Log in

Pogledaj cijelu verziju : The Witcher

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13

Constantine
30-03-2009, 19:54
Igni sign izgleda totalno drukcije i bolje.

ScorpiuS
30-03-2009, 20:02
Igni sign izgleda totalno drukcije i bolje.
Čini mi se da ga on može izvodit dokgod ima mane.

Rang€r
31-03-2009, 08:34
konačno razlog da se kupi neka od tih konzola... al opet... jesam ja jedini kojem se čini da se radi witcher 2? mislim sigurno se zbog konzolaša tolko tvrde i govore "now u have to be smarter do defeat ur opponents" mislim to konzolašima govorit :))

opet sve to lijepo izgleda, al suština igre, svi oni razgovori, razvijanje lika, iako je to jednostavno da nemože bit jednostavnije, tu će se večina konzolaša koi nisu nikakvi hardcore, te to ne žele bit, već se žele zabavit na sat po vikendu, ali i oni "hardcore" gameri na konzolama( :rotfl: ) će vjerojatno odustat od igre, jer tak šta sumnjam da je bilo na konzolama(one jade empire i sl. igrice se fakat nebi trebale s witcherom uspoređivat...)

Deadwalker
31-03-2009, 09:46
konačno razlog da se kupi neka od tih konzola
Definitvno se slazem. Osim ovog Witcher-a htio bih jos isprobati par naslova koji su konzola only(SW The Force Unleashed ili MGS)

"hardcore" gameri na konzolama( :rotfl: ) će vjerojatno odustat od igre, jer tak šta sumnjam da je bilo na konzolama(one jade empire i sl. igrice se fakat nebi trebale s witcherom uspoređivat...)

Istina. Konzole i jesu vecinom namjenjene za igrace kojima je cilj tu i tamo nesto nabrzaka odigrat pa zato neznam kako takva opsezna igra misli uspjeti. Ne kazem da su konzolasi blesavi( :P ), nego jednostavno to je hard-core igra koja uzima puno vremena i definitivno nije igra za nekakve pocetnike. Morat ce igru za konzole malo pojednostavit i skratit, ako misle poluciti nekakav uspjeh...

snowblind
31-03-2009, 10:22
[quote=Rang€r]konačno razlog da se kupi neka od tih konzola
Definitvno se slazem. Osim ovog Witcher-a htio bih jos isprobati par naslova koji su konzola only(SW The Force Unleashed ili MGS)

"hardcore" gameri na konzolama( :rotfl: ) će vjerojatno odustat od igre, jer tak šta sumnjam da je bilo na konzolama(one jade empire i sl. igrice se fakat nebi trebale s witcherom uspoređivat...)

Istina. Konzole i jesu vecinom namjenjene za igrace kojima je cilj tu i tamo nesto nabrzaka odigrat pa zato neznam kako takva opsezna igra misli uspjeti. Ne kazem da su konzolasi blesavi( :P ), nego jednostavno to je hard-core igra koja uzima puno vremena i definitivno nije igra za nekakve pocetnike. Morat ce igru za konzole malo pojednostavit i skratit, ako misle poluciti nekakav uspjeh...[/quote:380cgnna]

neznam jel znate vi za disgaea, atelier i slične srpg serijale koji su podosta kompleksni, a trajanje im je 100+ sati, tako da se nemojte brinit za witchera na konzolama jer će imat on svoju publiku, al meni osobno nekako witcher više na pc odgovara nego za konzole

Rang€r
31-03-2009, 18:07
normalno da više odgovara, zato ga i jesu prvo za PC napravili :P

za te navedene nisam čuo, al čuo sam za stvarno razne i dosta se ljudi složilo več u topiku da je Witcher jednostavan action RPG, al rec ti to konzolašu...

sl. ti tak kad neko cjelog života igra call of dutye, brije si da je neki pi đi, onda vidi frenda igra neku DotAu, koja ima elemenata RPGa, tak puno, strašno neš... al to mu je sasvim nov svijet, primjer je jedan moj frend kojem je trebalo mjesec dva da nauči iteme slagat...

Gwin
01-04-2009, 09:36
The witcher: mysterious secrets announced (http://www.thewitcher.com/community/en/www/mysterious_secrets.html)

za prijenosne konzole..

FREAK system, or Fully Realistic Environment and Killing system, does away with archaic save/load mechanics. If you die, the game will cease to work. So don’t die.
LOL

Rang€r
01-04-2009, 12:11
lol... koi lik taj što objašnjava... najjače na kraju "the game is comin beetween tuesday and friday 2010" xD

i da igra izgleda stvarno kul, čak i za te prjenosne konzolice :)

WAR-ELEMENT
01-04-2009, 18:06
Najverovatnije ima odgovor na nekoj od prehodnih stranica ali neda mi se tragat,kako napravit novi silver sword, u turitorijalu piše da trebaju tri rune ,ja ih donesem kovaču ,ali mača za kupovinu nema.

Arbiter of Change
01-04-2009, 18:19
Gwin to the rescue!

moraš imat tri rune (sun, moon, earth itd..) ili tri meteorska kamena (crveni, plavi) u bilo kojoj kombinaciji..
najjači bonusi su naravno ako imaš tri ISTE rune ili kamena..

dođeš do blacksmitha i pitaš ga "i would like my sword reforged"
pa ti on otvori shopping prozor i ponudi kombinacije steel i silver mačeva, pojačanih runama i kamenjem. ti izabereš koju kombinaciju želiš, a blacksmith uzme rune iz tvog inventorya i dobiješ NOVI mač u ruke (ili na pod, ako nemaš slobodan slot)

Constantine
01-04-2009, 20:13
Upravo sam skužio da imam 12gb save-ova :shock:

ScorpiuS
01-04-2009, 20:34
Upravo sam skužio da imam 12gb save-ova :shock:
Nije ni ovdje bila puno drugačija situacija. 8 GB.

WAR-ELEMENT
01-04-2009, 21:49
Gwin to the rescue!

moraš imat tri rune (sun, moon, earth itd..) ili tri meteorska kamena (crveni, plavi) u bilo kojoj kombinaciji..
najjači bonusi su naravno ako imaš tri ISTE rune ili kamena..

dođeš do blacksmitha i pitaš ga "i would like my sword reforged"
pa ti on otvori shopping prozor i ponudi kombinacije steel i silver mačeva, pojačanih runama i kamenjem. ti izabereš koju kombinaciju želiš, a blacksmith uzme rune iz tvog inventorya i dobiješ NOVI mač u ruke (ili na pod, ako nemaš slobodan slot)

Pa to sam uradio i ranije ,hoču reči prije nego što sam pitao, ali nema silver sword samo meteorit sword sastavljen od 3 meteora,iako sam imao više od 3 rune

Gwin
01-04-2009, 21:57
Pa to sam uradio i ranije ,hoču reči prije nego što sam pitao, ali nema silver sword samo meteorit sword sastavljen od 3 meteora,iako sam imao više od 3 rune
da li si već imao silver sword?? ili si probao enhanceat silver sword koji uopće ne posjeduješ??
i da li si SIGURAN da si imao tri RUNE, a ne ona runestonea s kojima se bruse mačevi??

WAR-ELEMENT
01-04-2009, 22:33
Ništa skonto sam ,nisam vidio natpis da se od kockastih runa pravi mač, a okruglih samo brusi,hvala u svakom slučaju.

Mirogamemasta
15-04-2009, 14:23
Evo da malo javim dojmove.
Igra je fenomenalna.Vec dugo vremena nisam odigrao ovako dobar RPG. :pray:
Super su mi dijalozi, zapleti, iznenadni prevrati u igri itd.
(SPOILER!)
Npr. onaj lik Vincent Meis mi je bas bio antipatican i odmah sam posumnjao na njega, a na kraju se ispostavilo da on nema nista sa Salamandrom..
Onda Thaler je bio isto sumnjiv a ispostavilo se da je ustvari nekakav tajni agent.
I ono sto me malo vise iznenadilo je dio kad se Azar Javed pretvorio u Raymonda Maarlove.
Ima jedna recenica koju witcher kaze: "I only see you here".Tu sam odmah posumnjao kako nesto nije u redu i pomislio sam kako me Raymond izdao, a zapravo ga je Javed ubio i onda uzeo njegov identitet... :pray: To nisam ocekivao. :D

Ako stavim rune u silver sword hoce li one ostati zauvijek? (jos nisam probao cekam jaci silver sword).

Insert
15-04-2009, 17:24
pređi do kraja ako nisi pa ces vidjet...

Rang€r
15-04-2009, 19:19
da ch2 je tek lagano zagrijavanje, nikad neč zaboravit kak sam buljio u monitor nakon kraja igre, čak i nakon što se se creditsi odvrtili......

Insert
16-04-2009, 09:26
da ch2 je tek lagano zagrijavanje, nikad neč zaboravit kak sam buljio u monitor nakon kraja igre, čak i nakon što se se creditsi odvrtili......

ja sam cekao jos pola sata nakon creditsa ne bi li dobio neki bonus video/misiju/mini igru...

Arbiter of Change
16-04-2009, 13:15
Ja sam odmah išao tražiti ima li gdje skinut HD video zadnje animacije, toliko je dobra. :)

Constantine
16-04-2009, 13:24
I jel ima?

Insert
16-04-2009, 14:30
[quote="Rang€r":2okm3930]da ch2 je tek lagano zagrijavanje, nikad neč zaboravit kak sam buljio u monitor nakon kraja igre, čak i nakon što se se creditsi odvrtili......
Ja sam odmah išao tražiti ima li gdje skinut HD video zadnje animacije, toliko je dobra. :)[/quote:2okm3930]

Usput, tko je onaj assasin na kraju?

ScorpiuS
16-04-2009, 14:35
Nepoznato

Constantine
16-04-2009, 15:24
Nazalost to se nezna.
Nego jel ima netko link na HD verziju tog videa?

Arbiter of Change
16-04-2009, 17:47
Samo ovo, nisam našao baš direktni HD download (možda i jesam, ali sad se definitivno ne sjećam više)... ovo je spoiler, naravno:
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=p ... 9F8&fmt=22 (http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=hA5d4_gs9F8&fmt=22)

Insert
16-04-2009, 17:55
http://www.imagesforme.com/out.php/i449371_assasin.JPG

sudeći po očima izgleda kao da je jedan od witchera :?

Arbiter of Change
16-04-2009, 17:57
Editiraj post, spoiler je.

Insert
16-04-2009, 17:59
evo, smanjio slova. slika nista ne govori.

Wishmaster
17-04-2009, 13:07
http://img18.imageshack.us/img18/5549/wienerr.jpg

ahahahahaha...dobaaaar...

ScorpiuS
17-04-2009, 13:33
I zašto bi ta šala imala ikakvog smisla?

Bartuc
17-04-2009, 13:41
Po meni najbolja animacija ikada :pray: Već sam rekao ali ne boli ako ponovim... najbolja dinamika borbe ikada, IKADA :pray:

mr. Pink
17-04-2009, 13:46
Po meni najbolja animacija ikada :pray: Već sam rekao ali ne boli ako ponovim... najbolja dinamika borbe ikada, IKADA :pray:
/agreed

Rang€r
18-04-2009, 01:10
totalno... a tek ona finta kad baci novac na njeg, a cjelo vrijeme se fura na hladnokrvnost, bezosječajnost i da ga je briga samo da bude plačen(dobro to svi witcheri tako ^^) i baci novac na njeg i sasječe mu ruku :pray: podsjetilo me na onaj fajt aragorna i lurtza na kraju lotr1...

Kid A
18-04-2009, 01:19
Nisam igrao Witchera,alo moze li mi neko reci sta je fazon sa zadnjom animacijom...nem veze sto je spoiler....tko je bio onaj lik?

Rang€r
18-04-2009, 01:22
pa to baš pokušavamo skužit zadnjih oko 100 stranica... niko nezna :) osim devsa witchera navodno...

postoje mnoge teorije, mačje oči, možd je witcher, ALI witcheri ubijaju samo čudovišta i životinje i štite ljude, nisu nikaki assassini, možda je kralj čudovište poput kćerke te i on nosi nešto u sebi? najjače bi bilo da izađe witcher 2:beast within odma bi se otkrilo :))

Deadwalker
18-04-2009, 03:29
da, Witcher 2, to bi bilo nesto. Ovako je jedinica bila ovako bolesno dobra, kakav bi tek bio nastavak...jesus :)

ScorpiuS
18-04-2009, 05:50
Zar nije sigurno da će biti nastavak?

Insert
18-04-2009, 09:08
pa, nije najavljen...

Rang€r
18-04-2009, 11:32

onaj rise of the white wolf je prequel i izlazi samo za konzole...

ScorpiuS
18-04-2009, 12:26

onaj rise of the white wolf je prequel i izlazi samo za konzole...
Ne mislim na to nego na kraj prvog dijela.

Rang€r
18-04-2009, 21:21
onda u tom slučaju nije sigurno :p

Snake
28-04-2009, 16:30
priča se da je rise of the white wolf otkazan
http://www.thewitcher.com/forum/index.php?topic=23707.0
al nije još potvrđeno
"We will comment on this in official release soon."
kaže PR

Insert
28-04-2009, 18:07
sta me briga sto je otkazan ako izlazi samo za konzole

Arbiter of Change
28-04-2009, 23:39
Yup, izgleda da je port otkazan i svi resursi su prebačeni na The Witcher 2, nastavak koji će izaći simultano za PC i konzole (glavni razlog za strah).
http://www.gamebanshee.com/news/static/ ... vQKOPt.php (http://www.gamebanshee.com/news/static/EkupAuuElEaevQKOPt.php)

Raz
28-04-2009, 23:42
Mislim da nemamo razloga za strah... sigurno će ga dobro napravit :)

Rang€r
29-04-2009, 00:03
Yup, izgleda da je port otkazan i svi resursi su prebačeni na The Witcher 2, nastavak koji će izaći simultano za PC i konzole (glavni razlog za strah).
http://www.gamebanshee.com/news/static/ ... vQKOPt.php (http://www.gamebanshee.com/news/static/EkupAuuElEaevQKOPt.php)

wtf?!? witcher 2 najavljen?!?

jedva čekam :)) ma nemogu ju sjebat, pa i onaj RotWW je izgledo ko prava igretina makar je izlazila samo za konzole..

Constantine
29-04-2009, 06:52
Witcher 2,bude izašao witcher 2.To je fantastična vijest,jedva čekam.

ScorpiuS
29-04-2009, 08:04
Witcher 2 je sasvim očekivan, neznam zašto ste toliko uzbuđeni.

str1k3r
29-04-2009, 11:37

E ovo me ugodno iznenadilo, već sam mislio da ću morat kupovat PS3 da bi igrao Witchera, nego, jel' itko zna da li će to biti nastavak priče( to mislim zbog onog lika u zadnjoj animaciji) ili sasvim nova avantura.

Insert
29-04-2009, 13:14
hah, bit ce ili nastavak ili prequel. besmisleno je raditi novu priču.

Wishmaster
29-04-2009, 13:27
Jes, bilo je rečeno još prošle godine da ne misliju samo tak ostaviti svijet Andrzeja Sapkowskog i da budu ga iskoristili kolko se da pa bi mogli doživeti čak i više od dva dijela.
Bilo bi dobro da kroz pojedine dijelove pratimo ostale Witchere koji su otišli svako na jednu stranu svijeta.

W3DR4N
29-04-2009, 14:31
Katastrofa. Oni i njihovi nastavci.

Daj ostavite igru unikatnom.

Insert
29-04-2009, 14:38

zasto ne, prodavati će se i biti će para...

Wishmaster
29-04-2009, 15:13

Čemu?
Igra je stvarno predobra i nikome nebu škodil nastavak, nego, dapače ako im je prva igra ispala tak dobro mislim da s nastavkom jednostavno nebreju fulati. Vidi se da je ekipa sposobna napraviti kvalitetni RPG i bolje da oni naprave igru nego EA.
Čak niti netreba biti nastavak nego dosta da bude smještena v taj isti ili sličan svijet.
Kad izađe si jednostavno zamisliš da prvi dio ne postoji i da jedna s drugom nemaju veze i evo ti drugog unikata. :)
Da su tak razmišljali i ovi iz Rockstara sad nebi bilo GTA 2,3,VC,SA,4 , a igre se dobro prodaju i ekipa koja igra je ful zadovoljna (osobno ne igram GTA ali navodim ko primjer).
Ima jako puno slučajeva di je nastavak puno bolji od prethodnika pa niko ne žali kaj prvi dio nije ostal unikat.

Rang€r
29-04-2009, 18:48

n/c...

blizzard koji radi igre več više od 20 godina, pa ima samo tri franšize warcraft, starcraft i diablo i još neke dve star lost vikings i još jednu... pa kad najave nastavak bude uuuuuuuuuuuuu OMFG kak kulno, i bude 100+ stranica prije neg izađe igra, a šta sad ne valja kad najave nastavak po meni najboljeg RPGea :S

osim toga, igra nebi bila ni nije unikatna, jer nakon svega tolko je igri izašlo da je teško izdvojit pravi unikat, da se baš u ničem ne slaže s nekom drugom igrom, tak da bolje ostave ovaj svijet, ovaj witcher, jer tolko je još toga ne jasno, iz prošlosti a pogotovo budučnosti...

Arbiter of Change
29-04-2009, 19:00
Izgleda da White Wolf ipak na kraju nije otkazan... samo pauziran na neodređeno vrijeme.
http://www.gametrailers.com/news/witche ... t-susp/791 (http://www.gametrailers.com/news/witcher-rotww-development-susp/791)

"The development of the game The Witcher: Rise of the White Wolf has been suspended pending the resolution of financial issues between the different project partners. We regret this particular provision in respect of the fans who were waiting with impatience the title. I hope we find a solution in agreement with our recent and historical partners involved in this ambitious project" said Olivier Masclef, director of the company Widescreen Games."

str1k3r
03-05-2009, 19:11
Novi Witcher tj. The Witcher 2 bi trebao imati veću selekciju gradova, iako nemam ništa protiv Wyzime koja je BTW jako dobro odrađena, treba biti neka raznovrsnost. Treba li bi za priču angažirati gosp. Sapkowskog, da taj element još više poboljšaju, iako je priča u Witcheru perfektna. I neka ostane Geralt, jer su se u prvom nastavku premišljali da li će staviti da si napravimo lika, a onda, hvala Bogu, su od toga odustali i dali nam Geralta, Geralt bi trebao imati prijatelje uz sebe kao Companion-e, npr Dandilion, Triss, i, svi koji su čitali knjigu znat će o čemu pričam, neka ubace Yennefer.Toliko zasad, ako još šta smislim, javim.

Rang€r
03-05-2009, 20:36
joj sam ne companione...znam da ste vi navikli tak iz tih starih RPGeja, al men je najbolji onaj "one man army" a ne da nosim 16 likova sa sobom, to onda mog otič igrat WAR s drugim ljudima...

po meni nek ostane ovakav kakav je, nek ubace nekakav parry system, jer ovo je čista makljaža, nikake druge likove, po meni bi najbolje pasao nastavak radnje, baš me zanima šta će se dalje događat... i btw, čist sumnjam da će se rješit geralta, jer uz altaiira on je najbolji lik u novijim igrama, a i na konzolama rade rise of the white wolf, onda da ga odjednom ostave, yea right...

str1k3r
03-05-2009, 20:40
Nisam ni ja mislio 2-3 pa sve do "n" companiona, nego poput 1-2 da te prate kroz određene misije, a što se tiče parry sustava trebalo ne bi ga dodat, po knjigama je to izvorni Geraltov stil, bez parry samo dodge i evade, po tom djelu mislim da su htjeli ostati vjerni knjigama.

Gwin
03-05-2009, 20:49
joj sam ne companione...znam da ste vi navikli tak iz tih starih RPGeja, al men je najbolji onaj "one man army" a ne da nosim 16 likova sa sobom, to onda mog otič igrat WAR s drugim ljudima....
definitivno

obožavam NWN, ali mi se ne vodi cijeli party baš u SVAKOJ igri..

Insert
03-05-2009, 22:12
Valjaju li knjige čemu? Moze usporedba s nekim mainstream djelima današnjice i kojim je dobnim skupinama namjenjena?

str1k3r
03-05-2009, 22:21
Knjiga, jedina kod nas je "The Last Wish" i u njoj je obrađena borba sa Strygom knjiga je pisana naizmjence što znači da ide prvo odlomak "Voice of Reason" pa neki drugi pa opet "Voice of Reason", u knjizi je obrađeno više avantura, dobna skupina ?........... pa ako si igrao Witchera otprilike znaš kojoj je dobnoj skupini preporučena. Knjiga je jel' fantasy, neznam s kojim djelom bih ju usporedio, što se mene tiče nju je grijeh uspoređivati jer je toliko dobra, košta cca. 79 kn u Profilu, a u online knjižarama u Eng. imaš i "Blood Of The Elves" i sad se prevodi "Times of Anger", iako bi bilo pravilnije "Time of Disdain" ali otom-potom. Sve su knjige ovdje navedene su dostupne na engleskom, sry. nema hrvatskog.

Insert
03-05-2009, 22:33
Znaci, igra je dosta vjerna knjizi? Onda knjiga ne moze biti losa. :D

str1k3r
03-05-2009, 22:36
Da, jedino što avantura koja je u igri nije zabilježena u knjigama, već ti posluže kao svojevrstan lore.
namjerno su to napravili tako da igrač nije morao čitati knjige da bi shvatio bit igre
(I od tud Geraltova amnezijaS)<--- Spoiler

Arbiter of Change
03-05-2009, 22:37
Znaci, igra je dosta vjerna knjizi? Onda knjiga ne moze biti losa. :D

Da, jedino što avantura koja je u igri nije zabilježena u knjigama, već ti posluže kao svojevrstan lore.
namjerno su to napravili tako da igrač nije morao čitati knjige da bi shvatio bit igre
I od tud Geraltova amnezijaS<--- Spoiler
Radnje igre je originalna (mislim, nije direktna kopija knjiga), ali glavni likovi, svijet i većina stvari su definirani u knjigama (ono, Witcheri su vjerno preneseni isto kao i njihove borbene metode, npr). Naravno, ima nekih događaja koji su direktna referenca na knjige (lov na Strigu, npr). Knjiga je dobra, prvenstveno jer, zahvaljujući činjenici da nije jedan ogromni svezak već skup priča, nudi svestranu i različitu ekspoziciju tako da nikada ne dosadi... a Geralt je i tamo kulan.

str1k3r
03-05-2009, 22:40
Samo mi je žao što nema Yennefer u igri.

Gwin
03-05-2009, 22:55
knjiga je jako čitljiva..jako zadovoljan..

riječ je o periodu od nekih tjedan dana, a poglavlja su smišljena kao sjećanja jer geralta svako malo nešta sjeti na neki događaj iz prošlosti..

enikejs..
prvo poglavlje je prvo liječenje strige, onaj intro iz igre
drugo poglavlje je susret sa inteligentnim čudovištem Nivellenom (/edit, asocijacija na onog ghoula na groblju, koji ima inteligenciju ?!)
treće je pojašnjenje otkuda mržnja prema Geraltu i nadimak "Butcher of Blaviken"
četvrto je pogled u život pod okriljem sudbine i o ispunjavanju obećanja. brutalna informacija kako se postaje witcher..
peto je info u povijest elfova, susret sa Toruviel i objašnjenje za ponašanje scoiatela..
zadnje je susret sa geraltovom velikom ljubavi Yennefer..

enikejs. dosta stvari je sad jasnije.. jedva čekam da prevedu cijelu seriju

Grim
04-05-2009, 07:35
/cut
Jel mi mozes reci otkud ti knjiga jer sam je trazio po knjizarama i nigdje je nisam nasao, a preko interneta ne narucivam stvari.

Assasin`s
04-05-2009, 08:04
/cut
Jel mi mozes reci otkud ti knjiga jer sam je trazio po knjizarama i nigdje je nisam nasao, a preko interneta ne narucivam stvari.
21.st je :)

Arbiter of Change
04-05-2009, 10:03
Knjiga dolazi sa The Witcher: EESigrom, plus gomila drugih stvari... tako sam je ja barem nabavio.

Gwin
04-05-2009, 10:46
samo info.

"Last Wish" se u engleskom prijevodu može kupit u Profil Megastore Zagreb za 79.99kn

arbiter.. u EE kompletu dođe kratka priča "the witcher" i nema veze sa "last wish" o kojoj pričamo

Arbiter of Change
04-05-2009, 11:35
Imaš pravo, pomiješao sam naslove.
Znam da sam, nakon tvog spomena i opisa Last Wish-a, zapravo i kupio knjigu.

str1k3r
04-05-2009, 12:55
/cut

Kupio u Profilu za 79 kn

Grim
04-05-2009, 14:18
Nadam se da ce je biti kada budem isao u zagreb, moram ici ovaj tjedan :)

Mirogamemasta
09-05-2009, 00:26
Evo ja presao igru. Sta da kazem...Odlicna igra, ma IGRA GODINE! Tko nije igrao ne zna sta propusta...
SPOILER ALERT!
Neke stvari su mi ostale nejasne, pa bi volio ako netko zna da mi objasni...
1.Sta je na kraju bilo sa malim Alvinom i Triss? (mali se teleportirao i nestao, a za Triss je Jacob rekao kako je Salamandra vodi do baze)
2. Zasto je Jacob de Aldersberg imao isti privjesak kao Alvin? (Dandelion je rekao da ga je nosio zbog zastite od magije) (moja nagađanja:da nije mozda Jacob ulovio malog pa ga ubio???)
Jesam ovo trece dobro razumio? Znaci:
3. The Wild Hunt je ozivio Witchera i iskoristio ga kao oruzje smrti i kaosa.(Duh je samo isao za Witcherom i sakupljao duse). (osjecam se tako prljavo i iskoristeno, smrc :D )

Gwin
09-05-2009, 10:59
spoiler:jacob je alvin!

Arbiter of Change
09-05-2009, 11:42
3. The Wild Hunt je ozivio Witchera i iskoristio ga kao oruzje smrti i kaosa.(Duh je samo isao za Witcherom i sakupljao duse). (osjecam se tako prljavo i iskoristeno, smrc
Wild Hunt nije takvo biće u osnovi (zapravo, to je skupina duhova, koju vodi onaj King kojeg vidiš kao predstavnika), on je više kao zloslutni znak koji predstavlja strah gdje god da se pojavi (po Lore-u oni zapravo niti ne moraju napasti nekoga već ga strahom uplaše do smrti)... vezano uz folklor, samo što je u svijetu Witchera taj folklor više nego stvaran. Uglavnom, mislim da ga je igra prikazala malo pogrešno kad se ovako direktno miješa u radnju. Ukratko, on nije oživio Geralta.

Dajte spoiler tagove, pobogu.

Mirogamemasta
09-05-2009, 14:10
Gwin, bome sam i ja to mislio, ali mi se cinilo ipak nemogucim da je to on. Cekaj malo sjetio sam se necega:
SPOILER ALERT!
Ako je Jacob Alvin, tko je onda davao naredbe Azar Javedu od II. do IV poglavlja?

str1k3r
09-05-2009, 14:18
SpoilerS
Alvin je u neku ruku postojao u više dimenzija, jer je sam bio "Source" tj. imao je nekontrolirane moći pa je vrlo moguće da je on postojao i u prošlosti i u sadašnjosti.S

Constantine
09-05-2009, 15:03
Jel mi moze netko rec tko je Jacob,potpuno sam zaboravio :S

bezimeni
09-05-2009, 15:04
Ja ovu igru jednostavno ne mogu progutati...baš bi želio da mi se svidi , poglavito zbog hvaljenja na ovome forumu ali jednostavno ne ide .Prvi puta kada sam ju igrao došao sam do močvare ...taj nivo mi je bio toliko doooosadan da sam igru stavio na hlađenje na neko vrijeme ( ili su moji živci išli na hlađenje) ...nakon toga sam rušio sistem i zaboravio spremiti save postavke pa sam igru ponovno instalirao nedavno.Ovaj puta sam došao do prvog sela...ali kada su se zadaci počeli gomilati...odi kod ovoga i pokupi ovo , zapali tam neke vatre , uberi neki cvijet...rekao sebi , stari , pa u ovoj igri se naradiš više nego na radnome mjestu...uninstall ovaj puta za sva vremena.

str1k3r
09-05-2009, 15:08
On se zove Jacques de Aldersberg, Grand Master of the Order Of The Flaming Rose.
Neznam zašto ga zovu Jacob.

Bartuc
09-05-2009, 15:08
@Bezimeni

Šteta, igra je posebna zbog svoje priče, fenomenalno razrađenog lika, vrlo dobrog Lorea, odlične interakcije sa likovima u smislu dobrih cutscena, odličnog VA i sl. te zbog mogućnosti biranja više nijansi zla/dobroga itd.

A questovi ko questovi, u svim RPGima imaš dobre i loše questove. Glavni ili Main quest je fenomenalan, ostali su tu da popune prazninu :D

PS:

Zato je Baldur's Gate najbolji RPG ikada, nema suvišnih questova, svi do zadnjega su fenomenalni :P

Constantine
09-05-2009, 15:12
On se zove Jacques de Aldersberg, Grand Master of the Order Of The Flaming Rose.
aha,za njega znam,ali za Jacoba sam prvi put cuo.

Arbiter of Change
09-05-2009, 15:13
Iskreno, Witcher u 5. poglavlju izgleda kao neka nova igra... sve odjedanput počnu drama i akcija, već od samog početka chaptera. Po meni se gotovo samo zbog toga, ako nekoga ne zanima ostatak igre, isplati odigrati je do kraja. Još posebno sa EE verzijom koja je dosta toga poboljšala. Inače se slažem sa bezimenim u jednoj stvari, tim trivijalnim fetch questovima kojima sam se i sam čudio zašto su u igri uopće. Kao da su ih stavili samo tako.

Bartuc
09-05-2009, 15:31
Pa to i je stavljeno tek tako i to je problem SVIH novijih RPG naslova (zapravo gotovo svih RPG-a). Čisto da se popuni praznina, da ti daju opciju da se bolje upoznaš sa likom kroz borbice unutar tih questova, da upoznaš bilje što koristiš za alkemiju i da na kraju krajeva pokupiš koji level.

Morrowind
Oblivion
Fallout 3
Fable
Mass Effect
...

Svi imaju te glupave questove te par dobrih questova uz više manje odličan main quest. Zašto bi Witcher bio iznimka!?

Arbiter of Change
09-05-2009, 15:35
Naravno, ali u Witcheru su kao trn u oku zbog njegovih normalnih "questova" jer su ti predstavljeni kao jedna priča sa grananjima, a ne jasno kao quest 1, quest 2, itd. Jednostavno prekidaju tok igre samim svojim postojanjem i ne služe ničemu drugom (tutorijali te ovdje uče svemu).

bezimeni
09-05-2009, 15:37
Mass Effect sam odigrao sa guštom.Isto kao i oba KOTOR-a.I Oblivion sam odigrao sa guštom ( dosta manjm nego sa prve dvije navedene igre) .Sa Morrowind-om nisam došao dalje od prvog questa , također mi bio izrazito dosadan.

Witcher mi ima fenomenalan početak.Kada bi igra bila kao na samom početku , u onom dvorcu , ne bih ju puštao iz ruke.Kasnije mi postane užasno naporna.

Bartuc
09-05-2009, 15:48
Slažem se da su trn u oko, ali ja redovito zanemarim takve sitnice ukoliko su ostali elementi vrhunski.

Insert
09-05-2009, 15:49
noviji RPG-ovi poput fallouta 3 nemaju takve ponavljačke side questove. Svaki sporedni quest u falloutu ima svoju priču

Bartuc
09-05-2009, 15:55
Ima ali nisu izraženi, tipa skupljanje Scrap Metala, vode i sl. Ali da, u pravu si, nisam trebao fallout staviti na popis pošto on ima relativno kvalitetne side questove.

Insert
09-05-2009, 15:57
side questovi u witcheru najslicniji su onima u stalkeru tj. svaki će se ponoviti više puta

Constantine
09-05-2009, 16:00
Meni niti jedan dio witchera nije bio dosadan pa ni ti sidequestovi.

Gwin
09-05-2009, 16:27
sidequestovi u withceru dolaze do pravog značaja tek na najtežem diffu.

kad je svaki gold piece bitan. kad je svaki exp bitan. kad je svaki reward bitan.

igram ga po četvrti put, na raznim težinama, i moram priznat da se jednostavno nema novaca be sidequestova.
banalan primjer, ali recimo, kalkstein traži dvije knjige da bi dešifirao ulaz u dvorac u močvari. te knjige se može kupit kod trgovca odmah iza ćoška. ali treba imat novaca. ili skupit pare preko sidequestova ili skupit knjige preko sidequestova. pa ti biraj..

a o alchemy da ne pričam. ako se skillovi orijentiraju na fajtersku stranu, onda obično int pati i nemamo dobar lore pa ne poznajemo pola sastojaka. znači treba kupovat knjige, što opet košta

whetstone, grindstone, runestone i diamond dust se kupuju na svakom štandu, jer na hardu su neophodni. a to opet zahtijeva lovu..

str1k3r
09-05-2009, 16:47
I hear that, ja ma koliko god prošao puta, nisam uspio skupiti dovoljno za onaj "Excellent Leather Jacket", uvjek mi odu oreni na sastojke, knjige, grindstonove itd. Dobra stvar je što su bolje izbalansirali EE pa više nema skupljanja orena na pokeru.

Deadwalker
09-05-2009, 16:51
Gwin je sve rekao. U Witcheru su sideqeustovi gotovo obvezni posto se na njima skuplja najvise love. Ja sam gotovo prosao sve sidequestove i onda mi je ponekad falilo novca, pa sam bio primoran i kockati se(easy cash :D ). Inace, kad ste vec spomenuli njihov smisao, da, nemaju neke velike poveznice s radnjom, al su meni bili gust za obavljat jer ono, bas sam se veselil kad sam dobil koji oren na ruke(a i cesto u lootu sam nalazio na pokoji oren) a da ne govorim o extra experience bodovima. I da, kako kaze Arbie, 5. charapter je stvarno poseban,bas prava drama i tu igra definitivno dozivljava svoj vrhunac

Mirogamemasta
09-05-2009, 18:11
Ma prije nego sto sam postavio pitanje svrljao sam po internetu trazeci odgovore pa sam naletio na sliku ispod koje je pisalo Jacob de Aldersberg.

SPOILER ALERT
Malo mi je glup nacin na koji mozes dobiti Raven armor.Za zadnji dio treba ti "Saint Gregory's litany".Da bi dosli do zadnjeg djela na kamen treba baciti 3 magije: Aard,Aard i Igni.
I da sad npr. nisam trosio talente na te magije ja ne bi mogao doci do armora.
Ja Igni nisam uopce jacao,a zbog Aarda koji je bio lvl 4 sam morao dobiti jos jedan level kako bi uzeo gold talent koji mi je omogucio da trosim manje "mane" kad bacim Aard.

str1k3r
09-05-2009, 18:18
Spoiler
]Sumnjam, jer ti znakove, ako ih ne jačaš, možeš i dalje koristit pa bi svejedno bio sposoban ući u spilju/rudnik/katakombu gdje se to nalazi, a što se tiče Raven's Armor-a, on ti uopće nije potrebna da bi ti završio igru, ali je koristan.

Rang€r
09-05-2009, 19:35
zašto ti silni sidequestovi, u kojima svakom moraš nosit neki qrc?

a neznam, možd jer to stoji u opisu posla witcherima da idu od sela do sela i kolju čudovišta životinje i sl. stvari, a onaj main quest što se dogodio geraltu im se uopče nebi trebo dogodit u cjelom životu... da to nisu ubacili u igru, onda bi ljudi govorili, "a ček ja sam witcher koljem čudovišta i životinje, ispitujem ljude za kakav poso za witchera a u cijeloj igri nema takog questa?!" :( ...

str1k3r
09-05-2009, 19:41
Baš tako, njima je u opisu posla da šeću od sela do sela i kolju čudovišta.

ScorpiuS
09-05-2009, 20:34
Baš tako, njima je u opisu posla da šeću od sela do sela i kolju čudovišta.
I da kupe tratičice po livadi da bi mogli napravit čarobni napitak od kojeg se samo zacrveni health bar.

str1k3r
09-05-2009, 20:37
Dobro možda baš ne tako, ali, njima je životna zadaća pomagati i štiti ljude.

Mirogamemasta
10-05-2009, 01:38
Spoiler
]Sumnjam, jer ti znakove, ako ih ne jačaš, možeš i dalje koristit pa bi svejedno bio sposoban ući u spilju/rudnik/katakombu gdje se to nalazi, a što se tiče Raven's Armor-a, on ti uopće nije potrebna da bi ti završio igru, ali je koristan.

A ne.Bome ja nisam mogao kastati te tri magije za redom jer sam imao premalo "mane". Morao sam imati bar jednu od tih magija na petom levelu kako bi onda ta magija trosila manje "mane".(znaci ako nisi jačao jednu od tih magija možeš laganini prošetati i pozdraviti se sa questom.)
Ne znam za vas ali ja sam isao na Aard, Quen i Axii.Uocio sam sljedece:
Aard - jako koristan. Moze osamutiti protivnika (1 swing - 1 kill).Moze odgurnuti neprijatelja ili mu izbiti mac iz ruke.
Igni - koristan.Primjetio sam da kolje one biljke (archespore) kao od šale.Moze zapaliti neprijatelja pa onda gubi zdravlje malo po malo, (dok sam ja skuzio da ova magija valja vec je bilo kasno...)
Quen - beskoristan.Stit - koliko god da sam jacao tu magiju neprijatelju je obicno trebao samo jedan udarac da probije bi taj stit.
Axii - beskoristan. Cini mi se da ima 50% sanse da neprijatelj pocne napadati svoje frendove.Kad bacis magiju na nekog basic unita,a ona ti ne uspije bas ti i nije svejedno.
(razumio bi da kad bacim na nekog jakog unita pa ne uspije, ali kad bacim na nekog maleckog a fulam.... :? )
Yrden - no comment. (zbilja mi se neda cekat da witcher nacrta krugove dok bestije mlate po meni.)

Mirogamemasta
10-05-2009, 01:43
Jel ima tko rezoluciju 1600 x 1200? Brijem da je pain in the ass citat spoilere na velikoj rezoluciji :D .

Constantine
10-05-2009, 01:49
Igni je najkorisniji sign,nakon toga Axii,ostale nisam koristio jedino mi se cini da bi Yrden mogao biti koristan protiv vise neprijatelja.

Rang€r
10-05-2009, 02:02
yrden je odličan, pogotovo tamo na kraju u striga fajtu, gdje joj postaviš yrden na prolaz a ona ko mutava naprjed :D

Gwin
10-05-2009, 09:53
@mirogamemasta..

ne brij.. zato postoji potion koji regenerira energiju.. dovoljno da full-combat-no-magicSwitcher baci tri magije zaredom..
isprobano..

trenutno sam u 4. prolazu igre, ovaj put sa full-magic witcherom. igni sije smrt. na višljim levelima igni radi knockback-stun-incinerate. nisam našao još ništa što preživi četiri ignija zaredom.

i da.. spoileri su pain na 1920x1200

ScorpiuS
10-05-2009, 10:15
Dobro možda baš ne tako, ali, njima je životna zadaća pomagati i štiti ljude.
Nije njima baš na prvom mjestu štitit ljudi, imaju oni i ljudske osjećaje, npr. škrtosti. Kad si vidio da Gerald ubije neko čudovište besplatno?

str1k3r
10-05-2009, 10:39
Geralt je velikodušan i poznat je po tome, sjećaš li se Questa :
Spoiler:
U questu "Clay Pits" u močvari kada pomaže Vaski (seoskoj starješini) rješiti se Drowner-a, ona mu obećaje 50 Orena, iako ti ubiješ sve Drowner-e ona ti nema novac da ti isplati, no svejedno dobiješ Kezath Sephirath, jer ti je to u questu.
A što se tiče ljudskih osjećaja tu si u pravu, Witchere su učili da budu bez osjećaja, ali Geralt ima osjećaje
Spoiler:
Geralta je majka proklela, koja je inače čarobnica po imenu Visenna, da nikad neće biti Witcher, i stoga on uvijek zadžava svoju ljudsku stranu.
BTW, netko je napisao da mu je teško čitat spoilere, onda neka otvori Wordpad i kopira sadržaj spoilera tamo i čita ga normalno.
E, sad što se tiče znakova
Aard- otprilike funkcionira kao "force push" i jedan je od najkorisnijih znakova, može oboriti svakog protivnika( osim Archespore za koji je naj bolje iskoristiti Igni, i boss monstera)
Quen- neznam zašto pljuju po njemu, meni je on koristan, bildam skill s mačem i onda kad dobijem special attack, prvo bacim Quen kako bi se zaštitio, da mi se slučajno napad ne prekine, i onda radim napad.
Yrden- najkorisniji je kada dobijete powerup, jednostavno privučete monstere i powerup i da vidiš kako padaju
Igni-isto kao Aard
Axii- jedini znak kojeg nisam iskreno niti bildao, a niti ga koristio puno.

vex
17-05-2009, 10:38
Ovako se pišu spoileri...
[SPOILER=]kužiš sada?[SPOILER=]

Pošto sam relativno nov u ovoj igri, prije mi je poprilično trazala pa nisam htio kvariti doživljaj, zanima me par stvari.

Igram na max detalje bez aa i af, i medium visibility distance.
Igra za sada ne pada ispid 50fps, ali u animacijama zna pasti i ispod 20.
Je li to normalno?

I jedno pitanje u vezi igre same.Kada pijem potione povećava mi se onaj zeleni bar ispod healtha i mane.
Koja mu je uloga ?

Arbiter of Change
17-05-2009, 10:47
U animacijama će ti uvijek FPS malo pasti, ali vodi računa da obavezno patchiraš igru jer su patchevi ovdje bogomdani.
Zeleni bar ti je Toxicity, tj. bar koji ti pokazuje koliko otrova imaš u sebi zbog pijenja napitaka... u biti, to te spriječava da ne spammaš napitke.

vex
17-05-2009, 10:56
Imam 1.4 enhanced edition.
Kako dalje igram sve više fps imam.. ono na početku je bilo ubojito, onaj frightner dok radi neki spell u animaciji a meni fps stoji na 15 :D

Wishmaster
17-05-2009, 14:08
Probaj sve postavke na maximum.
Malo čudno ali ja sam tak imal više fps-a. E da, frightener nije nikaj prema onome kaj te čeka v actu 5. Igral sam skoro pa slideshow.

ScorpiuS
17-05-2009, 15:23
Probaj sve postavke na maximum.
Malo čudno ali ja sam tak imal više fps-a. E da, frightener nije nikaj prema onome kaj te čeka v actu 5. Igral sam skoro pa slideshow.
Najveći mi je slajdšov bio u 4. čapteru kada je na trgovima Vezime ziljun NPC-eva, ljepo je vidjet da ima puno različitih modela NPC-eva u igri, ali tada sam požalio što ih ima.

Outmind
18-05-2009, 09:02
Tak je i meni najviše štekalo u 3 chapteru (3. je Vizima scorpiuse, 4. je jezero), ali nije nikad bilo neigrivo.

Deadwalker
18-05-2009, 09:33
Ja sam imal problema s perfomansama u 3. i 5. charapteru ak se dobro sjecam. Al nista tako da bi bilo neigrivo...

str1k3r
18-05-2009, 13:21
Meni je najveći problem što se tiče grafike, jest taj da, kad pogledam u daljinu, a koristim OST(ne mora biti OST, može biti i bilo koji drugi mod kamere) ja u neku ruku vidim kroz zidove. tj. vidim mjesta na kojima su upaljene lampe i to ih jasno vidim, i to me živcira. Može li se to kako riješiti ili je to tako napravljeno?

Insert
18-05-2009, 13:25
Meni je najveći problem što se tiče grafike, jest taj da, kad pogledam u daljinu, a koristim OST(ne mora biti OST, može biti i bilo koji drugi mod kamere) ja u neku ruku vidim kroz zidove. tj. vidim mjesta na kojima su upaljene lampe i to ih jasno vidim, i to me živcira. Može li se to kako riješiti ili je to tako napravljeno?

misliš na onu kameru "preko ramena"? nisam imao nikakvih problema s njom.

str1k3r
18-05-2009, 13:53
misliš na onu kameru "preko ramena"? nisam imao nikakvih problema s njom.

donekle, samo moj problem nije u kameri već u prikazu, tj. vidim kroz zidove( neke) i kad je baklja, lampa, bilo koji izvor svjetlosti u daljini, on meni blješti ( pogotovo sunce) i to ružno izgleda , ak' treba dati ću i screen shot.

Rang€r
18-05-2009, 13:59
ja nemam takih problema, al sam imo na jednom kompu od starog problem da je sve bilo mračno, po mraku i u interijerima se niš nebi vidjelo ko da sam u nekoj pečini i sl.

str1k3r
18-05-2009, 14:05
ma, ovako. Recimo da sam u mračnoj sobi, i da su 10 m od mene lampe( baklje ) na zidu, između mene i tog izvora svjetlosti je pregrada, no ja i dalje vidim te baklje kako blješte.

Wishmaster
18-05-2009, 17:08
HAHAhahha...
wallhack...hahaha
probaj reinstall...

str1k3r
18-05-2009, 17:21
Ma normalno, sad kad idem uhvatit screenshot tog đubreta nema......
Možda je neki wallhack, ali ja sam witchera imao običnog ( ne EE ) i tamo mi se to isto pojavljivalo, sad kad imam EE i tu mi se pojavljuje.

Hidraulicar Kreso
18-05-2009, 18:39
počeo bih igrati witchera pa mi treba nekoliko savjeta u vezi igre:
1. koji patchevi mi trebaju da bi mogao igrati kako treba bez ikakvih bugova
2. na kojoj težini započeti igru
3. dali mi treba mnogo vremena za završiti tu igru
4. koliko je igra kompleksna, dal se kasnije otvara mnogo podquestova

str1k3r
18-05-2009, 19:07
počeo bih igrati witchera pa mi treba nekoliko savjeta u vezi igre:
1. koji patchevi mi trebaju da bi mogao igrati kako treba bez ikakvih bugova
2. na kojoj težini započeti igru
3. dali mi treba mnogo vremena za završiti tu igru
4. koliko je igra kompleksna, dal se kasnije otvara mnogo podquestova

1.Netrbati patch, već samo EE (enhanced edition)
2.Preporučam, ako ti nije prvi RPG da odeš na HARD, ali ako ti RPG-ovi ne idu, onda svakako na MEDIUM (EASY je prelagano)
3. Nudi igra cca. 90 sati zabave
4.Igra je dosta kompleksna, imaš mali milijun side questova, no ako si uzmeš EE imaš i riješenja kako proći svaki Quest. Ako te još šta zanima, pitaj. :wink:

Hidraulicar Kreso
18-05-2009, 19:19
pa to je ok, samo što nisam baš neki hardcore rpg player, nisam baš mnogo rpg-ova igrao. Ali smeta mi mnogo sidequestova, te mislim da mi je hard ipak malo preteško. Također mislim da je na hard nužno miksati puno napitaka, što mislim da mi baš neće uspjeti. A i mislim da bi me previše sidequestova moglo odvući od daljnje igre.

Arbiter of Change
18-05-2009, 19:23
Igraj slobodno na Medium, Hard je stvarno jedino za hardcore prvenstveno jer nemaš indikatora u borbi.
Sidequestova nema milijun, ni približno zapravo, što dalje u igru ideš to ih manje ima jer glavna priča postaje vidljivija.

str1k3r
18-05-2009, 19:29
Igraj slobodno na Medium, Hard je stvarno jedino za hardcore prvenstveno jer nemaš indikatora u borbi.
Sidequestova nema milijun, ni približno zapravo, što dalje u igru ideš to ih manje ima jer glavna priča postaje vidljivija.
Neznam, meni je side questova bilo previše, ali realno gledajući, nema ih baš puno.

Wishmaster
18-05-2009, 20:08
Prvi prolaz ti je bolje na na medium da malo skužiš kad kliknuti u borbi da se kombo nastavi i alkemiju i potione koje koristiti.

Hidraulicar Kreso
18-05-2009, 21:14
ok, hvala na savjetima, pitat ću još ako budem imao problema. Znači samo još moram nabaviti EE verziju igre.

str1k3r
18-05-2009, 21:23
Ako imaš prvo izdanje Witchera, EE možeš skinuti kao patch.

Hidraulicar Kreso
18-05-2009, 21:36
e super onda, još bolje. :D

Rang€r
19-05-2009, 14:09
a gle to ti je najbolje onak spontano ko što sam ja demo probo na pcp dvdu, mislim si malo probat, sigurno neš prolazno... kad ono 12h igro demo u jednom danu xDD

Gwin
02-06-2009, 13:21
danas objavljeno na official sajtu

CD Projekt RED is pleased to announce the upcoming release of The Witcher: Enhanced Edition 1.5!

The Witcher: Enhanced Edition 1.5 is the newest version of the game, including all bonus content from The Witcher: Enhanced Edition and five additional fan-made adventures. Most importantly, The Witcher: Enhanced Edition 1.5 is completely DRM-free!SPlaying The Witcher will be even more fun without any form of annoying copy protection. Moreover, the 1.5 version of The Witcher will remove the disc check, allowing you to play the game without the DVD in the drive.

All available versions of the game will be upgraded to 1.5, including the forthcoming The Witcher: Enhanced Edition Director’s Cut for North American gamers.

As usual the patch containing the additional content will be available to download for free from our website for all registered The Witcher and The Witcher: Enhanced Edition owners!

Bartuc
02-06-2009, 13:32
Strašni su dečki, svaka im dala.

Constantine
02-06-2009, 13:33
Lijepo je sto izdaju poboljšane verzije witchera ali kad će witcher 2 :(

Wishmaster
02-06-2009, 13:56
Ovo je stvarno za svaku pohvalu. Kad bi bilo više takvih...

Pa kaj nisu Rise of the White Wolf stavili na čekanje zbog nekog tajnog projekta?

str1k3r
02-06-2009, 14:13
Jesu, Rise of the White Wolf su stavili na nekakvo čekanje, a sad ovo je nešto drugo. Vjerojatno da nam "zamažu" oči dok čekamo taj "tajni projekt". Sve u svemu, svaka čast što se trude izdavati patcheve koji nečem koriste.

Deadwalker
02-06-2009, 14:17
brijem si da bi taj "tajni projekt" mogao biti Witcher 2 :)

str1k3r
02-06-2009, 14:18

Dao Bog, dao Bog... :D

ScorpiuS
02-06-2009, 15:28

Dao Bog, dao Bog... :D
Pa što nije već rečeno da su prekinuli razvoj te PS3 ekskluzive, zbog nastavka Witchera koji izlazi na sve platforme?

Rang€r
02-06-2009, 17:40
je rečeno je :S

inače još jedan enhanced patch, stvarno svaka čast :pray: i to način na koji rade, tako da svi koji kupe igru odma ga imaju ukomponiranog, a ovi koji su več kupili mogu a ne moraju skinut, a ne ko npr. glupi valve gdje nemoš igrat nijednu njihovu pa makar sp igru bez jebenog steama i skidanja xy giga patcheva koji ne služe ničem..

Deadwalker
02-06-2009, 21:04
e svaka cast timu. Da je barem vise takvih developera koji od svog vrlo dobrog uratka zele slozit totalno remekdjelo. Stvarno me zanima koji ce sljedeci naslov sloziti. Decki znaju svoj posao radit i ocito uzivaju u tome... :pray:

Kid A
05-06-2009, 11:41
CD Projekt RED je najavio novi patch za igru The Witcher. Update će sadržati dodatke koje je doneo Enhanced Edition, ali i 5 dodatnih kampanja koje su napravili fanovi. Pored toga, 1.5 verzija će biti oslobodjena DRM zaštite, što znači da DVD neće biti potreban za pokretanje igre. Tačan datum izbacivanja patcha nije poznat, ali će to sigurno biti u toku sledećih par nedelja.

Bartuc
05-06-2009, 11:45
To je napisao Gwin na prethodnoj stranici, zato toliko :pray: smajlića :D

Kalhant
10-06-2009, 21:07
Imam jedno pitanje, ispricavam se ako je vec bilo.
Evo prije pola sata sam instalirao witchera i instalacija je bila na poljskom.
Sada kada sam instaliro igru menu je i dalje ostao na poljskom.
Mogu li nekako menu podesit da bude na engleskom ili se moram priviknuti na poljski?

str1k3r
10-06-2009, 21:10
Možeš, samo moraš nabosti u igri na opcijama da prebaciš na engleski, što se tiče menija, mislim da ćeš morati klikati na "Urchom Gre" :D .

Kalhant
10-06-2009, 22:02
Igra je namjestena na engleski ali je menu na poljskom. :(
A nema veze prezivjet cu, uz sav dodatan sadrzaj koji se dobije s igrom ovo se moze oprostiti ^^

str1k3r
10-06-2009, 22:04
Tako je, da! Sada kada dolazi 1.5 patch bit će još više sadržaja^^.
BTW, ti imaš EE verziju, tj. kupio si izravno EE verziju, nisi prvo običnu pa download sadržaja.
Ak' kaj neznaš proći, pitaj mene^^ mogao bi biti dr.mr.sc. na ovom području^^

Kalhant
10-06-2009, 22:05
Reinstall igre i mijenjanje jezika je sad promjenilo i jezik menu-a.
Ipak je igra savrsena :D

str1k3r
10-06-2009, 22:07
Ak' kaj neznaš proći, pitaj mene^^ , mogao bi biti dr.mr.sc. na ovom području^^

Gwin
11-06-2009, 10:59
striker. shvatili smo..

ajd mi sad samo reci koliko puta si prošao igru?

str1k3r
11-06-2009, 12:07
Puno puta^^
Neznam točno u brojkama, ali 15-ak puta minimalno, ali je u zadnje vrijeme nisam dugo igrao. Morat ću opet proći koji put, da se prisjetim.Mada će mi priča biti extra dosadna jer prelazim to po n-ti put, al' ajde.
Ako sam se previše forsirao ispričavam se.

Rang€r
11-06-2009, 12:23
omfg 15ak puta?!

pa meni je i na prvom prolasku znala dojadit...

str1k3r
11-06-2009, 12:26
Mene je igra od prve animacije privukla, i jednostavno nikako da mi dosadi^^. Samo priču znam napamet, ali je to i logično s obzirom koliko sam puta je prešao.
Jednu stvar nikad nisam otkrio pa me to užasno kopka sada.

Gwin
11-06-2009, 13:16
koja stvar?

str1k3r
11-06-2009, 13:25
U Vizimi, onaj bootblack ( čistač cipela ), kada razgovaraš s njime i klikneš na opciju "you dont sound like a bootblack" on kaže "everyone hides skeletons in their closet...", a kad mu ponudim nešto da jede, bilo što, on kaže "find me a morsel to eat", što god mu donesem on nije zadovoljan. Mislim da nije niti dio niti jednog questa, tj. nisam u svim prelascima preašo baš "Sve" questove, pa neznam. Baš me kopka što ima za reći ili što da mu donesem, pa da propjeva.

Bartuc
11-06-2009, 13:33
Sumnjam da ima nešto iza toga pošto ti morsel nije hrana već zalogaj. Lik te valjda traži u nedogled da ga hraniš, bez posebnog značaja...

str1k3r
11-06-2009, 13:35
Razumijem, ali samo malo, nešto sam pomiješao. Imam osjećaj da ima neka priča iza toga, odigrati ću sad to tog dijela, vjerojatno imam save pa ću reći točno ono što je rekao.

Wishmaster
11-06-2009, 13:43
možda se kakaf Easter egg skriva iza toga?

Gwin
11-06-2009, 14:31
tolko o dr.mr.sci... tsk..

moraš se oblokat sa Thalerom, od kojeg dobiješ knjigu "Shadow People" koju možeš dat bootblacku. a on ti da prsten s kojim možeš doć do Shani a da te ona baba u prizemlju ne zajebava stalno..

inače, saznaš da je on Ori Reuven, iz Redanianske tajne službe, koji je i napisao gorenavedenu knjigu..

str1k3r
11-06-2009, 14:33
tolko o dr.mr.sci... tsk..

A, jbga, neznam ni ja sve^^, a doduše, nisam se oblokavao s Thalerom, pa tako da neznam, hvala na info-u Gwin^^
I BTW, mene baba u jednome trenutku prestane zajebavati i bez tog prstena, kad dodjem na vrata kaže mi "come in sweethart", i to je to.
P.S. Gwin, je li ti Gossip ikad povjerovala da si Geralt of Rivia, meni je ^^

Wishmaster
11-06-2009, 15:02
EEeeee....pa nebreš sad reči da se nisi oblokaval s Thalerom.... To se radi odma na prvom prolazu igre... :thumbs1:
:)

Gwin
11-06-2009, 15:06
P.S. Gwin, je li ti Gossip ikad povjerovala da si Geralt of Rivia, meni je ^^
kaj da ti velim.. imam SVE slikice :D
najjača je ona sa dvije časne sestre

str1k3r
11-06-2009, 15:13
Kaj sam ja radio u toj igri!!? Ja nemam ovu s časnim sestrama, a bio sam metodičan u skupljanju sličica, i imam sve tj. prema ovome sve osim ove sa časnim sestrama, hmmmmm.....
Moram opet proći Witchera, hitno!
Boga pitaj kaj sam ja radio da sam ovo propustio , ma ne, uzmite mi dr.mr.sc. diplomu, dok ne skupim sve ne vraćajte mi je^^.
EDIT-Wait!! Scrach that, imam ju ^^
Najgadnija mi je ona s vampiricama.
Kod Lady of the Lake, baš se lijepo som našao, pa pokrio važne dijelove.

Bartuc
11-06-2009, 15:38
Jel moguće skupiti sve sličice u jednom prelasku? Znam da ima jedna kontradiktorna situacija gdje biraš između Shani i one druge žemskinje (ne sjećam se imena). Ili ih je moguće obje nategnuti?

str1k3r
11-06-2009, 15:52
Na tvoju veliku žalost ( a i moju ) nije moguće nategnuti Triss Merigold( druga žemska ) i Shani u jednom prelasku, tj. nije moguće skupiti max. broj karata (2) za svaku ali ih možeš nategnuti, obadvije to jest. Prvo Triss nategneš u Kaer Morhen-u[standard pri svakom prolasku^^], a Shani
...
Zapravo, neću ti spoilati kako, ali ako ti želiš da ti spoilam, mogu.

Gwin
11-06-2009, 15:55
nije moguće imati sve slike u jednom prelasku

možeš uzeti triss na početku igre i jednom u sredini, ali onda nemaš shani
a ako uzmeš shani na sredini nemaš triss
a časne sestre se dobiju na kraju igre, izmjenično sa onom raylom, ovisno o tome na čijoj si strani

striker, imaš onu "clerk" žensku iz gradske vijećnice?

Bartuc
11-06-2009, 16:11
Da, prvi put sam samo Triss fukao, za sljedeći prelazak sam si stavio Shani na popis. I imao sam tu sliku sa časnim sestrama. Imao sam dosta slika ali mi ih je dosta i falilo koliko me sjećanje služi.

A imam i Heleninu slikicu :D

http://img17.imagevenue.com/loc914/th_96027_Helena-v1_122_914lo.jpg (http://img17.imagevenue.com/img.php?image=96027_Helena-v1_122_914lo.jpg)

http://img161.imagevenue.com/loc1138/th_96032_Helena-v2_122_1138lo.jpg (http://img161.imagevenue.com/img.php?image=96032_Helena-v2_122_1138lo.jpg)

Eh da, fale mi Obrade Forumaša ali sam rekao da više ne postam u GMK :(

str1k3r
11-06-2009, 16:17
@ Gwin, dabome da imam^^, to mi je jedan dobro utrošen dijamant^^
Sada kada gledam ove postove mislim si... pa trebali bi napraviti to kao trading card game, ono, je**š pa se onda mijenjaš za sličice, ili se u parkiću kokaš za sličice, kaj ne?^^ I imaš album^^.

Rang€r
11-06-2009, 21:16
:pray: :rotfl:

ja samo raylu nemam jer je poginula i časne...

str1k3r
11-06-2009, 21:18
Mjenjam ti White Raylu za Toruviel, a časne za Vesnu^^.

Rang€r
11-06-2009, 21:22
vesnu nedam ni za zlato, onu invalidnu neću :p

str1k3r
11-06-2009, 21:25
Suit yourself, your loss. :p
Jesi li gledao animaciju kad je**š Vesnu, ja sam se tu toliko odvalio da je to bilo strašno ^^.

Rang€r
11-06-2009, 21:33
a tek kad shani prvi put na onoj zabavi xD onda najbolje ubit babu da ne zajebava više :)

Niko Bellic
11-06-2009, 22:15
Jel valja sta taj vičer? Stoji mi doma vec 6 mjeseci, ali ljen sam igrat. Da mu dam čens ili da radije spavam, gledam filmove/serije i odigram malo GTA IV/Fallout 3 s vremena na vrijeme? Need help brodarz...

str1k3r
11-06-2009, 22:16
Normalno da valja, instalirati odmah!!^^
Ako iole voliš RPG-ove ovaj će ti se svidjeti garant.

Wishmaster
11-06-2009, 22:21
Jel valja sta taj vičer? Stoji mi doma vec 6 mjeseci, ali ljen sam igrat. Da mu dam čens ili da radije spavam, gledam filmove/serije i odigram malo GTA IV/Fallout 3 s vremena na vrijeme? Need help brodarz...

Burn the heretic! :)

Bolje nemoj odigrati... nakon ove igre budeš samo previše očekival od ostalih jer je tolko savršena.
To ti je ono: kad odigraš vičera onda se teško opet vratiti na magarca....

Niko Bellic
11-06-2009, 22:35
Normalno da valja, instalirati odmah!!^^
Ako iole voliš RPG-ove ovaj će ti se svidjeti garant.

Probao sam ga ja malkice (kao i Neverwinter Nights 2), ali otkad sam odigrao Morrowind > Oblivion > Fallout 3 nekako mi svi ti RPG naslovi di gledas radnju iz treceg lica (ili s nebeskih visina) i di nema puno taktike cudno djeluju (koristio sam u gore navedenim igrama luk & strijelu > luk & strijelu > snajper rajfl). Da se razumijemo igrao sam ja i Diablo/Diablo 2, Fallout/Fallout 2, Neverwinter Nights, Sacred i ostalo, no ne kuzim tu histeriju oko vičera. Btw. Imam onu noviju verziju igre Enhanced Edition, ali nikako da se natjeram igrat...

str1k3r
11-06-2009, 22:36
Zbroji sve što nude ti naslovi, Witcher nudi više^^
Prava igra počinje kada dođeš u Vizimu.

Hellboy
11-06-2009, 22:39
Ne pretjeruj.

Enikejs, još nisam došao u priliku da zaigram Witchera. Nekako nemam vremena. Nek me netko nagovori. :D

str1k3r
11-06-2009, 22:42
Dobro možda sam malo pretjerao, ali je bolji ili barem u rangu sa svim novijim RPG-ovima.
Ha čuj, kako da te nagovorim, trebat ćeš više od 90 sati slobodnog vremena, a pošto ti dolaze minioni na praksu zaposli malo njih^^

Hellboy
11-06-2009, 22:48
Ehej...vidiš dobre ideje. Dok mi minioni budu rintali ja bum igrao Vičera. Bwahahahah. Ovo zvuči tako...Overlordovski. :D

str1k3r
11-06-2009, 22:51
Ah, i meni se koji put posreći, pa imam dobru ideju^^
Kad te pitaju što radiš, reci da radiš na važnom projektu^^

Wishmaster
11-06-2009, 23:03
Kad je vičer u pitanju onda nema pretjerivanja...
After all he banged a witch, nurse, group of vapiresses, poor village girl, lady of the lake, sorceress, some connected-with-nature-woman and many more...
:)

Rang€r
12-06-2009, 00:25
ja sam probo witcher prije fallouta... nakon witchera taj fallout je tako sranje i glupost, ono witcher je svjetlosnim godinama ispred konkurencije, jedino loše je baš to što kad probaš witcher rjetko koji RPG će ti se svidjet..

ScorpiuS
12-06-2009, 06:34
Meni je također Witcher odlična igra, ali to govoriš kao da je ona bog svih igara, prošo sam ju dva puta, ali sumjam da bi bio u stanju još jednom.

Insert
12-06-2009, 08:34
pa, witcher se ne može baš uspoređivati s tes/fallout serijalom ali je podjednako dobar.

Deadwalker
12-06-2009, 08:55
Meni je također Witcher odlična igra, ali to govoriš kao da je ona bog svih igara, prošo sam ju dva puta, ali sumjam da bi bio u stanju još jednom.

zasto bi bilo mjerilo kvalitete igre broj prelazaka? :?

Rang€r
12-06-2009, 13:37
men se neda igrat witcher jer ne samo da sam ga prešo 3 puta već zato što imam WAR i dotu, da se witcher može s frendovima igrat ziher se neb skido s njega..

takvo je stanje kod mene, nakon witchera više mi se nijedan RPG ne sviđa x)

il mi se sviđa al to je neš mlako i prestanem igrat za 2-3 dana kao što je bilo sa dakensangom..

Insert
12-06-2009, 14:20
prestanem igrat za 2-3 dana kao što je bilo sa dakensangom..

drakensang je loš. jako.

ScorpiuS
12-06-2009, 14:44

zasto bi bilo mjerilo kvalitete igre broj prelazaka? :?
Zato što mi je dosta brzo dojadila s obzirom na to koliko je ostali ljudi na forumu hvale.

Mirogamemasta
12-06-2009, 15:18
Puno puta^^
Neznam točno u brojkama, ali 15-ak puta minimalno, ali je u zadnje vrijeme nisam dugo igrao. Morat ću opet proći koji put, da se prisjetim.Mada će mi priča biti extra dosadna jer prelazim to po n-ti put, al' ajde.
Vidi se da imas puuuuuno slobodnog vremena (ili ti je Witcher jedina igra koju imas). :D
E da je meni imat toliko vremena...

str1k3r
12-06-2009, 16:05
Bilo je duuuuuuuuuuuuugo toplo ljeto, inače otkako je škola počela nisam imao baš toliko vremena, sad opet imam^^

Delirium
12-06-2009, 18:50
ot:witcher mi je tako EPIC!!!

inace pocet cu opet igrat Diablo II LOD

Hellboy
12-06-2009, 20:13
Ok, odustajem od ove igre. Frend me toliko nahajpao danas da sam ju instalirao, pokrenuo i bo-prokleto-om. Igra ima tako pakleno dugačak loading time da mi je to leglo kao silovanje u leđa motornom pilom. I nakon nekakvog patcha kojeg sam iskopao na službenom siteu čekao sam doslovno pola sata da se igra učita prije nego sam ju zatvorio preko task managera.

Arbiter of Change
12-06-2009, 20:15
Enhanced Edition ti treba... od Witchera se ne odustaje, Witcher odustaje od tebe. :)

Insert
12-06-2009, 20:15
Ok, odustajem od ove igre. Frend me toliko nahajpao danas da sam ju instalirao, pokrenuo i bo-prokleto-om. Igra ima tako pakleno dugačak loading time da mi je to leglo kao silovanje u leđa motornom pilom. I nakon nekakvog patcha kojeg sam iskopao na službenom siteu čekao sam doslovno pola sata da se igra učita prije nego sam ju zatvorio preko task managera.

meni loading traje 20 sekundi

str1k3r
12-06-2009, 20:16
Ja znam da je dugačak loading velika boljka Witchera, ali ovo je malo predugačko, pretpostavljam da imaš 1.5. patch tj.
Enhanced Edition gdje je loading smanjen za 80%, ili ćeš ga tek imati.
Arby, ovu tvoju dosjetku ću zapamtiti^^.

Gwin
12-06-2009, 20:17
Enikejs, još nisam došao u priliku da zaigram Witchera. Nekako nemam vremena. Nek me netko nagovori. :D
sjest ću na tebe ako ne počneš igrat witchera..

a ovo gore nešta ne štima. pukla ti je instalacija.
loading time na athlonu X2 3800+ ne traje dulje od 30 sekundi

ako treba dam ti svoj original EE. samo ga odigraj..

str1k3r
12-06-2009, 20:21
Ajoj, čuo sam da je ova Gwinova prijetnja opaka, samo... što nije bio jedan dio s frižiderom?^^
ako treba i ja doniram svoj EE^^

Delirium
12-06-2009, 20:22
sjest ću na tebe ako ne počneš igrat witchera..

i pogodi sta ce napravit kad sjedne na tebe!

Hellboy
12-06-2009, 20:39
Well god damn it. Deinstalacija je završila par sekundi nakon što sam postao onaj post i nema teoretske šanse da ponovno posudim Witchera od frenda do sljedećeg tjedna. Ali me zbilja ubilo ono čekanje. Uđem u igru u manje od 5 sekundi, preskočim uvodni cinematic (kojeg sam naravno prvi puta pogledao cijelog, nsam očekivao oku ugodno stvorenje na kraju. :D), dobijem glavni meni, kliknem New Game, odaberem prvu priču, medium težinu, keybu + miš i potom mi se pokaže screen sa glavom nekakve psine nakon čega slijedi učitavanje exterior dijela nečega, crveni loading bar se napuni do vrha i tako stoji i stoji i stoji... Apsolutno se ne miče s mjesta nakon što završi i tako mi sve stoji i po pola sata prije nego što obavim CAD i kvitam proces. Igra je po defaultu postavila sve na medium i nativnu rezoluciju i nema apsolutno nikakvog učinka na koje detalje ju postavim bilo to rokanje na low ili boostanje na apsolutni maksimum. Igru sam patchao koristeći launcher. Jedino što sam stavio je no-dvd jer sam frendu morao vratiti medije (cjepidlaka je oko posuđivanja krvavo zarađenih igara, go figure).

str1k3r
12-06-2009, 20:42
Kaj se može bez DvD-a pokrenuti? :shock:

Delirium
12-06-2009, 20:43
true story
SJedino što sam stavio je no-dvd jer sam frendu morao vratiti medije (cjepidlaka je oko posuđivanja krvavo zarađenih igara, go figure).

Hellboy
12-06-2009, 20:44
Ofc, kao vlasnik legalne kopije smiješ staviti no-dvd. (Napomenuto na GCW siteu jelte, da ne bude zabune).
EDIT: What, zar bi u tome mogao biti problem? -_-

Znači morat ću ga nagovoriti da mi posudi medije na dulje vrijeme. Ne znam baš kako će pristati na to.

str1k3r
12-06-2009, 20:45
Inčresting. Ovo nisam znao, thx.
EDIT- ne Hell, u tome nije problem samo sam ja stalno igrao sa DVD-om.

Insert
12-06-2009, 20:45
Kaj se može bez DvD-a pokrenuti? :shock:
može se i instalirat ^^

inače je moralna vrijednost tog čina upitna.

Hellboy
12-06-2009, 20:49
Meh, koristio sam originalne medije za instalaciju samo što sam ih morao vratiti. Fotkam EE kutiju sljedeći tjedan ako bude potrebno kad ju ponovno posudim. Ali svejedno, ovako dug loading smrdi. A igra je patchana preko samog launchera.

str1k3r
12-06-2009, 20:50
Ma ne nije problem nikako, i da, ovakav loading nije normalan, a kamoli ljudski.

Delirium
12-06-2009, 20:55
long loadings=http://cdn.buzznet.com/assets/users16/ignatz/default/cheese-cat-fail--large-msg-119620326139.jpg

Bartuc
12-06-2009, 21:06
Meni je bez EE patcha loading trajao svega 20-45 sekundi, a kažu da EE drastično smanji load time.

Uglavnom, odigraj igru pošto je jedan od rijetkih RPG-a koji se može kvalitetom nositi sa legendarnim Baldurom. Jednostavno perfektan RPG. Mass Effect je imao bolesno dobar cinematics dio i priču, dok je gameplay bio monoton, lokacije nemaštovite i dosadne... Dok u drugu ruku, Witcher ima isto kao i Mass Effect odličnu priču i animacije (zadnja animacija je po meni najbolja animacija u povjesti zato što odiše fenomenalnom dinamikom, perfektno), ali uz to ima i SAVRŠEN gameplay, jednostavno FENOMENALAN sustav alkemije te preljepe lokacije (osim Swampa, ali i ta mapa je daleko bolja od 90% ME mapa). Da ne pričam o Loreu svakog grada, itema, monstera i sl. Do jaja...

Ono, moje ocjene od 3 najdraža mi RPG-a (dobro, ima još i Vampire koji mi je draži od Morrowinda ali nije bitno :D)...

Baldur's Gate II - 98/100
The Witcher - 96/100
Morrowind - 86/100 (tek toliko da dobiješ dojam pošto obožavaš Morrowind :P)

Wishmaster
12-06-2009, 21:07
Stvar je do GCW no-dvd patcha... Igra mi se rušila na nekim mjestima i moral sam deinstalirati i normalno s dvd-om igrati.
S patchom sam probal dvaput i uvijek isti problemi ali s original dvd-on ide ko podmazano...
Tih 300 kunića za onu prekrasnu kutiju s 5 (pet!) dvd-a je stvarno isplativo i bolje da potrošiš na Witchera nego na neku kvazi-igru od 10-ak sati.

Hellboy
12-06-2009, 21:13
Well then, frend neće imati izbora nego mi ostaviti medije ako želi zadržati sve udove. :D

Grim
12-06-2009, 21:31
Stvar je do GCW no-dvd patcha... Igra mi se rušila na nekim mjestima i moral sam deinstalirati i normalno s dvd-om igrati.
S patchom sam probal dvaput i uvijek isti problemi ali s original dvd-on ide ko podmazano...
Tih 300 kunića za onu prekrasnu kutiju s 5 (pet!) dvd-a je stvarno isplativo i bolje da potrošiš na Witchera nego na neku kvazi-igru od 10-ak sati.
300 kunića? Kod mene je 200 :)

Pharun
13-06-2009, 13:47
Trbao bi malu pomoc u actu 2. napravio sam sve moguce questove do tuda.
Znaci, stuckao sam na autopsyu, jer ne mogu uci u graveyard.
I Thaler i Vincent su mi jos uvijek sumnjivci i niti jedan mi ne zeli dati cemetry pass.
Negdje sam procitao da bi trebao pricati s detektivom kada vidim mysterious mana ispred kuce, ali s detektivom sam vec dosao do onog stadija di se sakriva i ne ponuđuje mi taj dijalog. Sta mogu jos napraviti da dokazem da su nevini?

str1k3r
13-06-2009, 13:52
Jel imaš EE? Tj. da li si kupio EE u trgovini?

Pharun
13-06-2009, 13:58
Da, jesam. Mozda nesto propustam, nemam pojma.

str1k3r
13-06-2009, 14:04
Zapravo schratch that. Evo ovako trebaš postupiti:

Za autopsiju {Anatomy of a Crime} uopće ne trebaš mogućnost ulaska u graveyard, već samo podmitiš grobara{gravedigger} koji će ti truplo dostaviti u St. Lebioda's Hospital. Za mito trebaš iskoristiti jak alkohol {Mahakaman Mead, Temerian Rye, Dwarwen Spirit, itd. svi koji u sebi imaju sufix "strong alcohol"}. Prije svega moraš nabaviti knjige, preporučam "Forensic Medicine" i "Zerrikanian Insects and Other Vermin", kod antikvarijata {antiquarian}, za najtočnije rezultate nabavi te 2 knjige. Nakon što to sve obaviš dođi u bolnicu oko ponoći i tu ćeš obaviti autopsiju, skupa sa Shani jel'.

BTW, ako imaš EE, imaš i knjižicu u kojoj je objašnjen svaki quest skupa sa spoilerima.

Pharun
13-06-2009, 14:08
Aha, puno hvala :D
Inace, nisam uopce citao knjizicu :p, ali vidim po forumima sto sam guglao da je dosta ljudi doslo do ovog glitcha.

str1k3r
13-06-2009, 14:11
Ma, nemaš frke, malo knjižicu prelistaj, dosta stvari je unutra objašnjeno.

vex
13-06-2009, 14:21
str1k3r, daj se malo smiri s tim spoilerima.
Ako već ne znaš označiti spoiler onda koristite pp.

str1k3r
13-06-2009, 14:31
Evo ga, happy? Mada smatram da to nije spoiler, ali nek' ti bude.

Arbiter of Change
11-07-2009, 00:27
Izašao je i 1.5 patch (zahtjeva igru patchiranu na 1.4 prije primjene):
http://www.fileplanet.com/202241/200000 ... Patch-v1.5 (http://www.fileplanet.com/202241/200000/fileinfo/The-Witcher-Patch-v1.5)

CD Projeckt latest patch for the Witcher removes the DRM for the game, doesn't require a game disc to play the game, fixes the EAX graphical blur issue, and adds 5 new adventures. This patch requires The Witcher to be upgrade to version 1.4 (Enhanced Edition patch) to correctly install.

Modifications:
Copy securities (DRM) are removed
Playing the game no longer requires the game disc in the drive
Patch solves problems with EAX and blurred graphics

Additionally:
5 bonus adventures made by the Witcher community: 'Deceits,' 'Blight of the Bogs,' 'Wraiths of Quiet Hamlet,' 'The Wedding,' Merry Witchmas.'

str1k3r
11-07-2009, 00:29
Eh sad kad skinem ću probati, pa javim dojmove. Izgleda mi kao da je ovo više nekakav "Mission Pack", but that emains to be seen.

la50
11-07-2009, 01:21
Ej ljudi,možda opet krenem igrat pa da pitam.Dal se treba imati za 1,4 patch koji patch prije jer nevidim nigdje na netu da piše da se mora imati neka verzija prije?I ako ne treba niti jedan patch prije,da li 1,4 popravlja tj ubrzava load i save(kao i prijašnji patchevi)?

str1k3r
11-07-2009, 01:25
Is it just me ili igra izgleda grafički puno bolje ?
http://www.imagesforme.com/out.php/t586458_Geralt.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/586458_Geralt.JPG)

Zasad sam krenuo samo malo odigrati, kasno je, no prema onome što vidim Wedding će biti jedan vrlo komičan mod. Side questovi izgledaju zanimljivo, i prema onome što vidim nedostatak bi im bio što nemaju voiceover, no to je razumljivo budući da su oni fan-made.

@la50, 1.4 patch dobiješ sa EE izdanjem, znači kupiš EE i to je to, kad instaliraš EE jednostavno skineš ovaj 1.5 patch. Ako imaš Witcher izdanje prije EE, EE možeš skinuti u obliku patcha. Na official stranici nisam našao patch 1.4, poznatiji pod nazivom EE patch, što je čudno, no našao sam ga na fileplanetu http://www.fileplanet.com/191956/190000 ... mate-Patch (http://www.fileplanet.com/191956/190000/fileinfo/The-Witcher-Enhanced-Edition-Ultimate-Patch)Sskineš 1.4 patch i to je to, s time dobivaš EE izdanje. Onda ti još samo preostaje skinuti 1.5 patch.

vex
11-07-2009, 08:33
Što se grafike tiče igra je ista.
Što 1.5 donosi novoga, nisam u toku?

str1k3r
11-07-2009, 09:10
Igra "odnosi" DRM, donosi poboljšanja u grafici aka. nema mutnih tekstura, rješava probleme sa EAX-om, i više ti nije potreban disk da bi igrao dakle no-cd implementacija. Dobivaš 5 dodatnih avantura.

Rang€r
11-07-2009, 11:34
sudeći po onom skrinu grafika je ostala ista, al i dalje mnogo owna...najbolja grafika što se tiče RPGea : )

la50
11-07-2009, 11:37
Insalirao,registrirao se za patch EE pošto imam obični,išo se registrirat iz igre kako bi mogao instalirat skinuti patch i nikako da uspijem,odustao i izbrisao.Ma najbolje da nekome uvalim za neku lovu običnog pa da si kupim EE jer me ovo prca...A bome sam izgubio volju nakon 3 sata zahebavanja s ovim regisriranjem.

Sybelius
11-07-2009, 12:00
E sad si me prisjeto na agoniju tijekom instalacije EE patcha ,a jos mi je bila on way EE box verzija samo sto sam bio nestrpljiv . :rotfl:

Praetorian
11-07-2009, 12:42
Stavio sam patch i sve mi radi samo nemam zvuka kad se prica neznam zast

str1k3r
11-07-2009, 12:43
To je normalno, budući da voiceover nije napravljen. :D

Insert
11-07-2009, 13:57
Stavio sam patch i sve mi radi samo nemam zvuka kad se prica neznam zast

ako se radi o fan made avanturama onda je striker u pravu. ako igraš glavnu kampanju onda nešto nije u redu

Feanor
11-07-2009, 13:58
Idem danas kupiti EE, yay,yay,yay....

str1k3r
11-07-2009, 13:59
Da, ali voiceover nije napravljen u ovih 5 avantura tj. u "Side Effects" i "Price of Neutrality" ima voiceover, u ostalima nema. Doduše one nisu fan-made, tak da se nemoj zabunit.
GG Feanor respect+ :D

Praetorian
11-07-2009, 14:22
Hvala na odgovoru str1k3r i insert. U glavnoj kampanji imam zvuk nemam u ovih 5 sto se dobiju sa patchem(samo kad se prica), nema veze bas je zakon taj patch/mod. Nisam bas primjetio jel patch donosi sta novo u tehnickom smislu, jel ima kakviv poboljsanja.

Rang€r
11-07-2009, 14:23
isse nema voice overa... teško ću to pretrpit :(

str1k3r
11-07-2009, 14:25
Neznam da li ima nekakvih poboljšanja, ja kažem da je grafika čišća no izgleda da to samo ja vidim :D

Grim
11-07-2009, 14:30
Mozda je doslo vrijeme da je predem Witchera... kupujem The Witcher EE po mogucnosti sljedeci tjedan. :D

Rang€r
11-07-2009, 14:52
isuse sramote li još ga nisi prešo :D

Grim
11-07-2009, 14:54
isuse sramote li još ga nisi prešo :D
Nisam ga nasao nigdje za kupit, i dan kada sam ga nasao sam saznao da izlazi EE.... :(
Sada znam da ima u jednom ducanu za 209.99 kn :D

str1k3r
11-07-2009, 14:57
Grim iznenađuješ me. Brzo, trk' kupit EE. :D

Grim
11-07-2009, 15:01
Mogu znati sta se sve dobije u EE osim igre? :D

str1k3r
11-07-2009, 15:14
http://nunetherlands.files.wordpress.com/2008/12/witcher-enhanced-edition-package-800.jpg

Ovako:
-dobiješ igru ofc. i kartu
-bonus DVD na kojem se nalaze 2 dodatne avanture "Prince of Neutrality" i "Side Effects"
-dobiješ video DVD "Behind the Scenes" aka. kako je nastao Witcher
-2 CD-a sa glazbom, jedan fan-made aka. "Inspired by The Witcher", drugi je official soundrack
dobiješ 3 knjižice :
1. Game Manual
2. Game Guide ( prolaz kroz sve questove )
3. Kratka priča "The Witcher", ulomak iz knjige "The Last Wish"

Poljska verzija je uključivala majicu i privjesak za ključeve sa motivom Witcherskog medaljona, nažalost; samo Poljska.

Grim
11-07-2009, 15:17
Sada sam nabrijan :D
To si moram kupiti, jedva cekam, mozda cak i sada odem...

str1k3r
11-07-2009, 15:22
Trči, odma' kupi. :D
Trebao sam žicat tetu da mi kupi EE verziju u Poljskoj, pa da mi ju pošalje poštom :D

Hidraulicar Kreso
11-07-2009, 15:24
kolika je cijena tog paketa i gdje ga ima za kupiti?

str1k3r
11-07-2009, 15:25
Ima za kupiti u Algoritmu, 298,99 kn.