PDA

Pogledaj cijelu verziju : Mass Effect 3

Stranica : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

Arbiter of Change
09-03-2012, 14:00
I da i ne. Ako ne igraš multi galatic readiness će ti ostat na 50% što znači da ćeš samo pola vojske moći iskoristit u zadnjoj bitci, ali pošo ja radim sve side questove uspio sam skoro napunit army strenght bar iako mogo koristit samo 50% vojske. Što znači da ću na kraju igre imat dovoljno resursa da galaksiju spasim dvaput. Valjda.
Zanimljivo. Javi rezultate na kraju.

Chieftain
09-03-2012, 15:01
Prošao igru, kraj je dobar i prilično nejasan (nije mi jasna razlika između odluka :?, neću spoilat dalje pa slobodno čitate vi koji prelazite). Ovaj galactic readiness ne igra baš neku veliku ulogu, imao sam ga na kraju na 50%. Riješio sam gotovo sve side questove i prilično su zanimljivi. U početku su to klasnične borbe na kakve smo naviknuli u 1. i 2. dijelu trilogije, ali kasniji side questovi su drugačiji pa igra ne daje dojam monotonosti kakve smo mogli vidjeti u 1. dijelu sa vožnjom u onom vozilu po planetima (mislim da se Mako zove) i u 2. dijelu sa skeniranjem planeta. Igrao sam na hardcore težini i bio mi je baš taman, znao sam umrijeti pa sam trebao u borbama pazit kaj radim. Za sad kolko se mogu sjetit kaj me smetalo u igri je, nejasan kraj (ko prijeđe igru nek se javi pa da raspravimo), glupe Hollywoodske scene i zapleti, i bug koji se proteže kroz sva tri nastavka, a to je kad sam u zaklonu i gledam prema neprijatelju onda mi on ne radi štetu, a dok gledam kontra njega i lik je i dalje u zaklonu onda mi radi štetu normalno ko da sam van zaklona.
Sve u svemu, jedna zanimljiva i razrađena priča.

Auctor
09-03-2012, 15:16
Neznam kako importati save iz ME2.
Neznam je li došlo do neke greške ili ja nešto krivo radim / ne razumijem. Kopiram folder sa svojim likom James_32_Infiltrator_270110Siz ME2 i zalijepim ga u Documents\BioWare\Mass Effect 3\Save\ . U igri kad idem na Import ME2 character dobijem prvo ovo (http://i44.tinypic.com/344ds44.jpg), kliknem na Select career te zatim dobijem ovako (http://i44.tinypic.com/316t4kx.jpg)Si jedino kaj mogu stisnut je back jer Import Character ne radi ništa.

U čemu je problem i postoji li uopće ? :oops:

Aral
10-03-2012, 07:25
vbbMmYRsNoY&feature=g-all-u&context=G202b85cFAAAAAAAAMAA

fak jea

crnisokol
10-03-2012, 09:31
Konačno i ja jučer krenuo s Mass Effect 3...igram bez importanja sejvova budući da sam zagubio usb s njima...nakon pet sati igre sam zadovoljan, a za nešto pametnije treba preć igru :D
jedino mi ponekad zasmetaju ''zamuljane'' teksture, međutim to nije toliko često, a i kamera se zna pogubiti ponekad tijekom borbe...

Deadwalker
10-03-2012, 11:27
Koliko čitam po internetovima, kraj priče je meh. Opet DA 2 sindrom?

Kostolomac
10-03-2012, 14:48
Ja sam oba svoja sejva importao. Nemaš što kopirati, ME3 sam pročita ME2 sejvove koji su ovdje: ~Documents\BioWare\Mass Effect 2\Save

Kid A
10-03-2012, 15:27
http://i.imgur.com/VcYpZ.jpg
:oops:

Windwalker
10-03-2012, 15:57
Ne možeš. Prekvalificiran si.

Auctor
10-03-2012, 16:20
Ja sam oba svoja sejva importao. Nemaš što kopirati, ME3 sam pročita ME2 sejvove koji su ovdje: ~Documents\BioWare\Mass Effect 2\Save

zahvaljujem, uspjelo je :friends:

Xero
10-03-2012, 16:33
Koliko čitam po internetovima, kraj priče je meh. Opet DA 2 sindrom?
Smeće nedorečeno. Na kraju nemam pojma ni jel mi toliko skupljanje war asseta uopće pomoglo.Da stvari budu bolje nema nikakve razlike u "dobrom" i "lošem" kraju osim boje.

Raz
10-03-2012, 17:57
_qYm738hq1o

Chieftain
10-03-2012, 19:04
Da li postoji kraj gdje Shepard faila?

Xero
10-03-2012, 19:05
Ne postoji kraj u kojem ne faila.

Aerial
10-03-2012, 20:33
Eno Boz rejđa i spojla po fejsu. Sad sam si usro kraj :(

sickpetey
10-03-2012, 20:35
Dobro je sto ga nisam addo :D....makar nekako gubim volju da uopce pocnem skupljati pare za me3. Xero koliko relativno normalan covjek mora biti pod utjecajem da uziva u me3?

Xero
10-03-2012, 20:47
Igra je mlijeko i med do zadnjih 15 minuta. Istina priča je puna "slučajnosti" koje je guraju dalje, ali dobro te uvuče. Svi likovi su lijepo okarakterizirani i teško ih je mrziti. Čak je i pizdun Vega ispao relativno okej. Gameplay je najbolji dosad i ima puno više "loota" nego u dvojci iako opet fali oklopa. Mislim sve valja do kraja i bilo mi je stvarno stalo do svih likova i onda dođe "KOJI KURAC" kraj koje ne objašnjava apsolutno ništa i nema nikakvog smisla. I Kai Leng je pička.

sickpetey
10-03-2012, 20:50
Kaj je taj neka gej zamijena Kasumi :/?

Xero
10-03-2012, 20:54
Ma ne. Samo neki invalid s malim mačem.

W3DR4N
10-03-2012, 21:08
Koja je fora u tome da ste prošli igru za 2-3 dana. Neki natječaj u brzini. :/

Xero
10-03-2012, 22:01
45h sve "bitne" side questove riješio. Skeniranja i fetch sranja mi se nije dalo.

Aral
10-03-2012, 22:19
27. level, 39h, laganini :) Uživam ko nikad.

Xero
10-03-2012, 22:20
56. 8)

Gwin
11-03-2012, 06:53
Eno Boz rejđa i spojla po fejsu. Sad sam si usro kraj :(
mda.. boz rejđa, ali bez argumenata
na kraju sam uspio shvatit da mu je jedina prava zamjerka na story-ending..
što ne znači da je i ostatak igre loš.

enikejs. ME2 sam obožavao, trojka mi je bolja..

Xero
11-03-2012, 09:18
Kraj je dovoljno loš da cijelu trilogiju uništi.

Marvin OCX
11-03-2012, 10:05
Samo jedno pitanje. Jel postoji dobar i los kraj? Koliko sam primjetio ne postoji dobar zavrsetak a svi znamo sta to znaci...

Looky
11-03-2012, 11:36
"Ne budem igrao, uopće me ne zanima Mass Effect"

Chieftain
11-03-2012, 14:08
Mi može netko od vas velikih umova objasnit di to točno tak jako kraj faila, osim dijela di kao "možemo" odabrati vrstu kraja?

Srle
11-03-2012, 15:08
Igrao malo...s gameplay strane napredak...priča je na trenutke neviđeno jeftina ("uzmi komunikator i pretvarajmo se da smo njihovi", "lezi na zemlju i pretvaraj se da si mrtav")...omni-blade se toliko potencirao u trailerima, a meni beskoristan, valjda zato što sam iz prva dva ME navikao da se držim na daljini...
Jack više nije kučka već bad teacher, Thane radi kao medicinska sestra...žalosno
Najviše me pogodilo to što je Mordin umro...I to što on umire pod uslovom da sve bude dobro, dakle preživi Wrex, preživi Eve, sačuvaš Melonove bilješke...i Mordin se žrtvuje...i još veli da mu je žao što nije školjke stigao da proučava...nije mi bilo svejedno...
Grunt je jednostavno Grunt...lik rula

Aerial
11-03-2012, 15:23
Omni je dobar kao inflitrator, dok si u stealthu... sa skill-upom je prilično razoran.

Chieftain
11-03-2012, 15:37
Pa kolko sam ja skužio Thane nije nikakva medicinska sestra nego u bolnici boravi kad mu se bolest jako pogoršala. Am I wrong? :?

Srle
11-03-2012, 16:05
thane ima radnu grupu u kojoj drugima pomaže...

Omni je dobar kao inflitrator, dok si u stealthu... sa skill-upom je prilično razoran.
ima smisla...mada Soldier je moja klasa

Marvin OCX
11-03-2012, 16:35
You need 4000+ EMS and to pick Destroy for Shepard to live

Jel ovo tacno i izvodivo naravno?

Kostolomac
12-03-2012, 01:30
EDI: "Do not worry, Shepard. I only forget to recycle the Normandy's oxygen when I find something truly interesting."
Shepard:
http://i.imgur.com/SEkF8.jpg

Aral
12-03-2012, 07:38
That was a joke :)

Srle
12-03-2012, 11:17
Krenuo igrati MP i odmah se razočarao...Mislio da počnem kao salarian soldier....Kad ono moram prvo unlockovati salariana, a i kad to uradim on ne može biti soldier klasa....

Aral
12-03-2012, 16:17
Evo upravo prešao, 55 sati i neš sitno minuta. Koja savršenstvo od igre, ne vjerujem. Zadnji pol sata sam se ježio od glave do pete bez prestanka.

Kaj se tiče kraja, od tri moguća završetka koja su mi bila dana, odabrao sam onaj srednji, ako me razumijete, neznam kak je vama bilo al ono, ovo kaj sam izabrao, završilo je predivno. Sad idem vidjet ostala dva završetka, plus ono sa Ilužn menomi onda fino biram female i neku drugu klasu. Neznam kak bi bilo da se igra MP ili kaj ja znam al kraj definitivno nije završio loše, barem za mene.

Uživao sam u svakoj minuti igrajući ovo, a zadnjih pola sata je jednostavno mind blowing.

edit: I da, nakon kaj završite, možete importat taj isti char s kojim ste igrali i onak nabrijani počet igru ispočetka. To bi bio New Game Plus ajmo reć.

Grim
12-03-2012, 16:28
Arale, više ne razlikujem tvoje ozbiljne i tvoje sarkastične postove. Možda trebaš početi koristiti više smajliča.

http://i.imgur.com/3hRgK.jpg

Aral
12-03-2012, 16:40
Sve kaj sam rekao je ozbiljno i stojim iza toga. Tko hoće tražit iglu u plastu sijena, nek izvoli.

Windwalker
12-03-2012, 16:57
Mislim da je u ovom slučaju sijeno u plastu igala.

Aral
12-03-2012, 17:04
Vaše mišljenje, nitko vam ga ne osporava :)

Krenuo sa ženskom (koliko je bolja od muškog Sheparda), Engineer.

Kostolomac
12-03-2012, 17:28
http://i.imgur.com/FokXg.jpg

Babitz
12-03-2012, 18:06
zVgwvj8N8ew&feature=digest_mon

Aerial
12-03-2012, 19:11
A MA TO FACO RECI KRAJ ODMA U STARTU JE*OTE VLASTITI OTAC

ono, srsly, stiso sam pauzu al prekasno :(

crnisokol
12-03-2012, 19:39
A dobro onda da sam odmah premotao na kraj da vidim ocjenu :D

Shepard
12-03-2012, 20:16
Stanje bez multiplayera pred kraj igre. Bar mislim da će sada uskoro kraj igre pošto sam ubio Lenga i ne vidim gdje bi se radnja još rastegla. Riješio sam sve side questove koji su se nudili, jedino mi je zaključan quest da spasim Elcore sa njihovog planeta, valjda je bug u pitanju.

Samo ne razumijem ovu zelenu crtu, do ruba sam je napunio već sa kojih 2000 i nešto saveznika, a čitam da treba 4000 za dobar kraj, WTH? Ne da mi se multiplayer igrati da mi naraste readiness pošto nitko od frendova ne igra, a stranci su uglavnom debili.

http://www.pohrani.com/f/1E/2Z/xjKz4Ip/2012-03-1200007.jpg

Grim
12-03-2012, 20:34
To ti praktički ne utječe na kraj, tako da se ne trebaš brinuti.

Shepard
12-03-2012, 20:45
Pogledati ću ostale krajeve preko youtuba. Igra mi je odlična, ali nema smisla slušati tolike sate dijaloga iznova za različite krajeve.

Dania
12-03-2012, 20:49
Ako ste prešli, jel' ikome palo na pamet ovo: Saren (ME1)= odlučio se za synthesis/umro, Illusive Man= htio je Control/umro; Shepard=Destroy(?) Jedino što ne uključuje indoktrinaciju?

Srle
12-03-2012, 23:01
Najbolji momenat do sad...Nema spoilera
B8ONUZDckGA

Takođe je dobro kad se primarch žali kako Garrus stalno kalibrira oružija :D

Chieftain
12-03-2012, 23:52
Ako ste prešli, jel' ikome palo na pamet ovo: Saren (ME1)= odlučio se za synthesis/umro, Illusive Man= htio je Control/umro; Shepard=Destroy(?) Jedino što ne uključuje indoktrinaciju?

Da, ali obojica su bila pod kontrolom Reapera dok Shepard nije.

Dania
13-03-2012, 00:04
O tome i pričam. Ali, Shepard je cijelo vrijeme bio u neposrednoj blizini Reapera i njihovih artefakta. CITAT iz codexa: "Reaper "indoctrination" is an insidious means of corrupting organic minds, "reprogramming" the brain through physical and psychological conditioning using electromagnetic fields, infrasonic and ultrasonic noise, and other subliminal methods. The Reaper's resulting control over the limbic system leaves the victim highly susceptible to its suggestions. Organics undergoing indoctrination may complain of headaches and buzzing or ringing in their ears. As time passes, they have feelings of "being watched" and hallucinations of "ghostly" presences. Ultimately, the Reaper gains the ability to use the victim's body to amplify its signals, manifesting as "alien" voices in the mind." SLagano se može zaključiti da su djelovali na njega dok se on pokušavao oduprijeti. Znaš da je sanjao i halucinirao više puta, pogotovo onog dječaka. I ako si pratio jedino ga Shepard i vidi. A na kraju Catalyst ima oblik tog istog malog. Važno je samo da li igrač na kraju uspije skužiti da ga Catalyst navodi da odabere pogrešno :)

Chieftain
13-03-2012, 02:16
Hehe, definitivno zanimljivo razmišljanje, ali onda ako je Shepard bio pod utjecajem Reapera i uspio se oduprijet, trebao bi po tome onda i još npr. Garrus biti pod utjecajem istih pošto je pratio Sheparda kroz sva 3 dijela i išao svugdje di i on. :wink:
A neznam, ak ništ drugo vidimo da je kraj ostavljen nama za razmišljat. :D

Shepard
13-03-2012, 17:30
Prešao sam sinoć igru i ne znam zašto svi pljujete po kraju kad je sasvim odličan završetak odlične trilogije. Vidim da svi pljujete, no nitko pritom ne daje neki argument pljuvanju. No sa druge strane, to je normalno na ovom forumu vidim.

Pratim forum već duže vrijeme iako sam se tek nedavno registrirao i moram reći da ste postali jad i bjeda za jedan gaming community. U koju god temu sam ušao, samo pljuvanje čitam. Žalosno, pogotovo s obzirom koliko ste vjerojatno svi talentirani da svojim idejama nadmašite ljude koji rade na tim igrama.

Pregledao sam i youtub za ostale završetke, da bi se dobio najbolji kraj, potrebno je imati 5000 efektivne vojske i odabrati destroy opciju. Mislim da se bez multiplayera ne može imati toliko vojske, tako da je potrebno igrati i multi.

Sgt. Bull
13-03-2012, 17:36
to je normalno na ovom forumu vidim.
A ti si očito upoznao cijeli forum u 19 dana koliko si ovde ;)

hansi
13-03-2012, 17:43
Prešao sam sinoć igru i ne znam zašto svi pljujete po kraju kad je sasvim odličan završetak odlične trilogije. Vidim da svi pljujete, no nitko pritom ne daje neki argument pljuvanju. No sa druge strane, to je normalno na ovom forumu vidim.

Pratim forum već duže vrijeme iako sam se tek nedavno registrirao i moram reći da ste postali jad i bjeda za jedan gaming community. U koju god temu sam ušao, samo pljuvanje čitam. Žalosno, pogotovo s obzirom koliko ste vjerojatno svi talentirani da svojim idejama nadmašite ljude koji rade na tim igrama.

Pregledao sam i youtub za ostale završetke, da bi se dobio najbolji kraj, potrebno je imati 5000 efektivne vojske i odabrati destroy opciju. Mislim da se bez multiplayera ne može imati toliko vojske, tako da je potrebno igrati i multi.

da, jer je gaming danas na potpunom vrhuncu i ništa nije konzolirano i nemamo activision, bioware, ubisoft, ea pa nemamo razloga za pljuvat

Kid A
13-03-2012, 17:44
Pa je, definitivno je problem u nama. Ionako je odskora postao uobicajeni standard za studio kad izda losu igru da okrivi "community za nedovoljno supporta". Jedino mi je zao sto vise ne piratiziram igre pa da mi sve bude GOTYAY, jer eto uvijek bih bio u plusu kad izvucem i makar 10 minuta zabave iz igre od 0 kuna. Samo ne znam koliko moras biti slijep da ne vidis kako industrija svjesno ide u kurac samo da bi okrenula brzu zaradu.

Shepard
13-03-2012, 17:55

Pratim forum od 2009 godine, nisam osjetio potrebu da se prije registriram pošto mi nije bilo dovoljno dosadno kod kuće.

Kid A, kako može biti brza zarada kada je riječ o scenariju sa nekoliko desetaka tisuća linija dijaloga? Osmišljanje čitavog codexa i univerzuma. Na stranu Mass Effect, uzmi za primjer bilo koju drugu igru osim onoga smeća sa pokretne trake poput COD, NFS ili Fifa i slično. Za svaki naslov treba po par godina aktivnog rada tima od po više stotina ljudi. To što nekome od vas ne paše žanr ili ne pašu neke dizajnerske odluke, to je isključivo vaš problem. Na milijun korisnika, dobije se stotine tisuća različitih mišljenja, di bi developer bio kad bi uveo svaku ideju da zadovolji svačije mišljenje? On ima svoju sliku priče i proizvoda, nekima će se svidjeti, nekima neće. Problem je što se na ovom forumu nikome ništa ne sviđa, osim Aralu naravno :) Koliko god kit bio čudak, barem shvaća poantu igara, a to je zabava, ne traženje kritike na svakom uglu igre, već samo zabava.

Aerial
13-03-2012, 18:07
Meni još nije stigao poštar s ME3 pa ne mogu dati dojmove :(

Falus
13-03-2012, 18:24

Pratim forum od 2009 godine, nisam osjetio potrebu da se prije registriram pošto mi nije bilo dovoljno dosadno kod kuće.

Kid A, kako može biti brza zarada kada je riječ o scenariju sa nekoliko desetaka tisuća linija dijaloga? Osmišljanje čitavog codexa i univerzuma. Na stranu Mass Effect, uzmi za primjer bilo koju drugu igru osim onoga smeća sa pokretne trake poput COD, NFS ili Fifa i slično. Za svaki naslov treba po par godina aktivnog rada tima od po više stotina ljudi. To što nekome od vas ne paše žanr ili ne pašu neke dizajnerske odluke, to je isključivo vaš problem. Na milijun korisnika, dobije se stotine tisuća različitih mišljenja, di bi developer bio kad bi uveo svaku ideju da zadovolji svačije mišljenje? On ima svoju sliku priče i proizvoda, nekima će se svidjeti, nekima neće. Problem je što se na ovom forumu nikome ništa ne sviđa, osim Aralu naravno :) Koliko god kit bio čudak, barem shvaća poantu igara, a to je zabava, ne traženje kritike na svakom uglu igre, već samo zabava.

Njima se ocito kraj nije svidija, zasto ne bi pljuvali onda? Svejedno stoji ovo sta je Kid reka da se opet ide na brzu i laku zaradu. Igre traju prosjecno 6-10 sati, sta je smijesno malo za 40-50 eura koliko platis igru, a i cesto nemastovitost, lijenost, i opcenito nezainteresiranost devova prsti iz igara. I ne znam jesi primjetija, ali dosta igara nastalih prije 10 godina uredno stanca nastavke iz godine u godinu, a vecina ih je lose i radjeno preko falusa

Dania
13-03-2012, 18:33
@Chieftain:Harbinger nije imao svrhe od Garrusa, indoktrinacija se odnosi na "political/military leadere"(tj. imaju koristi od Sheparda najviše). Plus to što je u Arrivalu Shepard bio sam u nesvijesti 2 dana, sam je pričao sa Harbingerom i bio kraj ogromnog artefakta. ^^
@Shepard:Sna stranu sad sa industrijom i svim njenim failovima, nije Aral jedini koji je sposoban ovdje zabaviti se, nemojmo generalizirati :) Ljudi jednostavno ne znaju izbaciti iz glave komercijalne učinke nečega jer su opterećeni novcem (što je normalno), tak' da im je sve trošak koji se nekako mora opravdati. Daleko je to od igranja. Ja isto mislim da je kraj onakav kakav treba biti, boli me briga što je EA pimp, a Bioware prostitutka. To što netko nije nešto dobro promislio nema veze sa piscima priča, nego njihovim glavama. Ruku na srce, ako je nešto smeće, smeće je -al' to ne znači da bi se trebalo automatski odbaciti sve dobro samo zato što je netko na tome dobro zaradio ili nije uopće. O nedostatku argumenata (sa svih strana) da ne pričam, to je već tradicija. Nemam ni ja ništa protiv pljuvanja po robi, ali odbaciti sve igre PRIJE nego ih odigramo samo zbog masovnog pjeska u...jel'....

Shepard
13-03-2012, 18:50
Da, i to sam primijetio, da se pljuje po igri dok je još u povojima, čak i prije prvih službenih video materijala. Po meni je to čista ogorčenost pojedinca i uvjeren sam da bi takav pljuvao i po igri koja mu valja, samo zato da privuče naivne mase na forumu, kao da je na nekakvom egotripu. Savršen primjer je Vedran, samo je problem što na ljigav način izlije proljev po forumu pa ga ljudi uglavnom ne doživljavaju.

Meni igre služe prvenstveno za zabavu. Istina da svaka igra ima mana, ali bože moj, to je najnormalnija stvar. Podržavam i argumentirano pljuvanje po igri nakon što je odigraš, ali budimo relani, kakvo pljuvanje po proizvodu u najavi, pa di toga ima? Tu je pak savršen primjer Kid A, žali se da ima krntiju od računala na kojoj ne može ništa novije odigrati, ali opet pljuje po svemu kao da je doktorirao igrine mane, čak i prije nego izađu.

No dobro, ne da mi se raspravljati o glupostima. Svatko ima svoje mišljenje, a moje je da je community otišao u krasan kurac. Bez uvrede.

Kid A
13-03-2012, 19:13
Ljudi jednostavno ne znaju izbaciti iz glave komercijalne učinke nečega jer su opterećeni novcem (što je normalno), tak' da im je sve trošak koji se nekako mora opravdati
Sta je lose u tom sto zelim da mi se isporuci proizvod koji se prvobitno reklamira? Pa ne mogu ja npr u svojoj firmi prodavat ljudima polovan namjestaj a na plakatima reklamirat nesto drugo. Prelistaj malo temu o RAGEu pa vidi kakvu su ljudi "betu" igrali za 50 eura (iako ruku na srce, cisto sumnjam da ju je netko ovdje kupio). Nhf al onog dana kad budes zapravo kupovala igre mozemo se opet vratiti na temu.
I druga stvar, ako mi je igra smece to nema veze s tim ko ju je radio, ono sto sam izgradio je iskljucivo iz osobnog utiska tokom igranja, ne razmisljam o IGN clancima i metascore ocjenama za to vrijeme.

O nedostatku argumenata (sa svih strana) da ne pričam, to je već tradicija
Novi Silent Hill i Hitman Absolution trenutno rade studija koji nemaju nikakvog iskustva s navedenim IP-ovima, 80% originalnog SH development tima je napustilo projekt ukljucujuci i Yamaoku (a za soundtrack angazirali lika kojem je najvisa tocka karijere glazbena podloga za Dextera wtf) dok Jesper Kyd moras preko nekog forumasa saznati da je iskljucen iz projekta.
Jako mi je tesko kad uzivo pratim kako mi unistavaju omiljene fransize da bi se svima podilazilo dok istovremeno rade igre bez ikakvog inputa od communitya koji ih je doveo do te tocke gdje su sad ali eto, bit cu optimistican.
Ovo je uvijek bio forum di stotinu :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: moze proci neopazeno ali bilo kakva kritika ce ti dati etiketu trolla i sta sve vec ide s tim

Dania
13-03-2012, 19:27
Nije loše, ali nije baš isto sa namještajem i igrama. A u vezi kupovanja, imam oba dijela Mass effecta u box izdanju tako da imam pravo i ja komentirati ovaj "proizvod". Ne trpam se tamo gdje ne trebam. Za Hitmana nisam pratila te priznajem da ne znam ništa o novim izdanjima, a za SH se slažem, meni isto puca srce kas shvatim da kao dugogodišnji fan na kraju dobijem otpatke i bezuspješno krpanje franšize. A forum...da, mislim da nam je to svima jasno.

Aral
13-03-2012, 19:27
Igram paraleleno ME2 i trojku, zanimljivo iskustvo :)

Shepard
13-03-2012, 19:37

http://i.imgur.com/0nslg.jpg

:(

keko
13-03-2012, 19:39
Igram par dana trojku, kad stignem, pokušavam proći sve side questove i zasad mi se jako sviđa. Jedno od ogromnih poboljšanja mi je galactic mapa, jer je na jedinici i dvojki skupljanje svih resursa stvarno bilo prenaporno. Ovako proletim sistemom, malo poskeniram dok Reaperi ne dođu, nađem par stvarčica i ajd bok. Budem komentirao priču kad završim igru, s obzirom da vidim da vas dosta ovdje kritizira kraj, da se ne prenaglim s ocjenom.

Aral
13-03-2012, 19:47

http://i.imgur.com/0nslg.jpg

:(
http://i.imgur.com/ysFkd.jpg (http://imgur.com/ysFkd)

@keko: Kraj je normalan, neznam kaj bi ekipa htjela. Ah da, da se igra radi po svačijem ukusu. Hrpa govana.

Kid A
13-03-2012, 19:58
Nije loše, ali nije baš isto sa namještajem i igrama. A u vezi kupovanja, imam oba dijela Mass effecta u box izdanju tako da imam pravo i ja komentirati ovaj "proizvod". Ne trpam se tamo gdje ne trebam. Za Hitmana nisam pratila te priznajem da ne znam ništa o novim izdanjima, a za SH se slažem, meni isto puca srce kas shvatim da kao dugogodišnji fan na kraju dobijem otpatke i bezuspješno krpanje franšize. A forum...da, mislim da nam je to svima jasno.
Mislim, ne znam. Imam utisak da bi mi izaslo na isto da na svaki post s kojim se ne slazem odgovaram s kracim esejem u argumentima, na kraju dana ipak se radi o tudjim, odavno formiranim misljenju i njihovom impresijama a i bas ne vidim nekakvu satisfakciju da ljude usmjeravam na svoje. Ili eto, kao pakosni smo na Arala jer on jos zna uzivat u igrama a mi ne...dapace, drago mi je zbog njega i volio bih da i ja mogu jos orgazmirati na svaku skriptu ili Michael Bay® eksploziju u igri koja je tu reda radi.
Mislim da je glavni uzrok opceg nezadovoljstva u gamingu danas, narocito izrazen kod starije populacije, to sto se vremenom odlutalo od poveznice izmedju onog sto nam se obecava i konacnog proizvoda. Nebitno jel igra sad kosta 5 eura ili 50, jel

Aral
13-03-2012, 20:51
Zato što se traži nekakav dublji smisao u svemu tome, umjesto da se igra. Valjda...

I nije bitno tko na što svršava, danas nema neke vodilje prema kojoj bi mogli reć gle ovo je kvalitetno ili da netko kaže gle ovo valja. Sami određujemo kaj nam paše, bez obzira na godine. Zbog toga nismo ništa manje ili više vrijedni. Ili nedaj bože alternativni.

Deadwalker
13-03-2012, 20:53
Mislim da je glavni uzrok opceg nezadovoljstva u gamingu danas, narocito izrazen kod starije populacije, to sto se vremenom odlutalo od poveznice izmedju onog sto nam se obecava i konacnog proizvoda. Nebitno jel igra sad kosta 5 eura ili 50, jel

Ovo da, no mislim da prečesto mnogi imaju prevelika očekivanja, kao što developeri nerijetko ulaze u preskupe projekte koji se financijski trebaju isplatiti u konačnici. Zato se sve više ide na ta "filmska iskustva" kako bi se toj široj publici približio sam medij igre. Igre su upravo sve lošije zbog toga što se nastoje prikazati kao filmovi i sve se više gubi ona sloboda djelovanjaSkoju bi igrač trebao imati u svakoj igri. Sloboda djelovanja danas previše košta ako se pogleda sam način produkcije. Ne znam, upravo primjer Mass Effecta 3 - da bi se izvelo kvalitetno grananje radnje na temelju ranijih odluka, projekt bi bio višestruko skuplji te bi EA-u vjerojatno bio neisplativ. Danas ako nešto nije isplatljivo, to se ne radi.

Same priče su takve kakve jesu - ako se pogleda današnja zapadnjačka filmska produkcija te publika iste, igre ne mogu previše odlaziti od tog "Michael Bay" koncepta. Najveći problem za nas starije što igre igramo od samih početaka i vidjeli smo ono zlatno doba kada su se pretežito radile iz ljubavi prema mediju, a ne iz ljubavi prema zaradi. Naravno, svakome je u interesu zaraditi, no problem je što novac danas postaje jedini bitan element u cijeloj priči. Filmska industrija zbog toga danas posebno pati, kvalitetne hollywoodske filmove koji dolaze ove godine mogu nabrojati na prste jedne ruke (dobro, možda malo pretjerujem, al da istaknem poantu).

W3DR4N
13-03-2012, 20:59
Kid A, kako može biti brza zarada kada je riječ o scenariju sa nekoliko desetaka tisuća linija dijaloga? Osmišljanje čitavog codexa i univerzuma.

A je i tebe lako kupit.

Aral
13-03-2012, 21:00
@Deadwalker: Istina. Al opet, igrali jesmo starije naslove, mi "stariji", i znamo kak je bilo prije. I možemo ih i dan danas igrat ako želim. Zato danas fino bacim mozak na pašu iz u sve ostale probleme u životu, nemoram razmišljat još i o ovome. Naravno, kad nekaj platiš, onda ti bude prokleto žao jer vidiš da si dobio sranje, al otom potom.

Deadwalker
13-03-2012, 21:11
E vidiš, u tome se ti i ja razlikujemo. Ti ćeš rado utrošiti vrijeme na svakojake mediokrete, ja to jednostavno smatram nepotrebnim. Rađe ću tih 10-ak sati posvetiti čitanju kvalitetne knjige, gledanju nekog filmskog klasika ili druženju sa ekipom. Život je prekratak da gubim slobodno vrijeme na svakojake gluposti.
Da ne govorim o financijskom aspektu priče koji kod tebe, kao što svi znamo ovdje, ne postoji.

Al ok, svatko si sam bira što će i kako će :)

danas nema neke vodilje prema kojoj bi mogli reć gle ovo je kvalitetno ili da netko kaže gle ovo valja. Sami određujemo kaj nam paše, bez obzira na godine.

Da, ukusi su tu, ali objektivna kvaliteta postoji, priznali si to ljudi ili ne.

Falus
13-03-2012, 21:17
Zato što se traži nekakav dublji smisao u svemu tome, umjesto da se igra. Valjda...

I nije bitno tko na što svršava, danas nema neke vodilje prema kojoj bi mogli reć gle ovo je kvalitetno ili da netko kaže gle ovo valja. Sami određujemo kaj nam paše, bez obzira na godine. Zbog toga nismo ništa manje ili više vrijedni. Ili nedaj bože alternativni.

Nema dublji smisao, jednostavno se vidi kako stvari stoje. Ako skines 5 igara, i 2 budu dobre, 3 smece, tebe nece bit briga. Ako kupis tih 5 igara, 2 budu dobre, a 3 smece, nece ti bit svejedno. Meni je skroz ok sta ljudi pljuju po igrama koje im ne pasu. Bolje i to nego da svako malo cujem, a nekom se svidja, nekome ne, svako ima svoje misljenje. Najbolje da ne raspravljamo o nicemu nikako. Ja gustam blatit nesto dok netko drugi to svim silama ljutito brani.

Delirium
13-03-2012, 21:22
Okej, i ja sam odigro.
Igra je sama po sebi, možda malo bolji prosjek, jer iskreno ne vidim što ju to izdvaja od ostalih XY RPG-Akcić naslova. Ne logičnosti koje ne bi prošle ni na filmu su ovdje progurane a priča je klišejizirana. Gemplej je najsvijetlija točka i nemam se na čeg požalit. Sviđa mi se novi ustroj klasa.

Zaključak, solidna igra, ali ste svi nahajpani jer cuclate biowareovu nabreklu sisu još od KOTORa

7/10

Dania
13-03-2012, 22:05
El' smijem ja pričati o završetku bez da se obazirete? Ne otvarajte ako vas ne zanima. Hvala.

@Chieftain (i svi oni koji pišu o priči)SJoš nešto da napomenem, u vezi malca (kasnijeg Catalysta): jesi primjetio na početku dok Huskovi dolaze prvi put, klinac stoji pokraj ograde (na onoj terasi gdje ih malo poslije toga trebaš melee ubiti)? Ne samo da te gleda i prati cijelo vrijeme (ispod ogromnog Reapera), nego i otrči u vrata koja mu se automatski otvore (iako nisu automatska).
Odmah nakon toga Reaper uništi ta ista zaključana vrata i tu prostoriju.
Kad ti i Anderson uđete u tu prostoriju, čuješ zvukove u ventilacijskom otvoru i vidiš klinca. On ti kaže što? Da svi umiru i da mu ne možeš pomoći. Znači malo dijete, nije reklo ništa drugo nego "ne možeš mi pomoći" i to bez straha. U tom trenutku Anderson te zove, okreneš se i čuje se growling zvuk. U ME romanu takav zvuk se čuje kad netko bude "snapped out" iz pokušaja indoktrinacije.
Ti ponovno pogledaš u otvor i malog nema.
Osim toga, isto odmah nakon toga, u animaciji kad odlaziš u Normandy: mali je sam samcat kraj shuttla za spašavanje, nitko mu ne pomaže niti uopće obraća pažnju na njega, dok si ostali međusobno pomažu. On ulazi, vrata se zatvaraju i on umireSzajedno sa svima na brodu.
Dakle, podupirem tezu o indoktrinaciji Sheparda koja na kraju ili uspije ili ne.

Torch
13-03-2012, 22:07
http://www.gametrailers.com/video/launc ... ect/727512 (http://www.gametrailers.com/video/launch-trailer-mass-effect/727512)

Ovo je definitivno jedan od najboljih trailera koje sam imao prilike vidjeti. Tako te uvuče u cijeli taj svijet, produkcija, scene, masivnost svega, osjećaj da se nešto ogromno dešava, ne samo tebi, već i cijelo galaksiji, epska muzička podloga koja ti diže hype.
Pravi film u malom...odmah si zamišljam kak bi to sve izgledalo na filmskom platnu u nekom blockbusteru. Samo, za sav sadržaj koji ova igra pruža trebalo bi snimiti više nastavaka, ili da se snimi neka brutalno dobra serija u stilu Star Treka (svemirske bitke ala Deep Space Nine ili slično). To bi bilo predobro za pogledati i iskusiti.

I ovaj trailer me odmah tjera da poželim uskočiti u taj svijet i dati svoj doprinos. Živjela ljudska mašta. U nekim trenucima ti je žao da završava, al si sretan jer si bio dio tog iskustva, kakvo god ono bilo. Nadam se još ovakvim igrama i nastavku dobre zabave.

Grim
13-03-2012, 22:41

Stvarno nemam volje išta komentirati pošto sam umoran i tako, ali evo par riječi.

Kao prvo, da, kraj je jako loš. Evo da navedem samo par stvari zašto:
- izgleda kao ripoff kraja DE:HR (koji je btw također bio poprilično loš)
- izgleda kao da je Bioware ostao bez vremena, pa su neke gluposti smislili i skrpali samo da igra ima nekakav kraj
- sve odluke koje smo donosili tijekom sva tri dijela nemaju nikakvog utjecaja
- nema prokletog smisla pola toga i sve je puno prokletih rupa (od onoga što Catalyst govori da Reaperi spašavaju ljude tako da uništavaju ljude tako da ljudi ne bi napravili sintetike koji uništavaju ljude, pa do toga na koju foru su moji squadmatesi koji su trčali sa mnom prema onom ulazu na Citadel na kraju se stvorili živi i zdravi na Normandyu i nikom ništa)
- uopće ne govori ništa o time što se dogodilo likovima koje smo razvila tri proklete igre

Related:
b33tJx8iy0A&feature=player_embeddedS

A što se tiče sama igra, ona je jako, jako daleko od odličnog. Masovna količina rupa u radnji, loša grafika, užasne animacije, u nekim situacijama dijalog toliko retardiran da mi se plače. Još ne vjerujem što su mi napravili sa Tali, od prvog prokletog dijela me zanima kako izgleda ispod te maske, od prvog dijela zamišljam i fantaziram, u međuvremenu je izašla masovna količina fan arta u vezi toga koji izgleda odlično... i što oni naprave? Ukradu sliku random žene sa interneta i odrežu joj dva prsta... Čak i slika sa jebenog kraja je prva slika koju dobiješ kada upišeš winter on Mars na Googleu. Svi koji ovo nazovu odličnom igrom, ili pak nešto slično, su ono što je krivo sa gaming industrijom danas.

O day one DLC-u i tim govnima mi se niti neda pričati.

FaOg63ASkkY&feature=player_embedded

Deadwalker
13-03-2012, 22:46
Zbilja mi nije jasno kako je BioWare uspio napraviti takvu animaciju trčanja :(

Chieftain
13-03-2012, 23:03
Jebate Dania ti budeš napisala znanstveni rad o Mass Effectu. :D Nego dok si i prije pisala o tome baš mi je palo na pamet da je taj dio baš i ne štima, al nisam išao izlagat takve pretpostavke jer moguće da su to samo loše izrežirane scene, kao velika gužva pred shuttleom (točno 3 civila, 3 vojnika i dečko) i od "silne" gužve nitko ne primječuje malog.

Aerial
13-03-2012, 23:16
Jebate Dania ti budeš napisala znanstveni rad o Mass Effectu. :D

U tom slučaju molim da mi se javi, jer ako pišu dva autora isti rad obama im se registrira rad u korist akademskih kvalifikacija :P

Maloki
13-03-2012, 23:51
Da, i to sam primijetio, da se pljuje po igri dok je još u povojima, čak i prije prvih službenih video materijala. Po meni je to čista ogorčenost pojedinca i uvjeren sam da bi takav pljuvao i po igri koja mu valja, samo zato da privuče naivne mase na forumu, kao da je na nekakvom egotripu. Savršen primjer je Vedran, samo je problem što na ljigav način izlije proljev po forumu pa ga ljudi uglavnom ne doživljavaju.

Meni igre služe prvenstveno za zabavu. Istina da svaka igra ima mana, ali bože moj, to je najnormalnija stvar. Podržavam i argumentirano pljuvanje po igri nakon što je odigraš, ali budimo relani, kakvo pljuvanje po proizvodu u najavi, pa di toga ima? Tu je pak savršen primjer Kid A, žali se da ima krntiju od računala na kojoj ne može ništa novije odigrati, ali opet pljuje po svemu kao da je doktorirao igrine mane, čak i prije nego izađu.

No dobro, ne da mi se raspravljati o glupostima. Svatko ima svoje mišljenje, a moje je da je community otišao u krasan kurac. Bez uvrede.

Ja ću ti samo reć da sve igre po kojima sam pljuvao prije nego su izašle su ispale govno.

I ne shvaćam ekipu koja bude butthurt jer im se pljuje po najdražim igrama koje su često smeće ;(

Also, Grim +1.

Vratit ću se u raspravu o kraju igre za koji tjedan kad uspijem završit igru pošto imam puno posla i ne mogu si priuštit toliko vremena uz računalo (H)

Aral
14-03-2012, 07:44
A što se tiče sama igra, ona je jako, jako daleko od odličnog. Masovna količina rupa u radnji, loša grafika, užasne animacije, u nekim situacijama dijalog toliko retardiran da mi se plače. Još ne vjerujem što su mi napravili sa Tali, od prvog prokletog dijela me zanima kako izgleda ispod te maske, od prvog dijela zamišljam i fantaziram, u međuvremenu je izašla masovna količina fan arta u vezi toga koji izgleda odlično... i što oni naprave? Ukradu sliku random žene sa interneta i odrežu joj dva prsta... Čak i slika sa jebenog kraja je prva slika koju dobiješ kada upišeš winter on Mars na Googleu. Svi koji ovo nazovu odličnom igrom, ili pak nešto slično, su ono što je krivo sa gaming industrijom danas.

Hipotetski govoreći, kad bi i sve ovo kaj si nabrojao bilo napravljeno kako treba i po tvom ukusu (što nikad niti jedna igra neće napravit), onda bi to praktički bila igra bez mana, a pošto takve igre ne postoje, s ovim naslovom je sve u najboljem redu. Isto vrijedi i za jedinicu i dvojku.

Najveći minus o ovoj igri, a ujedno i najveća smijalica, mi je to Andersonovo trčanje, krepo sam kad sam to vidio u demou. Na grafiku stvarno nema pritužbi, s obzirom da nisu mijenjali engine od jedinice nego ga unaprijeđivali, stvari izgledaju i više nego dobro za takvu vrstu igre. Ali, pređeš preko takvih ili sličnih stvari, te odigraš igru do kraja i uživaš(ako možeš) u onom pozitivnom. A i svi ti minusi i plusevi variraju od igrača do igrača, tak da opet sama igra nije kriva za to. Sve igre uostalom prihvatiš onakve kakve jesu, ako ne...idemo dalje.

Grim
14-03-2012, 09:13

Hipotetski govoreći, kad bi i sve ovo kaj si nabrojao bilo napravljeno kako treba i po tvom ukusu (što nikad niti jedna igra neće napravit), onda bi to praktički bila igra bez mana, a pošto takve igre ne postoje, s ovim naslovom je sve u najboljem redu. Isto vrijedi i za jedinicu i dvojku.

Najveći minus o ovoj igri, a ujedno i najveća smijalica, mi je to Andersonovo trčanje, krepo sam kad sam to vidio u demou. Na grafiku stvarno nema pritužbi, s obzirom da nisu mijenjali engine od jedinice nego ga unaprijeđivali, stvari izgledaju i više nego dobro za takvu vrstu igre. Ali, pređeš preko takvih ili sličnih stvari, te odigraš igru do kraja i uživaš(ako možeš) u onom pozitivnom. A i svi ti minusi i plusevi variraju od igrača do igrača, tak da opet sama igra nije kriva za to. Sve igre uostalom prihvatiš onakve kakve jesu, ako ne...idemo dalje.

Znaci ono sto želiš reci je da popraviš sve mane koje igra ima, onda bila bez mana. No shit Sherlock.
Imam dojam da te je ono sto je onaj reaper rekao da reaperi spašavaju ljude na taj način da uništavaju ljude tako da ljudi ne mogu napraviti sintike koji bi uništavali ljude malo previše mindfuckao. :D

I ne, sa ovim naslovom nije sve u redu, zašto, pročitaj moj prošli post ponovno. Ova igra ima jednostavno preveliku količinu mana da bi sve bilo u redu s njom.

Aral
14-03-2012, 10:49
I am Geth.

:)

Feanor
14-03-2012, 13:48
>Izađe Hit igra
>Aral je prvi nabavi i hvali je na sva usta
>Par dana kasnije forum ju nabavi i pljuje na sav glas
>Aral je gotov s igrom
>Deadwalker kaže nešto totalno neutralno pošto još nema igru uz tvrdnju da će ju kupit kad uhvati vremena i kad igra bude na popustu
>W3ky uključuje troll mode
>Javlja se ekipa sa uvijek preslabim konfiguracijama koja pljuje po igri iako je neće moći pokrenut još 5 godina
>Deadwalker je probao demo na PS3 kaže da nije uopće loše
>Aral se slaže, ali izaziva 1 vs 1 flame war sa Babitchem ili sa nekim sličnim
>Flame war par sljedećih stranica
>Prerasta u raspravu o zlatnom dobu gaminga od 95 do 00 i šrotnim današnjim igrama
>Aral obavještava forum da igra neku odličnu igru B produkcije dok krati vrijeme do nekog novog hita
>Hit igra biva zaboravljena
>Deadwalker par mjeseci kasnije prolazi igru i da svoj zakašnjeli review

>W3ky ressurecta temu 6mj do godinu dana kasnije i trolla
>Flame War!!!
>Izlazi nova hit igra
>Aral ju prvi nabavlja
>Repeat...

Systematic Reverse
14-03-2012, 13:52

Gwin
14-03-2012, 13:57
feanor. daj metni ovo na facebook da ti mogu lajkat status. ;P

OnTopic. BMK za trollove. ME3 je odlična razbibriga između onih SoulCalibur fajtova koje moram pustit curi da pobijedi..
tražite dubokoumnost u igri? right

Aral
14-03-2012, 14:22
>Izađe Hit igra
>Aral je prvi nabavi i hvali je na sva usta
>Par dana kasnije forum ju nabavi i pljuje na sav glas
>Aral je gotov s igrom
>Deadwalker kaže nešto totalno neutralno pošto još nema igru uz tvrdnju da će ju kupit kad uhvati vremena i kad igra bude na popustu
>W3ky uključuje troll mode
>Javlja se ekipa sa uvijek preslabim konfiguracijama koja pljuje po igri iako je neće moći pokrenut još 5 godina
>Deadwalker je probao demo na PS3 kaže da nije uopće loše
>Aral se slaže, ali izaziva 1 vs 1 flame war sa Babitchem ili sa nekim sličnim
>Flame war par sljedećih stranica
>Prerasta u raspravu o zlatnom dobu gaminga od 95 do 00 i šrotnim današnjim igrama
>Aral obavještava forum da igra neku odličnu igru B produkcije dok krati vrijeme do nekog novog hita
>Hit igra biva zaboravljena
>Deadwalker par mjeseci kasnije prolazi igru i da svoj zakašnjeli review

>W3ky ressurecta temu 6mj do godinu dana kasnije i trolla
>Flame War!!!
>Izlazi nova hit igra
>Aral ju prvi nabavlja
>Repeat...
Car :D

Horny Devil
14-03-2012, 14:37
Blah, blah...
Gaming subforum in a nutshell. :thumbs2:

Dania
14-03-2012, 16:28
Jebate Dania ti budeš napisala znanstveni rad o Mass Effectu. :D

U tom slučaju molim da mi se javi, jer ako pišu dva autora isti rad obama im se registrira rad u korist akademskih kvalifikacija :P

Daj pa ne, to bi značila da bi morala slušati sve ovo ponovno, ali s drugih izvora i na entu potenciju. :D Al' stvarno me fascinira kako ovdje nitko tko je igru prošao nije napisao nešto više o njoj osim 2-3 zaključka (grafika mi se ne sviđa/šepard trči ko retard/na kraju nisam bio rambo/ea jede banane: 7/10), a opet se piše o drugim stvarima vrteći se u krug. Feanor je koliko toliko lijepo složio ^^

http://i.imgur.com/999l9.gif

Kid A
14-03-2012, 16:46
Ja ću ti samo reć da sve igre po kojima sam pljuvao prije nego su izašle su ispale govno.

I ne shvaćam ekipu koja bude butthurt jer im se pljuje po najdražim igrama koje su često smeće ;(

Also, Grim +1.

Rofl pa sta ima bit nejasno, lik koji se zove Shepard kaze kako mu igra ima fenomenalan kraj. Ja sam odmah bio kupljen

Kid A
14-03-2012, 17:35
ffffuuuu istekao edit

Za malo ozbiljnosti htio sam dodati daleko od toga da je igra smece ili nesto, stovise sasvim solidan uradak ako uzmemo u obzir sta sve danas prolazi i shvacam da nekom moze biti odlicna ako je fan SFa, ali kad vidim one clanke na kojima pompozno objavljuju "najznacajnijaSigra u zadnjih 10 godina" mogu se samo nasmijat
Al eto kako kaze stara narodna "svaka budala ima svoje veselje"

Ja sam u ovoj temi ko branitelj koji se vraca u razrusenu kucu :cry:

Aerial
14-03-2012, 18:28
http://www.goodgame.hr/vijesti/from-ashes-je-otpocetka-dio-me3/

Sadrži i upute za otključavanje Protheran charactera bez "skidanja" DLC-a. Ne znam doduše koliko je to (i)legalno pa me nemojte tući :P

Srle
14-03-2012, 19:01
Završio i razočarao se krajem
Uništio Reapere i Shepardova ruka se pomjerila u završnoj sceni
loše
-Prvo što svi dobri side kickovi umru, a dosadni prežive
-Ne računajući preživjele suicide misije, odluke nemaju nikakvog uticaja na igru
-svi se boje reapera da su neuništivi, a shepard ubije jednog, jednim hicem iz onog cain oružija...WTF što ih onda nisu samo tako sve pobili...dva hica za veće reapere...I slične rupe u priči...
-Kraj
Gameplay se popravio, igra je dosta teža i zahtjevnija, likovi su zanimljivi, dijaloga ima mnogo...MP zabavan ali ne previše...
Solidna igra, za 8.5/10 da kraj nije onoliko...nemam pravi termin...

Dania
14-03-2012, 19:07
:rotfl:

Kid A
14-03-2012, 19:10
Jako konstruktivan post, nema sta ^^

Maloki
14-03-2012, 23:10
Evo ja obavio dio sa Udinom i Citadelom i Cerberusom i tak to.
Unatoč povremenoj HC patetičnosti i retardiranim animacijama igra je zasad dobra.

Xero
14-03-2012, 23:17
Što je HC?

Maloki
14-03-2012, 23:20
Hardcore.

Srle
14-03-2012, 23:30
Zanima me kakvi će najavljeni SP DLC-ovi biti? u kom periodu se odvijaju i slično...
Najveće mi je razočaranje Catalyst...AI, božanstvo, ili je nešto treće? "Da ne bi sintetička bića uništila organska, ja šaljem Reapere da unište organska bića" Irony, anoyone?
Druga stvar: Koja je svrha Collector baze? Ja je sačuvao, i nabasao na human reapera kojeg koriste za ukras. Mislim, to je posljedica? Šta bi se desilo da sam je uništio?

Dania
14-03-2012, 23:38
Ne zanimaju me DLC-ovi, stoga nemam pojma.
Catalyst je "glas" Reapera i kroz njega (i kroz njegovo utjelovljenje, klinca s početka) pokušavaju indoktrinirati Sheparda. Neam pojma što hoćeš reći za Collector base, ako pitaš što je, odgovor je Harbingerova "kuća", ako uništiš dobiješ paragon blue boju iza Illusive mana, ako ne renegade red

Shepard
14-03-2012, 23:42

Also, Grim +1.

Rofl pa sta ima bit nejasno, lik koji se zove Shepard kaze kako mu igra ima fenomenalan kraj. Ja sam odmah bio kupljen

Nisam butthurtan i nisam rekao da je fenomenalan kraj već da je odličan :) Istina da volim Mass Effect univerzum, ali ne toliko da ne primječujem mane pojedinih nastavaka. Po meni je jedina mana kraja što nisu malo detaljnije prikazali živote preživjelih nakon bitke za zemlju. Pročitajte malo Danijina zapažanja, cura je odlično opisala radnju i kraj igre, to što neki ne vide veću dubinu od kopiranja Human Revolutiona, to je po meni znak da nisu polovili sve konce. Bioware je napravio sasvim odličan mindfuck pomoću suptilnih detalja sa indoktrinacijom. No takvo što je teško skužiti ako se stišće space tokom dijaloga samo kako bi brže došao do sljedeće bitke, zar ne.

Dania
14-03-2012, 23:43
Hvala :')

Aerial
15-03-2012, 00:33
ffs prokleti spori poštar, ajde višeeee :D

Dania
15-03-2012, 00:39
http://www.seinfeldscripts.com/images/newman1.jpg

Dania
15-03-2012, 04:10
Opet post Doppelganger, ispričavam se :) Ali jednostavno ne mogu izdržati ne reći kako malo pomalo leakaju stvari koje dokazuju da nisam potpuno sišla s uma u vezi....
malca koji je garant Reaper i kraja koji ima smisla

Shepard
15-03-2012, 07:19
Linkaj tu ako naiđeš na nešto zanimljivo, i mene zanimaju tuđe interpretacije i zapažanja.

Aral
15-03-2012, 07:54
Mass Effect 3: The End Of An Epic (http://www.rockpapershotgun.com/2012/03/14/mass-effect-3-the-end-of-an-epic/)

"Mali" osvrt na kraj igre.

Aerial
15-03-2012, 11:29
Jeeej, napokon i ja krećem.
Mmmmm Ashley.

hacker
15-03-2012, 12:13
Da upgrejdali su joj facu

Xero
15-03-2012, 12:33
Ja je ostavio da umre u prvom djelu jer mi je bila ružna :(

Aral
15-03-2012, 13:25
Da, u prvom je bila koma. Al u trećem...jaoooo.

Aerial
15-03-2012, 14:32
Bah sad sam išo uhvatiti screen u bolnici.. "prekrasno" izgleda prebijena do nesvjesti, crvene glave i natečenih usana xD

Btw, jel imao tko problema sa drastičnim padom frameratea za vrijeme tactical displaya (shift thing)?

Windwalker
15-03-2012, 14:56
U prvom mi je bila simpatična, a ovdje izgleda ko zadnja kurvetina.
Mislim, imamo Mirandu takvu. Zašto su to učinili i od Ashley?

Aerial
15-03-2012, 14:59
Nvm, ionako je Garrusov prst partner #1 :P

Srle
15-03-2012, 15:04
Bah sad sam išo uhvatiti screen u bolnici.. "prekrasno" izgleda prebijena do nesvjesti, crvene glave i natečenih usana xD

Taman da ne pruža nikakav otpor kad je Shepard "posjeti"

Babitz
15-03-2012, 15:14
Baš mi je žao daltonista. Oni su dobili samo jedan kraj u igri. :(

Srle
15-03-2012, 15:30
Čitam teorije zavjere kako je čitav kraj Shepardova halucinacija, da će u DLC-u biti pravi kraj...Mada ako je BW-u stalo do gamera i do novca, to će i napraviti...

Dania
15-03-2012, 16:35
Baš mi je žao daltonista. Oni su dobili samo jedan kraj u igri. :(
:D

whiskey
15-03-2012, 16:43
Mass-u dobra igra :)

MORDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Upravo se žrtvova za genophage cure :(

Srle
15-03-2012, 16:57
Čitam teorije zavjere kako je čitav kraj Shepardova halucinacija, da će u DLC-u biti pravi kraj...Mada ako je BW-u stalo do gamera i do novca, to će i napraviti...
Da nastavim...malo sam švrljao po netu i naiđem na rumor da bi se DLC trebao zvati "Truth"...
Ako je ovo istina, ne bi me čudilo da se započne neki flame još gori od day-one-DLC-a...
Usput jako mi se dopala mjuza za vrijeme creditsa...

Dania
15-03-2012, 17:28
Al' teorije zavjere hahaha
Mjuza je kul, pogotovo kad Joker umre, pa se iznenadno izmjeni u nešto bolesno

Sgt. Bull
15-03-2012, 18:00
Može neko napisati cijeli kraj u spoilerima? Ne igra mi se igra a volio bih da na kraju vidim i to čudo. :D

Srle
15-03-2012, 18:18
Tri kraja.
Prvom kraju Shepard se žrtvuje, uništi nešto, i to nešto ubije Reapere, Gethove i sve ostalo sintetičko...s tim ukoliko je war asset iznad 4-5k pojavi se cutscena u kojoj se Shepardova ruka iznenada pomjeri.
U drugom kraju, Shepard se žrtvuje tako što se samo-spali da kontroliše Reapere, oni se bro-fistuju s ostatkom univerzuma i odu svojim (Shepardovim) poslom
u trećem kraju, Shepard žrtvuje tako što skače u svijetlo, nešto se rasprši po univerzumu i sva bića, bilo da su organska ili sintetička postanu ista bića sa novim super-DNK u sebi. Joker i EDI prave human-syntetic bogalje.
U suštini, igra se svodi da dođeš pred jednu tačku i napraviš izbor kraja...Prijašnje odluke, war asseti, readiness, romance, mrtvi/živi sidekickovi, ne igraju nikakvu ali baš nikakvu ulogu u kraju igre. Kao Deus-Ex samo još gore pošto su tri igre u pitanju.

Shepard
15-03-2012, 18:22
http://s18.postimage.org/rblf4tfx5/photo_1.png

Kid A
15-03-2012, 18:40
Cek jel se sad taj prvi kraj gleda kao najbolji?

Sgt. Bull
15-03-2012, 18:50
Tri kraja.
Prvom kraju Shepard se žrtvuje, uništi nešto, i to nešto ubije Reapere, Gethove i sve ostalo sintetičko...s tim ukoliko je war asset iznad 4-5k pojavi se cutscena u kojoj se Shepardova ruka iznenada pomjeri.
U drugom kraju, Shepard se žrtvuje tako što se samo-spali da kontroliše Reapere, oni se bro-fistuju s ostatkom univerzuma i odu svojim (Shepardovim) poslom
u trećem kraju, Shepard žrtvuje tako što skače u svijetlo, nešto se rasprši po univerzumu i sva bića, bilo da su organska ili sintetička postanu ista bića sa novim super-DNK u sebi. Joker i EDI prave human-syntetic bogalje.
U suštini, igra se svodi da dođeš pred jednu tačku i napraviš izbor kraja...Prijašnje odluke, war asseti, readiness, romance, mrtvi/živi sidekickovi, ne igraju nikakvu ali baš nikakvu ulogu u kraju igre. Kao Deus-Ex samo još gore pošto su tri igre u pitanju.

Thx.

Dania
15-03-2012, 18:51
Ali...ali...mah, nema smisla.

Aerial
15-03-2012, 18:52
Ova nova yeomanica je fora, dostojan nasljednik Chambersice :D

Maloki
15-03-2012, 19:13
Da, i meni je baš simpa.

The Boz
15-03-2012, 19:16
KAJ!? Maknuli su Chambersovu!?

Srle
15-03-2012, 19:20
Meni je ona preživjela u ME2, i kažu da se pojavljuje u ME3 al ja je ne vidjeh...

Kostolomac
15-03-2012, 19:42
Bude u Docks Holding Area, di su oni kontejneri za izbjeglice.
Popije metak u čelo za vrijeme Cerberusovog napada na Citadel. :cry:
Pa sumnjam da ćete moći pričati s njom ako ste već toliko prešli.

The Boz
15-03-2012, 19:51
I don't want to play this game any more.

Aerial
15-03-2012, 19:54
Ok, polako napredujem... đizus, misija na mjesecu Palavena, kakva atmosfera <3

Dania
15-03-2012, 19:55
Aerial, šuti i prati priču, na kraju ćeš završiti kao Boz :D

Aerial
15-03-2012, 20:17
Also, EDI i Joker <3

"He says having me in visual range is important for his morale."

Maloki
15-03-2012, 22:01
Uvodni cinematic u Geth Dreadnought misiju.

Kakav BSG finale episode flashback.

Windwalker
15-03-2012, 23:17
Ček, znači sve likove koji su imali veću vjerojatnost umiranja u dvojci pobiju vrlo brzo u trojci da ne bi morali imati puno nepotrebnog dijaloga?
Choices, choices... toliko o tome.

Aral
16-03-2012, 07:25
Trebate vidjet animaciju kad dođete sa flotom do Zemlje...fijuuuu

Xero
16-03-2012, 11:55
Još da War Asseti igraju ikakvu ulogu u sastavu flote.

Aerial
16-03-2012, 13:25
a7msQO0b54Q

Med.
Aria je takav badass da bi kupio DLC samo s njenim dijalozima <3

Kid A
16-03-2012, 17:07
rPelM2hwhJA

It's not even in any way like the traditional game endings, where you can say how many endings there are or whether you got ending A, B, or C

koja ironija rofl

Odigrat cu eventualno ME1 i 2 na Steamu i pravit se da trojke nema. Drago mi je da sam vidio kraj na yt, manje bi se razocarao nego da sam igrao igru. Btw najjaci komentar:

Bioware delivered! I played about 80 hours with my respective Shepard. I fixed all the problems in the galaxy, made lots of friends, and even had a little alien romance. I was greatly rewarded with my actions when the relays exploded in the color green, as green is my favorite color! Thank you Bioware for creating a great franchise and ending it with a color I love!

Babitz
16-03-2012, 17:21
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/268/267/d63.jpg

Dudes, better check this shit out.

http://en.wikipedia.org/wiki/Drew_Karpyshyn
Games

Baldur's Gate II: Shadows of Amn
Baldur's Gate II: Throne of Bhaal
Neverwinter Nights
Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark
Star Wars: Knights of the Old Republic
Jade Empire
Mass Effect
Mass Effect 2
Star Wars: The Old Republic
Mass Effect 3: True ending DLC

http://static.fjcdn.com/pictures/Mass+Effect+3+Color+Blind+option.+Anyone+that+s+be aten+Mass_47ecbd_3458056.jpg

:rotfl:

Aerial
16-03-2012, 17:24
Jao, kad ću i ja više do kraja doći...

Usput, Babiću majstore, hotlinko si neko smeće koje se ne vidi.

Babitz
16-03-2012, 17:27
Ja vidim sve.
Probaj koristit link.
http://static.fjcdn.com/pictures/Mass+E ... 458056.jpg (http://static.fjcdn.com/pictures/Mass+Effect+3+Color+Blind+option.+Anyone+that+s+be aten+Mass_47ecbd_3458056.jpg)

Aerial
16-03-2012, 18:14
NMRgCUCUIoU

:pray:

Marvin OCX
16-03-2012, 18:20
:rotfl: :pray:

Srle
16-03-2012, 19:18
Garrus je jednostavno car...Sljedeeća ME igra mora biti Garrus spin-off...

Aral
16-03-2012, 21:39
Hahaha :rotfl:

Xero
16-03-2012, 21:44
Dkg37n3v9H4&feature=related
Mass Effect 3 ending reaction.

Aerial
17-03-2012, 12:59
Napredujem, napredujem. Assetsi su u zelenome, ali još ću štancati questova.

Btw, onaj azijat je napravljen predobro.. šteta što je protiv mene :D

Trenutno sam na onom dijelu kad Udina pokuša puč na Citadelu. Ovo se razvija u game of thrones :D

Shepard
17-03-2012, 15:01
http://penny-arcade.smugmug.com/photos/i-dfFJj7N/0/L/i-dfFJj7N-X2.jpg

Aerial
17-03-2012, 19:37
amagad, geth dreadnought misija :O

Ovu igru se jednostavno ne isplati igrati bez ogromnih zvučnika. Majketi, svaki put kad ta stvar opali topom onaj shockwave trese cijeli stol :D

Aral
17-03-2012, 19:59
Baš to. Budeš vidio pred kraj, da ti ne spoilam...prvo bljesak i onda brrrrrrrrr-baaaaaaam!

Shepard
18-03-2012, 10:25
Dania, obavezno pogledaj ovo. Naša teorija odlično prikazana kroz kompilaciju isječaka iz igre, sa obojenim tekstualnim objašnjenjima za sporije ljude.

PZ7bsIpEKIg

Srle
18-03-2012, 11:29
Damn that kid, wheres Kony when you need him...
:D
Sve je to super, i možda i moguće, al što su onda na samom početku ME3 prikazali tog malca, kako se bezbrižno igra aviončićem, a Sheparda nigdje u bliznini?

Shepard
18-03-2012, 12:10
Shepard ga gleda sa prozora i nasmije se, nakon toga ulazi James u sobu. Bude ti zoomout sa klinca na Sheparda.

keko
18-03-2012, 12:23
Završio igru pred par dana, jedina zamjerka kraju je što je nekako nejasan i što nije objašnjeno što je s tim klincem. Ovi videi i rasprava su prilično zanimljivi, ali trebali su ipak u samoj igri objasniti to, a ne da se toliko iščuđavamo. Al pretpostavljam da će to ubaciti u neki DLC, žalosno kako se srozava sve to, čudno da nisu prodavali svaki dio glavnog questa posebno.

Kid A
18-03-2012, 12:31
Al pretpostavljam da će to ubaciti u neki DLC
Pricekaj mjesec dana pa se vrati na ovaj post

Horny Devil
18-03-2012, 12:37
467pmIX-oZo

Srle
18-03-2012, 13:06
Stvarno je heroj. Umro je pokušavajući da nas spasi od groznog kraja...Nevar forget!

Shepard
18-03-2012, 22:11
Vjerojatno najbolji video koji sam pogledao, briljira. Kad spojiš te cut scene iz sva 3 djela, dobiješ zbilja hrpu epskih momenata.

JspE9ctseIU

Dania
18-03-2012, 22:14
Marauder Shields :D

Delirium
18-03-2012, 22:20
"Someone has to say it.

Being of the age that I grew up with Star Wars and now have played through the Mass Effect trilogy, I must say that ME has ousted SW tenfold. SW has this HUGE, ridiculously nerdy following. Almost a religion. And I always, always thought it severely overrated. ME, however, has a MUCH better story with a much better effect on emotions, and has a significantly less "ME 4 LYFE" following. I'm glad.

Thank you, BioWare, for making this series. If YOU decided to make ME 1-2-3 turn into 4-5-6 and make another 1-2-3, flesh everything out more, span more novels and cartoons and games, it'd be so much better than this SW crap we've been force-fed for decades. Be done with this SW filth, ME is the new universal opera. And it triumphs!"

Sgt. Bull
18-03-2012, 22:33
*Puca si u nogu*

Kid A
18-03-2012, 22:48
Oboje su smece kozmickih proporcija tak da mi je ok usporedba al u sustini nikad se nisam zamarao s tim koje govno manje smrdi

Sgt. Bull
18-03-2012, 22:53
Mislim da nisi shvatio o čemu dotični priča. SW = Star Wars (ne igra već cijela franšiza).
Ili ja nisam shvatio. :D

Aerial
18-03-2012, 23:28
Igram i .. Je-... jesam ja to upravo slučajno uništio Migrantsku flotu?
Tali?!

Jesus fucking christ di mi je auto save xD

Babitz
19-03-2012, 05:07
Ma daj ajde, ono je očit troll. Nitko ne može biti tako retardiran.

Aral
19-03-2012, 07:32
Fora mi je ocjena na HCL-u, 94% :)

Babitz
19-03-2012, 09:20
Kaj je tak fora kod toga?

Aral
19-03-2012, 09:44
Očekivao sam daleko manju.

Deadwalker
19-03-2012, 09:53
Šteta što Wyzard ne igra SF RPG-ove :(
Recenzija mi je meh, ništa konkretno.

Aral
19-03-2012, 10:39
I neke stvari su skroz krivo napisane. Težina oružja utjeće na reload? LOL

Babitz
19-03-2012, 11:10
Pisao ju je Celeber, tj. fenboj najveći na svijetu.

Joso1000
19-03-2012, 12:18
Jel se može nakon što odigraš sa muškim Šepardom ponovno sa ženksim ali da ti ostane sve iz prvog prelaska? Znači samo spol promjeniti? ROFL edit, i da jel se može svejedno lezbijat sa Ešli?

Domy
19-03-2012, 21:04
Igra dobra, odlična.

Kraj OČAJAN.

Ne samo da je (ovakav kakav jest) skoro kopija Matrixa, nego su napravili neočekivano i nepotrebno sr.nje ko i Fallout 3. Ljudi ih doslovno mole da s DLC-om promijene kraj. Stašno :toilet:

Xero
19-03-2012, 21:32
Jel se može nakon što odigraš sa muškim Šepardom ponovno sa ženksim ali da ti ostane sve iz prvog prelaska? Znači samo spol promjeniti? ROFL edit, i da jel se može svejedno lezbijat sa Ešli?
Vidim da si prioritete lijepo odredio.

Dania
19-03-2012, 21:37
KOPIJA MATRIXA? Pa šta je sve neću čuti ovdje, svaka čast ;)

Vidim da si prioritete lijepo odredio.

And that's that, right there.

Xero
19-03-2012, 21:40
Samo što ja nisam bio sarkastičan. To je u Mass Effectu najbitnije.

Dania
19-03-2012, 21:41
Znam da nisi. Kako kome.

Domy
19-03-2012, 21:58
Kako ne, glavni heroj se žrtvuje za cijelo čovječanstvo predajući se strojevima, ak me pamćenje služi, oni ga apsorbiraju natrag u kolektiv, što ga na kraju ubije. Ima i razgovor sa "predstavnikom strojeva" i pregovara o budućnosti. Jest da matrix nisam gledao otkad je izašao,dakle mnogo godina, al koncept je prilično sličan. I očekivao sam nešto puno bolje od ME3.

Provjerio sam, citat s wikipedije:

"Neo enters the Machine City to bargain with the Machines and their leader, the Deus Ex Machina...The Machines provide a connection for Neo to enter the Matrix... Neo baits Smith into assimilating him. With Neo&#39;s body serving as a conduit to the Smiths, the Deus Ex Machina sends an energy surge through his body. The Neo-Smith and the clones burst into light that ripples through the Matrix.... In the real world, the Sentinels withdraw from Zion. Neo has sacrificed his life to save the Machines and the humans. The Deus Ex Machina says, "It is done", and Neo&#39;s body is carried away by the Machines."

Uglavnom, očajan kraj.

Dania
19-03-2012, 21:59
Kužim ja tebe, sve pet. Nemam snage objašnjavati (pobliže) :)

Domy
19-03-2012, 22:06
Baš bi mi bilo zanimljivo čut jednom, kad ćeš imat snage :rambo:

Rasprava o Matrixu na stranu, kraj je svejedno daleko od očekivane kvalitete.

Ovo je dobra suma mnogih kritika.

6M0Cf864P7E&list=UUsgv2QHkT2ljEixyulzOnUQ&index=1&feature=plcp

Dania
19-03-2012, 22:15
Imaš tamo par stranica ranije par mojih postova o samoj radnji i nekim detaljima.
:) a inače, napričala sam se o ovoj igri kao nijednoj dosad hahaha, narast' će mi tumor. Nije prošla nijedna kava s frendovima unatrag 3 tjedna bez toga.

Domy
19-03-2012, 22:45
Pogledao sam kaj si pisala i navodiš detalje jedne sad već vrlo rasprostranjene teorije.

Koja je dobra, moguća itd, ALI.

Radije bih da su mi napisali na kraju "to be continued..." nego ovo sad.

A onaj prozorčić s reklamom za DLC-ove nakon creditsa mi je bio ko šamar. Strašno. :nonono:

Dania
19-03-2012, 22:56
Da, ali zanimljivost u tome je da se "teorija" samo poklapa u nekim stvarima s mojim razmišljanjem, pisala sam o detaljima iz igre koje sam sama primjetila nakon sva 3 dijela, ništa drugo nisam navodila jer se izuzimam iz takvih globalnih rasprava :)
Ha čuj, sve u svemu ili ti odgovara ili ne, svatko ima svoju viziju igara. Jebus zna kol'ko sam ih samo ja drukčije zamislila, no istina je da dugo nijedna nije digla toliku pompu kao ovo. I razočaranje/nezadovoljstvo je emocija, ne?
Da ponovim, nema šanse da raspravljam o marketingu, mala djeca znaju što i kako EA radi :)
p.s. zašto pišem ovako umorna, zapalit ću si nogu

Domy
20-03-2012, 00:27
Teorija stvarno jest rasprostranjena, ali nije identična u svakoj raspravi. Just saying. Daleko od toga da se ne slažem s njom, naprotiv.

Nije teško zanemarit zvuk reapera kad se prvi put sretne klinac, s obzirom da napadaju Zemlju i "glasaju se" kroz cijeli tutorial. Taj se dio može previdjeti.

Nepomaganje da se popne u shuttle jest vrlo čudno. Vojnici su zabavljeni pucanjem, ali civili unutra nisu. Na prvi pogled zanemarivo, al drugim pogledom ne.

Snovi su očiti i značajni jer se pojavljuju nakon rješavanja najvećih priority iliti main questova, u kojima smo jako blizu reapera. Štoviše, direktno odgovorni za njihovo uništavanje (Tuchanka, Rannoch, mislim da je treći nakon Cronos Station). Da Shepard ne spava uopće u međuvremenu nije moguće (mislim da se trajanje ME3 proteže par mjeseci do godine dana, nešto takvo sam zapamtio iz razgovora s Hackettom prije napada na Zemlju), dakle snovi baš tada su s razlogom ubačeni.

Sam sadržaj snova je gotovo po definiciji indoktrinacije: šuškanja, glasovi, taj klinac...

Već od ME2 znamo da mrtvi reaperi ne gube moć indoktrinacije, a vrlo se blizu prošetamo kraj ostataka mrtvog human reapera dok putujemo kroz bazu Cerberusa. Preostala 2 destroyera također nisu daleko od Sheparda na spomenutim planetima, ni kad su živi ni kad su mrtvi. Čudio me toliki osjećaj olakšanja u igri ko da su svi očito zaboravili što se desilo sa znanstvenicima Cerberusa u ME2 (misja IFF).

Novi pokušaj indoktrinacije nakon što se ubije destroyer kod zrake za Citadel u Londonu, a još i sleti Harbinger vrlo je moguć ako je sve prethodno moguće i/ili je već prije počelo.

Na Zemlji, zraka koja napokon pogodi Sheparda je neizbježna i pojavi se točno tamo gdje je Shepard. Nijedna ga druga ne ubije, probao sam čak utrčavati u njih prije predviđenog mjesta.. Dakle, namješteno.

Početak indoktrinacije je mogao biti još od razgovora sa Sovereignom. Ipak je Virmire bio Sarenova baza, a ne znamo kakva je točno tehnologija omogućavala vezu sa Sovereignom i omogućila Shepardov razgovor. Borbe sa Sarenom također, pogotovo zadnja. Mora da su reaperi na sarenu naučili da takav turian husk ne valja pa su stvorili maraudere :)

U ME2 se boravi u istom Reaperu u kojem su znanstvenici poludili, ne toliko dugo, al taman za početak. Moglo bi se pretpostavit da stres borbe u potrazi za IFF-om olakšava indoktrinaciju jer je Shepard koncentriran na samu misiju.

U Arrivalu je bio 2 dana u nesvijesti vrlo blizu reaper artefakta, opet moguć početak il nastavak.

Za kraj, istraživanje Mirandinog starog je uključivalo nanide reapera, koje je osim tamo Shepard mogao pokupiti na mnogo mjesta.

S nanidima u sustavu i blizinom reapera (puno jači signal od onog kojeg su uspjeli stvoriti u sanctuary-ju) sve navedeno čini vrlo smislenu priču.

Eto, par mojih opažanja. :thumbs2:

A izvan te teorije:
Nisam sačuvao Collector&#39;s bazu, što znači da imam teži put prema "breathing" sceni. Nisam ju uspio dobit jer ne igram multiplayer i zato sam negdje malo iznad 3700 EMS. Probao sam s modanjem coalesced.bin da mi reaper heart donese puno war assetsa i ne trebam previše ponavljat, al nisam dobio tu scenu neovisno o EMS preko 4000 i 5000. (it&#39;s over 9000 :D )

Tako da za mog Sheparda postoji samo smrt, kroz sva tri izbora. Smrt, svemir bez mass relay-a, flote svih rasa oko zemlje bez mogućnosti da se vrate doma. To kaj riješim problem reapera na kraju ne znači puno. Sam trud mirenja zaraćenih strana postaje manje poticajan, ograničeni resursi matičnih sustava će neminovno dovesti do novih ratova. Da ne velim izumiranja. Tak da mi je sam kraj vrlo depresivan, ako samo uzmem u obzir ono što je direktno u kraju prikazano i poslijedice.

Btw, posada Normandy-ja nije dovoljno brojna za stabilnu populaciju. Pogotovo jer ih je skoro pola homoseksualne orijentacije. Tak da ona bonus scena sa Stargazerom je vrlo nevjerojatna, prema mjesecima il planetima na obzoru je to planet gdje se Normandy sruši. WTF su uopće radili u FTL travelu kad su počele eksplozije?! :?

Za kraj, opet, igra je odlična, ali kraj ovoga što sad imamo je očajan.

Dania
20-03-2012, 00:42
Drago mi je da nisi samo kao padobranac uletio u temu sa "jadan kraj. hur dur", nego si zaista igrao i razmislio o svemu :)
Slažem se sa svime iz prvog spoilera, čak neke stvari nisam ni sama primjetila (kao dio o Mirandi). Što se drugog dijela tiče, naravno da je i meni grozna stvar da igrač koji samo želi opušteno uživati u igri, zbog nedostatka svega mora "trpjeti" i završiti kao luzer.
Al&#39; s druge strane, koliko god je kao sama igra ME interaktivan, to je ipak vizija tima ljudi i mislim da bismo barem s tog "umjetničkog aspekta" to trebali poštovati. Daleko od toga da je lako osmisliti cijeli raspon franšize, tbh naporno je i modelirati Shepardovu nogu, ne moram ni pričati o svemu drugome. Jasno da su oni svi usmjereni prema zaradi, te su jednim dijelom i zbog toga vjerojatno napravili kraj takvim da se o igri priča i analizira još dugo. Ne možeš reći da nisu uspjeli u tome skroz planirano ili ne; ispravno ili neispravno ;)
I meni je kraj "užasan", ali užasan zbog tužnih dijelova. Smatram ga dobrim najviše zato jer mi je pun kufer happy endinga. Ipak je to kraj trilogije i Shepard kao lik predstavlja samo čovjeka. Badass čovjeka, ali nije imun na "kontrolu uma" kao i mi svi igrači. Ako su me uspjeli zaintrigirati nakon svega: to je već win in my book.

A rekla sam da mi se ne priča i da neću o lovi. Pih i moja disciplina na razini zeca. :D

Joso1000
20-03-2012, 00:57
Bump, hoće li netko odgovoriti? Oću bre da provibriram Ešli sa Šepardicom...........XD

Dania
20-03-2012, 01:00
Može, daj malo guglaj, nije tako strašno kao što ti djeluje :)
a imaš i porn stranica na bacanje, uštedi si RAM-e

Arbiter of Change
20-03-2012, 20:47
Zanimljiv pogled na razvoj događaja oko igre. Par wall of textova, ali dobro za pročitati jer se stvari odvijaju točno tim redoslijedom.
http://social.bioware.com/forum/1/topic ... 10084349/1 (http://social.bioware.com/forum/1/topic/355/index/10084349/1)

Sgt. Bull
20-03-2012, 20:53
Aj ti to pročitaj pa napiši ukratko ovde :D

Maloki
20-03-2012, 21:06
Pročitao sam do Merizaninog posta i onda sam skrolao da vidim kolko tog još ima.
Ima previše.

Dania
20-03-2012, 22:21
Aj ti to pročitaj pa napiši ukratko ovde :D

Domy
20-03-2012, 23:12
Čitao sam to neki dan. Uglavnom, neki ostarjeli PR ekspert komentira poteze community-ja i bioware-a.

Ohrabruje community, predviđa s velikom točnošću slijedeće poteze bioware-a itd.

Uglavnom, kako kaže naslov, bioware damage control na sve kaj se dešava s igrom, krajevima itd.

Kostolomac
20-03-2012, 23:36
Jaki su mi i ovi vojnici što su se javljali, na kul način komentiraju stvari :D

Domy
20-03-2012, 23:38
Doktorirao na pobunama i upravljanju konfliktima :ekipa:

Kostolomac
20-03-2012, 23:44
Like a boss 8)

Kid A
20-03-2012, 23:51
http://i.imgur.com/iZLf2.png

Falus
21-03-2012, 18:23
Zero Punctuation (http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/5497-Mass-Effect-3)

Dania
21-03-2012, 18:33
Znala sam da će on to znati sročiti kako treba :D

Kostolomac
21-03-2012, 21:24
Prešao napokon i ja igru. Ni sam ne znam kako sam utukao 44 sata, ali bitno mi je da sam u velikoj većini igre uživao. Što se kraja tiče, slažem se sa većinom da nije baš nešto.
Odabrao sam Sintezu. Pošto sam full Paragon, želio sam najbolje za sve, pa makar me koštalo života =(

Xero
21-03-2012, 22:26
Pičko.

Dania
21-03-2012, 22:29
Sumnjam da je to "najbolje za sve", al&#39; OK ;)

Kostolomac
21-03-2012, 23:29
Sumnjam da je to "najbolje za sve", al&#39; OK ;)
U mom svemiru je!
Kasnije će EDI cyber-varat Džokera sa mnome jer me sada ima u svima 8)

@Xero, jesam, priznajem. Ali za drugi prelazak planiram igrati Renegade gay-muškarčinu :rambo:

Shepard
21-03-2012, 23:30
‘Mass Effect 3’ ending will be changed after video-gamer backlash, Bioware announces (http://www.nydailynews.com/entertainment/mass-effect-3-ending-changed-video-gamer-backlash-bioware-announces-article-1.1048196?localLinksEnabled=false)S:)

Dania
21-03-2012, 23:43
Eto znala sam, sad će "fanovi" dobiti Brus Vilisa koji jaše na raketi i puca u mjesečeve pore, dok cijela posada veselo trči livadom. Glupani.

Kid A
21-03-2012, 23:46
Bravo. "Kraj je sranje, al evo vam jos novaca pa napravite drugi"

Al' s druge strane, koliko god je kao sama igra ME interaktivan, to je ipak vizija tima ljudi i mislim da bismo barem s tog "umjetničkog aspekta" to trebali poštovati. Daleko od toga da je lako osmisliti cijeli raspon franšize, tbh naporno je i modelirati Shepardovu nogu, ne moram ni pričati o svemu drugome
Btw ovo je cista glupost

Dania
21-03-2012, 23:51
A jel' je? Odlično, još jedan općeniti stav otišao u nepovrat', stara priča.
edit: Joj, ups, zaboravila sam! Kad imaš novaca, sve je lako, silly me

Maloki
21-03-2012, 23:59
Eto znala sam, sad će "fanovi" dobiti Brus Vilisa koji jaše na raketi i puca u mjesečeve pore, dok cijela posada veselo trči livadom. Glupani.
U čovjekovoj prirodi je da želi sretan svršetak priče.
A ovo da ćemo dobit Brucea Willisa je smiješno pošto je Shepard upravo to. Kroz par godina je pobio pola galaksije, preživio pad ogromnog svemirskog robota kojeg je uništio (i time uništio cijelu jednu civilizaciju "pohranjenu" u njemu), umro i uskrsnuo i onda još jednom preživio put i boravak u središtu galaksije. O svim sranjima kroz koja prođeš u dvojci (poput face-to-face susretom sa Reaperom koji te gađa svojim death rayjom dok ti navodiš flotu di da cilja) ne moram ni spominjat.

Ako BioWare već želi brijati o nekakvoj temi žrtvovanja onda su trebali ubit puno više bitnih ljudi, Shepardu odrezat barem jedan ud, u potpunosti uništit Citadel na kraju jedinice, ubit pola stanovništva Zemlje u dvojci i istrijebiti Salariane i ne dopustit mirno pomirenja X i Y već obavezno završit sa genocidom jedne strane.
Tek onda bi se moglo pričati o temi žrtvovanja.

Kid A
22-03-2012, 00:06
Pa ne, kuzim. Trebalo je i onaj MW3 kreativno ispolirati, ipak tih 16GB instalacije znaci nesto a vidi koliko ljudi uopce ne cijene taj trud i neopravdano pljuju po igri koja je zaradila milione na racun neosporive kvalitete. Cijela ta prica kako se ignorira neciji trud mi je smijesna, cak je i Shepard par stranica prije napisao

Žalosno, pogotovo s obzirom koliko ste vjerojatno svi talentirani da svojim idejama nadmašite ljude koji rade na tim igrama
sto mi je onako genijalan argument, rame uz rame sa onim RIDERovim "napravi ti bolju pjesmu ako ti je ova losa"
EDIT
Maloki ninja'd

Dania
22-03-2012, 00:13
Znate što? Jednostavno ne vjerujem kako se iz nečega što kažem odmah automatski povlači sve ostalo što nisam rekla.
Kao da volim Bioware, da ih "razumijem", da im se divim, da mislim da to što fanovi traže je loša stvarSitd. Ako nije tako, onda bogami imam loše zapažanje il' me jednostavno ljudi ne vole iz inata haha...
Ništa od toga gore navedenog ne smatram. Jasno da ako nešto voliš i ispadne razočaravajuće, želiš da ti se na neki način isplati dug (u nedostatku boljeg izraza).
Nikad nisam rekla da je cijeli ME genijalan, najbolja igra ikad, omg bla blah, u ovoj temi sam komentirala samo taj dio završetka priče jer mi je dopizdilo gledati kako svi plaču i vajnaju prije no što su imalo razmislili o ičemu. Ne ovdje na forumu, svugdje.
O gameplayu od početka mislim loše. O hrpi holivudskih detalja također. O sapunicama u tijeku radnje: isto. Nitko me nije pitao, pa nisam imala potrebu pisati.
Sviđa mi se setting, sviđa mi se codex i priča, sviđa mi se vizualno.
Ali istina je da mi se najviše od svega sviđa kraj. (bio on takav samo u mojoj glavi ili je smišljen tako)
Baš zato što je tužan, nedorečen i traži od igrača da posveti pažnju detaljima. That's all.
Po čemu ste vi zaključili da su to "argumenti za support industriji" ja pojma nemam.

hansi
22-03-2012, 00:21
ja bi napravio kraj tako da je sve to zapravo u snu nekog lika kojeg je pokupilo auto i na kraju se budi iz kome
nemoze bit jednostavnije, a jednako je lose kao i ovo

Dania
22-03-2012, 00:22
Eto, vidiš, nije loša ideja :)

Maloki
22-03-2012, 00:22
Meni je isto kraj u biti ok jer sa te strane da
odapneš i boli te kurac
Ali saka način na koji je izveden. Dođeš i biraš oćeš lijevo, desno ili ravno. Bez obzira na sve tvoje prijašnje odluke. Ništa od toga ne utječe.

Trojka je sama po sebi oke, ako se ignorira masivna patetika sa hurr durr we're friends, ogromna količina bugova, dijalozi na koje imaš minimalan utjecaj, nelogičnosti koje su unjeli u backstory i težina (prelagano je sve).

Igra mi se jedinica jer je zakon.

Dania
22-03-2012, 00:25
Eto, slažem se. Žao mi je što ja ne znam na jednostavan način reći što mislim, pa ispadne da sam patetična ili da kompliciram :)

Kid A
22-03-2012, 00:36
Sad bas dok sam slagao prijasnji post trazio sam jedan youtube video koji sam slucajno pogledao prije izlaska ME3, uglavnom radilo se o nekakvom development logu i likovi pricaju kako su u ovom nastavku izuzetno prosirili lore ME universea a narocito koliko su paznje posvetili Tali i pazi sad - visednevnim brainstorming sastancima o tome tko je ona, kako je predstaviti u zavrsnici itd.....znamo kako je to zavrsilo. Daleko od toga da je losa igra al bogami i daleko je od nekog truda i kreativnosti ako pricamo o trecem nastavku konkretno, bar s tehnicke strane. Nije mi jasno kako ljudi na bilo kakav projekat kome je kljucni element kreativnost mogu staviti precizan deadline i ocekivati da sve ide po planu.
Mislm stvarno ispada smijesno kad si pogledam sve postove u temi i s cinjenicom da nisam presao igru (ono, nemam pametnija posla pa pljujem po igru koju nisam ni pokrenuo jos) jos ali mi je jos smjesnije da su ljudi uspjeli progurati takve mediokritete u gamingu pod pojmom kvalitete. I najtuznije sto ME3 nije uopce izolovan slucaj
EDIT
jebemu kasnim 6 postova. Sad cekam da svi odete spavat

Neven <R>
22-03-2012, 00:54
Je'l ima babićeva kolumna di pljuje po trojci il to još nije izašlo?

Dania
22-03-2012, 02:18
@Kid A: Ha, čuj, što jest jest, žalosno je. Al' mogu to ignorirati u ovom slučaju ^^

Babitz
22-03-2012, 03:20
Je'l ima babićeva kolumna di pljuje po trojci il to još nije izašlo?
Nisam još ni igrao. :(

Ako BioWare već želi brijati o nekakvoj temi žrtvovanja onda su trebali ubit puno više bitnih ljudi, Shepardu odrezat barem jedan ud, u potpunosti uništit Citadel na kraju jedinice, ubit pola stanovništva Zemlje u dvojci i istrijebiti Salariane i ne dopustit mirno pomirenja X i Y već obavezno završit sa genocidom jedne strane.
Tek onda bi se moglo pričati o temi žrtvovanja.
Kao žrtvovanje gomile ljudskih vojnika u jedinici da vijeće preživi (ili vijeća da ljudi prežive) u jedinici i pola tvoje posade u dvici?
Mislim, pričaš gluposti da sve treba biti u Disney stilu. Problem u kraju nije kaj ima neke šepardove žrtve, već kaj kraj nema apsolutno nikakvog smisla. nedorečen je i pun rupa o kojima su pričali već svi na netu.

Deadwalker
22-03-2012, 11:13
‘Mass Effect 3’ ending will be changed after video-gamer backlash, Bioware announces (http://www.nydailynews.com/entertainment/mass-effect-3-ending-changed-video-gamer-backlash-bioware-announces-article-1.1048196?localLinksEnabled=false)S:)

Ovo je jednostavno preloše, veliki presedan zapravo :(
Razumijem rage ljudi koji su očekivali ne znam što, no ako smo došli do razine da će se priče mijenjati samo zato jer gomile fanboyeva žele vidjeti stvari drugačije, onda slobodno iz produkcije igara možemo izbaciti scenariste i zaposliti tu gomilu nakupljenog retardluka. Ne mogu vjerovati koliko su ljudi danas postali razmaženi. Čak da je to najgori kraj u povijesti igara, jednostavno ne možeš tražiti da se nečija umjetnička ideja, nazovimo to tako, mijenja jer tebi to ne paše. Po istoj filozofiji možemo ići sada svi slati mailove scenaristima filmova koji su ujebali stotine obećavajućih priča.
Postoji jedna linija u komunikaciji između devova i fanova koja se jednostavno ne može prijeći. Ovu stvar vjerujem kako ne podržava niti jedan developer, jednostavno još uvijek ne mogu vjerovati da je BioWare pristao na takav retardluk.
Još veći je onaj što su Amazon i EA odlučili vratiti novce ljudima koji rageaju oko kraja - super, utukao si 30-50 sati u igru, sve ti je super osim kraja koji ne paše tvojem ukusu, i sada nakon višednevne konzumacije proizvoda imaš pravo tražiti novce natrag? Come on, budem ja tako sada tražio od Square Enixa povrat novca jer mi je kraj Deus Exa bio promašaj.

Prepreloše i jadno.

Kostolomac
22-03-2012, 11:36
Problem u kraju nije kaj ima neke šepardove žrtve, već kaj kraj nema apsolutno nikakvog smisla. nedorečen je i pun rupa o kojima su pričali već svi na netu.
To i meni smeta. Treći i završni nastavak igre je, daj mi pošten i ispunjujući kraj, da vidim što su sve moje odluke promijenile. Pa prvi Dragon Age mi je imao potpuniji kraj.

@Deadwalker, osobno bih bio zadovoljan kad bi već postojeće krajeve proširili, jednostavno mi je sve prebrzo završilo.

Čak da je to najgori kraj u povijesti igara, jednostavno ne možeš tražiti da se nečija umjetnička ideja, nazovimo to tako, mijenja jer tebi to ne paše. Po istoj filozofiji možemo ići sada svi slati mailove scenaristima filmova koji su ujebali stotine obećavajućih priča.
Sa ovime se baš i ne slažem. IMHO, igre je puno lakše prilagoditi željama fanova, nego li filmove, i ne treba ih gledati kao filmove. Inače će biti sve više "cinematičnih" iskustava u gamingu. Uvijek mi je zanimljivo vidjeti koliko community širi granice. I tko nam brani slati mailove scenaristima sfušarenih filmova?
A ovo za povrat para se slažem da je debilno.

Deadwalker
22-03-2012, 11:46
NE, NE i NE.
Jednostavno postoji ta granica koja se ne može prijeći. Činjenica da je par desetaka tisuća fanova rejgalo, a da je igru kupilo 2 i pol milijuna ljudi. Činjenica je da je Mass Effect plod rada ekipe BioWarea, ne njegove fan zajednice. Ljudi su žešće pobrkali gdje je granica između umjetničke slobode i prava koje imaju kao kupci. Umjetnička djela gdje mnogi svrstavaju igre se ne rade da se prilagođavaju fanovima, nego su ona plod nečijeg umjetničkog izražavanja, koliko god ono bilo loše određenom pojedincu ili masi.
Sigurno postoji gomila ljudima kojima ovakav kraj kakav je odgovara, što je s njima?
Najveća greška je u tome što se budalama dopustio povrat novca. EA se vjerojatno pribojao većeg gubitka profita i pristalu su na ovo sranje.

Sada iz principa neću odigrati ME 3, još uvijek naprosto ne mogu vjerovati.

Srle
22-03-2012, 12:06
Dead, mislim da, ukoliko bude novog kraja, će se DLC naplatiti, tako da će BW biti u plusu...ne bi radili novi kraj zbog ljubavi prema fanovima...
Ovo bi mogla biti budućnost...Developeri napravre igru, a kupci postaju game testeri, i na osnovu njihovih reakcija, developer pravi DLC, kojeg onda naplati...

Kostolomac
22-03-2012, 12:08
Oni kojima ovakav kraj odgovara se ne bi trebali ni obazirati na njegovu promjenu. Što se umjetničkih djela tiče, zašto igre ne bi bile drukčije, zašto sve mora spadati pod iste standarde? Zašto bi umjetnost uopće trebala imati standarde/granice ako joj to ne dopušta promjenu i napredak? I trenutna gora promjena može dovesti do nečeg višeg i boljeg. Iskreno, ne osjećam se baš dovoljno potkovan za raspravu o umjetnosti, ali eto, moje mišljenje.

Deadwalker
22-03-2012, 12:11
@Srle
Problem je što im opće takva ideja ne bi trebala pasti napamet. Mislim da ljudi opće ne razumiju što trenutno rade, a jedna od posljedica je upravo to što si spomenuo sada. Doduše, to je manji problem u cijeloj priči.

@Kostolomac
Kak ne kužiš? Mass Effect ne rade njegovi fanovi, nego BioWare. Na svijetu postoji tisuće različitih ukusa i sasvim je normalno da masa njih neće biti zadovoljna, što god Kanađani napravili. Što ako ti novi krajevi ne budu nekome odgovarali? Opet će se raditi novi?
Ova gora promjena može dovesti samo do toga da će EA zaraditi koji dolar više, da će se utišati nekolicina nezadovoljnih igrača (možda i neće) i da će se pojaviti neki novi trendovi u industriji koji bi mogli imati zbilja loše posljedice. Fora je sa igrama što su interaktivne i što se igraču daje određena sloboda, no tu slobodu prvenstveno moraju imati developeri kako bi do izražaja došla njihova kreativnost. Zašto danas cijela igraća industrija stagnira? Prvenstveno jer se samo radi copy-paste kako bi se zadovoljila glupava masa i kako slučajno neki projekt ne bi bio financijski neisplativ pa ajmo igrati na sigurno. Ovo mijenjanje krajnjeg proizvoda je vidim novi korak u tom smjeru jer ne samo da će devovi morati slušati izdavače što da rade, nego će se još podilaziti daleko širim masama. Zbilja ne vidim ništa pozitivno u tome.

Kostolomac
22-03-2012, 12:24
Naravno da kužim tvoje mišljenje i strahovanje. Ali me opet zanima kako bi se ovo moglo razviti. I tako je današnja gaming industrija toliko velika da si svatko može naći ono što mu odgovara, tako da ima mjesta i za ovakve stvari :P

Neven <R>
22-03-2012, 12:48
SPrvenstveno jer se samo radi copy-paste kako bi se zadovoljila glupava masa i kako slučajno neki projekt ne bi bio financijski neisplativ pa ajmo igrati na sigurno
Pa upravo to je ono što cijeli ovaj serijal simbolizira i sad odjednom na kraju igre se žališ na takav model?

Deadwalker
22-03-2012, 13:08
Ne izvlači iz konteksta, žalim se na evoluciju toga.

Neven <R>
22-03-2012, 13:22
Još uvijek mi nije jasno da se u jednoj igri koja je od početka poglupljena do ibera i u kojoj su sve dizajnerske odluke bile okrenute povlađivanju masama, sada odjednom čudiš kako to da oni povlađuju masama? To je otprilike ko da se žališ što su nekoj poluretardiranoj romantičnoj komediji promjenili kraj zato jer se nije sviđao fokus grupama. Besmisleno je uopće spominjati umjetnički integritet u istoj rečenici sa Bioware/EA-om, ali i AAA videoigrama općenito

Da je postojao nekakav "umjetnički integritet" možda bi onda dizajnirali igru na taj način da bi stvarno iskoristili medij i njegovu interaktivnost. Možda bi ljudi mogli oblikovati kraj kakvog žele kroz svoje akcije tijekom igre, onda bi svi bili sretni i zadovoljni, ne?

Deadwalker
22-03-2012, 13:34
Zato jer se ovaj puta prešla nekakva granica "dobrog ukusa". Apsolutno stoji to što kažeš, no kada nešto ovako napravi praktički lider industrije, to će sigurno imati odjeka kod ostalih, kao i na cjelokupnu industriju igara. Zato vajnam tu.

EDIT: Da vjerujem u teorije zavjere, rekao bih da je sve ovo unaprijed isplanirano i da su ljudi do bola izmanipulirani i sada im kao ekipa čini uslugu, uz određenu novčanu naknadu naravno :D

WW1h4iKeMZ0

Babitz
22-03-2012, 14:04
Hej! Ajmo tražit svi od Lucasa da promijeni scenarij prequela i sve ponovno snimi tak da budemo sretni. On je raspizdio daleko veći broj ljudi nego Bioware i sasvim sam siguran da bismo mogli skupit dovoljno potpisa. Dobra ideja, ne?

Deadwalker
22-03-2012, 14:07
Možemo tako u nedogled. Imam cijelu listu filmova gdje bi se mogao promijeniti kraj ili dobar dio priče.

Neven <R>
22-03-2012, 14:11
Hej! Ajmo tražit svi od Lucasa da promijeni scenarij prequela i sve ponovno snimi tak da budemo sretni. On je raspizdio daleko veći broj ljudi nego Bioware i sasvim sam siguran da bismo mogli skupit dovoljno potpisa. Dobra ideja, ne?
Ovo, ali bez ironije.

Srle
22-03-2012, 14:20
Ja sam uvijek govorio da Jar Jar treba imati veću minutažu u epizodama II i III :D ...

Babitz
22-03-2012, 14:26
U Fantomskoj Prijetnji također. Ne znam zašto nije bio protagonist... Lucas je stvarno poludio.

skitkid
22-03-2012, 15:53
igre su smeće.

skitkid
25-03-2012, 03:17
a dobro nisu baš sve. nastavite!

Xero
25-03-2012, 20:00
http://v.cdn.cad-comic.com/comics/cad-20111207-50a84.png
Heh.

Kid A
29-03-2012, 00:29
Draft iz collections edition boxa
http://i.imgur.com/OxiRU.jpg

Horny Devil
30-03-2012, 11:44
CpeRk1YFn8s

Humor najnize vrste, al' nasmijalo me par puta.

Aral
01-04-2012, 10:45
qOqHUa2LfNY&feature=g-all-a&context=G2dcd8bbFAAAAAAAAAAA

Arbiter of Change
01-04-2012, 10:46
Nemojte slučajno modirati ME3 SP jer bi vam mogli bannati account. WTF?

http://i.imgur.com/VJkqP.jpg

Xero
01-04-2012, 10:48
Kako neočekivano.

Windwalker
01-04-2012, 10:57
Bioware! :pray: :pray: :pray:

Deadwalker
01-04-2012, 11:19
Kako mi je drago što ovo neću odigrati, a u jednom momentu bio sam spreman reprizirati cijeli serijal samo zbog trojke da bi se na kraju svi uvjerili kako cijeli koncept sa odlučivanjem pada u vodu. I onda još BioWare odluči promijeniti promašen kraj, koji će EA vjerojatno dodatno naplatiti. Zbilja mi ne trebaju mi nepotrebne duševne boli.

U vezi ovog što je Arby linkao, ne znam jeste li znali, ali EA ozbiljno konkurira za najgoru američku kompaniju (http://consumerist.com/2012/03/a-round-of-applause-please-for-your-worst-company-in-america-2012-semifinalists.html). BioWare je dio EA-a.