PDA

Pogledaj cijelu verziju : BestBuy Gamepad

Bartuc
27-09-2011, 11:33
Trebam preporuku gamepada pošto vidim da Chillstreama baš i nema po dućanima :( Pretpostavljam da je xBox gamepad bolji od PS gamepada!?

Treba mi best buy proizvod - znači najbolji omjer cijene i kvalitete. S time da bi volio proći jeftinije, naravno :D

PS: Kak GTA 4 radi na xBox gamepadu?

cham3leon
27-09-2011, 12:38
Odlično, lakše je i ugodnije voziti, a gunfightovi su malo teži. Kad imaš precizan miš i nišan u obliku točkice koji šalje metak točno kamo si zamislio, postane malo prelagano.

IGoR_2803
27-09-2011, 14:27
ja sam nedavno kupio xbox360 kontroler za windowse i moram priznati da jedine igre koje mi odgovaraju za igranje s niime su voznje. probao sam tomb raider underworld koji bi trebao biti ugodan za igranje s kontrolerom ali katastrofa. tipkovnica + mis all ftw!

Bartuc
27-09-2011, 15:08
Da, toga se i bojim, da ću pljunuti lovu i da će na kraju biti za qurac. Najgore mi je što čitam relativno loše komentare u vezi svih gamepada, bune se ljudi na ne prepoznavanje gamepada u igrama, na osjetljivost, na ovo, na ono... :(

Najviše mi se sviđa taj Microsoft xBox Gamepad i Logitech F710. Razlika u cijeni je 100kn, što nije strašno... Ali opet čitam o F710 da mu je recepcija signala strašno loša i da zbog toga ima izgubljenih paketa, lagga i sl. Tak da uopće na kraju nebi wireless gamepad pošto ne želim da mi usred igre prestane primati komande, ono, wtf!? :D

Uopće ne znam dal da kupujem ili ne... Najbitnije mi je zapravo za GTA 4, možda Mafia 2, Batman AA i AC i sl. "konzolaški nastrojene" naslove.

cham3leon
27-09-2011, 15:16
Pošto sam vlasnik chillstreama mislim da je u svakom slučaju bolje uzeti xbox tip gamepada jer ti ga svaka novija igra prepozna bez problema. Ja sam primjerice ovaj svoj uzeo najprije radi PESa, a na kraju sad igram mnogo toga s njim. Gta i Just Cause su predviđeni za uporabu sa gamepadom, pa je meni tako dosta ugodnije igrati.

Wizard
27-09-2011, 15:37
Ja imam xbox360 kontroler za windowse i saitek cyborg, oba su odlicna, nisam dozivia da nisu prepoznati bili. Sad od ta dva je meni osobno saitek bolji, glomazniji je, tezi malo, lipse mi lezi u ruci, ako imas velike ruke vjerovatno ce i tebi, a i mos zaminit izmedju ps i xbox tipa sto moze biti korisno. I xbox360 je odlican, iskreno kad san kupova novi mislia san iopet taj uzet, al san prolazia kraj Algoritma i uzea saitek, nesto je manji, mozda je to i prednost, uglavnom to je jedina zamjerka sto mu ja imam, al i on je udoban.

Od ta dva koji god da uzmes neces pogrijesiti, a za druge neznan.

marijanovic
27-09-2011, 15:39
Uzmeš najjeftiniji koji možeš a da ima ono što tražiš i to je to. Ionako ćeš ga rijetko koristiti.

Bartuc
27-09-2011, 15:49
Znači Microsoft gamepad dobro prepoznaje igre? Što se desi ako ne prepozna igru, onda je beskoristan ili...?

bezimeni
27-09-2011, 15:59
Prepoznaje svaku a ako neku ne prepoznaje onda moraš dodijeliti funkciju tipkama jednako kao što mijenjaš pojedine funkcije , tj,. mapiraš tipke za tipkovnicu i miš .

Gamepad za vožnje , Laru i sportske naslove .Ostalo miš i tikovnica tj. ovo (http://www.google.hr/search?q=genius+ergomedia+500&hl=hr&biw=1680&bih=925&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=s-SBTo3lLOik4gTg3bCYAQ&sqi=2&ved=0CDkQsAQ)S.

Marvin OCX
27-09-2011, 16:02
Imas emulatore x360 kontrolera(kog sve igre prepoznaju). Tako da uzmi bilo koji koji ti pase rukama i novcaniku. Ja imam najjeftiniji PS alike kontroler za winse,sa 2 metra kabla,UBS. Pravio mi problem tj nije ga prepoznavao Witcher 2 dok nisam napravio da ga prepozna kao x360 kontroler...

Bartuc
27-09-2011, 16:22
Onda sex, budem definitivno pogledao ovaj Microsoft gamepad. Jel netko zna koliko mu je duga žica? Trebalo bi mi cca 3 metra, tak da se nadam da će ići uz USB produžni!?

@Bezimeni... GTA 4, sa ili bez? :D

bezimeni
27-09-2011, 16:29
Bez kao i sve gdje moraš nišaniti i pucati .Da se to i sa gamepadom ali ispada ko petljanje a ne igranje .

Bartuc
27-09-2011, 16:36
Hmm, zbog njega sam najviše i gledao gamepad... Jebemti sad opet moram razmišljati :D

Aral
27-09-2011, 16:37
Uzmi xboxov, imam ga ja, predobar je. Usput, dobro ti dođe za bilo koju drugu igru.

bezimeni
27-09-2011, 16:38
Ak ne igraš vožnje koje su na tipkovnici debilana ili nogomet i sl. te platformere poput Lare gamepad će ti skupljati prašinu .Ubodi si radije pošteni hard i sl.

marijanovic
27-09-2011, 16:40
Ja imam Logitech Precision. Rijetko ga koristim. Nedostaju mu samo analog-stikovi (famozne gljive).
Inače za sve moje potrebe dovoljan. Ima i takvih s analozima, takav si uzmeš i bit će dost za sve.
Izgleda slično (i jednakog je oblika) kao kontroler za PS2.

bezimeni
27-09-2011, 16:46
Svaki igrač koji drži do sebe će ako već kupuje gamepad kuptiti Games for Windows gamepad ...čitaj X360 i njegove kopije .Retardirano je imati danas nekakav PS gamepad pa kada ti igra na ekranu napiše da moraš stisnuti X+A+Y i još ti to nacrta u bojama tipki a ti gledaš PS gamepad i gruntaš koja je to sad kombinacija dok ti lete udovi i šprica krv iz grkljana.

Bartuc
27-09-2011, 18:17
Haha, kad se sjetim Resident Evil 5 (brijem da je on bio, ili četvorka), poludio bi kad god bi mi iskočilo Y ili A, pa onda random udaram po PS2 gamepadu :D Uglavnom, hvala ljudi, ako ću uzeti, uzeti ću ovog Microsoft xBox gamepada, nekako mi se čini najboljim, a i često se navodi kao najbolji PC gamepad. Čak ga više hvale od Chillstreama.

cham3leon
27-09-2011, 18:32
U svakom slučaju oni noname jeftinjaci ne dolaze u obzir. Lako se raspadaju, gljive su ubitačno neprecizne, i tako dalje.

Shaka
27-09-2011, 18:34
logitech gamepade ne bih preporucao,naime imaju na analogu svi onaj kockasti rub tako da analog zapravo i nije

uzmi xbox gamepad for windows,ja sam sebi priskrbio 2 komada i sasvim sam zadovoljan,sve igre su odmah nastelane na njega i prava je stvar bez bespotrebne zajebancije...

Auctor
27-09-2011, 18:58
Uzeo sam Logitech Chillstream u ljeto 2009. i dan danas radi perfektno kao prvi dan. Prezadovoljan sam njime a u toplije dane još ima taj svoj bonus. :D
Koristim ga dosta često i nikad niti najmanjim problema s kompatibilnošću ili ičim sličnim nisam imao. Ovih dana ga gonim stvarno žestoko uz Trackmaniu 2, Driver SF i F1 2011 te Shift 2 i uz produžni kabel igranje iz kreveta je zaista ugodno ;) Moja preporuka !

Shaka
27-09-2011, 19:06
logitech chillstream je i jedini gamped uz xbox gamepad koji je vrijedan kupnje...

Bartuc
27-09-2011, 19:10
Jebeš to kad Chillstream više ne postoji :( Preporučate ga redovito, a nije u prodaji već valjda godinu dana :D

Auctor
27-09-2011, 19:31
u to nisam znao :shock:

stvarno šteta i ne razumijem zašto jer gamepad je zvijer :thumbs2:

cham3leon
27-09-2011, 19:37
Meni je trebalo jedno vrijeme da se razradi, kad je bio nov novcat lijeva gljiva je zapinjala zbog onih ostataka na plastičnom spoju :D

Bartuc
27-09-2011, 20:00
@Shaka, koliki je kabl na tom Microsoft gamepadu?

Aral
27-09-2011, 21:11
Ak ne igraš vožnje koje su na tipkovnici debilana ili nogomet i sl. te platformere poput Lare gamepad će ti skupljati prašinu .Ubodi si radije pošteni hard i sl.
Ja ga koristim trenutno za F1 2011, Dirt3 i Shift2. Pošto se to igra manje više svaki drugi dan, i više nego dovoljno. Za ostale igre je gamepad ravan nuli, ne spadam u onu generaciju koja je gutala konzole, ja sam više tipkovnica i miš kind-a-guy.

Dania
27-09-2011, 21:22
Što se mene tiče, ja nimalo ne kompliciram kao vi...imam ovog:
https://shop.digitec.ch/img/416x256/t-1/18939.png
i već sam 3 godine sasvim zadovoljna.
Naravno, ne pada mi na pamet igrati shootere njime (ne njime, nego s kontrolerima), tako da je za ostalo dušu dao. Ništa se nije pokidalo, precizan je, ne trza...bla,bla. A dosad sam bome i naučila pozicije xbox kontrolerskih tipki, pa si u glavi samo zamislim i voila, znam šta je "y" :)

Hexfire
27-09-2011, 21:29
Definitivno preporučam Microsoft gamepad. Meni osobno savršeno paše u ruke i zasad nisam imao problema ni s jednom igrom. Imam i Chillstream pa ako si slučajno u mogućnosti da ga nabaviš, ni s njim nećeš pogriješit iako mi je osobno xbox draži.

BTW, kabel na Xbox gamepadu je dug 3 metra.

Wizard
27-09-2011, 21:36
logitech chillstream je i jedini gamped uz xbox gamepad koji je vrijedan kupnje...
Ma saitek cyborg je bolji od oba

Shaka
27-09-2011, 22:03
@Shaka, koliki je kabl na tom Microsoft gamepadu?

pa ima ga jedno 2.5-3m ziher,meni ne treba vise ni od 1m tako da ga ima i previse...

Ma saitek cyborg je bolji od oba

imao sam i tog cyborga i nije mi nesto...rjesio sam ga se za 2tjedna

W3DR4N
27-09-2011, 22:08
Best Buy gamepad više uopće nije pitanje, nego provokacija. Postoji samo jedan gamepad kojeg vrijedi razmotriti, a to je Microsoftov GfW, ili ti po novom Xbox 360 Controller for Windows.
Gamepad je savršen. Spoj ergonomije, kvalitete, preciznosti i robusnosti. Jedini komad periferije kojem ne možeš pronaći niti jednu zamjerku.
Budući da ćeš imati još sto pitanja, imaš tu potpunu tehničku tablicu s ispitivanja. Ako te zanima operativna vlažnost zraka potrebna za rad kontrolera.
http://download.microsoft.com/download/ ... indows.pdf (http://download.microsoft.com/download/3/3/8/3380DCA0-E4CE-4E8E-AFF7-2C36EE48DCB2/TDS_Xbox360ControllerforWindows.pdf)

Što se tiče igara, netko će igrati dvije, netko pet. Ja igram gotovo svaku igru kontrolerom, ili bar provjerim radi li GfW podrška i kako mi igra leži. GTA IV i Witchera 2 sam igrao na kontroleru jer imaju presavršene kontrole, jednako kao i Batmana, Just Cause 2 i gomilu drugih igara. GfW može postati još samo obavezniji novim Windowsima koji će Xbox Live imati integriran u OS, tako da je službeni kontroler najsigurnija investicija.

cham3leon
27-09-2011, 22:21
@Dania - Čudno, jer obično ti koji imaju te turbo gumbe ne požive dugo :D

Dania
27-09-2011, 22:23
Da? Oh, well, možda imam sreće :)

Bartuc
27-09-2011, 22:38
Cool, sutra ću zvati Diskont24 da vidim jel ga imaju na lageru... nadam se da imaju pošto je Links postao bezobrazno skup naspram konkurencije.

Bartuc
27-09-2011, 22:50
E još jedno pitanje koje nema direktne veze sa gamepadom...

Sad sam išao vidjeti kako Batman AA izgleda na TV-u (HDReady - 1280x720) i igra na njemu puno bolje izgleda u FullHD rezi... Da li kaj šteti TV-u kaj igru tjeram u puno većoj rezi nego što on podržava!?

W3DR4N
27-09-2011, 23:03
Ne, televizor neće renderirati svakih toliko linija da ne uništi sliku, a da izvuče najbolje što može.

Bartuc
27-09-2011, 23:19
Super. Mada ću vrlo vjerojatno dofurati neku fotelju pred monitor pošto je grafika na njemu valjda 20x ljepša. Sad mi je žao što nisam kupio FullHD TV :(

W3DR4N
28-09-2011, 00:17
Probaj Witchera 2 s gwf gamepadom na telki. Savršeno.

IGoR_2803
28-09-2011, 07:09
@bezimeni: kak možeš igrati Laru s gamepadom... probao sam i katastrofa mi je... upravo prelazim underworld a prije toga sam prošao legend i anniversary i mogu samo reći da su me te tri igre iznervirale više nego zadnjih 10 kojih sam igrao zajedno... a kamoli da sam još igrao s gamepadom... :)

Bartuc
28-09-2011, 07:23
Probaj Witchera 2 s gwf gamepadom na telki. Savršeno.

Ne znam kak bi to funkcioniralo pošto HDReady ima takvu očajnu rezoluciju da je patnja čitati sitniji tekst... sudim prema Total Commanderu, gdje se moram približiti TV-u na metar i pol da bi vidio koji film puštam (a nema ništa sitniji tekst od Witcher 1 journala) :(

Bartuc
28-09-2011, 10:40
Jeeej...

http://i.imgur.com/dGg6N.jpg

Javim dojmove, možda i danas...

PS: Jel moram instalirati Microsoft Software ili je dovoljno plug & play?

IGoR_2803
28-09-2011, 12:29
ja sam instalirao neki softver s onog cda, ali mozda radi i bez. wouldn't know

Bartuc
28-09-2011, 12:36
Radi savršeno i bez softwarea. Uglavnom Batman AA je odlično igrati s njime, ali GTA 4 niti slučajno (barem što se pucnjave tiče). No dobro, možda je stvar navike... Samo znam da ću početi igrati utrke vrlo uskoro pošto je gušt voziti sa gljivama.

Zadovoljan sam.

MasaKrisT
28-09-2011, 13:07
Cijena?Garancija?

Bartuc
28-09-2011, 13:21
299kn u Linksu, 36 mjeseci garancije. Imaš i jeftinije, ali po web dućanima ili u Optimumu koji je bogu iza nogu.

Dođem danas u Diskont24 i lik meni kaže, pa mi smo web shop... jebemti kako mrzim te male web dućane, da bar naglase da se isključivo bave online trgovinom!? Mislio sam preselili su se zbog veće poslovnice, na kraju qurac. Nebi se čudio da je i Optimum postao isključivo web shop :(

Constantine
28-09-2011, 13:30
moj je isto crni,uzeo sam ga za 160kn preko ebaya.

Bartuc
28-09-2011, 13:51
Ja se ne usudim kupovati takve stvari preko ebay-a. Čemu služi ono kaj mi svijetli na poziciji 1!? Kod xbox logoa!?

Wizard
28-09-2011, 14:26
To ti znaci da je prvi gamepad, drugom bi svjetlilo 2 :)

IGoR_2803
28-09-2011, 15:02
ja ga platih 35 EUR u Grazu u mediamarktu... uglavnom, kako Bartuc kaže, koristit ću ga za trke, a i nabavit ću fifu 12 pa ono... :)

Bartuc
28-09-2011, 15:06
Nisam igrao nogomet (igru) još od prve fife na prvom Play Stationu :D Mislim da je bila Fifa 96 ili Fifa 97 :D

Trebao bi vidjeti jel kaj valjaju te novije sportske igre...

Auctor
28-09-2011, 15:09
čeka se NBA 2k12 ;)

MasaKrisT
28-09-2011, 16:09
Bartuc preporucam ti fifu ako te imalo zanimaju sportovi, kontrole su radjene tocno za taj kontroler i svi drugi imaju problema, tako da je pun pogodak. Igra je unaprjedjena u svakom smislu, neces se razocarati. Ja sam danas isto narucio jednoga sa ebaya, vidjet cemo sta ce doci:D

MasaKrisT
16-10-2011, 23:19
Evo stigao xbox gamepad konacno, moram reci da sam se preporodio istog trena. Nisam ocekivao da ce toliko bolje pasati:) Najbolje ulozenh 17$ ove godine.

demetrius
18-10-2011, 13:18
Evo stigao xbox gamepad konacno, moram reci da sam se preporodio istog trena. Nisam ocekivao da ce toliko bolje pasati:) Najbolje ulozenh 17$ ove godine.

na ebayu, ja imam ovaj iako za 17$ bi se mogo i xbox za win uzet.

http://www.teckmagazine.com/reviews/har ... eview.html (http://www.teckmagazine.com/reviews/hardware-reviews/nyko-air-flo-ex-gamepad-review.html)

ima ventilatore u sebi za one kojima se ruke zone u napetim trenucima.