Log in

Pogledaj cijelu verziju : [Ordinacija]

Stranica : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12

The Jackal
28-07-2009, 22:38
viewtopic.php?f=34&t=33597 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&t=33597)

Zar nitko nezna? Guglao sam al nema ništa konkretno

C
28-07-2009, 23:26
Ajde ti meni za početak reci šta je IPX i šta točno želiš. :)

The Jackal
29-07-2009, 11:01
Želio bih igrat Starcraft, Diablo 1, C&C Tiberian Sun Firestorm, Heroes III preko LAN-a. A jedini LAN koji te igre podržavaju nije TCP/IP već IPX! Ja i buraz imamo iste mrežne. Ja sam pod postavkama mrežne dodao NWLink IPX/SPX/NetBIOS Compatible Transport Protocol. To je instalirano i mom burazu. ALI... mi nemožemo jedni druge vidjet da smo u Lobby-u i nemožemo vidjet napravljene game-ove. Imamo isti Frame Type i Network Number u postavkama NWLink IPX/SPX/NetBIOS Compatible Transport Protocol-a. I opet NIŠTA. Ajde C Burazu... pomagaj

croat1gamer
29-07-2009, 11:24
Uzmi hamaci miran si.

The Jackal
29-07-2009, 11:36
Moram bit na netu zbog hamachia?

megalodon
29-07-2009, 12:09
Ako zelis igrati moras.

Wishmaster
29-07-2009, 17:59
Imam nekoliko videa s YouTuba i svi su u .iflv formatu (znači ne obični .flv) i raznoraznih rezolucija.
Ima kakav program u kojem bi te clipove prebacil u 174x144 (trebam za MP4) ili neku od srodnih rezolucija, ali bez da se slika razteže vodoravno ili vertikalno nego da se po potrebi ubace one crnine?
Obični konverteri jednostavno rastegnu a to neću...

blood4me
29-07-2009, 19:19
Ne mora se bit na netu zbog hamachija :O
Ja sam digao ToP LAN server preko hamachija, nisam imao net....
Isto i za CoD2 :O

cham3leon
29-07-2009, 19:23
Onda preko čega? LAN-a?

blood4me
29-07-2009, 19:30
Probaj preko hamachia

The Jackal
30-07-2009, 11:42
Imam nekoliko videa s YouTuba i svi su u .iflv formatu (znači ne obični .flv) i raznoraznih rezolucija.
Ima kakav program u kojem bi te clipove prebacil u 174x144 (trebam za MP4) ili neku od srodnih rezolucija, ali bez da se slika razteže vodoravno ili vertikalno nego da se po potrebi ubace one crnine?
Obični konverteri jednostavno rastegnu a to neću...

Xilisoft Video Converter

@ Ostali...

Ma... odustajem :(

croat1gamer
30-07-2009, 18:14
Kako da najlakse i najbrze konvertiram 16bit i 32 bit sliku u 8bit sliku?

Wishmaster
30-07-2009, 18:23
Mislim da tu opciju ima Paint kod spremanja. 256 colors ako se ne varam.

croat1gamer
30-07-2009, 19:21
Heh, tek sada skuzio da je 8 bit = 256 colors, jer nigdje gdje sam trazio nije pisalo da je 8 bit = 256 colors. http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif

C
30-07-2009, 22:28
Pokreneš sliku u PS-u, i prve tri opcije (druga ili treća), gore pri vrhu imaš opciju u opciji koja ti baca koliko bitno hoćeš da imaš, imš na raspolaganju 8, 16 i 32, pa odaberi željeno. Ne znam ti sada na pamet ovdje, jer nemam PS na ovom PC-u. A inače kada vidim, znam odmah gdje se nalazi.

Wishmaster
30-07-2009, 22:52
Ljudje pomagajte!
Resetiral sam komp. i kad se podigel sustav AVG je detektiral lsass.exe virusa/trojanca i ja ljepo heal ali kad sam ponovo restartal nakon nekoliko sekundi zadržavanja na uvodnom screenu javlja da nebre najti c:\WINDOWS\Cursors\lsass.exe.
AVG ga, sad kad skeniram, ne pronalazi a nalazi se u procesima i prek tražilice ga najde na dva mjesta.
Kak da maknem napast? Imal ko iskustva?

Hellboy
30-07-2009, 23:13
Probaj ovako:
Start-> Run-> msconfig-> Startup-> pogledaj jel tamo imaš tu aplikaciju. Ako imaš, makni kvačicu i restartaj kantu. Potom iz safe moda probaj još jednom odvrtjeti scan.

C
30-07-2009, 23:32
Lsass ima još tri svoja exe-a koja skupa rade, i međusobno se održavaju (pokreću jedan drugoga kako se nebi ugasio virus), te imaju mali backup.
Startup im je u registry-u, kada ga obrišeš, oni će se preko backup-a opet vratiti na isti startup. Četiri *.exe fajla (od kojih je samo jedan od njih lsass.exe) nalaze se u istom folderu.

Prvo ga obriši sa startup-a iz registry-a, onda Unlockerom otključajtaj folder (ubiji sve procese sa tog foldera) i spakuj ga u ZIP arhivu, te iz foldera obriši sumnjive fajlove (u tvom slučaju sve fajlove koji nisu *.ani i *.cur ekstenzije). Resetiraj PC, opet ga obriši iz startup-a u registry-u, obriši ZIP arhivu foldera kojeg si spakirao, i očisti registry nekim programom za čišćenje PC-a (CCleaner, Glary Utilities, etc.). Resetiraj PC i sve OK.
P.S. Radi u Safe Mode-u.
P.P.S. U registry-u provjeri ove fajlove:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce-Ex
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run-Disabled

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnce-Ex
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run-Disabled

Ukoliko nemaš neke od tih foldera u registry-u, ne zamaraj se.

Wishmaster
31-07-2009, 00:34
Ovo su za mene već zagonetke...
Uglavnom u Startupu ga nema. Bum malo još potražil po netu za nekve programčiće da se ne igram hakera.
A imam pitanje(a):
Dal se taj virus može širiti LAN (Wireless) mrežom?
Dal bude se obrisal ako formatiram sistemsku particiju (friško je par dana pa nije velka šteta)?
Zahvaljujem!

Wishmaster
31-07-2009, 01:17
Sorry na double (ošo edit)...
Malo sam guglal i skužil da sam napravil glupost (možda i nisam). lsass.exe nije virus nego taj program napada virus sasser. Eh sad, ja neznam zakaj mi je prije AVG zatulil da mi taj lsass.exe prijeti.
Ja sam taj exe healal i onda ga je to zbrisalo pa mi je javljal na početku da mi taj file fali u jednom folderu. Ja sam taj file kopiral s druge lokacije u taj folder di je falel i sad radi normalno.
Skeniral sam s nekvim (neznam više kak se zove) programom koji pronalazi te sassere i nikaj nije našel.
Na netu piše da taj sasser jako usporava komp ali meni sve normalno radi.
Sad ili je false alarm ili nekaj treće, ali sasser vjerovatno nije.
Glupi AVG (nije ni čudo da je besplatan). Idem spavat jer sam počel pisati gluposti...

1GBRAM
31-07-2009, 03:28
uzmi Aviru free Personal,neće ti toliko tuliti...

Hellboy
01-08-2009, 19:19
Halp my brothers! Daklem, instaliram danas Need for Speed Most Wanted na laptop, čisto da se malo podsjetim (uzevši u obzir da mi Undercover nekako nije sjeo), kad vidi vraga, igra neće da starta. Patcham ju na 1.3, probam ponovno i opet isto. Otvorim TM, pokrenem igru i vidim speed.exe ili tako nekako kako starta, stoji nekoliko sekundi sa nekakva 4mb zauzete memorije i potom nestane. Now, igra je radila na Visti što mi sugerira da ima problema sa Se7enom. I ne, nije crackan.a. Netko sa Se7enom voljan eksperimentirati ili je već probavao ili pak imao sličan/isti problem?

C
01-08-2009, 19:25
Za početak pokušaj podesiti kompitabilnost za Vistu/XP.

BTW Bio sam na tvom teritoriju. Možda čak i u "tvojoj" poslovnici. A riknula mi SIM kartica, pa nisam imao tvoj broj da te nazovem (nemam ničiji broj). Ajde mi na PP/PM pošalji opet svoj broj. :)

Hellboy
01-08-2009, 19:30
Mhm, probao sam sa c-modom, ali je rezultat jednak. I na XP-u i na Visti se zadrži jednako dugo u TM-u i potom nestane.

C
01-08-2009, 21:20
W7 nema DX9? A ima DX10 i 11, a to nije za NFSMW. Možeš pokušati skinuti DX9 Ripper, pa u njemu pokrenuti NFSMW, možda bude šljakao. Možda UAC zeza? Ne znam. Samo mogu davati prijedloge.

Hellboy
01-08-2009, 21:27
Nah, UAC je propustio aplikaciju. A što se DX-a tiče, sumnjam da je u tome problem, igra je radila na Visti a imam instaliran i NFSU2 koji je godinu dana stariji od MW-a.

C
01-08-2009, 22:54
Hmm...jesi pitao mog starijeg brata (Google)? Možda on zna.

Gamer++
03-08-2009, 08:12
Jedno pitanje: kako instalirati drivere za mrežnu karticu AirLive lfe-8139HTX? imam neka 3 fajla:
*.sys | *.inf |*.cat

I što sad s tim teba nemogu na netu nać nikakav step-by-step

Kad sam kupio mrežnu samo sam zamijenio i ona radi ali mi je net strašno spor (skida najbrže 25 kb/s)

C
03-08-2009, 14:50
Odeš desni klik na *.inf, pa klikneš na Install. Ako nema, otiđi u Device Manager (pa na tu mrežnu karticu) ili Add New Hardware, i idi na drivere tako da znaš gdje su i pitati će te za *.inf, tamo ga odabereš da je to driver za to i tô, i on ti instalira.

Hellboy
04-08-2009, 11:28
Query: Kako nisam htio otvarati novu temu vezanu za ovako...sitan problem... pitat ću ovdje. Daklem, kako postaviti widescreen rezoluciju u Halou 2? Imam ponuđene samo 800x600 i 1024x768 a kako Se7en ima naviku odsjeći dijelove slike kako bi zadržao AR, igram na srednjem dijelu ekrana što me lagano živcira jer bih trebao moći igrati u WS rezi. To je moje ustavno pravo. :(

DJ Not Nice
12-08-2009, 16:13
Imam jedan "mali" problem s igrama na Win7 build7100, dakle, dok igram izbaci me iz igre na desktop, na desku ne mogu niš radit s mišem, no s tipkovnicom mogu tipa shortcut[ovi].
Tako bude nekih desetak sekundi i vrati me natrag u igru kao da se nije ništa desilo.
Dok s nekim igrama je to učestalo, ostale rade perfektno.

Novi driveri su gore, za grafu, directx(10)..
Ima itko sličnih problema? Možda neki fix?

Znalo me prije tokom igranja izbacit iz igre zbog errora drivera grafičke.
No sve bi se vratilo u normalu također.
Isto tako su mi dolazili u jednoj igri artifekti dok igram, no i to se makne, pretpostavljam da je to zbog grafe.

Kao što vidite, više povezanih problemčića..

P35
C2D 2.66
2GB ram
8800 GT

C
13-08-2009, 16:41
Pogledaj u system trayu dali ima kakav žuto-crni uskličnik. Vista i W7 imaju običaj napuniti VGA memoriju i tako minimizirati ili čak gasiti igre, pa samim time i izbaciti nei Error, i tek onda isprazniti VGA memoriju. To sedešava samo na nVida VGA karticama, i meni se to dešava.

Npr. Leve 1 pređeš i on bi ga trebao isprazniti i učitati ti Level 2, i tako redom, ali ne, on ostavi Level 1 u memoriji, pa kasnije Level 2 ostane, pa učitava Level 3, itd., samo puni memoriju, a ništa ne prazni, pa dođ do tog problema. Za neke igre radi normalno, za neke čisti memoriju kada ju napuni, a za neke igre potrebno je resetirati PC, da bi očistio memoriju.

@Hellboy - To i mene zanima za neke igre. Ali samo neke, nije mi kod svih tako.

DJ Not Nice
14-08-2009, 02:08
Postoji li način da to sredim ikako?
Rvo, što ti npr. napraviš?

C
14-08-2009, 08:56
To je do Drivera 99%.
Trebalo bi se po mojem mišljenju popraviti nadolazećim Driverima.

DJ Not Nice
14-08-2009, 12:50
Ok, hvala.

Deadwalker
14-08-2009, 16:39
Ovako, rado bi si overclokirao procesor, ali to jos u biti nikada nisam radio, tako da nemam apsolutno pojma kako se to radi. Saznao sam na forumima, da se to moze pomocu Ntune-a, a posto mi je maticna N-force 550 chipset, mogu koristiti taj alat. Konfa mi je inace:MSI K9N Neo-f Nforce 550, amd 3800 x2 2.00Ghz(default), 3gb ram Kingmax 800 Mhz, Gigabyte 8600gts. Kada pokrenem ntune, to ovako izgleda:

http://www.imagesforme.com/out.php/t638216_procccc.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/638216_procccc.jpg)

Mene konkretno zanima da li smijem vuci slider do kraja(max 2.5 Ghz) i na koliko onda moram staviti ovaj HT multiplier? I kada bi procesor radio na tom max taktu od 2.5Ghz(inace je default 2.0 Ghz) da li bi se pregrijavao ili nesto slicno?

Pa ako mi moze netko tko se dobro razumije malo pojasniti, bio bih zahvalan... :)

Kron
14-08-2009, 18:11
Išao sam pržiti dvd, nero je počeo praviti image, napravio ga i onda je blockao tj nije počeo pisati po DVDu. Onda sam ugasio komp pa upalio i sada kad idem na My Computer ili My Documents ili Control Panel samo izbaci Error/Send/Don't Send. Sad nemogu nigdje uci, ali normalno pokrenem cod2 preko Xfirea ili Media Player preko All programs.

Ima li tko prijedlog osim reinstalacije windowsa? (jer ja za to nisam sposoban niti znam osobu koja je).

Hvala

PS. I nero sad normalno radi

C
15-08-2009, 00:40
S tim programima ga možeš OC-ati, ali bi trebalo samo malo OC-ati, a ne puno. Ako želiš više, pametno ti je to radit iz BIOS-a sa znanjem, jer u tim programima ti njemu možeš dignuti frekvenciju, ali voltaža, dijeljitelj, množitelj, druge frekvencij, itd., ostaju iste, što nije dobro, točnije, nije stabilno.
Možeš OC-ati u tom programu kako god ti hoćeš, pokreni neku igru, igraj i kad'-tad' će ti se PC ugasiti, resetirati ili izbaciti plavi ekran smrti.

@ Sudeći da si resetirao PC u radu, moguće je da si malo skurio Windows, ili pak da si baš u tom slučaju pokupio neki virus.
Za sada, otiđi na Start menu, Run, ukucaj "CMD", bez navodnika, enter, i u prozorčiću koji ti se otvori upiši "chkdsk /f" (ako ne prihvati, onda "chkdsk c: /f", gdje je C: particija n kojoj ti se nalazi Windows), također bez navodnika, enter stisneš, pričekaš da odradi posao, i po potrebi resetiraš PC. Kada se bude startao Windows, samo čekaj dok ti ne pokaže desktop. Zatim vidi dali je sve OK.

Ako tada ne bude sve OK, vjerojatno ti je Virus malo pročačkao Windowse, ili ti je u prisilnom gašenju nešto zaribalo, možda HDD, ništa strašno, sve se popravi novim Windowsima, ali za sada pokušaj s ovime.

Deadwalker
15-08-2009, 09:32
Aha. Tnx na savjetu. Dobro, necu ga nista forsirat, ionako vrlo ubrzo kupujem novi procesor...

Constantine
17-08-2009, 10:00
ako narucim neki proizvod iz vemila recimo sad,kad ce doc?

Kron
17-08-2009, 14:25
@C

probao, opet isto :(

Deadwalker
18-08-2009, 15:25
Koristim za mail Microsoft Outlook, pa me zanima da li se moze napraviti import adress book-a koji imam na gmail-u u outlook? Naime, postu mi je prebacilo, al ne mogu skuziti kako adrese ubacit u program...neda mi se svaka adresa posebno upisivati....

WhiteInfernal
18-08-2009, 19:13
moze ko pomoc. proc mi se pregrijava u idle je 40-50°C u loadu 80+°C nista nije klokišano ..

C
18-08-2009, 21:33
Reci koji procesor imaš i provjeri ventilator/hladnjak za procesor.

Hellboy
19-08-2009, 07:28
Ok, pitanje - daklem, dođe mi kanta na servis, nema slike, nema ničega. Posumnjam da je proc, probam sa drugim, nema rezultata, posumnjam da je ploča, pošaljem ju u MSan na servis, vrati se natrag, složim sve na svoje mjesto, upalim kantu, sve normalno radi, posjetim BIOS, u istom vidim da je sve prepoznato, proc radi na ugodnoj temperaturi, međutim kada dođe do bootanja sustava, bilo sa diska ili CD-a, slike potpuno nestane. Posumnjao sam na grafu (rekoh možda joj neki qratz ne odgovara) no nije do nje (zamijenio postojeću X1600Pro sa HD3450). Daklem, sve normalno radi do trenutka kada krene dizati sustav sa bilo kojeg medija prilikom čega izgubi sliku.

Konfiguracija slijedi:
P5VDC-X MBO
Intel Pentium C2D
Ati X1600Pro
2GB no name memorije
400W MS napajanje

Any hints?

WhiteInfernal
19-08-2009, 08:44
proc je amd athlon 5600 (brisbane) a ventilator je onaj koji se dobije sa proc-om

croat1gamer
19-08-2009, 09:33
@ Hell- Sto je sa keksima i hard diskom?

Hellboy
19-08-2009, 10:25
Budem probao sa drugim keksima kad stignu, ali za HDD sam siguran da nije jer sam već testirao drugi.

C
19-08-2009, 13:55
Hellboy, jeli PC samo stane s crnim ekranom i stoji upaljen bez da išta radi? Čak i ako se resetira. Taj problem je inače uzrokovan zbog chipseta na matičnoj. Čim je neki teži proces, a chipset pokvaren, PC jednostavno stane s crnom slikom, ili se resetira. U glavnom, mislim da si trebao svu njegovu konfiguraciju staviti na novu matičnu ploču, i vjerojatno bi ti sve radilo, po mojem mišljenju.
Ovako, provjeri ti MBO za svaki slučaj kako sam napisao, točnije chipset, ne treba se pregrijavati, da bi bio pokvaren. I provjeri ima li koji razbaškareni kondić. Kod mene trenutno chipset rikava.

Deadwalker
19-08-2009, 14:17
Hellboy, jeli PC samo stane s crnim ekranom i stoji upaljen bez da išta radi? Čak i ako se resetira. Taj problem je inače uzrokovan zbog chipseta na matičnoj. Čim je neki teži proces, a chipset pokvaren, PC jednostavno stane s crnom slikom, ili se resetira. U glavnom, mislim da si trebao svu njegovu konfiguraciju staviti na novu matičnu ploču, i vjerojatno bi ti sve radilo, po mojem mišljenju.

Istina. Imao sam nedavno iste "simptome" i morao sam mjenjati maticnu...

Hellboy
19-08-2009, 15:27
Da, samo stoji sa crnim ekranom čim krene bootanje sustava sa bilo kojeg medija. Dotad sve radi.

C
19-08-2009, 16:27
Fora ti je u tome, čim treba neki teži proces obraditi, PC se smrzne (ili resetira; zbog chipseta se obično smrzne), i mislili bi da je do CPU-a, ali nije, već je najvjerojatnije do chipseta.

Samo ti provjeri matičnu, zanemari što ju je netko drugi pregledavao. Vjeruj samo onome što ti vidiš/uradiš/popraviš/provjeriš/etc.

Ghost_Rider
19-08-2009, 16:34
Jel mi mozete odgovoriti dali je dobar ovaj ruter da bih napravio da se preko njega spajaju dva Desktop PC-a na internet.

Stranica: http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217473992975

Ruter mi treba zato sto da nepalim svoj PC svaki put kada drugi treba ici na net.

BTW: Mreza je WLAN/Wireless da nebi mislili da je ADSL.

Ako nije ovaj dobar ruter preporucite mi vi neki bolji.

Edit: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=120&cid=12473

Nasao sma i ovaj nekakav.

croat1gamer
21-08-2009, 22:14
Imam sada vec preucestale probleme sa VPU recoverom, iako su se prije dogadali, sada kada sam instalirao dosta starijih igara se na skoro pa svima nakon nekog vremena vjerovatno srusi driver, pa nakon toga VPU recover fejla.
I to epski.
Pa ukratko, postoji li alternativa istome, ili makar neki program koji prekine aplikaciju u kojoj se drier srusio?

Omega driveri, najnoviji.
Ati HD2600 Pro, je graficka, i najvjerovatnije je do nje, a trenutno nemam dovoljno novaca za novu graficku.
I moze li usput preporuka neke graficke koja radi uz maticnu Epox EP-9HEAI, po mogucnosti do 1500, ali moze i do 2000kn.

C
22-08-2009, 09:47
Da ugasiš VPU jednostavno? :D

Hellboy
22-08-2009, 09:48
VPU restarta samu grafu. Bez VPU-a će se restartati sama kanta. Kakvo je hlađenje na toj grafi?

C
22-08-2009, 21:05
Pa da, htio je da se riješi jednog problema...za cijenu drugog problema. :D

croat1gamer
22-08-2009, 21:17
Oh, zaboravio stisnuti submit na poslu:
Daklem:
VPU recover upaljen: Ugasi se monitor, 5 minuta tako, meh, manualni reset.
VPU recover ugasen: Slika, kao i opcenito monitor se smrzne, ponekad se cuje loop od zvuka kada se kresalo, nije mi se dalo cekati nakon par minuta pa sam manualno resetirao.

Takoder, ponekad se dogode sljedeca 2 stop errora: 0x000008E i 0x000000C5 (70% sanse ako se kresaju driveri, zasad je rekord 4 reseta, te nakon svakoga stop error).
0x8E mi je od prije poznat, dok mi se ovaj 0xC5 poceo pojavljivati tek kada sam pokusavao spojiti sata hard disk (koji se i dalje ne zeli prepoznati u biosu), makar je to bilo samo fizicko spajanje.
I po mogucnosti da rjesenje nije flesanje biosa, posto ne zelim to jos raditi (da ne bude veca steta od koristi, ako je uopce bude.).

croat1gamer
23-08-2009, 01:35
Eh, i umalo zaboravio reci, to mi se uglavnom dogada na igrama koje su starije od par godina, jer do sada mi se niti na jednoj novijoj igri to nije pojavilo.

C
23-08-2009, 02:34
Pa ti onda umjesto 2009. godine namjesti npr. na 2005. godinu (u BIOS-u i na satu od Windowsa), i sve će raditi OK onda. :D

Errm, sry, puk'o sam k'o kokica. Onako, "PUCK!"...Nvm. :friends:

croat1gamer
23-08-2009, 11:47
Datum BIOS-a je 20.7.2005. :rotfl:

Video BIOS je za razliku od toga 2.2.2008.

Takoder, bez VPU recovera mi se pojavi 0XC5 stop error nakon 3-4 minute dok je zamrznut, i javi se da je u watchdog.sys uzrok (barem je pri sinocnjem bio).

Probam navecer sto ce biti sa VPU recoverom upaljenim.
Malo sam gledao na drugim forumima za problem sa tom grafickom, i ima dosta problema sa HD2xx serijom, ali u dosta slucajeva je i sa novijim igrama.

C
23-08-2009, 19:13
Kod mene je sada 01.01.2000. 8)
I HD3XXX imaju isto problema.
Instaliraj starije Drivere za svoju VGA.

croat1gamer
23-08-2009, 19:30
Koje?
Difoltni uz graficku mi isto stekaju (mogu javiti koja je verzija za 40ak minuta).
A definitivno ne zelim isprobavati driver po driver do najnovijih.

Ali ozbiljno, datum BIOS-a je ispravan, nista nije promjenjeno.

C
23-08-2009, 23:01
Ne znam, bilo koje, samo da su starije.
Možeš podesiti VGA na max. performanse.

croat1gamer
25-08-2009, 18:57
Sada gledam malo o svojoj grafickoj podatke i zamijetim da se spominju AGP i PCI-E, pa postoje li 2 verzije te iste, ili sam nesto pogresno shvatio (Epox stranica se ne zeli otvoriti da provjerim za maticnu)?

Takoder, graficka je od Club 3D, a vidim da na njihovoj stranici se nigdje ne spominje ista za razliku od 2400 verzije.(wtf)

@ C- Jel moze preporuka gdje da idem u nabavku u Rijeci- Vemil ili HGspot? Ako postoji i mogucnost, jel imas koju graficku koja radi viska? :)

Viper33
25-08-2009, 19:38
ok evo jedan quick probelm..ako mi mozete pomoc....jel moguce promjenit username na pcplay forumu

croat1gamer
25-08-2009, 19:40
Posaljes privatnu poruku jednom od aktivnih admina (dakle Boz ili Weky).

The Jackal
25-08-2009, 20:11
Ovaj problem užasno iritira

http://www.imagesforme.com/out.php/t655435_untitled.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/655435_untitled.JPG)

Na starom Windows Messanger-u imam sve kontakte... e instalirao Windows Live Messanger i nemam ni jednog jebenog kontakta... Probao sam napraviti Export sa starog i Import u novi... ali dogodi se to da bi ovaj jebeni novi slao opet invitatione. -.-

Help

C
26-08-2009, 10:06
Sada gledam malo o svojoj grafickoj podatke i zamijetim da se spominju AGP i PCI-E, pa postoje li 2 verzije te iste, ili sam nesto pogresno shvatio (Epox stranica se ne zeli otvoriti da provjerim za maticnu)?

Takoder, graficka je od Club 3D, a vidim da na njihovoj stranici se nigdje ne spominje ista za razliku od 2400 verzije.(wtf)

@ C- Jel moze preporuka gdje da idem u nabavku u Rijeci- Vemil ili HGspot? Ako postoji i mogucnost, jel imas koju graficku koja radi viska? :)
Imam ti samo stari ATI Radeon 9550 (http://ati.amd.com/products/radeon9550/specs.html), grafičku za AGP, koji ti mogu posuditi na X vremena, pošto mi ne treba, a prodati je ne planiram. BTW U izvrsnom je stanju šta je sve preživila (OC za 100% frekencija i memorija), kao nova je.
Za sada nisam doma, krajem 9 ili početkom 10 mjeseca sam u Rijeci, pa ti je tada mogu posuditi, nema nikakvih problema. :wink:

Inače, postoje ti verzije AGP, PCI-E i AGP-PCI-E.

AGP sigrno znaš kakva.

PCI-E isto sigurno znaš kakva je, drugačiji je utor za razliku od AGP, itd.

AGP-PCI-E VGA je kada je ogiginal PCI-E, ali s utorom za AGP. Pa fino utikneš na AGP, i kroz chip za emulaciju AGP-a u PCI-E (pošto VGA radi kao PCI), on nju emulira da može raditi na AGP-u. Takve VGA zahtjevaju puno jače napajanje za cijelu mašinu, i tako reći su veliki refresh za stare PC-eve, nešto kao da na stari Pentium 3-4 (čije matične prihvaćaju AGP) staviš GF9800 VGA (koja je za PCI-E).

Da ne misliš na to?

Edit: Pokušaj dignuti Windowse na novo i umjesto Omege staviti Drivere koje si dobio s tom VGA. Možda je crashao neki od fileova za drivere od VGA. I dali ti se to prije dešavalo? Možda je VGA jednim ventilatorom u globu?

Edit 2: VGA Današnjice:
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice ... las-511514 (http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficke-kartice-oglas-511514)
:D :D :D :D

croat1gamer
26-08-2009, 13:39
Netko/nesto mene ovdje zajebava. :(

Dakle, sa AMD-ove stranice:
http://products.amd.com/en-us/GraphicCa ... ATI+Radeon (http://products.amd.com/en-us/GraphicCardDetail.aspx?id=112&f1=PC&f2=ATI+Radeon)™+HD+2600&f3=AMD&f4=PCIe+x16+Gen+1.0&f5=&f6=&f7=0&f8=0&f9=0&f10=1&f11=1&f12=1&f13=1&f14=1&f15=1&f16=0&
ATI HD2600- PCIe x16
Dok mi instalacija Omega kaze da nemoze instalirati za PCI drivere, nego AGP, a Everest nesto zajebava oko oboje. (Iirc, negdje sam vidio da je to PCIe graficka s AGP procesorom, mozda je do toga?)

I koja je tvoja preporuka za kupnju graficke u Rijeci?

C
26-08-2009, 16:05
Omega te pri instalaciji pita dali želiš instalirati za AGP ili za PCI Drivere, jer ih ima oboje u sebi, a ne može ih detektirati.
I onda trebaš odabrati one preko kojeg je spojeno, znači ako je spojeno na PCI, kakva god da je VGA, njemu je PCi utor i to se gleda.

Ne znam ti na pamet, mogu vidjeti u Protisu, HGSpotu i Vemilu preko interneta, pa se raspitati koja bi bila dobra, iako to može svatko.

Iz Protisa bi naručivao, kao i iz HGSpota ako nemaju željeno, od narudžbe prođe tjedan dana i jave ti, NetCom također, ali nije pouzdan, za Vemil ne znam.

Ako hoćeš, mogu pogledati. Za šta bi ju koristio najviše?

croat1gamer
26-08-2009, 16:47
Samo da radi posteno, ali nebi bilo na odmet da je za gaming.
AMD/ATI niti da me jebes.
I otprilike bih isao u Rijeku, pa da tamo direktno kupim, pa gdje bi ti preporucio?

Graficka je PCIe.

C
26-08-2009, 18:34
Znači kupuješ bilo koju, samo da nije ATI?
Po mojem mišljenju, ATI kao i Cirruss, pravljene su za programe, a nVidia pravi za igre, pa bi ti preporučio za igre neku od GeForce-a.

Ja bi ti preporučio Protis, jer kupujem od njega već dosta dugo i sve 5. Jeftini su zato što se bave veleprodajom, znači ne kroz neki shop, nego ti direktno prodaju artikal (inače ako kupuješ od nekog X shopa, npr. Protis proda njima, pa taj X shop proda tebi, i cjena je automatski veća). Ako to ne želiš, onda HGSpot. Općenito, njih sam provjerio, i OK su mi se pokazali, tako da za druge ne mogu ništa reći, ali ne mogu reći ni da će se potrefiti da ti prodaju tehnički neispravan hardware (događa se, nisu oni krivi).

Jeli PCI-E ili je PCI-E 2.0? :P
Do koliko pesosa?

Mirogamemasta
26-08-2009, 20:13
Kako mogu spojiti dva kompjutera na jedan modem? Ja sam spojen (mislim da se vidi :D ), ali buraz nije. Otisao sam na svoju konekciju, zatim properties > advanced i stavio kvacice na sva polja. Nije uspjelo.
Da li trebam jos nesto napraviti?

Mirogamemasta
27-08-2009, 14:22
U konfliktu su IP adrese. Probat cu promjeniti mozda pomogne. Jel smijem ja to mjenjati uopce?
BTW gde su svi? Kad mi treba pomoc nema nikog. :cry:

The Jackal
27-08-2009, 14:25
Ovaj problem užasno iritira

http://www.imagesforme.com/out.php/t655435_untitled.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/655435_untitled.JPG)

Na starom Windows Messanger-u imam sve kontakte... e instalirao Windows Live Messanger i nemam ni jednog jebenog kontakta... Probao sam napraviti Export sa starog i Import u novi... ali dogodi se to da bi ovaj jebeni novi slao opet invitatione. -.-

Help

Ovo nitko nezna?

btw.. primjetio sam na službenim forumima da se svima skoro to događa. I počeli su davat stare verzije dok ne fixaju novu.

croat1gamer
27-08-2009, 14:43
U konfliktu su IP adrese. Probat cu promjeniti mozda pomogne. Jel smijem ja to mjenjati uopce?
BTW gde su svi? Kad mi treba pomoc nema nikog. :cry:
Control Panel -> Network Connections -> Local Area Connection -> Properties -> Internet Protocol (TCP/IP) -> Properties -> IP Adress: 192.168.1.*

* mora biti izmedu 0 i 255

Ostalo ne mijenjaj.

@ C- Mmkay, ukratko:
WHAT
THE
FUCK

Detaljnije:
Stavio postavke za Direct3D i OpenGL na max detail umjesto max performance i nema problema dosada u par igara u kojima se dogadalo prije.

Mirogamemasta
27-08-2009, 15:01
Opet nista. Promjenio sam IP i konekta se. Onda kad pokusam otici na firefox jako sporo se konekta = 1.0 gps ?. I onda nakon nekog vremena veza pocne konstantno pucati.
Ukratko: promjenio sam IP adresu, ali ubrzo veza pocinje pucati i pocne javljati kako su IP adrese u konfliktu.

croat1gamer
27-08-2009, 15:52
Onda uzmi neku adresu koja nije ista onoj drugoj, lol.

C
27-08-2009, 16:07
Stavio postavke za Direct3D i OpenGL na max detail umjesto max performance i nema problema dosada u par igara u kojima se dogadalo prije.
Znači nema sada nikakvih problema?
Kada stavljaš na max. performanse, nemoj stavljati ocije poput always off i sl. Staviš application preference ili šta već.

Mirogamemasta
27-08-2009, 16:07
Jos uvijek nista. Promjenio sam citavu IP adresu (random sam stavljao brojeve od od 0 do 255) (Treci broj je bio ispod 10.)

C
27-08-2009, 16:11
Isključi Firewall i dozvoli mu LAN, da ga ne blokira i kada je isključen.

Mirogamemasta
27-08-2009, 17:25
Nista od toga, nije pomoglo. Buraz se moze spojiti jedino kad sam ja disconnectan. (sa istom IP adresom).
(Ne kuzim koja je finta sa IP adresama. Ako je promjenim onda se uopce nece konektirati)

croat1gamer
27-08-2009, 18:22
Resetiraj ruter na tvornicke postavke, te spoji kompjutere kasnije, kao da nisu bili do tada uopce spojeni.

Mirogamemasta
27-08-2009, 20:05
Evo dosao mi je frend pa je to rijesio. Napisati cu kasnije kako je rijesio da i ostali znaju.

C
27-08-2009, 20:37
Game_Fan, evo ono što si htio za sig od PSP-a. Ništa specijalno, petnaest minuta posla, pa ako ti je zadovoljavajuće, posluži se...

Ono što si ti htio:
http://xs842.xs.to/xs842/09354/grpsp_820.png

http://xs842.xs.to/xs842/09354/grpsp_820.png

Ono što sam ja mislio:
http://xs842.xs.to/xs842/09354/gfpsp160.png

http://xs842.xs.to/xs842/09354/gfpsp160.png
(Font slova by C.)

Mirogamemasta
29-08-2009, 07:33
Znaci prvo smo iskljucili internet. Otisao sam na Internet explorer > Tools > Internet options > Connections > Never dial a conection. (jos uvijek sam bio na mutavom dial- up sistemu.)
Poslje toga na File > work offline i maknuo kvacicu sa njega.
Poslje toga ce te ipak morati nazvati sluzbu za korisnike i saznati koja vam je adresa rutera.
Upisete adresu i stisnete enter. Onda ce vam se pojaviti prozor u koji morate upisati username i sifru koju ce vam operater dati.
Sad postaje gadno posto je svaki ruter drukciji pa su vam opcije mozda drukcije, ali kod mene ide ovako:
Nakon sto upisem sifru i username pojavi se stranica sa mojim ruterom i kliknem na run wizard.
Poslje vas wizard vodi kroz cijeli postupak. Bira se vremenska zona; (treba naci Zagreb), biras konekciju i na kraju se ruter restarta.
Kompjuter restartati po potrebi. :D . I to bi bilo to.

croat1gamer
29-08-2009, 08:09
Poslje toga ce te ipak morati nazvati sluzbu za korisnike i saznati koja vam je adresa rutera.
Upisete adresu i stisnete enter. Onda ce vam se pojaviti prozor u koji morate upisati username i sifru koju ce vam operater dati.
Bira se vremenska zona; (treba naci Zagreb).
- 192.168.1.1

- admin, 0000

- Nepotrebno

Mirogamemasta
29-08-2009, 09:47
Svi imaju isto? Nisam znao :D .

croat1gamer
29-08-2009, 10:46
T-Com ruteri imaju takve postavke afaik.

Cookie monsta
29-08-2009, 20:11
Imam jedno pitanje sa koje stranice da skinem taskbar od windows viste samo taskbar!!! :?

C
29-08-2009, 21:10
TASKBAR dobiješ s Windowsom, njega nemožeš imati bez Windowsa uz koji on dođe.

Ali je zato SIDEBAR isto što i TASKBAR, samo što ga možeš downloadati, instalirati i uninstallirati, etc.

Razlika je što TASKBAR dobiješ s Windowsom, a SIDEBAR može instalirati i imati svaka blesa. No po karakteristikama, SIDEBAR = TASKBAR u našem slučaju.

Možeš ukucati u Google "SIDEBAR" (bez navodnika), i eto, počni od prvog (Microsoft Windows Vista Sidebar-a) i drugog linka koji ti izbaci. Download & Install, ništa lakše...

Cookie monsta
30-08-2009, 11:33
NA kojim to stranicama ima znam da se neka zvala windowsnešt nemogu se sijetit!! :?

C
30-08-2009, 12:17
Pa sada sam ti rekao kako da dođeš do linkova. :?

1GBRAM
30-08-2009, 17:16
ovako...naime,moja frendica ima windows xp sp2 na kompu...ima samo jedan account...i,kako je ona to promijenila na limted,ništa ne može instalirati niti deinstalirati...kako sada promijeniti račun opet da ima admin prava?ako možete pomoći,bio bih veoma zahvalan!

C
30-08-2009, 17:34
Ako je uklučen auto login, odlogiraj se, i odaberi korisnički račun "Administrator". Ukoliko je skriven i ne vidiš ga, trebati ćeš u postavkama sa Login screen 1 staviti na 2, pa da upisuješ acc.
U njezinom korisničkom računu, možeš pokušati desni klik na file koji želiš pokrenuti i odabrati "Run Administrator" ili tako nešto.

S obzirom da ćeš možda trebati dodatne programe (RegToy u ovom slučaju bi mogao pomoći), i detaljnije upute, a s obzirom da ja ne zna šta je ona sve radila na svom PC-u, jer Windows ne može ostati bez jednog administratora, pa bi popravak ovako preko neta trajao duže i napornije, a ja ti ne mislim tako pomoći, iako mogu pokušati ako ti i ona imate vremena na bacanje (popravak bi možda iz prve ruke trajao 5 minuta, ali ovak preko neta Bog zna).

Najjednostavnije mi je dati ti virusa kojeg sam napravio za XP, kada ga pokreneš, kreira novog Administratora pod username-om "Hack" i bez passworda, kojeg se poslije ne možeš riješiti, obrisati, editirati i sl. (jer tehnički ne postoji), a to mislim da ona ne bi htjela, iako nije toliko štetno.

1. Za početak, reci mi kakav je Login screen. Dali se user izabere, ili ga se treba upisati?

2. Otiđi u Control Panel>Folder Options, kartica View, i označi kružić "Show hidden files and folders", pa samo na OK. Onda otiđi na particiju, na kojoj je Windows instaliran (brijem da je to kod nje C:\) i otvori folder "Documents and Settings", i navedi mi sve foldere koje imaš u njemu (ima ih nekolicina, njih par).

3. Reci mi koji je njezin username. Skini RegToy besplatno, instaliraj (može i pričekati pošto traži admin dozvolu) i ništa ne diraj u njemu, da ne bi uiebao PC, nego čekaj moje upute za dalje.

I pokušaj sve ovo raditi u Safe Mode-u.

1GBRAM
30-08-2009, 17:50
C,dolazi ti gajba pive na kućnu adresu!
ovako,Login screen ti je plavi,ali moraš pisivati ime i šifru...

1GBRAM
30-08-2009, 18:05
i,ona je tek uzela mobilni net od Tele2,pa kada je krenula setup instalat,reklo joj da treba admin rights...i daj taj virus!

Constantine
31-08-2009, 07:44
postoji li neki programčić za vremensko podesavanje titlova,znaci da namjestim srt file da tocno odgovara filmu i da se poklapa,znam da to mogu radit direktno u playeru ali hocu nesto bolje i jednostavnije.

C
31-08-2009, 07:49
OK, pričekaj da ga nađem i pošaljem ti ga.
Do tada pokušaj upisati user "Administrator" i bez šifre, ili ako ona ima neku šifru koju je stavila.

Ghost_Rider
31-08-2009, 13:16
Jel mi mozete odgovoriti dali je dobar ovaj ruter da bih napravio da se preko njega spajaju dva Desktop PC-a na internet.

Stranica: http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217473992975

Ruter mi treba zato sto da nepalim svoj PC svaki put kada drugi treba ici na net.

BTW: Mreza je WLAN/Wireless da nebi mislili da je ADSL.

Ako nije ovaj dobar ruter preporucite mi vi neki bolji.

Edit: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=120&cid=12473

Nasao sma i ovaj nekakav.

Citiram sam sebe vidim da nije niko odgovorio :-x .

Usput da pitam,hoceli se moci i PSP konzola da spaja na net preko "jednog od ovih" Rutera.

C
31-08-2009, 13:23
Nisi ni ti meni rekao jesu li sigovi OK?

Ghost_Rider
31-08-2009, 13:41
Nisi ni ti meni rekao jesu li sigovi OK?

Ma dobri su sigovi,nema boljih :D :D .

De mi sada odgovori.PLS

Na sva postavljena pitanja i ono uvezi psp-a. :D

Kron
31-08-2009, 14:10
Kupujem miš i tipkovnicu. Ako netko ima kakav prijedlog, slobodno nek kaze. Miš nek bude u cijenovnom rangu sa mx518, keyb neznam jer nemam pojma kako se krecu cijene.

Ako tko ima prijedlog, nek slobodno kaze.

hansi
31-08-2009, 15:42
Razer deathadder nekih 350 kn i microsoft reclusa 450 kn. Bit ćeš zadovoljan. Vjeruj mi na riječ.

Ghost_Rider
03-09-2009, 12:32
Jedan je lik sastavio sebi konfiguraciju pa me zamolio da vas pitam jeli sta dobra konfa.Njegov budzet je do 1300 KM,ako nevalja ova konfa sastavite neku vi,sto bolju za gaming.Kupuje http://www.genelec.baSovdje konfu,molim sto brzi odgovor.

Ovdje je popis sta je on sastavio,nemoj te se smijati covjeku jer se ne razumi bas lijepo u sklapanju konfe :) .

Matična: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=5&cid=13967
Procesor: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=6&cid=14965
Hladnjak za procesor: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=7&cid=14538
Memorija/RAM-i: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=8&cid=13741
Hard disk/HDD: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=9&cid=14365
Napajanje: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=13&cid=8681
CD/DVD-RW: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=19&cid=15108
Kućište: http://www.genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=13&cid=12963

Ako je sta fulao mozete vi zamijeniti za koji bolji ili jevtiniji dijel,znaci ako mjenjate neki dijel stavite cijenu da je kao u prvobitnog dijela ili malo nizu.

hansi
03-09-2009, 12:38
Nevalja to ništa
1. Nema grafe
2. Bolje uzeti amd phenom 2
Eda, samo da vas pitam. Kog Boga forsate više podforum pomagaj brate kada sada imamo 4 nova podforuma za hardver????

croat1gamer
04-09-2009, 09:09
@ C- Skuzio sam sto je bio problem kod onog SATA HDDa.
Problem je bio u maticnoj, ciji VIA chipset je imao neke probleme sa SATA diskovima.

C
05-09-2009, 15:07
@C1G - Ja zaboravio koji je probem bio. =)

@Hansi Kürsch - Pa ovdje pomažemo, a tamo zapomažemo. =)

@Jeli mi može tko naći avatar koji sam napravio? Prevladava plava boja, alien je, i postao sam ga na ovom forumu negdje, a ne znam gdje, search mi ne radi (nađe samo dva nepostojeća posta). Može pomoć?

croat1gamer
05-09-2009, 16:04
@C1G - Ja zaboravio koji je probem bio. =)
Ti si specijalac za RAID protiv kukaca. :)

ot:
Daklem, gdje mogu naci Registry koji je spremljen na neki drugi hard drive koji nema windowse koji se koriste, jer regedit otvori samo od onoga u uporabi.

C
05-09-2009, 19:21
@Aha, sjećam se. :D

OnT:
Ako ti je Windows na C:\, otiđi u CMD, do foldera u kojem ti je Windows (koji upravo pogoniš), npr. C:\Windows, i upiši:

regedit X:
Gdje je X: particija drugog Windowsa. Pokušaj tako...
Prije toga ti preporučujem da napraviš registry backup, da ti na C:\ ne bude registry od C: i X: skupa.

croat1gamer
05-09-2009, 19:26
Rijeseno, Alien Registry Viewer. :)
Vazan mi je bio HKCU.

C
05-09-2009, 19:47
OK. :D

Ghost_Rider
05-09-2009, 19:56
@C - A zasto se ti ne javljas kog dzavola :? .

C
05-09-2009, 20:50
A kada si me zvao? :?

Ghost_Rider
06-09-2009, 12:15
A zovem te svaki dan :? .

C
06-09-2009, 16:02
Ma gdje? Kada? O čemu ti? :?

Ghost_Rider
06-09-2009, 16:17
Ma gdje? Kada? O čemu ti? :?

Sta se pravis budala jbt,ajde ako mozes bar na kratko na msn da se cujemo,bar zadnji put :? .

croat1gamer
06-09-2009, 16:22
Ugh, kako da pristupim hardu koji mi javlja BlSoD'ove bez da ga moram formatirati, a nemogu ga prespajati fizicki (laptop, rajt?).
Pojavljuje se prije boot screena.

Ajde, barem je razlicit od BSoD'ova koje imam na kompjuteru.

C
06-09-2009, 16:25
Na Skype-u stalno barim cure, pitaj ReiKoa, dođi na Skype. :D :D

C
06-09-2009, 16:27
@C1G - Uđi u BIOS, i na HDD, sa IDE stavi na SATA, ili obrnuto, tako nešto, pa će bit OK. To mi je Gwin rekao, ako je isti problem. :D

croat1gamer
06-09-2009, 16:35
Uh, gdje je to?
Phoenix BIOS za IBM laptop, nisam nasao tu opciju za hard.

Eh, odo skinuti ubuntu pa preko njega doci do prostora za instalaciju.

Viper33
06-09-2009, 20:55
vidio sam da mnogo forumasa iam kao avatara neku animaciju...i mene zanima kako ta napravit :D

( znam da je postojala tema di je the great duck pito to isto ali je samo neka dao neki link di je meni potpuno nejasno kako to radit pa mi nemoje replay sa linkom na tu temu )

croat1gamer
06-09-2009, 21:41
UnFreez za radenje animacije iz niza .gif slika.
Gimp za radenje .gif slika sa transparentnoscu, ako ti netreba mozes i koristiti paint.

Nemoze

Mirogamemasta
07-09-2009, 18:50
Imam nekakvih problema sa internetom. Desava mi se da veza cesto pukne, pa me zanima gdje mogu u opcijama namjestiti da se automatski modem sam connecta.

C
07-09-2009, 22:03
eMJ15Utb ... re=related (eMJ15UtbHbU&feature=related)
Pronađite grešku. Ako ju ne primjetite, javi te se.

Cookie monsta
08-09-2009, 08:51
eMJ15UtbHbU&feature=related
Pronađite grešku. Ako ju ne primjetite, javi te se.
Sreća, nitko nije preživio!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ghost_Rider
08-09-2009, 11:10
Ovo je legendarno: yqDi9kfMf2w&feature=relatedS :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ghost_Rider
08-09-2009, 11:59
Kada svi imate probleme pa da ija iznesem svoj .

Naime koristim WLAN mrezu,preko nje se spajam na net.Sinoc instalirao Windows 7 i napravio PPPoE konekciju,kada se povezem na net kompjuter zablokira,znaci cim kliknem Connect i sve ono odradi onda komp bloka.Molim vas ako mi mozete pomoci jer mi se ovo desava i na Visti,neznam sta je.kada se normalno spojim na net bez PPPoE konekcije onda nemoze net da radi,namjesteno je da ide preko PPPoE.Na Windows XP sve ide u redu,sumnjam na bug ili su oni namjerno napravili da neradi PPPoE konekcija.Help PLS

C
08-09-2009, 13:17
Probaj ugasiti Firewall, UAC i ostalo. Možda oni to blokiraju, pa ispadne da Windows sam sebe blokira usred čega i zablokira.

Ghost_Rider
08-09-2009, 13:29
Sjecam se da sam u Viste instalirao ESET NOD32 i da je radila PPPoE mreza :o ,ovdje u Win 7 to ne reaguje.Ipak cu morati opet instalirati XP,imam jednu patriciju od 52 GB slobodno,jbg :-x .

C
08-09-2009, 17:51
Progooglaj. :)

Ghost_Rider
08-09-2009, 18:04
Progooglaj. :)

Uh ali si dao savjet,de nemoj da te prebijem klinjo :D .

Systematic Reverse
08-09-2009, 18:13
lol

C
08-09-2009, 18:52
lol
Ma hoće da ga opet prebijem.

Ghost_Rider
08-09-2009, 18:55
A odkog si sinoc osao sa ŠLJIVOMSna oku :rotfl: .

C
08-09-2009, 18:59
Ne, bio sam se objesio za žicu, pa mi je vrat sieban, pa me zezaš oko toga, a ne mogu gutati. Jao kakvu bi ti čepu sada opalio. :)

Ghost_Rider
08-09-2009, 19:02
Hajde ako mozes na msn,pazi da ti glave ne spadne sa ramena :wink: .

C
08-09-2009, 19:05
Upravo sam mislio testirati neke programe, pa idem na LaPy u VMW, tako da se skidam s ovog PC-a. Možda oko ponoći navratim. :wink:

croat1gamer
08-09-2009, 19:26
pazi da ti glave ne spadne sa ramena
Dobro da nije opet citao onaj nekronomikon.

ot:
Kako formatirati jedan dio particije da vrijedi kao nova particija bez formatiranja/gubljenja podataka sa one particije od koje se uzima prostor (ilitiga: od particije C oduzmem 3gb bez da je cijelu formatiram te od ta 3gb napravim particiju D) bez pristupa windowsima, imam opciju za ubuntu, ali vidim da ju se ne preporuca osim ako se zna sto se radi.

C
08-09-2009, 20:13
Imaš jedan progra za to, ali se koristi u Windowsima. Pokreneš ga, podesiš sve kako bi htio, i kada resetiraš PC, prije pokretanja Windowsa, u DOS-u i on to sve riješi i napravi (kako si podesio da želiš; u tvom primjeru, sa C: particije blokove koje će ovojiti move-a na C: particiju i od tih blokova napravi čistu D: particiju, itd.), i onda ti se Windows pokrene.

Jesi li skontao kako radi?

Jeli ti to odgovara?
Ne znam ime tog programa na pamet, treba bi ga potražiti, pa javi.

croat1gamer
08-09-2009, 20:29
Problem je sto se windowsi uopce ne bootaju (BlSoD), a ovo particioniranje radim da mogu instalirati novi OS.
Eh, jebemu, sjetio se da se ubuntu moze koristiti bez instalacije.
Ima li programa za njega?

C
08-09-2009, 20:32
Ne znam ti, jer nisam Linuxaš.
Pokušaj progooglati programe za floppy ili tako nešto, da to možeš u DOS-u (CMD-u).

Constantine
09-09-2009, 10:16
trebam neki program koji je cmd ali lijpi i bolji,cesto koristim cmd ali je na win7 i visti nekako sjeban windows pa se nemoze expandat ni na fullscreen stavit ni nista pa mi to otezava rad.

C
09-09-2009, 14:11
Reci mi koja ti je rezolucija monitora, mogu ti ja poslati već napravljen lnk za CMD. Napravio sam ga sebi i koristim ga.

Za Full Screen koristi lijevi ALT + veliki Enter.

C
09-09-2009, 14:46
Evo ti odmah, i ovako, otiđi desni klik na ovaj file, pa do Layout-a i umjesto 1280×1024 upiši svoju rezoluciju monitora. Compatibility mislim da nećeš mći podesiti, a za full screen ALT + Enter ti ne radi na Visti i W7-ici dok tu opciju ne upališ. Kako god, ovo šo sam ti ja sada dao ti je tako reći full screen, ali windows, nešto kao maximize. ;)

Download:
http://radius.server.drivehq.com/CMD.CAB

Info:
Otpakiraj CAB arhivu (podržava ju svaki Windows OS), pokreni CMD.EXE i kreiraj CMD.LNK koji ti treba, i on će biti kreiran iz CMD.LNK.1 file-a, iz razloga što se LNK ne može uploadati/downloadati, zato jer je to kratica do CMD.EXE-a u Windows-u, pa bi ti poslao file koji već imaš u system32, a ne LNK.

Ghost_Rider
09-09-2009, 18:39
Evo decki ja se opet javljam :D .

Ovako...Nasao sam dva routera preko kojih bih prikopcao dva kompjutera i PSP WiFi.Zanima me dali ovi router-i podrzavaju sto ja zelim.Molim vas da mi post ne ode u penziju kao ona dva :( .

Prvi router: http://www.bigbang.si/racunalnistvo/racunalniska-oprema-in-dodatki/usmerjevalniki-routerji/375897-linksys-wrt54gl-eu-router
Na ovoj stranici nejma mnogo informacija,pa cu ja napisati sta meni treba i dali on to podrzava,dacu vam i link sve detaljno o njemu (ali ja neznam eng i nemogu skontat sta on podrzava xD) pa mi vi objasnite :oops: .

Ja koristim WLAN mrezu,spajam se preko PPPoE konekcije.Imam Wireless karticu u kompu i u wlan karticu je prikopcana antena koja mi daje signal netu.Znaci antena je napolju,kabal sam doveo direktno u wlan karticu.Mene zanima jeli ovaj router moze da prima signal ako ja unjeg ukljucim svoju antenu koja ima 6 kila 8) ,kako cu se onda konektati na net ako ja nejmam u svojoj wlan kartici kabla od antene.Imal ovaj router izlaz za drugu (malu antenu) koja je negdje oko 300 grama,iako ima izlaz za drugu (malu antenu) dali cu ja onda moci sa svojim psp-om da primam wlan signal i da idem na net.Za kompjuter moze posluziti LAN kabal ili ista mala antena kao za router.

Evo link detaljno o ovim ruteru: Nejma prokletih detalja nigdjeS:-x .

Drugi router:http://www.bigbang.si/racunalnistvo/racunalniska-oprema-in-dodatki/usmerjevalniki-routerji/417086-netgear-wgr614-wifi-router
U ovog rutera ima na ovoj stranici par detalja,vidim da nejma izlaz za drugu antenu.Dali ce ona moci onda da mi daje signal bez ote antene ili moram nesto uciniti.Da nepricam mnogo objasnio sam u prvog rutera sta mi treba.

Mnogo hvala ko god odg.

BTW: Jos me zanima hocul sa psp-om imat net u citavoj kuci.

C
10-09-2009, 16:01
Ima tko da mi dozvoli, da testiram ovo što mi je u sigu na njegovom PC-u?
TeamViewer. :D

Ghost_Rider
10-09-2009, 16:49
Ima tko da mi dozvoli, da testiram ovo što mi je u sigu na njegovom PC-u?
TeamViewer. :D

Evo testiracu ja ako mi odgovoris na moj post iznad tvoga,al sve detaljno :D .

Yes or No :D ?

C
10-09-2009, 19:28
Pa nisam ti ja LAN Pro Man. :)
Da znam, već bi ti rekao, ne?

BTW, instaliraš taj program i rečeš mi "ID" i "Password", i ostaviš ga upaljenim (minimiziraj ga i neka stoji). Kada ti sve bude crno-bijelo (ili kada ti pozadina nestane), nemoj ništa da diraš. :D

C
10-09-2009, 19:49
Ajde ako može točno u ponoć? :D

Ghost_Rider
10-09-2009, 21:05
Seronja hoces da mi silujes Kompjuter :rotfl: :rotfl: :rotfl: ,e nece moci :D .

BTW Nemoj me cekati idem ja spavati,valja sutra u 3 ustati :D .Laku noc svima

C
10-09-2009, 21:53
Reci onda time. :)

Ghost_Rider
11-09-2009, 15:11
Reci onda time. :)

Veceras u 23 sata,i dogovor.Prvo cu ja tebe iskoristiti pa onda odjebi :rotfl: .

Ne,pa ti onda mene. :D

C
11-09-2009, 15:37
A šta ako ne znam odgovor na tvoje pitanje? :)

Ghost_Rider
11-09-2009, 16:25
A šta ako ne znam odgovor na tvoje pitanje? :)

Aaaaa jesi njub,napisao sam (i dogovor) :o .Jel moze :D .

C
11-09-2009, 18:32
Da, da, da, da,...

Ghost_Rider
11-09-2009, 18:53
Da, da, da, da,...

Promjena plana,ajde ako mozes sada dodzi evo ja cekam na msn-u. :rotfl:

C
11-09-2009, 21:51
Evo, sada sam Online, požuri. :D

C
12-09-2009, 01:04
E, čuješ. Otpakirao sam onaj file, i on u sebi ne sadrži niti jedan driver. Točnije, driveri se installiravaju u system32, i kada spojiš kameru Windows prvo u system32 nađe drivere za nju, instalira ih odmah, i istog trenutka je kamera spremna za rad.

Kada sam tek instalirao, bio mi je upitnik, kada sa ju spojio, nestalo je i radi sve OK.

Ja ti predlažem da uninstaliraš taj upitnik/uskličnik, odeš u Safe Mode, instaliraš file koji si mi bio slao, resetiraš PC, pričekaš da se pokrene, i tek onda spojiš kameru i pričekaš da ju on detektira. Onda pogledaj u Device Manager, ne bi ga smjelo biti, jer evo i kod ove moje se pojavio nakon instalacije, ali se maknuo nakon što sam prištekao kameru i sve je OK.

Ako ne šljaka, vjerojatno ti driveri nisu za tvoju kameru.

Inače ono što sam pokušavao iz TEMP foldera, da te ne buni. Kada instalaciju pokreneš, ona se tamo instalira i od tamo se pokrene.
I Drivere, ako se ne instaliraju, da znaš, trebaš ih instalirati u device manageru (ili add new hardware), tako da ideš prvo na Advanced (druga točka), Next, pa opet na drugu točku "Don't search. I will choose the driver to install.", Next, i onda na opciju "Have Disk..."
Po defaultu je to A:\ disketa, ali klikneš na browser i nađeš *.inf file u kojem su isprogramirani driveri, i tada trebaš znati točno odabrati driver koji ti treba. Onda ideš sve na OK, i u windowsu gdje ti bude ta tipka "Have Disk...", imaš tablicu drivera iz tog file-a koji si odabrao. Obilježiš željeni driver (budeih više, tipa za modele, za windowse, za pakete 32 ili 64 bitni windows, itd.), Next i Finished.

croat1gamer
12-09-2009, 14:02
Koje su adrese za DNS server za T-Com, nikako da ih se sjetim a trebaju mi za forwarding.

Constantine
13-09-2009, 10:35
Reci mi koja ti je rezolucija monitora, mogu ti ja poslati već napravljen lnk za CMD. Napravio sam ga sebi i koristim ga.

Za Full Screen koristi lijevi ALT + veliki Enter.
ma nije meni do fullscreena,naprotiv ne želim ga,nego ocu da mogu windows normalno prosirivat i to
1680x1050

C
13-09-2009, 22:48
Probaj ono što sam ti dao. Trebalo bi da ti je OK.

Constantine
13-09-2009, 23:20
nisi mi nist dao :/

C
13-09-2009, 23:31
Dobit ćeš čepu u oko ćoravo. :kill: :D

Evo ti odmah, i ovako, otiđi desni klik na ovaj file, pa do Layout-a i umjesto 1280×1024 upiši svoju rezoluciju monitora. Compatibility mislim da nećeš mći podesiti, a za full screen ALT + Enter ti ne radi na Visti i W7-ici dok tu opciju ne upališ. Kako god, ovo šo sam ti ja sada dao ti je tako reći full screen, ali windows, nešto kao maximize. ;)

Download:
http://radius.server.drivehq.com/CMD.CAB

Info:
Otpakiraj CAB arhivu (podržava ju svaki Windows OS), pokreni CMD.EXE i kreiraj CMD.LNK koji ti treba, i on će biti kreiran iz CMD.LNK.1 file-a, iz razloga što se LNK ne može uploadati/downloadati, zato jer je to kratica do CMD.EXE-a u Windows-u, pa bi ti poslao file koji već imaš u system32, a ne LNK.

C
14-09-2009, 08:51
Ajde drago društvo, traže se testeri koji koriste Mozilla Firefox, da testiraju moju malu modifikaciju.

Znači, skinete firefox.com (http://www.2shared.com/file/7788834/24dd945d/firefox.html)Si stavite ga u folder gdje vam je instaliran Firefox. Kod većine je to C:\Program Files\Mozilla Firefox\.

Ugasite Frefox (firefox.exe je standard), i pokrenete firefox.com, te mi recite dali se brže pali Firefox Mozilla (čisti start, dakle vrijeme od pokretanja firefox.com file-a, do prikaza programa), malo ga koristite i recite jeli općenito makar malo brži u surfanju i sl.

I ne zaboravite mi reći koju verziju Firefox-a koristite, jer sam ovo modificirao iz verzije 3.5.2, ali bi trebala raditi na svim verzijama Firefox-a.

Zahvaljujem. :)

Ghost_Rider
14-09-2009, 09:36
Koristim verziju 3.5.3 valjda ce moci raditi.

BTW: Uvjek sam ja tester sta god da treba ja sam tu :( .

cham3leon
14-09-2009, 10:43
Eh, ovako, uskoro ću instalirati Windows7, ali pritom želim izbjeći ponovnu instalaciju Pro Evolution Soccera 2009. Igra je instalirana na drugoj particiji, pa će i ostati tamo, ali problem je što je onda moram nanovo dodati u registry novih windowsa.

Mogu li jednostavno napraviti backup PES-ovog foldera u registryju, pa to onda prebaciti u registry windowsa 7?

Constantine
14-09-2009, 13:52
fala,bas sam to trebao :)

C
14-09-2009, 17:48
@Ghost_Rider - Pa kada si ti dobar frend. Ostali su dignuta nosa, kao nemaju vremena.

@cham3leon - Možeš otići u registry i upisati ime proizvođača te igre. Obično je to HKEY_CURRENT_USER\Software\, kod tebe možda HKEY_CURRENT_USER\Software\EA Sports ili tako nešto. I taj folder spremiš u reg file koji sačuvaš i na W7-ici pokreneš, i samim time uneseš u Registry.
Ako kojim slučajem nema toga u HKEY_CURRENT_USER\Software\, onda je u HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\. Najčešće se tu sve od toga nalazi, ako nema, traži.
Znači kada nađeš npr. EA Sports folder, pogledaj šta je sve u njemu, ako je to tvoj omiljeni PES, cijeli taj folder exportaj u reg file.
Najbolje bi bilo kada bi sve od proizvođača te igre i PES-a, ali baš sve našao i spremio u reg file.

@Constantine - Eto vidiš sused. :D

cham3leon
14-09-2009, 17:52
@cham3leon - Možeš otići u registry i upisati ime proizvođača te igre. Obično je to HKEY_CURRENT_USER\Software\, kod tebe možda HKEY_CURRENT_USER\Software\EA Sports ili tako nešto. I taj folder spremiš u reg file koji sačuvaš i na W7-ici pokreneš, i samim time uneseš u Registry.
Ako kojim slučajem nema toga u HKEY_CURRENT_USER\Software\, onda je u HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\. Najčešće se tu sve od toga nalazi, ako nema, traži.
Znači kada nađeš npr. EA Sports folder, pogledaj šta je sve u njemu, ako je to tvoj omiljeni PES, cijeli taj folder exportaj u reg file.

Znam što bih morao napraviti, samo me zanimalo bi li isti registry unos bio validan na win7. U svakom slučaju, hvala kolega.

btw, si upisao računarstvo ove godine? Ako da vidjet ćemo se na Programiranju u idućem bloku.

C
14-09-2009, 18:11
Upisao sam ja računarstvo, ali na veleučilištu, jer mi se neda. U glavnom, znaš gdje se RiTeh, pa kada dolaziš na njega, lijevo je srednja tehnička (i kemijsko grafička) i u sklopu nje, još lijevo je veleučilište, tako da smo blizu. A Sok inače svih koji nisu studenti tehničkog fakulteta tjera vani sa fax-a (LOL, ali doslovno), a meni je dao povlastice i rekao da mogu biti u EDULAB-u, tako da ću opet tamo povditi vrijeme kada ne budem imao pametnijeg posla. Svima kaže, piči vani, nisi student ovog fakulteta, a meni kaže, možeš biti dokle god si student na bilo kojem fakultetu. :D

BTW Ne znam ti sa XP-a/Viste na W7-icu registry, ali koliko sam skužio, registry se nije mjenjao od 1995 na Windowsima, tako da bi trebalo radit sve perfektno.

cham3leon
14-09-2009, 18:22
Znači na poslovnu informatiku ideš... To je lagano, čuo sam da se samo moraš pojavit na predavanjima, i daju ti prolaz :D
Bilo bi bolje da si završio ovdje, ali šta ćeš. Pitanje je hoću li ja uspjeti završiti ovaj studij. Pogotovo drugi semestar kad me opet čeka ova zmija iz elektronike koja zna da smo je popljuvali u anketi, jer ako me ruši drugi put, studij gotov.

Enivej, Sok uvijek dopušta da se EDULAB koristi od strane svih studenata sveučilišta, jedino je računalni centar rezerviran za nas. Bar je tako rekao.

C
14-09-2009, 18:31
Ma vraga, moje frenove sa drugih studija potjera van. :rotfl:
Nije lako, to ti tako samo kažu. Već sam razgovara s tipom koji radi u HG Spotu i sa još par frendova koji tamo studiraju, i ono, npr. matematika je lagana, ali računaj da pored matematike imaš još 5 različitih matematika, pa samim time nije lako. Pored veleučilišta sa išao u srednju 4 godine, pa znam tamo puno prijatelja i nastavnika, pa znam da nije baš lagano. ;)

Razzarach
19-09-2009, 12:22
di je ona tema optimizacija windowsa XP (il tako neš)
nemogu je više nać

MAFNi
19-09-2009, 17:51
Ovako. Trebam objašnjenje.
Upalim comp. Štopa ko lud pa ga restartam. Pojavi se bliue screen. Restartam ga opet onda mi izbaci hardver error. Zatim sam ugasio pa upalio sklopku i izbacio mi je onaj menu di biras Safe mode i ostalo. Odabrao sam Last known good configuration. I sada mi je odjednom windows na engleski jezik (nemam ništa protiv toga) ali na desktopu su mi neki sivi rubovi. Wtf?

http://img132.imageshack.us/i/11211650.png/

Hvala unaprijed.

croat1gamer
19-09-2009, 17:57
To je boja pozadine koju si odabrao jer ti wallpaper nije strech pa ju zamjecujes. >__>

MAFNi
19-09-2009, 18:00
Lol malo slabo vidim :(
Nije mi to glavno. Znaš ni možda to za štopanje, blue screen, hardver error ili promjenu jezika. Ako ti išta znači na blue screenu je pisalo unmountable_bot ili boot. Nisam 100% siguran :|

croat1gamer
19-09-2009, 18:12
Odlazi ti hard afaik.

cham3leon
20-09-2009, 12:03
Eto, odlučio sam da će danas biti dan kad ću svečano instalirati Win7 (konačnu verziju, naravno), pa sam premjestio sve što želim zadržati na sekundarnu particiju, a ono najvažnije spremio na stick, ali negdje je zapelo.

Prije instalacije setup od win7 traži drivere, i odmah na početku me obavještava da mi fali neki driver za pržilicu.
Nije mi jasno što se zbiva zapravo, znači li to da on želi odmah prije instalacije naći drivere za sve uređaje da ih primijeni kad se win7 digne, ili što?

C
20-09-2009, 12:13
Ne, riječ je o driverima koji mu trebaju. A ti driveri se nalaze u Windowsu odmah. To su driveri npr. za CPU, za ROM, za miš, za tastaturu, etc. Ako ih nema na Windows Disku, onda ih možeš ubaciti ručno, ako ih imaš za taj Windows, inače bez njih ne možeš dignuti Windows, jer npr. kako će Windows raditi s ROM-ovima, ako nema drivere za njih.

Cookie monsta
20-09-2009, 12:17
JEL IZAŠO SHIFT NFS

cham3leon
20-09-2009, 12:22
Sad sam se sjetio da sam svojevremeno slučajno izbrisao nešto što je moguće bilo driver za moju Pioneer pržu... probat ću ga onda nanovo instalirat u XP-u.

Mada sam pronašao par slučajeva gdje setup nije mogao naći nijedan driver, nadam se da to kod mene nije slučaj.

C
20-09-2009, 12:24
Da jbte, 15.09.2009 u 23:55 je izašao.

cham3leon
20-09-2009, 12:45
Fak... Svugdje ima samo firmware za tu pržu, a nigdje drivera. Uostalom, windows XP mi javlja da uređaj radi, i da ima driver.

EDIT: Vidim da ipak nisam izbrisao taj driver... Znači da se radi o nekom problemu sa setupom sedmice...

cham3leon
20-09-2009, 15:46
OK, ovaj windows 7 mi stvarno više krv pije. Uporan je s tim driverima. Pomislio sam da prema jednom tutorialu koji sam u međuvremenu našao napravim bootable USB stick, ali đabe mi je to, kad ionako u BIOSu nemam mogućnosti da bootam sa USB-a.

Pokušat ću opet pržiti DVD, ovaj put na nekom malo kvalitetnijem mediju, a ako ni to ne uspije ne znam stvarno što ću.

EDIT: Sad kad sam htio nanovo pržit, Nero javlja da block size ne odgovara image length-u. Znači li to možda kakvu grešku kod downloada ISO-a?

C
20-09-2009, 18:00
Fak... Svugdje ima samo firmware za tu pržu, a nigdje drivera. Uostalom, windows XP mi javlja da uređaj radi, i da ima driver.

EDIT: Vidim da ipak nisam izbrisao taj driver... Znači da se radi o nekom problemu sa setupom sedmice...
Pa to ti ja i govorim. U instalaciji nema drivera za taj uređaj. Stavio si XP, a XP ima te drivere, a mediji na kojem je W7-ica očito nema, a sa XP-a na W7-ici ne radi.

cham3leon
20-09-2009, 18:07
Upravo pržim nanovo, ono prije je bio DVD vrhunske marke Kaufland K Classic, tako da me ne bi iznenadilo da je to bio problem. Sad da vidimo hoće li biti šta poslušniji... Nadam se da se neće ispostaviti da je image corruptan.

EDIT: Faild... :|

Izleda da mi ne preostaje ništa nego nanovo skidati image... Jooooooo.....

Cookie monsta
21-09-2009, 09:46
ajd molim vas riješite ovaj problem!!!!! viewtopic.php?f=34&t=34938 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&t=34938)Stamo sa dvije slike molim vas :pray: :pray:

Cookie monsta
21-09-2009, 11:24
Znam da sam naporan, al imam još jedan problem znate kad stisnete kotačić na mišu npr na neki link i on bi trebo otvorit u novom tabu!! E to je meni problem ja sam naviko kad stisnem na par linkova da mi otvori u nekoliko tabova, e meni otkad sam srušio je to problem ja kad kliknem s tim kotačićem na neki link on odma otvori i odma mi prikaže tu stranicu, a prije je bilo tako da on ostane na stranici gdje sam našao te linkove i neprebaci se na taj link na koji sam kliknio da se otvori u novom tabu!!!

hansi
21-09-2009, 11:40
Ako koristiš operu ideš pod prikaži u pozadinskoj kartici.
A za ono tamo da ti se napiše ime ideš na taskbar, pa properties, pa makneš kvačicu sa show small icons.

cham3leon
21-09-2009, 11:47
On koristi IE.

@boky - radije onda pređi na Operu ili Firefox, tamo se to da podesit...

Cookie monsta
21-09-2009, 11:49
Ako koristiš operu ideš pod prikaži u pozadinskoj kartici.
A za ono tamo da ti se napiše ime ideš na taskbar, pa properties, pa makneš kvačicu sa show small icons.

Di je to

Cookie monsta
21-09-2009, 11:55
Riješio problem ako još neko ima problem start-control panel-internet options-tab-always switch...

cham3leon
21-09-2009, 11:58
Svejedno, ja ne bih ni u ludilu koristio taj priglupi browser. Kad instaliram Windows 7, nadam se uskoro, stavit ću Safari ili Firefox.

hansi
21-09-2009, 12:09
Svejedno, ja ne bih ni u ludilu koristio taj priglupi browser. Kad instaliram Windows 7, nadam se uskoro, stavit ću Safari ili Firefox.
Hm, da mi smo svi uvijek u krivu i tvoje mišljenje je uvijek točno i ako ti dokažemo da nije tako upet si ti u pravu.

Hm, da.

MAFNi
21-09-2009, 13:53
Ponovo imam onaj problem. Kompjuter mi štopa ko lud. Svako malo se zamrzne. Ali jučer sam napravio System restore i sve je bilo normalno. I danas opet problemi :-x

MAFNi
21-09-2009, 15:05
Molim vas pomagajte. Opet mi je izbacio blue screen i sad sam siguran da pise UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. I opet se sam prebacio na engleski i dvaput izbacio hardver error :(

croat1gamer
21-09-2009, 15:17
http://support.microsoft.com/kb/297185
Google->UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME->Im feeling lucky.

cham3leon
21-09-2009, 16:30
Hm, da mi smo svi uvijek u krivu i tvoje mišljenje je uvijek točno i ako ti dokažemo da nije tako upet si ti u pravu.

Hm, da.

A po čemu je to IE bolji od Firefoxa? Osim ako se radi o osmici, koju nisam probavao.

hansi
21-09-2009, 18:24
Govorio si o operi.
EDIT: pijan sam malo danas, tako da sve što rečem ne shvaćajte ozblijno...

cham3leon
22-09-2009, 10:46
Editirao sam avatar u Paintu na Win. sedmici, ali zašto mi nije zadržao transparentnu podlogu?

Cookie monsta
22-09-2009, 10:57
ajd molim vas riješite ovaj problem!!!!! viewtopic.php?f=34&t=34938 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&t=34938)S :pray: :pray:

cham3leon
22-09-2009, 11:06
Klikni ovdje i pusti nas na miru (http://lmgtfy.com/?q=taskbar+buttons)

C
22-09-2009, 12:37
Trebao bi najnoviji Skype install, ali u offline izdanju. Nisam ga uspio naći googlanjem. Pomoć.

cham3leon
22-09-2009, 12:43
Kako misliš offline?

O, btw:

Najbolje bi bilo kada bi sve od proizvođača te igre i PES-a, ali baš sve našao i spremio u reg file.

Učinio, i sad sam probao pokrenuti, ali javlja mi da nije instaliran, mada njegov folder uredno stoji sa svim podacima u registryju. Možda je neka razlika jer mi je XP bio 32 bit, a sedmica 64 bit?

C
22-09-2009, 12:49
Pa svaki installer je online, skineš Skype koji ima 5 mb, i to je samo installer, a da bi ga instairao, trebaš biti online, da bi skinuo 25 mb-a instalacije i instalirao. Ako nemaš net, nemožeš ga instalirati, kužiš? I zato mi treba full offline paket, da ga instaliram bez konekcije.

@Mogu bit razni problemi. Najvjerojatnije da su mu podaci bili djelomično u appdati, i tempu, a to su folderi, ne registry. Ali možda je i do OS-a, jer su k'o nebo i Zemlja XP>W7.

cham3leon
22-09-2009, 13:14
Kek, sad mi kažeš :D

Pa šta se ne može skype instalirat preko svog instalacijskog exe-a bez neta?

C
22-09-2009, 18:02
A jbga. :) Pitao si za registry. :P
Možeš pokušati s unlockerima, kao što je slučaj kod NFS: Carbona, load snimiš, ali ga ne možeš koristiti kada ga ispravno ubaciš u neki drugi Windows, pa ti treba neki unlocker koji će ti hackirati tvoj load u igru, da bi ga imao, inače je unatoč svoj ispravnosti ama baš svega, invalid.

@Ne može. To je kao Java i MSN online instalacije, samo Java i MSN postoje i u offline instalaciji, a Skype samo u online instalaciji (ne mogu naći offline instalaciju). Ako nemaš Skype, skini ga, isključi net i pokušaj instalirati, vidjeti ćeš da nećeš moći, jer je to samo instalacijska procedura, i u njoj nema programa, tj. prilikom instalacije, program se skine i instalira.

Mirogamemasta
22-09-2009, 20:47
Nesto mi windows tipka ne radi. Jel se mozda moze negdje ta tipka iskljuciti? Mozda sam je slucajno iskljucio.

Constantine
22-09-2009, 22:10
neki program gdje mogu trazit rijeci s pomocu ctrl f vertikalno?

C
22-09-2009, 22:34
Nesto mi windows tipka ne radi. Jel se mozda moze negdje ta tipka iskljuciti? Mozda sam je slucajno iskljucio.
Yap, stišći par puta brzo Shift, i kada ti se pojavi prozorčić, u njemu potraži WIN key, i upali ga.

Mirogamemasta
22-09-2009, 23:31
Imam malo modificirane windowse tako da su neke opcije iskljucene.Moguce je da mi zbog toga shift nece ukljuciti taj prozor.. Jel ima neki normalni "put" da dodem do tog prozora pa da ukljucim tipku za windows. (tipka za windowse je prije radila iako je windows modificiran).

C
23-09-2009, 00:57
Uz razne igre tipa W3 ti dolaze WIN Hotkey Disableri, potraži na netu Enablere.

cham3leon
23-09-2009, 08:44
Moram se pohvaliti da sam uspješno vratio registry backup za PES2009, tako da ga mogu opet igrati bez reinstalacije :D

Doduše ne rade modovi koje sam imao instalirane, sad ću se s time pozabavit.

Mirogamemasta
23-09-2009, 09:30
Naso problem i rijesio ga. Imam g11 tipkovnicu i slucajno sam iskljucio win key sa malom "slide" tipkom. (ispod usb oznake ako vidite). Bila je bas u polozaju kao na slici i sad sam je vratio na lijevu stranu.
http://www.imagesforme.com/out.php/t700287_g111.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/700287_g111.jpg)
Tako je to kad si njubara pa ne znas sta ti tipkovnica moze! :D

Čux
23-09-2009, 09:52
evo jedan bedasti.

jučer sam se prebacil na win7, i sad, imam jedan folder na desktopu u kojem je 15ak shortcutova. I kak sad naštimat da ih mogu sortirat redosljedom koji ja oću jer ih bilokakav sorting zašvasa i nemreš ih pomaknut, a logika slaganja baš MORA bit moja :D

C
23-09-2009, 10:15
U tom folderu isključi "Auto Arrange", uključi "Align to Grid", odaberi da ti posloži po "Name", tako da je neki folder prvi (strelica prema gore), i posloži po svojem. I to će ti biti posloženo po tvojem dokle god ne očistiš *.db fajlove, npr. CCleanerom, ali ne mora značiti, pošto je to neki tvoj folder.

Čux
23-09-2009, 11:02
Jasno mi je to, tak mi je i XP bio složen, al "Auto Arrange" i "Align to Grid" tu ko da nepostoje, mada vjerujem da sam ja to nesposoban nać, gubim se još uvijek pa izbornicima kad god neš oću napravit :)

C
23-09-2009, 11:49
Pa traži. :) Počni od kartice view, arrange icons i desnog klika, do Folder optionsa.

Čux
23-09-2009, 12:04
ma kaki, nema tog tu.

baš sam skopo na nekom forumu. jebate pa tog nema u win7 opće, sam na desktopu, koji k....

Gwin
23-09-2009, 13:05
Jasno mi je to, tak mi je i XP bio složen, al "Auto Arrange" i "Align to Grid" tu ko da nepostoje, mada vjerujem da sam ja to nesposoban nać, gubim se još uvijek pa izbornicima kad god neš oću napravit :)
"autoarrange" i "align to grid" vrijede samo za predmete na desktopu

unutar pojedinog foldera možeš samo desni klik > sort by > more > i onda podesit po čemu da ih sortira i kojim prioritetom.. ne možeš slobodno uređivat kao desktop

Čux
23-09-2009, 16:32
ooooooo jebemti, nemrem vjerovat, nadam se da bu neki fix ill hax barem za to, po meni VEEEEELIKISminus

Gwin
23-09-2009, 17:05
ti si valjda jedina osoba koju znam da joj je to potrebno.. tak da ne vidim zakaj bi to bio minus :D

Čux
23-09-2009, 17:56
a čuj, računaj na mene da od 100 usera budem jedini koji ima neki specijalan zahtjev, ili mi fali neki fičr koji ostalima bezveze. Točno 22 shortcuta u jednom folderu koje redovito koristim i složeni su bili tak da ih nemoram tražit okolo i znam odma di su. Zvuči čudno al sad su po abecedi i tražim ih po par sekundi po folderu ;), a da ne govorim da ne grupira posebno shortove na file i na folder tak da je sve zmrdano.... Istina da je to stvar navike i organizacije al ja sve vrtim po svojoj logici umjesto po nekoj predefiniranoj, tak da mi je ovo skoro neprihvatljivo. Da nisam impresioniram ostatkom OS-a, već bi XP nazad išo.... Jedino da ih na desk razbacam, al ih je brdo pa su upravo zato i u folderu

C
24-09-2009, 07:30
Pa i ja to koristim i rekao sa ti kako da to podesiš. Ti sebi posložiš sve, on to zapiše, refresh, close taj folder, open na novo, to tamo sve ostaje, dokle god ne očistiš PC nekim programom tipa CCleaner.
Prije toga podesi Folder Options.

Čux
24-09-2009, 09:05
daj neki screenshot tutorial il nekaj jer ja više niš ne kužim, nemrem ih posložit jer je auto arrange uštekan a nema ga nigdje za maknut. Desni klik >> View >> Autoarrange i align to grid postoje sam na dekstopu, čim sam u nekom folderu nema tih opcija više.

C
24-09-2009, 11:21
E jbga, ne znam na pamet. :roll:

Viper33
25-09-2009, 18:55
e ljudi zna neko kako se zove ona stranica u kojoj uplodate sliku pa onda on izbaci rijec koju morate trazit da biste nasli tu sliku ?

MAFNi
25-09-2009, 21:01
Ovako. Imam problem sa zvukom. Upalim pjesmu i ništa se ne čuje. A na driveru kada uprem da mi testa (ono zujanje pčele) onda mi se čuje. Zna li netko u čemu je problem? :?

croat1gamer
25-09-2009, 21:07
Provjeri ako si mozda stavio na mute.

http://www.tinye.com/

MAFNi
25-09-2009, 21:12
Nije ništa mutano.Sve na max :)

Čux
25-09-2009, 21:18
onda prvjeri jel ti aplikacija s kojom vrtiš ziku poštelana dobro. Konkretno jel ti zvučna izabana pod audio device ak to moš birat opće u playeru.

MAFNi
25-09-2009, 21:21
Ali ne čuje se ni wmp ni youtube ni cod4 kad uđem u njega ni ništa osim pčele.
Uvijek neki retajni problemi :-x

croat1gamer
25-09-2009, 21:28
Ctrl panel->Sound and audio devices->Audio->Pretrazuj samostalno, provjeravaj

Takoder, provjeri u dxdiag ako je zvuk tamo uredu.

MAFNi
25-09-2009, 21:38
Riješio problem. Ispostavilo se da nije bio namješten na Realtek HD nego na ATI nešto... :D

MAFNi
30-09-2009, 13:55
Ah taj moj retajni kompjuter. Ponovno imam problem. U procesima mi se pojavio exrn.exe
Malo sam gledao po netu i piše da je to neki proces koji ti zauzme 100% CPU
Može li mi netko bolje objasniti što je to? Našao sam si neki cleaner pa ću vidjeti što će biti.

C
30-09-2009, 14:02
To ti je viruščić, već sam negdje pisao o njemu ja mislim.

MAFNi
30-09-2009, 14:58
Nisam našao ono što si mi rekao :( Sad sam vidio da nije exrn već ekrn.exe i pročitao sam da je to dio NOD32.
Ovdje sam našao kako ga removati ali i ne mogu skontat Step 1 :(
http://www.ehow.com/how_5097887_remove-ekrn-exe.html

Mirogamemasta
01-10-2009, 00:39
Jel mi moze netko objasniti sta znaci onaj multisession kod Nera? Kad przim cd da li da odaberem multisession ili ne?
:hangin: Shit skuzio sam sta je. Kvragu trebao sam uzeti multisession. Multisession sluzi da kad ostane jos mjesta nakon przenja, na isti CD/DVD mozemo kasnije dodati druge fajlove.

Wishmaster
02-10-2009, 22:44
Kveščn: Postoji li kakav file kod Google Chroma di su spremljene sve one lozinke i usernejmi tak da netrebam kod novog instaliravanja Windowsa ponovo sve pisati. Ili ima možda neke opcije da se to sve prebaci nekak?

croat1gamer
08-10-2009, 11:42
Daklem, gdje se skrivaju sve te silni .bmp fajlovi od tema u XP-u, zasada sam samo nasao file:///C:/WINDOWS/Resources/Themes/ ali tu su samo .dll fajlovi.

C
08-10-2009, 12:14
Tamo ti je većina. Imaš programe za izradu skinova za Windows.

croat1gamer
08-10-2009, 12:18
Meh, postoji li opcija da se to napravi bez skidanja programa napravljenih tocno za to, jer ja zapravo samo zelim urediti par boja (Ilitiga, mijenjanje hue settingsa od Luna skina)

C
08-10-2009, 17:53
Mislim da to u opće nisu bmp-ovi i sl. formati slika.

croat1gamer
08-10-2009, 18:17
Eh?
Skinuo WindowBlinds, da provjerim, jer sjecam se da je on trazio .bmp fajlove, te je moj windows default prikazao da su slike .bmp. (windows difolt temu sam otvorio, ne neku njihovu koja je dosla uz to iirc)

C
09-10-2009, 09:35
Možda preko bmp-ova kreiraš, ali na kraju vjerojatno kompajlerom spremi u zaseban format. Kao da programiraš u C++ i spremiš u exe file, tako tu vjerojatno kreiraš u bmp, ali kada završiš ni b od bmp-a.

Mirogamemasta
09-10-2009, 14:59
Imam jedno pitanjce. Da li je bolje da ostavim bateriju u laptopu ili da je izvadim van dok je laptop prikljucen na gradsku mrezu. (Nisam siguran da li se smanjuje vijek trajanja baterije).

C
09-10-2009, 19:53
Gradska mreža?
-Valjda ne misliš na internet...vjerojatno misliš na struju.

Neka baterija stoji u njemu. Smanjuje joj se vijek trajanja kada se troši, pa puni, pa opet troši, pa puni, pa troši, pa puni, i tako stalno. Ali dok je pod naponom gradske mreže stalno je puna i njome može samo malo prolaziti struja, ali to joj ne smanjuje vijek trajanja, jer se ne puni, niti se troši, s ozirom da struja ide direktno iz utičnice u laptom. Na starim laptopima je struja išla u bateriju, pa iz baterije u laptop, iako se ni tako ne troši i 100% je puna, to joj smanjuje vijek, ali toliko malo da je neprimjetno. Ako imaš laptop neki dobar, koji se može na gradsku mrežu uključivati i isključivati sa ili bez baterije, ili pak na živo vaditi bateriju, dok je pod naponom gradske mreže, ne bi joj trebalo štetiti.

Ja na ovom laptopu imam stalno bateriju unutra, već kojih pola godine i baterija nije ni malo oslabila, puna traje 1 sat pod full opterećenjem na max. (100% CPU/GPU), 2 sata pod štednjom energije (50% CPU/GPU), 6 sati za surfanje i ne jake aplikacije (10% CPU/GPU + ledice ugašene, LCD svijetli 10% od cijele jačine, itd.).
Baterija je takv bila kada sam ga tek kupio, nakon pola godine je ista takva, tako da mislim da je bolje imati ju unutra. Jedino ako će ti se laptop blizu baterije pregrijavati (npr. igrati ćeš igre), onda ju izvadi. Ovako za sve što radiš, a ne pregrijava se na tom dijelu je OK.

Mirogamemasta
09-10-2009, 21:04
Jedino ako će ti se laptop blizu baterije pregrijavati (npr. igrati ćeš igre), onda ju izvadi. Ovako za sve što radiš, a ne pregrijava se na tom dijelu je OK.
Mislis na to da se laptop manje zagrijava, jer toplina direktno ide van, a ne preko baterije. Onda je najbolje da ne stavljam bateriju, jer igre ce se definitivno igrati. :D
Stavio sam komad plastične folije preko konektora da se ne nakupi prasine. Sad si me bas podsjetio na toplinu pa moram jos testirati na nekoj zahtjevnijoj igri. (valjda se nece rastopiti, nebi trebalo. )