Pogledaj cijelu verziju : Dragon Age: Origins
Stranica :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Ovo je igra koju sam najviše isčekivao ovu godinu, jedva čekam da izađe, još samo par dana. :D
Ja sam vidio samo 2 trailera, jedan onaj sa CGI efektima, a drugi neki kratki gameplay sa mage klasom. Tako da nisam puno vidio ali me igra full iznenadila pošto sam očekivao nešto poput Obliviona, mix FPS/RPG-a... Da na kraju igra baca na NWN i sl., bar koliko sam uspio vidjeti. Jebenica, volim te "avanturističke RPG-e", ali ovi HC RPG-i su mi najveća strast :D
Drago mi je što su unajmili neke poznatije glasove za VA npr. Kate Mulgrew =)
Sve Bioware igre koje sam igrao su imale perfektne voice actore. Ne znam jel riječ o profesionalcima ili ne, ali iza svakog lika se osjetila njegova duša, nisu bili odglumljeni preko qurca.
Dok evo baš sada igram taj Oblivion i VA je katastrofa. Orc žene imaju isti glas kao High Elfice. Onda kada dođeš do prosjaka, prvo onako zavlači glas dok traži pare od tebe, a čim ga nešto pitaš, odmah se glas pretvara u nekog Imperial Guarda :rotfl: KATASTROFA xD Takvo što nikada nisam doživio od Biowarea i čisto sumnjam da ću ikada doživjeti...
Ajde ne sitničavi oko takvih gluposti. I u morrowindu su (doduše manje jer je bilo više va-ova) bili isti problemi, pa se nitko zbog toga ne žali.
Ne znam, mene je ta beživotnost ubila u Oblivionu i Falloutu 3, a za Morrowind neću pričat jer ga, eto, nisam baš previše igrao.
Neven <R>
29-10-2009, 01:13
Ja nisam ljubitelj Voice Actinga ako ograničava broj opcija u dijalogu/broj opcija u questovima itd. kao što je to bilo očito u Oblivionu.
Ma kakav witcher, ovo je novo doba rpga :D Dok ne dodje witcher2 mozda xD
Dragon Age: Origins neće biti ni do koljena Witcheru.
Biti će dobar, ali ne kao Witcher.
Pa komentiram samo Arbyev post ^^ Svatko misli svoje o witcheru, ja ne mislim nis isto kak i ne mislim nis o DA. Witcher sam prosao i bio mi je odlicna, DA cu isto pocet igrat za par dana i nadam se da ce takodjer bit ista stvar.
Dalje, nema tog stvorenja u svemiru koji moze konstatirat da je witcher bolji od DA, ili da je bg bolji do ovog, ili da je NWN bolji od onog. Ako napises da je to tvoje misljenje to je ok, svatko ga ima. Ja sam u sredini, uzivao sam u witcheru, uzivat cu u dragon ageu a najvise jos uzivam u torchlightu.
Nemojte svi odma globalno svrsavat ako je netko uvrijedio witchera. Nisam nis krivo rekao protiv njega niti ga krivo usporedio, znam sto pricam. Meni nije toliko bitna prica i ostale pizdarije kolko sama tehnicka strana igre, glazba, bugovitost, nepovrsnost i slicno. Uglavno, sve ono kaj ubije igru pa trazi ponovno izdavanje iste nakon par mj ili pak pathceve. A i to opet nije vazno ako na kraju ispadne kak treba. Nemojte se odma kofrcit.
A sad dalje na on topic...odoh procitat one clanke sa prethodne strane.
Kad smo se vec dotaknuli Witchera, jedan covjek ima dosta toga protiv njega KLIK! (http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/22-The-Witcher)S... U nekim stvarima se cak i slazem sa njime...no dosta oftopičarenja!
Ne znam sto mislit o ideji BioWarea, da vec sad bacaju DLC-e...meni se osobno ne svidja ta ideja, ali to sam samo ja...
Witcher nije pravi RPG tako da ga nema smisla uspoređivati s DA:O, to je kao da uspoređuješ Oblivion i Neverwinter Nights.
Ma znam, glupo je uopce to. Bezveze je pricat sad o tome, ajmo se radje veselit dragon ageu :D
Ma znam, glupo je uopce to. Bezveze je pricat sad o tome, ajmo se radje veselit dragon ageu :D
I think I'll just sign that. :)
Ionako i ovako imate temu za Witchera, i to dvije =D
Dosta offtopica o Bitcheru! :)
Igra nije niti izašla a već je uspoređujete sa ostalim RPGovima.
Dosta offtopica o Bitcheru!S :)
Hahahaha, care :rotfl: :pray:
http://www.sankakucomplex.com/2009/10/2 ... surprises/ (http://www.sankakucomplex.com/2009/10/29/dragon-age-origins-hot-sex-surprises/)
Oh my...last picture :rotfl:
Arbiter of Change
29-10-2009, 17:32
Ne znam sto mislit o ideji BioWarea, da vec sad bacaju DLC-e...meni se osobno ne svidja ta ideja, ali to sam samo ja...
Rekao sam ranije da ako bi ikome dao dozvolu da radi DLC-ove onda bi to bio BioWare, ali samo ako nastave koracima NWN-a gdje su izdavali izvanredne module i općenito i dan danas održavaju komunikaciju s komunom te potpomažu mod scenu. Ovi trenutni DLC-ovi... mmm, too little, too expensive.
Dosta offtopica o Bitcheru!S :)
Hahahaha, care :rotfl: :pray:
http://www.sankakucomplex.com/2009/10/2 ... surprises/ (http://www.sankakucomplex.com/2009/10/29/dragon-age-origins-hot-sex-surprises/)
Oh my...last picture :rotfl:
Wait... wut... gay.. sex... :rotfl:
Eh, sad će biti Gaybox ne Sexbox :)
Malo on topica
Molim vas da se, ako ste se definitivno odlučili, izjasnite sa kojim likom ćete započeti igru, tako da uzmem onog kojeg ljjudi ne odaberu, odnosno da uzmem lika kojeg odabere najmanji broj ljudi. Pitam to jer sam si napravio human mage-a koji će bit cleric, dwarf warriora koji će bit paladin (kak se već prestiege klase zovu, you get the point), i elficu koja bu asasinka. Svo troje mi se čine iznimno zanimljivim i igrivim izborima
Osim toga, čini li se to meni, ili ćemo nakon svakog lvlup-a moći distribuirati bodove na primarne atribute, pošto skillovi zahtjevaju progresivno sve više bodova uloženih u pojedini atribut.
Zašto ideš na tako divlje klase? :D Ja samo znam da 100% neću biti Dwarf, organski ne mogu smisliti Dwarfove. Čak sam odbijao u BG2 igrati Evil party zato što je Korgan bio Dwarf, a i Gimli iz LotRa mi je bio antipatičan :D
Ja sam si napravio nekih 7 likova i još neznam s kojim ću igrat. :D
cham3leon
29-10-2009, 21:41
Jel to ima nešto kao D&D sistem, poput NWN?
Ne znam kakvu bih klasu mogao igrat, jer još nisam ni siguran hoću li zaigrati ovo, ali bit će to nekakav custom battlemage...
Proveo sam punih 5 minuta u CC-u, tako da nemam pojma niti što se sve nudi osim Mage klase... Odlučiti ću tek u trenutku kada prvi put pokrenem igru, ovako nemam volje pošto znam da nema igre nakon što kreiram lika :(
Ako ima, volio bi biti Paladin ili Cleric za prvi prelazak, a Sorcica (ili Mage ako nema Sorcice) za drugi. To su mi 3 najdraže klase u pravim RPG-ima. Fighter je odlična klasa za prvi prelazak ali je ujedno i najdosadnija klasa pošto samo bezumno klikaš na neprijatelja, bez neke taktike. Dok kao Cleric i kao Mage vidiš gotovo sve aspekte igre u samo 2 prelaska. Imaš "fightera" sa divine magijama i imaš "pravog" maga. Ostane ti samo Thief i Bard klase koje baš i nisu nešto zanimljive i Archer klasa koja može biti moćna ali isto tako i monotona kao čistokrvni Fighter.
Naravno, ako ičega od toga ima u DAO-u :D
Sgt. Bull
29-10-2009, 21:52
Zavisi, ako bude paladin fino izbalansiran možda ću igrat sa njim jer imam dugi staž iza istih. Ipak imajući i 90% negativnog iskustva sa često preslabim, razmišljao sam i o mageu, no ne znam, nekako mi je mučno preigrati cijelu sp kampanju (još nema mp-a) sa mageom. Warriori ne dolaze u obzir, rogues također. Prvi su mi najmrži a drugi jednostavno nisu jednostavno za mene. Daklem, vjerovatno će biti paladin no vidjet ćemo kako će to u igri sve biti.
Zašto ti je mučno prelaziti kampanju sa Mage klasom?
Kod Magea je fenomenalno to što počinje kao nitko i ništa, tako da se jednostavno moraš boriti da bi uspio, a na kraju ti nema ravnoga. Nudi full dinamičan gameplay za razliku od ostalih klasa, čak i Cleric ne nudi toliku dinamiku pošto se možeš švercati kao fighter i samo klikati kroz mase.
Sgt. Bull
29-10-2009, 22:00
to što počinje kao nitko i ništa... a na kraju ti nema ravnoga.
Taj "kraj" obično dolazi nakon 10-15% odigrane igre što praktično vodi do monotonosti. Slično kao i sa warriorom, kada jednostavno sve postane repeticija i manje/više igra ti se sve na stiskanje istih dugmića. Njet tako igrati DA:O. Vjerujem da ću na kraju opet završiti na paladinu, jeste da je patnja igrati sa nj. ali je zato barem zanimljivo do kraja. I da zaboravih, jedno je igrati magea sp a jedno mp. Mp je mnogo fun, sp je, well like i said, skoro uvijek boooring.
p.s. cleric, ne paladin, jebemu nikako se naviknut.
Btw, jel' fakat jedan od onih dlc-ova koji će biti dostupni košta 15$?
kaj se nece u igri moc vodit vise likova? :o
Neven <R>
29-10-2009, 22:35
Meni su spellcasteri uvijek zabavniji od fightera i definitivno su najmanje clickfest klasa od svih ostalih.
Umm, vi koji niste baš pratili info o igri, moram vas malo ispraviti. Naime postoje 3 klase - war mage i thief. Kasnijim razvojem se račvaju, i to mage na shapeshiftera i healera, war na berserkera i knighta, a rogue na barda i asasina (ak sam ja to dobro shvatio, arby ispravljaj ak nisam), a o vama ovisi sa kojim ćete stilom borbe prelazit igru, dakle luk, 2h oružja, dual wield ili mač + štit. Osim naravno za maga koji ima šćap i spellove.
Duke of Earl
29-10-2009, 23:12
Postoje po 4 specijalizacije za svaku od troje glavnih klasa, evo ih tu:
http://dragonage.wikia.com/wiki/Specialization
Također će i svaki lik moći imati po dvije.
Postoje po 4 specijalizacije za svaku od troje glavnih klasa, evo ih tu:
http://dragonage.wikia.com/wiki/Specialization
Omg, pa ja ovo drugo dvoje za svakog nisam ni znao... očito wikii u to vrijeme kad sam ja gledao nije bio nadopuunjen sa svima. Ovaj reaver i blood mage se čine vrlo zanimljivima, pogotovo za evil party.
Ljepo igrat ću Templara ko bi reko.
SRanger Specific Talents
Summon Spider
Summon Wolf
Summon Bear
Natural Regeneration
totalno sam razočaran :( neznam jel uopče postoji neki setting da su rangeri kul osim lotra, totalno razočaranje ;(
budem još i onog duelista probo, piše da voli sva oružja, no pretpostavljam da se može speccat na bow
Dalish Elf Assassin definitivno.
Šteta sto nema monk-a :( .
Gledajući klase, za sada me privlače samo ove:
1) Arcane Warriors
2) Blood Mages
3) Templar
Arcane Warrior bi mogao biti do jaja. Odmah me podsjetio na BG2 gdje sam imao dual klasu Berserker/Mage koji je vitlao sa dvije sjekire. Ajme kako je to brutalno, baciš na sebe Mirror Image, Stone Skin i još neke protekcije i IMUN si na neprijatelje, a kolješ sve u 16 :pray: :D
Blood Mage mi zvuči interesantno pošto mi je odmah mislima projurio Vampire the Masquerade :D
Templar je najbliže Paladinu :( Samo nije vs. Undead već je vs. Mage...
Ostalo mi je bezveze, eventualno bi razmislio o Assassinu ali ta klasa mi se sviđa samo u Morrowindu i Oblivionu pošto su obje igre (naročito Oblivion) orijentirane prema toj klasi.
Meni su manje više ok klase, s obzirom da tu nema uopče d&d-a. Mislim da cu za pocetak uzet čistog warriora, kasnije ću se odlučit za specijalizaciju al ta će najvjerojatnije bit Berserker.
Koliko sam shvatio Templar bi trebao biti neka vrsta Paladina, hmm, sviđa mi se.
Odabrat ću jednu od ovih klasa:
- Templar
- Assassin
- Arcane Warrior
Ali nažalost još se nisam odličio koju ću od tih, ae bar sam izbor smanjio. :D
Duke of Earl
30-10-2009, 07:37
Kvragu, počela me igra opasno zanimati, a znam da je na ovom kompu neću moć pokrenuti :(
I još me zanima, jel postoji mogućnost igranja s dalish elfovima, ili dezertiranja iz Circle of Magi-a ? Pitam zato što bi volio igrat s Mageom, a ideološki mi ljudi ni opsesija religijom u igri nikako ne pašu, pa mi ostaju samo te dvije opcije za roleplaying.
cham3leon
30-10-2009, 07:49
Umm, vi koji niste baš pratili info o igri, moram vas malo ispraviti. Naime postoje 3 klase - war mage i thief. Kasnijim razvojem se račvaju, i to mage na shapeshiftera i healera, war na berserkera i knighta, a rogue na barda i asasina (ak sam ja to dobro shvatio, arby ispravljaj ak nisam), a o vama ovisi sa kojim ćete stilom borbe prelazit igru, dakle luk, 2h oružja, dual wield ili mač + štit. Osim naravno za maga koji ima šćap i spellove.
O, postoji i Thief :D
Onda sam to :P
O, postoji i Thief :D
Onda sam to :P
Nema Thief.... :?
Neven <R>
30-10-2009, 08:23
Rogue = Thief
thief kao klasa il neki specc je totalno retardirano, pogotovo u igri gdje odlučuješ gotovo sve o svom liku, pa nemože neki thief bit kralj il dobričina..
@Rang€r...
Thief može biti brutalan, ali igre poput DAO, BG, NWN i sl. ne nude kvalitetno Rogue iskustvo. Na papiru zvuči genijalno sa svojim Hide in Shadows, Backstab, Poison, Assassinate talentima, ali navedene igre to ne mogu kvalitetno prezentirati pa je baš zbog toga ta klasa dosadna. Ali makar je dosadna, može biti strašno ubojita. A i moramo vidjeti kako će biti izvedena u DAO, sumnjam da će biti na nivou, ali možda se i ugodno iznenadim.
Dok recimo Morrowind i Oblivion rulaju sa Rogue klasama. Imaš osjećaj dinamike kakvu Rogue klasa mora imati (brzina, agilnost i sl.), Sneak je savršeno koristan iako u Morrowindu blentav, a Backstab i Poison napadi su jednostavno epski. Tak da ovisi od igre do igre...
@Rang€r...
Thief može biti brutalan, ali igre poput DAO, BG, NWN i sl. ne nude kvalitetno Rogue iskustvo. Na papiru zvuči genijalno sa svojim Hide in Shadows, Backstab, Poison, Assassinate talentima, ali navedene igre to ne mogu kvalitetno prezentirati pa je baš zbog toga ta klasa dosadna. Ali makar je dosadna, može biti strašno ubojita. A i moramo vidjeti kako će biti izvedena u DAO, sumnjam da će biti na nivou, ali možda se i ugodno iznenadim.
Dok recimo Morrowind i Oblivion rulaju sa Rogue klasama. Imaš osjećaj dinamike kakvu Rogue klasa mora imati (brzina, agilnost i sl.), Sneak je savršeno koristan iako u Morrowindu blentav, a Backstab i Poison napadi su jednostavno epski. Tak da ovisi od igre do igre...
ne govorim ja tu jel on owna il ne, več govorim, kako lopov može bit klasa, ono.. lopov, wtf?
Arbiter of Change
30-10-2009, 20:34
To je stvar lingvistike i značenja riječi, obje stvari koje se posebno izgube u prijevodu. Sa tehničkog RPG stajališta je stvar u specijalizaciji archetypa "Rogue", tj. o njegovom setu sposobnosti koje posjeduje. Iako je Thief, tj. lopov jako neprecizan i općenit pojam kad imaš još preciznije tipa Mugger i tako (BG2 je obilovao Thief kit-ovima, npr).
... Arby's useless knowledge! :)
al što me najviše nervira, ranger će bit neki jebeni wannabe hunter iz wowa >.>
Ja sam htio uzeti Rangera, ali mi se čini lame. :(
ma pa i meni se čini lame, šta da ti onda kažem... :(
Zasad, izabrat ću Arcane Warriora ili Paladina. :D
Vrlo je nezgodno što su se DnD definicije klasa toliko ustalile,većina ljudi upada s pitanjima vezana uz DnD koja su već tolko puta odgovorena da ljudima iz biowarea na forumu idu na živce.
Čak Chris Priestley kaže da je glasao da se ranger specijalizacija NE UVRSTI upravo zbog Drizzta.
Bioware rabi potpuno novi setting i njihov ranger nema veze s DnD rangerom,templar nema veze s paladinom ni ičim sličnim, zato prestanite s uspoređivanjem jer ne pomažete nikome.
Arcane warrior neće biti battlemage, ne vidim trenutno poantu te specijalizacije-teži armor ima penalty na fatigue/manu,to kaj arcane warrior odjednom može nositi teži armor ne znači da će moći nositi massive armor i bacat magije na sve strane. Light armor,možda. Ionak vjerojatno neće ni biti (puno) armora s bonusima za magea...
Ali odmah na početku je rečeno kako svaka klasa ima svoje jake i slabe strane tako da će mageovi biti jedini s magijama, rougovi jedini imati lockpick (BYE BYE KNOCK spell), stealth i bit jaki u skillovima, warriori jedini moć učinkovito koristit sword'n'board i two-handed.
Mage MOŽE imat mač, ako ima snagu za to, ali neće biti dobar s njim,može obuć armor,ali će ga jako gimpat.
gle ja ni neznam koji je k dnd ranger pošto jedina igra(valjda) s dnd pravilima koju sam igro je bg2 i to sam igro neka 2-3 sata, al da nema neki normalni archer, ranger(pritom mislim na lika koji je jak na dometu, bez ikakih jebenih životinja uz njeg; te usput može izvuč mač i priklat nekog) u igrama najviše blizu rangeru iz LotRa mi je bio SW iz WARa i to mi je igru učinilo jedno 5x boljom, takav oblik klase je jednostavno prejeben da bude stavljen u svaku igru il šta? :(
Rogueovi imaju dual-wield i archery talente od onih vezanih uz oružje na raspolaganju, warriori na to još sword and shield i two-handed.
S obzirom da bow damage većinom ovisi o dexterityju, rogue je bolji izbor za učinkovitije streličarstvo, warrior očito bolji za mačeve zbog snage.
Za kombinaciju, rogue s talentima u archeryju i nekima u dual-wieldu će ti vjerojatno biti bliži Aragornu jer treba imat na umu i lakši armor od najtežeg,agilnost, poznavanje biljaka i ne znam još kaj ti može past napamet.
Kak ćeš rasporedit atribute i talente je tvoja stvar,ne treba ti specijalizacija rangera za to. Imajući na umu da se do 20 levela dobije 22 il 23 talenta,moći ćeš ih raspodijelit između talenata za oružja po izboru.
S druge strane,warrior će biti jači zbog snage,ima talent za reduciranje penaltyja teških armora kaj rogue nema, ima pristup talentima za kombinaciju mač+štit itd.
Ovo bi ti moglo dat uvid u korištenje nekih klasa, nema spoilera koliko vidim
http://fidgit.com/archives/2009/10/dragon_age_elf_up_or_go_home.php
nice, ty :>
bit će nešto :D
osvetnik_sch3l3
31-10-2009, 10:17
http://fidgit.com/archives/2009/10/drag ... _ogres.php (http://fidgit.com/archives/2009/10/dragon_age_pwning_ogres.php)
ovo je predobro,
Hvala Domy
Bloodmage :pray: :pray:
War bi mi mogo bit Berseker (:
ahhhh jedva čekam igru,samo ću ju vjerovatno malo kasnije igrat jer nisam uspio preorderat a pitanje je kad će doć u Algoritam :S
Arbiter of Change
31-10-2009, 11:36
Evo ja ću se opet malo igrati u CC-u dok ne dođe igra. :)
Inače, mali podsjetnik povodom finalne odluke BioWare-a da se prebace sa službenih foruma na novu BioWare Social Network stranicu (http://social.bioware.com/), ako uploadate lika do 3.11. imate priliku dobiti još jedan prsten kao ingame ekskluzivni predmet. Ukratko, BioWare sada radi još žešće grupiranje svih svojih naslova pod jednu kapu i daje igračima dodatni materijal ne bi li ih ponukali da kupe original.
ja neznam više, oni su tolko tih itema več podavali, oče igra bit playabilna bez njih uopče? xd
Arbiter of Change
31-10-2009, 14:42
Ma to su samo bonusi. :)
Inače, mi Mageovi se barem imamo veseliti i kombinacijama magija (npr, Grease Fire):
http://dragonage.wikia.com/wiki/Spell_Combos
http://www.imagesforme.com/upload/34aeeff6.jpg
Deadwalker
31-10-2009, 14:43
Jel to ingame ili animacija?
mravojed20
31-10-2009, 14:45
Ingame.
Deadwalker
31-10-2009, 14:50
E ako ce ovako dobro izgledati spellovi u akciji... 8)
Pre jebeno kako se efekti boostaju međusobno :shock: :pray:
Jedino ne se nadam da ćeš morati baciti prvo Grease, pa tek onda Fireball, a ne da već imaš kombinaciju pripremljenu.
Da, moš mislit :D
Inace, "procurio" DA na xbox360...tolko o tome.
Arbiter of Change
31-10-2009, 15:42
Jedino ne se nadam da ćeš morati baciti prvo Grease, pa tek onda Fireball, a ne da već imaš kombinaciju pripremljenu.
Nema pripremljene kombinacije jer se sjećam iz jednog videa da lik prvo baci Grease pa onda to zapali vatrom, slučajno ili namjerno.
Ta kombinacija ima i kao zamka na koju možemo naletit
Fora mi je to bilo u toee gdje je isti princip buiio sa web-om. Em ih zaustavi, em ih sprži xDDD
GeraltofSmeg
31-10-2009, 20:30
Kada izlazi igra ta?
Drugi tjedan, 3. ili 6., više nisam siguran...
3.11. Amerika
6.11. Europa
pff još više dana za čekat :(
nego jeste vidjeli onaj wardens quest live event što je bio u londonu 28.?
mađari pobjedili i dobili 50k$, jel to bioware planira dragon age napravit nekom vrstom sporta kao starcraft? :D
sam ne kužim im foru, malo igraju na PCju, malo na x360 :/
www.wardensquest.com (http://www.wardensquest.com)
Bojim se da ne ubiju dinamiku s previše dijaloga, onako kako su to napravili u Jade Empireu.
Isto tako, pristižu komentari da je igra poprilično šlampavo odrađena s tehničke strane.
Da, o tome sam ja razmišljao, o tim dijalozima i sl. Dobri su za priču a opet ako ih ima previše...a ovo za tehničku stranu, ak je i Bioware tu zaribao :roll: Vidjet čemo za koji dan.
Samo neka ima dijaloga, tko ih voli biti će sretan, a Weki može kao i u svim drugim RPG-ima stiskati Space ili ESC :P
Ma svi vole dijaloge, kad isti imaju smisla.
Recimo u Witcheru je svaki dijalog na mjestu. Osim te mračne fantasy priče, Witcher puno polaže u "detektivski" pristup, razvijanju misterije pacifističkim putem. Gušt ti je čitati i slušati sve dijaloge, otkrivati slagalice složeno osmišljenih karaktera.
S druge strane, Jade Empire ima beskrajno duge linije beskorisnog teksta. Svaki čovjek ti mora ispričati sve o svom bivšem, sadašnjem i budućem životu, bogovima, šori, fokusu, medijaciji i drugim glupostima od kojih ti dođe muka već nakon trećine igre. Jednostavno ne možeš slušati svaki dijalog jer nema nikavog učinka na radnju, nikave veze s vezom i tu je tek toliko da beskrajno produži igru.
S treće strane, Mass Effect ima dijaloga "koliko je potrebno". Znači, čak i da želiš istražiti nešto više, on toga nema, jednostavno ima najosnovniji dijalog potreban za izvršavanje questova, i apsolutno nikakav sporedni sadržaj.
Najteže je napraviti kvalitetan omjer svega. I to rijetki umiju.
Prošlo je vrijeme Baldura i Tormenta, kad su RPG igre maltene imale grafičko sučelje po uzoru na PDF čitače. Sad se traže drugačije stvari u RPG-u, i hrpa dijaloga obično ubije zanimljivost igre.
Čak ti ni preskakanje dijaloga ne bi pomoglo. Nakon nekog vremena bi shvatio da se igra sastoji od histeričnog klikanja next, i vrlo malo same igre.
Ako igra ima 20GB kao što ljudi kažu, uopće ne sumnjam da dobar dio toga otpada na VA i dijaloge. Meni uz Witchera najbolji omjer ima Vampire Bloodlines, imaš dosta razgovora o Questu ali uz to imaš i sa strane razgovora koji mi je uvijek bio zanimljiv i taman odlično odmjeren da ne bude dosadan. Dok recimo Oblivion, svaki NPC ima nešto sitno za reći, ali to sitno je toliko površno i dosadno da jednostavno moram preskakati dijaloge. Pogotovo što od 100 NPC-a, 90 ima iste dijaloge :|
Umm disk igre ima oko 8gb, kak se to ekspanda na 20, to samo bioware zna... Čak je i gta 4 u "sirovom" izdanju imao 14gb. No dobro vidjet ćemo sutra :wink:
Arbiter of Change
02-11-2009, 12:12
Wedran govori istinu, ali to na mene ne utječe nešto posebno jer ću uvijek uzeti više nego manje, posebno kad su današnji dijalozi u pitanju.
Da, 20gb je instalacija. Inače, sam dvd je 7.70gb-a.
Deadwalker
02-11-2009, 13:52
Fakat ce mi trebat veci disk. Danasnje igre su postale preglomazne. Uskoro ce poceti dolaziti u blue-ray izdanjima. Al dobro ste rekli, animacije razgovora uzmu puno giga.
cham3leon
02-11-2009, 14:12
Ja mislim da ću ostat na ovom 160GB Seagateu bar dok SSDovi ne postanu povoljniji. Jesam se možda preračunao?
Jedan moj frend si je pred mjesec - dva kupio disk od terabajta za nekih 600tinjak kuna. Bome da sam imao toliko novaca i sam bih dobro razmislio o kupnji istog.
ja sam očistio neki dan 40gb kojekakog smeća i čeka se DA:O :D
taman kad sam rješio situaciju u školi(dobio 4 i 5 iz latinskog :D) stiže ovo, pa AC 2... valjd će bit neka pozitiva :(
Kad se vratim s faxa javim kakva je igra, inače bi i prije al me neće bit doma.
w... wtf, kak misliš kad se vratiš s faxa? to imaš igru već il šta?:S
http://akamai.cdn.ea.com/eadownloads/u/f/manuals/GAME-DRAGONAGE/Manuals.zip
manuali na raznim jezicima
Pa mogao bi je igrat al ću u to doba bit na faxu, tak da negdje tek oko 22h očekujte prve dojmove ;)
Duke of Earl
02-11-2009, 16:16
w... wtf, kak misliš kad se vratiš s faxa? to imaš igru već il šta?:S
Igra je dostupna na nedostupnim izvorima.
http://akamai.cdn.ea.com/eadownloads/u/f/manuals/GAME-DRAGONAGE/Manuals.zip
Baš ga čitam, vrlo je zanimljiv i informativan, šteta što mi igra neće radit :(
Arbiter of Change
02-11-2009, 17:37
Nema previše u manualu, eventualno pročitati opise statsa ako nisi igrao flash igru i tako to (tablice FTW).
Jedva čekam samu igru, sad sam bog zna kad stiže u nas.
E da, Aralu... ako mi spoilaš nešto, ej. Ili ne daj bože ti Bartuče. :)
Kostolomac
02-11-2009, 18:32
Na kraju ekipa ubije zmaja i spasi princezu :P
cham3leon
02-11-2009, 18:45
Nema previše u manualu, eventualno pročitati opise statsa ako nisi igrao flash igru i tako to (tablice FTW).
Jedva čekam samu igru, sad sam bog zna kad stiže u nas.
Hej, zato je tu spoiler tag. Hura.
Nego, koja je to flash igra? Vjerojatno sam propustio nešto.
www.dragonagejourneys.com (http://www.dragonagejourneys.com)
E da, Aralu... ako mi spoilaš nešto, ej. Ili ne daj bože ti Bartuče.
Tvoj lik, glavni, umre na kraju.
Neven <R>
02-11-2009, 20:21
Može i na početku ako loše igra?
Komentar o igri na jednom siteu:
"this is not the RPG of the year, sorry...
IT'S OF THE DECADE!!!"
Tvoj lik, glavni, umre na kraju.
Može, a i ne mora. :yuck:
IGN UK izbacili PC review
http://pc.ign.com/articles/104/1040976p1.html
IT'S OF THE DECADE!!!"
:rotfl:
Kao što su za Oblivion pisali da je najbolji RPG ikad.
Treba pričekati barem godinu dana, da svi izigraju igru, da se slegne početni preuveličeni dojam, te da se razvije komuna.
IT'S OF THE DECADE!!!"
Treba pričekati barem godinu dana, da svi izigraju igru, da se slegne početni preuveličeni dojam, te da se razvije komuna.
Da W3dran otvori temu u pljuvačnici :wink:
Ok, instalirao, 16gb-a sve skupa. Pokrenuo. Stavio sve na high, sav aa i 1680x1050, izasao iz prve prostorije van, ostao sokiran, predivno nešto o kaj je najvažnije leti ko ludo a moja konfa nije state of the art, 4000+, 2gb ram i 8800gts. Brdo opcija customizacije lika, dialozi su guba itd.
Neću dalje niš pisat pošto sam samo vidio 10min igre ali po ovome kaj sad vidim...svaka čast. Character sheet, skill sheet, inventory...ma zakon. Sutra kad stignem javim dodatne impresije.
Dat ću ja malo dublju impresiju za koji trenutak ^^
Jeli itko zna kad dolazi u Algoritma jer ovo se kupuje orginal, doduse igrat cu je sutra, ali orginal se kupuje 100%..
IT'S OF THE DECADE!!!"
da, da svima nakon 70+h igranja dopizdi onda pocnu pljuvat po njoj kao sto je bio slucaj s Oblivionom
Jeli itko zna kad dolazi u Algoritma jer ovo se kupuje orginal, doduse igrat cu je sutra, ali orginal se kupuje 100%..
No idea. Algoritam je distributer EA u Hrvatskoj,al dosad još nisam vidio redovito poštivanje rokova europskih izlazaka. Obično kasne par dana,tjedan,nekad i više.
Slažem se, i to Director's Cut^^
A kad dolazi u Algoritam, to ne znam, najbolje da im mali pošalješ ^^
Po recenzijama vidim da je igra epic win, jedva čekam da zaigram. :D
Odlučio sam da ću se si za prvi prelazak uzet Warriora, a za drugi Magea.
Mah samo sam čekao ovo što je aral napisao da na njegovoj konfi(koja je sumnljivo slična mojoji ^^) igra leti,a još je meni potrebna i manja rezolucija. Jer sam se opekao već jednom sa GTA IV kojeg sam kupio orginal pa ga još nisam odigrao kako spada.
A za Special edition verziju neznam jer to u Algoritmu bude preskupo(~500 kn)
Ja ću baš obrnuto, preferiram magove ^^
Collector's i slična izdanja su gotovo isparila u pre-orderima diljem svijeta,pitanje je hoće li ih kod nas uopće bit za kupit. Fizičke kopije,mislim.
Digitalnih bi trebalo bit za sve zainteresirane.
Ja ću baš obrnuto, preferiram magove ^^
Volio bih igrati sa magom, ali mi se čini da je više epic s warriorom zbog onih brutalnih finishing move animacija, zato ću maga u partyu stalno kontrolirat pa će mi to zadovoljit želju. :D
Za zainteresirane,neki su već počeli dobijat igru pa se eto netko sjetio radit walkthrough na youtube-u
SPOILERI, OČITO
http://www.youtube.com/user/CDune23#p/p
dosad ima dobar dio human noble origina
Arbiter of Change
02-11-2009, 21:14
Koliko ja znam, efektivni Pre-Order u pravom smislu riječi je u nas nemoguće napraviti, možeš se samo predbilježiti za igru kod nekoga. Jedino ako si vani negdje naručio, a ti isti onda dostavljaju u Hrvatsku. Uboo bi CE da dolazi sa svimSovim dodatnima DLC-ovima, ali ovako sam ipak otišao na SE.
Za zainteresirane,neki su već počeli dobijat igru pa se eto netko sjetio radit walkthrough na youtube-u
SPOILERI, OČITO
http://www.youtube.com/user/CDune23#p/p
dosad ima dobar dio human noble origina
Lik kaze ''I apsolutley love this game'', a Load Game mu je zasjenjen što će reć da je ili igrao igru 10 minuta pa nije sejvao ili nije igrao uopce ali ugl. lik sere ^^
Ne znam,nisam ih pogledao, kaže "apsolutely love this game SO FAR". Jao,Tim Curry odmah na početku :D
Ako se slučajno desi da budu imali CE,vjerojatno ću uzet. Inače,standardna će bit i više nego zadovoljavajuća.
Koliko ja znam, efektivni Pre-Order u pravom smislu riječi je u nas nemoguće napraviti, možeš se samo predbilježiti za igru kod nekoga. Jedino ako si vani negdje naručio, a ti isti onda dostavljaju u Hrvatsku. Uboo bi CE da dolazi sa svimSovim dodatnima DLC-ovima, ali ovako sam ipak otišao na SE.
Ako se vani sav SE i CE ugrabi, izdavač (u ovom slučaju EA), svejedno mora osigurati određen broj primjeraka za naše tržište.
S pravne strane, mi ne smijemo ostati zakinuti jer oni negdje drugdje imaju zakaparenu lovu.
Ako bude CE, razgrabit će ih pretežno fanovi koji će u prva dva-tri dana ugrabiti jedine primjerke. Druge nije ni briga, te će uzeti najjeftiniju retail verziju, čisto da imaju igru.
Kod nas se cijene specijalnih izdanja malo razlikuju od običnih cijena. Tako je primjerice prebogato izdanje Guild Wars:F CE koštalo samo 40 kuna više od obične dvdbox verzije.
Najbogatija izdanja rijetko prelaze 500 kuna. Dobavljač uzima manju maržu, jer je svjestan da nitko neće kupiti preskupu igru radi dva ingame itema i krpice s logotipom igre.
Kako je 6.11. potvrđen izlazak u Europi, gotovo sam siguran da će se idući tjedan moći kupiti u trgovinama.
Arbiter of Change
02-11-2009, 22:05
Ma nisam ja ni dovodio u pitanju dostupnost i cijene bilo koje verzije igre, već činjenice da u nas ne možeš napraviti pre-order (i inače, ne samo za DA:O) jer nemamo dućana tipa GameStop koji rade takve stvari i koji često imaju dodatne akcije vezane uz njih (isti nudi ekskluzivne materijale uz neke od poznatijih naslova ako baš kod njih napravite pre-order, npr).
Što se tiče razlike CE i SE ja se ne bi složio, ali onda opet to varira od igre do igre (primjera radi, razlika kod WoW-a između verzija je poprilična).
6 puta po 9-10 minuta i prošao je origin na normal. Mogao je bar još pola vremena provest slušajući što svi imaju za reć,pogotovo povjesničar,al nije jer je kao već igrao. Dakle sat i pol/dva za origin - nije loše.
Neven <R>
02-11-2009, 22:28
Tako kratko? wat
ORIGIN!
uvod u igru?
jedan od 6 mogućih?
Iskreno rečeno malo su mi blesave te restrikcije sa uvodima. Znam da se kasnije lik može customizirat po želji, ali zašto ja ne mogu bit sad commoner koji koristi mač + štit nego dual wield, ili noble pa obratno? Nema mi to baš pre velikog smisla...
Iskreno rečeno malo su mi blesave te restrikcije sa uvodima. Znam da se kasnije lik može customizirat po želji, ali zašto ja ne mogu bit sad commoner koji koristi mač + štit nego dual wield, ili noble pa obratno? Nema mi to baš pre velikog smisla...
commoner tj origin (osim magea) nema restrikcije o kojima ti pričaš,kolko kužim,KLASE imaju.
rogue-ovi imaju na raspolaganju archery ili dual-wield i to je to,klasa je takva.
warriori imaju te 2 plus još sword+shield i two-handed
Ne znam kaj se pjenite, puno pričam o igrama ali nikada ništa ne spoilam. Uvijek pazim da detalje vezane uz priču ili questove :(
GeraltofSmeg
02-11-2009, 22:50
Ne znam kaj se pjenite, puno pričam o igrama ali nikada ništa ne spoilam. Uvijek pazim da detalje vezane uz priču ili questove :(
:roll:
commoner tj origin (osim magea) nema restrikcije o kojima ti pričaš,kolko kužim,KLASE imaju.
rogue-ovi imaju na raspolaganju archery ili dual-wield i to je to,klasa je takva.
warriori imaju te 2 plus još sword+shield i two-handed
Možda je onda tako u cijeloj igri. U char editoru nisi mogao birat.
A to. Shield bash je obavezan za warrior klasu,zbog crowd controla, mage automatski dobije arcane bolt,rogue ne znam.
Ostalo, 2 skilla i 2 talenta su slobodni na izbor, u CC skillovi nisu bili.
Neven <R>
02-11-2009, 23:19
ORIGIN!
uvod u igru?
jedan od 6 mogućih?
Aha mislio da misliš na cijelu igru. :P
Bartuc umre na kraju.
A jebemu, sada si mi spoilao kraj :( Taj Spoler Tag je zlo, zove te da ga klikneš...
Nemoguće da ja nekome nešto spoilam pošto 95% igara odigram jedno mjesec-2-3 nakon što ih vi svi odigrate :P Zapravo vi meni sve spoilate pošto redovito igram igre kada se tema napuni sa 50-ak stranica spoilera :D
osvetnik_sch3l3
03-11-2009, 01:32
Û Û ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ Û Û
Û Û Û Û
Û Û On with the game release information: Û Û
Û Û Û Û
Û Û From the Makers of Mass Effect, Star Wars: Knights of the Old Û Û
Û Û Republic, and Baldur's Gate comes an epic tale of violence, Û Û
Û Û lust, and betrayal. Û Û
Û Û Û Û
Û Û The survival of humanity rests in the hands of those chosen by Û Û
Û Û fate. You are a Grey Warden, one of the last of an ancient Û Û
Û Û order of guardians who have defended the lands throughout the Û Û
Û Û centuries. Betrayed by a trusted general in a critical battle, Û Û
Û Û you must hunt down the traitor and bring him to justice. Û Û
Û Û Û Û
Û Û As you fight your way towards the final confrontation with an Û Û
Û Û evil nemesis, you will face monstrous foes and engage in epic Û Û
Û Û quests to unite the disparate peoples of a world at war. Û Û
Û Û Û Û
Û Û A romance with a seductive shapeshifter may hold the key to Û Û
Û Û victory, or she may be a dangerous diversion from the heart of Û Û
Û Û your mission. To be a leader, you must make ruthless decisions Û Û
Û Û and be willing to sacrifice your friends and loved ones for Û Û
Û Û the greater good of mankind. Û Û
Û Û Û Û
Û Û A Stunning World to Explore: BioWare's deepest universe to Û Û
Û Û date with over 80 hours of gameplay and more than double the Û Û
Û Û size and scope of Mass Effect - Travel throughout dozens of Û Û
Û Û environments and fully immerse yourself in a shattered world Û Û
Û Û that is on the brink of utter annihilation - An epic story Û Û
Û Û that is completely shaped and reactive to your play style Û Û
Û Û Û Û
Û Û Complex Moral Choices: There are no easy choices - Tailor your Û Û
Û Û Dragon Age: Origins experience from the very beginning by Û Û
Û Û choose from six different Origin Stories - Decide how to Û Û
Û Û handle complex issues like murder, genocide, betrayal, and the Û Û
Û Û possession/sacrificing of children without the security of a Û Û
Û Û good/bad slider to tell you what to do Û Û
Û Û Û Û
Û Û Full Character Customization: Sculpt your hero in your own Û Û
Û Û image or fantasy - Elaborate character creator allows you to Û Û
Û Û create your own hero unique from anyone else - Shape your Û Û
Û Û character's personality and morality based on the choices you Û Û
Û Û make throughout the game Û Û
Û Û Û Û
Û Û Engage in Bone-Crushing, Visceral Combat: Battle against Û Û
Û Û massive and terrifying creatures - Unleash legendary powers Û Û
Û Û and choose from over 100 different magical spells and skills - Û Û
Û Û Experience the adrenaline rush of brutal combat, beheading Û Û
Û Û your foes or casting spells that make enemies explode from Û Û
Û Û within Û Û
Û ° Û °
ßÛ²ßßßßßßßßßßßßßßßßÛÛßßßß ßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßßß ßßßßßßßßßßßßßßßßßß ßßß ß
Probao.
A šta ja znam, ne miriši mi previše. Na prvu loptu.
Prvo, savršena optimizacija. Izgleda sasvim lijepo, a na mojoj, prosječnoj konfiguraciji u vrijednosti 2-3 tisuće kuna leti na 1920x1200, very high detalji i 8x AA u konstantnih 60 sličica u sekundi, bez odmaka u jednoj jedinoj sličici prema dolje.
Moglo bi mu se zamjeriti da ima previše klasičan pristup (doduše iznimno ogoljen), te da će ga to koštati dobrog dijela publike. Neki izbornici su suviše zakomplicirani, sasvim nepotrebno, a user interface ima čudnu boljku da ne raste većom rezolucijom, što će rezultirati poprilično malim fontovima na ovako visokoj, kao i sitnim okvirima i ikonama.
Upravljanje je "kotorovski", samo malo brže, a uz to i malo šlampavije. Sama borba je vizuelno odlična. Krv pršti na sve strane, glave padaju, a karakteri iz borbe izlaze do grla uprljani krvlju. Spellovi su u početku slabašni, no iz raznih video materijala s interneta se nalažu doista impresivne animacije. Druga je stvar što borba ima klasičan pristup, što je s taktičke strane odlično, no izgubilo se da dinamici i danas takva ti mene-ja tebe "šah igra" teško prolazi pod izrazom kvalitetnog prezentacijskog izričaja.
Naslov prečesto forsira suviše umjetan i prisiljeno epski pristup, no rijeđe u tome uspjeva.
Nakon one predivne e3(?) animacije, snimljeni HD poligoni izgledaju razočaravajuće, te ne mogu prikazati puni potencijal dizajnerove ideje.
Isto tako, nakon Mass Effecta, očekivao sam da će Bioware za svaki nadolazeći RPG snimati protagonistov dijalog, što bi se moglo nazvati kao "korak nazad".
U cijelom klasičnom pristupu izradi igre, dobili smo samo briljantan generički fantasy, bez prave unikatnosti kakvu je imao Witcher. Konkurent je napravljen s daleko manje iskustva i manje sredstava, no ipak je ostao bolji, te ujedno najbolji 3D RPG.
Dragon Age dođe nešto kao zanimljiva i igriva verzija Neverwintera, što je već dobro.
Odlična igra, poslastica za ljubitelje RPG-a i fantasya, no u pet godina koliko ga čekamo, puno se stvari promijenilo.
Arbiter of Change
03-11-2009, 08:44
Znači meni pun pogodak jer sam točno to i očekivao, a i većina primjedbi ti je nekako klimavo sažeta, tj. subjektivna, tako da je sve OK. :)
Samo me zanima, koliko si prolazio kroz kroz jedan Origin? Optimizacija me veseli jer mi je bila jedina prava briga.
Ne znam koliko bi vremenski trajalo za jednog profiliranog RPG igrača koji se posvetio igranju samo toga. Ja sam razvukao kroz par sati, uključujući druge obaveze i stiskanje pauze.
Dojam je sastavljen od sitnih činjenica. Ipak, činjenica.
Arbiter of Change
03-11-2009, 09:32
Istina. Moram vidjeti sam, ali recenzije su općenito izvanredne i bez nekih velikih primjedbi (uglavnom, ako i bude koja, tehničke su prirode i formulirano je slično tebi, tj. ništa nije toliko objektivno loše da sruši igri ocjenu).
GameSpot je dao PC verziji 9.5 (http://www.gamespot.com/pc/rpg/dragonage/review.html?tag=topslot;thumb;1), za razliku od XBox 360 (http://www.gamespot.com/xbox360/rpg/dragonage/review.html?tag=topslot;thumb;1)Si PS3 (http://www.gamespot.com/ps3/rpg/dragonage/review.html?tag=topslot;thumb;1)Sverzija koje su malo lošije prošle.
I ja se slažem s ovim kaj je Vedran rekao, nisam neki hardcore rpg-aš al ovo će mi sjest taman. A ova ocjena koju je dobio, fakat je velika :o
Deadwalker
03-11-2009, 09:51
Pa takvu ocjenu sam i ocekival. Jer ova igra ce 99% biti rpg godine, ako ne i igra godine. Beme vidli...
Kada dođem doma ću je isprobat, nadam se da je epic kao što kažu da je, igra je dobila na svim portalima ogromnu ocjenu. :D
The Fury
03-11-2009, 10:06
Dobro, čini se da smo dobili neki mega rpg koji se mora odigrat. S obzirom da je od BioWare ne čudim se što su napravili odličan posao.
Mene zanima jel ima kakav mp/co op?
Eurogamer je bio oštriji 8/10
http://www.eurogamer.net/articles/dragon-age-origins-review
Baš gledam malo SS-ove i ovo prskanje krvlju je guba ali izgleda bedasto. Pogotovo na slici sa frajerima u gaćama usred vatre :( Nadam se da se možeš oprati pošto je glupo da si svake sekunde u igri zašprican krvlju.
Rečeno je da je krv oprana kad bi i u pravom životu imao priliku oprat se, u kampu.
Inače,isključi persistent gore i sve ok.
Koji zanimljivi načini vođenja charactera, možete ga igrat kao KOTOR, ili obični point'n'click. Malo mi je žao kaj nemožete sebe čut kad odgovarate u dijalozima al šta je tu je. Očito čete čut sebe negdje, čim možete birat kakav će vam bit voice.
Prvotno sam počeo sa elfom al sam se predomislio i izabrao standardnog warrior humana. Zasad sam jako zadovoljan. Sviđa mi se interface, sve je na svom mjestu i objašnjeno. Grafika je čista perverzija za takav naslo, čak kad sunce prodire kroz prozor možete vidjet mali blur koji se pojavljuje zbog vručine. Idem dalje španat.
GeraltofSmeg
03-11-2009, 11:29
Postoji li ikakva battlemage klasa?
Arbiter of Change
03-11-2009, 11:32
Mene zanima jel ima kakav mp/co op?
Nema MP-a.
@Aral:
De bokte, k'o da nikada nisi igrao NWN, IW ili BG - glasovi su tu za borbene krikove i ono, koju pametnu između. :)
Ma znam, al očekivao sam ipak nešto više ^^
Inace, kao warrior human morate obavit jedan quest gdje dobite svog "peseka", pes je zakon :D Možete ga čak i mazit xD
Ja sam jučer igrao Origin s Dwarf Nobleom. Nasljednik ste krune, te fino nikome ne dozvoljavate da vam se direktno obrati.
I svakoga potjerate s očiju. :rotfl:
Haha, fora! A ja sam pak mlađi sin od jednog vladara u nekom dvorcu, fora. U jednom fajtu sam doslovno sa mačem odsjekao glavu neprijatelju, nice :D
Praetorian
03-11-2009, 13:37
Evo nekoliko mojih screensa
http://img42.imageshack.us/img42/4956/aedan181.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/5954/aedan182.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/4224/aedan188.jpg
http://img41.imageshack.us/img41/5528/aedan1201.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/7387/aedan1203.jpg
GeraltofSmeg
03-11-2009, 14:01
Jel pasSdio partya?
de mi objasnite kak vi imate igru, kad ja koji sam preordero nemam?:S
i da čak sam i ja ošo skinut igru(kad sam ju več platio..) al u qrc prije će poštar doč neg što ću skinut >.>
Praetorian
03-11-2009, 14:39
Sad sam level 4 :)
Pre jebeno ovi SS-ovi od Preatoriana izgledaju. Igra ima baš sexy grafiku. Ali imam još jedno 2 tjedna Obliviona, ako sada zaigram DA nikada neću vidjeti kako izgleda Shivering Isles :cry:
Must resist....kolokvij sutra...
Duke of Earl
03-11-2009, 14:44
Isuse, nemrem vjerovat kak mi igra dobro radi na Athlonu 64 3200+, 6800 GT i 1 GB RAM-a. Zbog jednojezgrenog procesora sam očekivao da je neću moć ni pokrenut, al reko, idem probat. 1024x768, medium-low detalji i 2xAA, ide zasad savršeno :D Uh, neopisivo sam sretan, idem igrat sad :)
Wow, tako je dobro optimizirana... morat ću je i ja isprobat onda. :)
Ja poččinjem navečer xD
BTW, recite mi ima li puno loota i itema općenito? Priznajem da sam slab na lootanje velikih količina raznovrsnih itema.
Da, optimizacija je dobra do boli, još jedan dokaz da se i u današnja vremena može napravit dobar posao. Lvl 3 warrior, koljem okolo ekipicu za nekakav ritual ^^
Zasad ima loota ali ne priviše, po meni onak taman, budeš vidio.
Praetorian
03-11-2009, 14:52
Duncan mi je postao glup nakon tog rituala. Necu spoilat ali budete sami vidjeli sta ce se dogoditi.
Nema baš puno, barem ne u početku.
Inventar je riješen u novijem Biowareovom fazonu (popis itema, ne polja), isti predmeti se stackaju, a nema baš previše raznolikih dropova. Svi likovi koriste isti stash, a on je težinski i prostorno neograničen.
Aral, šta se tiče optimizacije, nije stvar da je ona dobra, već igra ima dosta slabu grafiku.
Čak i dvije godine star Mass Effect izgleda bolje, od likova, preko okoliša i drugih efekata.
No grafika je brza i što je najbitnije, funkcionalna, pa svaka čast na odluci staviti broj igrača ispred ulickanih efekata.
Vidi screenove malo iznad.
Vidim da je dosta vas zarollalo warove, vjerojatno zbog shiny armora xD. Dakle rogue ili mage, kojeg izabrati... mislim da ću možda mage-a, jjer napravio sam si pre badass sijedog crnca u editoru. E da, kak prebacit likove iz editora u igru?
Windwalker
03-11-2009, 14:55
Evo nekoliko mojih screensa
http://img41.imageshack.us/img41/5528/aedan1201.jpg
Izgleda kao ... Fable! :o
Nije to loša stvar, samo me začudilo
Nema baš puno, barem ne u početku.
Inventar je riješen u novijem Biowareovom fazonu (popis itema, ne polja), isti predmeti se stackaju, a nema baš previše raznolikih dropova. Svi likovi koriste isti stash, a on je težinski i prostorno neograničen.
Zapravo,ograničen je broj itema koji se može imat,ali može se povećat kupovinom backpackova
Da fakat, ovaj lik desno izgleda kao da ima good armor set iz fable-a xD
Praetorian
03-11-2009, 15:00
http://img509.imageshack.us/img509/9831/aedan1portrait.png
Ovak izgleda moj lik.
Evo par mojih nabrzaka...
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/th_Screenshot20091103114644384.jpg (http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/Screenshot20091103114644384.jpg)S- bloody dog :D
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/th_Screenshot20091103145456632.jpg (http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/Screenshot20091103145456632.jpg)
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/th_Screenshot20091103145648047.jpg (http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/Screenshot20091103145648047.jpg)S- ovoj lijevo glas daje Đenvejica
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/th_Screenshot20091103145912676.jpg (http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/Screenshot20091103145912676.jpg)
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/th_Screenshot20091103145648047.jpg (http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/Screenshot20091103145648047.jpg)S- ovoj lijevo glas daje Đenvejica
Prikladno. Čak i uniformu ima :p
Omg da :rotfl: Inače, na 4. levelu sam se odlučio ipak za dual weapon. Zanimljivo je da npr, obican one handed sword nemožete imat i u jednoj i u drugoj ruci, odnosno da imate dva takva ista, posto je taj sword samo za main hand. U drugu ruku, dagger možete. Sad furam sword od familije koji sam dobio te jedan enchanted dagger. Fora!
Što sam ja jedini u magove otišao, svi ste mi warriori :)
GeraltofSmeg
03-11-2009, 15:23
Što sam ja jedini u magove otišao, svi ste mi warriori :)
Ja cu isto, ne boj se :/
Omg da :rotfl: Inače, na 4. levelu sam se odlučio ipak za dual weapon. Zanimljivo je da npr, obican one handed sword nemožete imat i u jednoj i u drugoj ruci, odnosno da imate dva takva ista, posto je taj sword samo za main hand. U drugu ruku, dagger možete. Sad furam sword od familije koji sam dobio te jedan enchanted dagger. Fora!
Dual weapon mastery bi trebao dat mogućnost longsworda u off-handu
Možda još nisam došao do toga, neznam. Trenutno nemogu furat dva long sworda u ruci. Moram vidjet skillove...
Inače, postoji mogučnost kupnje backpacka, koji povećava inventory kapacitet za 10. Fora.
edit: Aha, skužio. Moram imat dual weapon mastery...a do toga je još dug put :D
Zaigrat ću tek preko vikenda kad nađem vremena.
Ovak izgleda moj lik.
Prestrašno :rotfl:
osvetnik_sch3l3
03-11-2009, 15:40
malo lakse sa spojlanjem. uglavnom, probat cu igru, ali sam pogled na nju me vizualno nije odusevio.
zmaj mi izgleda sitno i neuhranjeno, a nacin na koji je igra nahvaljena na gamespotu me vise plasi nego privlaci
Praetorian
03-11-2009, 15:42
Meni jedino sta smeta u igri je to da se necuje glas do vaseg lika s kojim igrate.
Meni jedino sta smeta u igri je to da se necuje glas do vaseg lika s kojim igrate.
To ti je poslijedica 6 origina,3 rase i 2 spola. Cijela igra ima full VO osim glavnog lika jer je to reviše kombinacija za snimit,igra ionako ima 16Gb.
Mass Effect je npr. bio lakši jer je trebalo snimit samo za muškog i ženskog Sheparda...
Praetorian
03-11-2009, 15:50
Da vidis nisam se toga ni sjetio, onda bi igra morala imat 30 gb.
Isuse, kakve spletke se rađaju kad igrate sa magovima^^
GeraltofSmeg
03-11-2009, 16:04
Isuse, kakve spletke se rađaju kad igrate sa magovima^^
spojlaj mi spoiler tagom.
malo lakse sa spojlanjem. uglavnom, probat cu igru, ali sam pogled na nju me vizualno nije odusevio.
zmaj mi izgleda sitno i neuhranjeno, a nacin na koji je igra nahvaljena na gamespotu me vise plasi nego privlaci
To ovisi. Na nekim djelovima izgleda tako vizualno impresivno da nemrem vjerovat da je to igra. U biti nije ni sama kvaliteta grafike tolko kolko način na koji je korištena...da ne pričam o samoj atmosferi.
meni se sviđa ovak sve skoro i to!.
i spojelr koji to nije!
http://i33.tinypic.com/r9lbia.jpg
pff ja u najboljem slučaju(dakle da igra dođe odma sljedeči dan nakon izlaska) trebam čekat 4 dana do igre, vi ste več skoro gotovi s njom :(
ko spojla neš od rogova, pogotovo elf strane dobiva ban
osvetnik_sch3l3
03-11-2009, 16:46
pff ja u najboljem slučaju(dakle da igra dođe odma sljedeči dan nakon izlaska) trebam čekat 4 dana do igre, vi ste več skoro gotovi s njom :(
ko spojla neš od rogova, pogotovo elf strane dobiva ban
zasto moras cekati 4 dana nakon izlaska igre?
igra je izašla u amerci, u europu stiže 6.11, ja sam naručio s game.co.uk, jer sumnjam da postoji američki site s dostavom u hrvatsku...
nego može neko pm o tome kako je tako brzo može se reč u rekordnom vremenu dobio igru?
Rang€r. Učinismo nešto što nismo trebali, kasnije ćemo se časno ponijeti^^
GeraltofSmeg
03-11-2009, 17:21
igra je izašla u amerci, u europu stiže 6.11, ja sam naručio s game.co.uk, jer sumnjam da postoji američki site s dostavom u hrvatsku...
nego može neko pm o tome kako je tako brzo može se reč u rekordnom vremenu dobio igru?
Dragi betatesteri u trgovinama :D
Evo i ja sam napokon zaopčeo igru, igram zasada sa Human Warriorom i oduševljen sam, igra je ispunila sva moja očekivanja.
Sada ću probat s mageom, da se odlučim s kojim ću nastavit igrat.
pfffffffff hoću i ja,hoću i ja :D
aaa nadam se da će igra što prije doć u algoritam jer nisam imo mogucnost preorderat :S
Hmm, neznam, nisam još probao s mageom igrat, ali imam nekog sada u misiji dodijeljeno i čini se vrlo zabavan, čak zabavniji od warriora, neznam koga da uzmem. :(
Arbiter of Change
03-11-2009, 18:11
... kasnije ćemo se časno ponijeti^^
Kad na vrbi zasvrbi, gadovi jedni. :)
Isse, tko zna kad će moja kutija doći više (ono, bar tjedan dana na EU datum izlaska).
kulamasta
03-11-2009, 18:31
Ovak izgleda moj lik.
Prestrašno :rotfl:
Ko neki metroseksualac
Deadwalker
03-11-2009, 18:35
Ja cu s ovim naslovom pricekat neko vrijeme. Prvo, nemam vremena za takav rpg, a drugo, jos mi treba para za igru. Skupljam...
Inace, dopada mi se sto sam vidio do sada. Vrlo igrivo i nezahtjevno... :)
Why stab someone in the back if you can fireball them in the face?
Evo igrao sam sa mageom i sa warriorom otprilike jednako, i odlučio sam da ću prvo s warriorom proći na normal, pa sa mageom na hard, jer mi se čini da je lakše igrat s mageom. Ako nemate vremena za ovakvu igru, preporučam onda da je ne odigrate sada, jer je jako, zarazna. :D
cham3leon
03-11-2009, 19:03
nitko rogove neigra .(
Ja ću :(
Imam jedan majušni problem, sa novcima. Skužio sam da očito imamo zlatne, srebrne i valjda bakrene/što već "kovanice". Kakvi su omjeri? Kolko 1 zlatna kovanica vrijedi srebrnih itd? Ono, kupujem nešto gdje trebam više ovih srebrnih nego kaj ja imam i uredno sam kupio, valjda zato kaj sam imao više zlatnih...može netko pojasnit :D
Praetorian
03-11-2009, 19:50
Sad sam probao malo igrat za patuljke, i skroz druga igra igra, druge misije, sve, zakon.
Sad sam probao malo igrat za patuljke, i skroz druga igra igra, druge misije, sve, zakon.
Nemoj mi reći da ću morati zarolati dwarfa ako želim vidjeti čitavu igru :cry:
Arbiter of Change
03-11-2009, 20:08
*ebo vas padobrance, sve to ima na netu i na službenoj stranici. :)
@Aral:
100 manje vrijednih se konvertira u 1 veći, logično.
@Bartuc:
To i je čitava svrha Originsa, i jedna od najvećih prodajnih točaka igre - nudi poveći replay value samo na osnovi izabranoga Origina i klase.
Štaš' sad, ne moš' sve u jednom prolasku? :)
BTW, planira li se netko od vas popišat u urnu?
@Aral:
Ok, tnx. I mislio sam da je tako ali ipak sam pitao.
Inače, evo reviewa (http://www.gametrailers.com/video/review-hd-dragon-age/58517)Ssa gametrailersa.
@AoC... Jebiga, nikada ne pratim razvoj igre na netu, sve što saznam je preko foruma :( Ali fora primpic, svaki put igraš "novu" igru, to mi se sviđa.
mravojed20
03-11-2009, 20:26
@Aral:
Ok, tnx. I mislio sam da je tako ali ipak sam pitao.
Inače, evo reviewa (http://www.gametrailers.com/video/review-hd-dragon-age/58517)Ssa gametrailersa.
Pokidah se na 2:50 u recenziji. :rotfl:
Neću još igrati ovo, nemam vremena za ovakav pothvat trenutno, lijepo taman za Božić negdje, najveći gušt bi bio tako, ali možda i ranije počnem.
Recite mi samo molim vas gt-ovu ocjenu, ne da mi se to sad gledat, i osim toga idem sad igrtat
@AoC... Jebiga, nikada ne pratim razvoj igre na netu, sve što saznam je preko foruma :( Ali fora primpic, svaki put igraš "novu" igru, to mi se sviđa.
Ne, samo je uvod u potpunosti različit tj. prvih nekoliko sati.
mravojed20
03-11-2009, 20:34
Recite mi samo molim vas gt-ovu ocjenu, ne da mi se to sad gledat, i osim toga idem sad igrtat
9.1, a šta će ti, ionako ideš igrat. :P
cham3leon
03-11-2009, 20:37
Evo pitanje: Kakva je radnja i razvoj iste u DA:O? Ne mislim pri tome nužno na samu priču, već dijaloge i slično. Jesu li onako trashy i kičasti kao u NWN, ili su malo "zreliji"?
Ajde da i ja nešto pitam, naime kak znam i di mi piše kolko mi koji spell radi damagea?
Praetorian
03-11-2009, 20:54
Sad sam za patuljke osvojio jedan borilacki turnir na prevaru i skuzili su me pa sam zavrsio u zatvoru, sad moram pobjec. Kako je dobro igrat za patuljke. A ovaj borilacki turnir je gledao i Duncan, on kao trazi vojnike koji ce se borit za njega.
Praetorian
03-11-2009, 21:05
Evo malo slika sa turnira 8)
http://img689.imageshack.us/img689/7465/faren18.jpg
http://img156.imageshack.us/img156/1152/faren19.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/9458/faren110.jpg
GeraltofSmeg
03-11-2009, 21:07
Okej, jel mogu kao warrior castati magije, ili da budem mag?
Ne sviđa mi se što odgovori vašeg lika nisu voice actani kao u ME :(
Inace ostalo je prepic (sto sam stigao probati).
Windwalker
03-11-2009, 21:10
Sve same pohvale vidim, pa postajem malo nestrpljiv.
Igra naručena, ali će morati čekati zimske praznike (za 2 tjedna su mi ispiti :hangin: , a moram i Mass Effect još jednom proći).
Eh, gdje su ona vremena kad sam bio mlad i imao vremena za proći Morrowind uzduž i poprijeko... :(
Igram na normal, a neke dijelove igre sam po šest puta morao ponavljat, ovo novi fenski šmensi lagani so called RPG-ovi su me razmazili. :P
Napokon prava sadomazo RPG igra. :D
Sva sreća pa igra u Europu izlazi tek za par dana, imam još vremena zadovoljiti poslovne obaveze prije nego što odem u još jednu gaming karantenu...
Ja sam Ogra moro 8 puta ponavljat :( Ali vrjedilo je zbog death animacije :D
i meni je dobro došlo... da je izašlo ko u amerci nebi se stigo predbilježit :D
Igro sam igru do sad i sve same pohvale. Rogue je jako dobro napravljen sto me odusevilo posto mi se u ovakvim tipovima rpg-a obicno nije dopadao. Igram na normal i umro sam za sad samo 1 i to zato sto nisam razmisljo dok sam kreno u napad. Za sada nije nesto posebno tesko no vidjet cemo.
Duke of Earl
03-11-2009, 21:36
Za sad me samo jedna stvar muči i spriječava da se ne uživim u igru, s obzirom da su mi graphic detalji na low, na likovima mi nema krvi, tj. opcija persistent gore nema funkcije. Nadam se da postoji neki način u notepadu da se to promijeni za niske detalje. To mi je principu jedini detalj koji meni čini razliku u low i medium, i nemogu nastavit igru dok to ne uključim.
:(
Ja igram na high i iskreno taj blood nakon borbe me malo zivcira. Nekako je neprirodan.
Nego, ja sad moram probat sve originse da vidim sta propustam. Trebao bih si uzeti tjedan slobodnog od skole i svega :D . A tek odluciti klasu i savrsen dizajn lika. Uff.
Ajde da i ja nešto pitam, naime kak znam i di mi piše kolko mi koji spell radi damagea?
Pa da opet malo ponovim pitanje ^^
GeraltofSmeg
03-11-2009, 22:10
Okej, jel je ikome osim mene počela trzati igra pri borbi s demonom (mage origin)
GeraltofSmeg
03-11-2009, 22:19
Nope, nije mi trzala.
Bleh, glupi trzaji...mozda ih xfire uzrokuje, kao kod starcrafta
Tsumetai Ryujin
03-11-2009, 22:52
Jel zna tko kak otkljucavam glupe chestove?? koji skill trebam za to??
Samo rogue, deft hands skill tree, otvaraš automatski ono za kaj imaš skill
Okej, jel je ikome osim mene počela trzati igra pri borbi s demonom (mage origin)
Mene je prvi put izbacilo iz igre van. Opet sam ušao unutra i od tada nisam imao problema.
Anyway, ja ne znam kak je onaj lik originse prešao za 10-ak minuta. Ja sam na mage-ov potrošio dva i pol sata igre. Počeo sam oko 9 i sad sam tek došao do kampa u kojem "prava" igra počinje. Za sada je dojam vrlo dobar. Borba doduše zna biti mallčice konfuzna, ali sadržaj je za sada interesantan. Ak je origin story tako dobar, ostatak mora biti još bolji.
Jao, kakvu sam si ekipicu slozio, ja warrior, onda još jedan warrior koji je uz to i templar, jedan mage/shapeshifter te rogue. Inace, prebolesno je napravljen dio gdje biraš kog ćeš stavit u party, veri najs. Sad sam u Lotheringu, obavljam neke side questove i tako to.
Pa da opet malo ponovim pitanje ^^
Dolje u baru gdje su ti spellovi i skillovi jednostavno stavis mis preko spella i dobit ces opis magije zajedno sa dmg-om.
Zavrsio sam za danas s igrom. Jedini minus koji za sad mogu naci su ponekad dugi loadinzi.
I neznam jel je to samo meni, ali igra mi je za sada na normal prelagana, ocekivao sam puno tezu igru nakon nekih recenzija. Ogre je pao od prve bez nekih problema, a za ostale neprijatelje mozes prakticki pustiti kompijutor da radi svoje uz tek poneku naredbu. No dobro igram svega 5 sati pa cu vidjet hoce li postat teze.
Kad stavis dolje cursor ne pise kolki radi damage, samo kolko traje activation i kolko mane koristi. I napisao si da si presao igru a onda na kraju da igraš tek 5 sati...šta čemo od toga odabrat?
Anyway, ja ne znam kak je onaj lik originse prešao za 10-ak minuta.
Ček netko je prešao igru u 10 minuta :shock: Di si to čuo/vidio? :D
@Aral, još ne znam kaj se nudi, ali takav party ću i ja od oka imati. Warrior, Templar, Mage i Rogue... sve pokriveno.
Kad stavis dolje cursor ne pise kolki radi damage, samo kolko traje activation i kolko mane koristi. I napisao si da si presao igru a onda na kraju da igraš tek 5 sati...šta čemo od toga odabrat?
Napisao sam da sam zavrsio za danas s igrom. Znaci necu je vise danas igrati.
Anyway, ja ne znam kak je onaj lik originse prešao za 10-ak minuta.
Ček netko je prešao igru u 10 minuta :shock: Di si to čuo/vidio? :D
@Aral, još ne znam kaj se nudi, ali takav party ću i ja od oka imati. Warrior, Templar, Mage i Rogue... sve pokriveno.
Ma originsi su one priče sa kojima počinje igra, svaka klasa ima svoju. S tim da sam ja taj "origin" igra sigurno jedno dva sata. A za party je to ok, iako imam i druge za odabrat tak da ono. Sad sam pobrao warriora koji je specijaliziran u two-handed damage, ovaj kojeg trenutno imam, Alistair, je shield+sword a i templar je. Vidjet ću, dobro je kaj možeš mijenjat party kad i kak ti se sprdne.
@Kalhant: Aha, kužim te sad ;)
Inače, i dalje nemam pojma kak da vidim kolko koji spell radi damage :( Ono, dal je jaci lightning ili neš drugo...
Moj tim se za sada sastoji od mene
rogua(mene), mage/shapeshifter, cucka i warriora. Ovaj rogue kojeg dobis mi je glup prvenstveno zato sto je bard. Trenutno sam stao na pokusaju da oslobodim sten-a koji ce zamjenit ili psa ili alistaira
Jao, kakvu sam si ekipicu slozio, ja warrior, onda još jedan warrior koji je uz to i templar, jedan mage/shapeshifter te rogue. Inace, prebolesno je napravljen dio gdje biraš kog ćeš stavit u party, veri najs. Sad sam u Lotheringu, obavljam neke side questove i tako to.
Ja sam na istom dijelu, ona Morrigan mi je pre hawt i kul, i kissed her. :oops:
Uglavnom:
Je tko zna kako da oslobodim onog lika u kavezu, Sten mislim da se zove, ali na dobar način bez da trebam svećenike plašit? :D
@GrimTheReaper:
Moraš otić u onaj Chantry, odnosno onu crkvicu gdje se ispred nalazi oglasna ploća na kojoj dobivaš side questove. Uđeš u zgradu i unutra ti se nalaze revered mother ili tako nešto, uglavnom ženska koja to sve vodi. Lijepo je zamoliš i pustit će ga. Naravno, nadam se da već u grupi imaš onu rogue žensku koju pokupiš u tučnjavi u onom baru u gradu. Taj lik je inače warrior, specijaliziran u two-handed comabat.
Uh, uskoro i ja počinjem igrati ovo djelce suvremene umjetnosti. :)
Nadam se da to ne znači "Ciao učenje i faks".
Edit: Probao igru, na mom laptopu se vrti kao podmazana, i to još dok sam imao "power saver" opciju za bateriju uključenu. Zbog toga joj odmah dajem 100% ocjenu i pozdravljam se sa normalnim životom i učenjem. Šala za ovo učenje. :)
Duke of Earl
04-11-2009, 11:35
Zarazila me igra totalno, taman sam mislio prestat igrati, s obzirom da je nemogu doživjet u punom sjaju zbog slabe konfiguracije, ali jučer sam se našao u situaciji da sam je igrao do 3 ujutro. Tak da, stvarno je nebi preporučio ljudima koji imaju neodgodive obaveze kao učenje za faks :)
Praetorian
04-11-2009, 12:24
Meni je prezakon sto ljudi, patuljci, vilenjaci imaju potpuno drugcije misije i pricu, prakticki imamo tri igre u jednoj, a i vise ako uzmemo u obzir da sa svakom klasom moze birati ocese igrati kao warrior mag rogue.
Invisible Man
04-11-2009, 13:16
Koja igra ljudi moji!!! Kakva grafika, borba, fluidnost a da ne kažem dijalozi i priča. Iako mi malo priča baca na LOTR i uvodna scena isto tako ali s tim i još bolje pošto mi je LOTR super film! Počea san sa Warriorom i zasad sve super! Samo pošto radim pa neman baš vrimena ali nadam se da ću je odigrati do kraja ako mi prije ne dosadi.
mi može netko reč jel u igri postoje oni trenuci da ideš ti/tvoj party na darkspawne skupa s nekim random NPCijevima, ko što su prikazali u onom violence&sex traileru, dakle velike epic borbe... nekak zbog same mehanike igre mi se čini da je tak šta nemoguće :/
Deadwalker
04-11-2009, 14:54
IGN review (http://pc.ign.com/articles/104/1041792p1.html)
Joj, kako ce se ovo igraaat :) Kolko vidim, igra dobro uzima drustveni zivot pa cu se ipak strpit jos neko vrijeme. I kolko vidim, forumasi su prezadovoljni
Pre zadovoljni, zato igru vjerojatno odgađam do daljnjega. Uskoro će doba kolokvija, moram SVE skolokvirati ove godine tak da poberem diplomu i onda mogu igrati mirna srca :(
cham3leon
04-11-2009, 15:03
Srećom meni će stić taman kad završim ovaj blok :D
Nemogu vjerovati, pa DA:O je ispunio ama baš sva očekivanja koja sam imao. Igra je nakraju ispala savršeno remek djelo, nevjerojatno. Totalno sam se zarazio, nemogu prestat razmišljat o igri štogod da radim.
:pray:
mi može netko reč jel u igri postoje oni trenuci da ideš ti/tvoj party na darkspawne skupa s nekim random NPCijevima, ko što su prikazali u onom violence&sex traileru, dakle velike epic borbe... nekak zbog same mehanike igre mi se čini da je tak šta nemoguće :/
Je, moguće je. Upravo ja odigrao prije sat-dva to. Neznam na točno koju scenu mišliš al takvih fajtova ima. I u ovoj igri je sve moguće :D
Eh sad odoh pošteno odigrat' maga, prije nisam imao vremena pa nisam puno igrao ^^
Ja sam sada završio ritual. Za sada je igra dobra, jedino combat može bit dosta konfuzan. U jednom dijelu questa koji prethodi ritualu morao sam jedno 4 puta loadat jer je neprijatelja bilo puno, a ovi moji suputnici su se ponnašali ko idioti dok ih nisam sve selektirao. No dobro, malo petljanja po taktici suputnika i jedan OBAVEZAN archer čine čuda. BTW, da pitam vas ostale koji ste počeli sa mage-om, kako ga kanite razvijati? Ja sam svog za sada dosta izbalansirao, tako da ima jedno 3 ofenzivna skilla 2 debuffa i jedan ili 2 pozitivna enchantmenta.
Ja sam sada završio ritual. Za sada je igra dobra, jedino combat može bit dosta konfuzan. U jednom dijelu questa koji prethodi ritualu morao sam jedno 4 puta loadat jer je neprijatelja bilo puno, a ovi moji suputnici su se ponnašali ko idioti dok ih nisam sve selektirao. No dobro, malo petljanja po taktici suputnika i jedan OBAVEZAN archerSčine čuda. BTW, da pitam vas ostale koji ste počeli sa mage-om, kako ga kanite razvijati? Ja sam svog za sada dosta izbalansirao, tako da ima jedno 3 ofenzivna skilla 2 debuffa i jedan ili 2 pozitivna enchantmenta.
kod mene će bit 3 archera i 1 tank, epic win, party neču birat na osnovu potrebe več coolness faktora, dakle nema nikakih ošišanih dwarfova s neurednim bradama, ona rangerica ide u party pod must, zatim onaj plavokosi dude, što je assassin, taj mi se čini zanimljiv, neki tankić će se več nač :>
od origina, neznam dal da budem tr00 elf il city, city sažetak me se dosta dojmio i podsjetio dost na witcher, rasizam, elfovi rade dernek i tako to..
osvetnik_sch3l3
04-11-2009, 16:33
kod mene će bit 3 archera i 1 tank, epic win, party neču birat na osnovu potrebe več coolness faktora, dakle nema nikakih ošišanih dwarfova s neurednim bradama, ona rangerica ide u party pod must, zatim onaj plavokosi dude, što je assassin, taj mi se čini zanimljiv, neki tankić će se več nač :>
od origina, neznam dal da budem tr00 elf il city, city sažetak me se dosta dojmio i podsjetio dost na witcher, rasizam, elfovi rade dernek i tako to..
a nepotizma li ti :nonono:
osvetnik_sch3l3
04-11-2009, 16:39
Je, moguće je. Upravo ja odigrao prije sat-dva to. Neznam na točno koju scenu mišliš al takvih fajtova ima. I u ovoj igri je sve moguće :D
koliko je otprilike bilo unita ukljuceno u borbu? odokativno
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.