Pogledaj cijelu verziju : Što trenutno čitate - v2
Stranica :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Arbiter of Change
17-08-2009, 17:38
Bulazniš, stvar je tvog ukusa.
Objektivno gledano, prijevod za Discworld knjige je jako dobar i ne ubije originalni stil pisanja, što nije lako.
The Great Duck
17-08-2009, 18:01
Čitao sam na našoj WP da njegovi obožavatelji preporučuju da ga se čita u izvorniku zbog igri riječima i sl. stvarima koje rabi...
Al ako nešto ne treba čitati na hrvatskom,onda je to Dina...Prijevod je ubitačno loš i neću više dirat Dinu dok ne nađem englesku verziju.
Objektivno gledano, prijevod za Discworld knjige je jako dobar i ne ubije originalni stil pisanja, što nije lako.
What? Čije izdanje?
Pri završetku sam Tigane od Guya Gavriela Kaya,a nakon nje počinjem Odjedriti u Srant.
E da,Luka,ASOIAF nije trilogija.
Odjedriti u sarant je bez daljnjega njegovo najbolje djelo (odnosno sarantinski mozaik, ne) Nakon toga mi je pjesma za arbonnu, lavovi al rassana i ona knjiga o velšanima su mi onak, dobre, dok mi je tigana nekak najslabija (dobra knjiga dakako, ali u kayevim razmjerima mi je slaba).
Ja sad čitam princa ničega, pročito prve 2 knjige, sad se premišljam dali da si isprintam treću, ili da čekam da ju dobiju u knjižnici...
Robin Hobb - Shaman's Crossing
Veoma zanimljivo. Fali ono nešto da bude epsko. Ovako je samo zanimljivo.
The Great Duck
18-08-2009, 12:29
Pri završetku sam Tigane od Guya Gavriela Kaya,a nakon nje počinjem Odjedriti u Srant.
E da,Luka,ASOIAF nije trilogija.
Odjedriti u sarant je bez daljnjega njegovo najbolje djelo (odnosno sarantinski mozaik, ne) Nakon toga mi je pjesma za arbonnu, lavovi al rassana i ona knjiga o velšanima su mi onak, dobre, dok mi je tigana nekak najslabija (dobra knjiga dakako, ali u kayevim razmjerima mi je slaba).
Ja sad čitam princa ničega, pročito prve 2 knjige, sad se premišljam dali da si isprintam treću, ili da čekam da ju dobiju u knjižnici...
Još je nisu dobili u knjižnici?Ili su posuđeni svi primjerci?
Ma posudili ju i već ju drže ne znam koliko dugo... a ne da mi se listove trošit xD
EDIT sad sam skužio da moj post izgleda kao da je princa pisao isti autor. Doduše i ovaj je kanađanin ali se zove scot Bakker
What? Čije izdanje?
Arby? Nisi odgovorio.
OT: Pročitao kompletni Watchmen graphic novel. Još nisam pogledao film (uskoro ću) tako da ne mogu s filmom uspoređivati, ali slikovni roman (tj. roman u slikama) je odličan (neću reći "predobar" jer bi to značilo da je toliko dobar da je loš, ali ovaj "odličan" je u rangu s "predobar").
Likovi su odlično okarakterizirani, naracija je majstorski odrađena, s mnogo izmjena scena i mnogo paralelnih tokova radnji (uz aluzije na prijašnje događaje i već prikazane scene), a dijalozi su zanimljivi i glatko teku. Između poglavlja su razni dodaci u obliku isječaka iz novina i tekstova koji dodatno popunjuju i razjašnjuju priču. Stil je istovremeno pjesnički i filozofski.
Divota.
TeraBajt
19-08-2009, 23:07
čitao na netu ili si kupio?
Kako opisuješ, sad se fejspalmam što sam pogledao film prije, a planiram kupiti strip.
i to moje planiranje, je da, dvjesta godina dok se ne dignem i kupim, pa ono;D.
U pdf-u. Inače ne volim tako čitati, ali isplatilo se. Sad lijepo na director's cut. :>
Arbiter of Change
19-08-2009, 23:19
@m777;
Pardon, nisam vidio post. :)
Mislim da je u pitanju Marjan Tisak, ali nemam knjige ispred sebe sad pa ne znam (imaju originalne covere).
Jednostavno nisam primjetio ništa što mi je upalo u oči toliko da bi me zasmetalo pri čitanju.
Dreamer Deceiver
19-08-2009, 23:20
What? Čije izdanje?
Arby? Nisi odgovorio.
OT: Pročitao kompletni Watchmen graphic novel. Još nisam pogledao film (uskoro ću) tako da ne mogu s filmom uspoređivati, ali slikovni roman (tj. roman u slikama) je odličan (neću reći "predobar" jer bi to značilo da je toliko dobar da je loš, ali ovaj "odličan" je u rangu s "predobar").
Likovi su odlično okarakterizirani, naracija je majstorski odrađena, s mnogo izmjena scena i mnogo paralelnih tokova radnji (uz aluzije na prijašnje događaje i već prikazane scene), a dijalozi su zanimljivi i glatko teku. Između poglavlja su razni dodaci u obliku isječaka iz novina i tekstova koji dodatno popunjuju i razjašnjuju priču. Stil je istovremeno pjesnički i filozofski.
Divota.
kad smo već kod stripova, kako napreduje prijevod ? :D
Vernor Vinge - Jazbina na nebu tj. A deepness in the sky.
The Great Duck
21-08-2009, 12:47
@m777;
Pardon, nisam vidio post. :)
Mislim da je u pitanju Marjan Tisak, ali nemam knjige ispred sebe sad pa ne znam (imaju originalne covere).
Jednostavno nisam primjetio ništa što mi je upalo u oči toliko da bi me zasmetalo pri čitanju.
Ajme Marjan tisak...Šta su oni učinili od Verne-ovih djela i drugih klasika poput Moby Dicka. :(
Anarion.Umarth
21-08-2009, 21:42
Igra prijestolja-stvarno nisan moga virovati količini surovog realizma početka srednjeg vijeka kojom se opisuje nekakvi fantastični svijet.
"Kurve hodaju iskrivljenih nogu i zveckaju kuda prolaze"
mravojed20
21-08-2009, 22:13
Čekaj samo da počnu o seksu..
Medolina
22-08-2009, 01:38
Seks! Gdje, tko, što, s kim?S:D
Prirucnik za didov VHS
Kad god namjestim tajmer,resetuje se kad krenem snimati pa studiram to malo.Jbt,ima stranica ko solidan roman.
Medolina
22-08-2009, 02:04
Aaaaa.. a ja mislila neka akcija u pitanju... a jbg...
Delirium
22-08-2009, 19:22
u not getting it?
Anarion.Umarth
22-08-2009, 20:50
Ma doša san u dvi večeri prid kraj knjige (radin od 6 ujutro do 9ipo, pa od 11 do 3 čitan), a seksa bi bilo dosta samo s onon scenon incesta za dvi ovakve knjige. Šta bi barba Tolkien reka da je ima prilike pročitat...
mravojed20
23-08-2009, 11:49
U knjizi medolina, u knjizi.
Otkud toliki entuzijazam? :P :D
Upravo počeo s Clash of kings, mada ću morati prestati zbog ispita, o pobogu više.. :(
Faint_Smile
23-08-2009, 11:51
Ja čitam Diablo prvi dio ima nekih 4 mjeseca , svako 2 tjedna desetak strana i mogu rec da mi dobro ide...
Ajme majko pa tak nekaj lagano se u dva tri dana pročita. Završi s tim pa se baci na nekaj konkretnije.
Delirium
23-08-2009, 19:04
ja sam jedan od onih koji čitaju maratonski Clash of kings sam zavrsio za 5 dana al mi se neda u knjižnicu....
sad citam The Bro Code :pray: :pray: :pray: :pray:
Ajme majko pa tak nekaj lagano se u dva tri dana pročita. Završi s tim pa se baci na nekaj konkretnije.
Prije 2-3 sata.
Midwintertears
24-08-2009, 09:35
Anne Rice - Merrick
The Great Duck
24-08-2009, 12:53
Ma doša san u dvi večeri prid kraj knjige (radin od 6 ujutro do 9ipo, pa od 11 do 3 čitan), a seksa bi bilo dosta samo s onon scenon incesta za dvi ovakve knjige. Šta bi barba Tolkien reka da je ima prilike pročitat...
Kod mene je isto otprilike ovo podebljano vrijeme...
Trenutno čitam Gospodara careva od Kaya,nakon toga Urlik zvijeri:Potpuna povijest heavy metala.
Dreamer Deceiver
24-08-2009, 13:31
nemoj čitat urlik zvijeri. Ja sam odavno odustao od čitanja povijesti metala
Delirium
24-08-2009, 14:26
procitao The Bro Code i to je nesto najepic sto sam vidio
upravo citam andele i demone...nastavak da vincijevog koda..prilicno zanimljivo ukoliko volite takvu vrstu knjiga
The Great Duck
24-08-2009, 17:20
Da Vincijev kod je izišao poslije Anđela i Demona.
mislim da nisi u pravo sry..sad sam iso pogledat da vincijev kod je izdan 2003 a andeli i demoni 2004
Dreamer Deceiver
24-08-2009, 19:30
al je prequel ;)
McPingvin_v2.0
24-08-2009, 21:07
mislim da nisi u pravo sry..sad sam iso pogledat da vincijev kod je izdan 2003 a andeli i demoni 2004
Možda tvoje izdanje, ali, u orginalu, "Anđeli i demoni" su izašli 2000.
http://en.wikipedia.org/wiki/Angels_&_Demons
Možda tvoje izdanje, ali, u orginalu, "Anđeli i demoni" su izašli 2000.
http://en.wikipedia.org/wiki/Angels_&_Demons
da ali evo link s kojeg sam ja gledo anyway ako sam pogrijesio ispricavam se :oops: ali i ako sam pogrijesio ja svu krivnju prebacujem na link :) http://knjizara.ekupnja.com/Andeli-i-de ... 18114.html (http://knjizara.ekupnja.com/Andeli-i-demoni-Dan-Brown-pr-18114.html)
McPingvin_v2.0
24-08-2009, 21:32
Hehe, nema veze, to je novo izdanje, zato :)
Midwintertears
26-08-2009, 07:05
Anne Rice - Blood and Gold
Medolina
26-08-2009, 23:45
Machiavelli- Vladar.
Čitam sada Tužni bogataš.
The Great Duck
27-08-2009, 11:36
reka bi da prestaneš pričat ka retaj
Kako misliš da čovik priča ka retaj?
Medolina
27-08-2009, 13:39
to što forsira čakavski na internetu, retardirano i primitivno je
Pa ako je iz toga kraja, zašto ne bi pričao onako kako mu je lakše?
Anarion.Umarth
27-08-2009, 13:45
to što forsira čakavski na internetu, retardirano i primitivno je
Na stranu to šta je tvoje ponašanje na forumu uglavnom retardirano i primitivno, uspiješ i faliti dijalekt, bravo!
Pročitao Oluju Mačeva, sad ću Gozbu Vrana.
Evo ovako; do sada sam citao samo ono nuzno, znaci skolske lektire, ali ovo ljeto zelim pocet ganjat knjige u slobdno vrijeme. Dali je suicid ako pocnem sa literaturom Terry Pratchetta posto vidim da je dosta hvaljen. Zanima me i s kojom knjigom takoder da pocnem. Fala unaprijed.
Arbiter of Change
28-08-2009, 14:14
Boja Magije aka. The Color of Magic ti je prva knjiga iz Discworld serijala.
Nije suicid, zašto bi bio? Većina knjiga ti je samostalna avantura tako da ih ne moraš baš sve po redu čitati... a ima ih.
David Attenborough - Život na Zemlji
Hiroaki Samura-Oštrica Besmrtnika
Zapravo ovo počinjem čitati od ponedjeljka. :D
Jel netko čitao da malo podijeli koji dojam sa mnom?
Bob Dylan
29-08-2009, 17:59
John Grisham-Posrednik
neox99buleseye
29-08-2009, 20:56
Mario Puzo-The Godfather
The Great Duck
30-08-2009, 13:34
Ian Christe-Urlik zvijeri:Potpuna povijest heavy metala
Moram reć da sam razočaran...AC/DC svrstava u NWOBHM...Australski hard rock bend NWOBHM?WTF? :?
Dreamer Deceiver
30-08-2009, 20:21
zašto me nisi slušao kad sam ti rekao da ne čitaš to :/
cham3leon
30-08-2009, 21:14
Pročitao odiseje u svemiru od Clarkea, od 2001. do 2061., sad tek vidim da ima i 3001., ali nekako sam izgubio interes. Te knjige nisu najbolji SF koji sam čitao, ali dale su mi par dobrih ideja koje sam iskoristio za svoj romančić koji polako poboljšavam.
Arbiter of Change
30-08-2009, 22:34
Hiroaki Samura-Oštrica Besmrtnika
Zapravo ovo počinjem čitati od ponedjeljka. :D
Jel netko čitao da malo podijeli koji dojam sa mnom?
Pročitao sam na engleskom, ali čujem da je naš prijevod jako dobar (btw, ima Anime tema u koju isto sortiramo i Mangu tako da ćeš tamo možda naći više zainteresiranih ljudi).
Inače, pokušao navući staru na Discworld knjige... njoj to previše dosadno, WTH. :)
The Great Duck
31-08-2009, 14:46
zašto me nisi slušao kad sam ti rekao da ne čitaš to :/
Jebiga,već sam je digao iz knjižnice kad si ti to postao. :(
seahawk37
01-09-2009, 15:00
Agatha Christie - Usnulo Umorstvo
a prije tog Iskricavi Cijanid... Bzvz rasplet :(
Mort i Sourcery od Prratchetta i Simsoni i filozofija..
Madame Bovary... šugava lektira :-x
The Great Duck
02-09-2009, 14:25
Imaš lektiru prije nego je počela škola?
Dreamer Deceiver
08-09-2009, 22:23
E da pitam, je čitao tko Drakulu od Brama Stokera ?
Midwintertears
09-09-2009, 07:24
Baš nije! :thumbs1: pročitaj pa ćeš vidjeti.
Anarion.Umarth
09-09-2009, 10:03
Nije kad si žensko....
Danas počinjem sa zadnjim djelom Pjesme leda i vatre.
Arbiter of Change
09-09-2009, 11:11
E da pitam, je čitao tko Drakulu od Brama Stokera ?
Ja sam, imam kući zapravo (prijevod, naravski)... zašto pitaš? Staro izdanje.
http://www.imagesforme.com/out.php/i679466_images5Cknjiga5C2264.jpg
----
Inače, dočepao se konačno Geist: the Sin-Eatera. Nekih 300+ stranica materijala o kojem praktički ništa ne znam.
Dreamer Deceiver
09-09-2009, 11:12
jer me zanima dojmovi o knjizi ako ju je itko čitao :D
kakav je prijevod i knjiga općenito ?
Citam maxi Zagora, 320 strana, naziv price je "Dugo putovanje" :)
Citam maxi Zagora, 320 strana, naziv price je "Dugo putovanje" :)
Zagor :pray:
Još negdje imam par brojeva, samo naznam gdje su T_T
Arbiter of Change
09-09-2009, 12:06
jer me zanima dojmovi o knjizi ako ju je itko čitao :D
kakav je prijevod i knjiga općenito ?
A što da kažem? :)
Prototip 99% vampirskih uradaka koji su slijedili nakon njega i roman, jedan od rijetkih kojem to polazi za rukom što je šokantno jer ono... to je efektivno i prvi roman koji je obradio lika, koji prikazuje Drakulu kao višedimenzionalnu osobu, a ne samo kao čudovište ili yaoi lika. I dobre opise ima, bar su u prevedenoj verziji dosta dobri (nisam pročitao oriđiđi tako da ne mogu napraviti usporedbu).
Dreamer Deceiver
09-09-2009, 12:08
jučer sam malo čitao orginal i moram reć da sam stvarno ostao zadivljen kako je roman konstruiran :D
to si kupujem za rođendan :D
I da, nisi još pročitao onu moju novu priču Stranac u noći :(
Midwintertears
11-09-2009, 10:08
Stephen King - Lisina priča
The Great Duck
11-09-2009, 20:19
Angie Sage-Fizik
Dreamer Deceiver
11-09-2009, 21:17
Stephen King - Lisina priča
javi dojmove :D
Čitam 1984. Odlično zasada :D
I ja posudio '84, ali sad čitam "Sigurno se šalite, gospodine Feynman!"
1984. sam procitao ovo ljeto, knjiga je predobra...
Ovako ljudi treba mi pomoc, knjigu sam citao prije mozda 2 godine al se nikako nemogu sjetit naziva, knjiga je najobicnija satira u Adamsovom ili Pratchetovom stilu, radnja se događa u Americi i Iraku(u bit iradnja nije u ovoj galaksiji ali je cijela situacija ista kao i tu samo sto Amerika nije amerika nego nekakav atlantski savez ili tako nesto i Irak isto ima drugaciji naziv ali to je u biti to), znači taj Iračanin uzgaja pčele i šalje ih svom rodjaku u Ameriku, ali Amerikanci presretnu jedno od njegovih pisama/ili telefonskih razgovora i onda objave javnosti (zbog greške u prijevodu) da ce ih Iracki teroristi napast s otrovnim pčelama,u knjizi se još pojavljuje i neka novinarka koja sve to istrazuje dublje, salon za klistiranje i tako....
Molim vas pomoc, znam da je postojalo bar 2 nastavka tih knjiga....
Trenutno čitam "The World Encyclopedia of Bombers". :D
Dodatak na onaj gornji post, radnja nije u drugoj galaksiji nego na zemlji istoj kao i nasoj samo se ona nalazi s druge strane sunca tako da je mi ni u kojem trenutku nemozemo vidjeti, znači uvijek se nalazi apsolutno suprotno od nas...
EDIT: Otkrio sam peko googla jedva, Knjge se zovu Neka bude svjetlost i Pravilo broj jedan od Ruperta Morgana...
sad čitam "Sigurno se šalite, gospodine Feynman!"
Upravo završio. Knjiga govori o "zgodama" fizičara Feynmana (inače nobelovca čija su (pradavna) predavanja nedavno uploadana na net, na nekom Microsofotovom portalu... možda je netko vidio)
U početku je gotovo dosadna, kasnije exponencijalno raste zanimljivost. Preporuka svima...
Bob Dylan
16-09-2009, 13:53
The Hobbit - Tolkien
Baš nije! :thumbs1: pročitaj pa ćeš vidjeti.
pa ekšueli, sad kad sam pročito, skužio sam da uopće nije strašno. mislim, knjiga je skroz na mjestu, odlična karakterizacija Emme i ostalih likova, al više volim pročitat nešt onak što nije lektira.
trenutačno čitam 1984, a posudio sam As I Lay Dying od Faulknera i Goli Ručak od Burroughsa
G.R.R. Martin - Grozničavi sanS(izvorno: Fevre Dream)
Martin pruža jako zanimljiv i nov (u odnosu na "izvorne" legende; knjiga je objavljena 1982.) pogled na vampire. Opisi, dijalozi i pripovijedanje - sve teče glatko. Priča je zanimljiva, iako će nekima možda u početku biti prespora, a likovi dosta dobro ocrtani, ali nemojte očekivati dubinu karakterizacije koja je postignuta u Pjesmi leda i vatre; ipak je ovo stand-alone roman od nekih 370 stranica.
I da, nemojte uspoređivati s Pjesmom leda i vatre. Nema smisla i glupo je. Jednostavno nemojte.
Završio 1984. Najdepresivniji kraj koji sam ikad pročitao :(
Uskoro ću početi Tkivo svemira, trebala bi biti zanimljiva knjiga.
cham3leon
16-09-2009, 19:39
Najfascinantnije kod 1984. mi je što ostavlja potpuno otvoreno pitanje na kraju, nakon što ti donese i drugu perspektivu na Partiju i njen totalitarizam. Predobro.
A prva pomisao dok sam čitao 1984 mi je bila Half Life 2(ako izbaciš ejlijene), onaj početak, kad upadaš u grad, svi oni ekrani s propagandom, ljudi u kucama s kamerama, javno batinjanje na ulicama, čistka zgrada i bilokakvog otpora ili društva, savršena atmosfera... ahhh dobra vremena :roll:
cham3leon
17-09-2009, 18:41
Inspiracija za HL je definitivno došla i iz te knjige, samo je razlika što je pučanstvo u HL svjesno svoje potlačenosti, dok Orwellovi ne znaju za bolje, što je glavni način kontrole nad njima.
Midwintertears
18-09-2009, 09:47
Ivo Andrić - Ex Ponto i Nemiri <3
Sonic_Moronic
18-09-2009, 10:07
Phil Hine: Oven-Ready Chaos
Poučno i oh-tako-zabavno. Lik je bog.
2. Personal Experience is paramount. In other words, don't
take my word that such-and-such is the case, check it out for
yourself. Magick has suffered extensively from armchair
theorists who have perpetuated myths and out-of-date
information purely due to laziness of one kind or another.
Sometimes it's interesting to ask awkward questions just to
see what the selfappointed experts come out with. Some will
emit a stream of verbal diahorrea rather than admit to not
knowing the answer, whereas a true adept will probably say "I
haven't a f***ing clue."
Svesvijet-dobar serijal knjiga,fantastične tematike gdje je ekipa slučajno odabranih klinaca nehotice završila u paralelnom svijetu nazvanom Svesvijet u kojem je,naravno,sve moguće i sve postoji,od bogova iz grčke mitologije do Vikinga pa sve do vanzemaljaca.Plus,spominje se Mjollnir,moje najdraže oružje u DotA-i :)
Najviše mi je smetalo što je knjigu prevodio netko tko očito nema blagog pojma o pravopisu pa se povremeno nađu brutalno krivo napisane riječi u kojima dominiraju greške vezane uz ije i je i slova č i ć,a mene to smeta,ali ako to nekome ne smeta,neka slobodno pročita knjige.Ako se ne varam,ima 7 dijelova.
@Sonic_Moronic-dobar sig :D
The Great Duck
18-09-2009, 20:40
Svesvijet-dobar serijal knjiga,fantastične tematike gdje je ekipa slučajno odabranih klinaca nehotice završila u paralelnom svijetu nazvanom Svesvijet u kojem je,naravno,sve moguće i sve postoji,od bogova iz grčke mitologije do Vikinga pa sve do vanzemaljaca.Plus,spominje se Mjollnir,moje najdraže oružje u DotA-i :)
Najviše mi je smetalo što je knjigu prevodio netko tko očito nema blagog pojma o pravopisu pa se povremeno nađu brutalno krivo napisane riječi u kojima dominiraju greške vezane uz ije i je i slova č i ć,a mene to smeta,ali ako to nekome ne smeta,neka slobodno pročita knjige.Ako se ne varam,ima 7 dijelova.
Ako sam dobro pogledao u knjižnici,mislim da knjiga ima jedno 15-ak.
megalodon
19-09-2009, 11:04
Herman Hese-Stepski vuk.
G.R.R. Martin - Grozničavi sanS(izvorno: Fevre Dream)
Martin pruža jako zanimljiv i nov (u odnosu na "izvorne" legende; knjiga je objavljena 1982.) pogled na vampire. Opisi, dijalozi i pripovijedanje - sve teče glatko. Priča je zanimljiva, iako će nekima možda u početku biti prespora, a likovi dosta dobro ocrtani, ali nemojte očekivati dubinu karakterizacije koja je postignuta u Pjesmi leda i vatre; ipak je ovo stand-alone roman od nekih 370 stranica.
I da, nemojte uspoređivati s Pjesmom leda i vatre. Nema smisla i glupo je. Jednostavno nemojte.
Pročitao sam do kraja, super je knjiga. Divan završetak.
E, da, i zanemarite ovaj dio.
a likovi dosta dobro ocrtani, ali nemojte očekivati dubinu karakterizacije koja je postignuta u Pjesmi leda i vatre; ipak je ovo stand-alone roman od nekih 370 stranica.
Valja karakterizacija. Mnogo.
mortician
21-09-2009, 15:13
Herman Hese-Stepski vuk.
Vidis i ja sam trenutno na njemu, H.Hesse - Demian.
Duke of Earl
21-09-2009, 15:34
Zanimljivo mi zvuči ovaj Hermann Hesse, morat ću pročitati nešto njegovo. Opet sam se ulijenio s čitanjem, morat ću to brzo ispravit.
mortician
21-09-2009, 18:00
Hesse, za sad sam procitao Stepski vuk i s Demianom sam pri kraju, predobro. Tako da ti jednu od te dvije svakako preporucujem za pocetak.
Sljedeca na redu mi je Moja Vjera, takoder od njega...
Uljenio, ja isto preko ljeta. Zanimljivo je to, vremena sam imao na pretek, a uspio sam procitati jednu knjigu, lose :(((
Al ok, nau ajm bek :)
Bob Dylan
21-09-2009, 23:07
pročito hobbita (sad jedva cekam film) a sada Odiseja u svemiru 2001 od Arthura C Clarkea
Sgt. Bull
21-09-2009, 23:16
Daglas Adams - Autostoperski vodič kroz galaksiju
Če Gevarin dnevnik iz Bolivije i
Asimov Isaac - I, Robot
Čitam A.C. Doylea, zbirka priča o Sherlocku Holmesu. Upravo sam pročitao The Red-headed League, sad počinjem s A Case of Identity. Doyle je genijalac.
Midwintertears
23-09-2009, 09:58
Kafka - Proces
Doyle je genijalac.
signed
Ernest Hemingway - For Whom the Bell Tolls
Zašto ne napišeš naziv na hrvatskom?
Zato sto nije nacional-patriota.
Zašto ne napišeš naziv na hrvatskom?
Ernest Hemingway - Kome zvono zvoni
Da, ok, znam. Ali ne čitaš valjda na engleskom?
Klasična literatura je fantastično prevedena.
mortician
25-09-2009, 10:08
H. Hesse - Moja Vjera
Danas sam dobioSNum3rati (Stephen Barker), čuo sam da je odlična knjiga, bacam se na čitanje. :D
Bob Dylan
26-09-2009, 11:29
Dean Koontz - Čuvari
Matilda Mother
28-09-2009, 14:31
Da, ok, znam. Ali ne čitaš valjda na engleskom?
Klasična literatura je fantastično prevedena.
misliš na hemingwaya ili općenito? ne bi se baš složila, u oba slučaja:) ima odličnih prijevoda, al u većini slučajeva hrvatske prevoditelje treba zatući priručnikom hrvatske gramatike i svih ostalih sranja.
on topic, čitam Falling Leaves: The Memoir of an Unwanted Chinese Daughter od Adeline Yen Mah.
Osim Crnkovića. Crnković <3
Nabavio Mervyna Peakea, The Gormenghast Novels. Počinjem čitati čim ga uhvatim u ruke.
The Great Duck
28-09-2009, 20:42
Richard Knaak-Diablo:Naslijeđe krvi
EDIT:
Daglas Adams - Autostoperski vodič kroz galaksiju
Če Gevarin dnevnik iz Bolivije i
Asimov Isaac - I, Robot
Jel imate vi koji ste u BiH,Srbiji i drugdje gdje se prevodi po Vuku i prijevode koji ne diraju strane nazive,ili ste osuđeni na čitanje pojmova tipa "Nju Jork" i sl.?Meni to bode oči i ne da mi se čitat kad naiđem na takvo nešto.
"iluzija o bogu" od Richarda Dawkinsa
croat1gamer
28-09-2009, 22:52
Osjecam se prozvanim. :)
<3 i ja tebe.
Meh, nasao na hrpi knjiga Kafku- Preobrazba, i Proces.
Preobrazba- Wat. Moram jos jednom procitati.
Proces- Nisam jos poceo.
Stara ima enormnu hrpu razliciti knjiga, mozda se nesto dobro nade u tome.
Procitao od Pratchetta - Wyrd Sisters i Pyramids
od Philipa K. Dicka - Sanjaju li androidi elektricne ovce(olitiga Blade Runner)
i trenutno citam od Kundere - Nepodnosljiva lakoca postojanja
Ernest Hemingway - Kome zvono zvoni
pokušao sam to čitat, bezuspješno... došao sam do pola i dopizdila mi je jer se 200 stranica svodi na to kak neki lik mora dić neki most.
isto i sa procesom. preobrazba mi inače rula, al proces me odbio već na samom početku.
još jedna knjiga koju nisam pročitao do kraja je Goli Ručak od Burroughsa. inače mi se dopada taj stil pisanja (dnevnici Kurt Cobaina ftw) i beat generacija, al jednostavno mi se neda čitat knjiga u kojoj se na svakoj drugoj stranici opisuje kak neki lik liže guzni rasporak nekom dječaku. thanks, but no thanks!
ne ponosim se time, uvijek nastojim pročitat knjigu kakva god bila, al skoro uvijek imam popis knjiga koje želim pročitat pa neke jednostavno ne pročitam ak mi se ne sviđa.
trenutno čitam faulknera, pa da vidim dokle će me držat ^^
Da_killah
29-09-2009, 17:47
Osjecam se prozvanim. :)
<3 i ja tebe.
Meh, nasao na hrpi knjiga Kafku- Preobrazba, i Proces.
Preobrazba- Wat. Moram jos jednom procitati.
Proces- Nisam jos poceo.
Stara ima enormnu hrpu razliciti knjiga, mozda se nesto dobro nade u tome.
pa već si našao :roll:
Pročitao Životinjsku Farmu, sad čitam Armageddon Rag.
Ako sam dobro pogledao u knjižnici,mislim da knjiga ima jedno 15-ak.
blub :O U knjižnici u Poreču ih ima 7.
hm,nevermind.
Čitao tko M.Moorcock:Elric od Melnibonea?
The Great Duck
05-10-2009, 16:23
Ja jesam.
Divlji konj, lektira. :thumbs1: :thumbs1: :thumbs1:
Pa nije uopće loša. (Barem mislim, davno je to bilo...)
McPingvin_v2.0
05-10-2009, 22:13
Divlji konj, lektira. :thumbs1: :thumbs1: :thumbs1:
Divlji konj mi je jedna od najboljih knjiga koju sam pročitao... Bar nisam skoro zaplakao na kraju :)
Arbiter of Change
05-10-2009, 22:16
Čitao tko M.Moorcock:Elric od Melnibonea?
Pročitao sam neke uratke u kojima je bio, premda sam čitao stvari na preskoke (originalna istoimena knjiga i jednu trilogiju koja se kasnije odvija)... generalno jako dobar lik iako možda malo previše OP za moj ukus sa svom opremom i sposobnostima koje ima.
Započeo sam Cervantes - Don Quijote Knjiga I. :D
Milan Kundera - Nepodnosljiva lakoca zivljenja
Rupert Morgan - Pravilo broj jedan
- Neka pude svjetlost
Michael Ondaatje-Sabrana djela Billyja Kida (Ljevoruke pjesme)
Kostolomac
08-10-2009, 11:29
[quote="' n3r3o '":gul39zon]Divlji konj, lektira. :thumbs1: :thumbs1: :thumbs1:
Divlji konj mi je jedna od najboljih knjiga koju sam pročitao... Bar nisam skoro zaplakao na kraju :)[/quote:gul39zon]
Baš to. U dahu sam ju pročitao, to je jedna od rijetkih lektira koja mi se dopala :)
Bob Dylan
09-10-2009, 10:40
Dean koontz-čuvari
cham3leon
09-10-2009, 10:57
Je tako da je awesome? :D
Knjižurina je poveća, ali ja sam je pročitao u cca. dva dana. Samo Koontz zna tako spojiti priče nekoliko naizgled nepovezivih likova :pray:
Također preporučam psihološki triler "Lice", od istog autora. Nešto predobro, ako volite trilere, nađite nešto od Koontza.
TeraBajt
09-10-2009, 11:27
[quote="' n3r3o '":287a84vg]Divlji konj, lektira. :thumbs1: :thumbs1: :thumbs1:
Divlji konj mi je jedna od najboljih knjiga koju sam pročitao... Bar nisam skoro zaplakao na kraju :)[/quote:287a84vg]
the horse never died.
Richard Morgan - Digitalni Ugljik, odnosno na eng. Altered Carbon. Kupio jucer u Algicu, zanimljiva prica i jedva cekam da ga procitam cijelog ;)
Nabavio sam si The Battle For The AbyssS- Ben CounterSi ReiksguardS- Richard Williams.
Trenutno čitam The Battle For The Abyss.
Delirium
09-10-2009, 14:31
Richard Morgan - Digitalni Ugljik, odnosno na eng. Altered Carbon. Kupio jucer u Algicu, zanimljiva prica i jedva cekam da ga procitam cijelog ;)
cito sam to..fora je knjiga
Dylan Dog 61 - Užas Iz Beskraja :thumbs2:
Midwintertears
10-10-2009, 20:39
Stephen King - The Dark Tower II: The Drawing of the Three
Deadwalker
10-10-2009, 20:49
Patricia D. Cornwell - Izložena pošasti
The Patriot
14-10-2009, 11:55
Kuma sam pročitao, sad čitam nastavak: "Sicilijanac" i jednu malu knjigu Robinson Crusoe :)
Prekjučer sam pročitao the shadow rising, 4. knjigu iz wheel of time ciklusa i sad idem na petu. Paralelno čitam thousandfold thought r.s. bakkera i veseele zgode djeda i bake p. pavličića.
Neke Poeove priče... trenutno Pad kuće Usher
Midwintertears
21-10-2009, 08:58
I ja isto. Poeove priče.
Midwintertears
28-10-2009, 08:23
Dupli post, jej. Čitam Travničku hroniku i Mračnu kulu, drugi dio.
cham3leon
28-10-2009, 08:33
U Gorskom kotaru sam na tavanu iskopao par knjiga, sve negdje sa prijelaza stoljeća (19. na 20., jelte) pa jedino to čitam zasad. Ima par zbirčica narodnih priča iz Gorskog kotara i Bosne.
Zanimljivo je što bi najstarijoj knjizi koju sam našao, nekom priručniku za voćarstvo negdje iz 1880-ih ili 90-ih, čovjek koji prvi put otvara knjigu dao možda 30 godina starosti odoka. Toliko je sačuvana!
Delirium
28-10-2009, 08:58
Don Quijote (Quixote u nekim knjigama)
Terry Pratchet - Piramide :D
"Moja majka je preminula dok sam još bio dijete. Tijekom jedne noći niske mjesečine uplivala je u nešto za što se kasnije ispostavilo da je krokodil."
Do sad sam pročitao sve od pratchetta kaj su preveli na hrvatski, i piramide su mi definitivno bile najgora knjiga.
Prekjučer sam priveo princa ničega kraju. Sad čekam da se lik udostoji aspekt cara napisat do kraja, jer mi se ne da čitat isprekidano svakih godinu dvije.
mortician
31-10-2009, 17:14
Evo, upravo pročitao Diablo - Kraljevstvo Sjene, treći nastavak kao...nije loša knjiga, za ubit vrijeme malo :)
Čitam 'Sajam taštine', baš mi je zanimljivo... Zasad, prvih 40ak stranica, lol.
cpt. Stone
05-11-2009, 12:40
Kuma od Maria Puza.
:pray:
Zna li tko dali je novela Kemono no Souja (獣の奏者) aka. The Beast Player prevedena na engleski?
Jednostavno se ne mogu zadovoljit činjenicom da će anime od 4 volumena knjige obuhvatit samo dva.
As the door opened, Erin woke up. There was still some time before sunrise and the sound of the rain pattering against the thinly tiled roof she could hear in the dark didn’t seem as if it will cease soon.
She could just barely make out her mother washing her hands in the waterhole in the floor. As her mother quietly tiptoed her way into their bedding, the smell of the rain and Toudahs drifted by. She was covered in the unique scent that came from the hard scales of the giant amphibious Toudahs warriors rode and it smelled similar to musk. It was so strong, you could tell where their riders were in battle.
Erin’s mother, who took care of the Toudahs, always smelled like that. To Erin who grew up with the smell, the scent was like that of her mother.
“…Mother. Was that thunder?”
“It’s far away. The thunder clouds are on the other side of the mountains so don’t worry. Go to sleep.”
Erin breathed a sigh of relief and closed her eyes.
Želim to, odmah. :(
Kuma od Maria Puza.
Sicilijanac je bolji, žao mi je :D
Inače čitam - ''Posljednji Tango'' od Milana Kundere i ''Subota'' od Iana McEwana
croat1gamer
08-11-2009, 18:21
Kafka- Proces.
Evo, dosao sam do dijela gdje se pitam zasto ovo jos uvijek citam, jer pomalo se gubi smisao sa realnoscu.
Ali karakter glavnog lika je lijepo odraden.
Ma proces je predobra knjiga, jednostavno ti tesko pada sto nije dovrsena do kraja, a nemoguce ju prestat citat :)
cpt. Stone
11-11-2009, 23:51
Kuma od Maria Puza.
Sicilijanac je bolji, žao mi je :D
Inače čitam - ''Posljednji Tango'' od Milana Kundere i ''Subota'' od Iana McEwana
To je sljedeće, pa Kumova Osveta iako nije od Puza.
Sonic_Moronic
13-11-2009, 18:31
Karl Marx: Manifesto of the Communist Party
pročito "illustrated man" od raya bradburya, predobra knjiga . ima pdf verzija na netu. sljedeća knjiga je "braća karamazovi"
osvetnik_sch3l3
15-11-2009, 23:35
Stephen King - Cell
citam ga u dahu
http://www.imagesforme.com/upload/f1c23a5f.jpg
:thumbs2:
TeraBajt
16-11-2009, 16:53
gg:D
serijski samoubojica
16-11-2009, 16:55
V for Vendetta strip :)
@ Terabajt
A ono,knjiga ti je svojevrsna enciklopedija odredjenih filmova koje si mogao nabaviti nekim lijevim putevima samo na divxu- ili tako nesto(otud i naziv zuti titl).Uglavnom,sadrzi detaljne opise filmova tipa Ichi the Killer ili Cannibal Holocaust,filmovi koji su bili zabranjivani u bezbroj zemalja(u ovom drugom su snimana prava sakacenja zivotinja i ubijanje ljudi iako je reziser filma morao dovesti svoje glumce da ubijedi sud da su zivi u jednom sudskom procesu koji je vodjen protiv cjelokupne filmske ekipe).
Onda imamo top listu tipa;naupecatljivija sakacenja,najbolji odgrizi,ugrizi,razdjevicenja itd.....
McPingvin_v2.0
16-11-2009, 22:33
Francis Wheen - Marxov Kapital
Jeb'ga, u nedostatku izvornika i vremena za čitanje 591489489 stranica ^^
Delirium
17-11-2009, 17:35
"Small gods" od Pratcheta i "Innocence proves nothing" Wh40K theme book tek poceo citat
osvetnik_sch3l3
18-11-2009, 09:41
@ Terabajt
A ono,knjiga ti je svojevrsna enciklopedija odredjenih filmova koje si mogao nabaviti nekim lijevim putevima samo na divxu- ili tako nesto(otud i naziv zuti titl).Uglavnom,sadrzi detaljne opise filmova tipa Ichi the Killer ili Cannibal Holocaust,filmovi koji su bili zabranjivani u bezbroj zemalja(u ovom drugom su snimana prava sakacenja zivotinja i ubijanje ljudi iako je reziser filma morao dovesti svoje glumce da ubijedi sud da su zivi u jednom sudskom procesu koji je vodjen protiv cjelokupne filmske ekipe).
Onda imamo top listu tipa;naupecatljivija sakacenja,najbolji odgrizi,ugrizi,razdjevicenja itd.....
prvi put da cujem z atako nesto
Nathan Never - Nova budućnost
Pročitao 6. knjigu wheel of time ciklusa i prvu knjigu SPQR, krimića smještenih u starom Rimu xD.
Sad uzimam malu pauzu od WoT-a uz farseer trilogiju, i čitam SPQR 2.
mortician
22-11-2009, 16:48
H.P. Lovecraft - Planine L00dila
Prvi sam u knjižnici maznuo Brisingr :rambo:
Chupacabra
24-11-2009, 21:35
Operater- B.D.Benedikt
Pisac je Hrvat, i piše takve knjige da se nemoguće odvojiti od iste dok se ne privede kraju. Pročitao sam 4 njegove knjige. Ozbiljna preporuka.
cham3leon
24-11-2009, 22:12
Operater- B.D.Benedikt
Pisac je Hrvat, i piše takve knjige da se nemoguće odvojiti od iste dok se ne privede kraju. Pročitao sam 4 njegove knjige. Ozbiljna preporuka.
Noted. Čim ulovim vremena pročitat ću jednu i postat kritiku. O kojem se žanru radi?
Chupacabra
24-11-2009, 22:16
Operater- B.D.Benedikt
Noted. Čim ulovim vremena pročitat ću jednu i postat kritiku. O kojem se žanru radi?
Kako da ti kažem... Polureligiozna polufantastika. Žanr je tako dobar da ga ne možeš fulat :)
cham3leon
24-11-2009, 22:26
Nemam pojma šta bi to trebalo bit, ali I'm in! Zvuči interesantno.
Chupacabra
24-11-2009, 22:33
Nemam pojma šta bi to trebalo bit, ali I'm in! Zvuči interesantno.
I jest, vjeruj mi. Kad počneš čitati, javi mi se na PM da malo prokomentiramo.
Sonic_Moronic
27-11-2009, 19:50
Samuel P. Huntington - Sukob Civilizacija
Kostolomac
27-11-2009, 22:38
Večeras pročitao Orwellov "1984" na engleskom. Strašna knjiga, jedva čekam da se dokopam "Životinjske farme" :)
Strašna knjiga, jedva čekam da se dokopam "Životinjske farme" :)
Indeed. Farma je također super...
Trenutno lektiru, Priče iz davnina da budem precizan, koja je za dva dana. : :scared:
A neki dan sam pročitao Kameno Srce Charlia Fletchera, fenomenalna knjiga, moram se dokopati nastavka.
cpt. Stone
28-11-2009, 15:29
Novi broj magazina za next lvl geneaciju :|
Upravo pročitao Reiksguard.
Sad selim okice na Innocence Proves Nothing.
BTW,
OVod2faBNYs
Galeb Jonathan Livingston.
Chupacabra
28-11-2009, 17:12
Trenutno lektiru, Priče iz davnina da budem precizan, koja je za dva dana. : :scared:
A neki dan sam pročitao Kameno Srce Charlia Fletchera, fenomenalna knjiga, moram se dokopati nastavka.
Jest bogme, ali bojim se da nastavak nije izašao.
OT: Čitam Books of Blood vol. 1
Dosadno, bar pri kraju.
TeraBajt
03-12-2009, 21:54
George Orwell - 1984.
cini se kulno.
cham3leon
03-12-2009, 22:28
Join the fanclub <3
Rick Pelicano - Osigurajte svog konja od bombi
http://www.britishhorse.com/acatalog/992245.jpg
Interesantno.
Nemam vremena od škole ništa čitat. Baš mi je žao. Obovažam čitat dobre knjige, a već dugo nisam nijednu. Sad čekam zimske praznize (samo 10 dana :cry: ) da mogu bar nešta pročitat...
Chupacabra
04-12-2009, 13:02
"Zbogom Smogovci" by Hrvoye Hiitrec".
Gospodar Prstenova, prstenova družina, ovaj put namjeravam je pročitati do kraja, a nakon toga i ostala dva dijela, pošto sam prije par mjeseci pročitao Silmarilion želio sam sve zaokružiti, sad moram naći nekog ko ima Hobita
Chupacabra
04-12-2009, 20:10
sad moram naći nekog ko ima Hobita
Imaš Hobita u svakoj iole boljoj knjižnici.
OT: Trenutno čitam postove na forumu
sad moram naći nekog ko ima Hobita
Imaš Hobita u svakoj iole boljoj knjižnici.
OT: Trenutno čitam postove na forumu
Bar ne živim u gradu u kojem su zatvorili knjižaru Matice hrvatske da bi otvorili kladionicu :(
Mora da je knjižnica izgubila na okladi^^
Danas sam završio farseer trilogiju autorice Robin Hobb. Toplo ju preporučujem svim ljubiteljima fantastike, što zbog izuzetno dobre karakterizacije, što zbog uvjerljive priče.
Devil Dog
14-12-2009, 19:22
j+beno dosadnu ilijadu :yuck:
Ja bih treba za sutra pročitati:
bjke, basne, Zlatarevo zlato i Lovca u žitu. Mislim da ću samo ovo zadnje :(
Ilijada ti nije toliko loša :(
Sonic_Moronic
14-12-2009, 20:31
Nek' pročita Ilij, bolje mu je. :)
Trenutno čitam... Proces od Kafke. Ako se to može nazvati čitanjem, totalna stagnacija.
Sjaj Epohe od Radakovića
Titan-a od John-a Varley-a
I Hurinova Djeca od Mr. Tolkiena
saint-exupery: ratni pilot
j. d. salinger: devet priča
Zene od Bukovskog
Vizantija i Sloveni Georgije Ostrogorski
Tolkin Nezavrsene Price
Dejvid Dej Tolkinov Prsten (Ima likova koji me nerviraju i koji se loze na tolkina pa ocu da ih napljujem )
Den Simons Endimion
(i nije najveci broj knjiga koje ctam u isto vrijeme)
Tetu Bovary. Da nije tako duga, bila bi sasvim prihvatljiva knjiga za moje mladne pojmove.
Tetu Bovary. Da nije tako duga, bila bi sasvim prihvatljiva knjiga za moje mladne pojmove.
Još da kraj nije predvidljiv.
Ti si valjda jedina muškao osoba koju sam ikad vidio da mu se ta knjiga sviđa...
croat1gamer
20-12-2009, 14:24
Napokon se udostojio da procitam Proces do kraja.
Tko je razumio sto se upravo u toj prici dogodilo, nek mi pojasni preko pm'a.
Ozbiljno.
Koji kurac se tu desavao.
Mozda jos nesto procitam preko praznika ako uspijem naci nesto zanimljivo.
U globalu, indiferentan sam prema knjizi. Jest da je predvidljiva i jednolična, no cilj je svijet prikazati realistično, što knjiga i više nego uspješno postiže. Više puta me oduševio način na koji pisac gleda na mentalitet svojih likova, te objektivnost koju postiže unatoč društvu čiji je sam pripadnik - da nisam znao da se radi o realizmu, lako bih povjerovao da je napisana unatrag par godina.
McPingvin_v2.0
20-12-2009, 19:26
Čru, on je modernist :)
Mislim da je govorio o Tetu Bovary...
Devil Dog
22-12-2009, 20:19
O da, je... neznas ti nasu profesoricu nije dost samo procitat nego sve treba znat, sve sopredne i glavne likove, cak i one cije se ime 1 spomene negdje usput...
Vau.
Mi moramo znat zašto je neki lik prdnuo, zašto baš u tom trenutku i što nam time poručuje. Naravno, sve treba bit potkrijepljeno citatom
Inače, upravo se pokušavam odlučit koji knjigu da pročitam i napišem za lektiru iz engleskog za sutra... any suggestions? Intermediate level... Hvala :D
Inače, upravo se pokušavam odlučit koji knjigu da pročitam i napišem za lektiru iz engleskog za sutra... any suggestions? Intermediate level... Hvala :D
Animal Farm?
(random mi palo na pamet, a kako se možeš raspisati na njenu tematiku...)
Starac i more. Sumnjam da možeš lakše.
Jeli itko od vas pročitao Ulixa? Pitam zato kaj sam jedva progutao prvih desetak stranica, pa me zanima isplati li se dalje čitat. (Valjda se isplati ak je to kakti najbolji roman 20st, but stilll...)
Animal Farm?
(random mi palo na pamet, a kako se možeš raspisati na njenu tematiku...)
To je meni moja profa dala za nekakvo natjecanje da promjenim zavrsetak price (1000-1500 rijeci)
Jeli itko od vas pročitao Ulixa? Pitam zato kaj sam jedva progutao prvih desetak stranica, pa me zanima isplati li se dalje čitat. (Valjda se isplati ak je to kakti najbolji roman 20st, but stilll...)
Ako želiš vidjeti zašto knjizevnost danas ima formu kakvu ima...
Na kraju sam napiso na brzinu (oko 2 sata) heri potera. Pročito sam zadnju knjigu na engleskom 3 puta pa znam manje-više sve napamet...
http://www.imagesforme.com/upload/2c04d95e.jpg
Midwintertears
28-12-2009, 17:02
Kingovu Salem's Lot. <3
Sofijin svijet
Itko čitao? Dojmovi? (bez spoilera :D)
Midwintertears
28-12-2009, 17:11
Ja sam.
Alice u zemlji filozofskih čudesa... Fino za pročitati, ali ne očekuj previše. (:
Dobio sam jednu preporuku za, i jednu preporuku protiv (znanstvenica i filozof)... baš me zanima.
Midwintertears
28-12-2009, 19:09
Filozof je bio protiv? (:
[quote="Devil Dog":19ffv517]j+beno dosadnu ilijadu :yuck:
O da, je... neznas ti nasu profesoricu nije dost samo procitat nego sve treba znat, sve sopredne i glavne likove, cak i one cije se ime 1 spomene negdje usput...[/quote:19ffv517]
ček to se čita u 1. srednje(to sam i ja imo sad) kak onda ti več tak dobro znaš svoju profu? :S
i šta vam je tak teško znat kad je neko prdno i zaš, smisliš neš... prepišeš lektiru s neta, pročitaš kratki sažetak i sereš neki qrc o tom :D
Silmarillion
Prvi put :oops:
Yup.
Jebenog Romea i Juliju. :-x :twisted:
Midwintertears
29-12-2009, 13:38
Yup.
Vidjet ćeš zašto.
Završio knjigu općeg neznanja, sad čitam kratku povijest gotovo svega.
beba nema zvečku
02-01-2010, 16:18
Ranko Marinković - Kiklop
The Great Duck
02-01-2010, 16:49
Guy Gavriel Kay-Pjesma za Arbonnu
Guy Gavriel Kay-Pjesma za Arbonnu
Poslje saranta meni njegovo najbolje djelo.
wavefunct
02-01-2010, 21:30
Sofijin svijet
Itko čitao? Dojmovi? (bez spoilera :D)
taman konto napisat Sofijin svijet.
Cool knjiga iako sam je samo random listao, sviđa mi se Aristotelova i Sokratova filozofija.
Kostolomac
02-01-2010, 22:21
Dobio na poklon knjigu SS GeneralSpa ću to pomalo krenut čitat :)
Zasad nisam oduševljen (danas sam, tek, počeo čitati, nekih 70ak stranica pročitao), ali dat ću šansu.
U ova dva dana pročitao Brisingr. Jebeno dobro :pray:
Za one koji pratite nije više trilogije Nasljeđe već ciklus. Izlazi četvrta knjiga :thumbs2:
Sad ću počet s Animal farm.
Chupacabra
04-01-2010, 18:04
U ova dva dana pročitao Brisingr. Jebeno dobro :pray:
Za one koji pratite nije više trilogije Nasljeđe već ciklus. Izlazi četvrta knjiga :thumbs2:
Sad ću počet s Animal farm.
Oke pročitah Eragona tj. Prvi dio. Brisingr bi trebala biti Vatra, ha?
Ako si pažljivo čitao, trebao bi znati :? HINT: jest
Midwintertears
04-01-2010, 21:21
Haruki Murakami - Južno od granice, zapadno od sunca <3
The Great Duck
08-01-2010, 16:06
Eragona.
Kupio knjigu poezije Jim-a Morrisson-a Divljina...
Najbolje uloženih/potrošenih 90kn u mom životu.
Midwintertears
09-01-2010, 20:20
Krleža. Povratak Filipa Latinovića.
Medolina
10-01-2010, 21:20
Paulo Coelho- Vještica iz Portobella. Knjiga je odlična.
Nakon nje slijedi King- Herčevi u Atlantidi. Again.S:D
Zelena milja i Iskupljenje u Shawshanku od S. Kinga... Svakako bolje verzije u knjizi, mada su filmovi neprocjenjivi...
Midwintertears
10-01-2010, 21:22
Ise, imate te Kingove. Nije fer. :(
Pročitao neki dan Ono. Trebalo mi ali se isplatilo :D
Nakon nje slijedi King- Herčevi u Atlantidi.SAgain.S:D
To mi je zakon jer je ona prva priča fullllll povezana sa Dark Towerom, a i nekako su mi najdraze Kingove priče di su glavni likovi djeca..
To mi je zakon jer je ona prva priča fullllll povezana sa Dark Towerom, a i nekako su mi najdraze Kingove priče di su glavni likovi djeca..
A fura se na to, osobito u It i Dreamcatcher.
Midwintertears
10-01-2010, 21:25
Ja sam te dvije knjige pročitala nekih desetak puta. Malo je reći da ih obožavam. Zadnja dva poglavlja osobito. (:
Medolina
10-01-2010, 21:26
Da. Ponosni vlasnik. Nešto kupila prek neta, a nešto dobila... Prilično su jeftine na aukcijama. Kupila sam sad nedavno Dolores Clayborne za 19.90 kn.
Medolina
10-01-2010, 21:28
Like The Children of the Corn. Imamo dečko i ja maraton filmova. Gledamo sve nastavke...S:D
Ja sam te dvije knjige pročitala nekih desetak puta. Malo je reći da ih obožavam. Zadnja dva poglavlja osobito. (:
Pogledaj film, nije loš. Bio mi je strašan kad sam bio mali, a ni sad nije ništa blaži :D.... Ono jedna od boljih Kingovih knjiga koje sam imao prilike čitati, ali Shawshank se gura :D
Ugl. kao što rekoh, sve što je izašlo od Kinga sa hrvatskim prijevodom počitah, osim Nesanice, nekako mi ima mlitav početak i nikad nisam uspio stici dalje od 150 str. a par puta sam je probao čitat.
EDIT: Eh i da prva dva dark towera na engleskom
Chupacabra
13-01-2010, 11:33
Like The Children of the Corn. Imamo dečko i ja maraton filmova. Gledamo sve nastavke...S:D
Eh eh! Ja pogledao filmove Children of teh Corn jedinicu i dvojku. Jedinica je bolja, samo zbog one scene na kraju, kad izak vikne "MALACHAAAAAAAAAAI!" Dvojka ne valja vragu. Ima i trojka?
Lord Ragnarok
13-01-2010, 11:48
Procitaj vatra, treci dio one Eragon knjige. pretkraj je knjiga postala doslovno naporna, kao da je pisac samo pisao nesto tek tolko da napise. Par stvari imam osjecaj, kao da su tu metnute cisto da bude ''magicnije'', kao npr srce srca (oni koji su citali znat ce).
ima jos kavih misljenja?
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.