= Citat = Izvorno postao W3DR4N Pregledaj post
Imalo je smisla imati super komp kad su igre za razliku od konzola bile drugačije. Kad su izlazile jedne za jednu platformu, druge za drugu. Ali danas kad sve izlazi na svemu, fakat je naivno brijati na neki PC entuzijazam o kojem Dugi priča kad igre iskoriste možda 10% silnih teraflopsa grafičke, a opet štekaju na većim detaljima.
Pa zato baš što sve izlazi na svemu nema smisla imati 2 uređaja. Ja sam napravio upgrade i sad osim što imam dobru platformu za igranje još godinama, konačno imam i desktop PC koji nije istovremeno i električna grijalica i ne moram strahovati da će opet otkazati hladnjak ili nešto drugo u bliskoj budućnosti. Da ne spominjem da mogu imati triple boot i sve što mi treba za naprednu virtualizaciju. Tko preordera svako ubisoft/EA/microsoft govno koje se najavi i igra ga tjedan dana valjda dobro prođe sa konzolom, ja ne mogu tako. Tu i tamo me primi da odigram nešto takvo pa pređem na brzaka, ali više cijenim igre kojima se uvijek možeš vraćati, ili barem ih igrati duže vrijeme prije nego ih prođeš ili vidiš sve što se ima za vidjeti. Za to su konzole stvarno drek. Ili moraš imati zakačene 2 ili više generacije konzole ili kupovati nanovo HD remaster igre koju već imaš da bi odigrao nešto iz prošle generacije. Većina toga što igram i jest iz ove prošle generacije uz poneki noviji naslov, sve radi kao i prije i još bolje i to bez ikakve dodatne zajebancije.

Pogotovo što se trkaćih igara tiče, baš malo gledam tu situaciju. Ne samo da PC sad ima potpuno nenadjebivu postavu dotičnih, nego još imaš normalan hardware compatibility. Ja još uvijek koristim volan sa početka stoljeća i sve radi najnormalnije, a eto, sad se za PS4 još ne zna koje će volane podržavati. Može se dogoditi situacija da neće podržavati G27 koji je praktički još uvijek standard među današnjim volanima, zamisli si situaciju kada zbog upgradea na novu konzolu onda još moraš mijenjati i cijeli volan trenutne vrijednosti od cca. 2k kuna i trošit na novi što će te u razlici doći vjerojatno oko 1k kuna. Xbox je još i gori, praktički postoje 2 volana koja ga podržavaju, i to nimalo jeftina. Čak i kada bi konzole imale kakvu takvu ponudu trkaćih simulacija, volan za konzolu bi se isplatilo kupovat jedino da imaš i jak gaming pc i konzolu.