PDA

Pogledaj cijelu verziju : [Ordinacija]

Stranica : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12

C
09-10-2009, 21:54
Ma nema veze s hlađenjem. Nego je baterija izložena dinamičkim naprezanjima koja su velika tada, pa prije rikne, smanji joj vijek trajanja.

Mirogamemasta
10-10-2009, 20:40
Kako kopiram link i stavim ga unutar naslova? Nesto kao ovo:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_f0b4b638.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/727311_PrintScreen1.jpg)

croat1gamer
10-10-2009, 20:52
*text goes here* (*link goes here*)

Mirogamemasta
10-10-2009, 22:08
Testiram
Hans Zimmer - Black Hawk Down (BWAhVbayGv4%20%20)

Uspio napraviti jedino mi sad link ne valja...
Nece pa nece. Nista probat cu sutra.

Gravity.Killer
11-10-2009, 11:11
Problem je sljedeći:

U udređenim igrama, npr: Fallout3, Oblivion, Serious Sam mi se komp restarta na određenim dijelovima.
Dok u drugim radi normalono.

Nema problema sa pregrijavanjem(provjerio sam), napajanje nije preslabo jer u Crysisu radi normalno, jedino sam sumnjao u memoriju ali mi se cini da ni to nije jer imam 2 sticka i probao sam sa samo jednim i razne kombinacije po utorima.

Dali itko zna u cemu je problem?

croat1gamer
11-10-2009, 11:24
Mozes li bolje pojasniti "odredenim dijelovima" i konfiguraciju navesti?

C
11-10-2009, 12:50
Imaš staru pilu. Moj PC je star 8 godina, pa na njemu mogu pogoniti Crysis i sl. igre bez ikakvih problema. Ali npr. na Turoku, igri koja nije toliko zahtjevna, sve je OK, dok ne pogledam kamerom u drveća, znači čim dignem nišan na drveća, broj textura je prevelik da bi CPU to mogao podnijeti, koliko god da je jak, nema dovoljno cache memorije, pa ni ne pokušava to srediti, nego baca restart. Tu ti igraju ulogu driveri od VGA, a sudeći da je tu mali postotak, onda ti igra ulogu CPU memorija. Dok se kod mene niti u jednoj igri to ne događa, nego samo na Turoku, znači problem je podržanosti igre za određene procesore. Ja na Turoku mogu sve ići, čim je druga misija u šumi, sve je OK dok ne pogledam u drveća kada ja to hoću, a igrati s nišanom na tlu ili na nebu ne mogu, a ta igra radi kod svih i prešao sam ju davno. Pokušaj u podešenjima smanjiti texture, jer čak i ako ti CPU može pogoniti npr. texture rezolucije 1024×1024, neće ih pogoniti jer smatra da nema dovoljno svoje memorije, pa onda trebaš smanjiti texture npr. na 512×512. Ako imaš GF VGA, podesi CPU pre-render na 0, možda bude popravilo stvari, jer ćeš olakšati CPU-u.

croat1gamer
11-10-2009, 21:14
Daklem, kvik kvescn: Kako instalirati znakovlje & co. za japanski (da ih prepoznaje, ne da stavlja one kvadrate) bez da moram se zezati oko nabavljanja instalacijskog cd'a za xp pro jer ga nemam, a da po mogucnosti ne ukljucuje windows update, jer me nesto zajebava (makar bila legalna verzija >_> ).

C
11-10-2009, 21:46
Znam samo da to možeš uz instalacijski CD kroz Control Panel u Regionalnim postavkama.

croat1gamer
11-10-2009, 22:36
Niti preko windows updatea nije moguce, nego bas cd'a?

D:

C
11-10-2009, 23:15
Za XP ne znam, na Visti je moguće preko update-a.

Kid A
11-10-2009, 23:22
Daklem, kvik kvescn: Kako instalirati znakovlje & co. za japanski (da ih prepoznaje, ne da stavlja one kvadrate) bez da moram se zezati oko nabavljanja instalacijskog cd'a za xp pro jer ga nemam, a da po mogucnosti ne ukljucuje windows update, jer me nesto zajebava (makar bila legalna verzija >_> ).
I mene ovo zanima
+1

MAFNi
15-10-2009, 18:01
Imam problem s mikrofonom.Kada idem pričati s nekim oni čuju isto što se i meni čuje, a ne što ja pričam. Prpo sam po control pannelu i nisam ništa našao. Molim vas pomagajte :(

MAFNi
16-10-2009, 14:12
Sredio sam. Sada mene čuju ali i dalje čuju ono što i ja. Npr ako mi muzika svira ili nešto. Zna li itko u čemu je problem :? Naravno koristim slušalice a ne zvučnike.

croat1gamer
17-10-2009, 15:33
Daklem, treba mi program identican Alien Registry Viewer, daklem da ne otvara kao windows registry editor aktualan registry, nego da otvori registry file za koji mu ja dam location.
Po mogucnosti free, ako ne, neka ima nekakav evaluation period.

edit:
Nvm, nasao.
Program za otvaranje standalone registrya: http://freenet-homepage.de/h.ulbrich/

cham3leon
18-10-2009, 19:25
Ovako usput, iako nemam neku direktnu namjeru ubrzo kupovati monitor, da samo pitam, bi li mi što značilo ako tražim monitor sa DVI-jem? Ovaj sad mi je na VGA spojen sa grafičkom koja ima 2 DVI-a preko adaptera.

Kostolomac
18-10-2009, 19:29
Kod svih novijih LCD-a je DVI standard tako da se ne moraš brinut.

cham3leon
18-10-2009, 19:34
Ok, ali u pravilu DVI je bolji, ne?

Kostolomac
18-10-2009, 19:48
Teoretski da, ali realno zapravo nema razlike, barem ne za normalne rezolucije. Možda bi se razlika vidjela na višim (full HD) rezama. Vjerojatno se razlika najbolje vidi kod projektora, oni spojeni preko DVI porta daju čišću sliku.

Ma uglavnom, kakav god LCD kupiš, imat će DVI, a i rekao si da ti grafa ima 2 DVI ulaza, tako da nema problema :)

C
19-10-2009, 00:06
Evo šta cure misle o meni. Jeli to i dečki misle?

izluđivač
lukav
zločest
nenormalan
zaboravljiv
zlopamtilo
pronicljiv
pretjerivač
provokator
neposlušan
inatlija

zaključak: živo zlo

croat1gamer
19-10-2009, 05:42
Ovo (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=9&t=30823&start=345)Sobjasnjava sve vise-manje. :D

cham3leon
19-10-2009, 07:53
@C: Pitaš gomilu ljudi koja te najmanje poznaje :P

Btw, šta ako i jesi? I ja sam tu negdje, samo bi trebalo dodat lijenost i maknut pretjerivanje i još koješta.

C
19-10-2009, 08:34
Nema veće ljenobe od mene. :wink: Šta pričaš ti? :D
Ne pretjerujem i još koješta, mislio sam da ćete me utješiti. :oops: :P :D

cham3leon
19-10-2009, 08:45
Nema veće ljenobe od mene. :wink: Šta pričaš ti? :D

Ima.

Ja.

Ček, je li ovo zbilja pravo pitanje za Ordinaciju?

C
19-10-2009, 08:53
Ne možeš biti veće od mene. 8)
Jeeee... :D

Karlo_from_Bjelovar
19-10-2009, 10:43
dobio sam zadatak napisati raspored sjedenja unutar razreda... raspored mora bit napravljen na horizontalnom A4 papiru, s time da bude lufta na vertikalnim rubovima... kako da to napravim?

i bez painta pliz :D

Kostolomac
19-10-2009, 11:31
U AutoCAD-u :P
Što nebi mogao u Wordu preko tablica? Papir postaviš na landscape i deri :)

Tsumetai Ryujin
19-10-2009, 13:38
Frendici se komp ne zeli bootat... normalno ocita bios i krene bootat winse i pojavi se windows plavi ekran, ali se onda ekran zacrni i tako ostane... Moze uci u safe mode i napravila je system restore na dan prije, ali bez uspjeha...

ima ko kakve ideje?

Cookie monsta
20-10-2009, 09:26
Nek kupi novi komp :rotfl: :rotfl:

cham3leon
20-10-2009, 11:28
Nek kupi novi komp :rotfl: :rotfl:

Čemu? Vjerojatno je softverski problem.
Dakle, rješenje: Format C:\

^^

Sgt. Bull
20-10-2009, 11:31
Koji je najbolji način za čišćenje prašine iz kompa? Već tri dana svaki dan moram po malo da čistim komp jer mi igre notorno uspore. Recimo CoD:WaW Ide sve regularno preko 40 i više frejmova da bi onda odjednom palo na 16. Neki dan sam tako očistio komp i mislio da sam riješio problem, no evo opet se javlja. Da ne mislite da je nešto do nj, prije tri-četiri dana nije uopšte mogao fino pokrenuti Batman, CoD i tako to već bi odma frejmovi palo na 16tak, sada ide regularno po sat-dva i onda padne. Primjetio sam da mi se CPU također pregrijava ponekada. Na idle temp je oko 35-45 dok je loaded oko 45-55. Stock cooler je na D930, pa da li je moguće da nakon 3 godine ipak treba ga promjeniti i staviti pastu? Eda, cooler više ne radi na 3,5k obrtaja već na 2,5k.

cham3leon
20-10-2009, 11:42
Pročitao sam negdje da nije dobro koristiti usisavač jer može počupat kondenzatoriće i ostalo na matičnoj, pa sam probao s onim malim ručnim kuhinjskim usisavačem, međutim on je pak preslab da bi bio od ikakve koristi.

Kompresora u stanu nemam, mislim da bi to bio idealan način, osim eventualno komprimiranim zrakom iz limenke.

Razzarach
20-10-2009, 12:30
automatski me bena sa xyz call of duty 4 servera
org key i neam hackove
na win 7 (u xp-u me nije beno)
al fakat
uđem i odma sam temporary baned
bez pb-a (s pb-om je još gore)

Deadwalker
20-10-2009, 14:20
E nabavio sam si MaxTv nedavno. Sve je divno i krasno, osim sto mi se dosta cesto zna smrznuti slika, tj gubi se signal na nekoliko minuta. Jako iritantno. Sta bi tu mogao biti problem?

croat1gamer
20-10-2009, 15:32
Dogada im se po zimi da zbog necega cesce puca veza, probaj zvati da ti resetiraju/prociste vezu jer u vecini slucajeva rijesi problem.

cham3leon
28-10-2009, 11:27
Na T-Crap-ovim korisničkim stranicama su sve zakomplicirali s ovim novim Moj T korisničkim imenima i ostalim govnarijama. Jedva sam našao gdje mogu provjerit promet za tekući mjesec. Zanima me kako da sad promijenim paket na MaxADSL 10GB? Ne mogu nigdje nać.

Našao sam negdje nekakvu online kupovinu, ponuda paketa od 10GB tamo uključuje i ruter sa ostalom opremom. Pomozite ako je ikako moguće do kraja mjeseca.

croat1gamer
28-10-2009, 15:30
Odi u najblizi T-craepenter.
Ustedjet ces si zivce.

Eh, i meni trebalo jedno 20min da skuzim kako uopce omoguciti moj.t-com, onda jos 10 minuta da otrkijem gdje su podatci za mjesec.
Jesi li imao srece pa si nasao gdje se nalazi ispis svih mjeseca otkako se ima maxadsl?

osvetnik_sch3l3
28-10-2009, 16:47
u mom kraju ih zovemo T-scum

cham3leon
28-10-2009, 17:02
Obavljeno, np. Uz službu za korisnike i korak-po-korak upute.

Dakle, prvo moraš napraviti Moj-T jebeno korisničko ime što totalno komplicira situaciju. To se registriraš kad te već priupita na login screenu. Ja sam npr. izabrao da me pri registraciji identificira pomoću korisničkih podataka. Ne dajem T-Crapu JMBG. Tamo uneseš username za MaxADSL sa pripadajućom lozinkom.

Za provjeru prometa ideš na Moji Računi i ispod sličice za internet imaš Ispis spajanja. Tamo odabereš račun i klikneš Uvid u račun, i onda ti izbaci popis. Ili error, imaš 50% šanse.

Zato za promjenu paketa moraš bit haxzor. Narudžba promjene paketa počinje sa traženjem paketa po stranicama Moj T-Com i vodi preko njihovog sustava za online kupovinu gdje moraš tu uslugu stavit u košaricu i check-outat da bi ti prihvatilo zahtjev za promjenom paketa.

Grozno, grozno, grozno. Ni sam to ne bih mogao napraviti gore. I na to su spali nakon što su imali jedan pregledan izbornik gdje na jednom mjestu možeš napravit sve, i ispis računa, i promjenu paketa i bilo što drugo što te zanima. Deca, ne idite na T-Com!

croat1gamer
28-10-2009, 17:28
Ili sve napravite u T-Craepentru.

cham3leon
28-10-2009, 21:38
Nema potrebe uz retaje koje možeš tamo zateći. U krajnjem slučaju poziv službi za korisnike (bio sam u iskušenju da napišem crap-isnike :D ) riješava stvar. Bar je tip kojeg sam dobio bio dovoljno uljudan da sve objasni.

Carp
28-10-2009, 22:08
@deadwalker koji modem imas?

Mirogamemasta
31-10-2009, 20:01
Jel zna netko kako ovo maknuti? Mogu maknuti sve osim imena. Cini mi se kao da jedan detalj uvijek mora ostati.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_89dcd620.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/763645_PrintScreen1.jpg)

C
31-10-2009, 20:04
Misliš da to totalno makneš i da u opće nema te trake? Ili misliš da makneš "Name", "Type", itd.?

croat1gamer
31-10-2009, 20:51
Durr, Name mora ostati.
Kuzis, ako maknes Name, nece biti nicega.

Mirogamemasta
31-10-2009, 20:56
Da trebam maknuti sve te trakice gore ako se moze. a da se vidi ime foldera.
Mislm da sam negdje vidio na drugom kompu, nije imao tih trakica uopce.

C
01-11-2009, 02:07
Pokušaj u Control Panel>Folder Options...i sa desnim klikovima u opcijama windowsa koji je otvoren...može se.

Mirogamemasta
01-11-2009, 09:25
Promjenio sam par postavki i nista. Nije mi se dalo sve mjenjati. Poslje sam malo gledao druge foldere i primjetio sam kako folderi koji imaju Video template nemaju te trakice. Onda sam otisao na folder koji sam trebao izmjeniti desni klik>properties>customize>videos>apply>documents>apply. Promjenio sam folder da bude za video i ponovno ga vratio na document type, jedino nisam siguran da li ce to drzati...valjda se nece resetirati kad ponovno upalim kompjuter.

croat1gamer
01-11-2009, 09:41
Namjesti da ti view ne bude details nego list, mozda je to ono sto trazis.

Mirogamemasta
01-11-2009, 12:57
Vec mi je bilo namjesteno na listu. Restartao sam komp i ostalo je kako sam namjestio, bez trakica.

C
01-11-2009, 15:12
A mobu jedan...gledaj na šta sam mislio...
Kada sam rekao desnim klikom, dobiješ ovako nešto:
http://i36.tinypic.com/2w22ark.png
Ili klikom na izbornik View, imaš dosta opcija, pred kraj imaš "Folder Options" i "Choose Details", što je u biti "More" kod desnog klika.
I onda dobiješ ovo:
http://i38.tinypic.com/2s9f01z.png
I onda si postaviš šta hoćeš sve da vidiš:
http://i38.tinypic.com/4l4twk.png
Kao što vidiš, "Name" ne možeš maknuti, jer onda ne bi bilo ničega, a kako da makneš tu traku totalno sam zaboravio. U glavnom u opcijama.

Mirogamemasta
01-11-2009, 17:56
Huh? Ne znam da li si skuzio ali rekao sam da mi je uspjelo.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_0c5dc500.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/764986_PrintScreen3.jpg)

Napravio sam ovo: desni klik>properties>customize>videos>apply>documents>apply
Nije mi bas logicno ali bar je napravilo ono sto mi je trebalo.

C
01-11-2009, 18:14
OK onda. :)

C
02-11-2009, 14:26
B2sFdkGCjhE
Edit: Ništa, samo me fascinira ovo čudo od mojeg najomiljenijeg kôda -> Spoiler, od sada ima da spoilam svima. :D

Carp
03-11-2009, 14:34
da li je istina da su driveri za maticnu za wind7 isti kao i za vistu? ako ne, molio bih neki dload link za Gigabyte 965P-DS3 jer sam ja naso samo audio i sataraid: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... #anchor_os (http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2456&ost=windows+7+32bit#anchor_os)

C
03-11-2009, 15:28
Neki jesu, neki nisu. Npr. kod mene su driveri za Vistu, ali 50% njih radi i za Windows 7, onih 20% skinem s neta, grafička, muzička, itd., a onih 30% ne postoje, tako da ti je sve invidualno. Znači može ti se potrefiti PC na koijem svi driveri od Viste rade na W7, ili da ni jedan ne radi na W7, ili kao kod mene, da samo neki rade. U većini slučajeva, ne postoje, i/ili su teško dobavljivi, sve dok se ne proizvedu.

cham3leon
03-11-2009, 15:31
Meni je čak i Vista driver za grafičku radio, jer sam nabavio 7 malo prije vremena pa ATi još nije nudio verzije za sedmicu.

Carp
03-11-2009, 21:51
Ok thx, evo, digo sam sedmicu, ali opet se javlja 1 problem. sve cujem kao da su u wcu, odzuci i sve ta sranja. i nemogu pricat na teamspeak dok sam u gri. nemam pojma zasto. hvala unaprijed

fear
06-11-2009, 18:21
evo jedno brzo doktore,znači promijenio sam adsl paket u t-comu prek interneta prije 2 dan i sad me zanima jel to počinje već ova mjesec ili tek sljedeći jer kad idem u uvid na račun piše mi flat,znam da je prije bilo da počinje tek sljedeći mjesec pa me zanima da li su možda nešto mjenjali

croat1gamer
06-11-2009, 18:46
Tek od kraja ovoga mjeseca ti pocinje flat.

Delirium
06-11-2009, 18:54
Zasto mi na Win7 G4WL odibja suradnju sa GTAIV?

fear
06-11-2009, 18:56
Tek od kraja ovoga mjeseca ti pocinje flat.

tnx

Mirogamemasta
06-11-2009, 21:59
Dali ovakve teme sa pitanjima i odgovorima mogu raditi samo admini ili mogu svi?
viewtopic.php?f=7&t=29437 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=7&t=29437)

Deadwalker
08-11-2009, 12:48
Ovako, moze mi samo reci koji su nacini placanja steam-om? Jer se moze samo preko Pay-pala, ili postoje i alternative?

croat1gamer
08-11-2009, 12:54
Dali ovakve teme sa pitanjima i odgovorima mogu raditi samo admini ili mogu svi?
viewtopic.php?f=7&t=29437 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=7&t=29437)
Svi mogu raditi teme, ali samo gmodovi i admini ih mogu stickyat. (ili cak samo admini, nisam siguran)

MAFNi
08-11-2009, 14:46
Imam problemčić sa Mozillom. Ja sam stavio da mi je homepage google, ali on sam prebacuje na neku drugu i ja ponovno lijepo namjestim na google ali on opet isto radi.
Solution?

C
08-11-2009, 14:55
Vjerojatno si instalirao neki add-ons u njega koji ti to prisilno podešava. Uvijek kada nešto instaliravaš, gledaj šta instaliravaš, nikada ne treba sve biti upaljeno, tipa ASK engine ili u tvom slučaju, instalirao si da ti on stavlja prisilno neku web stranicu za home.

MAFNi
08-11-2009, 15:03
Isključio sam sve add-ons i opet isto. Također sam ovo uhvatio:
http://img267.imageshack.us/img267/244/mozz.png
Nabrzinu se pojavi i nestane i ne stignem uprit ništa :(

C
08-11-2009, 15:15
A kuhaj se u juhi koju si sam sebi skuhao. Prilikom instalacija nemoj samo pritiskati Next, nego gledaj šta radiš, i šta će se instalirati, jer te svaka instalacija to pita.

MAFNi
08-11-2009, 15:28
Ništa, reinstaliro sam Mozillu i miran sam :)

Hellboy
09-11-2009, 10:40
Amused query:

Gdje kupiti zrak u spreju? Navedeni je hitno potreban. Hvala unaprijed.

fear
09-11-2009, 11:53
Amused query:

Gdje kupiti zrak u spreju? Navedeni je hitno potreban. Hvala unaprijed.

ADM
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=2936

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7659

cpt. Stone
09-11-2009, 13:31
Ovako, moze mi samo reci koji su nacini placanja steam-om? Jer se moze samo preko Pay-pala, ili postoje i alternative?

Evo. Ima dosta texta pa sam ga spojlo.

4. BILLING, PAYMENT AND OTHER SUBSCRIPTIONS

Valve offers some Subscriptions for free, and some for a Subscription fee. All fees are stated in U.S. dollars unless otherwise specified.

A. Payment by Credit Card.

When you provide credit card information to Valve, you represent to Valve that you are the authorized user of the credit card that is used to pay for Merchandise or Subscription or other fees and authorize Valve to charge your credit card for any Merchandise or Subscription or other fees incurred by you. For recurring monthly Subscriptions, each month that you use such Subscription(s), you agree and reaffirm that Valve is authorized to charge your credit card for the Subscription fee. You agree to notify Valve promptly of any changes to your credit card account number, its expiration date and/or your billing address, and you agree to notify Valve promptly if your credit card expires or is canceled for any reason.

B. Charges to Your Credit Card.

ALL STEAM FEES ARE PAYABLE IN ADVANCE AND ARE NOT REFUNDABLE IN WHOLE OR IN PART. Valve reserves the right to change our fees or billing methods at any time and Valve will provide notice of any such change at least thirty (30) days advance. All changes will be posted as amendments to this Agreement or in the Rules of Use and you are responsible for reviewing the billing section of Steam to obtain timely notice of such changes. Your non-cancellation of your Account or an affected Subscription thirty (30) days after posting of the changes on Steam means that you accept such changes. If any change is unacceptable to you, you may cancel your Account or a particular Subscription at any time as described below, but Valve will not refund any fees that may have accrued to your Account before cancellation of your Account or Subscription, and Valve will not prorate fees for any cancellation. If your use of Steam is subject to any type of use or sales tax, then Valve may also charge you for any such taxes, in addition to the Subscription or other fees published in the Rules of Use. The European Union VAT (�VAT�) tax amounts collected by Valve reflect VAT due on the value of any Steam Software or Subscription as well as import VAT collected which is to be paid to the tax authorities for the importation of Merchandise.

As the Account holder, you are responsible for all charges incurred, including applicable taxes, and all purchases made by you or anyone that uses your Account, including your family or friends. Information on how to cancel your Account or a particular Subscription can be found at http://www.steampowered.com/. Valve reserves the right to collect fees, surcharges or costs incurred before you cancel your Account or a particular Subscription. In the event that your Account or a particular subscription is terminated or canceled, no refund, including any Subscription fees, will be granted. Any delinquent or unpaid Accounts must be settled before Valve will allow you to register again.

C. Retail Purchase.

Valve may offer or require a Subscription for purchasers of retail packaged product versions or OEM versions of Valve products. The "CD-Key" or "Product Key" accompanying such versions is used to activate your Subscription.

D. Steam Authorized Resellers.

You may purchase a Subscription through an authorized reseller of Valve. The "Product Key" accompanying such purchase will be used to activate your Subscription. If you purchase a Subscription from an authorized reseller of Valve, you agree to direct all questions regarding the Product Key to that reseller.

E. Free Subscriptions.

In some cases, Valve may offer a free Subscription to certain services, software and content. As with all Subscriptions, you are always responsible for any Internet service provider, telephone, and other connection fees that you may incur when using Steam, even when Valve offers a free Subscription.

F. Third Party Sites.

Steam may provide links to other third party sites. Some of these sites may charge separate fees, which are not included in and are in addition to any Subscription or other fees that you may pay to Valve. Steam may also provide access to third-party vendors, who provide content, goods and/or services on Steam or the Internet. Any separate charges or obligations you incur in your dealings with these third parties are your responsibility. Valve makes no representations or warranties, either express or implied, regarding any such third party site.

G. Pricing and Payment for Merchandise.

In addition to the above, the following terms apply to pricing of and payment for Merchandise. The prices for Merchandise displayed on Steam are subject to change at any time without notice. Charges for shipping, handling and tax may not be included in displayed prices for Merchandise but will be displayed during the purchase process, although such displayed prices may not include all taxes, duties, and other fees that you may be obligated to pay to applicable government authorities. Shipping and handling charges displayed on Steam may or may not reflect the actual charges paid by Valve. All war-risk, marine, or other insurance; harbor charges; tolls; wharfage; demurrage; wharf handling; duties, or warehousing charges are excluded from Merchandise prices displayed on Steam and are your responsibility. You may be obligated under applicable local law to pay additional import duties and fees.

You must pay all applicable sales and use taxes, value added taxes and other taxes levied on you by any taxing authority on any Merchandise purchase in any country where such transactions are otherwise subject to tax, regardless of the method of delivery. Any taxes owed by you (i) as a result of purchasing Merchandise or the payment of any fee, (ii) that are required or permitted to be collected from you by Valve under applicable law, and (iii) that are based upon the amounts payable under this Agreement, must be remitted by you to Valve. Failure on Valve's part to invoice you for any such taxes does not relieve you of the liability to pay such taxes. You will promptly reimburse Valve for all taxes or other charges imposed upon Valve by any national, state or municipal government upon the sale, use, production, or transportation of Merchandise.

Constantine
15-11-2009, 11:15
kako na roteru otvorrit portove od do ,znaci od xxxx do xxxx

croat1gamer
15-11-2009, 11:40
Napomeni da je ruter GigasetSX763, te da na njemu nema opcija od XXX do YYY portova, barem ja nisam skuzio kako se to napravi.

MAFNi
19-11-2009, 14:59
Mogo sam postat negdje u multimediju ali nema veze.
Može li mi neko reći iz koje je ovo godine?

90Tueundpyk

fear
19-11-2009, 15:51
rekao bih 80-e ali nisam siguran

C
23-11-2009, 14:32
Quick pitanje! Windows 7, full verzija...32 bitni...
Koja je razlika između npr. "Windows 7 (English)" i "Windows 7 (Multilanguage)"?
To pitam zato što Multilanguage ima 1,8 GB, a English 2,2 GB, a mislim da bi trebalo biti obrnuto(?).
Po mogućnosti mi odmah recite razliku, tako da znam koji nabaviti iste ove sekunde.

C
23-11-2009, 14:41
OK, mislim da kužim. English je u biti Windows 7, a Multilanguage je/su samo upgrade-ovi za language Windowsa, pomoću kojih W7 Eng postane W7 Hrv i sl.

Mirogamemasta
23-11-2009, 17:48
Kako da ukljucim "show in groups" ?
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_1cc1e595.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/808458_PrintScreen1.jpg)
Nije mi jasno jel to zbog RocketDocka ili sta? :-x

C
23-11-2009, 18:25
Stavio si na LIST VIEW, a LIST ne može grupirati. Kužiš?
Znači grupirati može THUMBNAILS, TILES, ICON, itd. VIEW, ali LIST VIEW je nemoguće grupirati.

Mirogamemasta
23-11-2009, 18:49
Ma nikakako da se sjetim. Znao sam da je bilo nesto slicno list view, ali se nisam mogao sjetiti. Bilo je na DETAILS i onda na SHOW IN GROUPS.
Jeli netko imao ovakvih problema? Nisam zicer da li je to zbog rocketdocka ili nesto trece. Prije mi se isto desilo da mi se view setting resetira i morao sam sve foldere ponovno podesavati. :-x

C
23-11-2009, 18:54
LOL!
Gledaj, nitko tko ima View foldera na List, ne može staviti/uključiti opciju Show in Groups.
Instaliraj si ovo iz mojeg siga, uđem ti ja u PC, i pokažem ti na očima sve.

Edit: Flashao sam BIOS na LaPy-u, i sve je OK, jedino se pitam zašto kada se pali, pali se dva puta! :shock:
Znači, zamislite ovako. Laptop je ugašen. Stisneš da se upali, on se upali, provjeri sve komponente, itd., tj. radi BIOS preload i load, to završi, bum, ugasi se. Opet se upali, opet se pokreće BIOS, opet preload, load, i piči dalje s bootanjem Windowsa. :o
Drugi slučaj. U Windowsu klikneš na restart, laptop se ugasi, upali se, BIOS preload i load, laptop se ugasi, opet se odmah upali, BIOS preload i load, i nastavi dalje kako Bog zapovjeda s bootanjem Windowsa i sl. :?

Mirogamemasta
23-11-2009, 19:29
Opet me nisi razumio. :D Rijesio sam to stari. View>Details / Arrange icons by>Show in groups (opet su male ikone kao u listi).
Btw. hvala!
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_d4521530.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/808724_PrintScreen1.jpg)

C
23-11-2009, 19:51
He, he ( :rotfl: ), očito ti nisi sam sebe razumio. ListSnije isto što i Details. :D Nema na čemu. :)
BTW Opet sam Flashao i sve radi kako treba (nema više da se pali dva puta).

Mirogamemasta
23-11-2009, 20:16
Rekao sam: nesto slicno list viewSali se nisam mogao sjetiti. Jos jedan quick question. Da li windows se7en "vidi" vise od 4 gige rama?

C
23-11-2009, 20:23
Pa to znaš i sam da je Details. :)

BTW Možda ovdje piše, ako ne, na dnu imaš od Microsofta web site, tamo sigurno piše.
Windows 7 Professional (x86) (http://msdn63.e-academy.com/elms/Storefront/ViewProductWriteup.aspx?campus=riteh_infotech&p=1690&pwt=6)
Windows 7 Professional (x64) (http://msdn63.e-academy.com/elms/Storefront/ViewProductWriteup.aspx?campus=riteh_infotech&p=1691&pwt=6)

Mirogamemasta
24-11-2009, 17:08
Da li netko zna kako mogu namjestiti ruter da se automatski sam connecta kad mi pukne veza?

C
24-11-2009, 19:38
Postavke, one poput Dial-Upa pod Windowsom možda?

Mirogamemasta
24-11-2009, 21:47
Pojma nemam. Ne znam ni gdje to mogu izmjeniti. Jesi mislo da odem na: Local Disc C>Windows>Dial up?

C
24-11-2009, 21:50
Ne. Pokušaj tamo u Control Panelu, Network...

Mirogamemasta
25-11-2009, 18:26
Izgubio sam avatara. Jel zna netko koji link trebam staviti? Cini mi se kao da trebam uzeti samo dio linka, jer niti jedan od ovih mi nece primiti. :(
http://ultraxs.com/share-5870_4B0D664A.html

Vec sam to prije rijesavao sa @Jackalom i jedva smo to nekako rijesili. Nasao sam tocno stranicu na kojoj smo to rjesavali i kopirao sam njegove linkove i opet ih nece primiti.
viewtopic.php?f=34&t=28604&start=345 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&t=28604&start=345)

C
25-11-2009, 21:37
Mnogi su, i ja sam...
Imaš temu o tome. Neka ti pomoćna stranica bude moja tema u ovom forumu pod imenom WTF.

MAFNi
26-11-2009, 22:59
Može mi netko preporučiti neki program pomoću kojeg mogu mijenjati rezoluciju slike.

C
26-11-2009, 23:06
Možeš na softpediji naći puno malih programa namjenjenim tome. Ja rezolucije mjenjam u PS-u. Imaš li ga? U njemu promjeniš rezoluciju u 5 sec.

cham3leon
26-11-2009, 23:07
Mislim da može i Paint.Net ako mu se ne da nabavljat PS, a ako mu se da, može i GIMP koji je za razliku od PS besplatan.

C
26-11-2009, 23:09
Da, ali inače programi samo za mjenjati rezolucije nisu toliko kvalitetni. Imaju možda 100 KB, ali nemaju osjećaj za kvalitetu slike i sl. Tako da kolega zna.

MAFNi
26-11-2009, 23:10
Lol, mogu u Paintu :)

C
26-11-2009, 23:24
PaintSi Paint.NETSnije isto.

cham3leon
28-11-2009, 23:18
E sad nešto ne tako daleko od te teme: Prije par dana došao sam na revolucionarnu ideju da napravim animated gif avatar od svih boja koje imam. I tako sam u GIMPu nanizao sve gifove svih boja koje imam (kao layere), međutim, otvorio mi je samo jednu, a druge su poprimile boju ove prve, i/ili samo njezin rub, i ne mogu ih naknadno pofarbati.

U čemu je tu problem, da li GIMP poludi zbog više layera sa transparentnim dijelovima? Also, treba li screenshot?

Kalhant
29-11-2009, 02:55
http://www.imagesforme.com/upload/bc655979.gif
bilo mi je dosadno i ne mogu spavat pa sam napravio, 2 min posla u PS-u.
Ako hoces daj mi boje koje zelis da se izmjenjuju i kojom brzinom da se izmjenjuju pa ti napravim po zelji.

cham3leon
29-11-2009, 10:42
Hvala, nisi trebao :D

Ako ti je još uvijek dosadno, imao sam na umu zelenu, crvenu, plavu, narančastu, cyan (svijetloplavu) i žutu.
Mislio sam da će se naći možda netko tko bolje poznaje GIMP pa da objasni u čemu je stvar?

EDIT: ZAboravio sam brzinu: neka bude dosta sporo, recimo deset sekundi između svake sličice.

croat1gamer
29-11-2009, 11:44
U layerse namjestis frejmove. (najdonji = prvi)
Nazoves layerse i iza njih dodas duljinu trajanja svakog frejma (u ms), dakle za 10s je (10000ms).
Filters->Animation
Sada, uzmi prvo playback da vidis kako ce izgledati.
Ako si zadovoljan, odaberi Optimize for GIF, otvoriti ce se u novome prozoru, sada odaberi Optimize for Difference i opet ce se otvoriti u novome prozoru.
Sada je gif vise-manje kompresiran najvise sto moze te samo odaberes save as .GIF i kada ti da opciju odaberi "save as animation", onaj drugi dio ne moras mijenjati.

cham3leon
29-11-2009, 12:05
Hvala na savjetima, mogu napraviti gif animaciju ali mene muči ova stvar sa bojama kad otvorim te sličice kao layere:

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_02081abd.png (http://www.imagesforme.com/show.php/819580_gimp.png)

Svi ovi layeri bi trebali imat boju koja piše sa strane, ali umjesto toga se dogodi ovo. Također ih ne mogu prefarbat u GIMPu u te boje. Zbog čega je to, i kako dobiti te boje?

croat1gamer
29-11-2009, 13:24
To ti radi korak "optimize for ..." jer on ti one dijelove koji se kopiraju jednostavno izbrise (jer animacije u Gimpu su na principu overwriteanja frejma preko onog prijasnjeg frejma).

edit: Probaj otvoriti novi fajl i u njemu pejstati sve frejmove, mozda je palette uzrok toga, a novi fajl ima najvise boja, pa ce vjerovatno uspjeti.

Kalhant
29-11-2009, 14:50
Hvala, nisi trebao :D

Ako ti je još uvijek dosadno, imao sam na umu zelenu, crvenu, plavu, narančastu, cyan (svijetloplavu) i žutu.
Mislio sam da će se naći možda netko tko bolje poznaje GIMP pa da objasni u čemu je stvar?

EDIT: ZAboravio sam brzinu: neka bude dosta sporo, recimo deset sekundi između svake sličice.

http://www.imagesforme.com/upload/8d3b0c6b.gif

cham3leon
29-11-2009, 15:42
E, lijepo! Zahvaljujem! :D

Mirogamemasta
30-11-2009, 11:00
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_3827fe55.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/821614_PrintScreen1.jpg)

Zanima me koliko je pametno sve ovo iskljuciti?
Pogotovo MTU i RWIN.

cham3leon
09-12-2009, 22:37
Zna li netko za što sve služi USB na LCD telkačima? Pretpostavljam da omogućava playback multimedijalnog sadržaja sa USB medija, što je fora, ali postoje li televizije (ili to možda imaju sve koje imaju i USB) koje omogućuju snimanje programa na USB medij??

C
09-12-2009, 23:16
Vidio si Terminale. :P
Mislim da je tako inače na nekim OS-evima, samo taj monitor.

Delirium
10-12-2009, 12:46
Zašto mi Anno 1404 nakon cca 3 sata igre automatski ruši win7 ulti? it works k on XP

C
10-12-2009, 13:09
Ruši? Misliš trebaš dizati Windows na novo? Onda ti je stvar u cracku, jer svaki crack je trojanac, većinom nisu zloćudni, ali se zalomi.

Kronox
19-12-2009, 10:11
Evo iz vedra neba jučer nakon restarta dobijem lijepi ''Error loading operating system'' pa to znači da sad opet moram isponova dizat Windowse? btw:ako postavim C particiju na istu veličinu ko i kod prošlog stavljanja, bez da formatiram D, ostat će mi fajlovi sa D diska?

cham3leon
19-12-2009, 10:12
Da, ako ne diraš D:, sve će ti ostati na istom mjestu.

Kronox
19-12-2009, 10:14
Ok, a dal se može identificirat uzročnik?

cham3leon
19-12-2009, 10:16
Uzročnik? Misliš, neki virus ili nešto? Teško. Ako ne možeš ni pokrenut OS, nećeš moći ni napraviti AV scan.
Jedina nada ti je nabavit neki Linux ili nešto šta se boota sa CD-a, pa preko njega malo pročačkat po C: driveu. Također je ovo najbolji način da si sa te particije izvučeš nešto što ti treba od podataka.

Kronox
19-12-2009, 10:19
Ok...tnx a lot! :thumbs2:

majstoro
20-12-2009, 12:32
Da li mi se isplati uzimati flat
Flat:
plus-neogranicen promet
minus-brzina interneta je sporija od brzine interneta kojeg sada imam
brzina-512/128 kbit/s
cijena-85 km

Duet medium(inernet koji sada imam):
plus-brzina interneta je brza od fleta kojeg namjeravam uzeti
minus-promet 10 gb,samo 2 mjeseca su prosla da ja nisam preso promet ili mozda vise nezz :D,dakle vazda prelazim promet pa kad ga predjem onda moram single player igre na kompjuteru ili u igraonu otic :D
brzina-3072/384 kbit/s
cijena-55 km

btw.iako ovo nije vezano za problem ali evo samo da pokazem kakav je ht adsl http://www.novine-online.com/vijesti/do ... vate-.html (http://www.novine-online.com/vijesti/dogaanja/3591-ht-adsl-qguliq-hrvate-.html)

Constantine
23-12-2009, 16:42
:shock:
85km za 1/0,5 megabita,zbilja preskupo,u tvom slucaju se ne isplati.

nego,jel ima ko ideju kako da postignem glatki playback low res filmmica na kompu sa 800 megahercnim duronom i ati 3d rage pro,probao sam kmp,vlc,mpc hc,gom,wmp... i nece.Cak se ni youtube filmic ne vrti glatko.

cham3leon
24-12-2009, 09:36
E, ovako. Sad sam maloprije uspješno spojio laptop na telku preko VGA (ili kako ga na telki označavaju, RGB) kabela, ali maksimalna rezolucija mi je bila hiljadutristo i nešto (zaboravih) sa 768 piksela. Nisam mogao podesit na jače, čak ni kad sam postavio da slika ide isključivo na televiziju, a da se ne prikazuje na montoru.

Televizor je inače FullHD, a laptop ima Windows XP. Je li ta nemogućnost korištenja veće rezolucije zbog tipa kabela (a lapy nema HDMI), ili zbog čega?

C
24-12-2009, 16:15
Mislim da je moguće. Rezolucija o kojoj govoriš je 1366×768, ili ti ga 1920×1080. Mislim da nisi nešto dobro podesio.

hansi
24-12-2009, 17:11
Mislim da je moguće. Rezolucija o kojoj govoriš je 1366×768, ili ti ga 1920×1080.SMislim da nisi nešto dobro podesio.
HA?

cham3leon
24-12-2009, 17:54
A baš to :D

Jer televizor IMA 1920x1080 rezu, ali ne mogu natjerat komp da na njega pošalje veću rezu od 1366x768. Ekran laptopa mislim ima 1280x960.

C
24-12-2009, 18:12
Onda je moguće da ga je tako detektirao, jer je:
1366×768 = 1920×1080
Obje su 16:9. Najvjerojatnije ga tako detektira, ili nešto u podešenjima ne valja. Ako imaš ATI CCC, tamo pogledaj za output na TV, imaš tih opcija, jer može, samo je stvar podešenja i kako je on to detektirao. Ja kada spojim laptop na veliki monitor, da mi mogućnosti i za 2XXX, 3XXX rezoluciju, počevši od 640×480 i 800×600.
Ne vjerujem da je do kabla, jer kada je RGB izumljen, nismo mogli ni maštati o FullHD-u, i 16:10, 16:9 omjerima, i tako visokim rezolucijama. A ako može 1366×768 napraviti, onda sigurno može i 1920×1080.

cham3leon
24-12-2009, 18:19
Probat ću, nemam CCC, zapravo, sumnjam da je uopće grafička ATi/AMD-ova, ali nekako se valjda da podesit.
Inače, zahvaljujem.

C
24-12-2009, 18:40
BTW A moguće je i da grafička ne podržava veliku rezoluciju. Znaš kako svaka grafička ima svoju max. rezoluciju koju može izdržati. Pa tô. Provjeri na netu.

cham3leon
24-12-2009, 19:18
Znam, to mi je i palo na pamet, samo što ne znam koja je grafička, provjerit ću to.

Jer ako laptop ima ekran sa 1280x960 rezolucijom, grafička ne mora podržavati više od toga.

C
24-12-2009, 19:37
Da, još ako je integrirana...

Ali Baba
24-12-2009, 21:10
ovak kupil sam msiov laptop koji je imo puknute linuxe a ja bi winse... skinul sam gparted i formatiro particije u ntfs al kad pokrenem instalaciju xp -a pojavi mi se BSOD nakon ucitavanja instalacije... Pomagajte

C
24-12-2009, 21:58
Da pojednostavnimo, želiš dignuti nove Windowse, i pri botanju CD/DVD-a dođe BSOD?
-Otiđi u BIOS i pod opcijama HDD-a, podesi na IDE. Onda će sve raditi kako treba.

Razzarach
24-12-2009, 22:50
HalpS----------------->http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=95&t=36894&p=1148314#p1148314
i btw...Skako maskirat link

fear
24-12-2009, 23:10
nešto bezveze napišeš (LINK)

Ghost_Rider
02-01-2010, 19:47
Instalirao sam prije jedno pola sata windows seven, i kada sma instalirao internet napravim PPPoE konekciju. Konektujem se ja lijepo i nekih 5/10 min kompjuter zamrzne, ne mogu nista raditi ni cak tastaturom, potpuno zamrznut windows. Jedina fora je da restartujem na dugme, molim vas ako ikako znate sta moze biti problem. Pratio sam da kompjuter normalno radi sve dok se ne konektujem na internet preko PPPoE konekcije, to mi se desavalo i u windows viste. U XP-a sve ide OK. Molim vas pomoc sto prije moguce jer ne mogu vise izdrzati potreban mi je net. HVALA

BTW: Evo sada kompjuter zamrzne cim kliknem na Connect :o , sta bi ovo moglo da bude.

C
03-01-2010, 11:02
Može biti svašta. Uzeti ću u obzir da ti je morem ispravan, i da nije nikakav tehnički kvar, i znači softwareski najvjerojatnije je do drivera ili tako nečega.

Ghost_Rider
03-01-2010, 16:02
Može biti svašta. Uzeti ću u obzir da ti je morem ispravan, i da nije nikakav tehnički kvar, i znači softwareski najvjerojatnije je do drivera ili tako nečega.

Sinoc od 21 pa do 3 sata ujutro igrali CS Source u MP i nije se ni jednom zamrzo windows, kada sma iskljucio igru i poceo nesto traziti netom odma je slijedilo zamrzavanje win-a. :o

Mirogamemasta
05-01-2010, 16:20
Instalirao sam Avatara, igra mi je zastekala i restartao sam komp. Problem je sto sad imam crni ekran umjesto load screena. Dalje od toga se ne mice. Sta da radim? (Crni ekran kod windowsa, ne igre.NE mogu windowse vise dici).

Ne mogu ni u Safe mode uci.Izlista 2/3 ekrana i onda stane.

Vedro
05-01-2010, 17:46
Instalirao sam Avatara, igra mi je zastekala i restartao sam komp. Problem je sto sad imam crni ekran umjesto load screena. Dalje od toga se ne mice. Sta da radim? (Crni ekran kod windowsa, ne igre.NE mogu windowse vise dici).

Ne mogu ni u Safe mode uci.Izlista 2/3 ekrana i onda stane.
ubaci windows cd i probaj repair napraviti.

Mirogamemasta
05-01-2010, 18:08
Uspio sam u Safe mode uci. Idem ga vratiti za jedan dan.Drzite mi fige.

Mislio sam da je usao u safe mode, ali nije. Normalno je dignuo windowse. Sad je sve u redu. Dobro je, vec sam se bojao kako cu cijelu noc morati ponovno instalirati winse i sve programe koje sam imao.
Jos jedan problem koji se rijeso sam od sebe. :D
Hvala na trudu Vedran.

Mirogamemasta
06-01-2010, 21:59
Opet ja. Nesto me zeza internet, zna biti jako spor. Kako mogu provjeriti sta nije u redu?
Otisao sam na speedtest
http://www.speedtest.net/result/674121994.png (http://www.speedtest.net)
Download treba biti 4 mb/s

C
07-01-2010, 09:00
S obzirom da je ping predobar, možda je do njih.

MAFNi
18-01-2010, 19:52
Ovako:
Imam problem sa Mozillom i Explorerom. Sve normalno radi, ali kada dođem do neke crne slike (npr. one slike sa crnim okvirom), pojavljuju se zeleni kvadratici na toj crnoj podlozi :? Ako ne shvaćate što hoću reći slikat ću sa mobitelom i uploadati.

EDIT: Sad sam shvatio da je ista stvar s Paintom.

Maja
21-01-2010, 21:31
Ne mogu pokrenuti igru koju sam prije igrala na ovom istom kompu :(

http://i50.tinypic.com/2r5es03.jpg

C
21-01-2010, 21:37
Fali ti taj file, koji inače služi za prikazivanje *.bin formata videa i audia unutar igre, a vezan za igru. Napravi jednostavno reinstallaciju te igre.

Maja
21-01-2010, 21:40
Hvala na brzom odgovoru :3

Ako to ne upali, ubit ću te :cry:

C
21-01-2010, 22:00
Imaš ga i ovdje, samo ga trebaš staviti u folder gdje treba biti u igri (ili možda čak negdje u Windows folderu).
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-f ... ml?binkw32 (http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?binkw32)

Maja
21-01-2010, 22:03
Re-instalacija nije uspjela...
Gdje da utuvim taj file? o.o

cham3leon
21-01-2010, 22:07
Nađi di je binkw32.dll u folderu igre i zamijeni ga s drugim binkw32.dll

C
21-01-2010, 22:10
Ako u opće ne postoji, nasumično u igru gdje misliš da bi mogao biti, i u Windows folder.

Probaj uninstallirati igru, pa je na novo instalirati, ako ne upali.

Maja
21-01-2010, 22:11
Jesam, i open neće. Isti error. :cry:

EDIT: Pokušala sam i s kopiranjem u Windows mapu, opet neće :cry:

Vedro
21-01-2010, 22:52
Jesam, i open neće. Isti error. :cry:

EDIT: Pokušala sam i s kopiranjem u Windows mapu, opet neće :cry:
probaj ovako ako ti se da http://pcsupport.about.com/od/findbyerr ... w32dll.htm (http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/a/binkw32dll.htm)

Maja
23-01-2010, 22:19
Hvala, pokušat ću :DD

cham3leon
24-01-2010, 00:01
Ok, znam da je ovo jednostavno loše, ali ima li ikakve šanse da mi T-Com nabija promet da mi izmuze pare?

Mislim, u jedno 3 ili 4 dana tijekom kojih sam samo surfao webom, PCP forum i ostalo sjelo mi je . Tu i tamo je pao koji youtube video, ali ne više od desetak njih, sjelo mi je skoro 7 gigabajta prometa. Samo je moja stara jednom malo duže surfala po webu gledala slike i to, ali jako teško da je uspjela namaknut toliko prometa.

Također, igrao sam D&D online, ali svega par sati sveukupno, a nije nikako moguće da igra toliko prometa napravi. Download clienta je uračunat i znam kad sam ga skinuo, te koliko je bio težak.

Wireless nije enablean, pa me nitko sigurno ne piggybacka.

Mirogamemasta
24-01-2010, 16:25
Jel zna netko gdje se mogu kupiti grillovi za fan?...u Zagrebu. Trazio sam po internetu i moram priznati kako nam je modding u opakoj banani. Ma sve je u banani jedva da osnovnu opremu nađes, kamoli nekakve modding kerefeke.

fear
30-01-2010, 21:31
Problem: WMP(Win7) prilikom svakog pokretanja uploada library i to ide na živce pa ako netko zna rješenje bio bih zahvalan.

C
31-01-2010, 00:32
Pokušaj ubaciti u njega "playlistu", a ne "folder" gdje ti je sva muzika, jer kada ima playlistu, nema šta refreshati, a kada ima folder, mora ga cijelog na novo prolistati svaki puta. :)

rudeboy95
01-02-2010, 17:17
Preporučite mi neki dobar program za restoranje fajlova sa CDa koji je unisten. Naravno mora biti free. :wink:

EDIT: ipak ne treba, potpuno je unisten prilikom prženja. (nekakve zrake su vidljive s donje strane cda.)

fear
01-02-2010, 19:50
Pokušaj ubaciti u njega "playlistu", a ne "folder" gdje ti je sva muzika, jer kada ima playlistu, nema šta refreshati, a kada ima folder, mora ga cijelog na novo prolistati svaki puta. :)
Opet isto :( ,refresha i playlistu. Problem se pojavljuje pri svakom pokretanju računala.

Mirogamemasta
01-02-2010, 21:46
Teoretski koliko vremena treba kompu da ude u save mode? Ja sam usao prije 10 min i ispis je stao na pola ekranai i sad samo vrti hard cijelo vrijeme.

C
01-02-2010, 23:20
Tada ti čita poseban file, i u tome ga možeš prekinuti, da ga ne čita, nego da fura dalje. :)

Mirogamemasta
02-02-2010, 17:15
Kako? Ako znas pa reci onda. Trebam uci u safe mode da ga vratim za jedan dan. Ne da mi se opet windowse instalirati.

C
02-02-2010, 18:32
Pa pritisneš ESC. Taj file se inače zadnji čita.

Mirogamemasta
02-02-2010, 18:45
Nece. Stane mi kod isapnp.sys i nece ga preskociti. Samo stoji cijelo vrijeme na tom fajlu.

C
02-02-2010, 18:47
A onda nešto ne valja s tim fileom. Windows ovako normalno možeš pokrenuti?

Mirogamemasta
02-02-2010, 18:53
A onda nešto ne valja s tim fileom. Windows ovako normalno možeš pokrenuti?
Ne. :( Zato ga i pokusavam vratiti za jedan dan.

C
03-02-2010, 02:54
Ako je virus, ne nadaj se da će nestati. Vratiti ćeš system, konfiguracije, fajlove i sve ostalo, ali virus u većini slučajeva i tada ostaje.
Pokušaj za početak napraviti repair Windowsa.

Mirogamemasta
03-02-2010, 17:35
Napravio sam reinstall. :yuck: Idem sad instalirati programe polako...

Mirogamemasta
03-02-2010, 19:52
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_2a25c122.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/953172_PrintScreen1.jpg)
Da instaliram drivere za maticnu opet?

C
03-02-2010, 20:15
Taj file ti je u Windowsima. U system32\drivers\, tamo ti je.

Ako ga nemaš tamo, onda 100% imaš ilegalne windowse koje je netko editirao, a taj netko nije bio stručan za specifikacije, nego je bio stručan za skinove.

Macolla
03-02-2010, 20:18
Pri paljenju compa vidim cudne crte razlicitih boja i u biosu i u windowsu, radi jedino safe mode i rezoluciju nemogu mjenjat. molim da neko pomogne ako zna. evo slike
http://img33.imageshack.us/img33/8969/wtfpm.jpg

Mirogamemasta
03-02-2010, 20:25
Taj file ti je u Windowsima. U system32\drivers\, tamo ti je.

Ako ga nemaš tamo, onda 100% imaš ilegalne windowse koje je netko editirao, a taj netko nije bio stručan za specifikacije, nego je bio stručan za skinove.
Citao sam malo po netu.
http://www.file.net/process/amdk8.sys.html
Naisao sam na ovo:

Seems to provide the support for the AMD "Cool & Quiet" technology.
Reinstalirao sam drivere za maticnu i nakon restarta vise nisam dobio taj error. Ako se ponovno pojavi budem javio.

Kakve crte _cryphx_ ? Ja nis ne vidim na toj slici.
Sad sam tek vidio da si bio u Safe modu. Trebao si print screen u windowsima da vidimo crtice.

Sto se mjenjanja rezolucije tice, da probas jos jednom drivere za grafu instalirati?

Macolla
03-02-2010, 20:27
Pri paljenju compa vidim cudne crte razlicitih boja i u biosu i u windowsu, radi jedino safe mode i rezoluciju nemogu mjenjat. molim da neko pomogne ako zna. evo slike
slika

Primjetio sam da u Everestu kad udjem Display>GPU ne prikazuje graficku dok u Display> PCI/AGP prikazuje 8800 GTS... trebalo bi da u GPU nesto prikazuje isto? prilicno sam siguran.

Tsumetai Ryujin
03-02-2010, 21:49
Frend ima problem... kaze ne vidi taskbar... ima win7... nest mu je buraz drkal po kompu, ne zna ni on sam kaj, al ne vidi taskbar... usel je u safe mode al ga ni tam ne vidi... sad pita frend kak rijesit? Nema dvd od winsa pa nemre tak popravit winse... imate kakvih ideja? btw bilo sto sto ukljucuje formatiranje harda nije opcija.

cham3leon
03-02-2010, 21:50
Hmmm... Jel se vide ikone i to? Neka pogleda radi li explorer.exe u procesima.

Tsumetai Ryujin
03-02-2010, 22:07
A ko ce sad pare na njega trosit... a i neda mi ga se zvat... ajmo pretpostavit da mu ne radi explorer.exe... sto onda?

Macolla
03-02-2010, 22:09
isusa mu ocel ko meni pomoc? evo sad skido nove drivere i nemogu se instalirat kaze 7zip critical error? wtf

fear
03-02-2010, 22:11
Skini 7zip i onda s njim otpakiraj

Macolla
03-02-2010, 22:12
problem je sto to nij zipovano nego binary file

cham3leon
03-02-2010, 22:14
A ko ce sad pare na njega trosit... a i neda mi ga se zvat... ajmo pretpostavit da mu ne radi explorer.exe... sto onda?

Neka ga proba pokrenut :P

Jedini razlog zašto se taskbar ne bi vidio bi bilo da ne radi explorer.exe, koliko sam ja upućen. Ali onda se sigurno ne bi vidjele ikone na desktopu. Također, restart bi to isto trebao riješiti.

Tsumetai Ryujin
03-02-2010, 22:29
to znam i sam... pitanje je kako ga pokrenuti...

restart ne pomaze...

cham3leon
05-02-2010, 20:22
Nešto me memory stick zajebava. Marka je Apacer, vjerojatno šrotna. Ima 8GB. Jučer sam išo spajat ga na komp da si prebacim nešto, nije ni 5% završio, izgubi kontakt, i windows naravno javlja poruku da ne može zapisivati tu i tu.

Danas sam ga uspio skenirat da mu kao ukloni greške u file systemu, i sad nekako radi, ali je ubitačno spor. Što mi je činiti? Osim formatiranja?

C
05-02-2010, 22:04
Spor? Pazi da ga nisi spojio na USB 1.1, kao što sam se ja prije jebavao s time, ono, USB spor, pa spor, šta god ja radio, on spor, na kraju mi frend iz zajebancije veli da ga nisam spojio na USB 1.1, a ne na USB 2.0, i ono stvarno tako bilo. XD
Formatiraj ga, nije na odmet. :)

cham3leon
05-02-2010, 22:26
Ne, na USB 2.0 ga uštekah. Isti port na koji sam ga uštekavao milijun puta prije. Mislim da je problem u USB-u. Ništa, formatirat ću ga preksutra, nakon šta napravim backup i to.

Btw, baš sam maloprije radio na GUI-ju. Napreduje, mada ispada da je oko toga više posla nego što sam mislio. Svaki od tih buttona moram sad editirat na dva mjesta, plus moram ih deklarirat kao varijablu u skripti. Gumb sa loadom i saveom za sada puštam prazne (mada ne znam šta će ti te opcije usred igre).
Koliko sam skužio, jedan projekt može sadržavati više scena, a svaka je kao level, ne? E, pa onda ćemo morat napraviti jednu scenu samo za main menu, a sve ostale scene (staze) će se morati temeljiti na mom predlošku koji će imat UI i ostalo. Zato kad završim sa oba dva menija, pošaljem ti scenu koja će predstavljati main menu i predložak za staze. Prekomplikovano je da sad idem objašnjavat ovako šta gdje da ubaciš.

Ghost_Rider
05-02-2010, 22:39
Zato kad završim sa oba dva menija, pošaljem ti scenu koja će predstavljati main menu i predložak za staze. Prekomplikovano je da sad idem objašnjavat ovako šta gdje da ubaciš.

Ajde kada zavrsis GUI posalji mi source code na PP pa cu ja pokusati editirati kod po mojim main menu-u, ako bude sta ispalo onda imate novog progamera 8) .

cham3leon
05-02-2010, 22:56
Uploadat ću scene negdje pa si skinite obojica. Sadrže script fileove sa source kodom i sve.

Ako misliš na editiranje sličica i ostalog, za to je dovoljan paint, u skripti se editira samo pozicija i dimenzije.

Ghost_Rider
05-02-2010, 23:00
Ajde moze.

cham3leon
05-02-2010, 23:01
Kada završim, dakako :D Tek sam počeo.

C
06-02-2010, 08:03
OK. :)
Dođi na forum za projekt. :)
http://complex.ultimaterpg.org/

cham3leon
06-02-2010, 20:22
O bogati, pa to je već studio koji ima i ime :pray: i forum!

C
07-02-2010, 04:39
To je inače stari forum, ali već sam tako do kraja sredio tri foruma, pa mi se ne da gubiti sate i dane na još jednom, pa sam malo editirao ovaj već postojeći, još ga nisam 100% editirao. :)

cham3leon
07-02-2010, 09:29
Oke, reggam se tamo kad završim.

fear
09-02-2010, 12:35
Zna li netko gdje mogu kupiti 4pin y kabel tako da spojim 2 venta na jedan utor na mbo
OVO (http://www.newegg.com/Product/ImageGallery.aspx?CurImage=12-123-298-S01&ISList=12-123-298-S01%2c12-123-298-S02&S7ImageFlag=1&Item=N82E16812123298&Depa=0&WaterMark=1&Description=OKGEAR%2012%22%204pin%20PWM%20fan%20Y% 20cable%20w%2f%20black%20sleeved%20Model%20FC444PW M-12BKS)

C
09-02-2010, 13:06
Pa pitaj u nekom PC Shopu, ili servisu. Možda čak imaju i u Elelektromaxu, ili Chipoteci...

Vedro
09-02-2010, 16:04
Zna li netko gdje mogu kupiti 4pin y kabel tako da spojim 2 venta na jedan utor na mbo
OVO (http://www.newegg.com/Product/ImageGallery.aspx?CurImage=12-123-298-S01&ISList=12-123-298-S01%2c12-123-298-S02&S7ImageFlag=1&Item=N82E16812123298&Depa=0&WaterMark=1&Description=OKGEAR%2012%22%204pin%20PWM%20fan%20Y% 20cable%20w%2f%20black%20sleeved%20Model%20FC444PW M-12BKS)
imam ja to sa jedno 4 ili 5 izlaza(na dva je plastika crne,a na ostala tri bijele boje čini mi se) samo se ne mogu sjetit što sam kupio i dobio to.
eh,mislim da je to bio Zalmanov cooler za proc za socket 939.

fear
10-02-2010, 13:29
imam ja to sa jedno 4 ili 5 izlaza(na dva je plastika crne,a na ostala tri bijele boje čini mi se) samo se ne mogu sjetit što sam kupio i dobio to.
Jesi siguran da se radi o 4 pina,pitam zato jer sam i ja uz zalmanov hladnjak dobio isto ali sa 3 pina

cham3leon
10-02-2010, 14:41
Danas mi iz kučišta dolazi nekakav zvuk kao da se jureći auto sve više i više približava, znači zvuk se sve više i više povećava. Ja udrem komp nogom svom snagom i prestane. Zvuk je došao čak do te mjere da to MORAM napravit.
Ovaj moj komp ko neko zločesto djete. Kad nešto trokaje, ja ga udrem i prestane... :?

Pametno.

Rang€r
10-02-2010, 17:37
totalno lol. moram ja to probat sa svojim xd

Vedro
10-02-2010, 19:20
Jesi siguran da se radi o 4 pina,pitam zato jer sam i ja uz zalmanov hladnjak dobio isto ali sa 3 pina
evo našao sam,ja kopam po ladicama a to mi u kućištu stoji i vrti dva venta lol.
dvije bijele i dvije crne glave sa dva pina,i gore se sve spoji na napajanje.

C
11-02-2010, 00:05
Neka mi netko na brzinu kaže kako da maknem štit sa exe fajlova u W7?
Ugasio sam Boga i Vraga, ali štit se ne miče. -.-

cham3leon
11-02-2010, 08:51
Znakić štita? To ti znači da ga pokrećeš kao administrator. Makni to u opcijama ako te toliko smeta. Samo šta možda ne budeš mogao pokrenut to, pogotovo ako je kakva instalacija u pitanju.

C
11-02-2010, 12:00
Da, štitić dolje desno na ikonici što znači da ga pokreće samo admin.
Jedini acc koji postoji je administrator, nema ni jednog drugog.
Maknuo sam i od tamo sve, ali je i dalje ostao na nekim programima.
Kako da maknem štitić?

Ghost_Rider
11-02-2010, 12:33
Da, štitić dolje desno na ikonici što znači da ga pokreće samo admin.
Jedini acc koji postoji je administrator, nema ni jednog drugog.
Maknuo sam i od tamo sve, ali je i dalje ostao na nekim programima.
Kako da maknem štitić?

I mene isto jebe to sto moram uvjek klikati na OK/Yes da bih se program pokrenuo, stvarno je malo iritantno.

fear
11-02-2010, 12:39
Isključi UAC (User Account Control)

ivesha
11-02-2010, 13:46
dakle , od jučer popodne laptop je počeo štekat - radi 10ak sekundi normalno i onda se zamrzne na par sekundi. nije da to traje konstantno ali većinu vremena. Najbolja usporedba je da to izlgeda slično kao kada facebook šteka (chat i sl. ).
ja sam već uradio sljedeće: instaliro advanced system care , disk max, izbriso firefox pa nanovo instaliro , avira nativirus - skeniranje još traje . to je to
sporo se pali i gasi , laptop je toshiba A500 13 F , kupljen krajem devetog mjeseca 2009. , vista je instalirana .....ako trebate još kakve podatke recite.
hvala unaprijed !!

C
11-02-2010, 14:22
Fear i Rider...ne to. Yes/No je UAC, ali ne to!

Gledaj, instaliraš programe...
Na nekim programima, na EXE fajlovima, koje može pokrenuti samo administrator, Windows doda na njih u ikoni shield, kužite? Kako maknuti taj shield? Nemojte sada da vam crtam screen shootom k'o konjima. Jesam li spomenuo prozorčić sa Yes/No opcijom uopće? -.-

C
11-02-2010, 14:24
dakle , od jučer popodne laptop je počeo štekat - radi 10ak sekundi normalno i onda se zamrzne na par sekundi. nije da to traje konstantno ali većinu vremena. Najbolja usporedba je da to izlgeda slično kao kada facebook šteka (chat i sl. ).
ja sam već uradio sljedeće: instaliro advanced system care , disk max, izbriso firefox pa nanovo instaliro , avira nativirus - skeniranje još traje . to je to
sporo se pali i gasi , laptop je toshiba A500 13 F , kupljen krajem devetog mjeseca 2009. , vista je instalirana .....ako trebate još kakve podatke recite.
hvala unaprijed !!
Brijem da ti se procesor pregrijava, ali ne mora značiti.
Provjeravaj temperature.

cham3leon
11-02-2010, 14:36
Fear i Rider...ne to. Yes/No je UAC, ali ne to!

Gledaj, instaliraš programe...
Na nekim programima, na EXE fajlovima, koje može pokrenuti samo administrator, Windows doda na njih u ikoni shield, kužite? Kako maknuti taj shield? Nemojte sada da vam crtam screen shootom k'o konjima. Jesam li spomenuo prozorčić sa Yes/No opcijom uopće? -.-

Ne znam, ja nisam uspio naći načina da to maknem. Možda fear želi reći da bi trebalo dizejblat UAC kao servis?

fear
11-02-2010, 15:10
Pročitao sam negdje da treba editirati "imageres.dll".Nalazi se u system32.

ivesha
11-02-2010, 16:22
iako se ne razumijem u temperaturu i sl., evo instaliro sam CORE TEMP 0.99.5 i pokazuje temp oko 27-28 kad ne radim ništa na laptopu (uključujući pisanje ovog teksta) a kad recimo gledam youtube skoči na 31-32. najviše je bilo 44-45 , dok je skeniranje trajalo. pisalo je 3 viruses or unwanted programs were found - onda su stavljeni u karantenu. na task manageru CPU usage je normalan, i 1.31 gb memorije koristi ( ukupno ima 4 gb rama )

C
11-02-2010, 19:05
Rekao sam da sam isključio Boga i Vraga, a to znači da je UAC samo jedna mala stvarčica koja je dodatno isključena. :)

@Koji Windows koristiš? Ako je Vista ili W7, OK je sve to. Temperature su OK. A ako imaš virusa, može biti i da je do njih.

Lord Ragnarok
11-02-2010, 19:19
log^2(x)-log(x^2)-8=0
Koliki je umnožak rješenja jednadžbe? baze logoritama su 10. i sve je dobro napisano.
sad ako neko moze sa postupkom, puno bih zahvaljivao. (ne smao c/p sa wolfram alphe)

Constantine
11-02-2010, 21:38
Your card has been charged $1.95 USD.
Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge.
Return to PayPal and enter the 4-digit code to confirm your card.

Dakle,paypal pitanje,napokon sam ga uspio kreirat,ali neznam napravit ovaj sljedeci korak,koliko sam skuzio,ja bi to trebao vidjet na nekom mjesecnom whatever racuna gdje su prikazane transakcije jelda?

SkunK
11-02-2010, 21:48
Your card has been charged $1.95 USD.
Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge.
Return to PayPal and enter the 4-digit code to confirm your card.

Dakle,paypal pitanje,napokon sam ga uspio kreirat,ali neznam napravit ovaj sljedeci korak,koliko sam skuzio,ja bi to trebao vidjet na nekom mjesecnom whatever racuna gdje su prikazane transakcije jelda?

Da. Za par dana odi kod tete na šalteru u svojoj banci i reci joj da ti da izvadak statusa tvojeg računa na kojeg ti je povezan PayPal. Kad ti da, pisati će ti nešto ala "PAYPAL - serial no - "BROJ""

Constantine
11-02-2010, 22:06
ok,jos jedno pitanje u vezi erste netbankinga,mogu li ja sam kao maloljetnik zatraziti tu uslugu?

SkunK
11-02-2010, 22:07
Ako imaš tekući račun u banci (ili žiro, ili devizni) ne vidim razloga zašto nebi mogao koristit Erste Netbanking.

Constantine
11-02-2010, 22:09
ok.
I imam tekući.

C
11-02-2010, 22:13
Snimač mi DVD-e snima savršeno, sa svim mogućim opcijama, međutim CD-e neće ni pod razno.
Problem je čudan. Kada snima CD-e, negdje oko 70% snimanja javi "Input Error", točnije, nema podataka koje treba zapisati, a ako nema inputa, onda nema šta niti izaći na snimač, pa automatski ide i "Output Error". Pokušao sam na Arita, Traxdata, Omega, Verbatim, Princo, ne radi. Također sam pokušao s overburnom, fly opcijama i sl., s SAO, DAO, TAO i TAO ZERO, od Jolieta 9660 sve moguće, brzine sve moguće, čak i ako uspije snimanje, kada treba da "zatvori disk", znači da ga zaključa da se više ne može ništa snimati na njega, "close disk", izbaci mi Warning s porukom tipa "Disk se ne može zatvoriti kao što je u Simulation Mode-u", a fora je da simulaciju tada niti ne koristim. Čak i kada koristim simulaciju, kao i kod stvarnog snimanja, negdje oko 70% javi "Input/Output Error". I svaki puta prije snimanja bez "u letu" opcije, izbaci mi Warning da DMA brzina neće biti testirana, ili tako nešto, i nastavi snimanje, i za CD i DVD, a šta je to?

Glede Input/Output-a, bio sam defragmentirao, pakirao, kopirao, move-ao, slikao, itd., svašta izvodio, međutim ne radi. Neće nikako da CD snimi.

BTW Firmware je najnoviji, službeni.

Vedro
11-02-2010, 22:20
@C
jel može biti do softwarea kojim snimaš?

C
11-02-2010, 23:01
Ne vjerujem.
Ovo su mi sada informacije s InfraRecordera, a inače Nero 6, Nero 9, Alcohol 120%, Complex Evolution, i oni koji su tek tako su BurnerXP, DeepBurn, NightMicroBurner, i još neki manji. Samo svaki javi drugačiji error. Nero javi da je kalibar pokvaren, a nije, Complex Evolution se muči pola sata da zapiše 70% svih podataka (na 70% stoji pola sata), na kraju prekine i veli error iz nepoznatih razloga, neki mi jave error illegal disk, a snimam podatke s PC-a (foldere, fileove, etc...), neki će reći error 5220, pa se ti C kontaj šta je to. U glavnom svi oni prdnu na 70%-80% snimanja.

No, evo, resetirao sam ga 100 puta, i evo, 101 put, i sada sam upravo snimio dva CD-a za redom bez greške, sada snimam treći, i brijem da će opet prdnuti. Zbilja ne znam u čemu je fora ponekad.
Ne snima, resetiraš, ne snima, resetiraš, ne snima, resetiraš, ne snima, resetiraš, snima, resetiraš, ne snima, resetiraš, ne snima, resetiraš, snima, i tako opet. -.-

ivesha
11-02-2010, 23:18
windows vistu koristim, koje su mi solucije a da ne moram format radit, ne da mi se sve tramakat na externi hard itd.....

C
11-02-2010, 23:23
Ja sam frendu jučer dizao W7, rušio XP, čisto tako, jer čovjek hoće najnoviji Windows, i važnih stvari je imao 220 GB-a, to se na externi HDD kopiralo u roku sat-dva. I Windows sam mu dignuo u pola sata, update-ovi još pola sata, neki programčić, i u 3 sata sve odlično, još jedan sat za c/p nazad na HDD sa externog, za to vrijeme popiješ kavicu, jedeš nešto, pogledaš TV, ili jednostavno poigraš nešto, kao mi, i nećeš niti osjetiti da ti vrijeme proleti, a sve ćeš srediti. Ako niti nakon formata ne bude bolje, znači da je do konfiguracije nešto, nešto tehničko u pitanju.

ivesha
11-02-2010, 23:39
hvala puno u svakom slučaju, nedavno sam format radio na kompu bratu pa sam zato lijen u vezi toga. morat ću posudit od frenda externi . veseli me jedino onaj feeling kad ti je sve nanovo na kompu , hehe .

Ghost_Rider
11-02-2010, 23:47
Imam tri problema sa kompom.

1. Komp sam ocistio juce i sve su ventilatori radili normalno do sutra. Sutredan se komp cuje isto kaom da neko kosi travu sa frezom :rotfl: , sta bi moglo biti jer mi ej mrsko otvarati komp ponovo.

2. Instaliram windows kako treba, za par dana windows se sam srusi bez ikakvih najava prije gasenja ili cega vec. Evo primjer: Prije dva tjedna instaliram Windows XP, sve je radilo dobro do prije tri dana. Kada sma ujutro ugasio komp, nije nikakve greske javljao sve je radilo normlano. Navecer dodzem upalim komp i dodze do onog crnog ekrana gdje bi trebalo posle toga da krene bootabje windowsa, ali umjesto toga crni ekran stoji beskonacno.

3. Imam HDD od 160 gb, neda da instaliram windows na citavih 160 gb jer odmah posle formata nece ide daljna istalacija windowsa i tako mogu beskonacno format sve dok nezmem 50 gb hdd-a onda sve krene kako treba :-x .

Molim vas pomozite jer nesmijem nista praviti u max-u da nebih opet windows riknuo sma od sebe.

C
12-02-2010, 13:03
1. Otvori kućište ljenobo, neki ventilator ti se pomaknuo, pa struže, ili je neka žičica dospjela na njega.

2. Moguće je da ti HDD rikava, ili njegovi kablovi.

3. Starije Windows verzije (prvi XP koji je izašao) pri instalaciji ne podržavaju više od 120 GB-a, znači uzmi XP koji je malkice novija verzija, ili prijeđi na Vistu/W7.

Ghost_Rider
12-02-2010, 13:30
1. Otvori kućište ljenobo, neki ventilator ti se pomaknuo, pa struže, ili je neka žičica dospjela na njega.

3. Starije Windows verzije (prvi XP koji je izašao) pri instalaciji ne podržavaju više od 120 GB-a, znači uzmi XP koji je malkice novija verzija, ili prijeđi na Vistu/W7.

1. No coment, lijen sam otvarati kuciste :(.

2. Pomislio sma na HDD, mislim d amu je vec dosao kraj jer radi dvije godine bez ikakvog kvara. Ova tri mejseca me jebe u zdrav mozak, jednom se desilo da je se srusio windows sam od sebe i da nije u opste vise htjelom da instalria novi windows. jel ima kakav tool da provjerim jel do HDD-a i da kupim noviji.

3. Windows XP meni ucita 149 gb HDD-a i ni jedan OS koji sam instaliroa nije ucitalo svih 160 GB. Mescini da je vrijeme da krenem na Ubuntu jer ga svi hvale, zato Microsoft Good Bye :twisted: .

SkunK
12-02-2010, 13:41

1. No coment, lijen sam otvarati kuciste :(.

2. Pomislio sma na HDD, mislim d amu je vec dosao kraj jer radi dvije godine bez ikakvog kvara. Ova tri mejseca me draga u zdrav mozak, jednom se desilo da je se srusio windows sam od sebe i da nije u opste vise htjelom da instalria novi windows. jel ima kakav tool da provjerim jel do HDD-a i da kupim noviji.

3. Windows XP meni ucita 149 gb HDD-a i ni jedan OS koji sam instaliroa nije ucitalo svih 160 GB. Mescini da je vrijeme da krenem na Ubuntu jer ga svi hvale, zato Microsoft Good Bye :twisted: .

1. Vidiš da si komentirao :) kako ćeš znati da nije do ventilatora ili žičice koja struže?

Dreamer Deceiver
12-02-2010, 18:44
da ne otvaram zasebno temu, moj dragi seminar u wordu treba imati ovako poredan broj stranica.

Na prvoj stranici nesmije pisat broj stranica
Druga pranica ostaje prazna
Treća stranica treba imati broj stranica označen rimskim jedan
OD Četvrte do kraja, trebaju bit normalno numerirane stranice
Na stranici od literaturi ( zadnja stranica ) treba bit numerirana rimskim 2

Imam word 2003. hvala unaprijed

C
12-02-2010, 18:52
Mislim da trebaš otići pod Insert ili Format, pa tamo nešto tipa page numbers nađi, i iskočiti će ti opcije. Pravilno podesi, klikni na OK, i sve će biti onako kako si podesio, tj. onako kako tebi točno treba.

Dreamer Deceiver
12-02-2010, 19:16
E DA PITAM, KAKO SE OTVORI ZAGLAVLJE I ONAJ DRUGI VRAG U WORDU ? ( zaboravih :( )
sorry na capsima, neda mi se ispravljat :D
jer onako kako si ti rekao neće, probao sam i ja to :)
nebi bezveze pitao :D

C
12-02-2010, 19:33
Na istom mjestu imaš i za to isto. Ne znam sda točno, dali je iznad ili ispod numbersa opcije. :)

Dreamer Deceiver
12-02-2010, 19:44
da ga jebeš ja to ne mogu nać :/

ti mogu poslat datoteku na mejl pa da ti to napraviš ? Ću ti označit odmah koje stranice treba kako označit.

Dario_sharingan
15-02-2010, 15:08
Imam jedan problem tj moj bratic ne ja. donio je laptop i kad smo ga upalili dobili smo sljedecu poruku.

"Windows could not start because of an error in the software.
Please report this problem as :
load needed DLLs for kernel.
Please contact your support person to report this problem."

kod startupa dobijem opciu da udem u setup menu

network bot protocol ---> PXE (preboot eXecution Enviroment)
boot order -----> Use BIOS setup boot order
show setup prompt ---> enabled
setup menu wait time--> 2 sec

Radi se o HP 550 laptopu

trebao bi odgovor sto hitnije :D hvala

C
15-02-2010, 17:01
A koji je Windows?

Dario_sharingan
15-02-2010, 17:27
A koji je Windows?

95% sam siguran da je XP (sp3)

C
16-02-2010, 00:23
Znači ne možeš pokrenuti Windows?
Pokušajte dignuti novi, sve na novo, ako se i dalje javlja taj problem, može biti da rikava HDD, ili ga pokušajte podesiti u BIOS-u sa IDE na APCI/SATA.

Dario_sharingan
16-02-2010, 11:03
toga sam se i bojao da treba win reinstalirati

hvala

croat1gamer
19-02-2010, 21:02
Ukratko: kako da saznam koji je password za moj ruter (mijenjan je) a da ne ukljucujue resetiranje na tvornicke postavke?

MAFNi
24-02-2010, 22:04
Imam problem s mp3-om. Ja ga uštekam u kompjuter. Na mp3u piše da je connected. Na kompjuteru čujem onaj zvuk kada se ušteka usb. Ali ga kompjuter ne vidi. Nema ništa u my computeru a New Hardware Wizard ništa ne pronalazi. Niti ima one male ikonice u dojnjem desnom kutu da je nešto uštekano :?
Pls help.

C
24-02-2010, 23:32
Ako si ga formatirao u NTFS, i kasnije radio nešto s Windowsom, ne može ga prepoznati.
Spoji ga na neki drugi PC i formatiraj u FAT ili FAT32, i trebao bi raditi.

Ghost_Rider
25-02-2010, 12:52
Imam jedan veoma iritantan problem, sumjnam na graficku i monitor. Pa da pocnem

Sumnja u monitor:

1. Zna se nekada destiti da slika u monitora pocne poskakivati isto kao kada drzis mob do televizora pa onda drhti slika, ali kod mene drhti sa lijeva i desna pa se polahko pocne skupljati i najedanput monitor pocne da se pali i gasi sam od sebe.

Sumnja u graficku:

1. Kada idem igrati bilo koju igru kao sto ima na Unity 3D playeru onda monitor pocne da se ponasa kao gor u prvom primjeru, ali sada kada se pali i gasi onda dodze slika kao da je graficka riknula i svako razne boje poskakuju.

Budem kasnije snimao na mob kako to izgleda pa da mi kazete sta je u pitanju grafa ili monitor, jer ne zelim bacati pare za oba dva sranja.

C
25-02-2010, 13:13
Monitor ti je CRT ako sam shvatio dobro?

Spoji PC na neki drugi monitor pa vidi. Možda je otišlo samo jedno od toga, možda je otišlo oboje...

Ghost_Rider
25-02-2010, 13:44
Monitor ti je CRT ako sam shvatio dobro?

Spoji PC na neki drugi monitor pa vidi. Možda je otišlo samo jedno od toga, možda je otišlo oboje...

Zapravo monitor nije CRT vec je LCD, ASUS vw192s.

Monitor radi vec 5 godina i nije ni jednanput srao ali prije mjesec je poceo mnogo srati, ipak mislim da nije on vec da je do graficke. Ipak isto mislim da nije ni do graficke nego da je do Windows 7 jer kada igram crysis cetiri sata i nejma nikakvih problema onda samo ostaje Seven :shock: .

Meni se javlja problem samo kada pocnem igrati neku igru koja je namijenjena za UnityWebPlayer, ostalo ide sve po ledu.

C
25-02-2010, 15:02
Gle, ajde po redu...

Prvo i osnovno, provjeri sve svoje drivere...

Drugo, monitor ti se ne pali i gasi, pa tako stalno, nego stalno mjenja rezoluciju.

Treće, skini najnoviji DirectX 9, ima ti 104 MB-a spakiran, pa ga instaliraj.

Četvrto, mislim da ti je do Windowsa, jer s XP-om nisi imao nikakvih problema, osim sa HDD-om, zbog prve verzije XP-a koja ne podržava veliki kapacitet GB-a od HDD-a, a čim si stavio W7, problemi...

C
25-02-2010, 15:45
Ako netko vidi/čuje Hellboy-a, recite mu da mi se javi, imam jedan mogući lijek za njegov stari problem s wide screenom koji ga iritira.

Ghost_Rider
25-02-2010, 18:48
Gle, ajde po redu...

Prvo i osnovno, provjeri sve svoje drivere...

Drugo, monitor ti se ne pali i gasi, pa tako stalno, nego stalno mjenja rezoluciju.

Treće, skini najnoviji DirectX 9, ima ti 104 MB-a spakiran, pa ga instaliraj.

Četvrto, mislim da ti je do Windowsa, jer s XP-om nisi imao nikakvih problema, osim sa HDD-om, zbog prve verzije XP-a koja ne podržava veliki kapacitet GB-a od HDD-a, a čim si stavio W7, problemi...

1. Provjereno sve OK. Update skida svaki dan nesto i mislim da je u redu.

2. ...

3. Trenutno se skida nekakav dx update i ima 42 mb, ovaj od 104 mb prvi put cujem.

4. Valjda.

Delirium
26-02-2010, 13:46
Zasto mi SC ne radi kak spada na Win7? sva grafika je u kockicam i nist se ne vidi

ivesha
26-02-2010, 14:01
dakle, na ovoj temi prije par stranica sam opisao svoj problem sa laptopom i zamrzavanjem svako nekoliko sekundi. evo rušio sam widowse i nanovo ih instalirao. ali problem i dalje postoji. negdje sam pročitao da je moguće da se hard disk pomaknuo pa ga treba vratit na svoje mjesto. ja sam otvorio poklopac i on mi se čini kao da normalno stoji.
zna li itko kako bi on zapravo pravilno trebo stajat i neka mi malo opiše to jer eto ja nemam pojma (ne želim nešto zeznut) a ovo me sve više iritira.....
e da, par puta mi se dok sam nanovo instaliro win pojavljivala neka poruka na crnom ekranu i nije se instalacija mogla pokrenut. na drugom kompu sam pogledo na netu i onda za taj problem svi kažu da se ili hard pomaknuo ili je pokvaren.... malo sam lupio po poklopcu gdje je hard ( da , svjestan sam da je ideja glupa ) i onda sam uspio instalirat windowse

ako trebate još kakve info, samo recite..... unaprijed se zahvaljujem

Mirogamemasta
26-02-2010, 14:20
Dobro bi dosla slika da vidimo kako ti hard stoji. (Iako sumnjam da krivo stoji....)

ivesha
26-02-2010, 15:13
http://img175.imageshack.us/img175/1127/hardf.jpg

evo, sad kad sam slikavo izvuko sam ga i vratio ga (uglavio ) , mislim da nije u tome problem . čini mi se da je on ipak čvrsto stajo.
znači prilikom trenutnog smrzavanja , ja obavim klik negdje ili napišem tekst - događa se kao neka vrsta delaya, ali sve se obavi nakon što zamrzavanje prestane.

ivesha
26-02-2010, 15:16

evo, sad kad sam slikavo izvuko sam ga i vratio ga (uglavio ) , mislim da nije u tome problem . čini mi se da je on ipak čvrsto stajo.
znači prilikom trenutnog smrzavanja , ja obavim klik negdje ili napišem tekst - događa se kao neka vrsta delaya, ali sve se obavi nakon što zamrzavanje prestane.

Ghost_Rider
26-02-2010, 15:23

Jel ovo na slici KEY od Windowsa :D .

Edit: Bogami jeste :gitara: .