PDA

Pogledaj cijelu verziju : The Witcher

Stranica : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13

Rang€r
10-08-2008, 13:38
i ja isto na med, neču protiv cheaterskog AIa igrat ^^

Rang€r
10-08-2008, 13:40
to ti je onaj grm, sa bjelim cvjetovima, sl. tratinčici jedino šta raste na velikom grmlju... trebaš pročitat knjigu da bi naučio preoznat biljku i imat skill u inteligence za vađenje organa i branje biljaka...

a možeš i kod vještice kupit, barem tak mislim al čist sumnjam u to jer ti je ona dala taj quest ak se ne varam...

P.S. sry dbl post

Snake
10-08-2008, 14:33
trgovac ti je ispred taverna, zove se herbalist, ima točno 5 komada tih cjetova baš koliko ti treba

la50
10-08-2008, 18:32
ima ko neki savjet kako da koristim talente jer nisam baš dobar u tome

Rang€r
10-08-2008, 18:35
sve je dobro... ovisi ti sam kak voliš igrat...

la50
10-08-2008, 18:39
sve je dobro,e super,već sam se pobojao da ako ne budem dovoljno skoncentriran i pažljiv u odabiru talenata da mi neće bit baš lako u prelaženju ove igre

Rang€r
10-08-2008, 21:30
... jebeni crashevi... evo sad sam baš ubio javeda, popričo sa grand masterom i taman se ono loada, pa savea i na kraju save... CRASH! :-x

sad sve od početka katakombi vjerojatno moram...

ScorpiuS
10-08-2008, 21:39
Meni se nijednom nije dogodio crash u igri.

Arbiter of Change
10-08-2008, 21:48
Meni jedanput i bio sam izgubio sat igranja... nikad nisam bio ljubitelj autosave funkcije (V:tM - Bloodlines trauma), ali ovdje sam stvarno bio zahvalan na njoj.

Outmind
10-08-2008, 22:21
Nemojte zaboravit svaka 2-3 dana izbrisat sve nevažne save-ove u save folderu, a ne kao ja koji nisam obrisao niti jedan, pa sam na kraju 4 chaptera imao 4.5gb save-ova i 2 min vremena da se svi izlistaju...

W3DR4N
10-08-2008, 22:30
Navodno enhanced neće toliko podataka zapisivati u save, pa će oni sami biti prihvatljive veličine.

la50
10-08-2008, 23:15
evo maloprije kad sam vidio geralta po prvi put pijanog sam se paro od smijeha(kako majstor hoda),napio se sa onim odom i onda sam išo klat one divovske ljubičice(hehe)
baš legendarno :D

ScorpiuS
11-08-2008, 06:43
Nemojte zaboravit svaka 2-3 dana izbrisat sve nevažne save-ove u save folderu, a ne kao ja koji nisam obrisao niti jedan, pa sam na kraju 4 chaptera imao 4.5gb save-ova i 2 min vremena da se svi izlistaju...
4.5??? A koliko si ti uopće koristio autosave??? Ja sam ima oko 2 gigza.

Snake
11-08-2008, 10:06
problem je što quicksave uvijek snimi na drugi slot, ne prebriše prethodni quicksave. trebali bi to popravit u enhancedu.

Rang€r
11-08-2008, 11:28
u da mi znat kolko onda ja imam :)) taman bio došo pred kraj 5. chapa trebalo bi dosta bit

btw, što sam mrzio kad me onaj isus napio... i onda potuč echinopsae na drugom lvlu... mnogo sam se puta bio naroljo i onda trebalo doč do nekog da meditiram, a geralt se vuče ko šteta, sva sreća pa ne padne :D al u zadnje vrijeme koristim wives tears, mnogo pomaže :)

Arbiter of Change
11-08-2008, 12:21
Imaš i onaj talent koji ti na pola smanjuje trajanje intoksikacije... pijanstva, jel'te.

Outmind
11-08-2008, 14:10
To ti ne treba, možeš taj bod na nekaj korisnije potrošit.

Arbiter of Change
11-08-2008, 14:14
Iskreno, možeš slobodno u njega uložiti budući da Witcher nije igra koja te kažnjava ako nisi složio specifičnu kombinaciju talenata niti potiče powerplaying (naravno, ovo tvrdim sa medium težine) jer bi, kao ono, bez njega ginuo na svakom koraku.

Bartuc
11-08-2008, 20:01
E, igra je fenomenalna :pray:

Upravo sam završio seriju questova u tvrđavi i sada smo se razišli svatko na svoju stranu.

Igra mi se full sviđa baš zato kaj ima pre dobar Journal sistem. O svakom liku, monsteru, lokaciji, itemu, ma o svemu možeš ponešto pročitati i saznati više. Igrivost je za sada odlična, borba se brzo uvuće pod kožu. Grafika je također vrlo dobra. Priča, nemam pojma, na početku sam i sve je mistično :D Još jedan plusek je mogučnost odabira da li ćeš klati onu beštiju ili pomoći mladoj sorcerici u napadu na laboratorij, što bi značilo da svaki put kad odigraš igru, možeš vidjeti nekaj novoga.

Imam samo par zamjerki. Igra mi fenomenalno radi na MAX grafici (+ max AA i max AF), ali animacije mi ponekad idu perfektno fluidno, a ponekad trokiraju kao blesave. Sjećam se da je Wedran jednom objasnio zašto je to tako, ali mi se ne da tražiti po čitavoj temi taj post, pa ako se nekome da, neka napiše zašto tako trza i kako se liječi. I druga zamjerka je jako loša sinkronizacija govora i animacije likova, ali to nije tak strašno.

Uvodna animacija (prije izbornika) me tak raznježila, opet sam osjetio onu toplinu oko srca koju rijetko koja igra budi u meni. Već u toj animaciji sam se zaljubio u igru :D

I da, kak smo se razišli mi Witcheri, usljedio je Load nove lokacije. Tu mi je igra stajala jedno 5 minuta (Load Screen) pa sam je morao gasiti pomoću ALT+F4. Se takve stvari često dešavaju?

W3DR4N
11-08-2008, 20:09
I druga zamjerka je jako loša sinkronizacija govora i animacije likova, ali to nije tak strašno.

Zapravo je vrlo dobra. To je posljedica zahtjevnosti igre. Zvuk se na tvojoj konfuguraciji brže procesira od grafike, i ne čeka ju. U nekim igrama su glasovi snimljeni zasebno, te postoji modul koji odbrojava vrijeme i aktivira ih u toj i toj sekundi/minuti animacije. Drugi par rukava je kad sav zvuk zbroje u jednu zvučnu datoteku i puste usporedno s animacijom. Ukoliko računalo stane u trenutku da procesira grafiku, ostatak animacije će kaskati za zvukom. Radije ti isključi taj AA.

I da, kak smo se razišli mi Witcheri, usljedio je Load nove lokacije. Tu mi je igra stajala jedno 5 minuta (Load Screen) pa sam je morao gasiti pomoću ALT+F4. Se takve stvari često dešavaju?

Pa da. Kad ti piše simbolično "Loading", to znači da se igra, tj. njena dionica učitava. Uobičajena je praksa u svim igrama. :P

Bartuc
11-08-2008, 20:17
Radije ti isključi taj AA.

Isključio sam AA pošto sam si mislio da animacije trokiraju zbog njega. Valjda mi se čini da je loša sinkronizacija baš zato kaj mi animacije nisu 100% fluidne.

Pa da. Kad ti piše simbolično "Loading", to znači da se igra, tj. njena dionica učitava. Uobičajena je praksa u svim igrama. :P

:D

Ne, meni je igra stajala 5 minuta na Loading Screenu, zato sam puknuo ALT+F4 da me izbaci iz igre. Ipak ne vjerujerm da Loadnig može trajati 5 minuta. Pa pitam da li često igra zabloka kod Loadanja nove lokacije!?

la50
11-08-2008, 20:18
ja sam lud sa ovim pitanjima,al ja nekužim di nać baklje il recept za cat potion jer mi treba za onu špilju di me poslo mikul

W3DR4N
11-08-2008, 20:26
Ne, meni je igra stajala 5 minuta na Loading Screenu, zato sam puknuo ALT+F4 da me izbaci iz igre. Ipak ne vjerujerm da Loadnig može trajati 5 minuta. Pa pitam da li često igra zabloka kod Loadanja nove lokacije!?

Pet minuta je previše, čak i za Witchera koji se može "pohvaliti" izuzetno dugačkim učitavanjima. Opet, ukoliko prvi put ulaziš u igru, a save ti je usred gradskog trga, očekuj takve stvari. Ovo je čak savjet. Kad se prestaje s igrom, bilo bi dobro snimiti igru u kakvoj manjoj kući, nikako ne na trgu ili u birtiji. Naime, u manjem se prostoru mora učitati manji dio igre, a dio tog manjeg će se prenijeti u veći kad se izađe van. Bitno je skraćeno vrijeme ulaska u igru.

ja sam lud sa ovim pitanjima,al ja nekužim di nać baklje il recept za cat potion jer mi treba za onu špilju di me poslo mikul

Baklje ima manje više svaki bandit, ili ih kupiš kod krčmara. Recept za Cat potion drže alkemičari. Opet, ja sam imao problema s traženjem one žute supstance.

Bartuc
11-08-2008, 20:39
@W3DR4N, hvala na hintu. Idem ponovno učitati zadnji save i vidjeti da li će mi opet zablokati na tom loadu, daj bože da nebude :(

PS:

I da, zaboravio sam još jednu stvar koja mi se za sada full sviđa. Ima jako puno cut scena, znači razvoj radnje nije monoton nego se uvjek nekaj dešava. To je u mojoj knjizi ogroman plus. Samo se nadam da bu tak kroz čitavu igru, ne samo na početku.

Arbiter of Change
11-08-2008, 21:02
Pusti cutscense, meni su osobno najjače one scene kad Geralt pojašnjava svoje odluke kroz statičke slike aka. freske (viđeno u Baldur's Gate igrama, Neverwinter Nights i to). Atmosferičan detalj.

Rang€r
11-08-2008, 21:11
je to je i men jako... al men je najjača glazba u pozadini tih cutscena i sveg toga... uvjek neka glazba i svaka paše uz atmosferu ...

al ti crashevi... evo sad sam baš imo lijep razgovor s de Aldersbergom(to nebi trebalo puno odavati :p) i taman kad geralt pita where are we, ovaj mu odgovri come over here and see for urself... onda se ono loada, pa savea i bum crash :-x

W3DR4N
11-08-2008, 21:19
Jel bilo već?

http://www.imagesforme.com/out.php/i124234_untitled.jpg

Content of the set :
- New game box
- Patch that turns standard ‘The Witcher’ into the Enhanced Edition
- Bonus DVD with new adventures and D’jinni e editor
- Game manual
- Game guide
- Remastered ‘Making of The Witcher’ DVD with additional content
- ‘Inspired by The Witcher’ Music CD
- Soundtrack CD
- Map of the world
- Andrzej Sapkowski’s short story

Bartuc
11-08-2008, 21:20
Još nisam došao do tih freska.

Evo upravo sam meditirao pred vatricom i skužio da sam Level 3 :D Upgradeao sam si Steel Sword do levela 2, stavio sam si Strength i Dexterity također na level 2 i uzeo sam si kod steel sworda onaj boost od 25% na damage.

Nekak mi je čudan taj level up, uopče ne znam kojim smjerom da idem. Ne znam kaj bu mi koristilo kasnije, a kaj nema neke svrhe u igri :(

Flippy
11-08-2008, 21:21
W3DR4N i double post? :shock:

Dobar je taj kompletić samo je pitanje cijena toga svega. :(

Gwin
11-08-2008, 21:23
W3DR4N i double post? :shock:
baš gledam.. možda je čovjek htio naglasit koliko je impresioniran pakiranjem. za koje smo preksinoć ustanovili da je valjda najobilnije pakiranje ikad :D

Flippy
11-08-2008, 21:25
Nije to tak ni veliki grijeh da čovjek napravi double post.
Ali fakat.... Cijena tog kompletića malog?

ScorpiuS
11-08-2008, 21:25
Pogledaj vrjeme njegovih postova. Vjerovatno je poslao greškom serveru dva puta isti post.
A jebenica je to jer od svih tih stvarčica, treba pronać i onaj označen sa Games for Windows.

W3DR4N
11-08-2008, 21:26
Evo, izbrisah lešinari jedni. :)

Najobilnije pakiranje je imao kolektorski Heroes of Might & Magic. Nikad prežaljena kupnja.
viewtopic.php?f=46&t=18765&start=0 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=46&t=18765&start=0)

Flippy
11-08-2008, 21:28
Ali fakat.... Cijena tog kompletića malog?

:cry: :cry:

cca. 800 kn?

ScorpiuS
11-08-2008, 21:33
Ma neće biti toliko puno. Možda nekih 500 kn.

W3DR4N
11-08-2008, 21:41
Witcher je u hrvatskoj koštao ispod cijene hit igara, tj. 299,00 kn. To je cijena manje više svih igara koje dolaze od njemačkih ili drugih istočnoeuropskih izdavača.

Zapravo ne biste vjerovali. CD Projekt je službeno izjavio kako je Enhanced Edition ipak reizdanje, i najavio preporučenu cijenu od 14,99€.
Prema današnjoj tečajnoj listi, i prema srednjoj vrijednosti eura, to iznosti točno 108 kuna.

Naravno, za očekivati je da će cijena kod naših distributera biti nešto veća, no nikako ne bi trebala prelaziti 250-300 kuna, jer bi tada definitivno bilo isplativije uzeti dvadesetak komada u austriji, čak i s punom carinom.

Bartuc
11-08-2008, 21:55
Kako sexy izgleda kolekcija. Znam kaj bum rekel curi da želim za Božić :evil: :D

Arbiter of Change
11-08-2008, 21:57
Evo upravo sam meditirao pred vatricom i skužio da sam Level 3 :D Upgradeao sam si Steel Sword do levela 2, stavio sam si Strength i Dexterity također na level 2 i uzeo sam si kod steel sworda onaj boost od 25% na damage.
Daj okani se više toga svog pomnog planiranja kako ćeš razviti lika (znam da ćeš opet početi, e), samo "go with the flow" i uzimaj talente koji su ti dobri jer igra više manje oprašta (po n-ti put kažem, bar na medium i easy). :)

Ček, ček? 108 kuna za Enhanced edition? Prevaren sam kad sam kupio original sada, ali srećom besplatan download ekstra materijala imam. :)
Ali zbog ove igre sam požalio što ne živim u Poljskoj, budući da su oni u CE inačici dobijali i onaj medaljon koji Geralt nosi (navodno puni metal u 1:1).

ScorpiuS
11-08-2008, 22:11
Pogledaj na eBay ili nešto slično. Možda netko prodava.

Rang€r
11-08-2008, 22:39
evo sad završio igru... :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock: :o

smajli govori tisuču rječi... kakav AC ovo owna sve... najbolja igra šta sam igro... definitivno... gledo creditse nisam ni pokušavo stisnut esc.. i onda sam još malo zurio u ekran... svaka čast onom andrzeju(il kak se več zove) što je napiso tak šta... owna tolkiena, svaka mu čast... svaka čast cdprojectu što su tak dobro napravli igru i realizirali priču i atmosferu... onaj osječaj kad ti na kraju dođe king of the wild hunt i traži te za de aldersberga, pa ti kaže kak gdje god prošo ostavljaš samo smrt i kaos... govori ti kak si sam sranja napravio... i onda ga sasječeš :)) pa vdiš amulet koji je de aldersberg nosio... pa onaj outro trailer, kad lik atentira kralja... bori se kao niko do sad... mješavina svega, al geralt ga savlada... mora izač nastavak..

W3DR4N
11-08-2008, 22:41
Nikada nastavak.

Arbiter of Change
11-08-2008, 22:42
Mogao bi malo urediti post da nije toliko spoilerski.
Medaljon? U mom slučaju bi vibrirao (get it?) pored money hungry nemani znane kao cura.

Bartuc
11-08-2008, 23:04
Kako je igra fenomenalna :pray: Izađem van iz Inn-a gdje sam zamasakrirao face lokalnim fajterima za neku sitnu lovu, gdje sam gotovo zbario konobaricu i naguzio bezobraznog alkemičara, a vani kiša pada, oblaci na nebu, ajme prelijepa atmosfera je u ovoj igri. A kad sam tek ušao u Inn, to je Radiant AI, a ne ono u Oblivionu. Konobarica ide od stola do stola, barmen uzme metlu i čisti podove, ma prekrašno :pray:

@Arbiter, ne powerplay-am, samo kažem da mi je taj sistem levelanja čudan, ali zato imam pitanje za vas iskusne.

Pitanje:

Recimo da želim levelati Intelligence:

Level 1: +10% base sign intensity
Level 2: +10% base sign intensity
itd.

E sada, da li se ti postoci zbrajaju, ili se pamti samo zadnji skill koji uzmeš?

Isto i za Strength recimo... Svaki level piše da daje +5% na damage, da li to znači da bum ako uzmem Level 1 i Level 2 na STR imao +10% na damage?

PS: Odmah sam povalio onu crvenu sorcericu (Triss ako se ne varam) :D Cool :oops:

Windwalker
11-08-2008, 23:06
Sad mi je stvarno žao što imam originalni 'obični' edition. :(

Hoću 'enhanced', sa debelom kutijom i hrpom knjižica.

Rang€r
11-08-2008, 23:13
da bartuc, mislim da se zbraja(ilo bi logično xD) al meni žao što nigdje nemreš vidjet svoje base stats... samo hp i endurance... il se može? :S

btw, kad sam išo na de aldersberga imo sam 1300 hpa tak negdje, full moon ftw :D

Bartuc
11-08-2008, 23:21
E, ne znam da li se to slućajno potrefilo, ali onda kada sam izašao iz Inn-a i kada je vani kiša padala, svi seljaci su trčali pod krov :D Sad ne znam da li su se zblesirali ili su fakat bežali od kiše, ali ako su bežali od kiše, onda svaka čast na tom detalju :pray:

Gwin
11-08-2008, 23:23
Bah...swallow + blizzard + werewolf mutagen + noc>sve kombinacije
nope.. swallow, blizzard, willow..

willow kaže da si immune to knockdown.. pa nek on maše onim svojim maljevima koliko god hoće.. ja ostajem na nogama i šamaram strong steel style :D

Bartuc
11-08-2008, 23:24
btw, izađi po noći van iz okolice inna :D

Zašto?

@Gwin, znači Knockdown je bitan u ovoj igri. Moram si razviti onda neki resistance na to :P

Arbiter of Change
11-08-2008, 23:28
Pitanje:

Recimo da želim levelati Intelligence:

Level 1: +10% base sign intensity
Level 2: +10% base sign intensity
itd.

E sada, da li se ti postoci zbrajaju, ili se pamti samo zadnji skill koji uzmeš?

Isto i za Strength recimo... Svaki level piše da daje +5% na damage, da li to znači da bum ako uzmem Level 1 i Level 2 na STR imao +10% na damage?

PS: Odmah sam povalio onu crvenu sorcericu (Triss ako se ne varam) :D Cool :oops:
Zanimljivo pitanje i ne znam odgovor na tvoje jer je u pitanju atribut (snaga), ali ako ostali talenti nisu... kumulativni (ne znam hrvatsku riječ, pribrojeni zajedno možda?) već ti svaki vrijedi za svoj određeni "rank", npr. svaki borbeni stil ima svoje vlastite upgradse od kojih su neki isti kao i oni u PRIJAŠNJEM "ranku" tog istog stila, ali vrijede samo za ta određenu kombinaciju u borbi (malo je teže objasniti ovako kad nemaš dovoljno razvijen/napredan stil, ali kasnije ti se u borbi dodaju nove serije udaraca od kojih svaka prima svoj vlastiti bonus ovisno o tome koji su "rank" stila i u koje si talente tu ulagao), a to me dovodi da zaključka da glavni atributi također nisu kumulativni već da samo najveći vrijedi (za Signse iskreno ne znam).

Uf, žene... ja sam se uvijek prvo njma veselio u svakom novom chapteru. :D

@Ostali:
Fools! Use da bombz! :)

Gwin
12-08-2008, 01:22
Popis povaljenih zena:
Triss x2, Shani,Vesna,Abigail,Gossip, Peasant woman, Adda, Dryada, Whore, Courtesan

uff. malo je poveći..

prologue: triss
chapter 1: abigail, vesna, a girl (mala mljekarica)
chapter 2: prostitutke, half-elfica, shani, gossip,
chapter 3: adda, triss -nova slika, shani -nova slika, rozalind (dandelionova muza), plavooka prostitutka, i njena šefica vampirica, townclerk u townhallu
chapter 4: lady of the lake, jedna od sestara - celina, elfica u pećini, seljanka koja pada na medene kolačiće :D,
chapter 5: toruviel, white rayla, bolničarke usred bitke (ovo sam jedva uspio iskemijat..)

nikako nisam uspio sredit dryadu iz močvare, morenn se zove. izgleda da sam neš fulao u konverzaciji i totalno me odjebala..

ScorpiuS
12-08-2008, 06:52
Sex kartice (http://www.wegame.com/watch/Girls_of_The_Witcher_Sex_Cards/)

la50
12-08-2008, 07:53
jesam ja to dobro vidio na jednoj kartici su dve tipuše,jel to nači da se i sa dve može odjednom ili?

Gwin
12-08-2008, 08:12
jesi.. dvije bolničarke :D

ScorpiuS
12-08-2008, 08:17
A valjda te nisam uspio obradit kad sam ja igrao. Osim toga očito je da Geralt ne mjenja taktiku obavljanja posla, sami skužite zašto.

Bartuc
12-08-2008, 11:32
@Arbiter, toliko si zakomplicirao onaj post da sam ga 2x morao čitati :D Hvala na potencijalnoj pomoći :P

@Gwin, sram te bilo, kaj bi ti gospođa Gwin rekla da vidi onu listu :D

Rang€r
12-08-2008, 11:46
ja samo bolničarke i white raylu nisam... white raylu jer sam ju na kraju ubio xD... a bolničarke nisam stigo, bio sam prezauzet xD

jel potvrđeno šta o nastavku, il da će se u patchu nastavit priča?

Bartuc
12-08-2008, 11:55
Jeste li vi ikada koristili ona bonus oružja? Znači imaš Steel i Silver sword, te imaš prostor za mali bodež i za neko veliko oružje (na početku sam našao sjekiru)... Da li imaju ta oružja neke svrhe pošto se svi talenti vrte oko Steel i Silver oružja?

EDIT:

I još jedna potencijalna zamjerka. Koliko kužim, imaš samo Steel i Silver sword, zar nije to pre malo oružja :D

la50
12-08-2008, 12:10
kako mene ludi ona baba glupa luda od one shani,lud sam,upadnem i ona me pošalje gore da odem k njoj a nje nema i onda ona poludi i istjera me iz kuće(i tako xy puta)-doslovno sam poludio,di ću nać shani(i dal ću imat sad priliku za ubrat njen "cvijet")

Rang€r
12-08-2008, 12:12
tak je realnije... a ne da nosi cjeli arsenal sa sobom, moči češ nosit 2 steel sworda, 1 silver i 1 manje oružja... bar u početku :)

meni žao što se nemre dual wieldat ko što elfovi rade :(

Bartuc
12-08-2008, 12:13
Da, ali da li ima bar različitih vrsti silver i steel swordova ili su svi isti?

Rang€r
12-08-2008, 12:18
Da, ali da li ima bar različitih vrsti silver i steel swordova ili su svi isti?

ofc da ima... možeš i svoje radit

P.S. la50 shani je danju u meliteles hospital, a po noće je kod kuće...

Rang€r
12-08-2008, 12:21
pa bilo bi dobro makar nebi mogo castat signove...

ScorpiuS
12-08-2008, 12:23
U svakom glavnom mjestu određenog Acta imaš blacksmitha koji ti prodava mačeve, i svakim actom ti mačevi su jači, ali i skuplji.

Arbiter of Change
12-08-2008, 12:24
Dual wield nije baš izvediv jer su Witcher stilovi izgleda posebno napravljeno za 1 oružje (što čini zadnju animaciju još čudnijom) i jer se kroz igru, i samo finale, forsira kako je Silver za čudovišta, a Steel za ljude. On u animaciji magiju baca sa 2 ruke samo kako bi bio kulniji, jel'te. :)

Bartuc
12-08-2008, 14:10
Kako je igra do jaja, zašto sam pobogu čekao toliko dugo da je odigram :cry:

Upravo sam naučio kockati i rasturio Dwarfa 2:0 te zaradio nešto više od 100 zlatnika :D Dva puta za redom sam dobio poker, jednom 4x5 i jednom 4x6 :P

Sad idem do onog Mill-a da našiljim Vesnu :oops:

ScorpiuS
12-08-2008, 14:31
Dual wield nije baš izvediv jer su Witcher stilovi izgleda posebno napravljeno za 1 oružje (što čini zadnju animaciju još čudnijom) i jer se kroz igru, i samo finale, forsira kako je Silver za čudovišta, a Steel za ljude. On u animaciji magiju baca sa 2 ruke samo kako bi bio kulniji, jel'te. :)
Na kraju isto kai i na početku u introu. Samo sam zbunjem kako je mogao ubit dva puta onu princezu. Valjda je sa dvije ruke moćnije.

la50
12-08-2008, 14:52
ja maloprije iska** prostitujku 2 put(potrošio 600,a jesam glup):
iam para dosta a neznam di utrošit pa onda na prostitujke(hehe)

Snake
12-08-2008, 15:28

tak sam i ja samo upola manje, a onda poslje im možeš dati samo cvijet bez da išta platiš

Arbiter of Change
12-08-2008, 15:30
tak sam i ja samo upola manje, a onda poslje im možeš dati samo cvijet bez da išta platiš
Ovisi kako središ situaciju sa šeficom im (ja bio pohlepan pa ništa od toga).

Gwin
12-08-2008, 18:13
@Arbiter, toliko si zakomplicirao onaj post da sam ga 2x morao čitati :D Hvala na potencijalnoj pomoći :P

@Gwin, sram te bilo, kaj bi ti gospođa Gwin rekla da vidi onu listu :D
a kaj misliš di je bila dok sam ja tri puta prelazio igru ????

Dual wield nije baš izvediv jer su Witcher stilovi izgleda posebno napravljeno za 1 oružje (što čini zadnju animaciju još čudnijom) i jer se kroz igru, i samo finale, forsira kako je Silver za čudovišta, a Steel za ljude. On u animaciji magiju baca sa 2 ruke samo kako bi bio kulniji, jel'te. :)Sonaj assassin nije koristio magije.. s obzirom da se na početku igre spominje da su postojale i druge škole witchera, ne vidim zašto druga škola ne bi bila orijentirana na druge tehnike mačevanja, a da spellove nadoknađuje enchantanim oružjima. recimo..

Jeste li vi ikada koristili ona bonus oružja? Znači imaš Steel i Silver sword, te imaš prostor za mali bodež i za neko veliko oružje (na početku sam našao sjekiru)... Da li imaju ta oružja neke svrhe pošto se svi talenti vrte oko Steel i Silver oružja?
jebiga bartuc.... treba čitat...

zato što je moguće odigrati igru bazirajući se na spellove.
u kojem slučaju se isplati imati neko lijevo oružje. ne možeš ga koristit u witcher stilovima, gdje ionako nisi trošio talente, ali se može naletit na dobru sjekiru tipa "Holy Axe of the Order". napucaš tipa sa direct damage spellom, i po potrebi finiširaš sjekirom

Outmind
12-08-2008, 19:24
Jeli itko od vas koristio onaj trap spell, ili onaj spell koji neprijatelja privremeno pretvara u saveznika? Ovaj prvi sam ispalio jednom u životu, a ovaj drugi baš i nije djelotvoran (premda nisam baš investirao u njega). Definitivno kad igru drugi put budem igrao moram igrat sa spellovima više, pošto sam sad uglavnom koristio samo igni i aard...

Cthulhu
12-08-2008, 19:57
ubijam ljude(hitman style) za original disk od witchera javite se!!!

ScorpiuS
12-08-2008, 20:01
Jeli itko od vas koristio onaj trap spell, ili onaj spell koji neprijatelja privremeno pretvara u saveznika? Ovaj prvi sam ispalio jednom u životu, a ovaj drugi baš i nije djelotvoran (premda nisam baš investirao u njega). Definitivno kad igru drugi put budem igrao moram igrat sa spellovima više, pošto sam sad uglavnom koristio samo igni i aard...
Sa tim trap magijom sam sredio onu kukac kraljicu jer nisam znao da treba bježat. Samo sa postavljao trapule oko arene i ona nije mogla proć preko njih i nakon pola sata sam je koknuo.

Ili je to bilo kad sam koristio trainer.

Bartuc
12-08-2008, 21:10
jebiga bartuc.... treba čitat...

A sorry, nisam aktivno pratio ovu temu :cry:

Hvala na qouotanom odgovoru.

Bartuc
12-08-2008, 23:02
Dajte recite nekaj o Monster Lore skillu. Tak je skill loše opisan za popizdit, nemam pojma kak funkcionira. Planiram si 100% uzeti Herbalisam zbog alkemije, ali nisam ziher da li da si zemem i Monster Lore!?

I da, još jednom, igra je fenomenalna :cry:

Arbiter of Change
12-08-2008, 23:06
Monster Lore ti je dobar onoliko ovisno o tome KAD ga uzmeš jer ti pridoda neka znanja o čudovištima, i sastojcima koje možeš uzeti od njih, koja bi inače morao naučiti iz knjiga (skupo) ili iz nekog drugog izvora (nepouzdano kad su živine u pitanju). Inače ti se isplati uzeti sve te talente koji utječu na sakupljanje sastojaka jer ćeš si time dugoročno olakšati život.

Ja sam ga uzeo prije nego li sam išao na onu kriptu u 1. poglavlju i isplatilo se odmah.

Bartuc
12-08-2008, 23:14
Probao sam ga uzeti prije Save-a (tak da se ne zeznem bezveze) i dobio sam samo Lore od 3 monstera. Super mi može poslužiti za quest da nađem Ghoul Blood, ali kaj nije bolje kupiti knjigu nego potrošiti skill point na to!?

Pa me zato zanima, da li se Monster dio u Journalu konstantno popunjava kad naiđeš na nove monstere zahvaljujuči tom skillu, ili sam dobio ta 3 monstera na listu i gotovo (više nemam kosristi od tog skill-a)?

Arbiter of Change
12-08-2008, 23:24
Koliko ja znam, a moguće je da sam nešto propustio, to je sve.
Pitanje je možeš li naći knjigu jer su ti potrebne infomacije o Ghoulsima, ako se ne varam, kako bi uopće mogao riješiti quest.

onaj assassin nije koristio magije.. s obzirom da se na početku igre spominje da su postojale i druge škole witchera, ne vidim zašto druga škola ne bi bila orijentirana na druge tehnike mačevanja, a da spellove nadoknađuje enchantanim oružjima. recimo..
Hmmm... moguće je, ali pretpostavljam da su slabosti neprijatelja univerzalne pa bi barem prakticirali Silver oružja, iako je to lako mogući odgovor (i jer ja ne mogu zamisliti da bi netko od onih starih Witchera koje Geralt zna izveo tako nešto). Onda opet, može biti neka uspješnija verzija mutanta?

Gwin
12-08-2008, 23:56
to je bila jedna od rasprava na netu.. da se alvin/jacques vratio toliko daleko u prošlost i osnovao paralelnu witcher školu jer su mu mutanti propali kao ideja..
jer jedina zamjerka koju su imali na witchere kao takve je bila, kako professor kaže "da su super ubojice, ali da nisu trebali imati savjest". pa bi klasično trenirani witcher, bez savjesti, bio savršena vojska za jacquesa..

no. saznat ćemo čim naprave nastavak :D

Rang€r
13-08-2008, 10:28
Probao sam ga uzeti prije Save-a (tak da se ne zeznem bezveze) i dobio sam samo Lore od 3 monstera. Super mi može poslužiti za quest da nađem Ghoul Blood, ali kaj nije bolje kupiti knjigu nego potrošiti skill point na to!?

Pa me zato zanima, da li se Monster dio u Journalu konstantno popunjava kad naiđeš na nove monstere zahvaljujuči tom skillu, ili sam dobio ta 3 monstera na listu i gotovo (više nemam kosristi od tog skill-a)?

ja sam to uzo jer sam mislio da bez tog uopče nemrem vadit organe... bez obzira jel sam pročito knjige o nekom beastu il ne

la50
13-08-2008, 11:40
opet sam lud,moram pokupit zadnji safir od detektiva(al njega nema jer je zbriso kako ga nebi zaklali),e sad šta ja moram riješit neku drugu misiju da bi se on vratio u svoju kuću tj dal bi ja trebao sad riješit onu misiju sa onim pokvarenim načelnikom vincentom ili šta je već(policije)

Bartuc
13-08-2008, 12:36
Ajme na kakve te sve odluke igra tjera :pray: To nisu sitnice kao u ostalim RPG-ovima, ovdje su razlike drastične ovisno kaj napraviš. Fenomenalno, svaki RPG bi trebao imati ovakve mogućnosti, da si možeš na više načina krojiti sudbinu :pray:

RayDX
13-08-2008, 12:41
Ajme na kakve te sve odluke igra tjera :pray: To nisu sitnice kao u ostalim RPG-ovima, ovdje su razlike drastične ovisno kaj napraviš. Fenomenalno, svaki RPG bi trebao imati ovakve mogućnosti, da si možeš na više načina krojiti sudbinu :pray:

Istina, igra je bolesno dobra u mom skromnom mišljenju. Slično kao u Mass Effectu kad ti se Asari ženska ispričava... I na kraju joj kažeš da svejedno mora umrijeti :rotfl:, a ono kad klekne, kako hladnokrvno u nju metak ispali :pray: :pray:

A možeš biti i dobra pič... duša.

Obožavam ovakve igre :D

Bartuc
13-08-2008, 13:21
A u qurac, bacili me u Dungeon, uzeli mi sve iteme i valjda 1000 zlatnika :cry:

Bum mogel kak vratiti te iteme i zlatnike?

I da, zakaj nisam mogel zajašiti Vesnu? Rekla je da se najdemo u Mill-u kad padne mrak, od tada pa do kraja Chapter 1 sam navratio nekoliko puta do Mill-a i uvijek je bio zaključan :o

Arbiter of Change
13-08-2008, 13:25
Ne po mraku, nego oko 6 sati aka. sunset.
Možeš kasnije vratiti sve svoje stvari (pazi kako se družiš sa vitezom u kanalizaciji).

Bartuc
13-08-2008, 13:35
A jebiga, ja je skužio kad padne mrak (Dusk) :cry:

Bum se mogel vratiti da je našpranjim?

Gwin
13-08-2008, 13:47
Ne po mraku, nego oko 6 sati aka. sunset.
Možeš kasnije vratiti sve svoje stvari (pazi kako se družiš sa vitezom u kanalizaciji).
nebitno.. stvari dobiješ natrag u svakom slučaju..

@bartuc, ne.. nemreš natrag po Vesnu. uopće više nejdeš u taj dio mape..

Bartuc
13-08-2008, 14:37
Aaa, koja grehota, sva sreća pa bum igru prešel jedno 10-ak puta :D

Igra me drži onak kak me držao Fable, Fallout 2, Baldur's Gate i Vampire-Redemption, sve te igre sam prešao ni sam ne znam koliko puta (sve su na oko 10 prelazaka :D). Tak da uopće ne sumnjam da bum ovu igru odigrao i za desetak godina sa guštom :pray:

EDIT:

Jedino nisam još niti vidio kak izgleda Mass Effect, ono kaj Ray gore hvali. Ali i to bum morao odigrati pošto vidim da ga Bioware radi :D

Windwalker
13-08-2008, 15:15
Zakon je u Witcheru što nema pravih ultra-zlih i ultra-dobrih odabira, pa kako god da igraš, lik Witchera se bitno ne mijenja, a niti se na kraju svijet bitno izmjeni, tako da se ostavlja mjesta za nastavak.

Za razliku od toga, u Kotoru ili NWN2 su good i evil ending bitno različiti, te nekako ne pašu dobro za početak nastavka (nisu dobro razradili daljnju priču za evil endinge).

Rang€r
13-08-2008, 15:19
u witcheru nema dobro zlo... sve je zlo :D

Nodakim
13-08-2008, 16:27
nothing personal it is just buisness...every man from himself

Bartuc
13-08-2008, 16:51
E, da li se mogu ikako prodati knjige koje sam pročitao? Zauzmiaju mi mjesta za poluditi, a nitko mi ne nudi opciju da ih kupuje!?

Pa ak se nemre prodati, da ih hitim, nemam više nikaj mjesta u inventaru :D

Arbiter of Change
13-08-2008, 17:00
Imaš kod inkeepera spremište (kao škrinja u Diablu), a knjige možeš prodati, ali ih neće svih kupiti (mislim da če ih Antiquari uzeti u 2. poglavlju). btw, koristiš li OTS pogled ili izometrijski?

ScorpiuS
13-08-2008, 17:11
Ja sam to sve bacao u smeće. A po mojem mišljenju najbolje je držat onu kameru odmah iznad ramena.

Bartuc
13-08-2008, 19:20
@Arbiter, skužio sam ga u međuvremenu :D Imao sam jedan čitav dio inventara (odjeljak od 2 reda i par stupaca) pun knjiga. To sam fino prodao i dao sam innkeeperu sve ingrediente. Pa kad bum trebao potion, odem do njega po sve kaj mi treba.

Koristim OTS pogled (iznad ramena), zašto?

PS: Sad idem večerati, ali nakon toga idem bati one kurbače u Vizimi, samo cveteka da kupim :D Nego, kako je predivan ambijent u Vizimi kad mrak padne. One lampe su im perfektne, djeluju fakat magično :o

Igra je fenomenalna, i da, znam da sam ovo valjda rekel već 5. put u dvije stranice ovog threada :P

Arbiter of Change
13-08-2008, 19:27
Ma OST razvaljuje. Samo kažem jer sam ja probao u izometriji, koja mi inače paše, ali to jednostavno nije to kad je Witcher u pitanju.

I savjet u vezi budućeg chaptera; sačuvaj Fleders teeth kad naiđeš na njih. Ovo je općenito primjenjivo za 2-3 chapter, tj. obično će ti u kasnijem trebati nešto što si mogao lagano naći u prijašnjem pa preporučam da sve sačuvaš... bar sve šta možeš. I kupi oklop (kockanje će pomoći) pronto. U vezi ingredientsa savjetujem da uvijek imaš bar jedan red (ne kvadrant) raznovrsnih sastojaka (raznih elemenata) jer nećeš imati uvijek priliku vratiti se do Inkeepera po stvari pa nek' se nađu kad trebaš "na brzinu" nešto skemijati.

Bartuc
13-08-2008, 19:36
Hvala na Hintu za čuvanje nekih ingreda kod sebe, to bum mam napravio.

A od oklopa mogu kupiti samo Extreme Leather Armor (mislim da se tak zove), košta 5000 zlatnika. Ali bad je kaj to drže oni Odrer Armoreri, a oni mi više ne dopuštaju trgovinu sa njima, ne znam zašto. Dok sam tek došel van iz Dungeona, odmah sam kupio Meteorite Sword (3 plava kamena) te sam njegovom aprentice-u prodao oružje koje ne koristim, a sada ne žele trgovati samnom!? :o

I da, igra je fenomenalna :D Iz prve mi grafika nije bila nikaj posebno, ali sada mi se tak uvukla pod kožu za popizdit.

Arbiter of Change
13-08-2008, 19:39
Hehe :D

U gradu ti imaju 2 kovača; Dwarf i ovaj od Ordera, ali ti imaju potpuno istu ponudu i koji će ti pružiti usluge (...) ovisi o tome sa kojom si frakcijom na bolje standingu (nema nikakvog mjerača, ali to su Order of the Flaming Rose i Sco a'tel). Ako te jedan neće samo nađi drugoga. I da, taj Leather je jedini koji možeš sada kupiti.

Outmind
13-08-2008, 19:43
Ja nikako nisam uspio pronać raven's armor. Imao sam samo onaj prvi fragment iz one prve kripte. Sustavvno sam bio pretražio sve kripte u actu 4, ali osim tog jednog fragmenta nisam niš našao...

Arbiter of Change
13-08-2008, 19:49
Zapravo, skoro sve dijelove nađeš u 5. poglavlju, tj. 3 dodatna dijela (čak i duplikat ovog iz 4. što je malo... čudno, budući da ti na kraju samo ostane u inventoriju bez svrhe). Inače mi je Raven armor precarski jer sam odmah doživio flashback na Templar armor iz Gothica. :)

Bartuc
13-08-2008, 19:54
Da, valjda sam poremetio balans tako što sam bio dobar prema onom Dwarfu Vincentu (tak nekak), morti sad mogu kupiti armor kod Dwarfa.

Jel se isplati dati 5000 zlatnika ta taj armor? Nebum ga valjda kupio i onda našao par minuta kasnije na nekom random Loot-u :D

Arbiter of Change
13-08-2008, 19:56
Iskeširaj čim skupiš jer ćeš dugo, dugo biti zajedno s tim oklopom (i nije da je baš ogavan, naprotiv). :)

Bartuc
13-08-2008, 20:08
Zašto ogavan? Pa inventory dizajn mi zgleda isto kao i običan Leather armor, znači nema razlike u izgledu!?

Za sada imam tek 2,5 soma zlatnika, još bum se načekao da skupim pare za njega :(

ScorpiuS
13-08-2008, 20:09
Pa meni nije bio neki osobiti problem nakupit toliko zlata. Sve sam kupio i prodavao.

Snake
13-08-2008, 20:11
ja sam skoro do samog kraja igre izdržao s defaultnim armorom a onda sam nabavio raven armour.
nekako je ironično da tek na kraju igre dobiješ velike pare ali ih ne možeš potrošit.

Arbiter of Change
13-08-2008, 20:11
Možeš lagano zaraditi kockanjem (svima se fond resetira novim danom) i to je zapravo lakši put ako misliš rano zaraditi za oklop, a i za knjige koje ti trebaju bez kojih nema mogućnosti riješavanja questova = nema lakih para. Druga je stvar ako misliš oklop uzeti pri kraju poglavlja, a trebati će ti u močvari (Arcspore, anyone?).

Snake
13-08-2008, 20:15
trebati će ti u močvari (Arcspore, anyone?).
:rotfl: tu sam prvi put poginuo. al kao što rekoh može se i bez oklopa, samo se treba naoružat napicima

Outmind
13-08-2008, 20:19
Gambling ai je užasan. Mislim da sam u životu izgubio možda 3-4 puta, od desetaka odigranih partija.

Bartuc
13-08-2008, 20:21
Prvo bum rješio sve unutar zidina, tek onda napadam močvaru.

Sad sam, čini mi se, 13 level. Više ne znam kud bi sa Silver pointovima :D

Upgradeao sam si ovako:

STR - Level 2 ; Parry +10%, Vitality Regen +1
DEX - Level 2 ; Parry +10%
STA - Level 2 ; Poison Resist 50% ; Endurance Regen +25%
INT - Level 2 ; Herbalism, Monster Lore

Aard - Level 2, Student (ili Apprentice - 2. level) ; šansa za disarm ; +30% na Knockdown
Igni - Level 2, Student (ili Apprentice - 2. level) ; chance to ignite

Silver Sword:

Strong - Level 2 ; +25% damage
Fast - Level 2
Group - Level 2 ; +25% damage ; +10% precise shot

Steel Sword:

Strong - Level 2 ; +25% damage
Fast - Level 2
Group - Level 2 ; +25% damage ; +10% precise shot

- na pamet pišem, morti sam štogod zaboravio. Ali zgleda mi do jaja.

EDIT:

Gambling ai je užasan. Mislim da sam u životu izgubio možda 3-4 puta, od desetaka odigranih partija.

Istina :rotfl:

Ja imam par dvojkica, a frajer par šestica i lik baci svih 5 kockica :rotfl: I to se nije desilo jedanput, već valjda 4-5 puta :D

la50
13-08-2008, 20:22
opet sam lud,moram pokupit zadnji safir od detektiva(al njega nema jer je zbriso kako ga nebi zaklali),e sad šta ja moram riješit neku drugu misiju da bi se on vratio u svoju kuću tj dal bi ja trebao sad riješit onu misiju sa onim pokvarenim načelnikom vincentom ili šta je već(policije)
možda ko zna??

Snake
13-08-2008, 20:29
jesi obavio onu autopsiju što ti da detektiv Raymond?
i vincentu ne možeš direktno dokazat da je nevin/kriv, mislim da to dođe kasnije samo u igri, kao što ćeš vidit, on ima jedan drugi problem.

LukA33
13-08-2008, 22:49
jel mi moze neko reci gdje mogu naci ono kamenje za one monolithe u swampu nasao sam 5 neznam di su ostalih 5

Snake
13-08-2008, 23:09
1 dobiješ od kalkensteina na početku questa
1 si našao u kanalizaciji pri početku chaptera
2 dobiješ kad na onaj kip u bolnici staviš nešto hrane
1 kupiš od leeuvardena (il kak se već piše)
1 dobivaš od Vaske u močvari kad obaviš quest Caly pits
1 trebaš nać u sarkofagu unutar spilje u močvari
1 dobiješ od detektiva
1 dobivaš kad kreneš rješavat glavni quest mislim tamo kad oživiš onog trola i ubiješ ga

to bi trebalo bit to

Bartuc
13-08-2008, 23:14
jel mi moze neko reci gdje mogu naci ono kamenje za one monolithe u swampu nasao sam 5 neznam di su ostalih 5

Ha ha, i ja ih bum sad išel tražiti :D Još par side questova pa onda idem dalje po kamenje. Za sada ih imam 3 ako se ne varam.

E, skužio sam da Witcher radi save uvijek u novom slotu, bilo Auto ili Quick save, uvijek će iskoristiti novi slot što jako usporava igru (zatrpa je). Evo sada sam počistio sve saveove (imao sam ih valjda 100 :D) i ostavio sam samo zadnja 3 save-a. Ubrzanje je očito što se tiče ulaska u save meni, a za ostalo ne znam pošto sam ugasio igru trenutak nakon čišćenja. Tak da si to redovito čistite :P

EDIT:

Zar nema u tom Swampu neka gola žemskinja (Drow ili sl.)? Sve pretražio i nisam je sreo? Osim ako sam krivo protumačio one ScreenShotove sa početka threada...

Windwalker
13-08-2008, 23:23
Pa ima jedna Drayadica tamo gdje su druidi.
A bit će i jedna u chapteru4, na obali jezera.

Arbiter of Change
13-08-2008, 23:58
I preporučam save prije razgovora jer se jako lako zaje, zaje kod nje ako nisi oprezan (meni nekim čudom od 1. dala).

Bartuc
14-08-2008, 00:17
Jesam je :P

Arbiter of Change
14-08-2008, 11:28
trebati će ti u močvari (Arcspore, anyone?).
:rotfl: tu sam prvi put poginuo. al kao što rekoh može se i bez oklopa, samo se treba naoružat napicima
Moguće je i tu sam 1. put zapravo počeo cijeniti/gomilati napitke, ulja, a kasnije i bombe (one stun i fear su precarske). Ono, naletio ja na nju i mislio "Evo još jedna biljka za lagano srediti" kad ono vidim ima nešto crvene nijanse... i satre me.

Bartuc
14-08-2008, 11:36
Lol, ista situacija :D Skoči biljka pred mene i mislim si obična biljčica, klao ih i prije, kad ono 4-5 udaraca i mrtav :D

Sva sreća pa sam imao par napitaka sa sobom, tak da sam si popio Swallow, Blizzard i naoštrio mač za +20% damagea.

I da, našao sam 2 "unikata", Assassins Blade i Steel mač (nekak se na H zove). Sada to koristim, bezveze sam si radio Meteorite Sword, mogu ga prodati :(

Pitanje:

Di mogu naći Sigfried-a? Nije u svom Outpostu, a nije više niti kod ulaza u Dike. Moram mu dati Drowner ostatke.

Outmind
14-08-2008, 11:38
Kaj nije tamo pred onom kulom kraj ulaza na groblje?

Arbiter of Change
14-08-2008, 11:39
Harvall? Precarski mač, koristio sam ga sve do 4. poglavlja.
Neki questovi ti imaju uključivi tracking, ali ako ovaj nema onda je obično u Guard house ili tako nešto.

Bartuc
14-08-2008, 11:57
@Outmind, tamo je Vincent.

@Arbiter, ima tracking ali on vodi u njegov Outpost, a tamo ga nema (navratio par puta u različite sate). Prije je stajao kod ulaza u Dike, ali kak mi je omogućio prolaz, tak je nestao. Pretražio sam čitavu Vizimu i ni traga od Sigfrida :(

No dobro, nije bad, bu već negdje iskočio :D Nego, sada imam nešto više od 3000 zlatnika, još samo 2k do armora. Bad kaj sam morao kupiti par knjiga za questove, a cijene su do 600 zlatnika :o

Kupio sam si knjigu o golemima, piše da ih pokreče munjica. Sad moram samo skužiti kak zgoditi onog golema u Swampu sa munjicom :D Morti prava kombinacija onih pilara, to bi volio vidjeti...

Snake
14-08-2008, 12:24
Pretražio sam čitavu Vizimu i ni traga od Sigfrida

sigfried ti kasnije ode u swamp i možeš ga nać blizu onih druida

la50
14-08-2008, 12:36
ej kad se prodaju knjige,to znanje ostaje kod witchera je tako?
mja sam juče imo 3k orensa i sad imam 8 orensa,knjige+onaj glupi raymond 200 orensa+onaj šupak čuvar bolnice 100 i nešto etc...
btw ja sam na drugom čepteru i nisam kupio nikakav mač
da bi blacksith napravio mač moraš imat tri ista meteora ili može i različiti bit

@Bartuc šta ćeš si kupit onaj armor kod onog debelog kod onih stepenica za heary bear,je vrijedan tih para-vidio sam da ima -15% damage,+10% ja mislim za sve poisene

Arbiter of Change
14-08-2008, 12:39
Nemoj uopće unaprijeđivati steel mač (ja sam svoga bio već 1. chapteru, ako se ne varam, sredio) jer u 2. chapteru možeš naći odličan u močvari. Znanje ostaje nakon prodaje knjiga. Samo se isplati srediti silver čim prije jer dobar dio neprijatelja sređujete group silverom, ako ste u njega ulagali, kao od šale.

Bartuc
14-08-2008, 12:39
@Snake, hvala na info.

@la50...

1) Znanje ti ostaje, slobodno prodaj nakon kaj pročitaš. Tak i kad kupiš knjigu, odmah pročitaj i odmah prodaj da ti ne zauzima mjesta.

2) Da bi napravio mač, moraš imati 2+1 meteorita ili 3 ista meteorita. Ja sam napravio od 3 ista pošto tak dobiješ jači mač. Ali nemoj ga raditi u 2. CH pošto dobiješ unikat vrlo brzo. Nađeš ga na nekom truplu u Swampu.

3) Armor bum kupio, bolji je od onog kaj imam, a koliko kužim, imaš jako malo armora u igri, tak da svaki upgrade dobro dođe.

EDIT: Stigla me lokalna enciklopedija, Arbiter :D

Gwin
14-08-2008, 14:09
2) Da bi napravio mač, moraš imati 2+1 meteorita ili 3 ista meteorita. Ja sam napravio od 3 ista pošto tak dobiješ jači mač. Ali nemoj ga raditi u 2. CH pošto dobiješ unikat vrlo brzo. Nađeš ga na nekom truplu u Swampu.[/b]
ja sam hodao sa dva meteorit mača.. jedan za single, jedan za group style. ovaj single je imao extra damage, dok je ovaj za group imao knockback..

LukA33
14-08-2008, 15:41
1 dobiješ od kalkensteina na početku questa
1 si našao u kanalizaciji pri početku chaptera
2 dobiješ kad na onaj kip u bolnici staviš nešto hrane
1 kupiš od leeuvardena (il kak se već piše)
1 dobivaš od Vaske u močvari kad obaviš quest Caly pits
1 trebaš nać u sarkofagu unutar spilje u močvari
1 dobiješ od detektiva
1 dobivaš kad kreneš rješavat glavni quest mislim tamo kad oživiš onog trola i ubiješ ga

to bi trebalo bit to

ove podebljane imam al ovaj zadnji neznam kako ozivit trola a i fali jos jedan ja sada imam 8 fali jos 2

Gwin
14-08-2008, 15:54
jedan od blacksmitha ti mora napravit "metal rod" koji upikenš trollu u glavu.. pa se on probudi..
a onda ga umlatiš ili mačem ili pomoću onih električnih stupova

Rang€r
14-08-2008, 16:22
:o nisam zna da ga se može umlatit mačem...

Gwin
14-08-2008, 17:23
aha.. strong style, wolf, wolverine, bllizzard, i white raffert concoction

ScorpiuS
14-08-2008, 17:53
Ja ga umlatio mačem. Ponovio jedno desetak puta. Nisam imao pojma da se to može s tim kamenjem.

EDIT: Dobro nije bilo deset puta

la50
14-08-2008, 19:12
ja mislim da sam ja triput dotakno ona tri kamena i on je bio gotov,pis of kejk
je ko bio u onoj kući pored raymondove,u njoj u podrumu su neki kuronje(višta i ja sam tamo prvi put crkao u igri jer nisam imo niš od pointa il hrane)
onaj žuti sign mi se čini ok,onaj kao neki šild koji te obavije al mi se nekako čini da kad to djeluje na tebe da je geralt usporen

ScorpiuS
14-08-2008, 19:16
Pa mora biti usporen, jer mora obnavljat magiju.

Arbiter of Change
14-08-2008, 19:16
Šta je mene jedinog drmnuo grom kad sam aktivirao kamenje 1. put (majke mi, odnijelo mi pola zdravlja)?

@la50
U pitanje je Quen Sign i inače mislim da ima potencijala, čak i na medium težini, ali vjerojatno blista tek na hard jer ti omogućuje da nesmetano potegneš koji potion/ulje dok on absorbira štetu (da ne spominjem kako je nevjerojatno koristan za jedan quest daleko kasnije).

la50
14-08-2008, 19:25
ja neznam kako se koji zove(naučit ću),al onaj sign di geralt neš dirne zemlju i onda se pojave neki šiljci mi je nakako trul jer me sa veće udaljenosti protivnik može udarit,jedino ako se ja maknem iz tog kruga tako da on upadne unj

Cthulhu
14-08-2008, 19:50
kupujem ovu igru ljudi javite se!!!!

Bartuc
14-08-2008, 20:16
Meni bu cura kupila Enhanced verziju, danas mi je obečala :P

Rekel sam da ga želim za Božić, valjda bu izašla do tada... se zna kad izlazi?

Snake
14-08-2008, 20:20
sredinom devetog mjeseca

Bartuc
14-08-2008, 20:43
Oho, odličan. Znači za Božić je na mojoj polici :P

PS: Sad do nedjelje nemrem igrati :(

Arbiter of Change
14-08-2008, 20:46
ja neznam kako se koji zove(naučit ću),al onaj sign di geralt neš dirne zemlju i onda se pojave neki šiljci mi je nakako trul jer me sa veće udaljenosti protivnik može udarit,jedino ako se ja maknem iz tog kruga tako da on upadne unj
Yrden ako se ne varam... ne znam, po meni vjerojatno najmanje koristan Sign u čitavoj igri, ali po prirodi i jako specifičan (koristio sam ga možda 3-4 puta u čitavoj igri i to uglavnom kad bi se trebao povlačiti, a želio sam usporiti neprijatelja).

Bartuče, poradi malo na rasporedu. :)

ScorpiuS
14-08-2008, 20:58
Meni je taj sign jako pomogao. Za one neprijatelje koji se odbiju kad ih to lupi je jako korisno. Ti to baciš i onda samo napadačku magiju lupaš po njima i piješ potionse. Jako mi je pomoglo pri prolasku.

Bartuc
14-08-2008, 20:58
Ja samo Aard koristim, sign je fenomenalan. Dok trče prema meni, fino ga boostam i pokosim sve na pod. Dok se dečki izležavaju, uletim i zakoljem najjačega, a onda bacim još jedan Aard i zakoljem još jednoga... pa kaj ostane potamanim old style :D

Čak niti Igni ne koristim, a čujem da je dobar. Jedino sam ga koristio protiv Wyvern-a, boostam ga i onda leti poput FireBall-a. Tak si mogu izolirati da šoram jednog po jednog, znači više ima funkciju mamljenja neprijatelja nego klanja.

@Arbiter, nemrem poraditi. Cura danas došla, tek u nedjelju doma ide... starci na moru :P

EDIT:

A sad idem sakupiti njenu karticu :D

Arbiter of Change
14-08-2008, 21:03
Meni je taj sign jako pomogao. Za one neprijatelje koji se odbiju kad ih to lupi je jako korisno. Ti to baciš i onda samo napadačku magiju lupaš po njima i piješ potionse. Jako mi je pomoglo pri prolasku.
Vidiš zanimljivo, nikad nisam prakticirao tako nešto (ja sam pauze za pijenje napitaka stvarao Aardom i Quenom), ali pretpostavljam da je izvedivo kad malo nabildaš Sign. Igni je po meni jako dobar, ali samo mi je problem to što ga trebaš napunit (držati tipku) za puni učinak, a nekada nemaš te 2 sekunde viška, pogotovo kad trebaš pod hitno odbaciti bagru od sebe.

Cura... know your place, woman! :D

btw. jesam li ja jedini kojeg Blizzard napitak zapravo jako iritira? Mislim, tako varira sa brzinom - van borbe spor do bola, a kad uđeš u borbu naglo ubrza tako da skoro fulam kombo niz (ne daj da vam se dogodi da Geralt ostane pod utjecajem Blizzard u cutscensima... geez, slow-mo).

Bartuc
14-08-2008, 21:04
Meni je isto sranje, ali jednom me spasio kod one biljke u swampu :D

Arbiter of Change
14-08-2008, 21:12
Eh, Blizzard + Group Silver/Steel + Knockback III talent (40% za knockdown kad se boriš sa 3 ili više neprijatelja) = puno veselja i spektakularne akcije. Ono, prvo se malo gnjaviš sa 1 komboom, a kasnije ih bolesno brzim zamahom sve pobaca i onesvjesti uokolo... bar one koji su tada još uvijek živi. :)

Bartuc
14-08-2008, 21:16
Jel vredi kaj taj Knockback. Uglavnom se boriš protiv 3 neprijatelja, tak da čim ubiješ prvoga, taj skill nema ulogu!?

ScorpiuS
14-08-2008, 21:34
a sama ti rječ kaže da odbaci neprijatelja od tebe.

Gwin
14-08-2008, 21:44
Jel vredi kaj taj Knockback. Uglavnom se boriš protiv 3 neprijatelja, tak da čim ubiješ prvoga, taj skill nema ulogu!?
uglavnom. ali imaš i masovki protiv njih 10-ak..

W3DR4N
14-08-2008, 22:02
http://www.imagesforme.com/out.php/i127440_witcha.jpg

Bartuc
14-08-2008, 22:09
http://www.imagesforme.com/out.php/i127440_witcha.jpg

Ha ha, jedva čekam Božić :D Daj pogle taj paket, kako je veličanstven.

Wishmaster
14-08-2008, 22:49
Gimme Gimme Gimme

Splatilo se apstiniranje od Witchera sve ove mesece...
Pogledajte samo kak je taj paket ugojeni i tovljeni.Zbilja je Enhanced.Samo imam jedno pitanje:Negde sam čul da bi ta "Enčantana" verzija trebala koštati isto ko i ovaj obični.To istina?

Gimme Gimme Gimme...

Windwalker
14-08-2008, 23:11
:cry: :cry: :cry:
Ja bi to, a već imam normalno izdanje.

Ma baš me briga. Uzet ću to izdanje, a normalno ću prodat nekome za sitne pare.
Ili u najgorem slučaju pokloniti.

mravojed20
14-08-2008, 23:18
Kutija je ko neka debela svinja prema običnom izdanju. :D

ScorpiuS
14-08-2008, 23:27
Pakiranje bi ispisalo svoju cjenu kad biš ga stavio na vagu što znači da će cjena biti ogromna.

Gwin
14-08-2008, 23:31
max 250kn..
najavljena EU ciena je 100kn :D znači sa porezom, maržama itd, ne smije bit preko 250

LukA33
14-08-2008, 23:46
da se vratimo prelazenju igre sad sam skupio i onaj Saphyrot od onog trola i neznam di dalje, molim pomoc po treci puta

Snake
14-08-2008, 23:50
kamenje moraš stavit na one stupove što su razbacani po močvari.

la50
15-08-2008, 11:10
narode u the witcher enhanced edition će bit normalno the witcher + novi modovi + fixani bug ovi i tome slično
je tako?

Gwin
15-08-2008, 11:19
Content of the set :

- New game box
- Game manual
- Game guide
- Soundtrack CD
- Map of the world

Snake
15-08-2008, 11:39
uf kako sam podijeljen zbog tog witchera - osjećao bi se glupo kad bi kupio praktički 2 iste igre zbog dodataka jer mogu jednostavno skinit enhanced patch, ali tako želim mapu, soundtrack, making of dvd... argh damn it

Bartuc
15-08-2008, 12:23
Lol, već vidim pune oglasnike Witchera :D Svi se rješavaju starih verzija, svi žele Enhanced verziju.

PS: Sam rekel da bum ga dobio kao poklon? :P

Arbiter of Change
15-08-2008, 12:51
Kad bi dolazilo sve OVO (http://www.thewitcher.com/resources/upload/ed_kolekcjonerska/plall.jpg), onda bi uzeo. Ovako ću samo downloadati patch.

Bartuc
15-08-2008, 12:59
@Arbiter, fakat šteta kaj kod nas nebu takav paket :cry: Onaj privjesak je uber sexy. Možda se smiluju i pošalju nam takav paket u Algoritam.

Jedino kaj se bojim... Da li je moguće da bu Enhanced Edition bio rasprodan do Božića?

Content of the set :

- New game box
- Game manual
- Game guide
- Soundtrack CD
- Map of the world

To je paket Enhanced Editiona, a kaj još sve Enhanced nosi u sebi (softwareski) :pray:

Gwin
15-08-2008, 13:22
šmrc
http://img221.imagevenue.com/loc13/th_02882_120070620160556_122_13lo.jpg (http://img221.imagevenue.com/img.php?image=02882_120070620160556_122_13lo.jpg)

možda budu dobri pa nas iznenade..

Snake
15-08-2008, 13:28
i da nisam nikad igrao witchera pa ni čuo za njega, ovaj privjesak bi mi svejedno bio uber-cool. oču ga!!!

la50
15-08-2008, 13:30
sad pogledao šta se sve dobije,kako konza(ma budem si kupio makar makar neznam šta)
jesam glup(mogu nagovorit da mi se kupi za božić il za rođ koji je 7.1,hehe,sad imam plan-i houp it wil wrk)
privjesak je ono ( nemam riječi )

Bartuc
15-08-2008, 14:19
šmrc
http://img221.imagevenue.com/loc13/th_02882_120070620160556_122_13lo.jpg (http://img221.imagevenue.com/img.php?image=02882_120070620160556_122_13lo.jpg)

možda budu dobri pa nas iznenade..

Ako nikaj drugo, naručio bum ga preko ebay-a :P

la50
15-08-2008, 15:39
ja sam sad na 3chapteru i u onom gradu gdje je triss mi već šteka(bi mi pomoglo da si upiknem gigu rama,imam amd athlon 64 +3000GHz,1GB ddr,i ati radeon x1300)jer ne želim smanjivat zato što ako stavim na low onda će mi bit u banani igrat

Arbiter of Change
15-08-2008, 15:49
Još 1Gb bi definitivno pomogao, ali probaj smanjiti na low pa vidi kako izgleda.

btw, da se malo maknemo od EE i CE izdanja; jeste li ikada koristili Black Blood napitak? Ja nikad, a uvijek sam ga imao u inventoriju. Ne znam, navodno radi samo kad te živine grizu, tj. necrophages, ali meni se ugriz dogodio samo jedanput kad me bio unique Graver napao.

Snake
15-08-2008, 15:51
šteka ti jer je ima puno ljudi. tu je i meni štekalo sa 2 giga i 8800 karticom i amd 6000+ tak da moraš smanjit teško da će ti i dodatni ram išta pomoć. mislim hoće, ali svejedno će ti trzat. 4 chapter nema trzanja, ali onda peti... morat ćeš igrat na low.

Gwin
15-08-2008, 16:19
nema toga na ebayu.. niti jedan jedini

niti amulet, niti collector's edition komplet.. NADA!

la50
15-08-2008, 16:21
ja smanjio na low i neznam-nema nikakve promjene ,opet mi šteka kao i na med

Bartuc
15-08-2008, 21:45
nema toga na ebayu.. niti jedan jedini

niti amulet, niti collector's edition komplet.. NADA!

Nema još, ali brzo će ljudi skužili da ih mogu nabaviti za neku siću pa prodavati nama (strancima) te privjeske kao suho zlato :D

Što se trzanja tiče, ja sam samo ugasio AA i od početka Chapter 1 mi animacije ne trzaju. Sad, nemam pojma da li to ima veze sa isključivanjem AA!? Ali ovak InGame, trza mi prvih sekundu ili dvije nakon kaj prođe Load mape, ostalo je sve fluidno. Igram na 1280x1024, sve max, bez AA.

PS: Našel sam Siegfread-a, bio je u močvari, pripremao napad na Vjeverice :D U ovom prolasku sam se njima pridružio, u sljedećem bum član vjeverica :P Ulovim nešto vremena za igru, dok cura spava ili se kupa, ja sam za Wičerom :D

Rang€r
16-08-2008, 12:36
imaš neku super curu kad ti tak šta kupuje za božič ^^

ja ču isto dobit sigurno nekih 300 kn za božič pa ču kupi ee :D

sad idem preč igru po drugi put ovaj put na strani ordera :D

la50
17-08-2008, 13:15
ja sam maloprije tako ostao bez živaca da grrrrrrrrrrrrrr,ona misija blue eyed sister(jebla ona sebi mater),i onda zbriše kuja a onaj peder od brata njenog mi nije dao ni lipe mater mu ružnu,kolko sam puta od inn a do bordela puta išao da sam poludio i nado sam se nekoj većej nagradi a ono šipak
je ko zna di tu kuju nać(ako je ima za nać pa da nešto i zaradim na toj misiji)
e ja sam pobio vampirice(a nisam ih ......da)

Bartuc
17-08-2008, 13:26
Cura otišla doma, sada smo ostali samo ja i Geralt na 2-3 dana :D

ScorpiuS
17-08-2008, 19:36
Kako ste ovdje ljepo se raspričali o igri ja sam dobio nevjerovatno snažnu želju da ga pređem još jednom.

Windwalker
17-08-2008, 19:54
Cura otišla doma, sada smo ostali samo ja i Geralt na 2-3 dana :D

A jesi se zapitao kako ova izjava zapravo zvuči :rotfl:

Bartuc
17-08-2008, 20:29
Ne moram se zapitati, ja znam točno što pišem i kako to zvuči :D

Nego, skupio sam 5k Orensa (zapravo imam 6,5k) za onaj Leather Jacket. Šteta kaj sam već pred kraj Chaptera, ali nije bitno, kupujem ga.

Sad sam 18. level ako se ne varam. Poslagao sam Sephirote na one Obeliske i sada idem u Mage Tower naguziti "nekoga".

Kaj da kažem, igra je jednostavno pre dobra. Igram već satima/danima taj Chapter i tek sam sad pred kraj istoga. Witcher je napokon igra koja se igra, i to sa guštom. Nisam još vidio Mass Effect, ali nadam se da je bar upola dobar poput Witchera :pray:

Arbiter of Change
17-08-2008, 20:38
Nisam još vidio Mass Effect, ali nadam se da je bar upola dobar poput Witchera :pray:
Na mene je definitivno veći utisak ostavio Witcher (nemam predrasude prema SF igrama).
Mene je samo 3. poglavlje malo razočaralo jer se čini kao da nema pomaka u odnosu na drugo kad na brzinu pogledaš.

Bartuc
17-08-2008, 20:41
Ali općenito, koliko te se zapravo dojmio Mass Effect? I kakav ti je u direktnoj usporedbi sa ostalim boljim RPG naslovima?

Pitam drito tebe pošto imamo jako slićan ukus u RPG svijetu, pa mi je tvoje mišljenje uglavnom svetnja :D

Rang€r
17-08-2008, 20:51
ja nisam igro massni efekt al brijem da ga witcher owna jedno 5 6 puta...

RayDX
17-08-2008, 20:52
Meni osobno odgovara Mass Effect zbog ogromnog svemira, mogućnosti, moralnih dvojbi, stalni razgovori, dijalozi ubijaju, obožavam ih... I nema potrebe da stalnom pucnjavom, većina nesporazuma se bez povlačenja okidača obavi, a kad zagusti nema većeg gušta od povlačenja oružja i uživanja u vatrometu. A nadograđivanje, implante... Ma gušt totalni. Mass Effect je, subjektivno (za svakog tko voli SF), bolji od Witchera. Ali objektivno (kada nema moje SF ljubavi) Witcher je bolji. Svakako ti preporučam da kupiš igru ako voliš kvalitetne RPGe, a svi znamo da su takvi rijetki. Ranger, upravo si se porezao brijući.

Snake
17-08-2008, 22:34
mass effect ne odigrah jer nisam fan svemirskih priča. pored laserskih pištolja preferiram ipak srebrne mačeve. i čitavi setting... kad počne 4. chapter kao da vidim sve što sam od ijedne igre ikad tražio. a lady of the lake? svaka čast mass effectu, ali witcher je poezijaSrpg žanra.

ScorpiuS
17-08-2008, 22:35
A većina reviewa na netu je dala veću ocjenu ME nego Witcheru.

Snake
17-08-2008, 22:46
nisam baš informiran ali mislim da je mass effect rađen sigurno s duplo većim budžetom od witchera. ea i microsoft su također imali puno više para da potplate recenzente nego što je atari imao. witcher je došao iz sjene, a mass effect najavljivan je na sva zvona. no ovo je cdprojektu prva rpg igra a biowareu xx-ti naslov, to je obećavajuće.

RayDX
17-08-2008, 22:50
nisam baš informiran ali mislim da je mass effect rađen sigurno s duplo većim budžetom od witchera. ea i microsoft su također imali puno više para da potplate recenzente nego što je atari imao. witcher je došao iz sjene, a mass effect najavljivan je na sva zvona. no ovo je cdprojektu prva rpg igra a biowareu xx-ti naslov, to je obećavajuće.

Kakav Microsoft i EA, radi se o jebenom BioWareu.

ScorpiuS
17-08-2008, 22:51

Microsoft se pobrinuo da izađe za PC, a EA ju je izbacio za PC.

The Witcher nikako nije izašao iz sjene ako su ga na E3 prroglasili najočekivanijom ili igrom godine.

Snake
17-08-2008, 22:55

kao što je kolega scorpius lijepo rekao, MS i EA su izdavači a Bioware tek proizvođač. oni proizvode igru a izdavači se bave oko financiranja i reklamne kampanje.

Arbiter of Change
17-08-2008, 23:22
Ali općenito, koliko te se zapravo dojmio Mass Effect? I kakav ti je u direktnoj usporedbi sa ostalim boljim RPG naslovima?

Pitam drito tebe pošto imamo jako slićan ukus u RPG svijetu, pa mi je tvoje mišljenje uglavnom svetnja :D
Neću sad u neke prevelike detalje (imamo dolje Mass Effect temu), ali stvar je u tome da se ja nikako nisam mogao otresti dojmu da igram KotOR-lite dok sam igrao ME. Nemoj me krivo shvatiti, ME je jako, jakoSdobra igra ali mislim da u ovom slučaju, a nisam mislio da ću ovo ikada reći, BioWare-ov pedigre radi protiv njega - shema priče je jako slična dosadašnjim uratcima kompanije (uvijek prijeti nekakva "vanjska" sila koju nitko ne sumnjiči, ali naznake su ubačene od samog početka i slične stvari), čak toliko da se pitam nije li spisateljski tim samo preinačio neku svoju stariju priču. Najgore od svega je što je to jedna velika šteta budući da je setting stvarno majstorski dizajniran i osmišljen, to jednostavno moram reći i napomenuti da je to jedan od razloga zašto preporučam igru svima, ne samo RPG fanovima. Sama priča je dakle SF klasika, ali tijek i utjecaj na priču je, za razliku od Witchera, poprilično segmentan i nema trajnih utjecaja. Mislim na to da, što učiniš na nekom planetu ima gotovo nepostojeći (uglavnom i JE nepostojeći) utjecaj na daljni tijek radnje osim ako u pitanju nije veliki izbor DOBRO ili ZLO, za razliku od Witchera koji je poprilično slojevit po tom pitanju (vidjeti ćeš sad u 3. poglavlju).

Drugi dio problema je što je dosta očito kako je u pitanju port, budući da igra u nekim točkama pati od konzolitisa, posebno vidljivo kod malih stvari kao što su ograničenja broja predmeta u inventoriju (bez težine ili bilo što, samo brojem 150) i inventorij koji i dalje podsjeća na svojeg konzolaškoga brata (iako nije loše kao što je to slučaj sa Oblivionom). Sama borba je druga stvar koju moram preporučiti jer je istovremeno jako dinamična i zahtjeva brzo razmišljanje (nije teška, već samo treba naučiti upravljati ekipom i paziti na radar), ali AI je loš, posebno kod suboraca. Grafika je ono... wow i tu nemam negativnih komentara (osim malo ludih dynamic shadows) i filmski ugođaj je prisutan, ali ipak ne dovoljno da bi bio posebno upečatljiv (iako, gdje ga ima IMA ga).

Budžet na stranu, budući da ja mislim kako je to otišlo na voice acting koji je perfektan i meni uz rame sa V-tM: Bloodlines, te na ostala čuda tehnike kao što je toliko dobar lip-sync da skoro možeš čitati sa usana likovima što govore zajedno sa bolesnom marketinškom kampanjom, mislim kako je ME dobar RPG next-gen generacije, ali Witcher je ipak izvrstan "tradicionalniji" i kod mene na višem mjestu. I istina je kako je Witcher došao na scenu praktički neprimjećeno (dosta pratim to sve i praktički nisam ništa načuo o igri dok nisu recenzije počele stizati) i to je vjerojatno jedino što ga spriječava da dobije nagrade/komentare koje i zaslužuje (osim onih kojim smeta borbeni sistem jer moraš... klikati).

... povlačim ono o kratkom postu (ne znam se ograničiti).

Bartuc
18-08-2008, 09:22
@Arbiter, puno hvala na iscrpnom odgovoru. Fino si sve objasnio i po izloženom vidim da se isplati odigrati iako nije kvalitetan poput Witchera (RPG dio). Trebao bi se javiti Wikingu da te stavi među recenzente, ima tu potencijala.

@Ray, hvala i tebi na odgovoru.

I sorry kaj sam započeo ovaj OffTopic. Sad je sve jasno i možemo dalje na Witcher temu.

OT:

Sada sam u Chapter III došel. Zatukel sam odmah lokalnog "boxača" i sredio si inventar te odmorio da LevelUp-am. Fakat ima tih brončanih pointova previše :D Dobviam ih po 3 komada, a već sada ne znam kud sa njima :D Bezveze ih pikam okolo po skillovima :P

Danas sam solo čitav dan, tak da imam Witcher maraton u planu.

I da, odlučio sam si napraviti listu najboljih sastojaka za svaki koristan Potion. Znači recimo Swallow sa svim Albedo sastojcima zbog manje toxičnosti i sl. To bum si fino napravio u Word dokumentu, isprinato i imao kraj sebe kod sljedećeg prolaska igre. Dobro bu došlo pošto planiram drugi prolazak na Hard odigrati, sada sam na Normal.

Jel već ima takva lista na netu?

I još bi pohvalio taj sistem alkemije. Stvarno je zabavno mixati potione i ovo je prva igra u kojoj Alkemija života znači. Neopisivo mi se sviđa to kaj nema Health i Mana Potiona, već ima samo potiona koji ti ubrzavaju regeneraciju. Tak da napokon imaju smisla ti potioni i drastično olakšaju život ako se pravovremeno iskoriste.

Alkemija -> 10/10 :pray:

Arbiter of Change
18-08-2008, 09:41
Nema problema, dugo je prošlo od kada sam zadnji put napisao poduži post.

Šteta što je "Fight Club" tako lagan, posebno ako ulažeš u talente i otključaš punu seriju udaraca. Nemam sada nikakvu listu (nisam ulazio u crunchy i neko pretjerano planiranje budući da nije potrebno na medium... a i nije moj stil), ali postoji ti napitak koji ti instant poveća (heal, jel'te) health; White Rafford's Decoction ako se ne varam, iako je toliko toksičan da ih ne možeš baš ispijati k'o manijak. Ali da, alkemija ovdje razvaljuje jer je stvarno korisna (većina barem) i da te pitam jesi li do sada ikako koristio Black Blood? Ja se nabrijao kad sam vidio da je Geralt iskapio jednoga u uvodu, a ono skoro nikakva korist.

EDIT:SPostoji popis pojačanih potionsa, tek sam ga sada otkrio:
http://witcher.wikia.com/wiki/AngleWyrm%27s_Recipes_for_Witchers

RayDX
18-08-2008, 10:05

kao što je kolega scorpius lijepo rekao, MS i EA su izdavači a Bioware tek proizvođač. oni proizvode igru a izdavači se bave oko financiranja i reklamne kampanje.

Evo zadnji offtopic... MS i EA da se ne radi o BioWareu prodali bi govno par idiota. Uvelike bi se osjetilo da nema BioWarea.

OT:

Evo instaliram Witcher.

ScorpiuS
18-08-2008, 11:11
Prvi ili neki drugi put. Ja sam sad na ACT II. Možda imam slabo pamćenje, ali Patch 3 nije toliko ubrzao igrino sejvanje i loadanje.

Windwalker
18-08-2008, 11:15
Ja inače volim SF za nijansu više nego fantasy, ali Witcher je puno bolji nego Mass Effect.

Mass Effect je odlična igra, sa fenomenalnom glavnom pričom (ali vrlo kratkom) i hrpom dosadnih side-questova, što u Witcheru nije slučaj.

Da se mene pita, Mass Effect bi bolje pasao kao film nego kao igra.

RayDX
18-08-2008, 11:19
Evo patcham igru xD

ScorpiuS
18-08-2008, 11:22
Ja inače volim SF za nijansu više nego fantasy, ali Witcher je puno bolji nego Mass Effect.

Mass Effect je odlična igra, sa fenomenalnom glavnom pričom (ali vrlo kratkom) i hrpom dosadnih side-questova, što u Witcheru nije slučaj.

Da se mene pita, Mass Effect bi bolje pasao kao film nego kao igra.
Pa zato se i kaže da ima filmsku priču.

Bartuc
18-08-2008, 12:00
Nema problema, dugo je prošlo od kada sam zadnji put napisao poduži post.

Šteta što je "Fight Club" tako lagan, posebno ako ulažeš u talente i otključaš punu seriju udaraca. Nemam sada nikakvu listu (nisam ulazio u crunchy i neko pretjerano planiranje budući da nije potrebno na medium... a i nije moj stil), ali postoji ti napitak koji ti instant poveća (heal, jel'te) health; White Rafford's Decoction ako se ne varam, iako je toliko toksičan da ih ne možeš baš ispijati k'o manijak. Ali da, alkemija ovdje razvaljuje jer je stvarno korisna (većina barem) i da te pitam jesi li do sada ikako koristio Black Blood? Ja se nabrijao kad sam vidio da je Geralt iskapio jednoga u uvodu, a ono skoro nikakva korist.

EDIT:SPostoji popis pojačanih potionsa, tek sam ga sada otkrio:
http://witcher.wikia.com/wiki/AngleWyrm%27s_Recipes_for_Witchers

Da, Fight Club je stvarno pre lagan. Bez da ulažeš talente u Fistfighting, nema šanse da izgubiš. Ali pošto nisam znao gdje da stavim sve te brončane talente, stavio sam ih na oba FistFight skilla. Sada sam 20. level i napokon dobivam 2 Silver i 2 Bronze pointa po levelu.

Recept za taj Health Potion još nemam ako se ne varam. Ali dobro je imati barem jednu bočicu, pa je zdimiti u najgušćim situacijama.

Black Blood? Za to također nemam formulu, tak da ne znam o čemu je riječ.

E da, imam nekoliko Unknown potiona u inventaru, kako da ih indentificiram?

I još jedno pitanje... Imam sve potrebne sastojke za napraviti onaj Potion od Golema, ali nemrem ga napraviti. Zasjenčan mi je pod formulama, a ako želim sam slagati sastojke, nemam dovoljno mjesta da ih sve poslažem. Treba 5 slotova, a ja imam 4. Koristim High Quality alkohol, možda je on pre slab? Ima koja jača kvaliteta?

I hvala na linku. Budem proučio.

Rang€r
18-08-2008, 12:19
ček albedo smanjuje intoxicaciju??

bokte al detaljna igra... ne kužim to piše ingame il šta? čito sam ono o sastojcima i nije niš bilo o tom d asmanjuje intoxicaciju :S

Arbiter of Change
18-08-2008, 12:24
Prouči malo svoj Journal i čitaj knjige jer ti neće sve biti izričito rečeno (imaš 3 "sekundarna" sastojka u svakom ingrediantu: Nigredo, Albedo i Rubedo, a svaki ti od njih daje još jedno svojstvo potionu u kojem je prisutan kod svih ingredientsa). Jedino je iritantno što se ne stackaju zajedno obični i poboljšani potionsi pa dođe do nereda u inventoriju.

Inače Bartuče, vjerojatno je problem jer ti treba najbolja basa, tj. White Gull za Golem's Pith (inače sam uvijek potezao nekoliko Gullsa u inventoriju)... samo se nadam da nisi prodao onaj dio od Golema koji je isto potreban. Unknown.. save, molitva i ispij u pomogućnosti prijateljskoj okolini. Nemaš Black Blood? Ja ga imam od samog početka, a ne znmam GDJE sam ga naučio (vjerojatno mi je jedan od drugih Witchera pokazao), ali možeš kupiti knjigu iz koje ćeš ga naučiti u 4. poglavlju.

Rang€r
18-08-2008, 12:34
sječam se kad sam ja išo isprobavat potione nepoznate :D sva sreća pa sam bio u teple quarteru, počeo sam s onim koji detekta nevidljive(mada to tada nisam znao) i odjednom mrak padne xD i onda se sve izbjelilo, pa je taman nasto kontras crnocrveno-bjelo :D nakon tog sam odusto :D

RayDX
18-08-2008, 13:12
Kako volim atmosferu igre :pray:

Gwin
18-08-2008, 13:39
http://guides.gamepressure.com/thewitch ... sp?ID=3629 (http://guides.gamepressure.com/thewitcher/guide.asp?ID=3629)

sve.. ali SVE potrebno za prolazak witchera..u bilo kojoj varijanti roleplaya..

Bartuc
18-08-2008, 14:35
ček albedo smanjuje intoxicaciju??

bokte al detaljna igra... ne kužim to piše ingame il šta? čito sam ono o sastojcima i nije niš bilo o tom d asmanjuje intoxicaciju :S

Imaš ovako:

AlbedoS-> potioni su ti manje toxični
NigredoS-> dobivaš bonus na damage koji radiš
RubedoS-> ubrzava regeneraciju Vitalitya

Kada radiš potione, svi sastojci potrebni za potion moraju imati ista dodatna svojstva (svi Albedo i sl.). Tada ti potion poprimi jedan od bonus efekata koje sam gore naveo.

Baš zbog tih "sitnica" mi je igra fenomenalna. Jedino je teško raditi takve potione sa bonus efektima bez dobre organizacije. Imaš mali miliun sastojaka, pa je korisno točno odrediti koje sastojke ćeš koristiti za koji potion. Zato bum si ja onu listu radio. Recimo, Swallow i Cat mi se čine da su najbolji u Albedo kombinaciji pošto se često koriste. Blizzard bi recimo bio dobar u Nigredo kombinaciji tak da radiš još masivniji damage. Dok recimo Tawny Owl bi bio odličan u Rubedo kombinaciji tako da se ubrzano obnavlja i energija i vitality.

@Arbiter, budem probao nać taj alkohol koji si spomenuo. I nisam bacio Special sastojak, nisam tak bedast :P

@Ray, atmosfera je fenomenalna. Od grafičke prezentacije atmosfere, pa sve do muzike u pozadini koja je fenomenalna. Zalasci i izlasci sunca pucaju nevjerojatne boje na grad, stvarno prelijepo. A tek spilje i grobnice, ovo je prva igra u kojoj ti TREBA izvor svjetolosti, bilo baklja ili potion :pray:

Arbiter of Change
18-08-2008, 14:37
Ne, ti radiš taj alkohol putem alkemije kao napitak... samo što se kasnije koristi kao alkoholna baza.

Bartuc
18-08-2008, 14:43
Aha, vidiš to nisam skužio. Niti ne znam da li imam tu formulu. Moram pogledati, ali prvo bum nekaj pojeo, naručio sam si Pileči Zagrebački sa pomfrijima iz Sidra :D

Budem si i kupio sve knjige koje nisam pročitao. Prije nisam imao para ali sada sam se vratio na 4k. Mislim da imam još samo 4-5 knjiga za pročitati u Chapteru III, ali su skupe, po 600 orensa.

Dobar mi tek. Hvala. :D

Bartuc
18-08-2008, 18:08
Lol, eto sranja :D

Toliko sam igrao Witchera da mi je jadna Sapphire 3850 počela bacati artefakte :rotfl:

Odmah sam potegnuo po gumbu od napajanja, sad je hladim na 70% vrtnje :D Strava, moram kupiti cooler za nju, ovo nema smisla :(

Rang€r
18-08-2008, 20:15
lol xD

ček ne kužim kak se mogla pregrijat :o cooler, to hladnjak, imaš takav komp bez hladnjaka? xD

ScorpiuS
18-08-2008, 20:20
Isuse bože, toj je prvi put da čujem kako se od konstatnog igranja prikazivaju artifakti na ekranu.
Idem ja igrat pa ćemo vidit hoće i meni tako.

Snake
18-08-2008, 21:02
njbolje mi je kad pocne kisa padat i ond se sam cuje fak , shit..
:D :D 8)
ja to nisam čuo. jel itko drugi čuo da viču fak šit kad pada kiša?

Arbiter of Change
18-08-2008, 21:06
Nisam, ali kad ti Dwarf kaže "Suck on a Dwarf cock!" znaš da igra ima potencijala. :)

Bartuc
18-08-2008, 21:10
lol xD

ček ne kužim kak se mogla pregrijat :o cooler, to hladnjak, imaš takav komp bez hladnjaka? xD

Grafa je sa Stock coolerom na sebi, a taj cooler ne valja apsolutno nikaj. U Load često temperature idu iznad 90 celzija, a zaboravio sam pojačati vent na cooleru.

Isuse bože, toj je prvi put da čujem kako se od konstatnog igranja prikazivaju artifakti na ekranu.
Idem ja igrat pa ćemo vidit hoće i meni tako.

Grafa vrlo brzo dođe do 90 celzija, još kad uzmeš u obzir da je Chapter III jako "zahtjevan" zbog mnogo NPC-eva i kad uzmeš u obzir da sam igrao dobar niz sati bez prestanka, onda nije čudno da se malkoc pregrijala :D

OT:

Evo sada sam 25. level. Pročitao sam sve moguće knjige, rješio 98% questova i još uvijek sam zaljubljen u ovu igru :D Ostalo mi je još samo 1 contract, lijek za Carmen i Password za stražara. Znači sutra sam gotov sa Chapterom III :(

Silver pointove sam ovako dodjelio, pa recite jel to OK...

Group Syle (Silver + Steel) -> Level 3 + 40% Knockdown
Strong Style (Silver + Steel) -> Level 3
Strength -> Level 3 & Level 4
Intelligence -> Level 3
Dexterity -> Level 3
Stamina -> Level 3 & Level 4

+ Pain + Blind + Knockdown + Stun Resistance -> Da li se ovo isplatilo? Zgleda fenomenalno, 50% na ta 4 resistance-a, ali da li to funkcionira? Ili je bolje nabrijavati oružja?

@Arbiter, kaže -> "Your mom sucks Dwarf cock" :rotfl:

I umro sam od smjeha kad mi je prvi put klinac doviknuo -> "You're big and ugly" :D

Gwin
18-08-2008, 21:11
ja to nisam čuo. jel itko drugi čuo da viču fak šit kad pada kiša?

"fuckin' rain".. "shitty weather".. ima ih :D

Arbiter of Change
18-08-2008, 21:16
Bartuče, što si se toliko upresao? Ja sam završio igru na tamo nekom 34. levelu, a ti imaš još 2 chaptera još... dosta grindanja. :D Zbunio sam se oko te rečenice (iskreno, toliko me iznenadila kad sam je 1. put čuo da sam ostao ono WTH), my bad. Like I reko, Group i Fast stilovi su meni uvijek imali prioritete iznad Power stila jer će te uvijek napadati manji broj teže oklopljenik protivnika naspram ovih običnih prašinara, a i ako se teškaši fokusiraju na tebe samo ih Aardom odbacuj dok se središ ove lake.

CHOLIK
18-08-2008, 21:22
Sad je Bartucu Witcher novi Diablo.

la50
18-08-2008, 21:25
njbolje mi je kad pocne kisa padat i ond se sam cuje fak , shit..
ja jesam čuo,to ti kaže tipuša kad počne padat kiuša pa kad ti se ide sakrit pod krov neke obližnje kuće

Nisam, ali kad ti Dwarf kaže "Suck on a Dwarf cock!" znaš da igra ima potencijala. :)
lol,ovo mi je najžešće,kad se ideš tuć u inn pa budale sa strane govore to a ja uvijek crkavam na to

Bartuc
18-08-2008, 21:37
Bartuče, što si se toliko upresao? Ja sam završio igru na tamo nekom 34. levelu, a ti imaš još 2 chaptera još... dosta grindanja. :D Zbunio sam se oko te rečenice (iskreno, toliko me iznenadila kad sam je 1. put čuo da sam ostao ono WTH), my bad. Like I reko, Group i Fast stilovi su meni uvijek imali prioritete iznad Power stila jer će te uvijek napadati manji broj teže oklopljenik protivnika naspram ovih običnih prašinara, a i ako se teškaši fokusiraju na tebe samo ih Aardom odbacuj dok se središ ove lake.

Još kad bi znao što znači riječ "upresao" :|

Fast Style je OK, ali radi mali damage. Likovi koji su pre brzi za Strong Style, slabost im je i Fast i Group Style. Pošto Group Style radi tek nešto manji damage od Fast Sylea, a kolje u relativno ogromnom radiusu, onda ti zapravo niti ne treba Fast Style. Dok je Strong Style malte ne esencijalan kod tenk monstera.

I da, još uvijek mi je naj Sign Aard. Ne znam kak bi bez njega, koliko puta me spasio :pray: Fenomenalan je.

Pitanje...

Kod svih stilova borbi i za oba mača, 4. level skilla je PowerUp skill. To mi se čini beskorisno!? Jako teško je PowerUp-ati napad usred fajta, tak da je bolje to preskočiti i čekati Level 5 od stilova. A te Silver pointove potrošiti na Level 3 upgradeove svih stilova... Da li je to mudro ili sam polupao lončiće?

CHOLIK
18-08-2008, 21:47
Pa puko si naprosto.Btw.dobro radiš,power-up je rijetko koristan.

RayDX
18-08-2008, 22:22
Joj, baš sam se ja sad sjetio rečenice sa hrenovkom od patuljka :pray:
Krepao sam kad sam čuo :D

Arbiter of Change
18-08-2008, 22:27
PowerUp? Prekasno, kad sam već izbrisao Witchera, sam otkrio da je fora s tim i onim beskorisnim slotovima za oružja u trenutačno DUAL WIELDINGu. Da, dobro ste pročitali.

Bartuc
18-08-2008, 22:36
Ajde objasni... :D

Polako, ima nas sporih :D

Arbiter of Change
18-08-2008, 23:06
Da ne bi bilo nesporazuma, nudim c/p:

ako iams neki fight style talentima razvijeno na vise od 3, dakle 4 ili 5 onda mozete to napraviti.
dodete do neprijatelja i umjesto da kliknete na njega, drzite napad i pojavit ce se power-up bar. ako vas ne interuptaju onda propalo, al ak ne onda ce on na kraju, kada otpustite izvuci drugi mac i napraviti dual wield attack. ne znam dali se sekvenca moze nastaviti ali meni je i ovako pre spektakularno. radi prejebeni dmg.
mozes se braniti. ili se on automatski brani ili dvaput brzo stisni ili W ili A ili S ili D pa ce se on izmaknuti u tom smjeru, korisno ako si opkoljen neprijateljima da ih preskocis

Snake
18-08-2008, 23:18
zanimljivo, samo što je dosta teško napravit puni power up jer te neprijatelj napadne prije neg se powerbar napuni.

Bartuc
18-08-2008, 23:24
Da, to samo zgleda lijepo, ali nema neke koristi od toga. Kak Snake kaže, dok se to napuni, zašoraš čitav mob 2x :D

Arbiter of Change
18-08-2008, 23:27
A ne, sad nećete svi ići probati. :)
Možda je isplativije na hard gdje nemaš onih kombo indikatora kod udaraca.

Bartuc
18-08-2008, 23:43
Nema ih na Hard :o

Strašno. Moram priznati da me full jako vuće da zaigram na Hard ovu igru. Baš zbog alkemije, na Normal nije esencijalna, a tako je dobro izvedena da ti ju je žao ne koristiti. Želim ovisiti o potionima :addict:

ScorpiuS
19-08-2008, 05:10
Kupi si ventilator. :D

Ja igram na normal i meni nije problem sa sastojcima uvjek ih ima u inventaru za napravit jedan swallow nego fali dobrih baza, a šćeta je potrošit ljepe sastojke na white gull. Ali zbog potionsa često završim bitku sa jedva dodirnutim health barom.

Bartuc
19-08-2008, 05:30
Da, alkohola nikad dosta :D

Zato bum ja pratio ovih par hintova kod sljedećeg prolaska:

- Svako jutro -> kockanje sa najbogijim protivnicima (U Chapter II već možeš na taj način zaraditi i 300-500 zlatnika dnevno)
- Svako jutro -> od konobarice kupuješ 3 vrste alkohola. Strong i High Quality (3, 4 i 5 alkemijskih slotova). Njoj se također svako jutro obnavljaju zalihe i konstantno kupuješ iste alkohole da se stackaju.

I još par hintova koje sam skužio, mada ste to voć možda i spomenuli...

Kockanje -> izgubite prvu partiju, pobjedite zadnje dvije. Skužio sam da na taj način dobijete gotovo duplo više zlatnika nego da pobjedite 2x za redom

Alkohol -> kad ga kupujete, vrijedi pravilo: 3 Slota -> 20 orensa ; 4 Slota -> 30 orensa ; 5 Slotova -> 50 orensa. Tak da po cijeni možete znati s kakvim alkoholom imate posla. Najbolje je imati sve 3 skupine u inventaru i to uvjek isti brand...

Još malo pa na posao moram :(

Arbiter of Change
19-08-2008, 09:18
Ja sam sav alkohol uglavnom pretvarao u White Gull jer sam imao višak sastojaka, pa zašto ih se ne riješiti malo (previše Drowner mozgova sam potezao uokolo).

ScorpiuS
19-08-2008, 09:25
Hvala, poslužiti ću se nijima. Fakat nisam primjetio to sa kockanjem, ali možda zato što je tada veći rizik.

Snake
19-08-2008, 11:04
enhanced teaser http://www.gametrailers.com/player/38470.html
dovoljno mi je da čujem ovu glazbu i već sam nabrijan.
"The best reaches perfection"
nadam se da su za ona dva dodatna moda (prince of neutrality i onaj drugi ne mogu se sjetit kak se zove) posnimali zvukove, inače mi je glupo kad ne čujem geraltov glasić...

ScorpiuS
19-08-2008, 12:12
Pa mjuza je ista kao i u original igri samo možda malo izmjenjena, barem tema ostaje ista.
A jeli to samo meni ili su pozadinski efekti ultra loši.

Arbiter of Change
19-08-2008, 12:57
Mislim da su malo previše vremena potrošili na pohvale, ali koje su opet dobra ideja budući da je Witcher iz nekog razloga slab poznati među generalnom gamerskom populacijom, umjesto da su se fokusirali na to što će EE donijeti... ali glazba je predobra.

la50
20-08-2008, 14:50
je kome osim meni mrvicu mrvicu nekako kao vrhunac ove fantastiče igre fali konj

Bartuc
20-08-2008, 14:57
Pa ne znam, ja sam na kraju Chaptera III i ne vidim gdje bi ubacio konja. Nebuš Swampom trčao sa konjem, a gradovi su tako dizajnirani da nema potrebe za njime.

U AC-u dobro dođe konj pošto ima ogromne prostore između gradova, ali ovdje nema takvih lokacija. Bar ne za sad, ne znam kak je kasnije.

PS: Sad me Triša teleporirala do baze... jel to spada u Chapter III ili Chapter IV?

CHOLIK
20-08-2008, 15:02
Pošto nisam pratio,što donodi ovaj Enhanced Edition točno?

la50
20-08-2008, 16:27
PS: Sad me Triša teleporirala do baze... jel to spada u Chapter III ili Chapter IV?
ja sam sada došo do onog gdje moram zaklat ono vištečudo
btw koji si lvl

Bartuc
20-08-2008, 17:08
Nebih znao točno koj sam level, sada bi fakat bubnuo da kažem tak da bum ti rađe rekel navećer kad provjerim :D

Da li itko od vas koristi one "amajlije" (nose se u slotovima za prstenje) koje odbijaju pojedine monstere od vas? I da li ima u igri magičnog prstenja?

ScorpiuS
20-08-2008, 17:42
Ima ih svakakvih a mogu se kupid od alkemičara, ja ih ne koristim jer bi onda odbijale živine koje bi ja raskomadao.

Bartuc
20-08-2008, 17:49
Ja ih isto ne koristim, a baš bi mogao kupiti da vidim kak to funkcionira. Kaj fakat beže od tebe ili kaj? Korisno protiv Drownera pošto ih ima ko dreka, a ne nose nikakav XP kasnije. Jedino je bad kaj Drowneri imaju najbolji/najkorisniji sastojak u igri :D

Constantine
20-08-2008, 17:49

Arbiter of Change
20-08-2008, 17:54

Content of the set :

- New game box
- Game manual
- Game guide
- Soundtrack CD
- Map of the world

Inače, te repellent stvari su meni jedini koristile u 5. poglavlju zbog same lokacije (neću spoilat), ali pretpostavljam da se mogu napraviti korisnima na hard težini. Ali ako možeš naći jedan koji odbija Wraithse obavezno ga sačuvaj za jedan quest u 4. poglavlju (nije obavezan, ali pomoći će).

Constantine
20-08-2008, 17:55
Stvarno bi trebao zaigrati tog Witchera,kad je tako dobar.

W3DR4N
20-08-2008, 18:00

Content of the set :
- New game box
- Game manual
- Game guide
- Soundtrack CD
- Map of the world

A softwareski:
Improved inventory
Auto-save option (on/off).
Character differentiation mechanism (effectively generating approximately 50 new character appearances).
Look-at feature (characters look at Geralt, deepening player immersion).
Auto-looting of containers (player may collect all contents of a container without opening the container panel).
100 new gesture animations in dialogues and cut-scenes, giving more natural feel of conversations with NPCs.
Improved facial expressions.
Corrected English translation and voice work (over 5000 dialolines re-written and re-recorded).
Corrected German translation and voice work .
Loading times reduced by 80%.
Improved game stability.
Improved combat responsiveness.
Improved AI for Dice Poker mini-game
Improved weather settings for locations
Vitality indicator problem resolved (did not display at times)
Inventory and map texture caching (accelerated map and inventory load/ display)
All corrections contained in game patches released to date
Animation improvements
Improved character model for Triss Merigold.
D’jinni mod editor
Side Effects mod - 2 sata dodatnog gameplaya
The Price Of Neutrality mod - 3 sata dodatnog gameplaya

Constantine
20-08-2008, 18:01
Je li Enhanced Edition Witcher izašao ili će tek doći?

Arbiter of Change
20-08-2008, 18:02
Vodi računa da ćeš to sve moći skinuti besplatno ako već imaš original (mislim, softveriju). Nije još.

Bartuc
20-08-2008, 18:09
Kako dobra lista. Ja nemrem vjerovati, već ovak mi je zauzeo prvo mjesto na mojoj top ljestvici, a oni idu još popravljati najbolju igru ikada :pray:

@Arbiter, ima u Chapter III kupiti "amajliju" (u nedostatku bolje riječi :D) koja tjera Wrathove od tebe. Mislim da je riječ o kuhinjskoj soli :D

Arbiter of Change
20-08-2008, 18:14
Opet se dokazuje ona stara da u Witcheru možeš prije naći stvari koje će ti kasnije koristiti, ali prekasno shvatiš gdje da ih mogao nabaviti. :D

Flippy
20-08-2008, 18:15

Content of the set :
- New game box
- Game manual
- Game guide
- Soundtrack CD
- Map of the world

A softwareski:
Improved inventory
Auto-save option (on/off).
Character differentiation mechanism (effectively generating approximately 50 new character appearances).
Look-at feature (characters look at Geralt, deepening player immersion).
Auto-looting of containers (player may collect all contents of a container without opening the container panel).
100 new gesture animations in dialogues and cut-scenes, giving more natural feel of conversations with NPCs.
Improved facial expressions.
Corrected English translation and voice work (over 5000 dialolines re-written and re-recorded).
Corrected German translation and voice work .
Loading times reduced by 80%.
Improved game stability.
Improved combat responsiveness.
Improved AI for Dice Poker mini-game
Improved weather settings for locations
Vitality indicator problem resolved (did not display at times)
Inventory and map texture caching (accelerated map and inventory load/ display)
All corrections contained in game patches released to date
Animation improvements
Improved character model for Triss Merigold.
D’jinni mod editor
Side Effects mod - 2 sata dodatnog gameplaya
The Price Of Neutrality mod - 3 sata dodatnog gameplaya

Gospodine W3dran

Kolko ja znam.... ovo je već negdje 3 puta postano sa vaše strane. :?