PDA

Pogledaj cijelu verziju : The Witcher

Stranica : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Fencing_LORD
03-02-2008, 20:43
Odigrao sam demo i oduševljen sam, idem sljedeći tjedan odmah kupit.

Najbolja mi je ona psovka "Your mother sucks dwarf cock" :rotfl:

MasaKrisT
03-02-2008, 22:42
hm,provjerit cu to:)thx
edit: radi,sad mi je uso onaj cica sa banditima i zivotinjicom svojom i nju nemozmo nikako ubit,pol sata sam mlatio po njoj baco prvu magiju i nist...

trebas drzati tupku pritisnutu kako bi ti se magija "napunila" i postala jaca, onda ju ispalis na tu djukelu :)

thx osao sam drugim putem onog ciku rjesit:)

Bartuc
04-02-2008, 20:44
Demo sam upravo isprobao, sve super samo mi se čini da je jako komplicirana distribucija skill pointova na level up-u...

Može kakav koristan Hint oko level upanja?

Windwalker
04-02-2008, 21:01
Demo sam upravo isprobao, sve super samo mi se čini da je jako komplicirana distribucija skill pointova na level up-u...

Može kakav koristan Hint oko level upanja?

Komplicirana??? :shock:

Ja sam u početku bildao strength, steel sword, onda silver sword, a kasnije magije. Nije ništ komplicirano, možeš ih distribuirati kako hoćeš.
Igra je dosta lagana, pa se ne moraš bojati da nećeš uspijeti prijeći ako krivo rasporediš skillove.

Bartuc
04-02-2008, 21:09
Mogli su to malo bolje uglancati... staviti detaljnija objašnjenja pojedinih skillova! Ali valjda je OK kad se navikneš :P

Korpse
04-02-2008, 21:16
Mogli su to malo bolje uglancati... staviti detaljnija objašnjenja pojedinih skillova! Ali valjda je OK kad se navikneš :P
jesi li se ti zauvijek vratio?

Bartuc
04-02-2008, 21:18
Ne, samo na par dana dok saberem snagu za učenje :P Ispiti mi počinju već ovaj tjedan :(

Korpse
04-02-2008, 21:20
onda cesh se ponovo vratiti?

Bartuc
04-02-2008, 21:22
Pa došel bum vas kojput malo pozdraviti!

Nego, modovi, sorry na off topicu :P

@Gwin, ti si prešel igru 2x kažeš... ajde reci svoj doživljaj igre, iznesi +/-

mravojed20
04-02-2008, 21:48

Nije komplicirana uopće, jedino je malo nepregledno sve to.

Minusi ove igre su malobrojni:
Ne možeš preskočit one male ogradice na stazama.
ima previše likova koji isto izgledaju(mada su jakooo dobro izmodelirani)
Inventar i itemi u njemu su odviše sitni.

I to bi bilo to.

:D

MasaKrisT
04-02-2008, 22:14

to se i meni cinilo prvih par sati,kad se ufuras sistem je savrsen...evo ja nocas igrao od 10 do pola 5 ujutro nisam mogao stati.dugo me jedan rpg nije tako zadrzao.

Bartuc
04-02-2008, 22:16
Meni se također čini dosta zanimljvim! Sviđa mi se kaj ima puno animacija, bar u demou! Jedino mi malo Gerald bedasto zgleda kad drži mač u ruci :D Ima neke čudne pokrete kad je u attack modu ali se ne šora :P

d0mba
04-02-2008, 22:34
ja samo molim boga da naprave i ostalih 5 dijelova.....

Bartuc
04-02-2008, 22:41

Kakvih 5 dijelova :o

Mahadeva
04-02-2008, 22:41
evo prosao je danas, stvarno sam se zagrijao za igru. Sada cu je pocet drugi put al sad idem rjesavati bas sve side questove...

d0mba
04-02-2008, 22:55

Kakvih 5 dijelova :o

the witcher ima 6 knjiga ukupno..ova igra je samo prvi naslov....ima ih još 5..i molim boga da naprave[ a i hoće]Sostalih 6 dijelova!

Bartuc
04-02-2008, 22:59
To nisam znao! Hvala na infou! Bilo bi zanimljivo da rade i ostale nastavke ako je igra toliko dobra! I nek je svaki nastavak dugačak kao i ovaj (čuo sam da može potrajati do kakvih 80 sati igre)!

d0mba
05-02-2008, 00:03
mislio da znaš LOL :D
da...ovo ti je tek uvod u taj svijet witchera,tek prva knjiga...jedva čekam drugi dio!

SAMO DA SE EA NEUMJEŠA U TO ONDA JE IGRA PROPALA! :twisted:

to sam čuo da ima 6 knjiga witchera...dao bog da to ostane tako i da naprave 6 dijelova! jer igra je savršena!

MasaKrisT
05-02-2008, 22:43
jepm ako bude nastavaka,naigrat cemo se stvarno:)jer ovo je fenomenalno:)

Slayer
05-02-2008, 23:21
meni se igra ne svida toliko doduse mislim da su knjige preodlicne jer je prica super ali puno toga je nekako cudno

Domy
05-02-2008, 23:21
Sama činjenica da si čuo da witcher ima 6 knjiga ne znači da će bit 6 nastavaka. Ne daj bože,ne treba nam nekaj tipa fife.

Btw, tih 6 knjiga su kronološki PRIJE radnje u igri,naime na kraju pisane sage netko iz rulje Geralta ubija vilicom što se na nekoliko mjesta u igri i spominje... U igri je geralt oživljen,ne zna se kako ni zašto,4 godine nakog smrti u knjizi.

d0mba
06-02-2008, 01:31
shvatio sam da je alvin onaj grand master kojeg ubijete...ali tko je onaj atentator ili ubojica koji na kraju krene ubiti kralja a ti ga spasiš?!

i kako to da alvin je cijelo vrijeme grand master..nekontam taj kraj!

Windwalker
08-02-2008, 18:31
Sama činjenica da si čuo da witcher ima 6 knjiga ne znači da će bit 6 nastavaka. Ne daj bože,ne treba nam nekaj tipa fife.

Btw, tih 6 knjiga su kronološki PRIJE radnje u igri,naime na kraju pisane sage netko iz rulje Geralta ubija vilicom što se na nekoliko mjesta u igri i spominje... U igri je geralt oživljen,ne zna se kako ni zašto,4 godine nakog smrti u knjizi.

potpisujem,
nista se po meni ne bi trebalo doslovno prenositi sa jednog medija na drugi vezano uz pojedine naslove

Općenito je poznato da igre ili fimovi nikad ne mogu biti sveobuhvatni i dobri kao knjiga iz koje su nastali (čast iznimkama, kao LOTR, ali i u njemu u filmovima fali mnogo toga iz knjiga).

Zasto, ako se iz knjige ili stripa želi napraviti film ili igra, najbolje je napraviti novuSpriču s istim, poznatim likovima; ili u istom svijetu s novim likovima, gdje se junaci prethodnih djela samo spominju (dakle ili nastavak ili nekakav prequel ili slično).
I kod Witchera su s tim uspjeli.

Ista stvar vrijedi i obrnuto, dakle iz filmova u npr. strip (fantastični SW serijali, kao KOTOR ili Legacy, koji su u dobro nam poznatom svemiru, ali baziraju se na novim likovima i priči) ili igru (SW KOTOR, JK serijali; Chronicles of Riddick).

Ako se pak iz knjiga, ili filmova rade igre koje se pokušavaju u potpunosti bazirati na priči glavnog djela, nastanu loši poluproizvodi, npr. Beowulf(igra), Spider-Man igre (one nastale prema filmovima; one nastale prema stripu su još OK), itd.

lolac
08-02-2008, 21:37
koja je min konfiguracija

bigbara
08-02-2008, 21:40
može jedno pitanje ja sam bio igrao Witchera i nisam nikad izašao iz onog prvog dvorca ne zato što mi se nije dalo nego zato što sam nekako sve sjeb.. i baš me zanima jeli igra otvorenog tipa kao Morrowind ili Oblivion ili da te samo premješta iz lokaciju u lokaciju gdje se ti onda samo boriš i tučeš.

Tsumetai Ryujin
08-02-2008, 21:48
nije tolko otvorena ali nije ni zatvorena... tebi ce se kroz chaptere omogucavati da ulazis ili onemogucavati da ulazis u neke djelove tog svijeta...

bigbara
08-02-2008, 21:50
a lola pa ja sam ti više tip Obliviona i fablea i ne mislim baš da bi mi se to svidilo. Witcher je zapravo akcijski rpg više usredotočen na borbu koju ti tako da kažemo pospješuješ svojim rpg-ovskim pothvatima lol

lolac
08-02-2008, 22:05
koja je min konfiguracija

d0mba
08-02-2008, 23:43
a lola pa ja sam ti više tip Obliviona i fablea i ne mislim baš da bi mi se to svidilo. Witcher je zapravo akcijski rpg više usredotočen na borbu koju ti tako da kažemo pospješuješ svojim rpg-ovskim pothvatima lol

a da je jednostavno odigraš pa onda kažeš svoje mišljenje? ;)

igra ti je od chaptera do chapetara super otvorena...od pravljena svojih vlastitih napitaka do odabira gdje ćeš se kretati,do koje zadatke hoćeš i nećeš raditi i skoro svaki zadatak ima 2 završetka..

mravojed20
09-02-2008, 00:00

Oblivion je otvoren skroz, u Fableu ne možeš skrenuti 3 metra sa staze, sve je zagrađeno. Kako si ih ti stavio u isti koš,ne znam.

The Witcher je daleko slobodniji od Fablea,Manje od Obliviona, što se kretanja tiče.

Naravno, što se tiče dubine, priče i atmosfere, glazbe i gempleja, ubija obje igre zajedno.

Nemoj se uvrijediti molim te, ali nisi baš upućen. Oblivion i Fable su ti koji se oslanjaju na borbu, pogotovo Fable.

d0mba
09-02-2008, 00:11
ajde nek meni netko odgovori tko je onaj lik koji nakraju želi ubiti kralja i jel istina da je grand master zapravo alvin?!

Gwin
09-02-2008, 00:44
netko iz rulje Geralta ubija vilicom što se na nekoliko mjesta u igri i spominje... U igri je geralt oživljen,ne zna se kako ni zašto,4 godine nakog smrti u knjizi.

PITCHfork. nije vilica nego VILE.. za sijeno :D

@domba.. grandmaster je 99% alvin.. ima dosta referenci..
- dilithium (ili kak već) ogrlica koju geralt da alvinu je ista kao ona koju na kraju skine sa grand mastera.. još se čudi. "looks same, but older"
- alvin sa klincima u selu igra "kill the elf" i kaže u razgovoru "they always let me be THE GRAND MASTER" :D
- triss/shani (ovisi s kojom hodaš :D ) kažu da se alvin može teleportirat kroz prostor I VRIJEME..
- kad ideš u Swamp Cemetary, spasi te GrandMaster i kaže "stalno si nešta propovijedao, blabla.." kao da ga poznaje. i dodaje "no thank you, your debts are already repaid" što bi se odnosilo na činjenicu da Geralt spašava Alvina 2/3 igre...

onaj lik na kraju je Witcher.. ali ima drukčiji amulet oko vrata koliko sam primjetio.. ima nekoliko teorija, ali obrati pažnju na ovo
- onaj stari witcher Vesemir u jednom trenutku kaže da je bilo nekoliko različitih škola witchera, ali da već godinama nije bilo kontakata s njima
- grand master eksperimentira sa mutacijama, stvarajući svoje superhumane. ostaje otvorena mogućnost da se vratio još koji put u prošlost i između ostalog osnovao i koju witcher akademiju ?! mutno, ali moguće..

naravno.. ovo je genijalan uvod u ekspanziju :D

@bigbara.. akcijski rpg ?? ja bi witcher prije strpao u avanturu nego u akcijsku igru.. daleko više vremena se provede u mozganju, razgovorima i rješavanju dilema. ovdje je fajt doslovno samo sredstvo za skupljanje novaca i itema koji su ti potrebni za neš drugo.. ovdje fight nije sam sebi svrha.

@Bartuc.. iskreno.. jako malo minusa sam našao u igri.. kamera me malo izluđivala na početku. neki detalji u dropanju itema iz inventara, čitanje knjiga i slične sitnice..
sve u svemu, dovoljno pluseva od kojih je najbitniji taj da tvoje odluke tijekom cijele igre utječu na daljnji razvoj događaja.. neke odluke se prenose skroz iz prvog u četvrto poglavlje.. neke odluke koje se čine korisne ti mogu zakomplicirat život do besvijesti.. ja sam jako zahtjevan što se tiče ovakvih igara, zato što sam RPG gamer već 20 godina.. i kompjuterskih, ali prvenstveno papirnati gamer.. i bez imalo suzdržavanja i razmišljanja tvrdim da je ovo najbolji RPG koji sam ikad igrao. ravan najboljim pen&paper kampanjama.. 50% konverzacija koje sam vodio u ova drugom prolasku se odvijalo potpuno drugim tijekom nego prvi put. igra koja mene uspije natjerat da je prolazim po treći put zato što nisam uspio sve pronać zaslužuje maksimalnu ocjenu..

Bartuc
09-02-2008, 10:57
@Gwin, jako lijepo opisano! Da se mene pita, dovoljan bi bio samo RPG žanr u PC industriji (također sam okorjeli RPG-aš, makar ih ima koje nisam imao priliku odigrati), tak da ne smuljam da bum uživao u ovoj igri!

Nego, imam još jedno pitanje... Kak je po vama bolji način igranja, samo mišSili miš i tipkovnica?

bigbara
09-02-2008, 11:00
miš i tipkovnica pa ja sam igrao igru i nije loša

bigbara
09-02-2008, 11:01
zapravo jedno od boljih RPG-ova ove godine čak možda i najbolji

Sybelius
09-02-2008, 11:23
Meni je ovo igra sa dušom.I sigurno jedna od najboljih u žanru.

bigbara
09-02-2008, 11:23
dobar je witcher dobar je lol :D

W3DR4N
09-02-2008, 11:31
Imaš marked radi provociranja, ne čitanja forumskih pravila, ne slušanja moderatora kad te na fin načun upućuje u tvoje greške, spamma i prekomjerne uporabe smajlića. Ili se smiri, ili napravi grešku i olakšaj mi posao do kraja.

MasaKrisT
09-02-2008, 12:34
Be quick or be dead.
Nesjecam se da me ijedna igrla osim starcrafta natjerala da krenem u 10 navecer i pogledam na sat,a ono pol 5 ujutro,fak treba spavat.Stvarno najbolji rpg koji sam igrao.

Gwin
09-02-2008, 12:45
Kak je po vama bolji način igranja, samo mišSili miš i tipkovnica?

miš + keyba naravno..

zbog brzih borbi sa više protivnika..

imaš situacije kad ti se odjednom oko tebe nađe 15-ak protivnika.. ali neki su humani pa ti treba steel/meteoric sword, ali druga polovica su monsteri za koje ti treba silver/rune sword..

na keybe je puno laške switchat između steel/silver (q, e) ili strong/fast/group (y, x, c) stilova. a da ne govorim o bombama, spellovima i potionima koji se svi nalaze na brojevima.. dovoljno brzo switchanje da ne treba pauzirat igru..

Domy
09-02-2008, 13:31
No dobro,vile. Bitno je da je krepao :D

Dimeritum amulet koji ima jacques jest stariji,međutim nije to unikatna ogrlica,to je recimo to tako standardni oblik prigušivanja magičnih moći Sourceva koji to ne mogu sami. Alvin ju dobije da ublaži noćne more koje ima. U igri je rečeno da je to uobičajena praksa,tako bar piše il u glossary-ju il je rečeno u nekom dijalogu.

Putovanje kroz vrijeme jako komplicira stvari,stvara više paralelnih vremenskih linija. Ne vjerujem da je to bila ideja autora. U igri se alvin teleportirao kad je bio u opasnosti,ali samo kroz prostor. Zašto bi se odjednom teleportirao i kroz vrijeme? I ako to jest napravio,zar je moguće da nije nijednom u toj prošlosti bio u opasnosti,a time i ponukan da opet pobjegne?
Srećemo ga kasno u igri,jednom magijom uništi zid archespore-a i nešto bloedzuigera. Čemu onda nositi amulet koji prigušuje sposobnosti kada može toliko jake magije bacati dok ju nosi?

Kreatori igre su bili rekli da se pri kraju igre saznaje što je bilo s alvinom,svi su automatski zaključili da je alvin jacques. I iako jacques u ledenom dobu citira sve kaj je geralt govorio alvinu,mislim da je moguće da je jacques špijunirao njihove razgovore,kao što je triss špijunirala geralta i izvukla ga iz situacije kad ga je princeza išla poljubiti "posljednji put".
Ako stvarno jest on,kako je uspio promijeniti i boju očiju i boju kose? I zakaj je postao tolka pi.da?
Uglavnom,mnogo se priča i rasprava može povest na tu temu, radije ću čekat službenu potvrdu. :D

Kaj se lika na kraju tiče,on definitivno jest mutiran (oči) i definitivno je dobro istreniran (izbjegava bačeni nož,odupire se geraltovoj magiji).
Da je jacquesov ne vjerujem,jednostavno zato što nije bilo dovoljno vremena. Teorija da se vratio kroz vrijeme i osnovao školu nema smisla jer nije imao znanje točne izvedbe mutacija,a i to bi impliciralo da je naučio putovati kroz vrijeme svjesno,a ne nesvjesno u opasnosti kao što je dotad.
Najveći uspjeh su mu bili Greater Brotheri,jaki i veliki,ali dosta glupi. Za postat witcher su potrebne godine treniranja, dijeta raznim biljem,naravno mutacija koja trebaju biti jako precizne.
Dakle,može se zaključit da je ubojica iz jedne od druge 2 škole witchera. Geraltova je škola vuka,druga je škola mačke,treće se ne sjećam. I baš zato kaj Vesemir kaže da dugo nije čuo nijednu,može se zaključiti da su malo zastranili od dotadašnjeg ponašanja witchera.

Još nešto,škola vuka je učila borbu jednim mačem,ne znam za ostale škole,a ubojica se borio nekakvim fast style-om,s 2 noža. I to vrlo sposobno,morao je dugo trenirati. Nema šanse da je jacques toliko stigao napredovati od krađe s početka igre.

Što nas dovodi do razgovora geralta sa zoltanom o filozofiji witchera. Oni su nastali kao metoda borbe protiv zla i kaosa,koje su tada predstavljala čudovišta. Međutim,sada u radnji igre, zlo se uvuklo u ljude,oni su postali uzrok postanku i opstanku čudovišta u svijetu (the Beast,anyone?). Tijekom igre ćemo naići na ljude koji su veća čudovišta od nekih nepripadnika ljudskog roda (vampira,vukodlaka,ghoulova).
Lik na kraju igre implicira da sad imamo witchere koji su postali savršeni ubojice,sposobni ubit i najviše figure kraljevstva, ali LJUDE. Pa i sam geralt je unajmljen za kolko ono,10000 zlatnika da ubije izvjesnog negativca?

I tu je zapravo NAJGENIJALNIJA stvar,poanta igre. IZBOR. Hoćemo li slijepo ubijati sve neljudsko iako je ono u biti manje zlo,hoćemo li imati dobre razloge za odluke koje napravimo,hoćemo li sami odbaciti zastarjelu doktrinu witchera. (quest Identity prati neke od naših izbora)
Odlična priča uz mnoštvo razina istine,tijekom cijele igre lovimo nekoga za koga mislimo da nam je pravi neprijatelj i otkrivamo odlično osmišljen svijet s fenomenalnom političkim igrama i stvarnim posljedicama odluka koje donesemo.

Ugodno čitanje...

Gwin
09-02-2008, 13:42
ono gore u principu stoji.. ali jedna stvar koja bi mogla ići u prilog Jacquesovoj povezanosti sa paralelnom akademijom je činjenica da oni ne traže witchera. sva tri negativca cijelo vrijeme pričaju da su witcheri zastarjeli, sa greškom. jer su trebali bit hladnokrvni ubojice, bez emocija i sposobnosti rasuđivanja. tako da, teoretski, moguća je situacija da je jacques imao veze sa jednom od akademija, pokušao od njih napravit plaćenike, pa odustao i krenuo radit greater brothere, koji su baš ono šta je tražio.. stroj za ubijanje koji sluša naredbe. monstrum bez slobodne volje.

Pa i sam geralt je unajmljen za kolko ono,10000 zlatnika da ubije izvjesnog negativca?

I tu je zapravo NAJGENIJALNIJA stvar,poanta igre. IZBOR.
da.. a od tih 10k će dobit 8k kad mu odbiju porez :D, plakao sam skoro od smijeha

i definitivno.. izbor je ono šta čini ovu igru toliko posebnom..

Snake
09-02-2008, 13:48
jako bi volio, čak i zbog morala, da witcher ostane pc ekskluziva, iako teško

Outmind
09-02-2008, 13:58
Ma witcher smrdi na konzole na 3 km. Mislim adaptacija za xbox bit će minimalna.

Snake
09-02-2008, 14:04
witcher mi je velika nada, ne bi ga mijenjao ni za mass efekt konverziju, stvarno danas ni nema prave pc ekskluzive - far cry 2 izlazi prvo za pc a onda i za konzole, spominje se jedino tamo neki dragon age iz ea, neznam ni što je to. ipak jedno je sigurno, sid meier je reko da je pc najbolja platforma za mmo igre. ja bi reko i za rpg-ove, rts-ove, avanture, FPS-ove, TPS-ove, Laru Croft, ali eto, na ovom svijetu nema ni logike ni pravde, zato sam pravo sretan jer je (zasad) witcher pc ekskluziva.

Domy
09-02-2008, 14:17
A zakaj je tebi tolko bitno dal je il nije ekskluziva?

Snake
09-02-2008, 14:30
A zakaj je tebi tolko bitno dal je il nije ekskluziva?

reko sam, pitanje morala, ne volim baš konzole, a još manje ne volim gledati kako pc igre gube popularnost a kvalitetom nadmašuju mnoge na konzolama. eto witcher mi je puno bolji nego mass efect koji sam gledao kod frenda. a o gears of waru da ne govorim, pc verzija je puno bolja od x360 ali nikome to nije važno, konzolaška verzija je pokupila sve nagrade koje je mogla i prodala se u velikom broju, a da zarade još koji dodatni dolar proizvođači se smiluju i konvertiraju gow na pc. naravno, publiku ne zanima što je to igra s boljim kontrolama i grafikom, dodatnim nivoima i boljim multiplayerom, gears of war se pamti kao uspješnica za xbox360, ne za pc. a u slučaju pc igara, to je obrnuto, konverzije pc igara na konzolama prođu puno bolje nego na konzolaške verzije na pc-u, pa zato želim da jedna igra, jedan proizvođač dokaže da nije sve u novcima i da jedna igra konačno ostane pc ekskluziva, stalker se već prodao, far cry, a i crysis će. jel sad jasnije?

Arbiter of Change
09-02-2008, 14:34
Mamicu vam spoilersku, dajte ljudi. :)

d0mba
09-02-2008, 14:41
svaka čast na textu..ali jedno ostaje.....THE BEST FUCKING RPG EVER :rotfl: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

Domy
09-02-2008, 14:44
Očekivat da nije sve u novcima je nerealno,da nije bilo novaca ne bi ti ni dobio witchera. Pitanje je samo kolko će dugo izdržat prije nego se prodaju. Ja osobno nemam niš protiv ako witcher ne bude ekskluziva,sve dok će izlaziti prvo za pc. boli me briga za nagrade i usporedbe,ako je igra kvalitetna,dobro će proći. I kaj ako i nije najbolja? Biti u samom izboru govori puno.
Sve dok nije loša konverzija,ne bunim se.

d0mba
09-02-2008, 14:48
Nevjerujem da će vještac dođi na konzole iz razloga što po mom mišljenju kozole su najbolje za avanture,nogomet i simulacije tog pucačine,rpg i strategije jednostavno nemogu na konzole.
Ali i ako se proda witcher nesmeta mi jer će sa time dobiti još samo veću popularnost.

Snake
09-02-2008, 14:56
Očekivat da nije sve u novcima je nerealno,da nije bilo novaca ne bi ti ni dobio witchera. Pitanje je samo kolko će dugo izdržat prije nego se prodaju. Ja osobno nemam niš protiv ako witcher ne bude ekskluziva,sve dok će izlaziti prvo za pc. boli me briga za nagrade i usporedbe,ako je igra kvalitetna,dobro će proći. I kaj ako i nije najbolja? Biti u samom izboru govori puno.
Sve dok nije loša konverzija,ne bunim se.

istina je to što kažeš, ali je također istina da je popularnost igre jako važna, ako neka igra (eto npr. call of duty serijal) bolje prođe na konzoli, nevažno o tome koliko je verzija za pc kvalitetnija, pokupi mnoge nagrade, stvori si plodno tlo za nastavke, ista će igra ubuduće izaći i za pc i za konzole. Dvije ili tri godine nakon toga developeri će shvatit da će do para brže i prije doći ako najprije naprave konzolaške verzije koje će se bolje prodavati od pc verzije, a onda će samo reda radi (ako i do toga dođe), tj. novca radi napravit i konverziju za pc za koju se neće previše truditi oko optimiziranja. Vidi što se dogodilo s gta serijalom - igra koja je slavu stekla na pc-u sada nastavke izdaje kao konzolaške ekskluzive a tek naknadno dolazi na pc. ja ne želim čekati dodatnih 10 mjeseci da bi igrao igru samo zato što developeri misle da će zaraditi više na konzolama. čisto radi morala rekoh, nijedna poznata pc igra ne ostaje samo na pc-u, ali serijali Metal Gear solid, ninja gaiden, god of war, burnout i sl. nikad neće doći na pc. nije fer, ali što jest.

d0mba
09-02-2008, 15:47
metal gear solid..ako nisam prešao svaka 3 dijela jedno 15 puta nisam niti jednom....I TAKO ME NERVIRA ŠTO TA IGRA NIJE NA PC da ti ja to nemogu opisati!
tek nakon neznam koliko godina je došao metal gear solid 1 na pc i metal gear solid 2 substance na pc..i uopće mi nije jasno zašto tu igru koja je jednostavno presavršena nedaju na PC....
to mi stvarno krivo!

Izgubljeni
09-02-2008, 16:34
metal gear solid..ako nisam prešao svaka 3 dijela jedno 15 puta nisam niti jednom....I TAKO ME NERVIRA ŠTO TA IGRA NIJE NA PC da ti ja to nemogu opisati!
tek nakon neznam koliko godina je došao metal gear solid 1 na pc i metal gear solid 2 substance na pc..i uopće mi nije jasno zašto tu igru koja je jednostavno presavršena nedaju na PC....
to mi stvarno krivo!
jer je ps eksluziva :thumbs1: , al ajde mozda u blizoj buducnosti i ostal mgs prebace na pc...

Rex Regis.cro
09-02-2008, 21:21
to mi stvarno krivo!
Amen.

Svinjoguz
09-02-2008, 21:53
witcher mi je dobar, al kad ce doc neki novi DOBAR D&D rpg??
оvo me vec ubija u pojam..

Rang€r
09-02-2008, 22:07
Nevjerujem da će vještac dođi na konzole iz razloga što po mom mišljenju kozole su najbolje za avanture,nogomet i simulacije tog pucačine,rpg i strategije jednostavno nemogu na konzole.
Ali i ako se proda witcher nesmeta mi jer će sa time dobiti još samo veću popularnost.

mada... tako je bilo i sa TES-om pa je bethesda isla priblizit igru konzolasima i onda se dogodi sranje, da ju 90% ljudi sto su igrali mw popljuju jer to nije nastavak mw-a vec tes-a... a tak je jos ispalo bolje....

Moglo bi se i ovdje dogoditi, da se gameplay promjeni i jos kojekakve sitnice koje zivot znace, ali samo zbog toga da se igra priblizi konzolasima...

P.S. Evo sad sam uhvatio vremena, da instalam demo i ljepo ga instalo, ali mi se prikaze don't send error :S
procito sam readme i imam jos ens bolji komp od minimalca, sempron 3ghz, 1gb ram ddr1(za ovo me sranje nis ne pitajte), 1gb ddr2 i radeon 9600series 128 MB, imam 8.1 display driver... restarto sam i opet don't send, idem sad probat reinstall...

P.P.S. Evo sad sam reinstalo oept isti problem, help any1?

Sickmanno1
09-02-2008, 23:32
nisam znao da je moguce kombinirati DDR1 i DDR2 :S, tj. znam da ima daj pretvarac al stvarno nisam mislio da je to itko kupio...

btw nisam neki fan RPG-ova, al evo igrom slucaja danas sam kupio PCP, metno DVD i rekao idem vidjeti zasto na forumu ima 40 stranica o toj igri...uglavnom da skrazim pricu, iduci tjedan je kupujem ^^

Arbiter of Change
10-02-2008, 00:03
P.S. Evo sad sam uhvatio vremena, da instalam demo i ljepo ga instalo, ali mi se prikaze don't send error :S
procito sam readme i imam jos ens bolji komp od minimalca, sempron 3ghz, 1gb ram ddr1(za ovo me sranje nis ne pitajte), 1gb ddr2 i radeon 9600series 128 MB, imam 8.1 display driver... restarto sam i opet don't send, idem sad probat reinstall...

P.P.S. Evo sad sam reinstalo oept isti problem, help any1?
Ja sam probao na sličnoj konfi i išlo.
Da ti nije corruptan download (odakle si skinuo)?

Rang€r
10-02-2008, 00:26
to ej sa BUGovog DVDa... xD

Lord Coldwolf
10-02-2008, 00:35
nisam znao da je moguce kombinirati DDR1 i DDR2 :S, tj. znam da ima daj pretvarac al stvarno nisam mislio da je to itko kupio...

btw nisam neki fan RPG-ova, al evo igrom slucaja danas sam kupio PCP, metno DVD i rekao idem vidjeti zasto na forumu ima 40 stranica o toj igri...uglavnom da skrazim pricu, iduci tjedan je kupujem ^^

svaka cast,

welcome to the world of the Witchers ;)
.
..
...
....
.....
(and rpg's ) :P

Rang€r
10-02-2008, 00:40

svaka cast,

welcome to the world of the Witchers ;)
.
..
...
....
.....
(and rpg's ) :P

:rotfl: sad ce doci neko i odma navaljivat da proba mw jer mu ovo nije do koljena... da mi znat ko xD

Sickmanno1
10-02-2008, 01:07
probao sam igrati mw, al jednostavno igra me nije ni malo privukla....mislim nije da ja nisam nikada igrao RPG igre, KOTOR 1 i 2 sam prosao barem 5-6 puta svaki...to mi je best RPG ikad (uz diablo 2 al eto on nije pravi RPG, vec ima sam neke elemente ^^)...

a oblivion mi suxxsa big time ^^

NHF...

Rang€r
10-02-2008, 19:51
evo sad probo kod starog na kompu, igram ga od pola 12 do sada... moram reci da nije los ... owna oblivon i mw zajedno... skupa s gotjhicom... i ostalim TESovima... i Diablom i BGom...

Ovo je nes najbolje sta sam igro, kad sam kreno instalat vidim wtf 3,8GB za demo :S Sad to shvacam, demo sa provincijom velicine shivering islesa, sa toliko ljudi, zivina, nezivina...
Poker, pijancevanje, alkemija, geralt... ma sve :pray: ostalo mi jos nekoliko questova iz demoa i gotov...

Imam pitanje za ove sto su presli igru, Kad predes i zadnji chapter, mozes li slobodno ici kud te volja i radit sta oces, ili moras pocet opet ispocetka?

Gwin
10-02-2008, 19:59
ne. kad završiš igru, gotovo je.. možeš samo ispočetka sa prvog levela :D

Svinjoguz
10-02-2008, 20:06
ma ja kad zavrsim titan quest bacit cu se na witchera... ^^

la50
10-02-2008, 20:26
eto sutra nabavljam witchera,igro u pcplay u,i dosta me privukla,jedva čekam :D

Rang€r
10-02-2008, 21:34

:(

cak i ako ima jos questova za rjesit, igra je gotova?

d0mba
10-02-2008, 21:44

:(

cak i ako ima jos questova za rjesit, igra je gotova?

nažalost veliku!

Rang€r
10-02-2008, 21:49
valjd ce izac kakav patch sto ispravlja to... :(

Fencing_LORD
10-02-2008, 21:58
valjd ce izac kakav patch sto ispravlja to... :(

Sumnjam da hoće, to je takav tip RPG-a. Zapravo, jedino u TES-ovima možeš nastavit igrati nakon što završiš main quest.

Nikako da skupim para za kupit igru. Gay mi više ne radi, a u algoritmu je trenutno nema :(

Rang€r
10-02-2008, 22:01
[quote="Rang€r":2r7n2vdz]valjd ce izac kakav patch sto ispravlja to... :(

Sumnjam da hoće, to je takav tip RPG-a. Zapravo, jedino u TES-ovima možeš nastavit igrati nakon što završiš main quest.

Nikako da skupim para za kupit igru. Gay mi više ne radi, a u algoritmu je trenutno nema :([/quote:2r7n2vdz]

sry, mislio na mod, pa krivo napisem xD

al nevjerujem da ce biti ens modova, bas zbog tog sto si reko...

Sickmanno1
10-02-2008, 22:04
[quote="Rang€r":2wc7qqen]valjd ce izac kakav patch sto ispravlja to... :(

Sumnjam da hoće, to je takav tip RPG-a. Zapravo, jedino u TES-ovima možeš nastavit igrati nakon što završiš main quest.[/quote:2wc7qqen]

mozes i u Fable ^^

Sickmanno1
10-02-2008, 22:09
eh da...nakon creditsa, rajt? samo što onda možeš samo lutati, ubijati ali nema questova ako se ne varam...

da...questova imas one koje nisi rijesio hebiga...koji nisu vazni za main quest,,,

Rang€r
10-02-2008, 22:12
steta :(

no kozna mozd i izade kakav mod u kojem i ne moras rjesavat main quest da ides dalje... al dovoljno bi bilo i da imas questove iako si main rpeso :)

Fencing_LORD
10-02-2008, 22:14
[quote="Rang€r":26qj47ej]valjd ce izac kakav patch sto ispravlja to... :(

mozes i u Fable ^^[/quote:26qj47ej]

E, da, to sam zaboravio, al' nekako mi je glupo u Fable-u poslije igrat...dobro..zabavno je klat ljude :D

Bartuc
10-02-2008, 22:54
Lol, najbolje se konvertirati u Fable-u nakon main questa... Iz potpune dobrice u potpunog vraga :D Super je igra, samo šteta kaj je tak prokleto linearna :twisted:

A što se Witchera tiče, sumljam da bum ga do četvrtog mjeseca odigrao :cry:

Bishop_45_(2)
10-02-2008, 23:07
ma ne o tome...
enivej, nisam znao da koristi kotor sustav... :yuck:

cek, sad koristi li ona onaj '1 click combat' ili d20 , wtf ??

W3DR4N
10-02-2008, 23:34
ma ne o tome...
enivej, nisam znao da koristi kotor sustav... :yuck:

cek, sad koristi li ona onaj '1 click combat' ili d20 , wtf ??

Nijedan. Koristi novi, vlastito osmišljeni sustav borbe koji fantastično funkcionira.

Bishop_45_(2)
11-02-2008, 01:09
ae, cisto zato sto ima veze sa d20-em, cim konacno dodje novi comp, witcher je prva stvar koju kupujem; njima mi barem nece biti zao dati pare...

Rang€r
11-02-2008, 15:01
ma sam da se EA nepcone zainteresirat i doci ce kad tad jos bolji witcher2 ili neki drugi naslov :)

P.S. poceo sam s nabavljanjem cjele igre :D

Gwin
11-02-2008, 16:59
ae, cisto zato sto ima veze sa d20-em, cim konacno dodje novi comp, witcher je prva stvar koju kupujem; njima mi barem nece biti zao dati pare...??? WTF ??? kakav d20 ??

daj i meni malo tih gljiva..

stats-combat-exp sistem je totalno unikatan.. i nema nikakve veze sa d20.

a publisher je ATARI.. EA se može slikat..

Rang€r
11-02-2008, 20:12
Jel nije atari bio prije BioWareov publisher?

A sad je bioware dio EA...

Svinjoguz
11-02-2008, 20:19
prije su bili biowarevi publisheri Interplay i black isle...a ko je sad neznam..

Rang€r
11-02-2008, 20:22
meh sve mi se pomjesalo... sry

Domy
11-02-2008, 20:57
Bioware je razvojni studio koji je radio na nekim od najpoznatijih rpg-ova, Black isle je bio razvojni studio u sklopuSizdavača Interplaya, bioware i black isle su zajedno radili na Baldur's gate-u i toj generaciji, igrama koje je uglavnom izdavao interplay. (BG 1,2, IWD, Ps:T, Fallout 1,2)

Jedine veze koje Witcher ima s jednim od gorenavedenih razvojnih studija ili izdavača je kaj koristi visokomodificiranu verziju Bioware-ovog aurora engine-a,ništa drugo. Witchera je razvio CDProjekt, a izdao ATARI.

Pretpostavljam da si zamijenio Bioware s Obsidianom,s obzirom da je atari izdao Neverwinter nights 2 kojeg je pak razvio obsidian.
Bioware je zaslužan za prvi neverwinter.

Jasnije?

Rang€r
11-02-2008, 21:38
Bioware je razvojni studio koji je radio na nekim od najpoznatijih rpg-ova, Black isle je bio razvojni studio u sklopuSizdavača Interplaya, bioware i black isle su zajedno radili na Baldur's gate-u i toj generaciji, igrama koje je uglavnom izdavao interplay. (BG 1,2, IWD, Ps:T, Fallout 1,2)

Jedine veze koje Witcher ima s jednim od gorenavedenih razvojnih studija ili izdavača je kaj koristi visokomodificiranu verziju Bioware-ovog aurora engine-a,ništa drugo. Witchera je razvio CDProjekt, a izdao ATARI.

Pretpostavljam da si zamijenio Bioware s Obsidianom,s obzirom da je atari izdao Neverwinter nights 2 kojeg je pak razvio obsidian.
Bioware je zaslužan za prvi neverwinter.

Jasnije?

jasnije...

zabunio sam se za nes, al u svakom slucaju EA ima love pa im nebi bio problem "dati siću" atariju za ugovor s cdprojectom

W3DR4N
11-02-2008, 21:40
Ako je CD Project potpisao ugovor na samo Witchera, EA im sad slobodno može ponuditi ugovor na sljedeću igru, ili ih kupiti. Čak ako ih i kupi, EA ne smije izdavati Witchera.

d0mba
11-02-2008, 21:53
Ako je CD Project potpisao ugovor na samo Witchera, EA im sad slobodno može ponuditi ugovor na sljedeću igru, ili ih kupiti. Čak ako ih i kupi, EA ne smije izdavati Witchera.

ako EA kupi to....witcher je propao jer EA za mene radi najveće neoptimizirane igre na svijetu sa najviše mogućih bugova....nikad na čisto sa EA igrama!

Domy
11-02-2008, 23:11

ako EA kupi to....witcher je propao jer EA za mene radi najveće neoptimizirane igre na svijetu sa najviše mogućih bugova....nikad na čisto sa EA igrama!

Ne bih se složio da je sve kaj rade loše.
C&C 3 je odlična igra iako je Westwood kupljen od strane EA dosta davno

Kenyi
12-02-2008, 11:49

totalno si u krivu,ea radi najoptimiziranije igre, ali fazon je sto radi glupe igre.

Bartuc
12-02-2008, 13:37
Tak je, EA se jedino nemre pohvaliti optimizaciom Crysisa i ProStreeta, ostale igre su optimizirane do samog neba! Pa pogledaj malo kako izgleda Tiberium Wars ili Most Wanted, a na kakvim strojčekima igre doslovce lete! Moje kumće igra Most Wanted na integriranoj grafi sasma solidno :pray:

A i ne znam zakaj toliko halabuke oko EA igri... Sve su dobre osim Carbon i ProStreet! To kaj neki govore da Crysis nije dobar je znak da ga nemreju pokrenuti pa su ljubomorni na samu igru i pljuju po njoj!

Nemesis
12-02-2008, 13:41
a,da?na integriranoj?kojoj,ako smijem znat tako da probam instalirat na sestrin laptop.

Bartuc
12-02-2008, 13:45
Ne znam točno koju integrušu ima, ali matična je stara cca 2 godine tak da nije neka zvjerka! Čovjek si igra na 800x600 sa svim detaljima na low/med i sasvim mu lijepo igra radi! I ja sam ostal paf kad sam to vidjel :D

@Artas, krivo si nekaj pročitao :D

Nemesis
12-02-2008, 13:47
zanimljivo.
sestra ima celerona(64bit mislim) na 1.8,giga rama i intelovu seriju int.grafičkih,mislim da je X3100.

Bartuc
12-02-2008, 13:50
Ooo, brijem da je to i jače od njegovog kompa :D Probaj, nikaj te ne košta...

Nego, sorry kaj smo otišli u OffTopic... tu se zaustavljam!

Sickmanno1
12-02-2008, 13:52
Tak je, EA se jedino nemre pohvaliti optimizaciom Crysisa i ProStreeta, ostale igre su optimizirane do samog neba! Pa pogledaj malo kako izgleda Tiberium Wars ili Most Wanted, a na kakvim strojčekima igre doslovce lete! Moje kumće igra Most Wanted na integriranoj grafi sasma solidno :pray:

A i ne znam zakaj toliko halabuke oko EA igri... Sve su dobre osim Carbon i ProStreet! To kaj neki govore da Crysis nije dobar je znak da ga nemreju pokrenuti pa su ljubomorni na samu igru i pljuju po njoj!

bullshit...meni je trzao na XP1800+, 384mb i 9200SE...

Nemesis
12-02-2008, 13:54
heh.meni je znao trzat na XP2500+@2,4GHz,768MB rama ala kingmax i GF7800GS...bez AA i inih finesa.

Prince-Artas
12-02-2008, 13:55
dobro vratimo se sad na witchera a ostavimo drugih igara :)

Rex Regis.cro
12-02-2008, 14:15
The Witcher je odličan iako je ovo prva igra CD Projekta, samo neka tako nastave. Ako se EA games umješa u ovu igru možemo se pozdraviti s 50+ sati gameplaya i fenomenalne priče u sljedećim nastavcima. Volio bih da ova igra ostane između CD Projekta i Atari-a. Što je manja izdavačka kuća ili manje poznati developeri, veća je šansa da igra postane hit (svaka čast iznimkama). Kada se samo sjetim kako EA štanca expanzije za Simse i Battlefield igre, muka mi je, a Crysis da ne spominjem. Ja sam tu igru pokrenuo na solidnih 35-40FPS (high settings) i osim fenomenalne grafike ne nudi ništa novo. Zadnja igre koje su bile izhajpane ko' sam vrag, a ispunile su sva obećanja je Half-Life 2 i GTA: San Andreas po mome mišljenju.

Hoću D Vičer 2 :pray:

Rang€r
12-02-2008, 14:45
Imam jos jedno pitanje za ove koji su presli igru...

Na koju ste tezinu prvi put igrali i kolko vam je otprilike trebalo gameplay sati da predete igru?
jer ja sam demo preso na med u nekih 9-10 sati, a to je prolugue i chapter1, znaci jos ima epilog i 4 chaptera, dakle trebalo bi biti 50h, ali nakon sto izadem iz igre pise +80 gameplay hours story...

Domy
12-02-2008, 15:31
Imam jos jedno pitanje za ove koji su presli igru...

Na koju ste tezinu prvi put igrali i kolko vam je otprilike trebalo gameplay sati da predete igru?
jer ja sam demo preso na med u nekih 9-10 sati, a to je prolugue i chapter1, znaci jos ima epilog i 4 chaptera, dakle trebalo bi biti 50h, ali nakon sto izadem iz igre pise +80 gameplay hours story...

2. i 3. poglavlje su osjetno dulji od prvog,drugo poglavlje pogotovo.
Plus, sve ovisi kolko detaljno igraš,dal baš sve istražuješ,kolko ćeš se igrat s napitcima, dal si u inventaru slažeš sastojke po elementu koji predstavljaju itd itd...

Rang€r
12-02-2008, 15:33
koristim i alchemy i sve istrazujem, od napitaka slazem sta se nudi :)

Domy
12-02-2008, 15:35
Onda ne brini,bit će još sati i sati igre...
A i ima 3 završetka za koje realno moraš preć 3 puta 3.chapter i dalje pa računaj

Rang€r
12-02-2008, 15:37
jedva cekam, ocekujem da cu za dva dana visjet na kompu 8h u komadu opet :)

White
12-02-2008, 17:06
Ja sam igru prešao na medium i bila mi je super. Ono, malo potiona miksaš i ubijaš. Sad igram na hard i toliko je bolja da ne mogu vjerovat, puno zanimljivija. Stvarno moraš sve koristit, i potione i blade coating (sad sam na drugom chapteru, neam jos bombe :D) Bez blade coatinga nebi sigurno prešao prvi chapter, oni psi bi me bez beda ubili... ovak sam mocan mnogo... predobra igra

Rang€r
12-02-2008, 17:24
ma men je bed sto u demou nemres bar uci u vizimu :(
gledo sam mnoge trailere, a najvise me privukao onaj officall, kad gerlt ide gradom i sve opisuje :Pray:

Domy
12-02-2008, 23:50
A cuj,trailer je takav kakav je-dobar,al njegov "scenarij" nema veze sa stvarnom igrom izuzev samih lokacija. Ništa od one priče,komentara itd...

White
13-02-2008, 12:58
e, moram nest pitat... nest mi nije nikako jasno u witcheru! cem sluze sve one silne sjekire i ostala oruzja koja nemos koristit u witcher figtning stilu? uopce ne kontam, sve je preslabo i nis koristi :)

Gravestone_bluz
13-02-2008, 13:01
da to je malo bezveze iovak samo koristim steel i siler sword...

Rang€r
13-02-2008, 14:14
mogu se koristit :s

ima na nekoliko servera da lik drzi sjekiru i mlati njome, ali se enmogu drzati uz macu tj. nemogu biti u dual-wieldu sa nekim silver/steel macem...
btw sinoc dobio cjelu i sad se trebam borit protiv beasta, al idem prvo na svoj komp instalat da vidim jel radi

W3DR4N
13-02-2008, 18:08
Dugo sam odgađao napisati svoje mišljnje o Witcheru jer ga nisam htio napisati pod prvim dojmom. Mislio sam da će kroz neko vrijeme prvobitno oduševljenje splasnuti i da ću ga moći znatno objektivnije ocjeniti. Kako li sam bio u krivu...

U prosincu prošle godine, tek je nekoliko dana Witcher bio vani, a otvorila se tema „najbolja igra u 2007.“. Ne odigravši ni trećinu, požurio sam se sa odabirom i izjavio da je Witcher igra godine. Jesam li bio u krivu? Itekako. Witcher ne samo da je najbolji RPG u 2007., i najbolja igra u 2007., Witcher je najbolji RPG uopće, i ulazi u osobni Top5 igara neovisno o žanru.

Zašto najbolji RPG uopće, pitate se vi, kad su izašle takve krasote poput Baldura, Tormenta i Fallouta. Pa, možda sam okrenuo novi list u dugogodišnjem igranju, i želim naslove stare skoro pa deset godina ostaviti iza sebe. Ako ćemo uvijek jadikati i gledati unatrag kako su igre bile bolje, propustit ćemo vrhunske naslove koji nam se danas nude. Možda Witcher prema subjektivnom dojmu mnogih igrača nije bolji od navedenih, možda i meni samom finalnom obradom zaostaje, no sedam godina od izlaska Baldura dvojke niti jedan rpg nije ostavio ovakav dojam na mene, a to jako cijenim.

I što onda čini Witchera toliko dobrim? Prvo, ima dušu. Ima duše za desetak ostalih naslova, i opet bi ostao igra s najviše duše prošle godine. Priča i likovi u Witcheru nisu suhoparni kao u TES serijalu, već su iznimno osobni i utjecajni. Geralt se nalazi u sivom svijetu. Ovdje odabiri nisu crno-bijeli kao u većini ostalih RPG-ova, već morate birati između tako malih nijansi sivih odabira da se ponekad doista ne možete odlučiti. U svijetu ste pogođenom ratom, korupcijom, rasizmom, mržnjom, ohološću i neumjerenostima, u svijetu gdje postoji malo toga dobrog u ljudima. U mnogo slučajeva gazit ćete po vlastitim moralnim načelima jer ćete se naći sukobljeni između dva zla od kojeg ne možete odabrati manje, a ostati neutralan nije opcija. Kad vam igra napokon kroz art animaciju upotpunjenu Geraltovom naracijom ukaže na posljedice vaših odluka, svaki put vas prođu trnci koliko je naigled mala odluka odredila sudbine likova. Kad smo kod Geralta, to je avatar kakvog želimo u igrama. Karizmatičan pojavom, odličan karakterizacijom, Geralt je jedan od onih likova kod kojih nam nije žao istresti sate i sate sidequestanja ne bi li otkrili tek tračak njegove povijesti, povijesti njegove profesije, reda ili dijela opreme. Bez brige da je samo on odličan karakter, a da su ostali samo blijeda pojava. Triss, Zoltan, Shani, Vasimir... kao da gledate stare poznanike kad ih kroz chapter dva niste vidjeli.

Svijet u kojem se igra odvija bi bio nedovoljan da je borba šlampava, a sistem prazan i jednoličan. Witcher ovim elementom ne zaostaje za ostalima. Sistem borbe je nov, pričem spaja najbolje ideje iz DnD-a i HnS-a. Borba se odvija klasičnim point n clickom, ali poduprijeta combo sistemom i stanceom koji se produžuje napretkom i ravojem skillova. Uz to, imate tek nekoliko magija, ali zato je svaka uporabljiva i prijeko potrebna na većim težinama. Dva sječiva su odlična novost, kao i njihovo nošenje (konačno da nemamo pola kraljevske oružarnice u inventoru), a potioni nikad nisu bili potrebniji. Usput, oduševljen sam izborom težine, detaljem koji nije spomenula nijedna recenzija. Na easy, igra je vrhunska avantura. Potioni su u potpunosti nepotrebni, a borba izuzetno lagana. Preporučuje se novim igračima RPG-a. Medium predstavlja savršen omjer težine, gdje će vam potioni i upgradeovi oružja uveliko olakšati igru, i tek je malen dio potreban. Na hard, igra je izuzetno teška i pred igrača stavlja velik izazov. S obzirom kako druge igre na podmukli način rade veće težine, i na kraju naprave premalu razliku između najlakše i najteže postavke, ovo je vrhunski pomak. Ne želim ulaziti previše u objašnjavanje tehničkih detalja, jer za to možete pročititati i Leutarovu recenziju u časopisu, već ću se zaustaviti ovdje gdje prestajem pričati o oduševljenju borbom.

Sviđa mi se i to što je igra europska, i to se vidi u svakom elementu. Za razliku od njemačkog Crysisa, koji izuzetno smrdi na američku igru, Witcher će svojim idejama, dizajnom arhitekture i likova, te oklopa i oružja pokazivati da se radi o europskom viđenju europskog fantazijskog srednjeg vijeka. Izuzev čarobnjaka, patuljaka, vilenjaka i raznih drugih stvari, Witcher odiše posebnom crtom realnosti u izgledu i izvedbi.

Kako je ovo već sad predugačko, završit ću svoju misao. CDProjekt boluje od toga što je mlad i nov proizvođač. Da je igru kalibra Witchera napravio Bioware, igra bi dobila gotovo savšene ocjene. Ovako se miče u vrlo dobrom, no ne i odličnom prosjeku ocjene od 80%. To me izuzetno smeta, jer se radi o nevjerojatnom trudu i genijalnosti ideje i izvedbe. Preskočiti Witchera bi bio osmi smrtni grijeh, jer se radi o obaveznoj lektiri za svakog igrača, volio on RPG ili ne. Mnogi izbjegavaju RPG kao mačke vodu, no Witcher bi vas mogao preobratiti u ljubitelja žanra, ako mu se dovoljno posvetite. Možda nije user friendly kao druge igre, i krivulja učenja za takve igrače bi mogla biti malo duža i teža, no trud će se svakako isplatiti. Prema meni, Witcher dobiva visokih 97%, i svaki je postotak u potpunosti zaslužen. Kad dođu jača računala, i više ga korisnika proba, o njemu će se pričati kao o jednom od najvećih iznenađenja igraće industrije. Očekujem nastavke i ekspanzije gdje ćemo upoznati druge likove i vidjeti druge lokacije tog predivno ružnog svijeta. Na probati ovo je igraći mazohizam. Ne probati ovo je obrisati stražnjicu novcem kojeg ste potrošili za novo računalo. Izbjeći samo u slučaju da iz dna duše mrzite računalne igre, no onda slobodno sjednite na kavu s psiholozima i Jackom Thompsonom. Prijatno.

P.S. Demo verzija Witchera traje duže od 80% cijelih igara na tržištu. To dovoljno govori.

Bartuc
13-02-2008, 18:24
E Weki, nisi mi to smjeo napraviti! Kak bum sada ikaj učio za fax! I bez ovakvog texta sam brojao dane da je zaigram kak spada, a sad bum i sanjao tu igru :( To ti nebum oprostil :D

Baš čitam polako ovu temu i toliko pozitivnih stavova o igri, za poluditi! Pa kaj je fakat moguće da je Baldur's Gate dobio konkurenciju u svome žanru :cry: To sam i ja čekao godinama, uf što si me nabrijal...

Slayer
13-02-2008, 19:03
ali mogli su oni fajt puno bolje napravit... puno bolje...

Bartuc
13-02-2008, 19:09
Ja sam odigrao samo demo i to do prvog LevelUp-a... nisam htjeo kvariti si ugođaj cijele verzije! I u tom malom razdoblju kaj sam igrao, i meni se činio fajt malo bedasti! Ali valjda je stvar navike, vjerojatno ti se vremenom uvuče pod kožu i postane totalno dobar i funkcionalan!

Mada kak ljudi kažu, u Witcheru je fajt sporedan, radnja je na prvome mjestu!

Gwin
13-02-2008, 19:47
mda.. ajde odigrajte kak se spada igru..
dignite sword stylove na zlato...

pa kad vidite geralta kako uleće u masovku sa Gwalhir steel swordom (Disarm, Pain, Precise Hit +40%), imbuan Perun Rune Stoneom ( Attack +60%, Damage +100%, Crit.Hit +30%), koristeći group style, dijeleći udarce svuda oko sebe, pri čemu je svaki drugi protivnik dekapitiran, a od one druge polovice četvrtina ih se previja u bolovima a četvrtina šiklja krv po cijelom okolišu. kad ga vidite nakon toga kako u koraku prebacuje na AerondightSsilver sword (Attack +10%, Pain, Blinding, Incinerate, Precise Hit +50%) i u 6-hit (mač, kick, koljeno, mač, kick, mač) strong style combo napadu razvaljuje mutirano čudovište ispred sebe srce vam zatitra..

combat je tako dobro napravljen da poželite bit tamo umjesto njega.. samo da bi mogli to isto napravit prokletom mutantu :D

W3DR4N
13-02-2008, 20:07
ali mogli su oni fajt puno bolje napravit... puno bolje...

A što bi ti to napravio toliko boljim?

Vrhunski elementi spojeni su u mehaniku bez greške, gdje nemaš osjećaj ni pojednostavljivanja, ni kompliciranja. Ne postoji element borbe koji nedostaje ili je višak. U finalu, to izgleda i radi kao ništa dosad viđeno. Prvi put da se ne kopira, nego se ide bolje i dalje.

Gravestone_bluz
13-02-2008, 20:10
e jel mi ko moze poslat save game negdje u chapteru 3 zato sto sam resetiro windows pa izgubio podatke

Rang€r
13-02-2008, 20:37
combat system je bas takav kakav treba, a ne neki c/p ostalih igara, skoro pa nista nemaju isto ko i ostale igre, sasvim svoj proizvod, ja sam za to da se ovo novim zanrom proglasi :)

no imam jedan problem, instalo sam igru, patcho(1.2) i udem u igru, kad vidim ostali saveovi :) super je dodem do reverenda on pocne srat o nastavku svega... ugl. spasim abigail, pobijem beast i skvadru, pa pobijem revrenda i skvadru, zatim se vratim u krcu do shani, da odemo do vizime kod mikula... napokon dodem do njeg, kaze shani pricaj sa strazarom, ja ljepo odem, vidim kak su me ljepo shebali i da je cjeli svijet protiv mene, zavrsi filmic i mrak zavlada... i tako cekam 5 min dok mi nije dopizdilo, pa ga restartam, mada je muzika i dalje isla...
odem opet vidim zaboravih saveat na mostu... na isti se nacin sjebem jos 3 puta, pa saveam, opet mrak, restart... idem upalit igru i onda BLUE SCREEN! restartam opet... idem igru pokrenut, iskljuci aa(koji to qrc sluzi moze neko pametan objasnit?) udem, al opet sve mrak... sad koji je qrc neznam.. igram sve na high detalje aa i sve upaljeno na najvise, konfa je: amd athlon 3ghz, 1gb ram, 8600gt(koja kombinacija xD)...
il je mozd do toga sto sam loadao demo save file?

Gwin
13-02-2008, 20:42
ne bi smjelo bit do demo save fajla.. ali moguće.. meni više liči na lošu instalaciju igre..

AA iliti AntiAliasing ti je u kratko "peglanje rubova". da slika ne izgleda kao da je rađena kolaž papirom, AA ti fino izglanca rubove pa slika izgleda ljepše i prirodnije

Rang€r
13-02-2008, 20:45
aha... znaci mogu pokusat probat ispocetka?

btw dugo ti je trebalo za odgovor, cini se ko vjecnost :cry:

P.S. gwin sta si oso off :( idem opet ispocetka pa kud puklo...

Bartuc
13-02-2008, 21:33
Znači ipak je sve stvar navike što se borbe tiče... To mi fino zvuči pošto sam pre malo igrao igru da bi sudio o borbi! Još malo, još malo :cry:

Rang€r
13-02-2008, 21:56
kolko ti jos imas godina faksa?

ako ti je ovo zadnja mogu mislit sta ce biti sljedece godine :)

Rex Regis.cro
13-02-2008, 23:20
Combat system je odličan tek kada dobiješ prva dva skill upgradea, baš kao što je Gwin rekao. Onda tek postaje jako zanimljiv, jako mi se sviđa kako su ga napravili iako po mome mišljenju najbolji combat system imaju Star Wars: KOTOR I & II igre, :pray: mačevanje izgleda pre dobro samo su trebali napraviti malo više animacija. Ono, ko' da gledaš film, ne mlataraju mačevima bezveze kao u Diablo igrama itd.

Bartuc
13-02-2008, 23:22
kolko ti jos imas godina faksa?

ako ti je ovo zadnja mogu mislit sta ce biti sljedece godine :)

Ma ovo mi je predzadnja :( Imam još jednu, tak da, nikaj od moje slobodice :P

Grim
14-02-2008, 08:42
A kada ce izaci Toolkit2 :o

Rang€r
14-02-2008, 13:59
sta je toolkit? :S

Sova
14-02-2008, 18:51
Ljudi jednom sam vec prisa igru al se ne mogu natirat da je pridjem jos jedanput pokusa sam nekoliko puta al uvik na kraju izbrisem save-vove i izadjem is igre.Pls kako da se natiram da opet pocnem igrat tu igru?

Lord Coldwolf
14-02-2008, 19:14
Ljudi jednom sam vec prisa igru al se ne mogu natirat da je pridjem jos jedanput pokusa sam nekoliko puta al uvik na kraju izbrisem save-vove i izadjem is igre.Pls kako da se natiram da opet pocnem igrat tu igru?

daj radje brini o sebi,. imas skolu, ljubavni zivot ovo ono.,.
igraj neki drugi rpg.

:) kada ti dode taj "feeling" bit ces siguran da opet zelis odigrat witchera.

Gravestone_bluz
14-02-2008, 20:33
evo jos jednom da pitam , jel ima ko neki savegame u chapteru 3 pa da mi da prek rapidsharea

Gwin
14-02-2008, 20:34
imam ih ja nekoliko.. samo ne znam hoće li ti odgovarat moj raspored skilova...

Bartuc
14-02-2008, 20:37
Da se pohvalim, vjerojatno bum dobil igru do kraja ovog mjeseca :P Juj kako bu mi treči mjesec dobar, taman oko rođendana bum igral ovu zvjerku!

Gravestone_bluz
15-02-2008, 10:37
imam ih ja nekoliko.. samo ne znam hoće li ti odgovarat moj raspored skilova...

ma samo daj plz
skillovi nisu problem

Rang€r
15-02-2008, 17:23
evo opet preso ispocetka chapter 1 i pazio sam da bude onako kao u demou, jer na kraju zelim posljedice vidjet...

ugl... uso sam u vizimu :)))... u okovima doduse xD prvo me onaj vilenjak opeljuso, a onda ja njega :P pa sam misicavog pretuko, i sad trazim onog kokathinga...

marijanovic
16-02-2008, 11:51
Igra je dobra, ali nekako mi smetaju sitnice poput...

1. Nema slobode kretanja.
2. Daš barmenu stvari na čuvanje (u manualu piše da je sigurno), a njega ubiju
(sreća što sam mu dao samo food&drink na čuvanje).
3. Ubiti nedužnog ili pobiti sve druge (hoću reći glupi izbori unutar igre)
4. Pogleati prva tri. ...

Gwin
16-02-2008, 13:53
1. igraj gothic3. ovo je ionako prvenstveno avantura koja ima linearan slijed događanja. osim toga o kakvoj slobodi kretanja ti pričaš? imaš dva glavna questa, 10 sub questova te 10-ak witcher contracta za ispunit.. ak tebi to nije dosta hodanja onda ne znam.. ovdje nije poanta hodat okolo i ubijat sve kaj se stigne..

2. kad si već tak pametan onda si mogao primjetit da se itemi prenose od barmena do barmena.. slijedeći barmen ima tvoje stvari..

3. glupi izbor? hmm.. tko je ono nedužan u prvom chapteru ?? a da.. NITKO. nema nedužnih.. svi su krivi za nešta.. na tebi je da odlučiš koju stranu sivog ćeš odabrat.. ionako pobiješ cijelo selo na kraju..

4. deinstaliraj igru..

marijanovic
16-02-2008, 17:28
1. igraj gothic3. ovo je ionako prvenstveno avantura koja ima linearan slijed događanja. osim toga o kakvoj slobodi kretanja ti pričaš? imaš dva glavna questa, 10 sub questova te 10-ak witcher contracta za ispunit.. ak tebi to nije dosta hodanja onda ne znam.. ovdje nije poanta hodat okolo i ubijat sve kaj se stigne..

2. kad si već tak pametan onda si mogao primjetit da se itemi prenose od barmena do barmena.. slijedeći barmen ima tvoje stvari..

3. glupi izbor? hmm.. tko je ono nedužan u prvom chapteru ?? a da.. NITKO. nema nedužnih.. svi su krivi za nešta.. na tebi je da odlučiš koju stranu sivog ćeš odabrat.. ionako pobiješ cijelo selo na kraju..

4. deinstaliraj igru..

1. Igrao i bacio (smeće)
2. Nisam sreo nijednog barmena
3. pa vještica nije kriva da se spali; nepaše mi ni jedan od ponuđena dva odabira.
4. Neću. Možda budem još igrao.

Gwin
16-02-2008, 17:48
1. slažem se za gothic3
2. svaki chapter ima barmena
3. vještica je kriva.. za izrabljivanje i iskorištavanje njihovih mana..
4. odigraj do kraja .

Rang€r
16-02-2008, 23:08
:rotfl: :pray:

btw ja se sad spremam ubit javeda, jos mi samo 2 stonea fali, onaj koji bi mi trebo past na glavu iz vedra neba i onaj u tornju kolko pise u kalkeinstovim uputama...

imam pitanje... trebam za echinops contract imat u journalu o njima, al neznam gdje naci knjigu o njima il nekog ko ce mi rec...

btw popi*dio sam kad sam u mocvaru doso, em steka ko ludo cim nekog vidim, em me glupi coccachnops il tak neki qrc(onaj ludi echinopsov rodak sto dere cocu) ubio 4 puta... em su mi wyverini krv popili, em se mucim sa ponovnim dobivanjem kljuca za cemetary(dao sam ga nazad grobaru, a u podne vidim zensku koju mrtvi muz olajava), em glupa shani oce cjelu gostionu da joj donesem ... al sve je to dobro :))
likovi izgledaju isto al kolko se po karakteru razlikuju... kolko sam lauverdenovih kopija naso xD...

W3DR4N
16-02-2008, 23:37
imam pitanje... trebam za echinops contract imat u journalu o njima, al neznam gdje naci knjigu o njima il nekog ko ce mi rec...

Onaj patuljak knjižničar blizu Shanine kuće prodaje tu knjigu, nekih 300-400 golda.

em se mucim sa ponovnim dobivanjem kljuca za cemetary(dao sam ga nazad grobaru, a u podne vidim zensku koju mrtvi muz olajava)

Ne treba ti. Taj se duh pojavljuje ispredSulaza na groblje čim padne mrak. Trebaš uzeti mač i napasti ga, jer je po defaultu neutralan.

Rang€r
16-02-2008, 23:48
[quote=Rang€r]

Onaj patuljak knjižničar blizu Shanine kuće prodaje tu knjigu, nekih 300-400 golda.

em se mucim sa ponovnim dobivanjem kljuca za cemetary(dao sam ga nazad grobaru, a u podne vidim zensku koju mrtvi muz olajava)

Ne treba ti. Taj se duh pojavljuje ispredSulaza na groblje čim padne mrak. Trebaš uzeti mač i napasti ga, jer je po defaultu neutralan.[/quote:17nxaakg]

mislim da sam kod tog dwarfa sve kupio i procito... provjerit cu opet...

hvala za duha

W3DR4N
19-02-2008, 15:44
Jučer na pressici je CDP objavio kako radi Enhanced verziju Witchera. Takva verzija će biti njihova prvobitna zamisao i ono šta bi witcher bio da ih atari nije požurio s izlaskom (da ne pričate kako samo EA tjera izdavače u rokovima). Verzija izlazi u petom mjesecu i svaka igra koje će doći u dućane poslije tog datuma će biti Enchanted. Kako su već mnogi kupili prvobitnu verziju witchera, CDP će na stranici ponuditi Enhanced u obliku besplatne zakrpe.

No, na stranu tehnikalije. Enhanced će donijeti ljepšu i bržu grafiku, do 80% brži loading, više dijaloga, dva nova scenarija, MOD editor i razne druge stvari.

Bartuc
19-02-2008, 15:47
Kolike šanse su da bu kasnio taj dodatak?

Ako dojde drito u petom mjesecu, onda bum se strpio do tada tak da je zaigram u punome sjaju... Ali ako to rastegnu na još par mjeseci kak to znaju ljudi napraviti, onda mi je bezveze čekati!

Windwalker
19-02-2008, 15:49
Witcheru baš ništa ne fali, a oni ga još poboljšavaju. Svaka im čast.

Arbiter of Change
19-02-2008, 17:50
Desni klik na link i Save na desktop za skinuti PDF file sa detaljnijim informacijama o tome što će biti dodano:
http://www.thewitcher.com/resources/upload/img/news/2008/02/Enhanced%20Edition%20fact%20sheet.pdf

d0mba
19-02-2008, 18:23
nevjerovatno...od savršenstva....idu raditi...savršenstvo :rotfl: :pray: :pray:

Bartuc
19-02-2008, 18:50
Ajme koliko toga će staviti u taj "mod"! Samo kaj mi je sad onda žao igrati igru prije nego to izađe :cry: Ovak iz one liste možeš lako zaključiti da bu igra bila jedno 3x bolja nego sada!

PS: Zanima me kak bu Gwin odreagirao kad vidi kaj sve dolazi sa tim "modom" :D

d0mba
19-02-2008, 19:09
e to je jebada...ja sam već igru prešao pa se sad bojim da ću biti ljen prijeći je opet.....nije kriva igra...igra je savršana ali nema igre koju sam ja 2 puta zaredom prešao.....

Bartuc
19-02-2008, 19:26
Auu, ako je igra dobra, mogu je prijeći i više od 2x :D Baldur's Gate 2 sam recimo prošel nešto manje od 10 puta, a igra je bome gigantska! Sacrifice sam prošel cca 15 puta, itd. :P

Ako je igra zarazna i zanimljiva, onda takvu igru nije teško igrati više puta! A koliko sam skužio po pričicama, ljudi je hvale kao prvi dostojni suparnik Baldur's Gate-u (po žanru, ne po konceptu)...

Prince-Artas
19-02-2008, 19:29
Kolike šanse su da bu kasnio taj dodatak?

Ako dojde drito u petom mjesecu, onda bum se strpio do tada tak da je zaigram u punome sjaju..

da i ja ću sačekat taj dodatak, koliko vidim biti će fenomenalan
prešo sam nešto malo al sam odlučio sačekat

Bartuc
19-02-2008, 19:39
Ali moraš priznati da bu to bilo jedno dugo i teško čekanje! Ja sam se nadao da bum je zaigrao sad u trečem mjesecu, ali nikaj od toga, ipak mi ovo pre dobro zvuči!

Prince-Artas
19-02-2008, 19:41
istina, nije baš da sam zatrpan igrama, u biti malo sam prošlogodišnjih "hitova" odigrao jer mi većina jednostavno nije sjela

Svinjoguz
19-02-2008, 20:28
ja cu isto cekat enchanced, pa cu tijekom ljetnog ferja to prec...

Rex Regis.cro
19-02-2008, 21:02
Uff, a ja sam negdje na 4 chapteru ja mislim (nisam dugo igrao). Ma čekati ću onda taj peč.

W3DR4N
19-02-2008, 21:13
Nema se smisla tako ograničavati, pogotovo ako niste niti jednom završili igru. Da ga ostave ovakvim kakav je, Witcher je svejedno fantastičan naslov. Kako ima velik replay value, odigrajte ga do kraja ili prvi puta ispočetka vi koji niste uopće. Osim fantastične nelinearne priče, enhanced će vam samo dati dodatni povod za ponovnim igranjem. 16. svibnja je taman tri mjeseca daleko, i bila bi šteta ne igrati samo zato jer će biti prvenstveno grafički malo bolja i raznolikija. Ionako je sad nestašica kvalitetnijih naslova.

Rang€r
19-02-2008, 21:40
bas ko receno iz savrsenstva idu radit savrsenstvo...

kak to misle grafiku poboljsat, da sve izgleda prirodnije(da mi znat kak, jedino ga AC tu owna), ostrije, ljepse ili misle ubrzat, tak da kad dodem u mocvare i kad vidim 2 isusova drownera(za kojima izleti jos 20) nece fps padat ko lud i sl...

u igri sam sad na 3. chapteru i tek nakon sto sam vidio onaj "epilog" drugog chaptera sam skuzio ono sto cito ovdje kak sve ima posljedicu...
nadalje kad sam cito u BUGu recenziju, pa kad su rekli da se "pazljivo biraju prileznice" to me je takoder (ne)ugodno iznenadilo, koliko tako malena sitnica moze zadati glavobolje(i kolko novaca moze potrosit...)
zao mi je sto sam bio cito one vase postove, kako je alvin grandmaster il tak neki qrac, da putuje kroz vrjeme, prvi put da mi spoiler pokvario uzitak, al jbg... jedna od rjetkih igara, koje nakon sto vise igram... zelim igrat jos vise :)

Gwin
19-02-2008, 22:05
ja imam suze u očima..

mislim da će ovo bit prvi put da ću kampirat pred dućanom samo da bih kupio primjerak igre :D

d0mba
19-02-2008, 22:15
ja imam suze u očima..

mislim da će ovo bit prvi put da ću kampirat pred dućanom samo da bih kupio primjerak igre :D

ak imaš original već samo ćeš sa neta skinuti igru sa njihove stranice :) tj taj dodatak

Bartuc
19-02-2008, 22:53
@Gwin, nemoj zaboraviti jeger i štap ponjeti... nema kampiranja bez toga :D

http://www.vajda.hr/OrgFoto/Visina%20595/jeger2.jpg

@W3DR4N, mene ne veseli toliko bolja grafika koliko ono brže loadanje... Vidim da se ljudi nekaj žale da stignu napraviti sendvič za vrijeme loada mape!

Rex Regis.cro
19-02-2008, 23:45
Bartuc: Flawless victory! :rotfl: (UT)
Anyway, da treba pun qurac da se loada ali novi peč dosta skračuje vrijeme loadanja. Meni se igra vrti na nekih 50-60FPS-a, sve na najjaće, od reze do AA i AF.

Sickmanno1
19-02-2008, 23:58

@W3DR4N, mene ne veseli toliko bolja grafika koliko ono brže loadanje... Vidim da se ljudi nekaj žale da stignu napraviti sendvič za vrijeme loada mape!

PIVE!!!

Pive su kljucne :D

Btw taman sam si nabavio igru i sad nisam pametan sta da radim...dal da krenem ili da jos jednom sa Paladinom prodem hell..hmmmmm

Prince-Artas
20-02-2008, 00:12
Nema se smisla tako ograničavati, pogotovo ako niste niti jednom završili igru. Da ga ostave ovakvim kakav je, Witcher je svejedno fantastičan naslov. Kako ima velik replay value, odigrajte ga do kraja ili prvi puta ispočetka vi koji niste uopće. Osim fantastične nelinearne priče, enhanced će vam samo dati dodatni povod za ponovnim igranjem. 16. svibnja je taman tri mjeseca daleko, i bila bi šteta ne igrati samo zato jer će biti prvenstveno grafički malo bolja i raznolikija. Ionako je sad nestašica kvalitetnijih naslova.

vjeruj mi imam čime kratit ta 3 mjeseca :)

Rang€r
20-02-2008, 00:17

:rotfl: ma loadanje i nije tak sporo, ak se uzme u obzir sta se loada...
ugl. ja vrtim sve na highest; 8600gt, amd athlon 3ghz, 2gb ram; a loadanje je nekih 10-15 sec, ako prelazim iz jednog podrucja u drugo, npr. temple quarter u trade quarter, onda bude nekih 30-45 sec...

Bartuc
20-02-2008, 00:22
Kako me ugodno iznenadilo kad mi je igra automatski sve podesila na maximum! Čak i AA i AF je odmah puknula do kraja :pray:

spidEY
20-02-2008, 00:25
Kako me ugodno iznenadilo kad mi je igra automatski sve podesila na maximum! Čak i AA i AF je odmah puknula do kraja :pray:

Čini mi se da je svima tako po defaultu u igri. :P

mravojed20
20-02-2008, 00:25
Ne brini se, to je svima tako, meni je to bilo i na Bartonu 2600+. gigi memorije i 9550 kartici. :D

Bartuc
20-02-2008, 00:27
E jebiga, već sam se ponadao da je igra prepoznala koju uber mašineriju imam pod stolom :D

Samo jedna razlika između mene i Mravojeda... ja zapravo mogu igrati igru na tim postavkama :evil:

mravojed20
20-02-2008, 00:32
Ah njubino :P I ja imam novi komp koji to može na max potegnut. X2 4800+, 2Gb RAM, HIS HD3850 256mb :D plus još imam 22" monitor, i igram u 1680x1050 :yuck:

Bartuc
20-02-2008, 07:24
Nisi mi trebao reč za one zadnje dvije stavke :cry:

Rang€r
20-02-2008, 11:14
:rotfl: :rotfl:
zagrizao siS

:rotfl: :pray:
meni sad athlon 3ghz sve na high vrti bez ikakvih padova, jedino kad ucitava novi prostor....

mravojed20
20-02-2008, 11:17

:D

Enivej, ova ispolirana verzija koja dolazi je moj novi original, sad 5kn dnevno ostavljam za to.

Rang€r
20-02-2008, 12:43
me 2 :)

m777
20-02-2008, 21:04
Upravo sam shvatio da sam propustio naučiti Igni sign prije nego što sam ušao u Vizimu. Postoji li način da se vratim u the Outskirts?

Windwalker
20-02-2008, 22:00
Upravo sam shvatio da sam propustio naučiti Igni sign prije nego što sam ušao u Vizimu. Postoji li način da se vratim u the Outskirts?

Možeš naučit Igni kasnije. A i nije baš koristan, barem meni.

Rang€r
20-02-2008, 22:18

Možeš naučit Igni kasnije. A i nije baš koristan, barem meni.

igni se super slaze, sa onim znakom sto postavlja trap onih bodlji, bude oslabljen, jedan kombo mu zderes, pa aard i amen :)

Gwin
20-02-2008, 22:19
imaš kasnije dvije lokacije za naučit Igni..

Rang€r
20-02-2008, 22:22
nego zasto nisi ulazio u cryptu, gdje je stone za igni znak? :P

Windwalker
21-02-2008, 13:58
Ma znam da Igni može biti jak ako ga razviješ, ali meni su mačevi draži. I potions-i.

Rang€r
21-02-2008, 20:44
ma igni owna, imam onaj neki skill za njeg, da gore nakon sto ih ispecem i onda bodlje nemreju doci do mene kad se bodlje potrose, napuni se endurance and igni :))) za sve ostalo tu je steel sword(red ore 2x+blue ore)

W3DR4N
21-02-2008, 20:52
Već u drugom chapteru možeš naći fenomenalan obični mač, nije spoiler a dobro dođe.

[močvara, krajnji sjever, na mjestu gdje su wyverni ima jedan leš na kojem ga pronađete]

Rang€r
21-02-2008, 21:02
Već u drugom chapteru možeš naći fenomenalan obični mač, nije spoiler a dobro dođe.

[močvara, krajnji sjever, na mjestu gdje su wyverni ima jedan leš na kojem ga pronađete]

e znao sam da postoji quaka zas su tolko wyverina tamo, pokusavo sam doci do corpsa al nejde, 1 me ubili i 2 puta low hp, jednom sam cak drownere namamio na njih, al nis i dalje...

W3DR4N
21-02-2008, 21:22
Potioni, taktika, luranje jednog po jednog i hrpa strpljenja.

Rang€r
21-02-2008, 21:31
Potioni, taktika, luranje jednog po jednog i hrpa strpljenja.

ma kakvo lurkanje, uleti sa blizzardom i group style i glave frkaju smao tako :)))

Demon Hunter
22-02-2008, 01:09
istina ja sam to stalno radio.

owna!

marijanovic
22-02-2008, 22:51
Imam par problema u Witcheru...
Lik kojem trebam donijeti ArchSpore neće da prića samnom. Kako da to popravim?
Isto tako; skupljam zadnji Saphirot (ili šta već), dođem do mjesta u gradu gdje mi pokazuje na mapi i ništa; neovisno dan ili noč. Šta s ovime?
Nemogu dalje dok to ne rješim; zato molim pomozite.

Gwin
22-02-2008, 23:20
oke..

1. koji lik?? za archespore?? jel to onaj vrtlar kod bolnice?

2. trebao ti je doć klinjo i reć da se javiš detektivu Marloewu..

W3DR4N
22-02-2008, 23:22
Ma ne, posvađao se s onim kapetanom pa mu ovaj ne želi platiti trofej.

Gwin
23-02-2008, 07:15
aa.. morat ćeš napravit neke druge stvari za opću dobrobi građana Vizime.. pronać trgovce drogom i sl. onda će ti ponovno aktivirat Vincenta..

a ako to ne upali, u Trade Quarteru se pojavljuje onaj Royal Hunter iz prvog chaptera.. on daje rewardove.. možda kod njega prođe.. naravno, ako se quest prenese..

v4MP1r3
23-02-2008, 10:33
kupujem P:

Tsumetai Ryujin
23-02-2008, 11:39
GDC is mostly an opportunity for us to check out the latest and greatest upcoming games. But it occasionally provides us with a chance to check in with the improvements that are being made to games that have already been released. That's the case when we met with CD Projekt to find out just what was in store for the Enhanced Edition of their amazing action roleplaying game The Witcher.

The new version, due out later this year, will allow CD Projekt to address some of the issues that kept the game from being as perfect as it might have been. The new release will also enjoy a much bigger marketing push this time around, which should help the title get the attention (and the sales) that it deserves. CD Projekt are even considering some cross media promotion with Witcher comics and novels.

As for the game, the load times will be cut by around 80%, which should help keep players immersed in the action. There will also be plenty of new animations and gestures and rewritten, rerecorded voices to add a lot more personality and life to the cutscenes. You can also expect to see more variety in the character faces this time around, so you won't run into random villagers who also happen to look just like an important NPC you just spoke to.

The Enhanced Edition also comes with much better responsiveness overall in the fighting system. Though the fighting in the current game is definitely enjoyable, eliminating or smoothing out the small snags is definitely going to make for a more enjoyable experience overall.

Best of all, the new Enhanced Edition will also include two entirely new adventures to extend the life of the game somewhat. And if that's not enough for you, the team also wants to include the D'jinni mod editor, which will allow you to create your own scenarios.

All of these improvements will be offered to owners of the current version as one, admittedly humongous, patch. Still, the retail version will come with neat extras like cloth maps, sound tracks, novelizations, game guides and such, so it'll still be worth the investment for die-hard The Witcher fans.

strpite se jos malo sa kupnjom jer prema ovome ce igra biti dvostruko ako ne i trostruko bolja od stare verzije...

smanjit ce loading vrijeme u igri za 80%
izgladit ce fightng sistem u igri
novih avantura
povecat ce razlicitost izmedu NPC-ova
dodat ce D'jinni mod editor
itd...

Gwin
23-02-2008, 11:57
da. i ??

svi oni koji kupe original će moć besplatno skinut upgrejd s neta..

Tsumetai Ryujin
23-02-2008, 12:28
Adam Kicinski, head of CD Projekt RED spoke about publishing and the availability of The Witcher Enhanced Edition in different parts of the world: "Our goal is to make the Enhanced Edition available to all players all over the world. We are currently negotiating with our publishing partners to confirm availability dates. Our release date in Eastern Europe is May 16, and thanks to the great support from fans, we're confident that we will be able to bring the game to stores around the world on that date, as well. The retail release will be quite important for us, as we're not just improving the game itself, but want to improve how the title is packaged. For example, aside from the game DVD, we are planning to include a DVD with the D'jinii Mod Editor, as well as two additional adventures, a video DVD with extended material detailing the making of the game, a music CD with 29 tracks from the game, a music CD with 15 tracks of music inspired by the game, an 80-page instruction booklet, a 112-page official guide written by the game's developers, and a 50-page short story written by Andrzej Sapkowski. There will also be a map of the game world.SAs you can see it is quite an elaborate release and it is important to us that fans all over the world be able to buy this version of the game. Especially considering it will not be more expensive than the standard edition of the game! Fans that have already bought the game need not worry, however, because the new content and improvements will be available to them in the form of a downloadable update."

mravojed20
23-02-2008, 12:30
Zaboravili su dodati i bombonjeru unutra. :D

Rang€r
23-02-2008, 15:53
Sand a 50-page short story written by Andrzej Sapkowski.

jel to oanj lik sto napiso taj roman witcher? :S

Prince-Artas
23-02-2008, 16:34
jep

Rang€r
23-02-2008, 19:46
jep

imam lektiru a taj mjesec :)

CHOLIK
24-02-2008, 19:31
bilo bi dobro da je kretanje kao u Assassins Creedu,a ne da nemreš preskočit zidić od 30 cm.

Rang€r
24-02-2008, 20:15
mjesavina AC i witchera, sta bi to bilo xD

al skakanje je izbaceno, da bi se odrzala ona "linearnost" dakle da se nemozes gdje oces kretat, nemres ti ni proc da nema zapreke jer je negdje "nevidljivi zid"...

Rex Regis.cro
24-02-2008, 20:45
mjesavina AC i witchera, sta bi to bilo xDS
To bi bilo pre dobro da bi bilo istinito. :cry:

CHOLIK
25-02-2008, 15:29
Valjalo bi nagovorit neke od programera da ubace AC editor i tak će ljudi moć napravit tu kombinaciju :pray:

Rang€r
25-02-2008, 23:32
lol bolje ubacit ac mode u witcher, svejedno ce se ac tesko pokretat...

Rang€r
07-03-2008, 21:33
evo sad sam na kraju 3 chaptera... doso sam do kikimore quenovke...
shvatio sam sta znaci biti ownan u pojam... jos je samo citanje o njihovoj kraljici izazvalo ne susretanje, a sad moram prek nje... nisam ni pokuso se tuc, 1. put kamera mi se okrenula nisam se ni snaso ono 2 metra od mene pokusam bjezat za 5 sec me uvati i ono wtf jedan udarac and i'm dead :shock: je da tamo pise da moze nokautirat i jednim udarcem usmrtit lika al tak sta je pisano i za beasta i ostalu gamad... pokuso sam bjezat nazad i to mi je vrlo zabavno ko tetris :D i taman dodem do pola i neznam jel to bio nevidljivi zid il koji k, al nes me nazad odbilo i doslo jos kikija, a s leda kraljica, grune me i ja opet mrtav -.- to je bio 4. pokusaj dalje mi se vise neda sutra cu... mozd jos i danas...

Gwin
07-03-2008, 22:02
nemoj se uopće mlatit s njom..

bježi od nje, mlati njenu dječicu i lupaj "aard" po potpornim stupovim u pećini..
izbiješ stup, padne plafon.. samo pazi da ne padne na tebe..

Rang€r
07-03-2008, 22:14
nemoj se uopće mlatit s njom..

tu sam presto citat :D
skuzit cu ja vec nju, evo vec pol sata se hladim... to da ju netreba lupat... ni nisam ju lupo, đe ću onaku mrgu lupat, ko da ju čačkalicom udaram... sam me jos kopka kad kaze ono supports... neznam na sta mislim al mi smrdi na nes da ce se cjela pecina sursit il neki qrc, s druge strane mi smrde da poslje onih malih kikića dolaze veca gamad... pa bi stoprije trebo naci izlaz :)

Gwin
08-03-2008, 00:09
ona je u prvoj sobi..
u drugoj sobi ti je valjda 100 malih kikimorea i 3-4 kikimore warriora..
uglavnom, kroz njih se prošećeš, zvekneš 2-3 puta aard na stupove i zbišeš iz pećine..

Sybelius
08-03-2008, 10:18
I mene je ova beštija ispizdila dok nisam shvatio kako je eliminirati,a to je tako jednostavno i lagano.Eh koliko sam puta sam sebe pokopao.

kikl0p
08-03-2008, 20:20
treba mi pomoc kod ubijanja Ramsmeta,napadnem lika i doleti mi 15 njegovih guarda ono wtf

Gwin
08-03-2008, 21:18
group style, steel sword i blizzard..
niš drugo..eventualno Wolf za češći critical hit

kikl0p
08-03-2008, 22:05
¸nwm ubio sam ih

Durin
08-03-2008, 22:16
Prešao sam napokon igru do kraja.Mogu samo reći da mi je ovo vjerojatno najbolji RPG kojeg sam zaigrao unazad nekoliko godina i da mi je žao što RPGevi ovakvog kalibra ne izlaze više puta na godinu.

RIPtheREAPER
09-03-2008, 02:42
Upalio igru, vidio da me napada divovska bogomoljka, ugasio igru.
Posebno su mi se zgadile animacije u igri (ne ona pocetna koja je ok)

IGoR_2803
09-03-2008, 09:17

jedan od rijetkih koji ima ovakvo misljenje...

Durin
09-03-2008, 09:55

Tako je i meni bilo na početku, ali nakon nekog vremena nisam mogao prestati igru koliko mi se svidjela.

Windwalker
09-03-2008, 09:59

Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ali prema ovoj tvrdnji, jer postoji neka igra u kojoj se tebi animacije sviđaju???
Jer u Witcheru su vrhunske.

BINUX
09-03-2008, 16:52

Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ali prema ovoj tvrdnji, jer postoji neka igra u kojoj se tebi animacije sviđaju???
Jer u Witcheru su vrhunske.

Da fakat animacije su fenomenalne

Rang€r
09-03-2008, 22:43
cek koji to chapter, mozd sam to mogo ucinit a nisam? :D

mislim na ono kiklopovo....

bezimeni
30-03-2008, 13:09
Nabrijan pozitivnim kritikama na ovome forumu krenuo sam sa igrom.Igram ju drugi dan,jedno 5-6 sati.I prvi dojmovi,prosjek.Po meni ništa ovu igru ne izdiže iz mora slićnih rpg-ova.Igra je kvalitetna i dobra ali u odnosu na jedan S.W.KOTOR za moj ukus lošija.Nisam nešto extra nabrijan u smislu da jedva čekam da ponovno sjednem za komp kada je u pitanju ova igra.Lagano mi dosadna.Najvjerovatnije ću ju istjerati do kraja ali da ju pomislim pokrenuti ponovno nakon toga...nema šanse.
I da, kamera me živcira u ovoj igri.Nisu to baš nešto izveli.

mravojed20
30-03-2008, 13:17
Pa s kojom kamerom igraš?

Snake
30-03-2008, 13:31
Nabrijan pozitivnim kritikama na ovome forumu krenuo sam sa igrom.Igram ju drugi dan,jedno 5-6 sati.I prvi dojmovi,prosjek.Po meni ništa ovu igru ne izdiže iz mora slićnih rpg-ova.Igra je kvalitetna i dobra ali u odnosu na jedan S.W.KOTOR za moj ukus lošija.

a štaš, o ukusima se ne raspravlja. iako sam sw fan više me privlači tematika witchera. uz to, kotor je napravljen nakon 5 sw filmova tko zna koliko igara, dokumentarnih filmova i sl. A witcher? Koliko znam napravljen je tek po knjizi, priči koja još uvijek nije filmski uprizorena. S obzirom na to da je svijet the witchera prvi put vizualno prikazan i dočaran u igri, rezultat je i više nego fenomenalan. SW kotor je npr. imao mnogo toga kao predložak, imao je setting koji je viđen u filmovima (jediji, lightsaberi, poneke rase i sila...), bilo im je dovoljno tek malo mašte i inovativnosti. Ne znam što te razočaralo u igri da je vidiš kao prosjek, no u usporedbi s najboljim PC RPG-ovima prošlih godina Witcher je pravo osvježenje, kudikamo zabavniji od obliviona (smisleniji questovi) ozbiljniji i brutalniji od Neverwintera.

bezimeni
30-03-2008, 13:33
@ mravojed20 onom difoltnom,pogled poviše odozgo.Pehihirovita je ili je prespora i zna baciti blesavi kut u zatvorenim prostorima pa loviš lika.Vrijeme snimanja je sporo do bola kao i učitavanje.Definitivno umanjuje ukupni dojam.

W3DR4N
30-03-2008, 13:34
Meni je glavna odlika u Witcheru karakterizacija glavnog lika i njegove moralne dvojbe. U kotoru je to mlako izvedeno, i nemaš osjećaj dobrog i lošeg odabira. Oblivion niti nema odabire, što ga čini prepovršnim s te strane.

Outmind
30-03-2008, 13:34
Witcher je iznimno dobar rpg, i to zobog jako dobre priče, još boljeg settinga, miješanja arkadnog sa pravim rpg-om, i naravno geralta koji je THE antiheroj. Stvarno već dugo nisam igrao ovako dobar rpg, a kaj se kotor-a tiče, kada bi netko u postu bezimenog zamijenio riječi the witcher sa kotori obrnuto, slagao bih se u potpunosti.

mravojed20
30-03-2008, 14:28
@ mravojed20 onom difoltnom,pogled poviše odozgo.Pehihirovita je ili je prespora i zna baciti blesavi kut u zatvorenim prostorima pa loviš lika.Vrijeme snimanja je sporo do bola kao i učitavanje.Definitivno umanjuje ukupni dojam.

Ja sam isto igrao s tom kamerom na početku ali mi se puno više svidjela ona "OTS", praktički iz trećeg lica,puno je veći gušt tako igrati,navikneš se za 5 minuta.

Ne znam da li imaš patcheve instalirane, najnoviji,mislim verzija 1.2, skraćuje znatno loading time i save time.

U petom mjesecu će biti dostupna i Enhanced verzija igre, i to će se moć skinut s neta besplatno, brdo poboljšanja.

Taj ajmo ga nazvati patch će još ubrzati loading time(koji je sa sadašnjim patchem već dosta dobar).

Dodat će preko 50 novih modela NPC-ova tko da ne nalećemo stalno na iste likove.

Velik dio dijaloga i glasova će bit promijenjen, jer je sadašnja engleska verzija igre totalno srezana naspram ostalih verzija.

promjenjen inventory, i još mac toga.

Rang€r
30-03-2008, 14:37
Nabrijan pozitivnim kritikama na ovome forumu krenuo sam sa igrom.Igram ju drugi dan,jedno 5-6 sati.I prvi dojmovi,prosjek.Po meni ništa ovu igru ne izdiže iz mora slićnih rpg-ova.Igra je kvalitetna i dobra ali u odnosu na jedan S.W.KOTOR za moj ukus lošija.Nisam nešto extra nabrijan u smislu da jedva čekam da ponovno sjednem za komp kada je u pitanju ova igra.Lagano mi dosadna.Najvjerovatnije ću ju istjerati do kraja ali da ju pomislim pokrenuti ponovno nakon toga...nema šanse.
I da, kamera me živcira u ovoj igri.Nisu to baš nešto izveli.

a jbg, ja neznam po cemu se KOTOR tolko razlikuje od ostalih RPg-eva, igro sam ga prije neke 2 godine, i uninstallo igru nakon 20 minuta, ukusi jbg...

mozd sam krivo procjenio igru, kad budem imo vremena mozd ju budem opet probo al nevjerujem da ce bit bolje od witchera...

MTF*
30-03-2008, 17:32
mene zanima ovaj patch u 5.mjesecu...
ako sam npr. doso do 50% igre i stavim taj patch di ima vise misija i sta vec...
ocu puno tog propustit, moram nadoknadit il tuzno ispocetka?

Rang€r
30-03-2008, 19:46
mene zanima ovaj patch u 5.mjesecu...
ako sam npr. doso do 50% igre i stavim taj patch di ima vise misija i sta vec...
ocu puno tog propustit, moram nadoknadit il tuzno ispocetka?

a sta ak sam stao na 90% igre :shock:

ma valjd cu dotle vec prec igru xD

Gwin
03-04-2008, 13:29
SA witcher? Koliko znam napravljen je tek po knjizi, priči koja još uvijek nije filmski uprizorena.
nažalost je..
http://www.imdb.com/title/tt0300657/

i pametnije je preskočit sve skupa

Unnamed
06-04-2008, 15:19
Igra je preduga, to bi i bilo dobro da nema dosadnih dijelova. Sejvovi mi zauzimaju 5gb. Kad uprem F5 ne napravi quicksave, nego obicni.

Snake
06-04-2008, 22:00
pa obriši one koji ti ne trebaju pa neće bit 5gb. što se tiče dužine igre, bolje da je preduga nego prekratka

Rang€r
07-04-2008, 13:26
evo ja sam imo malu čarku s bratom pa mu obriso WoW, jbg on meni pobriso Withcer i jos neka sranja.... jbg on je na dobitku ima nekoliko dana socijalnog zivota a ja nemam sejvove :(

Outmind
07-04-2008, 14:08
E jbg i ja sam svoje stare pobrisao nakon kaj sam vidio da mi 4.5gb zauzimaju. Gdje si zapeo, ak je pri kraju četvrtog acta onda ti sejvove mogu poslati ja.

Rang€r
07-04-2008, 21:25
E jbg i ja sam svoje stare pobrisao nakon kaj sam vidio da mi 4.5gb zauzimaju. Gdje si zapeo, ak je pri kraju četvrtog acta onda ti sejvove mogu poslati ja.

ma, zapeo sam na pocetku petog chapteru, bas sam se bio šorao po old vizimi, tu mi je igra postala fakat brutalna prije bi se zaletio bez jebiga u grupu vojnika, ovdje sto dalje od borbe to bolje :) da ne spominjem kak zna nekad zastekat, gore neg u mocvari...

Outmind
08-04-2008, 11:38
Ja sam baš sad pred vratima old Vizime, dakle ne baš tako daleko od tvoje pozicije, ako hoćeš daj mi msn ili neš pa ti pošaljem save.

Rang€r
08-04-2008, 12:51
Ja sam baš sad pred vratima old Vizime, dakle ne baš tako daleko od tvoje pozicije, ako hoćeš daj mi msn ili neš pa ti pošaljem save.

ma netreba, opet cu ga igrat vjerojatno kad enchanted izade, nemam vremena sad... AC izaso... xD

mravojed20
12-04-2008, 21:30
Izašao je najnoviji patch koji donosi hrpu novih stvari i poboljšanja:

http://www.crovortex.com/novosti/clanak ... tcher.html (http://www.crovortex.com/novosti/clanak-3327-The_Witcher.html)

Snake
12-04-2008, 21:58
nije mi sad jasno jel ovaj enhanced zapravo patch ili čitava igra (novo izdanje) s dosadašnjim pečevima i novostima koje su obećali?

mravojed20
13-04-2008, 09:41
Enhanced je patch koji još nije izašao. Moći će se instalirati na običnu verziju Witchera. Ali izaći će i Enhanced izdanje igre, sa svim patchevima,uključujući i taj,i par dodatnih dvda u kutiji,mapom itd. po cijenu standardne verzije igre.

Rang€r
13-04-2008, 11:32
nice, nadam se da ce neko napravit nes dobro uz pomoc onog D'Jinnia... npr. animaciju za skok ako je ikako moguce...

Bishop_45_(2)
13-04-2008, 15:45
ce izaci to na steamu ?

Outmind
13-04-2008, 20:07
Eto, prešao sam witchera prvi put, na strani ordera. Sad ću pričekat patch pa ću prijeći sa elfovima i koa loner. Međutim, imam par pitanja, ali pošto su spojlerska napisat ću ih bijelo. Sva se odnose na radnju poslije 3 chaptera, tak da oni koji su došli dalje ili prešli igru mogu pogledat:

Gdje je zapravo raven's armor? Našao sam samo jedan dio u onoj krpiti sa Berengarom, ali rekoše npc-evi da je raštrkan u nekoliko kripti, a ni u jednoj drugoj kripti nisam niš našao

Tko je onaj asassin iz animacije na kraju?

Kako dokazati da je ona kurva kćer od onog lika?

Dao sam Seleni u 4 chjapteru onaj wreath of immortels, ali se niš nije desilo, tj rekla je da je oslobođena, ali nije bila...

A sad, jedan easter egg. Ne znam jeste li skužili, ali neki npc seljak u chpter 2 u vizimi zviždi na Darth vaderovu temu iz starwarsa :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Anywway, sad sam skroz tužan što sam ga prešao, ali to je samo znak da mi je igra bila izvrsna. Kao što mnogi prije rekoše, jedan od najboljih i najdubljih rpg-a, usudio bih se reći ikada. Možda nije za svakoga s obzirom na dubinu ili poruku, ali lijepo je vidjeti igru koja čovjeku jasno daje do znanja da u životu rijetko kada postoji pravilan izbor.

Tsumetai Ryujin
13-04-2008, 21:03
2. Pravilo spoilera

- Spoilere treba pisati na sljedeci nacin (i nikako drugacije):

[tekst spoilera ovdje]S<- spoiler

- spoiler je obvezno napisati u font size "Tiny", a uglate zagrade normalnom velicinom i naravno strelicom ("<- spoiler") naglasiti
- Krsenje ovog pravila se strogo kaznjava
Zar nisam bumpao thread? Evo budem jos jednom.

Snake
14-04-2008, 13:52
jel ovaj 1.3 patch obuhvaća fixove i updejte 1.2 patcha i 1.2a ili moram i njih imat

MasaKrisT
16-04-2008, 12:07
zapeo sam u Hairi Bear innu,cekam onog mesengera vezanog uz salamandera,i sta god mu kazem odbije me:/

Outmind
16-04-2008, 12:17
Umm, misliš baš onog halflinga u samom inu pri početku chapter 2 ili onog lika koji visi vani pred inom kasnije u chapteru? Ak je onaj prvi u pitanju, kad pričaš sa njim kad padne mrak odi u onu kuću koju je spomenuo i pobij one duhove, te nakon toga odi u dyke. Ak je ovaj drugi, samo moraš pričat sa njim dok ne počne trčat, onda samo odeš za njim do njegove kuće i kokneš ga.

MasaKrisT
16-04-2008, 14:08
Hm duhove vezane uz ono vino sam davno rjesio,sad u 2 chapetru,trebam sa shani oko autopsije pricati,a tom liku u innu mogu prodati salamanderove bedjeve,piti snjim,nasilno probati iznudit informacije ili mu ponudit 100 orena..i svaki put mi kaze nek se nosim..ok probat cu ovu drugu shemu:)thx

Hidraulicar Kreso
16-04-2008, 14:41
Ovako imam problem, zapeo sam na witcheru. U selu sam gdje sam trebao ubiti The Beast, veliki vatreni đukac. Njega sam ubio i pokupio dokument sa kojim mogu u grad, ali trebam nać tipa koji se zove Mikul. On je na vratima grada koja su preko rijeke, i nema drugog puta do njega nego preko rijeke. Kako doć do njega.

Outmind
16-04-2008, 15:15
Pa imaš 2 mosta, jedan kraj sela i jedan kraj kripte. Kojim god mostom krenuo dođeš na drugu stranu, i odande možeš na oba vrata. Mislim da je mikul na onim vratima kraj mosta bliže kripti, dakle gore desno na mapi.

MTF*
16-04-2008, 15:42
koje ste sve zenske rjesili? ^^
btw ak na pocetku odbim neku, jel ce kasnije opet ponudit? XD

Hidraulicar Kreso
16-04-2008, 17:44
Pa imaš 2 mosta, jedan kraj sela i jedan kraj kripte. Kojim god mostom krenuo dođeš na drugu stranu, i odande možeš na oba vrata. Mislim da je mikul na onim vratima kraj mosta bliže kripti, dakle gore desno na mapi.

tako je ima dva ulaza, ali meni je na mapi mikul označen između ta dvoja vrata, i bio sam na onim vratima bliže cryptu, ali tamo su samo dva guarda koja mi kažu da tražim mikula

Outmind
16-04-2008, 18:02
A-ha, sry krivo sam ti rekao. On ti je na međuulazu, preko puta mlina.