To on trola vjerojatno![]()
To on trola vjerojatno![]()
Mislim da je Bandić zaslužan za puno dobrih stvari u gradu, ali opet mislim da je mogao puno više napravit da nije vjerojatno upao u kriminal.
Dugi, odi gladat za Sinčića. Imate isti mindset.
Ne glasam ja od 2000 više za nikoga. Tada sam glas dao SDP-u a napravili su suprotno najavam iz predizbornih kampanja, jednostavno su srezali radnička prava. Od tada moj glas više ne ide nikome, imam pametnijeg posla nego gubiti vrijeme na izborima. U stvari mislim da sam glasao svega par puta. Prvo glasanje za pobjedu HDZ-a i odcjepljenje od juge i 2000. za "prekretnicu".
Ne želim više davati legitimitet za uhljbe, nerad i visoke privilegije. Najbolje se osjećam kad sve bojkotiram. Sinčić je OK iako je to 99% populizam. Da dođe na vlast radio bi kako drugi kažu a ne ono što priča u kampanjama, nema tu neke razlike. Politika i njeno praćenje je jedan od najglupljih načina za izgubiti vrijeme. Igranje WOT-a ili kenjanje po forumu je mila majka.
O kakvim ti radničkim pravima briješ lol. Pa radnik nikad nije bio zaštićeniji i na sudu uvijek firma najebe.
Je ako nisi npr. dio agencija, tj. agencijski najamnik što je bio novitet Račana uz smanjenje otkaznih rokova i otprenina. Toliko o socijaldemokratima, njihovoj borbi za radnička prava i novih 200000 zaposlenih iz predizbornih obećanja.
Ne kužim, pa što kraći otkazni rok je u interesu radnika. Ti se nekome najaviš raditi, ali veliš sorry bajo, moram u firmi odraditi još godinu dana otkaznog koji kurac dugi???!!!
Zavisi u kojoj branši, u kojim godinama i ovisi o firmi tj. ugovoru. Generaliziraš do idiotluka. Uostalom imaš opciju odraditi otkazni rok ili ne.
Ili npr. ako si proglašen viškom duži otkazni rok ide tebi u prilog dok se ne snađeš za drugi posao.
Ma jasno, ovisi o ugovoru. Kod malih poslodavac to je i tak nebitno jer je većinom minimalac u plaći i pravima...plaća kad bude, bude.
Mjesec dana je zakonom propisan otkazni rok. A dugi je nečim frustriran do ibera.
Postoji propisani i ugovoreni otkazni rok. I da frustriran sam zbog vrućine, novog kućnog ljubimca koji mi sere po kući, kratkog vikenda i prekratkog godišnjeg odmora.
[center:chmelrcv][/center:chmelrcv]
[center:chmelrcv]BITCH, IT IS 5:30![/center:chmelrcv]
-kazem ti, nisu sredeni.
Anegdotalni dokaz nikad nije validan lol.
Make a contract with me! ï¼äººâ—•‿‿◕ 人\
Primjer u korist koje tvrdnje? One o elastičnosti cijena i zakonima ponude i potražnje koji su bili jasni u srednjem vijeku? Za vrijeme Keynesa koji je izvukao svijet iz krize početkom 20.-og stoljeća?
Koji su još neosporeni danas? OK.
Vjerojatno si od bake dobio novac i otišao u dućan kupiti grafu pa ti je bila preskupa. I odmah si pomislio kako si ti bog i batina sa 1000kn i koji je njima kurac da tako skupo to prodaju.
Oprosti ali na ovo ti ne mogu odgovoriti jer mi uopće nema smisla. Ne kužim kakve to ima veze sad s ičim.
Upravo sam shvatio, čitajući unazad, da Vedro misli da veća ekonomska potražnja znači ako jedan čovjek dođe u trgovinu i traži više komada nečega. Mislim da je to dovoljan razlog da mu se više ne obraćamo.
Kaj nemaš ti pametnijeg posla? Ići na sud ili koji kurac?
Ma šta nisam spominjao ekonomiju? To što nisam napisao riječ ''ekonomija'', ne znači da nisam primjenjivao općepoznata pravila iste.
A taj čovjek koji kupuje na veliko ima minuskulan utjecaj na globalnu ponudu i potražnju, nebitan je. Uostalom, nije ni da odjednom poveća potražnju za proizvodom jer ljudi šta kupuju naveliko da prodaju dalje ionako kupuju tu robu u istim intervalima, tako da se opet i njegova potražnja nije povećala od zadnjeg puta kad je kupio tu količinu.
Ti stvarno misliš da par ljudi koji kupuju naveliko mogu promnijete opće cijene ekonomije il nešto? Adam Smith bi se okrenuo u grobu da te je čuo kako si rekao se povećanjem potražnje snizi cijena.
Ajd dobro, nisam nikakav ekonom niti išta da bi mogao raspravljat o tome, samo govorim i pokušavam povezat ono što znam iz svojeg iskustva. Nije bitno, ok.
Pa dobro, ne razumiju se svi u sve jednako, ali zašto onda ulećivaš i govoriš da sam debil ako ne znaš o čemu pričaš? Mi smo govorili o općim razinama cijena u restoranima u Hrvatskoj a ti si uletio s ''dođe meni lik u dućan i kupi više komada robe a za manju cijenu kako to sad tvoji zakoni ekonomije su invalidni.''
Zato jer cijena pada ako potražnja raste.