Meni bi cucak u bijelim čarapama bio smiješan, a ne zastrašujuć...
Najbrži pištolj Policije Okusa. Može da pogodi sve od bilo gdje. Također piše i poeziju.
[center:chmelrcv][/center:chmelrcv]
[center:chmelrcv]BITCH, IT IS 5:30![/center:chmelrcv]
-kazem ti, nisu sredeni.
Eto.
Najbrži pištolj Policije Okusa. Može da pogodi sve od bilo gdje. Također piše i poeziju.
Jebes ga sad, nisu svi McPingvin dog whisperer.
Zadnji uredio Dylan11 : 24-02-2014 u 13:20
Daleko sam ja od dog whisperera, ali neke osnovne stvari moraš moći ako planiraš imati psa.
-kazem ti, nisu sredeni.
Sama činjenica šta smatraš da bi se djecu trebalo učit ponašat oko životinja aludira na to da one svejedno mogu biti opasne.
Uostalom, ne mora ništa garantirat da su dobro odgojeni.
Ako je tvoj pas dobar i poslušan, ne mora značit da je svačij. Ja se ne bojim pasa, ali ima puno ljudi koji paničare oko njih i ''ma neće ti on ništa'' im ne znači puno.
Ljudi uglavnom nemaju pojma oko toga kakva je koja pasmina. Jedan naizgled bezopasan patuljasti njemački pinč je često agresivniji od njemačke doge i uglavnom svoje žrtve napada s leđa. Moju je staru jedan takav "pas na baterije" skoro ugrizao dok je prolazila cestom ispred "njegovog" dvorišta pa ga sad vlasnik drži na balkonu. Presmiješno mi je kad ga čujem kako laje na ljude odozgo, ali sam si je kriv što je umislio da i cesta spada pod "njegovo" dvorište. Dok laje skroz se zajapuri i poiskaču mu žile na vratu pa izgleda otprilike kao Zdravko Mamić kad popizdi.
Jebogaotac, opasan je i ventilator ako guraš prste unutra.
Upravo zbog toga i treba taj pristup. Što ti znači ako je pas na lajni i ima brnjicu ako se istrgne vlasniku? Kad nešto od 50+ kila skoči na tebe, nije ti to super, sve da je i u igri. Da, naravno, ne može te ugristi, ali stoji tvrdnja da je paničarima taj dio sekundaran. Prošli tjedan sam s frendicom šetao njeno štene aljaškog malamuta, neki lik se isto uspaničario kad mu je pas bio na 2 metra. Pas... Koji je osjetno ispod koljena vlasnuku. Izgleda kao malo viša lisica u krivim bojama.
Paničari će paničariti i to je tako, a ekipa koja ima agresivne pse i šeta ih bez brnjice/povodca je u istoj razini debilizma s vlasinicima kujica koji ih idu šetati među druge pse dok se tjera.
-kazem ti, nisu sredeni.
Ljudi jesu debili često, pogotovo jer neki ne shvaćaju da to ako on ima psa ne znači da svi imaju psa i da je svima ugodno s psima. Ali jebiga, to je naš mentalitet, boli nekog brbana kurac što se ja možda bojim pasa i što mi nije ugodno ako kraj mene trči iti malo veći pas bez uzice. To što je on "samo razigran" i što "mi neće ništa" ne znači da meni treba bit ugodno oko njega. Mogu ja šetat po gradu i dry humpat žene, ali mi frend govori "neće vam ništa, samo se pravi", isto bi 90% njih šok doživjelo.
Pa ono, ako su ljudi koji se boje pasa manjina, onda ne bi bilo ok da radi sebe traže većinu da promijeni svoje navike, ali meni zapravo ide na kurac taj nekakav mentalitet i pogled prema kojem svatko mora imati psa čak i ako nema vremena ili mogućnosti da se brine o njemu. Čim otvorim ono kancerozno govno od Reddita prva stranica je uvijek pretrpana slikama pasa i mačaka u kawaii~~ desu pozama. Jel stvarno postoji tolika količina ljudi koji nemaju nikakvog konkretnog hobija osim da lebde oko svojih životinje?
Kad secem ulicom i vidim cucka kak sam hoda nikad mi nije svejedno. Kao da zaboravljate da su to zivotinje.
Ne vjerujem da su tolika manjina. I zar to nije neko pravilo da se psi vežu? Ne znam jel i drugim vlasnicima pasa ugodno da tuđi psi šeću oko njih, ili njihovih pasa. Poanta svega je kako su ljudi totalno neodgovorni po pitanju toga. I vjerujem da ih ima pozamašan broj koji se ne znaju brinut o psu.
Ti zaboravljaš da su to pripitomljene životinje.
Apsolutno nikakav problem ako drugi psi nisu vezani. Kad si na mjestima di svi šeću psi, svi su odvezani i igraju se međusobno. Ako vidiš da neka dva psa imaju probleme, pokupiš svog (staviš ga na povodac, jel) i odeš. Ako psa treniraš ili ako je kuja koja se tjera, ne ideš u grupu.
-kazem ti, nisu sredeni.
@Ping
Pripitomljene , al i dalje reagiraju instinktivno.
I gluposti su ovo da te nece napast iz cistog mira.
U ulici je jedna familija imala pesa koji je stalno izlazio iz dvorista i skakao na ljude. Dosta susjeda se zalilo toj familiji al oni su uvijek odmahivali rukom i govorili "ma nece on nista".
Jednu noc idem doma, vidim pesa vani, reko ne opet. Prodjem pored njega , krene skakat na mene i namjerno ga nisam htio ni odgurivat ni nis jer nezelim da cucak poludi. Kad ono skoci na mene, stane i krene me grist za nogavicu (nista strasno iskreno al sam se usro), odgurno sam ga i potrco doma.
Par dana kasnije susjedu ugrizo isti pas i zavrsila zena na hitnoj.
Prije par mjeseci stara sece po cesti i neki pes sa drugog brda valjda ju krene grist za nogu ( prvi put vidla pesa ) .
Zadnji uredio Paran0a : 24-02-2014 u 22:30
Ljudi su razvili dio u mozgu koji je UGLAVNOM brzi od primarnih nagona i koji te tjera da razmislis.
Dosta je manja šansa da će te nevezani čovjek zaskočiti i izgristi nego pas...
Ni ja, ja se samo bojim da će počet skakat na mene i lajat.
Ja se najvise bojim da ce pocet skakat na mene i zaprljat me.