probao igru. odvratna je. i tehnički i po dizajnu.
Dark Souls
Dark Souls
Dark Souls
Dark Souls
Dark Souls
Dark Souls
Dark Souls
Dark Souls
Dark Souls
Dark Souls
probao igru. odvratna je. i tehnički i po dizajnu.
Ali Dota ipak ima fantastičan dizajn.
igraš prvi dio jel drugi nevalja? :S dotu neuvlačite u ovo molim vas![]()
Da.
Then a gypsy woman comes, says "There's one thing you should know;
I've just read your fortune, and you died five years ago. "
OK, pošto je pala platina, da iznesem dojmove.
Igra je odlična, ali mi je za koplje ili 2 lošija od jedinice. Pošto je jedinica banchmark, apsolutno genijalna igretina, navesti ću ono što me smeta kod dvojke...
1) Combat sistem je otišao korak nazad
U jedinici su oružja imala fenomenalnu fiziku, osjećaj težine i inercije. U dvojki, oružja su i dalje sočna, ali ultra teška oružja su pre brza i djeluju pre lagana. Havel udara sa Dragon Tooth kao da je čačkalica, a ne toljaga od 20 kila. Dok su sa druge strane brza oružja pre spora, uopće ne vidim zašto ih koristiti pokraj masu jačih i podjednako brzih teških oružja. Znači fali taj osjećaj zanašanja i borbe da bi vitlao sa određenim oružjima i to mi ubija imerziju.
Osim toga, tracking neprijatelja je urnebesan. Da bi neprijatelji bili manje izloženi backstabu, uveli su takvo neprirodno rotiranje neprijatelja da sve smiješno izgleda. Fizički vidiš da te je nemoguće dohvatiti, ali neprijatelj se kao na klizaljkama zarotira i pokosi te. Bolje bi bilo da su uveli moveset da se brane sa leđa posebnim napadima, tipa one kornjače ili bossa koji se zarola na tebe.
2) Reciklaža + Bossovi ne ostavljaju beleg
Dosta lokacija i bossova su totalni deja vu. To što sad pica nema tijelo pauka već škorpiona ne znači da je originalno. Ili štakor umjesto vuka... ili pauk umjesto gapinga...
Igra ima puno više boss bitki nego jedinica, ali svaki boss u jedinici mi je bio pamtljiv i sexy, dok u duji 90% njih nema onaj wow faktor. Ne kažem da su u jedinici bossovi bili ne znam kak teški ili sl., jednostavno su ostavili beleg
Kad smo kod težine, dvojka je umjetnu težinu odvela na potpuno novi nivo. Umjesto da su napravili zanimljiv moveset, a znamo da su u stanju to napraviti s obzirom na DLC jedinice (Artorias je pre sexy, Guardian i Manus isto rulaju), oni su bitke otežali ili sa pre malim platformama punih vatre ili rupa, ili sa hrpom miniona koji ne predstavljaju dodatnu dozu izazova nego samo jebu kameru kod lockona tak da nemaš pregled borbe. Recimo pauk i mini pauci, ako lockaš slučajno mini paukua, uopće ne vidiš što boss radi, isto tak i sa štakorima itd. Da ne pričam da i bossovi imaju smiješno prenaglašen tracking igrača tak da zbilja ovisiš o i-frameovima umjesto o dobrom rollu.
3) Nepovezan svijet
Jedinica je bila bogovski dizajnirana, od početka pa do Anor Londoa je mapa bila jedna koherentna cjelina, nešto genijalno. U DS2, zbilja ima prelijepih lokacija, ali jednostavno mi se ne sviđa taj linearan dizajn. Je da se svijet grana na hrpu cjelina, ali svaka cjelina je više manje skroz linearna i nepovezana sa drugom cjelinom.
Zbog toga je po meni i velika mana dosta ograničen početak igre. Imaš 3 jednako laka puta i niti jedan put ne nosi neki značajni item po koji bi se isplatilo zaletjeti. Najveća čar jedinice je bila kad si odmah nakon ludare otišao u nemoguće područje i odmah od početka uživao u oružju ili armoru koje ti se sviđa. Što je OK pošto su sva oružja krš prije upgradeova, tak da nisi OP, a opet ne moraš koristiti kurac od ovce više od pola igre pošto su ti lokacije zaključane...
4) Nepamtljiva muzika
Evo, prešao do pola NG++ i ja se ne sjećam niti jedne melodije iz igre osim Shrine of Amana koji jebeno rula dok one žene pjevaju. U jedinici je muzika rulala isusa i one jebače za švedskim stolom, to nisam primjetio u dvojci, a to je takav boost za atmosferu. Recimo taj Shrine of Amana, isključivo zbog tog pjevušenja u pozadini mi je to najbolje područje u igri, samo zbog muzike znači, nevjerojatno dobra atmosfera, baš dostojna Dark Soulsa.
5) HP
Igra pati od previše bonefirea i itema za regenraciju healtha. U jedinici je bilo savršeno kad si već bio na izmaku snaga, nemaš više estusa, a bonefire nigdje u blizini. U dvojki je bonefire svakih parsto metara, a između imaš takav arsenal health itema i itema za obnavljanje spellova da nemaš uopće osjećaj panike gdje ćeš naći sigurnu lokaciju...
To su glavne mane što mi nisu sjele. Igra je i dalje fenomenalna, bolja vjerojatno od svega što je izašlo između DS1 i ovoga, i svega što će izaći od ovoga pa do Witchera sljedeće godine, no ipak je lošija od jedinice i to u poprilično važnim stvarima koje su jedinicu činile legendarnom igretinom među igricama.
PS:
Za NG mi je trebalo cca 50 sati, sa full istraživanjem i hrpom pomaganja ljudima da dobijem 30 sunlight medalja. Mislim da je bez farmanja medalja bilo oko 40h. Dok sam NG+ prešao u jednom danu, cca 6-7 sati. Moram pohvaliti NG+ pošto uvede neke dodatne izazove kod par bossova (red phantoms), te nešto više neprijatelja i fantoma po mapi, tak da je zapravo nešto drugačije iskustvo od prvog prelaska...
AMG, Bartuc! :O
Joj mrzim vas sve.
1. Borba je sad puno bolja. U jedinici je tvoj lik mlatarao oružjem kao da nema pojma šta radi. Kao da ti sad uhvatiš koplje i ideš bost s njim jer hej to je koplje. U dvojci već koristi prave poteze. Sve vrste oružja su poboljšane i teške STR batine više nisu spora govna koja su beskorisna u pvpu. Dual wielding je uveden kako treba. Mala oružja su ipak i dalje brža od velikih i imaju puno veći DPS. Također ne udaraju u jebene zidove svake dvije sekunde kao što na primjer jedan murakumo ili halberd rade. Jedine prave zamjerke su mi što je parry ipak sad pre težak za izvest i skoro beskoristan protiv grupa portivnika i što poise ne radi kako treba.
2.Bossevi su kao u svakoj Souls igri. Brdo filler i par zbilja zakon borbi. Sve to "otežavanje" bosseva što je Bartuc spomenio se da rješit, ako istražuješ prije bossa. Osim minona koji su ionako prelaki.
3.Mene stvarno nije briga za taj povezan svijet i ne znam zašto vas je. Sve lokacije u jednoj zoni su povezane kao i prije samo te zone nisu sve zajedno spojene.
Bitno je da kad ti vidiš neki toranj u Lost Bastileu ti znaš da ćeš se na taj toranj popet, a ne da vidiš Anor Londo iz Undead Burga.
4.Muzika je okej. Iz jedinice se sjećam Gwynove teme i Ash Lake teme. Iz dvojke se sjećam Majula teme jedino, ali dvojku nisam igrao 700 sati.
5.Poćneš za jednim estusom. Ne znam šta bi ti više. Bonfirea i treba bit više da ne moraš trčat kroz Blighttown više od jednog puta.
Ne znam i meni je jedinica atmosferičnija i ima taj svoj neki "feel", ali dvojka mi je kao igra bolja i zabavnija.
"OK, pošto je pala platina, da iznesem dojmove"
wat kakva platina? Na cemu igras?
@Flander, kaj lažem?
@Maloki, nisam skužio pitanjeKaj kad sam pojedeš soul vessel te resetira na SL1 ili...? Ako da, nisam razmišljao o SL1 prelasku, pogotovo sad kad dodge više nije pouzdan zbog trackinga, a i parry riposte je full zajeban za tempirati naspram jedinice.
@Hex, nemaš frke. Meni osobno nije žao tih 170 kuna, uz sve mane je i dalje igra odlična, samo nije za 10, već je za cca 8-8,5.
I da, "protip" za nove igrače, striking afix je pre brutalan na oružju (blunt oružja), magije su pre OP pa ih probajte izbjegavati, bow and arrow rula, pogotovo Poison Arrow... Raw ili još bolje Mundane Avelyn sa elemental boltima (koji ovisno o buildu i skaliranju) isto jede malu djecu, dual Avelyn, omg
Ja sam odigrao sa Faith buildom, str i dex samo za oružje, Vig i END na 20, Vit da sam ispod 70% i ostalo u Adaptability koji je na kraju za razliku od Resistance vrlo koristan (agility iznad 100 i odjednom imate dovoljno i-frameova da premostite problem sa trackingom). Claymore + ispočetka greatshield, onda sam spustio str i koristio Defenders shield, mada je krasan kurac pokraj bilo kojeg greatshielda. Deflect koji greatshield pruža je orgazam, neprijatelj te udari i stuna se, samo traže dosta str-a i vit-a u kombi sa teškom opremom... A za PVP štit na leđa naravno, i onda te ubije magija makar je projektil jedno 3 metra od tebe otišao, jebeni lag ili loš hitbox, ko će ga znat... za razliku od jedinice me PVP apsolutno ne privlačiZamjerio mi se kod zvonika gdje te redovito invadeaju po dvoje odjednom i genkaju zajedno sa crnim fantomima. I u jedinici je bilo genkerskih kuja, ja i Vex smo isto malo genkali jedno vrijeme, ali ovdje svi genkaju, nisam niti jednom naišao da jedan čeka duel pa on preuzme kad ovaj izgubi, kao što je u jedinici redovito bio slučaj...
Nisam rekao da neću nikad doć, nego da više nejdem na forumA Diablo 3 za sada 99% da nebum više igrao, čak sam pogledao Lets Play od expanzije da vidim jel kaj propuštam i nisam baš bio impresioniran
Za onakvu cijenu tog DLC-a bi mi hype morao biti preko glave, a meni je na nuli. Eventualno kad dođe punokrvni D4.
Vidim da svako toliko spominjete taj claymore. Sada sam našao lika koji ga prodaje, no sami statsi za njega mi izgledaju slično kao za obični greatsword. Trenutno imam +2 royal greatsword koji radi bleeding dmg, pa me zanima bih li trebao, i ako da zašto, zamijeniti taj mač sa claymore-om?
Then a gypsy woman comes, says "There's one thing you should know;
I've just read your fortune, and you died five years ago. "
@Outmind
sam ti igraj s kojim god oruzjem hoces, ng se da zavrsit s onim razjebanim macem koji dobi starting klasa. ako ne zelis bit retaj i le trolat ekipu u pvp. proso sam ng i pola ng+ s +10 broadsword/drangleic sword/shortbow kombom. ja bi preporucio i neko magicno oruzje (ne znam sad kaki su ti statsi), ali uzmi si nesto sa onim atributom koji ti daje najvisi bonus tam pod character info (dark, poison...), ili infusaj sam. split damage je super u dark souls 2.
i apgrejdat pametno.