Log in

Pogledaj cijelu verziju : Disciples 3

Stranica : 1 2 3 4 [5]

baldrick_
06-07-2010, 20:34
e, to su malo usrali, ti leaderi se kreće neverovatno sporo.. a i glupo je što je igrač izgleda sjeban ako ih ne koristi od prve misije (pa da se dovoljno izleveluju za onu koja je aktuelna).. ja napravih jednog u drugog, al džabe, ne mož da pobedi ni prvog protivnika

Zato si trebao poslusati moj hint. Imas na kraju drugog acta i cetvrtog traning grounds gdje ga mozes nabildati do max lvla za tu stazu.
mrzelo me da čistim celu mapu u drugom, već sam sve jedinice nabudžio do maksimuma, ali fala pogledaću u četvrtom

ono drugo je glupo da se eksploatiše, ja neću.. što da si svesno uništim draž.. mada, tačno je da je previše laka (barem na normal)

SkunK
06-07-2010, 20:47
Pa veterans je gdje kupujes leadere koji ti nisu glavni a koristio si ih u prijasnjem actu...

Zašto bi ja opet kupovao heroja kojeg sam već kupio?? a?? a??

I joj kako mi je žao ovo sa Thiefom što su napravili, pa to mi je u Disciples 2 bilo najače kada bi mu digao level i onda radio assassination i poison attackove.

Outmind
06-07-2010, 21:05
Pretpostavljam da Lambert ne može koristiti scrollove? Imam ih pun inv a nemrem sa njima niš.

Inače, iako mi je u globalu skill sistem leadera iz dvojke bio bolji, moram priznat da su mi peasant transform i double strike iznimno korisni.

@ reiko - ženski se lvli prenose dalje. Kad sam ju dobio bila je lvl 3, sad mi je u actu 3 lvl 6.

baldrick_
06-07-2010, 21:07
možeš da ih koristiš samo u borbi.. imaš ikonicu gore

Outmind
06-07-2010, 21:08
Kaj se nisu prije koristili na world mapi? Ajd dobro...

SkunK
06-07-2010, 21:44
Ženski?

Outmind
06-07-2010, 22:07
Ženskoj... whatever. Onoj healerici koju štitiš cijelo vrijeme...

SkunK
06-07-2010, 22:08
Ionel.

Sickmanno1
06-07-2010, 22:25
Meni se nisu prenesli. U Actu V mi je bila lvl1.

Outmind
06-07-2010, 22:41
Nemam pojma. na početku acta 3 mi je bila lvl 6. Isto tako, nemam onaj bug kojeg opisujete, odnosno zauzeo sam onaj drugi grad (ako mislite na grad ispred kojeg je mag), imam samo lamberta i mogu normalno sve gradit u glavnom gradu...

Sickmanno1
06-07-2010, 23:21
Ajd budes mi rekao koji je lvl u Act V. Ako se nevaram do Act IV se prenosilo i onda sam slucajno pogledao u Actu V da vise nema i onda sam ujedno i prestao igrati i unistallirao igru i reko hvala rusi, dosta je bilo...

SkunK
06-07-2010, 23:44
Zašto više ne ostaju kosti kad nekog ubiješ u fajtu...

EDIT: Dogodih se i meni još jedan bug. Dobio sam fajt no u zadnjem trenu sam kliknuo desnim klikom da vidim statse jednom unitu i kada sam bio gotov više nije bilo ikona uopće. Nisam mogao izaći iz fajta koji je bio zapravo i gotov :D Isto sam primjetio da ponekad znaju pofaliti neke ikone za magije npr. ili za zgrade u gradu...

EDIT: I wtf za ove Imperial Assasine koji dva puta napadnu ne piše da imaju 2x napad u statistikama... to je bilo u Disciples 2...kao da su nazadovali u svim segmentima. Zar nebi igru trebali poboljšati?

EDIT: Još jedan bug. Počeo je dialog i stisnuo san na fontanu da joj vidim svojstva i nisam više mogao micati miša, ergoSnisam mogao nastaviti sa dijalogom. Sva sreća da je "backspace" tipka sredila stvar pa sam se nekako izvukao, a da ne moram težak fajt ponavljati :)

EDIT: I skužio sam da kod nekog prijevoda vidim ona "unakažena" ruska slova ala' ćirilica, nešto do krivog prijevoda...e moji Rusi... :) btw. da, imam englesku inačicu igre. 1.06 patch.

Aral
07-07-2010, 07:29
Baš ti je zabavno vidim ^^ Btw, svi imamo tu inačicu igre, kad dođe patch brijem da će bit težak jedno gigabajt xD

Bartuc
07-07-2010, 07:54

Meni također, neugodno sam se iznenadio. Zadnje sam je pogledao na 12. levelu, a nakon toga je dobila još par levela i sada opet iznova.

Nego, kaj brijete, jel žena dobra ili zla? :D

Aral
07-07-2010, 08:01
Možda nije bug, možda tak mora bit :)

baldrick_
07-07-2010, 08:49
definitivno zla, zaključujem na kraju drugog acta da će to biti najveći twist

Outmind
07-07-2010, 09:37
Meni je postala sumnjiva nakon kaj nije htjela da pomognem seljacima oko orcova...

SkunK
07-07-2010, 09:44

Meni također, neugodno sam se iznenadio. Zadnje sam je pogledao na 12. levelu, a nakon toga je dobila još par levela i sada opet iznova.

Mislim da je ona Bethrezen.

Iqounox' Demonio! :D

Bartuc
07-07-2010, 09:57
Ja isto brijem da je zla, igra je dovoljno mutava da iskoriste svaki moguće klišej koji postoji. Samim time i pokradu HoMM 5 gdje je ona Beatrice bila Succubus :D

Aral
07-07-2010, 10:10
Ja isto brijem da je zla, igra je dovoljno mutava da iskoriste svaki moguće klišej koji postoji. Samim time i pokradu HoMM 5 gdje je ona Beatrice bila Succubus :D
Sad si mi spoilao igru :(

:D

Bartuc
07-07-2010, 10:11
Koju, HoMM? :D Pa to se skuži u prvih 2 minute igre, takve igre su mutave do neba :D

Aral
07-07-2010, 10:14
Da, Homm :)

Akul
07-07-2010, 11:41
Nosferat:
http://nevendaar.com/_fr/0/2817113.jpg

Vampire:
http://nevendaar.com/_fr/0/2154775.jpg

Elder Vampire:
http://nevendaar.com/_fr/0/1411543.jpg

Deadwalker
07-07-2010, 11:42
Kolko god igra imala propusta, artworkovi su mi prekrasni<3

Aral
07-07-2010, 12:31
A ne, predobri su.

SkunK
07-07-2010, 12:33
Ja još uvijek mislim da je Bethrezen.

Sickmanno1
07-07-2010, 12:34
Meni su bolji u Disciplesu 2 :(

Plague
07-07-2010, 13:39
Odigrajte Legions kampanju te Alliance kampanju da saznate pravu istinu o Inoel. I ne, ona nije Bethrezen :D , ali postoji nekoliko plot twistova u Legions kampanji te pri kraju Alliance kampanje.
P.S. Dobri Undead artworkovi, još samo kad bi 3d model odgovarao slici, a ne raznim alien klonovima i pauk-stablima :kill:

SkunK
07-07-2010, 14:25
Odigrajte Legions kampanju te Alliance kampanju da saznate pravu istinu o Inoel.SI ne, ona nije Bethrezen :DS, ali postoji nekoliko plot twistova u Legions kampanji te pri kraju Alliance kampanje.
P.S. Dobri Undead artworkovi, još samo kad bi 3d model odgovarao slici, a ne raznim alien klonovima i pauk-stablima :kill:

thx. btw. imaš spoiler tagove :?

Inače, neznam zašto svi tako preziru i mrze Bethrezena, pa čovjeka su sjebal* i nije ništa loše u početku napravio...htio je sve najbolje.

In the beginning, there was nothing. The elder god Highfather had many angel servants, one of whom was his favorite - Bethrezen. The Highfather adored Bethrezen so much, the elder god granted him the power to create and left him to his own devices. Bethrezen, striving to impress the Highfather, created a new world and named it Nevendaar in the angelic tongue. Once the world was complete, Bethrezen called on other gods to help him populate Nevendaar with living things. Gallean and Soloniele created the forests and the seas and populated them, besides wildlife, with elves and merfolk, respectively. Wotan created the dwarves on the mountains, only to have them dig back into the rock. Bethrezen created the humans. More gods came and created other minor races, but the main stage has been set. Bethrezen left to tell the Highfather of his creation, leaving other angels to watch over Nevendaar. Unfortunately, the angels resented Bethrezen being the favorite of the Highfather and decided to sabotage the new world. When the Highfather arrived to look upon Nevendaar, all he saw was war and destruction. Infuriated that Bethrezen would create such a world, the Highfather cast his favorite down into the core of his own creation for all eternity.

Aral
07-07-2010, 14:52
Da, onda je on pravi tragičar :)

SkunK
07-07-2010, 16:50
Pa pročitaj malo, sjebali* su ga ovi elf/dwarf bogovi bzvz...

Bartuc
07-07-2010, 19:31
Evo mene na Act VI, kako je nevjerojatno loš ovaj narator, pa to je katastrofa.

SkunK
07-07-2010, 20:49
Evo mene na Act VI, kako je nevjerojatno loš ovaj narator, pa to je katastrofa.

Totalno.

Akul
07-07-2010, 21:09
Nisu im ni prijevodi najbolji. Kad nešto ne znaju brzo prevesti, nagađaju ili se prave da toga i nema. To je i glavni razlog zašto nastavljam koristiit Plaguove prijevode.

Bartuc
07-07-2010, 21:26
Jeste skužili da narator uopće ne razumije što čita, a bome niti ne zna čitati. Često mu točka ništa ne znači, naglašava krive dijelove rečenica tako da "priča" gubi smisao itd.

Outmind
07-07-2010, 21:44
Trebali su opet onog britaca angažirat. Glas mu je baš bio atmosferičan.

Akul
07-07-2010, 22:05
Govoriš kao da je prevoditelje briga za atmosferu. Već po screenovima sam vidio da atmosfera njima ima najniži prioritet.

Bartuc
07-07-2010, 22:09
I da, jednostavno MORAM popljuvati magije u ovoj igri. Od svih magija, jedino ti treba damage magija i to treći level pošto je četvrti već pre skupa, a radi samo 400 damagea više. Znači jedna korisna magija u čitavoj igri :o Ajde, još je korisna Runa koja smanjuje Armor neprijatelja za -60, ostalo je opet beskorisno...

A pogledaj HoMM 5, 80% magija je genijalno. Svaka škola magije apsolutno briljira. Čak low level spellovi (u Mass izvedbi) su fenomenalni.

Aral
07-07-2010, 22:13
Ja najviše koristim heal. Inače, Disciplesi su uvijek htjeli bit drugačiji od heroesa, zato su negdje lošiji, negdje bolji. Pošto igram ovo, instalirao danas heroese sa svim ekspanzijama :)

Bartuc
07-07-2010, 22:30
Heal Rune sam samo jednom iskoristio i to na svom Healeru. Uopće nemam potrebe za tom magijom pošto svako malo naiđeš na neki bunar.

Kako izgleda vaša vojska?SJa si zemem:

Heroj
Knight
Knight
Titan
Mage
Mage
Inoel

Titan nije ništa posebno, ali na početku misije je must have dok si ne levelaš vojsku. Kasnije ga ostavim u družini samo zato što mi se ne da vračati do grada. Prije sam umjesto 2 magea imao jednog Archera, ali mage napada SVE jedinice sa pristojnim damageom, dok Archer više manje smrdi.

I da, na početku svake misije rasprodam sve artefakte od prethodne misije, tako da uvijek imam cca 13-15 tisuća zlatnika odmah u startu :D Jedino me kamenje koči, ali zato imam dovoljno zlata i kamenja za prvog Titana i da si napunim čitav party 7/7...

PS: I koji su vam Knightovi najbolji?SProbao sam ih sve, ali najbolji su mi najdonji lijevi zbog Extra Attack sposobnosti što je masu bolje od Acceleration. Fora je u tome da sa Extra Attack lik može 2x blokirati jedan napad (jednom mi je čak blokirao 4x dva napada) i nakon toga opet imati 2 slobodna poteza dok dođe na njega red :pray:

SkunK
07-07-2010, 22:43
Ako nabriješ Wizarde preubitačni su. Inače mi je u Disciples serijalu taktika "puno nabrijanih koji gađaju sve" bila prejaka. Pogotovo sad ako nađeš Wizardu onaj "hotspot" za Focus Fire...onda razbijaju sve živo.

Inače je:

Heroj (Melee)
Healer
Wizard
Wizard
Knight
Knight

Dakle, 2 maga, 1 Melee heroj (služi kao tenk also), Healer obavezno iz očitog razloga, Wizardi radi već navedenog.

Nego skužio sam da Rusi očito imaju problema sa brojkama. Jedan turn sam imao 4200 Earth mane, a nisam ništa (nikakvu magiju) bacao i opa - drugi turn imam 900 Earth mane :O

Bartuc
07-07-2010, 22:47
Jesi ziher? Inače je u ovoj igri "normalno" da nakon svakog turna gledaš ekran od neprijatelja, tako da na vrhu vidiš ime njegovog grada i njegove resurse :D Možda je on imao 900 mane, a ne ti!?

baldrick_
08-07-2010, 00:05
ja igram sa još jednim healerom umesto titana. jbg, neću da prodajem artefakte pred kraj misije, pa na početku nemam para za njega, a i mene mrzi da se vraćam. a inače imam fetiš ka lečenju, tako sam i u herojima i u king's bounty stalno pokušavao da mi apsolutno sve jedinice prežive.. što je ovde, naravno, mnogo bitnije

Kalhant
08-07-2010, 03:16
Pogledo sam sickov review i vidio da se zali na tezinu, dok je meni osobno igra prelagana na normal.
Tim mi se sastoji od 3 knighta, heroja, magea, Inoel i healera.
Trenutno me najvise zivcira bug sa gradom, a jedini nacin da ga se zaobide je da ostavim drugog heroja u gradu koji ce mi sluzit samo za ulazenje u njega.
Sve u svemu vrlo dobra igra za ubijanje vremena.

Sickmanno1
08-07-2010, 03:27
Nisam rekao da je igra teska na normal vec sam rekao da je frustrirujuca.

Tocnije to znaci da je na samom pocetku igranja kad mozes furat svega 3/3 poprilicno tesko dobiti bitke u samim pocecima. Kasnije razlike izmedu easy i normala skoro pa da i nema. Samo sto ono na easy fakat cim ti vojnik evolvuira preko 10lvl mozes slobodno koristiti qucik battle ^^

SkunK
08-07-2010, 06:33
Jesi ziher? Inače je u ovoj igri "normalno" da nakon svakog turna gledaš ekran od neprijatelja, tako da na vrhu vidiš ime njegovog grada i njegove resurse :D Možda je on imao 900 mane, a ne ti!?

Možda, ali koji kura* ja imam gledat njegove ili on moje resurse?? Za takve stvari bi trebao postojati Thief koji može špijunirati itd.

btw. da, meni je ACT1 bio najteži, poslje je laganica.

EDIT:

wtf. u gradu sam imao heroja, izvadio ga van i nemogu drugog staviti da se heala? Kao da je ovaj od prije "ostao" u gradu... wtf...

Aral
08-07-2010, 07:15
U sadašnjoj konfiguraciji su:

Lambert
Angel(melee)
Titan(melee)
Wizard(damager, all targets)
Imperial Assassin(ranged)
Inoel

Za sad mi je max 5, al kad nakupim još više uzimam još jednog healera te ranged unit.

SkunK
08-07-2010, 07:36
Titan ne evoluira pa ga baš ne preferiram :)

Aral
08-07-2010, 07:45
Meni je dobar zbog covera, ima u početku dosta velik damage i hp, plus ima onaj earthquake napad. Za početak je super a kasnije mi ga žao mijenjat :)

Plague
08-07-2010, 12:15
Ja sam većinom koristio Inoel, 2 x Grand Inquisitor, 1 x White Wizard i Lambert sve do zadnje misije Empire kampanje na normal težini kada sam zamijenio 2 x Grand Inquisitor za 2 x Defender of the Faith. Ako mislite da vam je sad lako, čekajte dok dođete do Alliance kampanje, tek onda ćete vidjeti što znači teško.
Evo i jedne dobre vijesti, uskoro bi trebao izaći patch za rusku verziju 1.06.01 koji ispravlja većinu bugova koji su bili prijavljeni:
- prikaz critical hit vrijednosti je ispravljen
- dodan je još jedan stupac za prikaz predmeta u inventaru i u trgovini
- ispravljen je bug kada igračev grad ponekad bude dostupan protivniku
- ispravljen bug kada neprijateljske jedinice ponekad budu postavljene na krivu stranu arene
- ispravljen bug u ruskoj verziji igre kada se neutralni gradovi ponekad zovu "neutral city"
- fix: "Guardian Angel" runa ne prikazuje cijenu u trgovini, a kada je kupite piše da vrijedi 0
zlata

Akul
08-07-2010, 12:31
- ispravljen bug u ruskoj verziji igre kada se neutralni gradovi ponekad zovu "neutral city"

Da, kad god se igra loada svi gradovi se preimenuju u Neutral City... osim onih važnih za misiju

baldrick_
08-07-2010, 20:17
stigoh do četvrtog acta, jea. e sad, neke stvari mi nisu jasne:

1. da li herojeve osobine utiču na vojsku koju vodi (znači, da li njegov strength utiče na damage vojske)?
2. da li koristite još nekog heroja za borbe i ima li smisla za tako nečim (da ne postaje mnogo teško ako se ne nabudži glavni heroj odma)? pošto sam izlevelovao jednog skoro do maksimuma na training groundu (ima ga i u trećoj misiji pri kraju), a mnogo sporo se kreće, mada bih mogao da ga koristim

Sickmanno1
08-07-2010, 20:20
1. Ne, lol
2. Da ima smisla.

baldrick_
08-07-2010, 20:58
1. tako je u herojima

Sickmanno1
08-07-2010, 21:04
Pa sta. Pa nije Disciples 3 HoMM, koliko se god trudio...

Bartuc
08-07-2010, 21:45
1. tako je u herojima

Da, u D-u svaka jedinica ima svoje "unikatne" statse, a heroj je samo još jedna jedinica u party-u. Mada na 20+ levelu, heroj postane brutalan. Uzeo sam si Mage klasu, 2 magije po rundi je puno primamljivije od perkova koje nose drugi heroji.

Kalhant
08-07-2010, 21:55
Nisam rekao da je igra teska na normal vec sam rekao da je frustrirujuca.

Tocnije to znaci da je na samom pocetku igranja kad mozes furat svega 3/3 poprilicno tesko dobiti bitke u samim pocecima. Kasnije razlike izmedu easy i normala skoro pa da i nema. Samo sto ono na easy fakat cim ti vojnik evolvuira preko 10lvl mozes slobodno koristiti qucik battle ^^

Aha, sorry, krivo sam te razumio. :friends:

SkunK
08-07-2010, 22:18
Ja sam većinom koristio Inoel, 2 x Grand Inquisitor, 1 x White Wizard i Lambert sve do zadnje misije Empire kampanje na normal težini kada sam zamijenio 2 x Grand Inquisitor za 2 x Defender of the Faith. Ako mislite da vam je sad lako, čekajte dok dođete do Alliance kampanje, tek onda ćete vidjeti što znači teško.
Evo i jedne dobre vijesti, uskoro bi trebao izaći patch za rusku verziju 1.06.01 koji ispravlja većinu bugova koji su bili prijavljeni:
- prikaz critical hit vrijednosti je ispravljen
- dodan je još jedan stupac za prikaz predmeta u inventaru i u trgovini
- ispravljen je bug kada igračev grad ponekad bude dostupan protivniku
- ispravljen bug kada neprijateljske jedinice ponekad budu postavljene na krivu stranu arene
- fix: "Guardian Angel" runa ne prikazuje cijenu u trgovini, a kada je kupite piše da vrijedi 0
zlata

A engleska inačica igre?

baldrick_
08-07-2010, 22:22
Pa sta. Pa nije Disciples 3 HoMM, koliko se god trudio...
zbog tvog lola, dao sam pojašnjenje zašto mi je to palo na pamet

Aral
10-07-2010, 07:37
Nevendaar Walkthrough (http://www.gametrailers.com/video/nevendaar-walkthrough-disciples-iii/701565)

Haha, koji lik, žao mi ga je :rotfl:

GeraltofSmeg
10-07-2010, 14:13
Okej, ostao sam bez mojih sejvova kraja acta 2(nakon pobjede nad sebastianom), ima li itko zeljan podjeliti svoj sejv iz navedenog djela igre samnom? (mislim na imperialnu kampanju, narafski)

DeusEx
10-07-2010, 15:59
A oće u tom patchu bit popravljen bug di umjesto svog grada vidim neprijateljski jer sad sam prešao act 4 i tamo mi se cijelo vrijeme to događalo.

Bartuc
10-07-2010, 22:51
Ja sam stao na Act VI i više nemam volje za ovom igrom. Svaka misija je čisti deja vu, uvijek identična taktika, identične jedinice, identični neprijatelji, identični razvoj grada itd. Čista monotonija.

DeusEx
11-07-2010, 10:41
Ja sam uspio doć do 6. pa zbrisao igru. Neda mi se više fakat je sve isto :(.

SkunK
11-07-2010, 12:28
Okej, ostao sam bez mojih sejvova kraja acta 2(nakon pobjede nad sebastianom), ima li itko zeljan podjeliti svoj sejv iz navedenog djela igre samnom? (mislim na imperialnu kampanju, narafski)

Bi da si bio dobar.

GeraltofSmeg
11-07-2010, 13:06

Bi da si bio dobar.
Snaći ću se sam onda. http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/HIHA2.png

Bartuc
11-07-2010, 18:04
Ja sam uspio doć do 6. pa zbrisao igru. Neda mi se više fakat je sve isto :(.

A ne, HoMM 5 je barem varirao od neprijatelja do neprijatelja, i od encountera do encountera. A i heroj je odlično napredovao tako da si vremenom učio sve bolje i bolje magije što je otvaralo nove i bogatije taktike u borbama. Da ne pričam kako si u HoMM-u MORAO imati par heroja po misiji, a u D3 je i jedan heroj previše :D

Akul
11-07-2010, 19:17
A ne, HoMM 5 je barem varirao od neprijatelja do neprijatelja, i od encountera do encountera. A i heroj je odlično napredovao tako da si vremenom učio sve bolje i bolje magije što je otvaralo nove i bogatije taktike u borbama. Da ne pričam kako si u HoMM-u MORAO imati par heroja po misiji, a u D3 je i jedan heroj previše

Ja nisam koristio više od jednog heroja u niti jednom HOMM-u a igrao sam svih 5.

Aral
11-07-2010, 19:28
Ja nisam koristio više od jednog heroja u niti jednom HOMM-u a igrao sam svih 5.
+1

DeusEx
11-07-2010, 19:31
@Bartuc

Ja HoMM nisam ni spomenuo. samo velim da mi je igra dosadila jer je svaki nivo isti :).

Bartuc
11-07-2010, 22:49
@Akul ; @Aral: Očito niste igrali na Heroic 8) Može se sa jednim herojem, ali je višestruko teže nego sa više njih pošto mape nisu linearne kao u D3, račvaju se na sve strane...

Deadwalker
12-07-2010, 09:46
Ja sam igrao i sa vise heroja. Ovisno kakva je mapa. Recimo, neke mape koju su H3 bile na impossible tezini i XL velicine je bilo gotovo nemoguce proci sa jednim herojem. Takve mape sam prolazio sa 3-4 heroja :)

croat1gamer
12-07-2010, 10:15
@Akul ; @Aral: Očito niste igrali na Heroic 8) Može se sa jednim herojem, ali je višestruko teže nego sa više njih pošto mape nisu linearne kao u D3, račvaju se na sve strane...
Zanemari da ti mozes slomiti svaku igru te ju preci na najvecoj tezini bez pol problema u nemogucim uvjetima. :)

SkunK
15-07-2010, 00:07
U Disciples 2 je postojao Map Editor. Loads of fun je bio. U Disciples 3 ga naravno - nema. :(

Akul
15-07-2010, 12:07
Koliko se sjećam, Map editor je već izdan. Mislim da sam čuo da je ironično Rusima bio izdan na Engleskome jeziku.

Aral
15-07-2010, 12:11
Oni kao da potvrđuju "we fail at fail" :(

Plague
15-07-2010, 19:02
Map editor je prvotno bio izdan na više jezika osim engleskog i ruskog, no on je još u beta fazi i za njegovo korištenje je potreban cd key koji koliko mi je poznato zasad imaju jedino vlasnici ruske verzije igre.

baldrick_
17-07-2010, 01:48
Ja sam stao na Act VI i više nemam volje za ovom igrom. Svaka misija je čisti deja vu, uvijek identična taktika, identične jedinice, identični neprijatelji, identični razvoj grada itd. Čista monotonija.
da sam na tvom mestu prešo bih i taj šesti akt jerbo je zadnji u ljudskoj kampanji

A ne, HoMM 5 je barem varirao od neprijatelja do neprijatelja, i od encountera do encountera. A i heroj je odlično napredovao tako da si vremenom učio sve bolje i bolje magije što je otvaralo nove i bogatije taktike u borbama. Da ne pričam kako si u HoMM-u MORAO imati par heroja po misiji, a u D3 je i jedan heroj previše

i sigurno ti je bilo puno teže nego nama ostalima.. ti se desilo nekad da kreneš na neprijatelja naoružan do zuba, a on uzme nekog slabog heroja, pošalje ga na tvoju teritoriju i krene da ti krade rudnike? pa osvoji neko seoce, pa nastavi da se razmnožava.. onda si se verovatno vraćao sa herojom nazad, maltretirao da juriš sve njegove slabe heroje koji su se u međuvremenu izmilili.. mislim, može i tako, al čist je to mazohizam i gubljenje vremena

Mirogamemasta
19-07-2010, 22:15
Developer's Blog: Part II
http://www.gametrailers.com/video/devel ... iii/701847 (http://www.gametrailers.com/video/developers-blog-disciples-iii/701847)
Jel ima negdje kakav posten review ove igre?
Gdje god da sam trazio, ne napisu nista konkretno, textove kao da su htjeli svesti na minimum, jer im se nije dala napraviti recenzija za igru.

Sickmanno1
19-07-2010, 22:50
khm, khm xD

wMaHR4xBtTo

Mirogamemasta
19-07-2010, 23:23
Rekao sam posten review. :D
Kako Sick koristi priliku da ugura svoje recenzije, gdje god stigne. :rotfl:
Gledao sam tvoj video prije i dobar je. Sve je ok, ali meni osobno se ne svida takav stil recenziranja.

Sickmanno1
19-07-2010, 23:27
Posten Review? Definiraj.

baldrick_
19-07-2010, 23:35
dobar

pogledaj ti mirogdgdgsg po rpgwatchu, tamo konstantno kače po neki novi review disciplesa 3, a možeš i moj u temi o recenzijama članova, pošten je (ima tek nešto manje od 6000 karaktera sa razmacima)

Sickmanno1
19-07-2010, 23:37
No comment : ))))))))))))))))))))))))))))

Mirogamemasta
19-07-2010, 23:44
Sve sto si rekao u videu, to stoji. Ali meni se ne svida tvoj stil. To je sve. (Nemoj se uvrijediti, to je jednostavno tvoj stili i ti radi review onako kako ti mislis da je najbolje.)
(Jednostavno ne volim kad je previse psovki u videu, vrijeđanja, i takvih stvari. Nekako mi je to ... bezobzirno, seljacki.
Sta ces kad sam staromodan tip, pa bih volio da su sve recenzije kao u PC- playu. Tu i tamo neka šala, i onda poslje cisto opisivanje igre.)
(Ne moras uzeti govno i baciti ga na igru, kako bi rekao da je igra sranje...) (Morao sam ovo napisati ne znam zasto... :rotfl: )
Na drugim stranicama sam trazio rewieve i svi su bili pre kratki,
a bome nisu nikako uspjeli da sa tako malo texta kazu nesto o igri kako spada.
Treba mi opsirniji review, da malo objasne novi combat sistem, da vidimo na sta to sad lici.
Kako sustav magija i skilova funkcionira u igri, itd.
Kakva je prica, sta su developeri pogrijesili u igri, sta su dobro napravili. (ako je uopce nesto dobro u ovoj igri... aha grafika! :yuck:
To sam vec znao cim sam vidio prve screenshotove iz igre.)

Odoh sad jos jednom potraziti mozda ipak nadem nesto...

dobar

pogledaj ti mirogdgdgsg po rpgwatchu, tamo konstantno kače po neki novi review disciplesa 3, a možeš i moj u temi o recenzijama članova, pošten je (ima tek nešto manje od 6000 karaktera sa razmacima)

Bas sam tu stranicu preskocio. :D Odoh sad pogledati...

Sickmanno1
20-07-2010, 05:17
Mene jedino vrijeda ovdje baldrick_ sa svojom gluposcu :(

Lord Coldwolf
22-07-2010, 08:03
Loš ti je ovaj review, dosadan, monoton bez entuzijazma, govor koji mi uopće ne odgovara itd.. u biti ne mogu te slušati.

I nemozes uzviknuti da je D3 kopija heroesa samo zbog toga što su uveli sličnu borbu koja je na kraju ipak dovoljno različita od Heroes igara.

Zadovoljan sam igrom, probao sam demo i nabavit ću cijelu uskoro.

baldrick_
22-07-2010, 08:55
d3 je sa vizuelne strane (koja je za svaku igru bitna.. a pritom ne mislim na broj poligona i slično, već na sam dizajn) kopija heroja 5.

Akul
22-07-2010, 10:16
HOMM5 izgleda kao crtić. D3 koristi Gotički art. O razlikama u paleti boja da i ne govorimo (svjetle HOMM-a i tmurne D3-a). U nikojem načinu nije kopija HOMM5 arta koji je kopija Warcraft i Warhammer arta.

baldrick_
22-07-2010, 10:34
možda koristi gotički artwork (one skice i tako to), ali to se u samoj igri ispoljava isključivo kroz skice likova što čini zaista zanemarljiv deo vizuelnog izgleda igre. ostatak (istovremeno i puno veći deo) izgleda kao homm5, tj. kako ti to kažeš "kao crtić". paleta boja jeste nešto tmurnija od one viđene u homm5, ali je razlika prilično sitna, pa je d3 daleko od tmurne palete. d2 je bio jako mračniji.

ovo da je warcraft kopija warhammer arta sam čuo i ranije, a navodi me na pomisao da ti i ja mislimo i pričamo o različitim stvarima. ja ovde ne pričam o artworku, o iskopiranim rasama itd. govorim o samom izgledu, vizuelnom izgledu igre.

GeraltofSmeg
22-07-2010, 15:16
Spojlajtemi empire kampanju jerbomise zbugala.

Sickmanno1
22-07-2010, 17:30
Loš ti je ovaj review, dosadan, monoton bez entuzijazma, govor koji mi uopće ne odgovara itd.. u biti ne mogu te slušati.

Oces da na dalmatinski pricam? Inace ja pricam cisto hrvatski, a monotono pricam u rl i nemislim se pretvarati za nesto sto radim iz gusta, al ti se svida pogledaj ako ne nemoj. Nitko te netjera, a i nisi nista platio...

I nemozes uzviknuti da je D3 kopija heroesa samo zbog toga što su uveli sličnu borbu koja je na kraju ipak dovoljno različita od Heroes igara.

E vidis, to je jedna od moci recenzenta. Mogu reci sta god zelim o igri. A ako si ti fanboy, jasno je da te to vrijeda. I mene bi vrijedalo da sam retardiran i da mi se svida D3.

Zadovoljan sam igrom, probao sam demo i nabavit ću cijelu uskoro.

Uzivaj u igri. Za takve ko ti je i napravljena ^^

NHF

Gothmog
23-07-2010, 07:39
Cuj Sick...ti si embbedao svoj video (a promoviras se i potpisom), sto znaci da ti je namjera bila da netko to i vidi...ne moras se sad vrijedjat (i vrijedjat druge) sto komentari o recenzijama i nisu najbolji. Ako se drzis ozbiljnim recenzentom, onda shvacas da je to dio posla...
Meni osobno smeta, sto u svakoj recenziji najmanje deset puta kazes da je nesto retardirano. Ispada da imas jako siromašan rjecnik, sto za sobom onda povlaci i neke druge paralele...

A sto se tice grafickog izgleda D3, slobodno mozemo rec, da je trojka tmurna samo po wallpaperima...

Sickmanno1
23-07-2010, 10:02
Zasto bi se vrijedao? Covjek je trazio review D3 i linkao sam svoju recenziju. No nisam mu zapovjedao da je pogleda, niti sam se uvrijedio njegovom kritikom, dapace, volim dobru kritiku ne bi li ispravio nesto i ucini se boljim, ali dobru kritiku, a ne kritiku fanboya (ovo se odnosilo na Lord Coldwolf).

I ne nigdje nisam rekao da se drzim ozbiljnim recenzentom. Za svoje recenzije ne dobivam pare niti nista, vec to radim iskljucivo za community i ljude koji vole pogledati moj review (o da ima i takvih).

Enivej poprilicno sam siguran da nisam spomenuo retardirano niti jednom u zadnjoj recenziji. A igra je bila retardirana :(.

I da, ti se isto ne moras vrijedati...

Lord Coldwolf
23-07-2010, 12:19
Ja se samo nadam da ćeš ubuduće popraviti pristup jer ti recenzije više nitko neće gledati :D
Nema potrebe da se uvrijediš (ili da vrijeđaš "D3 je ta takve poput tebe" kakvi su to ? ) ako ti je stalo do toga što radiš.

I dalje ne vidim neke velike sličnosti između D3 i Heroesa V da bi ti mogao reći kako jedni kopiraju druge.
Što se grafike tiče, svaki TBS u ovo doba bi izašao sa sličnom grafikom Heroesima.

D3 ako dobro gledaš ima ipak mnogo bolji dizajn objekata na mapi ( realnije i detaljnije) , neznam dali si igrao dovoljno dugo da bi se pozabavio time ili si samo probao pa da napraviš recenziju / review.

Sickmanno1
23-07-2010, 12:53
D3 je izasao 2 godine nakon Heroja 5. D2 je bio inovativan i odilican naslov. D3 nastoji biti nesto izmedu D2 i Heroja, s tim da su izbacili neke stvari zbog kojih je D2 bila dobra igra. Promjenili su cijeli battle sistem i odvija se na istu foru kao i HoMM. Ista sahovska ploca s razlikom sto ovdje vodis drugacije monstere i tvoj heroj nemoze bacati spelove (sto je isto glupo). Spelove moze svaka jedinica baciti i to su ustvari spellovi u skrolovima. Glupa i 15 godina stara ideja.

Izbacili su iz trojke diplomaciju, makli 2 rase i ubacili hrpu bugova.

Inace igru sam igrao jedno petnajstak sati i dosao na Act V sa Empireom i skuzio da je svaka misija ista i svaka taktika ista. 2 white wizarda, ona healerica sto imas i 4 paladina na maxu (zaboravio sam kak se zovu) pwnaju sve zivo i svaku misiju slobodno mozes njih furati. Titan nema apsolutno nikakvog smisla poslje Act II. Archer je isto smece. Izbor hoces ici na Inqvisitora ili na Knighta je isto glup jer je Inqvizitor moze mnogo manje napredovati.

Jedinu zabavu vidim u igranju multipleyera ako imas frenda koji je voljan igrati jednu mapu 3+ sati...

Igra pruza zabavu prvih desetak sati, onda skuzis da igra nema smisla, uninstalliras je i installiras HoMM 3 i izgubis opet djelic RL...

baldrick_
23-07-2010, 17:33
što se borbe tiče, ona jeste da liči na borbu u herojima, ali se zbog focus pointa, cover sistema i defense stancea mnogo razlikuje.. potrebno je da se koriste potpuno različite taktike (u herojima je bilo bitno da ti njih prvi udariš, a ovde da oni tebe.. zato što defense stance mnogo smanjuje štetu koju ti protivnik čini)

Što se grafike tiče, svaki TBS u ovo doba bi izašao sa sličnom grafikom Heroesima.

i to znači da ga ne kopira?

Sickmanno1
23-07-2010, 18:17
Ti focuse points su fora ideja, ali u 9/10 mapa totalno beskorisni. Pogotovo npr. Ranged focus koji apsolutno nema nikakvog smisla posto IMO Ranger uopce nema smisla, barem u kasnijim actovima sa Empireom. Sa Aliancom pak nemaju smisla drugi focusi itd, a ono totalno su rendom (barem mislim tako).

Sto se tice grafike, mene aposlutno ni malo ne podsjeca na Heroje...

Lord Coldwolf
23-07-2010, 21:55
Ti focuse points su fora ideja, ali u 9/10 mapa totalno beskorisni. Pogotovo npr. Ranged focus koji apsolutno nema nikakvog smisla posto IMO Ranger uopce nema smisla, barem u kasnijim actovima sa Empireom. Sa Aliancom pak nemaju smisla drugi focusi itd, a ono totalno su rendom (barem mislim tako).

Sto se tice grafike, mene aposlutno ni malo ne podsjeca na Heroje...

Imaju renđeri smisla :D Imperial Assassin ima dobar ability stavljanja otrova na jedinicu ( 100 x 3 times damage) dok otrov jede jednog enemia, on može udarati drugog.

Znam da je tebi najveća fora imat mage-ove koji masovno deru sve po redu, al to ne prolazi stalno, pogotovo ne protiv pravih realnih protivnika.
Svaka rasa ima naglasak na neku vrst jedinica, npr ranged jedinice su najače kod elfova no unatoč tome ja volim koristiti Imperial Assasin-a i kroz D2 a i sada u D3.

:) još jedna stvar koja bitno pravi razliku borbe u Disciplesima i Heroesima je što u posljednjim imaš hrpu vojske dok ovdje koristiš malu grupu gdje ti je cilj da nitko ne umre.

Mirogamemasta
23-07-2010, 22:08
Pa Assassin je Death Angel za oklopljene jedinice. :pray:
Kad se sjetim onog Dwarf Kinga sa 30 armora, bas je znao gadno udariti sa maceom, ali zato je poison sve zivo rijesavao.
Kakvi su Thiefovi u D3? (Mislim na unita) Jel jos uvijek mogu dobro oslabiti jedinice prije borbe ili?

baldrick_
24-07-2010, 01:35

za melee fajtere nisu beskorisni, nikako, donose značajnu prednost onome ko ih kontroliše. za ranged verujem da nisi u pravu jer nisi igrao elfovsku kampanju. takođe imaš i focus pointove za magove koji mogu puno da znače

Sickmanno1
24-07-2010, 05:29
@Lord Coldwolf

Zasto bi ti bila poanta da nitko neumre kad imas resorection scrolove?

@baldrick_

lol, pa znam da ima i mage focusa. Samo sam komentirao kako je Renger beskoristan za Empire komapnju, dok je za Alliance komanju (gotovo) beskoristan malee focuse...

baldrick_
24-07-2010, 09:00
a i lambert ima reborn skill. nego znam da znaš, poenta je u drugom delu rečenice, focus pointsi daju značajnu prednost u svakoj bici

Lord Coldwolf
24-07-2010, 09:07
@Lord Coldwolf

Zasto bi ti bila poanta da nitko neumre kad imas resorection scrolove?

@baldrick_

lol, pa znam da ima i mage focusa. Samo sam komentirao kako je Renger beskoristan za Empire komapnju, dok je za Alliance komanju (gotovo) beskoristan malee focuse...

više sam to onako figurativno rekao - brineš o maloj skupini pustolova :D
Svakako je bolje da nitko ne umire, to je bilo izraženije još u D2, dead unit ne dobiva experience a trošenje poteza na njegovo oživljavanje je riskantno.

baldrick_
24-07-2010, 10:12
prva kampanja je toliko laka da to zaista nije riskantno, naročito ako je izvesno da ćeš da pobediš, ali te je protivnik zeznuo i skinuo ti jednog člana družbe.. u tom slučaju lepo mu pobiješ sve jedinice sem jedne, pa tek onda oživiš palog sadruga

Lord Coldwolf
24-07-2010, 11:16
prva kampanja je toliko laka da to zaista nije riskantno, naročito ako je izvesno da ćeš da pobediš, ali te je protivnik zeznuo i skinuo ti jednog člana družbe.. u tom slučaju lepo mu pobiješ sve jedinice sem jedne, pa tek onda oživiš palog sadruga

Osobno, ovaj D3 na easy mi je prelagan.

baldrick_
24-07-2010, 15:30
pa dobro, na easy bi i trebalo da bude prelagan, ali već na normal ne.. a jeste što je šteta. najteži nivo nisam isprobavao

Sickmanno1
24-07-2010, 15:51
Na easy je moguce sve bitke rijesiti na quick battle.

Na normal je u pocetku frustrirajuce ponekad, a kasnije isto mozete sve na quick battle rijesiti osim bitki sa nekim "bossovima"

Na hard je ono, nemoguce valjda. Osim ako nemas neznam 115 skrolova za monstere da dignes svoje monstere na lvl, tek onda imas neke sanse ^^

baldrick_
24-07-2010, 15:58
samo prva misija je na normal izazovna, ostatak.. ali quick battle je pomalo glupkast, glupo da se koristi kad upravo bitke čine 90% igre.

Sickmanno1
24-07-2010, 16:01
Ja sam dosta koristio quick battle ako npr ja imam 7 monstera, a napadaju me neznam bubam neka 3 archera...nema smisla bitka jer cu ih pwnat, samo gubim vrijeme. No ostale gdje je onak podjednaka vojska sam igrao...

Isto tako, gotovo uvijek sam koristio quick battle dok mi je netko napao onog guarda ako je imao premalu vojsku a moj se jako razvio...

Lord Coldwolf
24-07-2010, 16:25
Ja sam dosta koristio quick battle ako npr ja imam 7 monstera, a napadaju me neznam bubam neka 3 archera...nema smisla bitka jer cu ih pwnat, samo gubim vrijeme. No ostale gdje je onak podjednaka vojska sam igrao...

Isto tako, gotovo uvijek sam koristio quick battle dok mi je netko napao onog guarda ako je imao premalu vojsku a moj se jako razvio...

takođjer, da se malo požure stvari :D ta nemam cijeli dan na raspolaganju :D

Nego , neznam dal sam nešto krivo vidio al netko je rekao da mu je D3 težak, pa sam zato napisao kako je meni na easy veoma lagan.

Btw Sickman, neznam koliko si u Heroesima ali ima li kakvih vijesti o šestici ? Ono malo što sam našao na netu dok me puklo da istražujem su čista naklapanja fanova i njihova bjesomućna tweakanja jedinica i izmišljanje xyz imena za nove jedinice :D

Sickmanno1
24-07-2010, 16:48
Nema nista koliko ja znam. Jos nije sluzbeno ni potvrdeno da se radi na HoMM VI, makar mislim da je to neupitno i da se zasigurno radi....

Plague
30-07-2010, 13:37
Izgleda da se Kalypso ipak pomaknuo sa mrtve točke i najavio patch 1.06.2 koji bi trebao izaći uskoro:
So here it is, the Disciples III 1.06.2 changelog in full glory:

•Fixed: "Original Disc not Found" error on startup with US retail discs
•Fixed issue with arena interface skill icons unintentionally disappearing
•"Extra Attack" skill no longer grants a second attack or action while covering
•The game is now saved into the user's folder My Documents/My Games/Disciples III, allowing for users without Administrator rights to more easily save their games. Current saves will automatically be moved to the new folder
•Dexterity boosting potions now work correctly
•Pressing the "Quick Combat" button again allows players to halt a current Quick Combat battle
•Unit information during auto-combat will no longer be displayed
•Removed the ability to use skills, defenses or engage in combat while currently moving on the battle arena
•Issue fixed: melee units that approach targets but did not attack
•Issue fixed: on the hero management screen, the hero properties button was blocked, but not grayed out
•Issue fixed: in the "Hire" interface, the unit skills were not displayed in the unit information window
•Button "Disband Unit" now works similarly to the "Heal" button – first the unit is selected, and then the Disband button can be pressed

Hotseat Mode Fixes

•Issue fixed: inventory of the defending party could not be opened in Hotseat mode.
•Issue fixed: In Hotseat mode, when the defending party is victorious, "Defeat" is mistakenly displayed, and "Victory" is displayed if the attacker has won
•The Hotseat options have been fixed
•Fixed: defending side could not use skills in hotseat mode.
•Issue Fixed: The display of fog of war after using Alt+Tab
•Fixed: if one player has researched a spell, no other players could research spells during the same turn
•Fixed: if a map is restarted in hotseat mode, spell research is unavailable during the first turn
•Units will no longer gain experience while moving on the map
•The city guardian in a town can no longer be swapped with a unit in the visiting hero's party

Pretpostavljam da bi u ovom patchu trebali biti uključeni i fix-evi koji su napravljeni kroz patch 1.06.1 koji je u međuvremenu bio izdan za rusku verziju igre.

SkunK
30-07-2010, 16:29
Aj kada izađe pošto pratiš ovo, javi tu u ovom topicu kada izađe taj patch. thx.

osvetnik_sch3l3
30-07-2010, 16:35
igra li itko ovo jos ?

Wishmaster
30-07-2010, 18:41
Neki nisu još niti počeli :D

Sickmanno1
30-07-2010, 19:42
igra suxxala, pocelo dosta ljudi ali su skuzili da ima boljeg....

SkunK
30-07-2010, 19:50
Ma na početku je čak i solidno dobra dok je kasnije jednostavno premonotona.

Plague
06-08-2010, 13:01
Evo novi patch za US/UK verziju igre:

http://www.kalypsomedia.com/downloads/p ... 1.06.2.exe (http://www.kalypsomedia.com/downloads/patches/DIIIpatch_1.06.2.exe)

A evo i službeni changelog:

Disciples III 1.06.2 Changes

* Fixed: "Original Disc not Found" error on startup with US retail discs
* Fixed issue with arena interface skill icons unintentionally disappearing
* "Extra Attack" skill no longer grants a second attack or action while covering
* The game is now saved into the user's folder My Documents/My Games/Disciples III, allowing for users without Administrator rights to more easily save their games. Current saves will automatically be moved to the new folder
* Dexterity boosting potions now work correctly
* Pressing the "Quick Combat" button again allows players to halt a current Quick Combat battle
* Unit information during auto-combat will no longer be displayed
* Removed the ability to use skills, defenses or engage in combat while currently moving on the battle arena
* Issue fixed: melee units that approach targets but did not attack
* Issue fixed: on the hero management screen, the hero properties button was blocked, but not grayed out
* Issue fixed: in the "Hire" interface, the unit skills were not displayed in the unit information window
* Button "Disband Unit" now works similarly to the "Heal" button – first the unit is selected, and then the Disband button can be pressed

Hotseat Mode Fixes

* Issue fixed: inventory of the defending party could not be opened in Hotseat mode.
* Issue fixed: In Hotseat mode, when the defending party is victorious, "Defeat" is mistakenly displayed, and "Victory" is displayed if the attacker has won
* The Hotseat options have been fixed
* Fixed: defending side could not use skills in hotseat mode.
* Issue Fixed: The display of fog of war after using Alt+Tab
* Fixed: if one player has researched a spell, no other players could research spells during the same turn
* Fixed: if a map is restarted in hotseat mode, spell research is unavailable during the first turn
* Units will no longer gain experience while moving on the map
* The city guardian in a town can no longer be swapped with a unit in the visiting hero's party

1.06.1 changes included in the patch:

* Fixed: user can no longer control enemy cities
* Fixed: in the tutorial player is able to enter town which is not his yet
* Resolved various achievement issues
* Fixed: loading screen not in full screen on large monitors with 16:10 aspect ratio
* Fixed: several skills descriptions
* Fixed: several text spills in info boxes

Aral
10-08-2010, 06:59
Da. Ajde da i to stavim pa da vidim na čemu sam :)

osvetnik_sch3l3
10-08-2010, 08:39
bome ima fixeva
Dexterity boosting potions now work correctly
ajde hvala Bogu XD

Aral
01-09-2010, 06:57
Disciples III: Renaissance IGN Review (http://pc.ign.com/articles/111/1117145p2.html)

Očekivano...

Plague
05-09-2010, 08:28
Evo link za temu na Kalypsovom forumu koja sadrži prevedene fan made karte:
http://forum.kalypsomedia.com/showthrea ... 9#pid57809 (http://forum.kalypsomedia.com/showthread.php?tid=5962&pid=57809#pid57809)

Plague
03-11-2010, 10:43
Izlazak ekspanzije sa Undeadovima je najavljen za 01.12.2010 zasad samo za rusko tržište:
http://www.gama-store.ru/Prod/Disciples_3_Resurrection

Mirogamemasta
07-11-2010, 10:35
Napokon sam poceo igrati ovo. Zanima me da li mogu Lambertu u party staviti jos jednog heroja i kako?
Jesu rekli da ce mo moci ici sa vise heroja ili ne?
Posto nisam igrao puno ne mogu nista previse reci, ali narrator je vec u startu izgubio onaj stari štih.
Zvuk i nacin na koji pripovjeda su jednostavno ocajni.
Borba je malo izmjenjena, ali mi ne smeta previse. Micanje i novi abilitiy unita su super, samo mi je zao sto na kraju nemamo priliku zaljeciti jedinice.
Ne svidaj mi se to sto neki itemi imaju "Lambert only" oznaku.

Bartuc
07-11-2010, 10:41
Koliko se sjećam, ne možeš stackati heroje. Heroje kupiš da vode po mapi svoju vojsku što je u kampanji posve nepotrebno zbog podosta linearnih mapa. A i protivnički heroj je uglavnom pre slab da ti ubije guardiana i vojsku koja te brani.

Mirogamemasta
08-11-2010, 20:43
Jel se moze sa thiefom krasti i kako? (Nisam ga micao sa pozicije vec 5 redova samo zbog toga da se ne moram vracati kad dobijem odgovor. :D )
Ne vidim nikakvu opciju koja bi mi omogucila da kradem ili nesto.

Mirogamemasta
15-04-2011, 09:28
Kupio sam Myzrael-a kao heroja da mi cuva ulaz u glavni grad...da,da,da.... :D (Prvi bug koji mi se svidio.)
http://www.pohrani.com/f/1K/RB/454L9mrK/disciplesiii-2011-04-14-.jpg

_baldrick
15-04-2011, 13:21
ti još igraš ovo?

Mirogamemasta
15-04-2011, 16:28
Da. Dugo je trebalo da igra dođe na red da je uopce zaigram. Mrcvarim je polako jos od ne znam kojeg mjeseca prošle godine. XD (Pretpostavljam da utrošim 10 sati mjesečno u ovu igru.)
Baš sam sad u četvrtom mjesecu nešto zagrizao pa sam sredio 2 zadnja akta od Legije i riješio sam četiri akta od Elfova. Nadam se da su mi još dva ostala.

Jel zna netko kad ce dwarfovi i undeadovi? :)

Arbiter of Change
29-04-2011, 20:44
Disciples 3: ResurrectionSi feature list najavljeni.
http://en.akella.com/News.aspx?id=763

Akella announces Disciples 3: Resurrection, the large-scale sequel to the turn-based RPG strategy "Disciples 3: Renaissance"

This is a new landmark in the history of Nevendaar, when a new race ascends to power - the ruthless and merciless Undead Hordes. It is the story of selfless love and unfading glory. Heroes of the past, who had lost their lives, but not their sentience, are exacting their revenge in the name of Mortis, the Goddess of Death.

Key features:

* The most expected race - The Undead Hordes, which has been the mostly anticipated by gamers and fans of the Disciples series
* Over 70 hours of gameplay. This is even more than in the previous game in the series - Disciples 3: Renaissance!
* 2 storyline characters, 4 leaders of the Undead Hordes, 2 bosses and over 50 new units.
* Revised gameplay balance.
* Famous distinct gothic atmosphere. Unique style and design. Detailed and realistic world.
* The plot of the game was written by Ekaterina Stadnikova, the author of the most popular book based on the series.
* Dramatic and intriguing plot and quests.

Wishmaster
29-04-2011, 23:05
* The plot of the game was written by Ekaterina Stadnikova, the author of the most popular book based on the series.
???

Mirogamemasta
29-04-2011, 23:12
Misli na knjige bazirane na Disciples igri.
http://translate.google.com/translate?h ... .google.hu (http://translate.google.com/translate?hl=hu&ie=UTF-8&sl=ru&tl=en&u=http://alldisciples.ru/modules.php%3Fname%3DArticles%26pa%3Dshowarticle%2 6artid%3D155&prev=_t&rurl=translate.google.hu)

Moram se nagovoriti da odigram ovo do kraja, još zadnja dva dijela su mi ostala sa elfovima. Nažalost Oblivion i SC2 mi oduzimaju previše vremena ovih dana. :D
Žalosno je samo što im je marketing i promiđba ravna nuli. Vjerujem da cak ni rusi nisu znali za ove knjige.

Mirogamemasta
07-05-2011, 10:52
-uZR_fHBdyQ

Spoiler alert, ako znate ruski!
IglJ9uxpitk
Frajer ima 6 aktivnih skillova na glavnom liku. Totalno neiskoristivo. :rotfl:
Igramo se sa Myzraelom...da,da,da.

sickpetey
10-05-2011, 18:18
Disciples 3 je upravo na popustu na steamu za 75%.
Jeli valja igra ičemu jer sam je baš namjeravao kupiti.

Mirogamemasta
10-05-2011, 18:30
Ostavlja gorak okus u ustima. Radije cuvaj pare za drugu igru, a D3 posudi od frenda pa probaj da ti poslje nebude žao.
Taman sam mislo kako cu danas sve uspjeti završiti i pukne me 7. Act usred čelenke. :hangin: (nadao sam se da ih ima 6 kao i ostali.)
Sad necu moci prototype sutra zapoceti. Nadam se da cu uspjeti prožvakati čitav act u jednom danu....

sickpetey
10-05-2011, 19:13
Šteta nado sam se da ce biti dobro

Plague
15-09-2011, 10:42
Ovo će biti dug post :D
Daklem, prvo redom:
Moj prijevod za Resurrection ekpanziju je gotov već par mjeseci te se može skinuti ovdje:
http://code.google.com/p/disciples-3-re ... anslation/ (http://code.google.com/p/disciples-3-renaissance-and-resurrection-translation/)

Morao sam ga premjestiti na Google projects jer su mi i Akella i Kalypso izbrisali thread sa prijevodom. Ekspanzija uz Undead Hordes donosi i par novih skillova, neki stari skillovi su izmijenjeni a dodani su i passive skillovi.
Engleska verzija ekspanzije bi trebala izaći u listopadu 2011. a izdavač je Kalypso. Više informacija ovdje:
http://forum.kalypsomedia.com/showthread.php?tid=10016

Također sam preveo dosta single player i multiplayer mapa za Renaissance i Resurrection, te se one mogu pronaći ovdje:
http://forum.kalypsomedia.com/showthread.php?tid=5962

Svojevrsna gold verzija Disciples 3 je najavljena samo za Rusiju te bi trebala izaći tokom studenog 2011. Sadržavat će Disciples 3: Renaissance i Resurrection te će biti dodano par novih neutral jedinica, a novi studio koji je nastavio sa radom na franšizi (Hex studio) je najavio da će biti ispravljeno dosta bugova, biti će dodani brodovi a možda će i AI biti poboljšan.
Više informacija ovdje:
http://forum.kalypsomedia.com/showthread.php?tid=10197

Te na kraju, što se tiče ekspanzije sa dwarfovima, najavljena je za proljeće 2012. godine te više informacija možete pronaći ovdje:
http://forum.kalypsomedia.com/showthread.php?tid=8833

Arbiter of Change
15-09-2011, 14:29
Možeš li možda linkati svoj prijevod originalne kampanje? Čisto da se nađe jer je službeni prijevod ajme majko.

Plague
15-09-2011, 19:27
Prijevod originalne kampanje je dostupan na Google projects stranici koju sam naveo gore zajedno sa prijevodom za ekspanziju.

DJ Not Nice
15-09-2011, 20:00
Hvala na silnim informacijama!

whiskey
12-10-2011, 12:01
Dobro igra li ko ekspanziju? Undeadovi su odlicni. Dizajn unita bolji nego ikad. Standardno balans je u banani, npr. vukoldlaci koji su imuni na obicne napade i imaju solidan dmg i dva puta udaraju. Mislim ok je to s obzirom da igram s undeadom ali ako budem igra protiv njih mogu se pozdravit ako nemam spellove.. Atmosfera je izuzetna i ja zadovoljan :)

Aral
12-10-2011, 14:06
Mislio, razmišljao o tome. Al rađe budem heroese nove prvo igrao malo pa ću dalje vidjet ^^

whiskey
13-10-2011, 12:54
I tako se ja uživim u igru i u prvom actu doživim game freeze za koji ne postoji lijek.
Igre danas.. za popizdit...

Akul
13-10-2011, 13:05
SIgre danas.. za popizdit...

Nema to veze s igrama danas već s jadnim programiranjem od kompanije koja je uskoro propala.

Bartuc
13-10-2011, 14:14
Disciples je pre sexy dizajniran, art je vrhunski, ali igra mi je prokleto monotona i brzo mi je dosadila. Što je šteta pošto je imala potencijala da se posere na HoMM :(

whiskey
13-10-2011, 14:27
Mogu ti reci da mi je puno veci gušt igrat ovo nego nove heroje. Samo da bar radi normalno.

Bartuc
13-10-2011, 14:29
Nisam probao expanziju, samo original igru, tak da nemrem suditi expanziji. Ali mogu vjerovati da je veći gušt od novih heroja :D

Plague
13-10-2011, 15:16
Preporučam igrati sa mojim prijevodom (malo reklame nikad ne škodi :P ) jer je oficijelni u banani, npr. preveli su Wight-a kao Nothingness?! Malo su se popravili što se tiče dijaloga ali i tu ima nebuloza, a što je još najgore prijevod za oficijelnu englesku verziji je bio dostupan sa 1.04 patchem za rusku verziju tako da je dobar dio ljudi mogao vidjeti kako će izgledati te ja ne mogu razumjeti da ga oni nisu mogli u 10 mjeseci popraviti kako bog zapovijeda? Vjerojatno su bili zauzeti sa gold verzijom koja uskoro izlazi na ruskom :/ Što se tiče igre, definitivno su pogodili atmosferu i glazbu za Undeadove, kao i dizajn jedinica, ali ono što im nikad neću oprostiti je dizajn unutrašnjosti Undead capitala koji izgleda kao unutrašnjost Borgovske kocke.

whiskey
13-10-2011, 15:42
aIgnv9qT_6c&feature=relatedS

Opaka muzika :)

Aral
15-10-2011, 09:11
Počeo igrat, daleko bolje od novih heroja. Dosta stvari poznato, pošto sam igrao prijašnju trojku. Art dizajn jedinica je prebolestan, samo ta stvar me tjera da igram dalje. Uglavnom, igrat će se.

Bartuc
15-10-2011, 09:17
Javi jel postane monotono kao i trojka, ako ne, da i ja zaigram :D

Bartuc
24-10-2011, 21:29
Upravo me pukla želja za Disciples 3, makar sam prvi put odustao pred kraj prve kampanje zbog monotonosti. Dajem joj novu šansu!

Zanimaju me ovi Plagueovi prijevodi, koja je fora sa time!? Zašto prevoditi igru na ENG, ako je već na ENG!?

Akul
24-10-2011, 21:39
Upravo me pukla želja za Disciples 3, makar sam prvi put odustao pred kraj prve kampanje zbog monotonosti. Dajem joj novu šansu!

Zanimaju me ovi Plagueovi prijevodi, koja je fora sa time!? Zašto prevoditi igru na ENG, ako je već na ENG!?

Actually, prijevod je stvoren za RUs -> ENG. Engleska inačica je izašla nakon Plaguevog prijevoda.
A sad zašto koristiti nejgov a ne službeni? Simple: službeni sucks.

Bartuc
24-10-2011, 21:42
Ozbiljno, HR dečko je napravio bolji prijevod nego plaćeni tim rusoengleza :o Na koj segment igre se uopće odnosi prijevod, na ono što čita "djed o partizanima" (lol, Sickova recenzija xD) ili...?

Akul
25-10-2011, 00:08
Plaguev prijevod prevodi svaki tekst u igri. Ako imaš Englesku inačicu, samo instaliraš prijevod na nju i čičica će imati Engleski glasić mada tekst na ekranu vjerojatno neće biti jednak onome što on govori.

Bartuc
25-10-2011, 08:24
Vjerojatno ću isključiti zvučnike dok on čita taj tekst pošto se sjećam koliko ubije smisao istoga. I malo sam prosurfao temom pa se podsjetio zašto je original ENG pre loš, kad seljak kaže kralju "What's up?", e to je kriminal.

whiskey
25-10-2011, 08:45
Bez obzira na te propuste igra je prokleto zabavna. Sad sam na 6. actu i sve štimac :thumbs2:

Bartuc
25-10-2011, 22:30
Em ti oko, jel u međuvremenu izašao kakav fix ili mod za scroll speed!?!?!?!? Sad googlam ali ništa ne nalazim. Ovo je kaos koliko je sporo :cry:

EDIT:

Brijem da ću rađe King's Bounty-u dati novu šansu nego se zezati sa Disciples 3 :( Ubija me ova kamera :cry:

whiskey
26-10-2011, 08:54
Sa wasd mici kameru, nikako mišem. Navikneš se.

Bartuc
26-10-2011, 11:40
Malo bolje je, još da se može akceleracija maknuti pa da autmatski ide full brzinom... Probao sam i Plagueov prijevod, dosta bolje nego original!

Plague
31-10-2011, 15:54
Trenutačno se pripremam (mentalno i fizički :P ) za prevođenje Rebirth-a. Za one koji ne znaju Rebirth je svojevrsna gold verzija koja uskoro izlazi na ruskom i objedinjuje Renaissance i Resurrection te dodaje niz izmjena kao što su brodovi, nove jedinice, trava (lol) u arenama, itd. ukratko vidi se napor dizajnera da vrate dobar dio feature-a iz Disciples 2 koji su bili izbačeni iz Disciples 3, a koje su fanovi željeli da se vrate.

sickpetey
08-06-2012, 13:56
Soooo trenutno igram disciples 2 i bit cu zauzet njime cijelo ljeto pa me zanimalo zbog cega je disciples 3 toliko manje popularan od dvice (cons and pros) i jel se isplati kupit?

Mirogamemasta
08-06-2012, 18:29
Mislim da je najveća primjerka bugovi.
Dvojka nije imala niti jedan. Ako nisi igrao dvojku prije bih ti preporućio da kupiš nju nego trojku. Posudi trojku od frenda, ne isplati se uopće kupovati. Di je veki da kaže za trojku da je smeće?

sickpetey
08-06-2012, 20:31
Dvojku vec imam sve.