Log in

Pogledaj cijelu verziju : [Ordinacija]

Stranica : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12

Ghost_Rider
15-04-2009, 19:45
Ne da mi se čitati, ali ima virusa...pogledaj malo, stoji ti pred očima sve brate... :wink:
Svaki današnji virus se maskira kao "svchost.exe", pri pokretanju ih treba biti 3, jedan od Network Service-a, drugi od Local Service-a, i treći od System-a. Tako da je u safe mode-u sve OK, ali pogledaj u normalnom mode-u, svchosta je pokrenuo šest! Uz to, "rundll32.exe" ne postoji za pokretanje, postoji samo "rundll32.dll". Za "svchost" znam 100% šta je, jer sam i ja radio takve viruse, i pokazalo se da je virus maskiran u svchost najbolje skriven.

U kratko ću ti reći kako da ga se riješiš...
Znači, gasi jedan po jedan taj "svchost" iz TM-a. Kada ih sve pogasiš, za neke ti neće reći ništa, dok će ti za neke trebati famozni code "shutdown -a", kako bi maknuo tempirani brojčanikza gašenje PC-a. Kada ih sve pogasiš, malo surfaj netom, kopiraj nešto, idi igraj, pusti ga 10 minuta da ne radi ništa defragmentiraj ga, bilo šta, samo da nešto radiš na njemu. Zašto? Zato da vidiš dali će se "svchost.exe" opet pokrenuti. Ako se ne pokrene, super! Ako se pokrene, ugasi ga. I ako pri gašenju svchosta ne traži restart PC-a i sl. s brojčanikom od 00:01:00, onda znači da je i "explorer.exe" inficiran, a ako bude zatražio, znači da je onda onaj pravi "svchost.exe" sasvim OK.
Znači, pokušaj ugasiti sve "svchost"-ove i ugasiti/resetirati PC. Zatim pronađi sve "svchost.exe"-ove na HDD-u. Jedan jedini "svchost.exe" se nalazi u "X:\Windows\system32\svchost.exe", sve ostale obriši, prisilno ako treba (mnogi virusi sa imenom "svchost.exe" se nalaze odmah u "X:\Windows\svchost.exe", i takve briši). I u suranji onoga čega sam već rekao, u registry-u gledaj šta se sve pokreće, ne imena, već putanje. Za svaki slučaj, slikaj mi ovo iz registry-a, i pošalji mi da vidim:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnceEx
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnce
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\RunOnceEx
Ako neke od tih nema nikako u registry-u, ne gubi glavu, nema ti to nikakve veze.
I lijepo mi prije slikanja proširi Name, Type i najvažnije Data redove, da mogu sve što bolje vidjeti. :wink:

BTW I provjeri ovu aplikaciju gdje se nalazi:
BMJYPRT.EXE
I ove ostale za svaki slučaj...

Edit: Da bi si olakšao, pokreni normalni mode, i pogasi sve iz TM-a, sve što se ugasiti dâ, i da mu ti ne daš da se ugasi (shutdown -a), pa ga na kraju kada isključiš i explorer.exe (doslovno sve što se može isključiti isključi), onda resetiraj PC iz TM-a, i ako bude OK, znači da je jedan od tih procesa uljez, ili ako opet ne bude htio na spavanje, može biti da je ili Windows nešto sjeban ili da ima autorun taj virus, pa se pokreće (što možeš primjetiti kada budeš gasio procese).

Majka rodila uber dobrog informaticara :pray: :pray: .

Ovih jebenih sranja umene ima 6,uklanjam ih al se neprestano pjavljuju,netrazi nikaj sto si ti gor u postu opisao.Antivirus ne pokazuje nista,bas nista :o .

Edit: Zaboravi napisati,da tih "rundll32.exe" i dll ne postoje u Process nema nigdje.

cham3leon
15-04-2009, 20:51
C, majke mi ti si majstor :pray: :pray: :pray:

I još si otišao na strojarstvo, a ja njubina na računarstvo :D

C
16-04-2009, 07:47
LOL! :pray: :rotfl:
Pa jbga, ja sam uber informatičar s tehničkom greškom. :rotfl: Zato sam ja prvo fulao zanat, smjer, školu, faks, itd., blago rečeno, sve. :D
Pa velim vam, meni ne trebaju nikakve zaštite na PC-u, sve riješim ručno. Ja nemam ni Windowsov Firewall, kamo li šta više od toga. 8) :D
A i vidite šta znači baviti se virusima. Nije to toliko loše kako se misli. :D

BTW Kada ugasiš "svchost.exe" onaj pravi koji je od Windows-a, onaj orginalni, tada se javlja prozorčić poput onoga dobiven s "shutdown.exe -t 60", samo što ima poruku od Windows-a u njemu.

Edit: @Chameleon - Znaš li da su ti meni u osnovnoj, kada sam htio na izborni predmet "Informatika", kao što je bio "Vjeronauk" i slični, da su mi zabranjivali, jer sam bio kao loš, pa bi još +1 predmet (Informatika) za mene bilo preteško. I nisu mi dali da idem na Informatiku... :boohoo:

@ "rundll32.dll" postoji i nalazi se u Windows\system32 folderu, možeš i provjeriti, 100% ti je tamo, i DLL se ne može pokrenuti (kao EXE), a EXE može, s obzirom da je EXE u TM-u, i pri tome "rundll32.exe" u opće ne postoji nikako, sigurno je neka maskota. :D

Hellboy
16-04-2009, 08:13
Yup, kada sam ubio pravi svchost onda je izletio taj prozorčić. No kada sam ubijao jednog drugog kojeg mi je listao pod Local Service, stalno se vraćao. Pretražio sam kantu u potrazi za običnim i skrivenim fileovima no postoji samo jedan svchost.exe i taj je u Sys32 folderu. Isto tako, čeprkajući po registryju utvrdio sam da se u
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnce
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\RunOnceEx
nalaze stvari koje kreću sa windowsima - driveri za zvuk, printer, grafiku, Avast, Java i USB driveri. I to sve u Run folderu dok ostala 2 zjape prazni sa samo defaultnim ključem. Ista situacija se ponovila i u ostalim registry zonama samo što su bile još praznije. Inače, ovaj rundll32.exe je dio drivera za zvuk. Prvo sam na njega posumnjao no kada sam ga ugasio, ostao sam bez zvuka na računalu. A BMJYPRT.EXE je driver za printer i nalazi se u Program Files folderu Canon printera. Ovo me počinje iritirati. Formatirat ću sustav kada se pojavi vlasnik i dići Winse na svjež disk.

C
16-04-2009, 08:43
Možda je taj jedan i jedini svchost zaražen. Ima ti lijeka i za to, bacio je Microsoft neki AV posebno samo za svchost, i dali su orginalni svchost koji možeš skinuti i zamjeniti ga starim koji je možda zaražen. Jbga, da sam kod tebe, mislim da bi to nekako riješio, ovako ne znam. :(

Ghost_Rider
16-04-2009, 11:42
LOL! :pray: :rotfl:
Pa jbga, ja sam uber informatičar s tehničkom greškom. :rotfl: Zato sam ja prvo fulao zanat, smjer, školu, faks, itd., blago rečeno, sve. :D
Pa velim vam, meni ne trebaju nikakve zaštite na PC-u, sve riješim ručno. Ja nemam ni Windowsov Firewall, kamo li šta više od toga.S8) :D
A i vidite šta znači baviti se virusima. Nije to toliko loše kako se misli. :D

BTW Kada ugasiš "svchost.exe" onaj pravi koji je od Windows-a, onaj orginalni, tada se javlja prozorčić poput onoga dobiven s "shutdown.exe -t 60", samo što ima poruku od Windows-a u njemu.

Edit: @Chameleon - Znaš li da su ti meni u osnovnoj, kada sam htio na izborni predmet "Informatika", kao što je bio "Vjeronauk" i slični, da su mi zabranjivali, jer sam bio kao loš, pa bi još +1 predmet (Informatika) za mene bilo preteško. I nisu mi dali da idem na Informatiku... :boohoo:

@ "rundll32.dll" postoji i nalazi se u Windows\system32 folderu, možeš i provjeriti, 100% ti je tamo, i DLL se ne može pokrenuti (kao EXE), a EXE može, s obzirom da je EXE u TM-u, i pri tome "rundll32.exe" u opće ne postoji nikako, sigurno je neka maskota. :D

1. :pray: :pray:

2. :pray: :pray:

3. Nema svako srece sa kompovima :D .

nekifrik
17-04-2009, 09:05
znaci kad search-am po kompu 'svchost.exe', mora mi nac jedino u X:\WINDOWS\system32 ?
Ako nadje negdje drugdje, npr.: X:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386, da to brisem?

C
17-04-2009, 09:08
Ne, to je backup svchost.exe-a, u slučaju da se pokvari, obriše, nestane iz system32, itd. Imaš tako i explorer.exe, i druge.

nekifrik
17-04-2009, 11:20
I ja isto imam slican problem, ali ovo u vezi task managera. Isto ima po 6 ili vise svchost-a. Probao sam gasit, neki se ugase dok neki kad ih ugasim dodje ono odrojavanje, ali uvijek se vrate. Vidim i da se pojavljuje rundll32.exe, samo ponekad ga vidim ovako, al uvijek se pojavi kad idem na 'add/remove programs'.

cham3leon
17-04-2009, 11:59
Hmmm... Ja ih imam 2 pod local service i 2 pod network service plus jedan pod SYSTEM. Previše?

Btw, C, po onome šta si reko, ako me pita za shutdown code, to je pravi svchost?

C
17-04-2009, 12:27
Da.
NAravno, možete imati 50 svchost-ova pokrenutih, ali to je samo ako imate 50 LAN konekvija, WLAN, Dial-UP, DSL, itd. konekcija aktivnih.

mr. Pink
17-04-2009, 17:26
Pitanje,jeli moguce poseiti utorrent da prikazuje brzinu u megabajtima po sekundi u vise decimala,znaci umjest 1,5 MB/s da bude npr. 1,565 MB/s?

C
17-04-2009, 17:41
U nekim programima možeš, u nekima ne možeš...
Mislim da u uTorrent-u ne možeš.

dasoDD
17-04-2009, 20:52
Ja isto u TM naso svchost.exe, i to jedan od LOCAL servisa, dva od NETWORK servisa i još dva ovako stoje od sistema. Ej C odakle si ti, sta procito sam gore da si srojarstvo zavrsio, di si iso na faks. :thumbs2:

Jel se moze otkriti svchost.exe virus da ih pronađem sve na searchu i onda svaki pojednio skeniram s avastom(imam verziju s njiove stranice free), pronaso sam ih tri jedan od njih je u system 32 ali nema nijednog direktno u WINDOWS mapi.

C
18-04-2009, 00:48
Završio srednju tehničku 4 godine, jer mi je bilo dosadno a PC-eve su mi praktički zabranjivali, pa eto, da nešto završim, i onda sam krenuo na tehnički fakultet u Rijeci (iz tog grada sam), pa mi na faksu ne ide baš najbolje, točnije, neda mi se ne privlači me to baš...a debil nisam htio nikoji faks gdje imaju PC-evi, jer ono, to već znam, time se bavim, pa reko, da završim nešto što ne znam, tako da naučim još nešto, pa ću PC-eve poslije lako...
BTW Gdje se sve nalaze?

dasoDD
18-04-2009, 11:58
Sva tri su u c disku u windowsu
C:\WINDOWS\Prefetch
C:\WINDOWS\system32
C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download\59fc8f12b 80caa991163249076d0bcca

Hellboy
18-04-2009, 14:08
Bah, tek toliko ako nekog zanima - digao sam sustav na svježe formatiran disk i sve radi. Nemam ni volje ni vremena zafrkavati se s time kad mi na kraju dođe na isto. :D

C
18-04-2009, 14:20
Bah, tek toliko ako nekog zanima - digao sam sustav na svježe formatiran disk i sve radi. Nemam ni volje ni vremena zafrkavati se s time kad mi na kraju dođe na isto.S:D
Znači da se i nakon svega novoga opet dešava isto?

C
18-04-2009, 14:23
Vjerojatno imaš oriđiđi Windowse, pa ti je update Windows-a skidao u SoftwareDistribution, gdje ostavlja i log-ove, pa ga je uredno nadogradio u system32, jedino ne znam kakav je u Prefetch-u, šta još imaš u njemu? Meni je taj folder potpuno prazan...

Hellboy
18-04-2009, 15:48
Bah, tek toliko ako nekog zanima - digao sam sustav na svježe formatiran disk i sve radi. Nemam ni volje ni vremena zafrkavati se s time kad mi na kraju dođe na isto.S:D
Znači da se i nakon svega novoga opet dešava isto?
Ne nego mi je došlo na isto popravio problem na tvoj način ili digao sustav nanovo - problem je nestao. A sustav ionako nije moj, ekonomski mi je neisplativo provoditi toliko vremena uz tu kantu te sam odlučio ići linijom manjeg otpora. :D

dasoDD
18-04-2009, 16:03
Vjerojatno imaš oriđiđi Windowse, pa ti je update Windows-a skidao u SoftwareDistribution, gdje ostavlja i log-ove, pa ga je uredno nadogradio u system32, jedino ne znam kakav je u Prefetch-u, šta još imaš u njemu? Meni je taj folder potpuno prazan...

imam oko 60-tak fajlova svi zavrsavaju na .EXE, i ima nekih fajlova od frefoxa, od coda2, od cs, od notepada, nekih rundll fajlova, explorer fajlova...
evo par:
ACRORD32.EXE-3A1F13AE.pf, ACRORD32INFO.EXE-242CE4AA.pf, ADOBE_UPDATER.EXE-06B3E975.pf, ASHDISP.EXE-0B874892.pf, ASHQUICK.EXE-13F2975D.pf, ATI2EVXX.EXE-19D16EB9.pf, AVAST.SETUP-032170A8.pf, BSPLAYER.EXE-3550DFE3.pf, BSPLAYER.EXE-3550DFE3.pf, COD2MP_S.EXE-1B1471D3.pf, CSTRIKE.EXE-0C541103.pf, DEFRAG.EXE-273F131E.pf, FIREFOX.EXE-28641590.pf, NOTEPAD.EXE-336351A9.pf, RUNDLL32.EXE-188DF14E.pf, RUNDLL32.EXE-451B3097.pf, SVCHOST.EXE-3530F672.pf, TASKMGR.EXE-20256C55.pf, MSNMSGR.EXE-030AB647.pf, PNKBSTRB.EXE-21412697.pf, NMINDEXSTORESVR.EXE-1C8EE413.pf, ..... ima dosta ovih rundll datoteka
Evo valjda ce biti dovoljno :D

C
18-04-2009, 22:40
@Hellboy - Fulao si smjer, trebao si biti ekonomist. :D :D

@dasoDD - Ne znam za te stvari šta je u tom folderu, ali mi djeluje da je sve OK. :wink:

Necto
19-04-2009, 17:23
Jel zna netko koji je ovo font u logou od BlackWater-a ?? .. triba mi hitno info (ili font)

http://thegrumpyowl.files.wordpress.com/2008/11/blackwater-logo.jpg

Hellboy
19-04-2009, 18:28
http://new.myfonts.com/fonts/ortizlopez ... bold-cond/ (http://new.myfonts.com/fonts/ortizlopez/ol-contact-classic/bold-cond/)
http://new.myfonts.com/fonts/urw/marlbo ... contact-d/ (http://new.myfonts.com/fonts/urw/marlboro/neo-contact-d/)
http://new.myfonts.com/fonts/linotype/n ... t/regular/ (http://new.myfonts.com/fonts/linotype/neo-contact/regular/)
http://new.myfonts.com/fonts/ef-typeshop/colonel/bold/

Uploadaš sliku na What the font site i tamo saznaš koji je font na njoj ili barem nađeš neki sličan. :D

cham3leon
19-04-2009, 19:01
Ima li tko kakva iskustva s LCD televizorom LG 32LG5500?

Spazio sam ga neki dan u Tower Centru, mislim, čini se dobar, slika je ok, telkač je 1080p full HD, ima sve moguće priključke, da sad ne nabrajam, ali cijena je 4.199kn. Za jedan full HD televizor mi se čini malčice skromnija... malo mi je fishy...

Necto
19-04-2009, 21:06
Font je Marlboro ...

Ako jos nekome triba slucajno nek mi se javi na PM :thumbs2:

C
19-04-2009, 23:06
Font je Marlboro ...

Pa šta ti se tu ima tko javiti za informaciju koji je to font? :pray: :rotfl:

Hellboy
19-04-2009, 23:07
Valjda da mu da font ako ga treba uzevši u obzir da se radi o komercijalnom fontu. :D

Ghost_Rider
19-04-2009, 23:08
Font je Marlboro ...

Evo ja se javljam :rotfl: :rotfl:

Necto
20-04-2009, 11:56
Valjda da mu da font ako ga treba uzevši u obzir da se radi o komercijalnom fontu. :D
Upravo tako :wink: ... buduci da sam morao skinuti masu packova da bih nasa ovaj font, pa reko da nekoga postedim skidanja ...

Ali mora se naci netko da pametuje :thumbs1:

cham3leon
20-04-2009, 21:10
Evo jedna za Hellboya: Imam neke problemčiće sa Nokiom 6288 (to je S40 ako se ne varam). Sve java aplikacije se smrzavaju odjednom. U čemu bi mogao biti problem? Zadnje što sam mijenjao na telefonu je to da sam na memorijsku karticu (512MB) prebacio cca. 200 MB muzike.

C
20-04-2009, 23:06
A zašto to ne bi bilo i pitanje za mene? :yuck: :thumbs1: :boohoo:
Noviji mobiteli imaj zaštitu od smrzavanja tako da se resetiraju, no to nije 100%-tna zaštita.
Moguća su tri problema.
Prvi jest da se memorijski čip (mala memorijska "kartica" koja je integrirana u mobitel za SMS, brojeve, java aplikacije, etc.) mobitela pregrijava, da je pokvaren, oštećen, uništen ili pokidan zbog dinamičkih naprezanja.
Drugi jest da je memorijska kartica pokvarena.
U oba dva ta slučaja mobitel se smrzne pri obavljanju zahtjevnijih aplikacija.
Treći jest da je memorijska kartica puna, no ne mora biti čak ni puna. Kao i gore navedeno, mobitel se smrzava pri zahtjevnijim aplikacijama. Ponekad čak i nije stvar dali je memorijska kartica puna, nego dali ima dovoljno struje s obzirom na njenu veličinu. Tako da neke današnje novije SD kartice imaju hardwareski da vuku duplo više struje iz baterije (obično one koje su veće od 4 GB-a memorije), pa samim time baterija istog mobitela ne traje 7 dana, nego 3 do 4 dana.

Iz iskustva ti mogu reći da su prvi i treći problem 100% točni.
Prvi problem sam imao s Samsung-om SGH E-710, a treći sam imao nedavno. Naime, imam 2 GB-a memorijsku, i napunio sam muzikom, filmovima, programima, igrama do 1,7 GB-a, i kada bi mjenjao pjesme, koju hoću da svira, ili kada on sam ide svirati drugu pjesmu, dolazi do smrzavanja ili resetiranja, ali samo ponekad, dok je s aplikacijama odmah blokada. Defragmentiranje SD-a nema nikakve veze s time, i jednostavno sam obirsao veliki višak pjesama i svega drugog, tako da sada imam zauzeće 600 MB-a, od 2 GB-a, i više mi se ne smrzava, niti se resetira. Uz problem s muzikom, mislim i na sve ostale aplikacije, ali s muzikom mi je znao samo nekada zabrokirati, i to pri mjenjanju pjesme, a s aplikacijama bi uvijek stao. I riješio sam to laičkim brisanjem foldera, čak niti formatom nisam išao.

Tako da bi ti preporučio da se pokušaš riješiti "smeća" na SD-u. Možeš sve prebaciti na PC, ostaviti nešto malo na SD-u i testirati, ako sve bude OK, onda ti je do toga, kao i kod mene, a ako opet bude isto i kada na njemu imaš 50 MB-a, onda je zasigurno nešto drugo u pitanju, možda ispravnost SD kartice, ili mobitela s tom karticom, itd. :wink:

cham3leon
21-04-2009, 11:38
Thnx. :D

Ubuduće ću znati da se treba tebi obratiti u slučaju bilo čega. Možda mi bude trebao koji savjet za pravilno kalanje drva :D

Šta se tiče mobitela, to je počelo baš otkako sam natrpao tih 200MB mjuze na karticu ali se događa i s aplikacijama na kartici i onima na memoriji mobitela. Probat ću malo brisat muziku s kartice pa da vidim...

C
21-04-2009, 12:43

Ubuduće ću znati da se treba tebi obratiti u slučaju bilo čega. Možda mi bude trebao koji savjet za pravilno kalanje drvaS :D

Šta se tiče mobitela, to je počelo baš otkako sam natrpao tih 200MB mjuze na karticu ali se događa i s aplikacijama na kartici i onima na memoriji mobitela. Probat ću malo brisat muziku s kartice pa da vidim...
Imam ti iskustva s kovanjem i ručnom izradom kreveta, sećija, dvosjeda, trojseda, fotelja, etc.,...kvalitetno i puno drvo, elitna platna, najkvaliteta, traje preko doživotno, nepoderivo i nepolomljivno... :wink:
Bez šale.

Ubuduće ću znati da se treba tebi obratiti u slučaju bilo čega. Možda mi bude trebao koji savjet za pravilno kalanje drva :D

Kod mene je bilo isto. Za apliakcije ne znam (imao sam ih samo na SD-u i one su blokirale, a na mobitelu nisam imao ništa), ali muziku koju sam imao na mobitelu i na kartici, kada bi mjenjao koju hoću da svira, mob. otkaže, bila muzika na kartici ili na mobitelu, sve jedno je, a slike su radile k'o Bog, i tamo, i vamo.

croat1gamer
23-04-2009, 14:25
Ukratko: kako deinstalirati dx10 hack za xp, posto me mnogo teko hebe u mozak zbog par stvari.

Hidraulicar Kreso
23-04-2009, 14:39
nemoj si to uopće instalirati, meni je zeznulo skroz winse, morao sam ih bezveze reinstalirati. Ako hoćeš probati DX 10 drži se viste, ali vjerj mi DX 10 nije apsolutno ništa posebno. Nije vrijedno spomena.

croat1gamer
23-04-2009, 15:05
FFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUU-
Jebemu, sigurno nema nacina?

FaTaL_mRkvA
23-04-2009, 16:40
Pitanje...
Da li svi WLAN routeri imaju istu početnu lozinku? Ili to korisnik sam stavlja ili svi dobe različito?

croat1gamer
24-04-2009, 17:47
Mislim da bi trebali biti isti, uglavnom probaj sa 0000, 1234 i 9999.

Deinstaliranje dc10 hacka za xp, jeli moguce bez reinstalacije winsa?

Hellboy
24-04-2009, 17:56
AFAIK, ne. Nisi ga ni trebao stavljati na XP. Njegova nativna arhitektura nije predviđena za DX10 ma što god neki isusi pričali.

croat1gamer
24-04-2009, 18:36
Znam, ali to bilo davno, jos od ljeta to vucem.

croat1gamer
25-04-2009, 02:52
Ok, popravio sam.
Ccleaner, i sve zive verzije najnovijeg dx9.0c su pomogle.

serijski samoubojica
29-04-2009, 10:34
Evo nedavno mi se pojavio problem. Komp mi se gasi svakih 30-45 minuta. Znači ja normalno radim na njemu(surfam po netu, dopisujem se na MSNu, igram igre...) i on se odjednom "uspuše" i ugasi se. I nakon toga se normalno opet upali. I tako svakih 30-45 minuta. Ista stvar mi se znala događat prije pola godine kada bih imao cijelodnevne maratone u Guild Warsima, ali tada bi komp bio užasno vruć pa bi ga ostavio ugašenog preko noći i ujtro bi sve bilo uredu. Može ko pomoć?

C
29-04-2009, 10:44
Vjerojatno ti se nešto pregrijava. Asus-ke inače imaju manipuliranje ventilatora, pa kada je nešto vruće znaju se dignuti na full speed, pa ruče, bruje, vrište, deru se sa zvukom "zzzzzzzzzzz" od brzine, te kada ohlade na normalnu temperaturu, onda se stabiliziraju i ventilatori, pa je sve OK i nema buke.
Prati malo temperature i reci temperatura čega ti prelazi preko 80°C. Možda ti rikava jedan od ventilatora, a možda nešto od hardware-a.

serijski samoubojica
29-04-2009, 11:39
Da, ali stvar je u tome što ga ja ostavim da ne radi na 12 sati tako da se skroz ohladi, a on i dalje nastavlja istu stvar.

C
29-04-2009, 11:45
Hardware se inače jako brzo zagrijava. CPU bez hladnjaka se zagrije na 100°C za 5,5 sekundi, računajući da si ga upalio kada je bio hladan.
Ja sam jednom zaboravio staviti termalnu pastu, pa je čak i s hladnjakom (znači samo termalne paste nije bilo) CPU se zagrijavao do 120°C odmah i ugasi se PC cijeli, a da nije ni stigao boot-ati Windowse!
I sada kada uračunaš da će ventilator stati na 10 sekundi jer rikava, to je zajamčeni shutdown za PC. A da ne govorim ako imaš pokvaren chipset na grafičkoj, ili da ti je MBO skuren, da je C/GPU osakaćen, chipset na MBO jadan, itd., glede tehničke ispravnost.

Rekao sam ti, prati temperature za početak, i reci temperatura čega ti je iznad 80°C. Ako su sve temperature OK, kad'-tad' će jedna skočiti i PC će ti se ugasiti, pa je stignij vidjeti nekako. To ti je putanja da vidiš barem koji dio se pregrijava. A ako je neki tehnički problem, onda temperatura ne mora imati neke veze.

Ghost_Rider
29-04-2009, 18:08
Molim hitna pomoc ili cu Dehidrirati.

Danas nabavio NFS Carbon i Windows Vista Ultimate 32bit,naravno oriđi.I ja ti instaliram vistu sve ok kada sam sve to namjestio onda instaliram nfs carbon,sve snimim i krekujem igru,kada pokrenem igru dodze do onog titla EA i tu mi se pojavi ovo: http://img228.imageshack.us/my.php?image=42698679.jpg,kada odem na Close the Program igra nece da nastavlja dalje vec se iskljuci.Molim odg sto prije igru sam jedva nabavio i zelim je poigrati,nisam je nikada igrao :( jbg.

C
29-04-2009, 18:11
He, he...čraćk...hi, hi, ha, ha...

Ghost_Rider
29-04-2009, 18:22
Ajde ba ljudi jel zna ko.Igru sam prije snimanja viste poigrao 15-stak minuta i svidila mi se jako.

C
29-04-2009, 18:39
Dao sam ti odgovor!
Učini nešto po pitanju ilegale, točnije, čraćka.

Ghost_Rider
29-04-2009, 18:42
Prije nego sam instalirao vistu na xp-u je ovaj isti čračk radio,neznam sto nece na visti.

BTW: C ako mozes ajde na onaj tvoj UltimateRPG chat,link mi sendaj na PM neam skype pa dok ga ne inst.

C
29-04-2009, 18:48
Nisam trenutno doma. Kasno na večer ću.

Ghost_Rider
29-04-2009, 18:55
Evo napokon proradi,bio sam toliki noob da nisam skontao sta je :oops: .

C
29-04-2009, 20:33
Onda ja ne trebam ništa?

Ghost_Rider
29-04-2009, 21:14
Onda ti trebas ope :D

C
30-04-2009, 09:02
Evo, sada ću, samo da na sebe stavim Frontline Combo.

Ghost_Rider
30-04-2009, 10:59
Evo, sada ću, samo da na sebe stavim Frontline Combo.

Nisi valjda povjerovao :pray: .

C
30-04-2009, 11:00
Budalo, znaš li šta je "Frontline Combo" uopće? :pray: :rotfl:
Upiši to što je pod navodnicima u YouTube i imaš prva dva videa TV reklamu od toga. :D
I malo progooglaj... :D

Ghost_Rider
30-04-2009, 15:21
Budalo, znaš li šta je "Frontline Combo" uopće? :pray: :rotfl:
Upiši to što je pod navodnicima u YouTube i imaš prva dva videa TV reklamu od toga. :D
I malo progooglaj... :D

:o

Sta jos od tebe necu vidjeti :pray: :pray: :rotfl: .

C
30-04-2009, 22:59
E, od moje cure mobitel, njezina mama ga gurnula u veš mašinu/perilicu rublja i oprala ga kao robu. Da stvar bude bolja, mašina je otkuhavala na 95°C. Sada joj mobitel ne radi. Kome se obratiti/kako ga popraviti? Više nikako ne radi. Stradala žrtva je Samsung J700. Ni SIM kartica više ne radi. Koji bi mogao biti eventualni kvar?

U biti, glavni problem svega toga je što mobitel neće raditi kada je čist i dezinficiran.
: D

Nemojte se samo smijati, ubiti će me, i ovako sam riknuo od smijeha.
= ))

cham3leon
03-05-2009, 19:53
Kvar je u tome što je to Samsung a nije Nokia^^
Ako mi ne vjeruješ, pitaj Hella.

Hellboy
04-05-2009, 13:31
Iako se generalno slažem sa Kameleonom (no shit :D), sama voda mu ne bi naškodila da nije bila na temperaturi ključanja. :D Samo bi ga trebalo rastaviti i pustiti da se osuši na toplom i suhom mjestu. Ovako si dobio kuhani Samsung kojemu više vjerojatno ni Bog ne može pomoći. Zar njena stara ne provjerava džepove? Eventualno može poslati mobitel Samsungovom distributeru i tvrditi da je skupa s njime upala u gejzir. Možda joj priznaju kvar i zamjene uređaj besplatno. :D

eddie2142
04-05-2009, 15:19
trazim lan drivere... ovo je 3. put da pisem text i nemojte misliti da ne cijenim pomoc

ugl, maticna je ASUS P5Q a lan kartica je Marvell 88SE6XX
nemogu nikako da nadjem, a vrijeme u igraoni istice -.-
hitno mi je molim vas! :(

priti pliz?

Sickmanno1
04-05-2009, 17:00
koji OS?

C
04-05-2009, 18:37
Iako se generalno slažem sa Kameleonom (no shit :D), sama voda mu ne bi naškodila da nije bila na temperaturi ključanja. :D Samo bi ga trebalo rastaviti i pustiti da se osuši na toplomSi suhom mjestu. Ovako si dobio kuhani Samsung kojemu više vjerojatno ni Bog ne može pomoći. Zar njena stara ne provjerava džepove? Eventualno može poslati mobitel Samsungovom distributeru i tvrditi da je skupa s njime upala u gejzir. Možda joj priznaju kvar i zamjene uređaj besplatno. :D
Paranoje ima već na "toplome", počinje se tresti na tu riječ. :D
Stara joj je provjerila džepove, ali ne sve, samo one vanjske i velike, u njima nije bilo ništa, mobitel je bio u unutarnjem, malom džepiću.

Hellboy
04-05-2009, 18:40
Meh, svoju staru Nokiu 3310 sam ostavio na stoliću u dnevnoj sobi u blizini kamina nakon što je bljućnula u kaljužu. Sušila se par sati u toplom i na suhom zraku nakon čega sam ju sklopio, upalio i još uvijek radi samo što bih morao promjeniti bateriju. Tvrdo kuhani Samsung nema puno šansi da proradi. :D

C
04-05-2009, 18:52
Ne možeš uspoređivati starije mobitele s današnjim. :D
Od mog frenda, stari Siemens, 3 puta ga je autobus pregazio (jendom harmonika, dva puta kratki), jendom kombi i jednom auto. I dan danas radi, nije mu ništa. :D
A da pregaziš ove nove mobitele, rasprsnuli bi se od bicikla. :roll:

A drugi frend mi ima isto neki stariji mobitel, na rasklapanje, i s njim otvara pive, tj. otvarao je par godina, dok mu donji cijeli dio nije izrezbario da ga više nema nikako. Našao je jednom s pivom u društvu, svi to zubima otvaraju, on nije imao mobitel i otišao do telefonske govornice, dignuo slušalicu i otvorio sebi pivu. :rotfl:

eddie2142
04-05-2009, 19:40
koji OS?

Win Vista x64, hvala.

Sickmanno1
04-05-2009, 20:12
koji OS?

Win Vista x64, hvala.

Koju tocno maticnu imas....P5Q ima hrpa...

Ghost_Rider
04-05-2009, 20:24
koji OS?

Win Vista x64, hvala.

Koju tocno maticnu imas....P5Q ima hrpa...

Pa kakve ima veze maticna sa Lan driverima :pray: .

C
04-05-2009, 20:27
Pa LAN utor je na matičnoj integriran. :roll:
Kada spajaš PC-eve u LAN, u biti im spajaš matične ploče. :roll:

Sickmanno1
04-05-2009, 20:51
Hahaha, kak si fejlo Ghost_Rider :D

eddie2142
05-05-2009, 13:43
a neznam... znam samo da je asusova... obicna, nikakve delux verzije sigurno.
brate, kad mi pomognes, duogovat cu ti vjecnu slavu! VELIKA ti hvala
imam knjizicu pa cu ti veceras reci u sitno, ali zasad znam samo da je ASUS P5Q obicna

HVALA!

cham3leon
05-05-2009, 13:56
Ne možeš uspoređivati starije mobitele s današnjim. :D
Od mog frenda, stari Siemens, 3 puta ga je autobus pregazio (jendom harmonika, dva puta kratki), jendom kombi i jednom auto. I dan danas radi, nije mu ništa. :D
A da pregaziš ove nove mobitele, rasprsnuli bi se od bicikla. :roll:

A drugi frend mi ima isto neki stariji mobitel, na rasklapanje, i s njim otvara pive, tj. otvarao je par godina, dok mu donji cijeli dio nije izrezbario da ga više nema nikako. Našao je jednom s pivom u društvu, svi to zubima otvaraju, on nije imao mobitel i otišao do telefonske govornice, dignuo slušalicu i otvorio sebi pivu. :rotfl:

Siemensi su bili mobiteli s kojim ćeš prije razbit zid nego uništit sam mobitel. Znam jednog tipa koji je rano ujutro gasio njegov alarm i svoj bijes bacajući ga svom silom u zid. :D

A Nokia 3310 je mob koji radi vječno. Moj stari još drži staru 3210 negdje u ladici, za slučaj da mu se nova pokvari :D

Hellboy
05-05-2009, 14:00
Frend je koristio Siemens M35 (onaj gumirani, ja sam imao gospodsku S35i verziju) da bi gađao suca na tekmama kad mu se ne bi svidjelo suđenje. Nikad nije pogodio suca no mobitel je svejedno letio preko pola terena. Nedavno smo mu ubacili novu bateriju i radi kao nov. :D

The Jackal
05-05-2009, 15:31
Čuj Hellboy.. i ona gumena Nokia isto može trpit udarce

C
05-05-2009, 19:26
A moj metalni USB od 350 KN... :cry:
Došao ja kod frenda, i kako mu je kućište bilo na podu, a USB utor na dnu kućišta, ja ga tamo i prikopčao, nakon par minuta on je slučajno njega nagazio. :cry:
Metal kao metal, nije mu ništa, padao je s 4 kata, no sada jumper koji ide u USB utor, tamo unutra gdje je zalemljen za komandnu pločicu, taj zavareni dio je malo olabavio i sada više nije ravan, nego u L ide. :(
A ne možeš ga ni otvoriti, ni zavariti na novo, sve metal zatvorenog tipa. :thumbs1:

Ghost_Rider
05-05-2009, 19:57
Pa ja uvjek kada negdje podzem nosim usb kabel,tako ukljucim usb u taj kabel itd...

Sickmanno1
05-05-2009, 21:00
a neznam... znam samo da je asusova... obicna, nikakve delux verzije sigurno.
brate, kad mi pomognes, duogovat cu ti vjecnu slavu! VELIKA ti hvala
imam knjizicu pa cu ti veceras reci u sitno, ali zasad znam samo da je ASUS P5Q obicna

HVALA!

Vece je a jos mi nisi javio ^^

serijski samoubojica
06-05-2009, 13:49
E jedno pitanje u vezi Steama. Znači program je instaliran na C: disku i tamo mi se instaliraju sve igre sa Steama. E sad jel moguće kako postavit da mi se igre instaliraju na D: ili moram cijeli program maknit i ponovo ga instalirat na D:?

eddie2142
06-05-2009, 17:14
obicna je maticna, a nisam ti mogao javiti jer sam malu temperaturicu dobio, sori... nasao sam ja sad na nekoj stranici, ali trebam platiti download.. -.-

eddie2142
06-05-2009, 18:59
srri na double postu, ali skino sam neki lijevi lan driver(i njeg sam jedva nasao) i sad vam pisem iz topline mog doma! ;)

Svejedno Sickmannou dugujem vjecnu slavu, i sig cu updateati cim prije! :pray:

Constantine
06-05-2009, 19:36
Trebam program neki,da kad misem pređem preko nekog video file-a da prikaze sve potrebne podatke(resolution,bitrate,lenght),nesto poput ovog za audio fileove:
http://www.imagesforme.com/out.php/i481357_Untitled.jpg

Constantine
07-05-2009, 19:53
Trebam definicije za ove pojmove:serijska vrata,paralelna vrata,centronix i koja sve sklopovi za prijenos podataka postoje?

miska10
10-05-2009, 20:59
Pozdraw....imam problem s netom...brzina mi se mijenja stalno..previse mie net spor...neznam zas...swe programe isklj..firewall..swe...i opet isto....malo je brz, pa opet spor..i tako redom...npr...igram cod4...malo mi ping oko 60, pa radi ko podmazano...pa nadjedanput 999...lagga u pm..pa tako redom...nez zas...net je 8mb adsl...plis help- :shock: -- :pray:

Constantine
10-05-2009, 21:02
Jel ima netko ovdje na forumu tko se odlicno razumije u megui?

miska10
10-05-2009, 21:09
Zna ko???..wise nemam ziwaca...ggrrrr...stawrno neznam sta je problem...plis...pomozite... :pray:

Hellboy
11-05-2009, 08:05
Braćo, došao sam do zanimljive prepreke. Naime, instalirao sam si Trackmania Nations na toplap i sama instalacija je prošla savršeno. No, kada idem pokrenuti igru, prvo mi veli da ne može naći grafičku (what the...) a potom mi nakon što kliknem na play izbaci ovo:

http://www.imagesforme.com/out.php/t487938_TrackmaniaError.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/487938_TrackmaniaError.jpg)

Any clues? Malo sam guglao i naletio na upute po kojima bih morao updateati StarForce drivere, no nemam te drivere na Visti i nekako nisam voljan instalirati to smeće na računalo.

C
11-05-2009, 08:38
Ehe...čraćk... : )

Hellboy
11-05-2009, 08:52
Trackmania Nations je besplatna igra. :D

C
11-05-2009, 09:48
Znam, ali postoje čraćkovi i za njih. :D
Ili patcheri, sve jedno. :)

Gwin
11-05-2009, 11:03
skini novu "TMN" ili još bolje "TMNF"

sa zadnjim patchem za TMN odnosno sa upgrejdanim engineom iz TMNF su isključili starforce..

Hellboy
11-05-2009, 15:39
Ah...to je pomoglo. Fala gwin. :D

Lord Ragnarok
11-05-2009, 21:11
prijatelj treba drivere za SAPPHIRE RADEON 9600SE Edition. trazio sam po netu ali svugdje dobivam driver doctora. za njega je potreban product key kojeg prijatelj vise nema (staro racunalo, vec je pomabaacao sve papire). stoga ako neko moze asap pomoci, cjenio bi

C
11-05-2009, 22:01
Uzmi na web-u Guru3D i/ili Omega Drivere.

Gwin
12-05-2009, 09:05
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

catalyst 9.3 podržavaju radeon 9600 seriju..

Hellboy
13-05-2009, 21:10
Bratjo, I require your aid!

Naime, danas sam si uzeo kabel (standardni LAN kabel) da spojim laptop na internet kod kuće (trenutno nemam WLAN modem). Daklem, na laptopu je Vista, na kanti je XP, laptop je spojen preko LAN kabela, kanta preko USB posta. Ono što trenutno neuspješno pokušavam je ostvariti konekciju preko ovog govneta od Kasde (nemojte mi savjetovati promjenu modema jer to trenutno nemam namjeru raditi) tako da oba računala mogu pristupati na internet i ako je drugo ugašeno. Znači primjerice da ne moram paliti PC ako bih laptopom na net. Pokušavao sam na PC-ju ući u postavke Kasde no stalno mi baca grešku kod loada stranice dok kad pokušam bilo koju kombinaciju passworda i usernamea (admin/admin, admin/0000, admin0000/admin0000 i slično) na laptopu izlista ju kao pogrešnu. Any hints?

C
13-05-2009, 22:43
Ja sam uspio spojiti XP i Vistu, share-ane dokumente jedva, no za net, kako kada, nekada kada Vista ima net, XP nema, ili kada XP ima net, onda ga Vista nema. U glavnom, nisam uspio napraviti da XP i Vista u LAN-u imaju oba net. Od toga se XP spajao na net. Mislim da je to neki Bug od Microsofta na koji ne možeš utjecati.

Hellboy
13-05-2009, 22:49
To sam dobijao u servisu dok nisam Siemensov modem prebacio u router mod nakon čega je automatski radio vezu. I svako računalo koje dodam, uključujući i postojeća sa XP-om i moj laptop sa Vistom uredno imaju internet. Ali ne znam kako pristupiti opcijama Kasde jer ne znam lozinku i username. :(

Gwin
14-05-2009, 06:16
User ID: admin
Password: adslroot

probaj

Hellboy
14-05-2009, 07:15
Probat ću čim dođem kući, sad sam na poslu. Zahvaljujem na pomoći. :D

Kalhant
14-05-2009, 09:54
Pogledaj si u knjizici koju si dobio sa kasdom. Imas tocno napisano koja sifra ide. Ako ne prihvaca tu sifru restartaj router.
A podesavanje je jednostavno tu ti sve pise http://www.forum.hr/showthread.php?t=175979. Ukratko samo trebas ucitat file koji skines sa ovog linka u kasdu, nakon toga udes u router i upises svoje podatke iz t-coma (pise na tutorialu gdje). Podesavanja windowsa mozes preskocit, meni normalno radi internet odma nakon instalacije windowsa i drivera bez ikakvog podesavanja.

Hellboy
15-05-2009, 07:07
Ok, Gwinova lozinka i user su upalili (zahvaljujem), no negdje očito griješim. Prođem proces sa linka koji je gore naveden, Kasda učita novi settings file, postavim moj adsl username (skupa sa @htnet-dsl), unesem lozinku, spremim i rebootam i nakon toga mi se računalo opet samo spoji na net dok laptop samo vidi LAN i ništa od interneta. Trebam li ukloniti T-Com konekciju sa računala? Na poslu imam Siemensa i samo njegovu LAN konekciju vidim koja mi funkcionira i kao LAN i kao internet konekcija a kad sam njega konfigurirao, restartao sam ga na tvorničke postavke i nakon toga postavio naš user i pass te se sad bilo koje računalo spaja na internet preko njega (1 spojeno LAN vezom, 2 WLAN vezom, uključujući i moj laptop) jer sam modem bira konekciju na internet a ne nijedno od računala.

Kalhant
15-05-2009, 11:22
hmm nikad nisam imo takav problem. Pokusaj izbrisat konekciju ili ju barem stavi na never dial this connection.
I provjeri dali ti na kasdi svijetle prve 3 lampice + lampice od utora u kojeg su ustekani kablovi.

Hellboy
15-05-2009, 11:32
hmm nikad nisam imo takav problem. Pokusaj izbrisat konekciju ili ju barem stavi na never dial this connection.
I provjeri dali ti na kasdi svijetle prve 3 lampice + lampice od utora u kojeg su ustekani kablovi.
Sve regularno svijetli na Kasdi - Power, DSL, Online, LAN1 i USB. Kad god sam rebootao modem da spremim postavke, glavno računalo je automatski po dobijanju network adrese biralo T-Comovu konekciju i potom se spojilo na internet dok bi moj laptop visio u LAN vezi bez pristupa internetu. Probat ću danas kad dođem kući rebootati modem na tvorničke postavke i ukloniti sve konekcije pa probati ponovno. Tako sam napravio i ovdje na poslu nakon što mi je jedna glupača zasrala postavke modema. Resetirao sam ga na tvorničke postavke i potom unio podatke od T-Coma. No ovdje je riječ o Siemensu koji je spojen LAN vezom na jedno računalo i WLAN vezom na još 2. No u teoriji vrsta veze ne bi trebala biti važna.

Wishmaster
16-05-2009, 12:35
Ovak: imam jedno, recimo čudno pitanje (neznam di da ga postavim pa evo nek bude tu..)
Znači zanima me kakav je sistem plaćanja onim uplatnicama ali u neku drugu državu.
Konkretno:
"Directly to Bank Account (Payment by any bank, payment by Osuuspanki Kultaraha, Payment by Nordea Solo)
After you've accepted your order, we’ll send you an email with our bank information, delivery number, reference number and the total amount of your order. With this information, you can make the payment in your internet bank (in case you have one) or in your bank office.SIf you live outside the EU, we have to charge you a surcharge of 6,73 euros for our bank fee. If this fee is not charged, we will return the money with your order. In case you paid your order directly in our web shop after placing an order, you naturally don't need to make the payment again."

Znači trebal bi biti isti princip ko i dok plaćam unutar Hrvatske ili ima neka caka/problem za koji bi trebal znati?

Ako neko slučajno zna, može kakav-takav odgovor?
Fala.

C
16-05-2009, 12:53
Moguće da uračunavaju druge države porez, jer nemaju nikakvu zaradu od toga što će tvoj novac proći iz jedne u drugu državu. Ništa nije bespaltno. Ili je možda poput dostave, porez na vrijednost.

Wishmaster
16-05-2009, 13:19
A pretpostavljam da i uplatnice nisu iste ko ove naše klasične "opće uplatnice"? ili?

C
16-05-2009, 15:01
Možda izgledom jesu, ali text-om i opcijama su vjerojatno iste. Na svakoj stoji sve isto, adresa, ime, prezime, država, poštanski broj, itd.

Ghost_Rider
17-05-2009, 22:01
Molim pomoc Hitno.

Danas sam spojio dva racunala sa crosover kablom da zajedno koriste net.Sve sam napravio kako treba,sve ide normalno sve dok ne instaliram ESET NOD32 antivirus na glavni kompu.Dok je antivirus na glavnim kompu sporedni komp nemoze da ide na net,neznam zasto,kada se reinstalira antivirus onda ide sve normalno.Molim hitno odg jer nesmijem biti dugo na netu bez antivirusa jer je moj komp glavni koji prebacuje net sporednim kompu.Sve sam probao sta je moguce,cak deaktivirao antivirus,iskljucivao firevale i nece da ide pa nece.

Hellboy
17-05-2009, 22:43
Mhm, zanimljiv problem. Si probao nekim drugim antivirusom? Možda NOD radi nešto što ti zasere konekciju. Možeš li pingati sa računala koje ne može na internet neki IP?

croat1gamer
18-05-2009, 13:49
Koja je druga dns adresa za ruter kod t-coma?

Nemam volje cekati da se otvori slobodna linija na 0800 9000.

Ghost_Rider
20-05-2009, 17:21
Danas nabavio 3D Max 2010 na zamoran nacin,kada ga instaliram i pokrenem pojavi mi se samo ovo,sta god od njegovih stvari pokrenem samo se ovo pojavljuje.

http://img38.imageshack.us/my.php?image=12468978.jpg

Za vrijeme instalacije nije se nista pojavljivalo za kakvu gresku.Molim brz odg jer mi hitno treba max.

Hellboy
20-05-2009, 17:45
Platio si program između 3400 i 3900$ i on ti ne radi? Javi se Autodesku i traži povrat love. Jer iskašljati toliko para za program a on ti ne radi...

Osim ako si naravno nelegalno došao do tog programa u što imam naviku povjerovati.

Ghost_Rider
20-05-2009, 17:58
Platio si program između 3400 i 3900$Si on ti ne radi? Javi se Autodesku i traži povrat love. Jer iskašljati toliko para za program a on ti ne radi...

Osim ako si naravno nelegalno došao do tog programa u što imam naviku povjerovati.

Srecom pa nije platio sma ga 46$,piratstvo nije 100% jer je dosao u najlonskim sranjima.Ako ima jos ko kakav komentar postajte sto prije istice mi vrijeme.

Hellboy
20-05-2009, 18:02
46$ za 3DsMax? Gdje? Očem i ja tako jeftino dobiti tu zvijer.

Inače, kad već nije piratija, jesi li probao reinstall?

Ghost_Rider
20-05-2009, 18:22
46$ za 3DsMax? Gdje? Očem i ja tako jeftino dobiti tu zvijer.

Inače, kad već nije piratija, jesi li probao reinstall?

Iskad ti sazna :evil: . :D :D

Sve zivo probao cak i traziti po netu kakvih sranja al nije mi nista pomoglo.

C
20-05-2009, 18:33
To ti je netko uvalio fuš za sitnu lovu, jer nema zakona preko kojeg bi netko jedan program sa par tisuća $ prodavao za par desetaka $.
Kada planiraš kupiti neki takav program, iskašlji njegovu punu cijenu, ili kupi za 10 KN kod šanera, ili pak skini s neta za besplatno, pa radilo, ne radilo.
Ne znam na koju ćeš foru sada vratiti sebi svoje pare (pokušaj odmah), ali ja bi te napenalio zbog ovoga. Pokušaj staviti neki čraćk na "3dsmax.exe", jer ilegalne verzije to trebaju, a sudeći da tebi to ne radi, netko ti je prodao kopiju kojoj treba čraćk.
Usput skini neki programčić koji ti provjerava zaštite na Diskovima, pa vidi koju zaštitu ima taj navodno originalni Disc. Ako nema ni jednu, 100% je kopija. Ili ako na njemu 3dsmax.exe ia trojanca i ako nema zaštitu, 100% je ilegala onda. Možeš ga pokušati kopirati, ako uspiješ, ilegala je, ako ne uspiješ onda je stvarno oriđiđi, ili ima dobre nametnute zaštite.

Ghost_Rider
20-05-2009, 21:44
ocito je 3dsmax.exe trojanac jer mi ovaj glupi Panda antivirus ne otkriva nista :twisted: ,mislim si sad instalirati eset nod32 antivirus da provjerim jel do greske u max-u ili u trojancu.

C
20-05-2009, 22:24
Anti-Virusi ti neće detektirati takvog trojanca. Jedini koji je to mogao jest Virus Buster Professional, on je otkrivao samo infekcije koje se koriste u ilegalne svrhe (keygeneratori, keyloggeri, čraćkovi, čraćkani patcheri, itd.), začudio bi se koliko njih bi ti detektirao, ako imaš ilegalni Windows, trojanaca je pun k...
Tu aplikaciju možeš provjeriti s programčićem koji provjerava zaštite. I ako ta aplikacija traži zaštitu, reći će ti ju koja je, a ako ne traži, može ti reći da je file možda inficiran, i ništa više od toga.
Potraži malo na game burning world, tamo imaš tu aplikaciju.

Ghost_Rider
20-05-2009, 22:48
Anti-Virusi ti neće detektirati takvog trojanca. Jedini koji je to mogao jest Virus Buster Professional, on je otkrivao samo infekcije koje se koriste u ilegalne svrhe (keygeneratori, keyloggeri, čraćkovi, čraćkani patcheri, itd.), začudio bi se koliko njih bi ti detektirao, ako imaš ilegalni Windows, trojanaca je pun k...
Tu aplikaciju možeš provjeriti s programčićem koji provjerava zaštite. I ako ta aplikacija traži zaštitu, reći će ti ju koja je, a ako ne traži, može ti reći da je file možda inficiran, i ništa više od toga.
Potraži malo na game burning world, tamo imaš tu aplikaciju.

Procitao sam par stranica o Buster-u,znam daje dobar,al sigurno nije bolji od mog ljubimca NOD-a :D .Sad bi ja cas posla inst nod32 al mi kasnije nemoze brat ici na net,nesto zajebava izmedzu dviju veza kad se nod isntalira.Vec skidam taj Buster ima jos minut i pola,javim dojmove kad ga instaliram.

Ghost_Rider
20-05-2009, 23:05
Mamu mu klanjam sjeba mi komp,otojc cim sma ga instalirao zablokira mi komp.Kada sma komp zagsio na prekidac onda se nece da dignu winsi otako 5 puta za redom,dok jednom nije unisao u win. :thumbs1: :thumbs1:

Sgt. Bull
20-05-2009, 23:14
Okej, daklem. Prijatelju je komp radio normalno do sinoć. Ugasio ga je i jutros kada je upalio niti jedan usb neće da radi. Pokušao je reinstall winsa, otvarao komp i šta sve ne i opet ne radi. Nije ništa radio niti dodavao, usb portove koristio je za modem i stickove i sada ne radi niti jedan jedini. Zna iko do čega može biti? Jučer je grmilo poprilično i on pretpostavlja da je možda do toga? Ima li pomoći ili je sve otišlo u helać?

The Jackal
20-05-2009, 23:16
Malo sumnjam da mu je pregorio USB... jer je veća šansa da pregori sve osim toga u slučaju udara groma. Nek nabavi nove konektore za USB. Nisu skupi. Nek ponovno prespoji i nek vidi dal rade. Ak nerade onda je nešt do matične

Hellboy
21-05-2009, 00:03
Ekšueli, prije nekih godinu i pol kod susjeda u kuću je zveknula munja. Nasumično je palila stvari u kućama u ulici pa je tako kod mene spalila kompletne telefonske vodove i pritom preko DSL modema spalila USB port na matičnoj u kojem je bio uključen. I danas svi portovi osim toga savršeno rade.

cham3leon
21-05-2009, 12:15
Sjećate se mog prijatelja kojem se sve što je na kompu pokrenuo rušilo? Dakle, nije pomoglo ni prčkanje po RAMima, iako je bilo vidljivo da sa jednim od 512MB radi stabilnije nego s dva, Windowsi su par puta reinstalirani, dakle, u tome nije problem. Tada sam pretpostavio da je problem u prilično šugavom napajanju koje možda daje nestabilan napon, pa se svako malo dogodi da RAM gubi napon.

E pa pogodite šta: Nedavno je kupio prilično dobru konfiguraciju, dakle, sve potpuno novo, i nakon nekog vremena ISTI problem. Pošto je jako mala vjerojatnost da se radi o dva različita računala s istim problemom, poslije sam pretpostavio da možda sam komp ne dobiva dobru struju, točnije, da struja koju dobiva ima nestabilan napon ili nešto. Pošto se ne razumijem u elektrotehniku, je li to uopće moguće?
Rekao sam mu da proba i staviti u drugu utičnicu i preko drugog produžnog kabela.

Zanimljiv slučaj, zar ne?

Hellboy
21-05-2009, 12:22
Lako moguće. Nek proba spojiti računalo na UPS.

C
21-05-2009, 12:48
Procitao sam par stranica o Buster-u,znam daje dobar,al sigurno nije bolji od mog ljubimca NOD-a :D
Ne možeš ih stavljati u istu skupinu. VBP detektira infekcije namjenjene emuliranju kopije u original, a NOD detektira one "prave" infekcije. Tj. VBP detektira ono što ni jedan drugi ne može, ali zato on ne detektira onaj koji može svatko detektirati. XD

@cham3leon - Ja sam se prije bojao svjetla u WC-u. Kada netko tamo upali svijetlo, kod mene zvučnici i bass puknu, a PC cijeli stane na 2-3 sekunde i stoji, te opet nastav s radom. I tako svaki put, dok na kraju napajanje nije riknuli, pa samo zvali majstore da srede to, i sada je sve ok što se tiče struje u zidovima. :)

cham3leon
21-05-2009, 13:13
Ok, onda bi dakle, UPS sa stabilizacijom napona pomogao. I sumnjao sam na tako nešto. Inače, lik živi u vukojebini gore, ali struja je obično u redu.

Hvala.

C
21-05-2009, 13:18
A ja živim u centru grada i stan mi je u potpunosti izgorio zbog struje, bez obzira što je sve bilo vrhunski napravljeno (i skupo) po PS-u. :)

Hellboy
21-05-2009, 13:41
A moja 40 godina stara kućerina ima savršeno ispravne instalacije (osim onog manjeg incidenta kad je iskočilo pola osigurača, no opet to je radi udara munje u blizini)

C
21-05-2009, 13:59
Pa velim da to nema nikakve veze. Mi smo u stan uložili 250 000 KN, sve je bilo savršeno, pa je zbog jedne utičnice sve izgorilo. Pa jovo na novo sve.

Mirogamemasta
22-05-2009, 08:53
Treba mi neki video editor ili tako nesto za spajanje videa. Imam film podjeljen na dva djela pa ga trebam spojiti u jedan.
Kad spaja video kvaliteta slike i zvuka bi trebala ostati priblizno ista. I kad sve spoji da velicina fajla nije prevelika. (kad sam spajao u NTSC MPEG2 HD 1440X1080 video koji je zauzimao gigu i pol, onda je zauzimao 24 gige!)

C
22-05-2009, 13:15
Možeš s VirtualDub-om. I da, moraš podesiti codece za export, jer ti inače baci neki drugi codec i smanji/poveća kvalitetu/veličinu i sve ostalo. Tako da moraš podesiti na iste codece ili exportati sa svime istim preko opcija.

Constantine
22-05-2009, 16:06
Trebam pomoc pod hitno.Zasto nemogu sa virtual dubom otvorit -mkv(matroska) fileove,pise file unsupported.Osim toga,zasto kmplayer vrti mkv fileove normalno ali na vlc-u i imagegrabberu 2(program za uzimanje screenshotsa iz filma ali orginalne rezolucije) je slika ispixelizirana???

Constantine
22-05-2009, 17:34
Skužio sam u cemu je problem,pokusavao sam otvorit .mkv file u virtual dubu ali sam trebao otvorit ga u virtual dub modu,sad jesam ali se pojavljuje novi problem,kliknem na open,pise parsing matroska file i onda se crasha :(

Dreamer Deceiver
24-05-2009, 13:31
da ne otvaram novu temu koja će bezveze past u zaborav.
Imam pitanje vezan za skype. Uzmite u obzir da ga nikad nisam koristio te da mi dosada nikada nije ni trebao ( a neće mi niti trebati nakon ovog puta najvjerojatnije ) tako da se suzdržite od postova : :pray: :pray: :rotfl: :rotfl: . Mogu li ja preko skype-a zvat nekoga na kućni/mobilni telefon ? Ako mogu, mogu zvat po cijelom svijetu ili samo u kojoj sam državi ?

C
24-05-2009, 13:50
Možeš zvati koga hoćeš, samo mora biti na ovoj planeti. Znači, nema kontakta s vanzemaljcima, bizovcima, marsovcima, itd. :D Odašiljač i satelit je na velikom oceanu između Amerike i Japana, tamo gdje se vrše razna vojna, bojna istraživanja, kemije, gdje se baca svake godine jedna atomska bomba za test, itd.

Dreamer Deceiver
24-05-2009, 17:44
Možeš zvati koga hoćeš, samo mora biti na ovoj planeti. Znači, nema kontakta s vanzemaljcima, bizovcima, marsovcima, itd.S :D Odašiljač i satelit je na velikom oceanu između Amerike i Japana, tamo gdje se vrše razna vojna, bojna istraživanja, kemije, gdje se baca svake godine jedna atomska bomba za test, itd.

jebiga onda :(
:D
znači mogu zvat u ameriku lika na kućni broj ? :D

C
24-05-2009, 17:50
Tako je, ali za to sve moraš kupiti kredit, a to ti je kao kada na mobitelu kupuješ bonove. Osim ako ti i tvoj rođak koji živi u Americi ima Skype, onda besplatno razgovarate sa Skype-a na Skype, tj. sa PC-a preo neta na PC. Bonovi su samo ako hoćeš zvati na kućni, na faks ili na mobitel. A besplatno je ako zoveš sa Skype-a na Skype.

Dreamer Deceiver
24-05-2009, 18:44
to sa skajpa za skajp znam, samo me zanimalo to za te "bonove". Hvala još jednom :D

Ghost_Rider
24-05-2009, 22:02
Vidim da je kolega C upoznat sa Skype-om pa mi molim te odgovori u sto kracem roku.Dali preko skype-a kada pricam prekida zvuk kao u MSN-a? ovo me u msn-a iritira mnogo,pola rijeci fulaju :thumbs1: .

C
24-05-2009, 22:08
Naravno da ne. Ne prekida ni malo. Jedino je moguće ako imaš AVG ili Avast, ili čak neki drugi AV, on ti može stvarati prekide. Na dial-up|-u sam s Amerikom mogao pričati, bez prekida, sve čisto, ali ako jedan od vas ima npr. Avast professional, on će raditi smetnje i prekidati signale, čuti ćeš samo svaku drugu riječ. Ali ne rade svi AV-i tako. :wink:

cham3leon
24-05-2009, 22:26
Jep, ja sam na dial upu pričao s frendovima. Išlo je potpuno glatko, jedino šta bi mi njihov glas dolazio s malo zakašnjenja. Sada je čisto savršenstvo. Nisam probao videopoziv nikad, doduše.

C
24-05-2009, 22:49
I kamera je OK. Ja se svakodnevno čujem s rođakom u Bosni, pošto mu ne radi zvučna, onda samo preko kamere se možemo vidjeti i pisati si, ali kada sredi zvučnu, opet ćemo trabunjati. :) Da vidiš kada moja mama i baka sjednu na Skype. Waaaaaaaa!!!! :? :boohoo: :hangin: :friends: :scared: :toilet:

Ghost_Rider
24-05-2009, 23:07
I kamera je OK. Ja se svakodnevno čujem s rođakom u Bosni, pošto mu ne radi zvučna, onda samo preko kamere se možemo vidjeti i pisati si, ali kada sredi zvučnu, opet ćemo trabunjati. :) Da vidiš kada moja mama i baka sjednu na Skype. Waaaaaaaa!!!!S:? :boohoo: :hangin: :friends: :scared: :toilet:

:pray: :pray: :rotfl: :rotfl:

C
24-05-2009, 23:09
Pa da, ja i ovaj tamo poludimo, ni jedna ne zna PC upaliti, a kamoli šta drugo. :)

Hellboy
25-05-2009, 20:26
Ok bratjo. Nakon nebrojenih kanti koje su mi prošle kroz servis, naletjeh na neobičan slučaj. Naime, kantu povežem sa monitorom, keybom, pacovom i strujom, roknem prekidač na napajanju, svi ventilatori (napajanje dva, proc jedan i grafa jedan) startaju, monitor dobije signal sa grafe (crvena LED-ica zasvijetli plavo) i potom ga izgubi jer se sve u kanti odjednom ugasi (ventilatori se zaustave, HDD staje). Power tipka na prednjoj strani kante i dalje svijetli. (Nisam ju ni pritisnuo da startam stroj, no kada ju nakon ovakvog gašenja pritisnem, proces se ponovi). Any clues? Koliko sam uspio vidjeti, radi se o no-name ploči, napajanju istog proizvođača, Intelovom procu (nisam još skidao hladnjak pa ne znam koji je, no LGA775 je socket) i grafa je 3650 no ni u to nisam potpuno siguran jer je zatrpana ispod nekakvih 2-2,5 tona prašine. Kao i ostatak kante.

C
25-05-2009, 22:05
Znam kako ti je. I ja sam frendu čistio neko Unknown (kućište, napajanje, matičnu, i jedino znam da je CPU bio "AMD Hammer"), pauci se legli unutra, katastrofa...
Ne znam ni odakle da počnem. Pa ću pokušati nekim redom.

Pokušaj ga prvo očistit u grubo (usisavač sa tankim crijevom i snažnim usisom, ili tako nešto), počupaj sve van, očisti, vrati sve, ako ne bude radio opet, stavi drugu VGA, drugo napajanje i ako imaš drugi CPU, i RAM (samo da testiraš), pa ga pokušaj pogoniti. Ako ne upali, onda je matična ploča otišla na vječna lovišta, jer je onda sve ispravno (PSU, VGA, CPU i RAM), a matična jedina nije onda. To napravi, jer sumnjam na matičnu. Ali ako bude radila normalno tada, ciljaj na VGA, PSU, CPU i RAM koji je od tog PC-a. Kombiniraj MBO, CPU, RAM, VGA i PSU, otkriti ćeš šta je pokvareno.
Ako nemš npr. RAM pločice da ih testiraš, nema veze, ostavi te koje jesu i nadaj se da nije do njih. Ako si baš za istraživanje po ovoj vrućini, možeš mu i drugi HDD strpati, ili samo iskopčati taj, tako da bude bez HDD-a.

Za resetiranje BIOS-a, CMOS-a i sve tomu slično neću ni spominajti.

Imao sam isto jedan takav slučaj, nakon njega sam išao kod R@pt0r-a, čovjeku se isto to dešavalo, nisam mu popravio, jer sam bio samo na 20 minuta, možda ni toliko, no u glanvom mu se CPU pregrijavao. Bio je Intel-ov, mislim da je isto bio 775, i debil je skrkao 3-4 cijele termalne paste na CPU, stavio naljepnice između CPU-a i paste (koje je dobio s termalnim pastama kada ih kupi), i stavio hladnjak gore, u glavnom CPU nije imao hlađenje, pa se svake prijestupne PC pokrene, ali nakon nekog vremena se ugasi. Ako je to slučaj kod tebe, provjeri. Ali ako je taj PC prije normalno radio, bez da su "sam svoj majstor"-i radili na njemu nešto, onda mislim da nije do toga.

Takvi slučaji su najgori. Sudeći da je unutra toliko prašine, prašina je odličan skupljač vlage, a i spriječava hlađenje, tako da je lako moguće da je ešto pregorilo, bilo radi vlage koja preko prljavštine povezuje neke točke pločica ili zbog slabog dotoka zraka.

Sretno. Javi se kako napreduje. Iako ti nisam baš puno pomogao, jer takav problem gdje ne znaš šta je pokvareno, trebaš prvo locirati kvar, a to ćeš učiniti uvijek na isti način, testiravši dio po dio (ili više njih od jednom eliminiravši ono koje je ispravno), što znaš i sam, tako da ti nisam baš puno pomogao, ali eto...

C
25-05-2009, 22:19
BTW Jeli netko zna gdje mogu nabaviti pingvina? :D
Mislim, za kućnog ljubimca, ne planiram ga pojesti, čuo sam da meso od pingvina, tj. pingvičetina nije baš ukusna. nisam znao da pingvini dobro podnose temperature od -50 do +50. :o
Gledao sam dokumentarac gdje oni sa Antartika plivaju dugo-dugo do afrike svake godine, ljudi to ne mogu objasniti, koji je razlog, u glanvom doću u afriku na plažu, nikome ništa ne rade, osim što kupačima odnesu peškire, lopte, dihalice, i sve što nađu na plaži ispreturaju, naprave nereda, turistima dođu kao atrakcija vragolana koji dođu na par sati raditi nerede, i onda se vraćaju na Antartiku, na dugi put. Inače nikada nikoga ne napadaju, niti ozlijeđuju, jednostavno preturaju stvari sa mjesta na mjesto. Naučio bi ga da mi frendove po kući vuče za nogavice (a pri tome, pingvini su iznimno uporni), naučio bi ga da kada mi se frendovi izuju, da im on uzme obuću i sakrije negdje, itd. Ne bi mu bilo loše kod mene, preko zime u hamrzivač, leda, u kadu s ledenom vodom i leda, i neka pliva čitav dan i neka pluta kao pivska boca, a preko zime na balkon ili hodnik, pošto bi nam u kući bilo toplo od grijalica i klime. Ali sudeći da dobro podnosti temperature, naučio bi ga da lupa po tastaturama krilima i da se kao reper njiše po stanu u ritmu muzike (znate kako se oni gegaju po defaultu kada hodaju).
Envy, gdje mogu nabaviti jednoga ako netko zna i po kojoj cijeni?
http://lh5.ggpht.com/_mZKLcrSiKp8/SU17tSTWBkI/AAAAAAAADKI/riVNMVncvEU/s800/emp-peng-beach-march-1200x.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_OJMH8HJzuVc/R7rBqX_SKdI/AAAAAAAAASY/z4AMoLb-r9U/s400/Penguin%2Bbeach%2B-%2Blow%2BRes.jpghttp://www.worldriders2.com/JournalPics_19_1/3jSwell2Cape%20028%20(Small).jpg
http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/09_01/penguins2SWNS_468x418.jpghttp://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/09_01/penguins1SWNS_468x312.jpg
http://www.taronga.org.au/lib/photos/penguin-20080710-2-480.jpg
Šta nisu slatki, kao pivske flaše izgledaju. :D

Hellboy
25-05-2009, 22:42
Dam ti broj moba stanovitog Nikole iz Zagreba koji ima neke informacije o tome. :D

BTW, što se tiče one kante, toliko prašine ima da je poprimila oblik tkanine po zračnom prozoru sa donje strane napajanja. Lik me čudno gledao kad sam rekao da je moguće da je tolika količina prašine kriva i nakon što sam ga pitao kad je zadnji put čistio kantu odgovorio je da ga nikad nije ni otvorio. Go figure. I još me pita jel to ulazi u garanciju. Da baš ćemo ti priznati garanciju za komponente koje si mogao čistiti (kanta nema naljepnicu jer samo komponente imaju zasebne garancije) i bez nas. Ali glavno je da je njegov balavi klinac ustvrdio kako je sigurno pao sustav. No shit šmrkavče, vidio sam više palih sustava nego što ćeš ti ptica u životu vidjeti. :D

Hellboy
26-05-2009, 07:16
Restartao BIOS, ispuhao boga i Isusa iz te kante i sad upravo dižem Winse (morao formatirati HDD). Zahvaljujem na ispomoći brate. :D

C
26-05-2009, 13:01
Nema na čemu bato. :D

Hellboy
26-05-2009, 13:32
Jedno ovako...generalno pitanje. Ima li tko iskustva sa AMD Fusion aplikacijom? Navodno bi pomoću Catalysta i Overdrivea trebala boostati rad mog AMD-a i ATI-jevke te u isto vrijeme pogasiti višak procesa da oslobodi radnu memoriju. Nisam baš voljan previše eksperimentirati oko toga dok ne vidim jel to pouzdano (doduše, boostanje mora biti izvedeno OC-anjem što je garancija niže stabilnosti, no svejedno to ne ubrajam u ovo).

C
26-05-2009, 13:46
Imam ti malo iskustva s puno tih programa, ali za taj nisam nikada čuo, pa ti ne bih znao.

croat1gamer
26-05-2009, 15:16
Jeli mozem dobiti kratke instrukcije kako odrzati kompjuer na umjerenim temperaturama pri ljetnoj zegi, jer mora raditi 24/7 kao server, za ciciju™

C
26-05-2009, 15:50
Ha čuj, prostorije u kojima se inače drže serverski PC-evi su male (možda 15×10 metara) i u tako malim prostorijama se inače stave 2-3 klima uređaja. Tako daje i zimi i ljeti uvijek ista temepratura u toj sobi. Jedino što preko zime radi jedna klima, ili ni jedna (ako ima prozore prostorija), a preko ljeta 2-3 klime rade. Tako da u takvoj jednoj prostoriji temepratura je uvijek oko 5-10°C, i neka bude cca 7 PC-eva, nikada se neće pregrijavati u takvoj okolini, najveća temperatura u full loadu će im biti 50°C.
A za nas smrtnike možeš jednostavno otvoriti kućište i prepušteno je samo sebi na žegi da se hladi toplim zrakom. Možeš ugrađivati ventilatore koji će poboljšati protok zraka, ali to nema učinka akda PC izbacuje topli zrak na 60°C, a usisava kojih 35°C, i nikada se neće ohladiti, jer se stalno hladi toplim zrakom. Jedino ako imaš vodeno hlađenje, onda je puno bolje, ali ga tada moraš ugasiti makar jedan sat da bude ugašen, kako bi voda postala hladnija, jer ne može se ni voda do vijeka hladiti toplim zrakom, nego će to biti vrela voda.

Anarion.Umarth
26-05-2009, 15:58
zapravo jedino pravo rješenje je okaniti se pc-a u toplije dane

ili klimatizirati sobu

Hellboy
26-05-2009, 16:13
Ili ga potopiti u mineralno ulje.

croat1gamer
26-05-2009, 16:19
Ili ga potopiti u mineralno ulje.
Gdje je onaj link kamo je jambrek stavio uputstva kako to napraviti?

Hellboy
26-05-2009, 16:27
O jebate uputstava:
Uzmi komponente
Uroni ih u ulje
Upali pilu

Trebaš akvarij i nekakvih 30 litara mineralnog ulja.

C
26-05-2009, 16:30
Tekući dušik rula sve. :thumbs2:
Uroniš cijelo kućište unutra i izvadiš ga sa ledenim sigama na sebi. :D :D :D :D

cham3leon
26-05-2009, 16:33
Ako dodam još jedan vent, bi li bilo bolje da je sprijeda da bude intake? Kućište inače ima malo manje rupe sprijeda, ali svejedno je mjesta za ventilator.

C
26-05-2009, 16:47
Sve zavisi šta i kako imaš u kućištu. Nekada je bolje da ga ni nema, nekada naprije, nekada nazad, nekada u jendom smjeru, nekada u drugom.

Mirogamemasta
26-05-2009, 19:50
O jebate uputstava:
Uzmi komponente
Uroni ih u ulje
Upali pilu

Trebaš akvarij i nekakvih 30 litara mineralnog ulja.
A sta je sa DVD drajvom? Ostavis ga vani ili? (inace prvi put cujem za ovakvo hlađenje :rotfl: )
Bome ja zahtjevnije igre vise ne igram po danu vec cekam da padne noc i temperatura. (Zapravo po danu dam burazu da igra Warcraft III).
Od kompjutera mi se cak i cijela soba ugrije. I definitivno moram nabaviti klimu. Jedva cekam...

Hellboy
26-05-2009, 20:01
Yup. DVD pogon ostaje vani. Kao i USB slotovi koje spojiš tako da ostanu izvan juhe. Sve ostalo ide u akvarij i biva potopljeno.

PtufuXLvOok

C
26-05-2009, 20:29
A kako se kasnije riješiš ulja na komponentama? :D

cham3leon
26-05-2009, 20:33
Čemu se riješiti ulja? Eventualno ga zamijeniti svake godine, or so. :D

Pitanje je je li to štetno za ventilatore koji se muče u toj tekućini, i jesu li oni potrebni?

Constantine
26-05-2009, 20:44
Pitanje.
Imam steam account koji ne koristim.Kupio sam orange box u algoritmu prije par mjeseci,napravio sam steam acc i sad imam pod games orange box ne.Sad mene zanima,jel mogu ja taj steam account poklonit nekome tako da on bez problema igra sve to.Znaci dam liku username i pass,on si lijepo skine te igre i igra?

Hellboy
26-05-2009, 22:11
Čemu se riješiti ulja? Eventualno ga zamijeniti svake godine, or so. :D

Pitanje je je li to štetno za ventilatore koji se muče u toj tekućini, i jesu li oni potrebni?

Nimalo, tho, neki bi rekli da fanovi pomažu u cirkulaciji ulja, no to bi vrijedilo samo za napajanje i to samo ako je još uvijek u oklopu.

Sgt. Bull
27-05-2009, 02:11
Oukay. Imam problem. Dio iz TV-out kabla mi se zaglavio u TV-u. Ne znam kako ali ona iglica (ne znam ima li ime, ako ima njub sam ako nema, njub sam opet) je ostala u TV-u i ne mogu je izvaditi, pa sada pitam postoji li neki efektan način da je izvadim ili moram rastavljati TV? Pada mi na pamet korištenje magneta da je povučem ako je od metala, ali budući da je u prokletom TV-u zapela mislim da bi sve otišlo u tri lijepe kada bi to pokušao i da bi onda još više štete napravio tako da ova ideja jednostavno nije... dobra :D Any ideas?

croat1gamer
27-05-2009, 05:03
Mini pinceta?

Constantine
27-05-2009, 10:06
Pitanje.
Imam steam account koji ne koristim.Kupio sam orange box u algoritmu prije par mjeseci,napravio sam steam acc i sad imam pod games orange box ne.Sad mene zanima,jel mogu ja taj steam account poklonit nekome tako da on bez problema igra sve to.Znaci dam liku username i pass,on si lijepo skine te igre i igra?
nitko nezna :( ?

Deadwalker
27-05-2009, 15:41
Ovak, muci me jedna stvar. Imam problem kada je mis spojen preko USB porta. Dakle, imam neki Logitechov mis(nije bitno koji model) koji je trenutno spojen preko PS/2 porta te radi savrseno. Ako ga pak spojim preko USB porta on radi normalno, ali kada ugasim racunalo, pa ga ponovo upalim mis radi(ima struje u njemu), ali se nece micati strelica, pa moram ga istekat/ustekat kako bi profunkcionirao... :? Zna netko u cemu je problem?

C
27-05-2009, 15:46
U BIOS-u uključi PS/2/USB za tastaturu i miša. Jer ih BIOS treba pustiti, tj. omogućiti im rad, a te opcije su kod tebe sigurno ugašene, tako da ne radi, nego radi samo kada se spoji na Windows opet.

Deadwalker
27-05-2009, 15:59
ne kuzim, di? Gledao sam u Biosima te USB i USB 2-0 Controlleri su pod enable. A uostalom, cudno mi je kako normalno radi PS/2 utor, a ne radi USB utor...

C
27-05-2009, 16:04
Pokušaj naći Legacy USB Keyboard i Legacy USB Mouse, i Enable-aj ih. Ne znam na pamet ni ja ovako, znam da se nešto mora upaliti u BIOS-u, jedino mi je ova Legacy pao na pamet, ali ne znam baš da je to, pa pokušaj, njega sam jedino zapamtio, i pri kraju je opcija. Imaju Support USB Keyboard i Mouse negdje pri vrhu, isto ih trebaš upaliti zasebno svaki. Ne znam ovako na pamet, a i ovisi od matične do matične, kao i od BIOS-a do BIOS-a. Potraži, rekao sam ti već.

Deadwalker
27-05-2009, 16:18
nađoh, i to kod mene je samo Legacy USB Controll. Bilo je pod Auto, stavio sam na enabled, al opet i dalje zajebava...stvarno neznam sta vise... :(

C
27-05-2009, 16:32
A jebga, traži, ne znam. Možda je i do nekog jumpera, mada ne bi rekao.

Deadwalker
27-05-2009, 16:34
dobro, nema veze, probat cu nesto smislit. Svejedno, tnx na pomoci... :wink:

Mirogamemasta
27-05-2009, 18:41
Imam zaljepljen komadic papira sa gornje strane CD-a. Koji bi bio najbezbolniji nacin da to uklonim? Upravo sam cuo od stare, veli da je negdje procitala kako se nesmije cistiti alkoholom!?!?

Anarion.Umarth
27-05-2009, 18:43
u vodu uroniš i čekaš da se počne skidat

C
27-05-2009, 19:34
Naravno da smiješ čime god hoćeš, samo se ne smije oštetiti palstika i gornji sloj Diska, jer su podaci na tom gornjem sloju, donji sloj koji svi čuvamo je u biti samo plastika. Uroni ga u toplu (ne vrelu) vodu, pričekaj da se navlaži i da ga možeš skinuti. Ono što ostane lagano alkoholom i tekućinom za skidanje laka. Ako je papir naljepnica za Diskove ili ljepljena s nekim specijalnim ljepilom, bolje ne skidaj, jer ne samo da nećeš uspjeti, nego ćeš uništiti cijeli Disk.

Hidraulicar Kreso
27-05-2009, 21:45
ovako, frend ima problem. Ima laptop, dosta star i winsi nikada nisu bili rušeni. Od jučer mu je mozila i internet explorer prestali raditi, znači ful se sporo otvaraju i kad se otvore jako sporo rade. Mislio sam da je možda do neta, ali msn i skype rade normalno. Pa sam onda pretpostavio da je virus, pustio sam mu da mu AV skenira i pustio defragmentaciju harda. TE sam skenirao sa ccleanerom i očistio. Sad dali imate kakve savjete ili da srušim winse, jer svi ostali programi rade normalno.

C
27-05-2009, 22:09
Ja bi to pročešljao s EMSI-em, i otkrio bi, i Boga i Vraga, te ga time očistio, nakon toga bi pročešljao svojim znanjem registry startup ključeve i startup obični, te vidio ima li uljez. Ako nema uljeza, ili ima a opasan je i zajeban (a pri tome mi se ne da bakćati njime), ili mi čak EMSI kaže da nema pomoći, bajakon dios, i novi Windows.
Sutra sam slobodan iza 12, ako hoćeš dofuraj ga u kantinu kod sebe ili kod mene, u ERC ili EDULAB, sve jedno, nađemo se, pa mogu pokušati pomoći.

Mirogamemasta
28-05-2009, 22:37
Doktore, doktore! Boli me desno uho sa lijeve strane, sta da radim? :P
Šalu na stranu. Da li se ovo moze izmjeniti i kako.
http://www.imagesforme.com/out.php/t515284_untitled.JPG (http://www.imagesforme.com/show.php/515284_untitled.JPG)
Otisao sam na file na kojem je pjesma - otisao sam na properties >summary i izmjenio ime. NIJE UPALILO.

C
28-05-2009, 23:24
"F*ck you", prostačenje je zabranjeno na forumu! :D
Uploadaj tu pjemsicu, da ja to vidim, ako upsijem popraviti, pošaljem ti ju nazad. :wink:

Mirogamemasta
28-05-2009, 23:32
Gdje mogu uploudati takve fajlove?

The Jackal
28-05-2009, 23:36
www.rapidshare.com (http://www.rapidshare.com)

uploadaj pa ti ja editam tagove

Mirogamemasta
28-05-2009, 23:50
Evo ga.
http://rapidshare.com/files/238337611/5 ... _.mp3.html (http://rapidshare.com/files/238337611/50_Cent_-_Fuck_You_.mp3.html)

Ako uspijete, svejedno ce te mi morati objasniti kako ste uspjeli jer imam malo vise pjesama za izmjeniti.

The Jackal
29-05-2009, 00:01
Oke ovo je pomalo ludacris al ajd. Erm... tagovi su uredu. Nemaju cenzuru. Očito WMP ne prihvaća prostote (?). Što je po meni kao što rekoh ludacris.

Ovako... skini si AIMP 2 (http://www.aimp.ru/index.php)S(gore desno stavi na EN ako je na ruskom sajt). To ti je po meni najbolji player za reprodukciju glazbe. I ima vrlo lagan sistem. Možeš editat info s lakoćom, možeš kopirat neki playlist na neko drugo mjesto (pjesme kopirat s playliste na MP4 naprimjer). I još ima dodatnih sitnica. NEMOJ skinut ovu najnoviju BETU nego običnu verziju. I da... player je free

Ghost_Rider
29-05-2009, 10:37
Joooj pjesme boze :rotfl: :rotfl: .

croat1gamer
29-05-2009, 12:53
Otvori u audacity, i odmah idi na save, pa ce te prvi prozor koji se otvoriti biti za podesavanje contenta pjesme.
Probam kada dodem kuci, sada sam u skoli.

C
29-05-2009, 12:58
Evo ti skini su, sredio sam, ništa lakše. Sve sam izbrisao. :D
http://rapidshare.com/files/238503610/5 ... _.mp3.html (http://rapidshare.com/files/238503610/50_Cent_-_Fuck_You_.mp3.html)

Mirogamemasta
29-05-2009, 21:54
Znaci...odem na properties>general, izmjenim naziv, a na summary>title izbrisem sve?
Bah! :yuck: Nije to to. Morati ces ti meni objasniti kako izmjenis ime. Jer kao sto sam rekao imam ja toga malo vise.

C
29-05-2009, 22:59
Pa gledaj, mi svi to možemo napraviti, jedini ti ne možeš, što znači da možda imaš virusa ili skupern Windows.

The Jackal
29-05-2009, 23:18
Da..stvarno zanimljivo. :o

Mirogamemasta
30-05-2009, 00:01
Skupern? Mislis na promjesani martini? Imam martini od windowsa, ali ne mogu vjerovati da zbog toga ne mogu promjeniti ime pjesme. :yuck:
Hvala na trudu decki, Morati cete mi oprostiti ako sam vam uzalud potrosio vrijeme.

The Jackal
30-05-2009, 00:03
Nema veze dal je martini wins ili ne. Caka je u tome kaj je fakat čudno to sa rinejmanjem tagova.

Mirogamemasta
30-05-2009, 00:32
Znaci...odem na properties>general, izmjenim naziv, a na summary>title izbrisem sve?
Evo ga! Kad ovako napravim onda je sve u redu. Probao sam vise puta i sad radi.
Valjda prvi put nesto nisam dobro napravio. Zahvaljujem jos jednom. :D

C
30-05-2009, 00:43
Nisam ništa, samo sam sve iz nje obrisao u desnom kliku, u Properties-u. :roll:

miska10
30-05-2009, 10:44
Moze mi ko reci kako da si definiram tipku Scroll Lock, na tipkovnici, jer je nemam..(imam Logitechovu)....jako mi je ta tipka potrebna..znam da nekaj treba modifirat, s f12, ali..nez tocno...ako ko zna...plisssssss

Kalhant
30-05-2009, 11:11
Imam jedan problem.
Jucer sam stavljao friske windows xp na komp od stare.
Nakon prvog pokusaja instalacije, instalacija nije uspjela zbog ostecenog cd-a. Kad sam ispolorio cd i pokuso opet, komp vise nije prepoznavo dvd-rom.
Zatim sam uzo dvd-rom iz svog kompa sve spojio, pokuso i opet mi se javila greska tijekom instalacije zbog ostecenog cd-a. Nakong toga sam dobro ispoliro cd tako da je izgledo ko novi i kad sam htio pokusat opet, komp nije prepoznavo dvd-rom.
Nakon toga sam poludio uzo hard i dvd-rom i spojio sve na moj komp te sam od tamo bez problema instaliro friske windowse. Kad su windowsi bili instalirani opet sam hard vratio u komp od stare i sve je najnormalnije radilo osim dvd-roma kojeg komp uopce ne prepoznaje. Dvd rom inace normalno radi na mom kompu, ali na kompu od stare dvd-rom se da otvoriti i zavoriti, ali dok se u njega stavi neki dvd-e ili cd samo blinka i to je to, a komp ga uopce ne prepoznaje.
Provjerio sam i bios i ne vidim nigdje da prepoznaje dvd-rom. Pa vjerojatno nesto treba tamo podesit.
Ima netko mozda ideju sta? Hvala unaprijed na pomoci

C
30-05-2009, 12:18
Moze mi ko reci kako da si definiram tipku Scroll Lock, na tipkovnici, jer je nemam..(imam Logitechovu)....jako mi je ta tipka potrebna..znam da nekaj treba modifirat, s f12, ali..nez tocno...ako ko zna...plisssssss
Imaš na tastaturi tu tipku, ali ti ne radi kada ju pritisneš, zato prije nje trebaš pritisnuti i držati tipku "Fn", i pritisnuti tipku za scrool lock koja inače ne radi kada ju se samo tako pritisne. Fn ti je inače na tastaturi dolje lijevo.

miska10
30-05-2009, 12:53
nemam..pa nisam glup...Logitechova je tipkovnica...

Kalhant
30-05-2009, 12:59
Imam jedan problem.
Jucer sam stavljao friske windows xp na komp od stare.
Nakon prvog pokusaja instalacije, instalacija nije uspjela zbog ostecenog cd-a. Kad sam ispolorio cd i pokuso opet, komp vise nije prepoznavo dvd-rom.
Zatim sam uzo dvd-rom iz svog kompa sve spojio, pokuso i opet mi se javila greska tijekom instalacije zbog ostecenog cd-a. Nakong toga sam dobro ispoliro cd tako da je izgledo ko novi i kad sam htio pokusat opet, komp nije prepoznavo dvd-rom.
Nakon toga sam poludio uzo hard i dvd-rom i spojio sve na moj komp te sam od tamo bez problema instaliro friske windowse. Kad su windowsi bili instalirani opet sam hard vratio u komp od stare i sve je najnormalnije radilo osim dvd-roma kojeg komp uopce ne prepoznaje. Dvd rom inace normalno radi na mom kompu, ali na kompu od stare dvd-rom se da otvoriti i zavoriti, ali dok se u njega stavi neki dvd-e ili cd samo blinka i to je to, a komp ga uopce ne prepoznaje.
Provjerio sam i bios i ne vidim nigdje da prepoznaje dvd-rom. Pa vjerojatno nesto treba tamo podesit.
Ima netko mozda ideju sta? Hvala unaprijed na pomoci

Rijeseno

C
30-05-2009, 13:05
Pa pojasni svoje pitanje onda.

croat1gamer
30-05-2009, 13:33
Pitanje za g5 mis.
Kako da stavim da kada udem u odredenu aplikaciju da mi koristenje scrolla prepoznaje kao da sam stisnuo lmb?
Ono preko setpoint drivera nije pomoglo.

Ghost_Rider
30-05-2009, 13:35

Pa ako nisi njubaro glupav zasto onda trzis ovdje pomoc :thumbs1: .

C
30-05-2009, 13:38
A nemoj srat, imam samo 4 Logitechove tipkovnice, hoćeš bezžičnu, veliku, malu, sa puno tipki, sa malo tipki, etc.

Reci nam koji je model tipkovnice.
Tvoje pitanje je točnije, kako uključiti/isključiti scroll lock?

Mirogamemasta
30-05-2009, 13:49

Uploudaj nam sliku onda, da vidimo sta imas a sta nemas.

BTW. koliko opomena mogu dobiti prije nego dobijem ban sa foruma?

Gwin
30-05-2009, 14:10
neki modeli logitech keybi, primjerice EX110, nemaju scrolllock tipku.
što inače nije problem, ali korisnicima KVM switcha je ta tipka neophodna

function + pause/break bi trebalo funkcionirat

a ako to ne pali onda "onscreen keyboard":
vista -> Start>All Programs>Accessories>Ease of Access>On Screen Keyboard
xp -> Start>Programs>Accessories>Accessibility>On-Screen Keyboard

Kalhant
30-05-2009, 18:55
Pitanje za g5 mis.
Kako da stavim da kada udem u odredenu aplikaciju da mi koristenje scrolla prepoznaje kao da sam stisnuo lmb?
Ono preko setpoint drivera nije pomoglo.

Udi u setpoint. Odaberi na scroll. Odi na other i stavi na left click. Odaberi program za koji hoces da to radi i ok. Kad ulazis u program moras (bar mislim) rucno stavit da koristi postavke za taj program u set pointu. Samo udes u setpoint i promjenis pod select a program u onaj koji hoces. Nakon toga ok i trebalo bi radit.

miska10
30-05-2009, 19:03
neki modeli logitech keybi, primjerice EX110, nemaju scrolllock tipku.
što inače nije problem, ali korisnicima KVM switcha je ta tipka neophodna

function + pause/break bi trebalo funkcionirat

a ako to ne pali onda "onscreen keyboard":
vista -> Start>All Programs>Accessories>Ease of Access>On Screen Keyboard
xp -> Start>Programs>Accessories>Accessibility>On-Screen Keyboard

Na on sreen sam do sada...a ovo pali...tnx

btw- nemojte srat bzvze jer ja znam da tu tipku nemam..oke???? :-x ...imam samo insert,pscreen, i pause/break gore desno...

tastatura- http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=49969

Hellboy
31-05-2009, 13:30
Imam zanimljiv problem. Naime, nije toliki problem da ne mogu živjeti s time, no možda je naznaka nečeg žešćeg. Skinuo sam si Atijev Car paint demo sa službene stranice i pokušao ga instalirati (trebalo mi je par sshotova za jednog tipa) međutim Vista mi izbaci nekoliko errora i zatvori instalaciju. Eh sad, zaboli me što to ne mogu instalirati, no probao sam sa drugim Atijevim Tech demom i ista stvar se događa. Jedini tech demo kojeg sam uspio pokrenuti je Whiteout.
Ovo su errori po poretku pojavljivanja:
http://www.imagesforme.com/out.php/t519308_error1.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/519308_error1.jpg)
http://www.imagesforme.com/out.php/t519309_error2.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/519309_error2.jpg)
http://www.imagesforme.com/out.php/t519310_error3.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/519310_error3.jpg)
http://www.imagesforme.com/out.php/t519311_error4.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/519311_error4.jpg)
http://www.imagesforme.com/out.php/t519312_error5.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/519312_error5.jpg)

Nekompatibilnost tih starijih demoa sa Vistom ili neki ozbiljniji problem? To su jedine instalacije sa kojima imam problema.

C
31-05-2009, 14:22
Bućkuriš. Pa ću ti po redu objasniti.

1. slika:
Moguć problem s instalacijom ili ne kompatibilnosti s Vistom.

2. slika:
Isto kao i 1. slika.

3. slika:
Možda blokada Viste da se to ne može instalirati. Pokušaj preko admina pokrenuti instalaciju.
Vidi se u pozadini da zna gdje ga treba instalirati, što znači da je kompitabilno s Vistom.

4. slika:
Ne može ga otpakirati jer sve privremeno otpakirano ide u TEMP folder, a TEMP folder na XP-u je na potpuno drugom mjestu, nego na Visti. Što znači da se vide znakovi nekompatibilnosti. Na XP-u bi ga otpakirao u njegov TEMP, a pošto Vista nema isti takav TEMP, na istom mjestu, javlja se error.

5. slika:
Kao i 3. slika, moguće da je do tvojih zaštita. Možda pokrene CMD kako bi upisao automatski potrebne komande, a tvoge zaštite to blokiraju i instalacija javi takav error.

Sam odluči, dali je do tvojih zaštita ili do nekompitabilnosti instalacije s Vistom.
Ako hoćeš, mogu ja skinuti taj programčić i instalirati. Ako uspijem nstalirati, znači da je 100% problem u tvojoj zaštiti, jer ja nemam nikakve zaštite. A ako ne uspijem ili bude isto tako, znači da 100% nije kompitabilna instalacija s Vistom.
Samo mi daj link odakle da ga skinem i u ponedjeljak i se javim.

Hellboy
31-05-2009, 14:49
http://ati.amd.com/developer/demos/r9700.html

I sumnjam da je do zaštita jer prvi puta kada sam probao instalirati taj demo, nisam imao apsolutno nikakve zaštite (firewall je bio down, antivira nije bilo i windows defender je također bio isključen). Jedino što uistinu preostaje je nekompatibilnost sa Vistom. probaj pa javi. :D

C
31-05-2009, 15:08
OK skinem ga u EDULAB-u, kod sebe sam napunio promet 3,5 GB od 3,0 GB-a.
I da, ja imam GF VGA, to će biti problem s ATI-evim proizvodom?

Hellboy
31-05-2009, 15:12
Hm, mogao bi biti. No opet, nemam pojma.

C
31-05-2009, 15:47
Ajde, pokušati ću, pa ti javim.

Ghost_Rider
31-05-2009, 19:26
Daj molim vas,kako uvas ovdje kod svih na forumu vista nesto sere.Ja kad sam instalirao vistu,mislio sma da ce srati nesto al nije nisto islo po zlu.Probao sam razne igre,age of empires 2,commandos of behind enemy line,spore,nfs pro street,grid,f.e.a.r.Cak sma probao razne programe i svi su radili kako treba,sada neznam sta je kod vas problem.

C
31-05-2009, 19:36
To je zato što si ti noob, a takvima ne treba ništa na PC-u. :P Lako je kada ja stavim Vistu svom frendu koji zna instalirati igru i igrati ju, a za već ovako nešto, zove mene. I uvijek mu je dobro. :D A mi koji je bolje kužimo u to, uvijek nam je loše. :rotfl:
Ne sere ništa, ako instalacija nije kompitabilna, neće raditi i točka, tj. neće raditi ni kod tebe. Svi programi i igre su OK, i svima, i ti si među njima, a kada trebaš staviti ovako neki program koji ti nikada nisi stavio, ti ćeš reći da ide sve bez problema, jer nisi naletio na takve instalacije. ;)

Ghost_Rider
31-05-2009, 19:46
SERONJA :yuck: :P :P

Neznam pa sad,evo trenutno skidam te programe da bas isprobam kako idu. :D Javim ako prodze dobro.

Ghost_Rider
31-05-2009, 20:19
Program radiiii :D :D ,neznam kako al radi. :yuck:

C
31-05-2009, 20:22
Javim ako prodze dobro.
Javi i ako ne prođe. :P

BTW Skinem ga ja u ponedjeljak i probam, ako radi i kod mene, znači da je Hellboy paranoičan sa svojim prezervativima (zaštitama) na Visti.

Ghost_Rider
31-05-2009, 20:32
HellBoy idi u penziju,uzmi si kakvu dobru doktoricu da te pazi.Ok :D :rotfl: :rotfl:

Hellboy
31-05-2009, 22:04
Da...bum morao u penziju.

Što se zaštite tiče, imam Avast, Windows Firewall i Windows Defender. Ništa prefensi. Čak nisam htio uzimati ni licencu za BitDefendera jer je Vista sama po sebi izrazito sigurna. UAC smeće je isključeno jer je paranoični kreten od programa tako da ne može biti ni do njega.

C
31-05-2009, 22:10
Možda to blokira instalaciju ili, prije bi rekao, radnje iz instalacije, tj. blokira CMD i sl.

Hellboy
31-05-2009, 22:21
No to je jedina instalacija koja ima problema. Da mi nešto ima naviku blokirati instalaciju na bilo kojem dijelu, to bih valjda vidio na još nekoj instalaciji.

C
31-05-2009, 22:54
Eh, i kod mene sve igre radile a Dark Sector nije htio, sve dok nisam stavio najnoviji PhysX.

C
01-06-2009, 10:00
Upravo skinuo. Na večer ću instalirati, tj. pokušati instalirati, pa ti javim i rečem sve.

Edit: Evo, našao sam vremena i instalirao. Instalacija je trajala svega 10 sec, ako ne i manje, evo ti dokaz:
http://xs840.xs.to/xs840/09231/untitled671.png
Znači, kako sam i ciljao, tvoje zaštite blokiraju akcije instalacije, pa ti onda instalacija baca errore.
Pokušaj u Safe Mode-u, ili pogasi sve moguće zaštite. Ako opet ne uspije, možda ti je SP2 sve uhebao, ili tako nešto... :D

croat1gamer
01-06-2009, 13:55
Mi moze netko uploadati sve verzije .net frameworka, odnosno 1.0, 2.0, 3.0 i 3.5.
Ne zeli mi skidati sa majkrosoftove stranice.
I to isprobano sa 3 browsera. :(

C
01-06-2009, 14:16
Bude za max. 30 min. :wink:
1.0, 1.1, 2.0, 3.0 i 3.5 verzije sa svim SP-ovima.

croat1gamer
01-06-2009, 14:48
Offline installeri ako se razumijemo, jer se ne mogu spojiti preko ovih online installera na microsoftov server.

C
01-06-2009, 14:59
Znam, uploadam za sada. Samo SP-i su ti za online i upgraderi.

@Hellboy, trebaš vidjeti Vistu koja nikada nije update-ana kako se update-a na netu brzine 24 MBPS. :D Par giga u par sec. :D

croat1gamer
01-06-2009, 15:10
Da se ispravim, ne zeli se uopce spojiti na download.microsoft.com, nista ne mogu skidati sto se mirrora sa te stranice.
Any help with that?

C
01-06-2009, 15:19
http://www.2shared.com/file/6044592/bdd ... ework.html (http://www.2shared.com/file/6044592/bdd2304/Microsoft_NET_Framework.html)

Ghost_Rider
01-06-2009, 15:28
Upravo skinuo. Na večer ću instalirati, tj. pokušati instalirati, pa ti javim i rečem sve.

Edit: Evo, našao sam vremena i instalirao. Instalacija je trajala svega 10 sec, ako ne i manje, evo ti dokaz:
http://xs840.xs.to/xs840/09231/untitled671.png
Znači, kako sam i ciljao, tvoje zaštite blokiraju akcije instalacije, pa ti onda instalacija baca errore.
Pokušaj u Safe Mode-u, ili pogasi sve moguće zaštite. Ako opet ne uspije, možda ti je SP2 sve uhebao, ili tako nešto... :D

Ma sta ja kazem,on treba otici u penziju,nesluze ga dobro oci i mozak :D .

BTW ja nisam noob kako si najavio gor u postu,nemoj se varati :D :D .

Ej sendaj mi tu sliku na pozadini u desktopa.

Hellboy
01-06-2009, 16:04
Služi mene sve kako treba. I otkrio sam u čemu je problem. U zaštiti. Ali ne zbog previše zaštite nego premalo. Kako sam isključio UAC nešto je otišlo kvragu. Čitajući digital PCP danas vidio sam da bi ponovno startanje navedenog moglo rješiti problem. I jest. Koliko god bio naporan, izgleda da je UAC ipak korisna stvar. Go figure.

C
01-06-2009, 16:13
Kod mene je on isključen i instalirao sam. :wink:

@Ala slike, od Acer-a (od mog modela) u HD-u (za točno moju reoluciju)...
http://xs140.xs.to/xs140/09231/acer01140.jpg
http://xs140.xs.to/xs140/09231/acer02755.jpg
http://xs140.xs.to/xs140/09231/acer03378.jpg
Imaš puno tih slika na net-u, samo ih potraži, u raznim veličinama i oblicima.

Pitanjce, dali da stavim SP2 za Vistu?
[Da]S[Ne]

BTW Neka mi netko objasni, imam na LaPy-u nekakvu Kingelisovu bravu, ne znam točno kako se zove, ali nešto na K, koja služi za protukrađu laptopa, tj. da se LaPy zaključa i ne može ga se otvoriti. Kako to funkcionira?
Ta brava je na prvoj slici dolje-lijevo, u krugu, ili ako gledate laptop direktno na drugoj slici onda je to na rubu koji ne vidite desno.

Edit: Ja uz svoj laptop nisam dobio drivere, niti taj ključić za tu bravu. Dali sam to trebao dobiti s njime? Mislim da sam trebao Drivere dobiti s njime. Pojasnite mi malo oko te brave...sve...

Hellboy
01-06-2009, 16:21
Naravno. Nisam primjetio apsolutno nikakve probleme izuzevši ono sa Avastom no opet nisam siguran tko je kriv za to a i lako sam sredio problem.

Frky
01-06-2009, 16:46
BTW Neka mi netko objasni, imam na LaPy-u nekakvu Kingelisovu bravu, ne znam točno kako se zove, ali nešto na K, koja služi za protukrađu laptopa, tj. da se LaPy zaključa i ne može ga se otvoriti. Kako to funkcionira?
Ta brava je na prvoj slici dolje-lijevo, u krugu, ili ako gledate laptop direktno na drugoj slici onda je to na rubu koji ne vidite desno.

Meni ta bravica izgleda kao da ide neki ključić u nju! Pogledaj u manualu ako si ga dobio s laptopom!

Hellboy
01-06-2009, 16:50
Eh da, isti bog imam na HP-u. WTH?

Frky
01-06-2009, 16:54
Holy shit! Imam i ja! Tek sam sad skužio!

C
01-06-2009, 17:35
E jbga, nitko ne zna. :o

cham3leon
01-06-2009, 20:52
Ako je brava, onda zaista nema poante ako vam nisu dali ključ. Trgovine računalnom opremom kuju zavjere protiv vlasnika LaPyja očito.

<terabajtov ninja smajl>

C
01-06-2009, 21:14
A boo. Mislim, ako sam kupio "bravu", zašto nisam dobio i "ključ" za nju?

BTW A jesam li trebao dobiti i Drivere od svog LaPy-a? Jer ih ja nisam dobio. Trebao sam ih skidati s neta i snimiti na DVD (1,4 GB).

zoky
01-06-2009, 21:17

BTW A jesam li trebao dobiti i Drivere od svog LaPy-a? Jer ih ja nisam dobio. Trebao sam ih skidati s neta i snimiti na DVD (1,4 GB).

Nisam ni ja ništ od toga dobio....

Identičan laptop :D

Ghost_Rider
01-06-2009, 21:43

Da,likovi u Hrvatskim PC Shop-ovima su pravo dobri,kada covjeku zatreba nesto od drivera za komp onda se covjek moze je**ti.

Hellboy
01-06-2009, 21:48
Generalizacija FTW. Nikad nikome nisam odbio pronaći ili barem pokušati pronaći drivere ako ih nije dobio uz hardver a trebaju mu. Inače, nešto kontam u vezi ove...bravice. Možda je to nekakav bog za spajanje nekakve sajle da ne možeš odnijeti laptop, kao recimo što su mobiteli u T-Centrima učvršćeni punjačima i/ili vezicama. Jer da postoji ključ, ne bi ga mogao okrenuti zbog oblika brave. Bar ne kod mene.