Pa to sam mu i ja rekao. Ali to nema veze sa tvojim predrasudama :D
Printable View
Pa to sam mu i ja rekao. Ali to nema veze sa tvojim predrasudama :D
Hahaha, Atijeva grafička. Kaj je ovo, 1999.-a??? Hahaha
To je trenutno stanje, 970 je najbolje što možeš kupiti u tom cjenovnom rangu. Te predrasude su temeljene na dosadašnjem iskustvu s ATIjevim karticama. Ove nove možda jesu tiše, hladnije, kvalitetnije i možda igre s kojima sam imao problema sad rade dobro, ali nema baš nekog razloga da opet riskiram da kupim njihov proizvod. Druga stvar da su na papiru bolji i jeftiniji, pa ajd idemo probati ponovno. Ovako ostajem kod nVidie do slijedeće promjene tamo negdje 2018.
Prije će izaći GOTY edicija igre nego će ATI napraviti normalne drivere za nju hahaha.
jučer u 3 ujutro sam skuzio da lc 95 cooler košta 100kn. pomoglo je vaše urazumljevanje da krenem u potragu. hvala na tome!
ovo je finalna konfa, bit će uplacena do ponedjeljka. maknuo sam SSD i stavio HDD (tak i tak bih morao kupit prvo jedno pa naknadno drugo).
nije mi se dalo proučavat HDDe. gospon iz uzija je rekao da je dolje navedeni najbrži 1TB ako se ne ide u SSHD. cijena mu je dobra.
zamjenio sam matičnu na preporuku iz uzija, rekao je da su najviše editors choiceova dobile od onoga što je pročitao. rekao momak za 6600K ili ta ili Z170A. ova ima nekakvu prednaponsku EFDGDG zaštitu. ne znam jel radi, al je 50kn razlike. također, nije gigabyte. (loša iskustva imam) jednominutno googlanje je pokazalo da se fino OCa. fali joj ALC1150 al neam živaca više. tak i tak će prije il kasnije neka zvučna s eksternim kontrolerom. 390 vs 970? 200kn razlike za strix i MSI modele u korist 970. nasao sam 2 tjedna stari jutjub video gdje ih usporeduje frajer i tu su si negdje. doduše, 390 je više fjučr proof. MSIjevi se također ne vrte ventači dok je idle, a ima veće stock frekve od strix 970. 50kn razlike.
jedina mana uziju je što komponente s vecom garancijom moram RMAat drito kod proizvodaca.
without further a do, evo finalne konfe:
http://prntscr.com/a42dr5
ma znam sve to. nvidia hairworks u witcheru 3 ftw.
Onda kupuj, super komp :thumbs2:
:)
Ne očekuj neki masovni overclock s LC-CC-95 hladnjakom. To je rješenje za tiše i ljepše od stock, ali nije za OC high end procesora.
Seagate disk ti je preporučen jer se najviše kvare pa ćeš brzo morati na servis (vjerojatno).
Napajanje je preskupo za ono što nudi i totalno nepotrebno za takvu konfu.
NEDOSTAJE SSD. Komp za skoro 9K Kn a bez SSD-a je fail i to žešći.
Slažem se za SSD ali radije bez SSD-a i sa GTX 970 nego obrnuto. Po meni tu je morao stati jedan SSD od 256 GB + 2TB HDD npr toshiba ali to stigne i naknadno nadograditi.
1. nije kupljen da se OCa, kupljen je da radi. i samo to.
2. i meni su krepala 2 WDa dok su bili hailani kao najpouzdaniji. fact it, kak te trefi trefi te. od kud vuces te podatke?
3. napajanje je (pre)placeno jer nema mane u bilo kojem pogledu. osim cijene. obrazlozio sam na prosloj stranici.
4. mogu skinut jedino 400-500kn s napajanja, dodat 300kn i kupit 250GB EVO. ne bum to radio.
K procesor se kupuje zbog overkloka, inače nema smisla kao ni ta skupa, preskupa ploča.
zar uistinu misliš da ću držat takav proc pod coolerom od 100kn do kraja svijeta kakvog poznamo, na toj ploči, neclockanog? :D
ponavljam - košta 95kn.
stavim ga pcekspert trznicu pa ga ti kupis za 50kn. :D
Zakaj ne, dam ti 40 kn.
40kn i platiš pivu?
Nema šanse, ne miješam posao i prijateljstvo. Pivo možemo popiti drugom prilikom.
Ova verzija od tere koju on kupuje nije uopće na spisku, znači da se praktično ni ne kvari. Ostalom imam i ja jednu teru od segatea već 4-5 godina i radi odlično.
a vidi ovo: https://www.backblaze.com/blog/hard-...ility-q4-2015/
također, zbog 3TB modela zbog kojih je onako visok graf na tvom linku, seagate je pod tužbom.
Da si uzeo 550W RM i Fractal R4 bilo bi ti isti prozor, a taman bi ušparao za pristojan SSD. 650W ti ima još manje smisla sad kad si uzeo 970.
Di ti je nestao kumov kejs? A da uzmeš njega i ubaciš SSD umjesto da kupuješ novi kejs?
kostolomac, zavrsit cu na istom, a ovak je jednostavnije. ideja je od početka to potrpat u sounddamped.
1. mogo si rastegnut bar još malo pa roknut lc-cc-120, s njime se može malo i nafrljit CPU, solidno hladi to čudo na malo love
2. šteta za SSD, meni bi to bio prioritet i u buildovima sa puno manjim bađetom, po 300 i kusur kn se već solidni daju nabavit. Mada to je uvijek neš što se naknadno da ubacit, OS čak i kloniraš preko samo da se ne zajebavaš previše i gg :)
3. Disk je dobar, ja bi ti preporučio isti tak da su dobro odradili. Na 5 različitih foruma svi pljuju po Seagateu i ljepe te grafove okolo, a niko se ne sjeti pogledat koji su modeli opće na listi gore. ST1000 i ST2000 su se pokazali kao jebeni hardovi. Na mom uzorku dok sam bio u servisu, uvjerljivo namjanje kvarova na dotičnima, WD blue od 1TB je postao smeće, a TOSHIBE nisu tolko puno rikavale kolko ih je bilo defektnih out of the box. Tako da bez brige i cepaj samo.
4. zaš niko bijeli fractal ne uzme :D Iznutra je završna obrada na par puta višoj razini, ses!