Stranica 28 od 34 PrvaPrva ... 182627282930 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 811 do 840 od 995

Tema: Stripovi

Senior Member No Mercy Worthaur's Avatar
    Datum registracije
    Nov 2005

Re: Stripovi

Ima jedan broj o njemu, i pojavio se u jos par stripova.
    Nije medju glavnim DC likovima u Earth 0, pripada Earth 23.

Senior Member You have been warned Maloki's Avatar
    Datum registracije
    Feb 2006

= Citat = Izvorno postao Izgubljeni_v2.0 Pregledaj post
    I Spider-Man će u reboot filmu (po ko zna koji put) bit crnac. I meni je to debilizam, sad ih samo konvertiraju u žene i crnce. Ko BioWare i njihove igre. Vjerovatno ima i ostatak svih rasa, pedera, predatora i čega sve ne. Čekam Supermana crnca, to bi rulalo (ili ga možda već ima?!!?)
    Ko da je jebeno bitno jel crn ili bijel.

Senior Member Small step for mankind Izgubljeni_v2.0's Avatar
    Datum registracije
    Jan 2014

Je.

Datum registracije
    Feb 2006

Zašto?

Senior Member Giant leap for forum crnisokol's Avatar
    Datum registracije
    Dec 2005

Pa nek naprave nove likove, a ne da starima mijenjaju boju kože, spol ili nešto treće.

Datum registracije
    Feb 2006

Ženski Thor je novi lik koji je preuzeo "titulu" Thora. I usput se prodaje 30% bolje nego stari Thor.
    Crni Spiderman je skroz druga osoba koja se u stripovima pojavila kad je Peter Parker umro. Captain America isto novi lik.
    Ali i da je u pitanju samo promjena spola, boje kože ili bilo kaj drugo na već postojećem liku opet ne vidim problem. Kontinuitet je u stripovima ionako jako fleksibilan, a opet možeš napravit novog lika koji je i dalje prepoznatljiv i prodaje se.

Ako se naprave zanimljivi likovi u zanimljivim situacijama onda stvarno ne vidim problem u takvim zbilja minimalnim promjenama.

Senior Member Fight fire with fire Xero's Avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Pa problem je što su crnci i žene. Da su normalni bilo bi okej.

Datum registracije
    Dec 2005

Ajd vi koji ste se načitali stripova, dajte mi preporuku koji Marvelovi stripovi su dobri za ''newbije''.

Datum registracije
    Nov 2005

Ja sam poceo sa Annihilation eventom, ali mozda ti se nece svidjet zbog previse nepoznatih likova, ako nisi bas upoznat s Marvelom.

Spider-Man: Brand New Day je dobar starting point za Spider-Mana.
    Planet Hulk i World War Hulk su must read sto ce tice Hulka.
    X-Men: Messiah Complex je ok za pocet s X-Menima.
    Za Avengere preporucam Avengers V5 i New Avengers V3, ak mislis to citat javi pa ti dam reading order.

Datum registracije
    Dec 2005

Gledam main characters za Annihilation i znam 3-4 lika, tak da neću s tim startati. A ni s Avengersima, budem vjerojatno Spideyja ili možda X-Mene. Hulk mi nije baš nešto zanimljiv.

Datum registracije
    Jan 2014

@Maloki malo sam vukao na zajebanciju "jer je crnac", al prava poanta mi je bila ako već ubiješ npr. Spider-Mana onda napravi novog superheroja u istom universeu, a ne reskin istog jer je to mega prepoznatljivo ime i jer ćeš tako lakše prodat. Meni su to debilizacije jer ubiješ ga radi nekog shock faktora i onda opet ideš furat istog superheroja, onda već smisli u potpunosti drugoga ili ovog nemoj ni ubijat. Neznam, meni je to kao ono kad u pola serije zamjeniš glavnog glumca koji glumi istog lika.

Datum registracije
    Feb 2006

Al nemreš to usporedit, stripovi izlaze godinama, najpoznatiji su na tržištu već desetljećima, pa tu i tamo moraš napravit neki shake-up da ljudi ostanu zainteresirani.
    Ono kaj je Worthaur stavio gore, sa crnim Supermanom koji je ujedno i predsjednik, su mi totalno fora what-if priče, isto kao i Commie Superman i Nazi Superman.

Ili kad je Bruce Wayne umro (HA, naivci, samo je putovao kroz vrijeme!) pa je Dick Grayson preuzeo ulogu Batmana i dobio se mali predah od klasičnog Batmana, bez da se originalni lik previše promijenio.

Senior Member Fight fire with fire Windwalker's Avatar
    Datum registracije
    Sep 2007

= Citat = Izvorno postao Maloki Pregledaj post
    Ili kad je Bruce Wayne umro (HA, naivci, samo je putovao kroz vrijeme!) pa je Dick Grayson preuzeo ulogu Batmana i dobio se mali predah od klasičnog Batmana, bez da se originalni lik previše promijenio.
    Ili ono kad je Bruce bio paraliziran pa je došo neki Francuz pa sam prestao čitat kolko je dosadno bilo.

Datum registracije
    Sep 2007

= Citat = Izvorno postao crnisokol Pregledaj post
    Gledam main characters za Annihilation i znam 3-4 lika, tak da neću s tim startati. A ni s Avengersima, budem vjerojatno Spideyja ili možda X-Mene. Hulk mi nije baš nešto zanimljiv.
    Prvo ovo:

(New X-Men by Grant Morrison: Ultimate Collection, vol. 1, New X-Men by Grant Morrison: Ultimate Collection, vol. 2, New X-Men by Grant Morrison: Ultimate Collection, vol. 3)

Onda ovo:

(Astonishing X-Men Vol. 1: Gifted, Astonishing X-Men Vol. 2: Dangerous, Astonishing X-Men Vol. 3: Torn, Astonishing X-Men Vol. 4: Unstoppable)

To je to kaj se X-Mena tiče. Odlično za početnike, a kritički najbolji i fino zaokruženi serijali.
    Imaš i one stare Essential X-Mene, al to ti možda bude previše cheesy, iako je dio kulture i povijesti (npr. vrhunske priče kao Phoenix Saga, Days of Future Past, God Loves, Man Kills, itd.).
    One Messiah Complexe i slično ne diraj dok New i Whedonove Astonishing ne riješiš.

A ak ti nakon ta dva serijala bude dosta X-Mena, prebaci se na nešto drugo.
    Tu ti ne mogu puno savjeta dati.
    Možda hvaljeni Millerov Daredevil run (koji nažalost još nisam pročitao), ali je na vrhu liste, a posebno će biti sad kad serija dođe.

Datum registracije
    Sep 2007

Ženski Thor je novi lik koji je preuzeo "titulu" Thora. I usput se prodaje 30% bolje nego stari Thor.
    Crni Spiderman je skroz druga osoba koja se u stripovima pojavila kad je Peter Parker umro. Captain America isto novi lik.
    Ali i da je u pitanju samo promjena spola, boje kože ili bilo kaj drugo na već postojećem liku opet ne vidim problem. Kontinuitet je u stripovima ionako jako fleksibilan, a opet možeš napravit novog lika koji je i dalje prepoznatljiv i prodaje se.

Ako se naprave zanimljivi likovi u zanimljivim situacijama onda stvarno ne vidim problem u takvim zbilja minimalnim promjenama.
    Ok, kolko znam, u stripovima je Thor bio neki dedek koji je našao čekić i postao Thor. Sad, jel to onda titula ili kaj već, ne znam.

Ali u filmovima Thor je Thor. Jedan jedini, bog groma iz Asgarda.
    Kaj bi sad trebali, glumac više ne želi glumiti, ajmo dovest nekog drugog, npr. Sif, al sad ćemo je zvati Thor ili nešto.
    To ne ide.

Captain America je drugo. Tamo je jasnije da je to titula, i iako je Rogers pravi Captain America, zbog ovog ili onog razloga može ga netko naslijediti.
    To će se i dogoditi na kraju filma Civil War, jer glumac više ne želi glumiti.

Ali Nick Fury je godinama bio bijelac (i još uvijek je u glavnim serijalima), al su u Ultimate svemiru mislili da je fora ak to promijene i da izgleda ko S.L.Jackson.
    I onda kad su krenuli filmovi, Jackson ga je želio glumiti, iako filmovi nisu bazirani na Ultimate svemiru.

Sad, kome to smeta, kome ne, ne znam. Meni ne, jer nisam pratio starog Furyja. Ali da jesam, živciralo bi me.

Čovjek je onaj koji je, onog spola i boje kože koje je i ne bi se trebalo s time igrati. Čak niti s izmišljenim likovima.

Datum registracije
    Nov 2005

Nope, Thor je bio mlad kad mu je Odin dao cekic. (mlad u bozjim godinama)
    I na hammeru pise "Whosoever holds this hammer, if he be worthy, shall possess the power of Thor."
    Kako Thor Odinson vise nije bio worthy (zahvaljujuci Nick Furyu), pojavila se zenska koja je worthy i uspjela podic cekic, i prema onome sta pise na cekicu, postala Thor.

U filmovima mogu radit sta god zele, jer multiverse, tak da me promjene ni ne diraju.
    Ali sta ne volim je kad zbog filmova mijenjaju stripove, po novom Scarlet Witch i Quicksilver ni u stripu vise nisu mutanti i Magnetova djeca rofl.

Kad smo kod Thora, preporucam Thor: God of Thunder, predivan strip.

Datum registracije
    Feb 2006

= Citat = Izvorno postao crnisokol Pregledaj post
    Ajd vi koji ste se načitali stripova, dajte mi preporuku koji Marvelovi stripovi su dobri za ''newbije''.
    E jebiga, ful malo sam čitao Marvela, uglavnom se držim DC-ja.
    Ali planiram se bacit na Spideyja, Daredevila i Deadpoola.
    I novi Howard the Duck.

Datum registracije
    Jan 2014

Daj odakle naručujete stripove i kako se kreću cijene? Bio sam čitao Walking Dead digitalno, i to je bilo onako... preloše.

Datum registracije
    Nov 2005

Zasad samo torrentam, al brijem zapocet radit kolekciju jednog dana, kupovat hardcover edicije najdrazih stripova.

Ova stranica se cini ok, imaju besplatnu postarinu - http://www.bookdepository.com

Datum registracije
    Feb 2006

Je, book depository je super, a i na Amazonu se isplati pogledat.
    Isto tako kad Algoritam ima 2+1 gratis saleove, onda se zaletiš i kupiš hrpu.

Meni su TPB-ovi draži od hardcovera ;(

Datum registracije
    Sep 2007

Meni su TPB-ovi draži od hardcovera ;(
    Slažem se. I to do max 300 stranica. 200 je idealno.
    Sve ostalo je preveliko i neudobno za čitanje.

Nego, da se dohvatim malo Spider-Mana koje sam čitao.

1.
    Čitao sam one stare od Slobodne Dalmacije kao klinac.
    Koji su to točno serijali bili, i kakve kvalitete, ne znam. Ali tada su mi bili dobri.
    Najupečatljiviji od svega bio je nikad završeni Maxmum Carnage serijal koji se protezao kroz desetak brojeva.
    To je bila ludnica. Kao good guysi bili su Spider-Man, Venom, Black Cat, Cloak, Dagger, Iron Fist, Deathlok, Captain America, Firestar, vampir Morbius, Nightwatch, a kao bad guysi Carnage, Shriek, Doppelganger, Carrion, Demogoblin.
    Iako taj serijal nema neku kritičku vrijednost, kao klincu mi je bio prelud i volio bi ga još jednom pročitati, ovaj put do kraja.

U tim Spider-Manima često su pola stripa činili Hulk i Daredevil. Ne znam koje epizode, jer su bile razbacane.
    Tada mi nisu bili baš zabavni kao Spider-Man. Daredevil još kolko-tolko (bila mi je dobra epizoda protiv Owl-a, koji bi trebao biti i u seriji), dok mi Hulk nije sjeo.
    Hulk mi je više fora kao sidekick u Avengersima nego glavni heroj kojeg bi pratio.

2.
    Onda sam dosta kasnije pročitao dva trdoukoričena u izdanju Bookglobea.
    Prvi je one-shot Spider-Man/Black Cat: The Evil that Men Do. I taj je odličan.
    Fokus je više na Black Cat i ima puno mračniju i suroviju priču nego što bi se moglo očekivati od Spider-Mana.
    Crtež je vrhunski i Maca izgleda predobro.

Drugi je prvi trade iz serijala Marvel Knights Spider-Man. Crtež je isti kao u gore navedenom, također gostuje Maca, a glavni protivnik u tom prvom TPB-u je Vulture.
    Dosta dobar strip (iako lošiji od onog gore), ali taj serijal kod nas nije nikad završen.

3.
    I treće što sam čitao su Amazing-Spidermani koji je nakratko izlazio kod nas (isto Bookglobe, mislim).
    To su bili kiosk stripovi (po tri američka u jednom našem).
    Spider-Man je bio nešto stariji, više nije fotograf novinar, već profesor kemije, a radnja se bazira na Ezekielu, starcu koji ima moći ko Spider-Man i nekakvim totemima.
    Nažalost, tu nisam kupio sve što je kod nas izašlo, iako je rulalo. A i nije izašlo sve, možda za dva američka TPB-a popuniti.
    I kad i ako ću nabavljati i čitati Spider-Mana, od tud krećem (ali američki TPB-i, naravno).

4.
    Probao sam i s Ultimate serijalom, ali to mi je bilo preloše.
    Sve nekak teenagersko, čak je i crtež na anime vuko.
    Loše.

Datum registracije
    Nov 2005

Omnibus izdanja su mi odlicna, tipa ovo, cijeli event oko 800 stranica u jednom izdanju.

Datum registracije
    Sep 2007

Meni ne.
    Možda da stoji na polici i izgleda opako, ali neugodno za čitati.

Datum registracije
    Jan 2014

= Citat = Izvorno postao Windwalker Pregledaj post
    1.
    Čitao sam one stare od Slobodne Dalmacije kao klinac.
    Koji su to točno serijali bili, i kakve kvalitete, ne znam. Ali tada su mi bili dobri.
    Najupečatljiviji od svega bio je nikad završeni Maxmum Carnage serijal koji se protezao kroz desetak brojeva.
    To je bila ludnica. Kao good guysi bili su Spider-Man, Venom, Black Cat, Cloak, Dagger, Iron Fist, Deathlok, Captain America, Firestar, vampir Morbius, Nightwatch, a kao bad guysi Carnage, Shriek, Doppelganger, Carrion, Demogoblin.
    Iako taj serijal nema neku kritičku vrijednost, kao klincu mi je bio prelud i volio bi ga još jednom pročitati, ovaj put do kraja.

U tim Spider-Manima često su pola stripa činili Hulk i Daredevil. Ne znam koje epizode, jer su bile razbacane.
    Tada mi nisu bili baš zabavni kao Spider-Man. Daredevil još kolko-tolko (bila mi je dobra epizoda protiv Owl-a, koji bi trebao biti i u seriji), dok mi Hulk nije sjeo.
    Hulk mi je više fora kao sidekick u Avengersima nego glavni heroj kojeg bi pratio.
    Ista stvar i kod mene. Znam da sam se navukao i onda kupovao ono neke pakete s više komada stripova. Ali to su valjda ujedno i jedini stripovi koje sam čitao u životu, ako ne računamo Alan Forda. Probao sam tad čitati i Dylan Doga al mi to tada nije bilo zanimljivo. Sada sam čitao digitalno Walking Dead i bezveze mi je tako. Volio bih počet čitat neke Spider-Mane i nastavit Walking Dead, al neznam otkud počet od Spideya da mogu išta pohvatat.

Datum registracije
    Nov 2005

Ono sto sam linkao gore, Spider-Man: Brand New Day.
    Storyline prije Brand New Day je promijenio reality i ljudi vise ne znaju tko je Spider-Man, aunt May je ziva itd, ako hoces pratiti modernog Spider-Mana to je odlican starting point.

Datum registracije
    Dec 2005

I ja sam kao Wind i Izgubljeni čitao te stare Spider-Mane od Slobodne Dalmacije, čak mislim da možda i imam negdje u nekoj kutiji još tih 15-tak stripova.

Ja ne mislim to kupovati, skinut ću s torrenta pa čitat digitalno. Našao sam nekakvu ogromnu kolekciju, Marvel Major Events + posebno Spidey kolekcija pa ću nešto iz toga odabrat za početak. Čak ovo prvo ima reading order, pa ću tim redom. Galactus Saga je prva. Što se tiče Spider-Mana stvarno ima pun kufer toga - obični, amazing, ultimate, spectacular, sensational, marvel knights, unlimited, 2099...ufff, ono trebaš vodič za sve to

Datum registracije
    Sep 2007

Ja sam zaključio da je nemoguće sve to pratit pa čak i samo jednog junaka.
    Jer previše je tu raznih pisaca, previše komplikacija, a i previše škarta.

Zato treba filtrirat.
    Odabrat samo pojedine hvaljene story arcove pojedinih junaka i ne ići dalje.

Tak sam ja izabrao New i Astonishing (Whedon) X-Men. Dalje kaj me od x ljudi zanima je Remenderov Uncanny X-Force.
    Oni House of M, Messiah Complexi i slično su komplicirani ak ne pročitaš osnovne prije, a i te dubine neću ići.

Od Daredevila ću pročitati Millerov Run (nekih 5 TPB-a) i Bendisov run (9 TPB-a).

Od Spider-Mana ću još razmisliti.
    Vjerojatno ću onaj Marvel Knights serijal (on je kratak) i Amazing Spider-Man od Ezekiela do Brand New Daya.
    I Maximum Carnage, naravno.

Drugi me pretjerano ne zanimaju.

Datum registracije
    Nov 2005

Ma da se, ja sam poceo citat stripove taman kad je DC poceo sa New 52 Rebootom.
    Prije toga sam procitao vece evente tipa Infinite Crisis, Final Crisis i slicno, da kolko tolko pohvatam likove.

Isto sa Marvelom, procitao sve vece evente od House of M na dalje, i onda poceo pratit redovno sve stripove kad su poceli sa Marvel NOW rebrandom.
    Srijedom izadje stripova taman da imam WC stiva do iduce srijede.

Al ima i dosta smeca, tipa G.I. Zombie kod DC-a, Hulk vs Thanos kod Marvela trenutno i slicno, to preskacem.

Datum registracije
    Feb 2006

Meni su isto Omnibusi super.
    Volio bij vidjeti Hellblazer omnibus, točnije Ennisov run.

Datum registracije
    Sep 2007

Evo kaj mi vrhunska serija napravi!
    A još je nisam pogledao ni do kraja!
    Ništa, danas i sutra završavam seriju, a onda slijedi ovo...

Slične teme

1. Stripovi(http://stripgenerator.com/)
    By THUNDER_DINIX in forum Alt-F4
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-10-2008, 16:39
  2. Stripovi
    By m777 in forum Alt-F4
    Odgovora: 61
    Posljednji post: 23-11-2006, 19:57

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove