• Diablo immortal

  Vrsta: Akcijski MMORPG, hack and slash
  Developer: Blizzard Entertainment, NetEase
  Platforme: Android, iOS
  Izlazi: 2019.  Tijekom ovogodišnjeg Blizzcon događanja Blizzard je predstavio svoju novu mobilnu igru Diablo Immortal, koja je izazvala strašan bijes kod većine fanova, koji su očekivali Diablo 4, pa je promo trailer imao jedno 10 puta više dislajkova nego lajkova. Naime, kada su fanovi Diabla otkrili da Blizzard svoje resurse troši na igru za mobilne telefone, doslovce su poludjeli, a internet je eksplodirao od žestokih komentara, koji su iznenadili i šokirali čak i poznatog proizvođača vrhunskih visoko komercijalnih AAA igara. S obzirom na to da smo mi već odavno postali svjesni kakav potencijal nudi tržište igara za mobilne platforme, Blizzard nas uopće nije iznenadio, pa možemo mirno i staloženo predstaviti novi Diablo, a sigurni smo da će usprkos silnoj paljbi žuči igra na kraju postati još jedna od velikih Blizzardovih uspješnica.

  Diablo Immortal mobilni je akcijski hack and slash MMORPG koji, kako kažu, “donosi autentično Diablo iskustvo prilagođeno uređajima s dodirnim zaslonima”. Priča igre smještena je između događaja u igri Diablo II: Lord of Destruction i Diablo III. Za Archangela Tyraela misli se da je mrtav, a čovječanstvo se muči s posljedicama njegova djelovanja. Ukratko rečeno, igrači će imati mogućnost posjećivanja raznih zona, od mirnog gradića Worthama do džungle na otoku Bilefenu i drevne knjižnice Zoltun Kulle, a posvuda se nalaze izazovi i poznati likovi te, dakako, horde neprijatelja koje morate mlatiti bjesomučnim klikanjem, ovog puta ne po mišu, već na dodirnom zaslonu, koji će biti zapackan kao nikada prije, pa si možete već sada nabaviti koju litru neabrazivnog sredstva za čišćenje ekrana. S obzirom na to da se radi o MMORPG-u, moći ćete se udruživati s drugim igračima i zajednički kretati u pohode na neka posebno neugodna čudovišta i moćne neprijatelje. Pri tome vam neće nedostajati loota, pa ćete strpljivo skupljati sve što nađete u škrinjama, pećinama, tamnicama ili skidati s tijela razvaljenih gadova.

  U prvim video trailerima gameplaya može se vidjeti da mobilni Diablo sadrži neke nove zanimljive elemente, kako u dizajnu, tako i u borbama, pa razumijemo bijes dijela fanova koji se ne bi bunili da su ovu igru na potpuno isti način napravili za računala jer se vidi veliki trud Blizzardovih developera. Doduše, uvijek na raspolaganju imate BlueStacks i slične emulatore, pa vam nitko ne brani da zaigrate Diablo Immortal na PC-u ili Macu, a na „pravi“ Diablo 4 ćete se morati još malo strpjeti, koliko god vas to možda razočaralo. I dalje smo mišljenja da će svi koji danas pljuju po Blizzardu igrati ovaj naslov na svojem telefonu ili tabletu, barem po skrivećki.
 • PlayStation broadcasting

 • KHL Medveščak i Vidi u epizodi: Test akcijskih kamera

 • PlayStation VR