Koliko kod mi kritizirali suce - koji su, mozemo slobodno reci, odradili katastrofalan posao, citav svijet je u konsenzusu oko toga - ostaje cinjenica da smo pokazali jako slab nastup, sve karakteristicne boljke reprezentacije jos uvijek su prisutne. Troma, neucinkovita obrana, nedostatak agresivnosti u obrani, manjak kreativnosti u posjedu lopte, panicna dodavanja kao da imaju tempiranu bombu pod nogama, losa takticka rjesenja (nepostojeci lijevi bek, rakitic na neofenzivnoj poziciji), itd.
Mozemo nesto kazati o igracima i pojedinacno. Corluka i Lovren - dva nesposobna panja koja u prekidima tamo kod suca glume neku temperamentnost, a u igri su totalne impotentne picke, strossmayer i simunic su za njih klasa;
Pletikosa - solidan, imao je mnogo vaznih intervencija, obrana ga je nebrojeno puta izdala, neki mu predbacuju da je primio dva gola na istu foru i da ima ocajne reflekse (sto je donekle tocno), međutim prvi gol je po meni tesko obranjiv, dok mu je treci gol bio jedina veca greska na utakmici, uz ona retardirana ispucavanja gdje lopta svaki put zavrsi kod brazilaca;
Vrsaljko - zbunjoza, nije prelos ali je limitiran, nije on klasa za prvu postavu otvaranja svjetskog;
Brozovic - rotfl... al ajde iskreno, bar je nesto pokusavao
Kovacic - najvece razocarenje, ocito je psihloski pritisak bio prevelik, izgledao je zaista uplaseno. losa procjena izbornika, trebao je izaci prije;
Jelavic - panjina, prakticki igrac manje dok nije zamijenjen. jos jedna losa procjena izbornika;
Rebic - ocekivano neucinkovit, ali bar je malo proigravao obranu
Rakitic - vise bi dosao do izrazaja da je igrao na ofenzivnijoj poziciji, ovako nam je najbolji igrac ostao neiskoristen. jos jedan propust izbornika; Modric - solidan, ali ni blizu svojih mogucnosti. trebao je imati vise inicijative;
Olic - apsolutni bog, hejteri umrite;

Perisic - ugodno iznenađen njegovim nastupom, jako solidan;
Srna - UZAS, taj covjek ne moze pravilno dodati loptu covjeku 5 metara ispred sebe, NIJEDNO USPJESNO DODAVANJE, na svaku oduzetu izgubio je tri. Srna mi je drag igrac, ali krajnje je vrijeme da preda tu vrazju kapetansku vrpcu nekom drugome, njegova je uloga marginalna, osim kada gubi loptu, tada je kljucna. u mirovinu nek jos ne ide jer nemamo dostojnu zamjenu za tu poziciju, ipak u obrani moze napraviti vise od ikog;
Sammir - odlican, zelim ga u istom izdanju do kraja prvenstva;

Zakljucak: apsolutno sam ocekivao ovakvu igru (post na prvoj stranici ) ali svejedno tvrdim da bi najrealniji ishod bio X. Brazil, koliko god bio nabrijan, nije bio narocito uvjerljiv i sudac je bio presuđujuci faktor za njegovu pobjedu, uz strah od javnog linča, dakako. Kako god, nakon ove utakmice sam optimisticniji nego prije pocetka prvenstva, mislim da imamo jos toga za pokazati na terenu, pod uvjetom da Niko i tim dobro dijagnoziraju probleme i ovo iskustvo s brazilom maksimalno iskoriste za naredne meceve. Mnogo je toga jos neizvjesno, cekamo ovu utakmicu za pola sata da vidimo kako disu druge dvije momcadi, ali definitivno nije nerealno ocekivati prolaz. Niko Kraftwerk je gospodin i na vjerujem u njega.