Prošao Lords of the Fallen.
Warrior, LV66, 18 sati.
Igra je sasvim solidna. Jednostavniji souls s puno manje raznolikosti, kako u gameplayu, taku i u dizajnu (levela, monstera, itema).
Ali ipak, ono što je preuzeo od Soulsa, combat, odradio je skroz dobro i užitak je za odigrati.
Grafički izgleda lijepo, puno raznih čestica u zraku i svjetlosnih odsjaja, ali art dizajn nije za svakoga. Kome se sviđaju Darksidersi, Diablo 3 (a i općenito Blizzard stil), ovo će mu sjesti ko budali šamar. Kome ne, neće mu niti ovo biti nešto posebno. Ja sam neutralan. Ne volim pretjerano takav stil i uvijek ću dati prednost dizajnu Soulsa ili Witchera, no niti mi ne smeta i ok je da je različit od dizajna ostalih Soulsa.
Što se audio dijela tiče, glazba je dosta dobra, pogotovo glavna tema. Zvukovi su ok, no ništa o čemu treba pričati. A voiceacting ide od jedva prolaznog do katastrofe... ajme ona ženska... RE1 traume.
Priča i likovi su, naravno, loši. Mislim da bilo koji lik u bilo kojoj Souls igri ima više karaktera od svih likova ovdje zajedno. Toliko o tome. Priča je puno više in-your-face nego u Soulsima, ali je također puno više generična i zaboravljiva. Također ne znam zašto su tolko forsirali facu glavnog lika (na boxart, u main menu, itd.), a u biti je nikakav i nepotreban.
Level dizajn je sasvim dobar, iako nije baš raznolik. Linearniji od Soulsa, ali opet se pred kraj počnu razna vrata otključavati i sve povezivati. Zbog vizualnog stila i jednoličnosti, puno je labirintnije od Soulsa u nekim dijelovima. Dok sam tamo znao zapamtiti svaki hodnik, ovdje toga nema.
Item i armor dizajn pati previše od loot sistema, pa se ne možeš povezati s jednim oružjem, kao u pravim Souls igrama, gdje skoro svako oružje može biti korisno ak ga znaš koristiti. A što se dizajna tiče, svi armori su šiljati, prenakićeni i teško je razlikovati end-game armor od onog kojeg sam dobio pri početku igre. Tu i tamo koji armor izgleda dobro, ali zaboravljivo.
Igra je kratka za Souls igru, 15-20 sati za jedan prolaz, ali na kraju mi nije niti trebalo više. Da je svijet veći, raznolikiji, combat i item sustav složeniji, e onda bi htio da je duža igra. Ovako ne treba.
Kad sam prošao, nisam osjetio potrebu za NG+ i ganjanjem trofeja, što mi je za Souls igre inače obavezno. Proći ću igru još jednom kad tad, ali uz nadolazeći Bloodborne i 'novi' Dark Souls 2, do toga će proći puno, puno vremena.
Što se bugova tiče, iskusio sam samo jedan i to ne gamebreaking. Zadnji boss mi je 'zaštekao', ali reloadom sam se vratio na zadnji checkpoint i sredio ga normalno. Mislim da su one prave gamebreaking bugove popravili.
Sve u svemu, dajem igri 8/10.
Evo par screensa završnog armora i sworda (barem za moj stil igre). Spoileri!!!