Pogledaj cijelu verziju : The Witcher
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
Ja na temelju svog iskustva u prvih 10min mogu ocjenit kakva je igra...i još uvijek mi uspijeva u 90% slučajeva bit u pravu. I ne samo meni, nego pretpostavljam i ostalima. Prvi dojam je najvažniji, htjeli priznat ili ne. Naravno, neznam za druge al eto, Karlovo mišljenje podržavam ako je takvo. Podržavam ga i ako će ga promijenit možda u dogledno vrijeme, bilo na bolje ili na lošije.
I on ne abjuza igru, svatko ima pravo doć ovdje i srat po igri, uostalom može srat po cijelom forumu po svakom filmu, igri, knjizi, seriji i šta ja znam kaj već ne, to je njegovo pravo, odnosno svačije pravo.
ScorpiuS
04-01-2010, 20:20
Istina ali je prvi dojam vrlo važan. Tako sam ja odmah htio bacit Witchera kroz prozor jer nisam skonto ni mačem lupit neprijatelja.
Well... nemože bašSsrati samo zato što ti se nešto ne sviđa. Razumijem ako je argumentirano, ali na temelju osobnog dojma možeš samo izraziti svoje nezadovoljstvo, jer pljuvati po nečemu samo zato jer ti se dotično ne sviđa nije u redu.
Čovjek pljuvao igru? Gdje? Ja vidim da je napisao samo da mu je dosadan, onda ga neki napali, nakon toga je napisao da nije retard da abjuza igru, čovjek zna o čem govori. Ono, napisao je 2 posta na tu temu, sve lijepo i uredno ko gospodin čovjek. I nije da ga branim, branim samo common sense
Nisam izravno na njega mislio :)
Nego općenito. ^^
Dobro, to je druga stvar onda :) Al ipak...mah, neću dalje bljezgarit, odoh pit čaj 8)
Karlo_from_Bjelovar
04-01-2010, 23:54
normalno da nisam u krivu, ono ak nemaš pametnijeg za radit, ak ti se neš igra, nije loše abjuzat neku igru, jer na osnovu pola sata je prilično loše zaključit da je igra loša >.>
ja sam rekao da mi je igra dosadna... sve mi se odvijalo presporo... puno se govori, malo kaze... stao sam tamo gdje se ude u neko selo pa te cucki napadaju... onda sam jos malo igrao, izasao iz igre, i vise je nikad upalio... nakon nekog vremena mi je trebalo mjesta na hardu... i - woila...
ako mi je dosadno naci cu nesto sto ce mi se svidjet iz prve...
ugledaj se na arala, poglec kak me on lijepo kuzi... :D
Mirogamemasta
05-01-2010, 00:35
Ma dobro... samo je cudno da si osudio igru nakon samo pola sata igranja.I nekim RPG - ovima treba vise vremena da dodes do određenog djela gdje se prica zakuha i pocne biti zanimljivo.
Da ja sad dam jedan primjer. Igrao sam Hellgate London. Nakon sat vremena igranja mislio sam da igra moze stati uz rame Diablu. Nakon sto sam presao 1/3 igre skuzio sam da su leveli doslovno napravljeni sa copy-paste metodom i da je voice-acting katastrofa.
NPC imaju dijalog kao da se nalaze u srednjem vjeku, a ne u postapokalipticnoj buducnosti Londona.
WOW - like questovi me nisu odusevili. Donesi 10 djelova ovoga ili zakolji 20 zombija i vrati se nazad po novi set papuca koji ces dobiti za nagradu. :thumbs1:
Taj recept vrijedi za MMO posto je u multiplayeru sve zabavnije, ali ovdje dok sam prelazio solo pocelo je biti dosadno.
Presao sam igru do kraja.
Probao sam ponovno odigrati sa summonerom, ali sam ubrzo prekinuo, jer mi se nije dalo vise.
Ono sto zelim reci, mozda si trebao dati igri sansu i odigrati malo dulje, pa onda doljeti odluku.
Karlo_from_Bjelovar
05-01-2010, 01:15
od kad sam kupio ovaj komp (8. mjesec 2008.), nisam igrao vise od 2-3 "novije" igre vise od pola sata... igro sam pure, mirrors edge i ass. creed... probao sam ih jos cca 3-4, ali mi se nisu svidjele...
zivot je prekratak da trosim vrijeme na nesto sto bi mi kasnije EVENTUALNO postalo zabavno, a nije obavezno (skola i ine piz****je)....
Mirogamemasta
05-01-2010, 01:39
Ako nemas vremena za igru to je onda druga stvar... tu se onda slazem s tobom.
Wishmaster
05-01-2010, 02:01
Vrat'će se on...
Nitko ne odbija THE igru.
:D
Nakon sto sam presao 1/3 igre skuzio sam da su leveli doslovno napravljeni sa copy-paste metodom i da je voice-acting katastrofa.
bome ti je dugo trebalo.
IGoR_2803
05-01-2010, 09:30
Prvi dojam je najvažniji, htjeli priznat ili ne.
meni je prvi dojam za Hellgate: London bio - jawdropper... bio sam oduševljen, puno sam očekivao i prilikom kreacije lika bio sam entuzijastičan... dakle prvi dojam -> prejebena igra... nakon 20, 25 min slijedio je -> uninstall... :wink:
E viš meni ne, čim sam zašao za drugi ugao gotovo. Barem mi nije sjela u prvih minutu dvije, a nakon pol sata je bilo još i gore. To je bilo jedinih pol sata kaj sam igrao. Naravno, taj osjećaj svaka osoba drugačije doživljava; il je prvo wow efekt ili odmah sve padne u vodu.
Vidiš, kod witchera čak nisam nit znao kaj da mislim, combat sistem me ubio u početku al me atmosfera bolesno držala, mislim si dat ću mu šansu. Danas, nakon prelaska, je sasvim druga priča. Mogu reć da sam zadovoljan igrom :)
Mirogamemasta
05-01-2010, 10:54
Nakon sto sam presao 1/3 igre skuzio sam da su leveli doslovno napravljeni sa copy-paste metodom i da je voice-acting katastrofa.
bome ti je dugo trebalo.
Znas kako to ide, svidjela mi se na pocetku igra, pa sam mislio da ce se na kad tad iza nekog ugla promjeniti, ali nazalost nista. :(
Windwalker
05-01-2010, 13:35
bome ti je dugo trebalo.
Znas kako to ide, svidjela mi se na pocetku igra, pa sam mislio da ce se na kad tad iza nekog ugla promjeniti, ali nazalost nista. :(
Već sam se uplašio da o Witcheru pričate.
Onda sam se sjetio da govorite o Hellgate London, i.g.r.i.c.i. (DA, i.g.r.i.c.i.) koju kao da je napravio propali ferovac, koji je pao sve predmete, jedino iz Programiranja i programerskog inženjerstva (PiPI :D ) imao 2.
Mirogamemasta
05-01-2010, 14:17
:D Pa nebi ja tako o Witcheru pricao. Sta ti je. To je odlican RPG. Skidam kapu dolje za Witchera.
Jedino mi je zao sto kod djela sa werewolfom nisam odmah otisao u njegovu kucu. Mislio sam da cu se kasnije moci vratiti nakon sto obavim quest, ali sam ipak poljubio zatvorena vrata.
Evo i mene uživam opet u Withceru. Prvi put da igram 1,4(tj 1.5 ali je od 1.4 ee) verziju, grafika je ljepša, dijalozi su bolji, Geralt je kulniji.
Koliko god da mi se sviđao kaos i neznanje prilikom prvog prelaska i koje je uzrokovalo nezavršavanje par jako dobrih questova još više guštam sada kad igram s game guideom i kad točno znam kako ce moje odluke utjecati na svijet i koji quest cu sljedeci napraviti, da bi vremenski tok svega toga bio što realniji. Inače sad sam pri kraju chaptera 2, obavio sam sve side questove do sada koji su mi nakon mass effecta sjeli kao budali šamar jer su genijalni(doduše sve je to skupi 10 ovoga ili onoga) ,ali kako se samo nadovezuju na main quest to je za nepovjerovati.
Zakon mi je kako neki naizgled side quest preraste i/ili se spoji sa main questom, a sve bi to bilo nemoguće ili teško izvedivo bez game guidea.
Ako tko nije prošao igru sa istim toplo mu preporučam jer igra dobiva skroz novu perspektivu
ja sam ga na zadnjem prelasku(neutral) koristio par puta, stvarno je super, mogo bi još jednom preč koristeči ga cjelo vrijeme :>
e da, jeste se vi ikad boksali sa eskelom? ja nisam nijednom, al sam bio pročito prije par tjedana u guidu da se to može xd
Da, ništa posebno, samo se boksaš (AFAIK, ništa ne dobiješ - neznam, davno sam prelazio^^ ) To možeš napraviti čim daš Triss napitak.
pih nakon što joj dam napitak, bmk za boksanje onda xd
http://xs.to/thumb-B0A4_4B4CB7D2.jpg (http://xs.to/share-B0A4_4B4CB7D2.html)
Evo, sada imam drugu knjigu u kolekciji. Kada završim sa čitanjem onda čekam Times of Contempt. :)
Wishmaster
12-01-2010, 19:20
Od kud si naručil?
Kolko platil, poštarina i tak.. ?
Kupio sa Amazon-a. Platio sam knjigu 7.99$ i poštarinu 7.98$ , dakle 15.97$ sveukupno. Trebalo je jedno pet tjedana da dođe. Kupio sam je 19.12.2009, naravno da sam htio brže platio bih expresnu dostavu (dan-dva nakon narudžbe stiže na adresu) ali to je nekih 30-ak dolara tako da mi se ne isplati previše, a i sada kada sam je dobio izgleda da se čekanje isplatilo. Jako. :)
http://www.amazon.com/Blood-Elves-Witch ... 313&sr=1-1 (http://www.amazon.com/Blood-Elves-Witcher-Andrzej-Sapkowski/dp/031602919X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1261174313&sr=1-1)
http://xs.to/thumb-B0A4_4B4CB7D2.jpg (http://xs.to/share-B0A4_4B4CB7D2.html)
Evo, sada imam drugu knjigu u kolekciji. Kada završim sa čitanjem onda čekam Times of Contempt. :)
Grizeš nokte cccc....
He he, inače ja sam sad u 3. chapteru, malo mi igra sporije vrti u Trade Qarteru, i toliko me živcira taj treci chapter zbog toga, ajde bar nije dug ko drugi(iako je jedan od najzanimljivijih djelova igre poradi toga što ''definiraš'' svoju prošlost u ovo chapteru).
Lol :)
Navika, koje se odvikavam ^^
Also, svima u tome chapteru bloka i u petom također =)
Wishmaster
12-01-2010, 21:17
Trade Qarter
Mislim da mi je prosjek bil 10 fpsa tu. :D
Sljedeći chapter je predivan. Samo da te upozorim...
Idući je relativno ok, peti je problem :)
Znam, igrao sam, prošao sam.
Witcher: Enhanced Edition Director's Cut na Steam akciji za 39 kuna.
O jebo te led :pray: :pray: :pray:
witcher u digitalnom izdanju ko da ga i nemaš... witcher enhanced edition ima najbolju kutiju ikad, al IKAD, digitalno izdanje istog i vrijedi nekih 10% cijene box izdanja
ScorpiuS
25-06-2010, 10:17
Dali više vremena provedeš gledajući kutiju ili igrajući igru?
IGoR_2803
25-06-2010, 10:30
apsolutno nevažno, neki ljudi vole imati takve stvari zbog kolekcionarstva... nije isto imati knjigu u pdfu na kompu i u hard cover izdanju recimo... možda nije najbolji primjer ali eto...
Wishmaster
25-06-2010, 10:32
Zakaj Director's cut? Ima kakav bonus ili?
dobro pitanje... s obzirom da mi je kutija pored monitora
da ne govorim kolko je koristan game guide koji se dobije u boxu, pa mapa, pa kratka priča the witcher. čak i onaj cd music inspired by witcher ima dost kul stvari na njemu
Ništa od toga nije korisno, niti pretjerano kvalitetno izrađeno.
Kupio sam EE u boxu, ali bi ga sad kupio još i preko Steama.
Autopatchanje i stalna dostupnost, diskovi se neće habati i box će zadržati integritet.
Mirogamemasta
25-06-2010, 16:23
apsolutno nevažno, neki ljudi vole imati takve stvari zbog kolekcionarstva... nije isto imati knjigu u pdfu na kompu i u hard cover izdanju recimo... možda nije najbolji primjer ali eto...
Ne... to je zapravo i najbolji primjer do sad.
Jednostavno je drukcije fizicki posjedovati neku igru, nego software na kompu.
Software dode i ode, a kutija ostaje zauvijek. :D
Ne, obratno je. Digitalizirani softver je zauvijek tvoj. CD-i se izgrebu, kutije slome, zagube, posude.
Ja sam kupovao igre u boxovima, dok nisam otkrio Steam koji ima nebrojene prednosti.
Mirogamemasta
25-06-2010, 17:41
Imas pravo. Zato ja vise ne posudujem orginale. :D Desilo mi se par puta da je cd puknuo kad god ga posudim nekome. :(
Bas sam si prije par dana slozio novu konfu i dok sam premjestavao stvari sa jednog harda na drugi izgubio sam AVP.
(isto tako sam mogao i slucajno CD slomiti )... nije bitno.
Meni je jednostavno bolje posjedovati fizicki CD nego imati software negdje na hardu.
Wishmaster
25-06-2010, 17:45
Ne, obratno je. Digitalizirani softver je zauvijek tvoj. CD-i se izgrebu, kutije slome, zagube, posude.
Ja sam kupovao igre u boxovima, dok nisam otkrio Steam koji ima nebrojene prednosti.
Aha. I onda Steam ode u tri krasne zajedno s svim tvojim igrama...
Deadwalker
25-06-2010, 18:26
yeah right :roll:
Aha. I onda Steam ode u tri krasne zajedno s svim tvojim igrama...
Nemoguće da se Steam ugasi. Generira enormnu zaradu i u interesu je izdavačima da postoje, pa Valvu besplatno hostaju igre.
Uostalom, u Steamovom ugovoru ti piše da su sve igre osigurane.
ScorpiuS
25-06-2010, 19:13
Osim toga, kada bi se ugasio bilo bi sudskih tužbi up the ass.
Ima li koji drugi način da nabavim u Vizmi onu drogu osim od onog lika iz krčme koji mi je prešel na drugi svijet?
ScorpiuS
26-06-2010, 02:21
Ima li koji drugi način da nabavim u Vizmi onu drogu osim od onog lika iz krčme koji mi je prešel na drugi svijet?
Po noći ubijaj Salamandere po Nonhumans districtu.
mislim da i od jethroa možeš nekak nabavit
Sybelius
26-06-2010, 15:19
progooglaj malo za recept,i ja sam prvi put morao napraviti.U slucaju da ne nadjes kod salamandera.
The Witcher kolekcija <3<3<3
http://img580.imageshack.us/img580/5508/witcher.th.jpg (http://img580.imageshack.us/i/witcher.jpg/)
Wishmaster
29-06-2010, 10:02
Najs.
Od kud ti ove kocke i od kud ti ova druga knjiga?
Ja mislil da su preveli samo ovu crvenu i blood of elves...
Kockice, what, otkud ti to? :)
srpsko izdanje
kaj ne vidiš da piše "POSLEDNJA"
Wishmaster
29-06-2010, 10:13
Ma vidim...
Ček, to je Blood of Elves?
Ne, ima The Last WishSi The Sword Of Destiny.
Arbiter of Change
24-07-2010, 20:57
Nešto me pere da bi igrao Witcher, ali nemam vremena pa evo modova koje sam mislio staviti. :(
http://www.moddb.com/mods/the-witcher-texturen-mod
http://www.moddb.com/mods/witchercharactermodels
http://www.moddb.com/mods/full-combat-rebalance1
http://www.moddb.com/mods/scabbard-mod
http://www.moddb.com/mods/the-witcher-perfect-blood-mod
http://www.moddb.com/mods/the-witcher-dark-geralt-mod
Korice! :)
Korice. Arby volim te. :pray: :pray:
Sada se ide Witcher ponovo odigrati. :)
Windwalker
24-07-2010, 22:26
Skinuo sam si soundtrack i sad stalno slušam te mi raste želja da opet igram.
Osim što mi je najdraža igra ikad, ima i najbolju glazbu.
Meni se već mjesec dana full igra Witcher, ali ga odgađam za bolje dane... Ovi modovi mi baš i ne izgledaju impresivno, eventualno bolje texture. Obavezno javite kakvi su u praksi i da li unose neke nestabilnosti i sl., a ja idem plakati u kut što nisam uzeo igru dok je bila 5 eura na Steamu :cry:
Ja još stojim na Act IV ili Chapter IV kako god, i nikako da pređem, valjda će me ponukati izlazak Withcera II, inače igra, sve 5!
Duke of Earl
25-07-2010, 09:49
Full Combat Rebalance i Perfect Blood su mi dovoljni da ponovo odigram igru kad dovršim s savršenim Morrowindom, i tako još nisam igrao Enchanced Version.
baldrick_
26-07-2010, 08:53
01. zašto je mnogo lakše ubiti pojedine protivnike (kao što su ghoulovi) sa strong style, iako piše u dnevniku da bi trebalo da se koristi group style kad su, jelte, u grupi? group style mi se jedino pokazao koristan protiv onih zelenih vukova.
02. jel se parry i dodge rade automatski? jel se pod parry podrazumeva ono "udari dva puta po strelici da skočiš u stranu"? ako jeste, jel je taj parry uopšte koristan nekako (možda tek samo kad se dodatno nabudži)? probao sam da skačem u stranu nekoliko puta, al džabe. da li se dodge koristi samo u borbi pesnicama?
unapred hvala
da bi group style bio efektivan, moraš ih pustit da dođu blizu.. dok su oni razmaknuti metar-dva jedan od drugog lakše ih je ubit strong stilom
ali kad te napada grupa i kad su blizu, group style je brutalan, pogotovo ako imaš neki knockback enchantment na oružju
dodge i parry nisam nijednom upotrijebio
baldrick_
26-07-2010, 09:17
ok, imaću to na umu.. borio sam se protiv 2 ghoula, jedan ispred mene, a drugi me seckao sa leđa. sa group stilom su me razneli, dok sam sa strongom prošao skoro bez ikakve ozlede, pa mi je zato bilo čudno
Horny Devil
26-07-2010, 10:01
Uzmi u obzir da neki bonusi grupnog stila funkcioniraju tek kada se Geralt bori protiv 3 ili vise protivnika. Kada se bori protiv dvojice grupni stil nije toliko efikasan kao kada se bori protiv vece grupe.
Da, mislim da i piše na opisu skilla od koliko neprijatelja (min) grupni stil funkcionira. Na 2 neprijatelja je smeće, na 4-5 je brutalan.
baldrick_
26-07-2010, 16:34
nisam primetio..
nego, ubili krčmara olafa!? wtf, šta sa 20 kila stvari koje su mi bile kod njega???
Horny Devil
26-07-2010, 17:22
U Act-u 2 potrazi krcmara u Heary Bear Inn-u u Vizimi. Mislim da bi sve spremljene stvari trebale biti kod njega.
Evo ja sam danas završio igru, neutralnim putem.
Što reći osim - remekdjelo gaming industrije, ovakvih igara treba više.
Možda jos jedino zaigram one module Side Effects i Price of Neutrality.
Nestrpljivo čekam dvojku.
Windwalker
26-07-2010, 20:02
Odigraj ih, pogotovo Price of Neutrality.
Kratko, ali slatko.
Ja sam odustao od tih "modova" pošto me odbio nedostatak voice actinga. Witcher te razmazi genijalnim dijalog animacijama i onda ti ovo dođe ko šamar :(
Windwalker
26-07-2010, 22:28
Kaj?
Side Effects i Price of Neutrality imaju voice acting.
baldrick_
26-07-2010, 23:26
jel ste znali da sa patchom 1.5. dolazi 5 fan-made kampanja? verovatno su barem ok čim dolaze u zvaničnom izdanju. planiram da to sve odigram
Kaj?
Side Effects i Price of Neutrality imaju voice acting.
Onda sam pobrkao, valjda sam igrao neku od ovih 5 što je baldrick spomenuo!? Ili su naknadno dodali VA na SE i PoN!?
Tih 5 su kao najbolji fan-made moduli koji dolaze sa patchem, te nemaju voice acting, a ova dva, price of neutrality i side effect su official moduli i imaju i animacije i voice acting.
Onda to moram obavezno odigrati :pray: Nemate pojma koliko mi se jako igra Witcher.
Arbiter of Change
27-07-2010, 12:20
Bartuče, stavi ovaj combat mod koji sam linkao ranije i onda se žali da je igra prelagana. :eyebrows:
A ne znam jel valja!? Borba u originalu je dobra, ali nekako nemam povjerenja u mod koji mijenja tako veliki segment igre. Ipak su tu i skillovi i pravila i animacije poteza i računice damage-a itd., skeptičan sam...
baldrick_
27-07-2010, 15:27
ja nikad ne instaliram te fan-made modove.. želim da igram igru kako su je proizvođači zamislili, ako su oni ljudi odlučili da borba treba da bude takva, onda je to takva borba. to je to delo, a više nije celovito kad se modifikuje tako. to je kao kad bi uzeo pa zamenio stranice neke knjige koje mi se ne sviđaju stranicama koje je napisao neki fan
a da je prelagana - jeste, žao mi je što nisam odabrao najteži mod, pa da napici dođu do punog izražaja. baš sam se naložio na te formule itd. ne ulazim u kriptu dok ne napravim necrophage oil i sl.
Ja sam zadnji prelazak odigrao na najvišoj težini baš zato što sam mislio da će potioni i bombe doći do izražaja, ali i tamo ti je pre lagana. Istina da je alkemija nešto važnija, ali ne dovoljno. Bombe su i dalje bespotrebne, i dalje ti trebaju samo osnovni potioni, a ulja su također opcija. Fali još jedna extra težina, možda čak i dvije...
Windwalker
27-07-2010, 18:46
Ja sam tamo u zadnjem chapteru napravio 20 potiona koji ti regeneriraju healh i 40 onih koji ti odmah vrate trećinu heltha (već sam zaboravio ime), a potrošio sam ih jedva 10.
Onaj epilog sam samo bacao Igni i sve je padalo.
Lagano je, ali nema veze.
Ova igra se igra zbog priče, atmosfere, najboljeg fantasy ugođaja, likova.
baldrick_
27-07-2010, 20:06
kad kažeš nešto kao "ova igra se igra zbog..." zvuči kao da to važi za sve ljude na svetu. trebalo bi da govoriš u svoje ime. siguran sam da ima mnogo ljudi koji igraju the witchera zbog borbe, razvoja lika, pravljenja napitaka, itd. čak ima jedan lik na rpg watchu koji pati od add-a, pa mu onda priča ništa ne znači jer je pola sata posle cut-scene već zaboravio šta se u njoj desilo. da ne pominjem kako je "najbolji fantasy ugođaj" delimično subjektivna stvar
Počeo ponovno igrati i ovaj puta mislim odigrati do kraja (zadnji put sam počeo chapter 2 no uletio Orange Box i Mass Effect, pa mi se nakon njih nije dalo igrati više).
Obavio sam neke poslove za Reverenda i sada moram naći neku trojicu i obavit neke stvari za njih.
Igra mi je za sada dobra, jedino mi se čini da će side questovi biti čista dosada (nabavi mi xx ovoga i onda yy onoga) te me malo iziritiralo što sam jedno 10-15 puta morao putovati između dvije iste točke.
@Maloki, imaš side questove koji su genijalni i imaš contract questove koji su smeće kao što si ih opisao...
Tu vrstu side questova trebaš tretirat baš tako, kao nešto sporedno, ono naletjeti ćeš na iteme koje trebaš donijeti pa kad si u blizini odmah ih i ostavi, nemoj se zbog toga šetkati vamo tamo.
Samo gledaj ne pređeš u novi chapter jer se ne možeš vratiti na sve lokacije, pa ti quest propadne.
Ja mislim da ću po prvi put odigrati neku igru drugi put, prvo preći te official module i onda ispočetka sve, ali druge izbore raditi u igri, da vidim i drugu stranu svega toga.
Jedino ako znate vi koji igrate, možda, postoji li neki mod za novi ili modificirani difficulty razinu?
Prešao sam ovaj puta na hard i bilo je i više nego lagano.
Inače nisam fan modova u igrama, ali ovo bi mi stvarno dobro došlo.
Kako je Batruc rekao, ulja se rijetko koriste, bombe nikada, samo osnovni potioni, jer stvarno nema potrebe za ostalim.. a bilo bi baš zanimljivo vidjeti recimo onaj black blood potion da postane potreban, pogotovo u kasnijim chapterima..
Duke of Earl
28-07-2010, 15:56
Pa probajte Combat Rebalance dovraga, izgleda kao stvarno odlično odrađen mod, ima čak i dobar trailer :)
baldrick_
28-07-2010, 22:05
igra me često izbacuje na desktop uz "the witcher has encountered an error..." poruku, uglavnom u toku usnimavanja. tome uglavnom prethodi kompletno zacrnjenje ekrana (vide se samo imena objekata - "floating objects") ili samo mape. ponekad posle toga usledi blue screen of death. imam enhanced ediciju, skinuo sam 1.5 patch (koji otklanja zaštitu), ali džabe. šta da radim da bih ovaj problem rešio?
Kupi igru, košta 116 kuna, a vrijedi svake lipe :D
Završio Chapter 1, borbu sa The Beastom sam morao ponavljati 6-7 puta jer sam imao neki retardirani bug - naime ne bih se uopće mogao pomaknuti niti napadati (ne, nije u pitanju pain, Geralt je i dalje vitlao mačem i gore nije bilo znaka za pain) samo da bih na kraju 2-3 puta zamahnuo mačem i svi neprijatelji pali mrtvi.
Nešto čujem da Steam verzija igre i nije neka sreća!? Da ima hrpa bugova!? Ja znam da na non Steam verziji EE nisam naišao na niti jedan jedini bug tokom čitave igre.
ja nisam naišao ni na jedan bug tokom 1.0 verzije... il je to bila 1.1, 1.2
=PcP=F@N
01-08-2010, 14:28
zasto bi bilo razlike izmedu steam i retail?steam je samo zastita,zasto bi oni dirali u sami kod igre?
Duke of Earl
01-08-2010, 20:57
Full Combat Rebalance rula neopisivo. Igram na normal (ima i hard i insane), i oni barghesti odma na početku 1. chaptera su me razguzili ko curicu. Borba više nije stajanje na mjestu i klikanje za comboe, već se cijelo vrijeme treba kretat i izbjegavat napade s boka i s leđa, kao u stvarnosti. Običnog bandita bez armora Geralt sad ubije jednim zamahom mačem, što je i u sukladnosti s loreom, gdje je on ipak gotovo nepobjediv u borbi 1 na 1. Ali istih tih 4 bandita te mogu ubiti za 2 sekunde ako im dopustis da te okruze. Također, alkemija je sad i na najlakšoj težini prijeko potrebna i treba dobro razmisliti prije bilo kakvih sukoba. Sad mi je čak i riješavanje onih sidequestova s oglasnih ploča zabavno i izazovno iskustvo tako da za mod ide ogromna preporuka.
Dark Geralt i Blood modovi koje je Arby preporučio su također na vrhunskoj razini i meni dosta poboljšavaju dojam igre.
Jedino mislim da imam neki bug u igri, kad se levelam i imam recimo samo 3 bronze talenta, nemogu upgrejdat prvi nivo strenghta, piše da trebam silver, a vidim da je obojan u broncu. Ne sjećam se tog iz prvog prelaska igre. Čitao sam na stranici ovog FCR moda da to nije do njega, već da je neka vrsta buga u orginalnoj igri, ali na netu nisam ništa pronašao.
Počeo igrati chapter 2 i neizmjerno je bolji od prvog koji me u potpunosti ohladio od igre te sam skoro odustao od nje.
Idem sad van i navečer nastavak :)
Windwalker
02-08-2010, 19:02
Pa i Chapter 1 je odličan.
Malo selce i krčma uz grad, zvijer koja napada noću, prestrašeni seljaci koji skrivaju mnoge tajne... ma odlično.
Kako te je uspio ohladiti, stvarno neznam.
Meni je bio užasno dosadan.
15 tisuća puta sam morao putovati između dvije potpuno iste točke kako bih mogao riješiti samo 1 quest.
bezimeni
02-08-2010, 21:06
Taj prvi dio je ubojstvo .Kasnije postane bolje ali ja sam svejedno izgubio živce u močvari i odustao.Možda joj dam treću šansu s obzirom da ju mnogi hvale ...
baldrick_
02-08-2010, 21:11
šta je bilo, ponestalo pucačina?
bezimeni
02-08-2010, 21:13
Pa je ...kratim vrijeme odličnim StarCraftom II .Ali stalker je ponovno na kompu :D .
baldrick_
02-08-2010, 21:19
pa dobro, sad će kane & lynch 2, dakle treba ponovo odigrati keca, pa onda i mafija 2 veoma skoro
Meni je prvi chapter genijalan. Ima dosta ležerniju, a opet strašniju atmosferu od ostalih chaptera. Tako da mi odlično leži, a i trčkaranje okolo mi nije bilo niti najmanji problem. U drugom i trećem chapteru osjetiš onu "gradsku vrevu" i neku užurbanost NPC-a iako lutaju bez cilja, dok je u prvome čista harmonija. Ljudi obrađuju zemlju, sjede oko vatrice, bježe pod krovove dok kiša pada, ma milina atmosfera.
Sgt. Bull
02-08-2010, 22:34
Witcher je naporno smeće koje obećava na početku ali već nakon sat vremena igranja... Fuj.
Nije mi ništa zgadilo RPG žanr kao Witcher (odustao pred kraj) i Risen. Fuj.
baldrick_
02-08-2010, 22:35
ja sam napisao nešto slično kao bartuc, ali mi je ispao error kad sam hteo da postujem, pa me mrzelo da kuckam ponovo. prvo poglavlje je baš creepy, podseća na ime ruže recimo, tu mračnu atmosferu srednjeg veka su fino skinuli. temple quarter mi se više sviđa od tradea jer je mračniji, mada je dobro što je ovaj svetliji, čisto radi raznolikosti
Witcher je naporno smeće koje obećava na početku ali već nakon sat vremena igranja... Fuj.
Inače ne voliš RPG žanr ili...?
Jasno mi je da su ukusi različiti, ali baš mi nije jasno da jedna od najboljih igara (RPG žanra) svih vremena bude toliko popljuvana. Barem objasni što ti nije pasalo u igri :D
Mogu razumjeti da je ljudima nezgrapan combat sistem dok ne pohvataju slamke, ali zbog toga odbaciti tako odličnu priču, genijalan lore, odlično okarakterizirane NPC-e, prekrasan svijet i savršene dijaloge... to mi nikada neće biti jasno :( PS:SOvo se ne tiče tebe, nego masu ljudi koji odustanu zbog combat sistema...
Arbiter of Change
02-08-2010, 22:54
TW ti je kao i AP po jednom pogledu - nećeš shvatiti zašto je dobar kao RPG do malo kasnije u igru.
Sgt. Bull
02-08-2010, 22:55
Silovanje novog combat sistema, dosadni questovi, loša priča, naporni likovi, puno hodanja, glupi i bespotrebni potovi, jesam spomenuo loše likove?
RPG mi je najdraži žanr (uz TPS). Witcher = bljak.
bezimeni
02-08-2010, 22:56
Ja igri prilično zamjeram trzavi engine.Koliko znam rađen je na istom engineu kao i Neverwinter Nights i jednostavno ne radi dobro bez obzira na stroj na kojem sam ga pokrenuo .
Constantine
02-08-2010, 23:07
Silovanje novog combat sistema, dosadni questovi, loša priča, naporni likovi, puno hodanja, glupi i bespotrebni potovi, jesam spomenuo loše likove?
zapravo je potpuno obrnuto,izvrsna priča,odlicni likovi,jako dobar combat sistem...
Jesi li sigurno odigrao igru do kraja?
@Bezimeni...
Meni je na HD3850 dosta trzao treći CH, ali sve ostalo mi je bilo 100% fluidno. Dok sa HD4850 mi je i CH3 gotovo savršeno fluidan. Valjda ovisi od sistema do sistema!?
PS: To na 1280x1024 i sve max, tako da je možda zbog niže reze :D
PPS: Treći CH mi je gotovo i skurio HD3850, artefakti na sve strane i dan poslije Zalman na grafi :rotfl:
Dobro ljudi morate priznati da priča baš nije "top of the line" (you have to take in mind that your current detector isn't really top of the line xD), ali atmosfera, ljudi, dijalozi, zanimljive epizode i još zanimljiviji zapleti tjeraju te dalje.
Malo mi sve počinje blijediti nakon chaptera III, jednostavno čuješ riječ Salamandra previše puta :)
Ja igri prilično zamjeram trzavi engine.Koliko znam rađen je na istom engineu kao i Neverwinter Nights i jednostavno ne radi dobro bez obzira na stroj na kojem sam ga pokrenuo .
Pretpostavljam da si probao Enhance Edition + zadnji patch? Jer, loading i save su skraćeni barem trostruko, engine poliran do maksimuma.
@spika o priči
Knjige ulaze puno više u detalje, što je u igrama nemoguće prezentirati (osim opet ingame knjigama), tako da igra mora imati puno više nepotrebnih sporednih stvari da bi bila upravo to - igra.
bezimeni
02-08-2010, 23:24
Probao vanila čim je izašla i nedograđenu verziju.Igra padne sa 60 na 20 fpsa na potpuno istim mjestima bez obzira imao 3850 ,4850 ili 5770 ili dvojezgreni athlon ili četverojezgreni intel . Igrao igru sve na max ili smanjio na srednje detalje ...isti bog .
Ispravljeno. Dodano je i dosta raznolikosti u igru. Pogledaj EE trailer ako ništa drugo.
Kad se sjetim ne zakrpane verzije i loada od par minuta, a kod drugog prelaska EE i load od par sekundi :pray: Stvarno su genijalnu igru doveli do apsolutnog savršenstva kroz patcheve...
Agonija mi je pisati u ovoj temi pošto mi se već mjesec dana strašno igra Witcher. Rado bi ga odigrao pred izlazak dvojke sa neutralnim putem pošto mi je samo on ostao, tako da čekam i čekam... i čekam :(
Windwalker
03-08-2010, 00:54
A meni ništa nije zgadilo PcPlay forum kao ovaj tvoj post. :yuck:
zapravo je potpuno obrnuto,izvrsna priča,odlicni likovi,jako dobar combat sistem...
Jesi li sigurno odigrao igru do kraja?
Ma bit će da malo trolla.
cut
Agonija mi je pisati u ovoj temi pošto mi se već mjesec dana strašno igra Witcher. Rado bi ga odigrao pred izlazak dvojke sa neutralnim putem pošto mi je samo on ostao, tako da čekam i čekam... i čekam :(
Pa neutralni put je nekako default. Ipak je on Witcher, poznat po neutralnosti.
Ja nikako nemogu odigrati na druga 2 načina. Uvijek odigram isto.
Kao da gledam dobar film, nemogu ništa mijenjati.
Sgt. Bull
03-08-2010, 01:43
Ja zaboravio da se na PCP-u svi moramo slagati i tako to. Izvinjavam se što te moje mišljenje vrijeđa. Neću više nikad. Do narednog puta.
p.s. znaš šta je meni zgadilo forum? činjenica da ne možeš imati vlastito mišljenje bez da ti neko ne popuje i ne vrijeđa te...
IGoR_2803
03-08-2010, 06:51
ne znam tko je srao po likovima, ali ako išta u witcheru valja onda je to na prvom mjestu karakterizacija likova... geralt je kralj!
Duke of Earl
03-08-2010, 15:53
Jebo mene pas ak ovaj skup modova koji koristim, a to su FCR, Blood i dark geralt ne poboljšavaju igru barem dvostruko. Vanilla Witcher mi je bio samo dobra igra za 1 prelazak, ali Enchanced Edition i moderi su stvorili najbolji RPG u zadnjih 5-6 godina. Kako borba sad genijalno izgleda, s obzirom da je u FCRu modu znatno brže (i realnije) ubiti običnog ljudskog protivnika bez armora, uletim u 1. chapteru u onaj Salamandra hideout, njih 5 oko mene, i svi u par sekundi padnu mrtvi koristeći samo Strong Steel level. 2 combo, a Geralt se već usred 1. komboa prebacuje na drugog protivnika dok prvi pada mrtav uz još bolje štrcanje krvi i ogromnu vidljivu ranu koju sam mu napravio pol sekundi ranije.
Velim vam, mod je OBAVEZAN za drugi prelazak, skroz drugačije (i bolje) iskustvo.
Dok pređeš igru, želim još jedan report u vezi nestabilnosti i bugova koje unose modovi u igru, ukoliko ih ima naravno. Vjerojatno ću onda i ja odigrati sa tim modovima kad ih već toliko hypaš :D
Ja zaboravio da se na PCP-u svi moramo slagati i tako to. Izvinjavam se što te moje mišljenje vrijeđa. Neću više nikad. Do narednog puta.
p.s. znaš šta je meni zgadilo forum? činjenica da ne možeš imati vlastito mišljenje bez da ti neko ne popuje i ne vrijeđa te...
do ask why :roll
ja se nesječam posta u kojem ti nepišeš gluposti
Jebo mene pas ak ovaj skup modova koji koristim, a to su FCR, Blood i dark geralt ne poboljšavaju igru barem dvostruko. Vanilla Witcher mi je bio samo dobra igra za 1 prelazak, ali Enchanced Edition i moderi su stvorili najbolji RPG u zadnjih 5-6 godina. Kako borba sad genijalno izgleda, s obzirom da je u FCRu modu znatno brže (i realnije) ubiti običnog ljudskog protivnika bez armora, uletim u 1. chapteru u onaj Salamandra hideout, njih 5 oko mene, i svi u par sekundi padnu mrtvi koristeći samo Strong Steel level. 2 combo, a Geralt se već usred 1. komboa prebacuje na drugog protivnika dok prvi pada mrtav uz još bolje štrcanje krvi i ogromnu vidljivu ranu koju sam mu napravio pol sekundi ranije.
Velim vam, mod je OBAVEZAN za drugi prelazak, skroz drugačije (i bolje) iskustvo.
kvragu ko da se neigram 10h na dan sad još ti ovo hajpaš :(
Sgt. Bull
03-08-2010, 17:06
ja se nesječam posta u kojem ti nepišeš gluposti
Meh mrsko mi je 'kontrat', kratko rečeno, odjebaus.
baldrick_
03-08-2010, 20:55
ne znam tko je srao po likovima, ali ako išta u witcheru valja onda je to na prvom mjestu karakterizacija likova... geralt je kralj!
likovi su dobri za jednu igru, ali karakterizacija? pišeš ko da je the witcher zločin i kazna
IGoR_2803
04-08-2010, 09:17
[quote="IGoR_2803":enkedcr4]ne znam tko je srao po likovima, ali ako išta u witcheru valja onda je to na prvom mjestu karakterizacija likova... geralt je kralj!
likovi su dobri za jednu igru, ali karakterizacija? pišeš ko da je the witcher zločin i kazna[/quote:enkedcr4]
ne znam iz kojeg si ti filma ispao, ali di sam ja to usporedio igru sa književnošću? samo kažem da za jednu igru witcher ima super karakterizaciju likova, ako ništa drugo onda barem onih glavnih....
zanimljivo kak su još prije pol godine svi dizali witcher u nebesa, a sad več seru za ono čeg u igri i nema
Arbiter of Change
04-08-2010, 11:30
Nije još izašao nijedan RPG nakon Witchera koji bi ga nadmašio. :eyebrows:
@Duke of Earl;
Drago mi je da uživaš.
A DA:O?
Kako sam ja htio preć ovog vičera ali u tom 3-4 čepteru mi previše šteka i nemogu igrat...baš sam tužan zbog toga :(,tko zna kad ću ga ja preć.
@Duke of Earl;
Drago mi je da uživaš.
ni prije što se mene tiče :)
p.s. kad bolje razmislim takva igra uopče nije izašla(ovdje ne računam online)
Duke of Earl
04-08-2010, 15:39
Dok pređeš igru, želim još jedan report u vezi nestabilnosti i bugova koje unose modovi u igru, ukoliko ih ima naravno. Vjerojatno ću onda i ja odigrati sa tim modovima kad ih već toliko hypaš :D
Na sredini 2. chaptera sam, i zasad sve radi savršeno, jedino mi se igra jednom srušila na desk, ali to je do mojeg kompa vjerojatno jer mi se počelo događat i na igrama koje su prije normalno radile. Vidjet ćemo još kak će to dalje izgledat.
baldrick_
04-08-2010, 15:52
nije tačno, jedino po čemu je manje-više originalan je insistiranje na napicima. sve drugo postoji drugde
btw, igore, ja sam misreadovao, sori
IGoR_2803
04-08-2010, 18:24
btw, igore, ja sam misreadovao, sori
nemaš problema, i meni se događa, more often than not... :)
[quote="Rang€r":24mm60tg]
nije tačno, jedino po čemu je manje-više originalan je insistiranje na napicima. sve drugo postoji drugde
btw, igore, ja sam misreadovao, sori[/quote:24mm60tg]
da nisi opet neš misreadovao? di sam ja šta spomenuo o originalnosti, btw pun qrc drugih igara inzistira na korištenju potova, a witcher ima više od tog što je originalno
baldrick_
05-08-2010, 02:15
pa zar nisi reko da takva igra nikad nije izašla? u prevodu - igra je originalna
igre uglavnom zahtevaju da koristiš lekovite napitke, ali witcher ide korak dalje sa svim traženjem recepata kako bi se znatno olakšalo igranje, plus ima nekih zanimljivih (cat)
lol pa to smeče da vidiš po mraku ima i oblivion, to s napitcima nije ništ orginalno.
to što tako neš nije izašlo neznači da je igra orginalno, več znači da me se dojmila, možeš i shvatit to kao da je igra dobra, al ono svi smo posebni to se na ovom forumu najbolje vidi
baldrick_
05-08-2010, 13:25
ima napitaka i u drugim igrama, no ne u ovom obliku - nisu tako utkani u priču (tj. u lik glavnog lika)
to što ništa takvo nije izašlo upravo znači da je igra originalna. ako mi ne veruješ, pronađi negde definiciju prideva "originalan"
..... s tobom se ne vrijedi raspravljat
to što tako neš nije izašlo neznači da je igra orginalno, več znači da me se dojmila, možeš i shvatit to kao da je igra dobra, al ono svi smo posebni to se na ovom forumu najbolje vidi
Ja ovu rečenicu ne shvaćam ni 5% :)
probal odigrat nepaše mi.
Ubio Golema malo prije.
Poprilično duga, dosadna i lagana borba :)
Ja mislim da sam malo zasro. Malo sam požurio sa glavnim questom pa nisam stigao rješiti neke side questove :(
Ubio Golema malo prije.
Poprilično duga, dosadna i lagana borba :)
Duga?
Ako odes use na one stijene uokolo , aktiviraj dvije , i trecu kad joj se golem priblizi.. strefiti ce ga munja, i ode mu dosta healtha tako..
baldrick_
07-08-2010, 13:25
tj. ne kad se približi, već kad se nađe u sredini kruga
Sjetio sam se tih stupova tek negdje na pola borbe sa Golemom no bilo me strah aktivirati ih jer prošli put kad sam to napravio sam poginuo. Nisam htio riskirati ovaj put :)
Imam pitanje za ove koji su već prelazili
Hoću li se poslje ikako moći vratiti u Vizimu? Act 4 sam.
Duke of Earl
10-08-2010, 15:45
Kak sam se sad totalno zagrijao za igru i Lore, hoću malo više informacija o Witcher knjigama, gdje se mogu nabavit, po kojoj cijeni, kakav je prijevod i kad se odvija radnja.
Ja ti mogu reći samo info u vezi knjige koju i sam imam, The Last Wish, a ta je kod nas čini mi se jedina koju mozes nabaviti i to tesko jer ih vise bas i nema..
Ja sam svoju narucio u algoritmu i profilu, u jednom shopu nije bilo a iz drugog su dofurali, kako su mi onda bili rekli, zadnju i to iz Splita u Osijek.
Inače knjiga sadrži više malih,međusobno nepovezanih priča koje su ustvari sjećanja Geralta dok je ozljeđen.
Cijena je mizernih 80kn.
Prijevod? Moja je knjiga na engleskom..
http://ecx.images-amazon.com/images/I/51%2B%2B1Gym3AL._SL500_AA300_.jpg
Možeš naručit preko Amazona ili tražit u Algoritmu da ti naruče preko Amazona.
Duke of Earl
10-08-2010, 17:43
Fakjea, bude se to ubolo za koji mjesec. Inače, jesi zadovaljan s pričama u knjizi ?
Kak sam se sad totalno zagrijao za igru i Lore, hoću malo više informacija o Witcher knjigama, gdje se mogu nabavit, po kojoj cijeni, kakav je prijevod i kad se odvija radnja.
Imaš u Bosni i Srbiji za sitnu lovu na ekavici, ali pisane na latinici. Nove knjige su nekih 40-60 kuna, tako da na sajmovima s knjigama budu po 10-20 kuna.
Ovakva sranja za 80 kuna niti ne gledaj. To je bolesno previše love za faktički besplatne knjige koje nitko ne čita i skupljaju prašinu po Profilu.
Duke of Earl
10-08-2010, 18:36
Imaš u Bosni i Srbiji za sitnu lovu na ekavici, ali pisane na latinici. Nove knjige su nekih 40-60 kuna, tako da na sajmovima s knjigama budu po 10-20 kuna.
Ovakva sranja za 80 kuna niti ne gledaj. To je bolesno previše love za faktički besplatne knjige koje nitko ne čita i skupljaju prašinu po Profilu.
E vidiš, ova mi se opcija još sviđa :D Držat ću otvorene oči za takve prilike.
http://witcher.wikia.com/wiki/Witcher_WikiS:wink:
baldrick_
10-08-2010, 21:03
E vidiš, ova mi se opcija još sviđa :D Držat ću otvorene oči za takve prilike.
na srpski je prevedena the last wish i mislim blood of elves, ali nisam siguran
Prevedeni su Posljednja želja i Mač Sudbine.
Fakjea, bude se to ubolo za koji mjesec. Inače, jesi zadovaljan s pričama u knjizi ?
Nisam još čitao knjige :)
baldrick_
11-08-2010, 11:56
Zašto Alvin nije grandmaster
Pretpostavka je da se Alvin, sa sve medaljonom koji mu daje Geralt, teleportuje u prošlost. Odrasta i pod uticajem svojih vizija osniva Order of the Flaming Rose. Primećujemo da je proročanstvo koje na početku propoveda veoma slično dogmi tog reda što samo potvrđuje teoriju da on zaista jeste grandmaster. Iz nekog razloga, taj odrasli Alvin sada traži mlađeg sebe (zašto?). To je sve naizgled kul.
ALI, Alvin se u prošlost teleportuje (a i dobija medaljon od Geralta) zbog opasnosti od grandmasterovih (tj. svojih) vojnika. Dakle, kako je uopšte po prvi put nastao grandmaster, odnosno zašto bi se Alvin teleportovao u prošlost kad ne bi ni bilo opasnosti od tog grandmastera? Dalje, zašto bi mu Geralt dao medaljon? Recimo to ovako: Alvin se rodi, živi lepo i umre. Ne teleportuje se u prošlost jer ni nema razloga za to.
Zato, iako sam siguran da u glavama proizvođača Alvin jeste grandmaster, to jednostavno ne može biti. Ili grešim?
maloki, ne čitaj
Poanta i jest u paradoksu koji ta situacija stvara,a budući da ne znamo sva pravila postojanja u svijetu Witchera, samo developeri znaju koji je točan odgovor. :D
Zašto Alvin nije grandmaster
Pretpostavka je da se Alvin, sa sve medaljonom koji mu daje Geralt, teleportuje u prošlost. Odrasta i pod uticajem svojih vizija osniva Order of the Flaming Rose. Primećujemo da je proročanstvo koje na početku propoveda veoma slično dogmi tog reda što samo potvrđuje teoriju da on zaista jeste grandmaster. Iz nekog razloga, taj odrasli Alvin sada traži mlađeg sebe (zašto?). To je sve naizgled kul.
ALI, Alvin se u prošlost teleportuje (a i dobija medaljon od Geralta) zbog opasnosti od grandmasterovih (tj. svojih) vojnika. Dakle, kako je uopšte po prvi put nastao grandmaster, odnosno zašto bi se Alvin teleportovao u prošlost kad ne bi ni bilo opasnosti od tog grandmastera? Dalje, zašto bi mu Geralt dao medaljon? Recimo to ovako: Alvin se rodi, živi lepo i umre. Ne teleportuje se u prošlost jer ni nema razloga za to.
Zato, iako sam siguran da u glavama proizvođača Alvin jeste grandmaster, to jednostavno ne može biti. Ili grešim?
maloki, ne čitaj
jebome kurac ak ja razumijem šta si ti sad htjeo reč
baldrick_
11-08-2010, 17:39
pokušaj da odgovoriš na pitanje: "otkud alvin i grandmaster u istoj vremensko-prostornoj ravni?" alvin se teleportovao u prošlost zato što ga bilo stra od grandmastera. ali, prvi put kad se teleportovao grandmaster nije ni postojao, te nije bilo čega da ga bude strah, niti je geralt imao razloga da ga uopšte susretne & da mu ogrlicu. to je rupa u priči
Horny Devil
11-08-2010, 18:58
pokušaj da odgovoriš na pitanje: "otkud alvin i grandmaster u istoj vremensko-prostornoj ravni?" alvin se teleportovao u prošlost zato što ga bilo stra od grandmastera. ali, prvi put kad se teleportovao grandmaster nije ni postojao, te nije bilo čega da ga bude strah, niti je geralt imao razloga da ga uopšte susretne & da mu ogrlicu. to je rupa u priči
Fore s vremenskim paradoksima su dosta nezahvalne za objasnjavati, ali cu svejedno pokusati. Kao prvo, nemoj na vremenski pravac gledati iz Alvinove perspektive, jer tada moze djelovati cirkularno iako zapravo nije, vec ga posmatraj sa strane. Dakle onda ide ovako: Prvo se mladi Alvin pojavljuje u proslosti, odrasta i postaje Grandmaster. Negdje nakon toga Alvin se zapravo rada. Desetak(ili koliko vec) godina kasnije Grandmaster pokrece svoj plan, a istodobno mladi Alvin prolazi kroz mnogobrojne ruke i zavrsava usred sukoba elfova i ljudi u obalnom mjestascu. Alvin zbog straha od elfova, koji su ga drzali kao taoca, skace u proslost. Grandmaster izaziva sukob, Vizima gori, Geralt ga ubije. The end.
Znaci uvijek je vremenska linija tako poslozena, dakle nema "prvi put je skocio u proslost". Nema rupe u prici, barem ne sa strane vremenskih paradoksa.
Evo i par linkova na clanke u Vikipediji koji bolje objasnjavaju ovo sto sam napisao.
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_travel#Immutable_timelines
http://en.wikipedia.org/wiki/Predestination_paradox
Windwalker
11-08-2010, 19:00
Ti moraš još puno Star Treka pogledati, kao i ostalih filmova i serija o putovanju kroz vrijeme.
Temporalni paradoxi nemaju smisla i nemoguće ih je razmrsiti. Ali zato se i zovu paradoxi.
Nitko nije 100% rekao da je Alvin Grandmaster, ali skoro svatko tko je igru prošao došao je do tog zaključka. Ja volim vjerovati da je tako. Neki se drže dalje od tog zaključka i ne razmišljaju o tome. Stvar gledišta.
No vjerojatnost da Alvin je Grandmaster je veća.
EDIT
Evo, Horny Devil me pretekao.
baldrick_
11-08-2010, 20:16
u stvari, horny devil je rekao suprotno od ovog tvog
Dakle onda ide ovako: Prvo se mladi Alvin pojavljuje u proslosti, odrasta i postaje Grandmaster. Negdje nakon toga Alvin se zapravo rada. Desetak(ili koliko vec) godina kasnije Grandmaster pokrece svoj plan, a istodobno mladi Alvin prolazi kroz mnogobrojne ruke i zavrsava usred sukoba elfova i ljudi u obalnom mjestascu. Alvin zbog straha od elfova, koji su ga drzali kao taoca, skace u proslost. Grandmaster izaziva sukob, Vizima gori, Geralt ga ubije. The end.
ono što meni nije jasno jeste zašto se mladi alvin pojavio u prošlosti (ovo iz tvoje prve rečenice)?
hvala za linkove, pogledaću ih
Windwalker
12-08-2010, 00:47
Kako je suprotno?
Odgovor na pitanje:
Dok se Alvin uplašio i teleportirao, Triss kaže da je mogao otići bilo kamo u prostoru, ali i u vremenu. Dakle, otišao je u prošlost, proganjale su ga neke stvari koje je doživio u mladosti, te je postao nabrijani Grandmaster.
Triss nije rekla da je sigurno otišao u prošlost, niti je Geralt na kraju skužio tko je Grandmaster, ali mi smo dobili dovoljno podataka da ih razmrsimo i donesemo zaključak.
Alvin je zbrisao tijekom borbe elfova i ordera u selu,nikad nije rečeno kamo točno,samo ono što je moguće, a order je nastao tako da je grandmaster došao do moći i stvorio ga iz onog drugog viteškog reda,bijele ruže il kakogod.
Ako Alvin jest Grandmaster,pitanje je što je došlo prije,što je posljedica čega itd. Jer,iako ne vidimo grandmastera uživo,ima spomena o njemu kroz igru i prije bitke u selu. A i Order of the Flaming Rose već postoji i ima "ideale" koje će alvin tek naučiti od Geralta ili vlastitog "iskustva".
Paradoks
I to u svijetu witchera. Linkovi i Star Trek na stranu, nitko ne kaže da zakoni moraju biti isti u ovom svijetu
baldrick_
12-08-2010, 10:34
Kako je suprotno?
Odgovor na pitanje:
Dok se Alvin uplašio i teleportirao, Triss kaže da je mogao otići bilo kamo u prostoru, ali i u vremenu. Dakle, otišao je u prošlost, proganjale su ga neke stvari koje je doživio u mladosti, te je postao nabrijani Grandmaster.
Triss nije rekla da je sigurno otišao u prošlost, niti je Geralt na kraju skužio tko je Grandmaster, ali mi smo dobili dovoljno podataka da ih razmrsimo i donesemo zaključak.
ti nisi razumeo ni ono što je on rekao, a ni moje pitanje. probaću da objasnim još jednom:
1. alvin se teleportuje u prošlost. 2. sada, u toj ravni postoje 2 alvina. 3. alvin koji se teleportovao odrasta i postaje grandmaster. 4. rađa se mlađi alvin; 5. prolazi deset godina, radnja the witchera počinje; 6. geralt daje alvinu ogrlicu, ovaj se teleportuje u prošlost. zato se stvari malo menjaju, grandmaster sada nosi sa sobom tu ogrlicu; 7. geralt ubija tog grandmastera, mlađi se vratio u prošlost, ciklus se ponavlja.
ono što meni nije jasno tiče se ovog pod 1. zašto se alvin teleportovao u prošlost? sad bi trebalo da ti je jasno. ti si rekao da to nema smisla, a on mi je čovek lepo objasnio zašto ima (a ima jer je alvin mogao da se teleportuje u prošlost iz nekog sasvim levog razloga, nevezanog za grandmastera.. što sam ja prevideo i činilo mi se da postoji rupa u priči. elementary, ne znam kako to nisam sam provalio).
Windwalker
12-08-2010, 11:40
Nisam ja rekao da to nema smisla, nego da paradoxi sami po sebi nemaju smisla (došao sam do istog zaključka kad sam prošao igru, kao ovaj što ti je on objasnio).
Ja sam razumio taj paradox, kako se događa i zašto, no u praksi putovanje vremenom i paradox koji može nastati (beskonačna rekurzija) sami po sebi nebi trebali imati smisla u našem svijetu.
Još je ovaj paradox u Witcheru lagan za skužit. U Red Dwarfu je glavni lik sam svoj otac. :)
A zašto se Alvin teleportirao u prošlost?
Čista slučajnost.
Tamo dok elfovi napadnu ono selo, Alvin se uplaši i nestane.
Triss kaže da se teleportirao bilo kamo u prostoru i u vremenu.
Na kraju, nakon što nađeš amulet na Grandmasteru zaključuješ da se Alvin morao teleportirati u prošlost, tamo je doživio još sranja, mržnja prema elfovima je rasla, te eventualno postaje Grandmaster.
Također možeš vidjeti da Grandmaster pozna Witcera na način na koji ga nebi mogao poznati da je samo čuo za njega, dok Witcher o njemu nezna ništa.
Jednom je Alvin rekao Geraltu da želi biti Witcher, na što mu je ovaj odgovorio da je bolje da postane vitez, što je i postao.
No, tvorci igre nisu nam rekli sa 100% sigurnošću da se taj paradox, iako lagan za shvatiti, uopće događa.
Postoji vjerojatnost da se Alvin teleportirao samo u prostoru, a da je Grandmaster samo neka budala koji je slučajno imao neki sličan amulet, a o Witcheru zna jer je istraživao o njemu.
Mnogi dolaze do tog zaključka, niti ne razmišljajući o nekim paradoxima.
To je zato jer vjerojatno niti neznaju što je paradox, ili su igru prošli onako brzinski, ne obračajući pažnju na detalje.
Sad, i taj scenarij je moguć, iako ja mislim da su tvorci željeli da sami zaključimo kako se radi o paradoxu (no ne kažu nam to 100%).
baldrick_
12-08-2010, 13:40
verujem mi, nije ti jasno o čemu pričam.
pitanje je - zašto se alvin teleportovao u prošlost prvi put, kada još nije postojao grandmaster, dakle ni elfovi nisu napali selo i on se nije uplašio. elfovi napadaju selo zbog mržnje koju je prema njima stvorio grandmaster, ali da bi grandmaster postojao i stvorio tu mržnju, alvin je prvo morao da se teleportuje u prošlost i postane grandmaster. shvataš sad u čemu je stvar? dakle, alvin se u prošlost u igri teleportuje zbog napada koji je izazvao grandmaster, ali grandmaster je alvin koji se teleportovao u prošlost. alvin se teleportuje u prošlost zbog grandmastera, ali grandmaster postoji jer se alvin teleportovao. dakle, alvin prvi put nije imao razloga da se teleportuje u prošlost jer prvog puta (pre prvog teleportovanja) grandmaster nije ni postojao. zaključak je da se prvi put teleportovao zbog nečeg drugog, a moje pitanje je zbog čega.
Nema drugog razloga, to je jedini razlog - bojao se Grand Mastera.
U pitanju je najobičnija vremenska petlja, nešto što se oduvjek ponavlja i ponavljat će se u vijeke vijekova.
Dakle, Alvina proganja Grand Master ilitiga odrasli Alvin, te on biva teleportiran u Murky Waters.
Nakon što Elfovi napadnu i zauzmu selo, Alvin se, iz straha, teleportira u prošlost.
Zbog tih trauma (a vrlo vjerojatno i drugih trauma) te zbog Geraltovih riječi, Alvin trenira, postaje vitez, te na kraju postaje Grand Master.
Zašto Grand Master traži mladoga sebe? Može biti više mogućih razloga, a jedan od njih je što zna da se to mora tako dogoditi i ne želi prekinuti vremensku petlju.
Uglavnom, kao što možete primjetiti, završio sam igru i to neutralnim putem jer je to po meni jedini pravi (i dobri) put.
Igra je odlična, sam rasplet na kraju mi se jako svidio i jedva čekam nastavak.
Cinematic na kraju igre je fantastičan i jedva čekam nastavak.
Ono što ću sigurno napraviti drugačije u drugom prelasku je:
1.) Alvina ostaviti sa Shani. Draža mi je od Triss.
2.) Pustit Berengara da preživi.
Ostalo ćemo vidjeti, možda se uspijem natjerati da stanem uz Order ili uz Elfove.
A sad idem počet igrati one službene module :)
ja sam 1. put uz elfove, ostala 2x neutral, nemogu se natjerat da budem order biatch :(
jel ikome palo na pamet da je Alvin iskvaren od samog starta..
ajd se sjetite da mali u selu igra onu glupu igru u kojoj mlate elfove pa ga geralt ima opciju špotat zbog toga??
te da nije morao niti imati poseban razlog da otputuje u prošlost?
da i kaže da je u igri uvjek grandmaster, il tak neki kurac
da i kaže da je u igri uvjek grandmaster, il tak neki kurac
e, točno to..
ajd se sjetite da mali u selu igra onu glupu igru u kojoj mlate elfove pa ga geralt ima opciju špotat zbog toga??
Alvin je iskvaren tek u selu,dakle već 4.chapter, ne od starta.
Elfovi su dotad bili na otoku,još im kruh i meso možeš nosit, bili su jadni, gladni i nisu nikog dirali, napad na selo je bio iz očaja kad je bataljun ordera poslan s Raylom da ih pobije.
Tek tada elfovi rade nešto zlo čemu Alvin prisustvuje, prije praktički nije imao kontakta s njima niti imao od koga išta loše čuti o njima-bio je ili sa salamanderima zatočen,a oni su mrzili mutante ili uopće nisu ni komunicirali s njim ili u selu punom luđaka koji su se i međusobno mrzili,a tamo nije bilo elfova (osim onih koje Geralt zatekne po noći-to mali ne zna), ili u kući s Triss/Shanom koje su obje slobodoumne.
U selu dolazi u kontakt s elfovima ili čuje nekaj loše, sve se odvija tada. U igri u selu kaže da je grandmaster, otkud mu ta ideja uopće ako nekakav grandmaster ne postoji? A moj geralt mu nije rekao da postane vitez..
Teleportirao se dvaput u igri ,isključivo od jakog straha, dakle treba imat razlog. A tko zna koliko se puta mogao još teleportirati u toj "prošlosti" jer tamo nije imao nikog tko ga je čuvao ko Geralt i Triss/Shana.
Triss je rekla da se MOGAO teleportirati bilogdje u vremenu i prostoru, ne i da jest.
A ako se već pozivamo na paradokse, ne bi li se svijet trebao izmijeniti u trenu kad on skoči u prošlost? Jer tek tada on počne mijenjati dotadašnji tijek vremena. Osim ako je moguć beskrajan krug, što ne znamo. Opet, pravila svemira.
Dimeritum amuleti se daju mnogima, nije unikat, a to što je grandmasterov star i izlizan ne znači ništa drugo nego da ga već jako dugo ima. Drukčija kosa, boja očiju, lične kosti, o svemu tome se već raspravljalo. A budući da znamo da se čarobnjaci magijom proljepšaju, ne znam kako ona njuška može biti poboljšanje u odnosu na malog plavog :)
Uglavnom,developeri su potakli rasprave,a još dosad nisu odgovorili na njih i stišali sve to. Rupe u priči ili namjerno,ne možemo znati.
@Ranger
Order kraj je zapravo začuđujuće dobar što se cjelokupne situacije tiče. Elfovi ni u "svom" završetku ne ispadnu dobro,stare mržnje se obnove s vremenom, a u neutral kraju kralj da bi dobio dobru podršku i smirio situaciju u zemlji uzrokovanu i elfovima i orderom mora stvoriti savez s čarobnjacima,što zapravo i nije toliko dobro. U Order kraju Siegfried preuzme order i promijeni ga,a ostane odan kralju tako da ispadne najbolje za kralja i zemlju,elfovi popuše kakogod.
A evo i nekaj kaj sam pročitao na drugom forumu, nečije razmišljanje na ovu temu:
I was thinking who is Grandmaster while unable to sleep. I say he is not Alvin. Creators tried to fool us with tights between Alvin and Grandmaster, but true might be different. I say Grandmaster is Emhir var Emreis, the ruler of Nilfgaard empire form SAGA. Why? Because:
1. It was mainly talisman from gwimerith that lead us to conclusion Alvin is Grandmaster. Gwimerith is used to weaken or entirely stop magic and things related to magic. Now as we know from Withcher Saga, Emhir once was a creature Geralt saved by braking the curse. Of course he would wear gwimerith talisman to stop possible change back to creature.
2. Alvin was blond and Grandmaster´s hair is black and his eyes are different. Creators want us to think Alvin is Grandmaster but they let the back door open with color of hair.
3. In Saga another name for Emhir was "The white flame dancing on the graves of enemies" . The White Flame...... What was the name of The Order again? ;) Also rise of White Flame was according to Ithilien prediction (sp) is the very beggining of White Winter that gonna change forever everything we know.
4. Emhir survived the Saga.......even though Gerald killed many and many of his enemies. ;D
5. Yes, Geralt would have known him by another name,as the King of the Wild Hunt says.......
nonhumansi su glupi ko kurac u witcheru, samo bitchaju i wineaju, 1. kad sam to prolazio bilo je prije više od 2 godine, bio sam još mlad i glup, pa sam se sideo s elfovima :(
Evo što je kraj za order. Spoiler,naravno
dKUOfo_ZONY
Scoia'tel
L8CFaYx8cM4
I neutral, počinje na otprilike 4. minuti
eCtTNjAglEE
baldrick_
12-08-2010, 20:00
da alvin nije otputovao u prošlost, ne bi bilo moguće da postoje dva alvina u istoj vremensko-prostornoj ravni (dva - mali alvin i grandmaster)
Nema drugog razloga, to je jedini razlog - bojao se Grand Mastera.
U pitanju je najobičnija vremenska petlja, nešto što se oduvjek ponavlja i ponavljat će se u vijeke vijekova.
Dakle, Alvina proganja Grand Master ilitiga odrasli Alvin, te on biva teleportiran u Murky Waters.
Nakon što Elfovi napadnu i zauzmu selo, Alvin se, iz straha, teleportira u prošlost.
Zbog tih trauma (a vrlo vjerojatno i drugih trauma) te zbog Geraltovih riječi, Alvin trenira, postaje vitez, te na kraju postaje Grand Master.
Zašto Grand Master traži mladoga sebe? Može biti više mogućih razloga, a jedan od njih je što zna da se to mora tako dogoditi i ne želi prekinuti vremensku petlju.
meni najozbiljnije nije jasno kako vama ljudi i dalje nije jasno o čemu ja pričam, čak i posle onoliko kuckanja.. jedino domy i horny devil kontaju o čemu se radi, a ostali prepričavaju radnju igre. dakle, objašnjavam zadnji put i dižem ruke:
grandmaster nastaje tako što se alvin teleportuje u prošlost. pre alvinovog prvog teleportovanja u prošlost (koga u igri ne vidimo), grandmaster ne postoji. ok? znači, pre nego što se alvin prvi put teleportovao u prošlost grandmaster nije postojao. zato je nemoguće da se teleportovao jer se bojao grandmastera. ok? zašto se onda prvi put teleportovao u prošlost, to mene zanima. nije mogao zbog straha od grandmastera jer ovaj nije postojao. ok?
Ne, ja sam tebe odlično shvatio, no ti mene nisi.
Ono što ti ja želim reći da je to beskonačna vremenska petlja.
Ona nema svoj početak i nema svoj kraj.
Ponavljala se oduvjek i ponavljat će se zauvjek.
baldrick_
13-08-2010, 10:37
ok, ali valjda svaka vremenska petlja mora nekako da počne, meni nije jasno kako je ova počela
radite svi skupa jednu veliku grešku. pretpostavljate da je sve ono šta je prikazano u igri apsolutna i jedina istina..
ono šta mi vidimo je samo slika situacije iz Geraltove perspektive. Geralt vidi Alvina kao malo preplašeno dijete koje se boji opasnih pasa.. tko garantira da je to istina.. možda dečko glumi.. možda pokušava zavarat Geralta..
Alvin se prepao otmičara pa se teleportirao?? tko nam garantira da dečko to nije zapravo isplanirao.
uostalom, tko garantira da je Alvin u stvari klinac. magija i mutacije su ga mogle pomladiti
sad če ti doč baldrik i reč da to nije u skladu s pisačkim pravilima
ali onak.. u igri u kojoj je cijela priča bazirana na poluistinama izvuć prikazane scene i smatrat ih istinitim i fiksnim je smiješno
baldrick_
13-08-2010, 22:28
zašto bi to bilo protiv "pravila"?
elem, naravno da je moguće da alvin folira, verujem da je to svima jasno, ali nije nešto izgledno.. 95% sam siguran da će se već u dvojci pokazati da alvin jeste grandmaster. drago mi je što su uveli taj sf twist sa putovanjem kroz vreme - mnogo mi je zanimljiviji od političke igre moći
što se krajeva tiče, ja sam izabrao order - samo su pojedinci u njemu zaista rasisti i samo pojedinci aktivno pakoste nonhumansima. a elfovi uzimaju nedužne ljude za taoce. hteo sam da ostanem neutralan, ali nisam mogao da dozvolim da svi oni ljudi nastradaju - i u banci, a i u murky waters
kak to misliš "poluistinama"?
Nitko ne tvrdi da to nije moguće, al je ipak manje vjerojatno. Puno manje...
Kad se mali teleportirao? Od salamandera i od makljaže u selu. Što je tada bilo? Mnogo smrti.
Da je mogao kontrolirati moći,ne misliš da bi izbjegao mnogo situacija u kojima se našao? Bijeg od onog vražjeg cucka? Šah s wraithom? Nasumično preuzimanje nepoznate sile i recitiranje proročanstva? Navlačenje za ovim pa za onim? Pozaboravljao sam drugo.
Namjerno,isplanirano, od malca? Što bi dobio time? Od Geralta,ili bilo koga drugoga? Sve to u budućnosti mu nikako ne koristi,ako može u prošlost.
Al otić namjerno u prošlost,u doba mira i u miru odrast,stvorit život pa preuzet štogod hoće je puno pametnije za takvog muljatora od svih sr.nja koje je proživio,ne misliš?
I don't buy it. :thumbs2:
I kakve to mutacije, pa do napada na Kaer'Moren su sve mutacije bile čuvane,a dotad je veliki plan već bio pokrenut. I nigdje se spominje postojanje magija koje toliko pomlađuju. Možda sve što vidimo nije istina, al sigurno nije ono čega uopće nema
Windwalker
13-08-2010, 22:39
Ako ništa drugo, drago mi je da nas je priča potakla na razmišljanje i rasprave.
Malo koja igra to može.
@baldrick, poluistinama zato jer SVI u igri imaju neki svoj plan i cilj a geralt obično kasni i saznaje tek na kraju.. nitko mu ne govori punu istinu.. čak ni Shani, a Triss ga pogotovo vuče za nos od samog starta
@domy, alvin se niti u jednom trenutku nije našao u smrtnoj opasnosti. uvijek je netko drugi oko njega stradao. ja samo hoću naglasiti da je pretpostavka da je alvin jadno malo bezazleno djetešce zasnovana na stereotipu a ne na činjenicama. činjenice su dovoljno labave da možeš pretpostaviti bilo šta. a nekako odbijam vjerovat da je u takvom mračnom svijetu gdje SVI lažu i SVI imaju neku mračnu tajnu moguće naći jednu svijetlu točku. Pročitao sam Sapkowskog i jednostavno mi se ne uklapa u setting
A kaj je točno ta svijetla točka? :?
I da, svi imaju igre i planove,al klinci samo trčkaraju okolo i igraju se što vide od velikih.
Čitao sam i ja,nema toliko mladog djeteta toliko upoznatog sa stanjem i intrigama,uključenog u njih još da,al ne više od toga. Pa mali nema ni 10 godina,po izgledu
Pa mali nema ni 10 godina,po izgledu
po izgledu.. opet uzimaš stvari zdavo za gotovo...
da li je zaista riječ o djetetu? možeš li, u svijetu magije, čarobnih napitaka, čudovišta i mutacije, zaista biti siguran da govoriš o ljudskom desetogodišnjaku?
pod svijetlu točku sam mislio na "nevino djetešce koje se boji svega i ne želi nikome ništa nažao" kakav alvin ispada tijekom cijele igre. ne uklapa mi se.
Ja i dalje vjerujem kako je u pitanju vremenska petlja :)
Dijete oko kojeg se puno toga dešava,a ono tako rano u životu nema načina boriti se za sebe? Pa to već ima, Ciri. Cijela saga o svijetu kojem je ona svojevrsno središte,a prilično slična ovome po vlastitoj situaciji. Minus putovanje u prošlost,teleportacije ima
Da je dijete u takvom svijetu nemoćno nije stereotip nego stvarnost,činjenica.
Magija proljepša,to znamo. Možda pomladi u smislu starih vještica da ostanu mlade, ali da toliko pomladi da postane dijete? Nigdje zapisano ni dokazano. Al da,moguće. :thumbs2:
Pročitao sam negdje da mali ima preloš krvav pogled na slici i da je zato istina :rotfl:
baldrick_
14-08-2010, 00:20
ja sam spreman da se kladim da mali alvin nije promenio izgled, te da jeste ono za šta se predstavlja.
a ja tvrdim da je mali alvin u stvari pizda poput Charles Mansona.. i da samo čeka da odraste da može napravit pizdariju ko veliki..
Ja tvrdim da je u pitanju vremenska petlja.
Nego, ipak mi se ne da riješavati Price of Neutrality i Side Effects.
Možda nakon drugog prelaska.
baldrick_
14-08-2010, 17:40
probaj side effects, prilično je dobar
evo krečem opet igrat, skinem 1.5 patch i iskoči mi neki error koji neš sere o setupu i windows vista service packu 0 -.-
Pređi na sedmicu...ili Xp :)
Ja imam xp i kada bih ga pokrenuo izbacio bi mi catastrophic fail :D
Pređi na sedmicu...ili Xp :)
imam sedmicu, zato mi je i čudno, lol
Probaj se poigrati sa Compatibility modovima.
probao, ista stvar, nekužim šta je sad problem kad sam več igro witcher na win7 ak se nevaram i nije bilo problema :/
Aha, skužio sam prema onome da imaš Vistu ^^
btw sad sam malo fcr isprobo, prije tog sam krenuo igrat na hard, uloado igru i onak 1hitam ih sve kad odjednom skužim da imam 5% helta i umrem :D
loadam opet, dodgam vamo tamo, na 30% helta sam, regenam se jebeno brzo, valjda 1% na 1 minutu, uđem opet u fajt skidam ih 1 po 1 i zadnji onak dok prima moje udarce me ubije, idem obrisat taj jebeni mod nisam mazohist :(
Meni je original combat sistem savršen i nebi njega mijenjao kako bi otežo igru. Rađe bi si stavio mod koji poveća damage neprijatelja, pa da imaš motivaciju koristiti potione i bombe kako bi neprijatelji što brže padali.
pa ovaj mod radi baš to. al ono jebo ti to kad ja imam sad cca 100 helta, hrana mi regena neznam 3-4 helta po minuti i još swallow koji nekih 10 helta po minuti, onda mi dođu dva barghesta nakon što sam vesnu otpratio bleeda me i ja se mogu jebat mrtav sam, to je čisti debilizam i nema nikakve veze sa skillom.
sad idem stvarno obrisat taj mod
baldrick_
28-08-2010, 13:10
Meni je original combat sistem savršen i nebi njega mijenjao kako bi otežo igru.
a znaš šta je sranje? posle svake druge cut-scene ostaješ okružen sa dvaes protivnika, a oružje ti nije isukano.. i dok ga ti izvadiš, ode ti pola helta
Da, to je bedasto. Još pogotovo ako u animaciji izvuče oružje, a kada te vrati u ingame, oružja nigdje :(
baldrick_
28-08-2010, 18:33
ima još takvih sitnih mušica.. kao kad se boriš protiv hellhounda (zadnji boss, prvo poglavlje), pa kad pogineš opet moraš da prolaziš kroz cutscenu. pretpostavljam da takvih problema neće biti u dvojci
joj pričaj mi o tome :)))
na ovom prolasku sam hellhounda ponavljo jedno najmanje 10 puta, onda sam našo save prije hellhounda, stavio specter oil na mač, swallow+blizzard i uz malo sreće ga dobio... a da ne spominjem da sam ga svaki put do sad ubio iz prve :/
Da, zadnji put sam igrao na najvišoj težini i ubio ga jednim udarcem (stun i finishing move) :D A prije toga na normal i krepao par puta :D
kak si ga mogo odma stunat? :S
meni postane stunabilan tek kad padne na nekih 30-35% helta, a onda kgj mrtav je i ovak i onak :D
Nemam pojma, ali umro sam od smijeha :D Valjda ima neki luck faktor!?
PS: I da, to je bilo u patchiranoj EE verziji...
Stigle mi The Last Wish i Blood of Elves.
D.O.M.I.
23-09-2010, 13:21
¸ja počeo igrat ovo prvi put,pitanje za vas znalce, koliko okvirno bi mi trebalo da ga završim ? :D
30-ak sati, ako si brz. :)
Ali vratiti ćeš se ti po još. ^^
D.O.M.I.
23-09-2010, 13:37
sumnjam da ću bit brz jer ovo je valjda prvi pravi rpg koji sam krenuo igrat ako izuzmem ME2 :)
50ak sati, ako ideš obavljat sve side questove. Meni je prvi put trebalo tjedan dana intenzivnog igranja, a nisam napravio ni pola side questova.
¸ja počeo igrat ovo prvi put,pitanje za vas znalce, koliko okvirno bi mi trebalo da ga završim ? :D
Ajmee, Witcher djevac, nemaš pojma kako ti upravo zavidi čitav forum :D Uživaj u igri, ma koliko god trajala.
hai, može help
nabavio sam EE, nikad prije nisam igro witchera ( hahaha bartuče :P)
uglavnom sad sam na prvom chapteru izaso sam iz onog grada/sela mislim da se nesto tipa Vizima zove, i tamo sam kod onog campfirea meditirao da malo bolje proucim skill tree, i tek sam onda skuzio da se moze kliknut dolje na dextirity,etc,etc i da ti se pojave novi talenti :( tako da su meni svi talenti do sad potrošeni u strenght, jel ikak moguce da ih sve resetiram ? moze i mod, bilošta jer mi se stvarno neda ispocetka :D (makar bilo i pol sata)
iiiiiiiiiiii da, od modova sam stavio onaj texture mod, high res characters, combat rebalance i perfect blood, za prvo igranje, ok ? il preporucate da zaigram prvo bez combat rebalanca ?
Evo, dakle i ja se bacam na Witchera. Opet. Enhanced Edition Director's Cut baby yeah!
Delirium
08-10-2010, 20:35
igra izgubi sjaj nakon kojih...6 prelazaka...jao prosječnosti li ...:D
Kaj sam ja proziran il kaj ? :roll:
jel ikak moguce da ih sve resetiram ?
Ne znam da li se može resetirati, ali ne moraš se previše brinuti oko toga pošto nisi puno zajebo. Do sada si dobio svega par levela, a do kraja igre ćeš maxati praktički sve skillove koje želiš. Prije ili poslije ćeš htjeti dovesti STR granu do vrlo visokog nivoa, tak da samo deri dalje i uživaj u igri. Tak i onak su ti STR i DEX grane najbitnije, Group više manje, možeš lako i bez nje pomoću DEX grane...
hai, može help
nabavio sam EE, nikad prije nisam igro witchera ( hahaha bartuče :P)
uglavnom sad sam na prvom chapteru izaso sam iz onog grada/sela mislim da se nesto tipa Vizima zove, i tamo sam kod onog campfirea meditirao da malo bolje proucim skill tree, i tek sam onda skuzio da se moze kliknut dolje na dextirity,etc,etc i da ti se pojave novi talenti :( tako da su meni svi talenti do sad potrošeni u strenght, jel ikak moguce da ih sve resetiram ? moze i mod, bilošta jer mi se stvarno neda ispocetka :D (makar bilo i pol sata)
iiiiiiiiiiii da, od modova sam stavio onaj texture mod, high res characters, combat rebalance i perfect blood, za prvo igranje, ok ? il preporucate da zaigram prvo bez combat rebalanca ?
ja sam probo cbr i samo mi upropaštava igru. talenti bi trebali imat redizajn ako če i combat. ovako samo frustrira pun kurac.
Evo, dok mi se skida sa steama, bacite mi tu par linkova na najbolje modove itd. Platim sa... neznam... pcplay forumskim cookiem :p
Nešto me pere da bi igrao Witcher, ali nemam vremena pa evo modova koje sam mislio staviti. :(
Korice! :)
so...
Where's my cookie ? :3
In your Cookies folder :p
D.O.M.I.
17-10-2010, 13:44
Korice!
isplati li se stavljat ovaj prvi mod za prvi prelazak, kolko je poboljšanje i jel će performanse patit na donjoj konfi ^^ ?
sumnjam, probaj pa vidi :)
i ako budeš stavljal texturen mod obavezno stavi ovaj high res characters ...
D.O.M.I.
19-10-2010, 22:01
Naprosto se nemogu odljepit od igre, vjerojatno najbolje iskustvo u životu :pray:
Rješavam dosta sporednih questova, pomalo se nekad mučim s napitcima tako da će mi ovo jako dugo trajat :D
Što se tiče modova, danas sam stavio perfect blood, hi res characters i texturen mod. Ovaj prvi se jasno vidi razlika dok za ova druga 2 nisam siguran jel uspjelo ( možda zato jer sam bio očaran i grafikom bez modova tak da sad ne vidim razliku xD) .
Instalirao sam texturen u data/override te sam i tamo zaljepio fajlove od hi res charactersa, i kolko sma skužio to je ispravan način . Kak da najlakše znam jel uspjelo osim da vidim u igri xD ?
skužičeš ak vidiš zamuljane texture dok pričaš s likovima, tj. kod mene nisu zamuljane več, ko da su od nekih naslaga napravljeni, uglavnom ak je sve u redu dok pričaš s likovima onda je uspjelo x)
Naprosto se nemogu odljepit od igre, vjerojatno najbolje iskustvo u životu :pray:
Riječ vjerojatno je suvišna :D Jednostavno genijalna igra. Nego, jel dobro izgleda ovaj Perfect Blood? Nisu pretjerali sa količinom krvi i sl.?
D.O.M.I.
19-10-2010, 22:29
skužičeš ak vidiš zamuljane texture dok pričaš s likovima, tj. kod mene nisu zamuljane več, ko da su od nekih naslaga napravljeni, uglavnom ak je sve u redu dok pričaš s likovima onda je uspjelo x)
hm a neznam, trebo sam gledat očito prije neg sam stavljao ovo, u pozadini izgleda nekak mutno sve :S al ajde nije da tolko patim na te finese makar me čudi zašt nebi radilo ak sam dobro instaliro . Ak niš drugo, primjećujem da više trza neg prije i loading je malo duži neg prije ^^
Nego, jel dobro izgleda ovaj Perfect Blood? Nisu pretjerali sa količinom krvi i sl.?
po meni je sasvim dobro pogođena količina krvi koju tijelo ispusti kad ga skratiš za glavu ak ti to kaj znači :D
u pozadini je mutno zbog depth of field efekta
Počeo sam igrati ovo IGRETINU...
nego za što služe prsteni, ne vidim da išta poboljšavaju? ako ne da ih sve probam
i kako se uključi vsync, jer često imam ono ružno "preslagivanje" ekrana, a računalo je dosta jako
IGoR_2803
15-11-2010, 15:14
samo da napomenem da sam jučer bio na interliberu s curom... bio sam razočaran što nisam našao ništa od stephena kinga (osim naših prijevoda koje nisam htio), ali na kraju sam naletio na ovo
http://img1.fantasticfiction.co.uk/images/n34/n174718.jpg
pročitao sam kojih 20ak stranica od jučer i čini mi se ok... odmah u sridu sa pričom oko princeze i njezine kletve... :)
uz tu knjigu sam još kupio the hobbit i neku zbirku pjesama roberta burnsa, sve skupa 130 kn... :)
edit:
btw, za one koji su čitali, kolko kužim ima još dvije knjige? kojim redoslijedom ih treba čitati?
Prvu čitaš Posljednju Želju, potom Mač Sudbine i zadnje Vilenjačku krv.
dakle vsync se ne može uključit :-x
baldrick_
15-11-2010, 22:45
prstenje služi da ga prodaješ, s tim što neko možeš da pokloniš ženama radi seksa
Sve sam već prodao, iako i ne znam šta će mi oreni, kad ništa od oružja ne kupujem, jedino knjige.
Na chapteru sam III, odavno nisam doživio ono iskustvo "još samo 5 min." , a radi se ujutro :D
Inače ono što je najbolje u igri je priča :bravo:. Sigruno ću je odigrati još koji put
baldrick_
16-11-2010, 14:25
pa tolko, ja dosta dugo nisam imao para da pokupujem sve knjige, i uvek sam na njih trošio sve što imam
The Fury
14-01-2011, 13:17
Da sad ne kopam po postovima, planiram odigrat Witchera :D
Zanima me, jel mi je dovoljna Enhanced Edition igre? Da stavim još koje modove uz samu igru?
Mislim da ti je bolje odigrati bez modova, da vidiš kakva je igra sama po sebi.
Kasnije ako budeš htio možeš probati sa modovima.
Ja još nisam, a vjerojatno ni neću, bila mi je čist ok vanilla verzija.
Da, zbilja nema potrebe pošto je igra fenomenalna i bez modova. Jedino bi volio probati sa onim Blood modom tako da šprica na sve strane, samo se nadam da radi uz Steam verziju.
Arbiter of Change
14-01-2011, 14:15
Treba jedan mod, onaj za korice. :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.