Log in

Pogledaj cijelu verziju : [Ordinacija]

Stranica : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12

C
01-06-2009, 21:54
Kada povučeš LaPy, nebi ni Bog spasio sajlu, nije to sajla onda kao ona za motore i bicikle. :rotfl:

Hellboy
01-06-2009, 22:01
Dovoljno je da te uspori ili da napravi buku.

cham3leon
01-06-2009, 22:13
Meni je skuter nestao povezan sa sajlom s lokotom u manje od 1h. Razmisli o tome. A sada stavi LaPy u tu situaciju...

Hellboy
01-06-2009, 22:18
Well, to je jedino objašnjenje koje sam mogao smisliti jer kog boga možeš s tom bravicom? Sigurno neću otvarati LaPyja da saznam. :D

Frky
01-06-2009, 22:20
Generalizacija FTW. Nikad nikome nisam odbio pronaći ili barem pokušati pronaći drivere ako ih nije dobio uz hardver a trebaju mu. Inače, nešto kontam u vezi ove...bravice. Možda je to nekakav bog za spajanje nekakve sajle da ne možeš odnijeti laptop, kao recimo što su mobiteli u T-Centrima učvršćeni punjačima i/ili vezicama. Jer da postoji ključ, ne bi ga mogao okrenuti zbog oblika brave. Bar ne kod mene.

Vidi sam sliku na nekom letku koji sam dobio s laptopom i vidio sam da u tu ključanicu možeš gurnuti takvu neku spravicu s nekom žicom, ali isto tako i neki ključić! Pa sam predpostavi da se to treba dodatno kupiti!

Možda taj ključić zaključa laptop (kad je spušten) da ga nemoš otvorili a da ga nepolomiš! Tako da lopov, koji ukrade laptop, nema koristi od njega!

croat1gamer
01-06-2009, 23:12
Jeli moguca detaljnija slika tog utora, ne vidim bas kako ona oznaka izgleda.

Probajte potraziti na offisl sajtu za sto je to.

Hellboy
01-06-2009, 23:49
Ovako to izgleda kod mene:
http://www.imagesforme.com/out.php/t522772_02062009641.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/522772_02062009641.jpg)
Ikona iznad brave je lokot. I po HP siteu, to se zove Kensington Security Lock
http://en.wikipedia.org/wiki/Kensington_Security_Slot

Gawd I love it when I'm right. :D

EDIT: Damn, moram sutra ulaštiti ovaj LaPy. Nisam ni primjetio koliko se toga uvuče iako ga pažljivo nosam u torbi.

Mirogamemasta
02-06-2009, 11:48
Prijatelju se usporio kompjuter. Otisao je defragmentirati disk, i kaze kako mu je poslje toga bio jos sporiji.Koji programi bi bili dobri da mu se komp vrati u normalu?
Formatiranje diska bi uzeli kao neku zadnju opciju. :D

zoky
02-06-2009, 12:40
Možda ovi:

TuneUp Utilities 2009, CCleaner, a može i Diskeeper :roll:

C
02-06-2009, 14:44
Nisam ni primjetio koliko se toga uvuče iako ga pažljivo nosam u torbi.
Moj nije star niti tjedan dana, a ima fini polirani materijal oko ekrana i oko tastature. Obrisao sam ga jednom finom krpicom i sve se izgrebalo. Ogrebotine se ovako ne vide, ali pod jakim svjetlom, im ih na bilijune, doslovno. Pokušao sam i sa krpicom za naočale, još gore sam ga izgrebao. Kada prođeš po tom materijalu, sve se izgrebe. A da bude stvar gora, iza ekrana, cijeli LaPy mi je takav, od tog materijala, pa se bojimodlijepiti sa njega zaštitnu foliju koja čuva LaPy iz vana, iza ekrana...

Hellboy
02-06-2009, 14:48
Od istog materijala je i meni područje oko ekrana i područje oko tipkovnice. Sjajan, polirani materijal koji je osjetljiv do te mjere da bih morao teleportirati prašinu bez da ga ogrebem. I to privlači prašinu kao da je magnetizirano.

Deadwalker
02-06-2009, 14:52
Ovak, muci me jedna stvar. Imam problem kada je mis spojen preko USB porta. Dakle, imam neki Logitechov mis(nije bitno koji model) koji je trenutno spojen preko PS/2 porta te radi savrseno. Ako ga pak spojim preko USB porta on radi normalno, ali kada ugasim racunalo, pa ga ponovo upalim mis radi(ima struje u njemu), ali se nece micati strelica, pa moram ga istekat/ustekat kako bi profunkcionirao... :? Zna netko u cemu je problem?

da se nadovezem na stariji problem. Naime, nakon ovih problema s usb periferijom sam zakljucio da je rijec o problemu s hardware-u tj. o maticnoj. Na kraju su se moje sumnje i potvrdile nakon sto mi je u nedjelju maticna skroz krepala. Bio mi je komp na servisu te sada nova maticna radi savrseno. Usb periferija također normalno radi, osim mojeg misa koji je u ocajnom stanju te krepava svaki cas. Moram pod hitno uzeti novog glodavca...

C
02-06-2009, 14:52
Kada ga otvaram, tamo gdje stavim svoj prst, tu ga izgrebem sa miliun ogrebotina. Katastrofa. Kako ti to čistiš? Moj frend ima isti materijal, ali se puno manje grebe, ima ga već godinu dana i nije izgreban ni približno kao moj što sam ga izgrebao u jendom nježnom i pažljivom brisanju.

Hellboy
02-06-2009, 14:53
Imam krpicu od Blackberryja. :D

C
02-06-2009, 15:00
Ona ne izgrebe?

Hellboy
02-06-2009, 15:27
Nope. Pošpricam malo pjene za čišćenje LCD-a po ekranu, obrišem to mekom krpom i potom Blackberry krpicom ulaštim okvir i područje oko tipkovnice. Samo što to kratko traje. Privlači otiske i prašinu kao blesavo.

Frky
02-06-2009, 15:29
Btw. kad već pričate o čišćenju, s čim je najbolje očistiti ekran laptopa?

Hellboy
02-06-2009, 15:31
Uzeo sam si nekakav sprej za čišćenje LCD zaslona. 29 kuna poveća limenka. Pretvori se u pjenu u kontaktu sa zrakom i izvrstan je za čišćenje ekrana.

C
02-06-2009, 15:34
Nope. Pošpricam malo pjene za čišćenje LCD-a po ekranu, obrišem to mekom krpom i potom Blackberry krpicom ulaštim okvir i područje oko tipkovnice. Samo što to kratko traje. Privlači otiske i prašinu kao blesavo.
Krivo si me shvatio. Ja imam krpicu i dva spreja za čišćenje. Bacio sam 250 KN na to. I ja s time očistim sve, i sve blista, odbija prašinu, sve bude savršeno. Ekran se ne ošteti ni mali, ali taj polirani materijal, kao da sam ga brus papirom brisao. A po defaultu taj materijal privlači otiske prstiju. Ovako na svjetlosti ili u mraku se ne vide te ogrebotine, ali pod jakom svjetlosti, kada ga osvjetlim s 12 ledica iz baterije koja je za specijalne slučajeve, i za sve vrenemske neprilike, to osvjetli i Boga i Vraga, i doslovno se vidi svaka ogrebotina na njemu, iz aviona ja mislim.

Hellboy
02-06-2009, 15:40
Dobro sam ja shvatio. Ne, kad ulaštim ta područja tom krpicom nema grebanja. Napravljena je za Blackberry Storm. Sa tačskrinom. Nema grebanja.

C
02-06-2009, 15:45
A ni s ovom krpicom nema grebanja, pa eto. :(
Gdje je mogu nabaviti? Da pokušam makar s njom.

Hellboy
02-06-2009, 15:53
Well, ja sam svoju nabavio od vlasnika Blackberryja kojemu nije trebala. I bez obzira na kut gledanja nakon laštenja ovime nema ogrebotina. Istina, ima ogrebotina, ali tu i tamo i vjerojatno od prije jer sam brisao mekom krpom prije ovoga. Čak razmišljam da probam obrađenom jelenjom kožom. Finiju stvar u životu nisam vidio. Evo, upravo sam sad ulaštio laptop sa unutarnje strane školjke so savršene crne boje. Još to moram izvana jer sa gornje strane ima brdo otisaka.

C
02-06-2009, 16:07
Ovo moje blista na suncu, ali pod ledicama katastrofa.

No sada da ti postavim pitanje.
Instalirao sam Vistu 1 na C i Vistu 2 na D. Sada, D particiju sam formatirao, tako da Vista 2 ne postoji. Kada pokrećem PC, prije bootanja me pita koji Windows hoću pokrenuti Vistu 1 ili Vistu 2. Vista 2 ne radi. Pokrenem ovu prvu sa C. Odem u msconfig i tamo obrišem Vistu 2 koja je bila na D particiji. Pita me da resetiram PC, resetiram ga, opet isto pitanje, opet pokrenem sa C, i opet mogu obrisati Vistu 2 sa D. Točnije, nikako ne bogu obrisati Vistu 2 sa D koju je on zapisao da posotji.
Kako da je se riješim? Ima li file kao kod XP-a "boot.ini" gdje mogu sam sve srediti?

Hellboy
02-06-2009, 16:13
Si probao otići desnim klikom na Computer -> Advanced System Settings -> Startup and Recovery i tamo pogledati?

C
02-06-2009, 16:16
Naravno, i tamo su njih dvoje.
Pokušao sam i kroz CMD sa "bcdedit.exe", opet ništa. Ne mogu ga se riješiti nikako.
Lako ja postavim C za defaultni, ali nikako da ovaj D, tj. X particiju maknem, tj. da maknem VIstu sa nje iz C-a.

Ovo je prvobitni info svega:

Windows Boot Manager
--------------------
identifier {bootmgr}
device partition=C:
description Windows Boot Manager
locale en-US
inherit {globalsettings}
default {default}
displayorder {default}
{current}
toolsdisplayorder {memdiag}
timeout 30

Windows Boot Loader
-------------------
identifier {default}
device partition=X:
path \Windows\system32\winload.exe
description Microsoft Windows Vista
locale en-US
inherit {bootloadersettings}
osdevice partition=X:
systemroot \Windows
resumeobject {016e0336-4fbe-11de-88ee-adb5f6085333}
nx OptIn

Windows Boot Loader
-------------------
identifier {current}
device partition=C:
path \Windows\system32\winload.exe
description Microsoft Windows Vista
locale en-US
inherit {bootloadersettings}
recoverysequence {572bcd55-ffa7-11d9-aae0-0007e994107d}
recoveryenabled Yes
osdevice partition=C:
systemroot \Windows
resumeobject {5dce4126-5824-11dd-864e-001e688a8ea8}
nx OptIn

Hellboy
02-06-2009, 16:20
http://www.neowin.net/forum/lofiversion ... 11005.html (http://www.neowin.net/forum/lofiversion/index.php/t411005.html)
Perhaps?

C
02-06-2009, 16:22
Pokušao to sve, ništa. :(

Edit: Evo, sredio sam ga. Ali mi je i dalje preboot ostao od Viste 2, iako sam to sve isključio. Prije botanja bi baca slova i kodove u 3 screen-a, pa tek onda ide boot. A to je maslo od Viste 2 koju sam bio stavio. Iako sam u postavkama maknuo taj info i to sve, on meni njega opet baca. A Vista 1 toga nema.

Sada mi reci, kako mogu rename-ovati boot? Tj. ono, kada imam dvije Viste, da mi ne piše:

Microsoft Windows Vista
Microsoft Windows Vista
Nego da preimenujem u npr.:

Microsoft Windows Vista Home 32
Microsoft Windows Vista Ultimate 64

Hellboy
02-06-2009, 16:41
U čemu si editirao boot sekvencu? Možda tamo negdje imaš i liniju teksta u kojoj piše što će pisati prilikom bootanja. Inače, si probao isključiti vrijeme prikaza sustava? Tamo na onoj lokaciji koju sam prije spominjao?

C
02-06-2009, 16:50
Stavio sam na normal boot, i sada je sve OK, jedino mi pokazuje status bootanja prije boota, a to je set up od Viste 2. Vista 1 toga nema.

C
02-06-2009, 18:57
Sada mi recite, šta je to "EISA" i čemu služi?
Evo slike:
http://xs540.xs.to/xs540/09232/untitled181.png
A na desnom kliku njih, samo famozni "Help":
http://xs540.xs.to/xs540/09232/1827.png

Gwin
02-06-2009, 19:18
na laptopu??

sakrivena backup particija.. to ti imaju svi OEM laptopi i desktopi

u 99% slučajeva ne možeš ništa s njom. eventualno bi neki third party software tipa Acronis Disk Director mogao izbrisat i mergat particije.

ali s obzirom da je riječ o samo 10GB, a backup uvijek dobro dođe, mogao bi ga i ostavit

C
02-06-2009, 19:36
E THX, taj program imam, meni ni ne treba backup i sl. Poigrati ću se malo s time.

Nego, evo još pitanja...

1. Kada gasim/resetiram PC, dolazi mi neki prozorčić tom brzinom da ne uspijem vidjeti doslovno ništa što piše na njemu. Pokušao sam ugasiti sve programe i opet bi se on pojavio, što znači da je nešto od Windowsa. Kako da to ugasim? Evo, snimio sam kamerom na mobitelu, na njoj traje čak duplo duže, može se vidjeti samo izgled toga, jer je kamera usporena, ali ovako, na 1 ms se to pojavi i nestane.
Download videa:
http://www.2shared.com/file/6070428/c1f ... eo004.html (http://www.2shared.com/file/6070428/c1fc9461/Video004.html)

2. Kada pokrećem PC, to mi se prije nije događalo. Sve informacije su pogašene da se pojavljuju, itd. Znači, kada palim PC, 3 screen-a mi se pokažu i brzo izlistaju, pa onda ide boot. Kamera od mobitela od njihove brzine je uhvatila samo dva screen-a, od tri.
Download videa:
http://www.2shared.com/file/6070432/383 ... eo005.html (http://www.2shared.com/file/6070432/38324c3e/Video005.html)

U 3GP su formatima, pa ih pogledajte na mobitelima ili u nekom boljem playeru koji ih može pogoniti. Možete i u MPlayer-u v1.0 RC2, bez štekanja i trzanja, znam da većina playera 3GP-e trza i preskače, a kada ovi video-i traju po 2 sec, i od toga preskoči 1 sec, ništa nećete vidjeti, a nisam u mogučnosti da ih konvertitam.

mronki
02-06-2009, 19:39
Jel postoji neki neki način da spojim dva računala da bi mogao prebacivat podatke s jedog na drugi (dobio sam laptop pa si hoću prebaciti podatke sa starog računala, a malo mi je previše ppodataka za pržit to sve na dvd-e) osim da ga umrežim i prolazim kroz sve ovo:http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&t=15672S?

Gwin
02-06-2009, 19:54
C

1. ovo mi liči na vistin alert da imaš otvorene aplikacije koje nisu sejvale podatke dok ti radiš shutdown. najćešće se javlja ako si skratio vrijeme onog "wait for - delay"

2. a ovo mi liči na GRUB loader. koji se uglavnom javlja u dva slučaja. ako imaš dual boot Linux + Vista ili ako koristiš Vista Bootloader da bi zaobišao aktivaciju viste..
ako je riječ o laptopu, onda je moguće da je originalni OS bio linux, pa da je kad su ga pregazili sa vistom ostalo nešta u bootu
probaj ovu proceduru

1. Boot with the DVD
2. Choose repair existing OS.
3. Open Command Prompt
4. Run -> bootrec /fixboot
5. Run -> bootrec /fixmbr
6. Restart

Gwin
02-06-2009, 19:55
Jel postoji neki neki način da spojim dva računala da bi mogao prebacivat podatke s jedog na drugi (dobio sam laptop pa si hoću prebaciti podatke sa starog računala, a malo mi je previše ppodataka za pržit to sve na dvd-e) osim da ga umrežim i prolazim kroz sve ovo:http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&t=15672S?

moraš ih nekako umrežit.. crossover kabel, wlan ili bluetooth

Hellboy
02-06-2009, 20:00
Bluetooth veza. Zanimljiv koncept. Nikad ga nisam testirao. A oba računala u kući su mi BT ready. baš čem probati nešto iskemijati. :D

C
02-06-2009, 20:58
C

1. ovo mi liči na vistin alert da imaš otvorene aplikacije koje nisu sejvale podatke dok ti radiš shutdown. najćešće se javlja ako si skratio vrijeme onog "wait for - delay"

2. a ovo mi liči na GRUB loader. koji se uglavnom javlja u dva slučaja. ako imaš dual boot Linux + Vista ili ako koristiš Vista Bootloader da bi zaobišao aktivaciju viste..
ako je riječ o laptopu, onda je moguće da je originalni OS bio linux, pa da je kad su ga pregazili sa vistom ostalo nešta u bootu
probaj ovu proceduru

1. Boot with the DVD
2. Choose repair existing OS.
3. Open Command Prompt
4. Run -> bootrec /fixboot
5. Run -> bootrec /fixmbr
6. Restart

1. A gdje to podesim? Jer to nisam podešavao. I pokušao sam sve programe pogasiti, tako da je to onda nešto od Windowsa.

2. Nije imao nikada Linux i sl. Stavio sam Vistu na C particiju i sve je bilo OK, i stavio sam drugu Vistu na D, i od tada se počeo pojavljivati GRUB, te je ostao nakon što sam srušio i obrisao Vistu sa D particije.
Pokušati ću ovo što si mi dao.

mronki
02-06-2009, 21:03
Spojio sam računala preko hamachia i kad oču uć u drugo računalo traži me password. Od čega tu trebam napisat pass, sve sam probao :?

C
02-06-2009, 21:11
@Gwin - Koji DVD da startam? Kada startam od Viste, dođe mi odmah GUI za instalaciju, i nema opcija za repair.

Gwin
02-06-2009, 21:19
http://solanetwork.com/Website%20Images/vistaxp7.jpg

moraš dobit ovakav screen

C
02-06-2009, 21:34
Aha, to OK, ja sam mislio iz ugašenog stanja. Idem pokušati.

Edit: A jbga, ja dobijem ovo:
http://xs540.xs.to/xs540/09232/untitled105.png
Ima neka aplikacija na DVD-u koju mogu pokrenuti a da ispadne isto kao i da sam kliknuo na repair?

C
04-06-2009, 07:20
OK, instalirao sam na novo GRUB kroz Vistu i odmah uninstallirao, te se maknuo i on, a i došlo je odmah "NTLDR is missing", pa nisam mogao ništa pokrenuti, nego sam stavio još jedan Windows, i sve je OK sada. Naučio sam sve o boot sekciji, yup, idemo dalje. :D

Dakle, imao sam dvije particije od po 100 GB-a, ja sam C spojio s drugom, tako da mi C ima 200 GB-a. E sada je pitanje kako ja to mogu vratiti? Kada idem na šrink, mogu mu skinuti samo 7,7 GB-a, a trebam mu skinuti 100 GB-a. Naravno, mislim kroz diskmgmt.msc...
Pokušati ću sa Partiton Magicom, iako ga ne znam kako izrezati, jer sve cache fileove mi sprema na kraj particije, i toga ima par giga, radi bržeg čitanja, a kasnije i radi bržeg čišćenja istoga.

Dreamer Deceiver
05-06-2009, 23:24
evo mene opet vezano za skype, koliko košta i kako mogu kupiti te bonove da nazovem nekoga iz amerike ? :D
i koliko to troši po minuti razgovora ?

Lord Ragnarok
05-06-2009, 23:58
mislim da je mnogo lakse skinuti teamspeak/ventrillo te preko toga pricati. em te nisa ne dode, em vent server se moze sam dignuti em ima pun kurac praznih ts servera po netu. no neznam kako da ti pomognem sa bonovima, ja sam ponudio samo jeftinija rijesenja

croat1gamer
06-06-2009, 00:13
@ ragnarok- Mislim da vent ne podrzava zvanje na kucni broj, za sto je morgoth (drim disivr) pitao.

Negdje tu je C spominjao da je sa 56k dial up vezom pricao sa nekim rodakom, sto znaci da trosi jako malo bandwitha (oko 10 kilobajta po sekundi, sto je gg) ako si pitao za potrosnju bandwitha.
Ako mislis na cijenu poziva, trebalo bi pisati na njihovoj stranici.

Lord Ragnarok
06-06-2009, 00:25
znam da ne podrzava, ali zar je tako tesko umjesto skypa instalirati 1 drugi program preko kojeg isto imas cist zvuk za nikakvu cijenu.
edit: zajebo sam, nisam racunao da doticna osoba u americi nema internet (lol wut?) posto ju D.D. ide zvati na kucni broj

C
06-06-2009, 00:56
Ako misliš zvati na mobitel/kućni/fax, onda ti trebaju bonovi, i sve o njima se raspitaj na službenoj stranici Skype-a. Za razgovor Skype-Skype, ili ti ga PC-PC, troši jako malo, ja sam na 33.6 KBPS s rođakom u Bosni razgovarao bez ikakvih problema, već ako planiraš i sa kamerom razvorarati i sl., to nema teorije da ti upali, zbog dial-upa. A najnoviji Skype je čak povećao kvalitetu video prijenosa za 40%, tako da bi ti na dial-up vezi praktički video samo stojao.
Koliko znam, bonove možeš kupiti preko internet bankarstva, može i preko paypala. Imaš sve na njihovoj službenoj stranici.

croat1gamer
06-06-2009, 02:19
Mi mozete pomoci u vezi microsoftove stranice, jer mi ne zeli skinuti nista sa njihovog download.microsoft servera, a treba mi par crit updateova.

Dreamer Deceiver
06-06-2009, 09:22
mislim da je mnogo lakse skinuti teamspeak/ventrillo te preko toga pricati. em te nisa ne dode, em vent server se moze sam dignuti em ima pun prozor praznih ts servera po netu. no neznam kako da ti pomognem sa bonovima, ja sam ponudio samo jeftinija rijesenja

ma znam ja sve to, ali ja ću ipak razgovarat s nekom malo važnijom osobom koja i nema baš vremena za skype ( nije niti čula za skype ), ali tko zna, možda je uspijem i nagovoriti :D

Sad malo gledam to da kupit bon, se više isplati uzeti subscription ili baš bon na mjesec dana ?
ako uzmem bon, onda stavim unlimited call in USA, je tako ? Onda cu moć besplatno zvati tu zemlju mjesec dana ako platim oko 5 eura ( šta i nije previše skupo ) ?

C
06-06-2009, 11:05
A čuj, oni imaju preko 50 000 000 registriranih ljudi diljem svijeta, a konstantno ih je online 12 000 000 do oko 15 000 000, nekada i puno više. I sada, zamisli da samo 1 000 000 ljudi od svih tih silnih kupuje bonove, neka dođe $1 mjesečno, to je njima mjesečna zarada od $1 000 000, a to ti je cca pet milijuna KN, i bogati su, tako da im nema smisla nabijati cijene.

Dreamer Deceiver
06-06-2009, 11:16
srećom da nisu previše pohlepni :D

C
06-06-2009, 11:54
Pa nije to T-Com. :D

Dreamer Deceiver
06-06-2009, 12:12
Pa nije to hiTler-Com. :D

ispravak :D
da ne duljimo u offtopic, znači ono što sam napisao da platit 5 eura za ameriku je dobro ili postoji još neka caka ?

Sgt. Bull
06-06-2009, 15:44
Okej daklem imam problemčić sa zvučnom karticom. Iako je instalirano sve ok i piše da radi i radila je dugo vremena, zvuk se ne čuje sa iste pa sam primoran koristiti integrisanu (meni su obje potpuno iste, bratu nisu), ovo se već jednom desilo pa su čikice u servisu popravili zajedno sa ostalim problemima. Elem, zvučne koje su trenutno u kompu su C-Media CMI8738/C3DX i još neka, Intel 82801GB IC H7 ,kaže Everest HE.(ako sam nešto pogriješio,a velike su šanse da jesam, oprostite jerbo ne snalazim se baš najbolje na ovom polju).

C
06-06-2009, 21:30
Onda je velika mogućnost da je riknula zvučna. Mom rođaku je riknula integrirana, sve je uredno instalirana i softwareski radi, ali hardwareski ne radi nikako, kao i kod tebe. Eventualno je moguće da je DX totalno skurio njezine drivere, što se dogodilo meni jednom i mom rođaku dva puta, a i još nekima, da jednostavno prestane raditi. U tom slučaju se može uninstalirati kompletan DX, i instalirati sve moguće verzije DX-a, i ako ne upali, tj. ako zvučna ne radi i dalje, onda se mora staviti Windows na novo, ali to je samo ako je kvar kod DX-a. U Everestu se to može bilježiti kod DX opcija nešto poput Sound-DirectX Interrupt. Ponekad banalni reinstall DX-a riješi stvar, a nekada ništa, pa onda moraš Windows-e na novo staviti, čak ni repair ne pomaže, ni bilo kakvo karikiranje. Ali ponavljam, to je samo ako je DX zaribao stvari. Znači prisjeti se, dali si igrao neku igru, izašao iz igre i od tada zvučna više ne radi. U tim okolnostima najčešće zezne zvučnu.

@Dreamer Deceiver - Ne znam ti ja to. Ono, zvuči mi primamljivo. $5 za mjesec dana razgovora s Amerikom za tel./mob./fax.

cham3leon
06-06-2009, 21:37
Svakako treba probati reinstalirati drajvere.

Možda bi i meni dobro došla zvučna kartica, jer bojim se da ovo integrirano rješenje u nekim igrama pokazuje svoje mane. Točnije, bojim se da ću pokrenuti GTA 4 kao i kod frenda, da sve radi ali bez zvuka.

Ali opet se bojim da mi neće stati pored ovog krmka od Radeona. Bar ne dovoljno da se Radeončina adekvatno lufta :D

C
06-06-2009, 21:47
Ne pomaže reinstal, već sma pokušavao. I ja i moj rođak. Kod sebe sam sredio stavivši najnoviji DX, kod njega prviput morao je staviti sve moguće DX-eve da bi sredio, a drugi put je morao rušiti Windows.

Ghost_Rider
06-06-2009, 23:30
Molim vas ako mi mozete reci koji je ovo windows: b9ifQvQCO7Y&feature=related

Gledajte od 1:10 min pa mi recite koji je to win,prekrasno izgleda pa bi zelio da ga imam.Thanks

cham3leon
06-06-2009, 23:32
Longhorn je Vista, ne?

Ghost_Rider
07-06-2009, 00:01
Longhorn je Vista, ne?

Thanks,da LongHorn je,otojc vidio slike i video.Thank you much :D :D .

Jes mi dobar Eng jezik :D :rotfl: :rotfl: .

Edit: Jel se ovaj OS ima gdje nabaviti.

C
07-06-2009, 01:49
Ja sam na Longhorn-u od 2005 godine (inače, izašao je 2006 godine, ali ja sam tada bio debelo u ilegali da sam ga nabavio godinu prije 8) ), svaki dan, i dan danas sam na njemu. :wink: Praktički, XP ni ne znam, ali su u principu na istu foru uvijek, pa ovako kažem da koristim XP, ali u biti XP sam koristio od 2002-2005, a od 2005 pa na dalje Longhorn, i ne znam do kada ću ga koristiti, ali pošto sada imam i LaPy, onda sam na njega za sada stavio Vistu, u devetom mjesecu ću staviti W7, itd., ali na stolnom mi ostaje Longhorn, za sva vremena. Napravio sam si sve da 50 GB-a svega stavim za 13 minuta. Točnije, sve na novo instaliram u 13 minuta, sa svime sređenim, do te mjere da se instalira već defragmentirano, a da ne govorim za podešenja. Jedino nakon toga update i cipanela, tako da je uvijek spreman za rad i ne mislim ga mjenjati. To je samo još jedan plus razlog zašto ću i dalje ostati na Longhornu.

Ghost_Rider
07-06-2009, 10:17
Znaci ako si od 2005 na LongHorn-u onda mi reci jel sve ono stvarno sto sam gor postao na youtube link,gledaj od 1:10 min pa mi reci jel otako prave kod LongHorn-a,da ne bacam pare ako nije.

cham3leon
07-06-2009, 10:21
Vidiš, meni je npr. cilj koristiti komp s čim rjeđim reinstaliranjem OS-a, tako da sad čekam 9. mjesec i sedmicu.

Pred jedno 5 - 6 godina kad sam bio n00b koristio sam 5 godina iste Windowse 98 :rotfl:

Ghost_Rider
07-06-2009, 10:31
lol :pray: :pray:

Nije to nista,ja win xp koristim odkad je izasao.Prije 3 mjeseca sam prvi put vidio Windows Vistu :rotfl: :rotfl: .zamisli do prije 3 mjeseca nisam se odmakao od Win XP :rotfl: :rotfl: .

Ovo je zakon : vTncFQszgiU&feature=relatedS :pray: :pray:

Kolega "C" govori vec jednom jel tacno ono sve u videu,poludicu vise,moram LongHorn imati do navecer. :D :D

Edit: Ima nekakvih build-a tona,neznam ni koji je kao gor u videu.

Edit2: Ovaj je zakon : http://i.zdnet.com/blogs/longhorn-reloaded.jpgS :pray: :pray:

croat1gamer
07-06-2009, 10:54
Mi moze netko ovdje preporuciti free/share program koji moze otvarati .SIF fajlove koji su multi channel jer ovaj program (http://rsbweb.nih.gov/ij/plugins/open-sif.html)Snemoze otvarati vise subimageova odjednom.

I po mogucnosti da ne zauzima vise od 1gb.

C
07-06-2009, 13:45
@Ghost_Rider - Nije. U biti, sve je isto tako, ali vizualizacija je manja (slaganje slika i videa sam primjetio da se full slaže kada se otvara), ili ja kroz ove 4,5 godina nisam uspio naći gdje se to uključi. XD

Mirogamemasta
13-06-2009, 17:08
Gdje mogu ponistiti account kod windows live messingera. Problem je u tome sto nemam opciju forget me, a buraz ne zna sifru.
http://www.imagesforme.com/out.php/t539404_untitled.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/539404_untitled.JPG)

C
13-06-2009, 17:17
Pa logiraj se sa onim ispravnim i idi da ti nejga zapamti. Tako će zaboraviti ovaj koji ste i vi zaboravitli. Možeš povratiti pass sa opcijom da si zaboravio pass.

Mirogamemasta
13-06-2009, 17:55
Onaj ispravni je vec unutra. Problem je sto je napravio 2 ista accounta. Ako na Warcraft_maps pocnem pisati @hotmail.com onda ce mi izbaciti onaj gore gore koji je vec unutra.
Da li se u Program File-u mogu naci accauntovi i izbrisati? Otisao sam na windows live folder i nisam nasao accountove.
http://www.imagesforme.com/out.php/t539453_Messinger.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/539453_Messinger.JPG)(slika je drukcija btw)
Da mi je znati kako ga je uopce upamtio ako se nije uspio loginati sa tim accauntom?

C
13-06-2009, 18:02
Očisti PC sa programima za čišćenje, i da ti MSN bude ugašen. Znači sa CCleaner-om, Glary Utilities-om i sličnima. Oni bi trebali očistiti sve od MSN-a, i sl. Nakon čišćenja resetiraj PC i pokreni MSN, trebao bi ti se na novo cijeli konfigurirati, to je kao nakon instalacije MSN-a prvo pokretanje, i tada će ti biti potpuno čist. Podesi ga na novo, unesi svoj ACC i sve OK. ;)

The Jackal
14-06-2009, 11:50
Ok.. Imam problem. Imam wireless konekciju. E sad. Zna me bez ikakvog razloga diskonektat i onda kad kliknem na konekt.. neće. I tak podosta vremena. Jedino tu i tamo pomogne ištekavanje USB-a i ponovno uštekavanje ili čak search for avaivable wireless networks.. pa sam konekta. Zna neko razlog tom čestom diskonektanju i nemogućnosti ponovnog konektanja?

croat1gamer
14-06-2009, 12:48
Sam wireless nije najstabilniji nacin povezivanja.
Preporucam zicu.

Anarion.Umarth
14-06-2009, 16:37
Brat mi je napokon uspio nemoguće-uništiti Mx518 star manje od godinu dana. Zanima me kolika je mogućnost popravka usb konektora, ima li šanse, ili ima previše malih žica

C
14-06-2009, 17:08
@The Jackal - I ja bezžično koristim već skoro godinu dana i to mi se dešava, ništa čudno, čak i kada ti pokne veza, a i dalje si konektiran i imaš npr. 94% jak signal, a protoka nema, to je sve normalno kod bezžičnih stvari.

@Anarion.Umarth - Nema previše malih žičica i moguće je popraviti. Sada ne znam koliko se servisi time bave, praktički bi samo jumper novi zavarili i stvar riješena.

Anarion.Umarth
14-06-2009, 17:33
ma, nož i izolir traka i problem riješen.
ako mi se skine, malo ću lemilicom učvrstit spoj, pa onda na to izolir, ali čini se dobro

C
14-06-2009, 18:11
Pa da. :wink:

Ghost_Rider
14-06-2009, 20:13
Ljudi jel ima ikakav tool koji moze vratiti formatirane fajlove.Imam jedan veoma vazan file izbrisan formatiranjem harda pa je onda vista instalirana,prije otga je bio xp,pa sam sada ope na xp.Znaci fajlovi su pretrpili dva formata,jel moguce ikako ih vratiti.PLS help,bicu do kraj zivota zahvalan onome ko mi pomogne :roll: .

C
14-06-2009, 21:04
Naravno da možeš, ali to bi ti trajalo možda mjesec dana, s time da bi ti vraćeni file bio po imenu "FILE################", i bez ekstenzije. Tako da bi ti vratio sve što si ikada imao na HDD-u u tim sektorima, ali ni jedan file ne bi imao svoje ono pravo ime, program bi mu dao broj u zamjenu za #. Tako da bi ti vratio par TB-a fajlova svih mogućih, i svaki pod nekim brojem, pa ga trebaš ručno tražiti, npr. koliko je taj file bio velik, ili svima dati ekstenziju i pokretati ručno redom par trilijuna fileova, ovisno koje sektore želiš preroviti, ako je to baš cijeli HDD, onda će to biti ola la svega.

Ghost_Rider
14-06-2009, 21:26
Jel mozes navesti bar ime nekog dobrog Recovery-a.

Gwin
14-06-2009, 21:37
file scavenger...

Edit by C: Da se postam...i BadCopyPro...

Lord Ragnarok
14-06-2009, 22:26
This video is not available in your country due to copyright restrictions.

need solution. now. u pitanju je jubito. hvala unaprijed

croat1gamer
14-06-2009, 22:50
Americki proxy.

Lord Ragnarok
14-06-2009, 23:00
gimme link, pretty plz

croat1gamer
14-06-2009, 23:27
Mi moze netko dati polozaj jumpera za IBM Deskstar, model ic35l040avvn07-7 za slave i za master.

Aral
15-06-2009, 11:24
Nadam se da sam na dobrom mjestu postavio pitanje ^^
Trazio na netu al sve neke gluposti pa da pitam konkretno jer radio sam to davno, i to sa cd-om i apsolutno se vise ne sjecam.

Dakle, imam .iso image od windowsa7, jucer skinuo sa njihove stranice bas, e sad; kak napravit bootajuci dvd u nerou 7?
Probao sam ono sa boot dvd, narihtao po tam nekom vodicu na netu, stavio przit al mi ispadne prazan dvd, odnosno snimi on gore tih 2-3gb al se nis ne vidi. Cak sam i preko vmwarea pokusao instalirat da provjerim je ce boota al nista...moze help?

Hellboy
15-06-2009, 11:28
Snimi image na DVD. Ne znak kako je u sedmici ali kod mene u devetki odeš na Copy i tamo odabereš Burn iage to disc ili tako nekako. Time dobijaš bootabilan disk.

Aral
15-06-2009, 11:34
Snimi image na DVD. Ne znak kako je u sedmici ali kod mene u devetki odeš na Copy i tamo odabereš Burn iage to disc ili tako nekako. Time dobijaš bootabilan disk.
Hm, to sam prvo i mislio napravit al sam mislio da ima neka dodatna caka pa sam radje tu prvo pitao xD Ajd idem probat...

Anarion.Umarth
15-06-2009, 11:35
Brat mi je napokon uspio nemoguće-uništiti Mx518 star manje od godinu dana. Zanima me kolika je mogućnost popravka usb konektora, ima li šanse, ili ima previše malih žica
isti problem, samo sa 3.5 mm konektorom od Z3

Hellboy
15-06-2009, 12:09
Ako je 3,5mm konektor, radije promjeni cijeli kabel. Izmjena konektora je nemoguća. Žice u kabelu su pretanke da bi ih se lemilo a sam konektor je potpuno zatvoren i moraš ga razrezati da ga otvoriš što poništava svrhu popravljanja jelte. :D

Anarion.Umarth
15-06-2009, 12:19
a i usb san mora razrizat. A valjda će se moći nešto srediti u unutrašnjosti kontrolera, pa da se izmini cili kabel
http://www.virtual-hideout.net/reviews/logitech_z3_speakers/17.jpg
ovog

cham3leon
16-06-2009, 06:40
Imam problem. Instalirao sam (uspješno) novu grafičku, napajanje, dodatni GB memorije i dodao jednu pržilicu. Za grafičku sam stavio driver radi dobro, koliko vidim i pržilicu mi je prepoznalo bez problema, ali svaki put kod pokretanja winsa mi javlja da je našao novi hardware i traži instalaciju drivera. Sad mi je jednom i zbog toga stao usred boot procesa. Kao što rekoh, sve radi kako treba, u čemu bi mogao biti problem?

Hellboy
16-06-2009, 07:11
Što ti device manager veli? Imaš li koji upitnik?

C
16-06-2009, 08:11
Trebalo bi da ima, ehh, a koji? Ili ako nema pogledaj u Everestu.

cham3leon
16-06-2009, 09:48
Što ti device manager veli? Imaš li koji upitnik?
Gdje je to? Ne mogu nać u Control Panelu. Inače, OS je WinXP.

Hellboy
16-06-2009, 09:55
Desni klik na My computer -> Properties -> Hardware -> Device Manager

cham3leon
16-06-2009, 11:13
Evo, jedan unknown device pod "other devices" bokte pitaj šta je to. Dakle, osim što sam ubacio još jednu pržilicu, zamijenio grafičku karticu, napajanje i dodao još jedan modul RAM-a nisam apsolutno ništa mijenjao.

Ghost_Rider
16-06-2009, 16:56
Ljudi molim pomoc ako moze.C jarane javljas se na duznost odma,ti si zakon za viruse.

Kad vidite sliku sve ce vam biti jasno.PLS help

http://www.imagesforme.com/show.php/544610_untitled.PNG

Nije zajebanicja ovo je na mojim kompu,kako daga se rijesim.Antivirus vec po 3 put pretrazuje i nista nije pomogao.

Hellboy
16-06-2009, 17:00
Promjeni wallpaper.

croat1gamer
16-06-2009, 17:08
Kad sam otvorio danas kuciste sam zamijetio da mi led indikator na maticnoj pokazuje FF (maticna je epox ep 9heai), pa nakon kraceg vremena sam nasao da je to do: BIOS chip reversed / Updated with wrong BIOS / Motherboard problem / Add-in card inserted wrong / CPU problem.
Mi mozete reci moguce solucije, te ih detaljno opisati, posto sam na ovome totalna njubara.

Hellboy
16-06-2009, 17:12
Well, bazirajući pretpostavku da ti opisi predstavljaju konkretne probleme, evo rješenja:
Okreni BIOS čip
Flashaj novi BIOS
??? Malo nedefinirano. Postoji beskonačan broj problema koji mogu ispuzati odnekud.
Neka od kartica je ubačena pogrešno, pogledaj jel sve sjelo (pod ubjetom da misli na PCI i slične kartuše)
Probaj restartati BIOS. Izvadi bateriju sa matične i vrati ju natrag.

No opet, ovo su sve samo pretpostavke.

Ghost_Rider
16-06-2009, 17:17
Promjeni wallpaper.

Nije to nego nesto sma skinuo sa neta i odtad mi se wallpaper samo mjenja,otvara mi pron stranice,neda da pokrenem nista.Heeeellllpppp :(

cham3leon
16-06-2009, 17:22
Evo, jedan unknown device pod "other devices" bokte pitaj šta je to. Dakle, osim što sam ubacio još jednu pržilicu, zamijenio grafičku karticu, napajanje i dodao još jedan modul RAM-a nisam apsolutno ništa mijenjao.

Mali update, nisam se sjetio pogledat. Kaže za taj unknown device da je location 65535 (internal high definition audio bus)

Ako se to odnosi na integriranu zvučnu, opet ne kužim jer sam baš nedavno instalirao novi driver za nju.

croat1gamer
16-06-2009, 18:10
Jel mogu dobiti kratka uputstva "kako okrenuti bios chip za njubare kojr nemaju pristup profesionalnim stvarcicama za to".
I mi mozes objasniti to sa vadenjem baterije, po kojem principu to ima efekt?

edit:
I mi moze netko dati postavke jumpera za samsunogv hard od 160gb, model hd161gj, da radi kao slave imam trenutno pristup za samo 2 jumpera.
Nvm za ovo, cini se da uopce ne trebaju jumperi.

C
16-06-2009, 18:23
Jarane, imaš adware-a, čak i ako ga se uspiješ riješiti, Windows će ti ostati osakaćen. Ako već sada ne možeš promjeniti wallpaper, nećeš ga moći promjeniti ni da ti je sada PC totalno čist od svega, jer je već pokvaren, virus je obrisao što je trebao. Reinstall Winsa ti neće također pomoći, jer virus ne bi bio virus, da nema backup. Jedino Windows na novo, a pošto je to tebi postala rutina...

The Jackal
16-06-2009, 18:26
a pošto je to tebi postala rutina...
lol?

croat1gamer
16-06-2009, 18:41
Novo pitanje: za ibmov hard, imam vec uputstva kako namjestiti za master/slave, ali me zbunjuje sto ima 15 heads i 16 heads opcija, pa sto sa time?

edit:
Nvm, fixed also.

edit2:
Daklem, kako maknuti vent sa ove ploce?

Ghost_Rider
16-06-2009, 19:20
Jarane, imaš adware-a, čak i ako ga se uspiješ riješiti, Windows će ti ostati osakaćen. Ako već sada ne možeš promjeniti wallpaper, nećeš ga moći promjeniti ni da ti je sada PC totalno čist od svega, jer je već pokvaren, virus je obrisao što je trebao. Reinstall Winsa ti neće također pomoći, jer virus ne bi bio virus, da nema backup. Jedino Windows na novo, a pošto je to tebi postala rutina...

Da,da naucio sam gotov svake dvije sedmice win nanovo pa mi nece skoditi :D ,samo dok mi mama poprica sa tatom preko MSN-a i odma idem Formatirati win.

Vec sma se rijesio,u pravu si da je win osakacen :D ,izgleda mi bolje kada je invalid 50% :D :D .

BTW nije valjda i Memori stick osakacen,bi je u isto vrijeme i on ukljucen :o .

C
16-06-2009, 19:47
Ha čuj, možda da, možda ne, većinom ne. Meni se to dogodilo kod rođaka, tj. njemu se to dogodilo, bio je tada MP3 uštekan, moj USB stick, kasnije i moj mobitel, pa iako sam ja došao na svršen čin da mu više ništa ne pomaže, ipak se mediji nisu zarazili, kao niti jedna od particija na kojoj nije OS. Do duše, ja sam u potpunosti obrisao viruse, njihove backupove i sve ostalo ne samo pomoću koje kakvih programa, nego i svojim znanjem, tako da sam ga doslovno 100% očistio, i sve je tada bilo OK, ali kako ti kažeš, invalid sve, desktop i wallpaper je tu bio najmanji problem. Ali ne smiješ ni isključiti mogućnost da nije zarazan.

croat1gamer
16-06-2009, 20:11
CMOS checksum error.
Mislim da je do lose namjestene baterije, any hints posto je identicno kao i prije vadenja iste?

C
16-06-2009, 20:33
Kupi novu bateriju, ili ako si u Rijeci, dam ti ja svoju besplatno, imam ih negdje petnestak...i stavi je na matičnu kako Bog zapovjeda. Uradi i CMOS Clear.
Ako nije do toga, onda je do nekog kondića koji je odlučio puknuti.

croat1gamer
16-06-2009, 20:55
Fix'd, kontakt je bio los.

Sada je problem sto mi ne zeli prihvatiti drugi hard (sata) dok primarni uredno ucita (pata).

edit:
Sada cu instalirati drivere, mozda zato ne prihvaca hard.
edit2:
Ispravak: sada cu se zajebavati sa RAIDom.
edit3:
Meh, preriskantno je jer nemam backup, idem na JBOD.

C
16-06-2009, 21:04
Fix'd, kontakt je bio los.

Sada je problem sto mi ne zeli prihvatiti drugi hard (sata) dok primarni uredno ucita (pata).

edit:
Sada cu instalirati drivere, mozda zato ne prihvaca hard.
edit2:
Ispravak: sada cu se zajebavati sa RAIDom.
R-R-R-RAAAIIIDDD!!!!!!!!! *PUF*

croat1gamer
16-06-2009, 21:06
Citao malo, i izgleda da bi mi raid mogao nanijeti vise stete, a i nemam backup fajlova.
Odoh koristiti JBOD.

edit:
RAID kontroler mi treba.

Tvoja preporuka C? :)

C
16-06-2009, 21:34
Citao malo, i izgleda da bi mi raid mogao nanijeti vise stete, a i nemam backup fajlova.
Odoh koristiti JBOD.

edit:
RAID kontroler mi treba.

Tvoja preporuka C? :)
Tako je.
http://www.healthinajiffy.co.uk/images/raid-fly-wasp-mosquito.jpg
Ne znam ja, šta mene pitaš, je nemam pojma s PC-evima, ja sam stručnjak za insekte. :D :P :rotfl: :friends:

croat1gamer
16-06-2009, 21:46
Dobro to, ali salu na stranu, RAID ili neki drugi nacin spajanja?

C
16-06-2009, 22:17
Nije li logično iz mojeg posta da ne znam? :(
-Pričekaj nekoga tko se u to područje bolje kuži pa da kaže. :wink:

croat1gamer
17-06-2009, 10:32
Mi mozes onda objasniti zasto mi uopce ne pokazuje/prihvaca/prepoznaje hard, niti ovako, niti kada udem u bios.

C
17-06-2009, 14:25
Ako se ne pokazuje u BIOS-u, znači da nije dobro spojen, ili podešen. Obično na HDD-ima imaš jumpere koje trebaš podesiti.
A kada ga dobiješ u BIOS-u, a nema ga u OS-u, znači da traži instalaciju i nešto tome slično.

croat1gamer
17-06-2009, 14:36
Mmkay, jumperi na sasta disku.
>_<
Wtf then, jucer sam najmanje na 10 stranica nasao tekstove gdje pise da jumperi ne trebaju za to.

Jedino mi se pri loginu prikaze da trebaju driveri za RAID controller, i nigdje drugdje se ne prikaze da imam ista novo.

C
17-06-2009, 14:45
Pa ne znam za taj, ali znam da obični i stariji HDD-ovi zahtjevaju jumpere, po gotovo ako su sporedni HDD-ovi, vanjski i sl.
Probaj karikirati s jumperima.

Constantine
17-06-2009, 17:34
Trebam pomoć,cod4 mi neprestano zaštekava,samo stane igra svakih 5-10 ali i manje minuta,boje se ponekad promijene totalno,nemoguće je tako igrat,što da radim.
U temperaturi nije problem zato što je 62 stupnja.

C
17-06-2009, 17:53
E kameleon, opet ću imati 5K postova. :D :rotfl: :o :?

cham3leon
17-06-2009, 18:24
:pray:
Nemaju svi privilegij dvaput proći taj jubilej :rotfl:

EDIT: Mislim da sam sredio onaj svoj problemčić od tamo gore. Radilo se o nekoj ATi-jevoj komponenti za zvuk.

Constantine
18-06-2009, 20:04
Trebam pomoć,cod4 mi neprestano zaštekava,samo stane igra svakih 5-10 ali i manje minuta,boje se ponekad promijene totalno,nemoguće je tako igrat,što da radim.
U temperaturi nije problem zato što je 62 stupnja.
sad još pak ovi problemi :/

http://img40.imageshack.us/img40/5908/56994388.th.jpg (http://img40.imageshack.us/i/56994388.jpg/)

Što je najgore moram ovako radit na kompu zato što ga ne smijem restartat :(

C
18-06-2009, 21:04
Artifakti brate. Ako nije do temperature grafičke i ako ju nisi OC-ao, rikava ti memorija na njoj, i tada je pomoć samo kupnja nove VGA.

cham3leon
18-06-2009, 21:58
Kod mene su obično nastajali samo u 3D igrama kao lomovi tekstura i iskrivljenja mesheva. Nikad nešto ovakvo, pa još izvan igre.

Constantine
18-06-2009, 22:23
imam i lomove teksture i sve,grozno,znaci moram kupit novu,ali nista od toga barem jos 2-3-5 mjeseci :( :cry:

Constantine
18-06-2009, 22:31
omg,uspio sam rijesit onaj problem bez restartanja kompa,pošto encodeam film u mkv x264 codec,a to traje kojih 30h,bio sam pri kraju pa nisam htio restartat komp,ali postoji nacin da se to zaobiđe,genijalni sleep mod u visti i se7enu koji ugasi sve osim proca(koji treba za encoding) i rama,ali grafičku ugasi pa sad sve radi,yay.

C
18-06-2009, 23:07
Kod mene su obično nastajali samo u 3D igrama kao lomovi tekstura i iskrivljenja mesheva. Nikad nešto ovakvo, pa još izvan igre.
2D i 3D se razlikuju. Programi za testiranje artifakta, rade na principu 2D-a, randomiziranjem texture po ekranu, njezinim defagmentiranjem, tj. ponovnim slaganjem, i pri tome PC se resetira ili ugasi, ili pak samo stane, ako ima 2D artifakte. Točnije, prvo briše sve iz memorije, puni je screenom koji upravo gledaš do full memorije, pa je randomizira, sve ispremješta u kocke, pa ponovno slaže, tj. defragmentira kako bi se pojavila normalna slika, i za kraj čisti memoriju i vraća VRAM onakav kakvim ga je i zatekao, kako bi nastavio raditi na svom PC-u. Ako je VGA OK, sve će biti OK, ako VGA nije OK, ili će stati i nakon 2 min krenuti i završiti normalno, ili će se resetirati PC, zamrznuti, ugasiti, itd. U 3D-u su isto 2D artifakti, jer se ne deformiraju 3D modeli, već texture na 3D modelima, a texture su 2D slike zalijepljene na model(e), tako da test za 3D artifakte ne postoji. Jedino stvar pojavljivanja može biti OC koji je za 2D savršen, ali u 3D-u GPU i VRAM radi intenzivnije, i ne radi onako kako radi u 2D-u, pa iz savršenosti 2D-a, u 3D-u se javljaju kvarovi, i zbog toga postoji posebno OC za 2D i posebno OC za 3D, te kada se to dvoje uskladi do savršenstva, to je onda uber OC, no većina današnjih Clockera radi samo OC 3D-a na VGA ili su hybridni poput ATI Tray Tools-a koji ravnomjerno OC-a 2D i 3D u sklopu, tako da bude savršeno, ili za profesionalce, RivaTuner ima poseban OC za 2D i posebno za 3D koje treba pročačkati po programu, jer inače default je i kod nje samo 3D OC.

Evo jedan primjer moje OC-ane AH3650. 3D leti, a 2D tetris radi, ali s trzanjem i štekanjem. Govorim za fullscreen, na window screenu je obrnuto. Šta bi mogao biti problem? 2D ili 3D? -Oboje u mom slučaju, no glavi uzrok je OC 3D-a, i samim time 2D je u banani.

Isto kao i kada sam OC-ao svoju staru ATI R9550, i pokrenem BF2, sve leti, ali terena nema. U biti postoji model terena po kojem ja hodam, ali 2D texture na tom terenu ne postoje, koliko god 3D letio. Zato se na testu artifakata PC zamrzne.

Naravno, kada je riječ o pokvarenoj VGA, točnije pokvarenom VRAM-a, tada je tehnički problem da VRAM ne šljaka kako treba, i tada nije stvar nestabilnosti, kao kod OC-a. Kada je nestabilno, onda se VGA gubi u radu, ali kada je tehnički kvar, neće nikako raditi, da ga OC-aš na 1/1/1. A postoji i mogućnost da se skuri zbog topline, ne samo zbog dinamičkih naprezanja materijala koji s vremenom popusti i kaže da ima tehničke probleme, već je moguće ako nema dobro hlađenje, preveliku temperaturu da "trenutno" bude ili off, ili s artifaktima, ili da se PC zamrzne ili ugasi, kao što je to slučaj s CPU-om kada se pregrijava, samo on ne može svoje osjećaje pokazati kroz artifakte, ali problem s VGA, CPU pokušava nadoknaditi, tako da će kvar ili loš OC VGA, dovesti CPU na rubu snage.

Jedan primjer toga bi bio, ako nisi dobro OC-ao, otvoriš player, pustiš pjesmu da svira, i sve je OK dok ne kreneš motati play listu sa efektima, kada CPU skoči na 100% i počne ti pjesma preskakati, kao i pokazivač miša preskakati na ekranu. Tada praktički VGA ne radi full snagom, bolje rečeno ne radi nikako skoro, pa zato CPU mora sve nadoknaditi.

No dobro, kada smo već kod toga, neka mi netko ovo objasni:
Total Aviable Graphic Memory: 1789 MB
Dedicated Video Memory: 512 MB
System Video Memory: 0 MB
Shared System Memory: 1277 MB

OK, shvatio sam da je Dedicated totalna integrirana memorija na grafičkoj, Shareana je koliko joj RAM može dati, Totalna je zbroj cijele memorije kojom VGA može raspolagati, ali i ne mora. Sada me zanima šta je System Video Memory? Dali je to memorija grafičke kartice na HDD-u možda? Npr., nešto kao pagefile za RAM? Ako da, kako to uključiti i iskoristiti, te koja je svrha toga, kada VGA zahtjeva veliku brzinu protoka, a u tom slučaju HDD ne može postići kojih 15 GB/s koji grafičkoj trebaju? Taj dio ne razumijem i ne znam, pa neka mi netko objasni.

C
20-06-2009, 16:09
Evo, naučio sam WEP Hack do 256 bit-a, i mogu se prikačiti na bilo čiju mrežu za 15 sec., tj. u 15 sec provalim pass. E, sada, stvar je u tome, na čiju god mrežu da se spojim, tj. na većini mreža sam cijeli pod limitima, još točnije, spojim se na mrežu, ali nemam izlaz na net. Kod nekih imam i net, normalno, ali kod većine nemam ništa, osim njihovog PC-a.
Neke ideje? Do čega bi moglo biti? Kako to "popraviti"?
Ne želim frenda iskorištavati 24/7/365.

Ghost_Rider
20-06-2009, 16:36
Evo, naučio sam WEP Hack do 256 bit-a, i mogu se prikačiti na bilo čiju mrežu za 15 sec., tj. u 15 sec provalim pass. E, sada, stvar je u tome, na čiju god mrežu da se spojim, tj. na većini mreža sam cijeli pod limitima, još točnije, spojim se na mrežu, ali nemam izlaz na net. Kod nekih imam i net, normalno, ali kod većine nemam ništa, osim njihovog PC-a.
Neke ideje? Do čega bi moglo biti? Kako to "popraviti"?
Ne želim frenda iskorištavati 24/7/365.

:shock: :shock:

:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

Ajd mi na PP posalji upustva kako to ide.

C
20-06-2009, 16:37
OK. :)

Constantine
20-06-2009, 18:04
Kako da spojim više .gif sličica u jednu.Točnije,imam 8 gif imagea rezolucije oko 50x23 i hocu napravit jedan gif file otprilike 300x23 a da su sve sličice u njemu,sa PS-om nemogu.

C
20-06-2009, 18:14
Uzmi GIF creator ili tako neki koji je namjenjen za to, lagani su, a napraviš s njima šta hoćeš.

Constantine
20-06-2009, 18:20
guglao sam ali nista,sve sami programi da napravim jedan gif file,nigdje nemogu nac tu opciju,malo mi je cudno da se to nemoze napravit u PS-u.

C
20-06-2009, 18:23
Pošalji mi te slike, i ja ti sve sredim. Pri tome mi reci rezoluciju u kojoj će biti ta gif animacija, i nakon koliko sekundi će se slike mjenjati (kao frame per second(s)).

Edit: Pojasni malo bolje što točno želiš. Dali želiš 8 gifova od 50×23 u jednoj slici u 400×23, ili kako i šta? Jer, to je jedan gif na kraju, a to ne tražiš. Pojasni.

Constantine
20-06-2009, 18:30
imam hrpu smajlića u gif formatu,želim jedan file u kojem su svi ti smajlići onako poredani ali da se svaki vrti kao i prije.

I moram ja to napravit,.

C
20-06-2009, 18:35
Aha, sada kužim šta trebaš napraviti. To ti je nemoguće da lagano napraviš, čak je i film lakše napraviti da ima 4 screena i da svaki ide za sebe na jednom. Mogu ti ja to pokušati, ali ne znam dali ću uspjeti.

Constantine
20-06-2009, 18:37
Ma nist onda,nvm.

croat1gamer
23-06-2009, 13:43
Daklem, treba mi pomoc u vezi napajanja.
Nemam nikakvih podataka o njemu osim da je kupljeno u Microlineu, i da je kutija bila obljepljena njihovom trakom i trakom od logitecha.
450W je deklarirana snaga.

Posto je maticna stara (2002. godina, lol) ima 20-pinski konektor, i sve sam par puta spajao i razdvajao, i poprilicno sam siguran da je sve tocno spojeno, jedino imam onaj dodatni 4-pinski konektor koji se stavlja uz 20-pinski konektor da nije spojen.

Problem je da se uopce ne moze upaliti kompjuter, i jos jednom, sve je spojeno osim 4-pinskog konektora.

Any help?

cham3leon
23-06-2009, 17:57
Misliš suvišna 4 pina za 20/24 pinski na matičnoj? Ako ti je matična 20pin, onda ne bi smjelo biti problema. Naopačke ga se valjda ne da uštekat, tako da...

croat1gamer
23-06-2009, 18:12
Problem je sto je sve ispravno spojeno po pravilima zdrave logike ali se i dalje ne zeli upaliti.

C
23-06-2009, 18:33
Gdje je moj ludi brat Pseto? :?
Ne znam više koji mu je pravi i važeći nick. :?
Ajde javi se kretenu, imam USB Stick za tebe, sebi sam đibio drugi! :D
Znaš kakav je, 512 MB kapacitet, style sa sajlama, ledicom, itd., NTFS format diska, 64 kb allocation unita, tj. 32 MB zauzeća na 512 MB-a, Flash Disk, spreman za ReadyBoost, očišćen, formatiran, spreman za rad. Polovica sedmog mjeseca, možda se vidimo. :)

Constantine
23-06-2009, 21:56
Trebam ime one stranice gdje ima mogućnost splitanja linkova.
Znaci,npr,ja unesam dva linka na razlučite siteove,dobim jedan lik koji služio kao shortcut na ta dva linka,jel ima toga,mislim da sam negdje vidio.

C
23-06-2009, 22:08
http://lix.in/

C
23-06-2009, 22:30
Low, ali ide. Eventualno će nešto ići na više od low. Ne znam kakve ima sve opcije.

Constantine
23-06-2009, 22:52
http://lix.in/
lol wut
što bi to trebalo bit,nisi me shvatio valjda,trebam site gdje unesem sva ili vise linkova,on da jedan link i dok kliknes taj jedan preusmjeri te na stranicu koja otvori dva orginlana linka,kuzis?

C
23-06-2009, 23:26
Skužio sam ja tebe.
Gledaj:
http://lix.in/more.php
U svaki red staviš po jedan link. Trebaš malo proučiti taj LIX.IN. :wink:

Evo nabrzaka, na Link 1 sam stavio Google, Link 2 Yahoo, Link 3 Microsoft...
http://lix.in/-50275b

Constantine
24-06-2009, 00:13
meh,nije to kako sam ja zamišljao,ja sam htio da automatski otvori sva tri linka.
Ali ja mislim da ima bas takva stranica,samo se nemogu sjetit naziva.

Constantine
24-06-2009, 11:51
Kako da natjeram KMPlayer da ima apsolutno najvisi prioritet,znaci da najvise se procesor pozabavi snjim a da su ostali procesi sekundarni,mislim da sam vidio tu opciju ali je nemogu nac.

croat1gamer
24-06-2009, 12:02
Ctrl+Alt+Del -> Processes -> Desni klik na proces koji zelis namjestiti -> Set priority -> Realtime

cham3leon
24-06-2009, 19:57
Ovako: Nedavno sam uz postojeću pržilicu Pioneer DVR-109 DVD-RW priključio i jednu NEC-ovu na drugi priključak na IDE kabelu. Problem je što je NEC sada prikazana kao drive E: dok drive za Pioneera ne postoji. Dakle, Pioneer sad neće ni očitati medij, zavrti ga, i to, ali ništa se ne događa, pošto nema svoj drive. Što sam krivo napravio?

PS, to pitam zato šta mi je ova NEC-ova malo čudno reagirala na prazan DVD koji sam ubacio, tako da je zablokirala winse, pa ću prženje ovog DVD-a morati prepustiti omraženoj Pajonirki.

C
24-06-2009, 20:48
@croat1gamer - Realtime ne valja, jer ti zna skuriti Windowse, točnije pjesme bi ti preskakale i mišonja, tako da ako staviš Realtime na neki Player, samo ćeš pogoršati stvari, jer ti npr., slika neće ići normalno, nego će ti preskakati ili biti usporena. U tom slučaju, najbolje ti je High Prioritet. Realtime nije za sve.

@cham3leon - Imaš jumpere na ROM-ovima. Podesi jumpere tako da ti jedan ROM bude primarni, a drugi sekundarni, i to provjeri u BIOS-u. Kada to središ, raditi će sve kako treba.

Constantine
24-06-2009, 22:25
koji je najbolji program za spašavanje podataka,probao sam sa Recover My files,ne ide,probao sam tune up undelete,ne ide.
Cudno mi je s obizirom na to da sam ga izbrisao prije par minuta i nista nakon njega nisam brisao i jedan je file velik oko 2gb.

C
24-06-2009, 22:37
Najbolji ikada ti je BadCopyPro, njega i FBI koristi, ali s njim trebaš imati živaca da vratiš podatak koji hoćeš i licensu. Zajamčeno vraća podatke koji su stari više od deset godina i preživili par formata i brisanja, itd.

Constantine
25-06-2009, 00:28
Eto stavio sam da skenira,valjda bude nasao.

U međuvremenu imam jedan ogroman problem,kmp mi ne vrti normalno 1080p video fileove,tocnije niti jedan player ne vrti dobro,zvuk kasni u odnosu na sliku i kao da se ne vrti sasvim glatko,ali zato gom player vrti bez problema,zasto se to događa,znam da bi najvjerovatnije trebao podesit nestu u audio decoder opcijama.

C
25-06-2009, 01:22
Mode 2 ti je najbolji, ali ni jedan file ti neće imati ime, iako će ti ih vratiti TB-e, sve koje si ikada imao na HDD-u. I taj scan bi trajao jedno mjesec dana.

Ima više razloga.
Prvi, mnogi playeri imaju s time problema po defaultu.
Drugi, potrebno je podesiti player, ukoliko prvo ne važi.
Treći, potrebno je podesiti VGA na performanse, da ne nabija dodatnu kvalitetu jer se uspori.
Četvrti, slabije, ali neke VGA zahtjevaju novije drivere za to.
Peti, mješavina svih navedenih.
Šesti, neke unknown španske mušice.

Constantine
25-06-2009, 01:41
prestrašno,jedini razlog zašto mi je kmp savršeno odgovarao je da je bez problema vrtio 1080p fileove,sad ni to nemogu.Sve sam podešavao i ne funkcionira,a najveći problem je sto ni GOM ne reproducira dobro,neke dijelove filma dobro a onda zvuk postane čudan i slika šteka :cry:

Constantine
25-06-2009, 13:52
Riješio sam problem pomocu ovoga (http://nunnally.ahmygoddess.net/watching-h264-videos-using-compute-unified-device-architecture-cuda/),sad se sve vrti savršeno glatko u MPC HC(nažalost neznam kako za kmp podesit ali jos uvijek koristim KMP za sve ostale fileove i 720p),CUDA mi je uključena i sve radi bez problema.
EDIT:jel zna neko kako da u kmp-u podesim da koristi CoreAVC,u MPC-u se može ali neznam gdje da to napravim u kmpu.

Mirogamemasta
25-06-2009, 14:22
1.Da li mi netko moze objasniti razliku između adsl-a i dial-up veze?
2. Da li mi netko moze reci koju vezu ja imam? Odem ja do t-scum i lijepo vidim na onom letku velikom slovima ispisano ADSL.
Kad sam razgovarao sa operaterom rekao mi je da napravim dial-up i ja dan-danas tako radim. (mozda sam trebao solo probati napraviti adsl vezu)
Jos jedna stvar koja mi je cudna je kad odem na G-arenu ja dl warcraft mapu za 5 sekundi (doslovno). Kad netko treba dl mapu od mene treba im minuta i pol.
Imam 4 mb download 270 kb upload 30 ms ping

C
25-06-2009, 15:00
Dial-up ti ide preko telefona na 4 žice i brzina mu je oko 33.6 KBPS, tj. on ti je analogni signal, a digitalni ide preko više žice, i to ti je DSL veza, obično idu preko LAN kabela, i prijenos je digitalni, tako da je puno brže i bolje.

Deadwalker
26-06-2009, 16:55
zanimam me jedna stvar. Naime, narucio sam si si flat i dao sam si ponovno spojit telefon koji je bio trajno iskljucen oko 2 godine. Uglavnom, dobio sam obavijest da ce mi telefonska linija biti aktivirana u roku od 30 dana max, a meni je vec danas stigao router i sve potrebno za uspostavu adsl veze. Zna netko kolko u praksi se ceka aktivacija telefonske linije?? Sada samo radi iskljucenog telefona ne mogu koristiti adsl... :(

josip_kraš
27-06-2009, 09:27
problem je u tome jer ponekad jednostavno neće se upalit, komp radi ona žaruljica od harda stalno gori ali slike nema.
potrebno ga je restartavat nekoliko puta ili ga potpuno izgasit na prekidaču napajanja pa onda opet nakon nekog vremena upalit da bi se upalio.

stvarno ne znam što bi moglo biti
napajanje mislim da nije jer je dosta jako za ovu konfu.
grafa isto nije probao sam na on-board...
sad, ploča ili proc tu mi je dilema...
ne vjerujem da su rami.

za monitor opet...
malo vjerovatno

molim pomozite!!

btw-konfa iz siga

Deadwalker
27-06-2009, 13:32
vjerojatno ti je osla maticna. Ja sam ti imao nedavno imao slicni problem. Ono, upalio sam komp, on je radio, ali nije bilo slike. Ili bi se uspio sustav nekada podici, al bi mi se sve smrzlo i mogao bi samo napraviti manualno reset. Kada sam zamjenio maticnu, sve pet...
Uglavnom, odnesi komp na servis da ti to pogledaju... :wink:

josip_kraš
27-06-2009, 14:26
e hvala ti odnijet ću ga u servis pa ću vidjet što tamo kažu. :D

C
27-06-2009, 14:27
PC ti ne valja, daj ga meni, ti sebi kupi drugi.

Edit: Vjerojatno je matična. Obično to bude chipset na matičnoj.

Ghost_Rider
27-06-2009, 15:21
Ajmo ljudi pljunite koju pametnu,sta velite na ova dva NoteBook-a:

NoteBook 1:

MSI VR705X-049, T3400 (2.16GHz), 17" LCD Display, 3 GB RAM, 250 GB HDD, DVD+/-RW, LAN, WLAN, Modem, VGA out, HDMI, CardReader, Camera, 2 godine garancije

NoteBook 2:

ACER AS7735Z PC60C.001, DualCore T4200 (2,00 GHz), 17" LCD Display, 4 GB RAM, 320 GB HDD, DVD+/-RW, LAN, WLAN, Camera, Bluetooth, LIN

Potreban mi je brz odg,zelim NoteBook sto prije kupiti,vi odlucite koji je bolji.

C
27-06-2009, 15:38
Drugi je bolji po svemu.
Jedino ovisi koju ćeš VGA uzeti s kojim.

Ghost_Rider
27-06-2009, 15:51
Onda ide ACER :D :D .

Edit: Zaboravi pitati,hocul imati mogucnost da na ACER instaliram Win XP,vidim da je unjeg linux.

C
27-06-2009, 18:17
XP i Vista.
Vista: http://support.acer-euro.com/drivers/no ... 7730z.html (http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_7730z.html)
Moj frend je kupio taj lapotop i s njime je dobio XP drivere na CD-u.
Inače 7730Z je glavna serija, ti ćeš vjerojatno uzeti onda neki mrvicu prerađeni 7735Z, ali je sve više-manje isto.

Constantine
29-06-2009, 09:32
Pitanje,zašto mi iGoogle jos uvijek ima stari stil,kad stavim neki novi RSS onda se promijeni na novi ali opet se vrati na stari nakon par minuta

Deadwalker
30-06-2009, 18:41
pitanje: Da li se da nekako boostati signal na wirelles adapteru? Naime, kada sam se prvi puta spojio na router, imao sam skoro pa full signal i download standarnih 4mb/s, dok sada mi je signal malo vise od pola, te imam download do maksimalo 2.7mb/s...se da nesta napravit?

C
30-06-2009, 20:39
Ne možeš, bezžično je bezžično. Nekada ima signala 100%, nekada 0%, to je normalno. Ja se kod frenda spajam na 98%, sada je 0% i nema ga nikako. Siglani putuju zrakom kroz sve, ne možeš na to utjecati. Rade na određenim frekvencijama. Npr. ako ti wirelles radi na 5.2 GHz-a, ako ga tuniraš na 6 GHz-a, nećeš hvatati ništa, jer na toj frekvenciji nema ništa, iako ćeš imati veći domet i jači signal. Jedino ćeš možda uhvatiti vojsku, policiju, vanzemaljce ili tako nešto. :D

Deadwalker
30-06-2009, 20:40
da, vidim sad...Svejedno, tnx na objasnjenju :wink:

Mirogamemasta
30-06-2009, 22:17
Gdje se nalazi opcija da mi se automatski poslazu ikone na desktop. (kao kod foldera view> arrange icons by> auto arrange)?

croat1gamer
30-06-2009, 22:21
Desni klik na desktop-> Arrange Icons by-> *odaberi kako ces ih poslagati*

Mirogamemasta
30-06-2009, 22:23
Iduci put kad me vidis lupi me cekicem... ne cekaj, MALJEM po glavi. :kill: Bas pitam gluposti.

Cookie monsta
01-07-2009, 08:45
E imam jedan problem kad se prijavim na ovom forumu piše ono zadnji put si bio... e meni piše da sam zadnji put bio 01 lipnja 2009,18:33 a ja sam zadnji put bio na ovom forumu danas pa onda nekontam :?

C
01-07-2009, 11:02
Ma pusti te greške. Trebali bi obaviti provjeru fajlova i repair kodova, a to rade svake prijestupne kada je neki veći kvar, tako da to možeš zanemariti.

Cookie monsta
01-07-2009, 18:17
Sad mi piše da sam zadnji put bio ovdje 19 lipnja 2009,10:24 hahahaha :rotfl: :rotfl: komično!!!!!!!!!!

Mirogamemasta
01-07-2009, 23:42
Jel ti to trebas neki alibi ili sta? Kaj te boli k**** kad si bio zadnji put ovdje. Ako ti netko ne bude vjerovao da nisi bio tu, samo ga posalji nama mi cemo ga uvjeriti. :ekipa:

Cookie monsta
02-07-2009, 08:03
:rotfl: :rotfl: Sorry al ja sam ti uvijek bio picajzla jer ja nejdem u školu svaki put različito nego ja npr. idem poslijepodne u školu i ja idem u 13:18 točno gledam na teletext pred jednom trgovinom sam točno u 13:30 u i pred školom u 13:36. Neznam kak al ajd dobro, al sad se riješilo sve normalno piše. :thumbs2:

Constantine
03-07-2009, 07:46
kako se izgovara Sennheiser?

Cookie monsta
03-07-2009, 07:48
Valjda senhajzer :toilet:

Constantine
03-07-2009, 08:00
k,hvala,pitao sam zato što često nešto krivo izgovaram :D

croat1gamer
03-07-2009, 09:46
Njemacka tvrtka:
Izgovara se Zen:hajser (n: = malo dulje n, heiser~heisser~heißer)

Mirogamemasta
03-07-2009, 12:09
Treba mi neka stranica sa hardware vijestima (po mogucnosti na hrvatskom).
Nasao sam ovu ali nisu nista promjenili vec mjesec dana pa...http://hardwarecentar.com/index.php/IT-vijesti/

Macolla
03-07-2009, 12:21
evo ti foruma pa prati :D

C
03-07-2009, 14:15
Na net.hr probaj.

Constantine
03-07-2009, 15:07
Jel se može instalirat cod4 na ubuntu linux?
Znam da je retajno pitanje ali fakat nemam pojma :/

C
03-07-2009, 15:21
Ne može. Windows je jedan OS, a Linux je drugi OS. Različiti su. Većina današnjih igara se pravi za Windows, jer je Windows poznatiji i više u upotrebi. Možeš jedino preko nekih emulatora i to, ali nećeš moći igrati, ako budeš i mogao biti će ti kao na Pentiumu I. Uzmi u obzir da Linux nema DirectX, niti podržava DLL runtime datoteke, te za njega exe nije aplikacija, već nepoznati file, itd., ne može. Windows je jedan operacijski system, a Linux je potpuno drugi sistem i sustav. To je kao da pitaš, mogu li CoD4 za XBOX pokrenuti na PS3? Naravno da ne možeš. Samo je tada riječ o konzolama, a ovako o PC systemima.

Constantine
03-07-2009, 15:32
ok,hvala na odgovoru.

croat1gamer
03-07-2009, 15:40
Eksueli moze, ali nije 100% sigurno da ce raditi.
Da, mislim na Wine.
http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=12804 (http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=12804)

cham3leon
03-07-2009, 15:41
Zapravo, dosta Windows igara možeš pokrenuti na Linuxu. Osim WINE emulatora za Win aplikacije, postoji i Cedega, Windows emulator specijalno za igre.

http://www.cedega.com/

Kao što možeš vidjeti, CoD4 je podržan. Navodno igre idu sasvim dobro, tu i tamo se pojavi pokoja greškica, tipa bugovi sa HUDom, ali samo na nekim igrama. I ostalo ide sve ok.

Gle ovo: edBvWoiJnvo

Constantine
03-07-2009, 15:46
hmmm,super.

Gamer++
03-07-2009, 15:50
dvd mi ne radi, ubacim cd i neće ga zvrtiti što da radim usput kako mogu provjeriti koji dvd rom imam?

cham3leon
03-07-2009, 16:53
Ako ti se ne da otvarat kućište, pa da pročitaš šta na prži piše, odi na My Computer, desni klik na neki drive, properties, hardware tab, i onda na popisu nađi pržilicu.

Pržilice/čitači često imaju takve muhe, ponekad s jednim tipom medija, ponekad i samo s jednim jedinim medijem daju greške i slično.

Gamer++
03-07-2009, 18:13
atapi dvd a dh20a4p

Gamer++
03-07-2009, 20:00
pls pomozite mi do prekjučer je radilo sve pet ali danas mi više neće a jučer nisam probao zna li tko kako rješiti?

Gamer++
04-07-2009, 08:30
dali može biti greška u softwareu pošto mi greba cd-ove? vrti ga ali ga ne pokreće

Mirogamemasta
04-07-2009, 12:42
Treba mi brzi odgovor. Gdje mogu vidjeti tip baterije koji imam u laptopu bez da otvaram laptop?

Mirogamemasta
04-07-2009, 12:52
NWM! Nasao sam je. :D

Deadwalker
04-07-2009, 13:14
Imam jedan problem. Htio bi si ocistit C disk(di su mi Winsi) od smeca. Kada sam skenirao pomocu alata za ciscenje diska(Tune up 2009) ispalo je da ima toga oko 2.5GB. E sada, dosta je toga pobrisao, al mi nece obrisati 2GB nekakvih temporary fileova od Winsa. Kao problem je da se trenutno koriste...evo screen:

http://xs141.xs.to/xs141/09276/problemm646.jpg.xs.jpg (http://xs.to/xs.php?h=xs141&d=09276&f=problemm646.jpg)

se smije to brisati uopce?

C
04-07-2009, 14:30
Smiješ to obrisati. Pokušaj s CCleanerom. Vjetojatno su to fileovi od tvojih zaštita, čim se koriste aktivno ili tako nešto. Obriši ih u Safe Mode-u.

Edi Sm187
04-07-2009, 15:54
Bok, kupio sam novi komp (ako vam trebaju specifikacije skoknite do Konfiguracija) i instalirao 64-bitnu sedmicu.

Danas sam uočio (bolje reći uočuo) jedan problem. Kad slušam glazbu zvuk mi krči. Slušao sam MP3 i FLAC formate (pa i sa CD-a), slušalice nisu u pitanju (testirao sam ih na 32-bitnoj sedmici i nema ni k od krčanja) i, zanimljivo, zvuk uopće ne krči u igrama. Misleći da je do WMP-a pokrenuo sam file u winampu i smetnje su prisutne. Reinstallirao drivere od zvuka i opet ista priča.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Deadwalker
04-07-2009, 16:20
Smiješ to obrisati. Pokušaj s CCleanerom. Vjetojatno su to fileovi od tvojih zaštita, čim se koriste aktivno ili tako nešto. Obriši ih u Safe Mode-u.

rijesio. Puno hvala :wink:

croat1gamer
04-07-2009, 16:26
Provjeri drivere ako si negdje slucajno ostavio ambijent ili equaliser ukljucen.

Edi Sm187
04-07-2009, 18:27
Ne, nikakav ambijent ni equalizer nisu uključeni, driveri su na defaultnome. Zakrči svake dvije sekunde, ako vam to išta znači. Drivere je skidao sam Win7.

EDIT: Primjetio sam kako po instalaciji novih drivera zvuk mi oko 30 sekundi radi dobro i onda počinju smetnje s periodom od 2 sekunde koje se nastavljaju u beskonačnost.

Edi Sm187
04-07-2009, 19:46
Oprostite na doublepostu. Ovaj, problemi se pojavljuju oko 1.5 minuta nakon boota.

EDIT: mislim da sem riješio problem. Neki softver je najvjerojatnije bio u konfliktu sa zvukom pa mi je stvarao smetnje.

C
11-07-2009, 23:14
Sada sam pukao k'o kokica!

Igra li netko Call of Juarez?

Daleko sam dogurao, do IX epizode, onaj svećenik rula, s njim mi je baš kulno, ali ovaj Billy, s njim sam otišao u rijeku sada, onesvjestio se i nađe me neki indjanac po imenu Ma. Nemam ništa kod sebe, nikakvo oružije, i on mi dâ luk, 15 strijela, i posudi konja, da mu ulovim 3 jebena zeca za vodu. OK, krenem ja loviti, odmah što sam se udaljio od njegovog šatora evo ga 2 zeca, u shootu, i trebam uloviti još jednog. I tako sam ja s konjem trčao po livadama, šumama, preko rijeka, brda i planina, svega i svačega, da bi našao jednog jedinog fakin zeca. Konj mi je dehidrirao, i bio je sav off, i nakon jebenih sat i pol trčanja(!) po cijeloj zemaljskoj kugli koja je ogromna (nema kraja nigdje, sve prašuma) naiđem na jednog zeca. Naravno, ulovim ga.
I vidi Vraga sada, ne znam gdje je fakin indjanac Ma, i onda još pola sata trčkaram po šumama da ga nađem, ali ne bi ga ni Bog dragi našao, da bi mi na kraju konj sletio, polomio noge i mene ubio dok sam ga jahao.

I vratio me na auto-save gdje počinjem loviti fakin tri zeca. Ako opet krenem loviti, izgubiti ću se u šumi, mapa ne postoji, sve je realno, i krajolik seže u beskonačnost, tako da ću opet zalutati.

Ima tko save da mi ga dâ, odmah nakon lova na glupava tri skakutava stvorenja?

C
12-07-2009, 01:12
Oriđiđi je. Frend mi dofurao 200 oriđiđija, stavio sam si šta sam htio, Call of Juarez je samo jedna u nizu od njih. Nije nikakav kvar, nego sam poludio zbog zečeva. Misliš da ću opet njih loviti? Ma gaziti ću ih s konjem. :twisted:

C
12-07-2009, 05:41
Evo, uspio sam prijeći i završiti cijeli Call of Juarez. ^^
Jedino mi je žao što je na kraju "svećenik" poginuo, i to na tako ironičan način, a s njim sam ih baš volio peštati. Ako netko bude gdje zapeo, neka veli, mogu mu pomoći u svakom detalju. :)

Constantine
13-07-2009, 19:21
u software nitko ne odgovara pa ponovno postam ovdje

kako da napravim da mi u svakom mogucem folderu budu isti view options,recimo da bude tiles svugdje.

C
13-07-2009, 20:15
Brijem da odeš ovdje i podesiš:
http://xs541.xs.to/xs541/09291/untitled256.png

PLAYER
14-07-2009, 10:48
Postoji li neki način da na mobitelu (motorola v360v) mogu raditi playliste?

Cookie monsta
15-07-2009, 09:08
E imam jedan problem s internetom da ne otvaram temu, znači iternet mi kasni, danas je 15.7.2009 ak se nevaram, a meni kad otvorim internet explorer 7 ili mozillu firefox meni piše da je 14.7.2009 i onda svaki put moram refresh, a internet mi je strava i užas spor, al onda mi sve opet bude uredu nakon refresha, ili kad naprimjer u tražilicu napišem pcplay on mi sve otvori, ja otvorim početnu stranicu i sve stari članci http://img190.imageshack.us/img190/2227/89495792.png, i onda refresham i onda sve bude uredu znači budu novi članci kak to riješit http://img291.imageshack.us/img291/5991/84393293.png?? :pray: TO JE SVE DANAS SLIKANO!!!

C
15-07-2009, 18:09
PC Play je podešen na "0", a mi smo ti na "+1" (sat) po meridijanima, ništa čudno. (:

Cookie monsta
15-07-2009, 19:53
Nisi me dobro skonto internet kod mene mi kasni a kod sestre ne najjednostavnije, kak da to popravim ili podesim?? :?

C
15-07-2009, 22:22
Podesi time svog PC-a. : D

Cookie monsta
16-07-2009, 09:18
Neznam kak da ti objasnim, meni je sve zaostalo i trebam sve refreshat da bi mi stranica normalno radila, a vrijeme mi je podešeno, a kod sestre ništa nemoram refreshat, a normalno radi!!!! :cry:

C
16-07-2009, 10:41
Opet ne kužim. PC ne može zaostajati, ako misliš na temp, jer ne čita s neta, nego iz cache memorije, očisti PC programima poput CCleanera.

croat1gamer
16-07-2009, 13:47
Date and time properties -> Internet time -> Makni kvacicu sa "Automaticaly synchronize with an internet time server." -> Apply

Date and time properties -> Time zone -> Makni kvacicu sa "Automaticaly adjust clock for daylight saving changes" -> Apply

*Ovo drugo ne moras napraviti, ali sam stavio za svaki slucaj.

croat1gamer
16-07-2009, 14:46
*Apdejt:
Time zones nije potrebno odznaciti.

Istekao edit ftl.

Cookie monsta
17-07-2009, 10:45
Nekontam nikako da radi normalno svaku stranicu moram refreshat da vidim nove vijesti i članke, šta ako ja unistaliram netframework i instaliram ponovo šta se može dogodit i odakle da ga skinem il se mora kupit??

Cookie monsta
18-07-2009, 08:29
De nek netko odgovori !!!!! :pray: :pray: molim vas očajan sam!!! :pray:

croat1gamer
18-07-2009, 08:49
.Net Framework je besplatan, ali windowsi trebaju biti originalni.
Sajt od Majkrosofta.

Cookie monsta
18-07-2009, 10:28
A šta ak ga ja obrišem i instaliram ponovo?? :?

croat1gamer
18-07-2009, 13:56
http://www.wosound.com/images/nothing3.jpg

cham3leon
19-07-2009, 16:13
Problem kod prijatelja vezan uz tipkovnicu: Normalno radi, ali u nekim igrama počne zajebavat. Recimo, u PES 2009 ne možeš ni igrat s njom jer ne reagira isprve. Inače se može s njom najnormalnije tipkat i sve. Na GTA4 ponekad svojevoljno da neki smjer. Ne znam stvarno šta bi mogo bit problem.

Gwin
19-07-2009, 17:06
o kojoj keybi je riječ?

jer ovo šta si nabrojao je klasičan simptom "ghostinga"..

na običnoj "banalis domesticus vulgaris" keybi kad se pritisnu više od tri tipke istovremeno, keyba ili zablokira ili počne davat čudne signale kompu. pa se dešavaju skretanja u krivom smjeru, čudne rotacije kamere itd..

cham3leon
20-07-2009, 11:13
Geniusova LuxMate Scroll multimedijalna tipkovnica.

Danas sam primjetio još malo čudnih stvari - Firefox iz nekog razloga otvara svaku iduću stranicu u novom prozoru. Tipkovnica uključuje caps-lock ponekad sama od sebe. Počeo sam sumnjati na neki virus ili malware. Moguće?

croat1gamer
20-07-2009, 23:34
Wtf is dis i kako da se trajno rijesim istoga?
http://i32.tinypic.com/2mg40eh.jpg

cham3leon
21-07-2009, 10:19
Novi problem: neće mi se bootat Knoppix Linux sa DVD-a. probao na starom kompu, sve radi, a na novome nakon početnog screena, nakon što stisnem enter, ne počne se bootati, nego samo stoji blank screen. DVD nije krivo zapržen, pržio sam dvaput nanovo na najmanjoj brzini.

Jedini razlog zašto pitam je to što mi DVD verzija Knoppixa na starom kompu radi tako prokleto sporo da mi je trebalo cijelo jutro da pokrenem KDevelop. :(

Anarion.Umarth
22-07-2009, 11:05
UPOMOC!

Na Hp laptopu san, 6720s, i random mi se zna dogoditi da kursor sam od sebe klikce po cilom ekranu i to traje dok se ne pridomisli. Nije do miša, jer se isto dogodi i kad ga isključin. Nemogu ništa radit, sad san svima usra partiju dote, a nisan moga niti objasnit u čemu je problem.

cham3leon
24-07-2009, 09:33
Čitao sam malo o onim hibridnim USB TV tunerima u VIDIju, pa me zanima: Ako je to DVB-T prijamnik, mogu li s njime primati digitalni signal sa kabelske?

Razmišljao sam o kupovini jednog takvog, ali ga želim priključit na kabelsku, a ne sobnu antenu.

C
25-07-2009, 06:27
Ne znam za to, ali evo mojem rođaku crkla integrirana muzička, a druge nema, i on kupio muzičku karticu koja se spaja na USB utor. :shock:
Ne zahtjeva ikakvu instalaciju, a dušu dalo za zvučnike, mic i te neke osnovne stvari.

Kabelska ili sobna, sve jedno je kada je priključak isti, a na oba kroz taj kabel "teče" isti signal za "TV".
To je po meni isto pitanje kao kada imaš dva TV-a u kući, dali ćeš spusiti dva kabla za tâ dva TV-a ili spustiti jedan, a drugi spojit paralelno kroz video, DVD player, TV, etc., do drugog TV-a, slika bude ista, isti priključci, sve isto, samo drugi princip "dovoda" signala.
Ali s obzirom da je to ipak PC, software popravlja što hardware ne može, pa kada software zariba, ima da hardware ispašta od udaraca.

Mirogamemasta
25-07-2009, 10:07
Trebam pomoc. Mom sefu ne radi jedan zvucnik. Kad ih stavim na komp meni rade oba zvucnika. Gdje mogu provjeriti nekakav balans ili nesto. Otisao sam u volume control i stavljeno je na sredinu i zbog toga mi nije jasno u cemu je problem.
Sef koristi Itunes. Jel se moze tamo nesto podesavati? Mozda je tamo nesto krivo namjesteno.

cham3leon
25-07-2009, 10:53
Ne znam za to, ali evo mojem rođaku crkla integrirana muzička, a druge nema, i on kupio muzičku karticu koja se spaja na USB utor. :shock:
Ne zahtjeva ikakvu instalaciju, a dušu dalo za zvučnike, mic i te neke osnovne stvari.

Kabelska ili sobna, sve jedno je kada je priključak isti, a na oba kroz taj kabel "teče" isti signal za "TV".
To je po meni isto pitanje kao kada imaš dva TV-a u kući, dali ćeš spusiti dva kabla za tâ dva TV-a ili spustiti jedan, a drugi spojit paralelno kroz video, DVD player, TV, etc., do drugog TV-a, slika bude ista, isti priključci, sve isto, samo drugi princip "dovoda" signala.
Ali s obzirom da je to ipak PC, software popravlja što hardware ne može, pa kada software zariba, ima da hardware ispašta od udaraca.

To je kod analognog signala, ali pošto se digitalni dijeli na DVB-T, DVB-C, DVB-S, DVB-H, pretpostavih da postoji neka razlika, pa ako je prijamnik za DVB-T da onda ne može primati DVB-C, na primjer.

Wishmaster
25-07-2009, 11:12
Evo jedan problem:
Već neko duže vrijeme kad sam negde na Jutubu i puštam videe dešava se da se komp jednostavno smrzne i resetira.
Također mi se to dešava i u Trackmaniji kad radim staze a uključena je bilokakva vrsta glazbe.
Korištenje Google Chroma mislim da nije problem jer se isto javilo i na Exploreru.
Ne događa se tak često (2, eventualno 3 puta na dan) ali sad sam več stvarno pop.....
Sve mi se čini da je nekakav problem kod zvučne (jel moguće da zvučna resetira sve?).
Konfig je: ASRock ALive NF6P VSTA ploča, 2GB RAM, Athlon x2 4000, x1950gt
Jel ima(l) neko sličan problem? Rješenje?
I da, jučer sam friške Windouze instaliral.

C
25-07-2009, 13:00

To je kod analognog signala, ali pošto se digitalni dijeli na DVB-T, DVB-C, DVB-S, DVB-H, pretpostavih da postoji neka razlika, pa ako je prijamnik za DVB-T da onda ne može primati DVB-C, na primjer.
Ako to čudo prima "taj" digitalni signal, onda je isto. Kužiš sada šta želim reći? :)

C
25-07-2009, 13:07
Evo jedan problem:
Već neko duže vrijeme kad sam negde na Jutubu i puštam videe dešava se da se komp jednostavno smrzne i resetira.
Također mi se to dešava i u Trackmaniji kad radim staze a uključena je bilokakva vrsta glazbe.
Korištenje Google Chroma mislim da nije problem jer se isto javilo i na Exploreru.
Ne događa se tak često (2, eventualno 3 puta na dan) ali sad sam več stvarno pop.....
Sve mi se čini da je nekakav problem kod zvučne (jel moguće da zvučna resetira sve?).
Konfig je: ASRock ALive NF6P VSTA ploča, 2GB RAM, Athlon x2 4000, x1950gt
Jel ima(l) neko sličan problem? Rješenje?
I da, jučer sam friške Windouze instaliral.
To ti je do flash playera. Instaliraj najnoviji.

Wishmaster
25-07-2009, 15:02
To ti je do flash playera. Instaliraj najnoviji.
Hmm... neznam baš pošto se ista stvar (restartanje) događa i u Trackmaniji, a tražil sam i nema flasha za Chrome (ima jedino nekvi iz kraja 2008. kada je Chrome bil u počecima).
Fala svejedno, bum još kasnije potražil.

croat1gamer
25-07-2009, 17:02
Odi na sluzbene stranice od Macromeidije i Adobea i od tamo skini najnovije verzije flasha.

C
25-07-2009, 17:30
Chrome ti je GUI za IE, on nema ništa u sebi od toga...
Kako je kolega rekao, tako i uradi.

Wishmaster
26-07-2009, 10:58
Eh, ipak nije do flasha... Opet restart...

WhiteInfernal
26-07-2009, 11:23
ljudi imam problem.. kad idem instalirat win 7 ono windows expanding files mi soji na 0% i nemice se.. przio sa sa 4x brzinom a formatiro sam disk ffs
EDIT: na kraju mi javio error 0x80070017

C
26-07-2009, 16:51
Uđi u BIOS i podesi HDD na IDE ili nešto drugo, pa onda pokušaj.

WhiteInfernal
26-07-2009, 19:32
gdje to u biosu namjestim imam neki award bios.. i xp mi se instaliro bez problema

C
26-07-2009, 19:53
Traži HDD opcije u BIOS-u, nema ih puno, naći ćeš ih i podesi.

cham3leon
28-07-2009, 11:02

Ako to čudo prima "taj" digitalni signal, onda je isto. Kužiš sada šta želim reći? :)

Kužim te. Ja sam mislio da, pošto su nazivi različiti, da možda kabelski digitalni signal ide u nekom drugom formatu u odnosu na zemaljski ili satelitski. Ktnx. :D