PDA

Pogledaj cijelu verziju : Dragon Age: Origins

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14

Aral
21-05-2010, 19:03
To je ok, pogotovo ako te netko dokrajči, kasnije ti ostane trajna ozljeda. Predobar sistem.
Dobra stvar, kasnije je samo "popraviš" sa injury kitom, ako ga imaš naravno.

24:32

19%

:pray:
Naravno :)

Nego, vani je Darkspawn Chronicles, check it out (http://dragonage.bioware.com/dschronicles/).

keko
21-05-2010, 19:18
Ček malo, koliko sam skužio, tu se igra kao darkspawn?

Sgt. Bull
21-05-2010, 19:20
You now fight as the Darkspawn! The city of Denerim, jewel of Ferelden, girds itself for war. As a hurlock vanguard, you alone hold the power to make thralls of your fellow darkspawn and drive them into the heat of battle. Heed the archdemon's call Denerim must burn!

Sickmanno1
27-05-2010, 17:26
Evo presao sam napokon Origins. Zao mi samo sto nisam rijesio sve questove prije zadnje bitke. Uglavnom igra je fenomenalna :D

Jedino sto me dosta zasmetalo su bagovi kojih ima poprilicno mnogo, kao i glupo napravljeno kupljenje itema kad moras na dead enemya kliknut i onda se bash u toj millisekundi stvori neko iz tvog partya i onda moras pricat s njim...

Inace zadnju bitku sam presao kao najveci njub pa vjerovatno na svjetu.

2 puta fejlao protiv dragoona i onda u trecem putu skuzi da postoje ballistiksi i da mogu zvati vojsku lol. Onda presao tak jednostavno da sam bio cak i tuzan :(

Rang€r
27-05-2010, 17:33
bartuc je soliro cjelu igru na nightmare tak da... hmm da

Sickmanno1
27-05-2010, 17:35
Pa nisam rekao da nije...al vjerovatno nije sa Sword & Shield Warriorom, jerbo je nemoguce ^^

Feanor
27-05-2010, 17:40
Pa nisam rekao da nije...al vjerovatno nije sa Sword & Shield Warriorom, jerbo je nemoguce ^^

Sa Rougeom je prošao igru, Splinter Cell style.

Sickmanno1
27-05-2010, 17:43
lol, nije normalan :D

Arbiter of Change
27-05-2010, 17:57
Nema skilla, samo se natankava potionsima. :)

baldrick_
27-05-2010, 18:17
realno, drugačije ni ne može

Bartuc
29-05-2010, 23:49
Zapravo sam popio strašno malo potiona tokom prelaska. Možda 40-50-ak kroz čitavu igru. :P

Fora je u tome da DAO nema dobra pravila ili set skilova/spellova kao recimo Baldur's Gate 2, tako da si primoran koristiti potione sa svim klasama i specijalizacijama. Dok si u BG-u (2) mogao odsolirati Sorcerera ili Berserker/Magea praktički bez potiona na Insane težini. B/M malo teže dok si u ulozi Fightera i low level Mage-a. PS: Berserker je bolji od Kensaia za solo :D

Trenutno igram BG2, ali toliko sam ga puta prešao da sam izgubio volju ulaskom u Watcher's Keep :( Tako da me sada drži neki Hype da pređem opet DAO sa onim solo Warriorom (THW) na Nightmare, samo brijem da bi mi to previše vremena oduzelo. Ali moram probati expanziju, još nisam...

Sickmanno1
30-05-2010, 00:22
A gdje ste vi mladi gospodine nestali?

Arbiter of Change
01-06-2010, 15:18
Warden's Fall machinima je izašla, tj. dvije epizode istoga.

fRVTl2ii8BM

LbC6NoBt1dg

Looky
05-06-2010, 11:07
Evo izašla je i 3. epizoda :

0rhLNp10AZM

Tyrion
05-06-2010, 11:44
Izgleda predobro :pray: .

Aral
08-06-2010, 07:34
Dragon Age Anime Announced (http://www.shacknews.com/onearticle.x/64136)

Grim
08-06-2010, 07:45
Kud baš anime. Argh, ovo će biti užas. :(

Arbiter of Change
08-06-2010, 08:16
Dragon Age Anime Announced (http://www.shacknews.com/onearticle.x/64136)

FUNimation, huh. Budemo vidjeli.

Raz
08-06-2010, 09:16
Ah, neznam. Ima potencijala da bude OK, no ne želim ništa očekivat sve dok ne vidim koji će ga animacijski studio radit i tko će biti direktor zadužan za njega.

Samo se nadam da situacija neće biti ista kao i sa Halo Legends koji je podijeljen na više manjih, nepovezanih priča, što ga čini više fan materijalom nego pravom serijom.

ScorpiuS
08-06-2010, 13:11
Ma svaka adaptacija igre u bilo kakvi tip filma je promašaj, zašto bi ovo bilo išta drugačije?

Sickmanno1
08-06-2010, 13:27
Daj se odlogiraj :(

ScorpiuS
08-06-2010, 13:35
Moj skeptizam je u potpunosti opravdan. Koliko je filmova po igrama bilo kvalitetno, a koliko ih je bilo sranje?

hansi
08-06-2010, 13:42
Ma svaka adaptacija igre u bilo kakvi tip filma je promašaj, zašto bi ovo bilo išta drugačije?
Nije, i anime nije film, biseru.

Praetorian
08-06-2010, 13:46
Moglo bi to biti zakon, jedva čekam.

ScorpiuS
08-06-2010, 14:18
Nije, i anime nije film, biseru.
Ali to ne znači da je izuzet iz pravila. Idalje će suckat.

Aral
08-06-2010, 14:48
Ak buš ga ti radio onda će sigurno bit sranje.

Sickmanno1
08-06-2010, 15:04
Moj skeptizam je u potpunosti opravdan. Koliko je filmova po igrama bilo kvalitetno, a koliko ih je bilo sranje?

Ajmo po IMDB-u. OK?

Tekken - 7.5/10
Silent Hill - 6.5/10
Prince of Persia: The Sands of Time - 6.9/10
MGS: Philanthropy - 6.6/10
The King of Fighters - 6.7/10
Hitman - 6.2/10
Resident Evil - 6.4/10
Resident Evil: Extinction - 6.2/10
Resident Evil: Degeneration - 6.7/10
Final Fantasy: The Spirits Within - 6.4/10

Plus jos malo filmova koji nisu ispod 5 po IMDB-u.

Max Payne - 5.4/10
Mortal Kombat - 5.4/10
Lara Croft: Tomb Raider - 5.3/10
Resident Evil: Apocalypse - 5.8/10
Doom - 5.2/10
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life - 5.2/10

Ajd sad ti meni probaj nabrojati 5 filmova koji su radeni po igri i koji imaju manju ocijenu od 5, a da na redateljskoj fotelji nije bio Uwe Boll

Hvala.

Akul
08-06-2010, 15:15
Je li važno koliko je bilo promašaja i uspjeha u prošlosti? Anime će biti napravljen bez obzira na očekivanja i prošlost. Hoće li biti dobar ili ne ovisi o tome tko je direktor, tko piše scenarij i koliko je Bioware ozbiljan prema ovome projektu (DA i ME su odlučili pretvoriti u franšize na više medija i ako se ovo shvati ozbiljno, vjerojatno će anime biti nadogradnja loreu a ne samo nešto što oponaša igru).

Također, čini se da će ovo biti dugometražirano pa ne očekujte seriju.

Inače, moj skepticizam proizlazi iz toga tko ga proizvodi: FUNimation. Oni su jedan od najvećih distributera animea u SAD-u i svake sezone stvore ugovor s nekoliko anime kompanija da se na net stavi službeni prijevod odmah nakon što se epizoda emitira u Japanu. Logično, gledatelji plaćaju.
Ali oni nisu animacijska kompanija i tu leži problem. Ako sami rade ne zna se što možemo očekivati a ako to bude animirao neki studio... pa kvaliteta će ovisiti o tome studiju a dok se ne zna tko je animator ne mogu pogoditi kvalitetu.

baldrick_
09-06-2010, 21:56
ne razumem se u likovnu umetnost i njene periferne umetnosti, pa mi ko animira nije bitno, bitno je ko piše scenario

o po IMDB-u. OK?

otkad su 6.5, 6.2 itd. kvalitetne ocene? to je prolazno u najbolju ruku, 5 i niže su sve žešća sranja. na ovoj listi imaš samo jedan film koji je po imdb-u kvalitetan tak da si ovim samo potvrdio ovo što skorpijus kaže, mada ti verovatno misliš da je 5.8 ocena za kvalitetan film čim si ovo postovao

Sickmanno1
09-06-2010, 23:09
ne razumem se u likovnu umetnost i njene periferne umetnosti, pa mi ko animira nije bitno, bitno je ko piše scenario

o po IMDB-u. OK?

otkad su 6.5, 6.2 itd. kvalitetne ocene? to je prolazno u najbolju ruku, 5 i niže su sve žešća sranja. na ovoj listi imaš samo jedan film koji je po imdb-u kvalitetan tak da si ovim samo potvrdio ovo što skorpijus kaže, mada ti verovatno misliš da je 5.8 ocena za kvalitetan film čim si ovo postovao

Pa dok uzmes u obzir da pa imdb 9/10 i vise imaju samo 3 filma i da cak sa ocjenom 7.9 film drzi zacenje top 250 liste onda znas da je ocjena 6 ili vise dobar film. Dapace, vrlo dobar film. Upravo zato sam imdb i spomenuo...

Gwin
09-06-2010, 23:11
možda se ni ja ne razumijem u film, ali od sickove liste meni se samo tri nisu dopala..

Akul
10-06-2010, 00:38

Nisam govorio o animacijskoj kvaliteti, već o direktorima i onima koji će od priče koju im Bioware da napraviti scenarij (pisac ne može biti scenarist jer pisanje priče i scenarija nije nikako slično u praksi) i napraviti nešto dobro od svega toga. Ni meni nije animacija važna ali sam gledao dovoljno animea da znam da animacija nije nikako jedina stvar u kojoj se studiji razlikuju.

Gwin
10-06-2010, 10:43
pisac ne može biti scenarist jer pisanje priče i scenarija nije nikako slično u praksi
notorna glupost

ajd malo razmisli prije nego napišeš ovakve idiotarije

naravno da nije isto, no to ne znači da osoba koja piše priču NIJE SPOSOBNA napisat dobar scenarij

a kao užasno banalan primjer ti mogu recimo navest George RR Martina, koji je prije nego je počeo pisati genijalni fantasy serijal "song of ice and fire" proveo dobar niz godina u TV industriji kao uspješan producent, scenarist i 'story consultant'

a da ne spominjem velika imena poput roberta rodrigueza..

tak da ti teorija ne stoji..

Akul
10-06-2010, 11:50
naravno da nije isto, no to ne znači da osoba koja piše priču NIJE SPOSOBNA napisat dobar scenarij

Nikad nisam rekao da nije sposoban niti sam rekao da će ovo biti promašaj (čini se da si dobio dojam da sam uvjeren da će biti loše). Ono što sam rekao jest to da pisac ne mora obavezno biti dobar scenarist a ako Biowareov pisac bude radio na više toga (Bioware trenutno izdaje puno toga povezano s njegovim franšizama) neće se moći posvetiti tome da napisanu priču pretvori u scenarij i trebati će mu scenarist. Previše toga treba uzeti u obzir i predviđanja su nemoguća.

Ukratko, ne znamo stanje iza scena: ne znamo tko će biti direktor, ne znamo tko će biti scenarist, ne znamo koliko će Bioware pažnje posvetiti ovome projektu. Dok ne vidim tko točno radi na projektu, ostajem skeptičan mada je optimizam da neće razočarati veći od skepticizma. Naravno, to je najviše zato jer Bioware rijetko kad razočara a budžet će bez sumnje biti velik da nabave sposobne ljude.

Gwin
10-06-2010, 12:01
Ono što sam rekao jest to da pisac ne mora obavezno biti dobar scenarist ne.. rekao si
pisac ne možeSbiti scenarist jer pisanje priče i scenarija nije nikako slično u praksi

"ne mora" ostavlja mogućnost da je netko sposoban biti i dobar pisac i scenarist istovremeno, što sam naveo primjerima
"ne može" ne ostavlja nikakvu drugu mogućnost

sorry.. kako rekoh. malo razmisli prije nego pišeš

Maloki
10-06-2010, 12:31
Ja sam dobio dojam da i igre moraju imati scenarij.

Ili sam se ja možda prevario?

Akul
10-06-2010, 15:24
"ne mora" ostavlja mogućnost da je netko sposoban biti i dobar pisac i scenarist istovremeno, što sam naveo primjerima
"ne može" ne ostavlja nikakvu drugu mogućnost

sorry.. kako rekoh. malo razmisli prije nego pišeš

Bolje bi bilo "re-readaj što napišeš" lol :P
Ispričavam se na greški -_-

Looky
10-06-2010, 15:55
Evo i 4. epizode :

Uh40HjQPrw0

cham3leon
10-06-2010, 16:15
Inače mi na visokim detaljima leti, ali sad se zna desit da na neko vrijeme igra strašno uspori do slideshow brzine.

Tsaя
10-06-2010, 16:42
Probao sam igru. Moram priznat da je super napravljena i sve to, ali mi se nesviđa combat system (valda se to tako zove).
Nezviđa mi se to što jednom stisnem na neprijatelja i onda on automatski njega napada. Viđe volim ko u TES-u to sam radit.

Rang€r
10-06-2010, 21:06
da ti češ sa 4 lika napadat, u prosjeku češ imat oko 25 stotinki da bi učinio napad s likom, tako da bi to išlo tečno kao auto attack...

cham3leon
10-06-2010, 21:09
Inače mi na visokim detaljima leti, ali sad se zna desit da na neko vrijeme igra strašno uspori do slideshow brzine.

Ispravak - vidim da mi se isto događa i u drugim igrama. Bit će da je samo pregrijavanje procesora. Vrući su dani.

Rang€r
10-06-2010, 21:16
ako nisi patchiro igru to je onaj memory leak il kak se več zvao...

inače sad pogledo 4. epizodu, najbolja dosad, onaj dio kad kristoff popizdi i spuca onog kepeca u zid je prejeben :D

cham3leon
10-06-2010, 21:17
Ne, siguran sam da je do toga. Za hladnijeg vremena mi se nije događalo. I ista stvar je u svim igrama.

baldrick_
11-06-2010, 13:10
combat system (valda se to tako zove).

to bi bilo ime na engleskom, na hrvatskom se zove borbeni sustav, a ti možeš i reći samo borba, ili borbena mehanika, itd. ali, ako ne pišeš za novine or something i nije bitno, bitno da se razumemo

Arbiter of Change
17-06-2010, 17:43
Izgleda da još ništa o DA2.

Obrnuta psihologija ON.

Rang€r
21-06-2010, 12:34
bio danas kod brata po DA:O, sad več sat i po skidam i instalam sve dlcove, nemog dočekat da počnem opet, baš se zaželio igre, nadam se da awakening nije bugovit ko DA:O

baldrick_
21-06-2010, 14:41
bagovitiji je, ima mnogo ozbiljnije bagove

Rang€r
21-06-2010, 18:14
saveova mi nema, tak da sam započeo s mageom, vrlo imba klasa, neznam jel to do mog PCja(vjerojatno je) al nakon što se duže igra u komadu igra počinje "štekat", delaya kad ti se otvaraju windovi itd.

što se tiče same igre, i dalje je jebeno predobra, kad sam čuo onu menu glazbu... ah prejebeno

baldrick_
21-06-2010, 22:48
to ti je čuveni memory leak

Looky
22-06-2010, 11:01
in the mean time...
najavljen je novi DLC: Leliana's Song

Assume the role of Leliana, a young bard involved in a criminal ring that deals in political secrets. Accompanying her mentor Marjolaine on a high-risk mission, Leliana soon finds herself entangled in a game of intrigue that she cannot escape with just her beauty, charm, or stealth. The only way out of this game is to kill or be killed.

Features:

* Explore Leliana's dangerous past and why she joined the Chantry
* Fully voiced cinematic experience brings the characters to life
* Unlock a unique reward that transfers into your Awakening and Origins campaign

http://dragonage.bioware.com/addon/

Maloki
22-06-2010, 11:32
What, igrat ćemo u Orleisu?

Rang€r
22-06-2010, 14:29
to je več stara vijest :/

inače ovakvi dlceji mi več idu naživce, samo mi upropaštuju doživljaj prave igre i olakšavaju ju imba itemima(sad čekam da neko kaže, nemoraš ih nosit)

Maloki
22-06-2010, 15:14
Nemoraš igrati te DLCove.

Akul
22-06-2010, 15:40
inače ovakvi dlceji mi več idu naživce, samo mi upropaštuju doživljaj prave igre i olakšavaju ju imba itemima(sad čekam da neko kaže, nemoraš ih nosit)

ne moraš ih nosit :P

Arbiter of Change
27-06-2010, 16:51
Malo više o Leliana's Song.
http://xbox360.ign.com/articles/110/1101730p1.html

Huh, puni VA za Lelianu kao glavnog lika. Nice. Možda i nagovještaj stvari koje stižu u DA2?

In the press release announcement we saw that this DLC will be a "fully voiced cinematic experience", can you explain what that means?

"Fully voiced" means full player-character voice over, which is something new for Dragon Age. The player takes the role of Leliana in her own story, so we have a defined character we can record, and we of course brought Corinne Kempa back for the purpose. Dialogue choices are presented as text paraphrases that lead to fully voiced lines. It's a hybrid similar to Mass Effect 2, a system I know well, and we are eager to see how it is received in this setting.

baldrick_
27-06-2010, 16:59
pa valjda su svi likovi fully voiced.. ko što je i standard za bioware

Durin
27-06-2010, 17:02
Malo više o Leliana's Song.
http://xbox360.ign.com/articles/110/1101730p1.html

Huh, puni VA za Lelianu kao glavnog lika. Nice. Možda i nagovještaj stvari koje stižu u DA2?

In the press release announcement we saw that this DLC will be a "fully voiced cinematic experience", can you explain what that means?

"Fully voiced" means full player-character voice over, which is something new for Dragon Age. The player takes the role of Leliana in her own story, so we have a defined character we can record, and we of course brought Corinne Kempa back for the purpose. Dialogue choices are presented as text paraphrases that lead to fully voiced lines. It's a hybrid similar to Mass Effect 2, a system I know well, and we are eager to see how it is received in this setting.

Pošto sam uživao i u prvom DAO dlc, sigurno ću i u ovom. S ovim sam i zadovoljniji, pošto "main badass character" više nije šutljiv, to mi je oduvijek bilo pola koplja dolje za atmosferu.

Akul
27-06-2010, 17:18
pa valjda su svi likovi fully voiced.. ko što je i standard za bioware

Misle na glavnog lika koji je dosad samo šutio kad odabereš neku opciju u dijalogu.

baldrick_
27-06-2010, 17:32
a da.. silly me. još jedan dokaz da ovo ide više ka me interaktivni-film putu, što je dobra stvar

Arbiter of Change
27-06-2010, 17:51
a da.. silly me. još jedan dokaz da ovo ide više ka me interaktivni-film putu, što je dobra stvar
Za prequel DLC, da. Ne znam koliko bi baš to htio vidjeti i u DA2 jer, ono, dijalozi su bitna stvar u pravom RPG-u i jedna od stvari koja je dosta dobro odrađena u DA:O tako da mi ne treba neka pojednostavljena verzija koja operira na osnovi odabiranja natuknica.

baldrick_
27-06-2010, 20:42
naravski, baš za dlc od 2-3 sata sam i pričao nego me mrzelo da se ponavljam jer sam to isto pisao na nekom drugom forumu.. u svakom slučaju, dobro je i da ima streamlined filmskih rpg-ova kao što je alpha protocol, a i da ima onih knjiških kao što je dao

Raz
01-07-2010, 21:03
Evo, konačno i ja počeo igrati, sad nakon što je hype-meter splasnuo. :)

Uzeo sam Dalish Elf/Rogue likicu koja će mi najviše koristiti za stealth napade i kao podrška fighterima na prvoj crti. Uglavnom, izuzevši nekako već viđene priče (dobro, to još moram vidjeti, no nekako imam dojam kojim bi putem moglo krenuti) dojmovi su uglavnom pozitivni. Sviđa mi se battle sistem, dosta podosta podsjeća na onaj iz SW KOTOR-a.

baldrick_
02-07-2010, 00:08
rogue je mnogo moćan kao dps

Maloki
02-07-2010, 00:52
Naglasak na mnogo.
I moćan. :)

Aral
02-07-2010, 07:17
A ne, baš prelazim s njime...owna.

Raz
03-07-2010, 14:04
Dobio Morrigan u party, jako mi je kulna. Kao Bastila, samo mnogo, mnogo manje iritantna. :)

Deadwalker
03-07-2010, 14:17
Al razgovori izmedu Morrigan i Alistair :rotfl:
Ovaj Alistair me podsjeca na Babica :P

Raz
03-07-2010, 14:26
Totalno. :rotfl:

Nema ljepšeg nego dok ti u rpg igri naprave tako dobru interakciju između likova, zasada definitvno najupečatljivija stvar koje sam vidio u DA:O. :)

Babitz
03-07-2010, 17:15
Svi znamo da sam jedini dovoljno kul da modeliraju lika u igri prema meni. 8)

Rang€r
04-07-2010, 14:55
danas napokon počeo popravo igrat awakening, prejebena mi je expanzija zasad i vrlo atmosferična, nije dosadno ko neki djelovi originsa, inače me dost podsječa na shivering isles, što je super stvar jer mi se SI isto svidio

Deadwalker
04-07-2010, 21:37
Eto, igram vec 2 dana Dragon Age. Vec sam jednom prije poceo, al sam morao prekinuti radi prevelike kolicine obveza na fakultetu. Poceo opet ispocetka, human, klasa warrior, na hard tezini igram. Uglavnom, totalno sam se "uvukao" u igru. Sve je na veoma mnogo visokoj produkcijskoj razini i slusati primjerice Flemeth(znajuci tko joj posuduje glas) je prava milina. Interakcija među likovima je stvarno maestralno odrađena te slusati prepirke Morrigan te Alistaira koji odiše ogromnim sarkazmom me stvarno mnogo nasmijalo. Lore je jako detaljan i dosta zanimljiv za proucavanje. Gameplay je konacno izazovan za jedan RPG te mi se jako dopao sustav borbe koji je nanovo osmisljen za potrebe ovog naslova. Glazba mi perverzno dobro pase u igri, a zvukovi su sasvim solidno odrađeni te 5.1 ozvucenje ih reproducira na vrlo zadovoljavajucoj razini.
Da, samo da jos spomenem ociglednu slicnost sa Lotr triologijom. Nebih to navodio kao minus, ali
ona pripreme bitke za selo ispod dvorca u Redcliffeu perverzno podsjeca na pripremu bitke za Hellm's Deep u Lotr-u. Ili pocetak bitke kod Ostagara je praktički identičan opet bitci za Hellm's Deep.
Kazem opet, ne gledam to kao minus posto je atmosfericnost radi toga na vrlo visokoj razini. Za sada sam prezadovoljan viđenim, jedva cekam nastavak igre. :)

Arbiter of Change
04-07-2010, 21:49
Tu možeš dobiti poseban predmet ako svi branitelji prežive. :)
Meni je ironično baš glazba dosta... prolazna u DA:O, bar u usporedbi sa klasicima poput BG2 i sličnih. Mislim, jako je dobra, ali ne baš posebno upečatljiva.

Deadwalker
04-07-2010, 21:54
Ne znam, meni se glazba jako dopala. Posebice ona uvodna. Al dobro, to je ovako dost subjektivna stvar :)

Arbiter of Change
04-07-2010, 21:56
Par pjesama valja, ostalo je prolazno. Vidjeti (ovaj, čuti) ćeš i sam. :)
Inače čekaj dok završiš pa kad te odmah počne prati da replayaš.

Deadwalker
04-07-2010, 22:19
Igram odmah s ekspanzijom. Kolko je to sati gameplaya otprilike? :)

Grim
04-07-2010, 22:20
Kako kome, nekima je to 40, nekima 80. Meni je sveukupno DA:O + DLC-ovi + ekspanzija trajalo oko 140 sati, ako ne i više. :)

Sickmanno1
04-07-2010, 22:21
Meni sve ukupno oko 60 sati...

Rang€r
04-07-2010, 22:46
zavisi kolko ti puta crasha i slične gluposti... -.-

nema bolje kad 2 sata ne sejvam pa mi kreša

inače danas cjeli dan igro awakening, prvo ošo u wending forest i u silverite mineu sam cjelo vrijeme išo "pravim" putem, tak da se nisam mogo vratit nazad po neke stvari koji su potrebne za neke questove(dragon egg, lyrium sand i još neke sitnice) totalno me zeznulo što su vrata na kraju zaključana, a više se nemogu vratit tamo :(

Arbiter of Change
04-07-2010, 23:01
inače danas cjeli dan igro awakening, prvo ošo u wending forest i u silverite mineu sam cjelo vrijeme išo "pravim" putem, tak da se nisam mogo vratit nazad po neke stvari koji su potrebne za neke questove(dragon egg, lyrium sand i još neke sitnice) totalno me zeznulo što su vrata na kraju zaključana, a više se nemogu vratit tamo :(
Ekspanzija je općenito zbrzana, iako su zanimljivi likovi koje recruitaš. :)

baldrick_
04-07-2010, 23:21
Kazem opet, ne gledam to kao minus posto je atmosfericnost radi toga na vrlo visokoj razini. Za sada sam prezadovoljan viđenim, jedva cekam nastavak igre. :)
to je kliše najgori, kad bi hteli mogli bi da smisle nešto što takođe diže atmosferičnost, a nije već viđeno. klišei su za najstrožu osudu

Igram odmah s ekspanzijom. Kolko je to sati gameplaya otprilike? :)
oko 115 here

sickpetey
05-07-2010, 00:29
Nakon ekspanzije onaj DLC di si darkspawn mi je bio preeedobar,,steta sto nije bio duzi :D ..a onaj return to Ostagar mi je smece mogli su malo vise doraditi al sta je tu je (itemi od tamo su mi fuj)

Rang€r
05-07-2010, 02:37
završio expanziju, kraj mi je malo razočarajuč
spalio amarantin, ošo do vigil keepa, tamo se dosađivo i onda još u epilogu pisalo da regruti wardena i danas proučavaju taktiku koju sam upotrjebio... :D

poštedio arhitekta, jednom čak fejlo kod motherice

sad mi je samo žao što nemam stare saveove da prođem još koji put, jer mi wade ništa nije napravio, a nisam imo nijednu runu u weponima/armoru, igro na normal ofc :)

Maloki
05-07-2010, 11:09
Nakon ekspanzije onaj DLC di si darkspawn mi je bio preeedobar,,steta sto nije bio duzi :D ..a onaj return to Ostagar mi je smece mogli su malo vise doraditi al sta je tu je (itemi od tamo su mi fuj)
Meni su itemi u Return to Ostagar čist ok.
Duncanov dagger sam koristio poprilično dugo.

sickpetey
07-07-2010, 12:01
Sta ce mi dagger kad koristim 2 hand al dobro to (mogli su staviti da drugacije izgledaju macevi jer izgledaju ko obicni 1 hand swordovi a ne nes special a mislim da je Duncan imo bas neke good looking swordove )..kraljev armor mi je bezveze jer je ipak meni templar armor najbolji u cijeloj igri po izgledu :D

baldrick_
07-07-2010, 12:07
mene baš briga za iteme, taj dlc (return to ostagar) je bedast pomalo jer je samo fajt

Rang€r
07-07-2010, 16:44
da prilično je naporan..

Sta ce mi dagger kad koristim 2 hand al dobro to (mogli su staviti da drugacije izgledaju macevi jer izgledaju ko obicni 1 hand swordovi a ne nes special a mislim da je Duncan imo bas neke good looking swordove )..kraljev armor mi je bezveze jer je ipak meni templar armor najbolji u cijeloj igri po izgledu :D
wade's superior plate armor <3

Aral
07-07-2010, 20:26
Leliana's Song je vani.

Deadwalker
09-07-2010, 15:17
Imam problem s igrom. Naime, igram 1.03 verziju i igra mi se pocela vrlo ucestalo rusit. Malo sam se informirao i vidio da je ovaj patch iznimno problematican za Windows 7 x64 verziju(zasto to nisam znao prije :( ).
Zna netko, postoji mozda negdje kakav fix?
Ili mi samo preostaje reinstali igre bez instalacije patch-a? :(

Rang€r
09-07-2010, 23:18
ah pričaj mi o tome, inače problemtičan je i s win7 32bitnom verzijom, skoro sam obriso igru kad mi je pred kraj jedno 2-3 puta krešalo, a u denerimu mi je štekalo ko mutavo, čak je i delayalo ko da je online igra -.-

Deadwalker
10-07-2010, 09:42
:(
A nis, probat cu jos nekako zavrsit ovaj quest sta imam u Mage Toweru. Ako mi rusenje igre na desk nebude to nikako dalo, napravit cu reinstall bez zadnjeg patch-a.

sickpetey
10-07-2010, 21:12
Ja sam imo slican problem kad sam stavio Darkspawn chornicles..svakih 10-15 minuta crash iz cista mira..nesto sam vidio po forumima da se svi zale na nove patcheve

Aral
20-07-2010, 12:00
Izašao novi, all-in-one 1.04 patch.

ChangeLog (http://social.bioware.com/forum/Dragon-Age-Origins/Dragon-Age-Origins-News-and-Announcements/Upcoming-Dragon-Age-Patch-Info-July-16-2010-3149645-1.html)

Maloki
26-07-2010, 22:07
Gledam malo sad stranice Algoritma i vidim da Dragon Age sada košta svega 149kn.
Tko nije kupio sad ima priliku.

sickpetey
28-07-2010, 18:23
Ne znam jel vrijedi vise uzimat posto dragon age 2 izlazi a vec sam ga preso

Windwalker
28-07-2010, 18:34
Ovisi. Jel želiš dati proizvođačima potporu i respect kupivši igru koja ti je možda bila dobra?
I kojoj ćeš se za par godina možda opet vratiti?

Ja sam oba Kotora prešao po 5 puta svaki (gusarsku verziju), ali sam ih oba kupio kad sam dobio priliku i kad je cijena pala.

A to što izlazi nastavak nebi trebao uzimati u obzir.
Ako ti je igra dobra, htjet ćeš imati sve nastavke.

Rang€r
29-07-2010, 00:05
ti nisi podupro proizvođača na taj način, več izdavača il trgovinu nisam siguran, al čistam sumnjam da je bioware dobio neke pare od kotora nakon 5+ godina

ja sam kupio DA:O CE orginal zato što sam mislio da če bit multiplayera i free dlcova, nakraju nije bilo ničeg od navedenog al sam si to kompenziro anyway :>

Maloki
29-07-2010, 01:55
Ja sam kupio jer ne podupirem krađu ;)

sickpetey
29-07-2010, 07:42

Ja ti se divim al neznam...mozda cak i uzmem kad se vratim sa mora i dignem placu ionako moram u algoritam po nove knjige i moram uzeti Dawn of war1 i ekspanzije

Arbiter of Change
29-07-2010, 08:20
Na pomolu je novi DLC za dobri stari DA:O - Golems of Amgarrak.
http://www.mmorpg.com/showFeature.cfm/l ... 421/page/1 (http://www.mmorpg.com/showFeature.cfm/loadFeature/4421/page/1)

Golems of Amgarrak is the next installment of downloadable content (DLC) for our hit dark fantasy title, Dragon Age: Origins. It will be releasing simultaneously for $5 on the Playstation Network and for 400 points on the PC and in the X360 Marketplace. Designed with our hardcore players in mind, it sends the player on an extremely challenging journey into the Deep Roads to uncover the lost secrets of the dwarves.

Windwalker
29-07-2010, 11:59
Instalirao opet igru, fali mi neki RPG.
A obično iz druge sve bude bolje, pa mi je tako i DA:O malo bolji nego prvi put.
Stavio sam hard (još se ne osjećam spremnim za nightmare, to ću u trećem prelasku).

Molio bih savjet kako da upgradeam Morrigan.
Ona se dobije s dosta razbacanim magijama, pa me zanima koje su must-have.
Znam za cold. Možda još fire ili ligtning.
Koji magic tree da joj još razvijam?

Za Wynne sve što ima veze sa healingom, jel?
A što još da uzmem kad joj te healing spellove razvijem?

I jel treba Alistairu pumpat Willpower i Constitution, ili da derem samo Strength.
Htio bi da bude shield-tank, ali ni mage-killer templar nije na odmet.

Ostale otprilike znam složit, ali ih neću pretjerano koristit.

Babitz
29-07-2010, 14:04
Ne igram piratske igre.Lolololo.

Rang€r
29-07-2010, 14:34

kul

Maloki
29-07-2010, 14:46
Želim Malokijevu dijecu.
Marko, ne spamaj.

Horny Devil
31-07-2010, 16:52
Odigrao Darkspawn Chronicles i Leliana's Song DLC-ove. Kratko, ali slatko.

Eh da, Barkpsawn? Alistair-e, ti cudni covjece...

Dania
31-07-2010, 17:12
Gledam malo sad stranice Algoritma i vidim da Dragon Age sada košta svega 149kn.
Tko nije kupio sad ima priliku.

Vidjeh i ja neki dan, ali nešto skuplje, kontam da je s ekspanzijom, dvje tri...hebiga, ja kupila Stephen Kingov paketić knjiga, Dregon Ejđ mi na uši izlazi :D

baldrick_
02-08-2010, 22:01
Eh da, Barkpsawn? Alistair-e, ti cudni covjece...
samo mala dobronamerna ispravka - između alistair i e ne treba da stoji crta. to nije skraćenica. ako ti primetiš neku moju gramatičku grešku, javi mi da vratiš uslugu (mala slova ne računam).

cham3leon
03-08-2010, 09:20
Ja kao i ostalih par milijuna ljudi koji govore Hrvatski/Srpski računam mala slova. Imao si mnogo malih slova na počecima rečenica u prijašnjem postu. :>

Babitz
03-08-2010, 15:31
Ja kao i ostalih par milijuna ljudi koji govore hrvatski/srpskiSračunam mala slova. Imao si mnogo malih slova na počecima rečenica u prijašnjem postu. :>Pridjevi se pišu malim početnim slovom.

cham3leon
03-08-2010, 17:55
Zahvaljujem.

baldrick_
03-08-2010, 20:58
Ja kao i ostalih par milijuna ljudi koji govore Hrvatski/Srpski računam mala slova. Imao si mnogo malih slova na počecima rečenica u prijašnjem postu. :>
znam, ali ih ne koristim zbog bolje ekonomije sa vremenom

Babitz
05-08-2010, 09:49
*s vremenom

baldrick_
05-08-2010, 13:31
otkud sam pa to, kolko ja znam to je proizvoljno. "radim sa nekim" ili "radim s nekim". "bolja ekonomija sa vremenom" ili "bolja ekonomija s vremenom". ono što bi zaista bilo pravilnije je "bolja ekonomija vremena".

Rang€r
05-08-2010, 13:39
sa se piše samo kad je sljedeča riječ počinje na s, z il tak neki kurac

cham3leon
05-08-2010, 14:59
otkud sam pa to, kolko ja znam to je proizvoljno. "radim sa nekim" ili "radim s nekim". "bolja ekonomija sa vremenom" ili "bolja ekonomija s vremenom". ono što bi zaista bilo pravilnije je "bolja ekonomija vremena".

Sve navedene tvrdnje su krive. Uvijek se koristi "s", a "sa" se koristi ako iduća riječ počinje sa slovima s ili z (možda još neko sad se ne sjećam točno).

Rang€r
05-08-2010, 16:33
uopče mu to nisam naveo sat vremena prije tebe :roll

GeraltofSmeg
05-08-2010, 16:42
uopče mu to nisam naveo sat vremena prije tebe :roll
Predlazem osnutak državnog blagdana tebi u čast.

baldrick_
05-08-2010, 19:36

Sve navedene tvrdnje su krive. Uvijek se koristi "s", a "sa" se koristi ako iduća riječ počinje sa slovima s ili z (možda još neko sad se ne sjećam točno).
čekaj, znači nije pravilno "idem sa njom"? glupo

Doctor Freak
12-08-2010, 11:44
Dakle danas sam si nabavio orginal ORIGINS-e ali koliko vidim ima i nesto ekspanzija i puno dlc paketa, pa se vec polako gubim.

Ono sto sam nasao i trebao bih kupiti je:

-Ekspanzija Awakening
-DLC The Darkspawn Chronicles
-DLC Leliana's Song
-DLC Golems of Amgarrak

Ima li još šta??

Windwalker
12-08-2010, 11:52
Zapravo trebaš kupiti:
-DLC Return to Ostagar
-DLC Wardens Keep
-Awakening

Za goleme još neznam kakvi su, a ostala 2 su sa drugim likovima i nisu dio glavne priče, pa ih slobodno zasad preskoči, dok ne prođeš sve ostalo.

No Ostagar i Keep ti donose puno novih itema i par novih questova u glavnu kampanju te ih se sigurno isplati uzeti.

Rang€r
12-08-2010, 12:09
i shale dlc <3

Doctor Freak
12-08-2010, 12:10
Da al ja bih odma htio apsolutno sve staviti, jer sam vec igru prosao bez ijednog patcha i bez ijednog dlc-a odnosno ekspanzije...ali zelim opet proci sve u paketu :)

Ako se ne varam ovo bi trebala biti kompletna lista:

-Return to Ostagar v1.1
-The Stone Prisoner
-Warden\'s Keep
-Memory Band
-Feral Wolf Charm
-Guildmaster\'s Belt
-Band of Fire
-Dalish Promise Ring
-Collector\'s Edition Items
-The Edge
-Embri\'s Many Pockets
-Helm of the Deep
-The Lucky Stone
-The Lion\'s Paw
-Blood Dragon Armor v1.0 & v1.1
-Mark of Vigilance
-Amulet of the War Mage
-The Wicked Oath
-Bulwark of the True King for Origins
-Bulwark of the True King for Awakening
-Pearl of the Anointed for Origins
-Pearl of the Anointed for Awakening
-Bregan\'s Bow for Origins
-Bregan\'s Bow for Awakening
-Feastday Gifts
-Feastday Pranks
-The Darkspawn Chronicles
-Leliana\'s Song
-Golems of Amgarrak

Mislim da više ništa nema... :|

The Boz
12-08-2010, 12:14
Ja sad prolazim opet, sa svim DLCovima.
Jučer sam baš završio Deep Roadse sa all-melee partyem. Fora je kad imaš dva lika sa masivnim oklopom(moj dwarf two-handed warrior i Oghren, dual wielding berserker), i Shalea sa Bellow, Stone Roar, Taunt i Threaten, neprijatelji nisu sposobni nikoga fokusirat. Dog je jedini dolazio blizu smrti jer se zbog chargea o overpowera zaletavao u mageve koji su skroz iza, tako da bi jedino njega uspjeli fokusirat tu i tamo. Jedino su u težim fajtovima poulticeovi nestajali kao ožujska ljeti, potrošio sam jedno 20 običnih i 15ak light.

Rang€r
12-08-2010, 12:30
Da al ja bih odma htio apsolutno sve staviti, jer sam vec igru prosao bez ijednog patcha i bez ijednog dlc-a odnosno ekspanzije...ali zelim opet proci sve u paketu :)

-Return to Ostagar v1.1
-The Stone Prisoner
-Warden\'s Keep
-Memory Band
-Feral Wolf Charm
-Guildmaster\'s Belt
-Band of Fire
-Dalish Promise Ring
-The Edge
-Embri\'s Many Pockets
-Helm of the Deep
-The Lucky Stone
-The Lion\'s Paw
-Mark of Vigilance
-Amulet of the War Mage
-The Wicked Oath
-Feastday Gifts
-Feastday Pranks
-Leliana\'s Song
-Golems of Amgarrak

da mi znat di si to našo :eyebrows:

Doctor Freak
12-08-2010, 12:50
A kaj imaš znat, sve to imaš za kupit, ja pitam jel to sve ili nije....

Windwalker
12-08-2010, 13:06
Jesi siguran da se sve to da kupit?
Ja mislim da su pola toga neki preorder itemi.

Uglavnom, ako kupiš original u kutiji, dobiješ Shale i Blood Dragon Armor.
Kupi još Return to Ostagar i Wardens Keep, oni su prioritet.
Također ekspanzija Awakening.

Kad sve to prođeš, uzmi Lelianu, Darkspawn i Goleme, jer su oni zasebne nevezane kampanje (iako za goleme nisam siguran, oni su novi).

Maloki
12-08-2010, 13:08
Da, većina toga su preorder itemi i ne mogu se kupiti.

Doctor Freak
12-08-2010, 13:19
Ajmo rec da sam ih dobio, jel se isplati sve to staviti odmah ingame??

Maloki
12-08-2010, 13:34
Imaš par dobrih stvari u tome koje će ti dobro doći na početku i velikim dijelom igre će ti koristiti, ali kasnije se nađu bolje stvari.
Evo primjerice ako ćeš koristiti daggere, The Edge ti je solidan dagger.

Windwalker
12-08-2010, 16:55
Pa ako sve to već imaš, stavi. Normalno.
Što više, to bolje.

Domy
12-08-2010, 23:25
Zabavan je ovaj novi DLC. Elite i boss neprijatelja ko pljeve, bijelih (običnih,u rangu) skoro da i nema.

A kaj se preorder i sličnih itema tiče, neki su dobri samo na početku dok se nema ništa drugo, neki se na početku ni ne mogu koristit zbog attribute zahtjeva, a neki mogu potrajat do dugo u kampanju. U svakom slučaju, bolji su od većine početne opreme. I korisni.

A onda se kasnije mogu dobro prodat :D

Doctor Freak
13-08-2010, 09:27
Al sad nisam skuzio vidim da mogu prebacit na igranje ekspanzije, jel to baš ono totalno zasebna igra, koja pocinje novom pricom i novim caracterom...ili je to nastavak nase prvobitne price sa originsa i igranjem sa likom kojim smo origins zavrsili???

I šta mi je bolje da odigram ponovo origins pa idem nakon toga na ekspanziju ili da odmah picim na ekspanziju posto mi lik iz originsa nece pomoci jer nemogu sa njime igrati ekspanziju??

Domy
13-08-2010, 09:42
Awakening je zasebna priča te direktna ekspanzija na Origins, u koju se može importati lik s kraja originsa, ali i stvoriti novog wardena, koji će onda bit iz Orlaisa i time dobiti malo drukčiji doživljaj zbog reputacije tj nedostatka iste u Fereldenu.
Golems of Amgarrak je zasebna ekspanzija u koju isto možeš importati lika, bilo iz originsa ili awakeninga, valjda prilagode težinu nivou lika,zasad sam tek odigrao s importanim likom iz awakeninga pa ne znam. Al ona je isto svojevrsni nastavak na priču.
Leliana i Darkspawn Chronicles su također zasebne, budući da se odvijaju u prošlosti/paralelnoj stvarnosti.
Ostali su integrirani u same originse i mogu se igrati tijekom regularnog prolaza igre.
Osim stone prisonera, warden's keepa i return to ostagar su sve itemi koji se mogu dobit ili kupit u originsima, neki od njih (ovi s opisom for Origins i for Awakening) su itemi koji dođu sa zasebnim kampanjama,ali ih se može dobit u originsima te awakeningu.

Doctor Freak
13-08-2010, 09:49
Hvala puno Domy na informacijama...odoh se primiti igre...od pocetka : ))

Windwalker
13-08-2010, 10:38
Tako treba. Od samog početka.
Zamišljeno je da u Awakeningu priča bude o tvojem liku iz Originsa.
I u priči se nalazi nekih poveznica s originalom, kao i likova, pa je bolje igrati sa svojim starim likom, nego da stvaraš novog.
Još jedna stvar je što ćeš Origins završiti na 22-23 levelu, a ako stvaraš novi lik za Awakening, bit će samo level 18.
Također, većinu stvari koje ćeš imati na liku (oružja, oklop) kad završiš Origins, imat ćeš i u Awakeningu. Samo nećeš imati neke stvari iz DLC-ova (osim Return to Ostagar, svi itemi iz njega se prenose).

Jedna dobra stvar. U Awakeningu imaš nove talente i skillove, te možeš kupiti neke manuale da potpuno promjeniš raspored skillova i talenta lika s kojim si igrao (ako hoćeš, naravno).

baldrick_
13-08-2010, 10:44
Još jedna stvar je što ćeš Origins završiti na 22-23 levelu, a ako stvaraš novi lik za Awakening, bit će samo level 18.

što je možda i dobra jer je awakening zaista prelagan, i to na težim težinama

Domy
13-08-2010, 10:48
S DLCovima u originsima, se bez problema dođe do level capa. Naravno,treba radit sve one job board questove

baldrick_
13-08-2010, 11:04
ja sam odradio maltene sve, i sve sam lepo istražio kao i uvek (igrao 88 sati), pa sam bio tek nivo 22. za maksimum kontam da moraš da grinduješ

WAR-ELEMENT
13-08-2010, 11:10

-Return to Ostagar v1.1
-The Stone Prisoner
-Warden\'s Keep
-Memory Band
-Feral Wolf Charm
-Guildmaster\'s Belt
-Band of Fire
-Dalish Promise Ring
-The Edge
-Embri\'s Many Pockets
-Helm of the Deep
-The Lucky Stone
-The Lion\'s Paw
-Mark of Vigilance
-Amulet of the War Mage
-The Wicked Oath
-Feastday Gifts
-Feastday Pranks
-Leliana\'s Song
-Golems of Amgarrak

Zaboravio si samo jedan Battledress of the Provocateu,i to bi bilo kopletirano :D

Windwalker
13-08-2010, 11:15

što je možda i dobra jer je awakening zaista prelagan, i to na težim težinama
Kaj znači prelagan? Ak ti je prelagano, idi solo na nightmare.
Ko da svi moramo biti hard-core gameri i znojiti se u svakoj bitki.
Ako ćemo tako, i Origins je prelagan. Svaka igra je prelagana.
Osim onih Dwarf Fortressa i sličnih.

S DLCovima u originsima, se bez problema dođe do level capa. Naravno,treba radit sve one job board questove
Ja nisam uspio, a čini mi se da sam riješio sve side-questove.
Došo sam do 23.

baldrick_
13-08-2010, 11:41
prelagan znači da ne moraš da se trudiš i taktiziraš. samo klikneš na protivnika i bitka dobijena. e to je prelagan, a u origins si morao konstantno da pauziraš itd, pa nije bio prelagan, kao što ni svaka igra nije prelagana, ne znam kako si došao do tog zaključka. malo je glupo da se samo šetaš kroz bitke bez razmišljanja kad one čine veliki deo igre. verujem da bi bilo izazovno solo na nightmare, ali igrajući solo gubiš veliki deo priče

Domy
13-08-2010, 11:51
Nije naveo ni Blightblood ni Golem's Might,al nije bitno.

Grindat što,pa nigdje se ništa respawna? Ispravak,osim par puta werewolfovi u šumi.

Ne znam,ja sam prvi prohod bez ikakvih dlc-ova došao do 23.,a tad još nisam ni obavio pola crime wave questova (onih za kao sneak,bio sam warrior pa sam mislio da će nekaj drugo bit :oops: ), prebrzo sam odigrao jednu stranu favors for certain interested parties pa nisam stigao obavit baš sve što se može, nisam ni taknuo trial of the crows, nisam sakupio 18 corpse gall nego onu manju cifru i takve sitnice, sa stone prisonerom i warden's keepom sam do 25. lagano,a s ostagarom su mi i NPCjevi došli do 25.

Horny Devil
13-08-2010, 13:36
Evo, bas sam dovrsio Golems of Amgarrak DLC. Prilicno tesko cak i na normalu. Sami zuti i narancasti protivnici. Golemi, mrtvaci ili arcane horrori - svi su gadni. Krv, znoj i suze, al' svejedno je fora za odigrati.

Doctor Freak
13-08-2010, 14:29
Evo i ja nabrzaka dogurao do lvl6 i okupio kcer od vjestice,alistera i peseka... :)

Idemo dalje :D

baldrick_
13-08-2010, 19:03
Grindat što,pa nigdje se ništa respawna? Ispravak,osim par puta werewolfovi u šumi.

paaa možeš da ideš po mapi sveta i da se biješ sa čime god ti iskoči

ali ne kažem da si ti grindao, samo ti je slučaj čudan. ja sam uradio tako otprilike kao ti, ispustio nešto sitno, odigrao sve dlc-ove, pa opet završio kao 22 i po (kao i većina ljudi na netu). i još sam obio svaki kovčeg na koji sam naišao. doduše, poneki quest nisam hteo da radim iz ubeđenja - ono kad ti lik u orzammaru traži da širiš religiju, recimo. normalno, dogurao sam posle dosta dalje sa awakeningom

Domy
13-08-2010, 20:15
Nema random encountera. Ne ko u npr Baldur's gate-u gdje i spavanjem možeš spawnat neku bagru. Svi encounteri su skriptirani,ne idu uvijek po redu, ali ipak. Većina questovima, neki napretkom kroz glavnu priču ili dobijanjem saveznika, neki NPCjevima, neki DLC-ovima. A to traje kroz skoro cijelu igru pa se ne dobije takav dojam. Kad pomisliš da si sve obavio, nakon landsmeeta kad očekuješ finale, blackstone irregularsi dodaju još quest-dva, od kojih jedan može imat encounter na cesti,crime wave se može dovršit, još možda nešto. Nakon što ih sve ispucaš, jedino na što naletiš je onaj dwarven trader. A njega sam sretao po par puta u svakom prohodu...

Dobro,ja lutam od mjesta do mjesta i radim questove skoro kako dolaze, ne zadržavam se u istom području dok ga skroz ne riješim jer je to nemoguće. Tako da i stignem naletit na sve što može bit na cesti. Al opet,nema da ćeš nasumce naletit na 10 genlocka ili 5 vukova (osim jednog encountera s hrpom vukova,skriptiran) ili vojnike trenutne vlasti,da ne spoilam priču ikome.

baldrick_
13-08-2010, 22:22
e pa ja volim da se zadržavam u jednom mestu što je duže moguće, tek kad uradim sve što u tom trenutku mogu u tom mestu idem dalje. čisto zbog roleplayinga - osećao bih se bzv kad bih putovao preko pola zemlje na svaka 5 minuta, a darkspawnovi mogu svakog trenutka da zauzmu naciju. pa mi se verovatno i zato učinilo da se konstantno pojavljuju kad god putuješ

Domy
13-08-2010, 22:37
Sve ok,ali svejedno ne možeš. Riješiš npr Mage tower, i onda ti neki tamo patuljak,il dva, uvale questove koji te vode natrag u toranj. Ili u denerimu kad te pošalju na praktički sva velika mjesta u igri za dead drops pa onda natrag do svih za eventualni nastavak istog questa? Ili onaj mage covenant koji ima quest koji se spawna na pravom mjestu tek kad se ono počisti od nečeg što ga već tada zauzima tj ponovnim vraćanjem u područje? Trial of Crows na kojem isto putuješ van Denerima?
Svaki grad ima par questova koji vode negdje drugdje. Naravno,treba negdje počet,ali nijedno područje nije sasvim gotovo skoro do kraja igre. I to je ok.

baldrick_
14-08-2010, 00:17
ja se trudim da se skupe questovi, pa se tek onda vraćam i tako minimizujem putovanja. recimo, ne vraćam se u kulu magova čim dobijem taj quest od patuljaka, već čekam do pred kraj igre, pa onda još jednom-dvaput otputujem po svim mestima i tako pokrijem sve

Doctor Freak
14-08-2010, 12:51
Nisam vas pitao jednu stvar....

Dakle za ekspanzije kuzim da na glavnom meniju kliknem na onu koju želim igrati....

Ali ne kuzim kako znam di su DLC-ovi....par itema sam dobio na pocetku igre...ali kako znam koji quest mi je DLC??? I dal to imam kakve veze sa onim PRIMIUM questovima???

Rang€r
14-08-2010, 13:29
ne to ti nema nikakve veze

Maloki
14-08-2010, 13:41
Warden's Keep, Return to Ostagar i The Stone Prisoner su ti označeni na mapi Fereldena, iteme dobiješ u inventaru, a Leliana's Song i Darkspawn Chronicles su ti, poput Awakeninga, pod opcijom "Other Campaigns".

Doctor Freak
14-08-2010, 14:27
thx Maloki...

I još samo jedno pitanje...kako mogu raspoznati koji su glavni a koji side questovi?

Prvi puta sam prelazio sve kaj sam imao pod quests, no sada bi to malo brze zavrsio da mogu ici na ekspanziju, a nisam skuzio kako znati u Journalu (J) koji questovi su mi primarni a koji sekundarni...??

Maloki
14-08-2010, 14:34
Po nazivu questova :)

Main questovi su ti:

Broken Circle
Arl of Redcliffe
Nature of The Beast
The Urn of Sacred Ashes
A Paragon of Her Kind

Poredao sam ti kako mislim da je najbolje za riješavati.
Ali svakako riješi i koji side quest jer ih ima dosta dobrih, a i dodatnog expa nikad dosta.

Doctor Freak
14-08-2010, 14:46
Baš glupo da nema nikakvih naznaka što je primary a što side...po takvom zbilja moraš dobro pratiti pricu i malo se informirati da bi znao...zato sam ja i prvi puta sve prelazio...jer nisam skuzio sto je primary a sto ne...

A kaj se tice samih side questova, ma nije mi to tolko bitno...glavno da originse zavrsim i da idem na ekspanziju :)

Eto hvala na informacijama, ako opet di zagusti javim se ;)

Maloki
14-08-2010, 14:50
Mislim da su ti navedeni u Journalu pod "The Blight" ali nemoj me držati za riječ pošto sam igru zadnji put igrao negdje u ožujku.

baldrick_
14-08-2010, 17:44
valjda je i poenta ovakvog rpg-a da pratiš priču, ako igraš zbog borbe pre bih ti preporučio knights of the chalice

Doctor Freak
14-08-2010, 23:03
Stvar je u tome da sam vec originse prošao...no izgubio sam save game...pa bih zelio igrati sa novim characterom cijelu kampanju originsa kao i ostale koje su vani :)

Zato sam mislio cim prije zavrsit kampanju koju sam vec prosao :)

baldrick_
15-08-2010, 00:35
nije ni awakening loš da odma uskočiš u njega, cela ta priča sa wardenom iz orleja zvuči kul.. mada je i meni bilo privlačnije da igram sa likom koji je prošao kroz origins, pa nisam nikad probao

Windwalker
15-08-2010, 18:14
Igram ovaj Awakening, dobar je, vizualno ljepši, tj. više fantasy nego Origins (pogotovo Blackmarsh), ali ima jeben.h bugova više nego išta što sam igrao u zadnje vrijeme.

I to ne onih benignih bugova koji te samo koji put izbace, ili da ti lik negdje zapne... NE!

Ima jeb.ne odvratne bugove gdje ti likovi dobiju odma +100 approval, no ostanu neutral i dalje nikako nemožeš utjecati na njih niti dobiju one +skillove.
Gledam rješenje za to na wiki i vidim da NESMIJEŠ RADITI BLIGHT ORFANS i CHANTRY QUESTOVE prije nego ti se svi pridruže.SPoslušajte moj savjet i ne radite ih dok ne završite prva 3 main questa.SZa mene je sad prekasno, jer sam ih riješio odmah, čim sam ušao u grad, a prešao sam pola igre do kad sam vidio je.eni bug. I nitko me prije nije obavjestio.
Također nemožete riješiti Sigrun quest ako prije riješite Law i Order, jer neki patuljak koji pokreće quest ode.
Niti Vellanin quest mi se ne pojavljuje (kud su ga išli stavljat u random encounter, ako ih neznaju skriptirat kako treba).

I šećer za kraj, koji me dotuko. Taman si napravim Vigilance, i izgleda kao j.beni Starfang.
Piše da to popravlja isključivanje Warden's Keep DLC-a, no to me ne tješi, nego samo pokazuje kako su programeri nesposobni.

Nekima to možda i nisu preveliki bugovi, ali ja volim proći RPG kako treba, da se sa svim likovima sprijateljim i slično, a sada više nemogu.

Čak i neki armori koji su trebali biti setovi (recimo onaj cool crni light armor) nisu setovi, jer su zaboravili uvrstiti boots i gauntlets u igru. Postoje, složeni su, ali nisu uvršteni u igru!
Ko je tu lud???

Taman mi se Origins svidi kako treba (iako ni on nije bez grijeha), i onda me Awakening raz.ebe.
Puno toga mi se u igri sviđa: dizajn, likovi, villainsi (puno bolji nego dosadni Archdemon), skillovi, questovi... ali kako u tome uživat uz ove grozne bugove?

Palac dolje, Bioware!

Patch možda i izađe, ali bit će prekasno za ovog lika. A baš sam s tim likom htio odigrati kako treba. :(

Domy
15-08-2010, 19:41
Patch je izašao (1.04), al ne znam koliko popravlja...
Instalirao sam ga i zasad stvarno jest pomogao,manje mi se ruši itd, al nisam opet igrao Awakening

Windwalker
15-08-2010, 19:49
Imam ja taj patch.

Treba im neki novi.

Na konzolama je još gore, kako čujem.

sickpetey
15-08-2010, 20:07
Ma awakening sam dosta ocekivo al i mene je razocaro..sve je prelagano..totalan manjak interakcije sa companionima i lagano su se rjesavali problemi sa u keepu i quesovi..a combat..kako se zove onaj attack (peons'something) al warriori su ubijali mamu,moj templar i oghren su jednostavno prolazili kroz sve bestije ko od sale..jos sa dva maga su bili nezaustavljivi

baldrick_
15-08-2010, 20:38
pa ipak je ta ekspanzija, ni ne možeš da razviješ odnos sa likovima za dvadesetak sati, niti da se oni nešto razviju.. ali ipak je trebalo da ostave one dugačke konzervacije koje vodiš kad ih tek dobiješ.

ipak, meni je awakening super, baš mi je bio zabavan, a i to je bila prva igra posle sigurno 5 godina koju sam isčekivao, baš ono brojao dane.. i ispalo je stvarno super dizajn, priča koja nije kliše (što se ne može reći za origins), zanimljivi lokaliteti (blackmarsh mi je omiljena celina u celoj igri). što kaže windwalker, villainovi jesu zanimljivi, ali su i oni nedovoljno razrađeni, što je stvarno šteta, naročito za broodmother.. u suštini, arhitekta je lepo razrađen ipak

sickpetey
15-08-2010, 22:24
Da su malo duze radili na njemu i produljili ga ekspanzija bi bila vise nego zakon a ovako mi je onak..ok,nije predobra a loša nije..samo je onak..dobra za izgubit nes vremena

baldrick_
16-08-2010, 01:07
jbg, takve su ti ekspanzije.. da su je više produbili nazvali bi je dragon age 2

Doctor Freak
16-08-2010, 01:13
Isuse kako me u originsima ubijaju one misije dok sanjam....hebote sad opet razbijat s tim mozak :(

Aral
16-08-2010, 06:48
Golems of Amgarrak je vani, u biti još od koji dan...

Doctor Freak
16-08-2010, 11:39
Jeste znali za ovo:

Vjerovali ili ne, knjige za specijalizaciju se mogu kupiti za badava. Naime, prije kupnje si spremite igru. Kupite knjigu i pisat će vam da je specijalizacija otključana. Nakon toga izađite iz igre, pokrenite save koji ste napravili i imat ćete specijalizaciju te nedirnuto zlato.

: )))

The Boz
16-08-2010, 11:44
Sve specijalizacije su account-based.

Windwalker
16-08-2010, 12:34
To je meni kao varanje.
Ja sam ih kupio i potrošio lovu, a na kraju opet imam oko 500 golda (Awakening).
S drugim likovima neću morati.

Deadwalker
19-08-2010, 10:38
Igram ja to puzevim korakom. Zavrsio sam jucer quest "Urn of Sacred Ashes" koji me naprosto oduševio svojom dužinom i kompleksnoscu. I onda sam vidio jos jednu slicnost sa Lotr filmovima. Naime...

Kada sam donio taj "sveti pepeo" kako bi izlijecio famoznog poglavara u Redcliffeu, malo me podsjetilo na scenu iz Dvije Kule kada je Gandalf "probudio iz dubog sna" kralja kako bi se mogli suprostaviti prvo Sarumanu i uruk-haima te kako bi se naposljetku ujedinila zemlja u borbi protiv Saurona. Ovdje je to sve jako slicno :)

Sada sam dosao u onaj podzemni grad dwarfova i skidam kapu Biowareu na level dizajnu :)

Doctor Freak
19-08-2010, 11:12
uf kod tih dworfova ima najviše posla xD

baldrick_
19-08-2010, 12:28
meni je orzammar najružniji... ko da je grad jedan hodnik

keko
19-08-2010, 13:03
Da li izlazi još koji DLC ili je sad vrijeme da još jedanput prođem sa svim DLC-ovima plusa Awakening?

Doctor Freak
19-08-2010, 13:04
Da li izlazi još koji DLC ili je sad vrijeme da još jedanput prođem sa svim DLC-ovima plusa Awakening?

Vele da su ti Golemsi zadnji...

Im cool

http://www.pohrani.com/t/W/F/1UZPp6Na/2.jpg (http://www.pohrani.com/?W/F/1UZPp6Na/2.jpg)

:D

Doctor Freak
20-08-2010, 11:34
BTw odustao sam od igranja. Na main questu A Paragon of Her Kind na bossu Brood Mother igra mi se krešala već 7 puta, i nikako to ne mogu proći : (((((

Maloki
20-08-2010, 12:48
S kojim patchom igraš?

Doctor Freak
20-08-2010, 13:19
1.04

Maloki
20-08-2010, 14:30
Nemoj me držati za riječ, ali mislim da je taj patch dosta problematičan.
Reinstaliraj igru i stavi 1.03

baldrick_
20-08-2010, 16:12
nije, 1.03 je problematičan, stavi 1.02

nećeš se leba najesti ako prekidaš svaku igru čim nešto ne radi.. internet je čudo

Doctor Freak
20-08-2010, 17:01
Pa bilo je i random crashva koje sam proživio...ali 7 crasheva za redom na isto lvl nece ici....

I hebem igru na kojoj patchevi tek upropaste stvar.... :(

Windwalker
20-08-2010, 17:36
Hmm, meni se na 1.04 samo jednom crashalo, negdje random.
Tako da baš i nije problematičan.

Dakle, problem ti je u nečem drugom.

baldrick_
20-08-2010, 18:07
Pa bilo je i random crashva koje sam proživio...ali 7 crasheva za redom na isto lvl nece ici....

znam da neće ić, al kažem - tu ti je internet, pa guglaj za rešenje, nekom se verovatno nešto slično već desilo

ja sam tako odustajao pre 5-6 godina, kad nisam imao internet, pa mi pola igara nije ni radilo

Aral
20-08-2010, 18:59
Neznam, ja imam tu verziju i ne crasha se, možda je jednom al niš kaj bi smetalo, mali restart igre i sve pet.

Looky
25-08-2010, 18:48
http://dragonage.bioware.com/dao/witch_hunt/

Witch hunt announced!

Aral
25-08-2010, 19:40
Opa, lajkam. Bioware je on killing spree, ME2 i DA dobivaju dlc-ove samo tako :)

Horny Devil
25-08-2010, 20:00

Witch hunt announced!

Kul. Posto dvojka nece previse radnjom biti vezana za Originse, dobro je da ce se barem neki DLC pozabaviti s Morrigan. Can't wait.

Rang€r
25-08-2010, 20:26
mnogo kul :>

još da su rekli kad če izač, al vjerojatno za halloween.

Windwalker
25-08-2010, 20:31
Pa, piše September 7th.

Nego, ja se nadao da će čuvati Morrigan za neki kasniji nastavak i da ćemo igrati s njenim i Wardenovim djetetom, no izgleda da su odustali od povezivanja Originsa s kasnijim nastavcima.

Horny Devil
25-08-2010, 20:33
mnogo kul :>

još da su rekli kad če izač, al vjerojatno za halloween.

Pise na linkanoj stranici "available September 7th on PC, Xbox360, and PS3." Nadajmo se da ce tada i izaci.

EDIT: Prestig'o me WW.

sickpetey
26-08-2010, 14:48

Witch hunt announced!

OMG..daj oću doma više tak da mogu igrati RAAEEG...nadam se da nisam izbriso save sa magom...bleh jednostavno ću prijeći sve ispočetka

baldrick_
28-08-2010, 13:21
reinstalirao sam komp, pa me mrzelo da instaliram dao ponovo.. zato sam odlučio da više ne igram dlc-eve, ali ovo se ne propušta, taman ću da odigram i goleme.. možda i neću pošto su u toku originalne kampanje, a ta priča je za mene završene. ali witch hunt... sigurno

Nego, ja se nadao da će čuvati Morrigan za neki kasniji nastavak i da ćemo igrati s njenim i Wardenovim djetetom, no izgleda da su odustali od povezivanja Originsa s kasnijim nastavcima.
to sam i ja mislio, a verovatno će tako i da bude... ne verujem da je ovaj dlc the last we hear from morrigan.. verovatno će samo da pobegne u noć na kraju

Praetorian
31-08-2010, 19:52
Kreno ja igrat igru, i čim sam došo u ostagar počelo mi štekat ko ludo, ajd reko idem vidit kak će biti dalje, kad ono stalno mi šteka, ikad učitam save treba mi minuta da igra radi kak treba. I problem je bio u internetu, moram svaki put kad idem igrat prekinut vezu, i onda ništa nešteka. I onda samo izađem s ALT-TAB i opet se spojim i vratim u igru. Uglavnom igram kao mage, vidim da ima puno DLC-ova, njih ću stavit za sljedeći prelazak.

kikl0p
01-09-2010, 17:14
Igra je odlicno optimizirana, igram s integriranom grafickom.Je da sam ju clocko al opet.
Instalirao sam 1.04 patch i kad pocne borba udaram AI al neodlazi im health ili uopce ne reagiraju,jebes takve patcheve.Na kraju igram 1.00 verziju i nema nikakvih bugova zasad...

baldrick_
01-09-2010, 19:03
to se i meni dešavalo sa 1.02 (mislim), ali samo neko vreme, posle prestane.. stvar kod mene je bila u tome da oni reaguju na te udarce i health im se smanjuje, ali tek posle nekog vremena

Praetorian
01-09-2010, 19:11
Men je igra preteška, igram na normal i stalno ginem, i od običnih bandita, sređujem tactics ali nepomaže puno, a na easy mi je glupo igrat.

Rang€r
01-09-2010, 19:21
zanimljivo, tolko ownaš u TWu, a tu te guze na normal, lol.

Aral
01-09-2010, 19:23
Tko kaže da owna u TW-u? :eyebrows:

Praetorian
01-09-2010, 19:23
Ne ownam u TW a i kakve to veze ima?

baldrick_
01-09-2010, 20:01
koristi space, pa će ti biti lakše

Praetorian
01-09-2010, 20:44
Evo stavio sam jednom maga da heala i odma je lakše, i koristim space isto olakšava hvala. Sad postaje lakše, treba se sam naviknut.
Edit- Ubio sam 2 Ogra odejdamput bez problema na normal :rambo:

Praetorian
01-09-2010, 20:58
Koliko otprilike igra traje bez ijednog DLC-a?

Babitz
01-09-2010, 21:08
Ovisi o tvom stilu igre. 40-80 sati.

Rang€r
01-09-2010, 21:10
ovisi kolko puta ti se kreša

Horny Devil
01-09-2010, 21:11
Pedesetak sati, cini mi se. Naravno, sve ovisi koliko se zabavljas side-questovima.

kikl0p
02-09-2010, 00:30
Jel zna netko dali oni approval pointovi koji se dobiju kod neke odluke u igri koje se pokazuju vezano uz AI likove koji me prate.
ono tipa Alistair disapproves -11Sil neš imaju kakav utjecaj na igru?

Babitz
02-09-2010, 00:51
Čim im se više sviđaš, povećavaju im se neki atributi i dobivaš sidequestove, romance, itd. Nizak approve može rezultirati u izdaji ili dezertiranju kod nekih.

Feanor
02-09-2010, 00:54
Jel zna netko dali oni approval pointovi koji se dobiju kod neke odluke u igri koje se pokazuju vezano uz AI likove koji me prate.
ono tipa Alistair disapproves -11Sil neš imaju kakav utjecaj na igru?

Da ima, svi likovi imaju svoj backstory quest, i moraš se trudit da sa svima budes u solidnim odnosima i da otkrijes njihovu proslost samim time, dobijas vise questova, expa, itema i bolji uvid u priču. Osim razgovorima kad nemozes izbjeci ''negodovanje'' nekog lika recimo odluka dobro/zlo koju ce approvat svi zli likovi a disapprovat svi dobri likovi u partyu, odnose mozes i povecavat sa poklonima, svako voli nesto drugacije Morrigan unikatan nakit ako se dobro sjecam, Leilana voli odjeću i obuću itd. itd. istražuj, igraj se.

EDIT: U ovim odgovorima se točno vidi moj i KM-ov različit pogled na igre. :D

Babitz
02-09-2010, 00:57
Nisam ja kriv što nitko ne zna izvesti approve sistem kako spada, tj. da ne svede igru na matematiku.

Feanor
02-09-2010, 01:00
U biti bi trebali napravit approve sistem u kojem ti je karakter nesocijalni geek kojeg svi nepodnose ovako i onako. RL ftw. Tamo bih se snašao u roku odmah, u takvim situacijama znam odlično reagirati.

EDIT: Eh bi i bih, onako je ispalo kao da tebi govori KM. :D

Babitz
02-09-2010, 01:05
A čuj, mogu tako igrat ingame, ali ne vrijedi kad se ne nagrađuje. Najbolji approve sistem bi bio kad ni jedna strana ne bi imala neku ogromnu prednost i kad ne bi uopće bilo vidljive statistike kao onaj bar i onih +/- n. Npr. Alpha protocol je to odlično izveo (vjerojatno najbolje od svih) iako su imali statistiku za to, ali svaka strana je imala svoje prednosti i mane, zavisno od toga kojim si se ljudima kako svidio.

Aral
02-09-2010, 08:57
Dragon Age: Origins: Witch Hunt Debut Trailer (http://www.gametrailers.com/video/exclusive-debut-dragon-age/703832)

Piše u traileru "Your Warden's Final Quest"...

Praetorian
02-09-2010, 09:53
Zasad ću odustat od igre, glupo mi je svaki put kad oću igrat moram prekinut internet da bi mi igra radila bez štekanja.

Rang€r
02-09-2010, 10:37
jel ti palo napamet kupit orginal? :eyebrows:

il reinstalirat igru?:>

P.S. pogledo trailer, moriganica ima dobru liniju za trudnu ženu, ovoono

Aral
02-09-2010, 10:53
Čudno, ja imam 1.04 verziju i radi sve podmazano.

Windwalker
02-09-2010, 10:53
Pa zašto uopće moraš biti na internetu dok igraš.
Mislim, ova igra se igra u komadu barem 3 sata.
Nije nikakav problem prekinuti internet.

Praetorian
02-09-2010, 11:01
jel ti palo napamet kupit orginal? :eyebrows:

il reinstalirat igru?:>

P.S. pogledo trailer, moriganica ima dobru liniju za trudnu ženu, ovoono

Original je ofcourse, reinstaliro nekoliko puta, probo na xp-u stalno moram prekidat net. Treba mi mi veza zbog xfirea jer igram u jednom klanu.

Babitz
02-09-2010, 11:55
Jel ono Duncan prikazan na sekundu kak razbija ogledalo?

Edit.
Pederski je kaj treba kupit epilog jebene igre.

Maloki
02-09-2010, 12:07
Da.
Mislim da su to scene iz Dalish Elf Origina ali nisam siguran pošto ga nisam odigrao.

Rang€r
02-09-2010, 13:05
da to s ogledalom je iz dalish elf origina, baš, uvjek me zanimalo šta je bilo s onim likom kojeg je progutalo to zrcalo il šta je več bilo( ne sječam se pravo više :/)

baldrick_
02-09-2010, 14:21
Edit.
ovo je proširenje koje je dobro što nije u originalu, koji je manje-više zaokružena celina, s tim što je ostavljen prostor za nastavak zbog bebe.. normalno da ga moraš kupit, ljudi su za to radili, tvoje je da daš pare

Domy
02-09-2010, 15:23
da to s ogledalom je iz dalish elf origina, baš, uvjek me zanimalo šta je bilo s onim likom kojeg je progutalo to zrcalo il šta je več bilo( ne sječam se pravo više :/)

Umro od blighta, nije ga progutalo. Njemu nije bilo spasa,vjerojatno zbog direktnog kontakta,a dalish elf wardena je još imalo vremena za spasit, pod uvjetom da uspije postat warden tj dobit otpornost, da ne pišem puno spoilera.

Babitz
02-09-2010, 17:47
Edit.
ovo je proširenje koje je dobro što nije u originalu, koji je manje-više zaokružena celina, s tim što je ostavljen prostor za nastavak zbog bebe.. normalno da ga moraš kupit, ljudi su za to radili, tvoje je da daš pare
Da, isto kak 90% DLC-a imaju već snimljen VA i spremljen u foldere igre. Ko onaj najnoviji Mass Effect 2 DLC. :thumbs2:
Ne dam im pare za ovakvu mužnju love.

Windwalker
02-09-2010, 18:55
Tvoj gubitak, nećeš igrat.

Bolje dat 10 dolara za par sati jedne od najboljih igara, nego za par kutija cigareta ili flaša alkohola.

Ma bolje je i nego 5 bureka ili 2 kebaba.

Dva dana živiš na kruhu i vodi, malo smršaviš, a ujedno uživaš u kratkom nastavku igre.

baldrick_
02-09-2010, 19:13
opet ti u tom "svi su isti kao ja!" modu. ne, najbolje je da svako sam razmisli na šta bi najradije dao pare, bio to alkohol ili dlc za dao

Edit.
Da, isto kak 90% DLC-a imaju već snimljen VA i spremljen u foldere igre. Ko onaj najnoviji Mass Effect 2 DLC. :thumbs2:

to su objasnili tako što navodno imaju dve nedelje od kad igra dođe u gold fazu, pa do njenog izlaska (u stvari, ne znam dal je 2 nedelje, u svakom slučaju čekali su da izdaju gotovu igru da bi izašla u isto vreme kad i konzolna varijanta) rade dlc-ove..

Babitz
03-09-2010, 11:55
Tvoj gubitak, nećeš igrat.

Bolje dat 10 dolara za par sati jedne od najboljih igara, nego za par kutija cigareta ili flaša alkohola.

Ma bolje je i nego 5 bureka ili 2 kebaba.

Dva dana živiš na kruhu i vodi, malo smršaviš, a ujedno uživaš u kratkom nastavku igre.
Za 10 eura nađem cijele igre koje će me dulje i bolje zabavit neg nešto kaj su izvadili iz šupka da bi dodatno zaradili.

kikl0p
08-09-2010, 03:13
U Awakeninigu, na poceku igre kad je inicijacija za Grey Warden i svi piju onaj potion, meni je umrla ona treba u crvenom armoru i sad nije mi jasno jel to random jer sam ocekivo da ce ona bit cjelo vrjeme. :(

Aral
08-09-2010, 09:18
Witch Hunt instaliran, odigram nakon što završim Shadowbrokera u ME2.

baldrick_
08-09-2010, 09:43
U Awakeninigu, na poceku igre kad je inicijacija za Grey Warden i svi piju onaj potion, meni je umrla ona treba u crvenom armoru i sad nije mi jasno jel to random jer sam ocekivo da ce ona bit cjelo vrjeme. :(
nije random, tako treba

kikl0p
08-09-2010, 15:00
LAME..., ok tnx.

Horny Devil
08-09-2010, 15:14
Odigrao Witch Hunt. Neka 2 sata igre, rekao bih. Za one koji traze odgovore vezane za Morrigan, mislim da ih nece naci.

Aral
08-09-2010, 16:56
Da. Također, unistalirao igru, niš me više ne drži kod nje, dosta za prelaz dva, sad čekam dvojku :)

Domy
08-09-2010, 17:43
Odigrao Witch Hunt, pokupio achievementse i to je to. Donekle zanimljivo,al zaboga,kraj je mutav. Imam sina s njom, preživio sam, ali sam joj odbio ritual? Ha?! :? Koji je uvjet za preživjet,ali ne obavit ritual? :thumbs1:

bug,naravno. Za zadnji dlc su ga fakat usrali

sickpetey
08-09-2010, 18:14

I meni je to bilo lame jer sam mislio da ce ovisiti o nekim iterakcijama sa njom al ajde..ionako su traljavo stavili interakciju sa companionima u originsima

keko
24-09-2010, 13:48
Jesu sad konačno odštancali sve DLC-ove ili još nešto kane izbaciti?

sickpetey
24-09-2010, 15:42
Ja se ne bi zalio da DLCovi nastave dolaziti ako budu dobri i malo duzi

keko
24-09-2010, 15:48
Pa ne žalim se, samo mi se ne da ići opet prelaziti ako još nisu izašli svi DLC-ovi jer volim sve odigrati u jednom komadu.

sickpetey
24-09-2010, 16:09
Pa ne žalim se, samo mi se ne da ići opet prelaziti ako još nisu izašli svi DLC-ovi jer volim sve odigrati u jednom komadu.

Meni je dobro sto imam dosta savova al nisu svi zavrseni

Npr u withc huntu bih zelio vidjeti kako ispada ako prijedjem sa characterom s kim sam bio u vezi sa Morrigan

Arbiter of Change
03-10-2010, 10:54
BioWare je najavio Ultimate Edition verziju igre sa svime što je do sada izašlo za DA:O.
http://dragonage.bioware.com/dao/game/order-ultimate/

S * The Stone Prisoner
* Warden's Keep
* Return to Ostagar
* The Darkspawn Chronicles
* Leliana's Song
* The Golems of Amgarrak
* Witch Hunt
* Feastday Gifts
* Feastday Pranks

* A limited-time offer of the 2009 'RPG of the Year' Dragon Age: Origins, the Dragon Age: Origins – Awakening expansion pack, and all nine additional content packs
* Critically acclaimed winner of more than 50 awards including more than 30 'Game of the Year' awards
* A tremendous $114 value at one low price

Feanor
03-10-2010, 10:59
BioWare je najavio Ultimate Edition verziju igre sa svime što je do sada izašlo za DA:O.
http://dragonage.bioware.com/dao/game/order-ultimate/

S * The Stone Prisoner
* Warden's Keep
* Return to Ostagar
* Leliana's Song
* The Golems of Amgarrak
* Witch Hunt
* Feastday Gifts
* Feastday Pranks

* A limited-time offer of the 2009 'RPG of the Year' Dragon Age: Origins, the Dragon Age: Origins – Awakening expansion pack, and all nine additional content packs
* Critically acclaimed winner of more than 50 awards including more than 30 'Game of the Year' awards
* A tremendous $114 value at one low price

Najvjerovatnije ce se kupit, cim stigne u obližnje Konzume i Kerume, lol. NE, cim stigne u Algoritma se kupuje, eh i da prodaje se savršeno osčuvani Dragon Age Origins čim ovo stigne u Algoritam, za hmmh ajmo reci 100-150 kn :D

Bartuc
03-10-2010, 15:56
Još nisam odigrao Expanziju i ovo...

* Return to Ostagar
* Leliana's Song
* The Golems of Amgarrak
* Witch Hunt
* Feastday Gifts
* Feastday Pranks

:(

baldrick_
03-10-2010, 16:55
to ti je oko 35 sati sve zajedno

RA7R
07-10-2010, 20:25
zna li ko kako d ariješim onog ogromnog ogra kad moram zapalit vatru u tornju pri početku igre. onaj ogre potaraca sve one moje heroje, nemogu mu ništa! ima li neka šema il šta

Feanor
07-10-2010, 20:30
zna li ko kako d ariješim onog ogromnog ogra kad moram zapalit vatru u tornju pri početku igre. onaj ogre potaraca sve one moje heroje, nemogu mu ništa! ima li neka šema il šta

Upornost, space, upornost i još malo upornosti. Teško je napočetku, ali uzmi u obzir ovo je poluhardcore RPG tako da ako nisi nikad igrao jednog, treba malo navikavanja...

RA7R
07-10-2010, 20:58
ma tek sma uzo komp i baš mi se igrao neki novi naslov pa eto uhvatio sma se rpga, zadnej od rpgova šta sma igro je dungeon siege 2 i titan quest prije jedno 3-4 godine ovaj em doslovno oduševio, predobar rpg

Xero
07-10-2010, 21:04
To su hak and slašeri tamo baš nema puno taktike Dragon Age je dosta drukčiji.

baldrick_
08-10-2010, 20:01
taj deo sa ogrom je poznat kao dosta težak ako nisi pečovao igru. dakle, pečuj

sickpetey
08-10-2010, 20:15
Ili samo kad krene na jednog lika bjezi s njim i pusti ranged charactere da ga siluju i tako isto kada napadne nekog drugo..ici full mellee na ogra je suicid

The Boz
08-10-2010, 20:18
Pauza svakih sedam sekundi, uhexat ogrea sa slowovima i debuffovima do bola, ne dopustit mu da dođe blizu ikoga... S jednim je lako, makar je ogroman izazov na tako malom nivou. Čekaj kad ih se troje zaleti na tebe.