Pogledaj cijelu verziju : Dark Souls
Stranica :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Ja ću napravit lika koji se zove Ser Ajax Stormblade i trčat ću okolo s +5 Lightning Zweihanderom. Već sve imam isplanirano.
Molim te bez takvih komentara. Ovo je ozbiljno.
Windwalker
17-08-2012, 17:20
Još samo jedan prolazak Demon'sa i jedan trophy do platinuma pa mogu i ja krenuti na Dark.
Jedva čekam da mi izraste jaje na glavi. Mislim da ću tako ostaviti jer su likovi inače preružni.
Jel to nosi kakve negativne posljedice osim nemogućnosti nošenja kacige?
mravojed20
17-08-2012, 17:38
Cijeli crafting sistem u igri je vrhunski.
Očito bi bilo prelagano ganjati opremu, pa su developeri pronašli savršen način da zagorčaju život. Za izradu oružja je potrebna gomila materijala. Kad se oružje izradi ili pronađe, svaki sljedeći "level" oružja traži više i rjeđe rude. Sva sreća, rudu za posljedenji "level" oružja u igri možeš pronaći samo jednom u cijelom igranju. S druge strane, na kraju, Lightning Zweihander +5 je ubojica svega što leti, hoda i gmiže.
Odlična je stvar što se elemental oružja ne mogu samo tako raditi. Potrebno je pronaći i posebne žarove. Npr. magični žar, sveti žar, veliki vatreni žar. Onda je potrebno pronaći kovača koji će htjeti raditi s tim žarom. Čak su i neki kovači u igri poprilično skriveni i samo njih pronaći traži dosta istraživanja. Specijalna oružja su poseban gušt i ne želim kvariti.
Ja sam obično čangrizav po pitanju igara, ali Dark Souls je jedinstven. Što ga više igraš je sve bolji. Tu je gomila lokacija i deseci sati skriveno od igrača, dok ti druge igre sve adute guraju pod nos. Neki dan sam išao po nekakvoj podzemnoj tamnici i u trenutku neopreza, nekakva me ličinka ugrizla. Lik se počeo svako toliko češkati po glavi i za pola sata mi je na glavi izraslo nekakvo jaje zbog kojeg više nisam mogao nositi kacigu. <3
pre pre savršeno. točno ono što najviše cijenim kod igara.
zato mi je još više žao ako verzija za pc ispadne nestabilna, bugovita i što već ne, pošto je igra ko igra vrh.
Jedva čekam da mi izraste jaje na glavi. Mislim da ću tako ostaviti jer su likovi inače preružni.
Jel to nosi kakve negativne posljedice osim nemogućnosti nošenja kacige?
Dobivaš manje duša od neprijatelja jer se osim tebe, i samo jaje hrani dušama. Kad se dosta nahrani, iz glave, osnosno jajeta se izlegne crv koji napada neprijatelje. :rotfl:
O lol, to je familiar onda, uzeo si Mage klasu očito :D
@Mravojed, slažem se, zvuči odlično igra, a i izgleda full zanimljivo. Jedino nisam ziher za ovo da ne postoji quest log, kak onda znaš što je end game, jel uopće postoji neki main story ili glavni negativac i sl.?
Ja ću čekat da vidim kako se igra vrti na PC-u pa ak se ispostavi da je dobro onda ću piknut.
Iako vrti mi se u glavi već neko vrijeme da si piknem ps3 tako da ću onda odigrati i Demon's i Dark Souls.
Windwalker
18-08-2012, 00:13
Dobro ti se vrti u glavi.
Poslušaj.
@Mravojed, slažem se, zvuči odlično igra, a i izgleda full zanimljivo. Jedino nisam ziher za ovo da ne postoji quest log, kak onda znaš što je end game, jel uopće postoji neki main story ili glavni negativac i sl.?
Pa ono, manje više uvijek znaš što trebaš raditi, ali ne gdje i kako. Drugi NPC u igri ti da točne upute da trebaš pozvoni dva zvonika. I to je to što će ti reći. Jedan vidiš daleko na obzoru, no drugi nije baš tako jednostavan.
Windwalker
20-08-2012, 22:46
Prošao Demon's Souls.
Četiri puta.
Ukupno 110.5 sati igre.
Soul level 207.
Svi trofeji.
Fug jes!
10/10 igra!
A sutra... Dark Souls!
Can't wait!
Ova mi se igra tako puno igrala kad je izašla, i mislim da sam pogledao jedno 200 puta reviewove, šta ignove, šta gamespotove, šta jebene playomanie, i sada vidim da je za PS3 na Sophoslab webshopu 300 kunića limited edition.
Jebemu tako se mislim bih li uzeo...
Hoće me još netko probati uvjeriti jedanput? I mislim, je li to uopće igra za mene? Ja znam postati nervozan ako mi nešto ne krene za rukom više puta (iako stvarno je želim igrati) i zastrašujuća mi je malo ona ideja da nemaš zacrtanih questova, gdje ću ići? šta ću raditi? kako ću znati gdje idem?
Mislim, je li moguće igru igrati normalno bez wikia i to?
Fug it ljudi naručio :D, javim dojmove.
Windwalker
21-08-2012, 12:18
Ja inače imam jako tanko strpljenje, no uz Demon'se uspio sam se potpuno koncentrirati.
A Dark je jednak princip, no open world.
Te igre čuda rade od ljudi.
Krećem za kojih sat vremena, kad se razbudim.
Windwalker
21-08-2012, 18:06
I počeo. Lika radio otprilike sat vremena i dobio facu najsličniju svojoj u ikojoj igri (što mi ne ide u prilog, jer su likovi i dalje super ružni).
Ovaj put sam uzeo klasu bez magije na početku. Isprva sam mislio Pyromancera, no pisalo je da je neki močvarni hillbilly. Zato sam odlučio običnog Wanderera. Čini se kao najnedefiranija klasa, što je super, jer namjeravam podjednako koristit i melee, bow i razne magije. A i početni armor je najviše cool.
Početak je malo teži nego u Demon'su, jer nemam dragog mi Soul Arowa. Od noviteta koje su uveli, sviđa mi se što sada nakon smrti uđeš u zombie form, a ne phantom, pa se i dalje čuje zvuk hodanja i oklopa. Također, health se ne smanji. Koja je uopće razlika u toj zombie formi?
Ono što mi se ne sviđa je što nema više onakvog oduševljenja nakon što ubiješ šefa. Niti ti da puno duša, niti dobiješ njegovu unique dušu, niti je checkpoint odmah iza njega.
Također mi fali Nexus. Mjesto sigurnosti. Fale mi i NPC-i: Maiden in Black, Stockpile Thomas, Blacksmith Boldwin, Patches the Hyena...
Sad sve levelupiraš na bonefireu.
I što je s nošenjem itema? Jel ih sad mogu beskonačno imat na sebi ili će biti neko mjesto za spremanje?
Restockanje healing itema i nemogućnost skupljanja dodatnih mi je zasad i plus i minus. Ne znam što da o tome mislim.
Odgovorio bih ti i pojasnio neke stvari koje si krivo protumačio, ali neću. Jer si čoban.
I zbog ovoga:
God of War nije vrhunac h&s-a.
God of War je vrhunac svega!
Ne možeš zvat npcove u pomoć, ako nisi human. A što se jedinstvenih boss duša tiče njih ne dropaju svi bossovi. Da si s polomljenim mačem ubio prvog bossa dobio bi njegovo oružije.
Windwalker
21-08-2012, 18:22
Pa kaj si ti to odigrao već?
Ne, ali ja znam sve o svemu.
Xero je hartavi consolefag.
tJWOfWK2jFQ
Štivo prije spavanja
Nikad nisam kužio poantu speed runova. Kud ti se žuri čovječe, uživaj u igri i atmosferi.
Windwalker
22-08-2012, 01:15
Za Demon's Souls mi je prvi put trebalo 60-ak sati.
A četvrti put samo 5. No to sam rushao zbog trofeja.
Inače, teško je prestat igrat Dark Souls.
Ovo je u biti sve preuzeto iz Demon's Soulsa, svaki item preimenovan (osim osnovnih oružja), dodano par sitnih gameplay noviteta, te leveli zalijepljeni zajedno.
Onaj dvorac je kao Boletaria u Demon'su. No dizajnom je ipak nešto ljepši, jer je više zalenila okolo i još nekih detalja. Iako, to ovisi o ukusu.
Grafički je igra jednaka kao Demon's Souls, samo mi se čini da ima više šuma umjesto praznih planina te nešto više svjetlosnih efekata.
Što se open worlda tiče, to mi izgleda kao malo varanje. Nije pravi open world već svako područje ima par puteva koja vode u druga područja.
A kad si još slab, samo je jedan put pravi, dok ostale možete zaboraviti.
Windwalker daj da te dodam na PSNetworku zato što ću i ja sada početi igrati Dark Souls, ne znam, možda se nekad nađemo u istom području da te mogu pozvati u igru ili obrnuto :)
Windwalker
22-08-2012, 14:07
Mislim da moramo biti na +-10 levela razlike, a ja sam već 28.
Ali, evo PSN nick: Tomislav_I
Windwalker
22-08-2012, 14:14
Ima. U Demon's Soulsu je bilo +-10 levela, a za Dark nisam siguran.
No, bilo bi glupo da level 200 lik može upast jadnom levelu 10, ubit ga u jednom udarcu i pobrat mu sve duše.
Ili da level 200 lik igra coop s levelom 10 i protrči ga kroz igru bez da se ovaj uopće uznojio.
No, leveli u početku idu brzo, a kasnije sporo, pa vjerujem da ćeš me kad tad dostić pa ćemo moć neko teže područje ak se nađemo.
Ili čak NG+.
Lijepo si opisao Dark Souls Multiplayer scenu.
Ok dodat ću te, baš mi sophoslabovci poslali poruku da igra dolazi za dan-dva. Držim ih za riječ, želim stvarno početi igrati, sad sam uzbuđen!!! DARK SOULS FUUU!!!
Hoće mi netko dati preporuku za početnu klasu i gift? Ja sam nekako na umu imao Pyromancera i Master Key ili one bombe (što ih dobiješ 10). Šta mislite vi veterani?
Windwalker
22-08-2012, 15:30
Master key. Bombe ćeš ionako dobivati po raznim mjestima.
A klasu po želji. Iako ti neka koja u početku ima magiju može olakšati. Pyromancer se čini kao dobar izbor.
Windwalker
22-08-2012, 19:55
It was Maneater(s) all over again... NOT!
Moram priznati da me iznenadilo to što su bossovi dosta lakši nego u Demon's Soulsu.
Tamo je bilo nekih 'varki' da ih možeš skoro sve srediti bez da te ozljede, no ako si ušao u direktni okršaj sa njima, znalo je biti stvarno gadno.
Od ovih koje sam dosad sredio (Asylum Demon, Taurus, Butterfly, Gargoyles i par mini bossova) niti jedan mi nije radio ikakvih problema.
A posebno Gargoyles, koje su čisti Maneaters samo znatno slabiji. A i područje za borbu s njima je znatno manje smrtonosno.
No, zato su obični protivnici nekako teži. Prvenstveno zato jer su svakako razbacani, za razliku od Demon's Soulsa gdje si točno znao kuda treba ići i početna područja su uvijek bila lakša. A problem je što ovdje ne znaš kojim redom ići (osim onog undead dvorca) pa je lako zalutati negdje gdje ne možeš niti ozlijediti protivnike ako si preslab i nedovoljno opremljen.
Inače, atmosfera je savršena. Ona močvara ('vrt') prije leptira je zakon.
Možda ti je Dark Souls pre lagan pošto si razvio dobar skill za tu igru kroz Deamon's Souls, ipak si je igrao hrpu sati i prešao par puta.
Tak ja prva 2 tjedna suckam u L4D2 dok ga tek reinstaliram, nakon toga Realism Expert pada ko iz šale :D
Windwalker
22-08-2012, 20:21
Nije prelagan. Često umirem. Samo su bossovi nekako lakši.
Demon's Souls mi je bio lakši odma na početku. Vjerojatno jer sam uzeo klasu s magijom i pažljivo igrao.
No, ako pažljivo igraš, obje igre su taman lagane. Priče o nevjerojatnoj težini su laži.
Morrowind je znatno teži, u početku.
Windwalker
22-08-2012, 23:55
Ove igre pate od bolesno dobrog dizajna.
Dok vidite one žabe u predivnoj kanalizaciji (da, predivnoj kanalizaciji).
A tek onaj šef zmaj na kraju kanalizacije.
:pray:
Arbiter of Change
23-08-2012, 19:10
Lik sa foruma sredio zaključanu internu rezoluciju... za 23 minute. Izdati će kad bude skroz stabilno. Sramota za From Software.
http://www.neogaf.com/forum/showthread. ... st41330816 (http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?p=41330816#post41330816)
...ne sumnjam da će u roku par dana netko naći neki .ini file gdje se da naštimati custom reza. Ili će izbaciti third party program samo za to...
u wc3 sam preko regedita mjenjao rezu na wide, iako se samo razvukla 6 puta je bolje izgledalo
http://i50.tinypic.com/2im5l4g.png
Hi.
Weki dodam te na PSN profilu, imam samo Windwalkera tako da mi je atmosfera malo gay :)
Windwalker
23-08-2012, 21:42
Weki dodam te na PSN profilu, imam samo Windwalkera tako da mi je atmosfera malo gay :)
Ej.
1280X960 reza.
Jel imaš neku kantu ili je to na max postavkama?
Jer fakat loše izgleda.
Dok ovaj fix ne dođe neće bolje izgledat. Nije bitna kanta.
EDIT: Što se igre tiče dobro je zasad. Usran framerate na stranu sve je atmosferično kul i seksi. Samo me nervira što bossovima razbijem pičku, a obični strijelci me mlate.
Zar je vec izaslo ovo? I da, stvarno izgleda kriminalno trenutno :D
http://www.abload.de/img/data2012-08-2401-24-0c4qnh.png
Ovako to izgleda sa fixom.
Screen je za noćne more, ali wow, super izgleda.
molim ljepo, xero ima rođake iz amerke
http://i45.tinypic.com/2ue0lrt.png
Ubio kipove. Solarie+gold pine resin= boss mrtav u 3-4 udarca.
Zweischwert :D
http://img521.imageshack.us/img521/8076/vjestica.png
I leptirića sam sredio. Uz pomoć vještice. Sad mi još treba nekakav dobar štit.
Windwalker
24-08-2012, 13:00
Da, kipovi su prelagani. A slični takvi bossovi u Demon's Soulsu bili su masu teži i dušu su mi popili. Nekoliko puta.
Nz8ZdORnxWw
I leptir je lagan. Samo moraš ljepo strpljivo. I struja pomaže kod njega.
ne znam jesam li uzasno smotan ili sta, ali me dva kostura s pocetka igre stalno ubijaju -.-'
Ja sam napravio Pyromancera, igrao sat i nešto, pobijedio Asylum Demona (iz 4. pokušaja), evo me na groblju level 9. sam, morao sam pokupiti sve sa onog groblja i farmati onako kurvinjski strpljivo jer volim biti tako pedantan :D.
Sad nemam pojma gdje trebam ići, znam da trebam pozvoniti ono zvono gore, budem kad tad, uglavnom, super je igra, igretina!!! Moram pogledati na netu tutorial za onaj Drake Sword, savjeti?
Pucaj zmaju u rep.
EDIT: Hydra mrtva.
http://i46.tinypic.com/35ir6tv.png
Izgleda jako strašno, ali kad mu dođeš blizu ne može ti ništa.
Windwalker
25-08-2012, 00:53
Onaj Blightown mi je dušu popio.
Ne zato jer su protivnici teški, nego jer je visinski labirint.
Sexy paučicu ubio bez frke.
mravojed20
25-08-2012, 10:01
Došao u Lordran i napao iz fore onog tipa odmah. Nakon što mi je rekao da ga ne napadam jer cu požaliti.
Ubije me, respawnam se, ubije me opet, respawnam se, opet, opet opet opet lol.
Otrčao sam gore i on zamnom ali se izgubio negdje valjda među onim prolazima.
Uglavnom ma igra mi je super, čak sam i drugog bossa uspio vidjet prije nego sam skužio da mi je doista žao igrat ju ovako poluigrivu na svojoj kanti u 15 fpsa.
Bude čekala dok komp ne dođe.
e da, inventory i sve šta ima veze s izbornicima je JAO. Ali svejedno mi se igra svidjela jako.
Odvedi ga tamo do litice. 100% će skočit dolje. Nego kakvu to kantu imaš da ti ovo ne radi kako treba? Ja igram sa 2 gige rama i 9500GT grafom i imam 30 frejmova.
mravojed20
25-08-2012, 10:35
athlon x2 4800+
2 gb memorije
radeon HD 3850 256mb
Ma kad sam došao u onaj undead burg mi fps jednostavno premali, teško mi tajmirati udarce i blok i sve.
Isključen mi je aa, motion blur, reza je 1680x1050, al to je valjda samo igra upscale napravila pošto loše izgleda dosta. tako da ne znam zaista, brijem da je kanta već dala svoje.
Jesi stavio fix? Jednako su nam usrani kompovi otrpilike samo što ja manju rezoluciju koristim, a i naviko sam da mi igre loše rade. Cijelog Witchera sam prošo sa 20-25 fpsa. Jel koristiš gamepad?
mravojed20
25-08-2012, 10:41
bez fixa onog za rezoluciju sam igrao.
idem probat s tim mada sumnjam da će pomoć išta. Imam gamepad da, chillstream.
HD3850 je masu jača od 9500GT, 30-50% je jača :D
ZAŠTO ONDA JA IGRAM A ON NE!?!
Valjda mu je sustav u rasulu :D Ili si ti navikao da ti igre ne rade fluidno, a on se razmazio!? :D
bez fixa onog za rezoluciju sam igrao.
idem probat s tim mada sumnjam da će pomoć išta. Imam gamepad da, chillstream.
Igraj s tipkovnicom radi savršeno. Chillstream možeš stavit negdje blizu da ti puše.
Beatao Gargoyle, idem sada u onaj Lower Undead Burg, pa u Blighttown valjda, tako piše na internetu :D, igra je jebeni zakon za sada.
Zašto igraš prema walkthroughu?
Duke of Earl
25-08-2012, 12:19
lol nisi mogao nać bolji način da si uništiš imerziju od korištenja jebenog prohoda pri prvom prelasku.
Pošto igra nije dostupna kod nas, i ja bum je danas počeo igrati, tu me samo bezveze hypeate, a nema smisla čekati čudo i micanje region locka...
Jel mi treba još kaj osim Resolution Fix-a? Zašto keyba+miš umjesto gamepada?
mravojed20
25-08-2012, 12:39
Igraj gamepadom, neigrivo je s mišem i tipkovnicom.
A bara bokte ti si praktički sam ubio srž igre :D Nemoj walkthrough gledati, cijela čar je u tome da si izgubljen u nepoznatom svijetu..
Ništa ne uništavam, igram sam i ne čitam nikakve walkthroughove, samo me zanimalo u koje područje trebam ići budući da sam isprobao više krivih putova sam.
Windwalker, dolazi online bre, level 30 sam, trebaš mi pomoći pobijediti Capra Demona, ne mogu se maknuti kad uđem u jebena vrata, 2 pesa me napadnu i on skoči na mene i digne mi pola heltha, plus što me kamera zajebaje i prostor je preuzak i ne mogu se pomaknuti :S.
Umuknite s walkthroughima... dosadni ste
Cjao, kak možeš sa walkthroughom igrati :( :D
Nego, jel ima kakvih poveznica sa Demon's Souls što se radnje tiče? Jel moram prvo pročitati kakav sažetak jedinice da bi skužio dvojku ili su komplet odvojene igre?
Deadwalker
25-08-2012, 12:53
Mislim da je Dark Souls mnogo više spirtualni nasljednik, nego li izravan nastavak
Ye, ja sam htio sa Sophoslaba naručiti i Demon Souls jer je neka sića, manje od 200 kn, i zakunio bih se dok sam gledao reviewove na internetu da mi se grafika u Demon Soulsu učinila detaljnija i bolja nego u Dark Soulsu, ali to je samo moj sud...
Kad sam čuo u videorecenziji da jedini objektiv na početku koji dobiješ je pozvoniti 2 zvona, jedno koje je u visinama a drugo duboko u zemlji, bio sam prodan totalno. Zvučalo je kao najatmosferičnija igra ikad, i oduševljen sam stvarno. Umro otprilike 250 puta u 7 sati igre, ali jebeno oduševljen.
O lol, sad tražim ovaj resolution fix i čitam u čemu je bila fora...
Kao u igri možeš odabrati sve rezolucije, ali se u framebuffer šalje uvijek 1024x720 rezolucija koja se rasteže iliti skalira na više rezolucije pa igra izgleda kao govno. A frajer je napravio dll koji u framebuffer šalje onu rezoluciju koju tražiš, svaka mu dala pošto izgleda neusporedivo bolje.
Evo slike prije i poslije (xero je stavio samo sliku poslije fixa):
http://www.abload.de/img/data2012-08-2401-28-0xepj9.png
http://www.abload.de/img/data2012-08-2401-24-0c4qnh.png
Windwalker
25-08-2012, 13:36
Dark Souls je više nekakav remake/spiritualni nastavak.
Grafika je jednaka i gameplay velikom većinom jednak.
A priča je dosta drukčija. Neki su govorili da je Dark Souls ima malo više, no zasad to ne vidim.
Po svemu viđenom, Demon's Souls je zasad bolji. No, tek sam na pola Dark Soulsa.
Bara, za Capra demona trči gore na stepenice (probaj ubit mačke kako god znaš).
Nakon što te on slijedi, padni dolje i čekaj da on padne.
Kad on padne, sporo se diže i okreće, pa imaš par besplatnih udaraca. Ponavljaj.
Najveći problem su te mačke i skučeni prostor, no one umiru u udarac, dva.
Ček, znači lik je za pola sata napravio patch koji iznimno popravlja igru na PC-u, koji developeri nisu mogli/htjeli napraviti u par mjeseci.
Why???
Ma gotova mi je mačka (pas) u udarac, samo kada obranim jedan njegov udarac ode mi čitava stamina i onda si ono, sjeban jednostavno... Mislim da mi treba samo puno sreće i da ću uspjeti kad tad. Zato sam i htio da ti dođeš da odradimo to jednostavnije.Mislim probat ću sam ali zanima me hoćemo li se naći ikad ubuduće. Koji si level, gdje si?
@Windwalker...
Da, lik je frajer, i dalje poboljšava fixeve tak da ne znam da li da krenem sa igrom ili da pustim da se još malo razvija. Izgleda fenomenalno nakon što se lik poigra sa time, daj pogle ovo :shock:
:pray: :pray:
http://www.abload.de/img/data-2012-08-25-13-05xwdis.jpg
http://www.abload.de/img/data-2012-08-25-14-1494u3w.jpg
EDIT:
Za sad mi se čini da bum odigrao nekaj drugoga, pa tek onda na Dark Souls. Tak i onak sam snimio Saints Row The Third, dok to pređem, ovo bu već bug free :D Sada je na V0.3 fix i brzo se razvija.
EDIT 2:
Tu možete pratiti razvoj Fix-a: http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=488240
EDIT 3:
Dok sam ovo pisao, izašla je v0.4 verzija :D :D :D Definitivno pauziram :D
Windwalker
25-08-2012, 13:48
Da, tak i treba izgledati.
Bara, prošo sam lv40 i negdje sam skroz na kraju Blightowna i imam još neka područja za istražiti.
Sad mi je predaleko za vraćati se. Online nisam kad sam spavao do sad.
Kažem, stepenice su ključ. Čekaj ga gore, lupi koji put kad dođe ako stigneš.
Kad zamahne, odma padni i čekaj da on padne.
Lupi 2-3 puta i opet se popni, te ponavljaj.
Kaj je ovo došlo? Kul, sutra se vraćam s mora, nadam se da igra nekaj vrijedi, vidim tu neki problemi sa rezom ili čim već, iako na screenovima izgleda užasno, valjda nije loš port.
Sasvim je igrivo tipkovnicom i mišem. Ni jednom nisam poginio zbog loših kontrola za razliku od ljudi koji igraju na konzolama.
Nakon malo old fashioned "Čitanja Knjige U Kadi" razbistrio sam glavu i krenuo opet na Capra Demona, pobijedio sam ga iz prvog puta shvativši da je stvar da kada uđeš unutra ne smiješ odmah lockirati na njega, onda će ti doći i 2 pesa i nećeš znati gdje si u onom uskom prostoru dok pesi skaču na tebe i lete sjekire sa svih strana, tako bolje je samo odmah se popeti na stepenice bez lock-ona, i sve se slaže kao slagalica.
Istina, nemam pojma gdje bih sada bio da ga nisam 8 puta potegnuo fireballom, ali eto :S. Za sve vas lekcija ubuduće. Cmok
Windwalker
25-08-2012, 17:47
Joj, kaj sve ovaj Xeronja govori. :rotfl:
StormCr0w
25-08-2012, 17:49
Xeronja nije konzolaš.
Nisam to napisao jer hejtam po konzolama nego zato što sam gledao više lets playera i dosta ih se žali na kontrole.
I bolji sam od tebe u Dark Soulsu vagino.
http://i49.tinypic.com/j7z53p.png
Windwalker
25-08-2012, 18:17
Ne igraju svi po 10 sati na dan.
StormCr0w
25-08-2012, 18:17
Konzolaši lol.
E Xero stvarno bi mogao manje igrat, jesi zaboravio na prijatelje? Šaljemo ti invajtove za TF ne javljaš se :kill:
MUST...PLAY...MORE...DARK...SOULS
StormCr0w
25-08-2012, 18:22
DOBRO! IGRAT ĆEMO I MI DARK SOULS JEDNOG DANA!
Deadwalker nas nešto lurka. 100% mi hoće reć da mi argumenti za lošost kontrola na konzolama nisu dobri.
Deadwalker
25-08-2012, 18:54
:D
Nisam igrao Dark Souls pa nemam komentara. Bude te Weky trolao^^
Dok sam bio u kanalizaciji upao kroz neku zamku u kanale pune jebeno jezivih volookih zastrašujućih žaba, izbilo me iz cipela jedva sam došao sebi, mislim, sve sam ih ubio bez ogrebotine i to sve 8) , ali kako sam se usrao... joj...
Dobro da te nisu curseale. Onda bi tek najebo.
Mogu te curseat :S, I don't want to know... A i ono jebote, kao da mi te žabe nisu bile dovoljne, prođem kroz vrata kada dođe GAPING DRAGON!!!!! Evo sažvakao me već jedno 4 puta, idem ga sada opet probati ubiti, mislim da nisam dovoljno strpljiv, pokušam previše udaraca dok miruje i ne bježim kad trebam i onda to bude the end of me. Idem idem, MUST MUST !!!
:ekipa: :ekipa: :boohoo: :killyou: :boohoo: :kill: :ekipa: :yuck: DARK SOULS!!!
Odsjeci mu rep.
EDIT:Jebem ti Anor Londo. Borim se protiv dva neprijatelja koji me mogu stunlockat na smrt i još dva strijelca koja mi oduzmu četvrtinu healtha svakim pogotkom.
Onaj Black Knight u burgu gore, dropao mi je sword, ali ne znam kako pogledati requirements za oruzje. Igram sa tipkovnicom tako da su mi komande dost zeznute.
Halp.
Delete dok si u meniju. Taj mač ti treba 20 str i 18 dex.
Nice, još samo 4 dex.
Zahvaljujem :D
Ovo su one bolje kontrole na PC-u zar ne? xD
Svršio sam ja davno sa Gaping PussyDragonom, evo me na bonfireu u Blighttownu.
Nego Xero, Windwalker, meni u Blighttownu na PS3 dosta igra šteka, česta su stvarno "trzanja" (otprilike padne frame na 15 sličica po sekundi), kako je vama bilo?
Xero = najgori igrač ikad
Ovo su one bolje kontrole na PC-u zar ne? xD
Svršio sam ja davno sa Gaping PussyDragonom, evo me na bonfireu u Blighttownu.
Nego Xero, Windwalker, meni u Blighttownu na PS3 dosta igra šteka, česta su stvarno "trzanja" (otprilike padne frame na 15 sličica po sekundi), kako je vama bilo?
Meni nije Blighttown lagiro, ali mi je zato jedan boss toliko ubio framerate da sam morao igru stavit na 800x640 16bit da bi bila igriva.
Windwalker
25-08-2012, 21:30
Na dnu Blightowna ima malo trzanja, no ništa strašno.
http://i45.tinypic.com/2vc9tw3.png
Damn.
Objasni nama koji ne igramo i ne kuzimo o cemu je rijec.
StormCr0w
26-08-2012, 09:09
Vruće mu je.
Objasni nama koji ne igramo i ne kuzimo o cemu je rijec.
To su sve bossevi.
Mislio sam da je fokus na ovoj žutoj strelici... I kaj znači ovaj 01 ispred health bara?
To mi je humanity, a strelica mi je enhcant od prstena.
EDIT: Amazing chest ahead
http://i46.tinypic.com/1zx5f1l.png
Jel može humanity pasti ispod nule i što se desi ako padne?
I kaj nisu mogli napraviti neku ljepšu ikonicu za enchantment :D Ja sam mislio da si ti u paintu stavio strelicu da bacimo oko na Staminu ili nešto :D
StormCr0w
26-08-2012, 11:17
Ane, kurči se kolko stamine ima :pray:
StormCr0w
26-08-2012, 11:33
Morat ću to odigrat. Kolko je ono vajnanje o težini zapravo istinito?
Pa nije teška koliko ljudi kažu, ali sigurno nije ni lagana. Ako igraš totalno blind bit će ragea.
Dark Souls nije toliko težak koliko su druge igre lagane.
Ubio sam Queen of Quelaag iz prvog pokušaja s nekim likom, weeeehaaaa, istina lika je ubilo na pola helatha pa je bilo 15 minuta trčkaranja ali ono, woohoo. Spustio se Demon Ruins i ubio onog bossa vatrenog, sa sjebanim imenom, i nisam se htio spuštati tu Xero gdje si ti otišao :S.
Ja sam Anor Londo završio. Dosta sam ispred tebe. Jesi bio u šumi?
Evo ovako, čak mi možeš savjet ponuditi, sada sam na Bonefireu ispred one velike utvrde čija su mi se vrata otvorila, gdje je dok su bila još zatvorena stajao onaj vitez u "onion armoru". E sada, pokušao sam ubiti ona 2 guštera unutra, mislim, mogu ih ubiti, ali uglavnom vatrom jer su teški ako ih tučem sa Drake Swordom, tako da mislim da bi odlazak u onu mračnu šumu bio dobra ideja.
Je li to ona šuma iza onog Demona koji je pucao neku struju na mene, jer toga sam ubio odavno ali nisam išao dalje u šumu???
Da. Šuma je dosta lagana i dobar exp daje. Posebno, ako kupiš crest of artorias od kovača. To će ti otvorit porlaz u jedno od najbolji grind mjesta u igri. I dok si u šumi pazi na tajne prolaze.
EEEE, to košta 20000 zar ne, a ja imam samo 6000 za sada... Da probam grindati ostatak u šumi?
Ako ti je 20k previše onda još ne trebaš u taj dio šume. Koji si soul level?
Soul level???? Kakavi su to gay termini. E jbg ne znam sada koji sam level, biće negdje oko 40.
Pa piše ti na character screenu. Probaj očistit ostatak šume prvo i onda, ako budeš imao dosta kupi si crest of artorias. Samo pazi mobovi su dosta jaki.
I'M ON IT!!!!!!! ŠUMA YEAAAH!!!!
Koja simfonija od igre, uživam u svakom trenutku, uživam kada shvatim da je onaj idiot kojeg sam spasio ubio čuvara ognjišta, ili kad shvatim da se iz Firelink Shrinea zbog toga trebam vratiti do Demon Ruinsa da bi upgradeao Estus Flaskove, stvarno ovo svi trebaju probati.
Da ne spominjem prekrasan dizajn, maštovit, detaljan, painstakingly constructed stvarno, Japanci, woohoo!!
Ako te šuma razjebe i ostaneš bez duša nemoj mene krivit.
:C, pa valjda ima neki bonfire tu i tamo kaj ne?
ja sam krenuo takoder igrati...koliko sam se zapravo sjebao sto sam krenuo sa Deprivedom??uzasno je tesko,onaj kostur na pocetku u oklopu me vec namucio posteno...=S
Deprived je, ako slijediš zdrav razum, neka klasa za profiće koji poznaju igru uzduž i poprijeko ili tako nešto. Uzmi nešto normalno.
Warrior Pyro i Bandit su za nabove.
Windwalker
26-08-2012, 14:49
Ja sam uzeo Wanderera zbog nedefiniranosti klase i cool armora.
I još uvijek nosim isti armor iako imam i desetak drugih od kojih su neki dosta bolji.
Deprived bi bio cool da kreće od lv1, a ne 8 ili kaj već
... i ostaneš bez duša...
Ovo već 2. ili 3. put čitam, u čemu je fora? Brzo, kokice mi se hlade! :D
Samo se hypam u ovoj temi, mislio sam čekati, ali nema jebene šanse. Sutra ili preksutra krećem i ja u igru.
Duše ti služe kao exp i pare.
Njih gubis kad krepajes ili... ?
Imaš 10000 duša, možeš se unaprijediti 3 levela i popraviti svu opremu ako se vratiš do ognjišta, ali, ti nastaviš ići dalje i naiđeš na bossa, boriš se s njim i on te ubije, stvoriš se na bonfireu u pizdi materini i duša više nema, respawnaju se svi mobovi osim mini bosseva, ali duše ti ostanu tamo gdje si ih izgubio, osim ako ne umreš putem do njih (što je vrlo vjerojatno ako si uspaničen, ili ako si neoprezan kada uđeš u arenu s bossom pa te on ubijek prije nego što stigneš do duša), onda duše više nema i ideš sve ispočetka s bonfirea :).
Kak je na kraju situacija o optimizacijom? Po komentarima na netu izgleda kao GTA 4 kad je tek izašao. Mislim da ću pričekat nekakve patcheve prije kupnje.
I igra voli bacat ultra naprone neprijatelje na tebe par metara ispred bossa. Jučer sam izgubio 12 humanitya zbog toga :(
Igra se vrti na 30fpsa skoro uvijek. Na nekim djelovima zna past framerate, ali i to ovisi o konfiguraciji.
EDIT: I postajte i vi ostali skrinšote. Neće valjda ispast da se samo ja kurčim?
Ja bi sigurno, mislim da bi već uslikao 50 slika prekrasnog sceneryja i kojekakvih bizarnih čudovišta, ali na Playstation 3 sam, IN YOUR FACE!!!
Inače zašao malo dublje u šumu, sakupio za nekih 20 min soulsa za Crest plus za 46. level ;), ubio onog leptira iz prve, bolesno lagan, pogodio ga 3 puta fireballom :S, i tako, istražujem šumu i gušt je.
In my face činjenica da ti ne možeš postat skrinšite?
Ne nego IN YOUR FACE zato što se ja igram na Playstationu 3 dok se ti patiš za stolicom tipkovnicom i mišem!
I mean, vidiš li uopće znakove drugih igrača? Jesi li ikad ubio bossa sa white fantomom na svojoj strani?? Ha ha?
Jesam sa nanđarastim. I imam bolji framerate od tebe. IN YOUR FACE.
To je...
U BLIGHTTOWNU!!!! Ostani onda u onoj drekari do kraja igre i ubijaj komarce :yuck:
I hoću. Trebam neke dropove od tamo.
Dal da stavim onda onaj fix ili ne za grafiku? Kak vam radi?
Windwalker
26-08-2012, 18:06
Jel postoji ovdje neki catalyst ili talisman koji može bacati i sorceries i miracles i pyromancies ili barem po dvije vrste?
crnisokol
26-08-2012, 18:16
Krenuo i ja sa Dark Souls...uvodni filmić je odličan, sviđa mi se mračna atmosfera i borba mi djeluje dobro napravljena..od tipkovnice i miša sam odustao za par minuta, tako da igram na gamepadu...grafika mi je nešto tipa Skyrim - tehnički osrednje, ali dizajn lokacija dobar...što se tiče tako često spominjane težine, moram se složiti s Wekyjem, nije Dark Souls toliko težak koliko su druge igre lagane...
U životu sam vidio svakakva sranja od igara, al ovo je vrhunac. Usudio bih se reć da je ovo gore i od Stalkera. Ajde, da je igra došla prije nekih 20 godina, onda bi to bilo fora. Šteta, a baš sam očekivao neš pošteno.
Zapravo, uvijek možemo ići na klasiku...
OMG, kakva igra :pray: Nabavite. ODMAH!
Ludo, zabavno, nezaboravno. Ovo je u biti jedna vrsta tower defensea, furat do 6-7 različitih klasa, gradite turrete, upgradeate ih, imate special abilitiye, sami sebe možete upgradeat, ubijanjem skupljate lovu koju onda trošite na sve to. Ima humora, vidite i sami kakva je grafika, UT engine rula još jednom.
Znam da nekad znam bit overhypean, al ovo je jedna stvarno dobra i zabavna igra. Čim mi je izmamila osmijeh na lice, znao sam da je to to.
Hm...malo je hype splasnuo nakon par rundi. Problem je solo igra, odnosno ovo je rađeno za mp tak da ono. Fora je napucavat se sa robotima al je bolje protiv ljudskih protivnika. Ipak, igra vrijedna igranja.
Deadwalker
26-08-2012, 21:26
Prvi čovjek kojemu igra ne valja :)
Windwalker
26-08-2012, 21:29
Trolla, mora trollat.
Nemoguće da netko može imati tako visok anti-ukus.
Sve drugo bi prošlo, ali ovo... :hangin:
Htio sam čekat da Aral odgovori dok ovo ne napišem, ali ipak neću.
Aral glas razuma ovog foruma.
U životu sam vidio svakakva sranja od igara, al ovo je vrhunac. Usudio bih se reć da je ovo gore i od Stalkera. Ajde, da je igra došla prije nekih 20 godina, onda bi to bilo fora. Šteta, a baš sam očekivao neš pošteno.
mora da se zajebavas
StormCr0w
26-08-2012, 21:40
Gine :D
Fulao je build.
Jebiga, ne paše svakome takav žanr ili setting... pogotovo s obzirom da je riječ o old school RPG-u ili dungeon crawleru upakiranom u moderniji dizajn i mehaniku (bar takav dojam imam sudeći prema dojmovima, trailerima i sl.).
mravojed20
26-08-2012, 21:53
Je ima max level ovdje?
Ili samo upgrejdi postaju sve skuplji i skuplji što se duša tiče, ali može se beskonačno dizat atribute?
Meni je atmosfera vrh, to i dijalozi, voice acting je SAVRŠENO pogođen, svi zvuče totalno u kurcu i depresivno, nešto predobro, točno kako treba za ovakav svijet.
Pet puta protrčim kroz dio levela samo da ne fulam neki kutak ili prolaz, a tek sam na početku, već jedno 10 puta restartao radi mjenjanja klase.
Jbte knigt kad se baci u stranu ko vreća krumpira padne zbog oklopa. :D
700+ je max level.
Ako dovoljno visoko digneš endurance i koristiš prave iteme i u najtežem oklopu se možeš bacat kao ninja.
http://i50.tinypic.com/ked7a0.png
Jedan udarac Lightning Zweihanderom.
Ja sam level 62, nakon što me Stonegolem ispederisao vratio sam se malo u šumu otkrivati tajne, samo mogu reći da sam otkrio onog fora vuka i namjeravam ga ubiti :). Ja još koristim Drake Sword... Nisam našao na ništa bolje, mislim, imam neka 2 kao Dragon nešto s čim mogu unaprijediti Drake Sword sa 200 na 240 damagea ali nisam siguran koliko je to pametno koristiti na nekom maču kojeg dobiješ na početku, jer ova dragon sranja sam jedva našao.
Ej i ono mjesto u Darkroot gardenu za grindanje, joooj :)
Pyromancer sam, mislim da imam oko 62.0 nosivosti, to jest, oko 23 endurancea, 22 strenghta, 24 vitalitia, imam 4 slota za pyromancy spells, dosta su mi jake sve vatrene čarolije.
Šta preporučaš? Mislim, očito je da sam neki žešći hibrid, ali ne znam za oružja šta ću... Dao sam onom blacksmithu u Undead Parishu svoj Divine Amber jer me pitao, ako pomaže...
Windwalker
27-08-2012, 01:23
Ja još koristim Astora's straight sword koji sam slučajno našao još na početku kad sam istraživao gdje mogu a gdje ne.
Mrcinski za početak i bolji od Drake Sworda, jer ima pola magic damage. Jedino treba 14 Faith. Upgreadan na +4 i nikak da nađem još 2 Twinkling titanitea.
Sljedeće mi je fire Zweihander ili Greatsword što namjeravam nabaviti. Ili možda bolje Claymore, jer mi se ovi čine prespori.
No, u Demon'su sam rasturao s Blessed Greatswordom koji je jednake veličine i brzine.
Vidjet ću još.
Kad ne znam želim li brzog ili sporog lika.
Astora's straight sword ti je super oružije sa sve buildove, a još radi i divine damage pa ga može koristit protiv kostura. Ja planiram koristit Greatsword of Artoiras, ali moram grindat još 8 levela u faith i inteligence.
Definitivno najgore područje do sada - new londo ruins.
Prošao sam prvo zvono u burgu gore, zatukao gargoyle, ubio onog u podrumu kod blacksmitha na jedvite jade, ali new londo ruins se ne moze mjeriti s tim. Toliko krvavih duhova, svi udaraju u razmaku od pola sekunde, nema izmicanja, nista. Čak se ni izmamit van iz tih uskih hodnika ne daju kak spada.
Ima netko kakav savjet?
Igram sa warriorom, standard set upgradean na +3, black knight sword +2/hollow soldier shield +2
Oko lvl 40 sam, souls sam ulupao u strength i endurance, nest manje u vitality i dexterity.
Koristi nekakav halberd ili ultra greatsword da ih možeš puno potamanit u jednom udarcu. Ali samo da znaš krenio si u krivom smjeru.
U kojem smjeru onda ici?
Onaj lik na prvom bonfireu mi kaze da ima 2 zvona, jedno gore (obavio) i jedno dolje. Šta nije drugo u new londo ruins?
Ne. U Blighttown moraš ić. Da bi došao tamo moraš u kanalizaciju prvo.
Kako tocno doci do Blighttowna? Mislim da jedina podrucja koja nisam istrazio su katakombe i onaj dio sume gdje je hidra ( i ona vrata u sumi koja su zakljucana )
edit: i nisam istrasio onaj valley of drakes
Arbiter of Change
27-08-2012, 11:25
Usput, retail verzija se može registrirati na Steam. Mislim da regionalna ograničenja i dalje važe, nažalost.
http://forums.steamgames.com/forums/sho ... ?t=2901670 (http://forums.steamgames.com/forums/showthread.php?t=2901670)
Ja još koristim Astora's straight sword koji sam slučajno našao još na početku kad sam istraživao gdje mogu a gdje ne.
Mrcinski za početak i bolji od Drake Sworda, jer ima pola magic damage. Jedino treba 14 Faith. Upgreadan na +4 i nikak da nađem još 2 Twinkling titanitea.
Spusti se do Ash Lakea (pepelnog jezera lol). To je low level područje praktički bez neprijatelja, a sadrži masu dragon scalea, twinkling titanita (ako ubijaš školjke) i osobno najdraže oružje u igri, Dragon Greatsword. Doduše, za oružje treba imati strenght 50, što imaš tek pred kraj igre ako se fokusiraš na snagu.
Definitivno najgore područje do sada - new londo ruins.
Prošao sam prvo zvono u burgu gore, zatukao gargoyle, ubio onog u podrumu kod blacksmitha na jedvite jade, ali new londo ruins se ne moze mjeriti s tim. Toliko krvavih duhova, svi udaraju u razmaku od pola sekunde, nema izmicanja, nista. Čak se ni izmamit van iz tih uskih hodnika ne daju kak spada.
Ima netko kakav savjet?
Kako tocno doci do Blighttowna? Mislim da jedina podrucja koja nisam istrazio su katakombe i onaj dio sume gdje je hidra ( i ona vrata u sumi koja su zakljucana )
edit: i nisam istrasio onaj valley of drakes
Vas dvojica. Vjerujem da ste kod kovača. Dignite se gore i idite u katedralu. Ispred bočnog ulaza su tri undeada, dva s mačem i strijelac, no oni su lagani. U katedrali idite na prednji ulaz van. Tamo su još tri crvena viteza. Ako su vam teški, probajte jednog po jednog s backstabom rješavati. Ispred katedrale je velika željezna rešetka, a ispred nje ključ za podrum. Ne trebate otvarati rešetku jer se onda izlažete napadu dvojici strijelaca, a onaj retardirani undead s mačem stalno trči zatvarati rešetku. Ionako rešetka ne radi nikakav bitan prečac.
Kad imate ključ, odite natrag u katedralu i dizalom dolje do firelinka. Odite opet kroz undead burg, preko zidina gdje ste se borili s Taurusom i kroz kulu. Ključ je za vrata susjedne kule, na početku mosta do crvenog zmaja. Dalje će sve teći glatko i samo od sebe.
BTW čak i ako ste spustili ljestve ispod mosta gdje je crveni zmaj, nikako nemojte ići prečicom do kule jer ćete završiti kao pečeni ručak. Po zidinama treba par minuta više, a puno je sigurniji prolaz.
Windwalker
27-08-2012, 12:21
Bio sam već prije u Ash Lakeu, ubio drugu Hydru, no školjke su mi radile probleme.
Onog zmaja nisam htio dirat. Još.
Inače, one gljive. :rotfl:
Sve neprijatelje mogu prihvatiti, ali one su toliko komične, kao da su iz Super Maria izašle.
A velike su gadne.
Pola healtha ode jednim udarcem.
Windwalker
27-08-2012, 12:28
I još su me žabe uspjele curseat prije nego sam se trebao vraćati kroz Great Hollow.
No nije problem, gljive su spore.
Ja sam končano nagrindo dosta duša za Greatsword of Artorias. Sad idem ovaj bonus content rješavat.
Vas dvojica. Vjerujem da ste kod kovača. Dignite se gore i idite u katedralu. Ispred bočnog ulaza su tri undeada, dva s mačem i strijelac, no oni su lagani. U katedrali idite na prednji ulaz van. Tamo su još tri crvena viteza. Ako su vam teški, probajte jednog po jednog s backstabom rješavati. Ispred katedrale je velika željezna rešetka, a ispred nje ključ za podrum. Ne trebate otvarati rešetku jer se onda izlažete napadu dvojici strijelaca, a onaj retardirani undead s mačem stalno trči zatvarati rešetku. Ionako rešetka ne radi nikakav bitan prečac.
Kad imate ključ, odite natrag u katedralu i dizalom dolje do firelinka. Odite opet kroz undead burg, preko zidina gdje ste se borili s Taurusom i kroz kulu. Ključ je za vrata susjedne kule, na početku mosta do crvenog zmaja. Dalje će sve teći glatko i samo od sebe.
BTW čak i ako ste spustili ljestve ispod mosta gdje je crveni zmaj, nikako nemojte ići prečicom do kule jer ćete završiti kao pečeni ručak. Po zidinama treba par minuta više, a puno je sigurniji prolaz.
e tnx, pronasao sam
E vidim taj Ash Lake bi trebao biti fora, gdje je to ljudi??? I meni treba twinkling titanitea i dragon scales.
Kažeš gdje si ubio DRUGU? hidru, ima ih još?? Ja sam ubio onu u Darkroot Basin, i one gljive gore su prekomične xD. Ja ubodem jednu sa leđa a mlađi brat mi "NE NE NE KRETENU VIDI KAKO SU MALE I SLATKE" hahaha
Inače uspio ubiti vuka, nakupio se fora opreme, stavio na sebe jebeni STONE ARMOR, izgledam zakon, moćan sam, i evo me baš ušao u Anor Londo, bolestan pogled, prekrasno nešto.
Ali odgovorite mi na pitanje.
Došla je v0.5 verzija fixa i kaže lik da je za sada finalna :D
http://blog.metaclassofnil.com/?p=127
S- Mouse cursor toggling with F9 should now be less finicky
- You can toggle whether the mouse is allowed to leave the window with F10 (this is useful in windowed mode or in fullscreen with multiple monitors)
- Both of these settings can also be set in the .ini
- The fix introduced in version 0.2 for cut-off text/buttons has been reworked to be much less invasive — if you have seen any degradation in performance or functionality from 0.1 to 0.2 this should fix it (I haven’t seen any changes)
Idem si to staviti, sve podesiti, ali sumnjam da bum stigao nešto posebno igrati danas pošto idem van :( Stignem si chara napraviti ako ništa drugo :D
Sviđa mi se ovakav koncept, a tek sad sam saznao za ovu igru!
Znači, stvarno je teško igrat sa kombinacijom tipkovnica + miš? Onda ću radije otić kupit neki gamepad, nisu tako skupi.
Mogu samo misliti da ima nekad problema budući da često perverzno opasna područja zahtijevaju finu motoriku koja se prenosi na gljive playstation 3 kontrolera. Često se onako treba napraviti neki fini uglati pokret da bi se zaobišao zid kojem je unutarnji kut 90 stupnjeva, i onda još finije nastaviti po tankoj litici.
To se sve može i s mišem.
Deadwalker
27-08-2012, 15:04
Samo ako si Xero hipster
Ma znam da se može, usrano držiš W i okrećeš miš još usranije u strahu da se nešto ne dogodi, iskusio sam to već u igrama, i zakleti sam PC gamer još od davnina, ali mogu misliti da ti nije svejedno prelaziti preko nekih ponora i padina s tipkovnicom i mišem, Dark Souls je jednostavno to doveo do ekstrema.
Sen's Fortress recimo, bolesno...
Tamo sam umiro sam kad nisam dobro procjenio hoće li me one ogromne oštrice moć udarit.
Lol, u igri uopće nema control scheme za xBox gamepad, tak da prvo moraš isprobati kaj koji gumb radi. A i uz probavanje još ne kužim što rade X, A i Y gumbi, dok je B pretpostavljam dodge :D
No dobro, kreirao sam lika, pokupio dungeon key i nastavljam večeras ili sutra :cry: Jedva čekam, hype je preko krova.
Ja sam tamo umro 2 puta, jedanput kada me ubio Iron Golem, vratio sam se u Darkroot Garden i grindao da mogu uzeti u Blighttownu jači Pyromancy Flame, što sam i uradio, onda sam se vratio i skršio Golema ko od šale.
Onda kad sam se vraćao iz Anor Londa zbog nekog NPC-a, pao sam dolje na početku i umalo mi je srce zastalo. Kad sam vidio da mi je sprijeda i s leđa došao onaj demon kojeg sam ubio kad sam išao u Darkroot garden, Titanite mislim, bože sačuvaj...
Ej i welcome to the club Bartuc, nek i ti malo iskusiš genijalnosti ove :)
Kada netko napiše mail nekome iz steama da otključa Dark Souls za Hrvatsku. Aj ti.
Kad ovo dolazi na Steam?
Lockano za našu regiju...
Nego, razbijao sam glavu da li da uzmem Thiefa ili Pyromancera, na kraju sam Pyra uzeo :D Thief i Wanderer mi najsexy izgledaju u startu.
S Pyromancerom ne možeš pogriješiti, ljudi pričaju da je Pyro noobovska klasa zato što ima magiju i to, da pravo iskusiš igru ako igraš samo melee, ja kažem, zašto se patiti, vatra mi je puno puta stvarno puno pomogla, a i tebi će.
A uostalom svi mogu imati one magic projectiles ili šta već, vatrene moći samo više cool izgledaju.
P.S.
Postoji covenant kojem se pridružiš da se možeš još više istrenirati u pyromancyu, postaneš prilično moćan
Cool.
Odabrao sam Pyroa zato što me podsjetio na Battlemage klasu - štit i one handed + mađija = pre sexy. Po RP-u mi se sljedeći najviše sviđa Cleric, mada ne znam da li u ovoj igri Cleric ima buffove ili samo healing moći. Thiefa bi bez razmišljanja uzeo da se ne zove thief, već assassin :D Ovako mi thief zvuči bedasto, makar izgleda kao totalni mamojebač sa onom maskom preko face.
Klase ti ne igraju baš neku ulogu. Možeš ti uzet thiefa i trčat okolo u najtežem oklopu.
StormCr0w
27-08-2012, 15:53
Kakav je Wanderer? Planiram s tom klasom krenut igrat.
Edit: uzmite u obzira da nikad nisam igrao igru.
Početna oprema mu saka. Inače ima dobro rapoređene atribute.
Daj skužite da se klase razlikuju samo po početnoj opremi. Tek nakon desetak sati se likovi definiraju.
Znači da Warrior, Bandit ili Thief mogu bacati mađije!? :(
ja sam odustao od igre...svida mi se ali nemam zivaca vise =(
igram sa thiefom lv9 i dodem na top od onog dvorca(cca sat vremena igre) i izade mi neki rogati slon,sve je super dok nisam skuzio da me gadja strijelac sa kule dok ja ovog rokam,jednostavno ne mogu vise =( nepravedna igra smrc
Znači da Warrior, Bandit ili Thief mogu bacati mađije!? :(
Si.
Za Bartuca notice.
Ja sam Pyromancer, sa dosta stamine, zato što ne znam uopće čemu služi intelligence ako ti vatrene moći postaju jače tek kada ih unaprjeđuješ posebno u pyromancer trenera, predpostavljam za neka oružja do kojih još nisam došao, ali inače, pyromancer sam, jak pyromancer, i trčim uokolo u "stone armoru", izgledam kao tenk...
Intelligence - Sorceries
Faith - Miracles
Pyromancy raste s levelom Pyromancy Flamea.
Probao igrat sa tipkovnicom, u najmanju ruku je konfuzno na početku, sve objašnjavaju preko onih tipki sa gamepada pa dok skužiš što je što... pokušao izać u menu tokom igre, onda skužio da menu nije mapiran na 'ESC' lol... na internetu tek pročitao da za izać u menu END... ništa, gamepad it is, kupio sam neki za 140 kn pa ćemo vidit.
Windwalker
27-08-2012, 19:02
Ja igram s Wandererom, još uvijek koristim početni light armor jer mi je cool, lagani brzi mač i štit, imam neki zakon catalyst koji se sa R2 ponaša kao spear i često koristim sorceries, prvenstveno Soul Arrows. E da, s bow-om skidam neke gadnije stvari iz daljine, iako još nemam dobar upgreadan bow.
Sticky Compound Longbow+5 u Demon's Soulsu bio je bog i batina.
Nadam se da će i ovdje nešto takvo biti. Upgreadat ću onaj Black bow, samo još ne znam kojim putem.
Namjeravam imati 30 dexterity, ne više. Zato si mislim da ga je bolje upgreadat na neki fire/lightning put koji ne ovisi o attributesima.
Pa nek mi neki znalac da savjet. Jel sa 30 dexterity neki S attribute radi više štete od elementala?
Što se klasa tiče, ovo je zapravo besklasna igra i možeš radit što hoćeš. To mi je super.
A ko hoće, može se fokusirati na neki 'čisti' put.
Čujem da je to posebno dobro za PvP.
Baš kad pomislim da je naporno prošlo, evo ga! Blighttown i toxini! Predivno! :D
Windwalker
27-08-2012, 19:41
Naporno prošlo? :rotfl:
Pa kaj ti očekuješ od ove igre?
Igrao nekih pola sata-sat PC verziju. Taman da pozvonim drugo zvono. Nemaš nikakav gušt igrati ispočetka kad ti je to već peti put.
Što se tiče same verzije, uz fix za grafiku i uz GFW gamepad izgleda odlično i kontrolira se odlično. Taj masovni rage na netu je bolesno pretjeran. Još uvijek je Dark Souls najbolja igra ikad.
Pola sata i taman pozvonio drugu zvono... :pray:
Njušim li ja to neki, "W3K1 5P33D RUN"?
Nisam niš drugo radio i samo išao na zvona. Kad bi išao prvo na donje zvono, od početka igre se tamo zaletiš za 10-15 minuta ako točno znaš put. Budeš vidio kod drugog igranja.
Zweihander +6 oneshotam vecinu mobova, igra uopce nije teška jedina težina proizlazi kad nema ovih bonefireova pa ako glupo umrem moram ponavljat zadnjih 10min igre. Da sam igrao s magijama bilo bi još lakše s njima je igra easy mode...
btw igram s mišem i tipk najnormalnije se da igrat ionako su mi za borbu potrebna 3 gumba shield i 2 udarca macem parry je useless barem meni kad ga neznam koristit.
The Fury
27-08-2012, 20:40
Kažete da treba imati mnogo strpljenja u igri ....
http://www.elizabethcuckson.com/wp-content/uploads/2012/04/6a00d83452cd1869e201539198016c970b-800wi.jpg
Vedrane ma znam ja to, spuštao sam se dolje dosta puta iz kojekakvih razloga, ja mislim da sam dolje bio već 5 puta a mogao sam sve obaviti u 3 puta max, tako da, od onog Bonfirea u Darkroot gardenu do dolje je doći za otprilike 7-10 minuta, do drugog zvona mislim, samo ne kužim kako kada ispočetka ideš dolje ubiješ witch of quelaag...
JEBEM SVE PO SPISKU ONIM BOSSOVIMA U ANOR LONDU!!! :C
Hehe. Čekaj da vidiš ove DLC bossove. Svaki te može u 2-3 udarca ubit i ima pun kurca healtha i nikakve slabosti.
StormCr0w
27-08-2012, 22:50
To mi ne zvuči zabavno.
Ako se bude mogao DLC besplatno skinuti na Playstation liveu, ili ako slučajno bude besplatno dostupan Playstation Network + korisnicima (me), onda možda i budem vidio :thumbs2:
Windwalker
27-08-2012, 23:09
Pa stray demon te u jednom udarcu može ubiti.
Ček, DLC je izašao :o
Prvi dojmovi su više nego dobri, ali imam pokoju zamjerku... Jako mi se sviđa level dizajn, toliko puteljaka, skrivenih prolaza, milina. Atmosfera mi je do jaja, nekako turobna, rijetko viđena u igrama. Combat sistem mi se čini bogat, ali treba vremena da se savlada, pogotovo zato što su kontrole bućkuriš (za sada najveća mana). Pre često udarim po X-u i popijem potion umjesto da udarim mačem, a sad, da li je kriv Dark Souls ili Darksiders za to... :D Druga mana mi je čitav UI, nije bad kad mi je nešto komplicirano, bad je kad očito može biti bolje, a kompliciraju zbog nemara ili nedostatka ideje.
No dobro, to su uglavnom jedine dvije mane koje mi smetaju, na kontrole ću se naviknuti, a UI ću prožvakati. Sve ostalo je na mjestu i jedva čekam da sutra s posla dođem i krenem dalje prema zvonu (bar brijem da idem prema zvonu, lol xD)...
PS: Već sam našao Zweihander, wtf!? Pričate o njemu kao da je najbolje oružje, a našao sam ga odmah na početku igre :? Fali mi samo 10 STR da ga mogu koristiti...
na kontrole ću se naviknuti, a UI ću prožvakati
You said it sister...
SFali mi samo 10 STR da ga mogu koristiti...
Odjebi s tim, ti si Pyromancer, act like one.
Baš i nisam impresioniran mađijom, je da je spell jak, ali pre lako najebeš dok ga castaš i nekako imam dojam da je bolje koncentrirati se na melee borbu. Fireball ima pre kratak range i jako sporo putuje, tak da si na dohvat neprijatelju, a i lako fulaš. Možda je do prakse...
Nego, nisam vidio sell opciju kod trgovaca. Se uopće može prodavati oprema ili da bacam smeće iz inventara tak da me ne koči?
Windwalker
27-08-2012, 23:23
UI je odličan.
Kontrole su odlične, no mogu biti čudne ako se dođe s Darksidersa, GoW-a i sličnih slashera.
Zwaihander nije ništa posebno dok se ne upgreada.
A i jedan od razloga zašto ga svi hvale i koriste je upravo taj što ga brzo nađeš i možeš počet koristit.
Magija u igri nije uber, i upravo to i je čar. Barem na početku.
Nema prodavanja. Jedna od glavnih odlika igre. Ili spremi kod bonefirea kad kupiš bottomless box, ili baci.
To je to.
Baš i nisam impresioniran mađijom
Ako je unaprijediš poslije puno će pomoći, ja si ne mogu zamisliti život bez nje. Ali naravno da se treba fokusirati na melee, to je okosnica čitave igre.
Nepotrebne stvari bacaj ako ti smetaju, ništa od njih, ne mogu se prodavati, ništa...
igra je jebeno savrsenstvo
Heavy Attack sa zweihanderom ubija boga.
Delirium
28-08-2012, 07:58
Igra je odlična. Vjerojatno GOTY.
samo mi dvije stvari smetaju (Pored već navedenih)
-Težina se nekad čini "fake" i forsana. As in, neprijatelj jednostavno ima over 9000dmg i moras se izmicat svakom napadu.
Očekivo sam nešto drukčije, al dobio sam odličan combat sistem čiji potencijal nije iskorišten do kraja nego su eto samo ovako, "buffali" enemiese.
-Ova težina, iz nekog razloga privlači takve retaje ovoj igri. Uglavnom "xxDDD I AM OF PLAYING DARK SOULS! AM I OLDSCHOOL YET GUISE?!"
Ostalo sve za pet.
Nema prodavanja. Jedna od glavnih odlika igre. Ili spremi kod bonefirea kad kupiš bottomless box, ili baci.
To je to.
Demon's Souls nije imao prodaju. Dark Souls ima. Nakon cca pola igre se kod firelinka probudi zmija koja jede iteme u zamjenu za duše. Dok se ne probudi ćeš čuti njeno hrkanje kad budeš prolazio tamo.
Ali količina duša koje ti daje nije ništa posebno, pogotovo ne za junk iteme kojih se ionako želiš riješiti.
-Težina se nekad čini "fake" i forsana. As in, neprijatelj jednostavno ima over 9000dmg i moras se izmicat svakom napadu.
Očekivo sam nešto drukčije, al dobio sam odličan combat sistem čiji potencijal nije iskorišten do kraja nego su eto samo ovako, "buffali" enemiese.
O tome još nismo pričali jer je malo naprednija mehanika, a većina se još uvijek bori s navikavanjem na igru.
Baš svaki napad osim specijalnih zahvata u igri se može izbjeći (npr. napadi tipa Four Kings, Nito, Mimic.). Možda ima svega pet protivnika u igri s takvim napadima od kojih su većinom kasniji bossevi.
Tu su najbitnije značajke štita, endurance i poise.
Svaki štit u drugoj koloni ima postotak upijanja štete. Ako štit ima 100 physical, a npr 60 magical, to znači da može bez ozlijede obraniti fizički napad, dok će obraniti 60% napada magije, a ostalih 40% jačine napada naštetiti igraču. Zato za razne bosove moraš birati drugačije štitove. Kod leptira je physical štit potpuno beskorstan, pa biraš onaj s najboljim magic resistanceom.
Svaki obranjeni napad koji neće oduzeti zdravlje će skinuti dio stamine. Ovisno o jačini napada, neki protivnici mogu bez problema razbiti kompletnu obranu (npr. crni vitezovi, Havel). Ako imaš visok endurance, ne mogu ti baš ništa dok god imaš podignut štit. S obzirom da se stamina puno sporije puni dok je štit dignut i zbog toga nećeš imati stamine za dva-tri udarca, moraš naučiti dizati štit samo prije napada protivnika ili kad je stamina puna.
Visok poise donose teži oklopi. Ta statistika je pasivna i ne može se unaprijediti levelima. Služi da ti protivnik ne može prekinuti bacanje magije ili sporiji napad oružjem (Ultra Greatsword, Great Axe i slične kategorije). Isto tako puno teže razbijaju obranu (to je ono kad igrač izgubi ravnotežu pri jačem napadu).
StormCr0w
28-08-2012, 09:46
Te kontrole, taj nevjerojatan port :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
:pray: :pray:
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:
:pray: :pray: :pray:
:pray: :pray: :pray:
Meni se to nekako čini ok kada je neprijatelj veći od tebe za 10 metara i ima veliku strujnu ili vatrenu batinu... :S
probao i ja igru.
kontrole su najveće smeće što sam vidio u svom životu što se igara tiče, ovako retardirane kontrole nije imo ni dmomm, a tamo si se kreto s rmb.
inače igra ima dobru atmosferu i sve to, grafika izgleda ko da je izašla iz nekog cinematica koji je blizzard radio 2000., ali bože moj. combat system imo nije ništa revolucionaran, štoviše, gore navedeni dmomm ili witcher 2 mi imaju puno bolje combat systeme, jer su između ostalog bolje objašnjeni. ovdje za pola stvari nekužim koji se kurac dešava i igra se čini totalno random.
što se težine tiče, to je jedan veliki zajeb. igra uopče nije teška, već je fora u tome da treba biti strpljiv, tako da sam u par sati igre umro nekih 10ak puta samo zato što sam pao u neku jebenu provaliju.
da se vratim na kontrole i combat system. kako pobogu bi trebo s crossbowom inicirat fajt. dakle kako da aimam metu prije nego što dođem u domet da je "lockam". i taj lock je isto jebena debilana ako imaš u blizini 2 ili više neprijatelja, cijelo vrijeme se miče fokus, umjesto da ostane na jednoj meti. jebeni japanci.
i da, igram s wandererom.
igrah par sati, negdje 12-13 lvl. nisam još nijedno zvono pozvonio, sad sam došo do one jebene bike u onom undead burgu, ali sam i bio dole u podzemlju di su me oni jebeni duhovi sjebali s onim disableom, 2 disablea i gg mrtav, a collision se čini totalno zajeban, jer mi uopče nije jasno kako me uhvate kad svaki put skočim da izmaknem to smeće. oh well.
StormCr0w
28-08-2012, 10:32
Meni se sad svakih 5 minuta krešaju driveri od grafičke :pray:
Windwalker
28-08-2012, 13:26
1van :pray:
E stvarno, ti bi trebao pisati recenzije i biti plaćen za to.
Ušo u Painted World zasada najkul area u igri, atmosfera se da rezat nožem ko sušena šunka.
Počeo i ja igrat, stvarno su neki dijelovi iznimno teški, ali nije frustrirajuće nego te uči da budeš što bolji.
Uzeo sam Wanderer klasu i negdje level 5 ušao na ono groblje sa kosturima, na početku me ubio odma prvi, nakon više pokušaja ih mogu dobiti i do 6, ali onda dođe oni jedan glavni koji je 10 puta veći od mene i bude GOTOVO... Igra iznimno kažnjava greške, jedan krivi zamah sa morningstarom i umreš, jedan krivi dodge i umreš.. Ali odličan osjećaj kad uspiješ nešto preć
igra je namjenjena da se igra kontrolerom, ljudi shvatite to pobogu :(
Windwalker
28-08-2012, 18:11
Ušo u Painted World zasada najkul area u igri, atmosfera se da rezat nožem ko sušena šunka.
Meni nije ništ posebno.
Ubit ću ti majku.
StormCr0w
28-08-2012, 18:18
Nek mi daju onda kontroler besplatno kad kupim igru.
kupi, imas za 200-300 xbox kontroler ili chillstream, kujo jeftina
also, implying da si kupio igru :)))))))))))))))
Pa normalno da nije. PC gejmeri ne kupuju igre.
Deadwalker
28-08-2012, 18:44
Za njih se igre rade džabe
StormCr0w
28-08-2012, 18:48
Kupio bi da ima igdje. I da port kurca valja. Ili da imam đojstik kojem ne fale R1 i L1
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.