Log in

Pogledaj cijelu verziju : The Witcher

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13

Wishmaster
27-07-2009, 15:16
Ma ofrlji detalje na maksimum jedino AA i AF po potrebi smanjiš jer praktički nema razlike u fps-ima.

ScorpiuS
27-07-2009, 15:27
Meni je radila sa većim brojem FPS-a sa najvećim detaljima, nego na mediumu što mi je bilo namješteno po default! Ja bi da sve igre idu tako! :D

Rang€r
27-07-2009, 16:20
evo ja ga sad igram opet neka 3 dana i ima nešto u tom EE što mi jako iritira. Texture ko da su zamuljane, mislio sam da je to zbog "onake" verzije, a sad kad sam tu obriso i sve ljepo instalo, opet metnem sve na highest sa svim kurčevima uključenim 1440x900 reza, i ko da se vide neke crte na likovima, a prije EE kad sam igro prvi put na slabijem kompu sve bilo oke :/ inače se vrti super, ni da štucne jedino što mi se duljina loadinga baš i nije pormjenila :/

sad sam završio ch3, triss me portala u murky waters i tjekom loadinga mi pljasne dont send error, to je i razlog zašto sam uopče presto igrat :D

btw jeste li vi ikada išli tuč se s javedom dok je bio prerušen u raymonda? pa kad pozove svoju osobnu stražu s drugog kata, pa ih sve prebiješ i onda te on one hita i moraš sve ispočetka loada -.-'

vex
27-07-2009, 16:24
Te crte se i meni vide samo u dijalozima.
Na xp-u toga nema dok mi je na visti i sedmici vidljivno.
Već sam se navikao ,ali ako nađeš riješenje javi ;)

Bartuc
27-07-2009, 16:54
To je normalno, tako je bilo oduvijek. Niska rezolucija cut scena, niti meni se to ne sviđa ali jebiga, di bi bio Witcher da ima grafičku prezenraciju cut scena kao Mass Effect :pray:

vex
27-07-2009, 16:56
Stvar je što mass effect igram na max sa v-syncom bez AA i nikad ne ide ispod 35 na windows 7 a witcher bome zna zatrzati.

Mass Effect izgleda bolje i ne trza , mogu su malo srediti te cutscene u Witcheru..

Gwin
27-07-2009, 17:49
witcher je nabrijani Bioware Aurora Engine, (NWN, KOTOR), ali ne koristi "tile system" poput NWN gdje se koriste stalno iste teksture i objekti. nego su svi objekti i lokacije ručno dizajnirani i unikatni. a to opterećuje sistem.

mass efect je Unreal3 engine koji je noviji i na totalno drukčiji princip koristi teksture..
pa je stvarno nemoguće uspoređivat engine.

s time da witcher ima daleko ljepši dizajn okoline od mass effecta.

IGoR_2803
27-07-2009, 17:51
witcher je nabrijani Bioware Aurora Engine, (NWN, KOTOR), ali ne koristi "tile system" poput NWN gdje se koriste stalno iste teksture i objekti. nego su svi objekti i lokacije ručno dizajnirani i unikatni. a to opterećuje sistem.

znači ako mi ako mi je nwn2 znao lagano "zaštucati" u nekim žešćim situacijama, što onda mogu očekivati za witcher... :)

Arbiter of Change
27-07-2009, 17:54
znači ako mi ako mi je nwn2 znao lagano "zaštucati" u nekim žešćim situacijama, što onda mogu očekivati za witcher... :)
NWN2 je OČAJAN se tehničke strane tako da se nemoj uopće ravnati po njemu.

Gwin
27-07-2009, 17:55
NWN2 i witcher kao osnovu koriste isti Aurora engine
ali nwn2 je modificiran do te mjere da su ga nazvali electron..
witcher koristi auroru, ali je rendering napisan od nule..

ali,da, možeš očekivat svašta..

Bartuc
27-07-2009, 18:29
Cjao kako me opet kraj žestoko naježio :pray: A bome i rastužio pošto sam prešao jednu od naj igara svih vremena :cry: Sada idem googlati različite teorije o mystery guestu, fakat me zanima zašto/kako/tko... Možda se pojavila u međuvremenu koja nova teorija o njemu :D

Nego, pred kraj igre sam mogao bez Tawnya naštancati 8 uzastopnih Ignija, sa Tawnyem 10 uzastopnih + brza regeneracija. Tako da čitav taj završni dio igre nisam niti izvadio mač u ruke :D Sve sam Ignijem klao, tako da me nitko nije niti pipnuo, čak niti oba Bossa... A to je na Hard, razočaranje, ali coolno razočaranje :P

Od bomba i coatinga nisam ništa koristio, samo ono što se nađe u igri (Silver Dust i Rune), a od potiona samo Cat, Tawny, Swallow i Werewolf... I probao sam Moon Rise koji je madafaking genijalan, daje 100% na HP, tako da sam u završnoj bitci imao cca 1700+ HP-a :D Te kontru, ne znam kako se zove, ali drastično poveča Energy bar. Beskorisno ali cool.

Shaka
27-07-2009, 18:30
evo malo odstupanja od engineova itd...ako moze netko pomoci jer neznam kako dalje.Uglavnom dosao sam do CH3 i djela kada se napijem sa onim patuljkom i pjevacem i kresnem triss,uglavnom ostao mi u dnevniku samo jedan quest sa zvijezdicom a on se nalazi u mocvari gdje moram naci berengara.Ali nikako da se pojavi ni u jedno doba dana...

Gwin
27-07-2009, 18:37
spoiler..

spoiler

nema berengara.. moraš nać neki leš pored onih rupa di seljaci kopaju glinu..

str1k3r
27-07-2009, 18:48
Bartuc, ja ne poznajem napitak "Moon Rise" samo "Full Moon" :), a onaj revenge(kontra, ako si na to mislio) potion je Shrike. Btw, koji si imao oklop? Vilenjački, Order ili Neutral? Ako si uopće i uzeo taj oklop. Jer vidim da si rekao da si mogao potegnuti više Igni-a za redom, a to mi se čini mogućim samo u Vilenjačkom oklopu.

Bartuc
27-07-2009, 18:50
Lol, malo zabrijao sa imenom :D

Prvi put Order, ovaj put Vjeverice. Normalno da sam si napravio ultimativni armor :D Sljedeći put idem po Neutral armor :P

la50
27-07-2009, 19:30
Taman sam prešao CH1(bolje se prisjetio priče i krenuo u osvajanje svijeta :D).Još dva chaptera da se vratim na staro.Btw koja vam je najj rečenica koju je geralt rekao.Meni je bilo smiješno i extra kul kad u onoj spilji đe je vještica pa prije nje kad naiđe na onu gamad pa kaže "To bad,lets dance" hah prejaka stvar.

Horny Devil
27-07-2009, 19:59
Nisam ga tako skoro igrao, ali mi je u glavi ostala scena kada spoiler ->SGeralt zastrasi masu spremnu na linc.

Nasao sam dio tog govora, u kojem objasnjava sto ce se dogoditi ako ubiju vjesticu:

...I'll come back. I'll slay every lice-ridden peasant, anything that moves and can't climb a tree. Or you can try to lead honorable lives, clear your conscience, and start again. The choice is yours.S<-spoiler

EDIT: stavljena oznaka za spoiler.

la50
27-07-2009, 20:09
Mogao si spoiler stavit(a to je nakon ovog mog).Tako su jake te rečenice da ga se samo budala nebi usrala(a pošto su oni budale znamo što je s njima bilo).

Bartuc
27-07-2009, 20:38
Mislio sam prelaziti Bonus avanture ali su mi pre jadne bez VA :( Možda pređem one dvije koje imaju VA, ostale zajebi...

Rang€r
27-07-2009, 20:44
ma upali winamp uz njih i uživaj :)

Bartuc
27-07-2009, 21:03
Nah, neće mi se niti ove dvije igrati :(

U Mass Effectu su to bolje napravili, integrirali Bonus sadržaj u samu igru, tako da ti dođe kao Side Quest. Ovdje mi je to bezveze :(

Sada moram do jutra odlučiti tešku dilemu... Odigrati Witcher iznova Neutral putem ili instalirati Mass Effect. Mrzim dileme.

Rang€r
27-07-2009, 21:12
isuse, jesi ti uopče pokrenuo one prve dvije avanture? :D

odlične su, pogotovo kad nemaš vremena, ja sam ih odigro dok je bila škola i dota, tak da nikad vremena nisam imo i super su mi sjele, kad odigram sad cjeli witcher, opet ih prelazim skupa s ostale 4 avanture koje su mi ostale :)

Shaka
27-07-2009, 22:27
spoiler..

spoiler

nema berengara.. moraš nać neki leš pored onih rupa di seljaci kopaju glinu..

nema ga .......sve sam pretrazio

str1k3r
27-07-2009, 22:31
U tom je i bit Snema Berengara do IV. chaptera[/spolier]
EDIT- sry, [SPOILER=]do IV, zaje** se :)

Rang€r
27-07-2009, 22:32
do 5 chaptera? da se vi niste malo sjebali? :S

Shaka
27-07-2009, 22:39
U tom je i bit Snema Berengara do IV. chaptera[/spolier]
EDIT- sry, [SPOILER=]do IV, zaje** se :)

ma zato sam i rekao nema ga u onim rupama,a tek sam u 3 CH...sta da dalje radim nemam vise questova...

one salamadere sam ubio u sewersima i pricao sa gethrom i od tad vise naznam dalje....

str1k3r
27-07-2009, 22:40
Jesi prešao Gold Rush ? Ako nisi, riješi Six Feet Under ili Echoes of Yesterday, ako si dobar sa Siegfried-om onda Six Feet Under, pronađi ga ispred baraka u Temple Qvrt., kako trenira novi odred. Ako is dobar sa Yaevinnom onda ga pronađi u močvari i riješi Echoes of Yesterday quest, s time otključavš Gold Rush i nastavljaš igru.

Shaka
27-07-2009, 23:30
evo rjesio ovo sa siegfridom na groblju i nastalvja se igra...yupiiii hvala striker!

Shaka
29-07-2009, 17:48
evo prosao sam igru...nisam rjesavao bas side questove ali mogu reci da je igra vrhunska.Ne kuzim zavrsetak,vjerojatno ce biti 2 dio , stvarno fenomenalna igra.

Wishmaster
29-07-2009, 18:26
nisam rjesavao bas side questove
Heresy!!!

Ne kuzim zavrsetak,vjerojatno ce biti 2 dio ,stvarno fenomenalna igra.
Svi se mi potajno nadamo da CDProjekt RED radi na Vičeru 2, pošto su stopirali White wulfa...

Shaka
29-07-2009, 18:33
nisam rjesavao bas side questove
Heresy!!!

a dobro one kakti vaznije sidequestove jesam,ali nisam one prm. donesi 3 wyvern mesa itd...

ocekujem "vičera" dvicu...mora izaci!

ScorpiuS
29-07-2009, 19:11
Pa radi se na njemu.

Bartuc
29-07-2009, 21:26
ali nisam one prm. donesi 3 wyvern mesa itd...

Ti najmanji questovi ti redovito nose najviše XP :D U svakom chapteru imaš nekoliko tih contracta i kada ih sve riješiš, redovito dobiješ par levela po chapteru.

la50
29-07-2009, 21:56
Hh,ja slabo koristim talente(vijek čekam da mi se napuni njih dvadesetak,neda mi se dizat tri po tri).

str1k3r
29-07-2009, 21:59
Ja odmah spalim talente, čim level dobijem, na Hard ti treba svaki talent, inače zaostaješ puno.

la50
29-07-2009, 22:01
Ja odmah spalim talente, čim level dobijem, na Hard ti treba svaki talent, inače zaostaješ puno.
Zato ja ne igram na Hard,jer bi vjerovatno počupao svu kosu(ta znaš ti mene kakav sam,samo se sjeti CoJ a).

Rang€r
29-07-2009, 22:38
nebi nije uopče teško ko što su ljudi prije u temi rekli na hard lupaš ljude silver swordom, a monstere steel :D

str1k3r
29-07-2009, 22:49
nebi nije uopće teško ko što su ljudi prije u temi rekli na hard lupaš ljude silver swordom, a monstere steel :D
Wut? :)
Wrong way round :D

Bartuc
29-07-2009, 23:47
Dobro je rekao, igra je toliko lagana da možeš sa bodežom igrati na Hard, nema nikakvog izazova :D Kasnije ne znaš što ćeš sa svim tim Bronze i Silver talentima, dok ti u drugu ruku fali nekoliko zlatnih da napraviš ultimativnog lika.

str1k3r
29-07-2009, 23:51
Eh da, zlatni talenti, to je i meni falilo na veliko.

Rang€r
30-07-2009, 22:06
evo moj prvi video (http://www.xfire.com/video/1014b3/)Siz witchera, hunting the wild hunt quest, ovo je prvi put da sam se tolko potionima nakljuko, kad sam 1. put igro, tu sam prvi put zginuo, zato sam se sad opako pripremio i prvi put je fakin wild hunt bio tamo, ovaj put gej nije došo :( (vjerojatno jer sam palio one mandrakeove.. :()

bude bilo još videa, koje ću obradit, sad nisam imo vremena ni volje, al možd budem na ovaj ubacio witcher theme-believe jer se vremenski podudaraju i uploadam na utube.. možda :)

Bartuc
30-07-2009, 22:13
Sada kad se sjetim, kod prvog i kod drugog prelaska sam se toliko napio potiona prije finalne bitke da mi je krv izbijala na ekran i srce tuklo :D Toxicity mi je bio valjda na 4/5 :D A dovoljan je samo 1 Swalow koliko je lagano xD

ScorpiuS
30-07-2009, 22:41
Ja sam uzeo samo 5-6 Swallowa i jedan enchantment za mač koji povećava šansu da batim neprijatelja na pod i popio sam jedan swallow kada mi je energija bila na pola i ništa više.

Gwin
31-07-2009, 07:33
Sada kad se sjetim, kod prvog i kod drugog prelaska sam se toliko napio potiona prije finalne bitke da mi je krv izbijala na ekran i srce tuklo :D Toxicity mi je bio valjda na 4/5 :D A dovoljan je samo 1 Swalow koliko je lagano xD
ekčuli, dovoljan ti je jedan willow koji kaže da ne možeš bit "knocked down".. dalje je sve pljuga.. nema stajanja.. samo mlatiš..

Wishmaster
31-07-2009, 13:44
Of:
Ima neko slučajno da igra The Witcher: Versus?

Bartuc
31-07-2009, 13:56
ekčuli, dovoljan ti je jedan willow koji kaže da ne možeš bit "knocked down".. dalje je sve pljuga.. nema stajanja.. samo mlatiš..

Pola tih potiona nisam niti isprobao kad nemaš prilike ih isprobati.

Jel ima neki mod koji doda još koju težinu u igri?

Wishmaster
31-07-2009, 14:21
Pola tih potiona nisam niti isprobao kad nemaš prilike ih isprobati.
Istina. ima predobrih(zanimljivih) potiona u igri ali je problem to kaj skoro pa nisu opće potrebni jer je isti vrag dal imas 10 potiona na sebi ili samo Swallow i Tawny Owl.
Trebali su potione malo zbalansirati, a neke malo egzotičnije učinito korisnijima.

Rang€r
31-07-2009, 14:24
Of:
Ima neko slučajno da igra The Witcher: Versus?

ja igram, pa mi dojadi nakon par dana tako svakih par mjeseci

str1k3r
31-07-2009, 14:27
Istina, od potiona najviše sam koristio Shrike, Tawny Owl, White Raffard's Decoction, Willow, Swallow, White Honey i Full Moon. Ostale sam koristio kad zausti i kad su mi stvarno potrebni. Mada Wives Tears dobro dođe kad se naroljaš pa te napadnu (:

Delirium
31-07-2009, 15:37
wejt a nije White Raffard Concoction?

str1k3r
31-07-2009, 15:39
Nope, White Raffard's Decoction :D

Rang€r
01-08-2009, 11:10
evo završio ga opet... sad na neutralnoj strani... svaki put se tolko naježim, plače mi se što sam završio igru :(

opet osto nepomično buljit u kredite... fenomenalno

Bartuc
01-08-2009, 12:00
Baš, kada se rastužiš što je igra gotova, onda znaš da je jebena :D Još ako se k tome i naježiš na kraju, e onda je to pravi posao. Čak mi je kraj PoP trilogije "zarosio" oči sa quoteom sa početka prvog nastavka :pray: Nevjerojatno koliko se čovjek poveže i utone u takvu sagu.

Ja ću nakon Mass Effecta vjerojatno opet odigrati Witchera ali neutral putem. Čuo sam da su onda svi protiv tebe, tako da se nadam koliko toliko većem izazovu.

Rang€r
01-08-2009, 12:45
meni je neutral definitvno najbolje, nekak najbolje osjetiš igru :D

Bartuc
01-08-2009, 12:56
A i kao Witcher bi trebao biti neutral. Plačenik bez osjećaja za druge.

str1k3r
01-08-2009, 12:58
On je Geralt, on štiti slabije, nemoćne i one u potrebi aka. Scoia'tael :)

Bartuc
01-08-2009, 13:12
Zaboraviš da je Geralt i praviš se da si čistokrvni Witcher :P

str1k3r
01-08-2009, 13:23
Onda nema fun with the ladies :P
Ode 50% igre :(

Grim
01-08-2009, 13:46
Witcher je muskarac, svi muskarci trebaju "fun with the ladies". :D

Rang€r
01-08-2009, 13:55
Onda nema fun with the ladies :P
Ode 50% igre :(

pa ak ideš neutral zbariš jednu žensku više, nečeš moč samo touruviel/white raylu več 2 sestre medicinske :D neutral je definitvno najbolje, jer tek na neutral pokazuje osječaje, a ovako kad bi izabro npr. order se čini najviše bezosječajnije, jer kao witcher bi trebo bit za ljude protiv biločega..

ScorpiuS
01-08-2009, 19:03
Ali je igra RPG u kojem ti odlučuješ što će se sljedeće dogoditi!

Bartuc
01-08-2009, 19:32
Ma jebeš ti to, toliko sam nabrijan na Witchera da odgađam Mass Effect do daljnjega i krećem sa Witcherom iznova :D

Hellboy
01-08-2009, 19:35
Kod mene je baš obrnuto. Mislio sam dati Witcheru novu šansu ali me Mass Effect zarobio. :D

Osobito sad kad sam preuzeo Normandy. :D

vex
05-08-2009, 21:07
Za sve vas koji niste znali , poput mene - nedavno nakon igre je izašao cd sa glazbom "Inspired by The Witcher"

Većinom ambient, folk metal uz pokoju iznimku:
Vader - Sword Of The Witcher (2Rx_AA5GfNE)

str1k3r
05-08-2009, 21:34
Taj cd se inače dobije uz EE izdanje. Ja ga ima ohoho odavno, predobre stvari se nalaze na njemu, svakako poslušati :)

Rang€r
06-08-2009, 19:48
men su s njega najbolji sotw(sord of the witcher :D) believe witcher theme i running away koji ima melodiju iz believe xD

Grim
06-08-2009, 20:30
Sword of The Witcher je predobar, a i spot je zakon. :D

hansi
06-08-2009, 20:39
Evo, instalirah ga. Opet imam onaj epic osjećaj :D

Delirium
07-08-2009, 13:45
takođe ga ponovo instalirah, kulno je...

la50
07-08-2009, 13:54
Ja moram priznat da prvi put kad sam igrao(i kad sam došao do IV chaptera) bio sam totalno uživljen,ali sad me to prošlo.Evo prošlo je tjedan dana otkad sam zadnji put ušao u withcera(nekako me ne privlači više).Kod mene ima jedna caka a to je da se mogu uživit u igru tek kroz školsku godinu(sranje).Odo ja pokušat sad opet uć i prelazit dok god budem mogao.

hansi
07-08-2009, 14:18
Zna li se išta o witcheru 2?

Xero
07-08-2009, 14:30
Ne rise of the white wolf je otkazan , a o dvojci se ništa ne zna barem kolko ja znam.

str1k3r
07-08-2009, 14:39
Rise of the White Wolf je otkazan zbog rada na važnijem projektu.

W3DR4N
07-08-2009, 14:42
Projekt se zove "Kriza Je, Nema Se Para".
Postoji li važniji projekt od proširivanja provjerene franšize na daleko kvalitetnije i profitabilnije konzolaško tršište?

Deadwalker
07-08-2009, 14:53
Postoji li važniji projekt od proširivanja provjerene franšize na daleko kvalitetnije i profitabilnije konzolaško tršište?

E sad, bas tako kvalitetnije trziste, hmm, nebi reko. Koliko god bilo pljuvanja po PC trzistu(piratizacija prvenstveno), u vecini slucaja su si developeri sami krivi. :wink:

str1k3r
07-08-2009, 14:56
/cut profitabilnije konzolaško tršište?
True that, money makes the world go around :(
Rise of the White Wolf u konačnici nije otkazan, samo je suspendiran dok se ne riješe financijske poteškoće.

la50
07-08-2009, 17:28
Ja se opet javljam,evo igram odkad sam ovo gore postao.Zagrizao sam sad za withcera i nedam :D.Prisjećam se starih dana kad je Geralt šarao(upravo sam onu moren ili tako nešto riješio,hh).Najrađe bi nastavio igrat ali me leđa malo bole.Pošto mi je crko monitor(19") sad igram na starom na maximalnoj mogućoj rezoluciji,čak 1024x768(nice),ako ništa bar sam texture opet vratio na high.
Prije nisam obratio pažnju na to ali sad sam primjetio [SPOILER=]Skad odvedete onog grampsa do "kapelice" majstor se neš zahvaljuje priča,da bi na kraju rekao kao "i will serve tea and goulash" i nda sam se odvalio na gulaš.Ima i dobrih stvari poput onog u prvom chapteru kad čuvar kaže umjesto quarantine quanartine i u drugom ch kad se priča sa onim jetrhom pa kad kaže conssesion umjesto connnection S[SPOILER=]S:D

hansi
07-08-2009, 22:55
Dobro je rekao, igra je toliko lagana da možeš sa bodežom igrati na Hard, nema nikakvog izazova :D Kasnije ne znaš što ćeš sa svim tim Bronze i Silver talentima, dok ti u drugu ruku fali nekoliko zlatnih da napraviš ultimativnog lika.
http://www.strategyinformer.com/pc/thew ... 24956.html (http://www.strategyinformer.com/pc/thewitcher/mod/24956.html)
Evo ko stvoreno za tebe. Navodno taj mod radi da igra bude teža. Da li radi i kako se instalira, nisam siguran jer nisam isprobao. Kada prođem igru ( po treći put :D ) isprobati ću...

Rang€r
07-08-2009, 23:32
S[SPOILER=]Skad odvedete onog grampsa do "kapelice" majstor se neš zahvaljuje priča,da bi na kraju rekao kao "i will serve tea and goulash" i nda sam se odvalio na gulaš.Ima i dobrih stvari poput onog u prvom chapteru kad čuvar kaže umjesto quarantine quanartine i u drugom ch kad se priča sa onim jetrhom pa kad kaže conssesion umjesto connnection S[SPOILER=]S:D

khm uživio se u igru, a nisi prvi put skužio sve to :(

Bartuc
08-08-2009, 12:12
http://www.strategyinformer.com/pc/thew ... 24956.html (http://www.strategyinformer.com/pc/thewitcher/mod/24956.html)
Evo ko stvoreno za tebe. Navodno taj mod radi da igra bude teža. Da li radi i kako se instalira, nisam siguran jer nisam isprobao. Kada prođem igru ( po treći put :D ) isprobati ću...

Cool, samo da nebude situacija kao u Oblivionu, nema mi gore kada trebaš 20x udariti štakora mačem da bi krepao, dok on tebe ugrizne 3x i mrtav si :D Samo neka je dobro zbalansiran mod i super.

Windwalker
08-08-2009, 14:14

Cool, samo da nebude situacija kao u Oblivionu, nema mi gore kada trebaš 20x udariti štakora mačem da bi krepao, dok on tebe ugrizne 3x i mrtav siS:D Samo neka je dobro zbalansiran mod i super.

WHAT???

Misliš valjda na Morrowind?

Jer Oblivion je bio prelagan, štakori su krepavali u jednom udarcu.

Osim ak ne pričaš o nekom modu za Oblivion?

Delirium
08-08-2009, 14:19
w00t, odlicna igra the butcher of blaviken opet jase!

IGoR_2803
08-08-2009, 14:25
WHAT???

Misliš valjda na Morrowind?

Jer Oblivion je bio prelagan, štakori su krepavali u jednom udarcu.

Osim ak ne pričaš o nekom modu za Oblivion?

da, ta situacija je bila u morrowindu vrlo izrazena, pogotovo na samom pocetku, kad izadjes s onog camca u seyda neen (ili kako se već piše), pa odeš u one pećine u blizini... katastrofa...

Bartuc
08-08-2009, 15:33
To u Morrowindu je bilo genijalno pošto je Level Up i Skill Progress imao smisla, pričam drito o Oblivionu i lošem slideru kojim određuješ težinu. OK je na 40-60%, ali iznad toga monsteri postaju nebalansirano imuni na štetu. Tako da na jednom dijelu slidera igra bude pre lagana, dok samo milimetar dalje postaje pakleno pre naporna pošto nitko nema volje jednog štakora udarati kao da je riječ o samom Lord Vivecu :D

Igra NE smije imati slider koji određuje težinu, težine moraju biti STROGO predefinirane i balansirane. Inače ne dobiješ tešu igru nego napornu i dosadnu akcijsu arkadu, baš kao Oblivion. Dok je Morrowind u početku samo težak dok ne dobiješ skill za oružje. To je RPG sa koliko toliko prenesenim TACH0 i sl. pravilima.

Delirium
08-08-2009, 18:10
damn morrowin tako pwna oblivion...zasrali su malo oblivion...ja sam htio morrowind s boljom grafikom i drukcijom pricom...pity...

Rang€r
08-08-2009, 18:47
men poslje witchera i ob i mw suka..

Delirium
08-08-2009, 18:49
nah samo oblivion Morrowind je jos kewl...

in udda news: otkrio sam jos jedan razlog zasto volim vičera
ima taku priču prema kojoj se sve druge RPG igre cine kao klišeji

Rang€r
08-08-2009, 18:53
spram witchera svi drugi RPGei i jesu klišeji :D

Horny Devil
08-08-2009, 18:57
nah samo oblivion Morrowind je jos kewl...

in udda news: otkrio sam jos jedan razlog zasto volim vičera
ima taku priču prema kojoj se sve druge RPG igre cine kao klišeji

Mozda bih kao iznimku naveo Planescape Torment. Ima jos i nekih japanskih RPG-ova sa suludim premisama, ali posto ih ne igram...

Bartuc
08-08-2009, 19:55
Witcher je klišej pokraj Baldur's Gatea, pa čak i Mass Effecta, mada je i Mass Effect klišej ali sa jebeno dobrom prezentacijom :D

Maloki
08-08-2009, 20:30
Ajde ti meni reci po čemu je Mass Effect = KotOR?

Rang€r
08-08-2009, 20:30
o čem vi raspravljate... witcher>sve :(

Horny Devil
08-08-2009, 20:35
@Rang€r: Meni je Witcher u Top 3 RPG-a, al' sad je l' mi je ispred Torment-a... Ne bih znao.

Arbiter of Change
08-08-2009, 20:36
A jeste našli temu za raspravljati o tome, pored ME teme i SW podforuma. :)

Horny Devil
08-08-2009, 20:42
Ah, sto ces, Bartuc je spomenuo Oblivion na prethodnoj strani i odmah je rasprava zavrsila u Oblivionu(paklu je l'?) . :D

str1k3r
08-08-2009, 20:44
Oblivionu(paklu je l'?) . :D

Oblivion = Zaborav :)

Horny Devil
08-08-2009, 20:49
Istina, to i je pravi prijevod. Za mene Oblivion i je zavrsio u Oblivionu, kada je trebalo zatvarati vrata Obliviona. Uf, koje li recenice. Prijevod je: odustao sam na questu sa zatvaranjem tih vrata. A inace koliko sam shvatio, Oblivion bi u igri trebao biti neka vrsta pakla ili barem prilicno gadna dimenzija nalik paklu.

str1k3r
08-08-2009, 20:51
O da, samo jedini pakao iz kojeg možeš van :)

Bartuc
08-08-2009, 20:51
Jebiga, ja sam uvijek kriv za odstupanje od teme :D Ne smijem ništa spomenuti inače svi odu u off topic :D

str1k3r
08-08-2009, 20:52
Budući da je offtopic otišao među dobre RPG-ove, oprostit ćemo ti :) ^^

Horny Devil
08-08-2009, 20:53
O da, samo jedini pakao iz kojeg možeš van :)

Mislis na kvalitetu igre? :wink:

Bartuc
08-08-2009, 21:23
Vjerojatno misli na ALT+F4 pošto je Oblivion toliko dobar da se ne isplati trošiti vrijeme na ESC + Exit to Main Menu + Exit to Desktop :D

PS: Kaj je najbolje, imao sam strašno visoko mišljenje o Oblivionu kod prvog prelaska, ali mi se zgadio kada sam skužio da je to vjerojatno jedini RPG kojega NE MOGU nikako odigrati 2x. Pokušao sam valjda 5x (ako ne i više) odigrati igru po drugi put ali uvijek mi se zgadi u roku od 0,5-1h koliko je jadna, bezdušna, dosadna, monotona, konzolaška, zbugirana i osakaćena :(

Witcher je ionima ispred Obliviona, iako se te dvije igre realno ne mogu usporediti zbog drastično različitog sistema, ali obje su predstavnici RPG žanra pa imam slobodu takve usporedbe. Witcher mi je među 3 najbolja RPG-a, da ima in-game cut scene na razini Mass Effecta, jebo me pas ako mi nebi bio i na samome 1. mjestu. Ali pošto nema, onda mi je ipak BG2 na prvom mjestu zbog ogromne dubine, originalnosti, sadržajnosti, genijalnog party sistema itd.

Arbiter of Change
09-08-2009, 02:23
Usput, Oscuro (poznatiji po svom OOO modu za Oblivion) je napravio mod za Witchera koji otežava stvari. Ništa posebno, samo blago/ne tako blago povećanje statsa kod neprijatelja i slične stvari.

http://www.oscurogamedesign.com/down-game-twe-high.html

Wishmaster
09-08-2009, 11:38
http://www.thewitcher.com/community/en/news/927.html
Neznam dal je spomenuto na kojoj od prijašnjih strana (nije me bile), ali WTF? Ovo prvi put čujem.
Bilo bi kul da to postane popularno ko Pokemoni, ali ipak mi se čini da je osuđeno na propast.

Windwalker
09-08-2009, 11:42
Ma ima previše tih card gameova.
Nema šanse da postane popularno.

hansi
09-08-2009, 12:15
Ovo rula :pray:

Rang€r
10-08-2009, 16:16
A jeste našli temu za raspravljati o tome, pored ME teme i SW podforuma. :)

svijet se vrti oko witchera :>

la50
10-08-2009, 16:29
Ej ljudi ja zapeo.Kad moram probudit onog golema u ch II,moram pričekat kišu.Jednom mi je padala ali sam nešto ujebo i poginuo :(.Sad se motam već nekih 20 min neam pojma koji fak bi trebao napraviti.Ima ona tarot karta(jel ona služi za prizvat storm?),ma ako se tko sjeća pa nek nabaci tip,thx.

str1k3r
10-08-2009, 16:38
La50 slušaj, moraš napraviti željeznu palicu. To odeš kod blacksmitha i napravš za siću Orena, zatim trebaš otići do druida i plati im gro Orena da bi ti prizvali oluju. Nakon toga odeš do golema i zabiješ palicu u njega. borba počinje. Predlažem ti da odlaziš do ona 3 stupa i klikćeš na njih, kad klikneš odmakni se jer će roknut grom i oštetit golema. Golem mora biti unutar nekakvog trokuta kad ti prizivaš munju, munja udara kad ti stisneš na posljednji stup. Dobit ćeš, kad ga ubiješ, specijalni sastojeak "Golem's Obsidian Heart", i Neh'tza Sephirot, to je to.

EDIT-sad sam vidio da je Rider dao link :)

Bartuc
10-08-2009, 16:42
Ja sam taman mislio platiti Druidima i onda skužio da kiša već pada :D Tako da sam samo otišao do Golema i priroda je obavila svoje, a ja uštedio gro Orensa :D

str1k3r
10-08-2009, 16:43
Ja sam taman mislio platiti Druidima i onda skužio da kiša već pada :D Tako da sam samo otišao do Golema i priroda je obavila svoje, a ja uštedio gro Orensa :D
Može i tako, ja sam uglavnom drudima plaćao. Pohlepna đubrad.

Windwalker
10-08-2009, 17:31
Počeo sam danas Witchera opet.
Zaboravio sam kako je genijalno epski osjećaj.
A samo sam završio prolog.

Rang€r
10-08-2009, 17:44
ma kakav prolog, epski osječaj je ch5 i epilog ostalo sve je zajebancija :D

Delirium
10-08-2009, 17:54
upravo sam na Chapter IV its so kewl...mene u Witcheru zabavljaju politička spletkarenja...

Rang€r
10-08-2009, 18:34
heh me2 :D baš je rjetka priča što se gaminga tiče ^^

Bartuc
10-08-2009, 20:06
Meni je sve savršeno osim početka igre. Onaj Kaer Morhen mi je bedast, ali ajde, nakon toga je sve genijalno :D

Delirium
10-08-2009, 20:08
Wuts wrong with Kaer Morhen?

Delirium
10-08-2009, 20:13
ma...tebi je jebanje vjestica zanimljivo jelda?

Wishmaster
10-08-2009, 20:21
Več sam prije rekel ali stvarno šteta kaj nisu malo više iskoristili taj Kaer Morhen. Trebali su dati malo više priče vezane uz K.M. a ne samo Prolog. Recimo da se, umjesto u uvodnom filmiću, mi pješice vračamo kroz prirodu do Kear Morhena, usput da dodje do nekih komplikacija, a tek kasnije da dojdemo do utvrde. Stvarno je premalo vremena provedenog uz Kear Morhen i okolicu a moglo se svašta još ubaciti.
Naravno to je sad već cijeđenje savršene igre ali maštati se smije, ne? :D

Delirium
10-08-2009, 20:22
uz EE imas onaj dodatni Adventure u kojem mos istrazivat tu prirodu i okolicu KM-a

Wishmaster
10-08-2009, 20:37
Ma znam ali ja bi da je u glavno priču uključeno malo više sadržaja vezanog u Kaer Morhen.

la50
10-08-2009, 20:44
Hvala striker(tog dijela sa stupovima se sjećam).Ali kiša nikako nije hjtela past.No kad sam se vratio u igru,10 minuta nakon što sam postao kako riješit golema uđem u witchera i kiša pada :D.Super,nažalost morao sam prekinut igru i ić na trening.

Del@
11-08-2009, 02:25
Vidim vecina vas je tu presla ovu igru nekoliko puta... Zanima me koliko sati otprilike traje main quest? I koliko se moze oduziti igra kompletiranjem ostalih side questova?

str1k3r
11-08-2009, 02:39
Neznam koliko je vremena potrebno da se Witcher prođe bez rješavanja side questova, jer sam uvjek rješavao side questove kad sam prelazio Witchera, jedostavno je grijeh ne rješavati side questove :)
Nudi preko 90 sati igre sa side questovima, znači mnogo zabave.

Bartuc
11-08-2009, 09:36
Nudi preko 90 sati igre sa side questovima, znači mnogo zabave.

Koju si ti to igru igrao :o

Riješio sam sve side questove, istražio detaljno sve lokacije, pročitao sav Lore, razgovarao sa svima s kime se da razgovarati i ispalo mi je daleko ispod 90 sati. Ajmo reći oko 30-ak sati uvrh glave. Također nisam nikada prešao RPG bez da riješim sve ili barem 99% side questova, nema smisla, RPG je napravljen tako da se prelazi do srži :D

Delirium
11-08-2009, 10:09
istina meni je vise manje trajo 40-ak sati inace ja sam veliki zaljubljenik u alchemy pa dosta vremena otpada na farmanje i potion making

Bartuc
11-08-2009, 11:48
Ja isto, inače mi Alchemy u Morrowindu i Oblivionu više manje i nije bio zanimljiv, ali u Witcheru sam se zaljubio u taj segment igre. Jebiga, pola potiona nisam isprobao, kao niti jednu bombu pošto ti fakat ne trebaju, ali je super napravljeno i zanimljivo.

str1k3r
11-08-2009, 12:53
Žurite se dečki previše :)
90 sati možda nećete dobiti u jednome prelasku, no u više prelazaka hoćete. Opet, treba se igra preći više puta, a ne samo jednom. Ne vidiš sve u jednome prelasku.

Bartuc
11-08-2009, 14:10
Žurite se dečki previše :)
90 sati možda nećete dobiti u jednome prelasku, no u više prelazaka hoćete. Opet, treba se igra preći više puta, a ne samo jednom. Ne vidiš sve u jednome prelasku.

Da, imaš pravo, kada zbrojiš puteve kojima možeš krenuti (1. Order ; 2. Vjeverice ; 3. Neutral), to je taman 3x onih mojih 30 sati tak da dobiješ tih 90 sati što si rekao :D

Rang€r
11-08-2009, 14:46
ja sam 2 puta prešo igru, demo sam igro oko 10-20h, jednom sam došo do ch5 i brat mi obriso igru i sveukupno imam oko 200h, malo više... ofc svaki put sam radio sve šta se da radit i spušio puno vremena i novaca na kockanje, žene, lutanje...

P.S. a da ne zaboravim kad odeš ljepo u swamp pa ne sejvaš 3-4 sata i onda te neko ubije, ja sam zbog toga znao prestat igrat na koji mjesec...

Delirium
11-08-2009, 17:38
meni se jednom dogodilo da sam se puno oslanjo na autosave...i odem na jedan adventure i paf ode cijeli da igranja :cry:

Bartuc
11-08-2009, 18:35
Katastrofa. Mene je Oblivion izdresirao što se toga tiče i tu mu skidam kapu. Da nije toliko prokleto zbugiran sa hrpom CTD-a, nebi mi ušao F5 u naviku :D

Delirium
11-08-2009, 18:59
uf...mene je ovaj forum istreniro na tipku F5

Bartuc
11-08-2009, 19:16
Haha :D Nisam niti znao da je F5 refresh tipka dok Sicko nije napravio onu demotivator sliku :D Ja na forumu ne refresham nego idem samo back i ponovno stisnem gumb, puno brže pošto mi je sve na dohvat palca.

Rang€r
11-08-2009, 19:31
ma ono naviko je mene swamp na quicksave, al katkad se jednostavno uneseš u igru i zaboraviš koji qrc je autosave... a da ne pričam kolko mi se puta crashalo tjekom 1. loadinga murky watersa, onako prvo loada lakeside, pa savea i baš si pomislim sad če crashat, i vidi vraga crasha se :D

Delirium
11-08-2009, 19:33
Meni sam crasha u trecem actu kad ulazim u onaj workshop i nijednom vise

Wishmaster
11-08-2009, 20:36
Ja nikad nisam igral na kviksejvanje... jednostavno si napravim određeni broj sejvova, i kružno ih overwritam, samo ostavim pokoji iz prošlog acta za svaki slučaj.
Nekak sam si utuvil u glavu da baš i nije to najsigurniji način pa ga nit ne koristim. I to ne samo u Vičeru nego svugdje preferiram klasični sejv.

la50
11-08-2009, 20:40
Ja bi trebao počistiti saveove,pošto autosava imam mac,i jedan onaj neautosave(hh).Na chapteru III sam i sve više volim biti izvan Trade Quartera pošto mi u njemu vraški šteka.
Edit:sejva 300mba xD

str1k3r
11-08-2009, 20:49
Dobar si la50, ja sam imao oko 1-2 GB savea :)

Rang€r
11-08-2009, 20:52
ja quicksave dok igram, kad izlazim klasični save koji cjelo vrijeme overwriteam, sumnjam da imam previše gigi saveova

la50
11-08-2009, 20:54
Dobar si la50, ja sam imao oko 1-2 GB savea :)
Ahaha,svaka ti čast :pray: ,ja tolko freespacea niti nemam na C disku :(.Moram pričekat kraj oluje/recesije kako bi negdje oko božića ili prije dođe novi komp.Morat ću odradit praksu kroz prvo polugodište kolko ja znam.Pa ako budem štedio kupim mašinu pa budem zanemarivao kolko mi odlazi GBa na sejvove.

Jučer mi je diglo tlak kad sam sat-dva igrao i na kraju poginuo bez sejva,ali sam se relativno brzo ohladio pa sam nadoknadio izgubljeno...(vjerujem da su svi kroz ovo prošli).

Windwalker
11-08-2009, 23:42
Jel ko kad išao protiv Abigail s onom ruljom?
Zanima me kaj se dogodi, ali ne želim sam isprobavat.

Arbiter of Change
11-08-2009, 23:51
Sjetite se spoilera... ili Googla.

str1k3r
12-08-2009, 01:02
Jel ko kad išao protiv Abigail s onom ruljom?
Zanima me kaj se dogodi, ali ne želim sam isprobavat.

Ofc. da jesam.
Ubiju ju. u IV. Chapetru onda ne možeš rješiti quest sa Noonwraith na jedan od načina, zato što ti vračara, koja je inače Abigail, no pošto je Abigail mrtva umjesto nje je neka rendom žena, kaže da nemaš dovoljno čisto srce da bi to obavio. U tome slučaju, razgovaraj sa Adamom koji će se ubiti nasred polja a ti ćeš biti svjedok. Onda će Adam i Celina(sister od Aline) zajedno nestati negdje u daljini, time si završio taj quest.

Windwalker
12-08-2009, 16:39
Ma ne namjeravam ja ići protiv nje.
Samo me zanimalo kaj se dogodi.

t0ma
12-08-2009, 18:12
Pošto namjeravam igrati The Witcher-a ,zanima me, koju verziju igre da odigram ? The Witcher ili The Witcher
Enhanced Edition ? Koja je bolja verzija, u čemu je razlika ?

Hvala.

str1k3r
12-08-2009, 18:16
Odigraj EE, običan Witcher je banana u odnosu na EE. Nakon što uzmeš EE(1.4patch) skini i najnoviji 1.5 patch, ako imaš običnog Witchera 1.4 patch(EE) ćeš moći skinuti džabe, isto kao i 1.5.

Deadwalker
12-08-2009, 18:20
Ja sam mislio sada odigrati konacno EE verziju, al sam na kraju odustao. Ostavljam taj uzitak za iduci veci odmor. Ako me toliko odusevila "obicna" verzija, kako li cu tek gustat u EE izdanju... 8)

t0ma
12-08-2009, 18:26
Odigraj EE, običan Witcher je banana u odnosu na EE. Nakon što uzmeš EE(1.4patch) skini i najnoviji 1.5 patch, ako imaš običnog Witchera 1.4 patch(EE) ćeš moći skinuti džabe, isto kao i 1.5.

Znači , dok nabavim Witcher EE, samo skinem 1.5 patch i to je to ?

Deadwalker
12-08-2009, 18:28
yup. Instaliras i pokrenes igru. S tim patchom radi gotovo savrseno

t0ma
12-08-2009, 18:33
Decki hvala vam :thumbs2:

Rang€r
12-08-2009, 21:16
Ja sam mislio sada odigrati konacno EE verziju, al sam na kraju odustao. Ostavljam taj uzitak za iduci veci odmor. Ako me toliko odusevila "obicna" verzija, kako li cu tek gustat u EE izdanju... 8)

pa nije neka velika razlika u glavnoj igri, tj. ja nisam primjetio neke razlike, osim promjena nekih dialoga, izbacivanje psovki( :thumbs1: )... jedina veča promjena je inventorij, ostalo sve je totalno bespotrebno i ne povečava baš užitak

DJ Not Nice
12-08-2009, 21:59
Evo, baš sam počeo igrati EE ediciju.
Onako, zanimljiva je igra, opširna..

Kulno je pratit priču i čitat sve one knjižice što nađem..mnogo jako kulno!

Windwalker
21-08-2009, 15:51
Još samo epilog. :cry:

Igram drugi put, a opet mi je žao kaj sam pri kraju.
I stvarno je lagano na hard, sve osim Beasta (a i on je lagan ako na početku ulažeš u Aard, što ja nisam).

I buildajte si Igni - prezakon je. Rastura sve enemyse, pogotovo one velike mutante pri kraju.

Bara
21-08-2009, 17:14
Igni, got it! Evo baš na chapteru II, ušao u grad, sredio malo Inventory, napravio si napitaka, dobio silver talent. A sada valjda idem po**vit onu Shani, i onda u pustolovine. Uglavnom, igrati je legendarno kada prelaziš sve side questove, ima toliko sadržaja da ne znam dali mogu stić u 200 sati igre sve preć. Navika prelaska svih side questova ostala mi je još od Fallouta 3, zato što je igra bila dobra a htio sam si produžiti doživljaj, pa sam prešao svih onih 30-40 side questova šta ima sa DLC-ima, a sada ću i bogme Witchera stuć do kraja.

Windwalker
21-08-2009, 21:18
U Witcheru jednostavno moraš odigrati sve moguće questove.
Ne odigrati ih bilo bi glupo.

str1k3r
21-08-2009, 21:20
Ne zaboravimo i odigrati ga više puta, jer jednostavno sve questove ne možeš odigrati u jednome prelasku. ^^

Horny Devil
21-08-2009, 21:42
Triput minimalno, ljudi, triput minimalno!

Bartuc
21-08-2009, 22:11
Triput minimalno, ljudi, triput minimalno!

Just one more to go 8)

Mislio sam odmah nakon drugog prelaska i treći put odigrati, ali mi ipak treba pauza. Osobno ne vidim smisao RPG-a ako zaobilaziš side questove. Gubiš sate i sate igre. Recimo Morrowind, igru možeš preći u par minuta, Main Quest u svega par sati, a za čitavu igru ti trebaju tjedni :D

Bara
22-08-2009, 07:14
E baš ću ga zato preći tako temeljito, da ne bi trebao na njemu gubiti vrijeme opet :), počinje škola znate. Nego, Chapter I sam prelazio prokletih 5-6 sati sigurno, a kada sam došao u Vizimu u Temple District, Journal mi se napunio questovima tako brzo da uopće nisam ni znao odakle sam ih dobivao, a još okolo stoje ploče sa questovima koje tek treba uzeti, majko mila :).

ScorpiuS
22-08-2009, 10:18
Igra je toliko zarazna da će škola postat side-quest.

Rang€r
22-08-2009, 10:53
E baš ću ga zato preći tako temeljito, da ne bi trebao na njemu gubiti vrijeme opet :), počinje škola znate. Nego, Chapter I sam prelazio prokletih 5-6 sati sigurno, a kada sam došao u Vizimu u Temple District, Journal mi se napunio questovima tako brzo da uopće nisam ni znao odakle sam ih dobivao, a još okolo stoje ploče sa questovima koje tek treba uzeti, majko mila :).

5-6 sati? :( 12 il više, sve ostalo je loše xd

Igra je toliko zarazna da će škola postat side-quest.

:pray:

Windwalker
22-08-2009, 14:36
Ne zaboravimo i odigrati ga više puta, jer jednostavno sve questove ne možeš odigrati u jednome prelasku. ^^

Možeš.
Osim ako ne misliš na one questove koji su isključivo za order, elfove ili neutral.

Ali ja ne vidim smisao igrati nikak drukčije nego neutral, jer su mi i order i elfovski teroristi preprljavi.

Sad godina dana pauze, pa opet.

Nego, odigrao sam Price of Neutrality.
Simpatičan quest, traje oko 3 sata ako sve istražuješ i slušaš dijaloge.
Jedino glupo su sex-cards od one dvije (jer su potpuno obučene, jel).

Ostaje mi još Side Effects, koji počinjem navečer.

Bilo bi dobro da svaka 2 mjeseca (ako ne i svaki mjesec) izdaju po jednu takvu avanturu, pa makar da ih i naplaćuju.

Ako može Fallout3, zašto nebi mogao i Witcher, koji je 10 puta bolji.
A i ima puno više tema za priče.

Rang€r
22-08-2009, 19:04
Nego, odigrao sam Price of Neutrality.
Simpatičan quest, traje oko 3 sata ako sve istražuješ i slušaš dijaloge.
Jedino glupo su sex-cards od one dvije (jer su potpuno obučene, jel).

bleh, ja sam odigro al nisam ni jedno pojebo jer sam se žurio u školu, nisam čak ni pratio previše, sam znam da sam cvječe tamo u pripizdini brao nekih sat vremena... mislio sam baš zbog tog opet odigrat tu avanturu, al sad si mi dao razlog da to ne učinim :(

inače šteta što u side effects nema chicks :( al vrlo je i ta kul avantura, najjače mi kakav je ramsmeat prije bio :pray:

Windwalker
23-08-2009, 23:49
Odugovlačio sam Side Effects kolko sam mogao, ali, nažalost, gotovo je.

A sad moram učiniti ono najteže... vratiti DVD u kutiju i deinstalirati igru. :cry:

Nadam se da ću se za godinu dana opet zaželjeti Witchera (ako budem živ, naravno).

Rang€r
24-08-2009, 15:24
Odugovlačio sam Side Effects kolko sam mogao, ali, nažalost, gotovo je.

A sad moram učiniti ono najteže... vratiti DVD u kutiju i deinstalirati igru. :cry:

Nadam se da ću se za godinu dana opet zaželjeti Witchera (ako budem živ, naravno).

ovo se nikad ne radi xd

W3DR4N
24-08-2009, 17:21
http://www.flickr.com/photos/41050115@N ... 130699818/ (http://www.flickr.com/photos/41050115@N03/3852205099/in/set-72157622130699818/)

Stiglo danas. Hvala Ana. :*

str1k3r
24-08-2009, 17:23
Sada izgleda ima i hrvatsko izanje, gg. Ja čekam Blood of Elves da dođe kod nas :)

Wishmaster
24-08-2009, 17:38
Koji fail... hahaha Andzej...

str1k3r
24-08-2009, 17:39
Nije fail već je to srpski prijevod; Andžej Sapkovski.
Sa likovima poput Jenefer, Kalante, Maslačak i tako time. :D

ScorpiuS
24-08-2009, 18:09
Prijatelj mi nabavio par novih komponenti i odlučio prvo zaigrat Witcher od igrara koje prije sa starim kompom nije mogao. Totalno je opsjednut igrom, stalno priča o Vičeru i kako je kulan, glavu mi je zaludio!

Horny Devil
24-08-2009, 18:17
Opsjela ga zla igra! Zovite egzorcista! :D

Inace, tako sam i ja ukucane davio prepricavanjem zgoda iz raznih igara. Godinama.

Rang€r
25-08-2009, 11:50
Nije fail već je to srpski prijevod; Andžej Sapkovski.
Sa likovima poput Jenefer, Kalante, Maslačak i tako time. :D

dobro da se imena ne prevode... kad se sjetim samo onog iz lotra, mirkwood-mrkodol, pa iz warcrafta lešin-kralj i sl. sranja loše mi bude...

Bara
25-08-2009, 23:01
dobro da se imena ne prevode... kad se sjetim samo onog iz lotra, mirkwood-mrkodol, pa iz warcrafta lešin-kralj i sl. sranja loše mi bude...

Ali mirkwood, mrkodol, najjača je :pray:

Wishmaster
25-08-2009, 23:17
Sjećam se jedne knjige o nekvim umjetnicima di su sva imena bila prevedena pa je John bil Đon, Michael Majkl itd. FAIL

Prijatelj mi nabavio par novih komponenti i odlučio prvo zaigrat Witcher od igrara koje prije sa starim kompom nije mogao. Totalno je opsjednut igrom, stalno priča o Vičeru i kako je kulan, glavu mi je zaludio!
Bolje to nego WoW... :)

str1k3r
25-08-2009, 23:20
Niste vi čitali Zane-a Gray-a na takvom prijevodu, pardon Zejn Grej :)

Gwin
26-08-2009, 00:12
ček.. ako se ne varam pisalo je "ZEN Grej", bez "J"

i da.. "jahači rumene kadulje" ftw..

str1k3r
26-08-2009, 01:01
Eh da, Zen :)
Anycase Jahače rumene kadulje nisam čitao, nažalost, a to je njegov najpoznatiji roman. Počeo sam čitati Posljednjeg Graničara kojeg sam jednostavno prestao čitati, neznam zašto, nastavit ću kada pročitam sada "Dead Sky, Black Sun". Ionako imam 6 njegovih knjiga doma. :)

Gwin
27-08-2009, 09:39
5zVOfXuYvLA

rofl

la50
27-08-2009, 11:56
Hahaha,super video.

Rang€r
27-08-2009, 14:01
vidjeh to prije xD

jel se to može "otključat" ingame? il su to likovi iz cd projecta napravili samo za sebe malo za zajebanciju :(

MAFNi
08-09-2009, 18:43
Evo napokon sam ga se uhvatio prelaziti. Sada trebam savjet :D Na početku dok mlatim one pse, milite su oko mene i pomažu mi ih poubijat. I usred bitke te iste milite se okrenu i počnu mene napadati. Zna li netko zašto :?

str1k3r
08-09-2009, 18:48
Da slučajno nisi napao jednog od njih u žaru borbe, onako slučajno. Opet, može biti i bug. Neznam, to mi se nikad nije dogodilo.

MAFNi
08-09-2009, 18:49
To sam i posumnjao jer kada radi onaj nekakav combo mlati mačem svuda oko sebe

str1k3r
08-09-2009, 18:50
Ako je Militia po defaultu neprijatelj, kada radi bilo koji group style combo će i njega odalamit. Ovo se ne odnosi na druge stilove ofc. Zato što se drugi stilovi fokusiraju izravno na jednoga neprijatelja.

MAFNi
08-09-2009, 18:58
Mislim da ga automatski prebaci u borbeni položaj i za ljude i patuljke. Tnx :bravo:

WAR-ELEMENT
12-09-2009, 18:52
Pročito sam knjigu posljednja želja,gdje mogu nači nastavke?Pretražio sam čitav grad i ništa.

Wishmaster
12-09-2009, 19:40
Ja mislim da kod nas još nema ostalih...

str1k3r
18-09-2009, 10:38
Witcher 2 je ajmo reći (ne)službeno potvrđen, a ja sa velikom, neopisivom radošću vam donosim ovaj leak i odgovor na isti ;dakle prvo LEAK :

JciyoGmnGyo

Onda odgovor :

Of course, we can’t and won’t try to deny the facts. The movie that appeared on the various sites yesterday presents our newest project, The Witcher 2, which we’ve been working on for some time. We made something about half year ago, to present the first playable version of the game.” said Adam Kiciński, CEO of CD Projekt RED. “Currently we are looking for a potential publisher (or publishers) for this title, and this leak is an uncontrolled side effect of that process. For today, we are not commenting on anything that concerns the game itself.”

More information about The Witcher 2 will be unveiled alongside the official announcement.
Ova vijest je danas u 11 sati objavljena.

Dakle, požurite i odgledajte video dok ga ne maknu sa bespuća YouTube.
Sad, danas, znam da se Facebook isplati budući da je ovo prva obavijest na koju sam danas tamo naletio.
CDProjekt Red Volim te.

Gwin
18-09-2009, 10:39
upravo sam i ja naletio..

brutalno..

str1k3r
18-09-2009, 10:42
Mislim od svih mjesta ja na tu vijest naletim na Facebooku. =)
Stvarno se vidi da su djeca radila i sviđa mi se.
Jedino što mi se ne sviđa, ali budući da je to alpha verzija će valjda promijeniti, nije isti voice actor koji daje dušu Geraltu.

Gwin
18-09-2009, 10:46
ovo je alfa.. glas daje netko iz njihovog studija, čuje mu se grozan poljski naglasak :D

mene više fascinira izjava "we will be using the Havok engine for physics."

GeraltofSmeg
18-09-2009, 10:49
Kako predobro, kaotično, zbrkano izgleda svijet u w2, volim, hocu, odmah :( (koji vrag leti okolo na pocetku gameplay vid-a?)

Bartuc
18-09-2009, 10:54
Kako jebeno izgleda :cry:

I mene je ošamario VA od Geralta, ali oprostim pošto znam da neće ostati na tome :D E, najbolji RPG dobiva nastavak, kome se nije digo mora da ima problema sa prostatom :pray: Jedva čekam!

str1k3r
18-09-2009, 10:55
Bog te mazo, brate mili sad sam sve do kraja i detaljno pogledao. Malo je falilo da se slomim sa stolca. Hawok owna sve svete, a grafika je toliko brutalna da ja nemam riječi na nju. Jeste vidjeli kako baci Aard i protivnici odlete sa planine, ili kako kutije( bačve ) razvali koristeći se Aardom koje se raspadnu u milijune komadića. Cutscene su me dokrajčile, ovo je premoćno.
Samo me zanima... hoćeli dati redizajn na Geraltovu facu i frizuru, ne stoji mu onaj rep, a i facu su mu promijenili.

Arbiter of Change
18-09-2009, 10:59
Assassins of Kings... hell yeah, dakle direktni je nastavak. Otkriti ćemo tko je mačkoliki gad na kraju bio. :)
Zanimljivo, sada kao da se odlukama u dizajnu teži više prema Gothic-like osjećaju pri igranju (gledajte NPC reakcije kad baci bačvu).

vex
18-09-2009, 10:59
Odlična vijest ali jako me smeta Geraltov "novi" glas.U jedinici neusporedivo bolji.
Nadam se da da će to promjeniti do kraja.

Grafika se poboljšala što ne mora nužno značiti dobru stvar.
U videu igra trza sve u 16, izgleda kao da radi na 20 fps.

Ne sumnjam da će igra biti odlična, ali jednica je na početku imala svoje mušice, počevši od prelošeg engleskog, preko trzanja na random lokacijama, pa sve do random crash-eva.
Ispravljeno u enhanced editionu/patchu ali 1.0 za mene nije bila igriva.
Imam feeling da će tako biti i sa ovom igrom.

Bartuc
18-09-2009, 11:00
Da, fizika je odlična, drito će dodati novu dimenziju u borbu. Meni se isto ne sviđa repić, ali navikneš se brzo. Samo da nema onog špricanja krvi po ekranu, to su mi strašno jadni efekti u svim igrama pošto nemaju nikakvog smisla. Krv ti špricne po faci, ne u oči pa da ne vidiš kaj radiš, ljudi koji su se toga sjetili su teško mutavi i bez logike. Osim ako normalan čovjek gleda i sa čelom i sa licem, onda im oprostim :D

Grafika je odlična, full detaljna i strašno mi se sviđa.

PS: Treba ovo odvojiti u Witcher 2 temu!

str1k3r
18-09-2009, 11:05
Tema je otovrena, sad samo jedna dobra moderatorska duša treba prebaciti postove. :)

lolac
15-10-2009, 13:23
imam pitanje ja kad igram meni kamera poskakuje gore dolje jel se to jos kom dogodilo? i kak to rijesiti ak se moze

Delirium
17-10-2009, 08:07
koliko poskakuje?

A)malo

B)puno

Rjesenja

ako ste odgovorili A - kamera se malo mice dok hodas

ako ste odgovorili B vi- pokusajte reinstallati i patchati igru i pogledati da li ju vas hardver podrzava

Domy
17-10-2009, 12:43
Gledam i ne vjerujem. Profil ima akciju na knjigu.

http://www.profil.hr/index.php?cmd=search&f_word_mesh=sapkowski&f_class=

Wishmaster
17-10-2009, 13:55
hah... zgleda ko da je cijena knige 15kn a zapravo je tolko iznos popusta...

Deadwalker
17-10-2009, 13:59
Gledam i ne vjerujem. Profil ima akciju na knjigu.

http://www.profil.hr/index.php?cmd=search&f_word_mesh=sapkowski&f_class=

Okeee, ovo kupujem u pon 100%. Sada bas zavrsavam s citanjem jedne knjige tak da ce ovo super doci. I cijena je fakat povoljna :)

I nema veze. 60kn fakat nije puno dati za knjigu. Posebice ako si fan. A 15kn je jedna piva :)

Rang€r
18-10-2009, 00:26
pošto je DA:O DE tak jeftin mogo bi last wish kupit pošto mi je to namjera več duže vrijeme ^^

Praetorian
08-11-2009, 21:23
Pauzirao sam Dragon Age, posto sam ostao duzan Witcheru jos jedan prolazak, preso sam chapter 1, ali kako je witcher tako dobra igra, stvarno nemogu vjerovat. moja ocjena 9.5/10.

vjever_masni
21-11-2009, 10:20
hmmm witcher mi je radio ko bubreg u loju :/

i onda najednom udem u igru i onak iz svih likova u igri pa tako i witchera lete neke sjene i neki krakovi, neki bug

vec mi uje to bilo jednom pa sma samo izaso i ponovo uso u igru, ali sad se dogada svaki put kad udem :S ne mogu igrat tako :((

jel mozda itko imao slican problem, pogledat cu sad malo po netu i vidit dali neki patch to rjesava

Aral
21-11-2009, 10:24
I ja sam na granici da ga ponovno zaigram, nešto me vuće k njemu...teško je to opisat :D

IGoR_2803
21-11-2009, 17:23

i onda najednom udem u igru i onak iz svih likova u igri pa tako i witchera lete neke sjene i neki krakovi, neki bug

vec mi uje to bilo jednom pa sma samo izaso i ponovo uso u igru, ali sad se dogada svaki put kad udem :S ne mogu igrat tako :((

jel mozda itko imao slican problem, pogledat cu sad malo po netu i vidit dali neki patch to rjesava

je li nešto slično ovome? KLIK (http://hem.bredband.net/bridah/BF2_77.50_AGP_D3D_00.jpg), to su tzv. artifakti, a pojavljuju se kad ti se grafa pregrijava ili krepava... provjeri temperaturu... everest ili nešto slično... ako je temp prevelika, ispuši od prašine, skini hladnjak, promjeni pastu pa vidi... ako se i dalje ponavlja onda vjerojatno grafa krepava... probaj u tom slučaju smanjiti taktove memorije... riva tuner/ati tool

Wishmaster
21-11-2009, 17:42
...ili OMEGA driveri :D

IGoR_2803
21-11-2009, 17:51
da, prvo u biti probaj reinstalirati drivere, znači totalni uninstal drivera iz control panela, pa driver sweeper/cleaner, pa novi driveri... makar ako je sve do sada radilo bez problema, a ti nisi ništa softverski mijenjao na kompu je vjerojatnije da je pregrijavanje...

WAR-ELEMENT
21-11-2009, 19:17

Ja sam imo sličan problem,kad sam duže vrijeme igrao The witcher,ponekad bi se znala zamutit slika,pomiješale teksture,a to sam rješavo tako što sam spasio igru,izašo skroz iz igre i opet ušo, i sve bi bilo normalno.

IGoR_2803
22-11-2009, 00:24
Ja sam imo sličan problem,kad sam duže vrijeme igrao The witcher,ponekad bi se znala zamutit slika,pomiješale teksture,a to sam rješavo tako što sam spasio igru,izašo skroz iz igre i opet ušo, i sve bi bilo normalno.

spasio si igru, a? :rotfl:

la50
22-11-2009, 01:00
Šta nisi čuo za Bug-Fixmana xD

vjever_masni
22-11-2009, 08:46
[quote="vjever_masni":23wq6hy1]hmmm witcher mi je radio ko bubreg u loju :/

je li nešto slično ovome? KLIK (http://hem.bredband.net/bridah/BF2_77.50_AGP_D3D_00.jpg), to su tzv. artifakti, a pojavljuju se kad ti se grafa pregrijava ili krepava... provjeri temperaturu... everest ili nešto slično... ako je temp prevelika, ispuši od prašine, skini hladnjak, promjeni pastu pa vidi... ako se i dalje ponavlja onda vjerojatno grafa krepava... probaj u tom slučaju smanjiti taktove memorije... riva tuner/ati tool[/quote:23wq6hy1]

da, upravo tako izgleda o.O, stavio sam nove windowse nekidan ali opet ista stvar. Graficka je nova, kupljena prije 2 tjedna.
Dragon age radi bez ikakvih problema.
Kad upalim komp nakon 2 min mi se pojave isprekidane zelene crtice po cijelom ekranu, i onda restartam komp i pise kao da je grafa izgubila kontakt sa drajverima :S. na zalost jos uvijek nemam net u osijeku pa sam si skinio doma najnovije drivere. Nadam se da ce pomoc

IGoR_2803
22-11-2009, 09:49
da, upravo tako izgleda o.O, stavio sam nove windowse nekidan ali opet ista stvar. Graficka je nova, kupljena prije 2 tjedna.
Dragon age radi bez ikakvih problema.
Kad upalim komp nakon 2 min mi se pojave isprekidane zelene crtice po cijelom ekranu, i onda restartam komp i pise kao da je grafa izgubila kontakt sa drajverima :S. na zalost jos uvijek nemam net u osijeku pa sam si skinio doma najnovije drivere. Nadam se da ce pomoc

a moguće je onda da je neki konflikt s driverima, teško da bi se nova grafa tako pregrijavala... kad ćeš čistiti drivere prvo uninstaliraj iz control panela, a onda još počisti sa ovim (http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=1655&file=4&evp=413967d40d1bff11a081bf74228bbd26)Sprogramom... ako imaš vistu ili w7 pokrećeš ga na "run as administrator"... onda skineš najnovije drivere za svoju grafu i instaliraš ih, trebalo bi sve biti ok nakon toga...

Aral
22-11-2009, 11:53
Instaliravam igru, ovo će se igrat paralelno sa DA...ah, obožavam witchera. A ima i jedna zanimljiva činjenica...još ga nisam prešao xD Ovaj put ću to sigurno napravit.

str1k3r
30-11-2009, 12:30
Na službenom site-u možete skinuti nove avanture, od kojih me, osobno, najviše privlači Deception.
http://www.thewitcher.com/community/en/adventures/
Uživajte :)

Feanor
30-11-2009, 12:32
Yeey, hvala hvala, šmexy. A baš sam ga mislio opet odigrat kad završim DA: O.

Mirogamemasta
30-11-2009, 12:36
Izgleda da opet moram instalirati igru. :D

Wishmaster
30-11-2009, 14:33
Kaj nije taj Deception od prije?
Nisam odigral ali se sjećam kad sam pregledaval da je bila takva (a možda i slična) slika i da je pisalo nekaj "first community blabla.."
Šteta kaj te avanture nisu duže.
Ili još bolje bi bilo da CD Projekt izbaci neku podužu avanturu. Npr. jedna od priča iz neke od knjiga...

IGoR_2803
24-12-2009, 08:34
jučer navečer završio ovo remek djelo... malo mi se proteglo, par mjeseci sam je igrao ali nemam vremena mnogo za igre... što da kažem nego da definitivno ljudi nisu pretjerivali kad su rekli da je jedan od najboljih RPGa svih vremena... vrhunska igra koja jednostavno upija svojom atmosferom, pričom, svijetom ali prije svega sa likovima... karakterizacija Geralta je jednostavno vrhunska... ma stvarno bih se trebao dobro potruditi da neđem mane ovoj igri... ugodno sam iznenađen i kako mi se igra vrtila, s obzirom na 2,3 godine stari hardver... jednostavno super... jedva čekam nastavak... :)

Rang€r
24-12-2009, 15:38
tek si sad prešo igru?

u isto vrijeme ti se smijem i zavidim :D

IGoR_2803
24-12-2009, 16:42
tek si sad prešo igru?

u isto vrijeme ti se smijem i zavidim :D

a čuj, počeo sam je tek u 9. mjesecu... s time da vrlo rijetko igram 1h vremena dnevno, a često opće ili samo 20ak minuta, koliko stignem... nažalost... :(

ScorpiuS
24-12-2009, 17:08
Sigurno su ti smetali loadingzi za samo tih 20 min?

Feanor
24-12-2009, 17:09
S 1.4 - 1.5 patchem samo prvi loading traje oko minutu, svi drugi su kraći od 20 sekundi o čemu vi pričate 1.0 verziji...

IGoR_2803
24-12-2009, 17:29
Sigurno su ti smetali loadingzi za samo tih 20 min?

od tih famoznih dugih loadinga nisam ni 'L' vidio, igrao sam sa najnovijim patchom...

Aral
24-12-2009, 18:28
Da, od dugih loadinga niti a, radi sve lijepo i brzo, pogotovo sa enhanced edition. Ja sam jedno 2-3 puta došao pred sam kraj i nikak da završim, al neki dan sam ga opet počeo igrat pa će valjda i tome doć kraj xD

IGoR_2803
24-12-2009, 21:21
jedan od velikih pluseva u vičeru, i jedan od mnogobrojnih ofc :) , je i soundtrack... ovu stvar koja svira u creditsima slušam jedno deseti puta već, od jučer od kada sam završio igru...

kAacAk6Fa_o

:pray:

str1k3r
24-12-2009, 21:28
Oda, preslušao sam soudtrack sa CD-a mnogo puta. :)

ScorpiuS
24-12-2009, 22:20
Hmmmmmm, čudno je to što u Witcheru imaju svijeće na petrolej, ali glazbu sviraju na električnim gitarama.

Wishmaster
24-12-2009, 22:43
Jao.
Općepoznato je da je Tesla Temerianac...

IGoR_2803
25-12-2009, 01:52
Hmmmmmm, čudno je to što u Witcheru imaju svijeće na petrolej, ali glazbu sviraju na električnim gitarama.

http://www.cultofmac.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/11/DoubleFacePalm.jpg

Tsaя
02-01-2010, 14:21
Kad stisnem new game, imam na izboru dvije stvari:
-the witcher
-new adventures

Zanima me ako je itko probao NEW ADVENTURES, pa da mi kaze kakvo je to, jer trenutno igram THE WITCHER, pa nezelim opet stiskat new game pa izabrat ovo drugo, da mi se slučajno nebi save game pobrisali.

Mirogamemasta
02-01-2010, 14:25
To su ti dodatne price za Witchera. Mislim da ti nece izbriasti Save game, ali preporucujem da prvo pređes glavnu pricu (THE WITCHER) i onda rijesis ove dodatne price.

Karlo_from_Bjelovar
03-01-2010, 22:09
igro sam ga jedno pola sata... bio mi je dosadan...

GeraltofSmeg
03-01-2010, 22:12
:rotfl: :rotfl: :pray: :pray:

Rang€r
03-01-2010, 22:15
:rotfl: :rotfl: :pray: :pray:

lololololol

Aral
03-01-2010, 22:20
Bogme dobar :rotfl: :rotfl:

Grim
03-01-2010, 22:20
Sto ljudi, sto ćudi.
Nije Witcher toliko savršenstvo da će se svakome svidjeti. :D

@Aral - koji vrag izvodiš sa avatarom i sigom u zadnje vrijeme :D

Rang€r
03-01-2010, 22:22
Sto ljudi, sto ćudi.

normalno da je, mislim da je bilo još ljudi koji su bili govorili tu da im se nije svidilo na prvi pogled, onda su ga abuseali ko alkohol i nakraju im se svidilo :D

Grim
03-01-2010, 22:23
Idealiziraš, pretjerano.

Arbiter of Change
03-01-2010, 22:39
Rangera ćemo uskoro prestati smatrati ozbiljnom kao i Wedrana ako nastavi s ovim opsesijama. :)

GeraltofSmeg
03-01-2010, 22:40
Sto ljudi, sto ćudi.

Gle, ako nista Triss te privuce za ekran, ostatak ekvivalenti istoj.

Aral
03-01-2010, 22:42
Sto ljudi, sto ćudi.
Mah, sam mi neke ideje sipaju bezveze i nikak da sam 100% zadovoljan. Al sad je početak nove godine i s ovim sam zadovoljan ^^ Fetišist sam za sigove i avatare xD

Grim
03-01-2010, 22:45
Vrati onaj plavi krug, to je bilo mnogo kul.

Aral
03-01-2010, 22:46
Da...ghost in the shell...

damn, dao si mi dobru ideju xD

Karlo_from_Bjelovar
03-01-2010, 22:52
Sto ljudi, sto ćudi.

normalno da je, mislim da je bilo još ljudi koji su bili govorili tu da im se nije svidilo na prvi pogled, onda su ga abuseali ko alkohol i nakraju im se svidilo :D
navedi mi jedan normalan razlog zasto bi forsao da mi se nseto svidi? kako mi se mirrors edge svidio cim sam ga poceo igrat (doduse ni njega nisam presao jer mi je postao dosadan nakon par sati, ostalo mi je 2-3 nivoa)? ili diablo1,2? ili bloodrayne? ili vamp the masq? Da abjuzam nesto da mi se pocne svidat samo zato sto se to svida polovici ostatka svijeta - nisam retard...

Aral
03-01-2010, 23:19
Naravno da je Rang€r u krivu, nema potrebe uplitat se u daljnje rasprave. Logično je da će se fanovi witchera klanjat istome, isto kak se i ja klanjam star treku te sličnim pizdarijama.

Rang€r
04-01-2010, 19:45
normalno da nisam u krivu, ono ak nemaš pametnijeg za radit, ak ti se neš igra, nije loše abjuzat neku igru, jer na osnovu pola sata je prilično loše zaključit da je igra loša >.>