Pogledaj cijelu verziju : [Ordinacija]
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
croat1gamer
05-07-2010, 19:18
10 heer.
Otkud mi originalni svchost.exe?
Sa zdravog PC-a, sa neta downloadaš, etc., nabavi se to već. :)
cham3leon
08-07-2010, 16:40
Ima li kakve razlike između termalne paste koja košta 20 i 50 kuna? Je li skuplje i bolje?
Razzarach
08-07-2010, 17:51
da... unekim slučajevima... ovisi i o količini paste...
Razzarach
08-07-2010, 17:52
da... unekim slučajevima... ovisi i o količini paste...
pucaj mx2 malu... nije ni pre skupa ali ako ti treba puno paste imas i veliku...
cham3leon
08-07-2010, 18:18
Vidio sam Arctic Silver, to bi trebalo biti nešto dobro. Ne znam koliko Mx-2 košta, ali u Linksu ima Mx-3 ali je 75 kuna...
Ima li kakve razlike između termalne paste koja košta 20 i 50 kuna? Je li skuplje i bolje?
Imaš dvije vrste pasti. Sivu i bijelu. Ne znam kako bi se to stručno zvalo.
Osim toga imaš pakiranja ona mala koja sadrže 1/5 paste, koštaju negdje oko 5 KN, i oni su dovoljni za podmazati samo jedan procesor.
A razlika između sive i bijele paste ti je što je bijela kvalitetnija i bolja, a siva ima malo metala u sebi i samim time 0,0000...0001% provodljivodi struju. Razlike u cijenu su, recimo ako ista količina pakiranja sive košta 20 KN, bijela može koštati i do 140+ KN.
Naravno da je bijela/skuplja bolja, ali koliko znam većina nas smrtnika koristimo onu najjeftiniju sivu od 5-25 KN.
Ja zadnju koju sam uzeo, mogu s njom podmazati 5+ procesora, siva, 15 KN. :)
Podmazao sam 3 procesora, i imam je još pola, možeš podmazati još 2-3 procesora, mogu ti ju dati besplatno, ne znam kada ću opet podmazati bilo šta, pa da mi ne stoji za badava. Ako ti treba, reci, meni ne treba, možemo se naći na željezničkoj da ti to dam. ;) Mislim da je od coolmastera. :D
Mirogamemasta
08-07-2010, 20:52
Kad vec pricamo o pasti da ja onda pitam nes. Meni je ostalo nesto Arctic Silver paste jos od prije dvije godine.
Jel mogu to koristiti jos uvijek? Cuvana je na sobnoj temperaturi na tamnom mjestu. :D
Čuvati na mračnom i hladnom mjestu. :)
Možeš. Ako se nije osušila ili nešto tome slično. :)
Koliko se čovjek može naigrati na Routeru Airlive WN-200R?
Razzarach
08-07-2010, 22:27
Imaš dvije vrste pasti. Sivu i bijelu. Ne znam kako bi se to stručno zvalo.
Osim toga imaš pakiranja ona mala koja sadrže 1/5 paste, koštaju negdje oko 5 KN, i oni su dovoljni za podmazati samo jedan procesor.
A razlika između sive i bijele paste ti je što je bijela kvalitetnija i bolja, a siva ima malo metala u sebi i samim time 0,0000...0001% provodljivodi struju. Razlike u cijenu su, recimo ako ista količina pakiranja sive košta 20 KN, bijela može koštati i do 140+ KN.
Naravno da je bijela/skuplja bolja, ali koliko znam većina nas smrtnika koristimo onu najjeftiniju sivu od 5-25 KN.
Ja zadnju koju sam uzeo, mogu s njom podmazati 5+ procesora, siva, 15 KN. :)
Podmazao sam 3 procesora, i imam je još pola, možeš podmazati još 2-3 procesora, mogu ti ju dati besplatno, ne znam kada ću opet podmazati bilo šta, pa da mi ne stoji za badava. Ako ti treba, reci, meni ne treba, možemo se naći na željezničkoj da ti to dam. ;) Mislim da je od coolmastera. :D
zalman je bijele boje i kosta 8kn xD
Vjerojatno ima umjetno bijelo bojilo. XD
BTW Iz vana je svaki bijel. :rotfl:
Wishmaster
14-07-2010, 11:17
Jedno brzinsko:
(nije problem kod mene, )
Znači, komp se pali, prikazuje se Windows logo i nakon toga više nema slike ali strelica od miša je vidljiva i radi.
Monitor nije problem jer je testirano s drugim monitorom i ista stvar je.
Softver ili hardver?
Sve je ispravno. Zasigurno se explorer.exe nije pokrenuo.
Pokušaj CTRL+ALT+DEL(ETE), pa pokrenuti explorer.exe fajl iz Windows foldera. Nakon toga bi trebale doći desktop itemi, alatna traka, start, itd., sve normalno. I onda ne zaboravi staviti explorer.exe u startup (iako to ne bi trebalo u principu).
Ukoliko explorer.exe ne radi, znači da ga je virus sredio.
croat1gamer
14-07-2010, 11:54
Ili se pri startu pokrene toliko procesa da ti zaguse pokretanje explorer.exe fajla, barem je meni tako.
Treba neko vrijeme da se pokrene 60-70 procesa, mozda mozes ubrzati da odma pri loginu odes u task manager, processes, force closeas explorer.exe i onda ga opet pokrenes (odes u applications, new task, upi ses 'explorer.exe' i ok).
Onak, imas sanse 50-50 da ces ubrzati ili usporiti to paljenje, sve je u tajmingu. :)
cham3leon
14-07-2010, 14:24
Da mu ne radi explorer.exe, prikazala bi mu se bar pozadina desktopa, koliko sam ja skužio radi se o crnom ekranu sa kursorom miša.
Wishmaster
14-07-2010, 16:54
Da mu ne radi explorer.exe, prikazala bi mu se bar pozadina desktopa, koliko sam ja skužio radi se o crnom ekranu sa kursorom miša.
E, to.
Sad sam bil probal složiti ali ništa od toga.
Znači, normalno se boota, ali kad dođe u windowse jednostavno je potpuno crno, bez alatne trake, bez ikona, bez ičega osim strelice miša.
Probal Ctrl+Alt+Del al se ne pojavljuje ništa, ali s mišom nađem rubove prozora (strelica se mijenja).
Probal sam System restore i onda normalno se podigne i ima slike ali nakon 10 sekundi jednostavno slika nestane i ostaje samo miš. (uspel sam pogledati i pod procesima ima explorer.exe)
Našel na nekom drugom forumu da se iz regystrija iz određene mape makne explorer.exe ali u toj mapi explorer.exe ne postoji tak da i to pada u vodu...
Ima još koja ideja ili preostaje meni jako drago formatiranje :D
To ti je vjerojatno trojanac sve smočio. :)
Diži Windowse na novo, najlakše.
majstoro
14-07-2010, 22:05
Odjednom mi se povecao font na IE-u,bio normala dok nisam ga ponovo upalio i odjednom crni veliki font :D
Zna neko rijesenje?
CTRL + Scroll ili nešto tome slično?
majstoro
15-07-2010, 09:44
Hvala :D
Jaster111
16-07-2010, 08:00
Ne radi mi dvd čitač ZUNOTWSZCTIV85IVSSCSISi GA-MA770-UD3.
Jednostavno kad odem na "My Computer" on mi pokaže samo moja dva hard diska a dvd čitače ne.
Kad sam otišo na "Control Panel" pored čitača mi piše onaj žuti trokut i kaže "needs troubleshooting".
Sad ja stisnem i to i on me pita želim li instalirati nove drivere ja kažem da hoću a on kaže da nije uspjela instalacija.
HELP PLEASE!!!
Jesi li ih dobro spojio? Jesu li radili i od jednom prestali, ili si ih spojio, pa ne rade, etc.?
Jaster111
16-07-2010, 13:48
Ma sve je dobro radilo, ali odjednom mi je na my computeru pokazivao samo moja 2 hard diska.
Imam Windows 7 Proffesional star 4 mj.
Jesi probao mozda ubaciti wondows cd ili neki boot cd(memtest recimo). Ako ne uspije bootat s cd-a onda nije do windowsa ili drivera.
seahawk37
18-07-2010, 17:39
Imam problem sa Adobe Flash Playerom. Ocu pokrenut jednu igru preko playera, ali stalno se crasha. U pitanju je manager preko neta o kojem vec ima tema (football identity) no to je sad manje vazno.
Probao sam sa starijim verzijama, debug verzijama, no nista ne pomaze.
Any solution?
Misliš pokrenuti igru u Flash Playeru preko Browera za internet?
seahawk37
18-07-2010, 19:23
Yep
seahawk37
19-07-2010, 10:30
bump
seahawk37
19-07-2010, 18:13
Probao sam sa Mozillom, Chrome-om i IE-om, uvijek isto
seahawk37
19-07-2010, 23:28
nvm proradilo
imhotepbk
25-07-2010, 08:10
nvm proradilo
jesi bar saznao kakoS? :D ali svejedno :thumbs2: - radi.
cham3leon
25-07-2010, 22:30
Imam nekakav Apacer flash usb stick od 8 giga koji me neko vrijeme živcira. Komp mi ga ponekad ne prepoznaje, izbacuje ga, općenito je muka s njime raditi. Mislim da ne bi smio imati ništa maliciozno na sebi, je li moguće da bude fizički defektan ili sigurno ima nekog crvića ili virusića na sebi? Ili je moguće da je kod mene nešto defektno na kompu?
Moguće je sve to. :)
Preporučujem ti da pokreneš moj EnGuardian programčić nakon što formatiraš neki USB Stick, tako da na njega ne mogu doći virusi, bar ne oni s autorunom kakvih je najviše, a uz to ti otkriva sve fajlove (pa možeš uočiti neki čudni).
Što se tiče tehničke ispravnosti, isto moguće, možda krepaje, pa nekada se može pokrenuti, a nekada ne.
A što se tiče spajanja s tvojim PC-em isto moguće, osim tehničkih kvarova, unutar Windowsa, preporučio bi ti da ga spojiš i uninstalliraš njegove drivere, pa ga onda opet spoji po drugi put, pa će ti on na novo instalirati drivere, ako je možda do njih.
Wishmaster
26-07-2010, 13:00
http://img248.imageshack.us/img248/6862/clipboard02to.jpg
Kak da se riješim ovih čudnih simbola/znakova/slova?
Jel se to možda može podesiti tam u onim postavkama u Control Panelu (Regional and languages options..) da mi umjesto ovih čudnih slova bude normalno prikazano?
Mala napomena: Radim si backup nekih CD-a pa ih rippam u .flac, a ovaj program odma kad stavim CD pronalazi podatke o istom na netu...
To ti je do programa. Takvog si ga instalirao. Možeš pokušati postaviti u CP English i sl., pa ga instalirati, trebao bi detektirati normalno sve i instalirati English jezik, tj. font.
Wishmaster
26-07-2010, 23:07
Malo sam bil googlal i izgleda da je originalni tekst pisan ćirilicom pa je ovo posljedica pretvaranja u Unicode..
Imstaliraj cijeli paket u CP, ima kojih 340 MB-a, i onda ćeš moći to vidjeti. :)
cham3leon
31-07-2010, 09:11
Trenutno sam u Puntu i jedva sam nekako ulovio tračak signala Puntarskog besplatnog WiFi hotspota od kojeg sam udaljen cca 200tinjak metara. I to stojećki sa laptopom na prozoru na prvom katu ko idiot. Postoje li slučajno kakve dodatne WiFi antene s kojima bih mogao loviti taj signal samo malo bolje, pa da se uštekaju u USB ili nekamo? Vjerojatno ne, ali moram pitat...
imhotepbk
31-07-2010, 09:53
Trenutno sam u Puntu i jedva sam nekako ulovio tračak signala Puntarskog besplatnog WiFi hotspota od kojeg sam udaljen cca 200tinjak metara. I to stojećki sa laptopom na prozoru na prvom katu ko idiot. Postoje li slučajno kakve dodatne WiFi antene s kojima bih mogao loviti taj signal samo malo bolje, pa da se uštekaju u USB ili nekamo? Vjerojatno ne, ali moram pitat...
ako NESpitaj tamo ako ima balon na topli zrakSza iznajmit, moras se snac nekako ... :thumbs2: :wink:
cham3leon
31-07-2010, 10:02
Prozor na katu mi se ipak čini zgodnijim rješenjem od balona na topli zrak, hvala.
Ima li kakvih suvislih odgovora?
imhotepbk
07-08-2010, 22:49
Prozor na katu mi se ipak čini zgodnijim rješenjem od balona na topli zrak, hvala.
Ima li kakvih suvislih odgovora?
ocito nitko nije imao - nadam se da si ipak rijesio to uspjesno ... :)
a kad sam vec tu - znam da sam imao negdje od fontovaSu biti grbove nogometnih nacionalnih saveza, samo sto ih nikako nac sada :o pa ako tko slucajno ima spoznaja o prebivalistu doticnih :D bio bih zahvalan za dojavu... :pray:
(imam one iz Premiership-a npr, ali ovih nigdje...) :hangin:
Jutros upalim racunalo kad me doceka poruke IEPTY is compressed, press ctrl+alt+del to restart, normalno od restarta nikakve koristi, ima li ko kakvu ideju kako da rijesim to?
Wishmaster
08-08-2010, 12:42
Probaj cantenu složiti.
Imaš onih Inox tzv. horn ili pak jednostavno napravi od posude za kapučino.
cham3leon
08-08-2010, 13:24
Urbana legenda kaže da su kutije Pringlesa izvanredne antene, ali kamo jednu takvu antenu uštekat na laptop?
Mirogamemasta
09-08-2010, 11:31
Doktore pomagaj!
Windowsi mi se ne zele dici normalno. Kad se pojavi logo maticne onda stane i moram restartati komp i tek onda se normalno upali.I tako svaki put kad ime paliti kompjuter.
To mi se nije desavalo sve dok nisam flashao bios. Zbog toga pretpostavljam da je do biosa. Kako da ga vratim na prijasnju verziju?
Ako zelim uninstalirati novu verziju izbaci mi error.
Sve što flashas uvijek moras flashati dva puta za redom. Prvi put se napuni njegova memorija koju koristi, a drugi puta se napuni sigurnosni čip koji služi u slučaju da se nešto poremeti u čipu koji se koristi.
Evo šta si ti napravio:
Bilo je:
Čip koji se koristi: Stari BIOS
Sigurnosni čip: Stari BIOS
Nakon što si flashao, došlo je do ovoga:
Čip koji se koristi: Novi BIOS
Sigurnosni čip: Stari BIOS
Prilikom paljenja BIOS-a, sigurnosni čip detektira da čip koji se koristi nije ispravan, da ima loš BIOS, jer sigurnosni čip vodi o tome računa, te ga pokušava popraviti, prilikom čega može doći do raznih problema, jedan od tih problema je taj kojeg ti imaš.
Znači, kada prvi puta flashas, onda flashas čip ili ti ga memoriju koja se koristi, a kada flashas drugi put, onda flashas sigurnosni čip. Znači, nakon dva puta što flashas biti će ti ovako:
Čip koji se koristi: Novi BIOS
Sigurnosni čip: Novi BIOS
Ovo "Novi/Stari BIOS" možeš zamjeniti s npr. verzijom tvog BIOS-a, da je stari verzija 1.0, a novi 2.0, sve jedno, samo da shvatiš u čemu je problem. Znači flashaj ga dva puta uvijek.
Inače znači problem je kada sigurnosni čip kojemu je ispravni BIOS samo verzija 1.0 i točno taj i takav BIOS detektira memoriju koja koristi BIOS 2.0, i to ti je za njega čisti error prilikom čega on pokušava popraviti BIOS u onaj ispravni, a za sigurnosni čip jedini ispravni BIOS je onaj koji on ima u sebi, a to je stari BIOS ili ti ga iz primjera BIOS verzije 1.0.
Nadam se da si shvatio.
cham3leon
09-08-2010, 14:16
Ovo mi je zadnja prilika da posjetim forum prije nego odem tamo gdje internetova nema ni za lijek.
Dok se ne vratim, želio bih da mi pomognete da spojim laptop sa PC-jem preko Speedtouch rutera tako da mogu prenositi podatke. Kako da ih spojim? Na sučelju od rutera sam namjestio wireless i spojio laptop tako da i ruter vidi da je spojen, i sa lapyja se može uredno na net i tako. Kako da ga sada dodam da budu u lokalnoj mreži?
Jednome stavi X.X.X.46, a drugome X.X.X.47 (+1), i na jednom od PC-eva uključi share i možeš odmah postaviti neki folder na share. Ne znam.
Mirogamemasta
10-08-2010, 09:28
Sve što flashas uvijek moras flashati dva puta za redom. Prvi put se napuni njegova memorija koju koristi, a drugi puta se napuni sigurnosni čip koji služi u slučaju da se nešto poremeti u čipu koji se koristi.
/CUT
Instalirao sam jednu verziju biosa. (nisam sbio siguran da li je ista.) Kad sam je pokusavao instalirati drugi put onda mi je javljalo da je bios vec instaliran i da imam samo 3 opcije.
modify, repair ili uninstal.
Na kraju sam odlucio uninstalirati bios. (ovaj put mi je uspjelo.)
Time sam najvjerojatnije vratio bios na 1.0 verziju.
Mislim da je problem rijesen. Vidjet cu jos kad dodem sa posla. Onda cu moci sa sigurnoscu reci, jer mislim da treba biti dulje ugasen.
Onda ce se najbolje vidjeti da li ce startati iz prve ili ne.
Hvala C! Pravi doktor za kompove, nema sta! :pray:
Da, sigurnosni čip je imao onu staru verziju i automatski je flashao memoriju. :)
Nema na čemu.
BTW Ima li netko Premium na Hotfile (http://hotfile.com/)-u, da mi ga posudi, ako ga ne koristi (mogu ga koristiti onda kada ga taj netko ne koristi), trebam skinuti sa Hotfile (http://hotfile.com/)-a od prilike 260 GB-a podataka, ako budem skidao sa free neću nikada skinuti (trebati će mi cijela godina). Please.
Mirogamemasta
11-08-2010, 08:18
Nazalost jos uvijek nista... :(
Prije nego flasham opet, da onda potvrdim samo.
Da li je ovaj bios na dnu (first release) zapravo 1.0 ?
http://us.test.giga-byte.com/Support/Mo ... #anchor_os (http://us.test.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=3275&ver=#anchor_os)
Zavisi koji si dobio s svojom matičnom.
Uzmi tu verziju koju imaš, pa ga flashaj. Verzija ti piše kada pokrećeš PC, kada se učitava BIOS.
Mirogamemasta
11-08-2010, 10:10
Probao sam taj first release i onda mi kaze da ne podrzava 64 bitne winse iako sam u trazilici lijepo upisao "Gigabyte 790XTA-UD4 bios 64 bit".
Enivej, uzeo sam CD koji sam dobio uz maticnu i instalirao sam sad bios 2.06. Kad ga pokusam pokrenuti drugi put izbaci mi opcije: modify, repair, remove.
Da li da uzmem modify ili repair?
Pokušaj s oboje.
Inače, najpametnije ti je BIOS flashati preko disketne jedinice pod samim BIOS-om, a ne iz Windowsa. :)
Mirogamemasta
11-08-2010, 11:41
Odabrao sam modify i nakon toga repair. Odoh na posao pa cu vidjeti sta sam napravio kad dodem. A komp mora dulje ostati iskljucen, jer sam jednom odmah nakon instaliranja biosa iskljucio i ukljucio komp i onda mi se iz prve startao pa sam mislio da sam rijesio problem.
Pokušaj očistiti CMOS i resetirati BIOS, pa onda repair/modify, ili tako nešto. U glavnom pokušaj ga flashati preko diskete unutar BIOS-a, a ne pod Windowsima, jer flashanje BIOS-a pod Windowsima je u većini slučajeva faild, osim flashanja diskova, optičkih uređaja i sl.
Mirogamemasta
11-08-2010, 23:16
Dodem danas doma i imam sta vidjeti... komp upaljen. :-x
Buraz mi je upalio komp, pitao sam ga da li se upalio iz prve i kaze da je.
A nista, budem sutra u jutro vidio. Onda cu biti 100 % siguran jesam li uspio taj bios rijesiti ili ne.
cham3leon
13-08-2010, 10:24
Jednome stavi X.X.X.46, a drugome X.X.X.47 (+1), i na jednom od PC-eva uključi share i možeš odmah postaviti neki folder na share. Ne znam.
Pokušao sam s opcijama shareanja, ali moram namjestit na svakom računalu da je vidljivo drugima preko LAN-a, ne? E pa to nisam uspio na laptopu jer mi stalno baca poruku da nisam izabrao privatnu mrežu ili nešto. Nisam se stigao previše zajebavat s tim.
I btw, šta mora bit +1 zadnji broj u IP adresi? Meni je nešto kao X.X.X.1 i X.X.X.6.
Evo još jedno od mojih silly pitanja :D
Kako da ugasim/upalim WLAN?
Pokušao sam s opcijama shareanja, ali moram namjestit na svakom računalu da je vidljivo drugima preko LAN-a, ne? E pa to nisam uspio na laptopu jer mi stalno baca poruku da nisam izabrao privatnu mrežu ili nešto. Nisam se stigao previše zajebavat s tim.
I btw, šta mora bit +1 zadnji broj u IP adresi? Meni je nešto kao X.X.X.1 i X.X.X.6.
Ne mora biti nužno +1, samo da su u isto rangu. Obično se stavlja +1. :)
Kod Viste i W7 je to lako, kod XP-a se ne sjećam gdje su ta podešenja baš sva.
Evo još jedno od mojih silly pitanja :D
Kako da ugasim/upalim WLAN?
Odeš tamo gdje su ti aplikacije za spajanje na mreže, konekcije i sl., među njima imaš i od svog WLAN-a, desni klik na njega Enable/Disable prva opcija. :)
Mirogamemasta
13-08-2010, 21:40
Pokušaj očistiti CMOS i resetirati BIOS, pa onda repair/modify, ili tako nešto. U glavnom pokušaj ga flashati preko diskete unutar BIOS-a, a ne pod Windowsima, jer flashanje BIOS-a pod Windowsima je u većini slučajeva faild, osim flashanja diskova, optičkih uređaja i sl.
Diskete? Jel ti to mislis na floppy :?... nemam ti ja to vise... :D
Probat cu onda ocistiti CMOS i resetirati BIOS, pa onda modificirati. Nista drugo mi ne preostaje....
C ,zahvaljujem :)
Opet mi se neko sranje događa. Već mi dvaput večeras izbacuje blue screen i veli: "page fault in a nonpage area"
Kada mi je bilo prvi put, odmah sam skenirao NOD-om i samo je 2 našao što je i popravio.
Drugi put kad sam išao upalit komp počeo je ko lud radit *beep* zvukove, a inače kada palim samo mi jednom beepne :D
Hope you understand :)
Zavisi kako biipće, svaki taj bip nešto znači, pronađi na netu tablicu značenja bipova, on ti signalizira točno s kojom komponentom nešto nije u redu.
Kada ti se pokrene nakon BSOD-a, i ako ti izbaci Error "256_1", znači da je taj BSOD bio zbog Windowsa, vjerojatno zbog RAM memorije, meni se na stolnom to zna događati onako bez veze već 8 godina, nema šta nisam mjenjao na njemu, i na kraju sam skužio da je to do Windowsa neki bug.
Yep, taj error koji si naveo mi izbaci. Što se tiče ovog beepanja nisam siguran jeli beepnuo 7,8,9 ili 10 puta, prebrojat ću kada mi se idući put dogodi :D
I zaboravio sam reći da mi je nakon prvog blue screena Windows sam sebe prebacio sa hrv na eng :?
Ae brzo blic pitanje!
Veliki paket težak 2 kg iz Zagreba u Rijeku...koliko bi došla poštarina ako se šalje pouzećem?
20,28 HRK
btw: http://www.posta.hr/main.aspx?id=194
Demon Hunter
29-08-2010, 02:01
E ljudi jedno pitanjce.Zasto kad snimam preko Frapsa wow,zauzima mi puno prostora jedan video od 14 minuta mi zauzima 3,00 gb ?help.prvi put koristim fraps.
THX Kalu, to sam trebao, poštarina bi me po izračunu došla 60 KN. ^^
@Podesi codec s kojim ćeš rendirati snimanje videa, vjerojatno ti je podešeno na uncompressed ili tako neki...
E ljudi jedno pitanjce.Zasto kad snimam preko Frapsa wow,zauzima mi puno prostora jedan video od 14 minuta mi zauzima 3,00 gb ?help.prvi put koristim fraps.
Nisam siguran jel se to opće može promijenit, al štanca uncompressed .avi radi kvalitete tak da imaš neku podlogu za daljnju obradu.
To ti je normalno za FRAPS, tako da oslobodi puno prostora na disku i piči! :D
Ako ju ne planira editirati i obrađivati bolje neka odmah podesi neki kompresor koji će ga zadovoljiti s omjerom kvalitete i veličine videa u MB. :)
Demon Hunter
29-08-2010, 16:53
Hvala.
Net po defaultu mi je ovakav:
http://www.speedtest.net/result/909603598.png
Sve do danas, kada je ovakav, na istom tom serveru:
http://www.speedtest.net/result/933577590.png
Sada mene zanima, jeli to do ISP-a trenutno ili do mene? Također na nekim serverima mi ovakav fascinantan prizor bude za test uploada:
http://www.speedtest.net/result/933574762.png
Ping na tom serveru na 3500mi je samo 200:
http://www.pingtest.net/result/23127093.png
Inače ping mi je za balkan cca 40, za u krugu od 1000mi mi je ping max. 150, obično ne ide preko 150, default je 120ms, osim sada kada je 200ms.
Neka mi za sada netko pojasni ovaj upload speed, nemoguće je da je 0,0000000001 kbps. XD
Edit: Hmm, možda sam ga malo preforsirao. Preko Firefoxa sam skinuo u 20 dana 150 GB-a, i preko torrenta 115 GB-a, od uploada sve ukupno 50 GB-a. To je od prilike promet od 300+ GB-a. XD
Edit 2: Sada je score još bolji:
http://www.speedtest.net/result/933649713.png
Sa 4 MBPS na 0,5 MBPS.
Danas od 1 sat je tako, i ne nisi samo ti, svi koji su na Tscumu, pardon comu
Fora, ja nisam na tscumu.
Tsumetai Ryujin
01-09-2010, 13:29
Trebam vasu pomoc :\
Jebeni komp mi se ne zeli upalit... kad stisnem gumb za paljenje, svi ventilatori pocnu radit, ali se sekundu poslije svi ugase. Jednostavno se nece komp upalit. Probal sam istekat sve ventilatore sa kucista i optiku, ali nist ne pomaze...
i jos jedna stvar, kad ga probam upalit, on se ugasi, ali onda nakon deset sekundi se opet proba upalit, sam. Onda ga ugasit napajanje da se nebi tak stalno palio i gasio sekundu poslije...
Jel ima netko kakvu ideju sto bi mogao biti problem? Ili sto da radim uopce???
Provjeri kablove, matičnu i napajanje. :)
Tsumetai Ryujin
01-09-2010, 14:44
Ne kuzim sto bih trebal gledati, svi kablovi su spojeni i izgledaju cist normalno, na maticnoj ne vidim nista skureno a i sa napajanjem mi sve izgleda normalno.
EDIT: nvm, proradil je... fala sve jedno :D
Wishmaster
03-09-2010, 16:16
Na mobitelu mi se neki dan dogodilo nekaj odista čudno:
Znači, s memorijske kartice na koju mi se spremaju sve slike mi je nestala većina poslikanih slika.
Bilo ih je oko 500 kom. a sad ih je odjednom oko 200.
Radi se o slikama koje su slikane zadnje s tim da ima nekoliko komada (random) koje su 'preživjele' misteriozno nestajanje.
Imam razloga vjerovati da nisu obrisane pošto mi pod ukupnim zauzećem prostora piše cca 200MB, ali sam folder od slika pokazuje nešto ispod 100MB.
Kaj da radim da ih vratim?
Probal sam sa s recovery programom prek kompa potražiti ali ništa ne nalazi.
Kartica je mislim da micro SD a mobitel je NOKIA 5130 XpressMusic.
Pomagajte ako znate!
Ako su sudeći po kapacitetu memorije još uvijek na kartici, pokušaj u CMD-u upisati ovo:
ATTRIB X:\*.* -R -A -S -H /S /D
Gdje je "X:" obilježje particije te kartice, npr. "E:".
Nakon što to napraviš na kartici, otvori ju kao folder u exploreru i vidi imaš li koje foldere poput FIND.000, FIND.001, FIND99999, itd.
Takođeš, probaj checkirati karticu. Desni klik na nju, properties, tools, check now, podesi da ju repaira.
Da čujem, znate li što je ovo i kako mogu to iskoristiti:
Prva stvar:
Odozgo:
http://radius.server.drivehq.com/temp/Image026.jpg
Odozdo:
http://radius.server.drivehq.com/temp/Image027.jpg
Druga stvar, HDD:
Odozgo:
http://radius.server.drivehq.com/temp/Image028.jpg
Odozdo:
http://radius.server.drivehq.com/temp/Image029.jpg
Zna li netko kako da blokiram kanale na MaxTV-u?
Nazoveš agente i pitaš ih. :)
Delirium
03-09-2010, 18:56
iskreno, heh ovo mi izgleda ko HDD koji sam bio izvuko iz svoje 386-ice, sjecam se da je i onda imala HDD nekih cudnih dimenzija, potrazit cu pa da verifyam lols
imam probleme s monitorom. Na nekim igrama (L4Dead 1&2, Starcraft 2, Mafia 2) kad ih pokrenem samo mi se pojavi crna slika s obavjest frekvency out if range, try other resolution. Pokušao sam sve moguče kombinacije rezolucija i frekvencija al nejde pa nejde.Imam prastari Prowiev CRT 17" monitor.
Se to može kak riješiti ili treba novi monitor?
HZ podesi u grafičkim postavkama za monitor, stavi na 50 ili 60 HZ, također aku u igrama postoje ta podešenja, isto ih podesi na 50 ili 60.
@Delirium - THX u naprijed.
Delirium
04-09-2010, 12:48
iako je slicnih dimenzija, ne bi reko da je to, to moj je ipak malo veći ali pretpostavljam da je to to, mozda je tvoj malo noviji il nest :)
Moj je za laptop, slim, vjerojatno je tvoj za desktop, pa je veći. :)
Kako to čudo spojiti, ima neki čudan utikač. :D
nosferatu25
05-09-2010, 12:47
Komp mi se više ne pali iz prvog puta, nego kad ga upalim, on zapišti nekoliko puta i ne pojavljuje se slika na monitoru, i tek kad ga resetujem upali. Do čega to može biti? Hvala unapred.
cham3leon
05-09-2010, 12:51
Matična. Iako je malo nejasno zašto ne može isprve... Obično kad matična počne pištati neće upaliti uopće, doduše ovisi o problemu.
Zavisi kako točno zapišti, to pištanje ti govori "problem je točno tu i tu."
nosferatu25
05-09-2010, 14:50
pa kao biiip bip bip bip. XD
E to, koliki je razmak između svakog bipa i koji je bip duži, a koji kraći.
Imaš na netu značenje tih bipova, recimo, sada bubam samo primjer dva kratka bipa i jedan dugački bip, znači bip-bip-biiiiiiiip bi recimo bio kvar na memoriji, samo primjer. Ili ako bipće jedan dugački, pa 2 sec ne bipće, znači biiiiiip-2 sec delay-biiiiiiip, znači da je kvar s procesorom.
Ovo sam bubao primjere koji nisu točni, samo da shvatiš. :)
nosferatu25
05-09-2010, 15:49
meni je sigurno biiiiiip bip bip bip bez pauza. gde mogu da nađem ta značenja? inače kad pritisnem reset dugme lepo se upali.
* 1 Beep - Memory Refresh Failure (check memory)
* 2 Beeps - Memory Parity Error in first 64KB block (check memory)
* 3 Beeps - Memory Read/Write Error in first 64KB block (check memory)
* 4 Beeps - Motherboard timer not functioning (possible motherboard replacement)
* 5 Beeps - Processor Error (may need replacement Processor)
* 6 Beeps - Gate A20/keyboard controller failure (possible motherboard replacement)
* 7 Beeps - Processor Exception Interrupt Error (may need replacement Processor)
* 8 Beeps - Display Memory Read/Write Failure (reseat or replace video card)
* 9 Beeps - ROM checksum Error (replace BIOS chip or motherboard)
* 10 Beeps - CMOS shutdown Read/Write error (possible motherboard replacement)
* 11 Beeps - Bad Cache Memory - test failed (replace cache memory)
* 1-1-4-1 - Cache Error (level 2)
* 1-2-2-3 - BIOS ROM Checksum
* 1-3-1-1 - DRAM Refresh Test
* 1-3-1-3 - Keyboard controller test
* 1-3-4-1 - RAM Failure on address line xxxx (check memory)
* 1-3-4-3 - RAM Failure on data bits xxxx of low byte of memory bus
* 1-4-1-1 - RAM Failure on data bits xxxx of high byte of memory bus
* 2-1-2-3 - ROM copyright notice
* 2-2-3-1 - Test for unexpected interrupts
* one long beep and two short beeps - Video error (reseat or replace video card)
* two short beeps - Non-Fatal Error (reseat RAM, check other components)
Googlaj. :)
Ima jedna tablica bolja od ove, i veća.
nosferatu25
05-09-2010, 16:57
e hvala druže, bilo je jednom duže i dva puta kraće pa sam skinuo grafičku, očistio je i vratio je na mesto i sad radi :)
mada imam ukleti računar, tako da će verovatno raditi do večeras XD
Mirogamemasta
05-09-2010, 22:46
* 1 Beep - Memory Refresh Failure (check memory)
* 2 Beeps - Memory Parity Error in first 64KB block (check memory)
* 3 Beeps - Memory Read/Write Error in first 64KB block (check memory)
* 4 Beeps - Motherboard timer not functioning (possible motherboard replacement)
* 5 Beeps - Processor Error (may need replacement Processor)
* 6 Beeps - Gate A20/keyboard controller failure (possible motherboard replacement)
* 7 Beeps - Processor Exception Interrupt Error (may need replacement Processor)
* 8 Beeps - Display Memory Read/Write Failure (reseat or replace video card)
* 9 Beeps - ROM checksum Error (replace BIOS chip or motherboard)
* 10 Beeps - CMOS shutdown Read/Write error (possible motherboard replacement)
* 11 Beeps - Bad Cache Memory - test failed (replace cache memory)
* 1-1-4-1 - Cache Error (level 2)
* 1-2-2-3 - BIOS ROM Checksum
* 1-3-1-1 - DRAM Refresh Test
* 1-3-1-3 - Keyboard controller test
* 1-3-4-1 - RAM Failure on address line xxxx (check memory)
* 1-3-4-3 - RAM Failure on data bits xxxx of low byte of memory bus
* 1-4-1-1 - RAM Failure on data bits xxxx of high byte of memory bus
* 2-1-2-3 - ROM copyright notice
* 2-2-3-1 - Test for unexpected interrupts
* one long beep and two short beeps - Video error (reseat or replace video card)
* two short beeps - Non-Fatal Error (reseat RAM, check other components)
Googlaj. :)
Ima jedna tablica bolja od ove, i veća.
Uspori malo... cekaj da zapisem. :D
Ne zaboravi zapisati u internu memoriju. :D
majstoro
06-09-2010, 18:47
Zaželio sam se igrati age of empires 1,instaliram i sve to kad li error:
could not initialize graphics system.make sure that you video card and driver are compatible with directdraw
Zanima me mogu li ikako igrati ovu igru iako je stara
Pa Enableaj DirectDraw u DirectX opcijama. :)
majstoro
06-09-2010, 20:33
enabled je vec
Pokušaj podesiti da ju pokreće u kompitabilnosti sa XP. Ili ju pokušaj pokrenuti s DirectX Ripperom, ako imaš dobru makinu. Možda bi igri dobro došao patch?
majstoro
07-09-2010, 09:56
probo i ripper i patch 1.0c,skino rise of rome i nista
moram se pomiriti da druga igra koju sam igro ne moze na moj komp :cry:
E nisi rekao jesi li pokušao podesiti kompitabilnost, sa Windowsima 95+. :D
majstoro
07-09-2010, 22:30
jesam,pojavi se crno kao da ce uc,ja skacem po kuci od srece itd,kad isto,tako mi je bilo i sa starcraftom :D
A jbga, pokušaj progooglati, vjerojatno su još neki imali takav problem, ako nemaš VGA (ako ti je integrirana, zna se pojavljivati takav error), pokušaj skinuti neki čraćk kada već imaš original, možda šta pomogne.
jel postoji način da nekak pojačam glasnoču slušalica?
bio sam gledo u control panelu i svugdje mi je sve na max, al opet je nekih 50% glasnoče od starih slušalica :(
dakle jel ima neki način da se to dodatno pojača?
Ima, u playeru uključi opciju normalize, biti će ti glasnije, ali ne i orginalnije. I možeš pokušati s boosterima, recimo KMPlayer ima u sebi booster koji ti može boostati do 400% jačine zvuka, a ako ti prilikom toga slušalice pregore, to je tvoj problem. :)
I ja sam imao jedne extra jake slušalice koje su mi pregorile, još u životu nisam našao jače od njih, vjerojanto ih nikada više neću ni naći, ali ne pretjeruj s boostanjem, ako slušalice imaju svoj max., takav je kakav je...kupi jače slušalice.
imo sam slušalice od 15 kn koje su bile glasnije od ovog :roll:
thx
Demon Hunter
11-09-2010, 21:54
E ljudi...uzimam laptop tj mjenjam za bolji pa mi recite jel valja sta ovo.
Procesor AMD Turion X2 64 Dual core RM-76 2.3ghz
Memorija 3gb rama 800mhz
graficka Ati radeon 3200 HD
Monitor 15,6" LED
HDD 320gb
Demon Hunter
11-09-2010, 23:47
Dam svoj koji je krs i jos 1800 kn
Demon Hunter
12-09-2010, 01:04
AMD Turion(tm)64x2 1.90 GHZ
1gb ram
ati radeon x1200 128mb
160 gb ddr disc
krs
Demon Hunter
16-09-2010, 13:45
HP Probook 4710s
17,3" Ekran
ATI Radeon HD 4330,512 MB
Camera 2MP
Intel Core 2Duo t6570
2,10GHz
2 GB rama
250 Hard Disc
Sorry za double post,jel valja sta ovo ofc novo za 3,700 kn
ajmo ljudi trebam novi laptop i vase misljenje.
Mirogamemasta
16-09-2010, 16:48
Zar ti nebi bilo lakse da si novu temu otvoris za to pa da svi vide?
Ovdje vecinom samo C operira...
Da, a može mu i ovdje netko odgovoriti, pošto ja ne znam odgovor na to pitanje. :)
Inače, kako mogu vidjeti sve kompove koji su spojeni na moj router? Bez da svaki PC ima shareane dokumente.
Demon Hunter
16-09-2010, 23:56
Btw od ovih laptopa nema nista,naso sam jedan novi uber dobar za malo vise love.
Ty anyway
Uzmeš neki novi, sumnjam da bi lik mjenjao bolji za lošiji bez razloga. :)
Zna li netko neki po mogućnosti free program za izradu animiranih crtića?
Delirium
19-09-2010, 09:57
mos probat scratch, malo je vise kao programiranje al ja sam ko mali radio crtane u njemu :)
croat1gamer
19-09-2010, 10:13
Paint + UnFreez ako si kvlt.
OK, thx, bio sam vidio onaj Anime Studio, šta mislite dali bi 3D bio dobar za izradu crtića, naravno s kvalitetom grafike kao na crtićima, a ne uber 3D renderima?
Problem s netom.
Prespor je za stranice, treba mi oko 2 min da postam ovdje na forumu jedan post. Sporo otvara stranice, sve sporo radi s web stranicama.
Međutim downloadi u Firefoxu, YouTube i Torrenti idu brzinom od 4 mbps, kao i upload od 1 mbps, što me buni, jer brzina otvaranja web stranica je gora nego na dial-up.
Status browsera je obično Connecting pola sata, nakon toga bude Waiting koju minutu i onda Transferring i otvori stranicu vrlo brzo kako i treba raditi.
Recimo da bi otvorio www.google.com (http://www.google.com)Sbude connecting 2 min, pa waiting 1 min i transferring 2 sec i otvori stranicu.
U drugu ruku, brzina je standardna kakva i treba biti, pingovi su odlični, hostam u igrama sve radi perfektno, međutim web stranice za otvoriti treba mi par minuta, naporno mi je postati post za koji mi treba 2 min da ga posta.
Delirium
24-09-2010, 18:38
Clear Cookies/Internet Folder
i for the love of god nemojte stvaljat da vam torrent uzima 90% bandwidtha (Bandwidth Allocation)
Čak i kada sve pogasim, stranice su opet spore, tako mi je cijeli dan, evo sada rade normalno. Vjerojatno je nešto do ISP-a.
e ovak, dok malo optertim komp, recimo neka instalacija je u pozadini a ja idem nekaj na net pogledat komp mi zablokira ili jednostavno se restarta... u igrama mi se skoro pa nikad ne zamrzne, al ak je neka duža instalacije, op, restarta se...temperature nisu problem, redovito provjeravam i sve su na optimalnoj razini
Ako je to problem samo kod instalacija, vjerojatno je nešto u Windowsu od instalacijskih pizdarija oštećeno.
Pokušaj instalirati nešto veliko u safe modeu, ako problem bude i dalje prisutan, stavi nove Windowse, ako i nakon toga problem bude i dalje prisutan, znači da je neki tehnički kvar.
Ako je to problem samo kod instalacija, vjerojatno je nešto u Windowsu od instalacijskih pizdarija oštećeno.
Pokušaj instalirati nešto veliko u safe modeu, ako problem bude i dalje prisutan, stavi nove Windowse, ako i nakon toga problem bude i dalje prisutan, znači da je neki tehnički kvar.
tnx..ja mislim da je ipak tehničke prirode problem...i to vjerojatno hard disk..jer se restarta pod svakim malo većim opterećenjem
I ja tako mislim, ali prvo trebamo provjeriti software, pa onda hardware. :)
Pozdraf svima.
Nemogu instalirat win7, kad ucita windows datoteke, onda se pojavi ona plava pozadina..i tu staje, dalje ne ide, koliko se sjecam kod frenda, onda biras verziju format itd...no, kao sto rekoh, plava pozadina se pojsavi, pjescani na misu i nista, dalje neide, ista situacija..wtf??? cekao sam i do sat vremena al nije islo dalje :S
Delirium
30-09-2010, 20:24
Otvori
pregledaj kablove koji vode u HDD jesu svi na broju da se nije koji izvuko/oštetio
pogledaj odma i jel hard uopce radi :D
iako...prepostavljam da radi kad je kopiro
nego kaki hard imas i koji format
Jeli oriđiđi? :)
I kakav PC imaš? Ako imaš neki stari nije čudno ni da na tome stoji 10 sati, pa da ga pokrene.
Delirium
30-09-2010, 20:35
Riskirajuci cut in
ima ko ko zna kak se pretvaraju Hekasdecimalni u dekadske brojeve
ne trebam onloine pretvoritelje
imam ispit iz toga sutra moram sve pjeske racunat dakle bez klakulatora
Ovak, hdd radi i sve je oki..probo sam. Imam ja instaliran xp, nije rusen win. Necu lagat, nije org, posto sam odlucio samo da ga probam jer ga svi hvale :) Al nebi smio bit problem kad iste sam winse snimo kod vec 2 frendova i sve radi ko svicarski sat :D Aa hdd je 300 gb hitachi
sry za double post, pc je naveden u opisu dolje, samo s grafickom 5550 1gb
Delirium
30-09-2010, 20:42
pretpostavit cu da ti je komp ko ovaj u opisu...
i zanemarit piratiju...
kolko dugo stoji na tom blue screenu? ostavi ga jedno 30minuta
ak i dalje nece pokreni neki softver za otklanjanje greski
i cisto informativno kolko particija imas na Winsu
meni jednom nije htjelo pokrenit dok nisam mergo E i H particiju
Kao sto rekoh ostavio ga ja i sat vremena, mozda malo duze cak..al nista. Samo dvije particije imam. Ahh
Pokušaj vidjeti dali će ti bootati XP, ako dobe BSOD, podesi u BIOS-u HDD na IDE mode, ako neće, vjerojatno je kvar HDD-a.
Situacija je i dalje jednaka...glee, isto tako mie bilo i prije, al sam mislio zbog preslabe grafike (x700pro)...sad sam stavio tu doticnu 5550, i isto je...gle, ja sam u medjuvremenu reins win xp 2 puta, sve perfect, samo sa sedmicom je problem...probo sam vec 2 verzije winsa, al nista :shock:
Dobro, kreni od toga dali je original i dali radi na drugim PC-evima?
Eventualno pokušaj u BIOS-u podesiti HDD sa IDE na SATA ili obrnuto od onoga na čemu je već podešen.
Origigi nije, reko sam vec..mada nema to veze siguran sam u to, jer RADI na drugim kompovima, vec na nekoliko sam snimo...a velim ti probo sam i druge verzije, odn kopije, i x86 a i x64 al isti k.
Probat cu ovo sa hdd-om...
Probao sam promijenit SATA i IDE al nema promjene...://
majstoro
01-10-2010, 20:38
Postoji li nacin da vratim "save" u mw2?
Mislim,ono da ne prelazim o5,taman sam doso do 50 posto igre,sjebem nesto sa SP i moro reinstallirat
Interceptor
01-10-2010, 21:29
Instalirao sam Jedi Knight Jedi Outcast 2 na vistu ali mi piše da ne može otvoriti OpenGL
Postoji li nacin da vratim "save" u mw2?
Mislim,ono da ne prelazim o5,taman sam doso do 50 posto igre,sjebem nesto sa SP i moro reinstallirat
Možeš. Save stoji u tvojim dokumentima, i ukoliko ga nisi obrisao, tamo je i ostao, i glasi "ANick", primjer ako je meni acc "Chaos", glasiti će "AChaos", i taj file ti je tvoj save, on nema ekstenziju i folder mu se isto tako zove.
S obzirom da save zahtjeva određene šifre u ragistryu, eventualno ćeš morati skinuti neki aktivator za save koji će ti generirati te šifre za taj file, kako bi ti save profil, tj. load profil radio.
A ukoliko si ga obrisao, eventualno možeš pokušati s nekim programom koiji vraća obrisane fajlove. U tom slučaju znači treba ti file bez ekstenzije koji se zove npr. "AChaos", gdje je "Chaos" username tvojeg profila.
Instalirao sam Jedi Knight Jedi Outcast 2 na vistu ali mi piše da ne može otvoriti OpenGL
OpenGL je poput DirectX-a, pokušaj instalirati novi OpenGL. :)
@miska10 - A čuj, s obzirom a nije oriđiđi, 99% je do toga, jer kopije ne rade na svim kompovima. Može biti da je do nečeg drugog, ali da je priginal, sigurno bi ti radio. Inače, na ovom forumu je zabranjeno spominjati piratiju.
majstoro
02-10-2010, 09:36
E,mogu li ja vako vratit save
Naso sam u starom mw2 folderu u autosaveu ovo:
http://slike.hr/slike-male/u/untitled1_9730c.jpg (http://slike.hr/slike/untitled1_9730c.jpg.html)
Moguli ja to negdje premjestit pa da mi se vrati save?
Aha, mislio sam da govoriš za drugu igru.
Pa te autosaveove bi trebao automatski detektirati i loadati, pronađi ih u igri.
majstoro
02-10-2010, 10:41
Kako su ono napravili igru,nemogu
Da je ko u drugim igrama onda bi mogo fino nastavit
Ovo sve sam bio premjestio u folder "save" al opet nista
Moram prihvatit izazov i sve ispocetka igrat :killyou:
Pokušaj naći neki program koji importa save-ove. :)
Neznam ni sam kako, al proslo je dalje..tako da sam instal win 7...e sad, ne kontam kak u cod 4 imam samo max 60, 70 fpsa?? grafa radeon 5550 1gb :shock:
I imam pitanje koje nije vezano uz doticni win...kad se komp boota, ono sta kljocne 2 puta mislim, procesor..otkad sam stavio novu grafu, skljocne nekih 10ak puta pa se tek onda bootaju winsi. Jel to normalno ili__ grafa je radeon 5550 1gb.
Škljocati može samo floppy, matična i hard disk.
Floppy škljoca sa zvukovima "Zzz" i "Cink", matična škljoca s extra tihim zvukom "Tuk", i HDD može škljovati tiho i glasno, "Rrr", "Trrr", "TrTrTr", "Krr" i "TukTuk".
Naravno, izuzetak je ako zvukove stvara ventilator.
Nisam bas neki expert pa nisam siguran dal je hard il maticna...al uglavnom to skljocanje je normalno kod svakog kompa tj bootanja..i cuje se dvaput na red kao "tik tik"...a sad se to ponovi nekih 10-ak puta pa se tek onda dizu winsi. Sve u svemu, tako je odkako sam stavio novu grafu 5550, do sad je bilo sve okei.. :shock:
Možda ti glava diska lupka, nije ništa strašno ukoliko se ne pojavi neki veći tehnički problem.
A za sad kolko znam ga nema..jedino sta me zbunjuje, je sto za svaki ponovni boot provjerava hard, sto me vec nervira polako jer traje sigurno nekih 5- 10 minuta. Al sve u svemu, komp mi je spor, prespor za tu konfu na win 7...ili se to meni tak cini :)
Bio spor ili ne za W7, BIOS i dalje ostaje BIOS, nevezan je za bilo koji OS.
Constantine
06-10-2010, 18:21
skuzio sam da preko gimpa 2-a na skolskom kompu mogu pristupit svim mogucim fileovima skole koji su inace dostupni samo profesorima,e sad,posto je gimp stvoren da otvara slike,jel ima neko ideju kako da otvorim neke zanimljive tekst dokumente preko gimpa,jel ima neki plugin ili nesto.
Ne postoji. Eventualno da označiš show all ekstenzije, znači da ti ne prikazuje samo slike, nego sve fajlove, pa da ih copy/paste negdje i otvoriš normalno.
U glavnom ako Gimp može šarati po njima, vjerojatno mogu svi bolji exploreri, osim Windows Explorera preko kojeg su postavljena ograničenja i ostale gluposti gdje ti kao obični user ne možeš ništa. Pokušaj s recimo "Servant Salamander v1.52" programčićem i njemu sličnima. Šetaj po fajlovima i otvaraj ih normalno.
Daniel666
13-10-2010, 11:35
Doktore
Imate li neki converter chm u pdf fileova, i sve ostale (video) formate u mp4... A da su besplatni...
Ako sam te dobro skužio, pitaš za konverter chm u pdf i za konverter svih audio/video fajlova.
Za chm u phf ne znam, progooglaj "chm to pdf converter" ili nešto tako, vjerojatno ćeš naći.
A što se tiče audio/video fajlova, skini S.U.P.E.R., free je i definitivno najbolji program za konvertiranje audio i video fajlova.
http://www.erightsoft.com/SUPER.html
Na dnu ti je download.
Možeš vidjeti da nema audio i video formata kojeg on ne može konvertirati u neki drugi. A što se tiče kbps, framea, hz-a i ostalih stvarčica, neka ti ne izgleda komplicirano.
cham3leon
13-10-2010, 15:20
Hm, imam ja jedno pitanje, ali možda je malo kontroverzno. Frendu bi trebalo nešto promijeniti na ruteru, ali ne možemo nikako pristupiti sučelju. On misli da je mijenjao taj username i password, valjda i je jer smo sve žive kombinacije isprobali. Uključujući upisivanje serijskog broja uređaja kao password i to. Postoji li neki, khm, programčić koji bi mogao čistom silom probit tu šifricu?
croat1gamer
13-10-2010, 15:22
Drzi pol minute onaj reset gumb, default na tvornicke postavke je tada. Default sifra se nalazi u uputstvima. :)
cham3leon
13-10-2010, 17:20
E, da, factory reset također ne dolazi u obzir jer pretpostavljam da bi onda opet trebalo unositi podatke za spajanje na ADSL, ime i lozinku, a pogađate, dotični nema ništa od toga zapisano. Na kraju se ne bi ni mogao spojiti na net.
Jesi pokušao s usernameom "user" i passwordom "user" na 192.168.1.1?
Eventualno ga resetirajte na tvornučke postavke, mislim da nema router u sebi nikakve podatke, jer ako je DSL veza, on je tu samo da spoji PC na net, da emulira signale iz digitalnog u analogni i obrnuto, tako da nakon totalnog resetiranja, trebalo bi raditi sve normalno s userom i passom "user", čak i ako zatreba nešto, nazovete ISP-a, kažete ime i prezime na kome je i oni će vam pomoći, mada mislim da neće ni doći do toga, samo ga resetirajte na tvorničke postavke, i amen, nema on nikakve podatke u sebi, dovoljna mu je utičnica u koju je spojen da ima sve.
cham3leon
13-10-2010, 22:13
Znam da na mojem treba unijeti username i pass za adsl, klikneš connect i tek onda dobiješ dsl vezu. Pošto dsl funkcionira s tim podacima, ne vidim gdje bi drugdje bili.
Anarion.Umarth
13-10-2010, 22:32
Te podatke dobiješ pozivom na t-com helpdesk sa broja na kojeg je registriran dsl priključak.
Da, točno tako.
Slobodno ga resetiraj.
Constantine
19-10-2010, 18:55
pitanje u vezi netbankinga,hocu nekome uplatit novce na pbz-ov racun,sva polja sam popunio osim modela,koji k. tu trebam upisat,FAQ samo odmaže.
Mirogamemasta
19-10-2010, 19:25
1. Koliko je zdravo da mi napajanje bude bez hlađenja?
(imam problema sa fanom, trebam ga rucno zavrtiti kao bi se pokrenuo.)
2. Da li mogu nekakako maknuti floppy ikonu sa My Computer-a?
(Nemam uopce floppy cudi me da je ikona uopce tamo.)
Constantine
19-10-2010, 20:09
pitanje u vezi netbankinga,hocu nekome uplatit novce na pbz-ov racun,sva polja sam popunio osim modela,koji k. tu trebam upisat,FAQ samo odmaže.
bump
1. Koliko je zdravo da mi napajanje bude bez hlađenja?
(imam problema sa fanom, trebam ga rucno zavrtiti kao bi se pokrenuo.)
2. Da li mogu nekakako maknuti floppy ikonu sa My Computer-a?
(Nemam uopce floppy cudi me da je ikona uopce tamo.)
1. Nije pametno, struja, grije se. :)
2. Možeš, recimo s Tweak-om ju makneš.
Mirogamemasta
20-10-2010, 11:48
1. Dobro. Evo sad se vrti sam bez problema. Morati cu jos malo provjeravati, ako vidim da mu se cesto događa da stoji, onda cu kupiti obicni fan i staviti ga u napajanje.
2. Uspio sam naci nekakvu delete funkciju pod properties.
Hvala C.
Bar nisam umjesto naslova teme [Ordinacija]Sprobaco Pobacaj
EDIT
procitao Pobacaj
.........
treba mi sna :cry:
cham3leon
20-10-2010, 15:40
Mislim da imam savršeno rješenje za tebe.
Hrkljuš.
Nego kolega, zaboravio sam, ako se ti sjećaš, koju ono komandu trebam dodati i u koju skriptu, i na kojem mjestu, da je kursor uvijek na sredini?
Počeo sam malo aktivnije proučavati engine, za sada sam u potpunosti savladao teren, drveća, travu, i ostale kerefeke glede terena, još moram vidjeti da savladam animacije terena. Tako da ću ubrzo krenuti u izradu realistične mape, ali prvo moram napraviti par textura trave, cvijeća i modele drveća.
cham3leon
20-10-2010, 16:46
O, bravo ti! Ja se nisam odonda bavio Unityjem. Mislio sam ovo ljeto početi učiti to i Javu koju ću ionako imati ovaj semestar na faxu, ali pošto sam imao neke stvari za riješit na 3. roku, Javu sam tek pipnuo, a Unity ništa. Mislim da je bilo nešto Screen.Cursorposition (ili mouseposition), ne sjećam se stvarno, a čistio sam si PP-ove na forumu, tako da mislim da nemam to nigdje. Da ne misliš možda na ono sakrivanje kursora?
Da, dva su bila problema.
Skrivanje kursora i zaključavanje kursora na sredini ekrana.
Silent boy
20-10-2010, 18:02
1. Kakav je to program Fraps?
Ja sam čuo da to gameri skidaju kako bi njigovi videi za YouTube bili ravni, bez klimanja..
2. Može mi netko to malo pojasniti?
3. Je li to dobar program ili ima neki bolji sa istom namjenom?
To ti je program za snimanje audia/videa na zaslonu, a može i slikati. Znači kada ti nešto igraš, ili radiš nešto drugo, on to snima.
Ima puno takvih programa, što free, što skupih, i svaki je dobar, svakom je isti cilj.
Silent boy
20-10-2010, 19:11
To ti je program za snimanje audia/videa na zaslonu, a može i slikati. Znači kada ti nešto igraš, ili radiš nešto drugo, on to snima.
Ima puno takvih programa, što free, što skupih, i svaki je dobar, svakom je isti cilj.
Super, hvala na odgovoru.
Evo kolega, napravio sam teren, dva puta sam ga pravio, prvi je bio bolji, save sam ga, resetirao (uništio) i nešto probavao, i pri izlasku iz programa me pitao za save, i ja idiot stisnuo yes a mislio no, pa morao sve na novo, tako da imam još malo posla oko terena, tj. sitnica. Još ću danas staviti texture koje sam skupio, pa krenuti na izradu trava i drveća.
http://i.iimmgg.com/images/th/dae8ede1e55cd597b6ac2de94e34166b.png (http://www.iimmgg.com/image/819c6615e608983670856492d10608bf)
http://i.iimmgg.com/images/th/a1bbd5e7218147bfd571165894cc89ad.png (http://www.iimmgg.com/image/753aa99f8401106528ec9352d532e388)
I kao što vidiš na dnu, opet me ista skripta zeza. XD
cham3leon
20-10-2010, 21:03
Svaka čast. Sad sam se sjetio da ono možda ide Screen.Lockcursor ili tako nekako. Za praznike bih opet mogao malo čačkati po tome. Inače je baš odličan editor, vrlo user friendly.
OK, ty, evo ti skripta ovdje:
using UnityEngine;
using System.Collections;
/// MouseLook rotates the transform based on the mouse delta.
/// Minimum and Maximum values can be used to constrain the possible rotation
/// To make an FPS style character:
/// - Create a capsule.
/// - Add a rigid body to the capsule
/// - Add the MouseLook script to the capsule.
/// -> Set the mouse look to use LookX. (You want to only turn character but not tilt it)
/// - Add FPSWalker script to the capsule
/// - Create a camera. Make the camera a child of the capsule. Reset it's transform.
/// - Add a MouseLook script to the camera.
/// -> Set the mouse look to use LookY. (You want the camera to tilt up and down like a head. The character already turns.)
[AddComponentMenu("Camera-Control/Mouse Look")]
public class MouseLook : MonoBehaviour {
public enum RotationAxes { MouseXAndY = 0, MouseX = 1, MouseY = 2 }
public RotationAxes axes = RotationAxes.MouseXAndY;
public float sensitivityX = 15F;
public float sensitivityY = 15F;
public float minimumX = -360F;
public float maximumX = 360F;
public float minimumY = -60F;
public float maximumY = 60F;
float rotationX = 0F;
float rotationY = 0F;
Quaternion originalRotation;
void Update ()
{
if (axes == RotationAxes.MouseXAndY)
{
// Read the mouse input axis
rotationX += Input.GetAxis("Mouse X") * sensitivityX;
rotationY += Input.GetAxis("Mouse Y") * sensitivityY;
rotationX = ClampAngle (rotationX, minimumX, maximumX);
rotationY = ClampAngle (rotationY, minimumY, maximumY);
Quaternion xQuaternion = Quaternion.AngleAxis (rotationX, Vector3.up);
Quaternion yQuaternion = Quaternion.AngleAxis (rotationY, Vector3.left);
transform.localRotation = originalRotation * xQuaternion * yQuaternion;
}
else if (axes == RotationAxes.MouseX)
{
rotationX += Input.GetAxis("Mouse X") * sensitivityX;
rotationX = ClampAngle (rotationX, minimumX, maximumX);
Quaternion xQuaternion = Quaternion.AngleAxis (rotationX, Vector3.up);
transform.localRotation = originalRotation * xQuaternion;
}
else
{
rotationY += Input.GetAxis("Mouse Y") * sensitivityY;
rotationY = ClampAngle (rotationY, minimumY, maximumY);
Quaternion yQuaternion = Quaternion.AngleAxis (rotationY, Vector3.left);
transform.localRotation = originalRotation * yQuaternion;
}
}
void Start ()
{
// Make the rigid body not change rotation
if (rigidbody)
rigidbody.freezeRotation = true;
originalRotation = transform.localRotation;
}
public static float ClampAngle (float angle, float min, float max)
{
if (angle < -360F)
angle += 360F;
if (angle > 360F)
angle -= 360F;
return Mathf.Clamp (angle, min, max);
}
}Sada si mislim, možda je kriva ekstenzija, pa javlja error, jer skripta kao skripta funkcionira normalno.
Inače, nema žurbe, daleko sam od kamere još uvijek.
Da, odličaj je engine, a najbolje je što podržava većinu programskih jezika, pa sve što nema, napišeš skriptu i ubaciš, pa imaš, tako da se ne može reći da ima puno nedostataka (osim što ima brdo avarage opcija + praktički editiranje i dodavanje svega što poželiš).
cham3leon
20-10-2010, 21:42
Ne podržava baš većinu jezika. Samo javascript i C#, a ja zapravo ne znam nijedan od ta 2.
C# (ne znam dali i C++), Java, Net, Boo i Python, koliko znam. :)
I neke svemirske za razne animacije, efekte, fiziku i sl.
Evo mala promjena plana oko mape, texture sam sredio za sada gore desno, gore lijevo i ovo ostalo sam malo načeo, idem sada malo odmoriti, pa ću nastaviti popodne. Trebam još malo opacityem obraditi rubove. Inače, dodane texture i sunce, ništa specijalno još. Eh da, sredio sam skriptu, bila je strogo vezana za neke druge skripte, tj. točna imena i ekstenzije, pa sam to uskladio, sada je sve OK. ^^
http://i.iimmgg.com/images/th/89a1a25e21ccb591faf9dc5f77d1c578.png (http://www.iimmgg.com/image/86159334ac4d69eab235b01ffea4b1ea)
Edit:
Što se tiče terena, model i texture su gotove.
http://i.iimmgg.com/images/th/cdb16a46319eef04ae92b9f4ea0a51ca.png (http://www.iimmgg.com/image/a6e3e6e7f0a97c977d218c33963a551a)S
A što se tiče oceana, dobiti ću slom živaca.
Jedna jednostavna i glupa molba :D
Može mi netko naći par slika ovog :3 smajlića jer sam ne mogu :(
Slika? Velike, male, krojene po želji...Google ima sve. :)
Manje :)
Joj, C, ti uvijek pomažeš :pray: <3
:3 ili <3 tražiš?
Jesi šta našao ili?
Tražim :3, srce sam tebi poslao :D
A nisam ništa našao, izbacuje mi samo obične smajlove sa zagradom :(
Ja ne znam ni kako bi taj smajlić izgledao. :P
Mirogamemasta
01-11-2010, 16:47
1. Trazim dobar i jednostavan program za print screen. (FRAPS mi ne radi na nekim igrama nazalost).
2. Ne koristim se cesto Windows Office Wordom, pa me zanima kako da dva stupca teksta napisem, a da mi ovaj drugi stupac uvijek bude u sredini?
Ne znam da li je ovo najbolji primjer ali probati cu napisati ovako, mozda skuzite sta trazim.
text---------text
text---------text
text---------text
1. Pokušaj s Gadwin PrintScreen free programom. On je namjenjen samo slikanju, svaki puta kada pritisneš tipku za slikanje on to sam spremi u folder koji si prethodno podesio, bez pitanja. Samo lupaš screen shotove.
2. Koristi tab tipku. Recimo:
text[tab][tab]text
text[tab][tab]text
text[tab][tab]text
text[tab][tab]text
Uz pomoć tab tipke ćeš sve poravnati, koliko god imao stupaca.
Mirogamemasta
01-11-2010, 23:25
Probao sam vec prije sa gadwinom.
1. Dobijem isto crni screen.
2. kad god uzmem screen on minimalizira cijeli prozor koji sam htio uzeti. :yuck:
Pa jesi ga pokušao dobro podesiti?
Mirogamemasta
02-11-2010, 12:53
Podesio sam ga, samo je problem sto uporno nece raditi u Oblivionu. Dok kod Warcraft III radi normalno.
Pokušaj u PNG ekstenziju sejvati slike.
Mirogamemasta
02-11-2010, 23:09
Radi sad. Hvala!
Upamti, PNG je the best format za slike. :)
Mirogamemasta
15-11-2010, 15:12
Jel smijem uninstalirati folder koji mi se pojavi nakon Windows update-a?
Primjer: deff4ec17be80495703fde95489b65
Uvijek se pojavi u Local Disk (D:), smeta mi.
Uninstallirati? Misliš obrisati? Smiješ.
Mirogamemasta
15-11-2010, 22:46
Uff, da, obrisati sam mislio. Krivi izbor rijeci.
Mirogamemasta
19-12-2010, 17:35
Sta ima C? Nesto slabo ide ova tema, nitko se ne zali. Nitko nema problema. :D
Da ja onda malo odignem temu iz mrtvih onda.
Primjetio sam da mi se modem restarta oko ponoci, iako se danas restartao u 17:30.
Posto me iritira to sto se resetira bas u pola meca kad pocnem pobjeđivati...
Zanima me da li mogu namjestiti modem da mi se restarta u tocno odredeno vrijeme i kako da to napravim?
Ne resetira ti se router, nego se resetiraju serveri od ISP-a na koje si spojen.
Kod mene se to jedno vrijeme dešavalo svakih 6h-24h, random, ponekad kada se restirao trebalo mu je 10sec-10min da se opet spoji, itd., dok nisu otkilonili te poteškoće, i sada se nije resetirao već preko mjesec dana.
Znači ako ga ti nisi podesio da se sam resetira i sl. kontrole, onda nije problem to debe, već do ISP-a.
Mirogamemasta
19-12-2010, 17:57
Dobro, znaci na to nikako ne mogu utjecati.
Cudi me da se to dogada bas usred meca, a nikad prilikom surfanja internetom. (ako mi se desi tjekom surfanja onda je jednom mjesečno, a kod igranja svaki put bar jednom.)
Pričekaj još malo, pa onda vidi, ako se bude i dalje dešavalo, možda je do tebe.
Mirogamemasta
19-12-2010, 18:54
Uvijek mi se tijekom meca resetira i to bude obicno jednom i onda prestane.
BTW jel mi mozes preporuciti neki program za smanjvanje i povecavanje slike u centimetrima. Treba mi određena dužina i visina slike, a svi programi koje imam su malo nezgrapni za to.
(Odoh se sad zezati sa tim pa cu vijeti sta mogu napraviti.)
Edit:
NWM Done! :D
Edit 2:
Not done yet, encountered some problems while printing. :(
Pa u PS-u kada resizeaš sliku, umjesto pixela, incha i ostalih, možeš u cm jedinicama to raditi. :D
A ne znam, velim, ako u roku par dana to ne prođe, možda je do tebe.
Mirogamemasta
19-12-2010, 21:13
Uspio sam resizeati. Malo sam imao problema jer sam zamjenio zarez i tocku kod decimale.
Za ISP cak nema veze. Mislio sam da je do rutera, ali kad vec nije do njega onda nista. Jedan mec u danu nije toliko bed.
U biti tehnički je moguće da je do tebe, ali u 99% slučajeva je do ISP-a. A ti nemaš sreće biti u onih 1%. :D
Inače, šta dereš?
Mirogamemasta
19-12-2010, 23:07
Ja procitao sta se dereš. :D
Inace Starcraft II sa burazom, 2vs2. 8)
Mirogamemasta
19-12-2010, 23:21
Pa da nas pwnas tamo. :D
Dotu sam valjda tri puta u životu igrao. Manjak vremena/ tko ce sad sve kombinacije itema pohvatati. :(
Vise sam visio po RPG sobama i halali smo Vampirism fire i Enfo. Ali mogli bi se probati nesto preko praznika dogovoriti da neki meč nabacimo. :D
Jesi igrao možda CoT2? RPG mapa za W3, 300h igranja sa full ekipom od 10 igrača.
Mirogamemasta
20-12-2010, 15:50
Daj mi puni naziv mape, iako mislim da nisam igrao. Eh i sjetio sam se da sam igrao Defiance. Jos uvijek cuvam svoja tri lika na 80 levelu. :D
He, he, he, ovdje je max. lvl 999. :P
CoT 2: FoC, zaboravio sam pune nazive, nešto Chaos, Fire, nešto planina...
http://radius.server.drivehq.com/temp/cot_rpg_pom_foc_v1.19b.w3x
Mi smo uspjeli doći do 320lvl-a, ali ne znamo kako radi save/load s kodovima, a 300h+ ne možemo u komadu derati. Pa nakon hiljadu puta i hiljadu sati, ja to hackao, sve questove odradili, sve bossove potamanili, ubili Bogove, završili u paklu, ubili Vraga, on postao Bog, ja postao Vrag, i ne znamo šta nam je dalje činiti. :rotfl:
Mirogamemasta
20-12-2010, 17:03
Nisam igrao, ali se cini zakon. Jel ti se da jos jednom malo odigrati? :D
Ovisi hoce li se uopce moci pokrenuti. Sad mi je War3 editor javio neku gresku. Moram naci gdje mi se dl mapa pa da stavim u War3 folder.
Pa stavi da te pita gdje ćeš ju downloadati. :)
Ovako automatski ti ju downloada u Downloads folder unutar Documents foldera.
pitanjce, da ne otvaram novu temu, kak da maknem ono select user kad se komp pali?? samo je jedan user, tak da mi to netreba, al nakon nekog update-a me to uvjek pita, a zivcira...
Otiđi na Start>Run i upiši CONTROL USERPASSWORDS2, zatim Enter, isključi kvačicu pri vrhu, klikni na Apply i otvoriti će ti prozorčić u koji upiši Username accounta i password accounta za koji želiš autologin (ako nemaš passworda na tom accountu, neka polja za password budu prazna).
Zatim na OK i resetiraj PC, pa se uvjeri da radi. Javi rezultate.
fala puno, bil sam preljen trazit, a u zadnje vrijeme mi je monitor poblesavel, kad ga ujutro prvi put upalim slabo je osvjetljenje i blinka pa nestane slike (monitor ostane radit), i onda ga moram par put upalit pa cekat da opet nestane slike, sad se bu bar komp upalil za to vrijeme kad si kavu skuham...
OK, znači riješio si problem s automatskim logiranjem?
Oko monitora, koji je točno?
samsung 203B, mislim da mi tu nema pomoci...
Možda. Izgleda dosta staro, možda ga je infarkt stresao. Ako ne pomažu kablovi, Windowsi, itd., znači da je problem u njemu tehnički.
BTW Ima netko ideju koji bi program mogao isprogramirati, da služi nečemu? Po mogućnosti nešto jednostavno. Na pameti mi je program (OK, virus :) ) koji bi punio disk po 1GB fajlovima, i beskonačno njih u TEMP folder, tako da bi tjerao korisnike da češće čiste svoje PC-eve. :D
Mirogamemasta
22-12-2010, 19:31
Napravi mi program koji ce sprijecavati crashanje Obliviona. :D
Može, može, ali onda ga nećeš moći nikako igrati. :D
Edit: Mogu negdje vidjeti listu virusa i broj zaraženih systema, ali ne najnovijih tipa top 10, nego recimo stariji do 3 godine?
Po zadnjem saznanju koje je VIDI objavio u svibnju 2008., moj ljubimac je zarazio 11 553 računala. Želim vidjeti jeli se taj broj povećao. :D
Izgledam li ti kao da mi je stalo do tvojeg mišljenja?
Wo-ho-opaki. Ne sjećam se da sam te pitao za mišljenje. Rađe odšetaj odavdje.
Ae hitno mi treba html code da se može unutar web stranice otvoriti druga stranica u njezinim okvirima.
Primjer web stranice u html-u koja ima još dva weba otvorena unutar sebe, za primjer sam stavio www.google.com (http://www.google.com)S.
http://i52.tinypic.com/148b4o.png
cham3leon
29-12-2010, 10:26
Frame ili iFrame tagovi, ja mislim.
EDIT: da.
http://www.w3schools.com/TAGS/tag_iframe.asp
E to sam tražio. Hvala kolega.
majstoro
01-01-2011, 19:55
Zanime me,da li bi smio staviti CD pod vrucu vodu,malo ocistit i pustit da se suši
Na forumu jednom,imao coek problem s instalacijom i kaze da se rijesio errora tako da je stavio cd u vrucu vodu i drzao 15 sekundi i pustio da se suši.
Ma možeš, samo nemoj u vrelu, da se plastika ne deformira.
Možeš ga i u moru oprati, samo ga posuši dobro, jer ako ostane vlage, napasti će ga, i početi će ti se praviti crne spaljene rupe na njemu, tako da onda te podatke nećeš moći spasiti.
Najbolje ti je oprati ga s sredstvom za pranje prozora i obrisati ga maramicama koje ne ostavljaju dlačice ili prašinu.
Evo jedno pitanje. Kako je bolje?
Slot 1: 1GB RAM
Slot 2: 2GB RAM
...ili...
Slot 1: 2GB RAM
Slot 2: 1GB RAM
Kostolomac
06-01-2011, 03:03
Što nije isti klinac?
Pa trebalo bi biti.
Ja sam sebi laptop otvorio i stavio sa 1-2 na 2-1, čisto da vidim razliku, i kao da mi je malo brži. U igrama pogotovo, kao da su loadinzi brži, ili se to meni samo pričinjava?
cham3leon
07-01-2011, 14:58
Doktore, pitanje brzo: Dobili smo MaxTV pa ne možemo srediti kablove i to. Router za ADSL je trenutno kod mene u sobi do kompa, a ethernet treba vući od njega do dnevne sobe, što je trenutno predaleko i traži dosta kanalica oko vrata itd. Postoji rješenje da stavimo ruter u hodnik gdje je pristupačnije za spajanje na MaxTV ali onda ja izvisim jer isto tako moram nekako provući ethernet do kompa u sobu što isto nije baš prihvatljiva opcija.
Ako imam adsl vezu od cca 4 Mbps, da li bih šta izgubio da se prebacim na wireless uz pomoć eksternog wlan adaptera? I općenito, koje su mane korištenja WLANa umjesto žičane veze za desktop računalo?
Možeš wirelessom dok ne riješiš kablove. S obzirom da ti je to sve u stanu, wireless neće imati toliko gubitaka s brzinom. Većinom će ti i dalje biti isto jer je jako blizu.
Mane wirelessa su ti manja brzina, ovisno o snazi konekcije, i pri tome je ping nešto malo veći, a jitter ima male gubitke. Ali kada nemaš drugog rješenja...moj frend je godinu dana tako bio na wirelessu, dok mu stari nije izbušio zidove i provukao kablove kada je radio prozore i krečio.
majstoro
07-01-2011, 19:13
Zanima me,kako da izbrisem cookieje za samo jednu stranicu ? na mozzili
Odeš na Tools>Options...>Privacy, pod History odabereš Firefox will: Use custom settings for history i niže dolje klikneš na Show Cookies. Zatim će ti se otvoriti prozorčić u kojem će ti biti svi kukići, uz pomoć Searcha možeš pronaći određene kolačiće, selektirati ih i obrisati klikom na Remove Cookie.
Nakon što ih obrišeš pod Privacy podesi nazad na Firefox will: Remember history, tako da ti ne blokira obrisane kolačiće da se opet kreiraju i da nema nikakve blokade za kukiće.
http://i54.tinypic.com/24euqn5.png
majstoro
07-01-2011, 19:42
Hvala a kako da izbrisem spremljene sifre sa samo jedne stranice
Pokusavam napravit multije na erepubliku a kad pokusam da napravim acc,ubaci me na moj profil jer mi je spremljena sifra :D
Erepublic ti detektira i IP adresu, moj frend to igra, tako da ti neće upaliti taj multi account.
Frend mi je hackao Erepublic, od Srba su pokrali sve, ali ama baš sve, i na kraju nije dobio ban ni ništa, čak su mu admini zahvalili što je otkrio rupe i propuste koje će oni zakrpati. Fora je bila da vide kako Srbi plaču kada nemaju nigdje ništa, kada nemaju ni kruha da jedu. Pokrali su jedno 500+ tvornica samo i prodavao ih za 0 para, tj. stavi tvornicu na prodaju za 0 para i kupi ju odmah, i svakom Srbinu su ostavili jedan kruh, čisto da ne umre od gladi dok admini ne reagiraju. Još bolje je, dok je hackao je pisao po chatu šta radi.
BTW Odeš na Tools>Options...>Security>Saved Passwords..., možeš ih i otkriti da vidiš za svaku stranicu password, brisati ih posebno ili sve. Tako da je to malo ranjivo područje. Dovoljno je da nekoga ostaviš na PC-u na 2 min samog, da on uđe u Saved Passwords i klikne Show Paswords, i uslika mobitelom.
cham3leon
07-01-2011, 21:40
Evo me opet ja.
Sad smo imali velike igre s tim MaxTV-om i nismo ga uspjeli natjerati da se uspješno spoji, reko čiko u tekomu da će provjerit na centrali. Glavno da sam morao tvornički resetirati ruter i izgubiti sve otvorene portove i nanovo uključivati i konfigurirati WLAn :(((((((((((((((((
Rekli su ako ne bude druge da će doći oni pogledati, a ja se prilikom toga bojim da će mi uzeti ovaj polušrot ruter i dati mi zamjenski superšrot ruter koji sad svima postavljaju i na kojem se ne da skoro ništa konfigurirat.
Da li bih mogao ja kupiti sa strane neki ruter pa ga namjestiti da se spaja na T-Crapov ADSL? Ili mogu dobiti njihov broadband samo preko rutera koje oni provajdaju?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.