= Citat = Izvorno postao zorand Pregledaj post
Ma budjet se more rastegnut ako je potreba. PC i slaganje konfiguracije mi je hobi sve dosad sam sam slozio ali polako gubim korak se sve kompliciranijim komponentama.
Posto nisam cesto doma, slazem siguran i pouzdan sistem da ostali ukucani nemaju problema te biram provjerene i dobre komponente i firme.
Posto je platforma presla 5 god, a u medjuvremenu sam promjenio diskove i SSD ove te graficku sad sam mislio napravit jedan vecu upgrejd ali vidim da jos nije vrijeme jer treba dosta ulozit ya ne toliko veliko poboljsanje.
Zato sad razmisljam o i7 i malo dodat memorije, samo ako nadjem polovne djelove jer novih nema
To ti se uopce ne isplati mijenjat,jedino klokat proc i dodat jos 8gb rama,ram ce ti sigurno pomoc u gamingu,8gb je ipak premalo za danasnje igre...druga stvar ako novac nije problem...vjerni intel fanboji mijenjaju svake godine graficke i procesore itd.
Novi inteli su i dalje skupi i dalje imaju losu pastu pa se jako zagrijavaju,treba delajdat a kod amda je problem kaj im se jako grije vrm i imaju problema sa plocama i jos uvijek su losi za igrice...jedan 2600k ih sisa samo tako tj. razlika izmedu 2600k i rajzena 1600 je nikakva,to samo neki vide da je kao stabilniji fps ili veci,obicno malu brzinu i razliku donese m2 ssd u odnosu na obicni ssd a ne procesor...
Nemas kaj mijenjat,290 je jos uvijek jaka,osim dodat jos memorije...prije ce ti krepat recimo novi rajzen ili intel nego recimo taj 5god star 2500k ako ga dobro hladis...