-
Re: The Witcher 3: Wild Hunt
= Citat =:
Izvorno postao
W3DR4N
Imalo je smisla imati super komp kad su igre za razliku od konzola bile drugačije. Kad su izlazile jedne za jednu platformu, druge za drugu. Ali danas kad sve izlazi na svemu, fakat je naivno brijati na neki PC entuzijazam o kojem Dugi priča kad igre iskoriste možda 10% silnih teraflopsa grafičke, a opet štekaju na većim detaljima.
Pa i na medium izgledaju i bolje se vrte igre. Da imam novce i ja bih možda uzeo neki PC za 10k kuna pa se kurčio okolo kako luđački dobro HBOSAAA izgleda, ali trenutno ne koristim zato komp. PC je jednostavno "otvorenija" platforma i na njemu se da zaobić puno sranja razno ranzih gejmerskih kompanija. I nedostatak smrdljive konzole u kući je isto prilično velik plus.
-
= Citat =:
Izvorno postao
W3DR4N
Imalo je smisla imati super komp kad su igre za razliku od konzola bile drugačije. Kad su izlazile jedne za jednu platformu, druge za drugu. Ali danas kad sve izlazi na svemu, fakat je naivno brijati na neki PC entuzijazam o kojem Dugi priča kad igre iskoriste možda 10% silnih teraflopsa grafičke, a opet štekaju na većim detaljima.
Pa zato baš što sve izlazi na svemu nema smisla imati 2 uređaja. Ja sam napravio upgrade i sad osim što imam dobru platformu za igranje još godinama, konačno imam i desktop PC koji nije istovremeno i električna grijalica i ne moram strahovati da će opet otkazati hladnjak ili nešto drugo u bliskoj budućnosti. Da ne spominjem da mogu imati triple boot i sve što mi treba za naprednu virtualizaciju. Tko preordera svako ubisoft/EA/microsoft govno koje se najavi i igra ga tjedan dana valjda dobro prođe sa konzolom, ja ne mogu tako. Tu i tamo me primi da odigram nešto takvo pa pređem na brzaka, ali više cijenim igre kojima se uvijek možeš vraćati, ili barem ih igrati duže vrijeme prije nego ih prođeš ili vidiš sve što se ima za vidjeti. Za to su konzole stvarno drek. Ili moraš imati zakačene 2 ili više generacije konzole ili kupovati nanovo HD remaster igre koju već imaš da bi odigrao nešto iz prošle generacije. Većina toga što igram i jest iz ove prošle generacije uz poneki noviji naslov, sve radi kao i prije i još bolje i to bez ikakve dodatne zajebancije.
Pogotovo što se trkaćih igara tiče, baš malo gledam tu situaciju. Ne samo da PC sad ima potpuno nenadjebivu postavu dotičnih, nego još imaš normalan hardware compatibility. Ja još uvijek koristim volan sa početka stoljeća i sve radi najnormalnije, a eto, sad se za PS4 još ne zna koje će volane podržavati. Može se dogoditi situacija da neće podržavati G27 koji je praktički još uvijek standard među današnjim volanima, zamisli si situaciju kada zbog upgradea na novu konzolu onda još moraš mijenjati i cijeli volan trenutne vrijednosti od cca. 2k kuna i trošit na novi što će te u razlici doći vjerojatno oko 1k kuna. Xbox je još i gori, praktički postoje 2 volana koja ga podržavaju, i to nimalo jeftina. Čak i kada bi konzole imale kakvu takvu ponudu trkaćih simulacija, volan za konzolu bi se isplatilo kupovat jedino da imaš i jak gaming pc i konzolu.
-
= Citat =:
Izvorno postao
hansi
motion blur od tv-a? o cemu ti pricas loooooooooooool
konzole imaju dodatne filtere, bolje (efektivnije) nacine AA i mozda motion blur kod nekih novijih igara, oklen teb motion blur o televizije? gamepadom se igra i na pc-u.
Manji refresh rate, motion blur, tako neki kurac sam čitao ima jedno 3-4 mjeseca :) Tražio sam zašto je 30 fps-a na konzolama puno igrivije nego na pc-u pa sam na nekom topicu nekog foruma naletio na tako nešto.
-
= Citat =:
Izvorno postao
hansi
FPS na 30 fpsa
l o l
Pa stvarno nije problem kad se ne igra mišom, izuzetno je igriva igra.
-
Nije sve šta pročitaš na interentu istina. Tih konzolaških 30 fpsa nije ništa igrivije nego na kompu. Nisu to teksture pa da se ne vide iz daljine. Jednostavno se navikneš i to je to, ako stalno igraš nešta na konzoli neće ti smetat. Ne ide na više i tu ništa ne možeš napravit pa jednostavno igraš.
-
Al fakat je puno igrivije, i mene zanima zašto točno. Bez problema se igram s 30 fpsa na konzolama, dok mi je na PCu to neigrivo.
= Citat =:
Izvorno postao
cham3leon
Ja sam napravio upgrade i sad osim što imam dobru platformu za igranje još godinama
Pa cijela fora je u tom kaj nemaš. Ja sam kupio relativno high-end PC prije godinu i pol i sad je već došla igra kojoj ne zadovoljavam ni minimalne zahtjeve. S konzolom si miran dobrih 6-7 godina uz to kaj grafika astronomski napreduje na istom hardveru. Pogledaj slike i videe prve i zadnje generacije igara na PS2 i PS3, nebo i zemlja. Da slažeš konfiguraciju s kojom bi bio miran 6-7 godina, trebalo bi ti 15.000-20.000 kn ako bi uopće i bilo moguće da tolko dugo traje bez apgrejda.
-
Jel ti pričaš o Witcheru 3 igri koja još nije izašla?
Miran si jer možeš pokrenit nove stvari dal će radit na ultra ovisi o milijun stvari od optimizacije do svake pojedinačne komponente. Zato je PC otvorena platforma jer možeš sam tweakat kako će ti igre radit i izgledat. Kao što sam rekao i na medium izgledaju i vrte se puno bolje od konzolaških verzija.
-
Nez koliko je 7850 i u to vrijeme bila high end duke, vani su bile 7950 i 7970 koje su danas mid
druga je stvar je sto je kod nas sve duplo skuplje.
falus mislim, ali nisam siguran 100% da je vecina tv-ova 60Hz jer je to nekakav standard, i da je 30Hz sumnjam da bi imalo ikakve razlike, moze bit jedino gore zapravo (druga je stvar kod 60fps locka na 144Hz monitoru, kad nije djeljivo sa 2)
uglavnom je 30fps prihvatljivi sto je igra monotonija, manje zahtjeva brzinu igraceve reakcije (33,333334 ms je frametime, u igrama koje zahtjevaju frame-perfect reakcije kao platformeri, tj. speedrunovi i glitchevi istih, te fightin igre to je apsolutno neigrivo) i sto je udaljenost od ekrana veca.
30fps moze bit ok za casual akcijske movie-igre ali za bilošta preko toga je smrt.
-
maxanje igre bi IMO značilo preko 70 fpsa da se ne pada ispod 60, sa vecinom detalja osim stvari kao ssaa na max pri 1080p rezi.
-
Huh puno stvari se reklo, ali dobro :D
Iskreno po MENI! je bullshit da komp treba uredno "ugredati" , moj stari (X2-4200, 2gb rama, 8800GTS 512Mb) je uredno vrtil sve igre koje su me zanimale i ja sam igral uredno na high (pri 1920x1200 jer te reze mi je monitor), posustal je nakon tih 5+ godina na Witcher-u 2 i Deus Ex-u (Human rev) i tada sam stavil ma mid setinge ne na low i dalje sam bil dobival 50 do 60 fps-a.
I tek tada sam zakljucil da mi treba novi komp.
Moj trenutacni (u potpis) je napunil 3 godine u 11 mesecu prosle godine, i moram priznati da i dalje vrti sve na High cak i ultra pri rezi mog monitora (1920x1200) i ne verujem da nece vrtiti naslove na High barem jos godinu dve.
Ali iskreno to je samo moje iskustvo, svatko ima drugacije, ja uredno gledam po net koji driveri su "najbolji" za moju grafu, ja uredno "cistim" win i pazim da nema sranja, uredno svaka 3 meseca na kompresor ispusem komp od prsine da su temp nominalem a malo ljudi se zajebava s takvim stvarim iskreno, tako da su i rezultati losiji. Jer naspram jedne konzole pc trazi ipak puno vise "paznje" , a to ne pase bas svim ljudima.
Oboje ima svoje prednosti i mane i fakat je po me glupost natezati se kaj je bolje.
S tim da iskreno ne vidim po cemu komp od Dugog nebi mogel jos godinu dve vrtiti sve bez beda, FX je mozda stari proc ali za gaming je vise nego adekvatan :D
A i iskreno ak jedan komp s FX-6300, 4 gb rama i R9 270 moze vriti na High neoptimizirano govno od Ass Cred Black Flag pri 1920x1080 ondak ne vidim da bi takav komp imal problem s Witcher :D A to je komp od nekih 4k cuna.
-
Komp koji sam satsavio vrtiti će igre duže i bolje vremenski nego PS4 i dočekati će PS5. Kao prvo konzole iduće generacije će doči ranije nego što je došla sadašnja generacija. Nema šanse da požive duže od 4-5 godina. Kladim se da će Microsoft prvi požuriti. Kao drugo GTX 970 grafa je overkill za full HD rezu i ima zaliha u snazi ohoho kao i 4 GB vrama koji su sigurna zaliha. Kao drugo nove igre su tek počele iskorištavati FX 8320 proc...tek je izašlo dvije/tri igre koje znaju iskoristiti osam jezgri tako da ih iskoriste svih osam istovremeno preko cc70%. Tako da i kod njega ima zalihe pogotovo ako uzmemo u obzir da je praktički "isti" takav procesor u konzoli ali na stvarno siromašnih 1.6 ghz-a dok ovaj proc na PC-u i malo dijete klokne na 4.5. Razlika u snazi je ogromna.
-
Ezav, nisam ja neki konzolaški sektaš da ću ići po forumima i uvjeravati ljude da je konzola bolja i da kupuju konzole. Prvo, bmk na čemu se tko igra, a drugo, ja sam uvjeren da su te sve igre iste na kraju. Samo ističem apsurd da prema ovim objavljenim zahtjevima Witchera 3, ispada da za najviše detalje trebaš komp od barem 2000 Eura. I onda smo započeli tu raspravu o paritetu igara i razlogu za obje platforme i jedini konkretan odgovor je napisao Chameleon jer fakat konzole nemaju ni toliku ponudu simulacija, ni imaju modove za njih, ni toliko bogatu ponudu hardvera i dodataka. Fakat super poanta i slažem se s njim i jasno vidim zašto on nema alternative pored PC-a. Bar nema alternative za razliku od Dugog koji igra konzolaške igre Watch Dogs, AC Unity i Evil Within, a uredno pljuje po njima. Pljuje po locku na GTA V, a kao da ima amneziju kakve je performanse imao GTA IV kad je došao na komp, koliko je trebalo novog hardvera, patcheva i inog da bi to proradilo kak spada.
-
Te igre nabrajao sam u kontekstu grafički naprednih kada me se vuklo za jezik da nisam vidio ništa osim WOT kojeg igram intezivno zadnje dvije godine kao što sam igrao i dosta i armu 3 od koje sam odustao jer nemam toliko vremena. Igram i rts-ove kojih nema na konzolama, barem ne onih igrivih. Sad me samo zanima gdje sam ja to pljuvao po tim igrama? AC unity sam igrao na konzoli i to ide koma pa i pljujem. Evil within sam nahvalio u dotičnoj temi, meni najbolji hororac i takav tip igre odavno. WD sam također samo hvalio. Pišeš napamet. Što se GTA IV tiče dobro si me podsjetio. Zbog te igre sam tadašnju X2 athlon platformu promijenio za Core Q intelovu,odigrao igru 3-4 puta :D bez većih problema i imao taj komp sve do početka prethodne godine. Mogao je gurati i do danas kada je ipak zastario dolaskom najnovijih naslova. Znači gurao je kao gaming platforma cc 4 godine bez problema uz izmjenu 2-3 grafičke kartice iz srednjeg ranga, tipa kupi, prodaj, kupi.
Ti ističeš apsurd da je za Witcher 3 i visoke detalje potreban ultra skupi komp, iako je jasno da će se moći igrati na daleko jeftinijem kompu. Ne vidiš tu podesivost kao prednost nego kao manu, sterilno razmišljanje poput same konzolaške platforme.
-
@Veki a nisam ni rekel da si neki konzolaski sektas :D
Ma svatko ima svoja uverenja, je nemrem rec ni da je Veki nekaj krvo rekel ni Dugi.
Ono ja sam izrazil svoje misljenje, tak da ono iskreno nemam kaj pamete vise rec ...
Kak rekel vec, oboje ima prednosti i mane i tak ce uvek biti :D
-
Prednost je PC, a mane su konzole.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Duke v2.0
Pa cijela fora je u tom kaj nemaš. Ja sam kupio relativno high-end PC prije godinu i pol i sad je već došla igra kojoj ne zadovoljavam ni minimalne zahtjeve. S konzolom si miran dobrih 6-7 godina uz to kaj grafika astronomski napreduje na istom hardveru. Pogledaj slike i videe prve i zadnje generacije igara na PS2 i PS3, nebo i zemlja. Da slažeš konfiguraciju s kojom bi bio miran 6-7 godina, trebalo bi ti 15.000-20.000 kn ako bi uopće i bilo moguće da tolko dugo traje bez apgrejda.
Ja sam napravio temeljiti upgrade koji je bio onako, sredina, ne baš pravi high end, ali nikako ni low-end prije godinu dana. Ne znam ako će pokrenuti Witcher 3, ali nije da me to brine. Nisam fan Witchera i ne pada mi na pamet da kupujem neki hardver radi jedne igre. Zadnja igra koju sam zbilja htio igrat, ali nisam mogao je bila GTA IV i svejedno sam napravio upgrade tek kada je došlo vrijeme za to, odnosno kada bih to ionako napravio.
-
-
Ja imam komp od 2008. i tek je prošle godine "zastario".
Baš bih mogao probati Shadow of Mordor pa vidjeti jel radi.
-
ja imam komp iz 2008. i to smeće od igre mi leti, ali kakve veze ima to, kad je igra i dalje smeće. konzole nemaju dotu, stoga pc>>>>>>>>>>konzole. EOD
-
Lol Dota. Čak je i WOT za to televizija u boji.
-
Zašto ste djeca? Svatko se zabavlja kako njemu paše. Ne volimo svi iste igračke i nemamo financija i vremena za sve probat.
-
tako je, neki vole koristit mozak dok igraju igrice.
-
-
= Citat =:
Izvorno postao
rejndjer
tako je, neki vole koristit mozak dok igraju igrice.
Igraš dotu.
-
Ne znam baš. Ja sam jednom igrao dotu i cijelo vrijeme sam koristio mozak za preispitivanje svih životnih odluka koje su me dovele do tog trenutka.
-
-
-
= Citat =:
Izvorno postao
Windwalker
Igranje na PC-u, npr.?
A ti si se igrao na PC-u dok nisi otkrio konzolu i sad je PC govno, a ta govna koja sad igraš na konzoli sigurno prolaze testove na PC-u dok su u izradi prije nego ih ti zaigraš na konzoli. Hoćeš još? U toj konzoli su iste hardware komponente kao i u mom PC-u, što znači da se svaka igra može igrati na obje platforme bez problema.
-
"Konzola je bolja jer se na njoj mogu igrati neke jebene igre koje nisu rađene i za PC, a na kojemu nema boljih igara od tih koje izlaze samo za konzolu, a na PC-u se još igra i retardirana dota."
Eto to su argumenti.
-
-
Pa normalno da nije istina kada je sama tema rasprave "PC vs Konzola" plitka i nemoguće je onda uć u neke dublje rasprave bez da ispadneš budala. Trebamo raspravljat "DOTA2 vs TLOU" npr.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Duke v2.0
Igraš dotu.
nebi od tebe očekivao ovako glupav odgovor.
-
Razočaran je svojim PC-om pa mijenja stranu.
-
1 privitak(a)
-
= Citat =:
Izvorno postao
Systematic Reverse
nebi od tebe očekivao ovako glupav odgovor.
Ma samo trollam :D
-
-
Taj "Želim ti ubit cijelu obitelj govnaričino jedna prljava" smajlić :)
-
= Citat =:
Izvorno postao
Duke v2.0
Igraš dotu.
Koji si ti jebeni intelektualac e, gadiš mi se
-
On se možda tebi gadi, ali ti se gadiš svima na forumu. Osim hansija, koji ti je alt.
-
meni se nitko ne gadi.
osim jedne osobe tu i tamo čije ime ne želim spomenut jer se bude uvrijedio i počeo pisat bolesne gluposti.