Log in

Pogledaj cijelu verziju : Dragon Age: Origins

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14

baldrick_
12-02-2010, 15:15
kao prvo, da se toliko potresete samo zato što čovek misli da je dao shit je jednostavno glupo. ko da ste vi radeli na igri, pa vam je sad povredio osećanja.

Ti shvaćaš da je ovo čistokrvni RPG za razliku od Morrowinda ili Obliviona (više je avantura nego RPG).

ne lupkaj, morrowind nema veze sa avanturama, to je rpg, samo drugačije podžanra u odnosu na dragon age. osnova svake avanture je rešavanje zagonetki, to nije osnova elder scrollsova.

ne vidim što ti je tu loše, a da je loša i prenahajpana... pa moraš fakat biti biser da to kažeš.
fakat moraš bit debil da vređaš druge ljude jer im se ne sviđa neka igra.

Igra ima dobru ekonomiju...
igra maltene nema ekonomiju, kod svih trgovaca cena je ista, zar je realno da jedan trgovac oružjem otkupljuje biljke po istoj ceni kao neki biljkar? kako neki bedni trgovac može da mi kupe robe u vrednosti od 2-3 iljade zlatnika? kako to da svi narodi fereldena koriste istu valutu, misliš da je logično da ljudi i patuljci imaju iste pare? prosto, ekonomija je shit, to je fakat, nema nikakvog protoka novaca, itd. oblivion je kolje po tom pitanju.

Počeo sam malo igrati i igra je preblesava. Oblivion je za nju remek djelo. Premalo je interaktivna i ne razumijem taj silni hype oko nje. Bezveze.
u ovakvim old skul rpg-ovima interaktivnost i ekonomija nisu toliko bitne. ovo se igra zbog roleplayinga, znaš ono što bi uradio kad bi se našao u toj situaciji? pa onda zbog osećaja uživljavanja u svet, u tvoju ulogu.. kad me je alister napustio delovao mi je ko pravi čovek, a ne ko kompjuterski lik. kažeš da ti se svideli bg i nwn, a ovo ti je bezveze.. to mi je čudno, to je isti tip igre, bg u modernom ruhu maltene.. možda da probaš još malo da igraš, nema drugog objašnjenja.

Nope, armor ti ne utječe direktno na napad, samo na stamina/mana cost. Svaka klasa oružja ima svoje vlastite statistike i brzinu napada.

ja sam čuo da tip armor utiče na brzinu odapinjanja strela.

glupo što u igri nema detaljnih statistika, na primer ni za jedno oružje ne piše koja mu je brzina napada..

Oblivion je naspram ovoga djecija slikovnica.

pa ne baš, nije dragon age toliko mature koliko su ga najavljivali.. šta, malo krvi i onda je odma igra boleštija? kuac, jedan torment je psihički puno bolniji. ovo je paljevina. oblivion je kompleksniji od dao, to mi nije jasno, po čemu je dao hardcore? old skul, ok, jeste, al hardcore.. kuac, igra je pristupačna svima, ne mora se čak ni taktički boriti ako se stavi na easy.

glavni lik ne govoriS
da govori, kako bi mogao da se uživiš u igru? bila bi fora da se omogući da igrač sam priča (tj. čita odgovor koji mu je ponuđen) preko mikrofona, inače glas za glavnog junaka u rpgu ubija doživljaj.

gradovi su prakticno pusti (bas me zanima zasto nisu vise ljudi stavili u gradove),
meni je zasmetalo, a odnosi se na to, to što su gradovi previše mali.. ae, denerim je kao velik, al ti ne možeš da se šetkaš slobodno po njemu.. dumb. orzammar je baš malecki.

zakljucani kovcezi ne sadrze neke jake iteme.
de ne sadrže, pa evo ja sam na primer ukro eamonov shield još kad sam prvi put stigo u redcliffe zamak koji sam koristio kroz celu igru i koji je jači od onog što ti on dadne ako preživi.

3rd person kamera je dobra za kretanje, a u borbi je jednoistavno prekonfuzna, osim ako nemaš uključen mod da sam upravljaš svim članovima pa pauziraš svakih 5 sekunda kao ja... :D
ne kontam, šta radi taj mod? i bez modova upravljaš sam svim članovima.. možda im isključuje ai?

Grim
12-02-2010, 15:24
Baldrick, drukčije je kada ti se igra sviđa i kada pljuješ po igri bez pravilnih argumenata.

Deadwalker
12-02-2010, 15:25
Dead konacno ce poceti igrati to cudo ovaj vikend^^ :)
Za sada sam se zasitio Mass Effecta jer sam presao jedinicu previse puta, a posto ovo remekdjelo nisam do sada igrao, zasto ne. Ispita nema te imam konacno slobodnog vremena. ME2 ostavljam za proljece...
Inace, jedno pitanjce...na kojoj tezini mi preporucate igranje? Jer ono, volim da mi je igra dobar izazov te racunajte da sam iskusni igrac Neverwintera... :)

baldrick_
12-02-2010, 15:31
hard

Baldrick, drukčije je kada ti se igra sviđa i kada pljuješ po igri bez pravilnih argumenata.
ok, samo mi je čudno. sto ljudi, dvesta jaja.

Arbiter of Change
12-02-2010, 15:48
Šta hard, normal. :)
Trebaš bar neko vrijeme da se navikneš na to kako igra funkcionira, kasnije tijekom igranja prebaciš na hard ako hoćeš.

Deadwalker
12-02-2010, 15:51
Aha, moze se tako? :)
Dobro onda, budem delvi kak bu islo. Kakva je igra po tezini kada bi ju usporedili s Neverwinterom? Jer sam citao ovdje da je DA malo zesca roba^^ :)
Sto je danas inace rijedak slucaj...

Horny Devil
12-02-2010, 16:00
Ja sam u DA:O na normalu ginuo koliko i u BG2, znaci dosta cesto. Kada na tebe na ulicama Denerima nahrupi 15+ bandita, zna biti gadno. Ili ako naletis na par magova koje stiti hrpa archera i melee boraca... Moja preporuka voditi barem jednog maga sa sobom, ako ne i dva. Puno laksa igra. Ali ako volis izazov...

Bartuc
12-02-2010, 16:03
Ma stavi na Nightmare, uživati ćeš :pray:

Arbiter of Change
12-02-2010, 16:04
Borba je strateška, što da kažem. Je, Bartuca slušaj.
Često ćeš biti u situacijama vas 4 vs. >10 neprijatelja pa treba znati nešto, a ne samo "RCLICK = enemies die". :)

Deadwalker
12-02-2010, 16:06
Odlicna^^
Volim teske igre gdje treba paziti na svaki trenutak borbe i vjesto kombinirati skillove i magije. Kolko sam videl, 4 borca mogu biti u timu. Moja malenkost ce biti sigurno neki melee, ostatak grupe? Range, thief, sorcerer?

Bartuc
12-02-2010, 16:10
Jedan Rogue ti je must have zbog otključavanja škrinjica, a i koristan je za scoutanje i zamke te možeš od njega napraviti melee + ranged lika tako da stvarno nudi svestran gameplay. Mage klasa je brutalno jaka i dovoljno da imaš jednog maga, već si srezao izazov za 300% :D

Meni je uvijek najbolje iskoristiti sve što se nudi, znači u partyu da imaš - Warrior, Rogue, Mage + Random.

Arbiter of Change
12-02-2010, 16:12
Preporučam Magea ili dva za prvi prolazak jer igranje bez Mageova je jedno 5x teže. Inače, ono, balans neki ako hoćeš, iako može igru proći sa bilo kojom postavom, samo što će ti težina varirati. Rogue nije obavezan ako ne želiš jer se u većinu zona možeš vratiti kasnije i pokrasti što si fulao, a i veća škrinja nema tolike vrijednosti u njima. Ali onda opet, Roguesi su kick-ass kad backstabbaju, pa kako hoćeš.

Trebaš probati.

Deadwalker
12-02-2010, 16:14
A znam da mageovi ownaju. Sta sam radio sa svojim na 20. levelu u Neverwinteru, isssssss :D
Budem si onda za pocetak slozio tim u obliku ja kao warrior, rogue, mage te nekakva cista ranged klasa. Pa beme vidli kak bu islo. A tezina bu hard. :)

baldrick_
12-02-2010, 16:57
hihi, jel sam ja jedini vodio likove koji su mi se najviše svideli bez obziru na klasu?

Bartuc
12-02-2010, 17:13
@AoC, istina da nema ništa u tim škrinjicama ali ja jednostavno ne volim proći pokraj neke škrinjice bez da je otvorim :D

crnisokol
12-02-2010, 17:31
hihi, jel sam ja jedini vodio likove koji su mi se najviše svideli bez obziru na klasu?

nisi ja vodim likove po tome kako mi koji odgovaraju za koji quest i kako mi se sviđaju...npr Shalea vodim obavezno u orzammar, a zevrana skoro nikad ne vodim jer ne volim assasine, a i ubio sam ga u drugom prelasku, u prvom me gad izdao...

Rang€r
12-02-2010, 18:53

+1

doduše prvi put sam išo alister liljana i morigen(vjerojatno zato što sam ih prve dobio) onak bio sam now u igri, pa mi je sjelo imat wara, magea i liljanu sam prebacio na čist roguea, zat što sam ja igro renđericu...

sad ovaj drugi prolazak sam krenuo ja dwarf commoner war dw, totalno đubre, i prate me sten morigen i shale... ono ne da mi approvaju... :D

P.S. šta svi govorite da su magevi imba, ovo ono, po meni su najslabija klasa u igri, kud su squishy, tud, oke dost je da su squishy gg

e da tud ih rogueovi izdpsiraju bez jbga, a warriori su tu zbog coolness faktora(ogrhena se nosi za zabavu, a rogue/tank zavisi od main chara :>)

Arbiter of Change
12-02-2010, 18:55
S
Budem si onda za pocetak slozio tim u obliku ja kao warrior, rogue, mage te nekakva cista ranged klasa. Pa beme vidli kak bu islo. A tezina bu hard. :)
U biti postoje 3 klase; Warrior, Mage i Rogue, svaka ima 4 specijalizacije. E da, i sretno s hardom, javi se kad uđeš u "Oh gawd, make it stop!" fazu. :D

Inače, spoznao sada jedan način kako dobiti Influenca kod Stena za koji nisam do sada znao, lik kod kojega je vjerojatno najteže dobiti approval.
U Redcliffe Chantryu kad počne o tome kako ljudi ne trebaju ništa štovati, već se trebaju uzdati u sebe. +12 Influence, hell yeah.

Feanor
12-02-2010, 19:02
S
U biti postoje 3 klase; Warrior, Mage i Rogue, svaka ima 4 specijalizacije. E da, i sretno s hardom, javi se kad uđeš u "Oh gawd, make it stop!" fazu. :D

Inače, spoznao sada jedan način kako dobiti Influenca kod Stena za koji nisam do sada znao, lik kod kojega je vjerojatno najteže dobiti approval.
U Redcliffe Chantryu kad počne o tome kako ljudi ne trebaju ništa štovati, već se trebaju uzdati u sebe. +12 Influence, hell yeah.

I jako voli vaze i umjetnine...

Rang€r
12-02-2010, 19:03
yep... nakon što sam malo zajebavo morigenicu, sa stenom imam največi approve, 90+ :D

Bartuc
12-02-2010, 19:08
P.S. šta svi govorite da su magevi imba, ovo ono, po meni su najslabija klasa u igri, kud su squishy, tud, oke dost je da su squishy gg

Arcane Warrior nije nimalo squishy. Nosi najjače armore, ima spellove - Shimmering Shield, Arcane Shield, Rock Armor, Spell Shield itd. Da ne pričam o ostalim boostevima i healing spellovima :P

PS: Arcane Warrior + Spirit Healer je najjači kombo u igri!

Arbiter of Change
12-02-2010, 23:37
E da, Redcliffe. Je li itko od vas koji su igrali zle likove odabrao zlo riješenje situacije koje nije očigledno na prvi pogled? :)
Odete iz Redcliffa prije borbe i vratite se kasnije te vidite da su zombiji sve poklali.

Deadwalker
12-02-2010, 23:51
Poceo igrati. Well, dojmovi su fenomenalni za sada. Igram sa male humanom, warrior klasa, standard :) Presao sam pocetni dio igre te sada se spremam uci u red GW-a. Igra leti skroz fluidno na max detaljima i s tehnicke strane sve radi picikato. Prezentacija igre je odlicna, a gameplay je nadisao vec sada moja ocekivanja. Ide to na hardu bez problema za sada. Mislim da cu si prebacit na nightmare :D

Bartuc
12-02-2010, 23:53
@AoC

Jebeno, nisam niti razmišljao da se može nešto takvo napraviti :D Mislio sam da će te igra čekati dok god ne aktiviraš skriptu bitke.

osvetnik_sch3l3
13-02-2010, 00:40
Jedan Rogue ti je must have zbog otključavanja škrinjica, a i koristan je za scoutanje i zamke te možeš od njega napraviti melee + ranged lika tako da stvarno nudi svestran gameplay. Mage klasa je brutalno jaka i dovoljno da imaš jednog maga, već si srezao izazov za 300% :D

Meni je uvijek najbolje iskoristiti sve što se nudi, znači u partyu da imaš - Warrior, Rogue, Mage + Random.

kod mene je morigarna, ona sto heala, dwarf i ja kao tank.
magovi su mi totalno prejaki, cuo sam da ih patch malo ukrocuje?
koja je razlika izmedju backstaba i obicnog napada s ledja?

Arbiter of Change
13-02-2010, 01:30
Ide to na hardu bez problema za sada. Mislim da cu si prebacit na nightmare :D
Čekaj malo, svaki Origin je namjerno lagan. :)
Ironično je da su teži okršaji 2-3 randoma na koje naletiš.

baldrick_
13-02-2010, 14:35
koja je razlika izmedju backstaba i obicnog napada s ledja?
svaki rogueov napad s leđa je backstab, nije druga klasa ga ne može napravit. backstab čini veći damage od običnog udarca s leđa.

E da, Redcliffe. Je li itko od vas koji su igrali zle likove odabrao zlo riješenje situacije koje nije očigledno na prvi pogled? :)
Odete iz Redcliffa prije borbe i vratite se kasnije te vidite da su zombiji sve poklali.
to nije zlo, to je kukavičko rešenje. sad razmišljam, redcliffe je malo bedasto urađen, cilj igrača je skupit vojsku za blight, ako se redcliffovci ne spasu, nema vojske.. nema skupljanja vojske demona or something. pa svaki stvarno evil igrač ne može da ide s tim da svi redom umru jer je tako osakapljen. nego, šta se dešava posle? isolde ne silazi po teagana, jer je teagan mrtav? kako dobijaš ključ za zamak i instrukcije kako u njega uć?

GDra
13-02-2010, 14:46
Koristi ovo:

Deadwalker
13-02-2010, 16:37
Igrah to malo vise konacno...ma, kao sto rekoh, iznad svih mojih ocekivanja. Borbe su bas onak baldur's gate/neverwinter stiha te su hvala Bogu izazovne. Treba jako puno taktizirat, a space tipka mi je najbolji prijatelj^^ Sve radi vrlo fluidno, promjene iz pticje perspektive u onu iz treceg lica idu nevjerojatno elegenatno. Na kraju, samo mi nije jasno kako ljudi na konzolama mogu igrati ovo bez pticje perspektive? :? Mislim ono, ja sve bitke vodim iz takvog pogleda posto je fenomenalna preglednost^^

Bartuc
13-02-2010, 16:50
Da, ptičja perspektiva puno znači. Čak i ako igraš solo puno pomaže jerbo je dosta nepregledno iz TPS pogleda. Mada je kadkad TPS pregledniji ukoliko istražuješ mapu :D

Inače je Baldur's Gate po mom mišljenju PUNO dorađeniji naslov i bitke su daleko više orijentirane ka taktiziranju. Vjerojatno zato što su D&D pravila puno opširnija od ovih novih pravila iz DAO-a. A da ne pričam o broju skillova/spellova u DAO i BG-u, BG je na tom polju daleko daleko iznad DAO-a.

Tako da koliko god DAO bio tehnički nenadjebiv (grafika, VA, animacije itd.), sve jedno mi je BG bolji i kvalitetniji naslov. Makar DAO glumi HC RPG, daleko je on od te titule i ipak je dosta orijentiran prema main streamu... no i dalje je HC naspram Obliviona i sl. RPG-ića.

rudeboy95
13-02-2010, 17:11
Mene najviše nervira to kad odpauziram likovi (osim onoga kojim upravljam) nakon što naprave zadanu akciju, rade šta oće. Bilo bi dobro da možeš namijestit šta će lik radit iza zadane akcije.

Arbiter of Change
13-02-2010, 18:57
Tactics, use them. To će mi postati mantra, majke mi. :)
Ako misliš na queue (red komandi kao u KotOR igrama, npr) devsi su razmišljali o tome, ali su na kraju odustali od ideje jer je usporavalo borbu.

@Bartuc:
D&D ima iza sebe desetljeća Lore-a i pravila, DA je novi IP. Nije ista stvar, ako ništa drugo, BG je prekompliciran početnicima (bio i ostao).

GDra
13-02-2010, 19:28
Možda kupim igru. Izgleda mi jako dobro.
Koliko bi mi bila lagana za skužiti, ako mi je jedini RPG koji sam igrao Oblivion?

Rang€r
13-02-2010, 19:55
mnogo puno

baldrick_
13-02-2010, 20:16
Ako misliš na queue (red komandi kao u KotOR igrama, npr) devsi su razmišljali o tome, ali su na kraju odustali od ideje jer je usporavalo borbu.

haha, pa to bi samo ubrzalo borbu.. kad ne bi morao da je pauziraš posle svake akcije, nego lepo izdaš komande, zavališ se i gledaš.

Deadwalker
13-02-2010, 23:15
Onak, ponekad mi je malo smijesna kolicina krvi u igri. Ono, nastane kao sora bez smrtnih posljedica i kada ponovno krene razgovor, kao da je cijela ekipa sudjelovala u egzorcistu... :D

rudeboy95
14-02-2010, 00:06
Onak, ponekad mi je malo smijesna kolicina krvi u igri. Ono, nastane kao sora bez smrtnih posljedica i kada ponovno krene razgovor, kao da je cijela ekipa sudjelovala u egzorcistu... :D
Da, to sam baš razmišljao. Kao da su to htijeli stavit kao šalu. :D

Arbiter of Change
14-02-2010, 00:38
Ugasite u optionsima ako vam smeta trajna krv... ili modirajte. :)

@baldrick_:
Ne bi se složio jer bi to dovelo do pojave da bi morao otkazivati komande jer su se promijenili uvjeti na bojištu koje nisi mogao predvidjeti (npr, planirao sam heal i queueao sam, ali neprijatelj me fulao i sad nije potreban pa moram otkazivati... x100 jer bi se slično ponovilo više put, još gore ako je usred niza pa treba čitav mijenjati/prilagođavati). Ovako imaš taktike i možeš složiti dobre autonomne likove ako želiš i imaš živaca. Ja se uzdam u svoju sivu masu.

@GDra:
Možda maloSpreteško... ne znam. Mišljenja ostalih?

Niko Bellic
14-02-2010, 00:40
To i mene smeta. Baš je retajno. Oblivion ima to bolje napravljeno. :P

Bartuc
14-02-2010, 01:00
Slažem se sa AoCom, taktike su odlična stvar i stvarno ih možeš napraviti brutalno dobrima. Brijem da nema scenarija koji nije pokriven u taktikama, malo truda i možeš ih prilagoditi bilo kojoj situaciji. Tako da se onda možeš posvetiti kontroliranju samo jednog lika ako ti to odgovara.

A za GDra... Oblivion je strašno jednostavan i riječ je o potpuno drugačijoj vrsti RPG-a. DAO je bolji u apsolutno svim segmentima i mislim da nije pretjerano kompliciran za skužiti. Lako se zaljubiti u takvu igru, a kada se zaljubiš najmanji problem je skužiti kako se igra.

rudeboy95
14-02-2010, 01:07
Baš to i jest bit taktiziranja, predvidjeti ono što je nepredvidivo. Ovako, to je isto kao da igraš real-time, ali očeš napravit pauzu.

Taktike u DA:O i nisu tolko dobro odrađene, u nekim slučajevima characteri polude i počnu radit šta oče. Npr. ja namjestim da napadne sa specijalnim napadom sa bowom, a ova ga ne dovrši do kraja nego izvadi dagger i počne udarat s njim. :(

osvetnik_sch3l3
14-02-2010, 01:24
Slažem se sa AoCom, taktike su odlična stvar i stvarno ih možeš napraviti brutalno dobrima. Brijem da nema scenarija koji nije pokriven u taktikama, malo truda i možeš ih prilagoditi bilo kojoj situaciji. Tako da se onda možeš posvetiti kontroliranju samo jednog lika ako ti to odgovara.

A za GDra... Oblivion je strašno jednostavan i riječ je o potpuno drugačijoj vrsti RPG-a. DAO je bolji u apsolutno svim segmentima i mislim da nije pretjerano kompliciran za skužiti. Lako se zaljubiti u takvu igru, a kada se zaljubiš najmanji problem je skužiti kako se igra.

nije pokriven onaj u kojem ti mage automatski napada sa stonefist protivnika koji je forzen/petrify :scared:

Arbiter of Change
14-02-2010, 01:54
Taktike u DA:O i nisu tolko dobro odrađene, u nekim slučajevima characteri polude i počnu radit šta oče. Npr. ja namjestim da napadne sa specijalnim napadom sa bowom, a ova ga ne dovrši do kraja nego izvadi dagger i počne udarat s njim. :(
Definirane su taktike, samo trebaš bolje pogledati. Tako se Ljiljana po defaultu ponaša čudno jer ne napada onoga koga odrediš nego nekog random, valjda najslabijeg ili onog koji prijeti PC-u. Trebaš naštimati malo stvari. Ovo sa taktiziranjem i queue nije ista stvar jer bi te onda kočila mehanička strana igre koju trebaš stalno prepravljati ovisno o situaciji dok su tacticsi više i automatski promjenjivi ovisno o parametrima, a manualni input je majka.

@osvetnik_sch3l3:
To je I-WIN taktika koju mi je drago da ne radi automatski... premda nisam probao onaj advanced tactics mod koji omogućava daljnje tweakanje. :)

Grim
14-02-2010, 09:13
Neznam za te taktike, previše olakšavaju stvari, bilo bi mi zabavnije da ih nema, a pošto ih ima nemogu odoliti da ih ne koristim. :D
Uostalom, vjerujem da su te taktike napravljene zbog igrača na konzolama, pošto bi njima bez njih bilo vrlo otežano igranje.

Bartuc
14-02-2010, 10:52
nije pokriven onaj u kojem ti mage automatski napada sa stonefist protivnika koji je forzen/petrify :scared:

Kako ne, odabereš točno koji spell želiš baciti na "stunanog" neprijatelja.

osvetnik_sch3l3
14-02-2010, 11:07

Kako ne, odabereš točno koji spell želiš baciti na "stunanog" neprijatelja.

da, no tu spada obicni stun na koji nemas shatter ucinak

Bartuc
14-02-2010, 12:14
Stavio sam "stunanog" pod navodnike zato što imaš nekoliko izbora koliko se sjećam - Stunned, Immobile, Frozen, Pinned i sl. Možda sam neke izmislio pošto se ne sjećam točno, ali znam da je bilo više njh :D

osvetnik_sch3l3
14-02-2010, 13:02
Stavio sam "stunanog" pod navodnike zato što imaš nekoliko izbora koliko se sjećam - Stunned, Immobile, Frozen, Pinned i sl. Možda sam neke izmislio pošto se ne sjećam točno, ali znam da je bilo više njh :D

igram bez patcha, mozda su u njemu dodali, ali koliko znam da nema naveden frozen (kojeg si izmislio :D ) i petrified.

no dobro drugo pitanje:

sto mislite o rogue sa heavy armorom?
koje enchante stavljati na oruzje tanka a koje na rogua?

baldrick_
14-02-2010, 15:54
za bilo koju klasu korisni one rune što stunnuju protivnike i one što povećavaju dmg.

btw, taktike ubijaju draž, ko ne izdaje sve komande manuelno nije muško.

Durin
14-02-2010, 16:03

Gdje bi bio kraj DAOu kada bi imao open-ended mapu a ne samo 20 lokacija u igri? Kada bi mogao na svaka vrata ući i istražiti puno lokacija u igri i jednostavno se kretati gdje te volja, tražiti shrineove, nove i neotkrivene lokacije na mapi, istraživati gradove u kojima svaki stanovnik živi svoj život, izmjenu dana i noći, hrpetine side questova i 300 sati igre. Ne mogu se uspoređivati te dvije igre, potpuno su drugačije. Stresem se kada pomislim na TES 5.

Bartuc
14-02-2010, 16:05
no dobro drugo pitanje:

sto mislite o rogue sa heavy armorom?
koje enchante stavljati na oruzje tanka a koje na rogua?

Problem je što Rogue zahtjeva visok DEX i CUN, a da bi nosio Heavy Armor moraš mu dizati još i STR, pa malo u WILL tako da ne osjetiš toliko Fatigue itd. A zbilja Heavy Armor u ovoj igri nije ništa posebno. Armor smanjuje damage, a Defence (DEX) smanjuje šansu da te neprijatelj udari. Pošto Rogue tak i onak zahtjeva DEX, onda je bolje uzeti Light Armor i boostati DEX. Ako želiš Dual Wield lika u Heavy Armoru, onda si uzmi Warriora jerbo njemu ne treba CUN, pa možeš bolje rasporediti atribute na STR i DEX.

Na Tank lika si stavljaj - Hale Rune i Dweomer Rune, ovisno o situaciji. Uglavnom Hale, a Dweomer samo kada ideš protiv jakog castera u borbu. PS: S time da Hale staviš tek toliko da imaš 100% fizičkog resista, iznad toga ti bezveze troši slot. Također, Tank ima set talenata koji umanjuju potrebu za Hale runom.

Na Rogue lika si stavljaj - Paralyze Rune + Elemental ili Hale Rune. Tako da češće "stunnaš" lika i backstabaš ga u facu sa Coup De Grace talentom. A Elemental zbog damage boosta.

EDIT:

@Durin...

To vrijedi za Morrowind, ali ne i za Oblivion. Oblivion je previše generički napravljen tako da sve to što si naveo ubrzo postane monotono. Bar po mom mišljenju.

Durin
14-02-2010, 16:12
To vrijedi za Morrowind, ali ne i za Oblivion. Oblivion je previše generički napravljen tako da sve to što si naveo ubrzo postane monotono. Bar po mom mišljenju.

Meni je Morrowind dosadniji od Obliviona a obje su mi igre sada primitivne - jer je prošlo 4 godine od posljednje. Kako god, vrijeme čini svoje. Oblivion mi nije bio monoton kada je tek izašao, tek nakon što sam prešao sve moguće questove mi je postao dosadan. Isto kao i ME1 i 2 i kao DA:O. Rijetko koju od ovih igara odigram više od 2 puta jer uvijek igram radi priče.

Arbiter of Change
14-02-2010, 16:12
Gdje bi bio kraj DAOu kada bi imao open-ended mapu a ne samo 20 lokacija u igri? Kada bi mogao na svaka vrata ući i istražiti puno lokacija u igri i jednostavno se kretati gdje te volja, tražiti shrineove, nove i neotkrivene lokacije na mapi, istraživati gradove u kojima svaki stanovnik živi svoj život, izmjenu dana i noći, hrpetine side questova i 300 sati igre. Ne mogu se uspoređivati te dvije igre, potpuno su drugačije. Stresem se kada pomislim na TES 5.
Bojim se da ja ne bi znao gdje bi mu bilo kraja budući da onda vjerojatno ne bi mogao na moj komp. :)
Problem bi nastupio jer treba sve te lokacije i ispuniti što u 90% slučajeva vodi do razvodnjavanja priče na račun "slobode".

Deadwalker
14-02-2010, 16:14
Meni je Morrowind dosadniji od Obliviona a obje su mi igre sada primitivne - jer je prošlo 4 godine od posljednje. Kako god, vrijeme čini svoje. Oblivion mi nije bio monoton kada je tek izašao, tek nakon što sam prešao sve moguće questove mi je postao dosadan. Isto kao i ME1 i 2 i kao DA:O. Rijetko koju od ovih igara odigram više od 2 puta jer uvijek igram radi priče.

+1
Izuzetak je naravno Kotor :)

Inace, glede ovih tacticsa, nisam ih nešto još posebno slagao. Ono, meni je običaj pauzirati bitku svakih par sekundi i određivati tko će što raditi. :)

Chappi
15-02-2010, 22:53
Igrao jedno 3 sata..ali vjerovatno necu nastavit igrat...nevolim bas taj tip igra...mozda da sam englez kad bi engleski apsolutno sve riječi znao.

Arbiter of Change
15-02-2010, 22:55
Sredio CoM i uspio pridobiti obje strane; Magove i Templare, premda ionako neću ni jedne od njih koristiti... nikada ni nisam.SSad krenuti u šumu i srediti Elfove, Dorfove ostavljam zadnje kao i po običaju. Ne znam, možda bi se ovaj put mogao malo igrati odanostima likova, a ne da su mi kao obično svi najbolji frendovi. Jedino sam ovaj put odabrao Morrigan za romansiranje, čisto da vidim drugačiji kraj vezan uz nju.

mozda da sam englez kad bi engleski apsolutno sve riječi znao.
Que?

Grim
15-02-2010, 22:56
mozda da sam englez kad bi engleski apsolutno sve riječi znao.
I don't get this part? :|

Chappi
15-02-2010, 22:57
Znam engleski veoma dobro..ne veoma dobro nego odlično...Nego kako da ti kazem...Bi li ti bilo draze da nekakav rpg od 150 sati igras na hrvatskom ili engleskom jeziku?

Grim
15-02-2010, 22:58
Znam engleski veoma dobro..ne veoma dobro nego odlično...Nego kako da ti kazem...Bi li ti bilo draze da nekakav rpg od 150 sati igras na hrvatskom ili engleskom jeziku?
Igrati RPG na hrvatskom je jedostavno jadno, tako da biram engleski.

Kostolomac
15-02-2010, 23:08
Pa, iskreno, volio bih zaigrati neki kvalitetan RPG sa dobrim hrvatskim VO-om. To bi bilo vrlo zanimljivo, i da je tematika npr. slavenska mitologija :)

Bartuc
15-02-2010, 23:32
Ja nebi volio pošto mi nemamo dobre glumce koji bi uvjerljivo dali glasove za igru. Naši glumci su vrhunski za sinkronizaciju crtića, čak i jedni od najboljih u svijetu, no za nešto ozbiljnije nemaju šanse.

PS: Ne mislim na jeftine crtiće koje odglumi hrpa netalentiranih maloumnika već na profesionalni kadar.

osvetnik_sch3l3
16-02-2010, 10:09
Ja nebi volio pošto mi nemamo dobre glumce koji bi uvjerljivo dali glasove za igru. Naši glumci su vrhunski za sinkronizaciju crtića, čak i jedni od najboljih u svijetu, no za nešto ozbiljnije nemaju šanse.

PS: Ne mislim na jeftine crtiće koje odglumi hrpa netalentiranih maloumnika već na profesionalni kadar.

ne da su jedni od najboljih, nego su najbolji.
bilo bi lijepo odigrati nesto na hrvatskom i mislim da bi se sve dalo srediti.
mozda ne iz prvog pokusaja naravno.
zanima me samo kako bi se prevodili nazivi oruzja i nesto tipa "mana potion" :D

Sgt. Bull
16-02-2010, 10:12
Ne bi valjala sinkronizacija. Previše bi se toga izgubilo.

Rang€r
16-02-2010, 10:50
DA:O nebi valjo na hrvatskom... al neki drugi rpg, ko što je kostolomac reko s npr. slavenskom mitologijom, bi super išlo... btw ti za take stvari netrebaš nikakav talent sam onaj ko pravi igru treba potrefit pravi glas za određenog lika(pr. geralt u eng. ver. witchera, ja čak mislim da taj lik i u stvarnosti tak izgleda xd)

Grim
16-02-2010, 10:52
DA:O nebi valjo na hrvatskom... al neki drugi rpg, ko što je kostolomac reko s npr. slavenskom mitologijom, bi super išlo... btw ti za take stvari netrebaš nikakav talent sam onaj ko pravi igru treba potrefit pravi glas za određenog lika(pr. geralt u eng. ver. witchera, ja čak mislim da taj lik i u stvarnosti tak izgleda xd)
Geralt = http://www.imdb.com/name/nm0168339/

Rang€r
16-02-2010, 10:55
svejedno, lik ima prejeben glas

Maloki
16-02-2010, 11:01
Zašto ne bi valjalo na hrvatskom?
Kad bi imao dobar voice-acting, itekako bi valjalo.

Bartuc
16-02-2010, 11:06
btw ti za take stvari netrebaš nikakav talent sam onaj ko pravi igru treba potrefit pravi glas za određenog lika

Za davanje glasova likovima moraš imati brutalan talent i moraš znati savršeno glumiti te se uživiti u svog lika. Daleko je teže dati glas u igri/crtiću nego što je odglumiti neku scenu. Kod glume se lakše uživiti u svog lika pošto glumiš u "realnim" uvjetima i situacijama, dok kod davanja glasa imaš samo mikrofon pred sobom i moraš na mjestu odglumiti sve vrste emocija bez vanjskog poticaja.

Naši glumci se ne snalaze niti u glumi (90% njih), tako da nemaju teoretske šanse da naprave dobar VA za igru. Lako za komične crtiće gdje se uglavnom glupiraš i dobro zabavljaš pred mikrofonom, ali u igrama je puno širi spektar emocija u igri - bijes, tuga, ljubav, agonija itd.

Arbiter of Change
16-02-2010, 11:16
Oi, oi... držimo se DA:O-a. :)
Ja se samo stresem kad pomislim na naše prijevode fantasy medija (oni koji imaju prevedeni DA:O manual znaju o čemu pričam... sad to zamislite pročitano).

Grim
16-02-2010, 11:17
Zašto ne bi valjalo na hrvatskom?
Kad bi imao dobar voice-acting, itekako bi valjalo.
Zato jer na hrvatski sve zvuči jadno, uzmimo jednu epic izjavu za primjer:

ENGLESKI:
The warrior who acts out of honour cannot fail. His duty is honour itself. Even his death - if it is honourable - is a reward and can be no failure, for it has come through duty. Seek honour as you act, therefore, and you will know no fear.

HRVATSKI:
Ratnik koji djeluje iz časti nemože podbaciti. Njegova dužnost jeste čast. Čak i njegova smrt - ako je časna - je nagrada i ne može biti podbačaj, pošto je došla kroz dužnost. Traži čast kako djeluješ, dakle, nećeš imati straha.

Na hrvatski zvuči... jednostavno lame. :(

Isti slučaj sa svim stvarima prevedenim na hrvatski, ježim se kada pogledam malo neku fantasy knjigu prevedenu na hrvatski, pola prijevoda je jadno i zvuči užasno loše (orci... orci pobogu).

Maloki
16-02-2010, 11:23
Ma dobro, nije tako loše :P

Ma sve bi se to dalo nekako poriktati da zvuči ok.

Rang€r
16-02-2010, 11:29
joj sad sam se sjetio onog iz lotra hobita i ekipe, orke, i na tvu lotr prevedu s orke, u qrc kakve orke, to je jebeni orc, a nominativ množine od orc(ork)=orkovi, kladim se da večina tih ljudi što prevode nemaju pojma o samom settingu lotra, kud bi onda znali o nekom manje poznatom univerzumu

Bartuc
16-02-2010, 11:32
Hahaha, zbilja zvuči katastrofalno :D Naši forsiraju književni jezik tamo gdje mu nije mjesto i to je primarni problem :D I kako bi se likovi zvali? Alistair = Alen, Morrigan = Monika, Leliana = Ljiljana, Oghren = Krešo, Sten = Stanko, Zevran = Zvonko, Dog = Pas xD

Maloki
16-02-2010, 11:33
Ej, Pas zvuči zakon.
I Stanko je špica :)

Grim
16-02-2010, 11:39
Srpsko-bosanski prijevod bi bio još fora.

Don't do it mate!

Nemoj bre jarane! :rotfl:

Bartuc
16-02-2010, 11:41
Stanko: "Monika, zaledi ga čunjem hladnoće!!"

Monika: "Ne mogu, ponestalo mi je magične energije, moram ispiti napitak za obnovu! Zvonko čuvaj me!!!"

Zvonko: "Evo me Monika, ulazim u stanje kradomičnosti pa ću ih napasti sa leđa svojim "ubod sa leđa" napadom."

Stanko: "Ajoj, ubiše me kučke agresorske..."

:|

Maloki
16-02-2010, 11:43

Monika: "Ne mogu, ponestalo mi je magične energije, moram ispiti napitak za obnovu! Zvonko čuvaj me!!!"

Zvonko: "Evo me Monika, ulazim u stanje kradomičnosti pa ću ih napasti sa leđa svojim "ubod sa leđa" napadom."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))

GDra
16-02-2010, 11:44

:pray:

Arbiter of Change
16-02-2010, 11:46

Isse, gušio sam nekoliko minuta. :rotfl:

Deadwalker
16-02-2010, 17:19
To samo Bartuc moze :)

Arbiter of Change
18-02-2010, 00:36
Ahm, kako bilo. :D
Inače, danas sam se nasmijao kad sam otključao "Hexer" Achievement sa Magom. Witcher, jel'te... samo manje jedan X.

Overclocker
18-02-2010, 06:39

e citam i trgam se od smijeha :rotfl: :D

Arbiter of Change
18-02-2010, 12:31
Završio po 2. put, sada kao Mage. Ovaj put sam natukao nekih 12 sati manje jer sam preskočio dosta toga. :)
Alistair vlada, budući da ga je ženka poslala u prozor nakon što je Loghaina ubio njoj ispred očiju. Kao nagradu na kraju sam izabrao samostalnost CoM i ostao sam kao savjetnik uz Alistaira. Svi su preživjeli zbog onog rituala sa Morrigan i sve mi se čini da bi to mogao biti canon kraj (i početak za DA2) ako ne bude modularan početak tamo.

Sad još samo jedan Rogue prolazak kad mi se bude dalo pa da imam sve 3 klase spremne za Awakening, sve sa različitim krajevima.

Windwalker
18-02-2010, 13:58

:rotfl: :pray:

Maloki
24-02-2010, 00:00
Baš sam sad malo razmišljao o nastavku i došao do zaključka kako bi bilo totalno zakon da se drugi dio odvija u Tevinterskom Imperiju.
Mogli bi BioWareovci lijepo prikazati rat između Tevintera i Qunarija.

baldrick_
24-02-2010, 10:40
kontam da će drugi biti u orleasu pošto je on najbliže predstavljen od drugih zemalja.. ali i tevinter je izgledan jer je to centar blood mađije, a morrigan će ona trebat verovatno zbog deteta.

Aral
09-03-2010, 13:30
Dragon Age: Origins 1.03
Patch details:

*You do not need to download patches prior to Patch 1.03. Downloading Patch 1.03 contains all previous patches. Downloading Patch 1.03 will provide you with all patch data available.
*Various changes have been made to code and resources to support the Dragon Age: Origins - Awakening expansion pack. Most of these changes do not affect Origins itself.
*Some players were experiencing increasingly long load times. A major cause of this problem has been fixed.
*At higher levels, non-player characters now receive a bonus to armor penetration. This mitigates an unintentional imbalance with well-armored high-level characters, since armor penetration previously did not scale as aggressively as armor itself did.
*Elite-rank enemies (lieutenants) can no longer be shattered. This preserves the intended tactical design of many combat encounters.
Portraits for summoned creatures (like a ranger's wolf) were displaying improperly while in the party camp. This no longer occurs.

Download (http://social.bioware.com/page/da-patches)

Feanor
09-03-2010, 13:31
Weeeeehaaaa, sad samo čekam No-dvd patch. :D

baldrick_
09-03-2010, 13:37
jeeej, meni su učitavanja mnogo duga bila. do jaja

Horny Devil
09-03-2010, 13:42
Dragon Age: Origins 1.03
Patch details:

*Some players were experiencing increasingly long load times. A major cause of this problem has been fixed.

Oujea! :thumbs2:

Aral
09-03-2010, 13:59
A ne. Nadam se da će funkcionirat :eyebrows:

Arbiter of Change
09-03-2010, 14:00
Weeeeehaaaa, sad samo čekam No-dvd patch.
:eyebrows:

Odlično, nisam pratio scenu neko vrijeme. Ne bi ni znao za patch da nisi postao.

Feanor
09-03-2010, 14:03
Weeeeehaaaa, sad samo čekam No-dvd patch.
:eyebrows:

Odlično, nisam pratio scenu neko vrijeme. Ne bi ni znao za patch da nisi postao.

Nemoj mi te osmjehe, znaš da imam orginal :D

EDIT: pod no Dvd-patch mislim na službeni patch (nadam se da ce to bi sljedeci) s kojim cu moci igrat DA:O bez da vadim kutiju s police i svaki put stavljam DVD u player, napor je to....

Aral
09-03-2010, 14:04
Da, inače to ne bi tu postao :)

Arbiter of Change
09-03-2010, 14:18
Nemoj mi te osmjehe, znaš da imam orginal :D

EDIT: pod no Dvd-patch mislim na službeni patch (nadam se da ce to bi sljedeci) s kojim cu moci igrat DA:O bez da vadim kutiju s police i svaki put stavljam DVD u player, napor je to....
Ma znam, zezam. :)
Mogao bi taj patch uskoro, ovaj trenutni je ionako više-manje samo pripremna stvar za Awakening.

Feanor
09-03-2010, 14:22
Kupiti Dragon Age: Awakening ili GTA: Episodes from Liberty City pitanje je sad. Izlaze u isto vrijeme, jedan i drugi su ekspanzije za odlične igre, cijena će najvjerovatnije biti slična, jedna i druga ekspanzija ce donjet 30-40 h gameplaya, a nastavak priče me zanima kod jedne i druge ekspanzije. Eh i da imam GTA IV i DA:O orginal...

Bartuc
09-03-2010, 14:24
Kupi obje u razmaku od mjesec dana.

Rang€r
09-03-2010, 20:46
kupi awakening, lol koja dilema..

baldrick_
09-03-2010, 21:03
Mogao bi taj patch uskoro, ovaj trenutni je ionako više-manje samo pripremna stvar za Awakening.
i smanjuje loading vreme

Arbiter of Change
10-03-2010, 18:30
I navodno uzrokuje učestalo rušenje igre, ali nisam igrao post-patch pa ne znam osobno. :)

Inače, imamo misteriozni novi datum povezan sa DA franšizom - 02.01.2011. DA2, nova ekspanzija ili pak nešto treće? Hmm.
http://www.gamegrep.com/photos/31002-dr ... tery_date/ (http://www.gamegrep.com/photos/31002-dragon_age_origins_awakening_includes_mystery_date/)

Grim
10-03-2010, 18:43
Nadam se da je ekspanzija, jer ne želim DA2 tako brzo, još uskoro izlazi Awakening, imamo još dosta materijala za igranje. :)

Arbiter of Change
13-03-2010, 14:50
Moglo bi biti bilo što budući da je BioWareu većina vremena za izradu DA:O otišla na engine... iako bi i ja volio još jednu ekspanziju. :)

Arbiter of Change
23-03-2010, 20:03
Nije možda direktno povezano, ali eto da postam i bumpam usput temu.
http://social.bioware.com/

Countdown do čega? :)

Grim
23-03-2010, 20:09
Novi DLC vjerojatno... :)

baldrick_
23-03-2010, 20:15
valjda bi ga najavili ranije? što se mene tiče, igram samo dlc-eve koji se nastavljaju na awakening, i to iz više razloga - onaj roleplay razlog, a i dobijem iskustvo koje mi ništa ne znači.. to prikupljanje iskustva mi puno znači iz nekog razloga

Maloki
23-03-2010, 20:31
Nije možda direktno povezano, ali eto da postam i bumpam usput temu.
http://social.bioware.com/

Countdown do čega? :)

Službena najava ekspanzije/nastavka.

Arbiter of Change
23-03-2010, 20:47
Nema šanse, prerano je za bilo što DA povezano osim najave za DA2.
Zanimljivo je da je ovaj countdown na Social networku, ME i DA:O stranici tako da može biti nešto neočekivano (zanimljivo da nije na TOR stranici).

Koje smo sreće biti će samo Mac verzija ME2.

Aral
26-03-2010, 17:04
Nemrem vjerovat, sad kak drugi put prelazim, jučer sam odmah na početku, čim dođete u kamp, pričao sam jedno pola sata i više sa Morrigna, i uspio je odfurat u šator :) Kolko žena ima za brbljat, i to još zanimljive stvari, strašno. Igra je prepredobra, tek sad vidim kaj sam u prvom prelasku sve propustio.

bezimeni
28-03-2010, 16:21
U nedostatku zabavnijih naslova započeo i ja sa ovom igrom .Za sada zadovoljan.Grafika je dovoljno dobra , kontrole su jednostavne , priča drži vodu ...jedino što je malo dosadnjikava ali to sam i očekivao .Svakako mi je bolja i igrivija od Witchera u kojemu sam dva puta umro od dosade na polovici igre. Mislim da ću ovo dogurati do kraja :D .

Maloki
28-03-2010, 16:31
Ja baš završio prekjučer sa svojom roguicom.
Ovaj put sam oženio Alistaira i Anoru, Loghaina pretvorio u Gray Wardena te svejedno prihvatio Morriganičinu ponudu (Loghainu se posrećilo). Na kraju sam prošao sa Lelianom na putovanja.

Sad se treba bacit na ekspanziju.

Domy
29-03-2010, 17:03
E jesu genijalci.

Na beta social siteu oglase veliki community event i čim je odbrojalo, sruši im se server :rotfl:

Arbiter of Change
29-03-2010, 17:08
To se svakom dogodi... nije mi jasno kako se ne mogu pripremiti nikada za takve stvari. :)

Domy
29-03-2010, 17:11
Srušili su im se serveri kod baš svakog novog izdanja otkad ovo guraju. Nikako da nauče

Domy
29-03-2010, 17:20
I,naravno, glupost.

Dostupno samo u SAD.

:fof:

Arbiter of Change
29-03-2010, 17:30
Nije uopće vrijedno countdowna bilo... ograničeno na Ameriku, FFS. Ono, nisam vidio problema kad su ljudi naručivali igre iz Amerike u Europu.
Najjače je što već imam preko 4000 tokena koje ne mogu potrošiti nikako. :)

Rang€r
29-03-2010, 19:32
kakih tokena?:S

Grim
29-03-2010, 20:09
Ja očekivao nešto poput ekspanzije, FFS, a ovo niti vrijedi za Europu. :(

Arbiter of Change
29-03-2010, 21:06
kakih tokena?:S
Onih koje dobiješ kad registriraš original igru na stranici... :eyebrows:

Maloki
29-03-2010, 22:49
Stvar koja me u igri najviše nervira je način na koji su oružja postavljena dok su na leđima.
Ono, lebde par cm od leđa. LEBDE.

Aral
29-03-2010, 22:54
Da, to je šugavo. Pogotovo štit koji je kao privezan onim "krugom" gdje gurneš ruku. Presmiješno :)

baldrick_
30-03-2010, 02:25
i za šta je bilo odbrojavanje?

Gothmog
30-03-2010, 08:43
i za šta je bilo odbrojavanje?
The company revealed the 'BioWare Bazaar,' a new, week-long series of "mock online auctions" beginning on April 6. Items up for bid include artwork, gaming hardware, and apparel. Users must used specially obtained tokens to bid on items.

Rang€r
30-03-2010, 11:37
[quote="Rang€r":flslg89l]kakih tokena?:S
Onih koje dobiješ kad registriraš original igru na stranici... :eyebrows:[/quote:flslg89l]

registriro sam igru(valjd) al nigdje nije niš pisalo o tim tokenima, kom qrcu uopče oni služe?:S

Domy
30-03-2010, 11:53
Ne primjećuješ ogroman natpis BIOWARE BAZAAR na početnoj strani kad se ulogiraš?

Arbiter of Change
30-03-2010, 13:08
registriro sam igru(valjd) al nigdje nije niš pisalo o tim tokenima, kom qrcu uopče oni služe?:S
Budući da ne živimo u Americi ne služe nam ničemu. :)

bezimeni
30-03-2010, 15:12
Nisam neki RPG fan ali meni je igra baš dosadna :( .Više manje jedno te isto . Mlatiš onim mačem na isti kalup .Praktički se moram siliti da igram dalje. Ovo je miljama daleko od jednog mass effecta 2 kojeg ne možeš prestati igrati. Trenutno baš i nemam ništa pametnije za igrati pa sam osuđen na ovakve igre :( .

Arbiter of Change
30-03-2010, 15:31
Nisam neki RPG fan...
U tom grmu leži prozor - igra je RPG, čistokrvni RPG bez hibridizacije kao ME i kao takva je za RPG fanove. Hebiga.

Domy
30-03-2010, 17:49
Ne voli svatko punokrvne i detaljne RPG-ove niti ima vremena ili volje za udubit se onoliko koliko igra traži.

Ja nakon 4 prijelaza Originsa i 2 Awakeninga krećem s novim originom. :rambo:
Imao sam pauzu od mjesec dana nakon 3 i pol prolaza, sad me opet uhvatilo s izlaskom Awakeninga.

Maloki
30-03-2010, 18:19
Ja sam Origins prešao 2 puta i ne vjerujem da ću ga tako skoro prelaziti ponovno, barem pola godine.
Drugi prelazak se razvukao kroz kakvih 2-3 mjeseca, ovisno o tome kako mi se dalo i kako sam imao vremena igrati.
Sa rogueom mi je bilo puno zanimljivije i zabavnije igrati nego sa mageom. Treba sad još warriora isprobat.
Trebam i Awakening odigrat ali trenutno je na pauzi. Prokleti Civ4.

baldrick_
30-03-2010, 20:42
ako si imao ratnika u ekipi, već si ga isprobao, ne moraš počinjat novu igru samo zbog toga.. sem ako ne kontrolišeš članove ekipe, nego samo svoga lika

Mlatiš onim mačem na isti kalup
stavi na nightmare, pa ćemo videt dal je samo mlaćenje mačem.. mora taktike bit, i to dosta..

Bartuc
30-03-2010, 22:47
@Maloki, tako je i kod mene. Dva put sam je prešao i trenutno si ne mogu zamisliti da je opet krenem igrati. Ali sam 100% siguran da će me prije ili poslije primiti ogromna želja za prelaskom. Trenutno nebi imao volje niti za Awakening, iako je nova priča u pitanju. Ali igra definitivno ima ogroman replay value, samo ti treba pauza pošto je isto kao i Mass Effect dosta orijentirana na dijaloge.

Elraxery
31-03-2010, 06:43
Evo instaliro i ja taj famozni DA:O pa da vidim kaj svi melju da je zakon, kad vidi čuda stvarno je awsome. Dok nismo došli do problema: dakle igram sa elf rougom normalno priča je jedina available city elf ili tako nekako. Uglavnom kada se vratim iz one misije di treba ići u korakari wilds (odma ona prva misija nakon koje je cut scena za joining u gray wardene) dakle cut scena je gotova ja se budim i pitaju me jel mi dobro bla bla bla.... i sad kao nađemo se podno stepenica da idemo na sastanka sa kraljem!!! ALI ON JOŠ UVIJEK STOJI GORE I NIKAKO DA ODE PODNO STEPENICA!! jel to neki bug ili kako ne kužim kaj moram napravit da mi on da quest za otići u onaj tower??

Rang€r
31-03-2010, 10:41
ja nisam imo volje preč ni 2. put...

al onak da ima neki mod da počinješ od kraja to bi bilo brutala, jer čisto krajevi u večini rpgova su mi najbolji dio, onak čak i oblivion MQ ima donekle dobar kraj, al witcher i DA:O kraj su jednostavno nenadjebivi, dok je ostatak igre čista dosada, zato što kad prelazim otkrijem sve moguče i onda 2. put nemam šta radit, jedino tu i tamo odgovorit drukčije na postavljeno pitanje..

Domy
31-03-2010, 10:51
Evo instaliro i ja taj famozni DA:O pa da vidim kaj svi melju da je zakon, kad vidi čuda stvarno je awsome. Dok nismo došli do problema: dakle igram sa elf rougom normalno priča je jedina available city elf ili tako nekako. Uglavnom kada se vratim iz one misije di treba ići u korakari wilds (odma ona prva misija nakon koje je cut scena za joining u gray wardene) dakle cut scena je gotova ja se budim i pitaju me jel mi dobro bla bla bla.... i sad kao nađemo se podno stepenica da idemo na sastanka sa kraljem!!! ALI ON JOŠ UVIJEK STOJI GORE I NIKAKO DA ODE PODNO STEPENICA!! jel to neki bug ili kako ne kužim kaj moram napravit da mi on da quest za otići u onaj tower??

Za elf roguea su moguća 2 origina, city i dalish.

Za ovo kaj kažeš, samo trebaš otić do onog stola gdje ima natpis war council, tamo su sad četiri lika sa narančastim imenima i treba nova cutscena počet. Ako je bug, probaj reload ako imaš nekaj blizu, možda neki zgodni autosave.

baldrick_
31-03-2010, 11:46
dok je ostatak igre čista dosada, zato što kad prelazim otkrijem sve moguče i onda 2. put nemam šta radit, jedino tu i tamo odgovorit drukčije na postavljeno pitanje..
tak i meni, al zato mi se posle 2-3 godine uvek vrati volja za igrom ako je dobra.. pa igram opet

Worthaur
31-03-2010, 19:03
Neznam jel ovo bilo postano
2PaTB9PT ... r_embedded (2PaTB9PTaLA&feature=player_embedded)
Vjerojatno nikad nece bit zavrseno, al ak bude... gg

Horny Devil
31-03-2010, 19:39
Znaci BG2 na engine-u Dragon Age-a? To je nesto sto bih definitivno volio vidjeti. Valjda ce im uspjeti.

baldrick_
01-04-2010, 12:40
ne, takvi modovi nikad ne uspevaju.. a i beskorisni su, bolje da ulože vreme u nešto drugo, novu igru na primer.. šta fali grafici u bg-u, njemu fale glasovi

Horny Devil
01-04-2010, 15:22
Mozda ce propasti, ali svejedno bih volio vidjeti BG2 u 3D-u. Cisto da vidim kako bi to izgledalo i funkcioniralo. A BG-ovoj grafici nista ne fali, osim naravno jedne dimenzije. :)

Aral
02-04-2010, 19:42
Počeo prelazit po drugi put, kao rogue, skupa sa Awakeningom kojeg još nisam igrao te svim dlc-ima; ovaj put istražujem svaki milimetar mape, čitam cijeli codex, razgovaram više sa svim i sl, uglavnom igra poprima sasvim jedan drugi oblik, puno mi je dublja, zanimljivija, drugačija...u svakom slučaju gušt za igrat.

Arbiter of Change
05-04-2010, 18:19
Inače, BioWare vs. Valve za naslov najboljeg developer na Escapistu. Moram priznati da je stvarno sukob titana na kraju. (http://www.escapistmagazine.com/forums/read/532.185761-Poll-Final-Showdown-1-Valve-vs-1-BioWare)

baldrick_
13-04-2010, 14:29
oba imena su reperi kvaliteta, ali je valve originalniji, bioware se previše ponavlja

Sgt. Bull
16-04-2010, 19:05
Jedno ozbiljno pitanje, jel' se meni čini ili DA:O radi bolje na win7 + zadnji patch?

keko
16-04-2010, 19:18
Inače, BioWare vs. Valve za naslov najboljeg developer na Escapistu. Moram priznati da je stvarno sukob titana na kraju. (http://www.escapistmagazine.com/forums/read/532.185761-Poll-Final-Showdown-1-Valve-vs-1-BioWare)

Definitivno Bioware, osvojili su me novim Mass Effectom.

baldrick_
16-04-2010, 22:29
Jedno ozbiljno pitanje, jel' se meni čini ili DA:O radi bolje na win7 + zadnji patch?
zavisi, naravno, od konfiguracije.. mnogim novi patch pravi probleme, ali ako tebi radi, onda ti radi

Sgt. Bull
17-04-2010, 01:01
Meni bolje fercera, siguran sam u to, expanzija isto lijepo radi tako da ću je vjerojatno završiti ako ne bude preduga.

Babitz
17-04-2010, 08:12
Počeo igrati prije tjedan dana, ali s velikim pauzama radi posla, djevojke, hcla, itd.

Igram kao elf mage i nadam se da je blood magic vrijedan svog ingame hajpanja. Mislim, ne mogu mi nahvalit sve to, poklati gomilu ljudi s tim i da je na kraju smeće. Enivej, sad tražim neku urnu za izliječit Arl Eamona.

Pohvalit ću igru da je prejebena. Sviđa mi se što je izbačen klasični memorize / rest sistem spellova jer bi to usporilo igru ohoho. Znam da se to ne sviđa zagriženim D&D fanovima, al ko vas jebe. ;D Eh, i dijalozi su mi taman. Ono, nisu pretjerani ni ništa, ne kužim zašto su se neki žalili da toga ima previše. =\

Umro sam na onu scenu na početku kad sam pokušavao biti rogue. Ono prvo klanje štakora i "This is like in the old adventures my grandfather used to tell me.".

Hm, znam da sam uočio nekoliko manjih nedostataka, ali ne mogu se sjetit svih. Najočitiji je onaj koji kvari uživljavanje u igru, a to je činjenica da lica likova nemaju nikakve veze s tim što pričaju. Nikakvi izrazi emocija ili tona... Ništa. Kao da su odjeli za vojs ektanje i animaciju lica radili odvojeni par svjetlosnih godina i omeđeni olovom. Ili to ili moja intergirana grafa ftw. Al opet, nsiam vidio ništa bolje u animacijama, tako da vjerujem da je moja grafa ovdje nedužna.

Još jedan nedostatak je u mikromenađmentu. Kad kupujem equipment ili samo windowshopam, volim vidjet onu usporedbu nošenog itema s onim u izlogu. Pa imam običaj da to pogledam za svakog party membera jer mi se (barem u početku) ne da pamtiti sve atribute svih njihovih itema. Onda moram izlazit iz shop moda da zamijenim likove. Bilo bi mi lakše da mogu samo swappati dok kupujem. Ili ima način za koji ja ne znam.

To su, doduše, sitnice pa ne umanjuju čitavo iskustvo. Mislim da sam uložio u jedno dva pogrešna skilla tijekom igre, al ko ih jebe, ne da mi se po ne znam koji put novog karaktera radit. Odabrao sam šejpšiftera i niej mi baš najkorisniji, al dobro dođe. Meh, nadam se da me blood magic neće razočarat pretjerano.

keko
17-04-2010, 08:34
Možeš mijenjati s kojim likom ćeš uspoređivati, na trgovcovom prozoru imaš dolje listu likova i tamo možeš mijenjati.

Babitz
17-04-2010, 08:49
A, tenks. Mnogo pomoglo.

Maloki
17-04-2010, 15:51
Mislim da sam uložio u jedno dva pogrešna skilla tijekom igre, al ko ih jebe, ne da mi se po ne znam koji put novog karaktera radit. Odabrao sam šejpšiftera i niej mi baš najkorisniji, al dobro dođe. Meh, nadam se da me blood magic neće razočarat pretjerano.

Evo, samo za tebe - Character Respecialization (http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=14).

Babitz
17-04-2010, 18:21
Jel mi se isplati imat zevdana u partiju il da ga odjebem i uzmem tenka ko stena? :(

Maloki
17-04-2010, 18:39
Sten ti nije baš za tenka, Alistairu ide ta uloga.

Babitz
17-04-2010, 19:33
Uzeo sam zevrana jer je sam mislio da neće bit loš za dmg i da će mi dobro doć lockpickanje. Na kraju je nesposoban za bilo kakvo lockpickanje. Trebat ću čekat da levela. Jej. Al da, nije niš lošiji od stena zasad koji je relativno zakurac bio ionako.

str1k3r
17-04-2010, 19:37
Uzeo sam zevrana jer je sam mislio da neće bit loš za dmg i da će mi dobro doć lockpickanje. Na kraju je nesposoban za bilo kakvo lockpickanje. Trebat ću čekat da levela. Jej. Al da, nije niš lošiji od stena zasad koji je relativno zakurac bio ionako.

Isti kok sam i ja napravio, frajer je nesposoban. Zevran, jel'. :)

Arbiter of Change
17-04-2010, 19:43
Lockpick ti u 95% slučajeva ne treba jer nema dobrog loota tamo, a Zevran je manijak za close-range damage ako backstabba.
Za razliku od Leliane koja razara sa lukom (i koja je odlična protiv jednog bossa kojeg možeš samo ranged napadima ubiti).

Babitz
17-04-2010, 19:45
Ma ono, mislio sam zadržat zevrana, al mu dobro debelo nabit cunning i eventualno constitution koji mu je na mizernih 10.

Maloki
17-04-2010, 19:48
Ne sjećam se kakav je dexterity Zevranu ali ako je visok onda mu ni ne treba previsoki constitution.
I definitivno ga postavi u close-range.

Babitz
17-04-2010, 19:49
Da, dex mu je... Masivan, u najmanju ruku. Al opet, kad ga vidim da ima 40 hp-a manje od mene koji sam mage. :(

Arbiter of Change
17-04-2010, 19:50
Poanta je u tome da moraš naučiti dobro managment tenkova (taunt i slično), onda ti CON na ostalim likovima nije ni baš bitan, a ako i je u rijetkim situacijama tada samo spammaš poultice. Recimo, Sten je solidan off-tank (ako koji neprijatelj pobjegne glavnom tanku, tj. Alistairu, Shaleu ili tebi ako si S&B warrior), ali nikako ne smije biti glavni tank jer suludo brzo gine. Stvar je u štitu... ili u kamenoj koži, šta god.

Maloki
17-04-2010, 20:08
Pikni si Lifegiver prsten u Orzammaru pa ga daj Zevranu ako misliš da je to bolje nego da ga za sebe zadržiš :P

Nego, wtf, tek sam sada skužio da kad završim igru mogu nastavit igrat i završavat preostale side-questove.

http://i109.photobucket.com/albums/n51/HY8R1D/wtf.jpg

:O

Babitz
17-04-2010, 20:15
Lol. Vidim da nisam trebo bit tolko uporan da završim prvo svaki sporedni quest koji se nudi.

Rang€r
17-04-2010, 20:17
tamo piše da možeš igrat DLCove, a ne sve sidequestove

Arbiter of Change
17-04-2010, 20:17
To se odnosi samo na DLC-ove. :)

Rang€r
17-04-2010, 20:18
btw kad smo več kod DLCova, oče ih još dolazit?

il još jedna expanzija?(blah nisam još ni ovu načeo :D)

Maloki
17-04-2010, 20:20
A, fak, moj bed.

DLC-ovi možda, ali za ekspanziju čisto sumnjam.

baldrick_
17-04-2010, 20:26
izašo dlc za prvi april.. pravi. uglavnom veoma sitno.. guglajte feastday prank il nešto slično.. znam da je feastday

(i koja je odlična protiv jednog bossa kojeg možeš samo ranged napadima ubiti).
koji ti je taj?

Rang€r
17-04-2010, 20:28
mislim da misli na onog u elven ruinsima... arcane horror se valjd zove, nisam siguran, inače njega biloko može skinut iz daleka, jedino što će razlika u potrebitom vremenu bit prilična ^^

Bartuc
17-04-2010, 23:12
Meh, nadam se da me blood magic neće razočarat pretjerano.

Kod Mage klase, Blod Mage ti je najjača specijalizacija u igri zbog Blood Wound magije. To ti dođe kao Mass Crushing Prison, pre bolesno. Najkorisnija specijalizacija ti je Spirit Healer, a Shapeshifter je potpuno beskorisna specijalizacija :D Arcane Warrior je također dobar ali više briljira ako igraš Solo Nightmare, ako imaš party, onda ti ne treba nešto takvo osim ako ne želiš koristiti Warrior tenkove.

I da, kako je meni ostalo u sjećanju da likovi rade grimase ovisno o raspoloženju!?!? Sam ja zabrijao ili je zbilja do njegove grafe? :D

Maloki
17-04-2010, 23:19
Ja se isto sjećam grimasa, pogotovo Alistairovih.

Sgt. Bull
18-04-2010, 08:11
Evo završio i Awakening. Tačno 15 sati mi je trebalo, vgg. Hoću još :D
btw. teh kitteh powah :pray:

Xero
18-04-2010, 08:35
Sir-Pounce-a-lot :D Najbolji party member bolji je čak i od Morrigan.

Grim
18-04-2010, 08:52
Joj da, zaboravio sam ju iskoristiti, što se dogodi kada se iskoristi? :)

Sgt. Bull
18-04-2010, 09:37
@GrimTheReaperAko ti je Nathaniel u partyu, mačku možeš iskoristit za ressurection bilo kojeg lika, malo healtha i 0 stamine/mane.

Babitz
18-04-2010, 23:56
Mislim da sam uložio u jedno dva pogrešna skilla tijekom igre, al ko ih jebe, ne da mi se po ne znam koji put novog karaktera radit. Odabrao sam šejpšiftera i niej mi baš najkorisniji, al dobro dođe. Meh, nadam se da me blood magic neće razočarat pretjerano.

Evo, samo za tebe - Character Respecialization (http://www.dragonagenexus.com/downloads/file.php?id=14).
Ne radi mi ovo. Piše da je u kampu raven, al ga nema nigdje tamo. Enejblano mi je u opcijama i sve. :(

Maloki
19-04-2010, 00:03
Ma sigurno je tamo, samo potraži malo. Trebao bi ti biti na jednom deblu prema izlazu iz kampa. Malo ga je teže uočit, tak da drži tab.

Babitz
19-04-2010, 06:56
Majke mi, solid snake bi mu zavidio na kamuflaži.

ukiy
20-04-2010, 15:27
oi,
mogu li se nekako obrisati/ukloniti questovi koje ne zelim prelaziti?
postoji li neki mod ili nesto slicno?

GeraltofSmeg
20-04-2010, 16:14
Majke mi, solid snake bi mu zavidio na kamuflaži.
Solid snejk se kamuflira u kutije, micuce kutije.

Babitz
20-04-2010, 19:02
I bačve, ne zaboravi na bačve!

Aral
05-05-2010, 09:16
New Dragon Age: Origins DLC Named, Dated, Priced - Darkspawn Chronicles (http://www.shacknews.com/onearticle.x/63639)

Trenutno info samo za 360, naravno za pc ni traga ni glasa al valjda bude.

Inače uredno igram, rogue 13.lvl, koji je taj class bolesni damager, kolje samo tako. Trenutno u Circle Toweru, igra se sa svim dlc-ovima te nakon toga Awakening, još ga nisam igrao xD

Babitz
05-05-2010, 20:05
Ja nisam zadnje tjedne imao vremena igrati, al to će se valjda popravit uskoro. Btw, jel ima koji način da otključam blood magea, a da nije onaj quest s retardnim klincem?

Maloki
05-05-2010, 21:46
Nope.
Ali sejvaj si prije tog "kobnog" djela, otključaj Blood Magea i loadaj na prethodni save.
Specijalizacije ti se otključavaju za cijeli account, ne samo za pojedinog lika.

Babitz
05-05-2010, 22:25
Nda, taj sam quest daaavno obavio i nemam sejva prije tog. :(

Jel bi radilo da uzmem sejv nekog tko to ima? Il da samo idem na arcane warrior / spirit healer kombinaciju instead?

Neven <R>
05-05-2010, 22:27
Otključaj s cheatevima.

Babitz
05-05-2010, 22:44
Ne mogu vjerovat da se tog nisam sjetio. U biti, mogu probat i kopat po nekim ini fajlovima ako ima tog.

Maloki
05-05-2010, 22:52
Probaj sa cheatovima ali ako ne uspiješ onda si skini neki save file, trebalo bi upalit.

Arbiter of Change
06-05-2010, 09:43
Malo informacija o Darkspawn Chronicles.
http://kotaku.com/5531845/fight-for-the ... chronicles (http://kotaku.com/5531845/fight-for-the-enemy-in-dragon-age-darkspawn-chronicles)

...a $5 dose of standalone alternate history. In it your character dies at the beginning of the game, the Grey Wardens march under your companion Alistair's command, and you control the forces of the Darkspawn, commanding genlocks, hurlocks, shrieks, and ogres against the forces of good.

TRAILER (http://www.gamespot.com/pc/rpg/dragonage/video/6261284/dragon-age-origins-darkspawn-chronicles-dlc-trailer)

cham3leon
06-05-2010, 11:40
Jučer počeo igrat. Interesantno. I Biowareovo. To se igra.

Nego malo mi je glupo zašto kao human rogue mogu odabrati samo noble origin...

Aral
06-05-2010, 11:47
Nice, ajde da i to vidimo :)

Xero
06-05-2010, 11:51
Ko bi reko da će Alistair failat u vođenju Grey Wardena :wink:

baldrick_
06-05-2010, 11:58
normalno da će da gi vodi i fejla kad je on jedini osto

Sickmanno1
14-05-2010, 13:23
Ljudi. Uzeo sam si Origins i njegovu ekspanziju. Sad me zanima, jel bolje odmah sve installirati ili prvo Origins, pa poslje dok predem igru ekspanziju?

Aral
14-05-2010, 13:36
Sve instaliraj bez problema i onda piči, awakening ti dolazi na kraju kad pređeš "prvi dio".

cham3leon
14-05-2010, 13:46
Pohvatao sam malo gameplay i naučio igrati taktički i pametno. Jako dobar sistem, ovo sa trajnim ozljedama kad ti lik "pogine" u borbi je odlično rješenje. Mislio sam na početku da će me i ovo odbiti jer sam pomalo alergičan na te prežvakane elf-dwarf-magic-crap fantasy settinge, ali i priča mi je postala interesantna.

baldrick_
14-05-2010, 13:49
eto, kvalitetno pisanje i od klišea načini ok priču.

Aral
14-05-2010, 13:52
A fantasy kao takav općenito ima problema od toga al ovdje je priča ispala poprilično zanimljivo, sad u drugom prelasku pričam sa svim živim i neživim i naravno imam Master Coercion ^^

baldrick_
14-05-2010, 13:59
pih, jedino onaj deo sa politikom - landsmeet i tako to. i morrigan i mama joj. a da fantasy ima problema, ima.. jbg, kad je previše ljudi iz branše previše zatucano

fear
19-05-2010, 17:31
Jel netko možda isprobao novi dlc The Darkspawn Chronicles?
Zanima me kakav je.

Sickmanno1
19-05-2010, 18:07
Igra je ono :D

Imam 14 sati gameplaya a pise mi da sam presao 12% :?

Sonic_Moronic
19-05-2010, 18:09
Yup, to je bilo normalno za RPG nekad.

Feanor
19-05-2010, 19:16
A fantasy kao takav općenito ima problema od toga al ovdje je priča ispala poprilično zanimljivo, sad u drugom prelasku pričam sa svim živim i neživim i naravno imam Master Coercion ^^

Aj daj Bioware Social account da te ja i Arby dodamo tamo da si pokazujemo likove :D :D :D

cham3leon
19-05-2010, 22:35
Sad se samo moram naučiti boriti partizanski kako to ja najviše volim u Biowareovim RPG-ovima.

btw, stao u Redcliffeu (ako sam pogodio ime) i ne mogu preći epsku bitku protiv walking deadova. Moram nekako ispartizančit to...

Sgt. Bull
19-05-2010, 22:38
Bežanija. Navlači ih dole-gore i pusti druge da odrade tvoj posao. K'o pravi partizan. :D

cham3leon
19-05-2010, 22:40
O, znam, tu imam prakse :D

Dok ih je malo je dobro, navučem ih da mi love jednog ili dva lika, a ostala dva pustim sa ranged naoružanjem i da ih gađaju lijepo.

baldrick_
20-05-2010, 00:27
a čekaj, neprijateljima je prirodno da napadaju tenka, nema tu potrebe za navlačenjem. turiš tenka napred, ranged iza i gotov poso.. ja na normal nisam morao da igram gerilski, ali ja sam uvek pauzirao (i to veoma često), kontam da je dosta teže ako to ne činiš

Yup, to je bilo normalno za RPG nekad.
normalno je i sad (ako ne računamo new age proizvod mass effect)

Sickmanno1
20-05-2010, 00:33
Dobro kontas. Evo ja sam sad na samim pocetcima i do sad koliko vidim najbolja mi je kombinacija sa 2 warriora i 1 mage + 1 ranger sa bowom...

Ja sam jedan od warriora i malo mi je krivo sto sam izabrao tu klasu posto vidim da je mnogo kulnije igrati sa magom, tak da bitke skoro ni neigram sa svojim likom vec sa magicom koju imam ^^

baldrick_
20-05-2010, 00:39
mislim da je objektivno najjače 2 maga + dps rogue + tenk.. mada, složi dva maga i tenka, četvrti lik ti i ne treba

Sickmanno1
20-05-2010, 00:42
Eh ja jos nemam dva Maga :(

A i renger mi koristi zbog picklocka ^^

Sgt. Bull
20-05-2010, 01:36
Dps - tank - healer - dps/healer. Tako je kod mene bila kombinacija. Rerollaj sickmanno. Igranje sa mageom (posebno kasnije) je prejako. AoE = pure phun guaranteed. :D

Sickmanno1
20-05-2010, 01:40
To i budem napravio :D

Ajd sta mi onda preporucujes kak da napravim lika :D

Sgt. Bull
20-05-2010, 01:52
Ja sam išao na humana. Od skillova se sjećam da sam nabijao herbalism jer je izuzetno važan zbog potova, što za sebe što za ostale. Od spellova to su bili ona prva četiri primarna, Arcane sam do kraja nabio. Korisni su zbog Shielda, Focusa i Bolta. Shield mi je kasnije bio uključen (zajedno sa spell wispom i flaming/cold weapons te death magicom). Išao sam na primal + entropy + creation (tier 1, neke spellove). Kasnije su se korisnim pokazali spellovi za AoE. Tempest, Blizzard, Inferno, Fireball... Kada bi išao jedan na jedan protiv enemya išao sam najčešće kombinaciju Bolt + Winter's Grasp + Flame Blast, kasnije postaje ubojita kombinacija... Greaseball je koristan također. To je koliko se sada sjećam. :D Eda kod primala ja sam preskočio Earth tree jer je bespotreban ako mene pitaš. Sutra ću još napisati koliko se sjetim. :D

Babitz
20-05-2010, 10:36
Ja igram ko arcane warrior. Po potrebi tenkam ili iz daljine koljem. Još imam roguea, warriora i hilera u partiju

Maloki
20-05-2010, 11:35
Meni sa Mageom predosadno igrati, najbolje mi je sa rogueom.

cham3leon
20-05-2010, 11:38
To baš i ne bi bilo efektivno jer su mi oba roguea u partiji bolja kad backstabaju nego kad tuku sa lukom/samostrelom.

Maloki
20-05-2010, 11:44
Moj party se sastojao od healera (Wynne), tenka (Alistar), DPS rogue (Althea) i bow rogue (Leliana).

cham3leon
20-05-2010, 11:46
Imam Alistaira, sebe (rogue), Morrigan i onu drugu žensku koja je isto rogue. Mogo sam uzet i đukelu umjesto nekog, ali sad je kasno.

baldrick_
20-05-2010, 12:30
sickmanno, da sam na tvom mestu ne bih počinjao iz početka.. i ovako ćeš proći igru sigurno, a 15 sati je (barem meni) mnogo za ponovno odigravanje

Rang€r
20-05-2010, 15:30
tankovi su i inače živa dosada za igrat :/

ko da si u godmodeu, al je dosadno ubi bože :( doduše u DA:O imaju kul dizajn i zakon animacije

baldrick_
20-05-2010, 19:31
true, aktiviraš sve one aure za privlačenje i samo gledaš

SkunK
21-05-2010, 02:54
Može li mi netko objasniti zašto mi se likovi u Dragon Age: Origins nakon svake bitke pomalo "pune" healthom?

Aral
21-05-2010, 05:59
Zato što je to normalno za takvu igru ^^ Ili barem za DA, meni je to već ko prirodno.

SkunK
21-05-2010, 06:56
Kako može biti normalno? U RPG klasicima ko što je Diablo 1 i 2 tog nije bilo, osim toga kad me netko ošteti od mene se očekuje da imam potion za health inače not gonna happen. Da ne govorim kako je igra tako puno puno lakša... :(

Sickmanno1
21-05-2010, 08:14
Jebote meni je igra teska za poludit. Mozda sam prerano uletio u jedan quest. Najme 9 lvl sam i evo uprao sam prosao onaj tample gdje moram naci urin sa pepelom. Sa zadnjim bossom sam se namucio jaoooo...

Aral
21-05-2010, 08:15
Modern RPG, get over it :) U DialbuIII ćemo skupljat health orbove, kaj hoćeš više xD

Sickmanno1
21-05-2010, 08:21
Upravo mi to i je problem. Nemam uopce healt potionsa a imam jednog healera :/

EDIT: lol, Aral se nije meni obracao :(

Aral
21-05-2010, 09:04
Da :D

Nego, naući onaj Herbalism skill(mage ti to ima) il kak se već zove te radi potione, kupuj flaskove i onaj drač kaj ti treba, bez toga nikud. Ista stvar vrijedi i za lyrium potione.

Sickmanno1
21-05-2010, 09:04
Pa Healer mi radi potionse :(

Al svejedno sam sve spiskao :/

Aral
21-05-2010, 09:12
A jebi ga, imaš krivu mehaniku igranja onda. Il igraš na uber hard...

SkunK
21-05-2010, 09:16
Ma neprihvaljtivo je da mi se rengenerira health bez da ga ja sam ne rengeneriram, čak niti nemam healera u partyu...come on...

baldrick_
21-05-2010, 11:04
dude, ako ti je previše lako igraj na nightmare (težina čini mi se može da se menja u toku započete igre).

bolesni čoveče broj 1, ako pod zadnji boss misliš na zmaja normalno što ti je mnogo težak.. ja sam morao po njega da se vraćam, a kontrolirao sam celu ekipu. btw, taj deo sa urnom se preporučuje da se radi pri kraju - prvo redcliffe, magovi, vilovanjaci, denerim, pa onda urna.

SkunK
21-05-2010, 11:05
Nije toliko zbog težine već zbog toga kloliko to nema smisla i glupo je.

Maloki
21-05-2010, 11:06
U RPG klasicima ko što je Diablo 1 i 2
:rotfl: :rotfl:

@Sickmanno - Dragon Age nudi nelinearno prelaženje, odnosno mogućnost da sam obavljaš questove kako ti se prohtije, ali neki main questovi su jednostavno preteški da bi ih odmah obavio.
Po meni najbolji redosljed obavljanja questova bi bio:
1. Mageovi
2. Redcliffe
3. Elfovi
4. Urna
5. Dwarfovi

Kod Mageova dobiš healera i ogroman boost na atribute, a i dosta levela jer poprilično dugo traje. A i ako ga riješiš prije Redcliffea možeš imati najbolji ishod za Redcliffe.

baldrick_
21-05-2010, 11:16
možeš ti i da odradiš sve što valja u redcliffeu, pa onda da ideš kod magova, pa da se vratiš u redcliffe, ne moraš odmah ići kod magova. no, nije bitno, jer je lik redcliffe već odradio

por que?

cham3leon
21-05-2010, 11:25
A ima smisla eksirat 6 bočica u 5 sekundi od kojih instantno ozdraviš... Ma dobro, meni ovako paše. Najgori mi je bio Morrowind u kojem se ni mana nije regenerirala. Usprkos ovome, igra je balansirana, i to je najbitnije.

Neven <R>
21-05-2010, 11:48
Itekako ima smisla. Tijekom bitke, kad je najvažnije, health se regenerira jako sporo i potrebno je bacati spellove za healanje/piti potione. S druge strane nakon bitke bi u ostalim RPG-ovima ionako abuseali mogućnost spavanja/bacali ressurect na pale drugove ili reloadali save da nitko ne gine, tako da su tim potezom samo maknuli elemente igre koji ionako nisu zabavni i koji po ničemu ne doprinose gameplayu.

SkunK
21-05-2010, 12:15
U RPG klasicima ko što je Diablo 1 i 2
:rotfl: :rotfl:

@Sickmanno - Dragon Age nudi nelinearno prelaženje, odnosno mogućnost da sam obavljaš questove kako ti se prohtije, ali neki main questovi su jednostavno preteški da bi ih odmah obavio.
Po meni najbolji redosljed obavljanja questova bi bio:
1. Mageovi
2. Redcliffe
3. Elfovi
4. Urna
5. Dwarfovi

Kod Mageova dobiš healera i ogroman boost na atribute, a i dosta levela jer poprilično dugo traje. A i ako ga riješiš prije Redcliffea možeš imati najbolji ishod za Redcliffe.

Koji ti dio nije jasan? Što hoćeš da kazem da se radi o Hack'n'Slash RPG-u ili pak za tebe Diablo 1/2 nisu klasici i odlične igre?

DA, puno je realnije i skillwise zahtjevnije kada moraš "eksirati" health bočicu, jer em ih moraš imati, em ih moraš upotrijebiti ponekad u zadnji čas (npr. monster ima zadnji šut da te baš ubije a ti u zadnjem trenutku cugneš čudotvorni napitak). Ovo je samo newbie friendly, baš se ista stvar događa i sa StarCraftom 2 i novijim igrama... i ne čudime da vam to odgovara kada je potrebno što manje biti "potkovan" kada je u pitanju brzina reakcije, micromanagment i slično jer se novoj školi to danas nikako neda, a po meni razbija čar i uzbudljivost igre.

Sickmanno1
21-05-2010, 13:07
A jbote, evo presao sam Urinu jebenu. Znaci prvo sam isao u Redcliff, pa Urina, pa sad idem kod magova...

Najgori mi je bio onaj lik u dvorcu sto brije da je zmaj uskrsnula Andrel ili kak se vec zove. Al rijesio sam ga na tak gay nacin nakraju lol. Pobijena mi bila 2 party i ostala mi samo Healerica, tj, Mage i moj lik sto je warrior. I fino trco sam sa warriorom u krug a mage ga je prao sa svojim losim damageom jedno 5 minuta lol...

Maloki
21-05-2010, 13:09
Jesi sakupio drake scaleove?
I ček, ti si Morrigan pretvorio u healera ili?

Aral
21-05-2010, 13:10
Da, taj heal nakon borbe nema veze sa samom dinamikom borbe; dal će bit jedan autoregen ili jedan sleep od par sati...isti vrag. Osobno, puno mi je draži ovaj u DA a bog zna da sam prošao svoju dozu rpg-ova. Teško da ćemo danas vidjet neke stvari koji su nekima "so cool, so old school".

Sickmanno1
21-05-2010, 13:13
Jesi sakupio drake scaleove?
I ček, ti si Morrigan pretvorio u healera ili?

Jep (3 komada). Da Morrigan mi ima prvi lvl healanja :D

Maloki
21-05-2010, 13:15
Mislim da bi trebao dobit više drake scaleova.
Uglavnom, kad malo više ojačaš vrati se ponovno u špilju i nađi preostale drake scaleove pa onda sredi Andraste.
Dragonscale armor ftw :)

Sickmanno1
21-05-2010, 13:17
Budem...sad planiram piciti kako si mi rekao ^^

Ono presao sam evo prvi lvl mage, tj. prvi flor i smjesni su mi protivnici nasprem onih isusovskih Drakova...

Maloki
21-05-2010, 13:20
Hf, meni je taj dio najbolji.
Dobro, Landsmeet mi je najbolji, ali mageovi su drugi najbolji :)

Neven <R>
21-05-2010, 13:25
DA, puno je realnije i skillwise zahtjevnije kada moraš "eksirati" health bočicu, jer em ih moraš imati, em ih moraš upotrijebiti ponekad u zadnji čas (npr. monster ima zadnji šut da te baš ubije a ti u zadnjem trenutku cugneš čudotvorni napitak). Ovo je samo newbie friendly, baš se ista stvar događa i sa StarCraftom 2 i novijim igrama... i ne čudime da vam to odgovara kada je potrebno što manje biti "potkovan" kada je u pitanju brzina reakcije, micromanagment i slično jer se novoj školi to danas nikako neda, a po meni razbija čar i uzbudljivost igre.

Sam regen nema veze sa bitkom, jer se tijekom bitke vrijeme jako uspori samim time se regeneracija odvija praktički satima što znači da ti tijekom same bitke ne koristi i da je tijekom bitke situacija ista kao i u svakom RPG-u prije. Jedino što health regeneration čini je da miče elemente nakon bitke koji su ionako bili naporni svakom igraču RPG-a i koji ničemu nisu pridonosili igri. Jer ne znam koga je zabavljalo spavanje po 48h nakon svatke bitke da bi se vratio healt/obnovili spellovi ili putovanje po potione do najbližeg grada svakih 5 minuta. Tvoja kritika je krivo upućena i nema smisla.

A brzina reakcije nikada nije bila bitna u RPG-ovima to su klikterske Starcraft/Diablo fore, najbitnije je planiranje i taktiziranje unutar bitke, a taj element Dragon Age itekako zadržava.

Grim
21-05-2010, 14:09
Brzina reakcije nikako nije bitna u Dragon Ageu, lupiš space i razmišljaš koliko te volja. :)

Babitz
21-05-2010, 17:31
dude, ako ti je previše lako igraj na nightmare (težina čini mi se može da se menja u toku započete igre).

bolesni čoveče broj 1, ako pod zadnji boss misliš na zmaja normalno što ti je mnogo težak.. ja sam morao po njega da se vraćam, a kontrolirao sam celu ekipu. btw, taj deo sa urnom se preporučuje da se radi pri kraju - prvo redcliffe, magovi, vilovanjaci, denerim, pa onda urna.
Lol. Ja sam prvo urnu radio. Nisam se fajtao protiv zmaja uopće. Koercao sam onog fegeta svećenika. Kad sam se vraćao sam ga ubio i dobio onaj rog za prizivanje. Jednom ću se vratit i dokrajčit zmaja. Zanima me kakav je loot, tj. isplati li se.

Horny Devil
21-05-2010, 17:35
Opet fališ što sam htio reći, zajeb* spavanje i kupovanje potiona - ja kazem da mi fali onaj thrill kad u zadnjem trenu popijem potion prije zadnjeg šuta ili thrill kada mi istih fali a kraj je borbe a dolazi nalet novih enemya.

Ne shvacam zasto se zalis zbog ovoga. Pa u borbi se health i mana jako sporo regeneriraju i likovi mogu vrlo lako poginuti. Potione moras piti kako god okrenes, pogotovo kod duljih boss borbi. Ako ti je igra prelagana na nightmare tezini uvijek mozes pokusati prijeci igru Bartuc-style, samo s glavnim likom.

SkunK
21-05-2010, 18:11
Ma rekao sam da nije što je "prelagana" koliko mi to baš i nije logički, jedino ak mene sad netko npr. rastuče ko mazgu ali ga ja ubijem pa se odmah za pola minute osvježim za pola healtha bez da išta radim. Nije sad da je to najveći flaw u povijesti video igara al ono...

cham3leon
21-05-2010, 18:13
To je ok, pogotovo ako te netko dokrajči, kasnije ti ostane trajna ozljeda. Predobar sistem.

Sickmanno1
21-05-2010, 18:24
24:32

19%

:pray: