PDA

Pogledaj cijelu verziju : Što trenutno čitate - v2

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12

Sgt. Bull
28-12-2011, 15:44
Upravo digao 1984. iz knjižnice, bacam se na čitanje.

Uživaj!

Jel ko čitao ovu larsonovu trilogiju? Želim nešto pročitati za vrijeme pauze a ne znam šta :S

System
28-12-2011, 16:15
e jebga, sori onda :)

Ja je digao prije nekoliko dana. Koliko te knjiga ubija u pojam, ej...

Insert
28-12-2011, 16:23
1984. je zakon. Ja se još ne mogu načudit koliko je Orwell tada bio ispred svog vremena.

cham3leon
28-12-2011, 18:40
Ta knjiga je genijalna u svakom pogledu, a pogotovo kraj koji ti okrene cijelu knjigu i niz osobnih mišljenja naglavačke tako da na kraju više ne znaš što bi mislio. Orwell je car.

Dania
28-12-2011, 20:15
Baka mi dala Mrs. Parkington Louis Bromfielda, zasad je ok. Jest da je izdanje iz '73., na srpskoj latinici, al' dobro je prevedeno. Nisam nikad čitala Bromfielda i nemam pojma o čemu se radi ovdje, pa će svakako biti zanimljivo.

Hexfire
28-12-2011, 21:50
[quote="Sonic_Moronic":1hmis4h9]Upravo digao 1984. iz knjižnice, bacam se na čitanje.

Uživaj!

Jel ko čitao ovu larsonovu trilogiju? Želim nešto pročitati za vrijeme pauze a ne znam šta :S[/quote:1hmis4h9]

Pročitao sam trilogiju prije tjedan-dva. Meni je ok. Prva knjiga je posebno dobra.

Dania
28-12-2011, 23:05
Me three, sve 3 su super :) Filmovi su mi jadni :/

Hexfire
28-12-2011, 23:47
Slažem se. Prvi dio u američkoj produkciji je sad u kinima, nadam se da će biti bolji.

Sgt. Bull
28-12-2011, 23:57
To idem sutra gledati. Ali ipak, knjiga > film. Zato me i zanima :) Znači definitivno vrijedi, ako ništa prvu pročitati.

SharpDressedChevap
29-12-2011, 13:19
Išao sam jednom na tečaj brzog čitanja i bacio 1000 kuna u vjetar. Zgodno je to, i ako treniraš možeš čitat ful brzo, ali meni kao prvo to ne treba za stručnu literaturu jer se moja stručna literatura sastoji uglavnom od formula i koda koje treba polako prelaziti i razumjeti što se u tome događa, a kad čitaš za gušt, normalno je da nećeš žuriti.

Logično, ali zašto si onda uopće išao na tečaj? :)

Btw, je li tko čitao što od Terry Pratchetta? Gledao sam filmove i svidjeli su mi se, a mislim i da se spominjao u ovoj temi.

Daj Mirko ako nađeš gdje njegove knjige javi mi, prošišao sam dosta knjižara po Splitu ali nema ništa. Jedino u Marulića nisam pitao jel dostupna, al nekako sumnjam. Na onom Bookfestu nema ništa pametno.

Mirko L
29-12-2011, 13:22
Imam ih doma :)
Tata mi čita sve na svijetu, pa imam pun kurac knjiga koje neću ni uspjet pročitat do kraja života.

*insert joke kako će mi život bit kratak zbog srca*.

Mirko L
02-01-2012, 13:44
Završio ''sjećanje, tugu i trn'' nakon dosta duge stanke.
Početna knjiga mi se svidjela, no ubrzo je radnja počela zamirati i dosta dugo vremena se nije uopće ništa događalo. To je protezalo kroz 2. i prvi dio treće knjige (pošto je treća knjiga ogromna-1300+ stranica, podijeljenja je na I. i II. dio) i katkad mi je bilo zamorno, ali drugo dio je nenadano živnuo (moralo se nešto desiti kad je ostalo toliko toga neriješenoga :) ) i svidio mi se, pogotovo je napeto bilo pri kraju.

A sad čitam Anu Karenjinu :(

The Great Duck
02-01-2012, 16:43
Phillip K. Dick - Filmske priče

Zbirka njegovih dotad adaptiranih priča, te nekih koje bi to mogle postati. Dobar SF.

crnisokol
02-01-2012, 20:15
E te Dickove kratke priče su fakat odlične...

Death By Sexy
02-01-2012, 22:10
Pročitah Hyperion. Valja mi, al ja bi da ima kraj... ;(

Sad sam na 12. knjigi The Wheel of Time serijala Roberta Jordana - Towers of Midnight. Rula prvih 100-njak str.

Arbiter of Change
02-01-2012, 22:16
Pročitah Hyperion. Valja mi, al ja bi da ima kraj... ;(

Pad Hyperiona? :)

Macolla
03-01-2012, 00:24
Sutra kupujem Isijavanje. Vidio sam ga na štandovima u jednom tržnom centru. Ugledah knjige i od Ickea ali kad shvatih cijenu od 40KM lagano otiđoh.

Kostolomac
03-01-2012, 01:07
Napokon pročitao Veliku obmanu do kraja. Krećem lagano sa Ljudskim faktorom od Grahama Greenea. Javim se za 6 mjeseci kad pročitam x)

Death By Sexy
03-01-2012, 09:48
[quote="Death By Sexy":18ngmtce]Pročitah Hyperion. Valja mi, al ja bi da ima kraj... ;(

Pad Hyperiona? :)[/quote:18ngmtce]

Ma znam i budem, al ono!!! Htio bi knjigu pročitat pa da je zaokružena ;(.. + isto je s The Wheel of Time serijalom ;(((

Sonic_Moronic
03-01-2012, 09:51
Onda se malo udalji od fentazija i sf-a :)

Death By Sexy
03-01-2012, 10:35
Ma ja baš mislim na te knjige :P
(+ ima takvih knjiga u fantasyu i u sfu ;))

Outmind
04-01-2012, 12:14
Svaka ti čast na ustrajnosti Sexy, ja sam i WoT-u došao do 7. knjige i jednostavno nisam mogao dalje. Serijal je izvrsno započeo, 4. knjiga mi je čak jedna od najboljih fantasy knjiga koje sam ikad pročitao, no nakon 5. sve nekak kreće nizbrdo...

Death By Sexy
04-01-2012, 13:21
Svaka ti čast na ustrajnosti Sexy, ja sam i WoT-u došao do 7. knjige i jednostavno nisam mogao dalje. Serijal je izvrsno započeo, 4. knjiga mi je čak jedna od najboljih fantasy knjiga koje sam ikad pročitao, no nakon 5. sve nekak kreće nizbrdo...

Iskreno ne gledam na WoT kao na seriju knjiga već jednu sagu, jednu pustoilovinu i kao takva je preeeeeeedobra. Istina je to što kažeš da su 6. i 7. dosadne, ali kasnije su odlične.. 10. i 11. sam progutal. Sanderson dosta vjerno prenosi svijet Wot-a, iako nije dobar ko Jordan.

Outmind
04-01-2012, 13:42
Bilo kako bilo, ipak si pročitaj njegov mistborn, koji, po meni, ima jednu od najboljih priča u nekom fantasy settingu.

Death By Sexy
04-01-2012, 14:18
Pročitah prvu knjigu, odlična je. Počeo drugu, al je ostala na čekanju. Svakako ću pročitati - imam ih doma ;)

crnisokol
05-01-2012, 13:03
George Orwell - Životinjska farma

Kratka i jasna alegorija :D
Odlično je Orwell prikazao komunizam i slične režime...i to još tamo četrdeset i neke...

Ovo bi svatko morao pročitati pod obavezno

5/5

i da uzeo sam u knjižnici od Vingea - A Fire Upon The Deep..jel netko čitao, dojmovi?

Death By Sexy
05-01-2012, 13:28
Buraz veli da je Vinge odličan. Čeka na polici, uzet ću ga jednom.
Baš bio inače prošli tjedan u čk knjiž i gledam Životinjsku farmu i mislim si pa imaju dosta izdanja, mogo bih pitat dal mi daju ovu najstariju, lol!

mortician
05-01-2012, 15:36
Hah, to mi frend baš pričao dok si je tu u jednoj manjoj lokalnoj knjižnici u koju je učlanjen, uzeo Hellerovu Kvaku-22, a oni su još na onom štambilju i sranja, pa je zadnji otisnuti datum posuđivanja bio '92.Slol. I tak mu se često zna desiti pa velim, ono reci im nek ti poklone koju, kad ga i knjižničarka pita već od kud izvlači preporuke za iste za koje ni sama ne zna da ih ima. :)

Inače nisam uspio kak sam planirao Igru Staklenim Perlama do Nove pročitat, fkt zahtjeva 150% konecentraciju :l tak da, na pola sam negdje. Plus čistio nešt po nastambi i naletio na prašnjavi primjerak knjižurine Braća Karamazovi, DostojevskiS- pa tako ja to krenem listat malo kad ono, hookedSu momentu a da ni nez kak i zašto lol, pa se opet desilo da su dvije u struji misli na kraju! Btw, vrhunska je za sad, mislim da će ownat Zločin i Kaznu, kaj je u biti jedino kaj sam od njega i pročitao...

Death By Sexy
05-01-2012, 16:40
Hah, to mi frend baš pričao dok si je tu u jednoj manjoj lokalnoj knjižnici u koju je učlanjen, uzeo Hellerovu Kvaku-22, a oni su još na onom štambilju i sranja, pa je zadnji otisnuti datum posuđivanja bio '92.Slol. I tak mu se često zna desiti pa velim, ono reci im nek ti poklone koju, kad ga i knjižničarka pita već od kud izvlači preporuke za iste za koje ni sama ne zna da ih ima. :)

To, to sam si i ja često mislil.
Kak sjebano, umjesto da maštamo o seksi knjižničarkama :pray:

Duke of Earl
06-01-2012, 00:43
Malo kasno ulijećem, ali preporučio bi ti da si sad pročitaš "Brave New World" od Huxleya. Iako je 1984. fantastična knjiga, vizija distopije prikazana u njoj teško da će se ikada ostvariti, dok se ovo o čemu je Huxley pisao 1932. godine ostvaruje upravo sada, te stoga njegova knjiga, po meni, ostavlja mnogo strašniji dojam. A kad si već u tom điru, bilo bi glupo preskočiti i "We" od Zamyatina :)

mortician
06-01-2012, 11:49
^
The Wanting Seed od Burgessa te Bradburyev Fahrenheit 451 bi ti isto išle pod taj kalup, pa...
A ja bih stvarno više trebao taj 'We' pročitat! Unazad tri godine valjda dok idem u knjižnicu, uvijek je pod rezervom na popisu, neutemeljeno pretpostavljam.

The Great Duck
07-01-2012, 15:50
Sutra kupujem Isijavanje. Vidio sam ga na štandovima u jednom tržnom centru. Ugledah knjige i od Ickea ali kad shvatih cijenu od 40KM lagano otiđoh.
Zna li itko je li uopće izdano Isijavanje u Hrvatskoj? Izgleda da, s izuzetkom Shawshank Redemptiona, kod nas nema niti jedne Kingove knjige po kojoj je snimljen neki film...

Sada čitam od McCarthyja Ovo nije zemlja za starce (No country for old men), i ni nakon nekih 140 stranica nisam ništa pohvatao od radnje, a i ovo izdanje je užanso loše, u dijalozima nema nikakvih crtica ni navodnih znakova, WTF?

Sonic_Moronic
07-01-2012, 16:12
Knjige od Ickea? :))

GDra
08-01-2012, 23:07
Pročitao sam Game of Thrones, genijalno, sutra ću posuditi drugi dio. :)

Macolla
08-01-2012, 23:27

David Icke. (http://en.wikipedia.org/wiki/David_Icke)

Zna li itko je li uopće izdano Isijavanje u Hrvatskoj? Izgleda da, s izuzetkom Shawshank Redemptiona, kod nas nema niti jedne Kingove knjige po kojoj je snimljen neki film...

Sada čitam od McCarthyja Ovo nije zemlja za starce (No country for old men), i ni nakon nekih 140 stranica nisam ništa pohvatao od radnje, a i ovo izdanje je užanso loše, u dijalozima nema nikakvih crtica ni navodnih znakova, WTF?

U Mostaru često postave štandove sa knjigama gdje su cijene izuzetno male. Većinom su to knjige hrvatskih i srpskih izdavača koje ne nađu svog kupca. Moje Isijavanje je tiskano u Beogradu, kupljeno za aproxx 40kn.

EDIT:
Došao sam do možda 70e stranice i do sada je knjiga bila izuzetno zanimljiva a piščev stil pisanja mi stvarno odgovara. Predobri opisi snova i užasa, baš te uvuče knjiga.

Duke of Earl
08-01-2012, 23:39
David Icke. (http://en.wikipedia.org/wiki/David_Icke)

Ne pita te tko je Icke, nego mu je smiješno što si uopće namjeravao čitati to, kao što bi i svakoj razumnoj osobi trebalo biti.

Macolla
08-01-2012, 23:47
Da je knjiga četiri puta jeftinija naravno da bih kupio i čitao. Vjerodostojnost i kvalitetu samog djela bih onda mogao komentirati. Vrijedno je razmisliti o svakoj verziji bila ona šrot, propaganda, istina, teorija, pička ili mačka.

Kid A
08-01-2012, 23:51
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Icke#The_Moon_Matrix

Ne znam.

Macolla
08-01-2012, 23:54
Nikad čuo za ovo i slažem se da je potpuni idiotizam. Jebiga, ne pratim ga baš, čisto naletio na njega na štandu.

GDra
09-01-2012, 00:01
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Icke#The_Moon_Matrix

Ne znam.

Icke wrote in 2010 that the Earth and what he calls the collective human mind are manipulated from the Moon, which is actually a spacecraft controlled by the reptilians. The "Moon Matrix" is a broadcast from that spacecraft that gives us our sense of reality.
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

Sonic_Moronic
09-01-2012, 02:04
Lik bi možda mogao napisati dobar sf.

Death By Sexy
09-01-2012, 08:09
Lik je napisao loš sf.

:thumbs2:

cham3leon
09-01-2012, 08:13
Tako bi manje zaradio.

crnisokol
09-01-2012, 09:53
Lik bi možda mogao napisati dobar sf.

Kaj ono je napisao kao činjenicu, a ne SF??

Sgt. Bull
09-01-2012, 15:28
Da se pohvalim :P

http://img851.imageshack.us/img851/7789/img20120109002.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/851/img20120109002.jpg/)

Sad još samo pauza na faxu i... :(

Sonic_Moronic
11-01-2012, 20:47
The Essential Friedrich Nietzsche

Ne mogu nikako naći neku konkretnu knjigu od njega, e pa ovo je bar lijepi uvod. Zanimljiv mu je stil, bome.

Devil Dog
11-01-2012, 20:52
F. Dostojevski: Zločin i kazna

Zanimljiv uvod...

Dania
11-01-2012, 20:55

Diablo, Larson i Prestige, pa nije loše :) Moram Prestige pročitati, nikako da se sjetim.

Maja
13-01-2012, 16:50

/The Prestige

Sad još samo pauza na faxu i... :(
:O
Gledala sam film (koji je bio odličan), sad me zanima i knjiga... Hm. Jel ima hrvatska verzija ili moram kupovat online? -.-

Sgt. Bull
13-01-2012, 18:04
Koliko vidjeh vbz i algoritam nemaju, tako da vjerovatno nema ni drugdje. Online > bookdepository.co.uk, 9€.

Hexfire
14-01-2012, 00:30
Završio sam sa zadnjom knjigom od Georga Martina prije par dana i danas krenuo čitat Kad jaganjci utihnu. Film mi je jedan od dražih, pa je red da napokon i knjigu pročitam.

Dreamer Deceiver
15-01-2012, 14:45
pročitao Klub Boraca. Mislim da mi nije bilo pametno čitat knjigu koja opisuje recept za napalm i bombe u vrijeme kolokvija i ispitnih rokova. Inače, odlična knjiga. Pol knjige bi podcrtao zbog odličnih citata.

Sgt. Bull
15-01-2012, 17:11
Zaobilazite The Prestige. Knjiga je užasno napisana i ne miriše ni blizu Nolanovog genija. Priest je jedan od onih autora koji imaju dobru ideju ali im je izvedba preloša. Ja ću je završiti i spaliti. Užas :(

Constantine
16-01-2012, 15:06
Danas sam zavrsio A Clash of Kings,upravo krecem na sljedeci nastavak.Prezadovoljan sam knjigama samo ih malo pre brzo citam,vjerovatno budem gotov sa A Feast for Crows kad serija pocne.

GDra
16-01-2012, 15:10
Danas sam zavrsio A Clash of Kings,upravo krecem na sljedeci nastavak.Prezadovoljan sam knjigama samo ih malo pre brzo citam,vjerovatno budem gotov sa A Feast for Crows kad serija pocne.
Ja ga nikako ne mogu naći, u svim knjižnicama je posuđen. :(

Death By Sexy
16-01-2012, 15:23
Pročitah Jordana (Brandensona) iliti zadnju izašlu knjigu WoT-a. Progutal sam ju, izvanredna je, jedva čekam zadnji nastavak.

Da_killah
16-01-2012, 15:34

pa i nije toliko prebrzo ;) do onda možeš bez beda i zadnju pročitat

Constantine
16-01-2012, 18:11
a tko ce onda docekat trecu sezonu serije ili knjigu :(

Da_killah
16-01-2012, 19:50
meni frendica čita martina još od osnovne, a petu knjigu nije ni počela još. možeš mislit kako je njoj ;)

Sonic_Moronic
17-01-2012, 21:40
Kamov - Pobunjeni pjesnik

Konačno da ga čitam u papirnatoj verziji. Ima pjesama, novela i drama. Zasad pročitao Psovku, čisti genijalac.

Kostolomac
18-01-2012, 15:12
Kamov je išao u moju gimnaziju 8)

Prešao polovicu Greeneovog Ljudskog faktora, ide brže nego što sam mislio.

Duke of Earl
30-01-2012, 14:47
Braću Karamazove od Dostojevskog. Koliko god mi je Zločin i Kazna bila dobra knjiga, ovo mi je još bolje. Trenutno sam na poglavlju "Veliki Inkvizitor" kojeg evo čitam po treći put koliko je savršeno napisano i izneseno, ali mislim da je vrijeme da krenem dalje sa knjigom.

Herr Schnitzel
30-01-2012, 15:01
Meni je ekstremno žao šta ne znam ruski jerbo sam siguran da se puno izgubilo u prijevodu, koliko god prijevod dobar bio.

Duke of Earl
30-01-2012, 15:39
Meni je ekstremno žao šta ne znam ruski jerbo sam siguran da se puno izgubilo u prijevodu, koliko god prijevod dobar bio.
Da, i mene taj problem uvijek mori kad čitam Ruse, ili zapravo bilo koji prijevod knjige koja orginalno nije na engleskom ili hrvatskom. Ali zato uvijek provjerim koji su prijevodi dostupni i malo prozujim po netu da vidim kakvi su dojmovi o njima i koliko su bliski orginalu, pa pokušavam odabrat najbolji. Naravno, te je informacije puno lakše naći za anglofone prevodioce, ali ove Karamazove je preveo Zlatko Crnković koji je inače poznat po svojim prijevodima i poznavanju ruske književnosti pa se uvjeravam da dobivam koliko-toliko autentično iskustvo.

croat1gamer
30-01-2012, 15:43
Duke, samo pazi sa krajem. Posto je Dostojevki umro prije nego sto je zavrsio, netko drugi je nadopisao kraj, i to half-assed.

Duke of Earl
30-01-2012, 16:14
Duke, samo pazi sa krajem. Posto je Dostojevki umro prije nego sto je zavrsio, netko drugi je nadopisao kraj, i to half-assed.
A znam da je nedovršena knjiga, tojest da je trebala biti prvi dio jednog većeg dijela. Ali nisam znao da je prvom dijelu netko drugi nadopisao kraj, hvala na upozorenju.

Medolina
01-02-2012, 23:20
William Golding- Gospodar muha.

mortician
02-02-2012, 16:45
Zgotovio upravo Point Counter Point (http://en.wikipedia.org/wiki/Point_Counter_Point)Sod Huxleya - jako dobro. Kao i u ostalim njegovim djelima, tako je i u ovome slučaj da se kroz čitanje može povući brdo preciznih referenci na sadašnje stanje društva i pojedinca u istom, međuostalim... Velim, lik je bio 'prorok'!

Inače, tu i tamo si posudim neki naslov u odnosu na ovu sveprisutnu listu -> http://www.modernlibrary.com/top-100/100-best-novels/
Pa sam si i stoga konačno više odlučio zaloviti Ulysses od Joyca, da vidimo zašto je broj jedan.
A kasnije, s vremenom, mogao bih si posuditi s ove desne 'reader`s' skupine, jednu od ove dvije ponuđene od gospoje Rand - The Fountainhead il Atlas Shrugged. Wiki veli da je žena zaslužna za filozofski pravac Objektivizam (http://en.wikipedia.org/wiki/Objectivism_(Ayn_Rand)), koji mi u kombinaciji s novelom, u najmanju ruku, obečavajuće djeluje.

Forengner
02-02-2012, 16:47
jednu od ove dvije ponuđene od gospoje Rand - The Fountainhead il Atlas Shrugged

Nemoj da citas takve bljuvotine.

Macolla
02-02-2012, 17:02
Pročitao The Shining od Stephena. Nisam oduševljen ali djelo jest dobro. Vrijedilo je čitanja.

System
02-02-2012, 18:17
@mortician
Atlas je sam po sebi predosadna knjiga i sluzi da ona izrazi svoja debilna politicka misljenja. Takodje je ironicno to sto je osnivac objektivizma a umrla je primajuci socijalnu pomoc. Totalno ne preporucujem.

Delirium
02-02-2012, 20:07
Ayn Rayd/quote]

Ayn Rayd.
Oh god, nemoj, save yourself.

@mortician
Atlas je sam po sebi predosadna knjiga i sluzi da ona izrazi svoja debilna politicka misljenja. Takodje je ironicno to sto je osnivac objektivizma a umrla je primajuci socijalnu pomoc. Totalno ne preporucujem.

Seconded to the core.

Forengner
02-02-2012, 20:20
Ma to je jos najmanji problem (to sto je primala socijalnu pomoc)

Ono sto mi se skroz ne dopada,je glorifikacija individualizma,velicanje manjine koja kontrolise vecinu,autorka pokazuje jasnu mrznju prema radnicima i radnickoj klasi.

Takodje je problem poprilicno naivno prikazivanje odnosa izmedju drzave i civilnog drustva,gde je civilno drustvo prikazano kao potpuno otudjen element.Cela knjiga zastupa pogresan pristup u tumacenju drustvenih pojava.

Ja sam je procitao i mogu reci da je to jedna od retkih knjiga koju vise nikad necu uzeti u ruke.

Ne preporucujem je.Zapravo,spalio bih sve kopije.

Duke of Earl
02-02-2012, 22:00
Pa sam si i stoga konačno više odlučio zaloviti Ulysses od Joyca, da vidimo zašto je broj jedan.

Mislim da Joycea nema smisla čitati u prijevodu, ili uopće na engleskom ako s njim ne barataš savršeno. Razlog je ovaj:

Ulysses is approximately 265,000 words in length and uses a lexicon of 30,030 words (including proper names, plurals and various verb tenses).

Joyce is making a point about language; that things are altered by the manner in which we describe them.

Al ono, možeš probat pa javi kak ide :D

Sgt. Bull
02-02-2012, 22:43
Ulysses je takav da su ga nama na faxu izbacili iz programa (Anglistika)...
;D

Duke of Earl
02-02-2012, 23:17
Evo mislim da ti ovo dovoljno govori mortician :D Ja sam odustao od Joycea do daljnjega.

mortician
02-02-2012, 23:25
Hah, kakav combo od ekipe :D ... Sad kad sam i ja malo prosearchao i informirao se, jeste, u pravu ste, oba dvije ću odbacit. Vidim Duke da hvališ Braću Karamazove - ja ju počeo čitat tamo oko Nove, dogurao do nekih stotinjak stranica, al zašt sam stao s time, nez :? Mislim da ću ispočetka s njom krenut.

Forengner
03-02-2012, 15:53
Eto vidis,prava odluka.

Sad kada ima 20 cm snega,a ti sedis u topolom stanu,uzmi pa citaj ruske pisce (klasika).I uz to jedi neko meso,+ caj.

Ma divota.

King tiger
03-02-2012, 22:16
Ježim se na spomen Ayn Rand. Kakva hrpa gluparija. Njene pisanije su vječni favorit glupavih žena u 20-im koje žele da drugima dokažu da znaju šta hoće i da žele sve i odmah

Arbiter of Change
05-02-2012, 11:43
Sad kada ima 20 cm snega,a ti sedis u topolom stanu,uzmi pa citaj ruske pisce (klasika).I uz to jedi neko meso,+ caj.
Prihvaćam samo kuhano vino. :)

Inače, WTF?

tXnfQS9cWgg

cham3leon
05-02-2012, 11:54
Kako nepraktično. A i žalosno da je netko morao upregnuti moždane stanice da napravi u biti najobičniju knjigu sa tekstom zarotiranim za 90°.

Delirium
05-02-2012, 12:30
Oh the heights of hipsterism....

Devil Dog
05-02-2012, 18:54
Honoré de Balzac: Čiča Goriot

Moram cijelu pročitat do utorka, još 150 str. Vjerojatno neću stić jer sporo čitam.
BTW Balzac pwnz.

Sonic_Moronic
05-02-2012, 22:29
Najbolja stvar je što imaš milijun nastavaka ako te se dojmi, nema onoga "buu gotovo je već".
Lik je napisao valjda cijeli život Rastignaca kroz razne romane. Nisam ih još čitao ali budem jednom.

Devil Dog
06-02-2012, 06:59
Još kad bi bilo dovoljno vremena da se sve to pročita...
Taman sam počeo čitat Karamazove i uleti lektira :(.

Karlo_from_Bjelovar
06-02-2012, 10:29
zna li netko kad bi trebao izac prijevod inheritancea? http://en.wikipedia.org/wiki/Inheritance_%28book%29
engleska verzija je došla u 11. mjesecu prošle godine, kolko obicno treba za ovakve knjige da izađe prijevod?

Delirium
06-02-2012, 18:39
zna li netko kad bi trebao izac prijevod inheritancea? http://en.wikipedia.org/wiki/Inheritance_%28book%29
engleska verzija je došla u 11. mjesecu prošle godine, kolko obicno treba za ovakve knjige da izađe prijevod?

Jesam ja jedini kojem se povraća od ovih knjiga?

Insert
06-02-2012, 21:19

Ne, ali si jedini koji ima potrebu to napisati :)

Sgt. Bull
06-02-2012, 23:27

Nisi. Uz GoT, ovo je najveća fula u mojoj biblioteci. GoT je još i čitljiv, dok ti ne dopizde sa incestima. Eragon je vrhunsko smeće.

crnisokol
07-02-2012, 10:01
Nisi. Uz GoT, ovo je najveća fula u mojoj biblioteci. GoT je još i čitljiv, dok ti ne dopizde sa incestima. Eragon je vrhunsko smeće.

Game of Thrones??? Really?? :( :(

Delirium
10-02-2012, 13:34
Budimo iskreni, ASIOAF je nama ono što su nisko budžetne iberofonske sapunice bile srednjovječnim kućanicama prije 10 godina.

We enjoy it, but let's be honest, it's not really the height of literature.

Feanor
10-02-2012, 13:38
True dat.

Sgt. Bull
10-02-2012, 13:44
Vidi vraga, nisam jedini kojem se ne diže kukuriku na GoT.

Feanor
10-02-2012, 13:48
Krivo si me shvatio. Asoiaf mi je super, samo sam svjestan cinjenice da je samo jednu stepenicu iznad ljute trešine... :-)

Sgt. Bull
10-02-2012, 13:51
Asioaishdhasg bi bio sasvim ok da se cijela priča ne vrti onako, kao u španskim sapunicama - ko je kome u koju rupu metnuo. A i malo postane prenaporno, jbg...

Insert
10-02-2012, 14:08
Istina, ali opet je (iza tolkiena) vrh fantasy žanra.

sickpetey
10-02-2012, 14:51
Eragorna nisam mogo ni dovrsiti a GOT tek moram kupiti al nesto mi govori da necu ni zapoceti jer sam se trenutno zaljubio u knjige Steven Erikson-a.

Duke of Earl
10-02-2012, 15:09
ASOIAF je osjetno bolji od LOTRa, a Hobbit je bolji od obadvije. Makar to uopće nije za uspredbu, ali svi to rade pa hoću i ja.

Sgt. Bull
10-02-2012, 15:13
Rofl. SASDHHS da je bolji od Lotra? Rofl.

Death By Sexy
10-02-2012, 15:25
ASOIAF je osjetno bolji od LOTRa, a Hobbit je bolji od obadvije. Makar to uopće nije za uspredbu, ali svi to rade pa hoću i ja.

E, točno tak meni ide po redu. +1

Mirko L
10-02-2012, 15:36
Kako obožavam kad ljudi pišu kratice, a ja ništa ne razumijem :)

Duke of Earl
10-02-2012, 20:02
Rofl. SASDHHS da je bolji od Lotra? Rofl.
Prva stvar je, jesi ti uopće pročitao serijal ? Ne vidim nikakvog smisla tvom roflanju s obzirom da nisi ni prvu knjigu dovršio po tvojim riječima.

Karakterizacija i priča trči krugove oko LOTRa. LOTR je naravno bio puno utjecajniji i diskutabilno orginalniji (za ono vrijeme), ali to je jedina stvar koja mu ide u korist. Ovo dolazi od osobe koja je pročitala oba serijala i oba su mu draga, ali samo iznosim činjenice. Javi se kad pročitaš svih pet knjiga pa ćemo pričat i uspoređivat :wink:

System
10-02-2012, 20:16
Mene nervira sto Martin piste sa tacke modernog pisca, tj. still mu se ne razlikuje pisao on epic fantasy ili krimi dramu. Takodje to jeftino poturanje seksa u knjigama mi je minus. Lotr je imao bolju atmosferu i opisi su svjetlosnim godinama bolji od ASOIAF-a (osim opisa hrane). Na drugu stranu ASOIAF ima bolju karakterizaciju. Ne kazem da je ijedna knjiga losa nego da sve imaju dobre i lose strane.

Trenutno citam Wheel of Time Dragon Reborn. Posle nekoliko godina ponovo uzeo. Na pocetku mi je bio malo problem posto sam pola zaboravio ali sad je ok. Knjiga je prelaka za citanje i prava je uzivancija citati je.

Sonic_Moronic
10-02-2012, 20:28
Čitam Nietzschevog Antikrista. Well, koliko god se ne slagao oko nekih stvari, stil pisanja mu je totalno odličan i zanesen, praktički mi dođe kao da čitam roman, još ću barem i Beyond Good and EvilSnakon ovoga. A u svakom slučaju iznosi razna zanimljiva stajališta.

Naučili smo drukčije misliti. Postali smo u svemu skromniji. Podrijetlo čovjeka više ne izvodimo iz "duha", iz "božanstva", ponovno smo ga smjestili među životinje. Smatramo ga najjačom životinjom, jer je najlukaviji: odatle njegova duhovnost. S druge strane, branimo se od ispraznosti, koja bi i ovdje htjela ponovno biti glasna: kao da je čovjek bio velika skrivena namjera životinjskoga razvitka. On nipošto nije kruna stvaranja, svako je biće, uz njega, na istom stupnju savršenstva... I tvrdeći to, tvrdimo još previše: čovjek je srazmjerno najneuspjelija životinja, najbolesnija, koja je najopasnije odlutala od svojih instinkata — premda je, uza sve to, i najzanimljivija! — Što se tiče životinja, Descartes se prvi usudio iznijeti misao, sa smjelošću vrijednom poštovanja, da životinju smatra mehanizmom: naša se cijela fiziologija trudi da dokaže tu tvrdnju. Mi, logično, i ne stavljamo čovjeka u pozadinu, kako je to činio još Descartes: ono što se danas općenito shvaća o čovjeku, ne ide dalje od mehanicističkoga poimanja čovjeka. Nekoć su čovjeku u miraz višega reda dali "slobodnu volju", danas smo mu i volju uzeli, u smislu da se to više ne smije shvaćati kao sposobnost. Stara riječ "volja" služi samo za označavanje rezultante, vrstu individualne reakcije koja nužno slijedi niz dijelom proturječnih, dijelom skladnih poticaja: — volja više ne "djeluje", više ne "motivira"... Prije se u čovjekovoj svijesti, u "duhu", vidio dokaz njegova višeg podrijetla, njegova božanskoga podrijetla; kako bi postigao savršenstvo, savjetovali su mu da poput kornjače uvuče u sebe osjetila, da prekine druženje sa zemaljskim, da odbaci smrtni omotač tako da od njega ostane glavnina, "čisti duh". I tome smo promijenili mišljenje: osvješćivanje, "duh", smatramo upravo simptomom relativne nesavršenosti organizma, iskušavanjem, napipavanjem, promašajem, mukom za koju je potrošeno nepotrebno mnogo živčane snage — poričemo da se bilo što može učiniti savršenim sve dok se to čini još svjesno. "Čisti duh" čista je glupost: odbijemo li živčani sustav i osjetila, "smrtni omotač", tada smo se preračunali — ništa drugo!...

Delirium
11-02-2012, 10:39
Martina volim i mrzim. Ne pati od već toliko ustaljenih zakona kao što su Conservation of ninjitsu/Distrbution of ninjitsu/Conservation of comeptence... etc.
Rijetko se nađe netko tko može u fikciji (fantasy fikciji pogotovo) tjerati radnju dalje bez ovih zakona a da se ona ne razvodni. Tu se naravno moralo pribjeći razbacivanjem jeftinog seksa i politici. Ono što me žalosti je što je previše seksa a premalo politike. Kao da se pokušava dodvorit nekoj publici koja sjedi po podrumima i ima cca. 250kg...
Što je šteta jer su knjige mogle biti puno kvalitetnije bez toga.

Forengner
11-02-2012, 11:35
Georgi Valentinovich Plekhanov.

Prosecno.

Trocki je katastrofa,njegov egoizam me ubija.

The Great Duck
12-02-2012, 15:09
[quote="Sgt. Bull":fedd3h4z]Rofl. SASDHHS da je bolji od Lotra? Rofl.
Prva stvar je, jesi ti uopće pročitao serijal ? Ne vidim nikakvog smisla tvom roflanju s obzirom da nisi ni prvu knjigu dovršio po tvojim riječima.

Karakterizacija i priča trči krugove oko LOTRa. LOTR je naravno bio puno utjecajniji i diskutabilno orginalniji (za ono vrijeme), ali to je jedina stvar koja mu ide u korist. Ovo dolazi od osobe koja je pročitala oba serijala i oba su mu draga, ali samo iznosim činjenice. Javi se kad pročitaš svih pet knjiga pa ćemo pričat i uspoređivat :wink:[/quote:fedd3h4z]

Točno to. S tim da je meni LOTR bio poprilično dosadan kad sam ga čitao, što pripisujem tome što sam prvo gledao filmove, a i u to vrijeme bio sam klinjo i bilo mi je glavno da ima 100 vrsta nadnaravnih beštija, pa sam se razočarao (slično je bilo i s Tadom Williamsom i Kayem, ali sjećam se da mi je Williams zbilja bio ultranaporan za čitati).

Nego, trebao bih neke preporuke:
1. fantasy/sf (čudi me da WoT nije još preveden kod nas s obzirom na to koliko je popularan)
2. starije klasike, ali da nisu prenaporni za čitati
3. hrvatske književnosti

S tim da je uvjet da ih nema u lektiri i da su koliko-toliko lako dobavljive u knjižnicama.

crnisokol
12-02-2012, 16:13
Evo nekih preporuka:

Američki bogovi - Neil Gaiman
1984 - George Orwell
Starship Troopers - Heinlein
Vrli novi svijet - Huxley
Braća Karamazovi - Dostojevski
Ubiti pticu rugalicu - Harper Lee
Germinal - Emile Zola
Slika Doriana Graya - Oscar Wilde
Lolita - Nabokov
Otok dr. Moreaua - H. G. Wells
Majstor i Margarita - Bulgakov
Vatra nad dubinom - Vernor Vinge

Zadnje dvije trenutno čitam i zasad su odlične, puno obećavaju...

Što se tiče hrvatske književnosti čitao sam samo lektire :D
A i one su bile u najboljem slučaju osrednje...stvarno ne znam koji domaći autor me oduševio, mislim da nijedan, ali možda se samo ne mogu trenutno prisjetiti...

EDIT:
a da sjetio sam se Zagorke :D Tajna krvavog mosta mi je odlična + prva 2-3 dijela Gordane, dok se ne promijene skoro svi likovi i priča se pretvori u sapunicu...

Insert
12-02-2012, 16:50
Što se tiče hrvatske književnosti čitao sam samo lektire :D
A i one su bile u najboljem slučaju osrednje...stvarno ne znam koji domaći autor me oduševio, mislim da nijedan, ali možda se samo ne mogu trenutno prisjetiti...
Ivo Andrić valja.

Devil Dog
12-02-2012, 17:16
Walter Scott i Daniel Defoe su :thumbs2:

Forengner
12-02-2012, 21:03
1984 - George Orwell

Dont read is' bullshit.

cham3leon
12-02-2012, 21:08
Prestajem te shvaćati zaozbiljno.

Outmind
12-02-2012, 21:57
Forengner nam se nekako raspistoljio, a bio je dobar do pred 2012.

No ozbiljno, vidio sam vec par ljudi kojima '84 nije sjela. N

Ne znam doduše zašto, meni je to omiljeni distopijski roman, a pročitao sam ih dosta. Puno mi je bolja od Brave new worlda, koji mi je u ustima ostavio okus ravnodušnosti. Pogotovo mi je kraj ostao u sjećanju kao nešto stravično.

System
12-02-2012, 23:37
Valja knjiga. Ne valja kontekst u kom se ona koristila od strane kapitalista usmjerena prema socijalistickim drustvima.

Insert
13-02-2012, 01:01
Valja knjiga. Ne valja kontekst u kom se ona koristila od strane kapitalista usmjerena prema socijalistickim drustvima.
Ovo.

Death By Sexy
13-02-2012, 01:04
Pročitah Postanak Bernarda Becketta... Piše na naslovnoj - Uzbudljiv distopijski triler o budućnosti u 2075. Onak, lolne, neistina čista. Knjiga je ok, niš posebno, kratka je i lako se čita. Autor se fura na filozofiju i primjenjuje razne filozofske ideje i argumente, ali sve ostaje na nekoj primitivnoj srednjoškolskoj razini i ispada samo ko furanje umjesto da se uistinu udubi u pitanje ljudske egzistencije i svjesnosti i sl. Meh.

Forengner
13-02-2012, 11:44
1984 je postala sveta knjiga raznih trockistickih sektasa i nazadnih elemenata,a sam Orvel je bio jedan od trockistickih provokatora,da li ste culi za POUM?
Banda okorelih izdajnika i terorista.

To je programska knjiga i napisana je kao politicki pamflet.

Sgt. Bull
13-02-2012, 12:36
Tebe treba banovat. Previše i preloše trolaš.

The Great Duck
13-02-2012, 14:02
1984 je postala sveta knjiga raznih trockistickih sektasa i nazadnih elemenata,a sam Orvel je bio jedan od trockistickih provokatora,da li ste culi za POUM?

Da, živo drug Staljin!
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT7ia62lyAOGIVtu3SILvThNUoR32-iIsLs6kipFsdp6U1f8oPY5SvRLTufyg
:roll: :hangin:

Forengner
13-02-2012, 14:21

budalo jedna ja ne "trolam"

1984 je predugo vazila za "odlicnu knjigu nja nja nja nja" to je obican politicki pamflet koji je sluzio kao rampa za mnoga druga slicna ostvarenja,mnogih drugih pisaca,"preucenih" ljudi koji su pisali po direktivama

The Great Duck
13-02-2012, 14:39

Tim gore.

Forengner
13-02-2012, 14:41
ti tisina niko ti se nije obratio

Sonic_Moronic
13-02-2012, 14:53
Nemam više pojma koliko si ozbiljan, ali ako ti politički stavovi imaju imalo veze sa Staljinom, žešće si pobenavio.

Forengner
13-02-2012, 15:09
marksizam

jesi cuo za to?

ne,nema veze za budalastim japanskim crtacima

Sonic_Moronic
13-02-2012, 15:12
Daj se sredi.

Dania
13-02-2012, 15:14
kak' bi ono moja baka rekla: inb4 shitstorm?
nego, čitam Misery od Kinga, ovaj put na engleskom da vidim koliko su uspjeli loše prevesti, al' imam rupu u planu, nemam više hrvatski prevedenu za usporediti haha

cham3leon
13-02-2012, 15:52

Na kraju je ipak ispala kao remek djelo. I ne mogu vjerovati da je to mogla biti bilo kakva propaganda ili išta, jer nije podijeljena na crno i bijelo, ne daje jasnu poruku što je dobro, a što loše. Dapače, kad sam pročitao kraj, my mind was blown i srao sam cigle.

Sonic_Moronic
13-02-2012, 16:00
Orwell je bio socijaldemokrat i kritizirao totalitarizam. Ne vidim šta je sporno oko toga.

Sgt. Bull
13-02-2012, 16:00

Tim gore po tebe.
Ubij se.
Idiote.

Duke of Earl
13-02-2012, 16:07
Jedino mi nije jasno zašto se svi obazirete na takve besmislene komentare kod kojih ne postoje apsolutno nikakvi argumenti s protivničke strane, koji bi uopće mogli pokrenuti razumnu raspravu. Jednostavno ignorirajte.

Forengner
13-02-2012, 16:12
A komentari: "Ubij se" "idiote" itd su smisleni?

Ajde ovako - Orvel je bio trockisticki provokator,bio je u POUM-u,pisao je protiv CCCP-a kao i Bronstajn,knjiga je prepuna 'kritike' .
Duke je dosadni izbljuvak koji nesto glumi,a ni sam nema neke "argument".Sonik nema pojma o cemu pricam,Sgt.Bul ima argumente : "Ti si idiot".

pa stvarno ste fazani pa vas hansi moze da trola :D

Sonic_Moronic
13-02-2012, 16:14
Tko je bio taj Marx, ja nikad čuo za njega.

Dania
13-02-2012, 16:14
Knjiga je prepuna "kritike"....oh, my

Forengner
13-02-2012, 16:15
pa procitajte sta pise u jebenom spoiler tag-u

sta,meni nije dozvoljeno da malo provociram i koristim naivnost nekih clanova?

ne moze!

Dania
13-02-2012, 16:16
Hansi trola, hahaha

Insert
13-02-2012, 19:09
http://28.media.tumblr.com/tumblr_lz1nwwSeQZ1qzxt8qo1_500.jpg

Delirium
14-02-2012, 22:25
Voltaire - Candide

Iako se ideja komedije putem parodije promjenila tijekom godina, našao sam se ugodno zabavljenim, a na neke djelove sam se čak i malo nasmijao. Odlična knjiga sve u svemu.

Karlo_from_Bjelovar
14-02-2012, 22:41
dajte preporučite neki fantasy ala LOTR (a to je od fantasya jedino što sam ekčli pročitao, uz harry pottera (nemojte skočit na mene, znam da nije fantasy, al ono, od tih "nadrealnih", ke ja znam) i eragona (koji vidim da okolo dobiva jako loše komentare, a ja sam serijal ono, progutao), s vilenjacima, zmajevima, čarobnjacima i inim pizdarijama! i nemojte samo SOIAF jer sam poceo citat i dopizdilo mi nakon 1/4 knjige fakin seks. kad citam tak nesto onda hocem epičnost, a ne brata i sestru koji se potajce ševe te zamalo ubijaju klinca koji ih uhvati. ko da gledam meksičku telenovelu. TELEVISIA FAKIN PRESENT BOOK EDITION ĐIZS

i nemojte sci-fi, to mi je bezveze.

Delirium
15-02-2012, 07:38
Brandon Sanderson/Tad Williams

A ako hoćeš baš epičnost onda WoT od James Oliver Rigney, Jr. pod pseudonimom "Robert Jordan"

Best what high-fantasy has to offer.

Death By Sexy
15-02-2012, 08:14
kat d krep

Pročita prvih 100 str. Martina, traži nešto epičnije s vilenjacima i zmajevima. :eyebrows:
Ne zna da ima zmajeva u Martinu. :eyebrows:

Nemoj Jordana njemu preporučat, to će mu isto biti naporno, a i tamo nema vilenjaka. :eyebrows:

Čitaj Salvatorea onda ili one Warhammer knjige i ine pizdarije.

Karlo_from_Bjelovar
15-02-2012, 08:44
znam da ima zmajeva, pogledao sam seriju. :P (i sada ce se svi bogovi obrušit na mene!!!1)
ne mora bit svega od navedenog (zmajevi, vilenjaci itd), bitno da ima nečega! :D
i da, ukusi se razlikuju, moj komentar stoji ko i tvoj, samo eto.. ti neke stvari mozes prozvakat (a mozda su ti i super), a ja ne. ako hocu takve pizdarije, mogu otic s curama iz razreda na kavu pa slušat do preksutra, s time da bih vjerojatno popušio kutiju cigara u 2 i pol h kolko mi je naporno to.

a kakva su ostala tolkienova djela? symilarion (tak ne nekak piše, ne da mi se sad guglat), hobbit i ekipa (ak je ima uopce jos :oops: )?
a wheel of time idem čekirat jel ima na engleskom danas u knjiznicu, ak nema naručit ću...
u biti, jel zna netko kakvi su prijevodi? trenutacno sam u zikri s lovom

btw jebeno mi je što wheel of time ima 12 knjiga, imam šta čitat do kraja ljeta... thx na preporuci :bravo:

Insert
15-02-2012, 10:44
a kakva su ostala tolkienova djela? symilarion (tak ne nekak piše, ne da mi se sad guglat), hobbit i ekipa (ak je ima uopce jos :oops: )?
Hobbit je odličan, silmarilion je meni malo dosadan, ali ga ljudi koji su zapeli za tolkiena hvale. Ima podosta literature, ali nisam čitao ostalo http://en.wikipedia.org/wiki/J._R._R._T ... bliography (http://en.wikipedia.org/wiki/J._R._R._Tolkien_bibliography)

Sonic_Moronic
15-02-2012, 11:00
Ja bih ti preporučio Williamsovu trilogiju Sjećanje, Tuga i Trn. Hrvatski prijevod je vrhunski.

Death By Sexy
15-02-2012, 11:34
Hobbit najbolja knjiga, ikad. Ak nisi čitao, to ti preporučam da prvo uzmeš.

Ja sam pročitao sve od WoT serijala (izlazi zadnji u 11. mjesecu) na eng i svakako je preporuka, ali su neke knjige (7.,8.,9.) strašno dosadne (meni baš i nisu bile toliko, ali to je nekvo opće mišljenje).

Nakon Hobbita uzmi Abercrombiea - The Blade Itself (trilogija, ne znam kako se zove), zanimljivo i lako čitljivo.

Karlo_from_Bjelovar
15-02-2012, 11:41
tad williams i "prijestolje od zmajokosti" it is! wheel of timea nema ni na hr ni na eng prema web stranici bj knjiznice... sunce im krvavo.
danke šn.

dopuna: opla, znaci hobbit je fakat dobar. sad imam šta za čitat do kraja godine! hvala!
onda cu otprilike ovako: prvo williamsa pa hobbita (ili obrnuto ak ne bude williamsa, jer je samo jedan primjerak po serijalu u knjznici a hobbita ima pet (prema web stranici)), a za kraj cu ostavit the blade itself... doduše, sve je dostupno samo na hr, al jbg... sila boga ne pita :D

Sonic_Moronic
15-02-2012, 11:59
Hobbit je kratka i divna bajka, obavezno pročitaj.

Duke of Earl
15-02-2012, 12:04
Hobbit je savršena knjiga, puno bolja od LOTRa.

Sonic_Moronic
15-02-2012, 12:13
Slažem se.

Inače, za daljnje fantasy preporuke, čekiraj si ovo: http://images.wikia.com/4chanlit/images ... 551252.jpg (http://images.wikia.com/4chanlit/images/a/a8/1307836551252.jpg)

crnisokol
15-02-2012, 12:29
tad williams i "prijestolje od zmajokosti" it is! wheel of timea nema ni na hr ni na eng prema web stranici bj knjiznice... sunce im krvavo.
danke šn.

dopuna: opla, znaci hobbit je fakat dobar. sad imam šta za čitat do kraja godine! hvala!
onda cu otprilike ovako: prvo williamsa pa hobbita (ili obrnuto ak ne bude williamsa, jer je samo jedan primjerak po serijalu u knjznici a hobbita ima pet (prema web stranici)), a za kraj cu ostavit the blade itself... doduše, sve je dostupno samo na hr, al jbg... sila boga ne pita :D

Što se tiče Williamsa uzmi u obzir da je prvih 300 str. prilično dosadno, te pretjeruje s opisima (koji istina jesu dobro napisani)..tako da se tek nakon toga počne nešto zapravo i dešavati...

Hobbit je meni osobno bolji od LoTR-a...

Outmind
15-02-2012, 12:48
Nije baš 300 stranica, no dok se simon ne sretne sa Binabikom, a to je negdje nakon 100te stranice, stvarno je zamorno za čitati.

Sad me onaj sword & sorcery dio sjetio da nigdjje na netu ne mogu naći knjigu pod imenom Imaro, Charles R. Saunders-a. To je nekakav s&s o liku iz nekakvog afričkog plemena, i to mi se čini zanimljivim, a, velim, NIGDJE to ne mogu naći. Ako netko od vas možda zna višše, bio bih mu vrlo zahvlan.

crnisokol
15-02-2012, 12:56
Nije baš 300 stranica, no dok se simon ne sretne sa Binabikom, a to je negdje nakon 100te stranice, stvarno je zamorno za čitati.

Evo sad provjerio u knjizi, Simon susreće Binabika na 245. str...

Outmind
15-02-2012, 12:58
A bokte... No dobro, i dio prije dok tumara krajolikom je donekle zanimljiv, tako da još jedno 50-ak stranica možeš odbiti

Sonic_Moronic
15-02-2012, 13:11
Meni je cijeli taj početak odlično napisan, polako uvodi u priču kroz perspektivu tinejdžera koji ništa ne kuži...

Sonic_Moronic
15-02-2012, 20:21
Inače, može neka preporuka za dobru knjigu o europskoj povijesti? Recimo, od srednjeg vijeka do danas, ali može i ranije. Planiram popuniti rupe u povijesti pa bih si rado čitao takvo nešto.

Delirium
17-02-2012, 10:23
Moliere - Mizantrop

Jebeno je, i potpuno bezvremenski. Čini se da ako pišete o ljudskoj gluposti, djelo vam nikad ne zastari.

Outmind
17-02-2012, 14:03
Inače, može neka preporuka za dobru knjigu o europskoj povijesti? Recimo, od srednjeg vijeka do danas, ali može i ranije. Planiram popuniti rupe u povijesti pa bih si rado čitao takvo nešto.

Kaj se srednjeg vijeka tiče, pitaj u lokalnoj knjižnici da ti daju što god imaju od LeGoffa.

Mirko L
17-02-2012, 19:41
Ako ćeš Williamsa i Hobbita, radije prvo Hobbita pročitaj- on ima 200 strana, a Williams 3 tisuće :)
Hobbita definitivno preporučam, a Tad sjedne kako kome. Meni su se neki spori djelovi svidjeli, ima zabave, ali ima i zamornih djelova.

str1k3r
18-02-2012, 16:13
Danas uzeo: Oscar Wilde - The Picture of Dorian Gray, William Golding - Lord of the Flies, James Joyce - Finnegans Wake i Phillip K. Dick - The Man in the High Castle

Chupacabra
18-02-2012, 16:20
Danas uzeo: Oscar Wilde - The Picture of Dorian Gray, William Golding - Lord of the Flies, James Joyce - Finneagans Wake i Phillip K. Dick - The Man in the High Castle

Nadam se da nemas ispite uskoro :D

Duke of Earl
18-02-2012, 17:07
James Joyce - Finnegans Wake
Javi kako je prošlo i do koje si stranice uspio dogurati.

mortician
18-02-2012, 18:08
Je.
A i The Man in the High Castle interesantno djeluje, javi kakvo je.

Inače, još sam na Karamazovima, nekih petstotinjak stranica pročitao, mnogo dobro... Mislim da ću se nakon nje i dalje zadržat na ruskim klasicima pa si uzeti Očevi i djeca od Turgenjeva, te Tolstojev Rat i mir (mislim da bi i više bilo vrijeme). Pa ako je netko već apsorbirao naslove, slobodno neka nabaci mišljenje, da li se isplati izdvajati vrijeme i to...

Duke of Earl
18-02-2012, 18:19
Ja sam pročitao Karamazove i pročitat ću ih opet za koji mjesec, imam osjećaj da je ovo knjiga koja je stvorena za više čitanja. I meni je u planu malo prošarat po Tolstoju, Nabokovu i Turgenjevu.

mortician
18-02-2012, 18:36
Opet za koji mjesec veliš, hm... jeste da je odlična, al ne znam baš da li bih se tako brzo odlučio za ponovno čitanje, prije neka poglavlja tu i tamo pikirati pošto posjedujem vlastiti primjerak... al ajt, još nisam zgotovio istu pa nećemo brzati sa zaključcima! ( btw, croat1 il netko je ako se ne varam spomenuo da su završna poglavlja iste dopisana od strane nekog drugog autora, pa me zanima preciznije kad ta ista krenu, ako si primjetio, te da li se jako osjeti kontrast?)

A od Nabakova si uzeo Lolitu neki dan u knjižnici. Prvotno je namjera što se pojma Lolite tiče bila da se pogleda samo Kubrickova ekranizacija, ali na nagovor frendice odlučio se ipak za knjigu na kraju. So... we ll see!

croat1gamer
18-02-2012, 18:42
Hm, nemogu tocno ukazat gdje je taj prijelaz, ali hvata drugaciji osjecaj nekih zadnjih mozda tridesetak-cetrdesetak stranica?
Na pocetku nije tako zamjetljivo, ali finalnih deset izgleda kao da su nekako nabrzaka napisana te se dosta lako zagubi imerzivnost i ozbiljnost koja je prije bila. A i opet, kraj je nekako ostavljen kao u planu da se napise drugi dio. Mogao bih ga usporediti s krajem Oca Goriota.

crnisokol
19-02-2012, 10:57
A od Nabakova si uzeo Lolitu neki dan u knjižnici. Prvotno je namjera što se pojma Lolite tiče bila da se pogleda samo Kubrickova ekranizacija, ali na nagovor frendice odlučio se ipak za knjigu na kraju. So... we ll see!

Odlična knjiga...sad si me podjsjetio da moram pogledati film

Sonic_Moronic
19-02-2012, 20:45
Završio Antikrista, sve je išlo lijepo dok nije krenuo lupetati kako je kastinski sustav jedini prirodan i ljudski položaj je određen biološki. Sad sam izgubio volju da ga dalje čitam ;(

Mirko L
20-02-2012, 00:08
Onda ga nisi završio, jesi li?

Sonic_Moronic
20-02-2012, 07:28
Izgubio sam volju da ničea dalje čitam.

Mirko L
20-02-2012, 08:09
Onda ga nisi završio.

Kostolomac
20-02-2012, 13:25
Završio Ljudski faktor, jako mi se svidio roman. Čak je i ekraniziran, samo što nije baš visoko ocijenjen. http://www.imdb.com/title/tt0080903/

Sgt. Bull
20-02-2012, 13:25
Beowulf. Moram zbog faxa. Meni ne smeta. :D

Aerial
20-02-2012, 18:38
Šo ono studiraš? :D

Sgt. Bull
20-02-2012, 21:23
Engleski jezik i književnost.

Aerial
20-02-2012, 22:23
O, kul :D
Baš me zanima oćeš li tijekom faxa pasti u jeftinu kušnju da napišeš nešto o Room with a Viewu ili Howard's Endu :P

Wizard
21-02-2012, 13:16
Zavrsih O'Briana, Kapetan s cinom, to je jedna od dvije knjige koje sam vidia da imaju prevedene, sad bi jos, al nema u knjiznici dalje ni prevedeno ni ne :(

Nisam jos odlucia sta bi dalje, al ako neko zna nesto usporedivo s O'Brienom, il di bi ga mogao naci za uzeti, nije vazno na koji jezik nek se slobodno javi, posuditi po mogucnosti :)

Aerial
22-02-2012, 14:57
Upravo mi dva mormona iz Connecticuta donijela Mormonovu knjigu.

Bacam se na posao, pronašao sam Krista.

str1k3r
22-02-2012, 15:08
James Joyce - Finnegans Wake
Javi kako je prošlo i do koje si stranice uspio dogurati.

50 stranica zasad, nisam baš dugo čitao, al' malo je reći da je teško.

Aerial
22-02-2012, 16:32
A hrpa faca ga je pohvalila u ono vrijeme kad je izašao iako 90% ljudi nije imalo pojma koji vrag piše među stranicama :D

crnisokol
23-02-2012, 09:54
Gozba vrana - G. R. R. Martin

Zasigurno najslabiji dio Pjesme leda i vatre...nema polovice likova, i to većinom zanimljivijih likova, što odmah u početku znači razočaranje, ali ajde mislio sam možda su novi likovi isto zanimljivi...od starih tu su Jaime čija poglavlja su i daleko najzanimljivija, Arya koja postaje sve ''mračniji'' lik, ali i u čijim poglavljima nema baš neke radnje osim opisa mjesta gdje se nalazi (zaboravio kako se zove :? ), Samwell čiji dijelovi su mi isto ok, ali ništa posebno, i Sansa kod koje je isto kao i kod Sama...Brienneina poglavlja su vrlo dobri opisi ratom opustošenog Westerosa, ali tu je glavna boljka što ona traga za Sansom koja je također POV lik i mi cijelo vrijeme znamo gdje se nalazi i da je Brienne neće naći, a i ništa osim lutanja se ne zbiva do pred kraj knjige...Cersei je novi POV lik koji ujedno ima i najveći broj str. u knjizi i Martin je dobro prikazao njezinu transformaciju u paranoičnu kraljicu, i njezini dijelovi su mi ok, ali ih je možda trebalo biti manje...zatim imamo Aerona, Area, Ashu, Arysa i Arianne (što je Martinu s tim imenima na A??) čiji dijelovi su skoro pa suvišni, a i kao likovi su slabo okarakterizirani...u cijeloj knjizi nema nijedne bitke, skoro nijednog značajnijeg događaja...sve se bojim da i Ples zmajeva ne bude isto takav, ali tamo su Jon, Bran, Dany i Tyrion tako da neće valjda :D

Da_killah
23-02-2012, 12:14
zato i je gozba vrana, jer više nema bitaka ;)

Sonic_Moronic
25-02-2012, 17:18
Čitao netko Sophie's world?

Sonic_Moronic
26-02-2012, 13:08
Pretpostavljam da ne. Upravo počeo, ima hrvatski pdf.
Knjiga je roman o djevojčici koju neki lik uči filozofiji kroz pisma. Radnja je čisto da bude zanimljivije, inače je knjiga praktički srednjoškolski udžbenik filozofije. Zabavno.

Delirium
26-02-2012, 14:35
Imo sam to u 8. razredu osnovne kao lektiru.
97.' je čak napravljena i igra po knjizi. (Don't ask)

Inače čitam knjige o šahu Yassera Seirawana. Na zanimljiv i pristupačan način predstavlja klasična otvaranja, taktike i razne stvari, dajući primjere svojih prvih mečeva i pogrješaka. Šarmantno i zabavno.

Duke of Earl
26-02-2012, 15:07
Mirni Amerikanac od Graham Greena.

Mirko L
26-02-2012, 16:09
Inače čitam knjige o šahu Yassera Seirawana. Na zanimljiv i pristupačan način predstavlja klasična otvaranja, taktike i razne stvari, dajući primjere svojih prvih mečeva i pogrješaka. Šarmantno i zabavno.

Hoćeš igrati? :)

Delirium
26-02-2012, 16:41

Hoćeš igrati? :)

Nznm, nemam baš vremena. Možda kad mi prođu ova natjecanja, javim ti se.

Mirko L
26-02-2012, 16:57
Kk, ali možemo baciti i koju s kraćim vremenskim kontrolama kad imaš malo vremena i kad želiš. Igraš li inače online?

Maja
28-02-2012, 17:52
http://www.shortlist.com/shortlists/10-banned-books

Evo ako nekoga zanima...

str1k3r
28-02-2012, 18:09
Čitao sam samo Slaughterhouse 5 sa te liste i knjiga je zakon.

EDIT: I Kafku i Huxleya, nisam skužio. :)

Feanor
28-02-2012, 18:17
Fry.jpg

Not sure if I recomended him the book...

str1k3r
28-02-2012, 18:20
Mislim da to nisi, znam da si Wasp Factory i Požudno Sjeme preporučio. :D

Feanor
28-02-2012, 19:03
Ali Vonnegut mi je na profilnoj već više od godinu dana :D

Outmind
28-02-2012, 19:09
6/10, + tropic of cancer imam doma, a nisam još pročitao. not bad. skrzz me iznenadilo da se i grapes of wrath (inače meni jedna od najboljih knjiga ikad) našao na listi.

Wasp factory? Ta knjiga nema ama baš nikakav smisao, osim da u čitaatelju forsira gađenje.
e
da, slaughterhouse 5 je, imho, totalno precijenjen.

cham3leon
07-03-2012, 14:10
Uzeo sam Ender's game, došao sam negdje do 6. poglavlja. Odlična knjiga. Već na početku ima toliko interesantnih prizora koji postavljaju pitanja o životu i društvu općenito.

Delirium
07-03-2012, 15:20
Hesse - Steppenwolf
Nabukov - Lolita

Sonic_Moronic
07-03-2012, 16:52
Jel' Lolita vrijedna čitanja?

Devil Dog
07-03-2012, 17:18
Nije. Dosadno.

Wizard
07-03-2012, 17:27
Ma nemoj tako, odlicna je Lolita, svakako vrijedna citanja.

crnisokol
07-03-2012, 17:41
Slažem se da je Lolita vrijedna čitanja...pogotovo ako voliš ruske autore kao ja :D

Delirium
07-03-2012, 18:25
Meni je osobno... meh...
Nekako je prehajpana, especially na /lit/...

Sasvim je solidna knjiga sama po sebi ali ako si često na /lit/ bit će ti malo razočarenje

Kostolomac
07-03-2012, 19:43
Uzeo sam Ender's game, došao sam negdje do 6. poglavlja. Odlična knjiga. Već na početku ima toliko interesantnih prizora koji postavljaju pitanja o životu i društvu općenito.
Nikako da se sjetim nabaviti ovo. Mogao bi mi posuditi kad završiš, ako nije iz knjižnice.

Sonic_Moronic
07-03-2012, 19:45
Meni je osobno... meh...

Sasvim je solidna knjiga sama po sebi ali ako si često na /lit/ bit će ti malo razočarenje

/lit/ je odličan, samo ne znam koliko će mi života trebati da pročitam sve što sam tamo pokupio.

Delirium
07-03-2012, 19:49
Meni je osobno... meh...

/lit/ je odličan, samo ne znam koliko će mi života trebati da pročitam sve što sam tamo pokupio.

Ja isto samo visim tamo :oops:
Brdo dobrih threadova i gro je ozbiljnije od ostatka sitea...
Malčice pati od elitizma ali sve je to ok. Ima brdo preporuka :D

Dania
07-03-2012, 19:54
Ajd mi pomagajte oko odabira knjige za lika, znači lik iz Njemačke, recimo da ima od 16 do 20 godina, u spoileru su mu prefsi
Helpful Tips from sir_kubus:
I read a lot of books and always like to try something new. My favourite genres are scifi, fantasy and political thriller. But recently I have started to read some biographies as well. My first language is German but I have no problems with reading English books.

That is all I want to tell you. Have Fun.

Book categories sir_kubus is interested in:

Philosophy
Biographies & Memoirs
Puzzles & Games
Comics & Graphic Novels
Kindle ebooks
Audiobooks
Science
Literature (Comedy)
Sci-Fi & Fantasy
Mystery & Thrillers
Politics

Sonic_Moronic
07-03-2012, 19:56

Mene je fasciniralo kad sam prvi put vidio, lik otvori thread o npr. Kantu i onda svi razglabaju njegovu filozofiju. Izazvalo mi je korisne komplekse, sad sam motiviran da budem malo manje glup i informiram se o područjima koja me zanimaju (provario sam glavne ideje filozofa do Descartesa, now the fun stuff begins). Tko bi rekao da je 4chan korisno iskorišteno vrijeme.

Kad sam već tu, možda tu ima nekih studenata psihologije or something da mi daju polazne točke. Preletit ću udžbenikom, ali neznam što nakon toga.

str1k3r
07-03-2012, 19:59
Literature (Comedy)
Sci-Fi & Fantasy

Bilo što od Terrya Pratchetta?

Dania
07-03-2012, 20:01
O vidiš, nije loša ideja. Ja sam mislila biografiju H. S. Thompsona, al' to je već previše predvidljivo

Hexfire
07-03-2012, 20:01
Trenutno čitam zadnji dio knjige Grof Monte Cristo i jako mi se sviđa. Grofovo poigravanje sa sudbinama drugih je maestralno odrađeno. Lagano za čitat, napeto, sa zanimljivim likovima. Morat ću nakon ovog reprizirat film i pokušat nabavit francusku mini-seriju.

Preporuči knjigu ovom iz Njemačke.

Dania
07-03-2012, 20:05
Ja to za redditgifts šaljem, ako se budemo nastavili družiti nakon exchangea, budem :) I ja volim Monte Crista

str1k3r
07-03-2012, 20:06
Dania, moš' još i "Do Androids Dream of Electric Sheep?" Philipa K. Dicka, odlična mi je knjiga.

Dania
07-03-2012, 20:07
Pa to mi jedna od najdražih knjiga ikad ♥
edit: tj., bilo bi mi se teško odvojiti od nje jer ni ja nemam svoju kopiju

Delirium
07-03-2012, 20:20

Mene je fasciniralo kad sam prvi put vidio, lik otvori thread o npr. Kantu i onda svi razglabaju njegovu filozofiju. Izazvalo mi je korisne komplekse, sad sam motiviran da budem malo manje glup i informiram se o područjima koja me zanimaju (provario sam glavne ideje filozofa do Descartesa, now the fun stuff begins). Tko bi rekao da je 4chan korisno iskorišteno vrijeme.

Kad sam već tu, možda tu ima nekih studenata psihologije or something da mi daju polazne točke. Preletit ću udžbenikom, ali neznam što nakon toga.

Je da, stvarno se ispostavilo da je philosophy board suvišan :D

Ja sam opet kreno sa suprotne strane, prvi su mi bili egzistencijalisti (Sartre <3), sad sam na prosvijetiteljima (Voltarie <3) pa idem unazad, neznam zašt, valjda mi je lakše tako.

cham3leon
07-03-2012, 21:55
Nikako da se sjetim nabaviti ovo. Mogao bi mi posuditi kad završiš, ako nije iz knjižnice.

Iz knjižnice je. Ja ne kupujem nikad knjige nego isključivo posuđujem iz knjižnice.

Sonic_Moronic
07-03-2012, 22:37
Je da, stvarno se ispostavilo da je philosophy board suvišan :D

Ja sam opet kreno sa suprotne strane, prvi su mi bili egzistencijalisti (Sartre <3), sad sam na prosvijetiteljima (Voltarie <3) pa idem unazad, neznam zašt, valjda mi je lakše tako.
Valjda onda imaš dosta predznanja, ne znam kako ti može bit lakše unazad :)
Mene je Spinoza najviše zainteresirao dosad, njegov čisti panteizam mi paše skroz. Još da imam u knjižnici dijela od svih tih faca bilo bi super.

Delirium
08-03-2012, 14:12
Valjda onda imaš dosta predznanja, ne znam kako ti može bit lakše unazad :)
Mene je Spinoza najviše zainteresirao dosad, njegov čisti panteizam mi paše skroz. Još da imam u knjižnici dijela od svih tih faca bilo bi super.

Imo sam strpljive profesora humanističkih znanosti koji su mi odgovarali na svako pitanje :roll:

Karlo_from_Bjelovar
09-03-2012, 18:32
evo, čitam hobbita, na kraju ga uzeo u školskoj knjiznici.. sad sam na dijelu dok prijeđu onu čarobnu riječicu u mrkodolu. super je knjiga!

Feanor
09-03-2012, 18:43
To whom it might consern došao je paperback ''Dance of Dragons'' u Algića, samo 65kn. Needless to say da sam ga mazno odma iako sam u ozbiljnom deficitu para. Bantham Books edicija je (UK znači). Yaaay

Chupacabra
09-03-2012, 21:44
To whom it might consern došao je paperback ''Dance of Dragons'' u Algića, samo 65kn. Needless to say da sam ga mazno odma iako sam u ozbiljnom deficitu para. Bantham Books edicija je (UK znači). Yaaay

Koliko je to debelo u odnosu na ostale Bantamove paperback ASOIAF knjige?

OT: Čitam Small Gods Terrya Pratchetta, odlična knjiga.

Feanor
09-03-2012, 21:48
U rangu AFOC-a.... S tim da je između svih osim GoT-a(koji je dosta tanji) jako mala razlika...

Maja
09-03-2012, 22:10
Kiklop, Marinković. Lektira. Any thoughts?

cham3leon
09-03-2012, 22:11
Teško štivo.

Feanor
09-03-2012, 22:44
Meni najdraža hrvatska knjiga. Savršena kombinacija komedije, drame i bizarnoga...

Maja
10-03-2012, 10:45
Hmm.. Onda možda čak i pročitam do kraja.

beba nema zvečku
10-03-2012, 12:00
Meni najdraža hrvatska knjiga. Savršena kombinacija komedije, drame i bizarnoga...

riječ.

Looky
11-03-2012, 11:20
Krenuo čitat ono čudo zvano Igra Prijestolja, rek'o ajd, da dadem šansu...

cham3leon
11-03-2012, 21:14
Upravo sam dovršio Ender's Game. Nevjerojatna knjiga, ne znam ni kako da je opišem. Nemojte da je ne pročitate.

mortician
12-03-2012, 16:06
Ako budeš nastavio dalje sa serijalom, javi kakva je sljedeća, pošto se još dvoumim dal da izdvajam vrijeme za isti.

Pročitao od G.I. Gurdjieffa Susreti S Iznimnim Ljudima - iznimna knjiga :), a prije te dovršio Braću Karamazove - sve je u vezi nje već rečeno. Sad sam na Loliti, pročitao prvi dio knjige i onako, o k je, u najmanju ruku zanimljiv i poseban stil pisanja, vidjet ćemo kakav će utisak ostaviti drugi dio...

cham3leon
12-03-2012, 16:17
Nisam ni znao da to ima nastavke. Ne znam da li ću ih uopće čitati, jer Ender's game je prilično tužna priča.

Sonic_Moronic
14-03-2012, 13:58
nije zato. već zato što je narod glup. a zašto je glup? zato jer su im knjige dosadne! pogledajte, da je dostojevski pisao jednostavnije onda bi građani više čitali! pa zašto je harry potter toliko čitan, zato jer je jednostavan. ne želim pljuvat po dostojevskom ali stvarno, čovjek je mogao pisati jednostavnije. svi vi na ovoj stranici bi ga mogli čitati i da je puno teži jer ste vi čitatelji, vi djelite samnom ljubav prema čitanju, tako da ste uporni kada treba nešto pročitati. no večina ljudi nije tako uporna. njima treba jednostavnije štivo, jer narod danas vjerojatno ne bi prihvatio da počnu čitati od lakših štiva prema težim (pa zapravo i nije), pa tako odmah počnu čitati nešto teško, odustanu nakon tri stranice i ne stignu do pouke. mislim, valjda bi se mogla napraviti neka kopija(naglašeno)takvih teških knjiga koja bi bila lakša ali sa istim poukama.
još jednom, inače gajim duboko poštovanje prema svim piscima. ali treba napraviti izbor: da li da se poštuju pisci pa da na kraju sve književnosti padnu u zaborav, ili da se jednostavnije piše, ali sa istim poukama, pa da se čitanost poveća. mislim da bi pisci mogli malo smanjiti onda uvrijeđenost jer stvarno smatram da bi se glupost naroda smanjila.
ako vam se nesviđa moja "politika čitanja" pogledajte što sam do sada postigao- u mjesec dana pročitam deset knjiga, što znači da naučim nešto novo, isti taj mjesec na faceshitu ne budem niti pet minuta, jer stvarno nemam što raditi na njemu. a čak niti na internetu ne budem dugo, eto osim sada kada sam našao ovu stranicu goodreads, gdje se mogu svađati s vama. to obožavam.

neznam, nasmijalo me :D

crnisokol
14-03-2012, 14:34
goodreads? :D

Delirium
14-03-2012, 20:41
90% pisaca zapadnog kanona se upravo okrenulo u grobu

Inače čitam M.M. Evans - Bitke provg svjetskog rata

crnisokol
15-03-2012, 09:43
Pročitao Turn of The ScrewS(Okretaj zavrtnja) od Henryja Jamesa

Trebala bi biti horror priča no za to ne uspijeva stvoriti jezivu atmosferu, a i likovi su dosta površno opisani, osim glavnog koji je donekle razrađen.

2/5

Kralj Edip - Sofoklo

Ok tragedija, al ništa pretjerano posebno..

3/5

Delirium
15-03-2012, 10:09
Kralj Edip - Sofoklo

Ok tragedija, al ništa pretjerano posebno..

3/5

Mislim da ovo zaslužuje višu ocjenu (barem s mojeg stajališta) jer je jedna od najpitkijih i read-friendly drama koje sam čitao, naravno, ne gledaju svi na tehničku stranu pisanja jedne drame, ali ovo je stvarno genijalno djelo. Primjer kako bi osnovna drama trebala izgledati.

Objektivno gledano mi je 5/5
Subjektivno 4/5 (Jer ono... Stara Grčka)

crnisokol
15-03-2012, 10:32
Nisam baš ljubitelj drame, ali ovo mi je bilo ok..ne znam, odmah na samom početku je bilo očito tko je tu kome otac i tko je koga ubio...da je to bilo malo bolje ''kamuflirano'' dao bih mu veću ocjenu...

Delirium
15-03-2012, 10:39
Mislim da nije toliko bitna sama ta misterija svega toga koliko katarza koju to takav razvitak radnje pravi.
Ali dobro, ovo je 21. stojleće, katarza nije više kul.

Sonic_Moronic
17-03-2012, 20:11
/lit/ mi je upravo ponudio dobre argumente da se Lovac u Žitu bavi borbom protiv pedofilskih nagona glavnog lika.

internet

Delirium
17-03-2012, 20:25
/lit/ je dobar samo za prijedloge, svaka druga rasprava često vodi u kurac
It's not the 4th gayset board for nothing!

Inače čitam Sulzbergera i pišem svoju drugu dramu...
:oops:

crnisokol
18-03-2012, 10:40
AntigonaS- Sofoklo

Nešto bolje i zanimljivije od Kralja Edipa.

3,5/5

Delirium
18-03-2012, 10:47
AntigonaS- Sofoklo

Nešto bolje i zanimljivije od Kralja Edipa.

3,5/5

Pročitaj i Antigonu od Mire Gavrana, mislim da ćeš uživati u njoj, kad ti već Antika ne leži :)

Sonic_Moronic
18-03-2012, 10:56
/lit/ je dobar samo za prijedloge, svaka druga rasprava često vodi u kurac
It's not the 4th gayset board for nothing!

Inače čitam Sulzbergera i pišem svoju drugu dramu...
:oops:

Rly? Gdje da vidimo prvu :D

Delirium
18-03-2012, 11:00
Nigdje, užasna je. :oops:

Možeš pročitat ovu kad završim s njom.
Zove se La Semplice Vita.

cham3leon
18-03-2012, 18:19
Del priča talijanski?

Delirium
18-03-2012, 20:29
Del priča talijanski?

Ne, ali volio bih, cilj mi je ovog ljeta upisat nekakav tečaj. Ima par talijanskih fraza koje sam ubacio, jer iskreno, to je najbolji jezik ikad.

cham3leon
18-03-2012, 20:31
Ti posso aiutare, ja ga učim već negdje 2 godine :>

hansi
18-03-2012, 20:31
Del priča talijanski?

Ne, ali volio bih, cilj mi je ovog ljeta upisat nekakav tečaj. Ima par talijanskih fraza koje sam ubacio, jer iskreno, to je najbolji jezik ikad.

indeed, talijanski mi je medu top 3 jezika, prerula mi

cham3leon
18-03-2012, 20:47
Osnove su vrlo user friendly jer nema padeža i deklinacija, lako je skužiti. Problematične su zamjenice i kako se slažu sa drugim riječima, i neka pravila koja su sa gledišta hrvatskog jezika užasno nelogična, ali to su mrvu naprednije stvari.

Delirium
18-03-2012, 22:01
Bitno mi je da naučim dovoljno da mogu čitat djela na izvornom jeziku, ostalo će kao i sa engleskim, doć samo :)
Valjda.

EDIT: Gotov sa prvim činom, ne sviđa mi se trenutno stanje (treba popravaka i dopuna, promjene izbora riječi i sličnog)

Delirium
23-03-2012, 20:03
Dvopost.

Čitam 120 dana Sodoma.

Jebotebog. :pray: :pray: :pray: :pray:

Sonic_Moronic
23-03-2012, 20:15
Završavam Sofijin svijet, polako ću početi čitati Kennyev "A Brief History of Western Philisophy" kao malo napredniji reference book, usporedno čitam Descartesove "Meditations on first philosophy".
Lijepo je imati konkretan interes nakon dugo vremena lol.

Duke of Earl
23-03-2012, 20:19
Dvopost.

Čitam 120 dana Sodoma.

Jebotebog. :pray: :pray: :pray: :pray:
Ima i film (http://www.imdb.com/title/tt0073650/), nisam gledao ni čitao, netrebaju mi te slike u glavi.