Pogledaj cijelu verziju : [Ordinacija]
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
majstoro
07-01-2011, 22:02
Hhaahhaha C legenda ti je frend :D
Nego kad odgovoris chameleonu i meni treba nesto za frenda,
kad starta lol ovo mu se pojavi
Your graphics card or driver does not support shader model 2.0. Please make sure your video card supports shader model 2.0 that it is using drivers from the manufacture.**
I sta on treba uradit sad,ja sam konto da treba zadnje drajvere skinut ali ti to bolje znas pa rreci xD
@cham3leon - Za DLS bi svi routeri trebali biti jednaki. Kada ti dođe lik, pa inzistiraj da želiš baš taj router imati jer ti je na njemu lakše podešavati neke pizdarije. Ako je stručnjak za to, srediti će s svakim routerom. Ali opet, ako T-com ima neku svoju fintu u svojem routeru, onda ti možda ne bude druge nego imati njihov router, ali velim, svi DLS routeri su na istom principu, pa ne bi trebalo biti problema. S TV-om preko DLS-a nemam iskustva pa ti ne mogu baš nešto pomoći. Brijem da svaki router ima podešenja za portove što ti treba.
Moj od H1 ISP-a router je ultra-imba, stvarno vrvi s opcijama i mogućnostima. S obzirom da je to nova mreža, htjeli su nešto imba što će nadmašiti svih, pa da korisnici ne moraju kupovati bolje routere kada im ISP forsira svoje žnj routere.
@majstoro - Kada startaš...šta? Igru? Koju igru? Ili kada ti se pokrene Windows?
Prvo moraš znati dali ti grafička doista podržava shader 2.0. Ako podržava, znači da je do drivera ili do same igre, ako ne podržava, onda u opcijama igre uključi shader 1.X. Mislim, ne znam koja ti je grafa, moja na stolnom AH3650 podržava realno shader 3.0, ali radi i sa 4.0, ne buni se, vjerojatno zato jer su driveri falš pošto ta grafa nema drivera za sebe.
Ponekad novi driveri ne pomognu, pa nemoj isključivati opciju da će ti stari driveri možda pomoći.
Ako ti grafička ne podržava shader 2.0, a igra je isključivo s shaderom 2.0, tj. nema opcije u sebi koji shader želiš koristiti, onda ili nova grafa, ili šanse s googlanjem da nađeš neki patch i sl. kerefeku koja će to forsirati na shader manje verzije od 2.0.
majstoro
07-01-2011, 22:38
Ustvari za mog frenda je,meni sve radi xD
Graficka mu je ASUS A9250**,i to mu bude kad pokusa startati League of Legends
Sad neznam podrzava li mu ta graficka shader,vjerovanto cemo posto neznamo pokusati s novim driverima
Nego da te pitam ovako,gdje ti studiras(ili si vec studiro)posto vidim da znas dosta toga
128MB DDR, podržava DirectX 8.1, SmartShader, itd., vjerojatno ne podržava Shader 2.0. Jedina solucija mu je da u igri isključi Shader ili da ga svede na 1.0, na neki minimum koja igra nudi. Ako igra ne nudi, može pokušati tražiti patcheve i sl., ili ubosti novu grafu.
@Moj pokojni tata (poginuo kada sam imao 2 godine; mama je isto bila u vojsci) se bavio računalima kada nitko nije ni znao šta je računalo, a samo najjače firme su imale računalo koje je veliko kao cijela soba, sa imba diskom od 128 KB.
Računalima se bavim već 16 godina, sa svojih 5-6 godina sam počeo baratati s Windowsom 3.1 i Windowsom 95 ponajviše. Sve sam sam učio, bez nekoga ili nečega poput knjiga, skripti i tutorijala. Mama nije i ne želi imati ništa s računalima, tako da pored mene i njega, ona još uvijek ne zna upaliti PC, pa sam morao sve sam učiti. S 6 godina sam ga već otvarao i čupao komponente, zamjenjivao djelove i sl.
U osnovnoj školi sam bio ljenoba koji se zadovoljavao s ocjenama 2. Kada sam čuo da je tamo negdje u 6 osnovne za izborni predmet informatika, htio sam na to, onda je mama zapela da mi još samo to treba i poslala me pedagogici koja je rekla da se i ovako provlačim sa svim predmetima s 2, i da bi mi izborni informatika samo bilo dodatno opterećenje, te da ja nisam kapacitet za ići na izborni iz informatike.
Onda sam počeo dobivati 4 i 5, prolazio s 4, i u 8 razredu su mi dozvolili da idem na izborni iz informatike, je sam imao dobre ocjene.
Učili smo pod DOS-om raditi i nešto sitno pod Windowsima. Svaki put kada bi se nešto pokvarilo i profesorica nije znala popraviti, pustila bi mene da pokušam popraviti, i popravim svaki put. Onda je skužila moj talent za informatiku i onda neke spike za neka natjecanja, itd., ja to ništa nisam htio.
Kada sam došao u srednju tehničku, 4 godine, počeo sam održavati računala u školi, i nakon što sam završio srednju sljedećih jedno godinu dana sam održavao kada bi nešto trebalo popraviti, hardware i software. Tokom srednje sam radio i u jednom servisu gdje sam dosta toga bio naučio, ali i vidio šta sve u servisu rade, tj. ne rade.
Na fax mi se trenutno ne da, ali moram biti upisan jer su mi Hrvatska država, vojska i zakoni za vratom.
Pa ti je odgovor jednostavan, od informatičke škole nemam ništa, ali što se tiče iskustva i znanja o računalima, imam više nego netko tko je to doktorirao, pa mi puno ljudi koji drže neke servise kažu da bi rado htjeli da postoji zakon preko kojeg me mogu staviti tjedan dana na probnu i primiti odmah, ali ne, moram imati papire, diplomu i ostale kerefeke za koje, kako oni kažu, u 99% slučajeva je to samo papir, a ne znanje, pa im je muka svaki put kada zaposle čovjeka koji ima diplomu, a ne zna ništa, te zato ne mjenjaju često ljude u servisu, ako u servisu radi 5 ljudi, tih 5 ljudi je tamo doživotno, tj. dok im ne dosadi, a tako je vlasnicima servisa bolje i lakše.
Jedno vrijeme sam radio kao samostalni serviser preko burze, više to ne radim jer mi je tlaka, pa samo frendovima sređujem računala i popravljam.
majstoro
08-01-2011, 11:40
Dobra priča svaka čast,očekivao sam da si završio FER ili FOI :D
Zanimljivo je to sto si sa 6 godina vec radio s komponentama,meni nikako neide taj hardver :D
I mene zovnu frendovi ali samo da im instaliram igru,ocistim od virusa itak...A ako me zovnu za nesto sto neznam onda ja tebe pitam :D
Ma samo ti zavrsi fax i imat ces dobar posao,placu i finu buducnost :D
cham3leon
08-01-2011, 11:42
C, kako ti je vojska za vratom kad naša generacija ne mora na vojni rok?
Država mi daje pare, tj. vojska, preko vojske, zbog vojske, pomoću vojske, etc.
Nije riječ o služenju vojnog roka.
@Ne da mi se za sada na fax, želim malo odmoriti.
cham3leon
09-01-2011, 18:20
Treba mi čim prije pomoć. Hostam dedicated server za CoD4 i nitko mi se ne može spojiti na njega. Svi potrebni portovi su otvoreni, firewallovi ugašeni, a uspjeli su se spojiti ranije danas. Problem bi možda mogao bit u Wirelessu, spojen sam na net bežično s usb wireless stickom.
Portovi su assignani na 192.168.1.4 što bi trebala bit lokalna IP adresa mog kompa, ali kad u COD4 MP-u pregledam svoj lokalni server, njemu piše da je na IP-u 192.168.201.1. Probao sam assignat portove i na taj uređaj, ali isti rezultat. Na serveru se niti ne vidi da se netko pokušava spojit.
EDIT: Ovaj drugi IP je od VMWareove mreže, to se CoD pokušava spojit na virtualni ethernet?
cham3leon
09-01-2011, 21:45
Dvostruki post, mijau. Tilda~~~
Ne treba, sve sam riješio. Natjerao sam ga da ide na wireless. Međutim, ne znam da li je zbog toga ili nečeg drugog, ali dok su drugi na njemu igrali je bilo ok, ali kad sam ja ušao je počelo štekat. Uspio sam to popravit samo gašenjem Skypea (na kojem redovito komuniciramo u online igranju). Je li moguće da je veza bila toliko opterećena da se to dvoje nije moglo koristit, bilo na wlanu ili na samoj dsl liniji? Kad sam imao žičanu vezu išao je i Skype i Cod4.
Da, wireless ima neki best avarage od cca 4 signala istovremeno. Znači, najbolje je downloadati ili uploadati 4 stvari istovremeno, može on i više, ali dolazi do zabušivanja.
Fora je, ako si ti host, i ako se kod tebe spoji 30 ljudi, ti svakome moraš slati podatke i istovremeno primati od svakoga, prilikom čega može doći do zabušenja.
Ali s obzirom da ja na wirelessu mogu hostati 3 DotA-e istovremeno s 10 igrača svaka, i da pingovi budu svima ~50 na balkanu, mislim da ti to nije problem.
Biti će da je problem brzina, jer kod FPS-ova osim pinga je jako važna brzina, pogotovo za hostanje.
Recimo jedna partija DotA-e, 1 sat, 8MB prometa. I sat vremena GRAW2 pucačine, 200MB prometa. Razlika je velika. Naravno, ako si hoster to je puno više, pa zato hostovi za nabrijane pucačine moraju imati uber net, pogotovo upload brzinu. Recimo na GRAW2 preporučljiva brzina uploada za hostanje je 3MB po sekundi, što je previše, pogotovo za razliku od strategija gdje i 0,512MBPS owna.
U glavnom, može ti biti do wireless konekcija, snaga signala, pinga, brzine neta, portova i igrača odakle se spajaju.
Lošiji wirelessi imaju takve probleme. Recimo sjećam se na Gareni, moj rođak, ima 2/3 tunnela s upaljenim Skype-om, TeamSpeakom ili Ventrilom, ponekad je to i 1/3 tunnel, kada počinje laggati. Bez dodatnih programa je 3/3 i nema laggova. A spaja se preko velike antene na krovu za wireless kojeg plaća.
Ali velim, ja s svojim wirelessom nemam problema ni kada hostam za 30 ljudi game i pričam na Skype s njih petero, tako da zbilja ne znam točan problem. Možda ti neka zaštita nešto blokira, ja nemam ništa od zaštita, i ono što mi Windows forsira je pogašeno, tako da baš ništa nemam što može bilo kako blokirati, i svi portovi su mi otvoreni.
cham3leon
10-01-2011, 08:46
Svi firewallovi ugašeni, potrebni portovi otvoreni, bez toga mi ne bi ni radilo. A pitam zato jer koliko sam primijetio dok je router bio spojen ethernetom, sve je išlo maksimalno glatko. Al dobro, kad sam bio ugasio skype, sve je bilo tip-top, jedino mi je malčice šteta da ne možemo bacit i zvučnu komunikaciju istovremeno.
Trebalo bi da može.
Pokušaj pročeprkati frekvenciju od routera.
cham3leon
10-01-2011, 16:28
Frekvenciju? Postavke za to nisam nigdje našao. A ne bih se baš štel igrat s time, to pomalo izlazi iz domene moje ekspertize.
Imaš negdje za podesiti channel brojeve od 1 do 13 ili čak 14.
U glavnom ako ti je wireless podešen na "2.4GHz" tj. 802.11g, to znači da ti wireless radi na frekvenciji od 2.4GHz. Kada mjenjaš kanale detaljno to postavljaš, pa znači:
1 CH - 2412 MHz
2 CH - 2417 MHz
3 CH - 2422 MHz
4 CH - 2427 MHz
5 CH - 2432 MHz
6 CH - 2437 MHz
7 CH - 2442 MHz
8 CH - 2447 MHz
9 CH - 2452 MHz
10 CH - 2457 MHz
11 CH - 2462 MHz
12 CH - 2467 MHz
13 CH - 2472 MHz
14 CH - 2484 MHz
S time da 14 CH samo neki imaju, većina ih nema.
U glavnom, to su frekvencije za tvoj wireless i one se mogu križati s drugim frekvencijama u određenim razmacima, znači ako ti je set na 5 CH, tvoj wireless će raditi praktički od 3 CH, pa do 7 CH.
Pomoću ovih slika s Wikipedije možeš detaljno to vidjeti:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/2.4_GHz_Wi-Fi_channels_%28802.11b%2Cg_WLAN%29.svg/1000px-2.4_GHz_Wi-Fi_channels_%28802.11b%2Cg_WLAN%29.svg.png
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ac/2.4_GHz_Wi-Fi_channels_%28802.11g_WLAN%29.svg/1000px-2.4_GHz_Wi-Fi_channels_%28802.11g_WLAN%29.svg.png
E sad, osim što se siglani mješaju na istim kanalima, fora je ometanjima drugih uređaja, pa evo nekih od njih:
*Udaljenost od mikrovalne pećnice najmanje 5m. Ukoliko to nije moguće izbjeći, postavite kanale na 1, 2, 12 ili 13.
*Kada se wireless nalazi na istom mjestu kao i plazma lampa, postaviti kanal na 11, 12 ili 13.
*Udaljenost od bluetooth uređaja najmanje 5m.
*Ukoliko u blizini wirelessa stoji walkie-talkie radio-uređaj, kanale treba postaviti na 1, 2, 3 ili 4.
*Ukoliko se na istoj lokaciji nalazi više od 2 acces pointa, interval kanala treba dodati kao što je niže prikazano da bi se izbjeglo dupliciranje kanala. 1, 6, 11 ili 1, 5, 9 i 13.
*Itd.
Tako da wirelessu može smetati sve i svašta od drugih električnih uređaja.
Ovo ti možda pomogne, kažem možda, jer možda nije u frekvenciji riječ.
cham3leon
10-01-2011, 17:38
E vidiš, meni je mikrovalna pećnica relativno blizu routera, možda 2 ili 3 metra.
Onda je možda to problem. Znaš da mikrovalna radi na principu tih elek. frekvencija koje griju hranu, zato se od HDD-a elektronika 100% uništi u njoj. :D
Pokušaj onda s 1, 2, 12 i/ili 13, pa javi rezultate.
cham3leon
10-01-2011, 19:26
Mislim da nije radila dok nam se to pojavljivalo... Pogledat ću da li se mogu mijenjati frekvencije.
Ne mora raditi, dovoljno je da u sebi ima te komponente, kao CTR TV. :)
Kod mene to izgleda ovako:
http://i52.tinypic.com/vo1req.jpg
Inače ga imam na 13 CH, jer se onda ne poklapa većinom sa nama smrtnicima, već s nekim stvarima koje smrtnici nemaju, pa ga nema šta ometati, osim možda nekih vojnih i svemirskih frekvencija za koje je šansa 0,0...01% da se pojavi u mojem krugu.
I da, sada ne znam, možda je i do tog USB wireless sticka. Recimo ja na laptopu imam nešto kao double wireless, tako da se na jednu mrežu moj laptop spaja preko dva wirelessa kao jedno. Pa sam tako u EDULAB-u mogao nabiti brzinu od nekih 64MBPS+. Download mi je bio znao ići nekih 76MBPS.
Recimo, sada sam na routeru samo ja spojen, i može se vidjeti kao da smo dvojica spojeni, a u biti je to jedan te isti PC, tj. laptop sa tim nekim double wirelessom ili šta je već, neka tehnologija od Intela.
http://i54.tinypic.com/w0oocm.jpg
A USB wireless stickovi nikada nisu nešto specijalno, pogotovo oni besplatni koje dobiješ s fuš routerom.
cham3leon
10-01-2011, 23:21
A-a, nema toga na mojem. Samo mogu izabrati protokol.
Ah, fuš router kako si rekel. :(
Ali možda je do USB sticka! :D
cham3leon
11-01-2011, 12:16
A stick je tek šrot, ili barem softver koji dođe s njim, lol!
Ipak radije ovaj ruter nego ono govno koje sad po novome daju maxADSL korisnicima na kojem ne možeš ni port otvorit.
cham3leon
12-01-2011, 17:10
Oh, ispravak, našao sam tu postavku za wireless kanale! Zasad sam stavio na 11. kanal, pa ćemo isprobat na šta to liči pod opterećenjem.
A za to vrijeme imam još jedno pitanje, malo ću žešće zaspamat ovu temu u zadnje vrijeme.
Naime, MaxTV konačno radi, i kao što sam i sam rekao, bio je problem kod njih, a ne kod mene, iako me serviser držao za budalu i tvrdio da mi internet na ruteru ne radi nego se preko wirelessa spajam na nečiji drugi, ali to je neka druga priča.
Zanima me da li inače funkcioniraju oni fičrsi o kojima priča čiko na 999 kanalu, ono sa nekakvim widgetima za vremensku prognozu i slično, pregledavanje tportala, i drugi interaktivni sadržaji? Ja čim probam pristupiti tome, ekran postane crn i ništa se ne događa, niti išta mogu napraviti, nego moram onda ugasiti STB i opet ga upalit. Jel to samo kod mene ne radi ili inače?
Ne znam o čemu pričaš, tj. ne znam ništa o tome. XD
Zašto 11? Bilo je 1, 2, 12 i/ili 13. :)
cham3leon
12-01-2011, 18:00
Ups, to sam kod tebe vidio 11 :)
A za MaxTV sam tu pitao pa ako netko drugi vidi nek odgovori da ne moram bezveze novi topik otvarat.
Kod mene je na 13. Ali sam stavio 11 radi primjera.
seahawk37
16-01-2011, 16:30
viewtopic.php?f=34&t=43345 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&t=43345)
otvorio sam temu, ali evo da se i tu javim :)
SharpDressedChevap
24-01-2011, 18:32
Ovako, namjeravam igrat neke PS1 igre na kompu. Treba mi emulator, ja sam skinuo ePSXe ali ga nemam pojma koristiti. Jel bi netko mogao ukratko objasniti što ja trebam napraviti kako bih pokrenuo neku igru?
I da, imam par svojih igara i nekoliko (khm,khm) verzija u planu.
Oću opet zaigrat Spyra ali se jednostavno ne kužim u to :(
cham3leon
24-01-2011, 19:16
Šta? Otvoriš .iso image sa emulatorom i to bi trebalo bit to. Bar oko ePSXe-a ne bi trebalo bit puno zajebancije.
SharpDressedChevap
24-01-2011, 19:35
Evo napravio sam, bio je problem sa konfiguriranjem. Tnx anyways.
SharpDressedChevap
25-01-2011, 11:40
Novi problem.
Emulator radi, Spyro isto tako... ali tu je moj vječni problem, SEJVOVI.
Na "Save State" se snimi, ali nakon što ugasim/upalim emulator nestane.
Kad sejvam in-game, to ode na memory card folder, ali se isto tako magično izbriše nakon restartiranja.
Naravno, sad mi čak ni memory card fajlovi ne dospijevaju u folder.
Anyone?
Ovo mi se događalo i sa Pokemonima :(
Prvo provjeri gdje ti se u programu nalazi memory file folder pozicija. Ne bi ti se trebalo brisati, osim ako on to zbog nekog razloga ne zapisuje.
Drugo, memory card u folderu memcards, sa ekstenzijom mcr, a save states u sstates folderu.
Treće, ako imaš dvije iste igre, s različitim serijskim brojem, npr. jedan je SLUS, jedna je SLES, jedna je PAL, druga je NTSC, itd., ali obje su npr. Spyro, njihovi save-ovi nisu kompitabilni s njima samima između.
Znači ako igraš Spyro koji je SLUS-00000, NTSC, njegov save neće raditi na npr. na istoj igri koja je SLES-11111, PAL, jer tehnički programi ne raspoznaju igre po njihovom imenu, već po serijskom broju, i ako brojevi nisu isti, tehnički za program to nije ista igra, već dvije različite igre.
Ja ti imam na svojem serveru među hrpom emulatora i emulator za PS1, tj. ePSXe, mogu ti ga dati preko PP-a, ima sve u sebi već, i pojasniti ti sve kako i šta da podesiš, na njemu sam prešao već 10+ igri, i dugo ga već koristim.
cham3leon
25-01-2011, 12:33
E to. On ima budući da imitira playstation virtualni memory card koji u obliku nekog filea zapiše u određeni folder pa pogledaj koji je to u opcijama emulatora. Moguće da je postavljeno na neki drive na koji ne možeš zapisivat pa zato nikad zapravo niti ne sejva.
Da, točno tako, a pamti sve kroz RAM memoriju dok se ne ugasi/resetira/pokrene na novo.
SharpDressedChevap
25-01-2011, 13:22
Neznam kako, ali mi sad fali cijeli memory card folder.
Daklem, to bi se trebalo nalaziti u zipu, gdje su folderi za savestate, plugin, bios itd.
Ali ga nema... pizdim lagano :(
Nemam pojma što da učinim, već mi se čini da sam zajebao taj folder.
Aha, znam što je problem.
Kada je netko to arhivirao, arhivirao je u neku od arhiva koja ne podržava prazne foldere, i sada tebi nema tih foldera kada si otpakirao, pa program ne zna gdje da spremi, iako bi trebao on sam kreirati te foldere.
Ako hoćeš, javi se na PP., pa ti ja dam link sa mojeg serviera da ga skineš, otpakiraš i dam ti upute sve kako da podesiš.
Mislim da je tako najbolje.
SharpDressedChevap
25-01-2011, 13:36
Može.
majstoro
25-01-2011, 19:38
Kada pokusam instalirat europa universalis sa steama,uvije pise steam is too busy to handle your request,mogu li ja ista tu napravit?
Ne znam. Ja bi googlao i čekao. :)
majstoro
26-01-2011, 12:30
Vjerovatno cu to uradit :D
nego novi problemcic
Nekad mi se iz cista mira zacrni ekran na 2 sekunde,znaci kao kad palis igru,i tako meni odjednom bude
skeniro sam sa spybotom naso neke viruse,izbriso,al jos se to pojavljuje
To se obično zna desiti kada se napuni VRAM i/ili RAM memorija, pa se ekran zacrni na 2 sekunde da Windows očisti memoriju iz njih.
ima ko kakvu ideju kaj je Haali Media Splitter? nema ga inastaliranog, al se pojavi u taskbaru kad gledam nest na bsplayeru...
Decoder za .mkv format. Vjerojatno ti je bio u paketu codeca koje si instalirao.
uf, jaaaaaaaako davno sam instaliral zadnje codec-e, .mkv file-a u zivotu nije bilo na mom kompu... a nisam to prije vidjal, uvjek su samo dvije ffdshow ikone kad gledam nest...
zadnje kaj sam stavljal na komp su bili neki smilie-i za msn, al sam ih odma obrisal...
Evo baš čitam malo po netu, i ispada da je Haali dio K-Lite codec packa. Da nisi možda ga tako instalirao?
Ako jesi, bez brige, nije to nikakav malware tako da se ne moraš mučiti.
ma ok, skuzil sam da nije nist lose, a K-lite codec-e sam instaliral jako davno, i do sad nisam ovo primjetil u taskbaru...
sad mi iz cistog mira javlja da mi je c disk puni, a bilo je oko gige praznog, pa je chrome poblesavil i javljal neku gresku, pa sam ga reinstaliral i sad mi cak linkove iz mail-a u thunderbird-u otvara u chrome-u, do sad je uvjek u firefox-u, lol...
cham3leon
28-01-2011, 18:28
Doktore, nakon dugog vremena sam pokrenuo jedan flash .exe fajl, ali ne radi. OS je windows 7 64bit, imam flash player, ali mi samo izbaci error i ništa se ne dogodi. Probao sam compatibility mode i run as admin.
Flash u exe-u inače uvijek treba raditi, ali ako je riječ o nekoj igrici iz Flasha koja je u exe-u, oni su podložni infekcijama i među klincima se najviše virusi šire preko tih fajlova. Uploadaj ga negdje za početak, npr. na http://www.virustotal.com/S, i uploadaj da vidimo jeli i nama radi, ako je inficiran i/ili ne radi, onda definitivno nije u funkcionalnosti.
cham3leon
28-01-2011, 20:09
Nije virus sigurno. Otvarao sam ga u flashu prije, ne znam zašto mi sada neće otvoriti taj exe...
Uploadaj, daj ga meni, ja ću ga testirati na Windowsima XP Pro SP2, XP Pro SP3, Longhorn, Vista Ulti, 7 Pro 64bit i 7 Ulti. Naći ću u čemu je problem i obavjestiti te.
cham3leon
28-01-2011, 22:19
Imaj na umu da nisam probao otvoriti niti jedan drugi flash exe, tako da ne znam je li možda izbačena podrška za te flash projectore iz novijih playera.
Razzarach
28-01-2011, 22:27
Electronic Workbench mi nece da radi na sedmici. Jel ima verzija za sedmicu? Moram nes napravit a glupi EWB mi ostavlja crni trag dok vucem djelove itd. Ugl. retardiran je. :S
@cham3leon - Ajde uploadaj i daj link više. :)
@Razzarach - Ne znam ja ni šta je to, tako da ćeš morati pričekati nekoga drugog tko će to znati, a do tada Googlaj. :)
Mirogamemasta
29-01-2011, 18:49
Jel mogu nekako napraviti bookmark, ali da mi budu poredani kao padajuca lista?
Znaci da kliknem na ikonu ili na history ili sta god pa da mi onda izlista bookmarkove koje sam spremio jedan ispod drugog.
CTRL+B, desni klik "Sort By Name".
a nije ti palo na pamet da nije moralno uvaljivati virus?
Old school. Uvaljivati virus hakeru ili crackeru, pa čak i lameru koji nije moralan i željan je hackova je moralno i ispravno.
Inverzno tomu nije moralno, istina što kažeš, ali tko bi downloadao hack (virus), doli nemoralnih hackera (koji umjeto hacka zaslužuju virus).
cham3leon
30-01-2011, 22:36
Šta si odmah morao ić jebote?
Mislim, znam da je fora u zadnje vrijeme odlazit sa foruma, ali čemu to, mene su isto trolali i zajebavali i pobrao sam 2 bana pa me boli kita za njih. Ovako samo forum ostaje sa puno slabijim Pomagaj brate podforumom i za jednog boljeg forumaša manje. Na kraju onda samo ostaju ovi trolovi i spammeri sa lošim smislom za humor.
Ovdje sam do sada mogao mirovinu zaraditi. To mi je hvala za 6 godina.
Ja ovdje nemam više što raditi među trolovima, spamerima i kritično malim iqovima. Ne moramo se svi voliti, ali ako na ovom forumu 4 troll spammera koja dobivaju banove mogu reći "njemu oduzmi status moderatora i banaj ga", definitivno ovdje nema mjesta za mene.
S obzirom da ste me uspjeli otjerati s foruma pomoću 4 spammera koja poberu svako malo ban i koja od njih 3 svima dižu tlak i maknuti mi moderatorski status, evo odlazim zauvijek s ovog foruma.
Ja, onaj koji je na ovom forumu proveo 6 godina svog života (99% u forumu Pomagaj brate) i koji je jedan među onih 3 (Hellboy & spidEy) koji su otvorili forum Programiranje i izrada igara.
Zahtjevam da se moji accountovi na ovom forumu obrišu kompletno (account i postovi i sve).
Ako me netko treba s ovog foruma, moj kontakt je <complex@japan.com> i <radius@nightly.com>.
Sretno.
C, pliz, nemoj, ej, ajd.... Jebo trollove, mislim, forum i mnogi ostaju zapostavljeni za jednog super tipa, pa nije vrag da odlaziš zbog kretena? Pa po tome ja sam se u osnovnoj trebao ubiti! De ajd, pliz, mijenjaj šifre i ostani....
Mirogamemasta
30-01-2011, 23:00
Ljudi fuck off, otjeraste mi sve ljude koji su valjali sa ovog foruma. Niste fer.
Ali isto tako zar bas moras ici C? Pa nisi dobio perma ban, pusti trolove.
I tvoji postovi se niposto nesmiju brisati.
Ako nekome nesto zasteka mogao bi naci odgovore u tvojim postovima ako ce biti dovoljno uporan da trazi.
Zaista, trebao bi biti admin što se mene tiče, sa posebnim ornamentom za PC help, da nema tvojih savjeta, kurac bi danas pisao postove na kompu negi bi ih slao poštom na papiru. Jako ću se naljutit ako odeš.
Mirogamemasta
30-01-2011, 23:07
Bas to. Ako ode sa foruma broj pokvarenih racunala ce se konstantno povecavati. Kad se samo sjetim koliko mi je vremena ustedio i koliko mi je pomogao. :pray: :pray: :pray:
Frajer sve zna, ne znam sta cemo bez njega. Samo se strpi dok ti ne prođe ban C i boli te briga.
Razzarach
30-01-2011, 23:33
Daj u kurac otjeraste cea. :|
Delirium
31-01-2011, 16:42
al pazite kolko tema i postova ce propast ako njega obrisu, al stvarno super tip, izgubili smo velikog čovjeka gospodo :(
Razzarach
31-01-2011, 21:28
Govorite ko da je tito xD
Trebaju mi hitno neki virusi za download, decki kome da se obratim?http://gamer.hr/forum/images/smilies/unsure.gif
Utipkaj 4 u gugl....
SharpDressedChevap
31-01-2011, 22:18
Lik mi je pomogao da konačno zaigram Spyra, igru koju nisam igrao valjda nekih 10 godina i izmamio mi široki osmijeh na lice zbog tolike nostalgije za vremenom kad je PS1 bio awesum, kad sam bio malo dijete koje je već tada pokazivalo znakove OCD-a u igrama (nešta tipa Minecraft - samo što sam ovdje skupljao svaki mogući gem) i uživalo bez škole... vraćaj se C, hebo mater svima boli te prozor.
Edi Sm187
02-02-2011, 19:28
Electronic Workbench mi nece da radi na sedmici. Jel ima verzija za sedmicu? Moram nes napravit a glupi EWB mi ostavlja crni trag dok vucem djelove itd. Ugl. retardiran je. :S
Legendo, nađi njegov .exe i označi "Disable desktop compostition" i "Disable visual themes". Meni radi sa takvim postavkama normalno. A ako sam nešto fulao, poigraj se sa tim postavkama malo, trebao bi raditi.
majstoro
02-02-2011, 21:46
Ako neko slucajno zna,ime aplikacije na facebooku na kojoj si,ako si se negdje zelio preseliti,naci,cimera i podijeliti troskove.Ako niko nezna,moze i slicna stranica :D
I da,C nemoj ic
cham3leon
02-02-2011, 22:25
I da,C nemoj ic
Kasno Marko na Kosovo stiže.
Razzarach
03-02-2011, 00:29
Legendo, nađi njegov .exe i označi "Disable desktop compostition" i "Disable visual themes". Meni radi sa takvim postavkama normalno. A ako sam nešto fulao, poigraj se sa tim postavkama malo, trebao bi raditi.
FALA :pray: :pray:
Jedno brzo pitanje: Problem "Delayed write failure" znači da imam problem s hard diskom, jel?
ima ko ideju kaj bi ovo trebalo biti??? pocelo se pojavljivat nedavno nakon kaj sam curi instaliral neke smilie za msn (odma obrisal, jer se promjenil homepage na firefox-u i chrome-u)...
http://img683.imageshack.us/img683/306/wutvs.jpg
http://i417.photobucket.com/albums/pp260/Tvrtko/youFAILtube-1.jpg
Ima netko objasnjenje zasto se ovo dogodilo i kako ovo obrisati? hvala :D
Mirogamemasta
07-02-2011, 22:50
Da probas ponovno? Meni se desilo jednom na kratko. Ponovnim trazenjem stranice sam popravio problem.
cham3leon
07-02-2011, 22:57
Jesi šta prčkao po tom Hromu? Ko da je netko dizejblao CSS ili nešto.
Nemam sta prckat po njemu, samo dodajem bookmarkse.
EDIT: Bil reinstall pomogao?
cham3leon
07-02-2011, 23:21
Probaj. Jel se događa to na svim stranicama, ili samo na yt? Meni se to znalo dogodit tu i tamo na Operi ali bi nestalo za čas. Kažem, mislim da se dogodi to da njegov render engine ne interpretira CSS ili neke dijelove HTML-a.
Nekada se zna zbuggati keš memorija od browsera, pa tako ispadne. Refreshanje i/ili čišćenje keš memorije browsera bi trebala pomoći. Ako ne pomogne, znači da je nešto drugo u pitanju, ali velim, u većini slučajeva se samo zbugga i čišćenje/refresh pomogne.
Ocistio sam taj keš i all the same. Ide reinstall pa bumo vidl'li
After reinstall, works like a charm! Moze bit da sam previse obriso u keš folderu :/
majstoro
08-02-2011, 11:53
Koja ima stranica(ili konverter) da mi youtube videe konvertira u mp3,evo isprobo sam nekoliko stranica,i nemoze mi na mob
KAKO ME ZIVCIRAA
Nedavno sam skino sa keepvid neki video sa youtubea
I otvaro se u quicktimeu,i fino je moglo na mob
A sad mi dodje u .flv fileu i otvara se na winampu i nece mi na mob aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Keepvid ti je najbolji, ali on ti downloada izvorni FLV ili MP4. Skini u FLV High Quality i pomoću nekog free programa konvertiraj u MP3. Konverter ne mora biti neki mega poput S.U.P.E.R.-a sa puno opcija.
http://www.video2mp3.net/
Meni radi meni zakon
majstoro
08-02-2011, 12:45
Evo konvertiro sam u mp4
Ali...novi problem
Nema dovoljno prostora
Imam memorijsku ali mi se nemoze direktno prebacivat na memorijskoj grrr
a gotovo sve sam prebacio
Keepvid ti je najbolji, ali on ti downloada izvorni FLV ili MP4. Skini u FLV High Quality i pomoću nekog free programa konvertiraj u MP3. Konverter ne mora biti neki mega poput S.U.P.E.R.-a sa puno opcija.
VideoGet downloader/konverter
http://nuclear-coffee.com/VideoGet
c/p jedan ili više YT (ili bilo koji sajt koji ima streaming, ja ga koristim za pr0n :P) linkova u videoget
downloada ih paralelno u high res FLV i automatski konvertira u format po želji..
Imaš i one youtube downloadere koji ti rade na istom principu (download u određeni format; među njima je mp3), ali on radi samo za youtube.
MP4 nije baš najbolje rješenje za mobitel, jer ovisno o codecima MP4 može biti nečitljiv mobitelu i prevelike veličine koja zauzima previše prostora. Pa ako želiš video+audio na mobitelu najbolje ti je 3GP format, malo se poigraš njegovim codecima i kvalitetom i vidiš koji izbori su najbolji za tvoj mobitel.
još jednom. videoget.. isprobano..
Možda bolje da uzme nešto free? Taj VideoGet je trial.
da, to je oduvijek bio problem..
Jel radi Printscreen na igrama?
Radi u 99% slučajeva. PrintScreen inače sejva u clipboard iz kojeg slikanu sliku možeš zalijepiti negdje, međutim programi i same igre znaju svoje screen shootove spremati u određeni folder. Onih 1% su igre gdje u njihovoj grafici ovise neki od codeca za video, s kojima kada se slika, dobije se samo crna slika, tj. gotovo je nemoguće slikati takvo što.
cham3leon
10-02-2011, 22:58
Meni se u 90% slučajeva (otkako sam na windows 7) dogodi da mi ss-a desktop umjesto igre koja se vrti u fullscreenu.
Mirogamemasta
13-02-2011, 10:46
Kako da na windows media playeru namjestim fullscreen opciju za filmove?
Cijelo vrijeme mi ostaju one dvije crne trake i nikako da ih maknem.
Ako WMP ne moze to napraviti, koji DVD player bi mi preporucili?
TeraBajt
13-02-2011, 10:59
vlc player
To je zbog 1:1 omjera. Recimo ako imaš 4:3 monitor, a film je 16:9, na full screenu te će trake biti dosta velike, da njih nema, film bi se rastegnuo vertikalno i više ne bi izgledao prirodno. Primjer imaš monitor 1000x1000, film je 500x500, full screen će biti totalni od ruba do ruba. Međutim ako je film 500x400, jasno ti je da se ne može za tvoj monitor resizeati s omjerom 1:1 a da bude bude razvučen i neprirodan, pa se onda pojave te crte, u ovom slučaju obje crte od po 100.
Isto tako nemoj isključiti mogućnost da su crte namjerno u filmu, recimo film je 640x480 rezolucije, ali namjerno su u to uračunale crne trake koje su dio tog filma, i kada ih ručno makneš u nekom editoru, skužiš da je rezolucija filma redimo 640x240.
Ukratko, ni jedan od ovih slučajeva ti ne može riješiti ni jedan player.
Mirogamemasta
13-02-2011, 12:18
Kvragu :( Bas sam pogledao film je 16:9, a imam widescreen. To je zbog toga onda.
Jos jedno pitanje. Da li zna netko kako mogu napraviti automatski forward yahoo poste koja mi stiže na moj acc.
Imam dva a zelim koristiti samo jedan, pa bih automatski stavio da sva posta iz jednog accaunta stize na drugi.
Nwm, ne moze. Moram preci na G-mail. Budem napravio auto-forwarding tamo.
O mamicu ti, sad jos traze broj mobitela... :yuck: Ma koristiti cu drugi yahoo acc bez auto-forwardinga, ko ih jede.
Jednostavno pogledaj u podešenjima acc-a s kojeg želiš preusmjerenje, moralo bi biti, iako ne znam na pamet.
Mirogamemasta
13-02-2011, 12:46
Napisao sam u search opciji " how to auto forward yahoo mail", pa sam vidio da ne moze. Budem jos probao traziti ali sumnjam.
Mislim da sam nesto nasao...
AHA! Evo ga...5 kuna u lijevom đepu!
Inace za mail nista, treba upgrejdati u Mail Plus da bi to mogao.
Budem pregledavao poštu na oba accaunta, ništa strašno.
Može li mi netko objasniti što se dobiva većim shaderom? Znam šta je shader ali ga ne razumijem baš najbolje.
Core Speed: 169 MHz (Original: 430 MHz)
Memory Speed: 250 MHz (Original: 800 MHz)
Shader Speed: 2150 MHz (Original: 1075 MHz; Overclock: 100%)
cham3leon
18-02-2011, 17:03
Koji je najbolji media player za filmove gledat? MP Classic mi nije uspio otvorit zvuk od filma, WMP neće očitati .srt file.
media player classic home cinema, totalno rewritten kod.
http://mpc-hc.sourceforge.net/
nema boljeg.. konačno sam upalio sve shadere na fullHD filmovima :D Chronicles of Riddick imaju posve novu dimenziju :D
@C ukratko, shader odrađuje detalje. peglanje pixela, blur i slično
media player classic home cinema, totalno rewritten kod.
http://mpc-hc.sourceforge.net/
nema boljeg..Skonačno sam upalio sve shadere na fullHD filmovima :D Chronicles of Riddick imaju posve novu dimenziju :D
@C ukratko, shader odrađuje detalje. peglanje pixela, blur i slično
Točno tako, s tim playerom nema grešaka, samo propucaj po podešenjima da bude još bolji i cipanela.
@Znam šta radi, ali ne vidim razlike, kužiš? :)
BTW Što mislite, jeli 2000 posjeta jednoj web stranici puno?
Delirium
18-02-2011, 19:51
2000 posjeta od strane jednog čovjeka ili više? i Kroz koje vrijeme?
Nitko nikad neće u jedan sat otic na neku stranicu 2000 puta
Core Speed: 169 MHz (Original: 430 MHz)
Memory Speed: 250 MHz (Original: 800 MHz)
Shader Speed: 2150 MHz (Original: 1075 MHz; Overclock: 100%)
C,ovo izgleda JAKO čudno..
di si to izvuko? iz everesta?
prema core speed i memory speed rekao bih da je grafa u IDLE.. no ne znam zakaj je shader onda tak visoko?
pogotovo što je brzina shadera usko vezana uz brzinu jezgre.
i pri clockanje grafe ih se u principu treba dizat paralelno.
ako i uspiješ dignut jedno, a ne drugo, nisi ništa postigao
cham3leon
18-02-2011, 20:26
Eee, to se traži, hvala!
@Delirium - 2000 posjeta mjesečno, na javno, ne od strane jedne osobe. Znači napraviš web stranicu, sve unlimited, sve podržava, totalno je imba i ima najviše bodova na listi free hostinga, tj. na prvom je mjestu, no jedini je limit 2000 posjeta mjesečno. Stranica bi bila za neku vrstu shopinga, trgovac na malo i veliko, itd. Misliš li da je 2000 posjeta mjesečno OK? Nemam informaciju koliko koja web stranica ima posjeta mjesečno, pa ne mogu usporediti. Ne znam ni dali računa svaki posjet, ili kada recimo ti posjetiš web stranicu jednom, do kraja mjeseca te ne računa više, pošto se većinom kada prvi put posjetiš neki web, ostane u cache memoriji browsera.
@Gwin - Riječ je o mojem laptopu, sa GF9600MGS grafičkom karticom, ima tvornički spuštene clockove s obzirom na GT i slične verzije, no znaš kako je kod laptopa BIOS totalno blokiran za overclockanje, kada clockam memoriju ili takt, to se istantno vraća na default i ne dozvoljava clockanje, što je normalno, međutim shader se može clockati za 100% istantno bez frke i radi OK, stabilan je.
To je izlistano iz Everesta, GPU-Z kaže isto to, samo na drugačiji način:
GPU Clock 430 MHz Memory 400 MHz Shader 2150 MHz
Default Clock 430 MHz Memory 400 MHz Shader 1075 MHz
I da, stanje je u idleu.
Jasno mi je koju ulogu shader ima u igrama, ali ja ne vidim razliku ni kada je on 1075 MHz, niti kada je clockan za 100% na 2150 MHz, baš ju ne vidim, niti primjećujem, sve što primjećujem jest neka sitna "brzina" u igrama koja je gotovo neprimjetna. Tj. na izgled izgleda brže, ali FPS-ovi su isti.
pogotovo što je brzina shadera usko vezana uz brzinu jezgre.
i pri clockanje grafe ih se u principu treba dizat paralelno.
ako i uspiješ dignut jedno, a ne drugo, nisi ništa postigao
ne primjećuješ razliku jer ti je coreclock ostao isti i sad je usko grlo..
OK, a koje su inače vidljive razlike u igrama glede shadera?
ne kužiš.. core i shader ne rade jedan bez drugoga..
uvijek idu paralelno. ako si ubrzao shadere, morao si ubrzati i core.. i dobio brži render slike.. znači više fpsa.
ako si ubrzao shadere, bez dizanja core.. nisi napravio ništa.
Ma shvaćam ja to sve, ali i dalje ne razumijem koju ulogu shader igra u brzini. ATI kartice nemaju shadera, pa idu normalno, znam čemu služi shader, i koliko sam zaključio, brži shader, znači brže sjenčanje sjena i sl.?
lol.. ati ima istu stvar, samo na malo drugačijem principu.. i zovu ih "stream processor"
ukratko, da.. brži shader znači brže sjenčanje..
možda ti ovo detaljnije objasni..
http://en.wikipedia.org/wiki/Shader
Pročitao sam već s wikipedije. Ali se ne razumijemo i dalje. :)
Zanima me kako čovjekovo oko može vidjeti brzinu tog sjenčanja, etc.?
Delirium
19-02-2011, 16:29
@Delirium - 2000 posjeta mjesečno, na javno, ne od strane jedne osobe. Znači napraviš web stranicu, sve unlimited, sve podržava, totalno je imba i ima najviše bodova na listi free hostinga, tj. na prvom je mjestu, no jedini je limit 2000 posjeta mjesečno. Stranica bi bila za neku vrstu shopinga, trgovac na malo i veliko, itd. Misliš li da je 2000 posjeta mjesečno OK? Nemam informaciju koliko koja web stranica ima posjeta mjesečno, pa ne mogu usporediti. Ne znam ni dali računa svaki posjet, ili kada recimo ti posjetiš web stranicu jednom, do kraja mjeseca te ne računa više, pošto se većinom kada prvi put posjetiš neki web, ostane u cache memoriji browsera.
Ako ćemo tijekom jednog mjeseca i uzmimo da se samo jedan posjet mjesečno od svake osobe...
2000 je sasvim uredu, ovisno od toga što prodaješ... ljudi više kupuju špeceraj od zamjenskih nogu za stoliće za kavu...
Šnjof, šnjof. Britanci i Englezi, koja je razlika, zašto se mrze, koji je njihov problem, šta oni sebi umišljaju?
Delirium
01-03-2011, 20:00
Razlika između britanaca i engleza?
Jedni kažu "Bloody hell i have spillt my tea"
a drugi "Oh bollocks, ive spillt me beer"
http://farm4.static.flickr.com/3018/2795571307_f15870ccf3_o.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_vzyf6NmmSKk/TLWFeBMbrTI/AAAAAAAAAGI/n2pZHxJD2uc/s1600/rhysifans.jpg
Dobro, pitam za ozbiljno. :)
engleska, škotska i wales čine britaniju
a zajedno sa irskom čine ujedinjeno kraljevstvo..
paralela? englezi su hrvatska, britanci su jugoslavija.
Zaboravio si reći da su ratovali. :)
Delirium
02-03-2011, 09:25
i zaboravio si britanska prekomorska teritorija u UK
:D
Razzarach
02-03-2011, 20:20
Kako da stavim XFi drivere na Audigy SE zvucnu?
Radilo mi je na XP-u ali na sedmici nece da ga jebes.
Isto i za mijenjat polling od misa... na XP je islo na 1000 na sedmici nece... :S
Kada igram igru (League of Legends) izbacuje mi bsod s ovom porukum: driver irql not less or equal.
Ali ne stoji bsod kao inače da ja sam moram restartat komp nego nabrzinu se sam restarta. Ne stignem ubrati što sve piše ali vidio sam nešto checking nesto i u 2-3 sekunde se napuni do 100 i sam se restarta.
Kako ovo riješit? Help please :cry:
Pokušaj s novim/starim driverima za grafičku.
Taj BSOD možeš podesiti, vjerojatno ti je podešeno da se resetira PC i da zapisuje brzinski.
Wishmaster
07-03-2011, 11:47
http://i.imgur.com/hqAxM.jpg
Ovo je skrinšot foldera s mobitela u koji mi sprema sve poslikane slike.
Možda neko zna kaj je uzrok ovoga? Ti fajlovi i folderi se pojavljuju random i nemoguće ih je pobrisati jer baci error (slike su u redu i njih normalno pregledavam i sve).
Svaki od foldera je prazan a za svakog od fajlova piše veličina od par stotina MB do par GB ali to ne utječe na memoriju.
S mobitelom također nebrem obrisati, a na neke kad dojdem onda se beskonačno dugo pokušavaju otvoriti.
Mobitel je NOKIA 5130 ExpressMusic.
(Čini mi se da je većina tih fajlova i foldera stvorena jučer kad sam poslikal cca 100+ slika. Neki su još od prije koji mjesec.)
Probaj ih obrisati s unlockerom.
Inače ako je mobitel Kineski, lako moguće da su ti folderi i fajlovi OK, jer kao što na Engleskom imaš recimo foldere Music, Pictures, Applications, itd., tako imaš i na tom mobitelu, samo piše Kineskim slovima.
Wishmaster
07-03-2011, 19:12
Hvala na odgovoru ali nejde s Unlockerom.
Na kraju sam formatiral karticu pa se nadam da se ovo nebude ponovilo.
Jeli moguće da je kakav virus u pitanju?
Delirium
07-03-2011, 19:22
Damned printer, javlja da imam neku žnj tintu koja ne ide u njega, a ja kupio multipack epsonove, i samo za magnetu javlja da nije Epsonova i neće printat, a sve su pune
Wat do?
Razzarach
07-03-2011, 20:42
Kako da namjestim da mi se neka 2 foldera automatski sincaju....
Radim mapping za SA:MP pa da mi se automatski nove mape sejvaju i na backup.
Znaci sve novo sta dodje u D:\MTA\Server\Mods\Deathmatch\Resources
da se automatski pejsta na desktop (Mapa [Server])
:D
Kako da stavim XFi drivere na Audigy SE zvucnu?
Radilo mi je na XP-u ali na sedmici nece da ga jebes.
Isto i za mijenjat polling od misa... na XP je islo na 1000 na sedmici nece... :S
ove drivere skini i instaliraj,ja ih koristim za Audigy SE http://forums.creative.com/t5/Sound-Bla ... m-p/553341 (http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaster/SB-P17X-Series-Support-Pack-2-7-04-01-2010-AudigySE-Value-LS/m-p/553341)
Razzarach
07-03-2011, 23:09
Ok, sad cu probat.
bump @ moj post prije ovog :D
Mirogamemasta
10-03-2011, 16:09
Tetak ima problema sa kompom (Video mu šteka, nakon pola sata slika se skroz smrzne.) Njegov informatičar mu je rekao da mu je to zbog napajanja.
(Btw problemi sa štekanjem su počeli upravo nakon što su mu zamjenili napajanje.)
Zanima me sta bi jos mogli provjeriti da budemo sigurni da je to do napajanja. Bilo bi mi zao da mu preporucim novo napajanje, a problem opet ostane.
Konfa je iduca:
Windows XP
CPU - Intel Pentium 2.4 Ghz
1024 MB ram
Radeon 9200 Pro AGP
Kakvo je napajanje?
Pokušajte otpojiti ROM-ove i sve ostale nepotrebne stvari, možda bude bolje, ako bude bolje onda je sigurno do napajanja. Eventualno mu dofuraj neko žešće napajanje i testirajte.
cham3leon
10-03-2011, 20:19
Pokušao sam neki dan pokrenuti CoD4 server s modifikacijama i dodatnim mapama, ali pošto vidim da uz moju osnovnu upload brzinu drugi moraju skidati te mape prije igre 2 sata po mapi, odlučio sam da negdje hostam potrebne fileove i na serveru napravim redirekciju za download.
Dakle treba mi neki besplatni hosting s kojeg bi se to dalo skidat preko FTP-a, bar 1GB prostora. Ko ima iskustva s takvim stvarima preporučite neku dobru uslugu hostinga.
Ja imam riješenje. Upload po fajlu 2GB, direct download link, fajlovi se nikada ne brišu (jedino nakon 5 godina kada ga baš nitko ne koristi), brzinu meni osobno zna nabiti na 1.5 MB/s, tako da nabija brzinu svjetski, nema limita po downloadu, uploadu, vremenski, onako, ovako, etc.
Jedini problem je što samo ponekad konektiranje na server može potrajati dok on nađe taj file (ukoliko se dugo ne downloada), ili eventualno prvo spajanje na server ne uspije (prvo slanje requesta), ali zato iz druge uvijek uspije (drugo slanje requesta).
Ako si za, možemo to riješiti. Primjer neka ti budu moji filmovi na mojem serveru, oni su uploadani na taj host o kojem pričam.
cham3leon
10-03-2011, 22:52
Šta se mene tiče, može, samo da je kvalitetno i besplatno i da to CoD može automatski povući s njega s FTP-om. Čisto radi toga da ne moram svakome pojedinačno govoriti koju mapu da skine nego ako nađem neku dobru samo je sebi skinem i uploadam na taj host i njima se to automatski skine pristojnom brzinom kad uđu u igru.
1. Baš mora biti FTP?
2. Više mapa = više linkova. Ne možeš napraviti kao folder u FTP-u odakle će vući mape.
Max filesize 64MB na mojem serveru, to možemo iskoristiti.
cham3leon
10-03-2011, 23:03
Nisam tu baš neki ekspert, ali koliko ja znam, on vuče FTP-om i mora se moći napraviti vlastiti folder i to.
A jeli ti možeš za svaki hostani game staviti link odakle će ga vući?
Mislim http realno vuče s ftp-a. Jedna mapa je jedan file ili više njih?
cham3leon
10-03-2011, 23:17
On mora imati definiran jedan root folder za sav sadržaj, i onda u njemu usermaps folder sa mapama, te mods folder sa modovima, ali ovo drugo mi nije potrebno zasad. Uglavnom, da, mora biti folder. Mape se sastoje od 3 fajla u istoimenom folderu i svaki od tih foldera je u usermapsu. Točno tako mora biti strukturirano jer ih inače CoD neće znat povuć.
OK, onda ovaj 2GB server otpada. Ako su fajlovi do 64MB po fajlu, mogu ih staviti na svoj server.
Mora biti FTP? Može HTTP? Mislim mogu ja i FTP, ali HTTP mi lakši, sve na jednom mjestu. :D
Razzarach
11-03-2011, 00:49
Trazim neki host za forum.
Ne freeforum nego samo host, forum je napravljen u SMF.
Netreba nam puno prometa... Pls. any1? :D
Mogu ti ja posuditi. Inače možeš kreirati na 000webhostu ili tako nekom free hostingu i napraviti sebi domenu, i sl.
Zasto mi svaka igra koju sam dosad probao (SC:PT, SC:CT i COD 2) ne popuni cijeli ekran, osim na nekoj vecoj rezoluciji tipa 1280x1024? Na svim manjima mi je slika samo u centru, a sa lijeve i desne strane je dobar komad "odsječen", odnosno crn.
Da napomenem igram na laptopu hp 620
Pentium Dual-Core CPU T4500 2,30 GHz
3,0 GB RAM
Intel 4500mhd
MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
To mozda i ne bi bio problem da mi moze normalno vrtit igre na toj rezoluciji, ali ne moze.
cham3leon
11-03-2011, 09:47
OK, onda ovaj 2GB server otpada. Ako su fajlovi do 64MB po fajlu, mogu ih staviti na svoj server.
Mora biti FTP? Može HTTP? Mislim mogu ja i FTP, ali HTTP mi lakši, sve na jednom mjestu. :D
Ako se ne varam, mape su oko 30-40 MB po mapi, ne znam sad da li može http, ali mislim da ne može on skida s FTP-om.
Zasto mi svaka igra koju sam dosad probao (SC:PT, SC:CT i COD 2) ne popuni cijeli ekran, osim na nekoj vecoj rezoluciji tipa 1280x1024? Na svim manjima mi je slika samo u centru, a sa lijeve i desne strane je dobar komad "odsječen", odnosno crn.
Da napomenem igram na laptopu hp 620
3,0 GB RAM
Intel 4500mhd
To mozda i ne bi bio problem da mi moze normalno vrtit igre na toj rezoluciji, ali ne moze.
koji monitor?
koja grafa?
koji drajveri?
Monitor, ne znam, koji je prikačen na laptop, graficku sam stavija, ova intel, a drivere mi je tip koji je instalirava stavija, ali san ja skinija moddane koji mi dizu dedicated memoriju na grafi sa 64 mb na 128. I sa starima i moddanima je ista stvar.
ajd razmisli malo..
na kojoj rezoluciji ti radi monitor, a na kojoj ekran od grafe? jel imaš podešeno kao dual screen? ili imaš klonirani ekran?
Daj, pa tražite malo, nije da je nova tema:
Protresi opcije grafičke kartice, ovako nešto će ti biti (ovo je od nVidia, ako imaš Intel, iste opcije će ti biti):
http://i55.tinypic.com/xcvwgh.png
http://i51.tinypic.com/2jb8l20.png
http://i52.tinypic.com/2wmgs2p.png
@OK, budem napravio FTP na serveru, pa ćemo vidjeti. :)
Edit: Pošalji mi makar dvije mape. I reci mi jeli mora biti otvoreni FTP? Jer moj server blokira otvoreni FTP, pa sam napravio account, link bi bio tipa ftp://anon@mailS:anon@www.complex-server.co.cc/ftp/ , jeli to možeš tamo ukucati?
Hvala puno C :thumbs2: . Nisam uopce pomislio da je neko vec imao takav problem, sljedeci put trazim :oops:
majstoro
12-03-2011, 21:34
Necujem nista na zvucnicima,kada pojacam ona samo šušti,mislim to se odjednom desilo,bilo mi ujutro zvuga,kada nakon nekog vremena,samo nestao zvuk,kada pogledam u device menager pokraj jednog ima onaj žuti usklicnik sta je vec i pise unknown device(pod sound)
Delirium
12-03-2011, 21:36
Pretpostavljam da imas onboard zvučno rješenje?
majstoro
12-03-2011, 21:38
sta,da reinstalliram to? :D
Delirium
12-03-2011, 21:40
1. Reinstalliraj one drivere za Onboard (ima ih na svakom pcplay DvDu)
2. Ako imaš Win7 pokušaj ponovo uštekat zvučnike, znaju se gluposti događat u onom sound manageru
Blink, £Sje Engleska valuta, tj. GBP?
Delirium
13-03-2011, 10:14
Jest, evo imaš ovdje popis znakova za sve svjetske valute
http://www.xe.com/symbols.php
Instalira sam neke moddane drivere za graficku intel 4500mhd, koji joj podizu "dedicated memory" sa 64 na 128, ali mi se nakon nekog vremena, najcesce nakon reboota, ponovno vrati na 64, tj sam mi kompjuter instalira druge drivere. Skenira san ga od virusa i ocistija sa avg tuneup ali opet isto.
Delirium
17-03-2011, 20:48
Koji OS?
7ica pretpostavljam?
Jep, 64 bitna, why? Ucestalo nesto?
Delirium
17-03-2011, 21:49
Ma, sedmica ne voli bas moddane drivere, ili bilo koje koji ne odgovaraju onim običnim
Dakle
Start-search- upisi gpedit.msc
Onda ono lokalna grupa il sta vec
Computer Configuration->Administrative Templates->System->Device Installation.
i tu mozes iskljucit da ona po defaltu instalira svoje preko tvojih dirvera, ako nebude i dalje radilo javi :D
Ima njih tamo 7-8 i sve su na not configured, ali citam im opise i cemu sluze i ne mogu povatat koji od njih je za ovo sta ja ocu :oops:
Delirium
18-03-2011, 20:50
Pokušaj naći gdje se nalazi "Prevent Installation of Devices not described by other policy settings" ili tako nest slicno i stavi na Enabled
Mirogamemasta
19-03-2011, 14:41
Frendu se pokvario komp i ne moze vise doci do boot opcija da formatira disk.
Kad stisne F12 dobiva otprilike ovakvu poruku:
invalid boot file at win:C
Da li se može problem riješiti ili postoji možda neki drugi nacin da formatira disk na kojem su windowsi.
Delirium
19-03-2011, 17:52
Windows startup repair, i onda probaj opet format
majstoro
22-03-2011, 14:52
Dakle odem ti ja prebacit pijesmu na mobitel,preko NPS(New Pc Studio),i nece mi se otvoriti mislim otvori mi se ali mi ne prikaze opcije
I istaliram nakon toga Samsung Pc Studio 7 a taj mi ne detektira mobitel uopce
U cemu bi mogo bit problem,u driverima?Posto vidim u device manageru da mi je pored jednog zuto nesto
Zasto mi kad idem uc u Chronicles of Riddick escape from butcher bay javi nesto da je potreban OpenGl 1.3 ili vise? Vidija sam neku bazu sa Riva tunerom, ali ne snalazim se bas u tom programu.
3,0 GB RAM
Intel 4500mhd
Mirogamemasta
24-03-2011, 16:04
Jel zna netko zasto mi HD video trza kad ga skinem sa interneta?
cham3leon
24-03-2011, 16:35
Da pogodim, m2ts format?
Mirogamemasta
24-03-2011, 19:13
Mmm... wmv file.
cham3leon
24-03-2011, 19:43
a tako... jer ja imam određeni .m2ts video koji mi isto šteka do negledljivosti pa...
Dakle odem ti ja prebacit pijesmu na mobitel,preko NPS(New Pc Studio),i nece mi se otvoriti mislim otvori mi se ali mi ne prikaze opcije
I istaliram nakon toga Samsung Pc Studio 7 a taj mi ne detektira mobitel uopce
U cemu bi mogo bit problem,u driverima?Posto vidim u device manageru da mi je pored jednog zuto nesto
Mislim da u postavkama povezivanja ili tako nešto možeš birati da ti se otvori sadržaj mobitela itd. u obliku mapa, tako nekako, ne znam sigurno kako zvuči jer mi je Samsung potrgan, lol. Worth a try. Bolje nego taj PC Studio bullshit.
majstoro
04-04-2011, 20:09
evo preko PC studia i prebacujem hehe
samo jedno pitanje nabrzinu,gdje da skinem jezike(japanske i tako te i one znakove da mi nebude u kvadraticu sve) za firefox
Kostolomac
06-04-2011, 18:42
Zasto mi kad idem uc u Chronicles of Riddick escape from butcher bay javi nesto da je potreban OpenGl 1.3 ili vise? Vidija sam neku bazu sa Riva tunerom, ali ne snalazim se bas u tom programu.
Ne znam je li se RivaTuner puno mijenjao, ali sam to ovako riješio još davno:
main--donji customize--compatibility--opengl version string override--1.3 ili 1.4
majstoro
08-04-2011, 09:17
Brzopozetno pitanje:kad zelim updejtat drivere,moram li brisati stare ili mogu samo kliknuti update drivers i restartati
Delirium
08-04-2011, 09:30
Ne moraš brisat stare drivere
heeeeelp... svaki dan mi komp javlja da imam malo mjesta na C:... i svaki dan pokrecem CCleaner koji napravi izmedju 200 i 400mb mjesta, da bi sljedeci dan (nakon gledanja par stvari na youtube-u), opet imal jedva 100mb praznog mjesta...
ideje?
Kostolomac
08-04-2011, 12:25
Hint: prebaci njavu sa C na D. Problm solvd.
Što god gledaš na jutubu, gdje god surfaš, sve se sprema u browser cache. Tako da nije problem u jedan dan nakupit parsto megabajta u cache.
Ili si malo uredi C, zbriši i uninstaliraj što ti ne treba, ili kupi novi HDD. Druge ti nema.
nema njave nikakve, na c su samo windowsi, dok je na e sve ostalo, s jos 20gb praznog prostora...
Delirium
08-04-2011, 13:24
I da pogodim, browser si installo na C takođe?
google chrome ni neznam di je, nema ga ni na c ni na e, lol... a firefox je na c...
Delirium
08-04-2011, 14:17
Da, kad gledaš nešto na Youtubeu, to se downloada na tvoj komp (kad se onaj bar iznad play buttona puni) i onda se sprema u cache, e sad, mos premjestit browser na drugu particiju il mos svako malo čistit cache
majstoro
08-04-2011, 17:17
Da, kad gledaš nešto na Youtubeu, to se downloada na tvoj komp (kad se onaj bar iznad play buttona puni) i onda se sprema u cache, e sad, mos premjestit browser na drugu particiju il mos svako malo čistit cache
cek cek a sprema li se to kad gledas njavu :shock:
Delirium
08-04-2011, 17:53
Aha :eyebrows:
Kako se to briše?
u FF (Drugo ne priznam) tools-options-advanced-network-clear cache
i tu možete odrediti kako i koliko FF koristi mjesta na disku
Sretno sa Njavom :D
50mb ogranicenje, sad sam s ccleanerom pocistil s 199 na 675mb... tak da...
majstoro
08-04-2011, 21:41
Hvala xD
druga stvar,
pokusam sa driver genius programom updateat drivere i ok je ali imam ati graficku a pise mi nesto da mi nvidijini driveri nisu updejtani evo slika
http://slike.hr/slike-male/h/htgfhfg_f58ab.jpg (http://slike.hr/slike/htgfhfg_f58ab.jpg.html)
da li ce biti sigurno da ja updateam drivere
Delirium
09-04-2011, 09:20
Nisu Apdejtani jel nemas Nvidiju, Piše da je catalyst updatean (ako ta kvačica lijevo to znači) i trebao bi biti ok :D
evo opet... skidam par stvari s chrome-om, bilo je 600mb mjesta, i skidaju se na E:, al mi na c odjedanput 0 byta prostora...
majstoro
19-04-2011, 09:52
Sad je ok sa driverima
Koji je program najslicniji windows movie makeru?Zelim napravit mix pjesama a WMM me zajebaje stavim bilokoju pjesmu koju mogu normalno pustit on kaze corrupted.
Delirium
19-04-2011, 11:28
Ovisi, za malo zahtjevnije i skillanije Usere preporucam Sonyevu I Adobeovu kompleksniju inačicu, u kojoj se puno toga može napravit sa dostatnim znanjem, a ako trazis drugu verziju WMM onda probaj Avid FreeDV ili Wax
Demon Hunter
21-04-2011, 17:52
E ljudi,ako neko zna kako da iskljucim touch pad na laptopu nek javi,strasno me zivcira.ty
Delirium
21-04-2011, 18:05
eh sad... ovisi o laptopu... ali vjerojatno imas neku kombinaciju tipki za to, na mom, sada preminulom laptopu je bial Fn+F5, a sad ovisno o laptopu moras pronac svoju, tkođer mozes pogledat i u BIOS pod simultaneous pointer devices (ili nest tako) i iskljucit (ako ima ta opcija)
Mirogamemasta
21-04-2011, 18:46
Kakav Bios pa može u Control Panelu to isključiti. Mislim da se to cak nalazi pod opcijama za miša.
Delirium
21-04-2011, 19:15
XD, nemam pojma, nisam dirnio laptop od Windowsa Millenium XD
Help! Kako ću pokrenuti KOTOR na win sedmici i mogu li to uopće? :cry:
Delirium
23-04-2011, 10:31
Jesi probo sa XP compatibility modeom?
Jesam. Usput, ovo mi izbacuje
http://img864.imageshack.us/img864/5573/asdasdnf.png
Delirium
23-04-2011, 10:42
Neznam, cuo sam da ima problema s novijim OSovima (Vista i 7) ali nisam probo na svoju ruku tako da ti nazalost, ne mogu pomoci :(
majstoro
24-04-2011, 21:23
kolko bi video na youtubeu od 10 minuta potrosio mb prometa?
Delirium
25-04-2011, 10:21
nebih znao, ovisi o kvaliteti na kojoj gledas ali, mozemo eto zakljuciti da je negdje između 20 i 40mb
Moze mi netko pomoc i rec par stranica di mogu onako kad mi je dosadno citati o novostima iz svijeta tehnologije? Nove igre, novi mobiteli dojave i vjesti o izlazenju neceg blabal itd. Al ne forum vec bas da je neka stranica ko 24 sata?
Delirium
25-04-2011, 14:50
http://portal.lacaterinca.com/
?
Hvala :)
Moze mi jos netko molim vas rec kako da vidim koliko graficka memorije koristi trenutacno? Znam da ima 1024mb al koliko koristi trenutacno*? Probao sam googlat i nemogu nac isto tako i na gpuz sam probao nac al nemogu-.-
Koko jeda filmić South Parka troši prometa?
Delirium
26-04-2011, 17:58
Moze mi jos netko molim vas rec kako da vidim koliko graficka memorije koristi trenutacno? Znam da ima 1024mb al koliko koristi trenutacno*? Probao sam googlat i nemogu nac isto tako i na gpuz sam probao nac al nemogu-.-
Video Memory Watcher.
Koko jeda filmić South Parka troši prometa?
Netmeter.
?
odlican, samo kaj nema novijeg posta vec tocno godinu dana... LOL
Delirium
26-04-2011, 19:07
?
odlican, samo kaj nema novijeg posta vec tocno godinu dana... LOL
Ma neznam, bio mi je u bookmarksima pa sam pretpostavio...
Trebam očistit bookmarkse...
slijep?
http://www.pohrani.com/f/t/4Y/2kHgfEFj/gpu.png
i probaj Tweaktown za informacije o novostima
Nisam sljep, uopce toga nemam cak mi ni nejde tim redosljedom nakon tog fan speed mi ide Gup temp 1 itd..
Razzarach
27-04-2011, 00:43
klikni na onu strelicu ja mislim da mos promjenit ono sta ti gleda... :)
viper, koji ti to gpuz koristiš? i na kojoj grafi
mogao bi screenshotat
majstoro
30-04-2011, 10:24
Kako se na youtube uploada film,tojest preko kojeg programa mogu podijeliti film na 10 minuta po svaki,znate ono part 1,part 2...Necu to radit posto nemam flat,nego eto cisto me zanima,mozda nekad uploadam neke zeke and luther epizode hah
Ponekad se pojavljuje. Why? :(
http://i51.tinypic.com/33c6n13.jpg
Delirium
30-04-2011, 13:57
Mozda, ako nemas najnoviji SP na XPu, ali vjerojatnije je Virus/Worm, skeniraj i pokusaj ga nać, ako ne upali, probaj updateat najnoviji SP
EDIT napomena: Nekim malo boljimSAntivirusom
cham3leon
30-04-2011, 19:22
Je li moguće da novi memorijski modul ima grešku u sebi? Danas sam ubacio novi keks od 2 gige i vidim da mi se komp zna zablokirat na način da naprosto prestane davati bilokakav output niti ne prima input, a ventilatori se i dalje čuju, wireless stick svijetli, i tako dalje. Probat ću malo pročačkati slotove i zamijeniti te kekse, ali svejedno mi je čudno.
Mozda, ako nemas najnoviji SP na XPu, ali vjerojatnije je Virus/Worm, skeniraj i pokusaj ga nać, ako ne upali, probaj updateat najnoviji SP
EDIT napomena: Nekim malo boljimSAntivirusom
Javim ti ako uspije/ne uspije :o
majstoro
30-04-2011, 21:53
Ponekad se pojavljuje. Why? :(
http://i51.tinypic.com/33c6n13.jpg
Zar nije ovo onaj fake virus?
dEcqkA73Vxo
Ali ovo se pojavljuje onako.. Random, ništa ne otvaram ._.
Lord Ragnarok
02-05-2011, 09:38
kada ti se to pojavi, ako je onaj fake virus, ukucaj u RUN
shutdown -aSto bi trebalo prekinuti taj shutdown proces ako je to onaj virus.
to smo mi u srednjoj prije par godina pilali, sve ikonice zamjenili tim shortcutovima i ostavili racunala upaljena
majstoro
02-05-2011, 12:12
Koliko prometa trosi video chat,recimo 15 minuta da to radis,sa vise ljudi na nekoj stranici,nevazno kojoj ;D
Uvijek neki kurac mene mora mene jebat :(
Imam problem s internetom. Svako malo mi se ugasi pristup internetu i tamo mi kaže da sam spojen na network ali ne na internet i kada odaberem rješavanje problema kaže mi da je konfa u redu i da je problem sa microsoft.comom i još nečim. I sada kada sam ponovno to radio kaže mi da DNS server ne reagira. Mogu li ikako ovo sredit? :(
Cookie monsta
06-05-2011, 12:47
Već me duže vrijeme zanima kako napravit ovo (http://imageshack.us/photo/my-images/641/22064313326812937711733.jpg/)S?
Lord Ragnarok
06-05-2011, 13:37
http://rocketdock.com/
Cookie monsta
08-05-2011, 14:34
Treba bih nekako prebacit instalaciju programa iz 32 bitni u 64 ili nekako pokrenit tu instalaciju da prepozna "kao" da imam 32 bitne winse. Znači moram pokrenit 32 bitnu istalaciju a ja imam 64 bitne winse jel postoji mogućnost da to napravim ? Neki program ili nešta po winsima prčkat?!
Mirogamemasta
14-05-2011, 17:15
Jel zna netko, jel mi treba sve ovo??? Valjda mi je za svaku novu igru koju sam instalirao stavio svoju verziju.
Ako mi ne treba da onda uninstaliram.
http://www.pohrani.com/t/41/pw/4mQJ4BaA/print-screen.jpg (http://www.pohrani.com/?41/pw/4mQJ4BaA/print-screen.jpg)
Ja sam obrisao sve osim zadnje verzije
Mirogamemasta
14-05-2011, 17:59
To sam i ja mislio, ali nisam bio previše siguran, pa reko bolje da pitam. Ako ti je sve u redu onda valjda mogu obrisati bez štetenih posljedica. :)
Demon Hunter
15-05-2011, 18:58
Trebao bi pomoc oko Touch pada,za HP.Neznam kako da ga iskljucim a tolko me zivcira.Gledo sam na forumima,iso u Bios ali nista.Ako neko zna nek javi.
Mirogamemasta
15-05-2011, 21:38
Baš sam odgovorio na isto pitanje prije par stranica. :D
Kakav Bios pa može u Control Panelu to isključiti. Mislim da se to cak nalazi pod opcijama za miša.
Demon Hunter
16-05-2011, 13:48
Baš sam odgovorio na isto pitanje prije par stranica. :D
Znam gledao sam na forumu ima opcija u Mouse-Device Settings i tamo nadjes Touch pad,ali te opcije kod mene nema,tako da neznam kako iskljucit.
Duke of Earl
17-05-2011, 19:22
Preporučite mi najbolji program za defragmentaciju Harda, za Win XP, ovaj njihov je skoro pa beskoristan.
mortician
17-05-2011, 19:53
http://www.iobit.com
Sad dal je najbolji, nez, nisam ekspert neki! Al da je bolji od ovog po defaultu, je :)
Lord Ragnarok
17-05-2011, 20:22
O&O defrag. po meni daleko najbolji. nikad nisam imo nekakvih problema. jedino nije bas free...
Duke of Earl
19-05-2011, 15:02
O&O defrag. po meni daleko najbolji. nikad nisam imo nekakvih problema. jedino nije bas free...
Bome je dobar, prvi puta nakon defragmentacije se sve stvarno osjetno brže izvodi :D
marijanovic
19-05-2011, 15:31
Preporučite mi najbolji program za defragmentaciju Harda, za Win XP, ovaj njihov je skoro pa beskoristan.
Kao ekspert što se toga tiče preporučio bih ti Auslogics Disk Defrag. Uvjerljivo najbolji na WinXP.
Na sedmici se najboljim pak pokazao onaj novi defaultni od Windowsa.
croat1gamer
22-05-2011, 16:55
Kako se loginati kao root na linuxima. Ali bas kao root, bez pizdarija tipa "sudo -i" i slicnih.
majstoro
04-06-2011, 11:26
Dakle imam flat internet,da li mi oni mogu usporit internet nakon sto predjem dosta prometa?
Mirogamemasta
04-06-2011, 14:23
Ne, zašto bi ti to uopče radili? Ionako si rekao da imaš flat, a čak i da nemaš ne bi ti to trebali raditi. Jesi probao speedtest.net?
majstoro
04-06-2011, 15:52
Ma nesto mi tata prica,po njegovom je,ako predjem puno prometa da ce usporiti internet,kaze nisu ni oni glupi,nikako da ga uvjerim.
cham3leon
04-06-2011, 16:05
Kako se loginati kao root na linuxima. Ali bas kao root, bez pizdarija tipa "sudo -i" i slicnih.
Mislim da je neki vrag sa sudo, ali se ne sjećam točno. Znam da mi je uspjelo na Ubuntuu ne tako davno. To bi Google trebao znat...
Ma nesto mi tata prica,po njegovom je,ako predjem puno prometa da ce usporiti internet,kaze nisu ni oni glupi,nikako da ga uvjerim.
takozvana "fair usage" politika..
koja podrazumijeva da ako imaš bandwith od 8mbps, ne zauzimaš stalno svih 8mps. jer na starim t-com centralama brzina prometa ovisi o broju korisnika. tj. spojili su više korisnika nego što centrala može podržat. pa onda kad bi 50% korisnika stalno koristili maksimalni bandwidth, ostatak korisnika ne bi mogao dobit nikakvu vezu..
i da. t-com (ne znam za ostale, ali mislim da i bnet ima neš slično) ugovor je imao klauzulu kojom ti mogu smanjit brzinu ako si stalno opteretio mrežu
http://en.wikipedia.org/wiki/Bandwidth_cap
majstoro
05-06-2011, 15:02
Aha ok
nego u zadnje mi se vrijeme odjednom strelica misa nemoze pomjerat,mis radi,ono laser se upali i to,sve ostalo radi osim sto se strelica ne pomjeri,kako da ispravim to,stalno moram restartat
Cr4zyN4z1
12-06-2011, 00:30
Evo, tražim neki program (recorder audio/video) kojim mogu snimat videe ingame bez trzanja za youtube.
majstoro
13-06-2011, 08:59
Kad updejtam drajvere sve prodje ok,ali jos mi stoji da trebam to update.
To radim pomocu programa driver genius
Driver je AMD Catalyst Radeon Display Drivers
Cr4zyN4z1
26-06-2011, 23:43
Tražim neki program u kojem se mogu raditi logoi. poput foto flexera.
Aha ok
nego u zadnje mi se vrijeme odjednom strelica misa nemoze pomjerat,mis radi,ono laser se upali i to,sve ostalo radi osim sto se strelica ne pomjeri,kako da ispravim to,stalno moram restartat
Meni se to dogadjalo isto. S vremena na vrijeme kad upalim youtube samo najednom se smrzne sve, iako glazba i dalje ide, ja nemogu mis micat. Ja mislim da ti je to do Flash Playera ili tako neceg. Probaj te reinstalirat.
Devil Dog
27-06-2011, 08:35
Ako je USB, ištekaj i ponovno uštekaj.
Tsumetai Ryujin
27-06-2011, 19:19
Jel ima itko kakvu ideju zasto mi lijevi monitor uporno u windows photo vieweru izbacuje krive boje? i ne dogada mi se samo u wpv vec i u nekim drugim programima.
Lijevo je Samsung 2333HD, a lijevo Samsung 226BW...
http://i232.photobucket.com/albums/ee16/Tsumetai_Ryujin/monitorbug.jpg
krajnje iritantno... :(
croat1gamer
27-06-2011, 19:36
Razlicite postavke ekrana?
marijanovic
27-06-2011, 21:29
Različit color profile za ta dva monitora. Stavi im na oba isti pa onda vidi.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.