Log in

Pogledaj cijelu verziju : Android - mobiteli i rasprave o OS-u

Stranica : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

Aral
22-01-2011, 12:27
Haha, da. E, koji je najbolji weather app? Sad ne stignem, kasnije ću gledat u onoj temi.

Bartuc
22-01-2011, 12:36
Po meni, Fancy Widget Pro. Puno mi je bolji od Beautiful Widgets koji mi je samo srao...

EDIT: I da, želimo još kvalitetnih slika (puno), želimo da sve SS-aš dok središ HomePanele do kraja (pa makar morao rootati zbog SS aplikacije :D) i želimo pros & cons.

Karlo_from_Bjelovar
22-01-2011, 13:27
da desirehd nema toliko lošu reprodukciju mp3-ca, i ja bih sam zelio uzet... ;)

brutalan je mob! ;)

Aral
22-01-2011, 13:33
Da, kažu da je dost loša kvaliteta preko slušalica, iako još nisam probao. Sva sreća pa to ne koristim ^^

Bartuc
22-01-2011, 13:49
Ne slušaš muziku preko mobitela? :D

Meni je recimo veća mana ekran nego muzika koju možeš popraviti sa boljim playerom i boljim slušalicama. On je na HTC-u masivan, ali SAMOLED ima tako savršeno žive boje :pray: Ako koga zanima, tu je vrlo dobra usporedba između ta 2 mobitela. S time da su oba na 2.2 sustavima, a na toj verziji HTC rula dok GalaxyS teško lagga...

Pogle ekran na GalaxyS, koliko ima savršene boje i dublju crnu boju općenito zbog LED tehnologije :pray: Baš sam ga pogledao opet u 1080p, volim takve "VS." filmeke :D

75YvokzYmrg&feature=related

Aral
22-01-2011, 13:55
Da, razlika je al u živo je malo manja razlika, znaš i sam ^^ Nije da me to previše smeta, ima android i brdo svega i svačeg, ja sam fakat zadovoljan. Nisu imali galaxyS, htio sam ovu tarifu dok traje akcija i to je to :) Sad slijede dani testiranja i upoznavanja.

Fora mi je ona "navigacija", odnosno gdje ti pokuzuje blizu tvog mjesta stanovanja sve shopping centre, mjesta za zabavu, i sl; i kaj je najbolje, funkcionira.

Bartuc, dal da skinem neki web browser ili koristim ovaj kaj dolazi sa htc-om?

Bartuc
22-01-2011, 14:01
Obavezno Dolphin Browser :pray:

Aral
22-01-2011, 14:11
Ok :) Još moram skužit kak se uzimaju screenshotovi, iako će proć još najmanje dan dva dok sve ne posložim i skužim. Stavio sam fancy widget (ali ne pro verziju), predobar je.

Niko Bellic
22-01-2011, 14:16
Aral daj mi pliz tocan naziv te Flashlight aplikacije, tj. tko ju je napravio. Ima ih na marketu gomila, a ne znam koju da skinem.

Aral
22-01-2011, 14:19
Hm, piše samo flashlight, neznam kak da vidim bilo kaj drugo lol. Onak je ručna svijetiljka. Moram skužit još, sorry. Još nisam našao nikakav file browser, neznam jel imam to ili ne.

@Bartuc: Kak si podesio lokaciju u fency widgetu?

Bartuc
22-01-2011, 14:27
Fancy Widget Pro ti je puno bolji od obične verzije! A lokaciju podesiš u postavkama programa :D Odeš na forecast (klik na ikonu sunca ili čega već na widgetu), onda klikneš Menu gumb na mobitelu i dobiješ nove postavke od programa. Ideš na Configure i tamo sve podesiš. Ja sam isključio Geolokaciju i manualno upisao Zagreb, odmah ti ponudi Zagreb Croatia i neki Znešto Rusia :D

Ali fora je u tome da PRO verzija uzima vrijeme iz WeatherBug servera, koji je fenomenalan. Google Weather je totalno smeće, Acuweather je OK ali često krivo pokazuje za HR!?

Screenshotat možeš samo ako rootaš mobitel. Jedino ako HTC PC Suit podržava uzimanje SS-ova!? Znam da Gwin može na X10 uzeti SS tako da se spoji na komp!? Zato mi je do jaja kako je to Samsung riješio i ugradio SS funckiju u mobitel...

Aral
22-01-2011, 14:39
Hm, nisam dobio nikakav cd, tak da još moram vidjet koje su mi opcije kod spajanja s kompom. Mući me to s file browserom, kak bi to čudo trebalo izgledat uopće? Kaj ti koristiš?

Bartuc
22-01-2011, 14:41
GalaxyS dođe sa MyFiles aplikacijom. A ti si skini ASTRO File Manager sa Android Marketa...

http://www.appbrain.com/app/astro-file- ... tago.astro (http://www.appbrain.com/app/astro-file-manager/com.metago.astro)

Aral
22-01-2011, 14:44
I mislio sam si, baš sam ga našao...tnx. Možda slijede još koja pitanja, android i aplikacije rulaju.

Niko Bellic
22-01-2011, 14:45
File Browser ti je ASTRO File Manager. Skini s HTC sajta najnoviji HTC Sync program i instaliraj ga na komp.

Te sve PRO aplikacije su nedostupne u Hrvatskoj. Nije ti bas pametno stavljati na mobitel ilegalne (pukotinizirane) stvari kakve stavlja ostala ekipa po forumima.

Bartuc
22-01-2011, 14:48
PRO (paid) aplikacije su dostupne u HR sa MarketEnabler aplikacijom koja kaže Android Marketu da nisi u HR na HR mrežama već da si negdje u inozemstvu gdje google nije stavio blokadu.

Aral
22-01-2011, 14:53
Skidam sync sa njihove stranice. Ovaj file manager mi nije niš jasan, imam jedno deset foldera i sve neš čudno, imam My Documents i sl, i još nekaj kaj mi nije jasno...no dobro, bum skužio valjda.

Bartuc
22-01-2011, 14:58
Uštekaj mobitel u komp u MassStorage modu (da ga prepozna kao usb stick), na tom removable hardu kojega prepozna si napravi folder recimo Programi za APK fileove. Onda kada želiš instalirati program, preko ASTRO-a navigiraš do tog foldera i pokreneš APK. Taj ASTRO ti je isto što i MyComputer ili TotalCommander na kompu...

Niko Bellic
22-01-2011, 16:12
PRO (paid) aplikacije su dostupne u HR sa MarketEnabler aplikacijom koja kaže Android Marketu da nisi u HR na HR mrežama već da si negdje u inozemstvu gdje google nije stavio blokadu.

A kako ih plaćaš? Baš bi bilo zgodno da je u nekoj od tih "napuknutih" aplikacija nekakvo sranje koje ti ukaki OS i uspori mobitel ili stavi neke restrikcije. Misliš li da je stvarno pametno stavljati takve "napuknute" aplikacije?

Bartuc
22-01-2011, 16:44
Preko google checkouta - https://checkout.google.com/m/main

I ne, nema nista puknuto u tim aplikacijama :D

Aral
22-01-2011, 16:56
ASTRO File Manager je živo sranje, stavio sam si ES File Explorer, owna ovog sam tak. Plus, mogu se spojit preko wifi-a na komp i browsat, gledat, slušat shareane datoteke na njemu.

Bartuc
22-01-2011, 17:15
Odlican, u tome i je car, imas ogroman izbor. Ja nisam isprobao taj Astro, ali cuo sam da je jedan od najboljih. Meni je ovaj MyFiles i vise nego dobar, a to je samo file browser :D Tak i onak mi treba samo da dodjem do filea i pokrenem ga.

Ono sto se meni nije svidjelo kod DesireaHD je bila tipkovnica. Space je strasno mali, ima puno previse tipki koje ti ne trebaju i samo smetaju, one kursor tipke takodjer smetaju itd. Tako da iskrena preporuka da si snimis Smart Keyboard Pro. Pre savrsena aplikacija. Nadji sliku tipkovnice koju sam postao u mislim ovoj temi, pred par stranica. Puno bolja je i od stock GalaxyS tipkovnice koja je fenomenalna naspram HTC tipkovnica.

Ps: kad nema palatala u mom postu, znaci da pisem s mobitela :D

Aral
22-01-2011, 17:41
Da, skužio, tak je i kod mene. Keyboard skinem s onog linka kaj si mi poslao na pp?

Bartuc
22-01-2011, 17:42
Da, apsolutno sve od tamo skidas...

Aral
22-01-2011, 17:50
Ok. Evo stavio, kako rula :pray: Koju ti koristiš?

edit: evo pisem s moba, tipkovnica je zakon.

Bartuc
22-01-2011, 18:04
Galaxy, nekako mi je najljepsa. Mada su mi i HTC i iPhone verzije jako lijepe :D Samo si u postavkama makni sve sto ti ne treba tako da je tipkovnica sto cisca i jednostavnija. I nikako ne smijes iskljuciti mulitouch u postavkama posto bez njega funkcionira samo ako pises full sporo...

Ja sam maknuo sve alt-ove, maknuo sam .com tipku, maknuo sam smajlija s entera, maknuo sam brojke i simbole sa glavne tipkovnice i maknuo sam mikrofon posto to ne korisitm. I iskljucio sam dinamicno resizeanje tiplovnice prema predikciji sljedeceg slova posto ne znam kako to funkcionira za HR jezik...

Aral
22-01-2011, 18:05
Da, tak sam i ja slično. Trenutno sam stavio iphoneovu tipkovnicu, moram još probat tvoju...Ima BRDO mogućnosti, nevjerojatan program.

I da, koristim Operu (ne mini) kao browser, najbolje mi je sjela. Možda još ovaj tvoj malo chekiram...

Bartuc
22-01-2011, 18:09
Opera je doslovno smece pokraj Dolphina, ali iskreno :D Pogledaj si na youtube kako izgleda Dolphin, savrsen je. Operu bi stavio jedino kao backup dok surfam preko data paketa, ali ti imas 5GB tak da ti niti za to ne treba...

Aral
22-01-2011, 18:10
Pa po čem je bolji?

Bartuc
22-01-2011, 18:15
Savrseno napravljen tabed browsing, isto kao i na kompu. Potpuna podrska za multitouch i tap to zoom sa auto skaliranjem teksta. Swype za pristup bookmarksima i addonovima (da, ima addons), home tipka lako dostupna, finger gestures za upravljane svime, ogroman nivo customizacije, eye candy, kazem, fenomenalan preglednik. Ne mogu mu naci manu.

Aral
22-01-2011, 18:15
Dobro da ja nemogu promijenit home page :rotfl: Al dobro, ima istine u ovom kaj kažeš...

Bartuc
22-01-2011, 18:19
Na ugradjenom Android browseru nemres :D Moras si bookmarkat google.hr i preko bookmarksa ici na home page :D A ovaj bas ima home tipku tamo gdje je mora imati, kod address bara.

Probaj ga, siguran sam da ce ti se svidjeti... besplatan je. I da, skidas HD verziju posto imas jebacki ekran...

Aral
22-01-2011, 18:45
Ma i mislim na Dolphina, sad idem provjerit. I vidiš da, moram vidjet jel sam skinuo hd verziju ^^ Cijeli dan rokam po mobu, nisam još ni polovicu valjda sredio kaj trebam xD

Bartuc
22-01-2011, 21:56
@Aral, zanimao te Gorilla Glass, pogle druability test :pray:

Prevrti na 30-ak sekundi pa na dalje...

3by5u9ax2EU&feature=related

Tek ga je uspio zagrebati sa skalpelom :shock: I tko bi rekao da tako plastični može izdržati onakve padove. Srce me stezalo dok sam gledao :D

@Niko, vidiš da ti ne treba aluminijsko kućište :D

Niko Bellic
22-01-2011, 22:31
Meni treba. Imam više gušta od toga, nego od prevelikog ekrana ili prejakog procesora koji samo srču bateriju. Za mene je Legend savršen telefon, a ionako ni njega hardverski ne iskorištavam u potpunosti. Moram vam tu stavit par slika svog ljepotana, pa da vidite svu njegovu eleganciju u punom sjaju.

Nabavio sam mu i...

http://img7.imageshack.us/img7/5007/b198547.jpg

...da ga grije u hladne zimske dane.

Bartuc
22-01-2011, 22:41
Odlična. Ja sam si mislio kupiti neku futrolicu za njega ali nekako mi je to nepraktično. Onda moram prvo vaditi futrolu iz džepa, pa tek onda mobitel iz futrole!? Super ga je zaštititi ali u desnom džepu nikada ne nosim ništa osim mobitela, a sumnjam da bi mi se izgrebao od onaj mekani materijal kakav je inače u trapericama!?

I da, slikaj ga, uvijek je lijepo vidjeti takvu zvjerku u ruci ili na stolu.

EDIT:

Kako je ovaj LauncherPRO savršen, a potpuno besplatan, sve si razmišljam da ga stavim :pray: :pray: :pray: Najveća fora od svega je to što uvodi scrollanje unutar Widgeta na HomePanelima :pray: Osim toga, sve je animirano (ima na odabir par animacija), u sljedećem upgradeu kažu da će dobiti masivan eye candy itd. Jebenica...

0CrerK5usvs

Niko Bellic
22-01-2011, 23:59
Evo par fotki moga ljepotana i njegove fensi futrolice...

http://img194.imageshack.us/img194/8773/84741181.jpg

http://img222.imageshack.us/img222/2228/65216043.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/6340/56886073.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/9273/81721171.jpg

http://img291.imageshack.us/img291/8960/28054966.jpg

...a još ću mu kasnije kupiti i ovo dvoje. :P

http://img703.imageshack.us/img703/1464/spp340.jpgShttp://img831.imageshack.us/img831/9634/tce150.jpg

P.S. Što se torbica i ostalog tiče, OVDJE (http://shop.gsm-electronic.hr/)Sje najbolji izbor kvalitetne robe. :wink:

Aral
23-01-2011, 02:46
Testirao mob na ovom vašem benchmarku, sve default, osim kaj sam snimio neke programe i sl, 2.2 Android, 1900 i nekaj sitno.

Bartuc
23-01-2011, 09:36
Tak sam i ja imao na njemu (1914), jebenica :D

Malo sam čitao na koju foru DesireHD ima toliko viši score od GalaxyS, a ima duplo slabiju grafičku akceleraciju (cca 40-ak milijuna poligona/s naspram cca 90-ak milijuna poligona/s) i stvar je u tome da su Quadrant radili i optimizirali za testiranje Snapdragon procesora iako ga ljudi koriste i za ostale uređaje.

Gwin
23-01-2011, 10:29
http://www.pohrani.com/f/2w/142/40JPI3OY/quadrant.jpg

nakon updejta na 2.1, ono dolje je stock x10 sa 1.6 androidom..
jadno.. :D

i da.. ne želi mi skinut angry birdse.. ima netko direktni link na app, da ga c/p ?

Aral
23-01-2011, 10:54
Koji mob imaš Gwin? :)

@Bartuc: Kad si doma onda si na wifi-u, kad izađeš van onda imaš kakve postavke, gsm only ili? Ja sam stavio na gsm only al mi se automatski pali 3g i prijenos podataka, da mogu na net, zbog updateova i sl; naravno to mogu isključit ili uključit al mi je pomalo tlaka. Kak imaš ti to, s pogleda šparanja baterije?

Bartuc
23-01-2011, 11:19
Ako želiš brži internet, onda si stavi GSM/WCDMA auto tako da ti koristi 3G mrežu gdje god je nađe, ali to jebački troši bateriju pošto je 3G signal slabije pokriven i dosta ti varira signal, prebacuje iz 3G u 2G tamo gdje je rupa u 3G pokrivenosti itd. Ako ti pak treba gotovo isključivo za update vremenske prognoze, sync e-maila, facebook updates i sl., onda ti je dovoljno ga ostaviti u GSM modu rada što ga ograniči na isključivo na 2G mrežu i max EDGE brzinu neta što je dovoljno za gore navedeno. Na taj način dosta štediš bateriju pošto je 2G iliti EDGE praktički svugdje u Zagrebu savršeno pokriven (ima pokojih rupa u pokrivenosti, ali niti blizu kao 3G).

Ovo što ti kažeš da si stavio na GSM only i pali se 3G, to je nemoguće. Onda bi ti pisalo H (HSDPA), a tebi vjerojatno piše E (EDGE) ili G (GPRS) što je 2G prijenos podataka...

Ako želiš u potpunosti maknuti prijenos podataka dok nisi na WiFi-u (ne znam zašto kad imaš 5GB prometa :D), skini si Quick Settings program koji je tako i onako esencijalan :pray: To bar treba na GalaxyS, koliko se sjećam, HTC ima bolje izvenedeno baratanje aktivnim vezama!?

@Gwin, skini si APK na karticu i instaliraj...

Gwin
23-01-2011, 11:47
@aral, xperia x10.

@bartuc.. a šta misliš zašto sam pitao jel ima netko link :D

Aral
23-01-2011, 12:16
@Gwin: Jebenica :)

@Bartuc: Sve ok, sad sam skužio da mi se 3g gore pojavi jer je to ikonica od aplikacije za kontrolu prometa (lol, ko da mi treba). Pored desno piše E, odnosno EDGE. Skinut ću si i taj Quick Settings, iako imam relativno dobar pristup kontroli tih postavka. Kasnije ga možda poslikam, moram skužit još kak se SS-ovi rade, ali bez roota.

playyy
23-01-2011, 13:16
heh ja bas nekidan skinio najnoviji launcherpro plus

predobro, prefluidno stavio sma si da kad listam homescreenove bude onako 3d efekt ko u galeriji, imba :D

Bartuc
23-01-2011, 13:19
@Gwin, poslao sam ti link na PP...

@Aral... i GalaxyS ima kontrolu dosta toga kroz notification "zastor" (!?), ali QuickSettings ti donosi kontrolu nad:

WiFi
Mobile Data (3G)
Mobile Data (APN)
Bluetooth
Ringer
Brightness
Screen Timeout
GPS
WiFi Hotspot
Volume Control
Master Volume
Airplane Mode
Auto Rotation
Unlock Pattern

... sve 1 klik udaljeno i 2. klik da potvrdiš. Po meni full korisna stvarčica pošto ne moraš ići kroz standardni Settings i navigirati kroz hrpu izbornika.

A možeš si skinuti i neki Power Control widget (to dođe standardno sa GalaxyS) koji ti u obliku widgeta ponudi najčešće korištene switcheve.

@Playyy,Sja sam običnu PRO skinuo i FENOMENALNA je. Ali sam je obrisao i nabaviti ću Pro Plus kad izađe sljedeća verzija. Rekli su da uvode još hrpu tranzicijskih efekata i ogroman napredak u eye candy-u :D

playyy
23-01-2011, 13:29
uf jedva cekam :D covjece na ovom video sto si posto se bas vidi kolko je dobar mob i ekran i sve (:

ma ne bi ga mjenjo...

Bartuc
23-01-2011, 14:42
Sad si razmišljam, stražnji poklopac je jedina mana u dizajnu GalaxyS, a on se kompletno miče kad vadiš bateriju (prednji dio mobitela je savršeno kvalitetan sa metalnim obručem i gorilla staklom). Trebalo bi naći komplet novi stražnji poklopac od gumirane plastike kakvu koriste u HTC-u ili od nekog sličnog kvalitetnog materijala, a baš mi i neide.

Jel to netko već tražio i našao nešto što valja? Ja sam probao googleati ove pojmove - "back casing", "back battery door", back case", "back housing". Nađe mi nešto, ali mi ne izgleda kvalitetno. Čudno mi je to da se taj poklopac tako lako skida i mijenja, a da već nema milijun jebačkih kućišta za njega!? :(

EDIT: Daj zabrijte da na njega staviš kućšte kakvo je na Deisre ili DesireHD, ajme kako bi to rulalo :pray:

EDIT2: Evo kako se to lako promijeni, sekunda posla i zbilja ne vidim problem kod izrade takvih poklopaca ali od kvalitetnog materijala (ne ovakav kakav je u filmeku :D)!?

D0Q9LAxKXxM

EDIT3: Našao sam ORIGINAL kućište :pray: Ali ne znam jel bi dostavili za HR :D http://www.bell.ca/shopping/PrsShpWls_P ... eSku=70269 (http://www.bell.ca/shopping/PrsShpWls_PrdAccList.page?currentPageIndex=0&phoneSku=70269)STak da nije bad ako se ovo slučajno zagrebe pošto imaš original rezervu :D

Aral
23-01-2011, 15:00
Najs :) Daj mi reci jel ima kakva aplikacija koja ima mogućnost da napravim foldere u koje bi bacao shortcutove od aplikacija, tak da mogu grupirat npr samo igre, pa nešto za net itd, tak da nemam previše ikona po kojima moram scrolat.

Također, dal postoji neki program koji bi mi brojio koliko poziva sam ostvario mjesecno, znači netreba po minutama nego kolko puta sam taj mjesec/dan/tjedan zvao?

Btw. još uvijek me mući weather aplikacija, tam si nekaj pričao da ne koristiš podatke od gugla nego od nekog drugog...moram to bolje proučit, sve mi se pomiješalo xD

edit: ovaj launcherpro plus mi se ne čini niš specijalnim, samo promijeni izgled home screena, itd...možda nisam dovoljno istražio postavke; zasad me nije baš impresionirao.

edit2: OMG, stavim advanced task killera na desktop kao widget, samo ga tapnem i odmah mi ubije sve otvorene aplikacije, ovo koje treba ostavi te mi napiše kolko mi je prostora ostalo :pray: Također, fora je onaj widget/aplikacija koja govori stanje baterije, temp, kolko će trajat, kolko će se punit...ludo.

Bartuc
23-01-2011, 15:08
1) Ako misliš na sortiranje ikona u glavnom izborniku po folderima, to nije moguće i zato sam brisao višak glupih programa. Ali ako želiš organizirati ikone po HomePanelima, onda si skini Folder OrganizerSaplikaciju koja je fenomenalna.

2) Ne znam...

3) Skineš Fancy Widget PRO, dodaš widget na home panel, klikneš na ikonu vremena, klikneš tipku Menu pa zatim Configure, pa nakon toga Weather Settings i tu odeš na Weather Provider i odabereš WeatherBUG.

- u free verziji mislim da si ograničen samo na GoogleWeather servis koji apsolutno ništa ne valja.

4) LauncherPRO Plus je puno više od izmjene izgleda Home Screena!

a) promijeni izgled home screena :D
b) daleko je fluidniji od original ne-lagfixanog UI-a (Sense, TouchWiz i sl.)
c) dolazi sa svojim setom odličnih Widgeta
d) imaš izbor različitih vrsti tranzicijskih animacija kod kretanja po izbornicima
e) dodaje mogućnost scrollanje unutar widgeta
f) možeš staviti 5 ikona u Dock na dnu ekrana, ali možeš ih staviti i puno više pa uključiti scrollanje Docka :pray:
g) ... ima još, ali ovo je najvažnije...

EDIT: Našao sam nešto što ne izgleda loše, zapravo, izgleda ODLIČNO (ali u crnoj boji, naravno) :pray:

PVuskGkbaRM

Ima ga preko Njuškala, ali oba lika su full daleko od Zagreba, a ne volim kupovati preko pošte :(

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/t ... as-1876177 (http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/torbica-hard-case-samsung-i9000-galaxy-oglas-1876177)
http://www.njuskalo.hr/samsung-oprema/s ... as-1935258 (http://www.njuskalo.hr/samsung-oprema/samsung-i9000-galaxy-tvrda-zastitna-maska-crna-folija-oglas-1935258)

Aral
23-01-2011, 15:27
Ok, will check it out. Šteta kaj se nemogu aplikacije stavljat u foldere al nema veze. Ikone mogu ovak i onak organizirat po home screenovima al ne škodi skinut i aplikaciju kaj si naveo, možda je bolja.

edit: Kako je pro verzija fancy widget fenomenalna :pray: Bartuc, jedan dan ćemo se dogovorit, imaš kebab od mene za sve ovo :)

KI KI
23-01-2011, 18:14
gdje, kako i za kolko mogu nabaviti dobru futrolicu za x8? da nije preskupa a da je crna i da je ok i sve to?

Aral
23-01-2011, 18:14
Evo snimio danas, malo sam se žurio pa nije niš posebno al eto, čovjek veseli :)

fYTOwvV1tuY

P.S. Zaboravio sam zarotirat video :?

Bartuc
23-01-2011, 18:28
Dobra ideja, snimio bi i ja svoj ali nemam jebenu kameru :D Imam fotić, ali sumnjam da dobro snima video :D Budem vidio sutra pa možda također nekaj snimim :D Ali sve jedno želimo slike, okini par i zakelji ovdje. Prelijep mi je taj DesireHD, gušt mi ga je gledati...

Aral
23-01-2011, 18:40
Budem stavio slike, slikat ću s fotićem. Za ss bi trebao rootat mob a to ne želim, bitno da ga vidiš fizički ^^ Kasnije stavim, sad stavljam sve ove programe kaj si mi preporučio.

edit: čudno, ne radi mi launcherpro...

edit2: ništa, sve sam probao i ne radi. Kaže da ga uspješno instalira al ga nema na popisu programa. Ipak, mogu ga unistalirat. Čak i sa android market ne radi...damn :(

fear
23-01-2011, 19:23
Fuck yeah, Darky je izbacio najnoviju verziju roma i već radi na ispravljanju sitnijih bugova.
Ako ovako nastavi štancati verzije neću se nikako odlučiti staviti custom rom. :(

Bartuc
23-01-2011, 19:39
@Aral, laincher pro nema ikonu medju programima. Dok ga instaliras, samo kliknes Home tipku i ponudi ti se da li zelis Sense ili LauncherPro. Ili mozes uz njega skinuti HomeSwitcher sa marketa i pomocu njega aktivno switchati launchere...

Aral
23-01-2011, 19:56
Hm, sad sam probao i meni se samo otvori prozor sa zadnje korištenim aplikacijama. Full čudno, prije je radilo normalno samo se ne sjećam kak sam pokrenuo...

Sickmanno1
23-01-2011, 20:02
Njubu, prvi put nakon istallacije moras resetirati mob...

Aral
23-01-2011, 20:04
Pa i to sam isto napravio...al tad nisam probao home tipku xD Sad ćemo vidjet tko je njub...

edit: Ne radi, možda je u konfliktu s nekom aplikacijom...pas mater.

Aral
23-01-2011, 21:43
Sad radi, nakon kaj sam instalirao Go Launcher ^^

Aral
24-01-2011, 10:38
Novi dan, nova zabava :) Fora je kaj se mogu spojit preko wirelessa na komp (i lap), nemoram uopće koristit usb kabel za prijenos podataka, sve fajlove koje imam na kompu i koji su mi sherani bez problema sa mogu browsat na mobu, kopirat, brisat itd, fora stvar. Danas tek slijedi prava kustomizacija homescreenova, aplikacija i sl. Fora je kaj mogu skinut sound setove koje u kompletu donose melodije za zvanje, poruke, email, alarm, notification itd, samo skinem, apliciram i to je to. Skinuo sam si i onaj player koji omogućuje subse, fora stvar, winamp je gore također; kasnije ga malo poslikam.

Bartuc
24-01-2011, 14:22
Evo i Bartuc je snimio kućni pornić sa mobitelom :D Zvijer leti bez štucanja... Nisam niti znao da mi fotić može snimati sasvim solidne filmiće.

jhmGwPwsFf0

Aral
24-01-2011, 14:48
Totalno nice, na homescreenu imaš skoro pa iste aplikacije ko ja, sam kaj ja nemam mucis player :)

Pitanje: Kad spojim mob na komp, onda browsam po sd kartici, kad sam u file manageru također. Kak se mogu prebacit na sam mob, jel je to dostupno ili se sve odvija na kartici. Također, kad nekaj snimim sa android marketa, kad se po defaultu ta instalacija skida i da li se skida? Ako znate...puno hvala :)

P.S. Koji launcher koristiš i da li koristiš?

Karlo_from_Bjelovar
24-01-2011, 14:59
e to moram kumu napravit!
on ima neki pre-froyo firmware i nema lagfix!

kad ga primim jos uvijek vidim da to nije iphone-fluidnost, al ovak prek videa se cini da je!

Aral
24-01-2011, 15:04
Moj ima takvu (možda čak i bolju fluidnost) i bez lagfixa :P

Bartuc
24-01-2011, 15:21
Pitanje: Kad spojim mob na komp, onda browsam po sd kartici, kad sam u file manageru također. Kak se mogu prebacit na sam mob, jel je to dostupno ili se sve odvija na kartici. Također, kad nekaj snimim sa android marketa, kad se po defaultu ta instalacija skida i da li se skida? Ako znate...puno hvala :)

Uff, jesi zakomplicirao :D Ali da, file exploreri ti voze samo po externoj SD memoriji, a ovih 1,5GB interne što imaš, njoj možeš pristupiti preko RootExplorer programa. Jedino ne znam da li i kako funkcionira ukoliko mobitel nije Rootan odnosno da li se uopće može instalirati!?

P.S. Koji launcher koristiš i da li koristiš?

Ovo je običan TouchWiz, launcher ću skinuti tek kad izađe sljedeća verzija. Koliko god je ovaj UI fluidan (96/100, od oka :D), LauncherPro ga pojede.

Aral
24-01-2011, 15:39
Da, i ja čekam tu novu verziju LauncherPro-a :) Instalirao sam ovu treuntno dostupno, kolko opcija, rula :pray: Moram se ispravit kad sam rekao da je sranje ^^

Inače, instalirao sad Novu, kakva igra :pray:

Bartuc
24-01-2011, 17:36
Da, odlična je Nova, posebno mi se sačmarica sviđa. Jako lijep dizajn oružja, a i grafika općenito.

Ja danas baš igrao Dungeon Hunter, pre savršeno. Pravi pravcati HnS RPG :D Uzeo sam si Mage-a (još imaš na odabir Rogue i Warrior), možeš razvijati 15 skillova (active + passive), 4 ili 5 atributa (STR, DEX, END, ENG, ?xxx?), odličan loot sistem, Fairy kompanjoni koji donose bonuse, odlični itemi (full body - armor, kaciga, štit, oružje, remen, rukavice, čizme, prstenje... prekrasno) u varijantama po bojama kao Diablo i sl. Uz to je i grafika eye candy :D

Zbilja must have za sve ljubitelje tog žanra, uvijek imaš HnS u džepeku sa sobom :D Predivna igra.

I igrao sam malo NFS Shift, također odlična igra :pray: Sviđa mi se pogled iz kokpita, na višim težinama swypeaš kod mijenjanja brzina, tapneš ekran da prikočiš, imaš Nitro boost, upgrade auti, kupovanje auti (mislim da sam pročitao da ima 20-ak auti), ma milina. Ako vam se ne sviđa kompliciranje, stavite na najnižu težinu i onda se automatski barata gas/kočnica/brzine.

Aral
24-01-2011, 17:52
Da, vidio i jednu i drugu igru, moram je stavit.

Još jedno pitanje, u tvom videu na 0:18, kako si stavio bookmarke tamo s lijeve strane. Il je to history? Pokušava skužit taj dolphin malo, čak i nije tako loš, ima stvarno fora stvari.

edit: Skužio. Lol, tolko pod menija ima, fakat treba sve vidjet :)

Bartuc
24-01-2011, 18:00
Swype desno izvuče bookmarks bar, a swype lijevo izvuče addons i full screen bar. Daj šansu Dolphinu, Opera se može sakriti iza njega! Nije više ono što je nekoć bila.

Aral
24-01-2011, 18:13
Imas pravo,evo bas se javljam s moba. Skuzio sam Dolphin,stvarno je dobar,koristit cu ga :thumbs2:

Bartuc
24-01-2011, 20:22
Ujebali su Samsung Nexus S :D (http://www.gsmarena.com/nexus_s_in_italy_next_month_no_samoled_but_720p_vi deo-news-2251.php)

Maknuli si SAMOLED ekran (panjine) i mislili se izvuči sa snimanjem videa u 720p pri 30FPS-a, nešto što i GalaxyS može od 2.2 sustava na dalje :rotfl:

Uglavnom da, jučer sam naišao na zanimljiv info u vezi GalaxyS. Sad mi se ne da ponovno tražiti izvore, ali vjerujte mi na riječ :D

1) Frajer je zvao Samsung podršku u vezi 2.3 sustava i rekli su mu da je GalaxyS potpuno kompatibilan sa 2.3 i 3.0 sustavima, ali da mu ne može reći točan datum kad će update biti dostupan za njega.

2) Na Indijskom Samsung Twitteru su također potvrdili da GalaxyS sigurno ide na 2.3.

Sex? Sex!

Aral
24-01-2011, 21:02
Da, to sigurno. Pitam se samo kad će doć, i ja čekam novu verziju.

playyy
24-01-2011, 21:04
pa jel ni galaxys imo 720p, 30fps i na 2.1 (po defaultu dolazio s tom mogucnosti?!)

Sickmanno1
24-01-2011, 21:35
Pa je :S

Bartuc
24-01-2011, 21:48
Lol, onda još bolje :D Znam da noviji HTC-i dolaze tek sa 2.2 do toga (neki samo do 24FPS), pa mi se pomiješalo :D

RIDER32
24-01-2011, 23:01
viewtopic.php?p=1408777#p1408777 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?p=1408777#p1408777)
E svaka dala tebi i onom ko to izmisli :D
Napravio sam to i izdržo mi je 48 sati iz normalno korištenje, a prije jedva jedan ipo dan uz normalno korištrenje, uz silovanje i manje od dana.

Svakako to naprtaviti i zapamtiti (ako već do sada niste onda ima da vas sram bude kad ste nemarni prema mobitelu). :pray:

Aral
25-01-2011, 05:02
O da,napravio to odmah cim sam ga dobio,al posto sam mob doslovno silovao ovih dana,neznam tocno kolko baterija traje. Danas bi u pravilu trebao bit gotov sa svime, doveo sam ga u stanje koje me zadovoljava, tak da cu vidjet kak se ponasa :)

EDIT1:

Probao jučer i Shift i Dungeon Hunter, stvarno odlične igre. ALI, tak neš slično igram na pc-u, na fonu sam se zaželio nekih jednostavnijih, logičkih igara, nekakavih arkadica i sl.

Bartuc, jel koristiš live wallpaper ili imaš neki svoj? Ak imaš, kaj si ga skinuo od nekud ili si neku svoju sliku prilagodio? Moram na svom nać neku sliku i vidjet koja je reza slika na mobu tak da mogu stavit...

EDIT2:

Fakin tripl post, sry.

Skužio sve, stavio sam i drugačiji lock screen, odnosno unlock način kad se mob zgasi. Ima čak i onaj od iphonea

Bartuc
25-01-2011, 10:08
Imam klasični Wallpaper i full sam zadovoljan. Tu imaš gotov Photoshop Template za GalaxyS wallpapere (http://androidspin.com/2010/12/31/guide-create-wallpapers-for-you-samsung-galaxy-s/), pa možda funkcionira i za tebe.

Ako ništa drugo, skini si neki sexy wallpaper sa neta i resizeaj ga u 980x800Srezoluciju (takva je na GalaxyS, trebala bi ista biti i kod teba!?).

Ovaj wallpaper sam si "napravio":

http://i.imgur.com/iUDfv.jpg

Nego, daj sad par slikica HomePanela ako si ih sredio...

Aral
25-01-2011, 10:56
Ok, skužio sam kasnije koja je reza i sve sam posložio, stavio sam normalni wall jel brijem da ovi live žderu bateriju (pretpostavljam da to varira od jednog do drugog).

Sve sam inače sredio, stavio bi slike al mi je žena pobrala fotić na posao a nemam rootan mob pa nemogu uzimat screenove. Kad se vrati onda stavim, poslijed podne negdje.

P.S. Meni je dovoljno samo da skinem sliku, stavim je na wall i kolko god i gdje na skrolam, bit će ta slika, samo malo pomaknuta pošto gledam iz "drugog kuta", tak da mi netreba ovaj template. Pretpostavljam da je tak i kod tebe.

Bartuc
25-01-2011, 11:04
Sad sam isprobao, što imaš manje HomePanela, to ti radi veći korak po Wallpaperu između njih tako da ga čitavog iskoristi i obrnuo (što više panela, to manji korak). Tako da je Wallpaper uvijek u potpunosti iskorišten.

Aral
25-01-2011, 15:06
Da, istina. Evo još jedan filmić, neda mi se snimat to a i mučim se ko idiot da narihtam kameru pa eto, kvaliteta je dost loša al se barem vidi kak funkcionira ^^

oDdib9sg1Lg

Plus, par slikica.
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/IMG_1300.jpg
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/IMG_1301.jpg
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/IMG_1302.jpg
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/IMG_1304.jpg

I mala usporedba sa mx518,
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/IMG_1309.jpg

Niko Bellic
25-01-2011, 15:41
Aral kako ti se zove ovo gdje strelica pokazuje?

http://img510.imageshack.us/img510/2554/img1300b.jpg

Aral
25-01-2011, 18:04
Fancy Widget Pro :)

Niko Bellic
25-01-2011, 18:12
Je li taj app free? 8)

Aral
25-01-2011, 19:03
Imaš free verziju al imaš i pro, s tim da je pro bolji jer možeš mijenjat weather providera, što je vrlo bitno jer ovaj od gugla koji dobiš u free verziji niš ne valja. Ja imam prvo verziju :)

Pitanje: Kad ste vani, dal vam je net stalno uključen, jel to ždere kaj bateriju više ili ne. U pravilu to vam treba svaka dva-tri sata da vam update weather(tko ga ima) i eventualno provjeravanje maila. Dakle, koja su iskustva, dal je stalno uključeno ili ga manulano palite?

Niko Bellic
25-01-2011, 19:08
Palim net kada mob izvadim iz džepa. Prije nego ga stavim u džep ugasim net i s ATK-om pobijem sve aktivne aplikacije osim 3G Watchdog-a koji je upaljen always.

Sgt. Bull
25-01-2011, 19:57
Zna li neko možda kakav kvalitetniji programčić za resizanje filmića? Koristim Divx plus converter al' je spor užas. :(

MoD
25-01-2011, 20:34
Evo ljudi, da se pohvalim postignutim uspjesima sa svojim Galaxy S-om... Već duže vrijeme ga držim na 2.2.1 koji odlično funkcionira, daleko je superiorniji od prethodinka. Samo sa njim, bez root-a i bez lagfix-a, sam postigao oko 1220Sbodova na Quadrant Advanced-u. Postao bih SS, ali kao što znate; nemoguće ga je okinuti u toj aplikaciji (a ne da mi se sad slikat sa fotićem). Nakon root-a i puknutog lagfix-a sam postigao oko 1750Sbodova. Mislim da je to solidno, iako ne primjećujem neku veliku razliku u samoj fluidnosti. Brz je ionako... :D

@ Bartuc:SNikako da te uhvatim na Steam-u... :D

Aral
25-01-2011, 20:41
Kak si uspio stavit 2.2.1 bez roota?

Kaj se dogodi kad kupimo novu memory sd karticu, pošto su na ovoj svi podaci, kaj onda moramo staru backupirat ili nešto pa stavit novu i opet nasnimit podatke...? Mislim da nije tak jednostavno.

MoD
25-01-2011, 20:44
Da bi instalirao 2.2.1 na Samsung Galaxy S ti ne treba root, samo Samsung Kies i jedan registry patcher.
Već smo to komentirali.

Sistemski podaci za tvoj Desire HD ti nisu na eksternoj SD kartici, bez brige, već su u internoj memoriji telefona.
Znam, imam jedan u kući... :D

Aral
25-01-2011, 22:43
Al opet ima nekih stvari na kartici, pretpostavljam da nije niš bitno, lako snimim sve na komp pa opet na novu karticu. Pitam se dal ima takva opcija update desirea na 2.2.1...

RIDER32
26-01-2011, 02:40
Jel se to meni cini ili wedran nije dugo uletio sa spikama "iOS je upravo ownao andorid za vjeke vjekova" ili slicnim spikama :D

Aral
26-01-2011, 04:59
Haha, imaš pravo. Al mislim da će doć, prije ili kasnije :)

Aral
26-01-2011, 10:22
Nije mi jasno zašto "netko" ne pusti u opticaj 2.2.1 update za Desire, došao je još prije više od mjesec dana i sad mi nije jasno kaj čekaju s time; kažu još je brži nego prije, poboljšano je HD snimanje i sl...sad tražim na netu neki workaround, ak ne nađem onda moram čekat ovak. A tek 2.3v...pitaj boga kad bu to došlo xD

Inače, prošlo je puna 24h od kad sam zadnji put mob punio, baterija je na ravno 50%, umjereni razgovori, prčkanje po mobu, pol vremena je wifi bio uključen negdje i tako to, baš me zanima kolko će izdržat još...

MoD
26-01-2011, 23:48
Ljudi, zašto mi ne radi Smart Keyboard PRO na Desire HD-u?
Na Galaxy S-u radi savršeno, ali ovdje baš mora jeb**! :-x
Bio bih jako zahvalan kada bi mi netko pomogao ovo riješiti jer se radi o najboljoj aplikaciji za tipkovnicu...

Aral
27-01-2011, 09:26
Kaj ti točno ne radi? Meni radi normalno. Kad ideš pisat poruku, onda držiš jedno sec dvije pritisnuto na mjestu di se piše poruka i onda će ti se pojavit mali prozor, tam odabereš "input", tak neš, odabereš smart keyboard i staviš da ti je to defaultno.

edit: Samsung – još četiri Galaxyja (http://www.bug.hr/vijesti/samsung--jos-cetiri-galaxyja/106403.aspx)

Aral
27-01-2011, 13:39
Sad sam skužio da mi ne radi samo zvučnik odostraga nego i ovaj naprijed, od tud opcija "dolby mobile" kad gledam video; naravno, to vrijedi i za muziku. Fora.

Bartuc
27-01-2011, 16:07
Android v3.0 Honeycomb (http://blog.gsmarena.com/heres-whats-new-in-android-3-0-honeycomb-screenshots-galore/#more-9181)

Aral
27-01-2011, 16:47
Fora, sviđa mi se tipkovnica. Takvo nekak će izgledat i na našim mobaćima ili je ovo samo za tablete?

RIDER32
27-01-2011, 19:11
"čista kopija iPad-a"znate koga oponašam

lol

ono što se vidi u prikazanom viudeu je očito smao za tablete jer je presitno za mobitele, ali valjda ce biti i neka trojka za mobitele.

Inace ja cekam dan kada cu mobitel spojiti na TV preko HDMI kabela i drndat po fejsu na velikom ekranu a sve iz udobrnosti vlastitog kauca.

Aral
27-01-2011, 19:19
Al opet imaš kabel koji ti smeta :( Moj mob npr. može streamat bilo koju vrstu medija preko wirelessa, samo upikneš dongle u tv i to je to ^^

RIDER32
27-01-2011, 20:12
a da i to je što kažeš :/

Trea smisliti neku bluetooth keybu i air mouse koji se spoje na mobitel tako da on može biti i udaljen kod TVa.
Vjerojanto takvo šta i postoji već ali neznam da ijedan uređaj može davati sliku browsera u nekoj vecoj rezi, barem HD ready. vec imamo gotovo 1000 pixela tako da ni to nije daleko.

Niko Bellic
27-01-2011, 20:19
To moze i moj Legend, iako ne vidim neku svrhu. Doma uglavnom ne koristim mob, nego sam radije "spojen" na komp ili lap.

P.S. Bartuc, jesi prodao onu X2-00? Nabavio sam si i ja jednu prije par dana. Super mi je kao sekundarni mob, a i sluske WH-205 su fantasticne. Odmah sam ih prebacio na 5800 XpressMusic i gustam...

RIDER32
27-01-2011, 20:43
Šta točno može?

ima dana kada komp nije u funkciji pa dobro dođe takvo šta :)

playyy
28-01-2011, 00:24
To moze i moj Legend, iako ne vidim neku svrhu. Doma uglavnom ne koristim mob, nego sam radije "spojen" na komp ili lap.

P.S. Bartuc, jesi prodao onu X2-00? Nabavio sam si i ja jednu prije par dana. Super mi je kao sekundarni mob, a i sluske WH-205 su fantasticne. Odmah sam ih prebacio na 5800 XpressMusic i gustam...

e da si odma kupio pravi mobne bi trebo 3 komada, po jedan za svaku funkciju :P

Niko Bellic
28-01-2011, 00:44
Ne bi ni trebao 3 mobitela, da ne koristim 3 broja. :?

Smartass! :yuck:

Aral
28-01-2011, 22:31
Mobać mi ima jedan mali fičr, zove se connected media, preko wirelessa se mogu spojit dirket spojit na "multimediju" na kompu, odnosno u advanced sharing omoućim streaming medija na druge kompove u mreži, uđem na mob u taj program i fino gledam kaj mi paše. Iako, rade samo slike a video i muzika ne, mislim da ipak nema takav support a možda je i problem u konfiguraciji mreže. Uglavnom, fora; već sam na jedno 3-4 načina povezao komp sa mobitelom :)

unknown
30-01-2011, 00:05
t-com receiver... jel postoji neka aplikacija u kojoj mogu mob pretvoriti u daljinski?

fear
30-01-2011, 12:47
Evo znači malo dojmova o Darkyjevom romu.
Baterija mi traje dosta duže, gps mi hvata brže, sviđa mi se hrpa fontova, odlično mi je što u turn off meniju sada imam opcije za "Recovery" i "Download mode" tako da nema više gašenja i stiskanja gumbića nego sve ide jednostavno iz jednog menija.
Gingerbread ikone su fora.
Kaj se tiče launchera meni ne odgovara niti jedan osim defaultnog, probao sam launcherpro i golauncher i nekako mi ne odgovaraju iako mi je golauncher miljama ispred prolaunchera a možda jednostavno treba vremena za prilagoditi se.
Pics:

http://img272.imagevenue.com/loc151/th_88039_SC20110130_113140_122_151lo.jpg (http://img272.imagevenue.com/img.php?image=88039_SC20110130_113140_122_151lo.jp g)Shttp://img25.imagevenue.com/loc477/th_88044_SC20110130_113154_122_477lo.jpg (http://img25.imagevenue.com/img.php?image=88044_SC20110130_113154_122_477lo.jp g)

Bartuc
31-01-2011, 16:35
Ovo će rulati :pray: :pray: :D

-7gIpfrQdAI&feature=player_embedded

Aral
31-01-2011, 16:58
Nego kaj, sad sam ih malo prije baš igrao :pray:

cham3leon
31-01-2011, 17:07
Da li je Angry birds ripoff Crush the castle-a ili obratno?

Bartuc
31-01-2011, 17:29
Nego kaj, sad sam ih malo prije baš igrao :pray:

Igrao si, a i izlazi u ožujku? :D

Aral
31-01-2011, 17:33
LOl, pa ne te, obične Angry Birdse :)

Bartuc
02-02-2011, 09:49
Uskoro izlazi update za Xperia x10 i Xperia x8 (http://www.gsmarena.com/pinch_zooming_now_available_for_xperia_x10_the_x8_ is_bugfixed-news-2278.php)

Aral
02-02-2011, 15:05
Prošlo je 48h od kad sam zadnji put punio mob, malo surfanja, malo igranja, razgovori, sms, ono normalni usage i baterija mi je na 45%, nije loše. U početku nije bilo tako, trebalo je malo da se baterija formira.

Niko Bellic
02-02-2011, 15:15
Normalni? :)

Koga ti to praviš ludim? :?

KI KI
02-02-2011, 15:27
oh gr8, evo bas jucer rootao mob i sad dolazi update. kako to funkcionira zajedno? i dali ce mi bit potreban taj update? ( nevidim nes sto bi mi trebalo sa tim updateom)

fear
02-02-2011, 16:02
Prošlo je 48h od kad sam zadnji put punio mob, malo surfanja, malo igranja, razgovori, sms, ono normalni usage i baterija mi je na 45%, nije loše. U početku nije bilo tako, trebalo je malo da se baterija formira.
Meni je sa darkyjem izdržala i 95 sati ( wifi, pozivi, poruke, mp3 player, kamera), prosječna upotreba.

Aral
02-02-2011, 17:15
A gle, ti imaš galaxya a ja htc-a, razlika je :)

Kostolomac
02-02-2011, 17:39
http://www.samsungunpacked.com/
Još 11 dana do predstavljanja Galaxy S2 u Barceloni. Baš sam se zapalio za taj mob, a moram čekat još godinu i par mjeseci do isteka ugovora.
Dotada će izać neki sa tri-core procom i sa dual-gpuom xD

Karlo_from_Bjelovar
02-02-2011, 17:49
cekcekcek, predstavljanje ili izlazak kao ono, pocinje stizat u ducane?

Kostolomac
02-02-2011, 18:27
Trebalo bi biti predstavljanje, pošto još nije službeno najavljen.

Bartuc
03-02-2011, 10:14
Od kad ide obračunsko razdoblje u T-Mobileu? Od 1. do 1. ili...?

Ako je od 1. do 1., onda sam od 10.01 do kraja mjeseca potrošio točno 50MB, s time da na to otpada 13MB koji su otišli u par sekundi preko tetheringa :( Znači 37MB uz relativno slabašno surfanje preko 2G/3G :( Otišao sam 4x po 2-3 minute na PCP, cura je otišla 3x po 5-10 minuta na mobilni fagbook, i bio sam 2x po par minuta na IMDB i 24sata. Puno previše troši, tako da 100MB nije za ništa. Giga bi bila idealna, tako da ne moram brinuti.

Niko Bellic
03-02-2011, 10:49
Mislim da traje od prvog do zadnjeg dana u mjesecu, ali slobodno nazovi 098 1550 i pitaj, čisto da budeš siguran. Meni je dvije gige sasvim ok, iako bi mi pet bilo idealno.

Aral
03-02-2011, 10:50
A jadan Bartuc, koja koma. Ja imam 5gb, mozak na pašu :)

RIDER32
03-02-2011, 11:48
kaki ste vi smukovi.... ja svaki mjesec imam 125MB a prošli sam potrošio ni 25MB (od toga pola bratic na fejsu) tako da mi je propalo 100MB xP

Gwin
03-02-2011, 12:55
945MB prošli mjesec.. streamalo se sve u 16 :D

Neven <R>
03-02-2011, 14:09
Od kad ide obračunsko razdoblje u T-Mobileu? Od 1. do 1. ili...?

Ako je od 1. do 1., onda sam od 10.01 do kraja mjeseca potrošio točno 50MB, s time da na to otpada 13MB koji su otišli u par sekundi preko tetheringa :( Znači 37MB uz relativno slabašno surfanje preko 2G/3G :( Otišao sam 4x po 2-3 minute na PCP, cura je otišla 3x po 5-10 minuta na mobilni fagbook, i bio sam 2x po par minuta na IMDB i 24sata. Puno previše troši, tako da 100MB nije za ništa. Giga bi bila idealna, tako da ne moram brinuti.
Inače za facebook koristi 0.facebook.com pa nećeš niš potrošiti.

Karlo_from_Bjelovar
03-02-2011, 15:42
ma to saka, onda ne moš preko fejs aplikacije ic... :P
btw meni je 100-150mb za svakodnevno fejsanje,surfanje i malo jutjubanja dost!

Bartuc
03-02-2011, 15:48
Ja se bojim ići na youtube :D Bojim se da ću poslije filmića pogledati 3G Watchdog i vidjeti troznamenkasti broj :(

Koliki su filmeki u prosjeku za youtube? Sjećam se da kad sam uploadao DAO filmeke, svaki je bio iznad 60MB!? Jel toliko posrče i kad gledaš filmeke ili se to nekako optimizira za mobitel!?

Karlo_from_Bjelovar
03-02-2011, 15:50
ja gledam preko jutjub aplikacije... i valjd se optimizira, ja s računom problema neam... :P

Totoro
03-02-2011, 16:01
Prijatelj ima jedan mob Sony Ericsson, al neznam koji model. Izgleda ko blackberry, ima tipkovnicu i touch screen i stylus. Zanima me ima li taj mob Android sustav?

Zanima me jer on kupuje iPhone pa se mislim bili kupio taj mob.

Bartuc
03-02-2011, 16:04
Ne, gore je Symbian OS v9.1, UIQ 3.0.

http://st2.gsmarena.com/vv/pics/sonyericsson/sonyericsson-p1-00.jpg

PS: Ako je to taj mobitel, nemoj kupiti niti za živu glavu. Strašno loš uređaj.

Totoro
03-02-2011, 16:06
Nije takav, izgleda dosta modernije i širi je, ekran mu je dosta uzak.
Pitat ću ga sutra ili ako bude na fb-u

Bartuc
03-02-2011, 16:08
Ako ti se da tražiti, potraži ga ovdje - http://www.gsmarena.com/sony_ericsson-p ... -19-13.php (http://www.gsmarena.com/sony_ericsson-phones-f-19-13.php)

EDIT: Filtrirao sam ti link samo sa TouchScreen mobitelima, tako da je izbor drastično manji :D

Totoro
03-02-2011, 16:13
http://www.pixinf.com/209-315-large/black-sony-ericsson-aspen-unlocked.jpg
Sony Ericsson Aspen Black

Totoro
03-02-2011, 16:18
Vidim ima neki Microsoft OS, ali ne razumijem se baš u ovo sve pa me zanima što vi mislite o ovom mobu?

Bartuc
03-02-2011, 16:18
No, i onda si pogledaš detaljne specifikacije - http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_aspen-3082.php

Review - http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_a ... ew-492.php (http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_aspen-review-492.php)

Pa odlučiš. Gore je Windows Mobile 6.5 sustav koji mi se nikako ne sviđa. Ali možda tebi odgovara!?

Totoro
03-02-2011, 16:22
Video playing limited to QVGA
Šta ovo znači?

Meni se nekako sviđa mob, ne treba meni nešto pre tehnološki napredno, samo da nemam mobitel ko iz kamenog doba :D

Bartuc
03-02-2011, 16:24
QVGA ti je rezolucija od 320x240 pixela, znači ograničen si gledati filmiće u toj rezoluciji. Za koliko ga frend prodaje? Možda možeš dobiti nešto bolje preko Njuškala.

Totoro
03-02-2011, 16:30
oko 1000kn, znamo se pa ono :D
Nije puno ni star, nekoliko mjeseci, a danas sam ga koristio i u o'ličnom je stanju.

Bartuc
03-02-2011, 16:35
To se nikako ne isplati, za tu cijenu (čak i manje) dobiješ gotovo novu Xperiu x8 što je Android uređaj, sa puno većim kapacitivnim ekranom i bez nepotrebnih tipki...

http://www.njuskalo.hr/sony-ericsson-os ... as-2332168 (http://www.njuskalo.hr/sony-ericsson-ostali/sony-ericsson-xperia-x8-oglas-2332168)
http://www.njuskalo.hr/sony-ericsson-os ... as-2326787 (http://www.njuskalo.hr/sony-ericsson-ostali/xperia-x8-oglas-2326787)
http://www.njuskalo.hr/sony-ericsson-os ... as-2256187 (http://www.njuskalo.hr/sony-ericsson-ostali/sony-ericson-x8-oglas-2256187)

Samo neki od oglasa, ima ih hrpa po cijeni oko 1000 kuna...

Tu si pogledaj specifikacije - http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_x ... 8-3403.php (http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x8-3403.php)

Karlo_from_Bjelovar
03-02-2011, 16:48
ma nemoj to kupovat... akos i prosjecan user moba, više ces se napatit s tom qwerty tipkovnicom neg što ces koristi imat...

Totoro
03-02-2011, 16:55
okej, hvala na savjetima

playyy
03-02-2011, 17:06
http://www.bug.hr/vijesti/samsung-galaxy-sl/106551.aspx

Bartuc
04-02-2011, 09:42
LG Optimus 2X IPS LCD vsSSamsung I9003 Galaxy SL SC-LCD vsSSamsung I9000 SuperAMOLEDSshootout (http://blog.gsmarena.com/lg-optimus-2x-ips-lcd-vs-samsung-i9003-galaxy-sl-sc-lcd-vs-samsung-i9000-superamoled-shootout/#more-9372)

Ono, pogodite sa slike koji je koji :pray: Kako mi je drago što sam uzeo GalaxyS, toliko prokleto savršeni ekran ima. Tko bi rekao da je crna boja toliko bitna za ukupan dojam kvalitete slike :pray: Zbog duboke crne, ostale boje i dođu do izražaja. Ali i bez nje ima življe boje od druga 2...

http://blog.gsmarena.com/pics/11/02/display-shootout/gsmarena_024.jpg

Aral
04-02-2011, 11:20
Fora, stvarno ima dobar ekran.

Prešao sam na ADW launcher, puno mi je bolji od ostala dva aktualna. Puno više opcija, tranzicija, tema...svega.

Bartuc
04-02-2011, 11:31
Jel podržava horizontalno scrollanje u glavnom izborniku (kao GoLauncher)? Daj nabaci par konkretnih dojmova zašto je bolji, još ga nisam probao, a vidim da je među top 3 launchera.

PS: I opet nabaci sliku dvije dok središ ADW :D

Aral
04-02-2011, 13:25
Da, imaš horizontalno, vertikalno, 4D, kaj god ti paše. 8-9 vrsta tranzicija, brdo tema za skinut, efekti otvaranja programa, zoom, fade, scroll, kaj god hoćeš.

Dovršio sam većinu al još moram neke ikone pobacat i tako to, volim da imam čim više praznog prostora i da se lijepo vidi wall.

http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/IMG_1342.jpghttp://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/IMG_1343.jpg
http://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/IMG_1344.jpghttp://i160.photobucket.com/albums/t171/Aral_photos/IMG_1345.jpg

cham3leon
04-02-2011, 13:30
Wallpaper :pray:

Bartuc
04-02-2011, 13:46
Hmmm, sad se premišljam da li da idem probavati ili ne :D Zvuči odlično.

Aral
04-02-2011, 13:49
Velim ti, kak hoćeš. A kaj je najbolja ima brdo tema sa posebnim ikonama, ona glass me se posebno dojmila iako sam se vratio na originalnu. Funkcionalnost je ista ko i kod onog prije launchera, a izgleda puno bolje i ljepše. Vidi, ništa te ne košta ;) Ja sam danas ujutro potrošio dva sata dok nisam sve posložio.

Assasin`s
04-02-2011, 17:26
Mislim uzeti LG GT 540 Optimus. Jel dobar taj mob? Trebo bi ga za na net ić,ali da ima Android.

Sgt. Bull
04-02-2011, 18:39
Dobar je, malo ga središ, nabaviš net i poprilično dobro radi. Imam ga već par mjeseci i za sada sam zadovoljan.

Bartuc
04-02-2011, 18:48
Jel možeš uzeti Xperiu x8 u tom cjenovnom razredu?

wildje
04-02-2011, 18:52
Ja osobno nikad ne bih mogao kupit Xperiu. Mob mi ima preloš dizajn.

A ovaj Optimus je super mob za te pare. Touchscreen nije naročito dobar, ali zato ima vrlo dobar proc i fantastično vrti aplikacije.

Neven <R>
04-02-2011, 18:57
Imaš za 100-200kn više galaxy 3 po oglasnicima koji je bolji.

Assasin`s
04-02-2011, 19:19
Ma uzet ću si skroz nov mob. Dosta mi je više mobova sa oglasa.

Aral
04-02-2011, 19:20
Pa i mobiteli u oglasu su novi.

wildje
04-02-2011, 19:21
Da, ali jebiga, ima dosta ljudi koji su skeptični prema tome i preferiraju kupnju u trgovini.

Assasin`s
04-02-2011, 19:23
Da novi su,ali ovaj Samsung 3 je 1500kn nov,a Optimus oko 1000kn.

Sgt. Bull
04-02-2011, 19:47
Touchscreen nije naročito dobar, ali zato ima vrlo dobar proc i fantastično vrti aplikacije.
Touchscreen je dobar, barem meni fercera odlično i ne postoje neke poteškoće kod korištenja. Što se tiče cijene, realna cijena je oko 1000 ćuna, jedino ako ne kupuješ preko nekih rata ili slično tu te možda dođe "skuplja pita neg' tepsija". :)

Assasin`s
04-02-2011, 20:03
U Tele2 je 800kn ako si već korisnik,ali neznam dali moraš imat na pretplatu ili možeš i ovako na bonove.

Neven <R>
04-02-2011, 20:06
https://market.android.com/

Gore je i web verzija marketa. Sad možete prek PC-a browsati market i instalirati appove preko wifi/3G, isprobano i radi.

Aral
04-02-2011, 20:44
O, dobro je znat, baš sam danas bio na toj stranici al nisam previše provjeravao kad sve gledam s moba. tnx

D.O.M.I.
04-02-2011, 21:49
Aral daj wallpaper uploadaj negdje, presexy je da ga metnem na svog Desirea :D

Aral
05-02-2011, 10:31
Evo ^^

http://i.imgur.com/IPb8E.jpg

Bartuc
06-02-2011, 09:00
Meni je sa darkyjem izdržala i 95 sati ( wifi, pozivi, poruke, mp3 player, kamera), prosječna upotreba.

Moj rekord, zbilja me ugodno iznenadio :pray: Rekao bi da sam ga koristio nešto "above normal", ali sigurno ne intenzivno zbog DeadSpace-a. Stari je igrao (sve vrijednosti su cca) 1h Angry Birds, ja sam više puta rasturio svoje rekorde u NinJump i SpeedX (2h), snimao sam 6 minuta 720p film, 50-ak poruka, 20-ak minuta razgovora, 4h WiFi, 1h 3G, samo 1h muzike itd.

Na 5% baterije mi je bio za 4 dana i 19 sati :D To je 115 sati :D Full zadovoljan. Izgleda da je istina da se Li-Ion formira unutar 2-4 tjedna korištenja.

http://i.imgur.com/cx7jZ.pngShttp://i.imgur.com/vxsNR.png

Sickmanno1
06-02-2011, 10:05
Daj me nemojte jebat. Brzo linkove i super objasnjenje kak to napraviti, posto nisam bash pratio :/

Ja umirem od dosade na poslu i kroz koristenje interneta od jedno sat vremena, i jedno sat vremena razgovora i konstantnog ceprkanja baterija jedva da mi izdrzi 12 sati :/

Bartuc
06-02-2011, 10:22
viewtopic.php?p=1408777#p1408777 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?p=1408777#p1408777)

Znači kalibrirao sam na onaj način bateriju, Syncove sam na kraju ipak uključio pošto nije to to bez njih, koristim GSM only mrežu osim ako mi treba 3G brzina (onda si kroz Settings prebacim na 2G/3G auto), dok idem spavati ga stavim u Flight Mode (makne se sa GSM mreže) pošto me ne jebu pozivi dok spavam :D Tako da mi tokom noći (7-8h sna) potroši od 0 do 1% baterije.

A može biti da ima nešto u tome što sam pobrisao hrpu stock programa (mislim da sam ih 18 pobrisao, koliko me sjećanje služi), tako da se puno manje toga konstantno pali/vrti u pozadini.

PS: Jedino što mi ide na qurac kod GalaxyS je punjenje, treba mu jebenih 3 sata da se napuni :o Aral, koliko se DesireHD puni?

fear
06-02-2011, 10:29
@Bartuc_ kolko ti baterije potroši preko noći kad ga ostaviš na gsm mreži, meni je prije znalo potrošiti po 10%.
Darky je izgleda popravio i to, preko noći mi troši 0-1% baterije bez da ga stavljam u flight mode.

Sickmanno1
06-02-2011, 10:39
http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?p=1408777#p1408777

Znači kalibrirao sam na onaj način bateriju, Syncove sam na kraju ipak uključio pošto nije to to bez njih, koristim GSM only mrežu osim ako mi treba 3G brzina (onda si kroz Settings prebacim na 2G/3G auto), dok idem spavati ga stavim u Flight Mode (makne se sa GSM mreže) pošto me ne jebu pozivi dok spavam :D Tako da mi tokom noći (7-8h sna) potroši od 0 do 1% baterije.

A može biti da ima nešto u tome što sam pobrisao hrpu stock programa (mislim da sam ih 18 pobrisao, koliko me sjećanje služi), tako da se puno manje toga konstantno pali/vrti u pozadini.

PS: Jedino što mi ide na qurac kod GalaxyS je punjenje, treba mu jebenih 3 sata da se napuni :o Aral, koliko se DesireHD puni?

Dalje dalje molim, koje programe si pobrisao i cime si ih brisao? Titanom?

Si stavio koju custom rom?

Rekao sam detaljno :D

Nemoj da pocnem vikat <_<

Bartuc
06-02-2011, 10:59
Nemam nikakav Custom ROM, samo 2.2.1 Froyo (JPY) sa OCLF v2.0 lagfixom.

Brisao sam sa programom Root Explorer, ali Fear kaže da njemu funkcionira i sa Titanium Backupom (ja sam ga valjda krivo koristio). Uglavnom, evo quote:

Kako?

NOTE:SProbao sam prvo sa Titanium Backup aplikacijom, ali qurca ne valja.

1) Rootajte mobitel
2) Skinite Root Explorer app (nije besplatan, nema ga na marketu – snađite se)
3) Otvorite Root Explorer te navigirajte ovdje – system/apps
4) Na vrhu ekrana kliknite Mount R/WS(to prebaci fileove iz ReadOnly u RW format)
5) Nađete app koji želite obrisati, pritisnete i držite, u novom prozoru odaberete Delete
6) 99% appova se sastoji od 2 filea - .apk i .odex. Oba morate obrisati!
7) Kad sve obrišete, ugasite i ponovno upalite mobitel

Lista aplikacija koje sam obirsao (ne unose nikakve nekompatibilnosti ili probleme u sistem):

Aldiko eBook Reader
Allshare (dlna.apk/odex)
Daily Briefing (infoalarm.apk/odex)
EMail
FM Radio
Layar
Maps (sa sobom potegne Places, Latitude i Navigation aplikacije)
Memo
Mini Diary
Press Reader
SamsungApps
ThinkFree Office (thinkdroid.apk/odex)
Voice Dialer
Voice Recorder
Voice Search
Write and Go

Što se još smije obrisati, a da ih ja osobno nisam obrisao (jer ih želim imati):

Browser (Internet)
Calculator
Gmail
My Files

Što se nikako ne smije obrisati:

Talk

Što ne znam da li se smije obrisati bez da unese probleme u sustav:

SIM Toolkit
Social Hub
Task Manager
Music Player
Video Player

Uz sve navedeno, smijete bez problema brisati sve widgete i Live Wallpapere. Ja sam obrisao samo Buddies Now i Dual Clock... nisam dalje pošto me to ne smeta.

Neide detaljnije od toga :D

EDIT: Previdio sam Fearov post... Mislim da je i meni tako trošilo na GSM mreži, morao bi provjeriti da ti ne lažem. Ali super ako Darky to ispravi. Očito onda nije kriva mreža koliko sve te background aplikacije i pokušaji syncanja sa internetom.

Sickmanno1
06-02-2011, 11:51
Pusa :*

fear
06-02-2011, 12:39
Talk.
Zasto se ne smije brisati?

Bartuc
06-02-2011, 13:15
Načitao sam se da nebi smio brisati ništa od Googlea. Kažu da bez Google Talk ne radi Android Market kako spada, neki kažu da osim toga ujebe i sync sa gmail accom kao i push notifikacije. Tako da se rađe nebi igrao s time.

fear
06-02-2011, 14:13
Zasad nemam nikakvih problema bez toga, nadam se da će tako i ostati. :)

Bartuc
06-02-2011, 14:15
Odličan :D Koliko sam skužio, za naše područje je još i ok to obrisati, valjda zato što imamo ograničeni Android Market!? Možda samo radi sranja sa aplikacijama koje kupuješ. Nisam ziher, ali ajde, neću dirati :D

Aral
06-02-2011, 17:06
http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?p=1408777#p1408777

E vidiš, ja ga nesmijem stavit u fligh mode po noći jer moram uvijek bit dostupan, tak da mi to otpada. Ipak, otiđe samo koji postotak po noći, wireless mi radi par sati dnevno kad sam doma, inače mi je uvijek na gsm only, upalim si net kad sam vani i trebam nešto vidjet, tipa mailove i sl, i to je isto po sat-dva dnevno. Iako, moram priznat da sada puno puno duže traje nego je na početku, baterija se polako i formirala. Naravno, kalibraciju baterije sam napravio a i jednom mjesećno budem radio full depletion i punovno punjenje do kraja. Naravno, desirehd nemože konkurirat galaxyu po dužini trajanja, ali s obzirom na veličinu ekrana, samu tehnologiju ekrana te slabijom baterijom, nije ni čudo. Ipak, ne bunim se, ovolko kolko traje za moje potrebe je i više nego dovoljno, da ga silujem radi kak treba. Neki dan sam rokao remote desktop preko njega, igrao, wireless, ono totalno sam ga ubio i izdržao je dan i pol.

Pitanje:SKad mi je na gsm only, koja je to onda veza sa netom, 3G ili? Jer imam i opciju WCDMA only i auto, pa jel je to onaj EDGE ili UMTS ili što već? Totalno me zbunjuje to :( Kad mi je na gsm only i upalim net onda ide poprilično sporije nego kad je na WCDMA, što je i logično. Nemam volje baš svaki put ić u opcije i to narihtavat, tako da za ovo kaj mi treba je i obični gsm only dobar...samo, neznam koja je to točno veza? :)

Baterija mi se puni u pravilu od skoro praznog (3-4%) do punog, puni nekih sat i pol, dva. Sjećam se jeta, trajao je 4-5 dana i puni se sat vremena xD

Bartuc
06-02-2011, 17:42
GSM only ti je 2G mreza, a tu spada GPRS i EDGE. WCDMA ti je 3G i tu spadaju UMTS i HSDPA. 2G je super spora veza, 3G moze biti brzi od kucnog adsl-a (do 14Mbit/s), ako mreza podrzava.

Aral
06-02-2011, 19:04
Tnx, to sam i mislio. Da, VIP to ima, malo sam testirao i radi mega brzo.

D.O.M.I.
06-02-2011, 19:47
upravo sam napravio kalibraciju baterije na Desireu (nadam se točno i uspješno xD) pa ćemo vidjet stanje u dogledno vrijeme ^^

Aral
09-02-2011, 09:27
Kyocera Echo (http://www.bug.hr/vijesti/kyocera-echo/106640.aspx)

Gwin
09-02-2011, 09:33
još kad se sjetim da je kyocera počela sa proizvodnjom keramičkih izolatora za televizore..

cham3leon
09-02-2011, 12:50
Fora su ti android uređaji... Možda sam mogao počekat malo pa umjesto iPoda kupit tako nešto. Ovaj Echo bi čak mogao ispasti kao dobra handheld konzola jer bi se negdje mogle smjestiti i kakve L i R tipke

Bartuc
09-02-2011, 18:09
Evo novih vrijednosti. Ovaj put sam srednje intenzivno koristio mobitel:

- dosta igranja (cca 3-4x više nego prošli put)
- dosta sam koristio 3G pošto nisam bio doma dio vikenda (forum, kurčenje sa SoundHoudom itd.)
- dosta više WiFi-a nego prije
- gledanje filmića
- slanje pjesama preko bluetootha
- nisam gasio mobitel jednu noć pošto nisam bio doma i morao sam ostati "na mreži"
- itd.

http://i.imgur.com/KXOoR.pngS- baterija na 8%
http://i.imgur.com/sfF4D.pngS- 75 sati korištenja

Za sljedeći "test", maknuo sam se sa GSM Only i stavio na GSM/WCDMA Auto mod mreže pa me zanima kakva je razlika u potrošnji baterije pošto mi ide na živce kad moram prebacivati na 3G kako bi brže surfao (2G je OK za sync, ali nije dovoljan za surfanje). I dalje samo preko Quick Settings-a isključim internet i upalim ga kad mi treba, ali ovaj put HSPDA umjesto EDGE.

Javim rezultate kad se isprazni :D

Karlo_from_Bjelovar
09-02-2011, 18:14
što ste vi nadobudni s tim mobitelima jebate... o0

Bartuc
09-02-2011, 18:15
Još nije prošlo mjesec dana od kupnje, tako da nas još drži overhype :D

Neven <R>
09-02-2011, 18:27
Ne kužim ovo sa 2G/3G, mislim kad isključiš net ili koristiš wifi automatski nema potrebe za 3G netom ionak?

Bartuc
09-02-2011, 18:40
Točno tak. Ali ako ostaviš mrežu u 2G/3G modu rada, ti si i dalje spojen na UMTS mrežu za pozive, poruke i sl. standardne stvari za koje je dovoljna 2G mreža. Tako da automatski imaš veću potrošnju baterije pošto 3G već sam po sebi više troši, a tu je i ogromna varijacija u jačini signala.

Recimo 2G signal ćeš uvijek imati 4-5 crtica, osim ako fakat naiđeš na neku rupu u mreži, ali 3G će ti konstantno varirati od 1-5 crtica (možeš biti sretan ako imaš 5) i ako je signal pre slab, prebacivati će ti se na 2G mrežu tako da to variranje troši strašno puno bateriju. Pričam o scenariju gdje uopće nisi povezan na internet, znači samo standardno korištenje mreže.

A na WCDMA only modu rada se nebi smjelo ostaviti uređaj ukoliko ne živiš na području odlične pokrivenosti. To troši manje baterije od GSM/WCDMA, ali ukoliko je 3G pokrivenost pre slaba, totalno izgubiš konekciju sa GSM mrežom pošto si zabranio spajanje na 2G.

A što se tiče interneta. Kada ga ostaviš na GSM only i spojiš se na net, možeš surfati samo u 2G domeni, a da bi prebacio na 3G moraš navigirati kroz more postavki. Dok sa druge strane staviš GSM/WCDMA mod i spojiš se na net, odmah si na HSDPA ili UMTS ili što već nađe u tom trenutku.

Aral
09-02-2011, 19:00
Istina, al ak staviš na GSM/WCDMA, onda ti to opet automatski troši više baterije jer stalno traži. Meni u WCDMA modu u biti radi super, VIP ima pokrivene sve veće gradove i večinu vremena imam full signal, WCDMA only mod u biti onda ne bi trebao trošit više baterija. Naravno, još nisam taj mod probao nego furam GSM only. Budem i to malo istestirao, nemam ni ja previše živaca stalno se prebacivat na WCDMA, iako je samo 3-4 klika udaljeno od toga.

Inače, medium korištenje, malo igranje, video, razgovori, poruke, drkanje po mobu s instalacijam i sl, po noći na mreži naravno, prošlo je točno 3 dana ili 72 sata, baterija je na 21%, puuuno bolje nego u prvom tjednu korištenja.

Instalirao si i Watchdog, koji prati potrošnju procesora po aplikacijama i javlja ako koja aplikacija divlja i troši previše.

Aral
09-02-2011, 19:14
Nexus S smartphone uskoro u Vip ponudi (http://www.vipnet.hr/o-vipnetu/media-club/objave-za-medije/pregled-objave/-/journal_content/56_INSTANCE_0ooJ/11825/6067846)
Imat će Gingerbread.

Neven <R>
09-02-2011, 19:16
Nexus S smartphone uskoro u Vip ponudi
Imat će Gingerbread.
Je'l opće ima koji osim njega službeno gingerbread?

Aral
09-02-2011, 19:26
Kod nas, mislim da ne. Valjda bude došao update od vipa konačno za postojeću verziju, u mom slučaju 2.2.

Neven <R>
09-02-2011, 19:28
Ti imaš HTC kolko sam shvatio, za wildfire su izdali 2.2 tak da me čudi da nema na boljim modelima.

Bartuc
09-02-2011, 20:20
Pa Aral ima 2.2 sustav na DHD-u, on niti nemre doći sa nižim od toga pošto je izbačen na tržište sa Froyo sustavom. Ali dobro bi mu došao 2.2.1 update. Meni je 2.2.1 na GalaxyS fenomenalan, ali sve jedno bi volio da ide dalje, da ne ostane na tome.

Ako ništa drugo, siguran sa da će imati neslužbenu 2.3 podršku pošto ako nešto GalaxyS ima, to je onda jebački community.

Aral
09-02-2011, 20:33
Da, ja imam 2.2 al neću radit nikakav root ili bilo kaj slično, netreba mi. Kad dođe službeni update, na 2.3 ili koji već, to je to.

Neven <R>
09-02-2011, 21:06
Pa Aral ima 2.2 sustav na DHD-u, on niti nemre doći sa nižim od toga pošto je izbačen na tržište sa Froyo sustavom. Ali dobro bi mu došao 2.2.1 update. Meni je 2.2.1 na GalaxyS fenomenalan, ali sve jedno bi volio da ide dalje, da ne ostane na tome.

Koja je razlika između 2.2 i 2.2.1? Meni u system information piše 2.2.1

Bartuc
09-02-2011, 22:05
@Neven... 2.2.1 je dosta optimiziraniji od 2.2, tako da dobiješ fini boost u brzini sustava.

@Aral... DHD se full lako roota - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841076

Aral
10-02-2011, 10:48
Tnx na linku al ipak ne bi, neću niš posebno dobit s time, i ovak mogu skoro sve napravit a fakat ne želim riskirat neko sranje :)

Aral
11-02-2011, 08:51
Opere preko 100 milijuna (http://www.bug.hr/vijesti/opere-preko-100-milijuna/106714.aspx)

D.O.M.I.
11-02-2011, 10:08
momci da vas pitam , di nać najbolje wallpapere za mobač da liče na nešt :D ?

fear
11-02-2011, 10:29
Zedge Ringtones & Wallpapers (http://www.appbrain.com/app/zedge-ringtones-wallpapers/net.zedge.android)

Jedna od najpopularniji stranica na svijetu od sada kao aplikacija na vašem mobitelu, odabere wall ili ringtone i to je to, nemorate više skidat s neta pa onda na mob.

Assasin`s
12-02-2011, 17:17
Bok :wink: Evo razmišljam uzeti novi mob. Za max. 1000kn. Sad dali da uzmem HTC Wildfire,SE X8 ili LG GT540 Optimus?

Bartuc
12-02-2011, 17:52
SE x8. Jedina mana mu je Timescape, ali to makneš tako da staviš custom launcher za koji ne trebaš niti root niti bilo kaj takvoga...

Jedino ako ti odgovara niska rezolucija ekrana na Wildfire, u tom slučaju bi uzeo njega. Također je neki launcher esencijalan tako da ukloni veći dio lagga.

Niko Bellic
12-02-2011, 18:10
HTC ATW! <3

Neven <R>
12-02-2011, 18:10
Kolko vidim SE nema 2.2 android službenu potporu,multi touch, tak da je i to minus, ne znam kolko je rezolucija bitna na tak malim ekranima. Al ja bi uzeo u obzir i galaxy 3 koji je tu negdje po cijenama u oglasniku.

Assasin`s
12-02-2011, 18:15
Ma mob bi mi trebao za surfanje,muziku,pozive i poneku igru kad mi je dosadno. Valjda nije mutna slika na Wildfire-u.

Bartuc
12-02-2011, 18:25
Za surfanje i igre ti treba viša rezolucija. Rađe bi žrtvovao multitouch nego rezoluciju. Po specifikacijama Wildfire rastura, ali vidim da su ljudi dosta zadovoljniji sa x8 nakon što se riješe Timescape UI-a koji i nije neka sreća.

Ali ako ideš na Wildfire, nadam se da ćeš ga dobiti na 2.1 verziji pošto ti je onda otključana mogućnost upgradea na v2.3.2 (Gingerbread) sustav. Ako ga dobiješ na 2.2 (2.2.1), mislim da se ne može rootati, a samim time niti upgradeati na non official ROM-ove.

EDIT: Na Wildfire mi recimo nije radio Angry Birds zbog pre niske rezolucije. Ali mislim da su dodali kompatibilnost na novijim verzijama igre!?

Neven <R>
12-02-2011, 18:29
Radi angry birds sam moraš stisnuti onaj gore gumb i onda postane normalna slika, sve igre koje sam isprobao do sada rade.

Assasin`s
12-02-2011, 18:31
Mislim da ću ipak uštediti 1500kn za Desire(polovni).
Desire (http://www.njuskalo.hr/htc-mobiteli/htc-desire-oglas-1741456)

Bartuc
12-02-2011, 18:39
Desire je već viša klasa. Uređaj je odličan sa jedinom manom to što ima strašno malo prostora za programe (oko 120MB). Ali evo Domi si ga je kupio i na 2.2 sustavu ima mogućnost seliti aplikacije na SD karticu (4GB dobiješ uz njega), s time da dio aplikacije sve jedno ide na "C" particiju (par MB po aplikaciji). Mislim da je uspio instalirati sve appove koji su ga zanimali, tako da nije neki bad. No ako se zaljubiš u Androida i njegove appove (što nije teško), možda ćeš morati reparticionirati SD karticu tako da dodijeliš recimo 1GB prostora "C" particiji. Za to treba root ako se ne varam.

Assasin`s
12-02-2011, 18:52
Jel se može otključat Desire sa 2.2? Ili je za svaki mob isto? Inače Desire mi se sviđa,već sam probao Desire HD,mislim da je on sličan ko orginalni Desire samo ima veći ekran(i 8mpx kamera) ili griješim?

Bartuc
12-02-2011, 19:03
Desire HD je puno bolji od Desire-a. Ima više memorije, bolju kameru, veći ekran, ljepši dizajn, više interne memorije itd. Što se tiče sustava, zadnja official verzija je 2.2, ali imaš ogromnu community bazu i možeš stavljati custom ROM-ove ako želiš.

D.O.M.I.
12-02-2011, 19:39
http://www.pohrani.com/f/1c/yl/2cwpmt01/323.jpgS http://www.pohrani.com/f/3g/KR/3RpgnHkC/324.jpgS
http://www.pohrani.com/f/o/US/42wfJwva/325.jpg

evo da malo i ja sudjelujem u temi sa slikicama,ponosam vlasnik HTC Desire :wink: Dosta šlampavo sam ih sredio pa zato izgledaju pomalo isprano :D
Više-manje sam sve naštimao ovih dana kaj se tiče aplikacija i uređivanja moba i mogu reć da sam vrlo zadovoljan postignutim i samim mobitelom koji mi je došao kao preporod nakon 5 godina kaj nisam mjenjo mob :oops:
Zasad nemam problema s internom memorijom nakon instaliranja aplikacija ( još oko 75 MB imam slobodno) al ću kroz neko vrijeme pratit kak se ponaša i koliko se troši budući da se nemogu forcat sve aplikacije na SD, pa ako će bit problema i ako zatreba, razmislit ću o rootanju i sređivanju te prepreke s internom memorijom.

Bartuc
13-02-2011, 13:34
Update... Evo i vrijednosti sa GSM/WCDMA auto modom :D Koristio sam ga manje nego prošli put (75h), ali nešto više nego pretprošli put (115 sati). Nisam ga 2 noći gasio - @fear, preko noći mi potroši točno 4% baterije u ovom modu mreže...

http://i.imgur.com/xvbln.pngS- 10% baterije
http://i.imgur.com/TCjXq.pngS- 72h unplugged

Tako da mi se čini da dosta troši 3G mod :D Pogotovo ako bacite oko na to kakav mi je doma signal (brijem da stalo prebacuje sa 3G na 2G dok sam doma!?) :D Ali ajde, barem sam surfao kao čovjek. Na 2G (EDGE) mi otvara PCP stranicu jedno 20-ak sekundi, na 3G (HSDPA) mi je otvori u 2-4 sekunde.

KI KI
13-02-2011, 14:01
ja dosta prckam po svojoj xperiji.
dok sam u skoli obavezan net pod skoro svakim satom. i tako. doma pokoja igra i opet net. i izdrzi mi cijeli dan bez problema. i punim ga svaku noc.

Aral
13-02-2011, 15:24
Sutra u Barceloni počinje MWC, bit će zanimljivo. Između ostalog, Here go the official pics of the Samsung Galaxy S II and Tab 2 (http://www.gsmarena.com/here_go_the_official_pics_of_the_samsung_galaxy_s_ ii_and_tab_2_-news-2320.php)

Samsung I9100 Galaxy S II (http://www.gsmarena.com/samsung_i9100_galaxy_s_ii-3621.php)
Bog svih mobitela :pray: Dual core proc, AMOLED plus ekran, 1080p video, LED flash, 2.3 Android, 4.3" ekran...

Aral
14-02-2011, 09:31
Isprobali smo Samsung Galaxy S II (http://www.bug.hr/vijesti/isprobali-samsung-galaxy-ii/106764.aspx)

Niko Bellic
14-02-2011, 10:51
Cemu toliki hype. Mene bi vise veselilo da utrostruce kapacitet baterije u danasnjim mobitelima.

Bartuc
14-02-2011, 10:55
@Niko, sjeti se one baterije od 3500mAh, koliki poklopac mora biti za nju :D Eventualno kad bi mogla zadržati manje dimenzije. Ili da je izduže, a ne podebljaju.

Inače, priča se da ovi dual core mobiteli ne troše puno više od single core modela.

Death By Sexy
14-02-2011, 11:07
Covjece ovo je jače od mog starog kompa :pray:
Zver

Niko Bellic
14-02-2011, 11:08
Bilo bi najbolje da uz high end mobitel daju dvije baterije koje se pune u punjacu van mobitela i onda praznu stavis u punjac, a punu u mobitel. To bi bio veci napredak nego sva ova hardverska izdrkavanja.

Aral
14-02-2011, 11:37
Trebalo bi te bateriju unaprijedit, minimum 2000 mAh, a da je istih dimenzija kao ova od 1500npr. Ma nek bude i preko 2000, samo da drži čim duže, jer današnji mobovi sa takvim hardverajom sakaju dosta bateri đusa.

Niko Bellic
14-02-2011, 12:01
Ma samo da mi daju da kupim neki dock za punjenje baterije. Mrzim kad moram mobitel ostaviti na punjacu 2 sata, jer se to cesto desi bas u nezgodno vrijeme. Daj mi 2 baterije i eksterni punjac za njih i ja sretan.

Sickmanno1
14-02-2011, 16:08
E moj Niko, da si kupio Galaxy S, baterija bi ti duplo dulje durala :P

Niko Bellic
14-02-2011, 16:21
Gle, ja (u one dane kad ga koristim) mobitel koristim malo zesce i nema tog koji bi prezivio do navecer bez punjenja. Lako je tebi i Bartucu pricat kako vam baterija traje po 3 dana kada ga u ta 3 dana intenzivno koristite oko 6 sati. Mobitel s dobrom baterijom je jos uvijek znanstvena fantastika.

Sickmanno1
14-02-2011, 16:51
A koliko ti koristis intenzivno mobitel u jednom danu? 12 sati?

Aral
14-02-2011, 16:55
Možeš ga koristit intenzivno dva sata da ti baterija otiđe xD

Niko Bellic
14-02-2011, 17:43
Stalno sam na netu preko mobitela kad nisam doma. Bar 6 sati dnevno. Te dane ga punim popodne i navecer. Internet uzasno zdere bateriju.

RIDER32
14-02-2011, 17:44
iPhone ima zanimljiv nacin stednje baterije. kada se isprazni ispod 20% usporava procesor i pocinje sve štekati i što je prazniji to više šteka, a ispod 5% šteka ko nenrmalan, jedva se otkljuca kako treba :)
Nadam se da i ostali imaju nešto slišno.

Bartuc
14-02-2011, 17:54
To sam ja primjetio i na GalaxyS, ali ne znam da li je do toga. Kad mi je baterija na 10% ili niže, igre mi počnu trzati i ekran se zatamni. Vjerojatno i on underclocka u tom trenutku!?

RIDER32
14-02-2011, 18:18
pa vjerojanto, to mi je jedini logican nacin stednje baterije (nisam to nigdi procito nego sam zakljucio : D )

Karlo_from_Bjelovar
14-02-2011, 20:34
ti si sav specijalan s tim svojim (ex) iphoneom.
prvi glas čovječe!

Neven <R>
14-02-2011, 20:59
Najavljuju se novi procesori (quad core itd.) koji će trošiti duplo manje energije, bumo vidli.

Aral
14-02-2011, 21:02
Možda mogu poradit na komponentama koji bi trošile manje energije a baterije bi zadržale postojeći kapacitet...pitanje je koja će se tehnologija bolje i brže razvijat.

RIDER32
14-02-2011, 22:03
ti si sav specijalan s tim svojim (ex) iphoneom.
prvi glas čovječe!
Nisam mislio da ima nešto loše u tome što šteka kad aje baterija prazna, naprotiv mudra fora :roll:

Bartuc
14-02-2011, 22:13
E moj Niko, da si kupio Galaxy S, baterija bi ti duplo dulje durala :P

Glavno da uporno tvrdi kako njegov 600MHz proc troši manje od naših 1GHz :D Možda i troši, ali zato je tu 1300 vs 1500 baterija koja pokrije razliku :P

@Niko, NHF ili kako već ide internet žargon :D

Sickmanno1
14-02-2011, 22:15
A i uvijek mozes underclockati proc sa 1Ghz na 600Mhz, dok sa 600 nemres na soma :P

Bartuc
14-02-2011, 22:20
Ali sa soma možeš na 1600 :D

Aral
15-02-2011, 12:30
http://i.imgur.com/lZQuh.jpg

Sak kok svi ostali :)

Bartuc
15-02-2011, 12:35
Mijenjam GalaxyS za život s njom :D

D.O.M.I.
15-02-2011, 14:10
Arale jel to za wallpaper da si metnem :thumbs2: ?
očaran sam :pray:

Bartuc
15-02-2011, 20:47
HTC predstavio 6 novih Android uređaja (http://www.tportal.hr/scitech/tehno/111716/HTC-predstavio-sest-novih-Android-uredaja.html)

RIDER32
17-02-2011, 18:44
imam dobre i loše vjesti.

prvo dobre. došo u t-centar paloprije i ono izložen i9000 :D sav sretan odem na šank i sad tu pocinju...
loše vjesti. mogu produžiti ugovor iduci mjesec ALI umjesto da ja imam 12000 bodova ja imam 2900 tako da mi je galaxyS izađe 1900kn što je meni nezamislivo. do 6. mjeseca bi trebao skupiti barem 6000 a to nije neki ogroman popust, tako da ili necu produžiti ugovor i ostati cu bez icega, ili 3GS za 200kn ili iP4 za 900 ako bude tada dostupan.

uglavnom, nije mi suđeno da budem android user :(

Sickmanno1
17-02-2011, 18:56
meni se cini da su to sve samo lose vjesti :(

Karlo_from_Bjelovar
17-02-2011, 19:07
pa mozes uc u minus s plus bodovima tenkre... :D