveo. Oni su hipotetski već navedeni :D
Hammerfall je meni jedan od favourite bendova. :boohoo: :boohoo:
Ne slušam Čekićpad pa ih nisam naveo ^^
Mustafa999
10-03-2008, 22:43
Death(to nije toliko death metal da ne bi pomislio :) ) , Atheist(progresive sa jazz utjecajima) ..Kreator ti preporučujem, Control Denied , Lost Horizon ( oni ce ti se garant svidjit powerđija metal :) sa predobrim vokalom ) Pantera ( jedna od mojih velikih starih ljubavi :pray: ) Helloween( power-heavy legende ) i mogo bi nabrajat do sutra ...zbog tog sto sam se nasluso svakakih metal pravaca od starog hevija do extreme tehnical post metala :)
hammerfall,mmmmm,crimson thunder pwnzor
Mustafa999
10-03-2008, 23:50
e bajice nist ti cuo nist ocito od metala kak spada :rotfl:
MasaKrisT
11-03-2008, 12:59
Volim ove nove,komentari na visini.
A sta si ti slusao to da spada,prosvjetli nas?
Inace jel tko slusao novi EP od InFlamesa? meni roxa:)
Jel' ovdje obitava netko tko sluša black metal?
Raspoložen sam za konstruktivnu raspravu o nekolicini izvođača ^^.
Worthaur
11-03-2008, 14:19
Jel' ovdje obitava netko tko sluša black metal?
Raspoložen sam za konstruktivnu raspravu o nekolicini izvođača ^^.
od blacka slusam Rotting Christ, Impaled Nazarene, Bal-Sagoth, Lord Belial, Old Mands Child, Thy Serpent
Black nije baš moje područje, al su mi Bathory, Satyricon i Mayhem dobri...
kjulni su mi Bathory i Necromantia od blacka.
btw, izgleda da sam ja jedini ovdje koj nevoli rammstein hammerfall i manowar ? :|
Worthaur
11-03-2008, 18:43
kjulni su mi Bathory i Necromantia od blacka.
btw, izgleda da sam ja jedini ovdje koj nevoli rammstein hammerfall i manowar ? :|
Nope ^^
E da, zaboravio sam i na necromantiu
ja sam nedavno izjavio da su mi Sabaton malo bezveze.. ali poslušavši "Attero Dominatus" album, moram priznat da sam promijenio mišljenje.. jako zabavan metal ratne tematike..
usput. jel sluša netko Edguy ili Gamma Ray
MasaKrisT
11-03-2008, 23:25
hehe mi obradili od Edgya-Vain glory operu:)
Sabaton rox:)
Manowar rox more:)
Arbiter of Change
11-03-2008, 23:26
Poslušao sam Edguy i prolazan mi je, iako ne vrlo dobar (pjesme mu masivno variraju, ali Van Glory Opera razvaljuje), dok mi je Gamma Ray precarski bend od onog trenutka kad sam čuo kratki Induction. :wink:
@gwin
jesi odslušo primo victoria?taj album owna
Mafioz0r
11-03-2008, 23:53
@ Arbiter - Može par preporuka od Gamma Raya?
@ FireSpirit - Može par preporuka od black metala (neki bendovi za black metal njubove)?
Arbiter of Change
11-03-2008, 23:59
Pjesme (ne sjećam se sada imena albuma) su ti njihove većinom sve žešće kao i Hammerfallove, ali evo nekih: Strange World, Heaven or Hell, New World Order, Damn the Machine, Valley of the Kings, Eagle, Real World, Insurrection, Afterlife.
Previše malo. :D
Mafioz0r
12-03-2008, 00:12
Slika govori 1000 postova.
http://content.ytmnd.com/content/d/1/2/d12fe41354dd779eddb21055f423fc4d.jpg
totalno se slazem, edguy imam par pjesama i nikada nisam izrazio neku veliku zelju za slusanjem, mislim ono to je sve okej bend ali nema ono nesto.
Worthaur
12-03-2008, 09:20
@ FireSpirit - Može par preporuka od black metala (neki bendovi za black metal njubove)?
Rotting Christ - Sanctus Diavolos (http://youtube.com/watch?v=ZaohdWtHtr0)
Impaled Nazarene - The Lost Art of Goat Sacrificing (http://youtube.com/watch?v=IrGXWeijubE)
Bal-Sagoth - Callisto Rising (http://youtube.com/watch?v=pHg3XBBvcjU)
Old Man's Child - Enslaved And Condemned (http://youtube.com/watch?v=HlsCawwwzDs)
Necromantia - Ancient Pride (http://youtube.com/watch?v=NLDL-oDBwTQ)
Lord Belial - Mark Of The Beast (http://youtube.com/watch?v=mPZ8nlU8kAU)
Thy Serpent - Only Dust Moves (http://youtube.com/watch?v=djdoqouf6AY)
Et, od blacka slusam uglavnom te bendove
Mafioz0r
12-03-2008, 10:11
Impaled Nazarene - The Lost Art of Goat Sacrificing (http://youtube.com/watch?v=IrGXWeijubE)SUber pjesma!
Mustafa999
12-03-2008, 16:17
jel ima ovdje poklonika Chuck Shuldinera ( DEATH ) ? meni osobno jedna od najdražih grupa po instrumentalnom djelu.... +zbog toga sto ni jedan instrument nije zapostavljen kao u masi bandova
Death počeo slušat nedavno i ono, iznenadio se kak su mi predobri, love the drumming ^^
Mustafa999
12-03-2008, 17:35
ma sve je jebeno .....najvise mi se svidja što su bassisti koji su svirali u Deathu su majstori(nije bass zapostavljen instrument ko u nekim bandovima di sam ravnjake deru ) bili ovaj jedan koji je sviro na fretlees bassu svira u Gordian knotu i Aghori..inace odlican bassist ,cuje se puno jazz utjecaja u njegovom sviranju ....inace sviram bass pa ono ,obozavam pogotovo Deathove stvari na bassu svirat, svidja mi se tehnika i zanimljivo mi je za svirat :) ..najmanje posla u Deathu je imala druga gitara (ritam gitara ) ... ma Chuck shuldiner (R.I.P)svaka čast tom čovjeku ... :pray: nema takih grupa ko Death ... zato što nisu običan death metal band bili ..Chuck je radio death metal sa utjecajem jazza ...inace ima danas ponekih bandova koji su nastavili tradiciju ...al Death je jedan jedinstveni
Za početnike... evo ti norveški gulaš black metal bendova ^^. Boldani su bendovi, a underlinani su albumi.
Za početak, poslušaj Dimmu BorgirSdo albuma Enthrone Darkness Triumphant, nakon tog albuma idu mainstream symphony, bar meni.
Onda, tu ti je Mayhem, s albumom De Mysteriis Dom Sathanas. Pa Burzum, s Hvis Lyset Tar Oss. Poslušaj Darkthrone, album Under A Funeral Moon.
Emperor, album In The Nightside Eclipse. Satyricon, s Nemesis Divina. Onda, obavezan Bathory, s albumom Under the sign of the black mark.
I na kraju, VenomSs albumom Black Metal, i Celtic Frost,s albumom To Mega Therion.
To ti je dovoljno za početak...
p.s.
Kad ti i zorg dolazite u zadar?
12. 4.?
Sgt. Bull
12-03-2008, 20:18
Za početak Dimmu Borgir??? :? Pa...Ovaj...Znaš...
BtW,sluša li itko Amon Amarth?
Ja slušam Amarthe... i što imaš reći za Borgire?
Bili su genijalan black do abuma Enthrone darkness triumphant, a onda kreću sranja
Sgt. Bull
12-03-2008, 20:31
Zašto? Meni su iskreno sada bolji...ponekad...
Koji ti je Amarthov album najbolji? Pjesma?
Metabolicc
12-03-2008, 20:33
Anal Mandica :pray:
btw. Koja je najpoznatija pisma od Sonate Arctice?
Worthaur
12-03-2008, 20:34
Ja slusam amone... Najbolji album Fate of Norns, najbolja pjesma Victorious March
King tiger
12-03-2008, 20:45
manowar :(
Zašto? Meni su iskreno sada bolji...ponekad...
Koji ti je Amarthov album najbolji? Pjesma?
Versus The World mi je najbolji album, a pjesme The arrival of fimbul winter, pursuit of vikings, death in fire, fate of norns i the last with pagan blood
Mustafa999
12-03-2008, 23:36
poštujem amon amarth u svu jednostavnost u instrumentalnom dijelu versus the world album je jedan od najboljih albuma melodic death metala zasigurno...iskljucivo zbog vokala koji je jeben death vokal i koji se najviše ističe i opčenito zbog jednostavnih al zato predobrih riffova i melodija .. :wink: Death in Fire stvar za pamčenje :)
Sgt. Bull
12-03-2008, 23:48
Ma mene su prvenstveno privukli tekstovi, mislim sve se bazira na Vikinzima i Nornima(Švedima,Norvežanima i Fincima), ono svaka im čast, a opet i muzika je za 5.
Mafioz0r
13-03-2008, 00:00
Za početnike... evo ti norveški gulaš black metal bendova ^^. Boldani su bendovi, a underlinani su albumi.
Za početak, poslušaj Dimmu BorgirSdo albuma Enthrone Darkness Triumphant, nakon tog albuma idu mainstream symphony, bar meni.
Onda, tu ti je Mayhem, s albumom De Mysteriis Dom Sathanas. Pa Burzum, s Hvis Lyset Tar Oss. Poslušaj Darkthrone, album Under A Funeral Moon.
Emperor, album In The Nightside Eclipse. Satyricon, s Nemesis Divina. Onda, obavezan Bathory, s albumom Under the sign of the black mark.
I na kraju, VenomSs albumom Black Metal, i Celtic Frost,s albumom To Mega Therion.
To ti je dovoljno za početak...
p.s.
Kad ti i zorg dolazite u zadar?
12. 4.?Thx na preporukama.
Zorg i ja dolazimo u Zadar 19. 04.
od amartha death in fire jednostavno owna...
a borgiri su meni dobri i prije i sad...
ali The Sacrilegious Scorn od borgira je fkt preprejebacka pjesma... :pray:
a tek od kataklysma As I Slither, ajme, bozanstveno...
Mafioz0r
14-03-2008, 00:26
Od Amon Amartha su mi bolje Gods of War Arise, Pursuit of Vikings i With Odin on Our Side, a od Kataklysma Let Them Burn i Serenity in Fire, ali ni As I Slither nije loša.
može mi netko preporučit neki dobar power metal bend? (koji nije hammerfall ili blind guardian)
Worthaur
14-03-2008, 09:04
DragonForce, Sabaton
od dragonforcea sam već čula "through the fire and flames", nije loša pjesma
Mafioz0r
14-03-2008, 10:44
Poslušaj Rhapsody (a.k.a. Rhapsody of Fire) i Gamma Ray, a ako želiš neki emofaggish symphonic power "metal" bend, poslušaj Nightwish ili Kamelot.
može mi netko preporučit neki dobar power metal bend? (koji nije hammerfall ili blind guardian)
Nije čisti Power, ali je zato jedan od najboljih bendova ikada - Iced Earth :)
pogotovo pjesma Dantes Inferno...
Uff, Dante`s Inferno je odlična, al nije jedina ^^
Meni se ie ne sviđa, lik ima nekak čudan glas koji mi nikak ne leži. S druge strane, dobar mi je cover transylvanie :)
Ah, a meni je glas Matta Barlowa jedan od najboljih ikada :)
ajde mi recite nekaj brutalno, brzo, po mogucnosti death metal...
trazim nesto rame uz rame behemothu al ne ide :D
ne pase mi bas slayer...preferiram death... :D
brutalan vokal pogotovo i bubnjevi must have...
Worthaur
16-03-2008, 17:02
Nile?
Nije čisti Power, ali je zato jedan od najboljih bendova ikada - Iced Earth :)
eh i Demons & Wizards
Worthaur
16-03-2008, 17:27
Iced Earth ne volim
Al Demons & Wizards su predobri
Jel slusa tko Vhaldemar? Frend mi ih je jucer pustio, predobri su... Powah metal...
Vhaldemar - Breakin' All The Rules (http://youtube.com/watch?v=DRInhEFcsZE)
Vhaldemar - House Of War (http://youtube.com/watch?v=k3oV4mEl5Pk)
ok je nile, ali trazim nes novo, nes kaj nisam cuo...
ni kataklysm, ni satyricon, ni at the gates, legion of the damned, despised icon, zyklon, arch enemy, deicide....nes drugo?
Worthaur
16-03-2008, 19:14
Hm...
Poslusaj Quo Vadis
http://youtube.com/watch?v=IWdQnyvmCIo
Sceptic
http://youtube.com/watch?v=TKf3T-uDYG8
ovo je dobro...mogo bi neko vrijeme vidit kak ovo zvuci...ty ;)
Worthaur
16-03-2008, 21:09
http://i107.photobucket.com/albums/m308 ... plakat.jpg (http://i107.photobucket.com/albums/m308/gontyna-kry/maliplakat.jpg)
Ide tko? U petak sam tamo, nevjerujem da cu ic u sub...
ajde mi recite nekaj brutalno, brzo, po mogucnosti death metal...
trazim nesto rame uz rame behemothu al ne ide :D
Dying fetus - uz nile najbolesniji bend koji sam imao (ne) prilike slušati:
QVJxCLcU6Wc
@ axe - kaj se tiče vhaldemara, glazba je super, al kad lik počne pjevat engleski sa naglaskom dobijem proljev...
jebemti imena :D
btw. wqOJD_Td ... re=related (wqOJD_TdIKY&feature=related)
nesto me odvlaci kod njih XD
ali ovaj vital remains je prelooood :D
E daj si molim te pogledaj ovo, koji likovi :pray: :rotfl:
D5eFk5x0o44
Mafioz0r
17-03-2008, 00:04
Jel itko čuo za Mors Principium Est? Prema rezultatima searcha, očito niste.
MPE je najbolji melodeath bendz0r ikad - poslušajte album "The Unborn", vidjet ćete o čemu govorim. Zaboravite stare albume In Flamesa, Soilworka i Dark Tranquilitya - MPE ih sve owna.
Najbolje pjesme :
Unborn (iIQKRN4lJSE)
Fragile Flesh
Pure (dNP68roEQBY)
Mustafa999
17-03-2008, 13:43
a dobro sad malo pretjeruješ...... prvi albumi in flamesa,at the gatesa,dark tranquillity su počeci gothenburg stila i melodeatha i gdje se nalazi jebeni uradci ..... sto se tice soilworka oni su kurac od ovce ...... at the gatesa nžalost više nema ,in flames nije vise gothenburg stil .... svaka cast Dark tranquillitiu i Arch Enemy-u koji su ostali vjerni svom zanru ....
da oono , dok su in flamesi i ostali svirali , ovi su ucili kako stimat gitare, jebote ovo je pretezno noviji bend , i novije stvari nikad nece ownati starije stvari.
Mustafa999
17-03-2008, 16:15
e tako nest da :)
dobat je ovaj MPE...al arch enemy i at the gates su mi jaci, flamese slusam nes manje...
MILF hunter
18-03-2008, 14:29
MPE je tek solidan...objektivno po ničemu nisu ispred navedenih veterana...
Worthaur
19-03-2008, 22:05
Woot o.O
SABATON - THE ART OF WAR
Release date: May 30
http://www.sabaton.net/images/cover_art_of_war.jpg
MasaKrisT
19-03-2008, 22:55
omg omg omg:))))) legende!uf ovo ce bit bomba.mora.
Fencing_LORD
19-03-2008, 23:19
Počeo sam slušati In Flames. Odlični su!
MasaKrisT
19-03-2008, 23:30
Dobar odabir...Prekjucer procurio novi album.mljac.
Fencing_LORD
19-03-2008, 23:41
Dobar odabir...Prekjucer procurio novi album.mljac.
Kak se zove novi album? :D
EDIT: Come Clarity? Kako to da ja već imam taj album?
NoNCoNFoRMiST
20-03-2008, 00:09
Zove se "A Sense of Purpose" iz 2008.
Fencing_LORD
20-03-2008, 00:38
Aha, zeznuo sam se onda. Dobro, thnx
MasaKrisT
20-03-2008, 10:44
A prije njega je izasao EP''The Mirrors Truth'' koji sadrzi 4 pjesme,od kojih je jedna na albumu,a ostale tri su ukljucene kao bonus track na albumu za japansko trziste.
Fencing_LORD
20-03-2008, 10:52
Koji je vrag s tim japancima? Nightwish ima isto neke posebne fore za japansko tržište...
EDIT-->
P.S: Ekipa s forum.hr(uključujući moderatore) su teški debili. Kako su mene i Chronosa izjebali u mozak... :twisted:
Worthaur
20-03-2008, 15:18
Omg koji je k sa hrvatskom, predobri koncerti ove godine : ))
Nile, Belphegor, Grave - Boogaloo - 9.9.2008.
http://i28.tinypic.com/aoxkrb.jpg
MasaKrisT
20-03-2008, 17:26
idemo idemo!!!
Mafioz0r
20-03-2008, 18:07
Preporuke : Behind Space, Moonshield, Artifacts of the Black Rain, Jotun, The Jester's Dance, Man made God, Colony, Only for the Weak, Bullet Ride, Cloud Connected, Trigger, Quiet Place, Borders and Shading, Vacuum, Scream, Crawl through knives, itd.
Mislim da je to sve.
MasaKrisT
20-03-2008, 18:20
clayman,episode666,pinbal map nista?ukusi...
Fencing_LORD
20-03-2008, 20:12
Preporuke : Behind Space, Moonshield, Artifacts of the Black Rain, Jotun, The Jester's Dance, Man made God, Colony, Only for the Weak, Bullet Ride, Cloud Connected, Trigger, Quiet Place, Borders and Shading, Vacuum, Scream, Crawl through knives, itd.
Mislim da je to sve.
Sve sam ih već poslušao, super su.
Worthaur
20-03-2008, 22:42
"No, eto, prvi jesenski koncert se zna, a uslijediti će ih još, također i band kojeg nismo gledali u Hr od 1998."
zna tko koji su bendovi bili 1998. u hr?
MasaKrisT
20-03-2008, 23:10
Odakle je ta izjava...?ah slayer je bio 1999 ak se ne varam.
Mafioz0r
21-03-2008, 01:00
SABATON - THE ART OF WAR
Release date: May 30SOh em gee! Hočem to! Hočem to odmah!
clayman,episode666,pinbal map nista?ukusi...SJoj da, zaboravio sam na njih. Spank me.
Worthaur
21-03-2008, 08:38
Odakle je ta izjava...?ah slayer je bio 1999 ak se ne varam.
sa cmara
exterminator
21-03-2008, 18:29
u jbt nile,da bar morem ici,uglavnom odvje sam da pozovem fanove maidena na maiden fan club forum.Isti je u pocetnoj fazi i nema jos masu clanova ali ima ih(zasad dva :rotfl: ),link:
http://cromaiden.freehostia.com/news.php
http://croaxes.com/cromaiden/news.php
zasto mi izgleda kao ovo? ;P
exterminator
21-03-2008, 19:03
to je napravil ovaj lik ko je bio admin na onvom tvojem
mogao ej bar tražiti dopuštenje da uzme moje slike i radove ;)
exterminator
21-03-2008, 20:05
goran se zove,neznam kak mu je bil nick.Meni veli kao da ce ga ponovo oziviti i ja si mislim da budem pozval clanove i otvaral teme na starom,a on novi napravio :roll:
vkgamer16
22-03-2008, 11:37
E stvarno ti nije tribala ova tema, al da ne bude spamm, slušam metal i to slipknote, linkin park, lordi... A nikad ćuo za tog tvog solo pjevaća...
Wait and Bleed (TWnLJnbMUz0)
My Plague (C_f-ijXIpMs)
Pogledajte kako lijepo sviraju (kako skaću) i vidite onog bubnjara "Superball" - najbolji bubnjar na svijetu.
boze budale.....
superball ha?vidim da nemas pojma o slipknotu
Još jedan slipknot fenboj, a?
Fenrir, dolaz amo!! :)
Worthaur
22-03-2008, 15:24
Bio jucer na milom zeljezu 3, predobro : )
Monox, Sufosia, Stribog, Dead Within i Corpse Grinder
Stribog i Sufosia... jebeno : ))
Metabolicc
22-03-2008, 22:29
E stvarno ti nije tribala ova tema, al da ne bude spamm, slušam metal i to slipknote, linkin park, lordi... A nikad ćuo za tog tvog solo pjevaća...
Wait and Bleed (TWnLJnbMUz0)
My Plague (C_f-ijXIpMs)
Pogledajte kako lijepo sviraju (kako skaću) i vidite onog bubnjara "Superball" - najbolji bubnjar na svijetu.
Koliko ja znan najbolji bubnjar na svijetu je uvik bija Ringo star iz beatlesa (meni se cini da je iz njih)!!!!!
Poslusao san neke stvri od Stainda i mogu rec da nisu losa grupa iako su nu metal a takvu vrstu i nevolim bas slusati
sam da kazem u vezi slipknota...joey je brz bubnjar, ali tehnika mu nije bas jaca strana... :roll:
Mafioz0r
22-03-2008, 23:31
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/89/Prevail.jpg
"Prevail" is scheduled for release via Nuclear Blast Records on May 23 (Europe) and May 27 (North America).
MasaKrisT
23-03-2008, 02:53
Stribog posjeduje uzivo:)jedva cekam opet ih vidjet:)
kataklysm oujea!!! :pray:
to se nabavlja :D
al inace slipknot je najjadniji "metal" bend ikad.
slipknot nije metal.ne zasluzije ni da ga se u navodnicima svrstava pod metal. :wink:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.