1. lawler čisto
2-3 hendricks čisto
4. najteža za bodovati, ako može stavio bih draw
5. jebiga, lawler je poludio na kraju i time dobio 5. rundu
sad ti budi pametan
Neki dan sam gledao Never Back Down 2 i u njemu "glumi" taj lik. I baš tijekom filma razmišljam da ne poznam ni jednog borca (piše nešto tipa pravi UFC borci na plakatu) i par sati kasnije idem odigrati UFC fantasy i vidim tog Duffea na cardu. Čak sam i pogodio first round TKO.
@duke
Da znam pa se ni ne čudim baš previše, ali kao što kažem, ostane nekakav gorak okus nakon tako dobrog eventa.
1. lawler čisto
2-3 hendricks čisto
4. najteža za bodovati, ako može stavio bih draw
5. jebiga, lawler je poludio na kraju i time dobio 5. rundu
sad ti budi pametan
http://fightland.vice.com/blog/chael...ro-the-mixtape
haha ovo je genijalno. Chael Bog.
Prekrasno je čut ovakve stvari još jednom. Najveći kralj trash talkinga uz Muhammad Alija, jedina razlika je što se Chael povukao neporažen
"Wanderlei: You’re an immigrant from Brazil. I am a gangster from America. Are you sure you want to play that game with me? Listen Wanderlei, I will do a home invasion on you. I will cut the power to your house and the next thing you hear will be me climbing up your stairs in a pair of night vision goggles I bought in the back of Soldier of Fortune magazine. I’ll pick the lock to the master room door—chk chk—take a picture of you in bed with the Nogueira brothers working on your “jiu jitsu,” and I will take said photograph post to www.dorksfrombrazil.com, password: NOT required. Username: NOT required. That, Wanderlei, is how you threaten someone. Dummy."
Još jedan odličan event jučer, JDS se jedva izvukao, Stipe se dokazao kao legit contender. Iako mi u ovom slučaju za razliku od prošlog vikenda uopće nisu jasne "robbery" optužbe, JDS je nakon početne prednosti Miočića prilično očito izdominirao 3.,4. i 5.-tu rundu. Ali svejedno je izgledao osjetno lošije i sporije nego inače, mislim da su ga one dvije ružne borbe s Cainom nepovrativo uništile
Nate Diaz se osramotio, dos Anjos zasluženo dobiva idući title shot. Khabib ga realno više zaslužuje, ali on se neće vratit do 6.-tog mjeseca tako da je ovo dosta logičan izbor.
Po meni pobjeda JDS ali skroz tijesna i ne jednoglasno kao što je bila odluka.. 1. i 2. runda su od Stipe 3.i 4. od JDS-a dok je 5. skoro pa izjednačena. JDS je više radio u toj rundi ali za dlaku.Iznenadio me Stipe kvalitetom. Fali mu kondicije za pobjedu nad JDS. Da je bio meč na tri runde Stipe bi slavio.
Presudilo je što se Stipe dosad nije borio u 5 rundi, malo je precijenio svoj cardio. Odličan fight sve u svemu i jako jako gust. Nema tu govora o nekakvoj krađi, ali moglo je na obje strane otići. 3-2 ili 2-3 je bilo. Šteta za Miočića jer bi sigurno dobio šansu za IC belt. I plus, HW je ionako u totalnom prozoru, bilo bi puno bolje da je Stipe pobijedio.
Slažem se, ali mislim da bi mogao dogurati do title challengea ako ostane u ovoj formi i poradi na kondiciji, nije još toliko star.
Btw, ako je suditi po ovom videu, izgleda je Jones uspješno ušao u glavu DCa
Evo pogledao pola meča i odmah ću reći da je greška Stipe što ide na KO i ne uspjeva ili ne želi ući u duži fajt. Dosta se povlači nakon udarca ili pokušaja i Junior hoda za njim po ringu, a trebalo bi biti obrnuto ako Stipe želi pobjedu jer ipak se Junior tri puta tukao sa Cainom i on je faca. Normalno da će suci na kraju dat pobjedu Junioru kad Stipe nije uspio napravit prekid a na to je valjda išao? neznam
Imam još jednu rundu... Ovi prednji direkti i onda zadnja bomba Juniora je brutalna. Aj bok Stipe XD
A jbg, JDS ga je sposoban riješiti jednim udarcem. Naravno da postoji respekt pa nije baš htio ući u otvorenu razmjenu udaraca. Al kažem, uvjerio je sad sve da spada u top 5. Uz malo više sreće i hrabrosti mogao je i dobiti.
@duke
Mislim da Jonesu ništa neće pomoći i da je Cormier preiskusan da uđe u taj fajt ljut i neoprezan.
Evo pogledao opet JDS-Miočić hladne glave, mislim da smo svi dosta zabrijali pod utjecajem Roganova fanboyizma i navijanja za underdoga. Ovo je bila iznimno glatka pobjeda, jedina runda koju je Stipe uzeo bez sumnje je druga, i to samo zbog takedowna i nešto sitno gnp-a pred kraj runde. Ostalo sve je na granici ili debelo na strani JDSa.
Fakat volim Rogana i njegov entuzijazam ali dosta često tak zabrije na samo jednog borca, sad kad gledam opet baš primjetim kak vrišti na svaki Stipin udarac, dok 50 % bombi i kombinacija JDSa ignorira ili samo usputno spomene. Pogotovo u prve dvije runde. I to dosta utječe na psihu gledatelja, barem kod prvog gledanja.
Ali bez sumnje i dalje stoji činjenica da je Stipe legit top 5 borac, ali i da se JDS pogoršao.
Dovoljno je vidjet kak se borci kreću jedan prema drugom ili od protivnikai ulaze u razmjenu i što se događa nakon, da bi mogao reć tko dominira.
One JDS- ove eskivaže recimo su jebene, dok Stipe ili ulazi u klinč ili bježi ili primi udarac. Lošije Stipe izgleda u ringu. JDS je iskusnjara već i ludi je brazilac.
Da, eskivaže sa spuštenim rukama i žderanjem udaracaTreba ozbiljno na defenzivi poradit. I Stipe je radio dobru stvar s ulaskom u klinč uz kavez, to je još jedna velika mana JDSa, nema osjećaja za distancu iza sebe i onda se zabije leđima u kavez i prima udarce pri micanju s istog.
A kako da obrani glavu od udaraca podignutim rukama sa tim rukavicama, nije to boks. U MMA podigneš ruke kad ideš u napad, a kada se braniš valjaš se po podu![]()
Pa može se svejedno puno ublažit silina udarca sa šakom, ramenom i podlakticom u kombinaciji sa eskivažom.
Ali nema kaj on ozbiljno na defenzivi poradit. Lik ima 3 banke, Jiu jitsu pičke materine te hrpu vrhunskih mečeva iza sebe i bio je najbolji. Znači da ima sve. Ne znam šta bi mu predložio.
Brada dolje, ruke gore, brze noge, eskivaže tijelom te micanje glave tako da udarac "sklizne" niz bradu...sve se to kombinira osim ako nisi Fedor pa možeš profurat ortodoksni stil čak i protiv vrhunskih stand up boraca. Ali on je više iznimka nego pravilo.
Bila je dobra godina za MMA borbe ali ono što čekam je DC vs JJ i nada da će ga DC razbit kao što je Cain razmontirao JDS-a. U suprotnom ću morati zašutitiIdemo DC!!!!!
Pa valjda da radi na onom što ga sjebava u svakoj borbiTu je puno kvalitetnije objašnjeno ono o čemu pričam.
http://fightland.vice.com/blog/dos-s...ger-approaches
Ali u kojoj svakoj borbi? Uvijek pobjeđuje osim sa Cainom, a i njega je pobijedio. To kaj mu nije bed nakon borbe bit malo ružan je druga stvar![]()
Evo pogledao ovaj meč kaj je Dugi linkao. To mi je prvi put da gledam DC-a. Odličan mi je. Mislio sam da je mlakonja zbog tih prepucavanja sa JJ-om ali ovo je samo potvrda moga mišljenja da je sve gluma. Samo neka bude dobar meč.
Aj dobro budem bacio oko sutra, kasno mi je sad idem spat![]()
Meni je osobno MMA ostvarenje snova kod borilačkih sportova. Oduvijek sam želio gledati sučeljavanje različitih vještina i stilova. Ti počeci koji su trajali 4-5 godina su mi bili i najzanimljiviji dio. S obzirom da je sport sazrio neke su stvari izašle na vidjelo i to meni kao tada laiku a danas ipak naprednijem navijaču u potpunosti iznenađujuće. Borilački sport koji kao baza za MMA pobjeđuje sve ostale. Ne nije to Jiju Jitsu koji je na prepad lovio ulične bedake i totalno nespremne stand up borce za MMA. Nije to ni boks pa čak ni Muay Thai kao ultimativna stand up vještina. Ipak je to dobro staro hrvanje slobodnim stilom. Ti borci ispadaju kao najizdržljiviji fizički i mentalno. Za uspjeh im uz taj hrvački bacground treba i čvrsta brada, na udaračke tehnike se mogu dovoljno brzo adaptirati.
Komentatori stalno naglašavaju da su hrvački treninzi miljama teži od svega ostalog. Pogotovo kad se radi o nekoj stvarno visokoj razini hrvanja kao kod DC-a. Naravno ima i tu iznimaka, npr Aldo kojega zaboli što je divizija puna odličnih hrvača, ali u globalu hrvači vladaju. I naravno puno se lakše koncentrirati na sam standup i riskirati kad si siguran u ground game.
3 tjedna još do Cormier Jones, nadam se da dolazi napokon do smjene na vrhu. Mogla bi opet presuditi ta Jonesova dužina, ali vidjet ćemo.
Hrvanje je u globalu najbolja baza, to je istina, ali naravno ne vrijedi ništa ako ga dobro ne nadopuniš s ostalim vještinama. Hrvači su u počecima slobodne borbe većinom bili dominirani od strane BJJ igrača, i zato sad svi trenutno vrhunski MMA hrvači ujedno imaju i solidan BJJ rang. Uz to što UFC pravila i struktura samog ringa, tj. kavez dosta favoriziraju hrvanje.
A kad smo kod hrvanja ovo je napokon izašlo ali nema na torrentima još, jedan od meni iščekivanijih filmova godine.
Uf nisam imao pojma za taj film, djeluje dosta nabrijano i zanimljivo. Jedino što su im trebali malo bolje uši prepraviti da djeluju uvjerljivije
Inače mrzio sam hrvanje ali nakon MMA cijenim ga maksimalno. Ultimativna borilačka vještina ako se gleda po stilovima.
Ne postoji ultimativna borilačka vještina za sve potrebe jer nema načina da se to odredi legalnim putem. Uvijek su prisutni faktori koji nekog favoriziraju a nekom smetaju. Zato postoje ultimativne borilačke vještine, i zato se sport zove Mixed Martial Arts
Ali mislim ako ćeš već ić tom logikom isključivo po izoliranim stilovima onda bi to bio BJJ kao što su pokazali prvi UFC eventi gdje je svatko predstavljao svoju vještinu bez primjesa drugih u settingu bez gotovo ikakvih pravila i vremenskog ograničenja, i tu su All American Division I hrvači duvali od BJJ likova. Ako imaš dva lika podjednakog znanja, hrvanje može postati dominantno tek kad hrvači nauče BJJ da se znaju obraniti od istog, dok BJJ komotno egzistira bez znanja hrvanja. Da parafriziram gospodina Mark Schultza, zlatnog olimpijca i jednog od najboljih hrvača u povijesti sporta (možda ti je sad ime poznato jer je Foxcatcher o njemu i njegovu bratu): "The only thing that beats wrestling is Jiu-Jitsu."
A razlog zašto je hrvanje danas toliko dominantno u UFCu je ono što smo već apsolvirali, trening na najvišim razinama sporta stvara fizički i mentalno vrlo snažne borce kojima se onda nije problem privikavati na primanje udaraca, ostale vještine, weight-cutove i slično koje su sastavni dio ovog sporta.