Pogledaj cijelu verziju : Zagonetke...
King tiger
03-09-2006, 21:45
Upalis jedan steker, razvalis ga, dodjes do zica, ogolis ih i dotaknes.Ako se probudis u bolnici to je bio pravi steker :D
A jeste stvarno... a sve sam vam rekao s onim zadnjim... di mi je Domy, on je čovjek za zagonetke... :D ili možda Wedran, iako on još nije zalutao ovdje... :|
Upaliti jedan prekidač,nakon 5 minuta još i drugi i onda nakon 5 minuta i treći i onda idem pogledati žarulju i po vrućini znam koliko je dugo bila upaljena?
Upaliti jedan prekidač,nakon 5 minuta još i drugi i onda nakon 5 minuta i treći i onda idem pogledati žarulju i po vrućini znam koliko je dugo bila upaljena?
Konačno! Bravo!
Iako uopće nije potrebno uključiti treći prekidač... samo uključiš prvi, ostaviš 5 minuta kao što si rekao, i onda uključiš drugi. Ako je prvi prekidač pravi, žarulja će biti ugašena, ali zagrijana. Ako je drugi u pitanju, bit će upaljena, a ako je treći, bit će ugašena i hladna... :wink:
Točno si odgovorio, možeš postaviti novu zagonetku...
Ajde: Sudac je na nekom sudu sudio na slijedeći način: Dao bi optuženom 2 cedulje na kojima je pisalo Život ili Smrt.Ako izvuče Život pustiti će ga,a ako izvuče Smrt umrijet će. No jedan optuženik je doznao da mu je sudac namjestio i napisao na obje cedulje Smrt. No optuženi se ipak spasio. Kako?
I bonus zagonetka:Markova majka ima troje djece. Prvi se zove Ponedjeljak, drugi Utorak,a treći ???
Prijavio je suca Komori da ga liše dužnosti! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Šalu na stranu.
Ako je unaprijed saznao da mu je namjestio,mogao je i sam napisat jednu cedulju i sakrit ju u rukav...
A sad si se javio Domy! *khm*kukavica!*khm*...
Optuženi je rekao da sucu poklanja onu cedulju koju nije izvukao?? :| Ma znam, glupo je :rotfl: ali ništa mi ne pada na pamet...
A da? Čovjek ni večerat nemre?
I bonus zagonetka:Markova majka ima troje djece. Prvi se zove Ponedjeljak, drugi Utorak,a treći ???
Marko? :| :? ...
A da? Čovjek ni večerat nemre?
Ma zezam samo! :rotfl:
P.S. Sorry na double-postu, taj 'citiraj' me uvijek zezne... :-x
Ajde: Sudac je na nekom sudu sudio na slijedeći način: Dao bi optuženom 2 cedulje na kojima je pisalo Život ili Smrt.Ako izvuče Život pustiti će ga,a ako izvuče Smrt umrijet će. No jedan optuženik je doznao da mu je sudac namjestio i napisao na obje cedulje Smrt. No optuženi se ipak spasio. Kako?
MARKO!
MARKO!
Marko?...
:fof: :D
Da,Marko je,ali što je sa prvom zagonetkom?
Da,Marko je,ali što je sa prvom zagonetkom?
Pa napisao sam,varao je i optuženik.
Onda nije niš izvukao nego je priznao krivnju i budući da je imao neki nebitan zločin,smrtna kazna nije dolazila u obzir.
ne,ajde mislite malo.....čista logika.....
Ajde pomoć:
Sudac inače daje dvije cedulje na kojima piše ili smrt ili život. Ovaj put je dao optuženome dvije cedulje na kojima piše smrt. Kako se optuženi može izvući.
I ako ni sada niste skužili:Zna li netko osim njih da na obje cedulje piše smrt? Ne.
Logika? Imaš 2 cedulje na kojima piše smrt,a moraš izabrat jednu od te dvije. Logika kaže da si mrtav :rotfl:
E pa ak je tako onda je lik izvukao smrt,a na glas rekao da piše život.
Il je uzeo obje i pokazao kako nije imao pravedan izbor
Imam osjećaj da ovo nećete duugo pogoditi. Odo ja spavati :|
Imam osjećaj da ovo nećete duugo pogoditi. Odo ja spavati :|
reko je da su ga u školi učili da minus i minus daju plus :rotfl: :rotfl:
pobjego je? :)
Lik je odabrao jednu ceduljicu, uzeo je i pogledao ali nije rekao sudcu što piše na njoj, tada je sudac pogledao na ovu što mu je ostala i vidio da na njoj piše "Smrt" pa je logično zaključio da na ovoj koju ima optuženik piše "Život" i poštedio ga.
Lik je odabrao jednu ceduljicu, uzeo je i pogledao ali nije rekao sudcu što piše na njoj, tada je sudac pogledao na ovu što mu je ostala i vidio da na njoj piše "Smrt" pa je logično zaključio da na ovoj koju ima optuženik piše "Život" i poštedio ga.
Tako je. 8)
Tako je. 8)
Čekaj malo, pa nisi rekao da je sudac na obje cedulje napisao Smrt?? :? Pa ne zna onda on da i na drugoj piše smrt? :|
Gledaj bolje. Dva puta sam napisao da na obje piše smrt. :o
sexy peace
04-09-2006, 11:08
Minus i minus daju plus.Znači smrt i smrt daju život. :fof:
Pa kaj je sudac mutav pa je zaboravil da mu je htel naštimat i napiso na obadve smrt?
Morate skužit kaj znaće skraćenice u sljedećim izjavama po principu na primjeru 0
Primjer 0: 24 S u D = 24 sata u danu
30 S u H A
7 D u T
7 S Č
12 Z u H
52 K u Š (BDž)
25 P na H Š
18 R na G I
5 P na S
90 S u P K
32 je T u S F na kojoj se V S
15 I u R M
3 K na T
11 I u N M
12 M u G
29 D u V u P G
365 D u G
52 T u G
9 Ž od M
60 M u S
23 P U u LJ T
64 P na Š P
1000 G u T
30 S u H A 30 Slovenaca u Hrvatskoj Armiji7
7 D u T 7 Dana u Tjednu
7 S Č 7 Smrdljivih Čarapa
12 Z u H 12 zebra u hladetini
52 K u Š (BDž) 52 Kruha u Šiptara
12 M u G 12 Maraka u Govnima
5 P na S 5 Prsta na Sjeći
32 je T u S F na kojoj V S 32 je tukca u salamuri faljenoj na kojo visoki sokoli
9 Ž od M 9 Žita od Majkija
JAJE JE KOKOŠJE!
30 S u H A 30 Slovenaca u Hrvatskoj Armiji7
7 D u T 7 Dana u Tjednu http://www.storyarts.org/images/tick.gif
7 S Č 7 Smrdljivih Čarapa
12 Z u H 12 zebra u hladetini
52 K u Š (BDž) 52 Kruha u Šiptara
12 M u G 12 Maraka u Govnima
5 P na S 5 Prsta na Sjeći
32 je T u S F na kojoj V S 32 je tukca u salamuri faljenoj na kojo visoki sokoli
9 Ž od M 9 Žita od Majkija
I samo mala ispravka u primjeru 32 je T u S F na kojoj V S nedostaje zamjenica seStak da glasi
32 je T u S F na kojoj se V S
znam ih bar pola, nemam vremen i dem igrat GW
ludkopuska
04-09-2006, 13:56
JAJE JE KOKOŠJE!
reko ja markovo il seljakovo :? !
by_the_way: 60 m u s- 60 minuta u satu
1000g u t- 1000 godina u tisućlječu
60 m u s- 60 minuta u satu http://www.storyarts.org/images/tick.gif
1000g u t- 1000 godina u tisućlječu http://www.storyarts.org/images/tick.gif
Ovo je poprilično staro al vjerojatno ima nekih koji nisu vidli pa nek mozgaju
Jel ko rijesio ono sa crvima??? Kad se zadnji okrene i vidi dva crva? Mislim da je odgovor da je crvi kreču napret nazat :D :D
ne odgovor je glasio TREĆI MULJA :o :o :?
ne odgovor je glsio TREĆI MULJA :o :o :?S:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Gledaj bolje. Dva puta sam napisao da na obje piše smrt. :o
Pa vidim! Ja te pitam kako to da sudac ne zna da na obje piše smrt ako je on to napisao???
Pa kaj je sudac mutav pa je zaboravil da mu je htel naštimat i napiso na obadve smrt?
To i ja velim!
Pa možda je suđenje bilo u javnosti i optuženi je naglas rekao da na njegovoj ceduljici piše život i rekao sudcu da pročita što piše na njegovoj i sudac da se nebi saznalo da je namjestio suđenje je priznao da je on izvukao ceduljicu na kojoj piše žvot.
A sad se okanite čorava posla i dajte novu zagonetku
Pa možda je suđenje bilo u javnosti i optuženi je naglas rekao da na njegovoj ceduljici piše život i rekao sudcu da pročita što piše na njegovoj i sudac da se nebi saznalo da je namjestio suđenje je priznao da je on izvukao ceduljicu na kojoj piše žvot.
A sad se okanite čorava posla i dajte novu zagonetku
Tako je već bolje... :wink:
Ajde netko konačno novu zagonetku...Domy, one na engleskom su dobre, daj te...
Zagonetka je bila loše zadana. Naime,svatko normalan ko je pročitao zaključio je da je sudac varao i SAM napisao 2 ceduljice smrt. Kaj misliš zakaj sam rekao da optuženiku nema izlaza? To je u slučaju da je,kako sam ja i svatko drugi zaključio,sudac sam pisao ceduljice,kako je LOGIČNO budući da ipak on presuđuje.
Btw,nisam točno odgovorio pa "nemam pravo" postavljat novu zagonetku :yuck:
Zagonetka je bila loše zadana. Naime,svatko normalan ko je pročitao zaključio je da je sudac varao i SAM napisao 2 ceduljice smrt. Kaj misliš zakaj sam rekao da optuženiku nema izlaza? To je u slučaju da je,kako sam ja i svatko drugi zaključio,sudac sam pisao ceduljice,kako je LOGIČNO budući da ipak on presuđuje.
Btw,nisam točno odgovorio pa "nemam pravo" postavljat novu zagonetku :yuck:
Točno to sam i ja rekao za zagonetku sa sucem...
Samo ti daj novu zagonetku, nitko drugi izgleda neće... i one na engleskom su baš dobre... :wink:
beginning of the end
second in year, second in century
last in me...
sta je to?
(odgovor je ocit)
beginning of the end
second in year, second in century
last in me...
Strašno,zvuči ko da je uzeto iz neke Goth pjesme... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
pregenijalna zagonetka, a jebeno lako rješenje :pray:
60 m u s- 60 minuta u satu http://www.storyarts.org/images/tick.gif
1000g u t- 1000 godina u tisućlječu http://www.storyarts.org/images/tick.gif
Ovo je poprilično staro al vjerojatno ima nekih koji nisu vidli pa nek mozgaju
JEBEMTI ŠTA SI GLUP
Ma bravo dečko, kad ti je rođendan? Nema veze, dobit ćeš Bananka odmah!
Like it? (http://www.adriaimports.com/images/kras-bananko-web.jpg)
Čitaj pravila!
ludkopuska
05-09-2006, 19:51
ŠTA SAD?????????
Ma bravo dečko, kad ti je rođendan? Nema veze, dobit ćeš Bananka odmah!
Like it? (http://www.adriaimports.com/images/kras-bananko-web.jpg)
Čitaj pravila!
KAJ JE BANANKO...NEKI GEEGOVSI IZRAZ....ILI
Sad se neko došao pravit važan jer nema pametnijeg posla u životu...
JEB-EM TI...U PRAVU SI
JEB-EM TI...U PRAVU SI
Jelda? Kaj je,učiteljica nije još dala zadaću pa nemaš kaj radit?
Ostavite se njega, dajte zagonetku
JEB-EM TI...U PRAVU SI
Jelda? Kaj je,učiteljica nije još dala zadaću pa nemaš kaj radit?
kako zanš :)
Mora netko... 8)
fuck...off :-x
Mora netko... 8)
fuck...off :-xS
O,pa to nije bilo lijepo.... :rotfl:
Mora netko... 8)
fuck...off :-xS
O,pa to nije bilo lijepo.... :rotfl:
lol.....men........si imaš jake živce :bravo:
ludkopuska
05-09-2006, 20:12
u redu, vratimo se na temu ali ja još ne shvacam u cemu sam tako silno pogrijesio da me svi okrivljuju za svaki drugi post :|
Ajde sam lijepo pusti furumaše da se zabavljaju a ti odi gleda Ace-a Venturu,upravo je počeo... :wink:
u redu, vratimo se na temu ali ja još ne shvacam u cemu sam tako silno pogrijesio da me svi okrivljuju za svaki drugi post :|
Ko te okrivljuje,kaj briješ?
Ajde sam lijepo pusti furumaše da se zabavljaju a ti odi gleda Ace-a Venturu,upravo je počeo... :wink:
fuck the hell off...bicth
Engleski il tipkanje ti ne valjaju. Probably both. Si jako ponosan na sebe?
decko, kaj te bijeju doma?
evo da ne skrenemo sa teme TRI PRIJATELJA SU DOSLI U MOTEL. RECEPCIONAR JE REKAO DA SOBA NA
NOĆ STOJI 300 KN. SVAKI OD PRIJATELJA JE, DAKLE, PLATIO 100 KN I OTISLI SU U SOBU.
NESTO KASNIJE SE JE RECEPCIONAR SJETIO, DA SOBA STOJI SAMO 250 KN,
ZATO JE POSLAO POMOCNIKA, DA VRATI TROJICI PRIJATELJA 50 KN.
POMOCNIK SE PUTEM NIJE MOGAO DOSJETITI, KAKO RAZDIJELITI 50 KN IZME?U TROJICE LJUDI, ZATO JE VRATIO SVAKOM 10 KN, SAM JE ZADRZAO 20 KN.
TO ZNACI, DA JE SVAKI OD TROJICE PRIJATELJA PLATIO ZA SOBU 90 KN, STO JE ZAJEDNO 270 KN
POMOĆNIK JE ZADRZAO 20 KN, STO JE ZAJEDNO 290 KN.
I GDJE JE 10 KN?
OMG! ne znam
Edit: Skužil sam! Kakvih 10 kn?!?!!? platili 270 umijesto 250, jer je onaj uzeo 20 kn. 270 - ukradenih 20= 250
mirna bosna
Zgodna zagonetka,vjerujem da odgovor ima veze s činjenicom da je 300 djeljiv s 3,a 250 nije... Kako točno,nemam pojma,ne da mi se mislit i tražit poantu.
Worthaur
05-09-2006, 20:55
dakle, 250kn je soba, isao je vratiti 50kn, dao svakom 10kn, ostalo mu je još 20 i to je zadržao... hm, 10kn se izgubilo u množenju i zbrajanju :o
Ne kužite? evo opet:
Ovako: bilo je 300, pa minus 30 njihovih, 270, i minus 20 uzetih je 250! Got it? No? Oh.......
Mislim, to je čisti zajeb, u pitanju
TO ZNACI, DA JE SVAKI OD TROJICE PRIJATELJA PLATIO ZA SOBU 90 KN, STO JE ZAJEDNO 270 KN
POMOĆNIK JE ZADRZAO 20 KN, STO JE ZAJEDNO 290 KN.
I GDJE JE 10 KN?
To se ne zbraja nego oduzima.....
Kron je dobro riješio,al sasvim je jednostavno. Nije tih 10 kn u pitanju nego svih 50. Ak je svaki od njih platio 90-to je 270 ukupno,a soba je 250. Dakle već tu su pokradeni (20 kn kod sobara),nije uopće poanta u 10 kuna lažne računice,ona je da zavara.
bravo domy ti imaš pravo na sljedeću
ludkopuska
05-09-2006, 21:05
pretpostavlja se da kron ima tu cast postaviti drugu zagonetku... or am i wrong? buduci da i domy kaze da je kron dobro rijesio...
I to vi zovete DEMOKRACIJA?!?! dva put sam napsal odgovor i sad on da postavlja novu?
Nema veze, ionako ne znam nikoju :)
ludkopuska
05-09-2006, 21:07
pa reko da ti imas cast... ajde ako ne znas onda valjda domy...
eh, dok ja utipkam sve to :)
ajde kron i domy imaju čast ako neznaju neka netko drugi postavlja
Znam ja,al kron je ipak taj koji ima čast 8)
I kron je taj koji ne zna zagonetku!
I can have no color, though there may be darkness within. I have no weight and hold nothing, and if placed in a container it becomes all the lighter.
Kron,umjesto da se nastavljaš žalit,piši. :wink: evo jedna kom se da,a ti napiši svoju.
Domy, sorry,al krivo skuživaš postove....... ak se ja ljutim, onda se to bogme bu osijetilo... možda svijetlost?
Domy, sorry,al krivo skuživaš postove....... ak se ja ljutim, onda se to bogme bu osijetilo... možda svijetlost?
Nije nijedno od ponuđenih odgovora.
Ne shvaćam ja ništa krivo,moja poanta je bila da umjesto da daš novu zagonetku jer sam znaš da si točno rekao,ti imaš potrebu nekaj nadodavati na ionako besmislenu dilemu. Prvi si riješio,ok,ajde dalje i pusti druge priče. Btw,čak ni u žargonu ne postoji riječ skuživati. Ima kužiti i skužiti,oboje svršeni glagoli. :wink:
Dobro, nesporazum, sve to lijepo zaboravimo, ja neću davati neskuživljave postove,ova tema je opako neorganizirana, pomognimo joj da zasja u najboljem sjaju(sad ide ono :cin: (sjaj))
sad moram punit baterije za sutra, laka vam noch :wink:
Shadowhell
06-09-2006, 10:16
reserved :P
"Light" / Žarulja - "Lightbulb" / "Bulb" / "Electricity" - električna struja ..
ludkopuska
06-09-2006, 13:17
ma sve si mislim da nije mozda sjena... nema boje a mracna je... ali ne pase mi ovo sa kontejnerom... ako nije sjena ajde daj neki hint il nesto...
Shadowhell
06-09-2006, 20:37
ma sve si mislim da nije mozda sjena... nema boje a mracna je... ali ne pase mi ovo sa kontejnerom... ako nije sjena ajde daj neki hint il nesto...
odakle ti inspiracija? :P
Atomska bomba???
daj hintuj nas
Sonic_Moronic
06-09-2006, 21:13
Radijacija?
Nije nijedno dosad. Hint? A kak da to napravim točno,ako ikaj kažem bit će lagano... Probat ću nekaj smislit.
Evo ovak,prijevod,lagano u kontekstu.
Btw,ima li kakav limit vremena za pojedinu zagonetku?
"Nemam boje,al mogu sadržavati tamu. Nemam težine i ne držim ništa,a ako me se stavi u spremnik,on postaje lakši."
Teško je dat hint na jednu riječ,a ako se zna o kojoj se riječi radi,zagonetka (očito) ima smisla...
ludkopuska
06-09-2006, 22:25
a da nije vakuum? :o osim toga fakat nemam pojma.
ej nemoj da je odgovor ko za one crve ono treći mulja :o
Nije kemijski element. Nešto sasvim banalno. Ajde još 10 min pa ću sam reć odgovor,dosta je bilo.
ludkopuska
06-09-2006, 22:29
moguce, i ja sam to prije pomisljo. uf, ova je teska. idem brzo procitat hobita pa odgovorim za jedno godinu dvije... :D
moguce, i ja sam to prije pomisljo. uf, ova je teska. idem brzo procitat hobita pa odgovorim za jedno godinu dvije... :D
LOL. Nije iz hobita
ludkopuska
06-09-2006, 22:37
aha... ionako sam mislio procitat tog hobita nekad... ajd daj vec jednom odg.
ludkopuska
06-09-2006, 22:42
ajd, sad moram ic corit. ako me starci ufate, gotov sam...
Sry,pisao sam nekaj...
Odgovor je: RUPA.
Razmislite zakaj i kako sami...
:rambo:
je,postanes laksi kad neko u tebe stavi rupu...
ajd ja jednu:
Sto je to,malo,zeleno,trokutasto i lezi u travi?
je,postanes laksi kad neko u tebe stavi rupu...
ajd ja jednu:
Sto je to,malo,zeleno,trokutasto i lezi u travi?
Ne baš klasična zagonetka al ajde dobro...
Pojma nemam,musliman makedonac prekriženih nogu? :rotfl:
ludkopuska
07-09-2006, 06:25
pljesnjiva kriska sira? :yuck:
Shadowhell
07-09-2006, 10:02
list?
trokutasti list? :roll:
nebi bilo :)
Sonic_Moronic
07-09-2006, 11:41
Trokut od pribora koji je pozelenio u travi
Mali zeleni trokut koji lezi u travi, to je staro, staro
ludkopuska
07-09-2006, 17:19
ali svejedno neki nisu ocito culi za nju...
Shadowhell
07-09-2006, 19:04
Možda zato jer je glupa i na intelektualnoj razini četverogodišnjaka? Možda...
:)))))))))))
ane nije :)
bratić koji ima 5 godina je to prvo reko...a ostali koji imaju najmanje 12,a najviše 200(mjerim prema wikingu ovo najviše) nisu tak da :)
Shadowhell
07-09-2006, 20:48
:))))))))))) pješčani sat
ane nije :)
bratić koji ima 5 godina je to prvo reko...a ostali koji imaju najmanje 12,a najviše 200(mjerim prema wikingu ovo najviše) nisu tak da :)
tak da..? daj ovo je jadno lol
EDIT: evo jedna zagonetka ... ( koja bi vam trebala biti poznata ako imalo držite do sebe kao gamera :P ..sorry ako je već postano, nisam sve gledao )
"Imam dva tijela, iako su oba spojena u jedno. Što više stojim mirno, brže se krećem"
And the answer is ...
Shadowhell
07-09-2006, 21:00
faco :P
Evo jedna jako stara pa ne zamjerite na objektima u zagonetki. Stočare i ovce slobodno zamijenite akterima po volji :rotfl:
Dva stočara razgovaraju i jedan veli: daj mi jednu ovcu i imat ću duplo više ovaca od tebe.
Drugi kaže: daj ti meni jednu i imat ćemo isto.
Kolko imaju ovaca pojedinačno?
Evo jedna jako stara pa ne zamjerite na objektima u zagonetki. Stočare i ovce slobodno zamijenite akterima po volji :rotfl:
Dva stočara razgovaraju i jedan veli: daj mi jednu ovcu i imat ću duplo više ovaca od tebe.
Drugi kaže: daj ti meni jednu i imat ćemo isto.
Kolko imaju ovaca pojedinačno?
Prvi ima 3 ovce, a drugi 2...riješio za 10 sekundi... :D papir i olovka rulaju... :wink:
Slobodno postaviš novu zagonetku, ja nemam nijednu...
Zapravo... NE! :shock:
Kakva ti je to matematika?!?
Zapravo... NE! :shock:
Kakva ti je to matematika?!?
:o Krivo? Pa kak?
x - prvi stočar
y - drugi stočar
x + 1 = 2y
y + 1 = x
Iz toga slijedi:
y + 1 + 1 = 2y ->Sy = 2 -> y + 1 = x, 2 + 1 = 3 -> x = 3
Kak je krivo?? :o
He he,loše si postavio jednadžbe... :rotfl:
Pa kak nije? :?
"daj mi jednu ovcu i imat ću duplo više ovaca od tebe." 3 + 1 = 4, to je duplo više od 2...
"daj ti meni jednu i imat ćemo isto." 2 + 1 = 3, a tri je naravno jednako 3...
Ne znam koji je onda problem, najvjerojatnije je više mogućih rješenja...
"daj mi jednu ovcu i imat ću duplo više ovaca od tebe." 3 + 1 = 4, to je duplo više od 2...
Nema više mogućih rješenja i u tim svojim jednadžbama si zaboravio jednu važnu stvar.. A ja ti neću reći kaj :yuck:
ludkopuska
07-09-2006, 21:19
pa ocito ne jer zaboravljas da kad y da x jednu ovcu x ima +1 ali i y ima -1! and vice versa. or am i wrong?
Nema više mogućih rješenja i u tim svojim jednadžbama si zaboravio jednu važnu stvar.. A ja ti neću reći kaj :yuck:
Ahaaaa...joj, pa kak sam glup! :D Prokleto trik pitanje.. :rotfl: ček sekundu da riješim.. :wink:
ludkopuska
07-09-2006, 21:21
joj, sory domy, nisam vidio tvoj post :oops: ocito si ga napiso dog sam ja uredjivo svojeg... sorr
Evo. Prvi ima 7, drugi 5...
joj, sory domy, nisam vidio tvoj post :oops: ocito si ga napiso dog sam ja uredjivo svojeg... sorr
Nema beda,to kaj on nije skužio,ne znači da ti ne smiješ.
Je,7 i 5,napokon :fof:
ludkopuska
07-09-2006, 21:22
jel mogu imat po pola ovce? il to il su bili pijani i uslagirani dok su pricali :D :rotfl: ...
Nema beda,to kaj on nije skužio,ne znači da ti ne smiješ.
Je,7 i 5,napokon :fof:
Stvarno mi je dugo trebalo... :oops:
Ajde, daj sad još jednu... :D
ludkopuska
07-09-2006, 21:23
jao pa dok ja naskrabam svoje, nareda se 5 drugih postova :-x
Lighter than what I am made of, more of me is hidden than is seen, I am the bane of the mariner,a tooth within the sea. Speak my name.
Lighter than what I am made of, more of me is hidden than is seen, I am the bane of the mariner,a tooth within the sea. Speak my name.
Ove zagonetke su ti super Domy :thumbs2:...
Evo, gađam na slijepo...brod?
Dj_Morales
07-09-2006, 21:28
a moze li na hrvatskom?????nismo svi za 5!!!
Nije brod,i nisu moje.
Ja samo copy-pasteam :D
Na hrvatskom? Zaboga,i ovako je prejednostavna,ako prevedem nećete imat o čemu opće razmišljat!
Ajde budem,al za 10 minuta. dotad si prevodite
Nije brod,i nisu moje.
Ja samo copy-pasteam :D
Na hrvatskom? Zaboga,i ovako je prejednostavna,ako prevedem nećete imat o čemu opće razmišljat!
Greben možda? :|
Ili ledenjak?...
hm...malo preciznije od toga...
joj nije više opće zagonetka.
LED
Prijevod je ovo: Lakši sam od onoga od čega se sastojim,više sam otkriven nego me se vidi,ja sam neprijatelj pomoraca,zub u moru.
Svima jasno?
LED
Znači, ledenjak je??
LED
Znači, ledenjak je??
Nije ledenjak nego santa leda. Nije isto... Ledenjaci su ogromne mase leda,na planinama i naravno na polovima. Santa nije... Remember Titanic
Evo još jedna.
A spirited jig it dances bright, banishing all but darkest night. Give it food and it will live;give it water and it will die.
LED
Znači, ledenjak je??
Nije ledenjak nego santa leda. Nije isto... Ledenjaci su ogromne mase leda,na planinama i naravno na polovima. Santa nije... Remember Titanic
Ajde, dobro, nek ti bude... :roll:
Evo još jedna.
A spirited jig it dances bright, banishing all but darkest night. Give it food and it will live;give it water and it will die.
Vatra?
Yep. Lagano...
Daj ajde,netko nešto novo?
Yep. Lagano...
Daj ajde,netko nešto novo?
I'm on fire! :D
Ja nemam ništa novo... :(
Ma sigurno je.....
domy chekamo........
Strašno...
The life I lead is mere hours or less, I serve all my time by being consumed. I am quickest when thin, slowest when fat, and wind is the bane of the gift that I bring.
Strašno...
The life I lead is mere hours or less, I serve all my time by being consumed. I am quickest when thin, slowest when fat, and wind is the bane of the gift that I bring.
Nemam pojma, ova je gadna... :( oblak? :|
Ma moram sad ići, pa ne stignem riješiti zagonetku... :wink:
Nije oblak i laku noć.
Nek čeka,netko će ju valjda riješit... 8)
Leptir :?
Argh, đizs, možda svijeća?
mislim, vjetar, pa ono.....
ludkopuska
07-09-2006, 22:12
kobasa :D ?
Ne,nijedno.
Hint: jedan je bio blizu...
ludkopuska
07-09-2006, 22:17
cigareta/cigara? odo spavat.
Svijeća! Sve se slaže a i nije daleko od šibice.. Valjda
cigareta/cigara? odo spavat.
ne
Joj,nisam ni vidio da je kron editao. Je,svijeća je.
Heh heh.
Sad cu ja samo nek se sjetim
Kron presenting:
An unsolvable riddle
coming NOW!
Kokoš ipo
za dan ipo
snese jaje ipo!
Koliko jaja snesu 2 kokoše za 15 dana?
30
ako 1.5=1.5 onda 1=1
dakle,jedna kokos jedno jaje dnevno
2 kokosi,2x15 jaja
30 jaja jel :)
ludkopuska
08-09-2006, 06:31
nemoj mi te matematicke sa klokana!!! :-x :cry: :thumbs1: zezam se, duh :D :D
20 jaja
Jesi bar mogao malo muljat....... :( :cry:
Ajde dalje...
20 jaja
Jesi bar mogao malo muljat....... :( :cry:
Ajde dalje...
Pa i jesam,taman sam večerao i pustio pola sata da netko drugi riješi. I onda 2 omjera i gotov zadatak u minuti.
Pingvine,loša ti je matematika. 1.5 kokoš u 1.5 danu snese 1.5 jaje. Dakle,2 kokoši u 1.5 danu snesu 2 jaja. 15 je dana.dakle 15/1.5=10, a 2 jaja * 10 je 20 jaja.
The more that there is, the less that you see. Squint all you wish when surrounded by me.
sexy peace
08-09-2006, 11:11
Aje na hrvatski ako može.
ludkopuska
08-09-2006, 11:47
covjece domy, pa ti si hodajuci komp za zagonetke :rotfl: :D :bravo:
ak nisi skuzil samo ih copy/paste... aj domy daj radje link pa da prekines s tim na engl jer vidis da nekima to nejde...
ludkopuska
08-09-2006, 12:24
pa da ali ih i rjesava ko lud (ne svoje)
ak nisi skuzil samo ih copy/paste... aj domy daj radje link pa da prekines s tim na engl jer vidis da nekima to nejde...
Nema tu linka,to je iz jednog dokumenta koji imam na kompu. svejedno je copypaste,a i kaj bi,da ti dam rješenja?
Ok,odgovor je TAMA.
Samo prva rečenica zagnetke je lagana-što me je više,slabije se vidi.. Niš,prevodit ću ih. Ako se može...
Odgovor je: Mrak
nju znam već odavno, prepuštam pitanje
Domy,nemoj više na engleskom, zasitili smo se :)
I will save your life but yet can you die by me. I will settle disputes yet not with words.
Spasit ću ti život,a možeš i umrijet od mene. Riješit ću sukob,ali ne riječima.
pumperica? :rotfl:
Pa,svakako moguć odgovor. Iako sumnjam da su se dueli ikada vodili pumpericama... :killyou:
ludkopuska
08-09-2006, 12:56
pa ocito neka vrsta oruzja... pistolj, mac, noz, puska, bazuka :rotfl:
pa ocito neka vrsta oruzja... pistolj, mac, noz, puska, bazuka :rotfl:
Je,jedno od toga jest. Pištolj/mač. Ostalo ne spada pod oružje duelista. Ajde dosta je meni više,ima neko neš drugo? Imam ih ja još,al zaboga... :?
why da fuck not, zabavna verzija duela, otpiri ili budi otpiren
Da? Duel bazukom... Hm... Kaj,ne bi koračali 20 koraka jedan od drugoga nego 200,a publika bi gledala sa sigurne udaljenosti,dalekozorima? :rotfl:
Napisao sam već: pištolj ili mač. Oboje standardna oružja u duelima diljem povijesti.
Onda,ima netko nekaj?
To je prelagano, tisina, ja neznam nijednu, ja samo odgovaram, stavljajte vi nove, ja cu ako nadjem koju
Dečko je dečko, a cura je cura ali cura nema pojma da je cura, a dečko nema pojma da je cura. Dečko ima dugu kosu, a cura kratku i cura skida majicu pred svima dok dečko misli da je to nepristojno i odurno - tko je tko?
HA? :?
kak tko je tko,u čemu je fora?
Edit: cura je striptizeta,a dečko povučeni metalac :rotfl:
U kojem smislu ko su? traže li se imena,tko je tko (cura il dečko) i zašto, il nekaj treće?
evo još jedan hint, svi smo bili takvi
Svi smo prije ili kasnije bili zbunjeni. Mladi možda?
King tiger
08-09-2006, 14:14
Dečko je dečko, a cura je cura ali cura nema pojma da je cura, a dečko nema pojma da je cura. Dečko ima dugu kosu, a cura kratku i cura skida majicu pred svima dok dečko misli da je to nepristojno i odurno - tko je tko?Tokio Hotel i fanovi?
Pa ima mi smisla kontekst,al ne i kraj-tko je tko u pitanju.
Bebe nemaju neke posebne frizure il pravilo s kolko kose se rađaju,maloj djeci roditelji šišaju kosu kak ima paše,a nisu još svjesne sebe. Uz to,skidanje nije neki problem,mnogo djece se jako dugo kupa golo (na moru),a neka djeca se i sama skidaju ak im nekaj ne paše. Sjećam se svog mlađeg brata... :rotfl:
čuj,nemoj ubiti glasnika, ja sam morao i prevesti zagonetku tako da je tako ispalo
Jelda? Prijevodi su nekaj jednostavno nemogući,to ja govorim otpočetka.
ludkopuska
08-09-2006, 18:23
ajd buduci da sam ja odgovorio onu prije a domyu se ne da, imam ja par.
najmanji konj, a kralj ga se boji. (koji konj?)
Šahovski?
Možda konj u šahu? :|
Ne vjerujem...
Ja sam prije! :rotfl:
Ne vjerujem...
Ja sam prije! :rotfl:
A daj Domy, nije pošteno!! Napisao sam post za sekundu, a kad ono, ti si prije mene! :-x :cry:
wow!, u 1 dan smo napunili 3 str. ajmo dalje, zagonetke su vam super
ludkopuska
08-09-2006, 19:24
bravo, domy. ova je bila lagana. os ti slijedecu il cu ja?
ludkopuska
08-09-2006, 19:27
aj, dok se ti odlucis... plava kuca je na dnu ulice, zelena na vrhu, a gdje je bijela?????
p.s. oni koji su bili na toj stranici nek sute.
ludkopuska
08-09-2006, 19:44
mrzim te. :yuck: :) :kill: ajd ti jednu... ove moje ocito nemaju smisla.
samo jos ovo:
Što to Đorđ Buš ima kratko, Gorbačov ima dugo, Madonna uopće nema, a Papa ima ali se njime ne služi?
:rotfl:
prezime
:pray: :pray:
sexy peace
08-09-2006, 20:40
Sta je bilo u Kini iza 1456.
Sta je bilo u Kini iza 1456.
1457?
sexy peace
08-09-2006, 20:47
Pa da.A u hrvatskoj prije 300 000 godina?
Pa da.A u hrvatskoj prije 300 000 godina?onda je nije bilo :o
300000-1=299999.
sam kaj tad hrvatske nije bilo...
sexy peace
08-09-2006, 20:49
Pa da a meni je jedan prijatelj upa na rodni preporod. :rotfl:
Evo jedna matematička:
"Leti skup ptica i ugleda u vodi nekoliko labuda. Ptice pitaju labudove: Koliko vas ima tamo dolje? Labudovi odgovore ovako: Onolko kolko je vas, još tolko, jos četvrtina, jos polovina i jos 1 bit će nas 100."
Pitanje je: Koliko ima labudova?
sexy peace
08-09-2006, 20:52
A slušaj ovo:
Padne avion na granici Bosne i Hrvatske.Di će se zakopat ranjenici.
A slušaj ovo:
nema ranjenika?? :rotfl:
A slušaj ovo:
ranjenici se ne pokapaju. fore iz 3 osnovne...
ja sam odgovorio sekundu prije tebe :P
Evo jedna matematička:
"Leti skup ptica i ugleda u vodi nekoliko labuda. Ptice pitaju labudove: Koliko vas ima tamo dolje? Labudovi odgovore ovako: Onolko kolko je vas, još tolko, jos četvrtina, jos polovina i jos 1 bit će nas 100."
36,ako nema nekog trika u samoj postavi zadatka
ja sam odgovorio sekundu prije tebe :P
Svaka čast. ja sam zabavljen gledanja "a tribute to dennis bergkamp"
zanimljivo,al svira mu evanescence
Evo jedna matematička:
36,ako nema nekog trika u samoj postavi zadatka
TOČNO!
:D
sexy peace
08-09-2006, 21:07
Nova:
Ako legneš u 10 sati navečer i digneš se u 6 ujutro koliko si sati spavao?
evo jedna laganija znači konj stoji sa bananama na jednoj strani najdublje i najduže rijeke u kojima ima brdo krokodila,a sa druge strane te iste rijeke je majmun sa zitom.što če oni ućiniti da prijeđu rijeku i nađe se na jedno starani znaći ili na strani majmuna ili na strani konja svejedno??
EDIT:čovječe dok ja napišem zagonetku već 5 strana novih :?
Dan prije jučer Alan (Pero, Hamdija, ko god) je imao 27 godina ,a dogodine će imati 30 godina.Kak je to moguće?
prvo riješite od sexy peace pa onda od mene pa naposljetku od gogs-a zagonetku!
Ah... 8)
Ok evo jedna s prijevodom.
Try to defeat me but try in vain. When I win I end your pain.
Pokušaj me pobijediti,al bit će uzalud. Kad ja pobijedim,olakšat ću ti muke.
sexy peace
08-09-2006, 21:10
Točno tako ali pisali smo svi u 10 sek.
sexy peace
08-09-2006, 21:11
1.moja
2.black
3.gogs
4.domy
Nova:
da nije možda 8 sati??
Nova:
To se inače pita ak legneš u 8 a ustaneš u 9 kolko si spavao :wink:
Inače,8 sati po ovom tvom
Nova:
To se inače pita ak legneš u 8 a ustaneš u 9 kolko si spavao :wink:
Inače,8 sati po ovom tvom
opet iste sekunde pa to je nemoguće :D
sexy peace
08-09-2006, 21:14
Netočno obojici.
evo jedna laganija znači konj stoji sa bananama na jednoj strani najdublje i najduže rijeke u kojima ima brdo krokodila,a sa druge strane te iste rijeke je majmun sa zitom.što če oni ućiniti da prijeđu rijeku i nađe se na jedno starani znaći ili na strani majmuna ili na strani konja svejedno??
Jel to varijanta one s vukom,ovcom i kupusom?
sexy peace
08-09-2006, 21:15
Ne.Tribali bi skužit čitajte ali baš točno čitajte pojmove.
ne ali pročitaj lijepo i polako
Netočno obojici.
A da? zakaj? pa lijepo piše navečer i ujutro,osim ako ne spavaš 24+8 sati?
Il uopće nisi spavao,nego LEŽAO 8 sati :rotfl:
Nova:
Nisi niš spavao, pa nigdje ne piše da je on baš zaspao u 10.
[quote="Black Knight":o8eo7a6b]evo jedna laganija znači konj stoji sa bananama na jednoj strani najdublje i najduže rijeke u kojima ima brdo krokodila,a sa druge strane te iste rijeke je majmun sa zitom.što če oni ućiniti da prijeđu rijeku i nađe se na jedno starani znaći ili na strani majmuna ili na strani konja svejedno??
ne ali pročitaj lijepo i polako[/quote:o8eo7a6b]
Od kad su krokodili u rijeci?!?!?!?!?!?!??!
sexy peace
08-09-2006, 21:16
Pa da evo jedan pametan.
[quote="Black Knight":35ol522i]evo jedna laganija znači konj stoji sa bananama na jednoj strani najdublje i najduže rijeke u kojima ima brdo krokodila,a sa druge strane te iste rijeke je majmun sa zitom.što če oni ućiniti da prijeđu rijeku i nađe se na jedno starani znaći ili na strani majmuna ili na strani konja svejedno??
ne ali pročitaj lijepo i polako
Od kad su krokodili u rijeci?!?!?!?!?!?!??![/quote:35ol522i]
dobro znam da nemogu biti ali to je ZAGONETKAAAA i mogao sam napisati da ima morskih psa :P
Pa da evo jedan pametan.
Prije nego slijedeći put ideš vrijeđati,pogledaj da netko nije editao svoj stari post :killyou:
sexy peace
08-09-2006, 21:18
Ko vrijeđa?? :o
dosta svađe sada je naredu moja zagonetka :wink:
Nova:
Nema točnog rješenja jer si u 10 lega ali ti možeš ležat u krevetu a ne spavat cilu noć tako da točnog broja nema.
Jel možda smrt odgovor.
dosta svađe sada je naredu moja zagonetka :wink:
Nema nikakve svađe. :rotfl:
Ajde,molim te,lijepo prepiši ispočetka zagonetku i ubaci kakve točke ili zareze kamo idu. Nečitljiva je :yuck:
Jel možda smrt odgovor.
Yep,good work :D
je*** moju glupa je nakraju kada neko kaže neznam onda bi odgovor trebao glasiti ni majmun nije znao :o
imaš i još koji domy dobri su ti stavi ih više bolji su nego od sexy peacea.
Dan prije jučer Alan (Pero, Hamdija, ko god) je imao 27 godina ,a dogodine će imati 30 godina.Kak je to moguće?
Alan je prošle godine 30.12 imao 27 godina,
iste godine 31.12 rođendan, znači 28 godina,
ove godine 31.12 imat će 29 godina
i dogodine 31.12 imat će 30 godina.
Evo jeedna moja, ne znam je li to zagonetka ili stogod:
Imate dvije bacve, jedna od 3l i jedna od 5l, i imate vode koliko god zelite i trebate postici da u jednoj bacvi budu 4l, mozete prelijevat koliko god hocete i ulijevat u bacve koliko god hocete, izljevat, ma sve, voda nije proble, na bacvama nema nikakvih oznaka.
Koji kaos... :ekipa:
Prvo kaj mi je palo u vezi ovih godina je da ima rođendan na staru godinu.
A wizarde,to jest zagonetka,samo poznata igračima kotora.
I'm gonna sit this one out :wink:
sexy peace
08-09-2006, 21:32
Me too.
Je, onaj lik ima rođendan na staru godinu, a pitanje je postavljano na novu godinu, tak da je prekjučer imo 27, jučer je navršio 28, ove godine će 29 a sljedeće 30!
A ove bačve: Napuniš ovu od 3 l i to onda prebaciš u ovu od 5 l! Onda opet napuniš ovu od 3 i uliješ u ovu od 5 kolko još stane (2 L) tak da u ovoj od 3 ostane jedna! Onda isprazniš ovu od 5 i uliješ u nju ovu litru iz manje bačve. I onda napuniš tu manju do vrha i izliješ u ovu od 5 u kojoj već imaš jednu litru i voila!
Evo jos jedna da se odma ispucam.
Hmmmm, nesjecam se bas tocno kako ide, ali valjda ce te skuziti, U pustinji prvo naidjemo na oe utege s balona, znate ono s srane sto se izbacuje kad balon pocne padat, onda nadjemo 3 kovcega, onda 3 sibice razlicite duljine, i mrtvo tjelo nekog covijeka, emogu se sjetiti nekako tako ide, samo mislim da sam sve rekao u samoj zagonetki, nesto sam falio 100%, ali nema veze eto, sto se dogodilo
At night I come without being fetched, at day I am gone without being stolen.
Nemojte samo tako slagat zagonetke bez veze! Idite po redu
Sjetite se onoga (cin(sjaj))
Je, onaj lik ima rođendan na staru godinu, a pitanje je postavljano na novu godinu, tak da je prekjučer imo 27, jučer je navršio 28, ove godine će 29 a sljedeće 30!
A ove bačve: Napuniš ovu od 3 l i to onda prebaciš u ovu od 5 l! Onda opet napuniš ovu od 3 i uliješ u ovu od 5 kolko još stane (2 L) tak da u ovoj od 3 ostane jedna! Onda isprazniš ovu od 5 i uliješ u nju ovu litru iz manje bačve. I onda napuniš tu manju do vrha i izliješ u ovu od 5 u kojoj već imaš jednu litru i voila!Setoga rijesenje moje zagonetke, nekako prebrzo, moram semalo visepotrudit, imaju dva rijesenja, ako se dobro sijecam, mozda i vise, ovo je jedno od njih
Evo jos jedna da se odma ispucam.
Hmmmm, nesjecam se bas tocno kako ide, ali valjda ce te skuziti, U pustinji prvo naidjemo na oe utege s balona, znate ono s srane sto se izbacuje kad balon pocne padat, onda nadjemo 3 kovcega, onda 3 sibice razlicite duljine, i mrtvo tjelo nekog covijeka, emogu se sjetiti nekako tako ide, samo mislim da sam sve rekao u samoj zagonetki, nesto sam falio 100%, ali nema veze eto, sto se dogodilo
Balon padao od težine,počeli se rješavat težine dok 3 čovjeka nisu shvatili da su preteški,izvlačili su slamke i gubitnika bacili van,a njih 2 su očito bili dovoljno lagani
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.