Pogledaj cijelu verziju : Dragon Age: Origins
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
Arby jel se meni ovo čini ili ja i ti imamo istog lika, čak nam se i isto zove, Aedan :o , ja sam totalno nemaštovit kad dolazi do toga da odaberem ime pa obično plesnem po random generatoru, ali da imamo iste skillove i talente iste, to nisam očekivao...
Arbiter of Change
19-01-2010, 02:16
Yup, defaultno ime i oba su Warriori... čak i isti fokus (s&b) imaju. :D
Ja sam samo još pored Champion i Reaver.
Zapravo,
pitam se kako će se Awakening nadovezati na moj stari save, ako će se uopće i nadovezati, a ne početi iznova, budući da se iz trailera da vidjeti kako je Alistair izgleda po defaultu postao kralj, ženidbom ili samostalno, dok se po mom kraju u DA:O navodno zapije u nekoj krčmi.
To sam se ja već pitao, ne shvaćam to baš toliko.
Jer kako će se nadovezat na moj save, ako sam ja riko na kraju igre? :D
Zapravo,
pitam se kako će se Awakening nadovezati na moj stari save, ako će se uopće i nadovezati, a ne početi iznova, budući da se iz trailera da vidjeti kako je Alistair izgleda po defaultu postao kralj, ženidbom ili samostalno, dok se po mom kraju u DA:O navodno zapije u nekoj krčmi.
Vjerojatno će se nadovezati na tvoj save kao što će se Mass Effect 2 nadovezati na jedinicu.
Tako recimo ako je tvoj lik preživio, nastavit ćeš igrati sa njime a ako je umro počinješ igrati sa novim Gray Warden Commanderom. Isto tako ovisno o ostalim izborima (tko će biti kralj Dwarfova, što će biti sa Circle o Magi, jesi se stao uz Branku ili Caridina, jesi spasio elfove i vukodlake pretvorio u ljude ili si priklao elfove i slično) generira se drugačiji slijed događaja.
Barem sam ja tako shvatio.
Znači moram čuvati Save od DA-O!? Ne smijem zaboraviti pa ga obrisati...
Praetorian
19-01-2010, 12:07
Preso sam igru, i predobra je, sad idem pocet ispocekta sa svim dlcovima.
Znači moram čuvati Save od DA-O!? Ne smijem zaboraviti pa ga obrisati...
Pa, očito je da će bioware serijal nastaviti istom politikom kao i mass effect.
Za sad "Idemo dalje"
Ubio zmaja (prvog do sad) pa pomalo.
A večina vas već ponovo ili ja igram pre sporo ili :)
osvetnik_sch3l3
19-01-2010, 18:43
koja bi bila najbolja specijalizacija za word+shield?
bio bih zahvalan ako bi netko naveo pokoji detalj o svakoj od njih
Champion + Templar
- Champion boosta čitavu družinu sa Rally talentom i ima vrlo koristan War Cry kada maxaš njegovu granu.
- Templar je dobar protiv magova koji su najjači neprijatelji u igri. Holy Smite je do jaja protiv magova.
- Reaver samo za solo play...
- Berserker je za DPS warriora, ne za Tenka (Sword+Shield valjda znači da tenka igraš)...
PS: Champion je znači MUST, a ako ne želiš Templar, onda bi rađe uzeo Berserker nego Reaver. Tenk radi iznimno mali damage, Berserker ga neće pretvoriti u DPS Tenka, ali će pomoći.
osvetnik_sch3l3
19-01-2010, 19:16
hvala bartuc na komentarima, naravno da
tenkam tenkam, alistaira drzim samo zbog njegovog stalnog prepucavanja,
no mislim da je doslo vrijeme da ga zamijenim sa svenom.
Arbiter of Change
19-01-2010, 19:16
Ni jedna specijalizacija ti neće "make or break" lika jer ti svaka donosi nešto konkretno, pa makar stat bonus. Reaver je odličan ako zbog ničega drugog onda zbog već 1. skilla koji ti daje da si oporaviš health iz okolnih leševa (ne znam, možda si magic hejter pa nećeš Wyne uzeti ili si uvijek u stisci sa potionsima?) što je PWN! ako si i glavni tank uz to (a i stat bonusi su mu dobri).
Da, Devour je beskonačno koristan talent ako nemaš healera :pray:
Evo jedan hint za Reavere (bez healera/potova):SNakon bitke, nemojte pokupiti iteme sa trupala nego otvorite sljedeću prostoriju i navucite neprijatelje među trupla tako da imate hrpu materijala za healanje. Tek kada počistite sve, onda pokupite iteme. (trupla nestanu nakon što pokupite iteme)
Ajme jesam se na smijao u krčmi kad je tip počeo pjevati ili poeziju pričati što li već ma evo slika sa samog mjesta za pokidat se !
(malo se hvalimo sa novim armorom) Ali lik u krčmi je legenda a tek naglasak :pray:
http://img710.imageshack.us/img710/8682/dwarweninn.jpg (http://img710.imageshack.us/i/dwarweninn.jpg/)
Završio po drugi put, na Nightmare s Rogueom.
Sada uzimam stanku od par mjeseci, jer mi je presvježe da ponovo odigram, a za par dana ionako izlazi Mass Effect 2. :D
Arbiter of Change
19-01-2010, 22:52
@Boskre:
To nije naglasak nego navodno Dwarfovski jezik (kao što kasnije čuješ i Tevinterski, bar pretpostavljam) i to je jedan od rijetkih trenutaka gdje sam odmah samo stao i slušao koliko me se dojmilo. Predobro je izvedeno.
Dodajmo se na Social networku svi. :eyebrows:
osvetnik_sch3l3
19-01-2010, 23:32
wynne mi se pridruzila, nevjerojatno koliko je lakse igrati
Arbiter of Change
20-01-2010, 12:48
A ne. Ja samo ne znam kako bi inače preživio zadnje dijelove igre, a da se ne zovem Bartuc, tj. Wyne je više-manje stalni član partya osim ako ne želiš specijalizirati Morrigan za Spirit Healera (e da, party memberi ti neće sami odabirati specijalizacije tako da ako su ti na auto-levelu ugasi to na levelima 7 i 14 tako da im možeš odrediti specijalizacije ako želiš) ili ako sam nisi healerski orijentirani Mage.
osvetnik_sch3l3
20-01-2010, 14:01
A ne. Ja samo ne znam kako bi inače preživio zadnje dijelove igre, a da se ne zovem Bartuc, tj. Wyne je više-manje stalni član partya osim ako ne želiš specijalizirati Morrigan za Spirit Healera (e da, party memberi ti neće sami odabirati specijalizacije tako da ako su ti na auto-levelu ugasi to na levelima 7 i 14 tako da im možeš odrediti specijalizacije ako želiš) ili ako sam nisi healerski orijentirani Mage.
upravo tako, dao sam i morigan pocetni heal spell, razvio sam joj sleep + horror kombinaciju koja me ugodno iznedila,
pridruzio mi se onaj pederkasti elf assasin i krenuo sam ubiti flameth, a posto nisam imao pojma sto ce se dogoditi,
nasao sam se u situaciji reloada nekoliko puta i sada smisljam taktiku kako da ju utamanim... :ekipa:
Uff, da bar je Horror AoE spell poput Sleep spella :D Daj zabrij kako bi to epski bilo :D
osvetnik_sch3l3
20-01-2010, 14:14
Uff, da bar je Horror AoE spell poput Sleep spella :D Daj zabrij kako bi to epski bilo :D
mnogo epski 8)
Arbiter of Change
20-01-2010, 14:20
... krenuo sam ubiti flameth, a posto nisam imao pojma sto ce se dogoditi,
nasao sam se u situaciji reloada nekoliko puta i sada smisljam taktiku kako da ju utamanim...
Moja taktika, a nisam neki uber igrač kao Bartuc:
1. S&B warrior (ja) kao glavni tenk drži aggro na Flemeth (samo njega napada), ispred
2. Sten sa Yusaris equipanim zbog 10% damage protiv zmajeva, pozicioniram straga/bočno
3. Leliana sa lukom daleko od Flemeth dere po njoj, po mogućnosti sa nekim +damage strijelama
4. Wyne kao dežurni healer i tu i tamo koji Stone Fist ako ti zmaj zgrabi tanka
Lagano je bilo, health mi nikome nije pao ispod pola.
[quote="osvetnik_sch3l3":26betrzn]... krenuo sam ubiti flameth, a posto nisam imao pojma sto ce se dogoditi,
nasao sam se u situaciji reloada nekoliko puta i sada smisljam taktiku kako da ju utamanim...
1. S&B warrior (ja) kao glavni tenk drži aggro na Flemeth (samo njega napada), ispred
2. Sten sa Yusaris equipanim zbog 10% damage protiv zmajeva, pozicioniram straga/bočno
3. Leliana sa lukom daleko od Flemeth dere po njoj, po mogućnosti sa nekim +damage strijelama
Lagano je bilo, health mi nikome nije pao ispod pola.[/quote:26betrzn]
Potpis na to, doduše ja sam imao dva tenka jednog ispred zmaja koji je primo damage(Alistair) te jednog pozadi zmaja(Ja), Shalea sa dalekometnim napadima i wyne kao lijekara.
Moja taktika: samo se drži podalje od uzvisine na kojoj flemeth stoji, i raširi likove jer će te gađati samo ranged napadima.
Ja sam guzio zmaja :D
A prvi put sam imao sličnu taktiku kao AoC. Alistair je tenkao, ja sa lukom i strijelom, Morrigan je čakala Grab Attack i sprječavala ga sa spellovima, a Wynee je Healala.
osvetnik_sch3l3
20-01-2010, 14:47
mislim da nemozes imati morigan, barem se meni nije flameth htjela pojaviti kada sam nju imao,
odakle vam taj yusaris
Ajme ovi dwarfovi koja spika koji dijalozi koje mučke ma koji likovi !
A tek trgovci onaj jedan me obogatio !
Koliko su dijalozi duži ili uvjeravanja moćna ma must have na max skill upgrade ...
Uvjerio sam dwarfa da mi proda lirim za 40g dobio 65g + dagger od magea +8g nakon što sam mu rekao da bi mogao malo zarade podijeliti i još 25 od dwarfa!!!
A tek ludi Crow dagger sa 3 enchanting slota za 3,50 g ili koji silver više kod trgovca odmah do Dwarfa kojem prodaješ Lirium za magea
A još da nisam Magea uvjeravao da mi da još golda možda bi mogao još koji puta preprodat (jeli tko probao) !?
Jedino sa dwarfovima neke razgovore reload par puta da isprobam sve kombinacije ! meni se isplatilo višestruko za sad!
Ovo če potrajati kako je krenulo!
AJME dwarfovi :)
mislim da nemozes imati morigan, barem se meni nije flameth htjela pojaviti kada sam nju imao,
odakle vam taj yusaris
Da, imaš pravo. Pobrkao sam sa High Dragonom, za Flemeth sam umjesto Morrigan uzeo Stena.
odakle vam taj yusaris
Yusaris je nagrada za sidequest u Circle Tower-u
osvetnik_sch3l3
20-01-2010, 15:27
odakle vam taj yusaris
Yusaris je nagrada za sidequest u Circle Tower-u
bio sam ondje, spasio ih, neznam kako mi je to promaklo
To ti je quest sa 4 kipa koja moraš dotaknuti pravim redoslijedom u Circle of Magi tornju.
Maloprije sam ubio flemeth na konvencionalan način. Ja rogue (dual wield), allistar (tank), wynne (healer), leliana (ranged dps). razočaran sam koliko je allistar bio beskoristan s obzirom da ga je prožvakala pa sam ga reviveao, pa ga je opet prožvakala, pa sam ga opet reviveao i tako 3 puta dok mi nije dosadilo. Na kraju sam samo trčao oko nje sa roguem dok su je ranged likovi gađali.
osvetnik_sch3l3
20-01-2010, 16:16
To ti je quest sa 4 kipa koja moraš dotaknuti pravim redoslijedom u Circle of Magi tornju.
upce ne zvuci gey :rambo:
trenutno sam lvl 11 i cijelo vrijeme me prokleti zmaj prozdire, kao sto je kolega napisao iznad, nemogu se toliko puta revivati koliko me puta azdaja ugrize za glavu i provjetri me
trenutno sam lvl 11 i cijelo vrijeme me prokleti zmaj prozdire, kao sto je kolega napisao iznad, nemogu se toliko puta revivati koliko me puta azdaja ugrize za glavu i provjetri me
Trči oko nje :D
Meni je lik isto 11 lvl.
Arbiter of Change
20-01-2010, 16:51
Zmaju, kao i sve "grab" napade koje ostali neprijatelji imaju, možeš prekinuti OM NOM NOM napad nekom magijom tipa Stone Fist (koju Wyne ima) ili slično tako da te ispljune usred animacije. Mislim da možda i sposobnosti tipa Shield Bash mogu pomoći. Isto tako, bilo bi dobro dati tenku neki dobar armor ako već nisi (poslije S&B tankovi postaju prekulni kad ti neprijatelji knockbackaju likove, a oni se niti ne pomaknu).
Sbio sam ondje, spasio ih, neznam kako mi je to promaklo
Skupljaš apprentice notes po tornju,mislim da ih je 6. One nadopunjavaju jednu stavku u codexu koja otkrije kojim redom aktivirat koje kipove (one koji te stresu ako krivi aktiviraš). TAB ti otkrije koja su 3 kipa u jednoj velikoj sobi prava, 4. je na samom izlazu s tog kata i onda se na kraju kod ulaza u podrum stvori demon koji ima mač
http://dragonage.wikia.com/wiki/Watchguard_of_the_Reaching
osvetnik_sch3l3
20-01-2010, 19:12
Sbio sam ondje, spasio ih, neznam kako mi je to promaklo
Skupljaš apprentice notes po tornju,mislim da ih je 6. One nadopunjavaju jednu stavku u codexu koja otkrije kojim redom aktivirat koje kipove (one koji te stresu ako krivi aktiviraš). TAB ti otkrije koja su 3 kipa u jednoj velikoj sobi prava, 4. je na samom izlazu s tog kata i onda se na kraju kod ulaza u podrum stvori demon koji ima mač
http://dragonage.wikia.com/wiki/Watchguard_of_the_Reaching
havala na detaljnom objasnjenju :friends:
lol svi imate wynne u partyu, nakon što je bartuc soliro nightmare osječam se gay što sam igro s punim partyem vi još wynne imate :(
http://img211.imageshack.us/img211/6200/ekipa.jpg (http://img211.imageshack.us/i/ekipa.jpg/)
Najcool armor do sada!
Iako to sa medium ,heavy ,masive je mali kiks u igri.
Mislim ako pumpam tanka za tankanje čemu toliko fatige ,ljudi prelaze u medium armorima a ovi masive i heavy mu dođu kao eye candy pa daj mogli su to malo bolje riješit! Ako imam tank build onda sam tank i največi benifit bi trebao biti od masive armora a DW warrior bi trebao imati največi boost od medium ili heavy armora!?
Još sam kod dwarfova idem po Brankicu...
[quote="osvetnik_sch3l3":1w7qgt42]... krenuo sam ubiti flameth, a posto nisam imao pojma sto ce se dogoditi,
Lagano je bilo, health mi nikome nije pao ispod pola.[/quote:1w7qgt42]
Ili, uzmes Roguea, staviš na njega Wade armor, uzmes bow, stavis ga negdje daleko gdje zmaj nemože do njega... i odeš popit nešto/vratiš se za 15 min. :D
osvetnik_sch3l3
20-01-2010, 21:03
pokupio mac, idem probat opet, mozda bolje prodjem, nadam se da ce onaj moj mamlaz barbarin izdrzati
uspio, stenu sam dao mac i napadao s ledja, moj lik je trpio batine, dok sam se lijecio sa magom,
hvala svima na pomoci :thumbs2:
A ja sam skoro cijelu igru bez wayne prosao, kad sam je dobia sam je koristia malo, al kad shvatis koliki cc imas s mojim magom i morrogain pa nikad ti netreba hiler
A ja sam skoro cijelu igru bez wayne prosao, kad sam je dobia sam je koristia malo, al kad shvatis koliki cc imas s mojim magom i morrogain pa nikad ti netreba hiler
MA je to svaka čast ,samo što ljudi kažu da je 2 maga najača kombinacija za party !
probaj sa tank ,dw warrior i dođe ti još jedan dwarf warrior + Wayne = no crowd control = Ouch :)
Nisam siguran dali ga moram imat u party u potrazi za Brankicom ali eto tako je 3 warriora 1 mage ...
Btw prebacio igru na hard nisam skillzor al se trudim :thumbs2:
lol svi imate wynne u partyu, nakon što je bartuc soliro nightmare osječam se gay što sam igro s punim partyem vi još wynne imate :(
Što manje likova imaš u grupi, neprijatelji su slabiji tako da se prilagodi težina. Da nije tako, ne bi se moglo solirati zbog level scalinga. Doduše, i dalje je teško ali ne toliko koliko se čini na prvi pogled.
osvetnik_sch3l3
21-01-2010, 13:03
Što manje likova imaš u grupi, neprijatelji su slabiji tako da se prilagodi težina. Da nije tako, ne bi se moglo solirati zbog level scalinga. Doduše, i dalje je teško ali ne toliko koliko se čini na prvi pogled.
upravo to, sjetitte se samo kada ste bili u onoj "drugoj dimenziji" kada ste imali samo jednog lika, koliko su tada neprijatelji bili slabiji
Imam komplet Blood Dragon Armora :pray: :pray:
Kako dobro izgleda :pray: :pray:
To je najružniji oklop u igri, pogotovo ona infracrvena kaciga.
Što manje likova imaš u grupi, neprijatelji su slabiji tako da se prilagodi težina.
Pisao sam o tome desetak stranica prije i dao link. Nije bitno koliko ljudi je u družini, neprijatelji se skaliraju prema tvom levelu s time da imaš 3 različita područja skaliranja. Imaš dijelova koji su uvijek lagani ("low level" - Fade, sami kraj igre gdje svi padaju u jednom udarcu itd.), dijelova koji su uvijek max teški ("gating encounters" - High Dragon i sl.) i dijelova koji se skaliraju kako sam naveo.
Windwalker
21-01-2010, 13:55
Istina, nažalost.
Možda će pasati u ME2, ovdje nikako.
MacGyver
21-01-2010, 14:16
Doista, taj oklop me poprilično razočarao. Iako moram priznati da općenito nisam zadovoljan s dizajnom oklopa u Dragon Age-u. Pogotovo ako se neki light armor stavi na ženske likove (nisam stavljao heavy pa ne mogu tvrditi da ne valja). Izgleda da oklop na ženama mora biti nekakav "ženski oklop". Ja nemam ništa protiv ako je ženski lik zakopčan do grla ako izgleda efektno. Ali kada imaju nekakve blesave suknjice i dekolte, iako je cijela stvar totalno nelogična, ne znam dođe mi debilno.
Kapice koje magovi mogu koristiti da i ne spominjem. Naježim se kad ih se sjetim. Zar nitko nije mogao smisliti nešto boljeg izgleda?
A joj te kapice, NIKADA ih nisam dao magovima da ih nose. Pre pre pre jadno. Ista stvar i sa gotovo svim ostalim kacigama, jedino su mi dobre od masivnih armora. Istao kao i u ME-u, muški lik izgleda puno bolje od ženskoga. U DA-O ženski likovi imaju nožice ko dvije čačkalice, sve mi je bilo ružno gledati ovu svoju izvan animacija. Faca super, tijelo zločin :(
MacGyver
21-01-2010, 14:43
Na stranu rpg-i, ako već igraća industrija igra na kartu geekova koji se pale na cure koje to baš i nisu, nije li logično da onda te cure budu u uniformama/oklopima koji su jednostavno kopija muških oklopa. Ako se netko pali na komade u uniformi, ne pali se na komade u uniformi koja je prilagođena ženskom tijelu, već uniformi koja "steže" žensko tijelo. Znam hrpu muškaraca (i jednu ženu) koji se pale na Michelle Rodriguez u Avataru (i nekim drugim filmovima). A Michelle u tom filmu nema dekolte niti suknjicu. Mislim da bi developeri morali razmisliti o nekim "bitnim" stvarima
armagedon
21-01-2010, 15:44
počeo sam igrat igru i predobra mi je!
samo me zanima, jel normalno da ja određeni dio igram par puta ili sam lud ili sam sje.. lika :D ?
Arbiter of Change
21-01-2010, 16:13
I nije baš, samo što bi bio x10 bolji da nema futurističkih neonskih ME dijelova na sebi (sam dizajn oklopa je OK, baca malo na dwarven stil, a zmaj je dobar detalj). Što se tiče Mage headgeara, istina je da je gadno i uopće se ne uklapa sa robesima, ali moram odati priznanje BioWare što barem nisu išli već utabanom "I put on my Wizard Hat!" stazom već su probali nešto novo. Ali pored toga, ostale kacige su više-manje ispale jako dobre (osim Dwarven onih koje izgledaju kao da sam stavio osmerokutnu kantu za smeće na glavu).
@armagedon:
Ovisi o igračevom prijašnjem iskustvu sa sličnim igrama (NWN2, BG, itd), ali generalno je prihvaćeno kako je DA teška igra, posebno početnicima. :)
...ali moram odati priznanje BioWare što barem nisu išli već utabanom "I put on my Wizard Hat!" stazom već su probali nešto novo...
Ehh, di su dani kada si jaja stavljao magovima na glavu :D
osvetnik_sch3l3
21-01-2010, 16:44
Na stranu rpg-i, ako već igraća industrija igra na kartu geekova koji se pale na cure koje to baš i nisu, nije li logično da onda te cure budu u uniformama/oklopima koji su jednostavno kopija muških oklopa. Ako se netko pali na komade u uniformi, ne pali se na komade u uniformi koja je prilagođena ženskom tijelu, već uniformi koja "steže" žensko tijelo. Znam hrpu muškaraca (i jednu ženu) koji se pale na Michelle Rodriguez u Avataru (i nekim drugim filmovima). A Michelle u tom filmu nema dekolte niti suknjicu. Mislim da bi developeri morali razmisliti o nekim "bitnim" stvarima
hehe
http://lh4.ggpht.com/_2VEaTPMR9yw/SpBELhKhGCI/AAAAAAAAAYk/HRDcTDmzWq0/funny_star_wars_girl%5B2%5D.jpg
armagedon
21-01-2010, 16:51
@armagedon:
Ovisi o igračevom prijašnjem iskustvu sa sličnim igrama (NWN2, BG, itd), ali generalno je prihvaćeno kako je DA teška igra, posebno početnicima. :)
a ono, nisam početnik, ali očito nedovoljno iskustva u sličnim igrama :D
crnisokol
21-01-2010, 16:56
e ove rune i ostalo što stavljam u one kutije za alliese u kampu...dal to ima ikakav učinak na igru il ne?
e ove rune i ostalo što stavljam u one kutije za alliese u kampu...dal to ima ikakav učinak na igru il ne?
Iskreno, ja nisam vidio učinak pošto u oba prelaska... (čitaj spoiler ako želiš, nije ništa strašno :evil: )
... nisam koristio vojsku već sam prelazio ili solo ili samo sa svojim partyem...
... tako da rađe prodaj i skupljaj pare :D
crnisokol
21-01-2010, 21:07
znači prodajem :D
a šta je s return to ostagar na kraju??..jel to izašlo il nije?..ako nije kad će?
inače sad igram na hard drugi prelazak i nisam primijetio da je nešto teže nego na normal...
Mnogima je čak i lakše nakon Normal preći na Hard ili Nightmare pošto su na Normal stekli dovoljno prakse, a i psiha ti radi tako da se više paziš pošto si na većoj težini. Igra je teža ali ne toliko koliko si ti bolji nego u prvom prelasku.
Arbiter of Change
21-01-2010, 22:29
Točno tako. Igra je dosta teška kad igraš 1. put, neovisno o težini. Kasnije se uhodaš i znaš kako stvari funkcioniraju.
armagedon
21-01-2010, 22:32
wooohooo tjesite me :D
crnisokol
22-01-2010, 10:21
a i sad igram kao mage pa mi je možda i zato lakše...sad uopće skoro ne trošim potione, dok sam u prvom prelasku obilato ih koristio, djelom i zato jer sam circle of magi obavio dosta kasno pa nisam imao wynne da me heala...
Evo završio male gadne ispolitizirane...
Gotovo sa dwarfovima napravio skoro sve questove postavio brankicu na anvil a onoga starijega za kralja iako mi nije quest gotov (paragon of...) biče neki bug...
Ali sam toliko puta reload da sam se umorio ,broad something bossa sam zatuka sa infernom hahaha gori u paklu... animacija mi je jaka a tek earthquake...
Zakon , Shale mi bio u partiju na Brankici i ..ajme majko ... Btw Alistar pwna tog golema u tim tunelima kao tank za 70% , Možda je golem dobar na zmajevima ali ovdje je bio HC sux !
A što se tiče playtimea nakon politike...
http://img204.imageshack.us/img204/7046/playtime.jpg
kad pogledate koliko posto igre je završeno...čovjek se zapita...pa trgovački duh zahtjeva vrijeme i sitraživanje a ja sam mu posvetio dovoljno jednog i drugog što mi se višestruko isplatilo :thumbs2:
http://img268.imageshack.us/img268/6799/statistic.jpgJedan mali bug rekao bi kad pogledaš sliku 12,6% Samo !? do toga dolazi kada skinem i stavim swords!
A ovdje doli je popis opreme moje DW Warriorice..
http://dragonage.wikia.com/wiki/Warden_Commander_ArmorScijeli set nikad upgrade zbog fatige možda je zato samo 12,6%
SUpgrade = (prodaš stvar vendoru u kampu save , izači iz igre pa ponovo load i item ti je prilagođen tvom levelu !)
http://dragonage.wikia.com/wiki/Starfang_%28Longsword%29
http://dragonage.wikia.com/wiki/Asturian%27s_MightSUpgrade x 1puta do sad dobio još dmg i još jedan rune slot !
http://dragonage.wikia.com/wiki/Key_to_the_City
http://dragonage.wikia.com/wiki/Harvest_Festival_Ring
http://dragonage.wikia.com/wiki/Helm_of_Honnleath
http://dragonage.wikia.com/wiki/Mark_of_Vigilance
Praetorian
22-01-2010, 15:00
http://img211.imageshack.us/img211/6200/ekipa.jpg (http://img211.imageshack.us/i/ekipa.jpg/)
Najcool armor do sada!
Iako to sa medium ,heavy ,masive je mali kiks u igri.
Mislim ako pumpam tanka za tankanje čemu toliko fatige ,ljudi prelaze u medium armorima a ovi masive i heavy mu dođu kao eye candy pa daj mogli su to malo bolje riješit! Ako imam tank build onda sam tank i največi benifit bi trebao biti od masive armora a DW warrior bi trebao imati največi boost od medium ili heavy armora!?
Još sam kod dwarfova idem po Brankicu...
Ova u sredini mi lici na kćer od Miše Kovača
baldrick_
22-01-2010, 15:26
kad pogledate koliko posto igre je završeno...čovjek se zapita...pa trgovački duh zahtjeva vrijeme i sitraživanje a ja sam mu posvetio dovoljno jednog i drugog što mi se višestruko isplatilo :thumbs2:
to bavljene sporednim questovima, trgovina, pravljenje napitaka, ovo ono dosta oduzima vremena, a igra to ne računa u procente pređene igre.. čim završiš sve questove oko skupljanja vojske, world exploredse penje rapidno i mnogo brže nego do tad.
osvetnik_sch3l3
22-01-2010, 15:27
koji vam je najbolji armor heavy massive?
baldrick_
22-01-2010, 15:27
U DA-O ženski likovi imaju nožice ko dvije čačkalice, sve mi je bilo ružno gledati ovu svoju izvan animacija. Faca super, tijelo zločin :(
morrigan ima dobre noge, po mom ukusu, ali u svakom slučaju nijesu čačkalice.
Wyne je više-manje stalni član partya osim ako ne želiš specijalizirati Morrigan za Spirit Healera
što može da se uradi bez problema, morrigani i ne trebaju nešto sve one silne magije (na normal, ne znam kako je na većim težinama).
i ne moraš da ga biješ na 11. nivou, ja tad nisam mogo iz prva 2-3 pokušaja, a nisam hteo da se maltretiram više, pa sam se vratio oko 15.-16. i sjebo ga bez problema.
[quote="osvetnik_sch3l3":1hqozp5c]
Zmaju, kao i sve "grab" napade koje ostali neprijatelji imaju, možeš prekinuti OM NOM NOM napad nekom magijom tipa Stone Fist (koju Wyne ima) ili slično tako da te ispljune usred animacije. Mislim da možda i sposobnosti tipa Shield Bash mogu pomoći. Isto tako, bilo bi dobro dati tenku neki dobar armor ako već nisi (poslije S&B tankovi postaju prekulni kad ti neprijatelji knockbackaju likove, a oni se niti ne pomaknu).[/quote:1hqozp5c]
rade i stun mađije - mind blast, cone of cold, winter's grasp ima onaj efekat da nakratko zamrzne protivnika..
Ako imam tank build onda sam tank i največi benifit bi trebao biti od masive armora a DW warrior bi trebao imati največi boost od medium ili heavy armora!?
tako je i urađeno.
Editiraj postove, brišem double.
~Arbiter
baldrick_
22-01-2010, 15:35
uvedite multi-quote.
Windwalker
22-01-2010, 15:59
Kad već pričate o užasnom mage headgearu, neznam zašto nisu stavili nekakve rune ili aure kao što imaju elementalisti u GW?
Ova u sredini mi lici na kćer od Miše Kovača
Ako ima zelene oći onda je toStaS! :D
koji vam je najbolji armor heavy massive?
Pa za sad medium ostali mi idu kao eye candy !(massive ,heavy)
tako je i urađeno.
Pa nebi baš rekao kad uzmeš fatigue u obzir na mome tanku!
Nakon WoW-a navikneš na hrpu gearea a ovdje malo manjka a malo kiksa u vezi masive i heavy armora tako da je izbor sužen.
Potpisujem se za mage kapice sa Ajmeee možda je ova bolja auhuhu a ova lololol (download helm removal addon da ih nemoram gledat out of combat ako ništa drugo)
baldrick_
22-01-2010, 16:26
za tenka ta fatigue i nije toliko bitna, njegovo je da stoji i prima udarce, fatigue mu i ne treba.. eventualno za koji potez tipa shield bash koji i ne traže puno stamine.
Kad već pričate o užasnom mage headgearu, neznam zašto nisu stavili nekakve rune ili aure kao što imaju elementalisti u GW?
Mogli su staviti tiare ili nešto toga tipa...
Arbiter of Change
23-01-2010, 12:38
Već možete napraviti Preorder za Awakening preko Steam-a.
http://store.steampowered.com/app/901275/
croat1gamer
23-01-2010, 13:06
Sad isprobavam koji su sve playthroughovi moguci, lijepo moram priznati, a i dobije se vise percepcija, samo nikako da idem na "Morrigan approves" char ( :) )
Nego, jel moze link na onaj mod za resetiranje statsa?
senad_986
23-01-2010, 14:23
Nego, jel moze link na onaj mod za resetiranje statsa?
http://social.bioware.com/project/469/
Samo pazi jer moze doci do nezeljenih efekata.
Npr. ja sam primjenio ovaj mod na Stena, Morrigan, Zevrana, Lelianu i kasnije nisam mogao Stena i Zevrana specijalizovati, a Morrigan i Lelianu jesam. Ako igras prvi put, ne bih ti preporucio ovaj mod.
croat1gamer
23-01-2010, 14:36
Ma samo mi treba za main chara, imam par bezveze potrosenih skill pointsa.
senad_986
23-01-2010, 16:13
Evo sad mogu staviti specijalizaciju Stenu!
Ocito neki bug u modu.
Sada radim sa elfovima da sam ih bar na početku obišao zbog vendora...
Mislim se nebi li izbrisao sve save games i onda od početka...
Suludo !?
Već možete napraviti Preorder za Awakening preko Steam-a.
http://store.steampowered.com/app/901275/
Zanima me sad, ako ja imam Retail kopiju originalnog Dragon Agea i kupim preko steama, hoću ih moći nekako "spojiti"?
Da obrisao sve saves pa idemo od početka bugovi me sludili paragon of her kind mi se nije mogao završit pa sam reload pa ovako pa onako pa sve obrisao reinstall i ...
Na čemu vi igrate DaO ? Svi na pc ili ima koji konzolaš ?
Evo jedan od najluđih setupa za gaming koji sam ikad vidio !
http://i46.tinypic.com/xb0dc0.jpg
Ovo je PCplay forum. Očito je na čemu većina igra :P
Istina 100%
Pa nije da ču sam morat whine za 75+ sati bačenih u vjetar sve isponova aaaajmeee!
Ili ču uzeti pauzu od par dana ...
Praetorian
24-01-2010, 21:30
Sad prelazim na hard i doso sam do drugog dijela u onoj sumi kod vilenjaka. I vukodlaci i ogri me vrlo lako ubiju, jel ima neka taktika koju bi trebao primjenit u borbi protiv njih?
Inace ja sam warrior, jos u ekipi imam maga, roguea, i warriora.
Sgt. Bull
24-01-2010, 21:31
Sad prelazim na hard i doso sam do drugog dijela u onoj sumi kod vilenjaka. I vukodlaci i ogri me vrlo lako ubiju, jel ima neka taktika koju bi trebao primjenit u borbi protiv njih?
Rerollaj maga.
wavefunct
24-01-2010, 21:32
Istina 100%
Pa nije da ču sam morat whine za 75+ sati bačenih u vjetar sve isponova aaaajmeee!
Ili ču uzeti pauzu od par dana ...
ja kad sam potratio 50 + sati na NWN2, uzeo sam pauzu od 2 mj i nanovo ^^
Natavljam s igrom DA:O, a pauziram s Witcherom. Jednostavno sam se u jednom trenutku zasitio tmurne witcher atmosfere, pa sam se vratio da završim DA:O. Danas sam ga igrao nekih 2 sata i uspio sam spavati i sa Morigganicom i sa Leilanom, ipak ''cura'' mi je Morigganica čisto radi kulnijeg epiloga kad završiš igru, a da si s njom u vezi. Jadna Leilana je bila skršena(a i Zevhran), ali se pomirila s tim eventualno.
Pitanje: Di naći Zevhranove Black Crowse? Ili moram čekati da mi on da quest, jerbo su mi odnosi s njim jako dobri, ali ta opcija mi nije ponuđena u razgovoru...
Horny Devil
24-01-2010, 21:55
Zevran zapravo nema klasicni osobni quest. Kasnije tijekom igranja, u random encounter-u u Denerimu, party ce naletjeti na Vrane.
Praetorian
24-01-2010, 22:06
Rerollaj maga.
Sta znaci rerollaj?
re (ponovno) rollaj (igraj)
baldrick_
24-01-2010, 23:16
ipak ''cura'' mi je Morigganica čisto radi kulnijeg epiloga kad završiš igru
kad završiš igru, morrigan te u svakom slučaju ostavlja.. ja sam baš hteo da budem sa ljiljanom, a da mi morrigan bude samo seks, ali ništa, nisam imao opciju uopšte, iako mi je bila na 90..
ipak ''cura'' mi je Morigganica čisto radi kulnijeg epiloga kad završiš igru
kad završiš igru, morrigan te u svakom slučaju ostavlja.. ja sam baš hteo da budem sa ljiljanom, a da mi morrigan bude samo seks, ali ništa, nisam imao opciju uopšte, iako mi je bila na 90..
Ditto, ali ništa od toga. Jedna ili druga te natjeraju na ultimatum..
Bioware pustio reklamu za ME2 na zadnjem time-outu konferencijskog finala NFL-a.
Nacionalna televizija,prime time.
:pray:
ne spada baš tu pa ak nekom smeta,nek pobriše 8)
baldrick_
25-01-2010, 14:04
šta mislite, kad će nastavak? samo da ekspanziju ne odlože..
Praetorian
25-01-2010, 14:06
Valjda oce do nesretne 2012.
Horny Devil
25-01-2010, 14:21
šta mislite, kad će nastavak? samo da ekspanziju ne odlože..
Negdje sam procitao da su iz Bioware-a najavili Mass Effect 3 za 2012. tako da pretpostavljam da ce DA2 izaci potkraj 2011.
Arbiter of Change
25-01-2010, 14:25
Iskreno, teško je reći kad će nastavak.
Ekspanziju dobijamo ovako brzo samo jer je ekipa imala gomilu vremena za raditi na njoj, budući da je DA:O bio odgođen zbog konzola i tako to.
baldrick_
25-01-2010, 14:57
što je bio odgođen zbog konzola?
Arbiter of Change
25-01-2010, 15:05
Da, više mjesečna odgoda.
Ukratko, PC verzija je bila završena i čekalo se samo da srede konzolaške verzije tako da mogu istovremeno izaći.
Da, više mjesečna odgoda.
Ukratko, PC verzija je bila završena i čekalo se samo da srede konzolaške verzije tako da mogu istovremeno izaći.
I na kraju ih nisu sredili... Ajde hvala bogu da smo i mi PC-iaši jednom prioritet. Iako i Pc verzija treba još 2-3 patcha za loadinge i balansiranje(Doduše nije nužno jerbo nema multiplayera pa da neko exploita nebalansiranost). Jednostavno kad trebaš udrit ALt-f4 i ponovo pokrenut igru da bi loadinzi bili normalni svaka dva sata, to mi ne miriše na dovršenu igru.
Arbiter of Change
25-01-2010, 15:35
U tome i je stvar.
PC verzija je prva bila završena tako da je u biti "ranija" verzija igre (zato su ovi patchevi do sada izašli samo za PC, na konzolama je sređeno to).
U tome i je stvar.
PC verzija je prva bila završena tako da je u biti "ranija" verzija igre (zato su ovi patchevi do sada izašli samo za PC, na konzolama je sređeno to).
Koliko sam čitao, na konzolama je užasan problem sa niskorezolutivnim teksturama (I to nejednako raspoređenim, znači neka tekstura je hi-def, a druga razmuljana do bola), niskopoligonalnim likovima te čestim fps dropovima(doduše samo x-box 360), ''mi'' bar nemamo ti ''dječjih'' problema, osim prije spomenutih loadinga za kojih su rekli da će ih sredit, ali za to trebaju proći cijeli igrin kod da uoče di nastaje problem, te kad ga isprave testirat dali je ta promjena izazvala još kakve tegobe, te su napomenuli da im za to treba pun krastavac vremena, ali da budu sredili....
Arbiter of Change
25-01-2010, 15:59
Ne znam, koliko sam ja čuo to su samo boljke 360-ice dok je PS3 verzija praktički identična ovoj našoj samo što ima konzolaški UI i sve ostalo.
Problem je što BioWare još izgleda nije potvrdio da ima memory leak u igri tako da performanse počnu otpadati s vremenom. Brže malo to. :)
Ne znam, koliko sam ja čuo to su samo boljke 360-ice dok je PS3 verzija praktički identična ovoj našoj samo što ima konzolaški UI i sve ostalo.
Problem je što BioWare još izgleda nije potvrdio da ima memory leak u igri tako da performanse počnu otpadati s vremenom. Brže malo to. :)
Ako planiraju igru održavat dvije godine, redovni patchevi (NwN style) ce morat bit prioritet. Samo da ih ne počmu izdavat s DLC-ovima. I ako EA ne uvede Biowareu svoju ''patchevanje ne donosi zaradu'' politku
Arbiter of Change
25-01-2010, 16:39
Mislim da nećemo jer su u NWN patchevi istovremeno i dodavali content koji sada ide u DLC-ove koje trebamo plaćati, tj. napravljena je podjela.
Dakle, EA je ipak kriv. :)
Čudim se da nisam naletio na memory leak problem kojeg Arby cijelo vrijeme spominje. Lucky me. :D
Horny Devil
25-01-2010, 16:45
You lucky bastard!! :) Kod mene se problem javlja kada setam kartom. Dok sam u istom podrucju sve je OK, ali ako cesce putujem - petominutni loading.
Ja sam imao samo parcijalnih problema. Loading mi nije bio nikada duži od par sekundi ali mi je igra u 2 navrata počela jebački štekati nakon cca 6-7h gameplaya u komadu :D
A i meni je bio i prespori load nakon sat -dva igranja i nije mi se quest mogao završiti!
A znam da nije do kompa jer radi ko sat !
Zmajeve sam rješavao na 15 i 17 lvl-u ali...
2-3 puta su uhvatili tenka a sve ostalo su stajali dok im Hp nije došao na 0...High dragon na 15 a Flementh na 17 lvl-u Tako da mi je najteži boss bio Spider Queen jer ona je valjda i funkcionirala ispravno e da i Brankica je bila pain in the ass ali zmajevi ...bug ili ne znam što ali Šipak ,sad pauziram nakon svega me i strah početi da mi opet borba sa dragons ne bi bila pice of cake a ja se cijeli nabrijao pripremio armor ,potions!...
A i meni je bio i prespori load nakon sat -dva igranja i nije mi se quest mogao završiti!
A znam da nije do kompa jer radi ko sat !
Zmajeve sam rješavao na 15 i 17 lvl-u ali...
2-3 puta su uhvatili tenka a sve ostalo su stajali dok im Hp nije došao na 0...High dragon na 15 a Flementh na 17 lvl-u Tako da mi je najteži boss bio Spider Queen jer ona je valjda i funkcionirala ispravno e da i Brankica je bila pain in the ass ali zmajevi ...bug ili ne znam što ali Šipak ,sad pauziram nakon svega me i strah početi da mi opet borba sa dragons ne bi bila pice of cake a ja se cijeli nabrijao pripremio armor ,potions!...
Koje si modove koristio?
@Boksre, meni je Spider Queen bila pre brutalna na solo prelasku. Em ima stun napad, em ima overwhelm napad, em ima neki poison napad koji te praktički instant ubije pošto HP pada toliko brzo da se ne stigneš Healati (rijetko koristi taj napad, uglavnom koristi standardni poison koji nije strašan)... Pre strašno.
Koje si modove koristio?
Character Respecialization
Helm Removal
DAModder - Premiere DA Mod Manager
More Hairstyles 0_24
Morrigan & Leliana Sacred Ashes Face Mod by Endeavour1934
Arbiter of Change
25-01-2010, 22:27
Čudim se da nisam naletio na memory leak problem kojeg Arby cijelo vrijeme spominje. Lucky me. :D
Stvar je u tome da još nitko ne zna što ga točno uzrokuje tako da se ne zna ni što utječe na njegovu pojavu.
Fak, neka riješe to više, u zadnjoj etapi sam ulazio-izlazio iz igre jedno 10 puta jer bi mi nakon 20 minuta počelo štekavati.
Nakon više od 4-5 sati igre u komadu bi loadinzi postali osjetniji u odnosu na prije. Ali ni blizu toliko. Minuta-dvije učitavanja,možda.
Arbiter of Change
25-01-2010, 23:34
I to je previše u usporedbi sa ~20-30 sekundi u najekstremnijim slučajevima. Tehnička je boljka je neka.
Inače, Dorf Rogue, here we go. Jedva čekam da se vratim u Orzammar kao Noble Dwarf, baš me zanimaju reakcije. :)
Meni stvarno nije problem pričekati loadingze, a i kada igram po 3 sata u komadu nisu duži od 20 sec.
Meni je jedino duži loading u Denerimu, ostali su uglavnom gotovi u 2-3 sekunde. Baš me igra ugodno iznenadila sa brzim loadom.
Što se loadinga tiče, čini mi se da frekva proca igra veliku ulogu.. na staroj matičnoj sam ga držao na 2.8GHz i loading je isao kao i Bartucu, par sekundi. Sada kad sam kupio novu (stara više ne radi iz meni nepoznatog razloga), ne mogu overclockati ni malo inače mi ne boota uopće - loading vrijeme se povećalo sa tih mizernih par skeundi na 10-20.
Igra me ugudno iznenadila u svim aspektima,iako inače ne volim rpg igre u kojima igram sa party-em ali ovdje je to majstorski odrađeno. Witcher i Mass Effect 2 će pričekati dok ne prođem ovo :D
baldrick_
26-01-2010, 20:33
a što je bilo bitno da izađu istovremeno? terao ih izdavač, imali neku ugovor sa microsoftom / sonyjem...?
@Boksre, meni je Spider Queen bila pre brutalna na solo prelasku. Em ima stun napad, em ima overwhelm napad, em ima neki poison napad koji te praktički instant ubije pošto HP pada toliko brzo da se ne stigneš Healati (rijetko koristi taj napad, uglavnom koristi standardni poison koji nije strašan)... Pre strašno.
ko je, bre, ta spider queen? ja se toga ne sećam.
Mislim da nećemo jer su u NWN patchevi istovremeno i dodavali content koji sada ide u DLC-ove koje trebamo plaćati, tj. napravljena je podjela.
nwn patchevi dodavali mini kampanje kao što dodaju ovi dlc-ovi za dragon age? jel to moglo da se igra i single player?
Nalazi se u Orzamaru, tj. u onim tunelima ispod grada, sretneš ju tijekom questa u kojem tražiš paragona Branku.
baldrick_
26-01-2010, 21:22
a da, sad znam, pa da, i jeste malko zajebana.. još pre toga sve laganica, pa se opustiš. mada, broodmother mi bila dosta teža.
Arbiter of Change
26-01-2010, 22:09
Nije Spider Queen nego Spider Matriarch, možda to buni ljude. :)
@baldrick_:
Čekali su tako da ostvare maksimalni profit, a i jer se u ovom genu forsiraju istovremeni izlasci na sve platforme (kad se već cilja na to da će eventualno izaći na tim platformama) premda, naravno kao i po običaju, mi PC korisnici često dobijemo jedan "rogues do it from behind" kad su konzolaški naslovi u pitanju pa mi moramo čekati više mjeseci kako bi dobili igru... oh wait, tako nam je i ovaj put bilo. Wait, what?
Što je sve izašlo za NWN (koji je bio SP naslov, ali je community je mišljenja kako je SP kampanja osrednja te da glavna snaga igre leži u MP sceni sa svojim persistent svjetovima i pun prozor custom i službenih modula), evo ti link pa pogledaj malo da ne navodim sada:
http://nwn.bioware.com/downloads/
@AoC, zapravo je Spider Queen - http://dragonage.wikia.com/wiki/Corrupted_Spider_Queen
Inače je broodmother statičan Boss, 3 člana sa ranged napadima, jedan tenk koji skuplja neprijatelje na sebe i gotov si prije nego počneš.
Arbiter of Change
26-01-2010, 22:12
I stand corrected. :)
baldrick_
26-01-2010, 23:06
@baldrick_:
Čekali su tako da ostvare maksimalni profit, a i jer se u ovom genu forsiraju istovremeni izlasci na sve platforme (kad se već cilja na to da će eventualno izaći na tim platformama) premda, naravno kao i po običaju, mi PC korisnici često dobijemo jedan "rogues do it from behind" kad su konzolaški naslovi u pitanju pa mi moramo čekati više mjeseci kako bi dobili igru... oh wait, tako nam je i ovaj put bilo. Wait, what?
kontam ja to, samo mi nije jasno.. zar ne bi ostvarili isti prihod (čak možda i veći jer bi pc varijanta dobila odlične recenzije, pa bi je kupilo možda i više konzolaša nego ovako) da su je izdali prvo za pc, a onda nekolko meseci kasnije za konzole.. oh well..
Inače je broodmother statičan Boss, 3 člana sa ranged napadima, jedan tenk koji skuplja neprijatelje na sebe i gotov si prije nego počneš.
ubih ja nju iz prve, nego mi iz nekog razloga ostala u negativnom sećanju.. možda zato što sam se pre toga tri sata tepao po deep roadsu.
jedini bossovi i protivnici uopšte koje nisam mogo da ubijem u trenutku kad sam ih sreo su flemeth i high dragon, za njih sam morao da se vraćam.
Arbiter of Change
26-01-2010, 23:35
Ne baš, prvenstveno jer je čitava hype mašina nekoliko mjeseci prije izlaska igre (Mansonova pjesma, hardcore traileri, a da ni ne spominjem kako je Dragon Age kao franšiza u jednom trenutku ranije napravila popriličan zaokret i postala dosta brutalnija, događaj koji je popraćen i promjenom logo dizajna) radila punom parom kako bi zainteresirala konzolašku publiku za DA:O. Zašto? Zato jer konzolaši navodno nisu ljubitelji klasičnoga RPG-a tako da im se ovako praktički igra prodala "na slijepo" ili na račun malog broja videa iz konzolaške verzije. Da su imali mjesec-dva za promisliti do izlaska igre vjerojatno bi ih puno manje kupilo jer bi možda vidjeli da to nije za njih... da ima puno razgovora, priče i da nije hack & slash.
@padobranci:
Return to Ostagar još nije izašao, suzdržite se od ban-friendly izjava suprotne prirode.
Ne baš, prvenstveno jer je čitava hype mašina nekoliko mjeseci prije izlaska igre (Mansonova pjesma, hardcore traileri, a da ni ne spominjem kako je Dragon Age kao franšiza u jednom trenutku ranije napravila popriličan zaokret i postala dosta brutalnija, događaj koji je popraćen i promjenom logo dizajna) radila punom parom kako bi zainteresirala konzolašku publiku za DA:O. Zašto? Zato jer konzolaši navodno nisu ljubitelji klasičnoga RPG-a tako da im se ovako praktički igra prodala "na slijepo" ili na račun malog broja videa iz konzolaške verzije. Da su imali mjesec-dva za promisliti do izlaska igre vjerojatno bi ih puno manje kupilo jer bi možda vidjeli da to nije za njih... da ima puno razgovora, priče i da nije hack & slash.
@padobranci:
Return to Ostagar još nije izašao, suzdržite se od ban-friendly izjava suprotne prirode.
Iako do kraja igre ubiješ 2k neprijatelja. xD
To radiš u svim RPg-ovima.
I just got two words for y'a: Planescape Torment.
Arbiter of Change
27-01-2010, 11:40
Da budem iskren, ono što pobiješ kroz igru je ništa prema tome koliko ih pobiješ u zadnjih par sati. :)
Da budem iskren, ono što pobiješ kroz igru je ništa prema tome koliko ih pobiješ u zadnjih par sati. :)
Gledaj, vidim da svi imauj achievment ''Ubijenih više od 1000 darkspawna'' ja sam u deep roadsima, pred landsmeet i imam ubijeno 270 darkspawna tako da.... pretpostavljao sam.
Arbiter of Change
27-01-2010, 11:47
Ne nužno.
Taj achievement je kumulativan i svi likovi (player characters, jel'te) ga dijele tako da se da nakupiti ako igraš istovremeno sa više likova (save-ova). :)
Istina. Do kraja igre možeš se nadati najviše achievementu od 500 darkspawna (bez iskorištavanja enginea to jest). A igru prelaziš bar dvaput.
Ne nužno.
Taj achievement je kumulativan i svi likoviS(player characters, jel'te)Sga dijele tako da se da nakupiti ako igraš istovremeno sa više likova (save-ova). :)
Hebote, objašnjenja kao da sam blago retardiran :D , eh i da inače Oghren je jebeno zakon i totalno mi je žao što sam ga tek sad nabavio. Ona priča kad ponudi Wyne svog piva.
S
* Oghren: Ah, Wynne... Care to partake of Oghren's fine homebrew? It's the drink of the gods.
* Wynne: Mm, ale, is it? And I hope it's brewed hygienically?
* Oghren: Of course!SI may not know clean from a beggar's ass when it comes to most things, but I don't mess around with my ale.
* Wynne: Very well, let's have a taste.
* Oghren: Well? Well? What do you think?
* Wynne: Very nice.
* Oghren: You like it? well, I never...
* Wynne: Attractive amber color. Nutty flavor, slightly sweet, just a hint of toastiness. There's some spice to it... I'm finding hard to place...
* Oghren: Yes? Yes?
* Wynne: Is it... cloves?
* Oghren: Cloves! By the stone, you're a lady after my own heart. if I weren't buckled into this armor, I'd take you round the corner and... well, you know.
* Wynne:SGive me more ale?S
Hahahahha
EDIT: naletih i na ovo, koji biseri :D
S
* Zevran: Hello my stocky little friend!
* Oghren: Huh. You got small breasts for a gal.
* Zevran: Ah. This is where we begin the typical dwarven/elven rivalry, is it?
* Oghren: Nahhh.
baldrick_
27-01-2010, 12:28
I just got two words for y'a: Planescape Torment.
a tu kao nema ubijanja? i ona fora mora samo 3 ubistva da izvršiš, to je ako ignorišeš neprijatelje i samo protrčavaš kroz oblasti što je glupo, to možeš i u dragon ageu.. a zadnja ćetvrtina igre je čist hack & slash.
to je zanimljivo, tako je i u bloodlinesu.. dve igre u kojima 3/4 možeš sve questove da rešiš pričanjem maltene, i onda dolazi zadnja četvrtina.. krkljanac. možda se proizvođači smore od pisanja priče, a možda i računaju da se igrač smorio od 3/4 pričanja.. teška reč smorio, ja nisam, ali moram da priznam da mi je lepo legla tučnjava na kraju tormenta, čisto malo za promenu iskustva.
U Dragon Ageu si prisiljen boriti se pošto nemreš "aktivirati" vrata dok si u Combat stanju...
Kao što je reko Bartuc, nije stvar u načinu na koji ti ne ubijaš, nego je stvar u tome da imaš izbora i pretrčavat. Znači nitko ti ne brani da pretrčavaš. Izbor jelte. U ostalim RPG-ovima si jednostavno prisiljen borit se. Ne kazem ja da je to loše, ali....
baldrick_
27-01-2010, 12:44
U Dragon Ageu si prisiljen boriti se pošto nemreš "aktivirati" vrata dok si u Combat stanju...
vrata za izlazak? obična možeš, a jel si probao ova za izlazak u stealthu? slično nešto mi je smetalo, imao sam nabudžen survival skill, i onda vidim neprijatelje u dve prostorije dalje posle bitke, pa ovi moji neće da spuste oružje, obnove zdravlje i staminu, itd.
I u Stealthu ulaziš u Combat Mode čim je neprijatelj na vidiku. Zato su ti recimo Random Encounteri dosta teški kada igraš solo, nemreš pobjeći dok ih sve ne pobiješ, a uvijek upadaš u zasjedu gdje nemaš prostora za manevriranje i posebno taktiziranje :D
PS: Da, na load vrata sam mislio.
Arbiter of Change
27-01-2010, 20:00
Ne nužno.
Taj achievement je kumulativan i svi likoviS(player characters, jel'te)Sga dijele tako da se da nakupiti ako igraš istovremeno sa više likova (save-ova). :)
Hebote, objašnjenja kao da sam blago retardiran :D
Ne krivi mene što nam je jezik ograničen pa moram definirati da ne bi bilo zabune. :)
Prisiljen si se boriti jer je u RPG-ovima današnjice borba postala standard (čast iznimkama tipa Bloodlines), ako ne i jedini, izvor EXP-a... pored questova koji su često sačinjeni od toga da, pogađate, odeš negdje i zakolješ nešto. Problem je u tome što je sve drugo teško prenijeti u igru i nije univerzalno (ne možeš jedan diplomatski i socijalni quest reciklirati više puta u igri, a da lijenost developera ne postane očigledna) dok je borba svuda primjenjiva, s manjim varijacijama po pitanju neprijatelja i situacije. Normalno, možemo cjepidlačiti da se EXP da dobiti i kad nešto lockpickaš ili disarmaš (BG2 memories, <3), ali to je zanemarivo u većini slučajeva.
I dobiješ XP kad nešto lockpickaš...
I kad disarmaš trapove :)
Arbiter of Change
27-01-2010, 22:49
Vidim da je prcanje Arbya postala forumska zanimacija. :eyebrows:
Thats just because we like you, Arby :friends:
Meni je u BG-u bilo pre jebeno to što su questovi nosili OGROMANU količinu EXP-a, dok su monsteri uglavnom nosili mali EXP. To mi je pre genijalno rješenje bilo :pray:
Koliko su dugi questovi znali biti i treba da su davali toliko XP-a :P
baldrick_
28-01-2010, 13:23
Meni je u BG-u bilo pre jebeno to što su questovi nosili OGROMANU količinu EXP-a, dok su monsteri uglavnom nosili mali EXP. To mi je pre genijalno rješenje bilo :pray:
agreed, isto u tormentu.. meni se čini da i u dragon age nose dosta iskustva, šteta što je većina glupavilo.
nego, što se odlaganja igre zbog konzola tiče.. ono zadnje objašnjenje mi je delovalo prilično logično, no kad sam malo razmislio, svatio sam da nije toliko bistro. prvo, proizvođači su dosta pričali po medijima da će igra da bidne hardcore rpg, pravi naslednik bg (btw, zar nije onda i nwn 2 nastavak bg-a?).. kontam da čak i konzolaši nisu toliko neinformisani da ne znadu šta je to, osim ako odma ne pomisle na dark alliance, u tom slučaju je bioware stvarno ispao lukav. drugo, konzolaši i ne vole tolko hack & slash rpg-ove (pogle, tamo nema ni titan quest, ni torchlight, ni ništa), ima samo oni kvazi rpg-ovi, al to se reklamira kao akciona avantura, tako da džabe to.. oni se više lože na japanske rpg-ove, a sigurno nisu pretpostavili da je dragon age japanac.
Arbiter of Change
28-01-2010, 13:41
Lapsus sa moje strane, mislio sam reći akcijska avantura... premda, konzolaški RPG često i dolazi na to na kraju sa svojim TPS pogledom i jednostavnijim pristupom. Isto tako, hack n slash na konzolama ima nešto drugačije značenje i to van RPG konteksta, više se odnosi na Dynasty Warriors i sve slične igre.
I precijenio si ovu generaciju konzolaša kad je znanje u pitanju. :)
rudeboy95
28-01-2010, 21:47
Evo dobio sam igru, ali mi se stalno komp crasha. 5-15 min nakon startanja igre mi komp jednostavno sam od sebe ugasi. Još da napomenem da mi se komp crasha na večinu igara sa imalo boljom grafikom. U igri ne osjetim apsolutnoSništa lagga. Da ne otvaram temu u pomagaj brate, postao sam ovdije. Please help!
Prijatelj mi kaže da je do grafičke, iako nevjerujem. Vjerojatno ili napajanje ili ventilacija...
Otvori temu u hardware podforumu.. neće ti nitko riješavati probleme u temi jedne igre..
Nisi napisao koju grafulju imaš, ali najvjerojatnije je ventilacija. Komp se automatski resetira kad dosegne kritičnu temperaturu. Ventilator vjerojatno radi poprilično ispod 100%
RivaTuner ili AtiTool su zakon, tvorničke postave kartica su uglavnom iznenađujuće loše.
Arbiter of Change
28-01-2010, 21:57
Normalno da ti ne lagga, nije MP igra.
Vjerojatno govori o štekanju (navika iz vremena lošijih kartica)
rudeboy95
28-01-2010, 22:09
Nisi napisao koju grafulju imaš, ali najvjerojatnije je ventilacija. Komp se automatski resetira kad dosegne kritičnu temperaturu. Ventilator vjerojatno radi poprilično ispod 100%
RivaTuner ili AtiTool su zakon, tvorničke postave kartica su uglavnom iznenađujuće loše.
Daj pojasni mi na PM malo kako radi ovaj ATITool, da ne spammamo ovdje.
@Arby mislim na trokavanje, štekanje.
rudeboy95
28-01-2010, 22:19
Pravilče.
@hackz0r - nadam se da si samo nov i nisi pročitao pravila foruma jer ne vjerujem da će ti se oprostit kršenje pravila ako ti je ovo samo novi acc
Pozdrav ekipa ! :thumbs2:
Evo me nakon par dana lizanja rana na bačenih 75+ h gameplaya...
Počeo sam opet sad ide brže ,igram na hard lvl 11 za sad opet DW warriorica sada bez addonova osim za beauty look pa če valjda sada biti bolje.
Iznenađujuće koliko bugova ima u igri i kako sporo patchevi za iste izlaze (ili je to samo zato što sam nov u rpg svijetu)!?
Postam koji screenshot uskoro ,e da probao sam i druge origine (samo probao) neloše sve u svemu.
Dali je ko probao od Wayne napravit arcane warriora i kako bi to išlo ? Kad izlazi return to Ostagar?
Isprike za 2 posta zaredom istekao mi edit :(
Prvi put sam na tanku imao blood dragon i to je funkcioniralo ok više manje sada sam našao i juggernaut armor iskustva s njime nisam imao ,na netu hrpe rasprava i verzija o tome koji je bolji!
A ja bi najradije vaše mišljenje, što vi mislite?
Blood dragon S S
+3 Strength
+3 Willpower
+4 Armor
+50 Health
-10% Fatigue
Set: +3 Armor
Set: +1 Defense
Set: +1 Missile Deflection
Vs
Juggernaut armor
+20% Fire Resistance
+20% Cold Resistance
+20% Electricity Resistance
+20% Nature Resistance
+20% Spirit Resistance
+1 Armor
+10 Mental Resistance
Set: +3 Strength
Set: +3 Constitution
Ako igraš na većim težinama, onda kombiniraš, Blood Dragon nosiš konstantno, a Juggernaut kada ideš protiv elemental neprijatelja. Ako igraš na nižim težinama, onda ti je sve jedno. Juggernaut ovako guba izgleda sa svim tim silnim elemental resistima, ali to ti jako malo znači u 90% igre.
Arbiter of Change
30-01-2010, 10:39
Za one koji su još sumnjali, BioWare otkriva da će DA 2 biti "super hot". :)
http://www.joystiq.com/2010/01/29/biowa ... super-hot/ (http://www.joystiq.com/2010/01/29/bioware-says-dragon-age-2-to-look-super-hot/)
rudeboy95
30-01-2010, 11:07
Za one koji su još sumnjali, BioWare otkriva da će DA 2 biti "super hot". :)
http://www.joystiq.com/2010/01/29/biowa ... super-hot/ (http://www.joystiq.com/2010/01/29/bioware-says-dragon-age-2-to-look-super-hot/)
Svaku igru moraju unistit time što je naprave ekskluzivom za super-bogate.
E da evo pomalo se napreduje opet lvl 14 :)
Bartuc kad če taj guide , koliko sati gameplaya ti je tribalo za solo i koliko puta si reload?
I evo malo novosti sa offical bioware sitea o .... :D
Victor Wachter
Created 1 day ago
Hi all,
We've confirmed with Microsoft that the Xbox 360 Title Update and Return to Ostagar for the Xbox 360 will be released in the early hours tomorrow morning, January 29, 2010....
We currently expect the update to occur starting at the following local times on that date:...
The PCSand PlayStation 3 versions are still in testing. We expect the PC to complete testing in time for release early next week.SWe will update you with PlayStation 3 status when we have more information.
"Guide" je već 2 tjedna na forumu :P
Bartuc's Solo Nightmare Dual Wield Rogue Guide (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=7&t=37348)
Arbiter of Change
01-02-2010, 14:56
Return to Ostagar je izašao i dostupan je za 400 bodova. :)
Ako mislite raspravljati o nečemu iz njega, a tiče se priče, stavite u spoilere jer ga nemaju svi.
rudeboy95
01-02-2010, 15:01
Taj šit bi trebao biti besplatan. :(
Ah, evo nakon jedno 2-3 tjedna kak sam formatirao odlučio instalirat DA opet i počet igrat kao Rogue, vidjet ćemo kak će ić. Also, krenuo sa svim dostupnim dlc-ovima.
Ja ću je za par mjeseci opet zaigrati sa ovim DLC-om (i drugima ako nešto u međuvremenu izađe). Sada sam se zasitio i moram napraviti pauzu tako da opet izvučem max zabave iz nje. Još ne znam da li ću ići sa full partyem ili kao solo THW Warrior, o tome ću razmišljati kada dođe vrijeme za to.
16.3 ti izlazi expanzija Awakening ... a i Return to Ostragar je izaso neki dan
Expanzija :D Nisam niti znao, to je još i bolje od DLC-a xD
p0yh6DX8pZ8S
A darkspawn who talks ! :O
Pozdrav ekipa !
Evo napokon rješio must have dual wield warrior opremu pa sad pomalo idemo do ispolitiziranih malih debelih....
Prije par (puno) stranica je neko pitao / odgovarao omiljene quote iz igre pa evo ja sam našao jednu od meni simpatičnijih !
A i došao do odgovora zašto svom liku biramo način izražavanja kad ionako ne priča!
Ja sam joj odabrao violent voice...
Moja dw warriorica tokom borbi
" IT s a MASSACRE and no one is going out ALIVE" !
"can i get you a ladder so you can get off my back"!
A spike sa Oghren i Wynne su prejake a tek...
"Hey, Warden! You gotta hear this one! This human walks into a tavern! Eh heh. And there's an elf there. Ah ha ha ha! And she says, Ha ha ah ah ha! She says."[Snorts]S"Ah ha!" [padne mrtav pijan]
"Lets show them our hearts, and then show them theirs!"
baldrick_
01-02-2010, 20:27
jel bolji neverwinter nights 2 od dragon agea?
Ja ne mogu smisliti NWN2. Jedina igra kojoj NEĆU dati šansu, ma koliko god možda priča bila kvalitetna, zato što su napravili zločin nad optimizacijom iste. Jednostavno mi se gadi :(
Ja ne mogu smisliti NWN2. Jedina igra kojoj NEĆU dati šansu, ma koliko god možda priča bila kvalitetna, zato što su napravili zločin nad optimizacijom iste. Jednostavno mi se gadi :(
Naon svih patcheva je optimiziranija od jedinice :D( ok nije, ali ono prilično je optimizirana), probaj nećeš požalit.
Arbiter of Change
01-02-2010, 20:39
Prozor, NWN2 je i dan-danas neigriv na nekakvom medium-high bez štekavanja čak i sa novim konfiguracijama godinama nakon izlaska.
Kod je loš jednostavno.
Prozor, NWN2 je i dan-danas neigriv na nekakvom medium-high čak i sa novim konfiguracijama. Kod je loš jednostavno.
Meni ide na full high, na jadnom Intel core due-u(3,2), 2gb rama, i xfx 8800 512 mb rama xxx, bez problema. Doduše sjene su jedino na medium, ali ide u konstantnih 50 fpsa bez ikakvih usporavanja. :shock: Mora da je problem u vašim piratskim kopijama ili nešto. xD
Meni na kompu iz siga trza, sve popečano do granica :( A grafika je ružna, tako da ne vidim razlog trzanju! Koliko god da NWN1 ima stariju, kockastu grafiku opet mi je privlačniji od NWN2. Ne znam zašto.
baldrick_
01-02-2010, 20:42
opa, znači priča dobra, a? a jel karakterizacija likova isto dobra kao u dao, il..? jel bolja od kotora po tom pitanju?
opa, znači priča dobra, a? a jel karakterizacija likova isto dobra kao u dao, il..? jel bolja od kotora po tom pitanju?
Karakterizacija partnera je solidna, nije bolja od jednog bauldurs gate-a, ali bogami nije ništa lošija od KOTORA + te na kraju čeka malo iznenađenje u ovisnosti o tome kako si se odnosio prema njima. A nemozes sa svima biti dobar kao u Dragon Age-u, jednostavno ne pali, jer kad biraš lika imaš, biraš između 9 karakternih crta, 3 za svaku od good, neutral i evil( na početku igre). A neki good characteri te nece nikad prihvatit ako si ti evil ili neutral.
Arbiter of Change
01-02-2010, 20:48
Meni ide na full high, na jadnom Intel core due-u(3,2), 2gb rama, i xfx 8800 512 mb rama xxx, bez problema. Doduše sjene su jedino na medium, ali ide u konstantnih 50 fpsa bez ikakvih usporavanja. :shock: Mora da je problem u vašim piratskim kopijama ili nešto. xD
Onda je tvoj komp fenomen, nemam drugog objašnjenja. :)
Imamo druge teme (valjda) da ne pišemo sada o drugim igrama tu.
ScorpiuS
01-02-2010, 20:54
Tako sam i ja imao komp koji je pokretao Carbon a imao je 1.1 GHz AMD procesor, 128 MB Radeon 9600 i 512MB RAM-a, zaboravio brzinu.
http://www.dragonagejourneys.com/
Sada sam počeo igrati i jako je zanjimljivo, možeš dobiti iteme za DA:O.
Koliko je "prava" igra slična ovoj?
Pa,recimo da možeš dobit uvid u sustav itema i talenata iako nisu identični. Borba je naravno potpuno drukčija.
baldrick_
03-02-2010, 15:47
http://www.dragonagejourneys.com/
Sada sam počeo igrati i jako je zanjimljivo, možeš dobiti iteme za DA:O.
Koliko je "prava" igra slična ovoj?
journeys je čist h&s, origins nije, plus dijalozi i priča, likovi i sl. su puno bolje odrađeni. journeys je meni shit, ali postavlja neka zanimljiva pitanja, mislim da ima dosta veze sa awakening.. da li je svetleći emissary ustvari the architect, da li je on izazvao blight (kaže se da je dovoljno pametan da krene svesno da traži matorog boga)...? mislim da je očigledno da je nastao od matore grey wardenovke.
Kako ga možeš nazvat h'n's kad je na poteze? Taktičan je.
Ja sam Journeys odigrao samo zbog bonus itema,nisam opće pratio kaj se dešava.
Al sad kad si spomenuo,stvarno bi moglo biti nešto u tome, IAKO, radnja Awakeninga je prvenstveno povezana s knjigom DA:O The Calling.
baldrick_
03-02-2010, 19:33
ja sve igre koje se zasnivaju isključivo na borbi nazivam hack & slash. mislim da nije pogrešno, ni hack ni slash ne znači da mora da bude real time.
rudeboy95
03-02-2010, 20:30
oo Baldriče, znači za tebe su sve igre osim Simsa hack and slash.
Al donekle si u pravu, journeys izgleda kao h'a's'.
Arbiter of Change
03-02-2010, 22:30
Journeys je flash igra koja je služila za promociju DA:O-a i izašla je prije njega... ne znam što se sad tu bijete oko toga.
I kasnite na zabavu.
crnisokol
04-02-2010, 09:36
return to ostagar je izašao...opet :rotfl:
http://pc.ign.com/articles/106/1066503p1.html
Da, znamo, to je već par dana stara vijest ;)
baldrick_
04-02-2010, 13:43
oo Baldriče, znači za tebe su sve igre osim Simsa hack and slash.
obrati pažnju na reč isključivo u mojoj prethodnoj poruci.
Arbiter of Change
05-02-2010, 13:11
E, jel' probao tko?
Kal-Sharok: The Crumbling City (http://social.bioware.com/project/1532/)
A small band of merchants, mercenaries and politicians trudge their way through the perils of the Deep Roads. Their destination is Kal-Sharok, the notoriously reclusive and mysterious former dwarven capital. Propelled by their own greed, they dream of discovering great riches or untapped lyrium veins in the ancient ruins lying in wait for them there.
One young mercenary, cast aside from surface society, will find a kind of destiny in this dark and monstrous city...for Kal-Sharok is at once both life and death.
An attempt to prove that (apart from level editing) any poor schmuck with a complete lack of scripting skill or technical knowledge can make a working, plot-driven module with the 'hard' DA toolset. It's about 2/3 there, I think. Watch this space. Look at the work-in-progress screenies. Ask me questions.
So far:
-Fight for the fate of Kal-Sharok
-Explore the crumbling ruins and history of this ancient dwarven city
-Recruit four companions, the exiled Qunari mercenary Ashaad, the former elven freedom fighter Valena, sweet-natured Kal-Sharok carta dwarf Bundy, and the ferocious werewolf Shearclaw.
-Side-quests with real choice/consequence
-Enchantment!
-Hopefully, a couple of hours' gameplay (more if you're a slow reader...)
baldrick_
05-02-2010, 14:25
čisto sumnjam da će kvalitet dijaloga da bude na nivou originsa..
E, jel' probao tko?
Kal-Sharok: The Crumbling City (http://social.bioware.com/project/1532/)
A small band of merchants, mercenaries and politicians trudge their way through the perils of the Deep Roads. Their destination is Kal-Sharok, the notoriously reclusive and mysterious former dwarven capital. Propelled by their own greed, they dream of discovering great riches or untapped lyrium veins in the ancient ruins lying in wait for them there.
One young mercenary, cast aside from surface society, will find a kind of destiny in this dark and monstrous city...for Kal-Sharok is at once both life and death.
An attempt to prove that (apart from level editing) any poor schmuck with a complete lack of scripting skill or technical knowledge can make a working, plot-driven module with the 'hard' DA toolset. It's about 2/3 there, I think. Watch this space. Look at the work-in-progress screenies. Ask me questions.
So far:
-Fight for the fate of Kal-Sharok
-Explore the crumbling ruins and history of this ancient dwarven city
-Recruit four companions, the exiled Qunari mercenary Ashaad, the former elven freedom fighter Valena, sweet-natured Kal-Sharok carta dwarf Bundy, and the ferocious werewolf Shearclaw.
-Side-quests with real choice/consequence
-Enchantment!
-Hopefully, a couple of hours' gameplay (more if you're a slow reader...)
Enchantment?*skepsa*, Enchantment!!!*puca od sreće*
čisto sumnjam da će kvalitet dijaloga da bude na nivou originsa..
pa nivo dijaloga i nije neki, ono niš posebno, nit ima nekih posebnih dialogue linea osim enchantmenta i ogrhenovih "dostjetki", btw ovdje ne računam priču party membera u game worldu...
baldrick_
05-02-2010, 23:50
možda nije nešto naročito zanimljivo to što pričaju, ali je kvalitetno napisano, moglo bi bez problema da bude u gospodaru prstenova ili nekom sličnom big budget fantasy filmu.. za razliku od dijaloga iz, ne znam, risena ili venetice.. baš se vidi razlika.
Arbiter of Change
06-02-2010, 00:00
pa nivo dijaloga i nije neki, ono niš posebno, nit ima nekih posebnih dialogue linea osim enchantmenta i ogrhenovih "dostjetki", btw ovdje ne računam priču party membera u game worldu...
Ti si skrenuo. :)
Ako je BioWare po ičemu poznat onda je to da ima općenito jedan od najboljih kadrova pisaca u industriji. Pogledaj sve njihove igre i to će se potvrditi. Bar od ovih novih studija, nećemo sada što je nekada bilo (Black Isle sa svojim Planescapom je vjerojatno i dan-danas vrh).
kadrovi su neš sasvim drugo(il bar ja to tak shvačam), i meni je kul u početku bilo ono kad se vi šečete i duncan melje nešto, ali to poslje nije previše iskorištavano, dijalozi su određeni tako kako treba, ali nije to ništa posebno, u witcheru su mi dijalozi bolji, no to je vjerojatno zbog same atmosfere tamo i okruženja, tamo baš ima legendarnih dijaloga, evo sad sam se sjetio jednog skrina kojeg sam upeco zadnji put kad sam igro witcher... http://www.imagesforme.com/upload/8b53ab27.png
takvo šta je rjetko u dragon ageu, dijalozi su više manje predvidljivi i dosadni, te tek kasnije postane zanimljivije, sva sreča pa svakih par sati neki cinematic izleti, pa stvari postanu više epic ^^
Windwalker
06-02-2010, 11:53
U potpunosti se slažem s Rang€rom.
baldrick_
06-02-2010, 14:44
kadrovi su neš sasvim drugo(il bar ja to tak shvačam), i meni je kul u početku bilo ono kad se vi šečete i duncan melje nešto, ali to poslje nije previše iskorištavano, dijalozi su određeni tako kako treba, ali nije to ništa posebnoic ^^
nije fora u nikakvim kadrovima, nego su dijalozi jednostavno kvalitetno napisani, nije stvar u tome šta kažu, nego kako to kažu.. dijalozi iz dragon agea izgledaju uverljivo, kao da bi neko stvarno reko nešto takvo, ili ko da su ispali iz tolkinove knjige.. pogle risen, nijedan amerikanac ili englez neće tako da priča, što je krivica lošeg prevoda. no, ako ti i dalje nije jasno, nema veze, to samo znači da nisi talentovan za jezike ili nisi bog zna šta pročitao.. tako ja drugaru moram pola sata da objašnjavam da tekstovi sepulture ne valjaju zbog stila pisanja, a ne zbog onoga što je napisano, i on to i dalje ne shvata, nego mi odgovara ''pa on je tih stihom hteo da kaže to i to, šta tu ne valja?''. nije stvar u poruci pesme (ili dijaloga), stvar je u načinu na koji su napisani.
Arbiter of Change
06-02-2010, 15:13
Pod kadar sam mislio na to da BioWare već godinama ima više-manje istu skupinu pisaca koji su se izvještili do bola. :)
Inače, ovo što je Baldrick rekao. To je vjerojatno razlika između teksta koji su napisali iskusni profesionalci i netko tko to nije (ovaj screen iz Witchera je možda kul jer ga ne vidiš svugdje, ali nije nikakav dokaz kvalitete ili čega već).
rudeboy95
06-02-2010, 16:07
Uspio sam popravit problem sa gašenjem kompa. Sad mogu napokon igrat!
Uzeo sam Elf Dalen Warriora. Jel mi može neko reć neki dobar stat build? Samo str i con da dižem ili? Meni je dosad bilo ovo:
STR+3 CON+2
STR +2 CON +1
STR+1 CON+2
DEX+3
Neznam jesam promašio ime za constitution, mislim na ono šta dodaje HP.
[quote="Rang€r":3m3fmjjw]kadrovi su neš sasvim drugo(il bar ja to tak shvačam), i meni je kul u početku bilo ono kad se vi šečete i duncan melje nešto, ali to poslje nije previše iskorištavano, dijalozi su određeni tako kako treba, ali nije to ništa posebnoic ^^
nije fora u nikakvim kadrovima, nego su dijalozi jednostavno kvalitetno napisani, nije stvar u tome šta kažu, nego kako to kažu.. dijalozi iz dragon agea izgledaju uverljivo, kao da bi neko stvarno reko nešto takvo, ili ko da su ispali iz tolkinove knjige.. pogle risen, nijedan amerikanac ili englez neće tako da priča, što je krivica lošeg prevoda. no, ako ti i dalje nije jasno, nema veze, to samo znači da nisi talentovan za jezike ili nisi bog zna šta pročitao.. tako ja drugaru moram pola sata da objašnjavam da tekstovi sepulture ne valjaju zbog stila pisanja, a ne zbog onoga što je napisano, i on to i dalje ne shvata, nego mi odgovara ''pa on je tih stihom hteo da kaže to i to, šta tu ne valja?''. nije stvar u poruci pesme (ili dijaloga), stvar je u načinu na koji su napisani.[/quote:3m3fmjjw]
neznam za tebe, ali kad ja čujem onaj promukao geraltov glas i njegove rečenice(u vanilla verziji, jer su kasnije neki dijalozi izmjenjeni da bi bili "pristojniji") to je klasa iznad originsa, kao što sam reko, bioware je tu dijaloge napravio kako treba, o tome bi više pričali da nisu napravili kako treba il da su ih napravili prosječnima(npr. u risenu)
baldrick_
06-02-2010, 22:07
Uspio sam popravit problem sa gašenjem kompa. Sad mogu napokon igrat!
Uzeo sam Elf Dalen Warriora. Jel mi može neko reć neki dobar stat build? Samo str i con da dižem ili? Meni je dosad bilo ovo:
STR+3 CON+2
STR +2 CON +1
STR+1 CON+2
DEX+3
Neznam jesam promašio ime za constitution, mislim na ono šta dodaje HP.
zavisi kakvoga ratnika oćeš da razvijaš, tenka ili dpsa? tenku dižeš con, str kolko ti treba za talente, dps-eru str najbitniji.
rudeboy95
06-02-2010, 22:27
zavisi kakvoga ratnika oćeš da razvijaš, tenka ili dpsa? tenku dižeš con, str kolko ti treba za talente, dps-eru str najbitniji.
A jel se isplati dizat DEX za onaj dual wield talenat?
A jel se isplati dizat DEX za onaj dual wield talenat?
Ne moja DW warriorica ima dex na 36 zbog talenata a Str je ono bitno Con mi je na 20 ili 22
Imaš na str 157 ili 158 lipa pojašnjenja na tvoj upit za sve klase.
Evo jedan alternativni Tank build sa popisom opreme....
Weapon: The Veshialle
Off-Hand: Fade Wall
Helm: Templar Helm
Gloves: Gloves of Diligence
Plate: Knight Commander's Plate
Feet: Antivan Leather Boots
Belt: Buckle of the Winds
Amulet: The Spellward
Ring 1: Harvest Festival Ring
Ring 2: Ring of the Warrior
Str digneš na 33 a ostalo dobiješ sa geare da bi imao 39 koliko ti treba za armor a ostalo ti je 90% u Dex !
Rezultat = 100% magic resist i nemoguce za pogodit ...
Isprike za 2 posta zaredom ako je problem molim moderatora da spoji u jedan post ja nisam našao kako da obrišem post.
Arbiter of Change
09-02-2010, 12:11
Izgleda da bi DA2 stvarno mogao izaći 2011. godine... ili to ili još jedna ekspanzija.
http://www.vg247.com/2010/02/08/epic-sh ... more-78996 (http://www.vg247.com/2010/02/08/epic-shooter-dead-space-2-need-for-speed-and-new-dragon-age-out-q4-fy11-says-ea/#more-78996)
EA has just confirmed that Dead Space 2, “Dragon Age Title TBA”, “Shooter from Epic TBA”, “Need For Speed Title TBA” and “Action Title TBA” will all ship between January-March 2011.
oče kurca... ak dođe dotle bit će mnogo loš jer su rekli da trenutno rade na tom da da2 izgleda što bolje
baldrick_
09-02-2010, 15:46
u suštini, koga briga dal će da izgleda lošije.. mada, moglo bi da se napravi do tad da izgleda bolje, imaj na umu da sad ne razvijaju novi engine, pa im neće trebati toliko vremena kao za prvi deo.
nego, ovo je verovatno neka druga igra, ni dvojka, a ni ekspanzija, reče muzika da će biti drugih igara u da univerzumu. ja se samo nadam da nije ni mmo ni simulacija letenja, sve ostalo može.
pa ono... zamislite mmo baziran na rvru i još da je izbijo neki rat između orlaisa i fereldena, i tu seubaci još darkspawn, 3 zaraćene strane ko u DAoCu, a neki tip iz biowarea je sad glavni što se tiče nastavka rada na warhammeru ak se ne varam, tak da to nije tolko nemoguče :>
Arbiter of Change
09-02-2010, 17:12
GTFO, ne treba svaku franšizu pretvoriti u MMO. :(
Slažem se, pa pretvaranje RPG-a u MMO je uništavanje cijele priče :( .
GTFO, ne treba svaku franšizu pretvoriti u MMO. :(
Iako Mass Effect, nom nom nom... *sline* , izgledao bi prilično dobro(ne grafički naravno :D )...
crnisokol
09-02-2010, 19:27
ma kakvi MMO, imate za to wow, nek oni sam rade prave rpg igre :D
baldrick_
09-02-2010, 21:22
veću su krenuli sa ovim kotor mmo-om, umesto da lepo naprave treći deo, da se priča završi.. jbg.
btw, šta je rvr?
Realm vs realm, tako ti je na warhammer online, ako sam dobro upućen, tamo se order i chaos bore i za preuzimanje gradova.
Arbiter of Change
09-02-2010, 23:04
Iako Mass Effect, nom nom nom... *sline* , izgledao bi prilično dobro(ne grafički naravno :D )...
:D
Evo počinjem sa Mage-om sada, valjda sam nešto pozaboravljao igre. Mislio sam Elf biti, ali ipak Human na kraju.
To mi je kronični problem, predobro pamtim što se događa u igrama pa mi je jako teško replayati i uživati nanovo.
baldrick_
10-02-2010, 14:35
geez, pa normalno da nisi zaboravio ništa kad si završio igru pre kolko... mesec dana? ja čekam barem godinu i po, a često i više, pre nego što uzmem da igram nešto ponovo.. al i ja imam odlično pamćenje, sećam se dosta detalja, al ipak uživam, mada, naravno, nikad nije kao prvi put.
Arbiter of Change
10-02-2010, 16:18
Ćuti, ja se još sjećam Morrowinda u detalje... s modovima, e. :)
Stigao u Lothering, natukao već 6 sati. Ovaj put sam stavio i neke modove, čisto da ne igram opet istu igru (promjenio izgled nekim likovima, itd).
ScorpiuS
10-02-2010, 16:21
@Arby: nekako mi se čini da će tvoj Post Count ubrzo prikazivat "<unkown value>"
Jeeeej, stigao me, sada je on Geek Prime :D
Arbiter of Change
10-02-2010, 16:33
Vidi vraga, ne bi ni primijetio da niste rekli. Kad se sjetim da sam govorio kako nikada neću stići Bartuca. :)
Još uvijek te derem za 0,89 postova dnevno :D
ScorpiuS
10-02-2010, 16:58
Wow, sa tim tempom stignut ćeš ga za 475 dana. Keep it up! :D
hmm kak uopče imate tolko postova kad rjetko gdje postate? :S
arby koje modove koristiš?
ja si sutra planiram reinstalat winze, i onda nastavit dwarf DW warriora, il instalirat witcher i opet uživat, ovog puta za order :D
Meni se nakupilo hrpa u doba dok sam aktivno pomagao ljudima u "Pomagaj Brate" i "Hardver" podforumima. Kada jednu stvar moraš objasniti kroz 20 postova pošto ne znaš koji level nooba je sa druge strane ekrana :D
Arbiter of Change
10-02-2010, 19:33
arby koje modove koristiš?
Ne znam ni sam. Jednostavno sam prije postao više jer tada nije postajala GMK gdje svatko može nabijati postove. :)
Modovi:
Alley of Murders
Alistair Dialog Patch
Helm Removal
More Hairstyles (za Duncanov rep <3)
Dragon Age Redesigned
DLC - Merchandise
Storage Chest
Natural Bodies
Better Sex Cutscenes (ho ho ho)
Ancient Elven Boots fix
baldrick_
11-02-2010, 13:29
šta je ovo prvo? natural bodies deluje... zanimljivo
Niko Bellic
11-02-2010, 13:59
Počeo sam malo igrati i igra je preblesava. Oblivion je za nju remek djelo. Premalo je interaktivna i ne razumijem taj silni hype oko nje. Bezveze.
argumenti su ti glupost :/
Arbiter of Change
11-02-2010, 14:31
To je Talični, your argument is invalid. :)
@baldrick_:
Ova AoM? Dodaje questove u samu igru, sa VA i svim tim. Dobar mod i dobar pokazatelj toga što nam tek dolazi s vremenom.
Oblivion je za nju remek djelo.
Roflol.
Počeo sam malo igrati i igra je preblesava. Oblivion je za nju remek djelo. Premalo je interaktivna i ne razumijem taj silni hype oko nje. Bezveze.
Oblivion uspoređuješ sa Dragon Age: Origins i kažeš da je Oblivion bolji.
To znači da si gamerpizda, jer nemožeš shvatiti HC RPG (znam, znam), a Oblivion ti je remek djelo. :P
zato i kažem da mu argumenti niš ne valjaju >.>
Niko Bellic
11-02-2010, 14:55
To znači da si gamerpizda, jer nemožeš shvatiti HC RPG (znam, znam), a Oblivion ti je remek djelo. :PI Morrowind je bolji od DA:O. Igra jednostavno ima prelošu ekonomiju i nije ništa posebno. Mogu ja shvatiti tu igru takvu kakva je, ali znam da je mogla biti puno bolja, a ne tako osrednja, loša i prenahajpana...
[quote="Talični Tom":19p2swc7]Počeo sam malo igrati i igra je preblesava. Oblivion je za nju remek djelo. Premalo je interaktivna i ne razumijem taj silni hype oko nje. Bezveze.
To znači da si gamerpizda, jer nemožeš shvatiti HC RPG (znam, znam), a Oblivion ti je remek djelo. :PI Morrowind je bolji od DA:O. Igra jednostavno ima prelošu ekonomiju i nije ništa posebno. Mogu ja shvatiti tu igru takvu kakva je, ali znam da je mogla biti puno bolja, a ne tako osrednja, loša i prenahajpana...[/quote:19p2swc7]
Ti shvaćaš da je ovo čistokrvni RPG za razliku od Morrowinda ili Obliviona (više je avantura nego RPG).
Svi koji su odigrali su bili zadovoljni igrom i skoro nikoga nije razočarala. Zapravo ti si prvi kojeg sam primjetio da pljuješ po igri.
Igra ima dobru ekonomiju... ne vidim što ti je tu loše, a da je loša i prenahajpana... pa moraš fakat biti biser da to kažeš.
Mene zanima zašto ti je loša, odnosno uvažavam samo prave argumente, a ne "loša je i prenahajpana".
Niko Bellic
11-02-2010, 15:30
Dok ju igram imam dojam da je sve moglo biti puno bolje napravljeno. Nije to više BG ili NWN, prošlo je od tada puno godina. Popisat ću za weekend sve što mislim da je moglo bolje. Sad nisam blizu kompa. Za početak, kamera je loše izvedena.
kamera uopče nije loše izvedena zapravo je vrlo zanimljivo šta se može vidit ak pauziraš na sekund i malo okrečeš naokolo
http://screenshot.xfire.com/screenshot/natural/7fbb7e195c00cc348555ce816432714fc9e05f84.png
Arbiter of Change
11-02-2010, 20:15
UI fail - nisi Stenu ni potse dao, ali glavno da si rastegnuo bar. Barem isto sortiramo skillse, na aktivne i maintained. :)
@Talični Tom:
Kamera loša? Očito nisi igrao NWN2 ili igraš konzolašku verziju pa si ograničen na TPS pogled.
Strateški pogled ne treba bezvezarije tipa namještanje kuta gledanja i to, treba ti samo dati preglednost bojnoga polja.
Iako se mora priznat da je ''bird view'' kamera upotrebljiva jedino za borbe, a nikako za kretanje i obrnuto, 3rd person kamera je dobra za kretanje, a u borbi je jednoistavno prekonfuzna, osim ako nemaš uključen mod da sam upravljaš svim članovima pa pauziraš svakih 5 sekunda kao ja... :D
UI fail - nisi Stenu ni potse dao, ali glavno da si rastegnuo bar. Barem isto sortiramo skillse, na aktivne i maintained. :)
@Talični Tom:
Kamera loša? Očito nisi igrao NWN2 ili igraš konzolašku verziju pa si ograničen na TPS pogled.
Strateški pogled ne treba bezvezarije tipa namještanje kuta gledanja i to, treba ti samo dati preglednost bojnoga polja.
bleh ni ne trebaju mi potsi u baru, svejedno to činim s pause, pa drink pot, sad mi svejedno oču pauzirat i kliknut u baru il iz inventara... oke nije svejedno ovak je brže xd
[quote="Arbiter of Change":evjear8v]UI fail - nisi Stenu ni potse dao, ali glavno da si rastegnuo bar. Barem isto sortiramo skillse, na aktivne i maintained. :)
@Talični Tom:
bleh ni ne trebaju mi potsi u baru, svejedno to činim s pause, pa drink pot, sad mi svejedno oču pauzirat i kliknut u baru il iz inventara... oke nije svejedno ovak je brže xd[/quote:evjear8v]
Brže ti je to nego kliknut 9 ili 0...
senad_986
11-02-2010, 20:46
Ne mogu da vjerujem da lik pljuje po remek djelu kakav je Dragon Age bez argumenata.
Ah, da, igra ima losu ekonomiju i prenahypana je i Oblivion je bolji. Oblivion je naspram ovoga djecija slikovnica. I kamera je losa!? Kamera je odlicno uradjena. 3. lice i pticija perspektiva - sta ti jos treba. Nisi ti izgleda igrao NWN2.
Ima DA mana: nekad mutne teksture, glavni lik ne govori, gradovi su prakticno pusti (bas me zanima zasto nisu vise ljudi stavili u gradove), ulazak u svaku gradjevinu zahtjeva loading screen koji su inace malo dugi, zakljucani kovcezi ne sadrze neke jake iteme. Jedina veca zamjerka se odnosi na nemogucnost da se unaprijed zada nekoliko akcija (recimo 4-5 kao u npr. KotOR-u), pa da onda borba bude tecna jer igranje s magovima u ekipi prilicno sakati borbe, ali da je losa igra, to svakako ne.
O ukusima ne treba raspravljati, ali daj argumente i bice OK.
Pozdrav!
osvetnik_sch3l3
11-02-2010, 22:03
zanima me utjece li fatigue i velicina armora na brzinu napada oruzjem te sto sve utjece na nju?
Arbiter of Change
12-02-2010, 00:04
Nope, armor ti ne utječe direktno na napad, samo na stamina/mana cost. Svaka klasa oružja ima svoje vlastite statistike i brzinu napada.
Referenciraj se:
http://dragonage.gulbsoft.de/doku.php/items/weapons
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.