Pogled(sluš)ajte, cool je:
Mislim da je jedino bitno iz koje je regije gift, inače je najobičniji trade. Ti njemu ključeve, on tebi gift.
pjesma me ostavlja totalno ravnodušnim, ali što se videa tiče, pa jedno pol tih scena nisam vidio :/
Šta radite, CDPR? Šta radite? Bar je samo mobile igra ako ništa drugo, ali zašto MOBA od svega mogućega?
http://thewitcher.com/twba
jesus![]()
dota 2 i lol su jedine relevantne dota-like igre i niti jedna druga nije, niti ce u bliskoj buducnosti bit igriva i vrijedna paznje. smite je smece, heroes of the storm ce bit smece, ona lotr igra je smece, demigod je imao potencijala, HoN je propao, ostale pizdarije nisu ni vrijedne spomena. zasto uopce pokusavaju.
cyberpunk ce bit najbolja igra ikad
Mene ovo (MOBA hypetrain) podsjeca na ono kad stariji ljudi zele pokazat mladima kak su i dalje relevantni i kul pa krenu radit stvari koje mladi smatraju kul.
Meni je žao jer vidim da CDPR fakat ima potencijala, ali dok rade usmrđene igre, neće se pomaknuti s mrtve točke.
Witcher je prešmokljanska igra. Cyberpunk isto tako smrdi. Moba je najgora ideja ikad.
Zašto ne naprave nešto kul i trendi. Neku akcijsku avanturu. Znam da još uvijek nisu na toj razini, ali nek bar pokušaju. Ako neće prvi put uspjeti, druga, treća igra bi mogle biti ok.
Kul i trendi.joooooooooooooj
![]()
Pa već me iritira što europski devovi uvijek nešto kompliciraju i prave se pametni. Misle da rade bolje, a rade žešći šrot. Npr. Stalker i Metro koji se furaju na neki realizam, knjižni predložak, a na kraju je gameplay kanta, priča šund i sve skupa je neigrivo loše.
Rula mi primjer njemačkog Yagera. Ne kompliciraju i rade ono što se treba raditi. Yager je kao igra rulala, Spec Ops je rulao i sad će Dead Island 2 rulati jer ga radi Yager, a ne nesposobni proizvođači bugova Techland. I sad su najavili kompetitivnu PC igru Dreadnought, ali nije mrtva Moba, nego dogfighter koji izgleda zbilja dobro.
Tebi je SC Blacklist dobar, a govoriš da je gameplay u Metrou kanta![]()
I sam Witcher je školski primjer tog europskog kompliciranja.
Sam dev nema blage veze kakav tip RPG-a želi.
Prvi je tipični CRPG, drugi je nekakav linearni akcijski RPG, treći je open world.
Kakvo je to plesanje kroz žanrove u jednom serijalu unutar samo par godina izdavanja.
Jedan nastavak nema veze s drugim.
Vedran je u pravu, Witcher je poprilično razbacan.
Alkemija je u oba nastavka beskorisna, nedovoljno iskorištena.
Ima svega par napitaka koje koristiš i to samo u par questova gdje su ti napitci neophodni.
Uz to ne možeš ih maznut bilo kad nego samo dok meditiraš, a kad možeš meditirat je u dvojci bilo toliko nasumično da sam jednostavno u potpunosti ignorirao napitke.
Razvoj lika (levelanje) je glupavo napravljeno.
U dvojci sam nakon nekog vremena samo počeo bez razmišljanja bacati pointove u odabranu granu.
Isti sustav levelanja kao u Darksiders 2 lol, samo kaj u Witcheru 2 imaš tri grane.
Druga oružja su besmislena.
Možeš imat razne daggere, sjekire i slične gluposti ali pored OP mačeva jednostavno nemaju smisla.
Mačevi su također nedovoljno dorađeni.
I dok mogu shvatit zašto je srebrni mač puno bolji od čeličnog u borbi protiv čudovišta, zašto je srebrni mač neefikasan protiv ljudi?
Witcher ima puno krasnih stvari - zanimljiv setting i likove, veliku mogućnost izbora i "odraslu" priču.
Nažalost sav gameplay je nekako zbrda zdola jer su htjeli naprabit RPG, a ustvari bi akcijska avantura bio puno bolji žanr.
zašto neko argumentima pokušava dokazat wedranu da je u krivu. to bi bilo kao da ja lokalnom velečasnom idem govorit kako nema boga.
Ono što vi zovete "razbacanost" i "nema identitet", ja vidim kao evoluciju igre i sazrijevanje developera. Witcher im je bio prvi ozbiljniji projekt, Witcher 2 prva igra koju su napravili na vlastitom engineu. Propusta je bilo, al' dok nešto radiš, probaš pa vidiš jel' funkcionira stvar ili ne (tj. sviđa li se ljudima ili ne). Gameplay mi je u jedinici bio meh, dvojka je otišla u pravom smjeru, al' trebalo je tu još dosta peglanja formule. Sviđaju mi se najavljene promjene u trećem dijelu, brijem da će igra imati mnogo manje propusta i mnogo više konzistentnosti. Witcher naravno nikada nije bio RPG po definiciji, al' ako želiš napraviti takvo "story iskustvo", određeni kompromisi su nužni.
Weky bi da svaka igra bude akcijska avantura s fancy animacijama jer smo u 21. stoljeću i 2D je zlo.
Dobra usporedba bi bio Dragon's Dogma. On ima svoje probleme. Prema Witcheru je priča trula, likovi površni i svijet je malen i jednoličan. Ali je gameplay puno razrađeniji i takav gameplay bi Witcheru bio pun pogodak. Svaki lov na većeg monstera je avantura za sebe, a u Witcheru, iako si lovac na čudovišta, sve je to nekako meh i kao Geralt se osjećaš skriplano.
Ali ovo što Maloki piše je trend koji ja kao vodeći svjetski stručnjak gaming industrije nazivam "jedan žanr". O tome bi se čak mogao raspisati u drugoj temi ako će mi se dati.
Pa ako se ne varam najavili su gameplay promjene koje idu u tom smjeru - monsteri koje ne možeš ubiti dok ne dođeš do određenog levela, mnogo više istraživanja dok ne dođeš do detalja o monsteru (gdje se nalazi, kako izgleda, koje su mu snage / slabosti itd.), izazovnija borba s mnogo manje "rolla", razrađenije posljedice ako ga ubiješ / ne ubiješ i sl. Ovo bi u biti trebao biti prvi Witcher gdje ćeš se zbilja osjećati kao Witcher, ako naravno dostave obećano.
1. zvuči skriplano - ako se ja namjerim na monstera koji je uber jak, ako imam skilla, moram ga moći pobijediti, a ne da me igra umjetno ograniči
2. zvuči skriplano - ako je već open world i ja zazujim u šumu i pronađem ga i satrem, ajde bok, nema nikakvog questa i istraživanja, a ne da se stvori kad ja pročitam knjigu lol. Ok mi je da ti veli ovaj monster je slab na vatru, al opet, ako sam barbar koji ne istražuje o monsteru, idem i koljem sve pred sobom pa tak i njega. Nepotrebno kompliciranje o kojem pričam.
3. zvuči skriplano - opet ti navodim primjer DD gdje je borba protiv griffona prava poslastica kad frajer poleti s tobom dok se držiš za njega i mlatiš ga. Baš ono, igra postavi neke nove temelje za velike monstere u RPG-ovima i opet svi po starom jer su nesposobni napraviti borbu zanimljivom. Evo, ja imam manje rolla i doći ću do protivnika i lupiti ga lol.
4. zvuči skriplano - da, narušit ćeš ekosistem nekog područja.
Witcher je od početka trebao biti monster hunter igra i oko toga fokusirati radnju i gameplay, a ne oko političkih intriga i tih gluposti. Skroz fulana igra od ideje prije deset godina.
Pa kaj nije tak. Daj zabrij, frajera uzgoje u epruveti i šopaju gljivama idućih dvadeset godina da bi klao čudovišta, a frajer rješava meksičke sapunice na dvoru.
Takav sam i ja dojam dobio čitajući mu postove.