PDA

Pogledaj cijelu verziju : Neverwinter Nights 2 + ekspanzije

Stranica : 1 2 [3]

Windwalker
27-08-2008, 12:20
Hmm, ne sviđa mi se to stvaranje cijelog partyja.
To može pridonjeti na snazi tog partyja, ali čini mi se da će to smanjiti roleplaying ugođaj i kvalitetu priče.

Companionsi u igrama nisu bezveze.
Probajte zamisliti NWN2 bez karizmatičnog Ammon Jerra, KOTOR bez Bastille ili Cartha, i slično.

Više volim dok companionsi imaju vlastitu osobnost, nego da su budale bez glasa koje sam kreiraš.

A u zadnje vrijeme mi isto vrijedi i za glavnog lika (probajte zamisliti Witchera, a da umjesto Geralta imate vlastito kreiranog lika bez glasa, kao u NWN2 ili KOTORu).

Arbiter of Change
27-08-2008, 12:24
Ne nužno, posebno ako se ide prema slobodnijem stilu igre (ona globalna mapa mi daje dojam kao da nekako idu prema tom smjeru, nešto za što se nadam da nije slučaj). Hmmm... Hellfire Warlock... baš me zanima po čemu će on biti poseban.

Windwalker
27-08-2008, 12:33
Meni taj slobodniji stil igranja nekako ubija atmosferu.

To mi je pasalo jedino u Morrowindu, ali tamo niti nema previše dijaloga.

CHOLIK
27-08-2008, 12:34
ovo će bit super.Prošao sam NWN2 i jako mi se svidio.Nisam našao Mask of Betrayer,ali zato ovo neću propustit!Samo,ko će pravit četiri lika?
"So your evil rogue might demand a helpless traveler’s money, only to get smacked upside the head by your lawful paladin." -ovo mi se najviše svidjelo,hehe,zamislite ratobornog barbariana koji se ode tuć,a sorceress pobjegne....

Akul
27-08-2008, 13:09
@Windwalker:
Kao što sam već rekao, bit će i scriptiranih companiona. U prvim najavama rekli su da ih neće biti, ali čini se da će se sad biti u mogućnosti dodati još dva (ne znamo ima li sdamo dva scriptirana companiona ili je to samo broj koliko ih možemo imati u partiji). Kasnije će se taj broj možda poboljšat.

"So your evil rogue might demand a helpless traveler’s money, only to get smacked upside the head by your lawful paladin." -ovo mi se najviše svidjelo,hehe,zamislite ratobornog barbariana koji se ode tuć,a sorceress pobjegne....

Sorcerers don't run. They burn things... like companions on whom they have a grudge and then say: "It was that goblin, I swear it!"¨

~Commandments of St. Quarra

Akul
28-08-2008, 19:57
NWN2: SoZ trailer (http://kotaku.com/5042567/new-neverwinter-nights-2-storm-of-zehir-screens)

Arbiter of Change
30-08-2008, 22:14
Isse, kako me živcira kad me neki random d00ds razbiju kao od šale jer samouvjereno uletim u sobu bez pripreme... a Rogue sam, valjda bi do sada trebao znati bolje. Inače, počeo sam opet da se malo zagrijem za Zehira pa eto.

IGoR_2803
05-09-2008, 10:48
Isse, kako me živcira kad me neki random d00ds razbiju kao od šale jer samouvjereno uletim u sobu bez pripreme... a Rogue sam, valjda bi do sada trebao znati bolje. Inače, počeo sam opet da se malo zagrijem za Zehira pa eto.

znas kaj mene nervira?! :-x mene nervira to kaj vec tri dana nisam napravil normalan save, samo quicksave, prodjem masu toga, dodjem do jebe*** spilja da izšamaram Orcove i onda ovo:

http://img125.imagevenue.com/loc790/th_07930_error_122_790lo.jpg (http://img125.imagevenue.com/img.php?image=07930_error_122_790lo.jpg)

ZAKAJ?!?! ha? zakaj?! :cry:

Gwin
05-09-2008, 11:02
igor, jesi možda nedavno updejtao nwn?

ta greška se u principu javlja zbog lošeg patcha koji prikolje SPTD(SCSI pass-through) driver.
problem se rješava instalacijom DaemonToolsa, koji koristi taj isti drajver, pa overwrite-a ovaj sjebani od nwn.

druga instanca ove greške se javlja pod winxp ali samo na AMD procesorima, iz nekog razloga nwnmain.exe prestane normalno funkcionirat. problem se rješava tako da ne pokrećeš nwnmain.exe nego "nwn2main_amdxp.exe"

nadam se da ovo pomaže

Arbiter of Change
05-09-2008, 11:12
Možda treba nanovo instalirati/updejtati C++ library (znam da ja zbog toga nisam mogao pokrenuti neke igre)?

Inače, pogledaj tu za patcheve ako ti je spor download (također moj slučaj) preko autopatchera ili imaš neki drugi problem oko toga:
http://nwvault.ign.com/View.php?view=NW ... tail&id=19 (http://nwvault.ign.com/View.php?view=NWN2Other.Detail&id=19)

IGoR_2803
05-09-2008, 11:36
igor, jesi možda nedavno updejtao nwn?

ta greška se u principu javlja zbog lošeg patcha koji prikolje SPTD(SCSI pass-through) driver.
problem se rješava instalacijom DaemonToolsa, koji koristi taj isti drajver, pa overwrite-a ovaj sjebani od nwn.

druga instanca ove greške se javlja pod winxp ali samo na AMD procesorima, iz nekog razloga nwnmain.exe prestane normalno funkcionirat. problem se rješava tako da ne pokrećeš nwnmain.exe nego "nwn2main_amdxp.exe"

nadam se da ovo pomaže

uh, hvala gwin i arbiter... budem probal ovo s "nwn2main_amdxp.exe" jer imam AMDa, a nisam vec dugo updejtal nwn, tj. patchal sam ga odma na pocetku prije nego sam poceo kampanju, a sad sam vec dosta daleko dogurao i do sad nisam imao taj problem... u medjuvremenu nakon ovog prvog posta sam nasao neki save od jucer i od tamo dosao do tih orca i sredio ih... :) :wink:

Akul
09-10-2008, 18:55
Novosti
-Nove rase: Grey Orc i Yuan-Ti Pureblood
-novi conversation system za user-made partije: Screenshot (http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/917/917182/neverwinter-nights-2-storm-of-zehir-20081007031759427.jpg)
-broj companiona ovisi o broju Leadership featova i bit će NPC companiona kao i prije
-u igri će biti nekoliko Merchant Guildova za koje možemo raditi
-UI je potpuno pormjenjen u svim prostorima
-novi Crafting System
-u tavernamqa je moguće maknuti party membere koje više ne želite i napraviti nove
-bit ćemo u stanju stvarati Trading Posts i Karavane kako bi zaradili koju kunu. Karavane putuju u stvarnom vremenu i mogu biti napadnute od strane bandita. Karavane se mogu upgreadati kako bi imale veće šanse protiv tih nasilnika
-Tri nove klase
*Swachbuckler - ratnička rasa koja se specijalizira za finesse i čiji INT može pojačati damage... drugim riječima, pametni fighteri
*Doomguide - prestige klasa za klerike i paladine odane Kelemvoru, bogu smrti. Oni su specijalizirani za borbu protiv nemrtvih i nekromancera. Za razliku od paladina i nekih klerika, ovi su jadni protiv živih neprijatelja
*Hellfire Warlock - prestige klasa za warlocke, specijalizirana za korištenje vatre čiji spellovi si tako jaki da i sam Hellfire Warlock trpi štetu. Također su u stanju prizivati slučajno odabranog vraga koji će, ako ga se brzo ne ubije, okrenuto protiv vaše vlastite partije. Ova klasa je teška za dobiti, ali je zato moćna
-novi conversation je tako cool da ga neću opisivati već ću vam reći da pogledate na izvor #2, stranica 2 i idite sami za sebe
-ako vaš companion (ili vi) padne u bitci, počinje proces umiranja i treba ga izliječiti ili će umrijeti. U tom slučaju, trebat ćete jak spell, artefakt ili nošenje do hrama. Sumnjam da je išta od toga jeftino.
-battle AI je poboljšan
-ovo nema nikakve veze s igrom, ali za one koji ne znaju: u 4.0 pravilima piše da je Neverwinter uništen. Damned, sav taj trud do sad nizašto!

Screenshoti
World Map Encounter (http://media.pc.ign.com/media/142/14259660/img_6041490.htmll)
One of Many (http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/917/917182/neverwinter-nights-2-storm-of-zehir-20081007031831630.jpg)
Black Market (http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/917/917182/neverwinter-nights-2-storm-of-zehir-20081007031851567.jpg)
Evil Ents of Doom (http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/917/917182/neverwinter-nights-2-storm-of-zehir-20081007031845927.jpg)
Great Baazar (http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/917/917182/neverwinter-nights-2-storm-of-zehir-20081007031901567.jpg)

Izvori
IGN Hands-on (http://pc.ign.com/articles/917/917182p1.html)
Gamespot Interview and many screens (http://www.gamespot.com/pc/rpg/neverwinternights2stormofzehir/news.html?sid=6198747&tag=topslot;title;2)

Gravestone_bluz
10-10-2008, 08:39
obozavam nwn.....kupujem 100%

Sony Ericsson
14-10-2008, 16:39
Nekako mi ne paše NWN igrao prvi dio i obe ekspanzije , drugi dio i MOTB ali nijednog nisam preso do kraja. Ne kazem da je losa igra, ali meni se ne svidja.

IGoR_2803
20-11-2008, 10:47
evo, dizem malo ovu temu (sorry) ali tek prvi puta igram ovu igru, a malo prije sam odigrao ono suđenje... moram reči da sam oduševljen, kolko mogućnosti izbora, predobro... oni koji su igrali znaju o čemu se radi... nažalost nisam se uspio obraniti jer je ona zmijetina uspjela utjecati na porotu, ali sad bude se sve odlučilo with cold steel... :D

Arbiter of Change
20-11-2008, 19:43
Go figure. :)
Ja sam isto razmišljao da opet počnem kad/ako nabavim SoZ, ali jednostavno me uvijek prođe volja kad se sjetim koliko je igra gladna hardvera i, najgore od svega, ipak na kraju štekaje bez obzira koliko dobru mašinu imao.

Outmind
20-11-2008, 19:46
Mene kod nwn 2 jedino živcira, pazite sad ovo, kaj mi se konstantno pali i gasi vent od grafičke dok to igram. Iritantno je nakon sat sat i pol puhanja...

Bartuc
20-11-2008, 19:52
Imamo temu Bartuče. :)

Meh, zabrijao sam da je negdje na dnu podforuma, kad ono na samom vrhu vidim temu :D

Što se tiče zahtjevnosti igre. Meni je katastrofalno trzala, ono, radila je u cca 1-5 FPS-a. Onda sam skužio da je hebe višejezgraš i skinuo sam ovaj program (http://www.activeplus.com/us/freeware/runfirst/)S(za AMD-a je možda dosta i DualCore Optimizer, ali za Intela nema takvog programa) i FPS mi je naglo skočio do vrijednosti gdje nema trzanja. Ali jebiga, ja sam samo izašao iz one kuće i prošvraljo po parkiću jedno 2-3 minute tako da ne znam koliko kasnije igra postane zahtjevnija!?

Arbiter of Change
20-11-2008, 19:56
Ma ne, nije da meni skroz ubija FPS (dapače, jako je dobar kad ugasim dynamic shadowse), nego je previše gladna hardvera za takvu grafiku i općenito malu aktivnost na ekranu (ono, nije da je baš kolju neki proračuni fizike i sličnog). Tijekom većih borbi će ti biti zahtjevnije ako imaš dosta lighting-dependent đinđi minđi upaljenih u optionsima... mislim, i inače će malo više tu štekavati.

@Outmind:
Si pogledao po službenim forumima? Možda ima neko riješenje.

IGoR_2803
20-11-2008, 20:30
Mene kod nwn 2 jedino živcira, pazite sad ovo, kaj mi se konstantno pali i gasi vent od grafičke dok to igram. Iritantno je nakon sat sat i pol puhanja...

koja grafa? a da si slozis u riva tuneru neki profil da ti konstantno radi na istom broju okretaja vent ili nekaj slično... uglavnom, da se rješiti...

Outmind
20-11-2008, 21:14
HD3870. I to mi se dešava samo u nwn2, wowu (e tu stvarno ne znam zakaj) i codu4 (u 5 ne)

Bartuc
20-11-2008, 21:25
Ne pali/gasi se, on čitavo vrijeme radi, ali ti je profil od brzine ventilatora tako podešen, da ti recimo iznad 80 celzija ubrza cooler sa 40% na 60% (bubam brojke). U tim igrama ti temperatura grafe valjda naraste stupanj iznad 80 celzija, vent se ubrza i počinje biti glasan, a pošto brže vrti, dosta brzo padne temperatura ispod 80 celzija pa se opet uspori/stiša.

Vjerujem da je do toga, ne znam što bi drugo moglo biti!?

IGoR_2803
20-11-2008, 21:26
Ne pali/gasi se, on čitavo vrijeme radi, ali ti je profil od brzine ventilatora tako podešen, da ti recimo iznad 80 celzija ubrza cooler sa 40% na 60% (bubam brojke). U tim igrama ti temperatura grafe valjda naraste stupanj iznad 80 celzija, vent se ubrza i počinje biti glasan, a pošto brže vrti, dosta brzo padne temperatura ispod 80 celzija pa se opet uspori/stiša.

Vjerujem da je do toga, ne znam što bi drugo moglo biti!?

upravo to sam htel napisati... isti slučaj sam ja imal na svojoj hd3850, dok nisam stavil accelero gore... i isto mi nije bilo u svim igrama tako...

Outmind
20-11-2008, 21:29
Shvaćam da se to događa u grafički zahtjevnijim igrama (ali opet nije mi bilo recimo u witcheru, bioshocku, crysisu) ali wow... to mi nije jasno,....

Bartuc
20-11-2008, 21:33
Shvaćam da se to događa u grafički zahtjevnijim igrama (ali opet nije mi bilo recimo u witcheru, bioshocku, crysisu) ali wow... to mi nije jasno,....

Možda ti je u gore navedenim igrama bila temperatura konstantno iznad "n" (npr. onih 80 celzija) vrijednosti pa ti je cooler radio konstantnom visokom brzinom i nisi primjetio razliku pošto se nije ubrzavao i usporavao.

Jel imaš instaliran ATI Tray Tools sa profilima za vent ili imaš nove drivere od ATI-a koji imaju sređenu regulaciju brzine vrtnje?

Outmind
20-11-2008, 21:48
Sry kaj se ovo pretvorilo u moj tech support. Kaj se tiče brzine vrtnje u drugim zgrama, svugdje je konstantna, tj konstantno je spora. Kaj se tiče atijevih toolsa, instaliravam samo catalyst drivere, pošto sam imao problema sa atijevim trayem i bsodima...

Bartuc
20-11-2008, 21:55
Ako imaš drivere v8.10 ili novije, odi u Catalyst Control Centar, zatim u "ATI Overdrive", stavi kvačicu na "Enable ATI Overdrive", zatim stavi kvačicu na "Enable Manual FAN Control" i podesi ga na neku konstantu vrijednost. Meni se Stock hladnjak tek čuo na cca 56%, ali razlika u hlađenju između 50% i 70% gotovo da i ne postoji. Tako da si stavi da konstantno vrti na recimo 40% ili još bolje na 50% (ukoliko ga ne čuješ na toj vrijednosti).

Probaj, to ti je 20 sekundi posla, a morti pomogne. Sretno :friends:

IGoR_2803
21-11-2008, 00:08
Možda ti je u gore navedenim igrama bila temperatura konstantno iznad "n" (npr. onih 80 celzija) vrijednosti pa ti je cooler radio konstantnom visokom brzinom i nisi primjetio razliku pošto se nije ubrzavao i usporavao.
?

ne možda nego upravo to se i događa... ja sam taj "fenomen" dobro proučil na TDU... uglavnom, morat ćeš se igrati sa različitim profilima vrtnje venta... ja sam to slozio u riva tuneru, a sad da li se to moze u ATTu ili pa sa novim driverima čak i u CCCu, to neznam... CCC ne koristim... :)

uglavnom, da se vratim na topic, moram reći da me nwn2 oduševio, i jedva čekam da zaigram Mask of the Betrayer, a nakon toga i danas izašli Storm of Zehir... :)

Bartuc
21-11-2008, 00:22
NWN2 ima dvije expanzije?

A jebate riža, prvo to moram onda nabaviti pa da maraton nabacim :( Za sada imam samo original :?

IGoR_2803
21-11-2008, 01:04
NWN2 ima dvije expanzije?

A jebate riža, prvo to moram onda nabaviti pa da maraton nabacim :( Za sada imam samo original :?

da, da... danas (tj. jučer) izašla druga ekspanzija... a je igrao itko jedinicu? moram priznati da nisam igrao.. :oops: ali ispravil budem to čim vremena nađem... previše se tih igri nakupilo, nebudem moral mjenjati konfu jos 2 godine prije nego to sve odigram... :)

Aral
21-11-2008, 11:19
Da, dosla druga expanzija, prva je Mask of the Betrayer...imam instaliranu dvojku vec neko vrijeme, trebao bi se malo bolje posvetit igranju ^^

Deadwalker
21-11-2008, 13:59
Ja sam tu igru igrao sa wizardom, dosao sam dosta daleko, ali nisam prosao kampanju do kraja. Igra mi je jako dobra, samo je problem sta zahtjeva jako puno vremena kojeg sada jednostavno nemam. Nisam igrao jedinicu(možda ispravim tu gresku jednog dana), ali dvojka mi je i vise nego dobra i planiram je svakako odigrat do kraja(jos si cuvam save-ove). Ekspanzije planiram također odigrat, al kao sto rekoh, vremena uopce nemam. Ove godine je izaslo podosta dobrih naslova i sve se bojim da cu vec malo-pomalo neke igre morati jednostavno otpisati. Jednostavno, previse je toga, a obveza je sve vise...Jos dok se ozenim, lol :D

Outmind
21-11-2008, 14:10
Koje su nove prestiege klase u expanzijama?

SirCag
21-11-2008, 15:04
U Mask of betrayer:
Arcane Scholar of Candlekeep
Invisible Blade
Red Wizard of Thay
Sacred Fist
Stormlord

U Storm of zehir:
Hellfire Warlock
Doomguide of Kelemvor

Duke of Earl
26-11-2008, 17:49
Evo, odlučio i ja zaigrati ovu igru, neznam ni sam zašto sam ju preskočio u vrijeme kad je izašla, s obzirom da poprilično volim RPG - ove. Ali s obzirom da većinu danjašnjih igara jedva pokrećem, odlučio sam da odigram relativno starije hitove koje sam propustio.

S obzirom da nisam previše upoznat s Dungeons & Dragons sustavom igranja, nisam točno znao kakvog bi lika napravio, pa sam se odlučio za Human Druida ( General ), i Neutral Good opredijeljenje. Trenutno sam na prvom činu i još putujem prema Neverwinteru, upravo pokupio onog nabrijanog patuljka, i za sad je igra fantastična, nisam očekivao da če biti tako dobra. Priča me baš zaintrigirala, sviđa mi se Art stil igre, dijalozi su dobri i ponekad prilično smiješni ( spomenuti patuljak ).

Jedini minus koji sam do sada pronašao je prezahtjevna grafika koji zapravo ne nudi ništa odveć spektakularno, ali vidim da to većina ljudi i kritika spominje kao glavni nedostatak. Ali dobro, isključim sve sjene i onda ide prilično glatko, a ionako grafika i nije previše bitna za ovakav tip igara.

I jedno pitanje, pošto još uvijek lovim sve dijelove i mogućnosti DnD sustava, jel postoji još neki način da istu čaroliju bacim dva puta tijekom borbe, bez korištenja Resta ?

Gwin
26-11-2008, 17:53
naravno.. moraš samo memorizirat više puta istu čaroliju.. otvori spellbook i editiraj spellove

igram Storm of Zehir.. moram priznat da me dosta razočarao ovaj overland map.. više mi se dopadaju klasični story mode encounteri iz prijašnjih nastavaka.. ovo mi previše liči na oblivion u nwn engineu..

Deadwalker
26-11-2008, 17:59
I jedno pitanje, pošto još uvijek lovim sve dijelove i mogućnosti DnD sustava, jel postoji još neki način da istu čaroliju bacim dva puta tijekom borbe, bez korištenja Resta ?

kako će ti leveli rasti tako češ čarolije nižeg ranga moći baciti više puta bez upotrebe resta. Ak se dobro sjećam postoje određeni feats-ovi pomoću kojih možeš određene čarolije upotrijebit više puta prije korištenja resta. Naravno, najjače čarolije češ moći upotrijebiti svega nekoliko puta. Preporučam ti svakako da si instaliras sve patcheve kako bi ti igra bolje isla i da si uklonis neke bugove. Priča u igri je jako dobra i sigurno će ti se svidjet, a tek prava zabava počinje kad češ si uzet special klase...

EDIT: sorry, nisam procitao da se radi o druid klasi, no, napravis kako je Gwin rekao. Ovo kaj sam reki vrijedi za sorcerra

IGoR_2803
26-11-2008, 18:09
naravno.. moraš samo memorizirat više puta istu čaroliju.. otvori spellbook i editiraj spellove

igram Storm of Zehir.. moram priznat da me dosta razočarao ovaj overland map.. više mi se dopadaju klasični story mode encounteri iz prijašnjih nastavaka.. ovo mi previše liči na oblivion u nwn engineu..

huh, ja sam jos u procesu nabavljanja nove ekspanzije... ali ne zuri mi se, prvo moram odigrati Mask of the Betrayer... :D

Gwin
26-11-2008, 18:13
uopće nije bitna klasa ni feat..
moraš samo biti dovoljno visoki level i imat dovoljno visoki stat (cha za sorca, int za wizarda, wis za clerica itd..) da imaš 2 ili više spellova tog levela dnevno.

npr. http://img45.imageshack.us/img45/3456/nwn2guiyx0.jpg

baci pogled na level 5 spellove.. 4 flamestrike-a memorizirana.. posložiš si ih kak hoćeš..

The Boz
26-11-2008, 20:15
...ili igraš Sorcerer/ASoCK build i baciš ~25 Firebrandova dnevno...

Gwin
26-11-2008, 20:30
ja sam oduvijek preferirao cleric17/barbarian3 kombo.. nakon 3-4 flamestrikea jako malo toga ostane na nogama :D, puknem divine favour i pokosim ostatak maljem :D

ali ovaj SoZ me stvarno iritira..

whiskey
27-11-2008, 16:15
Meni je uvik bila bitna raznovrsnost i razlicitost svakog novog d&d party-a. U zadnje vrime sve mi se više cini da mi ponestaje mašte jer u novoj nwn expanziji izabrah totalno genericne likove. Pa da ih nabrojim rekli bi... Ekipa se sastoji od monka, fightera, roguea i druida. Poprilicno dosadan party al služi svrsi zasad.

Gwin
27-11-2008, 19:40
hahah.. ja šećem sa fighterom, barbarianom i swashbucklerom kao melee borcima kojima dva arcane archera pružaju dalekometnu podršku.. nije mi se dalo slagat spellcastere ovaj put..

The Boz
27-11-2008, 20:02
Ding! Level 18 sada, Swashbuckler(na putu da uzme Weapon Master na levelu 20), Cleric8/Doomguide 10(lud lik, patuljak učinkovit u meleeu kad baci desetak buffova, vjerojatno uzima onaj Divine Champion radi milijun featova), Rogue(uzima Shadow Thief na slijedećem nivou) i Sorcerer15/ASoCK3(upravo dobila Improved Empowered i ajme... Siluje sve svuda, baca spellove poput artiljerije... još nije nijednom ponestalo :p), i furam Umoju(Druid 18, vjerojatno uzima Warpriesta na 20om nivou za malo ekstra silovanja). Nije nešto pretjerano inovativno kao all-rogue backstabbers party, ali pali :)

Gwin
02-12-2008, 11:47
završio..

sve u svemu, loše..

random encounteri na mapi su izazov prvih pola sata. mislim da sam samo dva puta pri borbi sa trollovima morao resurectat nekog.. i to zbog moje greške, nisam archeru metnuo fire arrows :D.. a zbog toga što su prelagani, postanu zamorni jako brzo. ono.. party 10-og levela, a napadaju me EL5 žohari. više vremena mi treba da proputujem do "overland map" checkpointa nego da ih zabijem.. booring

priča je relativno solidna.. ali da zbog priče ne mogu kupit nigdje potion of "heal" mi je smiješno

ajde, shvaćam da moram pronać selo i izgradit trading post.. ali da moram nakon toga tražit okolo resurse i kupovat redom; zalantar, mithral, cold iron.. blabla..

nema restanja nigdje?? osim na overland mapi?? errmm. halooo. upadnem u temple.. spalim sve šta se nalazi unutra. iz dimnjaka suklja tolko dima i mirisa leševa da valjda narednih godinu dana nitko neće doć blizu, A JA SE NE MOGU ODMORIT 4 SATA?? jer je preopasno?? haloo.. 5-member party 16-og levela.. ne znam po čemu je odmaranje u krčmi kojoj prijete zmajevi sigurnije od ovog??

jako razočaran sa igrom.. ima fan-made modula koji su daleko kvalitetniji..

IGoR_2803
02-12-2008, 12:13
završio..

sve u svemu, loše..

random encounteri na mapi su izazov prvih pola sata. mislim da sam samo dva puta pri borbi sa trollovima morao resurectat nekog.. i to zbog moje greške, nisam archeru metnuo fire arrows :D.. a zbog toga što su prelagani, postanu zamorni jako brzo. ono.. party 10-og levela, a napadaju me EL5 žohari. više vremena mi treba da proputujem do "overland map" checkpointa nego da ih zabijem.. booring

priča je relativno solidna.. ali da zbog priče ne mogu kupit nigdje potion of "heal" mi je smiješno

ajde, shvaćam da moram pronać selo i izgradit trading post.. ali da moram nakon toga tražit okolo resurse i kupovat redom; zalantar, mithral, cold iron.. blabla..

nema restanja nigdje?? osim na overland mapi?? errmm. halooo. upadnem u temple.. spalim sve šta se nalazi unutra. iz dimnjaka suklja tolko dima i mirisa leševa da valjda narednih godinu dana nitko neće doć blizu, A JA SE NE MOGU ODMORIT 4 SATA?? jer je preopasno?? haloo.. 5-member party 16-og levela.. ne znam po čemu je odmaranje u krčmi kojoj prijete zmajevi sigurnije od ovog??

jako razočaran sa igrom.. ima fan-made modula koji su daleko kvalitetniji..

nonetheless, nećeš mi pokvariti guštanje u iščekivanju da odigram igru... morat ću je preći da se uvjerim... :)

whiskey
02-12-2008, 16:14
Ne obaziri se na Gwina. :) Zaboravija je spomeniti da je ovo jedini novi d&d naslov od prve nwn 2 expanzije. U ovom svitu zaluđenim mmoima ovakva igra ne samo da je dobra vec je poput blage ljetne kiše, osvježavajuca.

Gwin
02-12-2008, 17:00
to što vas dvojica ne znate da postoje raznorazni moduli na nvvault.com nije moj problem..
anycase, "Krakona rising" recimo (makar je nwn1) sa svojih 30+ sati vrhunskog gameplaya je višestruko bolji od ove ekspanzije.
a nwn2 moduli Asphyxia ili Keep on the Borderlands su puno kvalitetniji, a Pool of Radiance Remastered se čak ne može ni uspoređivat sa SoZ

IGoR_2803
02-12-2008, 17:30
to što vas dvojica ne znate da postoje raznorazni moduli na nvvault.com nije moj problem..
anycase, "Krakona rising" recimo (makar je nwn1) sa svojih 30+ sati vrhunskog gameplaya je višestruko bolji od ove ekspanzije.
a nwn2 moduli Asphyxia ili Keep on the Borderlands su puno kvalitetniji, a Pool of Radiance Remastered se čak ne može ni uspoređivat sa SoZ

ništ ja ne kazem, svjestan sam da ima kvalitetnih modula, ali ipak budem prvo odigral nwn2 + mask of the betrayer + soh...

keko
02-12-2008, 17:36
ja sam prošao neverwinter...al nisam igrao s ekspanzijama,pa razmišljam o tome da počnem,donose li ekspanzije puno toga novoga u igru?

whiskey
02-12-2008, 18:34

Sve je to divno i predivno ali ja pricam o soz-u i mainstream igrama. Modovi me ne interesiraju. Iz tog gledišta proizlazi zakljucak da je ova ekspanzija prava d&d poslastica. 8)

Hidraulicar Kreso
05-12-2008, 18:04
ja sam tu igru dobio uz grafu, sad me zanima kakav je to tip igre, i dali mi se ispalti to uopće instalirati i igrati. Zaželio sam se malo RPG-a pa ne znam što da igram dok mi ne dođe Gothic 3 forskaen gods.

Plexihack
05-12-2008, 18:33
Čisti D&D ^^

mronki
05-12-2008, 18:55
ja sam tu igru dobio uz grafu, sad me zanima kakav je to tip igre, i dali mi se ispalti to uopće instalirati i igrati. Zaželio sam se malo RPG-a pa ne znam što da igram dok mi ne dođe Gothic 3 forskaen gods.

Igra je odlična, samo je užasno bugovita... Svakako ti ju preporučujem

eddie2142
05-12-2008, 21:26
ako bude neki bug samo reinstaliraj igru

Gwin
05-12-2008, 22:09
Igra je odlična, samo je užasno bugovita... Svakako ti ju preporučujem
zato postoje patchevi...

Bartuc
05-12-2008, 22:34
ako bude neki bug samo reinstaliraj igru

Hahaha...

"OMG, pokupio sam Katanu +3 ali mi ne piše Katana već Kantana +3, idem reinstalirati igru" :rotfl: Nisu bugovi strašni dok god ne ruše igru i uništavaju posljednji save game :D Ajme što sam mrzio Oblivion zbog toga, Diablo je imao Save&Exit opciju, ali Oblivion je otišao korak dalje i osmislio Save&Crash opciju :rotfl:

IGoR_2803
06-12-2008, 00:16
Hahaha...

"OMG, pokupio sam Katanu +3 ali mi ne piše Katana već Kantana +3, idem reinstalirati igru" :rotfl: Nisu bugovi strašni dok god ne ruše igru i uništavaju posljednji save game :D Ajme što sam mrzio Oblivion zbog toga, Diablo je imao Save&Exit opciju, ali Oblivion je otišao korak dalje i osmislio Save&Crash opciju :rotfl:

lol @ save&crash :rotfl: ... uglavnom, dobro vam gwin veli, instalirajte patcheve i igra opće nije tolko bugovita... već sam skoro pri kraju originala i do sad sam imao samo jedan problem sa corruptanim zadnjim quick saveom, ali srećom imao sam kojih pola sata igranja prije drugi save... tak da sejvajte često i ne samo quick... :wink:

Insert
23-09-2009, 13:48
počeo sam sad opet igrat s warlockom. sa kojim ga je klasama kasnije najbolje kombinirat i koje bih prestižne klase mogao uzeti?

Outmind
23-09-2009, 14:11
Nekak mi se ko logičan izbor nameće pale master.

Insert
23-09-2009, 16:08
još jedno pitanje. uzeo sam martial feat da mi lik može koristiti mačeve. je li bolje da warlock koristi mač, staff ili nešto treće?

Tsumetai Ryujin
19-10-2009, 16:36
Imam problema sa instalacijom NWN2...

Na kraju instalacije kad mi treba DX instalirat, izbaci mi neki string error i kaze da nemre nac taj neki DX file... kliknem OK i instalacija se normalno zavrsi...
kad pokrenem igru, izbaci mi error: "Hardware 3D acceleration sppears to be disabled. If your video card supports hardware 3D acceleration, then please make sure that it's enabled."
Updejtanje nije pomoglo...

Ima ko kavih ideja u cem je problem i kako ga rijesiti?

Deadwalker
19-10-2009, 17:32
Ja sam imao taj isti problem. Ako se dobro sjecam, stvar je u tome da igra ima problema s novom DX 11 arhitekturom na Windows 7(pretpostavljam da imas taj OS, posto igra ne zeza s time na starijim verzijama), tj jednostavno je ne prepoznaje prilikom skeniranja sustava i smatra onda da nemas uopce instaliran DX9. Dakle, taj problem ne mozes rijesiti sa compatibility modom, nego ces trebati iskopirati jedan dx file od Viste, unutar WINDOWS foldera od sedmice. Na ovom linku (http://nwn2forums.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=671256&forum=116&sp=45)Simas sve potrebno.(taj fajl+detaljno objasnjenje). Nije nist tesko za sloziti, a igra ce ti onda sigurno raditi. Meni je :wink:

Tsumetai Ryujin
19-10-2009, 18:21
Komp mi ne dopusta prekopirat taj file... opcenito bilo kakvo diranje tog fajla... Kaze da trebam dopustenje "TrustedInstaller"a

Deadwalker
19-10-2009, 18:23
Trebas nesto izmjenit nekakav permission. Moze se to, potrazi malo po tom forumu ili netu. Ima postupak, al ga se vise ne sjecam tocno

Tsumetai Ryujin
19-10-2009, 18:38
Evo uspio sam si nekako dati dopustenje i promijenio ekstenziju fajla... idem sad probat pokrenut igru...

Deadwalker
19-10-2009, 18:39
Probaj pa javi dal sve sljaka. :wink:

Tsumetai Ryujin
19-10-2009, 19:54
Evo radi... samo... ne znam dal da cekam da nabavim Storm of Zehir il da igram ovako sa Mask of the Betrayer?? i jel mogu uopce sa oba expansion packa igrati?

Deadwalker
19-10-2009, 20:30
E neznam ti. Ja sam prosao samo original, bez ekspanzija.

Domy
19-10-2009, 20:40
Svaka ekspanzija ima svoju priču,ali dodaje nove klase koje se mogu koristiti u bilo kojoj priči.
NWN 2 i SoZ su zamišljene za likove koji počinju od 1.levela, MotB je za high-level likove i pričom se nastavlja na NWN 2.
SoZ ima priču paralelno s MotB, zato nova grupa avanturista, koju btw možeš cijelu sam stvoriti za razliku od prethodna 2 dijela.

Tsumetai Ryujin
20-10-2009, 13:29
Napravim si lika i krenem igrat, i trebam izaci iz one prve sobe, ali nemrem... lik je sun elf...

Ocuh mi kaze da mu donesem krzno iz skrinje... napravim to i ond mi kaze da moram ic prodat to krzno na sajam i kupiti si luk, ali nemrem izaci iz sobe... kliknem na vrata, vrata se otvore, opet kliknem ali nista se ne dogada...

Feanor
20-10-2009, 13:32
MOras kliknuti na crninu. neznam kako bih ti to objasnio, ne opet na vrata nego na onaj mali crni dio di je izlaz. Ugl Vrata moraju poprimit svjetliju boju kad kliknes na njih za izlaz. Ako ne radi onda je BUg i reinstalaj igru i obavezno stavi sve patcheve.

Tsumetai Ryujin
20-10-2009, 13:50
reinstall... :(

btw character creation je jako kompliciran, tj ima se puno toga za birati, jel imate mozd neke savjete za klase, rase i sve te gluposti?

Feanor
20-10-2009, 14:19
Ako prvi put igraš D&D igru preporučio bih ti da igraš sa paladin/warrior humanom. Prva D&D igra koju sam ja igrao je bila NwN jedinica, i kako onda nisam imao pojma o DnD išao sam se bahatiti s nekim mageom i popušio svjetski. Ako si početnik u ovakvim igrama najednostavnije ti je igrati s Warriorom. Bez opzira što spell casteri rade najveći Dmg trebaš biti prilično uhodan da bi igrao s njima.Tako da definitivno nekakav warrior ti je moja preporuka.

Deadwalker
20-10-2009, 14:22
Ja sam prosao igru sa Spellcasterom. Koji je to own na kraju igre :)

Feanor
20-10-2009, 14:27
I još jedna mala preporuka, budi u jako dobrim odnosima sa svima iz ekipe(znači pričaj s njima, ispunjavaj njihove questove itd. itd.), isplatit ce ti se nakraju.

Arbiter of Change
20-10-2009, 14:33
Gadovi. Instaliram i krećem iz početka. Isse, sad dok se patchira sve opet. :)
Ionako nikada nisam prošao MoW.

Feanor
20-10-2009, 14:38
Hoohoho, pogodi štot i ja sad radim, hehe. Samo što sam ga sinoć instalirao i spatchirao kad sam naletio na ovu temu tako da sad samo čekam da krenem igrati čim mi se malo očisti ova gužva po kući. xD

Deadwalker
20-10-2009, 14:40
Ja bi igrao to, al prekompleksan je to rpg za koji trenutno nemam vremena nikako.

Arbiter of Change
20-10-2009, 14:51
A je nas zarazi. Ja ću instalirati i igrati, a tko zna kad ću završiti igru. :)
Prvenstveno ću igrati jer se moram opet ufurati malo u sistem borbe i to sve za Dragon Age... previše su me razmazili ovo akcijski naslovi.

Feanor
20-10-2009, 14:58
Nisam siguran jel ovo točna informacija jer sam jako malo igrao NwN i NwN 2 u multy-u, no jeli istina da se NwN moze igrati kao ''pravi'' DnD znači da netko napravi nekakvi Dungeon u editoru i onda da je jedan od RL igrača Dungeon master, a ostali da su u party-u i moraju se probiti kroz taj Dungeon dok im DM baca različite prepreke.
Ako je to moguće volio bih to probati pa makar i sa lvl 1 likovima samo da vidim kako to izgleda.

Grim
20-10-2009, 15:00
Nisam siguran jel ovo točna informacija jer sam jako malo igrao NwN i NwN 2 u multy-u, no jeli istina da se NwN moze igrati kao ''pravi'' DnD znači da netko napravi nekakvi Dungeon u editoru i onda da je jedan od RL igrača Dungeon master, a ostali da su u party-u i moraju se probiti kroz taj Dungeon dok im DM baca različite prepreke.
Ako je to moguće volio bih to probati pa makar i sa lvl 1 likovima samo da vidim kako to izgleda.
Wait...w00t. Nisam čuo za to, a s obzirom da imam NwN 2 org, volio bih to isprobat, ako se to uopće može?

Feanor
20-10-2009, 15:03
Wait...w00t. Nisam čuo za to, a s obzirom da imam NwN 2 org, volio bih to isprobat, ako se to uopće može?

Ja također, tako da ako je to moguće bilo bi lijepo da se nas par skupi i probamo nesto tavo odigrat.

Gwin
20-10-2009, 15:12
može. isprobano

Arbiter of Change
20-10-2009, 15:18
Pričam iz sjećanja i odnosi se na NWN1, jer sa NWN2 nemam iskustva sa MP scenom, ali moguće je (ako netko ima instaliranu igru pogledajte i vidjeti ćete DM client) iako se dobar dio posla odnosi na uređivanje levela u Toolset editoru. Ali ako misliš na real time, tj. "on the fly" interakciju DM sa igračima? Moguće je (ako se dobro sjećam, NWN1 SP dio se mogao igrati u MP-u sa više igrača + DM koji je mogao mijenjati stvari).

Na kraju krajeva, NWN1 je općenito poznat kao igra koja je imala SP za ukras dok joj je MP bio glavna zabava (kao FPS-ovi danas jel'te). :)

Više o tome, savjetima i što DM može raditi, u ovoj službenoj temi:
http://nwn.bioware.com/forums/viewtopic ... 7&forum=45 (http://nwn.bioware.com/forums/viewtopic.html?topic=336607&forum=45)

Feanor
20-10-2009, 15:20
Mogli bi nešto smisliti, ne nužno sad i odmah, ali kad prodjemo dio igre, samo što bi morali već sad planirati za likove xD.

EDIT: Samo sto neznam koliko ekspanzije utjecu na to(ako recimo neko ima klasu iz ekspanzije, a ja nemam instaliranu ekspanziju), posto ih ja nemam, iako planiram kupiti onaj full NwN 2 pack, a i full NwN 1 pack koji je sad ultra jeftin samo sto ga jos nisam vidio u niti jednom ducanu.

Grim
20-10-2009, 15:31
Mogli bi probati to, meni se sviđa, vidim da je Feanor za to, te sam ja za to, ostali? :D

Tsumetai Ryujin
20-10-2009, 15:52
I mene bi zanimalo... samo ako vam ne bih previse smetao, posto igru jos nisam prakticki ni poceo...

Napravim si lika i krenem igrat, izadem van i sve crno... ... sami problemi s tom igrom...

Feanor
20-10-2009, 15:55
Meni se izbrisao moj lvl 20 pure paly zajedno sa diskom(slučajno :cry: ) tako da bih volio da bar odigramo do lvl 10-15 da spell casteri bar imaju neke poštene spellove,a warriori neke poštene armore, jer nema bolje stvari u RPG-u nego hvalit se sa shiny new spell/armour sword-ovima.

Arbiter of Change
20-10-2009, 16:08
EDIT: Samo sto neznam koliko ekspanzije utjecu na to(ako recimo neko ima klasu iz ekspanzije, a ja nemam instaliranu ekspanziju), posto ih ja nemam, iako planiram kupiti onaj full NwN 2 pack, a i full NwN 1 pack koji je sad ultra jeftin samo sto ga jos nisam vidio u niti jednom ducanu.
Naravno, utječu (svaka donosi novi materijal koji se može koristiti i slično), ali NWN igre ti imaju i tzv. "hack packove" koji donose novi sadržaj koji često biva korišten u modulima. Da ni ne spominjem kako igre imaju persistent svjetove ala MMO, samo sa manjim brojem igrača i često u custom svijetu (ili ne, ovisi).

Gwin
20-10-2009, 16:14
ako ovo krene, nek se računa na moje battle priestove

nekoliko ih imam pospremljeno, L18, L20, L28

ali se može i od nule krenut :D

Grim
20-10-2009, 16:16
Ja mislim da imam sačuvan save od jednog lika, sada ću provjerit, instalira mi se igra. :D

Feanor
20-10-2009, 16:18
Gledaj, neznam kako vi, ali ja imam samo nwn2 bez ekspanzija, a vidim po tvojem epic battlepriestu da ti imas ekspanzije. Pa sad neznam kako bi to moglo funkcionirat, a za Grima neznam sto ima od NwN-a 2. Razmišljam se još s kojim da likom drugi put odigram. Kakav je gameplay sa Bardom???

EDIT: Ooo, meni se izbrisao pure paly lvl20 :cry:

Grim
20-10-2009, 16:21
Ja imam NwN 2 bez ekspanzija, sada mi se instalirao, i pokrenuo sam autopatch, čini mi se da ću trebat čekat malo više vremena da se patchevi skinu. :(

Feanor
20-10-2009, 16:21
Ja imam NwN 2 bez ekspanzija, sada mi se instalirao, i pokrenuo sam autopatch, čini mi se da ću trebat čekat malo više vremena da se patchevi skinu. :(

Pola sata minimalno :)

Bartuc
20-10-2009, 16:26
Sada ste i mene nabrijali na NWN 2, ali ne u MP-u :P

Risen sam prešao dio u Monasteryu i lagano gubim hype pošto sam ostalo već vidio. Tako da bi mogao odigrati NWN 2 i expanzije :D Budem razmislio...

Feanor
20-10-2009, 16:44
NwN 2 + ekspanzije ti je 3 mjeseca igre. :P Pazi se...

Deadwalker
20-10-2009, 16:48
A Dragon Age dolazi zacas... :)

Grim
20-10-2009, 16:56
Evo patchalo se, imam starog lika, lvl 7 ranger, neznam da li da nastavim s njim ili da igram ispočetka. :D

Bartuc
20-10-2009, 18:44
NwN 2 + ekspanzije ti je 3 mjeseca igre. :P Pazi se...

Auu, ostaviti ću to onda za bolje dane :D Dolazim u napast ponovno odigrati Oblivion, a već znam da ću ga deinstalirati u roku od 1h :( Jedino Gothic 3 ostaje... A opet to nije to, igra mi se sa Cleric/Paladin klasama, a u tome bi Oblivion briljirao :cry:

Gwin
20-10-2009, 20:21
cleric u nwn owna redom sve osim wizarda sa time-stopom. pogotovo što je u nwn1 "harm" skinuo sav health osim 1d4 :D

nwn2 radi po revised pravilima pa je cleric malo oslabljen, npr. harm/heal je limitiran na 150hpa, ali je cleric kao klasa i dalje dovoljno brutalan da ja s ničim drugim ne igram :D

pogotovo kad su uveli božanstva i različite specijalizacije.

Arbiter of Change
20-10-2009, 21:41
Krasno, sad patchiranje do sudnjeg dana.

Domy
20-10-2009, 22:20
Nadam se da si kopirao negdje sa strane vo_x1, to će ti smanjit cca.300 Mb patchiranja

Feanor
20-10-2009, 22:46
Nadam se da si kopirao negdje sa strane vo_x1, to će ti smanjit cca.300 Mb patchiranja

Pojasni, molim te? Iako mi nije stalo do tih 300mb zbog flata zanima me u čemu je poenta?

Domy
20-10-2009, 22:55
Ne znam jel popravljeno,ali zadnji put kad sam reinstalirao da si stavim Mysteries of Westgate (patch 1.22) još uvijek nije bilo.

VO_X1.zip je audio MotB ekspanzije koji se iz nekog neobjašnjenog razloga izbrisao tijekom instalacije SoZ. Izbacili su patch koji je praktički kopirao natrag tih cca. 300 Mb.
Cijelu glupost se može izbjeći kopiranjem filea negdje sa strane nakon instalacije MotB i onda vraćanja nazad u Data folder nakon instalacije SoZ jer je u većini slučajeva probrisan.

Još nešto,redoslijed ekspanzija je i redoslijed za instalirati ih,nakon toga tek patchirati. Promijeniti red može unijeti probleme u igru.

Feanor
20-10-2009, 23:17
znaci prvo trebam instalirati sve Sve ekspanzije koje mislim instalirati pa tek onda patchirati igru. Jer sam ja sad instalirao NwN2 i patchirao sam ju, a sutra ce mi frend donjet ekspanzije....

Bartuc
20-10-2009, 23:25
cleric u nwn owna redom sve osim wizarda sa time-stopom. pogotovo što je u nwn1 "harm" skinuo sav health osim 1d4 :D

nwn2 radi po revised pravilima pa je cleric malo oslabljen, npr. harm/heal je limitiran na 150hpa, ali je cleric kao klasa i dalje dovoljno brutalan da ja s ničim drugim ne igram :D

pogotovo kad su uveli božanstva i različite specijalizacije.

U Cleric klasu sam se prvi put zaljubio u BG2, naturlich, odmah sam i u NWN probao te je također zakon. Samo Turn Undead zlata vrijedi, a kamoli svi ostali genijalni spellovi i male restrikcije. Samo što NWN nisam završio skroz sa Clericom pošto sam ga već par puta prešao i nisam imao volje ponovno.

A NWN 2 još nikada nisam igrao. Samo sam izašao iz prve kuće, vidio da radi i formatirao komp, a nakon toga suša :(

Tako da mi se full sviđa Cleric klasa i igre koje nude dobar gameplay sa tom klasom. Bolji tenk od fightera sa brutalnim spellovima i savršenim support magijama, PRE jebeno :D Samo bad što nema dovoljno takvih igara :( Tako da ću NWN 2 kad tad zaigrati i to vrlo vjerojatno baš sa Cleric klasom 8)

PS: I Paladin klasa mi je zanimljiva ali ne u D&D žanru. Više u TES svijetu. Pošto ga tamo "zarolam" tako da se orijentiram na mač i štit te samo support magije te eventualno Lightning magiju pa glumim da je to neki Call Lightning spell (znam da nije u Paladin domeni, ali jebiga) :D

Arbiter of Change
21-10-2009, 08:46
Ma nisam ništa tako da sam i to čekao.
Inače, nije moj problem s tim koliko treba skinuti već da, iz nekog razloga, imam nikakve brzine preko updatera. Ali ajde, sredio sve.

Domy
21-10-2009, 10:23
znaci prvo trebam instalirati sve Sve ekspanzije koje mislim instalirati pa tek onda patchirati igru. Jer sam ja sad instalirao NwN2 i patchirao sam ju, a sutra ce mi frend donjet ekspanzije....

Ekspanzije sadrže pojedine patcheve,prištediš si vrijeme updatea i manje su šanse za greške.
Najveći problemi (nepotrebni) se dese ako instaliraš MotB nakon SoZ,to nikako nije dobro napravit.
Najbolje je čisto sve instalirat. Saveovi će ti radit,eksportani characteri isto tak da ti je najbolje pobrisat nwn2 i nanovo sve

whiskey
21-10-2009, 11:17
Zavidim ljudima koji još nisu odigrali nwn 2 i ekspanzije mu. Kvalitetom se istice mask of the betrayer koji je za nijansu bolji od originalne radnje, dok je storm of zehir nekako najlošiji ali svejedno predobra ekspanzija u kojoj do izražaja dolazi skill sistem više od bilo koje d&d igre ranije. Fakin sretnici!!

Gwin
21-10-2009, 12:31
storm of zehir ima dva ogromna nedostatka koji ga čine najlošijom ekspanzijom. pri tome uključujem i nwn1 i njene ekspanzije. toliko je loš da ga je trebalo izostavit iz serijala, a umjesto njega stavit bilo koji "hall of fame" modul sa nwvaulta.

1. start level = 3, WTF?? nema teorije da dođem do epic levela do kraja igre
2. overland map na kojem ne postoji "quick combat" opcija. mislim stvarno.. šest likova usred džungle, prosječni level 23, a napada nas 4, slovima ČETIRI kobolda. čak ni koboldi nisu toliko glupi. i tako svakih 20 sekundi moram mlatit neke glupe monstere.. na tom levelu više mi treba da loada eksterijer zone nego što traje fajt. užas..
3. karavane? errm.. ne igra mi se tycoon.. nego rpg..

onak.. careena:krakona rising modul za nwn1 je bolji od bilo kooje ekspanzije i bio bi daleko bolji odabir umjesto ovog smeća

whiskey
21-10-2009, 12:46
Nebih se složio. Dalekosežno gledajuci ti na glavnoj mapi možeš sa survival i hide skillom izbjeci svaki encounter bez obzira bija on lagan ili težak. Karavane su tu jer ti gle cuda radiš za trgovca koji želi postat glavna riba na tom tržištu i zanimljiv su dodatak igri jer te tjera da skupljaš materijale i napraviš šta veci profit. Uz veliku profitabilnu industriju koju sam stvorija bija sam u stanju kupit najbolja oružja i armore te docekati glavnog štefa bez straha i pobjedit ga iz druge, dakle i sam epic nije potreban kad je igra predviđena za low level družinu.

Gwin
21-10-2009, 13:04
1. pa u tome je i problem. jedini način za izbjeć encountere je hide/survival...

ali, daj mi molim te objasni kakvu korist od survival i hide skillova imaju

cleric-warpriest, wizard, warlock, warrior-gladiator i paladin?? a ja upravo sa takvim partyem hodam po džungli kad ispred mene iskaču ČETIRI KOBOLDA. onak.. WTF? nitko od mojih nije ispod L22. paladin i cleric svjetle u mraku, warlock hoda okružen oblakom munja, gladiator dualwielda dva twohandera, a wizard priča sa svojim staffom. vizualni bling nam je na razini 50centa i dr.drea, ali 4 kobolda misle da smo lak plijen pa skaču na nas usred džungle. kao da nisu čuli krikove onih 15 gnollova koji su umrli u prošlom encounteru

i TU, u OVAKVOJ stuaciji treba "quick combat" opcija kao u HoMM serijalu.

2. fuj.. kako rekoh.. ne igra mi se caravan tycoon nego rpg. besides, ima dovoljno drugih načina za doć do para i opreme. ovo je užasno NEzanimljivo. nisam pokupio jedan zlatnik sa tih karavana,odignorirao sam taj dio igre koliko sam mogao.

3. i da.. završio igru u prvom pokušaju. činjenica da je ekspanzija rađena za low level i JE problem. onak.. čemu levelcap na 30, ako igrači nikad neće doć do toga? puni potencijal likovi ostvaruju tek izna 15-og levela, ja ŽELIM baciti jedan "hellball", "destruction" i ostale high-level spellove, a ne raznorazne gluposti. ionako su dovoljno toga upropastili na nižim levelima

Bartuc
21-10-2009, 13:36
Koliko likova možeš imati u partyu?

Feanor
21-10-2009, 13:43
U NwN-u 2 bez ekspanzija tvoj lik + 3 u partyu, sad neznam dal se to mijenja tokom ekspanzija. U boss borbi mozes imat sve likove ali postoji mogucnost da par likova iz tvog partya(oni na koje nisi obraco previse paznju odu na dark side)

whiskey
21-10-2009, 13:47
1. pa u tome je i problem. jedini način za izbjeć encountere je hide/survival...

ali, daj mi molim te objasni kakvu korist od survival i hide skillova imaju

cleric-warpriest, wizard, warlock, warrior-gladiator i paladin?? a ja upravo sa takvim partyem hodam po džungli kad ispred mene iskaču ČETIRI KOBOLDA. onak.. WTF? nitko od mojih nije ispod L22. paladin i cleric svjetle u mraku, warlock hoda okružen oblakom munja, gladiator dualwielda dva twohandera, a wizard priča sa svojim staffom. vizualni bling nam je na razini 50centa i dr.drea, ali 4 kobolda misle da smo lak plijen pa skaču na nas usred džungle. kao da nisu čuli krikove onih 15 gnollova koji su umrli u prošlom encounteru

i TU, u OVAKVOJ stuaciji treba "quick combat" opcija kao u HoMM serijalu.

2. fuj.. kako rekoh.. ne igra mi se caravan tycoon nego rpg. besides, ima dovoljno drugih načina za doć do para i opreme. ovo je užasno NEzanimljivo. nisam pokupio jedan zlatnik sa tih karavana,odignorirao sam taj dio igre koliko sam mogao.

3. i da.. završio igru u prvom pokušaju. činjenica da je ekspanzija rađena za low level i JE problem. onak.. čemu levelcap na 30, ako igrači nikad neće doć do toga? puni potencijal likovi ostvaruju tek izna 15-og levela, ja ŽELIM baciti jedan "hellball", "destruction" i ostale high-level spellove, a ne raznorazne gluposti. ionako su dovoljno toga upropastili na nižim levelima

Ta tvoja cangrizanja su banalna. Triba se prilagodit igri i sve ide svojim tokom. Ako ne, uninstal i frustracijama je kraj.

Bartuc
21-10-2009, 13:53
@Feanor...SAVRŠENO. U BG-u mi je šest likova bilo zanimljivo, ali malo previše. Dok mi je 4 lika taman savršeno za jedan party. Taman Cleric, Mage, Fighter i Thief kombinacija, tako da mi se to strašno sviđa.

Jedino što mi se nimalo nije svidjelo (u onih 10 minuta što sam isprobavao igru) je to što likovi nemaju unikatnu sliku :cry: Na ekranu su 3d modeli faca likova koji izgledaju odvratno naspram onih lijepo nacrtanih portreta kakvi su u NWN1 i BG-u :cry: Znam da je to samo sitnica, ali to me toliko dotuklo za nepovjerovati. Meni je ta sitnica zapravo ogromna stvar pošto su ti portreti bili najbolji detalj u gore navedenim igrama :(

Feanor
21-10-2009, 13:55
@Feanor...SAVRŠENO. U BG-u mi je šest likova bilo zanimljivo, ali malo previše. Dok mi je 4 lika taman savršeno za jedan party. Taman Cleric, Mage, Fighter i Thief kombinacija, tako da mi se to strašno sviđa.

Jedino što mi se nimalo nije svidjelo (u onih 10 minuta što sam isprobavao igru) je to što likovi nemaju unikatnu sliku :cry: Na ekranu su 3d modeli faca likova koji izgledaju odvratno naspram onih lijepo nacrtanih portreta kakvi su u NWN1 i BG-u :cry: Znam da je to samo sitnica, ali to me toliko dotuklo za nepovjerovati. Meni je ta sitnica zapravo ogromna stvar pošto su ti portreti bili najbolji detalj u gore navedenim igrama :(

Vidi jel se mogu di skidat portreti kao što su se mogli za BG i IWD. Recimo Nwnvault...

EDIT: meni je thiefica bila prilično beskorisna u partyu, ja sam imao, Paladina(ja), Warrior(Kheglar), Wizard i Druid, a kasnije Cleric umjesto Druida.

Bartuc
21-10-2009, 13:58
Briješ da bi se to moglo ako su na ekranu 3d animirane face od članova party-a!?

Evo neke slike slike, mislim na face sa desne strane ekrana - http://uncompressed.org/wp-content/uplo ... medium.jpg (http://uncompressed.org/wp-content/uploads/games/nwn2_4_medium.jpg)

SirCag
21-10-2009, 16:59
Nisam vec dugo igrao NWN2 ali u jednom patchu ili expanziji (neznam sad tocno ;P) je nadodano da se moze umjesto ovih ruznih 3d modela faca ;) staviti neku svoju custom slicicu

Bartuc
21-10-2009, 17:02
Jaaaaaj :D

Upravo nabavljam expanziju, Gothic 3 je pakao, ne treba mi takva sekiracija u životu :( Jedva čekam da je zaigram. Drugu expanziju, Storm of Zehir ću preskočiti.

Domy
21-10-2009, 17:41
Storm of Zehir nikad nije bio predviđen da se dođe do epic levela bez ekstremnog truda, ideja igre je bila party adventuring kakav dosad u NWN nikad nije predstavljen.
Uostalom,"reach epic levels" i "reach level cap" su 2 različite stvari, igra je predviđena za levele 3-15. Minimum za recimo nekakvu postojeću grupu, da ipak nekaj znaju, a 15 je dovoljno jako za grupu običnih smrtnika. Knight Captain, nositelj Sword of Gith je ipak puno više epic.
Ipak je tema ekspanzije uspostavljanje svijeta nakon rata iz NWN 2.

Storm of Zehir has the same level cap as Mask of the Betrayer – 30. With its open-ended exploration gameplay, you can certainly reachSepic levels in SoZ, but it’s also possible to “win” the game earlier than that. We felt that players would prefer our concentrating on improving other aspects of the NWN2 experience rather than extending the level cap beyond 30. Level 30 is already extreme for D&D (in fact, 4th Edition currently ends at 30).

Bartuc
21-10-2009, 17:50
Mene nebi smetao LevelCap, ali čitam da se po kvaliteti nemre mjeriti sa prethodnicima te da je igra pogreška. Tak da si nebi htio njome pokvariti dojam dvojke...

Domy
21-10-2009, 18:18
Jako je različita,pogotovo u odnosu na MotB. NWN 2 je epic, MotB još više, Soz nije.

SoZ je istraživanje, oživljavanje ekonomije, npr upgradeovi za opremu Greycloaka u Crossroad Keepu sada imaju itekako utjecaj na vidljivu sigurnost cesta i okoliša, leveli su osjetno niži u odnosu na prethodna 2 dijela, uvode se party featuresi za naučit, u svakom tavernu se može stvoriti novi lik i zamijeniti nekog neželjenog za novog, baš ono, adventuring.
Još ako je inflacija trade barova zaustavljena nekim patchom,tim bolje. Možeš takve pare zgrnut da je smiješno.

Radije onda prvo odigraj SoZ,ako ti se ne da mučit importaj lika iz MotB i nećeš se nimalo trudit, moći ćeš isprobat nove klase i rase, pa onda odigraj original i MotB,oni su puno više gonjeni pričom.

Gwin
21-10-2009, 20:54
soz nije nwn.. soz nema ni dušu ni gameplay nwn-a

ekspanzija toliko odskače od svega dosad izašlog za nwn i nwn2 da boli glava..

nakon 2600+ sati odigranog u nwn i nwn2 (igram persistant worlds online) pao mi je pod ruke soz kojeg sam prošao jednom i obrisao s kompa. ima daleko kvalitetnijih modula na nwvaultu koji su zabavniji za igrat.

Bartuc
21-10-2009, 20:57
2600 sati :shock: Brijem da nema igre koje mi nebi dosadila da je toliko igram :D Otkuda ti toliko volje?

Gwin
21-10-2009, 22:06
volim ownat ljude sa svojim dual-wield clericom :D

kad ekipa vidi tipa u armoru sa dva longsworda nitko ne očekuje ostat na 1-4hpa kad popiju "harm"

Arbiter of Change
22-10-2009, 15:05
Počeo sa Sun Elf Wizardom... uf, je da CON dobija poprilični udarac, ali preživjeti ću. Valjda. :)

Bartuc
22-10-2009, 18:47
Instalirah igru sa MotB expanzijom, updateah na v1.23.1765 (vjerojatno najnovija verzija) i igra radi bez medija!? Kaj ima implementiran NoDVD u sebi? Nema nikakve zaštite igra?

Nemam volje se boriti sa Gothicom, idem na pravi RPG :D

Feanor
22-10-2009, 18:51
AJmo pitanje za poznavatelje D&D-a, na što bi ličio Cleric/Druid???

EDIT:@ Bartuc, yup igra ima implementirani noDVD patch u jednom od zadnjih patcheva, bilo je naporno kad si morao original ubacivat.

Arbiter of Change
22-10-2009, 19:00
Cleric/Druid? Iskreno, besmisleno zbog presličnih spellova... osim ako ne ciljaš na shapeshifting Druida + prednosti Domaina koje ti Cleric daje.
Tim gore jer ti se Turn Undead ne pojačava s levelima kad odeš u Druidske vode.

Feanor
22-10-2009, 19:03
Druid/Cleric? Iskreno, besmisleno zbog presličnih spellova... osim ako ne ciljaš na shapeshifting Druida + prednosti Domaina koje ti Cleric daje.
Tim gore jer ti se Turn Undead ne pojačava s levelima kad odeš u Druidske vode.

Da mislio sam imati nešto slično kao Druid-a u Diablu II s tim da sam Druid osim shapeshiftanja nema nista slično onom iz Diabla. :D Prihvaćam sve savjete u svezi mog novog lika :D

Bartuc
22-10-2009, 19:08
Čekaj, pa Cleric-Druid nije moguća klasa!? Ili si jedno ili drugo, kako ih možeš mixati u dual ili multi class!?

Inače više volim Clerice, Druidi su mi previše Hipi :D

whiskey
22-10-2009, 19:24
Volim druide jer: su mudri, imaju companione, mogu sumonirati svakakva šumska bica, mogu se pretvorit u svakakva šumska bica, mogu bacit korisni spell i imaju dugu bradu...

Feanor
22-10-2009, 19:27
Čekaj, pa Cleric-Druid nije moguća klasa!? Ili si jedno ili drugo, kako ih možeš mixati u dual ili multi class!?

Inače više volim Clerice, Druidi su mi previše Hipi :D

U ovoj igri nakon par lvl-a(neznam tocno koliko) mozes pri lvl-upu odabrati totalno drugu klasu s kojom ces lvl-ati dalje. Znaci recimo 15lvl-a paladin i 5 warrior. Samo sto moras pazit da se neke stvari međusobno ne poništavaju i tako to, neznam nisam prevelik stručnjak.

Domy
22-10-2009, 19:36
Najnoviji patch uklanja potrebu za dvd-om jer su time obznanili da ekspanzija više neće biti.

Cleric/druid nema nikakvog smisla. Oba imaju praktički iste spellove,a ne daju si spell progression skupa nego svaki posebno. U principu bi si prepolovio snagu lika u zamjenu za ništa

Arbiter of Change
22-10-2009, 20:02
Meni je tek sad doprlo do mozga kad sam sada počeo igrati sa svim ekspanzijama i fičrsima/poboljšanjima koje donose... ovo DEFINITIVNO nije igra koju bi preporučio D&D početniku, čak bi išao do te mjere da mu prije preporučim BG po pitanju kompleksnosti. Ne toliko po pitanju radnje, nego po implementaciji pravila zbog koje mi se NWN2 sada čini skoro kao hardcore materijal nakon što ga nisam igrao dosta dugo vremena.

Degeneriram u njubaru izgleda. :)

Bartuc
22-10-2009, 20:14
Još jedno pitanjce. Dali SoZ expanzija donosi išta novoga u prvu expanziju i original igru?

Domy
22-10-2009, 20:24
http://nwn2.wikia.com/wiki/Storm_of_Zehir

nove rase, nove klase
mogu retrospektivno u prethodne nastavke

Bartuc
22-10-2009, 20:32
Znači ovo je SVE što SoZ unese u prethodnike:

S * New playable races:

* Gray Orc - More civilized race of Orcs from the Eastern Lands
* Yuan-Ti Pureblood - Monstrous Humanoid resembling Snake People

* New character classes:

* Swashbuckler (Base Class) - A Dexterity/Finesse based Melee Fighter
* Doomguide (Prestige Class) - Lawful Neutral Specialty Priests of Kelemvor
* Hellfire Warlock (Prestige Class) - a more fiendishly-themed Warlock

Ako je samo to, onda sve 5 pošto mi ništa od toga ne treba. Jedino je Swashbuckler bio pre pre savršen u BG2, ali u NWN ga nebi koristio :D

Domy
22-10-2009, 20:38
Ne znam dal ima nekih novih spellova,ne sjećam se,ima featova ali se odnose samo na SoZ

Doomguide je cleric s bastard sword specijalizacijom, najbolji protiv undeadova. Zapravo nije loše u originalnoj kampanji,a ni MotB,ima nekih dodatnih dijaloga zbog priče.

Raz
22-10-2009, 20:47
Da pitam, dali su NW2 i 1 slični po gameplayu ili se razlikuju?
(ako se ne varam radili su ih različiti studiji pa me zanima)

Domy
22-10-2009, 20:50
2 je party-based, jedinica je bila 1 pratilac,u ekspanzijama malo više.

Ima dosta razlika, setting je očito isti,ali razlika je i u izdanju DnD pravila

Bartuc
26-10-2009, 18:15
Ne znam jel sam samo to ja, ali meni NWN 1 izgleda jedno 10x ljepše nego NWN 2 iako je grafički dosta slabiji/stariji naslov. NWN 2 mi ima baš odvratnu grafiku i "fiziku", ne znam zašto :(

Arbiter of Change
26-10-2009, 18:25
It's alive! :)

Inače da, NWN2 je lagano ogavan i "plastičan", a nije trebao biti (NWN1 je imala lošu grafiku kao ispriku, dok nastavak nema ni neku uber grafiku, a gladuje za hardwerom). Ali to na stranu, NWN2 je kao nova igra kad imaš upaljen AA i sjene do kraja.

Tsumetai Ryujin
26-10-2009, 21:48
Jel mi moze tko objasnit craftin sistem u igri? Kolko mi je potreban, kolko bolje iteme mogu napraviti itd... i kako uopce radit iteme? di nabavim recepte?

Arbiter of Change
27-10-2009, 06:47
Stvar je u tome da recepti nemaju nikakav poseban interface niti će ti se automatski zapamtiti sami od sebe kao u većini RPG-ova, već ćeš ih nalaziti u knjigama i spisima (doslovno će ti biti napisana formula koja će biti sačinjena od sastojaka i/ili magija koje su potrebne). Sam postupak svakog pojedinog craftinga ti može objasniti onaj jedan Craftsman u Fort Locke-u, prvoj utvrdi na koju naiđeš nego što odeš iz sela i prođeš kroz krčmu.

Tsumetai Ryujin
27-10-2009, 08:23
Dobro, a kolko mi se isplati zamarati sa craftanjem (bilo kakvih) itema?

I oni gemovi, oni su za prstenje i amulete, el tak?

Domy
27-10-2009, 22:59
Nabavi si The Complete Craftsman pa će crafting imat puno više smisla i koristi

Arbiter of Change
01-11-2009, 14:17
Stigao u Neverwinter, likovi na 7. levelu. Isse, kad se sjetim Khelgara i njegovog questa (koliko se to isplati uopće, nisam se nikada informirao).

IGoR_2803
01-11-2009, 17:04
izgubio sam volju za nwn2 od kada sam poceo igrati storm of zehir... prvo sam se zajebo jer sam mislio da se storyline nastavlja na motb tako da sam importao starog lika... onda mi se nije dali od početka, a sad više nemam volje opce... molio bi da predlozite neke dobre module za odigrat ovako usput...

Arbiter of Change
01-11-2009, 22:00
Mislim da je Gwin naveo neke pa da ih ponovim i dodam nove možda:

1. Nighthowls in Nestlehaven
2. Pool of Radiance Remastered (sva 3 chaptera su vani)
3. Dark Waters
4. Fate of a City
5. The Conan Chronicles (sva 3 chaptera su vani)
6. Icewind Dale (yup, remake)
7. Harp & Crysanthemum
8. A Hunt Through The Dark (i njegov nastavak Lolthanchwi)
9. The Forgotten Temple of Tharizdun
10. Moonshadows
11. ZORK – Rediscovering the Great Underground Empire

Gwin
01-11-2009, 22:09
maltene hall of fame lista :D

nažalost najbolji modul ikad; "careena, krakona rising" nije prebačen s nwn1 u nwn2 format..

Arbiter of Change
02-11-2009, 08:00
A šta ćeš. :)
Ima i drugih dobrih tipa Halloween inspiriranih i neka arena, ali je se držim koliko-toliko ovih "normalnih" modula.

Bartuc
02-11-2009, 11:08
Čekaj, čitava Icewind Dale igra je prebačena u NWN grafiku/engine štoliveć!?

Outmind
03-11-2009, 13:14
Evo jednog pametnog koršitenja spoiler taga. Isti sadrži pitanje na koje molim odgovor u spoiler tagu

Dakle, nisam odigrao nwn2 do kraja, ali planiram kad završim dao, i možda još koju igru. Ono kaj me zanima je dali onaj dwarf napokon postane monk? To sam se sad sjetio i umirem od znatiželje.

Domy
03-11-2009, 13:27
Ima quest za njega u gradu kojim može i ne mora postati monk,ovisno kaj mu savjetuješ i o tvom influenceu kod njega. Quest je u hramu u merchant disctrictu,protegne se kroz cijeli 2.chapter

Aral
04-11-2009, 22:26
Jel igra tko ovo? Od kad je igra došla nisam ja imao prilike igrat. Dolaskom DA i to se promijenilo, pa evo da pitam jel se isplati i jel možete dat kakav savjet. Arby, ti je igraš ako se ne varam...?

I kojim redosljedom idu expanzije, mislim da su dvije vani?

Arbiter of Change
04-11-2009, 22:29
Igram, ali iz očitih razloga ne mogu dati usporedbu sa DA:O. :)
Vjerojatno će ti najviše upasti u oči dosta manje VA-a, daleko veća kompleksnost sistema i hardverska glad, sve ostalo je više-manje subjektivno.

Obavezno patchiraj, a ekspanzije dodaj po želji ako ti se svidi original. Zadnji patch uklanja potrebu za DVD-om.

Forengner
08-08-2010, 09:33
Bio bih zahvalan ako bi mi neko nasao step-by=step guide za neverwinter nine klasu,te kako postati clan neverwinter nine-a.(stigao sam do chaptera 3,ali mi lord nasher nije ponudio da udjem u NW9.Da li postoje neki drugi uslovi osim BAB +6 ili??

keko
08-08-2010, 10:22
If you follow the storyline and joined the watch at the end of Act 2 or start of Act 3 youll be knighted and asked if you want to join the nine. If you say yes next time you level youll be able to pick up the Neverwinter of Nine class.

Forengner, pitanje za tebe ako imaš i ekspanzije. Igrao sam Neverwinter Nights 2 bez ekspanzija, da li ima dovoljno novog sadržaja da bi mi se isplatilo ponovno prelaziti?

Forengner
08-08-2010, 10:52
Ima,ali je moguce da ti se nece preterano dopasti,drugacije su,pogotovo SOZ,MoTB je slicna,puno starih faca (Ammon Jerro)Isplati se.
@NE9,vidi,pratio sam story line,ali me prokleti celavac Nasher nije pitao da li hocu da se pridruzim NW9!!Gde sam pogresio... :( ...tokom cele igre sam bio lawful good,dobar,bio u city-watch-u.

keko
08-08-2010, 13:02
E, onda fakat ne znam u čemu je problem, možda još nisi došao do tog dijela. Ja se točno sjećam da se bio Neverwinter Nine iako sam bio mage.

Akul
08-08-2010, 17:29
Igrao sam Neverwinter Nights 2 bez ekspanzija, da li ima dovoljno novog sadržaja da bi mi se isplatilo ponovno prelaziti?

Mask of the Betrayer - odlična stvar IMO
Storm of Zehir - ovo je više bilo eksperimantiranje nego ekspanzija tako da ju ne vrijedi nabavljati IMO

Windwalker
08-08-2010, 18:37
MotB ima stvarno odličnu atmosferu, mračniju i čudniju nego NwN2.
Usudio bih se reći da malo podsjeća na Planescape Torment.

Definitivno se isplati odigrati svima kojima se imalo sviđa NwN2.

Forengner
08-08-2010, 18:52
Nego,jel mogu ja da uzeme Divine champion prestiznu klasu,a da posle postanem neverwinter nine?Ili je dozvoljena samo jedna prestizna klasa tokom igre?

Domy
08-08-2010, 19:22
Mislim da možeš imat ukupno čak 4 klase,(il 3,ne sjećam se točno),al nije baš isplativo puno miksat, pogotovo ak ne znaš kaj radiš

Forengner
09-08-2010, 08:31
Da,znam to,ali imam ok kombinaciju koja mi je pala na pamet-
5 lvl fighter-10 lvl pala 5 lvl NW9.=20 lvl's.=ok.
Mada mi je sadasnji lik (pala 8) a kad bude lvl 15 bice NW9.Jedino me zanima da li je moguce po 2 prestizne klase.Dakle-Divine champion+NW9=OWNAGE.

.
27-04-2011, 10:32
*USING THE MIGHTY BUMPHOLIO*

daklem, počeo sam igrat igru, i ono char creation je kul i sve to, radio lika 2 sata heh. i onda uđem u igru i skužim da su kontrole jebeno retardirane jer se sve obavlja preko miša... onda sam poslje skužio da nije problem u igru, već u meni. dakle u kontrolama su mi funkcije na tipkovnici raspoređene kako treba ali kad primjerice stisnem I ne otvara inventar itd.

kako rješit to?

.
27-04-2011, 13:26
sad sam patchiro igru. ne da je stvar popravljena, već ovo izgleda ko sasma druga igra. imaču šta radit dok witcher2 ne izađe :)) a i poslje.

Lord Ragnarok
27-04-2011, 20:51
bravo. jedan od rijetkih rpg-ova koje sam doslovno cjele presao (briem da je to cak jedini!)

.
27-04-2011, 20:52
kakav je mp?

Lord Ragnarok
27-04-2011, 21:03
nikad igro u mp. sp je brutalan

Akul
27-04-2011, 21:27
Ah NWN2... i dan danas ga smatram boljime od DA. Morat ću ga replayati jednog skorog dana sad kad je patchiraniji (osim Storm of Zehira... to nikako...).

.
27-04-2011, 21:33
neznam za DA, al ona jebena neeshka je tako jebeno retardirana i iritantna da takvo što nisam nikad u životu ni zamislio, a u razredu imam par nezamislivo retardiranih primjeraka.

IGoR_2803
28-04-2011, 08:09
Ah NWN2... i dan danas ga smatram boljime od DA. Morat ću ga replayati jednog skorog dana sad kad je patchiraniji (osim Storm of Zehira... to nikako...).

storm of zehir je užas imo... nisam ga uspio odigrati do kraja...

.
28-04-2011, 17:50
samo onako u prolazu. dijalozi su jebeno loši kao i mogučnosti izbora u igri.

Arbiter of Change
14-03-2012, 10:24
Konačno izašao Icewind Dale remake mod za NWN2.
http://www.neverwinter.nexusmods.com/do ... .php?id=31 (http://www.neverwinter.nexusmods.com/downloads/file.php?id=31)

IGoR_2803
14-03-2012, 11:44
hmmm, vrijeme da se nwn2 ponovno instalira... :D

Arbiter of Change
06-06-2013, 08:17
http://i.imgur.com/PQYbvhx.png

Baldur's Gate 1 remake za NWN2 je izašao nakon sedam godina.
http://neverwinter.nexusmods.com/mods/794/

Baldur's Gate: Reloaded is a fan-made tribute to and complete remake of Baldur's Gate (1998), orginally developed by BioWare and published by Interplay Enterainment, for Neverwinter Nights 2. This campaign features both the entire original campaign and its expansion, Tales of the Sword Coast.

NOTE: Baldur's Gate: Reloaded requires that you have both Mask of the Betrayer and Storm of Zehir expansion packs installed.

Bartuc
06-06-2013, 09:35
Ocem dojmove, sto prije :pray:

Aerial
06-06-2013, 10:09
Ja svako malo pokušam odigrati NWN2 pa quitam unutar sat vremena zbog grozomornog UI-a :( Jel ima neki addon ili mod koji UI učini a) podnošljivim, b) vizualno u skladu s fantasy igrom?
Ajd, možda još samo zbog ovoga BG moda uspijem prožvakati :D

Arbiter of Change
06-06-2013, 10:36
Možda ovo dvoje, ali ništa neće iz temelja promijeniti UI.
http://neverwinter.nexusmods.com/mods/32/
http://neverwinter.nexusmods.com/mods/81/

Windwalker
06-06-2013, 11:19
E, ovakav BG sam već voljan probati.

Bartuc
06-06-2013, 13:43
Ja svako malo pokušam odigrati NWN2 pa quitam unutar sat vremena zbog grozomornog UI-a :(

Ja niti ne znam koliko puta sam već odustao desetak minuta nakon što izađeš iz prve kuće. Obožavam takav tip RPG-a, ali ne znam zašto ne mogu smisliti dvojku (osim zbog katastrofalne optimizacije za stare konfe i nikakve podrške za modernije konfe)...

Windwalker
06-06-2013, 13:54
NWN2 je puno bolji od DAO.

Bartuc
06-06-2013, 13:55
Da, vjerojatno me zato i prikovao za ekranom.

Deadwalker
06-06-2013, 14:00
Instalirao nedavno to putem Steama, ali nakon igranja dva Dragon Agea u nizu (i Planescapea da dodam), malo se zasitio takvih RPG-eva.
Iako stoji ovo što kaže Windwalker - mnogo konkretniji uradak od Originsa.

Windwalker
06-06-2013, 14:12
Odigraj obavezno kad se zaželiš RPG-a.
Djeluje trzavo i ima pokoji bug, ali sve u svemu odlična igra, likovi koji ti postanu simpatični i neloša priča.
I Mask of the Betrayer vrijedi odigrati. Ima odličnu priču i planescapeovsku atmosferu (barem donekle).

Deadwalker
06-06-2013, 14:20
Ma igrao to već ranije. Mislio reprizirati, no odustao na kraju.
Ekspanzije još nisam prošao, to bih mogao.

IGoR_2803
06-06-2013, 14:47
Ja jedino Storm of Zehir nisam završio, to mi je bilo naporno ko kuga...

Windwalker
06-06-2013, 15:43
Taj nisam ni probao jer čujem da nema likove i da je priča nikakva.
Samo neki randomness.

sickpetey
06-06-2013, 15:51
Grozno je. Nemoj ni pomisljati.

Arbiter of Change
27-06-2013, 20:04
Nije nužno vezano za samu igru, ali izgleda da se danas zatvorio NWN Vault. Sreća pa su sve prebacili na novu stranicu. Ono, koji prozor?
http://neverwintervault.org/

I first knew we were in trouble when Maximus accepted my offer to help with what sounded almost like relief.

Couldn't be. I just have a vivid imagination.Then we started having probs with email. And with the Hall of Fame. And…Well.

I floated the idea of a vault backup, well, a long time ago. Fire extinguisher, sprinklers. Maybe even a safe place to put the files.Last October I was seriously frightened by the things I saw and didn't see, the things everyone heard and the things only I heard.

A few other people started talking to me and helping out. And the vault got worse. I'm starting to pontificate. Not my intention.Pain & Tarot, Werelynx & Henesua. Others. A lot of people have been working hard over the last two months saving stuff.

We have archive of all the project files through last Sunday. We have copies of the meta data and copies of the download counts and award tags and at least the first page of comments.

We have archives of most of the articles and tutorials. We even have the surviving "top ten" lists (some of which even feature a certain old wizard from 2001 ;-)

The library may be burning, but the books are safe. Not everything works right. But the new place is starting to come together. I rather like it here.And, given the opportunity, I'm pretty sure I wouldn't let a crazy old wizard and his smart-beaked bird work here