Pogledaj cijelu verziju : [Ordinacija]
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
Razzarach
26-02-2010, 15:34
registered ;D
riješeno nakon disk defragmantiranja, zasad radi sve bez problema.....
Mirogamemasta
26-02-2010, 17:26
Jel ima u Windowsima neka opcija za namjestanje print screena? Trenutno imam problema sa uzimanjem screena u igrama. Kad stisnem ctrl + v onda mi stavi mali screen, nije velicine ekrana.
Nije mali screen, nego npr. tebi je monitor 1280x1024 rezolucije, a u igri si podesio na rezoluciju od 800x600, pa ti grafička to rastegne na cijeli ekran, ali kada slikaš, bude ti rezolucija igre, znači u ovom slučaju je to 800x600, ali ti to sebi možeš u bilo kojem programu rastegnuti na 1280x1024, ali to nije originalna rezolucija, već je rastegnuto sve.
Mirogamemasta
27-02-2010, 13:47
Goddammit.(Facepalm). Nakon sto sam reinstalirao windowse rezolucija svih igara se vratila na pocetak.Nisam uopce bio svjestan toga. :D
Odoh sad namjestat rezoluciju okolo. Hvala C.
Mirogamemasta
27-02-2010, 15:36
New Problem. Stalno mi javlja da mi je USB full, a nije.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5a73635e.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/995715_ScreenShot002TEST1.JPG)
EDIT:Sta nisi gledao sliku? Kapacitet je 7.5 GB
Lord Ragnarok
27-02-2010, 15:45
samo da upitam, je mal banalo ali eto, dal mozda kopiras fajl koji je veci od kolicine slobodnog prostora na usb-u?
nvm, krivo gledal plavo/ljubicasto..
New Problem. Stalno mi javlja da mi je USB full, a nije.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5a73635e.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/995715_ScreenShot002TEST1.JPG)
EDIT:Sta nisi gledao sliku? Kapacitet je 7.5 GB
Da zaokružimo, imaš free 5,64 GB-a, međutim, FAT32 datotečni system ne podržava fajlove veće od 4096 MB-a, tj. veće od 4 GB-a, pa ti zato ne želi kopirati file, jer je taj file veći od 4 GB-a. To je kao jedno, kao drugo moguće, jest da file koji kopiraš je veći od 5,64 GB-a, koliko imaš slobodnog prosotra na USB-u, pa ne stane (slobodno 5,64 GB-a, a ti hoćeš na to staviti 6,05 GB-a, jednostavno ne stane), a kao treće moguće, je da si možda USB spojio u USB port 1.1, pa radi neke smetnje.
Pokušaj formatirati USB stick u NTFS datotečni system, pa će ti raditi s njime kao sa HDD-om, pa ne bi trebalo biti nekih problema. Jedino kada ga budeš vadio, prvo na njega desni klik, eject, pa iz system traya, remove, i tek onda ga čupaj vani.
Mirogamemasta
27-02-2010, 17:40
FAT32 ne podrzava vise od 4 GB? Daj me nemoj zezati. :rotfl: :pray: Gluplju stvar nisam cuo. Vjerujem ti C, ali ne mogu si smisliti zasto je to tako.
ile koji kopiraš je veći od 5,64 GB-a, koliko imaš slobodnog prosotra na USB-u, pa ne stane (slobodno 5,64 GB-a, a ti hoćeš na to staviti 6,05 GB-a, jednostavno ne stane
Ovaj 1.8 GB koji je zauzet - to ti je dio ovog fajla kojeg kopiram. Da skratim pricu slobodnog mjesta na USB-u imam 7,5 GB, a file koji kopiram je 6,05 GB.
Posto FAT32 ne podrzava vise od 4 GB prica je gotova.
Probao sam formatirati, ali daje mi opciju samo za FAT32.
croat1gamer
27-02-2010, 18:20
Eksueli FAT32 ne podrzava vise od 2gb po mom iskustvu.
Evo kako se formatira u NTFS:
http://www.ntfs.com/quest22.htm
Mirogamemasta
27-02-2010, 19:27
Imas pravo. Moj je stao nakon 1.8 GB.
Hvala na pomoci! Problem rijesen. :thumbs2:
Eksueli FAT32 ne podrzava vise od 2gb po mom iskustvu.
Možda si se ti zabunio, ili sam se ja zabunio. Ako se ne varam, FAT16 podržava do 2 GB-a, i inače ga zovemo samo "FAT", bez onog broja 16, pa su napravili drugi FAT, a to je ovaj "FAT32", i on podržava do 4 GB-a. :)
O ovome ti govorim :) :
http://www.imagesforme.com/out.php/i996942_Untitled.png
FAT je u biti FAT16,
A FAT32 je, jel', FAT32.
Pošto si kopirao Disk Image, vjerojatno je taj file puno veći, pa ga ne može kopirati.
Inače, budi pažljiv kada vadiš USB koji je formatiran kao NTFS, jer čim ga spojiš, Windowsi s njime rade kao s HDD-om, i u puno slučajeva ga nećeš moći remove-ati iz system traya, nego prvo eject, onda remove, pa ga tek onda čupaj vani, i to sve ako ti dâ, ako ne, koristi Unlocker, inače ako ga budeš samo tako čupao vani, lako će ti riknuti, upravo zato jer je u NTFS-u.
cham3leon
28-02-2010, 11:03
Interesantne teme ste se prihvatili. Kad sam moj 8GB stick formatirao na NTFS jednom, bio mi je potpuno neuporabljiv. Kopiranje fajlova je išlo toliko sporo, i mislim da je čak znao javiti grešku kod kopiranja negdje poslije polovice posla, da sam ga na kraju formatirao na FAT32. Je li to normalno? I šta samo o filesystemu ovisi to treba li stick zaustavljat prije iskopčavanja?
Ovisi ti koja mu je brzina. Ja sam isto tako jednom USB od 8 GB-a imao na NTFS-u, na laptopu je radio savršeno, a na stolnom katastrofa, kopiranje par GB-a traje doslovno pola sata. Frend mi kaže da ga nisam možda spojio u USB 1.1? Ja reko nisam, naprijed na kućištu mi je USB 2.0, dva porta, i on mi veli da pokušam tako da ga spojim iza, ja ga spojim i dere k'o lud. Pa pokušaj i ti. Naravno, uzimajući u obzir da ti neki anti-virus ne usporava kopiranje pri skeniranju filea koji se kopira, i da USB sam po sebi nije spor, i da si ga uštekao iza u kućište, u USB 2.0. :)
Mirogamemasta
28-02-2010, 12:02
Evo upravo radim testiranje. Formatirao sam si USB u NTFS i ovih 6 GB koje sam trebao kopirati ce biti gotovo za cca 2 min. Ukupno vrijeme za tih 6 GB je 20 min.
Evo gotovo je. Sad se sporije stick izvlaci, ali ne mozes imati i ovce i novce, jel? :D
Jos samo jedan kveščn. Jel moram ici na eject, remove itd. ako nisam nista kopirao? Znaci ako samo stavim USB , pa ga onda odmah izvadim.
cham3leon
28-02-2010, 12:09
Ovisi ti koja mu je brzina. Ja sam isto tako jednom USB od 8 GB-a imao na NTFS-u, na laptopu je radio savršeno, a na stolnom katastrofa, kopiranje par GB-a traje doslovno pola sata. Frend mi kaže da ga nisam možda spojio u USB 1.1? Ja reko nisam, naprijed na kućištu mi je USB 2.0, dva porta, i on mi veli da pokušam tako da ga spojim iza, ja ga spojim i dere k'o lud. Pa pokušaj i ti. Naravno, uzimajući u obzir da ti neki anti-virus ne usporava kopiranje pri skeniranju filea koji se kopira, i da USB sam po sebi nije spor, i da si ga uštekao iza u kućište, u USB 2.0. :)
Ma mislim da je to USB 2.0, uštekam ga u port sprijeda, ali ponekad mi Windows javlja da je uštekan u USB 1.1 :?
Također, pitanje:
I šta samo o filesystemu ovisi to treba li stick zaustavljat prije iskopčavanja?
Ne. Kada ti prikopčaš USB koji ima NTFS datotečni system, Windows s njime automatski radi kao s externim HDD-om, i veže neke svoje aktivne procese na njega, tako da ga ne možeš iskopčati, npr. nikakav proces se ne koristi na njemu, a neda ti ga ejectati/removeati, i zato što neki Windowsom proces koristi taj USB, on stalno radi, i ako ga samo tako iščupaš vani, puno prije će ti riknuti, nego ako ima FAT ili FAT32 datotečni system, jer Windows na njih ne veže nikakve servise i sl. stvarčice, tako i ako ga iščupaš vani, taj USB nije bio korišten u tom trenutku, a s NTFS-om USB je uvijek u korištenju.
Neki USB-ovi s blink lampicama ti to daju i do znanja.
Npr. USB ti je samo uštekan u PC i ništa ne radi.
Pod FAT/FAT32 - neće blinkati, jer ništa ne radi.
Pod NTFS-om - blinkati će, a ništa vidljivo ne radi.
BTW Naravno, u svakom slučaju, najbolje je svaki USB prvo ejectati, pa removeati, pa tek onda čupati vani. Ako to radiš brzinski, dovoljno je iz system traya remove, pa ga onda čupati vani. Takav USB će trajati 50 godina, a ako svaki USB čupaš van, i samo čupaš i čupaš, nakon 2-3 godine će ti riknuti "bez razloga" (od jednom više neće raditi), iako mu je npr. garancija na 10 godina. Ali pod NTFS-om sa čupanjem van, bez ejecta i removea će najprije otići. Windows sam po sebi neda ejectati i removeati NTFS, removeati ne, ali ejectati da (zato prvo eject, pa onda remove), pa čak i ako ga ne pušta, Unlockerom ga otključaš od processa, i ejectaš, i removeaš, i čupaš vani.
Čupati vani je najlakše, ali mnogi ne znaju koliko mu to šteti, bez removea ili ejecta pa removea.
cham3leon
28-02-2010, 13:51
Mnogo zahvaljujem :thumbs2:
Zna li netko iz Čakovca koja je sad firma na bivšoj lokaciji Vemila? Išao sam gledat, ali sam zaboravio ime firme.
Kako da ovo uspjesno rijesim?
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5e89f6e9.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/999918_DSC00274.JPG)
floppy je prikopcan kak se spada...
malo prije sam ga odkopcao skroz i ponovo prikopcao nakon pol sata i sada se ovo pokazalo... spojen je sa onim bijelim plosnim sranjem i sa napajanjem
Mislim da je to greška kada ga ne spojiš dobro. :)
Zna li netko iz Čakovca koja je sad firma na bivšoj lokaciji Vemila? Išao sam gledat, ali sam zaboravio ime firme.
ECOS , ak se ne varam
Tako je,hvala na informaciji.
Mislim da je to greška kada ga ne spojiš dobro. :)
oda xD ono kaj ide u njega sam obrnuo xD ali sad sve radi
tnx C
Mirogamemasta
07-03-2010, 10:52
CPU je stalno na 50%. Cak i kad nista ne radi. Any solutions?
vidi u task manageru što je sve pokrenuto
Pogledaš u Task Manageru pod Processima sve moguće procese, i za mnoge će ti biti zauzeće CPU-a 0, a to nešto će ti se isticati sa oko 50% zauzeća CPU-a.
Mirogamemasta
07-03-2010, 18:33
Nero Scout mi je bio ukljucen cijelo vrijeme. :yuck:
http://www.processlibrary.com/directory ... xstoresvr/ (http://www.processlibrary.com/directory/files/nmindexstoresvr/)
Sad mi trenutno antivirusni skenira zbog Scheduled Scan-a, pa je CPU 50-70%. (Bio je 90 dok Nero Scout nisam iskljucio.)
Javim kako je poslje skeniranja.
Mirogamemasta
07-03-2010, 20:31
Sad je sve u redu. CPU na 2-4 % zbog RocketDocka i Widgetsa. Hvala na pomoci.
Imao sam prije 3-4 mj. isti problem, ali nisam u task manageru uspio nista naci. Poslje nekoliko tjedana se sam vratio u normalu.
I kad mi se sad opet pojavilo mislio sam da je isto. Mislio sam da ce mi trebati neki program da vidim u cemu je stvar.
Glavno da je problem rijesen. :thumbs2:
Sgt. Bull
10-03-2010, 03:24
Trebala bi mi pomoć, naime Saboteur je savršeno radio već nekoliko dana da bi prije par sati teksture drveća i nekih zgrada potpuno loše izgledale, iako je sve normalno prije radilo. Nisam probao druge igre kako je. Također je slika na monitoru (izvan igre) jednom zatreperila. Should i be scared?
imhotepbk
10-03-2010, 16:41
aj super, ne moram krcat jos novi thread :thumbs2: pa evo jedno brzinsko, ako je kome poznato brzo ce skuzit u cemu je stvar.
FirefoxS- citas nesto i "ubijes" / ugasiš, onda kad ides poslije opet otvorit ---> kaze da vec radi Firefox, pogledas a ono ne 1 nego 2 rade (negdje u nekoj drugoj galaksiji cini se) i to jedan malo vise "trosi" nego inace, a jedan brat bratu 20x vise...
otkuda,sto i kako? :?
aj super, ne moram krcat jos novi thread :thumbs2: pa evo jedno brzinsko, ako je kome poznato brzo ce skuzit u cemu je stvar.
FirefoxS- citas nesto i "ubijes" / ugasiš, onda kad ides poslije opet otvorit ---> kaze da vec radi Firefox, pogledas a ono ne 1 nego 2 rade (negdje u nekoj drugoj galaksiji cini se) i to jedan malo vise "trosi" nego inace, a jedan brat bratu 20x vise...
otkuda,sto i kako? :?
Sigurno imaš Windows 7. :)
Otiđi za prvi puta u Task manager i idi na end process tree na firefox.exe, nakon toga bi ti trebalo sve normalno raditi.
imhotepbk
10-03-2010, 17:22
lol ! double-Fail! :bravo:
hehe, sorry ali malo je smijesno jer to sam vec 100 puta gasio (ocito, ako si procitao gore, jer jedino tako mogu i znat "koliko trosi" ako sam ih gasio, zar ne?), a nemam ni Win7 nego XP ...
tako da mi i dalje nije jasno :) ali hvala na trudu dakako
Viđao sam taj problem na W7, i tako sam ga riješavao.
Ako nije do toga, onda si sigurno stavio neki programčić koji je vezan za Firefox, pa ti ga neda ugasiti, jer kada ti ugasiš Firefox, on prazni svoju memoriju, i tek onda se ugasi, međutim, tu ti postoji blokada, jer si najvjerojatnije stavljao/instaliravao neke gluposti, uz koje vjerojatno idu i add-onsi.
I BTW, "end process", nije ni približno isto što i "end process tree".
Frend mi je isto to govorio, ugasi ga u "end process", međutim, nema rezultata, sve dok ga ne ugasi s "end process tree" za koji sam mu ja rekao. Provjeri jesi li koristio "end process", ili "end process tree".
End process ugasi Firefox, ali ne i sve što je vezano za njega. A end process tree gasi njega + sve što je vezano za njega. Kladim se da nisi pokušavao s end process tree, kao ni moj frend.
imhotepbk
10-03-2010, 17:41
moguce, samo ti znaj sto ... zato sam i pitao tu pa mozda "naljeti" tko da je imao isto :(
a ovo za Tree si u pravu :thumbs2: pa bacim oko, danke na trudu !
Ugasi ga sa tree, pa ga pokreni 10 puta i ugasi ga 10 puta, pa tako do kada ti ne dosadi, vidjeti ćeš da će raditi.
imhotepbk
10-03-2010, 17:45
Ugasi ga sa tree, pa ga pokreni 10 puta i ugasi ga 10 puta, pa tako do kada ti ne dosadi, vidjeti ćeš da će raditi.
mislis ako mi je dosadno, pa to kao igru da shvatim ? :wink: :)
hocu, provjerim, ali vjerujem da "fercera" !
imhotepbk
10-03-2010, 23:28
ipak da se ispravim ne ovo gore ---> nista od tog sporta, isto kao i prije samo uz brisanje End Process Tree umjesto End Process ... dakle - nikakva promjena.
:(
Mirogamemasta
12-03-2010, 00:45
Da li mogu, ako odem npr. u Austriju, konektirati se sa laptopom na njihovu mrezu, ukucati svoje korisnicko ime i sifru i surfati? :?
Wishmaster
12-03-2010, 00:59
Da li mogu, ako odem npr. u Austriju, konektirati se sa laptopom na njihovu mrezu, ukucati svoje korisnicko ime i sifru i surfati? :?
Jednostavno najdeš hotspot od wirelessa i spojiš se...
Mirogamemasta
12-03-2010, 09:37
A preko rutera ne mogu ici sa svojom sifrom jel?
Ovako, nakon što otvorim neki filmić na youtubeu i i nakon par sekundi zatvorim browser( firefox i IE) vidim da se se taj filmić i dalje skida ( pratim network activity preko bitdefendera), pa ako netko zna u čemu je problem.
Youtube je samo primjer, problem je isti ako pokrenem bilo koji video sadržaj na bilokojoj stranici.
Evo, imam i ja jedan problem. :D
Znači, na crno sam nabavio USB Stick od Kingstona, DataTraveler 200, od 128 GB-a (132 GB).
Taj USB na tržištu stoji 2.700 KN, i može se samo narudžbom nabaviti, znači poštarina iz druge države i to sve, do 3.000 KN. Naravno, ja sam ga nabavio po cijeni 8 puta manjoj.
Kada sam ga otpakirao, bio je u FAT32 formatu, i radio je OK, a s obzirom da ima 128 GB-a kapaciteta, a FAT32 je ograničen s fajlovima do 4096 MB-a, a sigurno ću na njemu furati ISO slike velike i preko 12 GB-a, pa sam ga odlučio formatirati u NTFS.
Međutim, tu nastaje problem. NTFS ga ne želi formatirati, jer ne može generirati neku njegovu texturu ili šta već, u FAT i FAT32 ga više ne mogu formatirati, jer FAT i FAT32 dozvoljavaju formatiranje uređaja koji imaju max. 42 GB-a.
USB sam pokušao formatirati u UDF i exFAT, i radi normalno na UDF i exFAT, međutim, ja hoću NTFS!
Također, pokušao sam s forama da ga postavim kao USB HDD, i opet ista priča. Kroz Windows XP, Vistu i 7 ga neće formatirati nikako, kroz Disk Managment hoće samo u exFAT, a kroz CMD hoće samo u UDF.
Sada ću pokušati s DriveKey programom od HP-a, točnije, HP USB Disk Storage Format Tool programom koji formatira u FAT32 i NTFS USB uređaje samo veće od 32 GB-a. Ako ni s njime ne upali, ne znam šta ću. -.-
cham3leon
12-03-2010, 15:23
Možeš eventualno čekati da se počne koristiti onaj Sun-ov novi filesystem o kojem se priča, odnosno da ga koji OS počne koristiti :D
Inače bih rekao da si zaglavio na FAT32. A dakle, formatirati ne možeš jer je kapacitet prevelik?
Točno tako. A inače, svaki USB mi je u NTFS-u, ne znam zašto njega neće formatirati isto u NTFS. Znaš kada formatira, prvo kalkulira, pa tek onda formatira, međutim meni pri tom kalkuliranju otkaže, i javi da ga Windows ne može formatirati. Windows neće ni u exFAT, a kroz Disk Managment hoće. Tako da nisam zapeo na FAT32, nego na NTFS. :D
Mislio sam pokušati s full format, a ne s quick, ali znaš šta je to formatirati full USB od 128 GB-a bez quick formata.
cham3leon
12-03-2010, 15:32
Ako ga windows neće formatirat, možda neki drugi OS hoće. Također, ako ti je windows 32 bit, možda 64 bit verzija može formatirati to. Ako ne, nosi kod Soka da to on obradi s onim čudom od 96 CPU jezgri :D
Ma neće ni u Linux-u, a Super Računalo ima Linux. :D
Evo, uspio sam ovim DriveKey-om u FAT32 formatirati, sada ću pokušati u NTFS. :D
Jedino nema opcija za Allocation unit size. Može malo više info o tome ukratko?
Edit: Napravio sma virusa koji kopira cijeli desktop na USB, sada planiram napraviti virusa koji će cijeli HDD kopirati na taj USB, naravno, bez ikakvih pitanja, uštekaš, ištekaš i to je to. Jao kada se domognem ispita iz svih predmeta. :D
Edit 2: Ne ide mi u NTFS. :(
Uspio sam ga nakon mukotrpnog rada cijeli dan staviti u NTFS. Na početku je odbijao raditi s NTFS-om, tako da otkaže cijeli Windows i sve ostalo, međutim nakon par formatiranja je prihvatio, ali sada moram raditi check disk, jer je pun error-ova, ali radi k'o Bog, i formatirao sam ga s allocation size-om od 128K, a da ne govorim kako je max. 64K. XD
Sada da repairam sve te error-ove, i mislim da će raditi k'o mali carić. Čak sam pokušao zalijepiti image na njega od NTFS-a, i nije htio, čak ni prisilno.
U svakom slučaju, napredujem. 8)
croat1gamer
13-03-2010, 00:23
Jesi pomislio na format sa linuxom?
Ne radi u Linux-u. Pokušao sam na jedno 5 XP-a, na dvije Viste, dva W7, i 2 Linux-a, ni pod DOS-om ne radi.
Sada trenutno pod Vistom sa SP1 riješavam stvari.
croat1gamer
13-03-2010, 09:06
Zadnje sto mi pada jest format sa jakim magnetom. :)
treba mi neki programcic da mogu izrezati nes iz filma i to pokrenuti kao filmic, znaci ja imam film Odiseju i ja bi sada izrezao neki dio do 5 min koji mi treba za skolu i ja bi taj dio volio da mogu pokrenuti ko zaseban filmic a ne da moram odiseju pokrenuti i onda traziti minute di je ta scena, moze brz odgovor jer mi to treba asap!
Mirogamemasta
13-03-2010, 09:52
Sta nema WMP svoj editor?
Ja inace koristim ulead video editor 11. Ali za to treba vremena dok skuzis gdje i kako stvari funkcioniraju. Nije bas user friendly. Ali kad jednom naucis raditi sa njim sve ce ti biti lakse.
Wishmaster
13-03-2010, 10:22
Movie Maker
Importaš cijeli film i odrežeš na željenoj poziciji. Onda samo obrišeš onaj dio koji netrebaš i spremiš pod novi film.
Ovako, nakon što otvorim neki filmić na youtubeu i i nakon par sekundi zatvorim browser( firefox i IE) vidim da se se taj filmić i dalje skida ( pratim network activity preko bitdefendera), pa ako netko zna u čemu je problem.
Youtube je samo primjer, problem je isti ako pokrenem bilo koji video sadržaj na bilokojoj stranici.
ze bump
Uzmi VirtualDub, s njime možeš napraviti čuda, a izrezati u 5 sec.
Totalno lagan, a može se reći da je pro.
oke sve to ucinih kaj planirao... ali sada isjecak od 10 min je 6gb... previse... kak da smanjim? btw cijeli film ima 1.3gb
He, he. Podesi audio i video codec, prije save/exporta-a. :)
cham3leon
13-03-2010, 19:24
Zadnje sto mi pada jest format sa jakim magnetom. :)
Na flash memoriji? Nisam siguran da se to može...
Iz nepoznatih razloga, u NTFS-u, sve što spremim, nakon nekojiko in/out ejecta, ti fileovi se pokvare, kada ih otvorim u notepadu, ne piše nikakav kod, nego umjesto kodova ili ako je neki txt file, umjesto texta, piše sve "PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP", itd., znači svi znakovi se zamjene s slovom "P", i tako redom file po file, nakon nekoliko in/out ejectanja. Ista stvar je i ako te fajlove pokrećem u hex editoru i drugima. U glavnom file ne bude oštećen, ne čitljiv i sl., nego se izmjeni, pa samim time ne radi, ali copy/paste i sl. opcije rade normalno, jer nije oštećen...
Sada ga formatiram sa full format u FAT64, i format je za sada na oko 60%, a proslo je oko 14 sati formatiranja.
Jedino me sada buni brzina. Ima sposobnost ReadyBoosta, međutim je spor za njega.
Onda, ako kopiram file od 1 MB, brzina mu je 0,7 MBPS, ako kopiram file od 450 MB, startna brzina mu je 350 MBPS, i pada! Znači kada kopiranje bude na 99%, on kopira brzinom od 0,01 MBPS, pa nikada to kopirati (kopira on to, ali je potrebno puno vremena).
Ne znam koji mu je vrag s tim brzinama. Sada kada ga stavim u FAT64, neće podržavati ReadyBoost (samo za W7 sa FAT64 podržava), pa ću vidjeti onda kako radi.
Inače, mali info, USB 3.0 je proizveden još 2007 godine, i izašla je serija 300 od 256 GB-a USB Stick (cijena mu je 7.000 KN; praktički dupla cijena naspram prethodnika), sljedeći će biti 512 GB-a (14.000 KN?), pa od 1 TB (28.000 KN??), i to u vrlo kratkom roku, pa se može reći da se USB Stickovi razvijaju munjevito brzo naspram svega, pogotovo HDD-ova.
Wishmaster
14-03-2010, 16:27
oke sve to ucinih kaj planirao... ali sada isjecak od 10 min je 6gb... previse... kak da smanjim? btw cijeli film ima 1.3gb
Convertiraj u .flv, veličina na par MB do nekoliko desetaka MB a kvaliteta odlična.
A zakaj je 6 GB? Jesi možda spremal ko .avi ili neki dvd ili kaj?
Ako si rezal u Movie Makeru onda kod stvaranja videa imaš opcije kolika bude kvaliteta pa ti je najbolje uzet ono od ~700 kbps pa do ~2Mbps (mislim da je tak). Onda budeš dobil ispod 100 MB sigurno.
croat1gamer
14-03-2010, 16:50
Nije uzeo nikakav compression.
Prije konvertanja treba Video -> Compression -> Xvid
He, he. Podesi audio i video codec, prije save/exporta-a. :)
Trebati će možda još forumaša da mu kaže ovo isto, samo kroz različite riječi. :rotfl:
croat1gamer
14-03-2010, 16:57
Ti si rekao sta treba.
Ovaj drugi je rekao sta treba na drugaciji nacin.
Ja sam rekao kako to treba.
:)
Evo, problem se nastavlja. Otkrio sam u čemu je problem USB-a, sada krećem na mogućnost otklanjanja problema.
ExFAT ili FAT64 radi, međutim, problemi su isti, dok je prikopčan, raditi će sve, čim ga ištekaš i uštekaš, on je sve podatke koje ima pretvorio u slovo P ili Y (npr. otvoriš neki text dokument, umjesto slova piše sve P). S time vidim da je Kingston imao problema i s stickovima od 8 GB-a, pa na dalje.
Evo, ovako, testovi brzine su pokazali:
Brzina pisanja: 1,314 MB/s
Brzina čitanja: 7,380 MB/s
Da usporedimo s uređajem od 512 MB-a koji je star koliko i Isus:
Brzina pisanja: 8,548 MB/s
Brzina čitanja: 15,480 MB/s
Razlika je očita. No, evo i sljedeći testovi...
Test zapisivanja:
128 GB = 100%
Točno zapisano: 0,001% (3MB/128GB)
Netočno zapisano: 99,999%
Broj Error-ova: 137438952960
Čitaj, svaki byte je kriv.
Test čitanja:
128GB = 100%
Točno pročitano: 100%
Netočno pročitano: 0%
Brzina pisanja i čitanja se ne može odrediti. Default svih USB uređaja je brzina od 98x do 104x.
Pokušao sam pod FAT16, FAT32, FAT64 i NTFS-om, uvijek je isto. -.-
Znači, ono što snimim na njega, sve radi, čim se taj USB išteka, i opet ušteka, on editira fajlove koji ne spadaju u skupinu prvih 3 MB-a koji su ispravni. Nakon više uštekaja i ištekaja, totalno se izgubi i potrebno ga je opet formatirati.
Ima li netko riješenje?
Volio bi kada bi tu postojao netko tko ima isti USB stick kao i ja.
Edit: Maknuo sam ga sa statusa HDD-a, i više ne gubi podatke, niti ih pretvara u Y ili P. Ali testovi su isti. Naime error-ovi pisanja se dešavaju zato što krene mahnito pisati podatke u brzini od 200 MB/s, pa sve bude error, samo prva 3 MB-a drži na brzini od 1.3 MB/s zapisivanje.
Da li mogu dvije jednake pločice RAM-a, samo su frekvencije različite uzrokovati smrzavanje kompa? Smrzne se u različitim situacijama, nekad kad se boota, a nekad nakon pola sata. Ponekad, nakon što restartam, ugasi se sam od sebe te moram više puta pritiskati prekidač da se upali.
croat1gamer
20-03-2010, 13:33
Daklem, treba mi program za windowse koji bi obavio istu radnju kao giftopnm, pnmcut i pnmtogif, koji su za UNIX sisteme.
Ukratko: Treba u ~120 slika odrezati sve osim odredenog prostora (od koordinata (310,210) do (340,250)) bez da se to mora raditi 1 po 1.
Da li mogu dvije jednake pločice RAM-a, samo su frekvencije različite uzrokovati smrzavanje kompa? Smrzne se u različitim situacijama, nekad kad se boota, a nekad nakon pola sata. Ponekad, nakon što restartam, ugasi se sam od sebe te moram više puta pritiskati prekidač da se upali.
Ima velike veze, dovoljno je da nisu od istog proizvođača, a kamoli da su na različitim taktovima, frekvencijama i latencijama...
Nabacite par komentara, recite ako vidite neku grešku, bilo književnu, bilo po pitanju teme (ako sam rekao neistinu) i sl.
Pročitajte, možda i naučite nešto.
Snagu procesoraSobicno povezujemo s njegovim radnim taktom i mislimo, sto procesor ima veci radni takt, to je brzi, medutim nije u potpunosti, jer je to samo jedna od stvari koja utjece na snagu procesora.
U cijelom racunalu pod snagom obicno smatramo osim radnog takta, tj. brzine, i velicinu memorije, pa tako i procesor ima svoju memoriju. To je privremena memorijaSili cache, i u njoj se nista ne zadrzava.
CacheSmemorija od procesora se prije dijelila samo na jednu, i nije imala neko obiljezje, osim onog glavnog. Danas ih djelimo na L1Si L2, gdje je L - Level. L1 je manja, a L2 veca. Sve sto ce uci u CPU, mora uci u cache memoriju. U cache memoriji se podaci zadrzavajuSdok ih CPU ne obradi. Ako su podaci maleni, tada idu u L1 gdje se brze obrade, ako su podaci veci, ili u L1 nema mjesta od puno aktivnih procesa, onda idu u L2 memoriju koja je veca. L1 i L2 su povezani, i sve sto mora uci u L2, proci ce kroz L1, iako nije nuzno.
Ovo je jedan primjer AMD Athlona K8 porodice:
http://www.riteh.hr/~handzar/images/slika1.gif
TLBSili Translation Lookaside BufferSzadrzava kopiju podataka koji idu u obradu, u CPU. Zadrzava ih u svojoj memoriji ili ih salje u RAM. Jednostavno receno, radi na principu Store-to-Load.
Cache memorija je jako brza, i mjeri se u brzini protoka podataka po sekundi. Osim brzine cache memorije procesora vaznu ulogu igra i njezina memorija. Znaci, sto vise podataka cache moze primiti u svoju memoriju, i sto je cache brzi, znaci sto ima veci protok podataka, postize se jedan udio snage CPU-a, u ovom slucaju je to potrebna brzina kroz koju ce CPU dobiti podatke koje treba obraditi.
Ono sto nam je i dosta vazno jest FSB, tocnije Front Side Bus. FSB sabirnica vodi racuna da CPU moze sto brze komunicirati s Northbridge-om. Pomocu njega se dobija i brzina procesora koji vecina ljudi najvise i gleda kada spomenemo rijec snazan/brz/jak CPU.
http://www.riteh.hr/~handzar/images/slika2.gif
Vrlo jednostavno mozemo doci do sveukupne brzine procesora. Svaki procesor ima dijeljitelja/mnozitelja, koji mnozi FSB sabirnicu. Vecina CPU-a ima zakljucan dijeljitelj/mnozitelj, pa se ne moze mijenjati.
Dijeljitelj/Mnozitelj moze biti u cijelom broju ili X.5, no FSB je uvijek cijeli broj.
Primjer, CPU brzine 3 GHz-a.
FSB je 400 MHz-a, dijeljitelj/mnozitelj je zakljucan 7.5. Jednostavno pomnozimo 400×7.5 i dobijemo rezultat od 3000, u MHz-ima, u GHz-ima je to znaci 3 GHz-a.
Ili na primjer, zelimo dobiti 3 GHz-a, dijeljitelj/mnozitelj nam moze ici do 16, otkljucan je, postavimo FSB na 187 i pomnozimo ga s 16, dobijemo 2992 MHz-a, ili u grubo receno 2,99 GHz-a, a to je pojednostavljeno 3 GHz-a.
Znaci, FSB igra ulogu u radu i brzini procesora, komuniciranja s Northbridge-om preko kojeg se povezuju druge hardwareske komponente sa CPU-om. Osim toga, u CPU-u igra ulogu i rada s cache memorijom koju zovemo BSB, ili Back Side Bus, drugim rijecima to je poveznica izmedu CPU-a s njegovom cache memorijom, obicno s Level 2 cache memorijom, ako postoji. Ako ne postoji L2, onda je to jedna jedina moguca, L1.
CPU mora imati jednak omjer strujeSkoja mu je potrebna. Ako nema struje, moze se ugasiti pri nekom od zahtjevnijih procesa, ili ne imati dovoljno struje za pokrenuti se. Ako ima visak struje, raditi ce, no to nece utjecati na njegove performanse, sve dok ne crkne.
Prvi mikroprocesori su koristili voltazu do 2V i snagu struje od 1.0W, danasnji desktop procesori koriste do 4V, sa do 95W, a laptopi vecinom oko 1.250V sa 35W. Stvar je ustede energije. Manje struje za vecu snagu, pogotovo za laptope koji su ograniceni baterijom, zato je kod vecine laptopa autonomija do 3 sata. Nedavno su proizveli i laptope s 8 - 12 sati autonomije.
Stariji CPU-i su imali lagane i vrlo dobre zastite. ZastiteSsu im bile jednostavne, trebale su stiti CPU od vece ne dopustive temperature, od veceg napona i radnog takta. Tokom razvoja procesora, razvile su se nove metode i opcije, tako da danas nisu dovoljne jednostavne zastite, a komplicirane zastiteSsu same po sebi slozene, pa se moze reci da su prijasnji CPU-i imali bolje zastite, s obzirom da se danasnji procesori nadu u nezgodnoj situaciji, upravo zbog zastita.
Sto se tice sve ukupne snage, obicno jaci procesori zahtjevaju bolja hladenja, jer se vise griju. Najidealnija temperatura bi trebala biti sto manja. Neke optimalne temperature su do 55°C u idle-u, do 70°C u full load-u, i prolazne su sve do 120°C, sve preko je kriticno i moze trajno naskoditi procesoru, okolnim komponentama ili njegovim dijelovima.
Procesori imaju i razne arhitekture. Danas su najpoznatije 32 i 64. Razlike u njima su sto 32 bitni moze obraditi od 0 do 4,294,967,295 operacija, a 64 od 0 do 18,446,744,073,709,551,615, drugim rijecima sa vecim brojevima ce brze obraditi malene brojeve, tj. podatke. Arhitektura procesora ne utjece na surovu snagu radnog takta, ali utjece na vise operacijaScime se postize brzina.
Postoje 4-bitne, 8-bitne, 12-bitne, 16-bite, 18-bitne, 24-bitne, 31-bitne, 32-bitne, 36-bitne, 48-bitne, 60-bitne, 64-bitne, i tek napravljena 128-bitna.
Po aplikacijama koje CPU obraduje danas ih djelimo samo na 16-bitne, 32-bitne i 64-bitne.
Kada govorimo o snazi CPU-a, ne mozemo zaobici ni OC (OverClocking).
Overclockiranje je postupak kojim se podizu radni taktoviSi voltaza, te time dobijamo vecu brzinu procesora, no za uzvrat CPU se vise grije, temperature su mu vislje, a samim time mu je vijek trajanja manji, jer dolazi do dinamickih naprezanja materijala.
Overclockiranje se vrsi iz BIOS-a preko maticne ploce. Overclockirati se moze razni hardware kojemu se brzina mjeri u radnim taktovima. Kod CPU-a je specificno sto je OC puno kompliciraniji, nego za neke druge komponente, a razlog tomu je procesorova povezanost sa svim komponentama.
Dakle, OC-em povecavamo FSB i/ili dijeljitelj/mnozitelj, ovisno o tome i voltazu. Osim toga, moramo pazljivo podesavati i sve sto je vezano za CPU. Ono sto je najvise vezano za CPU od drugih komponenata jest RAM. Stvar je latencija. Najjednostavnije kod RAM-a jest vidjeti latencije, ali podesiti ih je nesto sasvim drugo.
Npr. 5-5-5-15. Oznakama po redu su to CL-RCD-RP-RAS, tocnije CAS Latency-RAS to CAS Delay-RAS Precharge-TRAS.
CAS - Column Address Strobe; RAS - Row Access Strobe.
Problem mnogih overclockera jest podesiti latencije. Vecina overclockera moze overclockati svoj CPU za max. 20% u prosjeku. Za sav veci OC, potrebno je jako puno vremena za podesaanje i testiranje, pogotovo za kavalitetan OC. Ovisno o tome i novca za bolji hladnjak, PSU i sl.
Kvaliteta OC-aSje vazna jer los OC moze stvarati probleme procesoru koji nam ne trebaju. Npr. CPU se ne moze pokrenuti, PC gasiti ili resetirati "bez razloga" ili pod vecim opterecenjem, PC se moze "zamrznuti" pri radu ili nakon duzeg vremena (nakon par sati). U zadnjem slucaju CPU moze jednostavno pregoriti, iako postoje zastite. Vazno je napomenuti da svaki OC ima propuste, no kvalitetan OC ima puno manje propustaSi samim time je stabilnijiSza rad. Takoder je vazno, koliko god overclockirali CPU, on ne postize tu brzinu. Zasto? Zato sto mu protok podatakaSnije toliko brz.
Primjer, ako neki CPU OC-amo sa 1 GHz na 5 GHz-a, on nece raditi sa tih stvarnih 5 GHz-a, jer protok podataka koji idu u procesor kroz Northbridge i koji idu iz procesora van je sporiji od samog obradivanja podataka unutar jezgre procesora.
Npr. ako je protok podataka brzine 10 GB/s, a brzina procesora overclockana na brzinu da moze obraditi 30 GB/s podataka, on ce i dalje raditi sporo za razliku od realnog takta sa 5 GHz-a.
Sgt. Bull
20-03-2010, 21:33
Jel' se smije čistiti cpu i gpu ventilatori sa onim kompres. zrakom u konzervama? Imam problem sa grafičkom jer je previše prašine na ventilatoru kojem nemam pristup, ne smijem skidati a užasno je.
grafa (http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/image/winfast_px9800_gtpe_2.jpg)
Zajeban raspored rebaraca za prašinu.
Smiješ ga kompresorom ispuhati, ali moraš paziti da nema vlage u tom komprimiranom zraku, jer ti tehnički ispada da ćeš ga ispuhivati zrakom i vodom, tj. vlagom od koje može kasnije oksidirati ili napraviti kratki spoj i sl. Znači ne smije sadržavati vlagu, samo komprimirani zrak. To možeš i kupiti.
Sgt. Bull
20-03-2010, 21:41
Da, našao sam ACME Air Pressure Cleaning 400ml, valjda je to.
Nisam nikada osobno to koristio, ali znam po pričama, jer su drugi to koristili. Ako je za propuhivanje hardware-a, onda je vjerojatno dobar za te stvari, tj. suhi komprimirani zrak, bez i jedne čestice vode. :D
Edit: Koji mi je bolji avatar? Prvi ili drugi?
Prvi:
http://www.imagesforme.com/out.php/i1035960_3273.gif
Drugi:
http://www.imagesforme.com/out.php/i1035961_avatar.gif
croat1gamer
21-03-2010, 10:37
What bout mah question?
Zna li netko neku stranicu gdje mogu gledati cijene komponenti za računalo, znači ne stranicu neke trgovine, nego općenito, po mogućnosti neka hrvatska stranica?
Zna li netko neku stranicu gdje mogu gledati cijene komponenti za računalo, znači ne stranicu neke trgovine, nego općenito, po mogućnosti neka hrvatska stranica?
nabava.hr? (http://www.nabava.hr/)
Jedno hardware pitanje:kupio sam novu matičnu ploču(dolje iz potpisa),i prilikom ugradnje odvijač je slučajno opalio po ploči i udario točno u jednu onu tanku crtu,kojih na ploči ima valjda na tisuće,tankih i debelih.Odvijač je tu jednu tanku crtu kao lagano udubio,oštetio,kakogod.Što su sve te linije na ploči,i trebam li se brinuti?Za sada sve normalno radi.
Lord Ragnarok
21-03-2010, 20:34
to su ti vodovi kojima ti tece struja (signali),a dal se trebas brinuti, fkt nebih tolko znao
da,koliko je debela ta tamna zaštita i valjda je vod malo dublje postavljen unutra,nadam se da nisam ujebo ploču.
Wishmaster
21-03-2010, 21:14
Ako se ne varam to je sve prelakirano i ako nisi divljački lupil mislim da mu nikaj nebi trebalo biti.
Ako je malo udubljen nema veze tak dugo dok nije prekinut..
Ako se ne varam to je sve prelakirano i ako nisi divljački lupil mislim da mu nikaj nebi trebalo biti.
Ako je malo udubljen nema veze tak dugo dok nije prekinut..
Iz ovoga mogu zaključiti da je ploča ostala potpuno ispravna.
Hvala na odgovoru,i Lordu također. :D
Razzarach
22-03-2010, 16:22
Jel' se smije čistiti cpu i gpu ventilatori sa onim kompres. zrakom u konzervama? Imam problem sa grafičkom jer je previše prašine na ventilatoru kojem nemam pristup, ne smijem skidati a užasno je.
grafa (http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/image/winfast_px9800_gtpe_2.jpg)
skini kuler sa grafe i vrati natrag na mjesto... to se smije raditi ukoliko je ujebes pastu / kuler.
To mi je reko tip iz Links servisa... kojemu sam takvu grafu vratio... i reko mi je da se smije cistit dok se ne primjeti da je skidano... ogrebotine i to
Mirogamemasta
23-03-2010, 13:37
Jel postoji neki nacin da si malo dostukam memorije sa (D:) na (C:)?
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_951c3efd.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/1040227_PrintScreen.jpg)
Ovaj novi hard sam formatirao na Dynamic. Jesam li pogrijesio? Ili sam ga trebao na basic kao i ostale.
Pozz,evo samo na brzinu,kad gledam youtube,igram igre,slušam ziku etc,kad pomankem miš,scrollam u web pregledniku,zvuk jednostavno poblesavi,pocne pucketat,sav je scrambled,kad prestanem s navedenim radnjama sve je ok.Jel ima netko s sličnim iskustvom ili možda riješenje problema?tnx
amd 64 x2 4000+
2gb ram
160hdd
windows 7-fresh instaliran,nema 3 dana,danas sam instaliro original drivere od zvučne,problem nije riješen:/
psu 400wata
x1950pro
slušalice
Isključi smoth scroll u svom web browseru.
FIXED
Ako itko ima sličan problem uraditi sljedeće.
1.Upaliti PC
2.Iskopčati KABAL od slušalica
3.Pričekati 10-ak sekundi
3.Ukopčati KABAL od slušalica natrag u zeleni jack
4.Sad kad vas pita što ste uključili,stavite SLUŠALICE,a ne zvučnici.
Nadam se da ce nekom pomoci.
Isključi smoth scroll u svom web browseru.
Nije imalo veze s time,nego je taj k***c nekako povezan s misem,i ak stavis da imas zvucnike,a imas slusalice,svaki put kad pomaknes jebeni mis zvuk se pojebe,tj pocne puckati.
Obično s time ima jako velike veze, pogotovo za tako slabu grafičku na W7-ici. Scrollanje flasha sa slabom VGA nakupi sabirnicu northbridge-a koji ne može toliko brzo raditi, pa se poremeti zvuk, sam miš, slika, sve općenito zna u tom trenutku zaštekati ili potrzati.
Izuzetak je ako imaš neke druge probleme koji je odražavaju na to, iako nemaju nikakve veze s time.
Mirogamemasta
23-03-2010, 23:18
Postoji.
Obozavam ovakve odgovore. :bravo:
Vase visocanstvo C, ako se udostojite i ako vam nece biti tesko ,da mi pomognete i da me prosvjetlite. Recite mi ... kako da to napravim.
(Jos samo fali da mu guzicu pocnem ljubit za fucking odgovor).
Ne moras biti tako skrt na odgovorima C. Slobodno ti to malo detaljnije objasnis, osim ako su ti prste odrezali pa jedva pises.
Bio sam u žurbi. :)
Skini si neki program za particije koji to može, sada mi pada na pamet samo Partition Manager 2010 Free Edition, u njemu sve podesi glede jednog HDD-a, znači koliko hoćeš prostora da ima C: a koliko D:, kada podesiš, klikneš na apply i to ti je to. Ukoliko će prostor koji će postati sa D na C ima na sebi podatke, morati ćeš resetirati PC, da u DOS-u te podatke premjesti na drugo mjesto na D particiji, da ti podaci ostanu na D, da ne otiđu u C, nakon toga će ti se pokrenuti Windows i to je to...sam otkrivaj...svi ti programi rade na istom takvom principu.
Mirogamemasta
24-03-2010, 22:45
Ako si bio u zurbi onda se ispricavam sto sam bio nepristojan.
Ali nemoj mi pisati takve odgovore vise, moze? :D Rade mi napisi za dva dana kad budes imao vremena
Jel postoji sansa da mi poremeti podatke, pa da ih corrupta ili nesto. Ako treba da napravim backup.
Btw zahvaljujem.
Ne treba, jer kao što već rekoh, ako ćeš od D particije otkinuti komad i dati C particiji, ti podaci koje ćeš otkinuti sa D, trebati ćeš jednostavno pričekati da ih pod DOS-om prije startanja Windowsa move-a na drugi dio D particije, tako da će biti sve OK i u konačnici samo ćeš particijama promjeniti veličinu same particije.
Nadam se da si shvatio. :D
Anarion.Umarth
27-03-2010, 18:09
Pokušavam instalirati Xp na pc sa conroexfire-esata2 matičnom, jer je pola rama (od 1 gb) pregorilo. Problem je u tome što cd Xp-a ne vidi sata hard disk instaliran.
Uzmi novu verziju XP-a, sigurno si uzeo vezriju 5.0, a ona ne može ni HDD particiju veću od 130 GB-a napraviti, niti radi s SATA diskovima, i sl., jer u to doba nije to niti postojalo.
Znači, neku noviju verziju Windowsa ili XP-a, ili možeš pokušati u BIOS-u HDD podesiti da radi kao da je IDE, PATA i sl., pa možda proradi, što je slučaj obično s laptopima.
Anarion.Umarth
27-03-2010, 19:57
Tnx, ovaj BIOS trik je riješio problem.
Pitanje: može li se kako na hotmailu podesiti da mi automatski briše mailove koje stavi u junk folder i da se mailovi, kad ih izbrišem, ne premjeste u deleted folder, nego se odmah izbrišu?
cham3leon
28-03-2010, 13:30
Je li ikako moguće povezati web aplikaciju iz Visual Basica (2008 u mom primjeru) sa XAMPP-om? Znači, ne Microsoftovim SQL serverom, nego baš XAMPP-om?
Mirogamemasta
31-03-2010, 14:32
Gdje se skida WMV file kod GT-a? ( http://www.gametrailers.com/S)
Odem na neki video, stisnem download, odaberem WMV i onda mi automatski pokrene Windows Media Player. Meni to ne treba, zanima me gdje sprema taj file jer ga zelim skinuti.
e ovak, kad startam komp, odma kad se dignu winodwsi mi baca neki svchost.exe error
probal sam na sve moguće načine i nebrem to nikak riješiti...možda reinnsatl windowsa??
imam win XP SP3
To ti je Virus.
Windowse na novo stavi.
Mirogamemasta
16-04-2010, 17:25
Hoce li 2.0 USB flash-drive raditi na 3.0 USB portu?
USB 3.0 connectors are generally backwards compatible, but include new wiring and full duplex operation. There is some incompatibility with older connectors.
http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus
Nisam razumio. :(
cham3leon
16-04-2010, 17:38
Slično kao u problemu gore, otvorim neki dan Task manager kad ono pecto svchostova na sve strane. Inače se ne osjeti ništa na kompu da je sporo ili zajebava, čak ni ne znam kako sam ih pobrao. Avast ne pokazuje ništa. Postoji li ikakva šansa da to nisu virusi? OS je Win7 btw. Bacim ss kad se sjetim :P
Mirogamemasta
16-04-2010, 17:44
Mislim da ti je to normalno dok god nemas neki error ili nesto. Ja isto imam 5 scvhostova.
(Samo da ne zaboravite, moje pitanje jos uvijek stoji. :D ).
Razzarach
21-04-2010, 11:42
Kompresiranje videa bez velikog gubljenja kvalitete.
5min, 10gb :0
Da, šta s time?
Gestalt Zero
24-04-2010, 19:49
Ne mogu instalirati service pack 3 na XP-u.
Jel ima kakv program da outomatski rijesava ove errore, jer ako cu ja njih rucno traziti, necu nikad to rijesiti.
125.203: AnalyzePhaseOne: used 86188 ticks
125.203: AnalyzeComponents: Hotpatch analysis disabled; skipping.
125.203: AnalyzeComponents: Hotpatching is disabled.
125.203: FindFirstFile c:\windows\$hf_mig$\*.*
125.281: Service Pack 3 Setup encountered an error: The update.ver file is not correct.
126.656: Failed to open c:\windows\$hf_mig$\KB935448\update\updatebr.inf
126.750: Analyzing Devices...
126.750: Enumerating Devices of hidclass, GUID {745a17a0-74d3-11d0-b6fe-00a0c90f57da}
126.797: Enumerating Devices of USB, GUID {36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}
126.828: Enumerating Devices of keyboard, GUID {4d36e96b-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
126.859: Enumerating Devices of bluetooth, GUID {e0cbf06c-cd8b-4647-bb8a-263b43f0f974}
126.906: Enumerating Devices of DiskDrive, GUID {4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
126.937: Enumerating Devices of display, GUID {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
126.984: Skip Oem Device PCI\VEN_10DE&DEV_0622&SUBSYS_040110B0&REV_A1\4&1362D2D7&0&0050
126.984: Skip Oem Device PCI\VEN_10DE&DEV_0622&SUBSYS_040110B0&REV_A1\4&154B9167&0&0078
126.984: Enumerating Devices of displaycodec, GUID {e6abb47d-8339-4c60-be92-e9045ff5a33d}
127.015: Enumerating Devices of HIDClass, GUID {745a17a0-74d3-11d0-b6fe-00a0c90f57da}
127.047: Enumerating Devices of media, GUID {4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
127.078: Skip Oem Device HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0888&SUBSYS_1458E601&REV_1000\4&2AB7D8E1&0&0001
127.093: Enumerating Devices of Modem, GUID {4D36E96D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
127.125: Enumerating Devices of net, GUID {4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
127.156: Skip Oem Device {1A3E09BE-1E45-494B-9174-D7385B45BBF5}\NVNET_DEV0373\4&289F3624&0&00
127.156: Enumerating Devices of ports, GUID {4d36e978-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
127.203: Enumerating Devices of Processor, GUID {50127DC3-0F36-415e-A6CC-4CB3BE910B65}
127.234: Skip Oem Device ACPI\AUTHENTICAMD_-_X86_FAMILY_15_MODEL_107\_0
127.234: Skip Oem Device ACPI\AUTHENTICAMD_-_X86_FAMILY_15_MODEL_107\_1
127.234: Enumerating Devices of sdbus, GUID {a0a588a4-c46f-4b37-b7ea-c82fe89870c6}
127.265: Enumerating Devices of System, GUID {4D36E97D-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
127.297: Skip Oem Device ACPI\PNP0103\3&2411E6FE&0
127.312: Skip Oem Device PCI\VEN_10DE&DEV_0368&SUBSYS_0C111458&REV_A3\3&2411E6FE&0&09
127.312: Skip Oem Device PCI\VEN_10DE&DEV_0371&SUBSYS_A0021458&REV_A2\3&2411E6FE&0&31
127.312: Enumerating Devices of Unknown, GUID {4D36E97E-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
127.343: Enumerating Devices of USB, GUID {36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}
127.375: AnalyzeDevices used 625 ticks
129.625: AnalyzePhaseTwo used 2250 ticks
129.625: AnalyzePhaseThree used 0 ticks
129.625: AnalyzePhaseFive used 0 ticks
129.672: AnalyzePhaseSix used 47 ticks
129.703: IsSPBetaKey:pLA->lpVtbl->GetProductID Failed: 0x80004005
130.343: Trying CheckVLKForBlock again
130.609: Error: CheckVLKForBlock failed
130.609: Inventory complete: ReturnStatus=536741199, 100828 ticks
130.625: Num Ticks for invent : 100844
131.797: UnRegisterSpuninstForRecovery, failed to delete SpRecoverCmdLine value, error 0x2
131.797: DoInstallation: Failed to unregistering spuninst.exe for recovery.
131.812: An internal error occurred.
148.406: Message displayed to the user: An internal error occurred.
148.406: User Input: OK
148.406: Service Pack 3 installation did not complete.
150.297: Message displayed to the user: Service Pack 3 installation did not complete.
150.297: User Input: OK
150.297: Update.exe extended error code = 0x1ffe054f
150.297: Update.exe return code was masked to 0x643 for MSI custom action compliance.
Razzarach
24-04-2010, 20:12
Da, šta s time?
ti mi treba^^ molim te ako znas neki app?
croat1gamer
24-04-2010, 20:41
Virtualdub, video codec nek bude xvid.
Da, šta s time?
ti mi treba^^ molim te ako znas neki app?
Trenutno sam zaboravio glede codeca, ali codeci poput Radius i Helix nisu komprimirani, pa negdje 10 sec videa dođe oko 1000 MB, s time da se to može komprimirati preko TugZip programa (to je inače free najbolji program za arhive; no1) u CAB arhivu koja je čitljiva svim Windowsima bez potrebe nekog programa, u kompresiji sa LZX šifriranjem. Na taj način ćeš 1000 MB videa sa full kvalitetom spakirati u 4 MB arhive, bez da išta gubiš, provjereno najbolje, osobno sam radio na tome glede projekta za izradu igara, gdje smo htjeli full kvalitetu i min. količinu MB-a, točnije GB-a. Recimo gdje video animacija traje 2 min, bude kojih 70 GB-a, a u arhivi to dostigne nekih 20-50 MB-a sa full kvalitetom (izvornom).
Ali ako ti treba nešto standardno, uportijebi neki divx, xvid, mpeg i sl. codec...
croat1gamer
24-04-2010, 22:41
Al ga volis zakomplicirati. :)
Zašto jednostavno, ako može komplicirano? :D
Razzarach
25-04-2010, 13:18
Ma meni treba samo za smanjit videu velicinu :S
Osim vDuba.
Tream za jubitubi.
Codeci...kvaliteta...etc.
ee ovak ekipo, imam poroblem z battlefield 2 bad company.
dakle, sve se normalno instalira, sve 5, ali kad trebam pokrenuti igru, nikaj se ne događa.....niti me ne u baci u igru..ko da je nisam ni pokrenuo..i...imam win XP sp 3
pri frendu smo sprobali, radi sve bez greški...ima win 7, je možda to razlog??
i da, nije piratija.....
majstoro
03-05-2010, 18:58
Zna li neko stranicu na kojoj upisem link neke lijeve stranice i pokaze da li taj website ima virus?
majstoro
03-05-2010, 19:02
/cut oprostite na Double post :D
Mirogamemasta
03-05-2010, 21:52
Za stranicu ne znam, ali znam da AVG 8.5 ima pokraj svake stranice zvjezdicu koja sluzi kao indikator da li je ta stranica stetna ili ne.
zelena - nema virusa
crvena - ima virusa
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_3ec9c1b1.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/1110804_PrintScreen1.jpg)
Imaš WOT,add-on za firefox .
Koji plugin trebam skinuti da bi mogao vidjeti ove razne simbole tj. da mi ne stoje brojevi u kvadratiću?
croat1gamer
04-05-2010, 21:03
Kakvi brojevi/kvadratici tocno?
Specify.
http://img708.imageshack.us/img708/8913/brojevi.png
This.
croat1gamer
04-05-2010, 21:11
Mislim da ti za to treba neki eastern lang. pack or sth jer nemas podatke za prikazivanje tih znakova na kompu/ u programu.
Kada si instaliravao Windows, nisi instalirao i te pakate za razne jezike, ili ti ga za znakove...
evo mene opet s problemom...velikih izgleda
Kod bootanja windowsa, komp mi se automatski restarta, i kod drugog bootanja odaberem last good working condition i radi....ali, onda na kompu nemam ni ikona ni alatne trake, ni desni klik ne reagira. to znam riješit, ono u task manageru napišem explorer.exe i opet proradi, ali kod svakog pokretanja to moram napravit, kak da riješim da to bude za stalno??
i drugi največi problem koji je za sve odgovoran, imam par trojanaca, kak da ih učinkovito maknem?? AVG nije na visini zadatka,, koji drugi program ih može izbrisat??
Ne trebaš se zamarati time, format i nove Windowse samo. :)
D.O.M.I.
07-05-2010, 18:45
jeli moguće vidjeti na bilokoji način tekst koji se nalazi ispod linije boje nacrtane u paintu, kao npr. kad netko bojom prekrije svoj broj telefona ,adresu i slično ?
postoji li kakav program koji omogućuje čitanje texta ispod boje ? :)
croat1gamer
07-05-2010, 23:04
Zove se slika u originalu.
Dobar dan! xD
Nego..imam jedan problem:
Na jednoj staroj konfi s XP SP3 mi se dogodilo nešto s, ja mislim, registryem..naime fajlovi pojedinih mapa imaju plava slova (ona koja pišu ispod ikone) i možda nije neš strašno al me užasno nervira pa ako neko zna do čeg je to, bilo bi super :D
Komprimirao/arhivirao si te file-ove/folder-e.
a kako da to undo-am? :oops:
Desni klik na taj folder/file, Properties, i dolje na dnu imaš opcije read-only, hidden, arhiva, itd., i jednu tipkicu, tu pročešljaj sve. :)
Rekao sam da je komprimirano. Tu negdje potraži te opcije vezi arhive, imaš tipku koja ti otvara te opcije, a ne read-only...
kratko pitanje,
moj HDD je mali(80GB) pa mi je cijelo vrijeme prikopcan EHDD prek usb-a, pali se sa kompom i gasi se, i prikopcan je 24h dnevno osim kada ga uzmem negdje xD dali mu to steti?
cham3leon
09-05-2010, 18:27
Mislim da problema ne bi smjelo biti. Samo mislim da kad ga iskopčavaš moraš obavezno stopirati disk prije ištekavanja.
Opet ja :D ....zahvaljujem se još jednom C-u na pomoći, al sad imam drugi problem:
nakon što naredim svom voljenom HP-u nek se ugasi, on krene al ne ide dalje od onog XP logout screena na kojem piše: Windows se isključuje, provjerio sam, u tom stanju moće provesti i dva dana, a mislio sam da je stvar u updateovima, al očito nije pa.. ako neko zna nek veli
Pokušat ću što je bolje objasniti problem.
Kada god igram neku igru (cod2, cod4, Age of Mythology) ugasim sve zvukove i upalim wmp da mi svira muzika. Nakon nekog vremena ekran se zacrni, zvuk nekako čudno zacvrči i restarta se kompjuter. To mi se događa kad igram bilo koju igru osim Warcraft 3 TFT.
Ja mislim da je to radi drivera za grafičku jer sam, mislim, nešto zasrao pri instalaciji. Uvijek kad palim komp pojavi mi se neki prozor da je ATI nešto u kurcu, Ujutro ću uslikati, neda mi se sada restartati komp.
Evo slika
http://img39.imageshack.us/img39/2010/prozor.png
Dole na taskbaru je ona sličica od ATI-a.
Čekaj, momče, ja sam bio otvorio temu za nešto slično.
Svaki put kad bih igrao, ekran bi mi se zacrnilo/bjelio/žutio/zelenio/smeđio/nešto i zvukovi bi se počeli ponavljati, ono dum-dum-dum-dum i tako dok sve ne stane.
Ispalo je da mi je draga formula morala na servis.
Odmah uninstall drivera i stavljanje najnovijih.
Uradio, sve je ok. Ne pojavljuje mi se više ono kad upalim komp. Sada samo da isprobam igre :)
S igrama još uvijek isto sranje :thumbs1:
Ne valjda i AOM :(
A valjda je do grafičke...ili?
Imaš rezervnu?
Nemam nikakvu rezervu :(
Dajte pls C, cham3leon znam da se vi razumijete u ovo :cry:
Taj se problem inače dešava zbog Northbridge-a i/ili CPU-a.
Pokušaj s driverima za matičnu ploču. Ako si OverClockao isto se može lako pojaviti taj problem zbog nestabilnosti i/ili pregrijavanja, pa za početak pokušaj resetirati BIOS i Clear CMOS. Prati temperature. Nakon koliko dugo igranja ti se to dogodi?
15- 25 minuta. Nisam ništa Overclockao.
Jesi nešto nadograđivao?
Prati temperature.
Nisam, ali s vremena na vrijeme ga otvorim i počistim.
Nego, kako točno da pratim temperature? Pomoću nekog programa? Znam da moj frend to prati preko G15, ali je nemam to :)
Mirogamemasta
17-05-2010, 21:58
Di si tipkovnicu dao za primjer pracenja temperature... :yuck: :D .
Imas program za pracenje temperature. Zove se Everest.
:D
Evo temperatura dok sam samo ovako na njemu:
http://img37.imageshack.us/img37/7045/temperaturel.png
Ne kontam ovo za hard disk :?
Uslikam sutra dok igra radi :)
Momci, hvala što imate ževaca i pomažete :pray:
cham3leon
17-05-2010, 22:40
Što je aux? Imam i ja negdje taj everest, ali mi se nikad ne da ga instalirat...
Evo temperatura dok radi Call of Duty 2
http://img13.imageshack.us/img13/1349/temperature2.png
Ne znam ni ja što je Aux :?
I da, sada se nije cijeli komp restartao, samo se igra crashala.
Koji crash je izbacio?
HDD ti Everest ne može očitati temperaturu, jer je taj Everest koji imaš Trial. Ja inače imam Ultimate portabilni, stavim ga u Program Files, pokrenem i podesim da se kreira u Control Panelu, pa mi ispadne kao i da je instaliran, a nije. ;)
Temperature mi izgledaju OK, iako mislim da se PC malo previše grije s obzirom na CoD2. Kako si podesio kvalitetu u CoD2? Ajde nabaci temperature kada igraš W3, da vidim razliku, ako su dosta niže, onda je do pregrijavanja, jer strategije su općenito manje zahtjevnije nego neki FPS. A opet to crashanje, moguće i da nešto s driverima ne valja.
Ovo je ono za cod2
http://img16.imageshack.us/img16/8114/cod2error.png
U igri je sve namješteno na low, aa je isključen, rezu nisam zapamtio.
A evo temperatura kada igram war3.
http://img41.imageshack.us/img41/990/temperaturewar.png
Wishmaster
19-05-2010, 22:08
Evo jedno pitanjce:
Možda zna neko kaj bi moglo biti da kad krenem uploadati video na Jutub, nakon nekih 10% baci unknown error?
Probal prek Chromea i prek Internet Explorera. Probal i s onom opcijom da se kao isključi onaj progress bar ali nikak nejde.
Fajl je .flv, ispod 20 MB i nikad prije nisam s tim imal problema.
Probal naravno više različitih fajlova i do toga 100% nije...
Ima ko kakvu ideju?
Mirogamemasta
19-05-2010, 22:25
Ja isti problem imam sa mpg. fajlom. Pojma nemam zasto nece. :( Isto tu negdje uplouda 10% i stane.
Sad me opet to kopka malo. Budem probao sad uploudati, bas me zanima kad ce stati.
1.Zanima me da li mogu uzeti AVG. Instalirati ga na eksterni hard, updejtati ga i onda otici do klinca i skenirati mu komp?
2.Uglavnom cuo sam da mu se windowsi sruse ili zastekaju i onda ih mora ponovno instaliravati. To mu se desilo par puta. Svaki put windowsi su mu izdrzali oko mjesec dana i onda bi morao ponovno ih instaliravati.
To je njemu netko drugi radio, pa ne znam da li je formatirao disk ili ne.
Nisam siguran, ali cini mi se kao da je u hardwareu problem. Mislim, kakav je to virus koji se aktivira svakih mjesec dana?
cham3leon
19-05-2010, 22:32
Mislim da imaš verzije namijenjene pokretanju sa portabilnog flash drivea ili harda. Također možda ima i neki antivirus u Portableapps, kolekciji programa spremnoj da ih nosiš stalno sa sobom na memory sticku. Ako frendu ne pomaže antivirus nikako, probaj naći i koristiti neku verziju koja se boota sa CD-a. Vidio sam da jedan kolega koristi verziju Kaspersky AV-a na CD-u kojeg samo iz boota pokreneš i navodno bolje očisti hard nego da skeniraš iz Windowsa.
Wishmaster
19-05-2010, 23:28
Evo jedno pitanjce:
Možda zna neko kaj bi moglo biti da kad krenem uploadati video na Jutub, nakon nekih 10% baci unknown error?
Probal prek Chromea i prek Internet Explorera. Probal i s onom opcijom da se kao isključi onaj progress bar ali nikak nejde.
Fajl je .flv, ispod 20 MB i nikad prije nisam s tim imal problema.
Probal naravno više različitih fajlova i do toga 100% nije...
Ima ko kakvu ideju?
Eto, ako nekoga slučajno zanima,stvar je u antivirusnome. Konkretno AVG. Kod AVGa isključiti onaj Resident Shield i Link scanner a ako imate neki drugi AV onda ga probajte ugasiti pa onda uploadati.
Mirogamemasta
19-05-2010, 23:40
Pa ja ne vjerujem. Opet AVG. Hvala Wishmaster.
majstoro
27-05-2010, 08:54
Kako da izrežem jedan dio slike i da ga stavim u drugi?
Može li se to ikako u paintu
Treba mi za Annoying orange picture contest :D
Prva dva alata u paintu (ona zvjezda i pravokutnik na točkice) :D
Kako da izrežem jedan dio slike i da ga stavim u drugi?
Može li se to ikako u paintu
Treba mi za Annoying orange picture contest :D
Odabereš prvi ili drugi alat u paintu, zaokružiš ono što želiš i na što ciljaš, copy, kreiraš novu praznu sliku i paste.
Mirogamemasta
27-05-2010, 17:46
Jel zna netko kako se moze promjeniti ime na facebooku?
majstoro
27-05-2010, 19:02
hvala hvala
a za ovog iznad mene -
https://register.facebook.com/editaccount.php?ref=mb&drop&__a=46
Mirogamemasta
27-05-2010, 19:23
Hvala! Ja sam stalno gledao edit my profile... i neca pa nece... :D
evilclone
28-05-2010, 14:18
kako mogu overlockat intel q6600 (nemora biti legendarno povećanje na 3.0 ghz ili tako neš)?
Sickmanno1
29-05-2010, 12:44
U Biosu, najbolje. Na 3.0 neces vjerovatno morati ni voltazu dizati (ovisno o ploci i samom procesoru)
Uglavnom upisi samo u google Q6600 Overclock i procitaj neki od vodica...
Mirogamemasta
29-05-2010, 14:26
Da li za 3.0 port na maticnoj moram imati poseban 3.0 prikljucak?
Ako misliš na USB 3.0, naravno. :)
Mirogamemasta
29-05-2010, 17:25
Fuck. Znaci onda bas MORAM kupiti HAF X kuciste? Jer oni imaju posebne 3.0 portove. (ove plave).
sNQ-knaKwaU&feature=player_embedded
Malo mi je ono... :?
USB verzije 3.0 je na tržištu dostupan još od 2007. godine, i tada nisi bio zainteresiran za to, a sada u 2010. godini si žarko zainteresiran?
Za kojih 5-10 godina USB v3.0 je biti standard na svakom kućištu kao što je i sada USB 2.0 standard. Trenutno je 3.0 atrakcija i ne isplati ti se ići na to još, i da, imaš druga laka kućišta sa 3.0 portovima, inače ti portovi su na matičnoj, na kućištu ne trebaju ni postojati 3.0 ulazi...
Mirogamemasta
29-05-2010, 21:05
Naravno da nisam zainteresiran kad sam za 3.0 USB cuo tek prije pola godine. :D
Reko kad vec uzimam maticnu za DDR3 RAM , pa da ga onda osposobim i za 3.0 USB.
Znaci ovi vanjski konektori na kucistu ne igraju nikakvu ulogu u brzini prenosenja podataka? Mogu copit i starije kuciste i samo spojim na 3.0 port.
Bitno da ti matična ima 3.0 portove, a kućište može a i ne mora imati 3.0 portove. Naravno, ako ih ima, spojiti ćeš ih na matičnu i koristiti.
Ako kućište ima 2.0 portove, spoji ih na MBO na 2.0, a 3.0 ćeš imati na matičnoj. Tako ti je sve jedno hoćeš li USB 3.0 spojiti u kućište ili iza u matičnu.
Mirogamemasta
29-05-2010, 23:42
Dobro je...ne moram se brinuti. Hvala C. Ma sta bi ja bez tebe. :D
Ma sta bi ja bez tebe. :D
Isto što i samnom. :D
Razzarach
30-05-2010, 13:10
USB verzije 3.0 je na tržištu dostupan još od 2007. godine, i tada nisi bio zainteresiran za to, a sada u 2010. godini si žarko zainteresiran?
Za kojih 5-10 godina USB v3.0 je biti standard na svakom kućištu kao što je i sada USB 2.0 standard. Trenutno je 3.0 atrakcija i ne isplati ti se ići na to još, i da, imaš druga laka kućišta sa 3.0 portovima, inače ti portovi su na matičnoj, na kućištu ne trebaju ni postojati 3.0 ulazi...
Koja je razlika izmedju 3.0 i 2.0?
Mirogamemasta
30-05-2010, 13:33
Veca brzina prijenosa podataka.
# A low-speed rate of 1.5 Mbit/s (~183 KB/s) is defined by USB 1.0. It is very similar to "full-bandwidth" operation except each bit takes 8 times as long to transmit. It is intended primarily to save cost in low-bandwidth human interface devices (HID) such as keyboards, mice, and joysticks.
# The full-speed rate of 12 Mbit/s (~1.43 MB/s) is the basic USB data rate defined by USB 1.1. All USB hubs support full-bandwidth.
# A high-speed (USB 2.0) rate of 480 Mbit/s (~57 MB/s) was introduced in 2001. All hi-speed devices are capable of falling back to full-bandwidth operation if necessary; they are backward compatible. Connectors are identical.
# A SuperSpeed (USB 3.0) rate of 4.8 Gbit/s (~572 MB/s). The written USB 3.0 specification was released by Intel and partners in August 2008. The first USB 3 controller chips were sampled by NEC May 2009 [14]Sand products using the 3.0 specification are expected to arrive beginning in Q3 2009 and 2010.[15]SUSB 3.0 connectors are generally backwards compatible, but include new wiring and full duplex operation. There is some incompatibility with older connectors.
Imaš na Wikipediji sve detaljno pojašnjeno s tehničke strane.
Dreadlock
01-06-2010, 20:16
imam problema sa kompom.U zadnje vrijeme mi svako malo se dogodi freeze i komp mi je zblokira.zatim ga resetiram,nesto na njemu radim jendo sat vremena i opet ista prica.i uvijek se dogodi kad sam na internetu.pokusavam ctrl+alt+delete ali svejedno mi je zblokiran(mogu micat mis no ne otvara se task manager). znate li mozda u cemu je problem?
Ide ljeto...pregrijavanje? Prati temperature. Driveri. Loši kablovi. Etc.
Demon Hunter
01-06-2010, 20:59
Daj ljudi pomagajte.Poludicu od ovog Win 7 i kretenskih likova koji su napravili da mi igra na po ekrana(mislim rezolucija). Nemogu nista normalno igrat osim ako nije 1280/800.Doso mi gust igrat BFME2 a umjesto toga vidim minijaturne gobline.(a i onako su mali).
Ty.
cham3leon
01-06-2010, 21:14
Pa... namjesti veću rezoluciju u igri?
Razzarach
01-06-2010, 21:25
Daj ljudi pomagajte.Poludicu od ovog Win 7 i kretenskih likova koji su napravili da mi igra na po ekrana(mislim rezolucija). Nemogu nista normalno igrat osim ako nije 1280/800.Doso mi gust igrat BFME2 a umjesto toga vidim minijaturne gobline.(a i onako su mali).
Ty.
fullscreen?
Demon Hunter
02-06-2010, 00:47
Hmm neznam sad ali imam samo dve ponudjene rezolucije za BFME 2.
1024x768
800x600
cham3leon
02-06-2010, 10:21
Moraš imati negdje postavke za veću rezoluciju. Ili za gašenje Windowed moda. Ako ne u samoj igri onda ima valjda neki settings program od igre.
Pokušaj s CTRL/ALT + R-Shift.
Inače čovjek pita za problem koji stvara W7...on po defaultu ima da pokreće igre u full screenu, ali rezoluciji od monitora, znači ako je rezolucija monitora 1920×1080, a igra 640×480, slika igre će i dalje biti 640×480, ali unutar 1920×1080, pa će biti na sredini ekrana u omjeru 1:1 s pixelima, pa ćeš okolo imati prazan crni prostor. nVidia se bori protiv toga, ali čak ni njihovi programi ne mogu ništa protiv W7. Ako imaš ATI/AMD, navikni se, nema ti druge, a ako imaš od nVidia/Intel, onda imaš šanse da to riješiš.
Mirogamemasta
02-06-2010, 22:14
Chameleon daj print screen da vidim. Bas me zanima kako to izgleda.
Bome moram priznati da mi nista nije jasno. Zasto ne moze namjestiti rezu?
Bas planiram preci na Win7 i onda moram citati o ovakvim stvarima... :(
cham3leon
02-06-2010, 22:31
Print screen čega?
Mirogamemasta
02-06-2010, 22:47
Igre. Da vidim kako to izgleda.
cham3leon
02-06-2010, 22:57
Pa zavisi o igri. Ono što je isto da ti Windowed mora biti off, odnosno Fullscreen on, a Resolution je za rezoluciju. Ne kužim u čemu je problem.
Pa zavisi o igri. Ono što je isto da ti Windowed mora biti off, odnosno Fullscreen on, a Resolution je za rezoluciju. Ne kužim u čemu je problem.
Nije u tome problem. Pojasnio sam, već smo imali takvu temu. Windows 7 je tako napravljen, njemu je full screen igre 640×480 na rezoluciji 1280×1024 1:1 po pixelima. Ajde shvati. Evo ti jedan primjer, http://images.quickblogcast.com/4/8/9/3 ... roblem.jpg (http://images.quickblogcast.com/4/8/9/3/1/224160-213984/windows_7_full_screen_problem.jpg)S.
Nemoj sada da radim tutorial za to sranje zbog tebe. :-x
Mirogamemasta
02-06-2010, 23:49
:yuck: Nadam se da je ta igra jedna od rijetkih kojoj se reza ne moze namjestiti.
Sry Chameleon. Mislio sam da si ti postavio pitanje. Zamjenio sam te sa Demon hunterom.
cham3leon
03-06-2010, 09:10
Nije u tome problem. Pojasnio sam, već smo imali takvu temu. Windows 7 je tako napravljen, njemu je full screen igre 640×480 na rezoluciji 1280×1024 1:1 po pixelima. Ajde shvati. Evo ti jedan primjer, http://images.quickblogcast.com/4/8/9/3 ... roblem.jpg (http://images.quickblogcast.com/4/8/9/3/1/224160-213984/windows_7_full_screen_problem.jpg)S.
Nemoj sada da radim tutorial za to sranje zbog tebe. :-x
Dobro, oladi, vjerujem ti. Meni se to doduše nikad nije događalo kad sam igrao neke starije igre koje imaju nižu fullscreen rezu. Imam ATi karticu.
W7? Koji?
AMD i ATI nemaju te opcije, a Intel i nVidia nude i te opcije, međutim kako god podesiš, W7 forsira, tako da neke grafičke postavke ne reagiraju.
cham3leon
03-06-2010, 17:44
W7 Pro 64 bit verzija. Primjer igre je Arcanum.
Ti si onda prvi takav u svijetu.
Kolika ti je rezolucija ekrana/monitora, a kolika rezolucija je u igri? Nemoj sada reći da je rezolucija monitora 1024×768, a rezolucija igre 1024×768.
cham3leon
04-06-2010, 08:37
Ne, reza monitora je tada bila 1024x768, istina, ali reza igre nije išla više od 800x600.
jel postoji neki maksimum za ikone u taskbaru koliko ih moze stat dolje(jwindows 7) ja bi htio stavit vise od 10 al nemogu..jel postoji nacin kako?
Mirogamemasta
08-06-2010, 19:37
Aj da malo pitam....
Lijepo sam se ja danas prebacio na Iskon, dobio pismo da je veza uspostavljena i nabavio 20 m kabela. Sve to ustekam u modem i vidi cuda radi! :D
Zanima ma da li moram stari T-com modem njima vratiti ili on ostaje meni? ( Ugovor od 2 godine je istekao. )
Deadwalker
09-06-2010, 09:59
Moze neka preporuka za dobar servis za upload slika?
Ono, imagesforme vise ne radi, nego radi, xs.to je valjda hakiran, a imageshack mi je pretrom.
Sugestije?
možda vako nešto ?
http://tinypic.com/
Deadwalker
09-06-2010, 10:15
Posluzit ce :)
Ovako, sada imam problem s internetom. Nakon nekog vremena skidanja pomoću torrenta nemam više mogućnost spojiti se na internet. Znači ne mogu ništa na Mozilli, ne mogu uć u MSN, XFire također etc. Ali on i dalje nastavlja skidati :?
U čemu je problem? Trebam li nešto ugasiti?
možda unlimited upload bandwidth? pa se signal ne može probit pored torrenta?
previše peerova spojeno na tvoj torrent seed?
onak. daj još koji info
Evo slika:
http://img155.imageshack.us/img155/350/tor.png
A to za upload sam smanjio.
Also, ne skidam svih 32 GB, samo dio.
brijem da te jebe router.. možda port forwarding
Evo drug iz srbije mi javio informacije iz podzemlja! 8)
Pa eto rekoh da podelim sa ostalim drugovima ovde...da se ne zaraze...
Napravljen je novi Worm s kojim planiraju osvojiti svijet...
Code je pisan u #C programskom jeziku, "*.exe" ekstenzije, maskiran kao "*.JPG.jpg.exe" ekstenzije, nevezano za ime.
Odlučili su ga širiti preko mreža na kojima ima najviše online ljudi, a to su sve mreže IRC-a i FaceBook. Uvaljuje se kao slika s Bitmap ikonom.
Veličine je okruglo 64KB.
Osim što se širi kao i svaki worm, pokrenuti/zaraženi file postavlja kao backup i hidden, vezuje se za browser (blokira anti-viruse koji su opasni za njega), te za MSN (automatski zatvara iste milisekunde otvorene prozorčiće za chat; nemogućnost chatanja čitanja/pisanja poruka), te se vezuje za IRC.
Blokada sustava nakon više virusnog refreshanja (gašenje virusa na neko vrijeme, te ponovno pokretanje virusa i nastavak s radom). Ne puni memoriju i ne zauzima puno procesora, gotovo neprimjetan za računalne resurse.
Blokada je moguća opcijom CTRL+ALT+DEL(ETE), pri čemu je moguće da vam se procesi udvostruče (ako imate 100 aktivnih procesa, lako je moguće da će te ih imati 200).
Simptomi, ne možete raditi ništa na računalu, uvijek će vam selectati desktop, svake milisekunde radi refresh pomoću kojeg vam selecta desktop.
Bug, ako imate instaliran Skype (koji je zatvorenog koda; worm radi na principu širenja infekcije; Skype je potpuno zatvorenog koda u koji worm ne može ući i zaraziti), umjesto non-stop selectanja desktopa, stalno će vam biti selectan i aktivan Skype.
Trenutno ga niti jedan anti-virus ne može detektirati, s obzirom da je virus/worm novi.
Toliko od Underworld svijeta. :)
Ako netko naiđe na taj virus, neka ga stavi ovdje da ga mogu malo istražiti i napraviti bolju varijantu. :D
cham3leon
13-06-2010, 08:09
Negdje sam spomenuo da bih te zaposlio kao računalnog administratora. Još bih tome dodao " i sigurnosnog stručnjaka" :>
btw. već duže vrijeme se uopće ne bojim virusa. Format C: rješava sve, a podatke koji su mi eventualno važni izvučem koristeći bootabilni Linux CD. U biti, tako one slabije skrivene i izbrišem. Naletio sam na nekoliko onih RECYCLER autorun gamadi nedavno. Malo su evoluirali, čak nisam imao ni dopuštenje u Linuxu da ih izbrišem. Međutim konzola čini čuda <3
croat1gamer
13-06-2010, 08:19
Ako netko naiđe na taj virus, neka ga stavi ovdje da ga mogu malo istražiti i napraviti bolju varijantu. :D
Kako sam imao osjecaj da ces ovako nesto pitati? :)
[quote="C"maskiran kao "*.JPG.jpg.exe" ekstenzije, nevezano za ime.[/quote]
??
na koji točno način bi neki imageviewer mogao otvorit .exe fajl?
@cham3leon - Znam da si to rekao, he, he, thx. ^^
Ja se Recycle fajlova riješavam komandom attrib -r -s -a -h, i onda ti se recycle otkrije i prisilno ga obrišeš. Naravno, Windows napravi automatski novi skriveni po defaultu, ali on je onda prazan i u njemu nema ničega.
@croat1gamer - Pa to je po defaultu. :D
@Gwin - Ne može ga otvoriti. Većina ljudi nema show extenzije upaljeno pa .exe niti ne vide (znači vide samo *.JPG.jpg), a i oni koji to vide praktički ne vide jer ne može stati cijelo ime da bude vidljivo dok ne obilježiš taj file (npr. vidiš "*.JPG..."), a s obzirom da će ti .JPG.jpg upasti u oko, još kada imaš ikonu od bitmap slike koja je u biti defaultna ikona od Windows preview programa koji ti pokazuje slike, automatizirano ćeš dva puta klikati na to.
Većina lako nasjedne na to, nisu svi stručnjaci kao mi. :)
Edit: Evo još jedan moj virus, za sada ga nije niti jedan AV detektirao, pa ako ga možete samo skenirati svojim osobnim AV-om i reći mi jeli našao šta? Nemojte ga pokretati.
http://radius.server.drivehq.com/heart.exe
http://www.imagesforme.com/upload/d57eb840.jpg
još nisam naletio na nešta šta kaspersky nije ubio..
a ono gore nije virus maskiran. nego se puca ne nepismenost ljudi.. to nije maskiranje virusa..
Thx za test, i dalje ga detektira kao neku vrstu Trojan Downloadera, samo više nije AET, nego neki DWW, a meni ga na online scanovima ne detktira nikako. :S
Da, nepismenost ljudi, ali i to je neka vrsta maske...ona minimalna.
Ovako. Hoće li se neki e-mail koji se nalazi u junk e-mailu nakon nekog vremena sam izbrisati? Mogu li ikako vratiti izbrisani mail jer sam ga možda i sam slučajno deletao :(
Mirogamemasta
14-06-2010, 21:57
Imam molex adapter. Jel moram oba molexa staviti na napajanje da bi napajao 6- pin konektor od grafe?
(teoretsko pitanje ispod - posto su oba molexa zensko-zenski konektori i to nije moguce.)
Da li smijem staviti jedan molex na napajanje, a drugi na fanove?
cham3leon
15-06-2010, 17:34
Primijetio sam neku anomaliju u zadnje vrijeme, dešava se kod svih zahtjevnijih igara. Nakon nekog vremena igra krene u slideshow brzini i tako jedno 10 sekundi, i onda nastavi opet normalno. Posumnjao sam da se to CPU na momente pregrijava, jer šteka sve, ne samo grafika, cijela igra zastaje. Moguće je jer mi je ventić i heatsink na procesoru dosta prašnjav.
1. Mogu li sa sigurnošću zaključiti da se radi samo o pregrijavanju (ionako je počelo otprilike kad i ove epske vrućine)?
2. Da li bi mi se isplatilo mijenjati staru pastu na procesoru i koliko to znači? Jer znam da je skidanje slijepljenog heatsinka sa procesora osjetljiv postupak pa da ne riskiram oštećenje sasvim dobrog procesora bezveze.
1. Mislim da je do pregrijavanja northbridge-a, jer recimo kada se CPU pregrijava, grafika i zvuk mogu ići još malo, ako se VGA pregrijava onda isto tako, a ako se northbridge pregrijava, onda obično sve zašteka (zvuk, grafika, podaci, disk, etc.). Prati temperature, pa ćeš otkriti što je problem.
2. Nova termalna pasta? Ne bi bilo loše, jučer sam frendu stavljao novu kuler (sa starim mu se CPU pregrijavao do 100°C), kada sam tek stavio pastu u idleu je AMD Athlon X2 6000+ imao temperaturu od 52°C, nakon samo jednog sata u idelu je imao temperaturu od 47°C, i nakon noći (PC radi 24/7) ima temperaturu 42°C u idleu. Tako da je isplativo i puno znači. :)
Inače staru pastu na CPU-a ne trebaš skidati jer ju nova pasta popuni (popunjava mikrone, pa se stopi s njom i popuni ju), ali to tako kažu, iako ja to ne vjerujem. :)
Ako budeš skidao pastu s CPU-a skini samo sa glavnog čipa koji je u sredini, ovo okolo ne moraš ako gdje ima paste pod čipićima i sl. A i opet zavisi koji CPU imaš, recimo ovaj od frenda je potpuno ravan pa može i građevinar raditi oko njega.
cham3leon
15-06-2010, 21:46
Imam AMD Athlon X2 5200+ na AM2+ socketu, ako se ne varam. Meni je jedino bed što nikad nisam skidao ni stavljao kiler na CPU, pa da ne iščupam slijepljeni procesor.
Nije slijepljen. :)
Pa Boga ti nije to ljepilo.
cham3leon
16-06-2010, 12:17
Ma dobro, ali se hladnjak primi za procesor. Znam da sam jednom nadobudno pokušao skinuti heatsink, i nije se dao iako sam ga propisno otkvačio.
E ne znam onda, meni se nikada nije dogodilo da se zalijepi.
Da ti nisi ispresao superattack ljepilo umjesto termalne paste? :D
cham3leon
16-06-2010, 15:11
Nisam ga ja sastavljao, ali čujem da se često dogodi da se termalna pasta prilijepi za hladnjak. U prvi mah mi se činilo da sam možda zaboravio negdje odvidat nešto, ali siguran sam da je to sve. Samo sam otkvačio heatsink.
Još jednom pitam, kakav je rizik da iščupam procesor? I koji bi bio najbolji način za uklanjanje viška paste?
A čuj eventualno ima glupana koji ne odlijepe plastičnu foliju sa hladnjaka, možda se ona rastalila i zalijepila. Pokušaj držati CPU i maknuti hladnjak nekako. Možda je još negdje zakačen. Nemoguće je da se pasta tako zalijepi.
Mirogamemasta
16-06-2010, 22:08
Kako ne? Mislim da je netko na forumu imao problem sa time, pa je malo jace povukao i iskrivio si je one nozice od prockasa.
Meni je isto tako jace cooler sljepljen za proc. Sjecam se kad sam ja mjenjao pastu na procu, da sam se cudio sta ga drzi. Pogledao sam jos jednom oko coolera i vidim da sam sve odserafio. Onak WTF? I onda sam isao malo po malo. Povucem-pustim, povucem-pustim, povucem-pustim. Trebalo mi je par pokusaja dok ga ne odljepim.
Samo polako i pazi na maticnu da se ne savija previse, mora se cooler skinut.
Imam jos jednu ideju, mislim da je to C rekao meni prije jednom.
Da ukljucis komp i pokrenes neku igru, da ti se proc i pasta zagrije. Mozda bi onda bilo lakse skinuti?
Ili pustiš da se stvrdne ako je stara par godina. :)
Ako je friška, moguće da se zalijepi, ali mislim ono, pa ne mjenjaš valjda pastu svaki tjedan.
majstoro
21-06-2010, 19:25
Zna li neko pravika baseketball-a?
Naso sam na googleu ali nemogu nikako skontat
Upravo gledam na rtl-u film o tome :D
Na jednoj strani je jedan team, na drugoj drugi. Frend ti baca lopticu, ti ju lupiš, i neprijatelj ju treba uhvatiti, zatim pretrčati jedan krug igrališta, i onada se vidi tko je brži i bolji. :D
majstoro
22-06-2010, 12:39
nie takoo xD
evo pravila http://www.wikihow.com/Play-Baseketball
al nemogu skuzit
Ne kužiš, a veliš da nije tako. Da stvar bude bolja, izgledam li ti ja kao da to znam? :D
majstoro
22-06-2010, 12:50
Prilično
Mislio sam da ces dati dobar odgovor :D
Pa odgovor je bio dobar, svatko bi povjerovao jer ama baš nitko na ovom forumu nema pojma ništa o basketballu, ti si jedini koji najviše zna o tome. :D
OnT: Što kažete na hybridnu grafičku karticu s passivnim hladnjakom u ovom slučaju:
U idleu - 57°C [OK]
U full loadu - 91°C [OK]
U stand by načinu rada - 72°C [!]
Mislim...u stand by načinu rada se puno više grije nego kada ne radi ništa. Da ima aktivni hladnjak još bi i shvatio, jer se u stand by načinu rada ventilator ne vrti, ali passivni hladnjak koji hladi praktički 24/7 dok je živ, ne ide mi u glavu.
I recimo kada gledam iz stand by načina rada temperature...
...HDD 33°C, MBO 43°C, CPU 36°C...VGA 72°C!
Death By Sexy
22-06-2010, 17:23
(Otvorio sam već temu, ali sad već stvarno postaje nepodnošljivo.)
Od prije par dana s kompom mi se dešava nešto čudno: nakon nekog vremena komp se smrzne i čuje se čudan zvuk iz kućišta. Kad zvuk (koji traje sekundu-dvije) prestane, miš se odmrzne, a monitor zacrni na sekundu-dvije.
Zatim se slika vrati, opet radi normalno jedno vrijeme pa se sve ponovi. Nakon restarta opet radi normalno neko vrijeme onda opet sve iz početka...
Temperature kompa su normalne, nije virus, nisu kablovi...
Grafička je GForce 7600 GS, procesor Athlon 2800+ XP.
Pomoć. :{(
Sonic_Moronic
22-06-2010, 17:25
Zvuči kao nešto što se meni događalo, a sljedeći stupanj je bio Plavi Ekran Smrti. :{(
Gdje mogu naći titlove za najnovije filmove (2010)?
Recimo D.C.Sniper, Dark Moon Rising, Surviving Evil...
Mirogamemasta
25-06-2010, 00:23
http://www.allsubs.org/search-subtitle/ ... tles%20.@/ (http://www.allsubs.org/search-subtitle/Surviving%20Evil%20english%20subtitles%20.@/)
http://www.all4divx.com/download_subtit ... l.subtitle (http://www.all4divx.com/download_subtitle/4880139/Surviving%20Evil.subtitle)
Fakat si ga nasao filmove.... :rotfl: brijem da su filmovi dosli u kina prosli tjedan, a siguran sam da ja nisam uopce pomogao. :D
Meni najdrazi sajt za skidanje eng. subtitlova je: http://subscene.comS
Ima hrpu subtitlova i sigurno se moze naci neki subtitle da je lijepo sinkroniziran sa filmom.
Ali za novije filmove izgleda da treba proci ipak par tjedana/mjeseci.
Enivej, htio sam pitati da li da enable-am AHCI mode i sta bi moglo poci po zlu ako to napravim?
Vidiš ti koji si mi prijevod našao?
-"Arabic."
:rotfl:
THX na trudu, ali nema ama baš nigdje prijevoda za ove filmove, neki filmovi su izašli prije par dana, nemaju ni svoje izvorne titlove. XD
Odgledao sam filmove, ali prije snimanja na CD/DVD volim da ima prijevod, jer većina ljudi hoće prijevod...
Mirogamemasta
25-06-2010, 09:17
Na allsubs su na engleskom.
neki filmovi su izašli prije par dana, nemaju ni svoje izvorne titlove. XD
:rotfl: Vidis da treba cekati jos malo. Jednostavno nema subtitlova.
Arabic sam ti stavio tek toliko da imas bar nekakve subtitlove. :P
majstoro
29-06-2010, 20:21
Pozz
imam pitanje u vezi brojeva telefona :D
dakle evo primjera americkog broja
1-315-333-1234
i sad da li je ovo jedan na pocetku pozivni broj ili bi moro dodat jedan(pozivni broj za usa :D )
dakle vako:
00113153331234
ili
0013153331234
e da,ovaj primjer sto sam dao,da li bi to bio mobitel ili fiksni?:D
mislim da ovo drugo, jer mi ga skype pljugin za firefox odma označi ko američki broj :D
cham3leon
05-07-2010, 15:22
http://i48.tinypic.com/nec761.png
Vidi ih. Kako da ih se efektivno riješim? AV očito ne zna za njih, a gasit jednog po jednog je mukotrpno. I mogu li bit opasni?
Misliš na svchost.exe?
Negdje sam pročitao da ako se nalaze u System32 folderu da nisu opasni, ja ih imam oko 15-ak.
Neznam kolko je ta informacija točna, moji se nalaze u S32 folderu i ne smetaju mi.
cham3leon
05-07-2010, 16:00
Treba mi samo neki način da saznam koji su pravi, a koji virusi i način da ih sigurno uklonim. Gdje bi trebao biti pravi svchost.exe? U system32? (Odnosno, ja imam 64 bitne ali nema veze)
link (http://www.neuber.com/taskmanager/process/svchost.exe.html)
Evo ovdje sve piše.
Note: The svchost.exe file is located in the folder C:\Windows\System32. In other cases, svchost.exe is a virus, spyware, trojan or worm!
Kako provjeriti da li su u system32 folderu=task manager> view> select columns> image path name
cham3leon
05-07-2010, 16:39
Za sve mi piše da su u system32 :( Svi u potpuno istom folderu.
Pa virus ti se integrira u svchost.exe u system32 folderu. Možeš ga jednostavno zamjeniti s onim orginalnim.
cham3leon
05-07-2010, 17:08
Otkud mi originalni svchost.exe?
TeraBajt
05-07-2010, 17:13
ja ih imam 8
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.