Pogledaj cijelu verziju : Android - mobiteli i rasprave o OS-u
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
Razzarach
27-12-2013, 18:06
Koliko je zdravo da se metalni dijelovi punjača za mobitel dodiruju s drugim metalima tipa ključevi, metalni dijelovi drugih punjača i slične stvari. Zna li netko?
Kakvi metalni dijelovi punjača?
Niko Bellic
27-12-2013, 18:27
Furam u kvalitetnoj air tight piksi za užinu tri punjača, USB OTG kabel, USB memoriju (s metalnim kućištem) i još koješta (zbog želje da mi te stvari ostanu suhe u slučaju obilne i neočekivane kiše), pa me eto zanima da li im možda smeta ako se njihovi metalni dijelovi (oni kaj se pikaju u mobove i u struju) međusobno dodiruju.
Nisam mačka i imam tvrdu kakicu, dakle totalna dominacija.
Razzarach
27-12-2013, 18:32
Ajde molim te nemoj pisat tako.
Ne smeta da se dodiruju konektori dok god se nesto fizicki ne uspije ostetit tipa da se iskrive pinovi ili savije USB konektor ili tako nesto slicno.
Uglavnom od samog dodirivanja konektora nemoze nista bit.
Niko Bellic
27-12-2013, 18:47
Ma to sam i mislio, ali onaj crv sumnje mi nije dao mira. Budem pitao još par ljudi da potvrdim i onda zatvaram to poglavlje za vijeke vijekova.
Najbolje bi bilo da prodaš mobitel, pa po šumama i gorama glumiš duha sa sjekirom.
to radim u slobodno vrjeme.... a sad, eo baš sam izvadio samsunogv punjac i unimerom mjerio struju na kontaktima i nema znakova života.... to bi znacilo da nema opasnosti od ostecenja punjaca uzrokovanog naponom :thumbs2:
Niko Bellic
30-12-2013, 15:09
Stavim sliku. Bit će jasnije. Ukratko, ne zanima me struja nego me zanima da li to trenje (ako se u pakungu dva ili tri punjača dodiruju konektorima) može sjebati jednog od njih. Nema tu nikakve dodatne sile, nego ih tlači samo sila gravitacije u toj malo prevelikoj piksi koja ne pušta vodi i vlazi za uniđe.
trenje? :o neznam onda, znam samo da trenjem nastaje toplina. znaci mogla bi se zapalit ta piksa, a pošto u piksu nemože uci voda to može biti jako pogubno za sve što je u njoj.
marijanovic
30-12-2013, 18:43
Pa, može vakumirati piksu, pa ako nema kisika u njoj nema mogućnosti gorenja...
Razzarach
30-12-2013, 19:34
Ja neznam dali je u bilo kakvoj situaciji moguće toliko trenje između ta dva bijedna metalna kontakta da se užari i zapali.
Evo ja sam upravo strpo 5 punjača u kesu i to furam na put bez straha u kesi od flisa. Ako se zapali i izgori cijela torba budem ti javio naravno.
A na strah od toga da je moguce da "ostane struja" u punjacu na kontaktima neznam sta da kazem. What is graetz?
Za baterije sam cuo da se trose ako se dodiruju, a punjacima fakat nebi trebalo nista biti ako se nalaze u istoj kutiji.
Razzarach
30-12-2013, 19:50
Da baterije se trose jerbo ako taknes oba pola s necim struja prolazi kroz to nesto i samim time se trosi baterija ali kod punjaca je nemoguce da se ista desi.
Jedino ima mozda filter kondenzator koji ionako nemoze izbit nista na kontakte "ulaza".
Niko Bellic
31-12-2013, 09:42
Ja neznam dali je u bilo kakvoj situaciji moguće toliko trenje između ta dva bijedna metalna kontakta da se užari i zapali.
Evo ja sam upravo strpo 5 punjača u kesu i to furam na put bez straha u kesi od flis1a. Ako se zapali i izgori cijela torba budem ti javio naravno.
A na strah od toga da je moguce da "ostane struja" u punjacu na kontaktima neznam sta da kazem. What is graetz?
Ma svjestan sam da moj upit nekima zvuči retardirano (i boli me uvo za te i takve), no znatiželja mi nije dala mira, a i ništa me ne košta da vas pitam i tako dodatno potvrdim svoje razmišljanje kako unutar moje waterproof pikse nema mjesta za zabrinutost.
Ne znam za tebe i kesu od flisa, ali ja koristim javni prijevoz (godišnje napravim oko 25000 kilometara) i obilna kiša me najčešće ulovi baš onda kad nemam ambrelo pri ruci (ili bude oluja koja mi strga ambrelo), pa zato sve što ima veze sa strujom furam u waterproof posudama ili vrećicama i ne javljam se na mobitele dok sam vani ako su aktualne bilo kakve padaline.
Ubilo bi me u pojam da mi nešto crkne zbog tog što mi je torba promočila, a ja zbog lijenosti nisam poduzeo preventivne mjere.
P.S. Preporuka svima koji trebaju waterproof ambalažu, ne budite škrti i uzmite si Lock & Lock opremu @ Müeller, jer samo je najbolje dovoljno dobro za vaše skupe spravice i njihovu dodatnu opremu.
http://locknlock.in/profile.aspx
Stavio sam si Kit Kat na ZTE Blade 3 i izgleda mi da je mob ipak malo brži. Posebno kod otvaranja/zatvaranja aplikacija. Ne drastično u odnosu na 4.3, ali primijeti se. I napokon su redizajnirali Phone app pa ne izgleda ko zadnje govno i ne trebam više posebnu aplikaciju za kontakte.
FaTaL_mRkvA
22-06-2014, 15:48
Kupio M8, finoće. Brutalno leži u ruci, igre rade smooth, ostalo ne vidim baš neku veliku razliku od M7. Brz je ko i svaki novi mob, dobra prednja kamera, ima dvije stražnje koje valjda nekak rade zajedno... Super zvučnici ko i na M7, deliciozno radi HD video snimanje...
Ali ako netko već ima M7, stvarno se ne isplati kupovati M8 osim ako mu krepa. I jer je HD pr0n na M7 stvarno HD :D
:friends:
FaTaL_mRkvA
22-06-2014, 15:51
I jer je HD pr0n na M8* stvarno HD :D
Od kad sam strgao svoj HTC One X uvjeravam se da mi je Galaxy Note samo privremeno rješenje i da ću uskoro uzet nešto drugo.
Prošlo 5 mjeseci i još ništa.
Valjda budem uzeo M8. Valjda.
Inače piknuo gore Paranoid Android 4.4 i radi dost stabilno ali baterija je u stand-byju još gora nego inače.
Jel se igra još netko s custom romovima?
Kostolomac
22-06-2014, 16:47
Da, baš čekam portani SlimKat 4.4.4 da malo zamijenim CM11.
Koji mobitel imaš? I ima kaj posebno kod tog SlimKata?
Na svom ZTE Blade koristim CM 11 (Android 4.4.3). Ne mogu reći da sam primijetio razlike u trajanju baterije u odnosu na stock, a performanse su nebo i zemlja.
Kostolomac
23-06-2014, 00:34
Koji mobitel imaš? I ima kaj posebno kod tog SlimKata?
Stari Samsung Galaxy S Advance (i9070). Nisam još probao SlimKat, ali evo ti prelet:
FEATURES OF SLIM-ROM:
The real dark Slim: Invert the whole ROM including Gapps with one click.
Notification drawer and and lockscreen shortcuts: Access your most important apps from everywhere.
Custom Quick Settings Tiles: Why just settings? Use whatever you want.
SlimPIE: Based on CM's PIE, inspired by PA's PIE with a light touch of Slim. A true community feature.
FaTaL_mRkvA
29-06-2014, 14:12
Imam stari HTC Sensation i problem je što kad ga napunim do negdje 70% on je zapravo pun, ali ne pokazuje 100% nego 70% te se dalje puni jako jako sporo. I ako se koristi baterija traje dovoljno dugo. I ako ga nastavim puniti još dan-dva, napuni se do 100% ali to nema smisla. Probao sam resetati battery stats ali nije pomoglo. Glupo mi je kupovat novu bateriju kad i ova radi sasvim dobro, samo krivo pokazuje. Help?
FaTaL_mRkvA
29-06-2014, 14:14
Radio sam i factory reset i svašta, a nije ni u punjaču problem kad ostale mobitele dobro puni.
I voltažu baterije pokazuje 4,2V kolko bi i trebalo bit na 100%. Ali u status baru i dalje krivo pokazuje postotak.
Probaj skinut neki plugin za bateriju, mozda ga ispravi.
Da li netko ima problem sa Youtube aplikacijom (na bilo kojem mobitelu sa Android sustavom), da mu ne dopusta da postavi video na 1080p? Do prije par dana mi je na Htc One M8 Youtube aplikacija radila normalno i mogao sam postaviti video na 1080p, sad mi ne da na vise od 720p. :@ Resetovao sam mobitel ali opet ista stvar. :(
www.mobicity.co.uk
Prošli ponedjeljak naručio Nexus 5, u utorak verificirali da nisam ukrao karticu.
Jučer u 15:00 poslali mobitel. Stigao danas u 14:40.
Platio 2300kn, besplatna dostava.
Mobitel prejeben.
Sad se čeka Lollipop.
3.14colovac
04-11-2014, 09:31
Daj me nemoj jebat datje stiglo tako brzo? Jesi im direktno kucao brojeve kartice na sajt ili si platjo via PayPal?
Kakva je situacija sa garancijom? Treba li brinuti oko toga?
Ukucao direkt karticu, sa paypalom me izašlo skoro 200kn više.
Garancija me sad brine jer sam dobio model za hongkonško tržište i samim time hongkonšku garanciju. Sad gledam na bug forumu jel i inače tak ili su nešto sjebali.
Dobiješ njihovu garanciju od 12 mjeseci ali kome se da slat mobitel u Englesku na servis.
Budem i njima poslao mail pa javim.
Inače mobitel je prva liga, sve leti i savršeno leži u ruci.
Evo, provjerio.
www.mobicity.co.uk/extras/warranty.html
Čini se da je to to.
A ono, službena garancija ionako prestane vrijedit nakon rootanja, a ovako se da stvarno uštedit + imaš njihovu garanciju.
Moto G je nekih 1300kn bez dostave.
3.14colovac
05-11-2014, 08:39
Ježiga. Sad je već kasno. Rastrajbao sam sve suvišne pare na solidan laptop, odličnu periferiju, finu klopu, dobre kurve i lošu drogu. Da sam ranije znao da je Nexus 5 tako jeftin ne bih trošio pare na lošu drogu i sad bi imao kul igračku za dok kenjam.
kul igračku za dok kenjam.
Vjerojatno najtočniji opis smartphonea.
marijanovic
05-11-2014, 23:47
Vjerojatno najtočniji opis smartphonea.
I tableta.
3.14colovac
06-11-2014, 17:05
Smartfon je praktičniji puno jer imaš slobodnu ruku. :-D
marijanovic
06-11-2014, 18:05
Samo ako nemaš na čemu držati tablet. Srećom postoje korpa za veš, perilica rublja, ...
OnePlus službeno dostupan i kod nas.
https://forums.oneplus.net/threads/oneplus-to-expand-to-all-eu-countries.277266/
Intredesting.
Već sam si nekako odlučio uzeti ovaj Asusov ZenFone 2, ali možda sad i pričekam OnePlus 2
Kolko bi trebao biti ZenFone 2?
Verzija sa 2GB RAM-a mislim da od 200-300$ ovisno o snazi procesora i internoj memoriji. Verzija sa 4GB RAM-a, preko 400$.
9.3. bi trebao službeno u prodaju pa će se znati. Pošto se šuška nešto da bi mogli izbaciti i 5" model onda ću malo pričekati. Ovaj 5.5" mi ipak zvuči nezgrapno na papiru.
64GB verzija OnePlus One je 299€ + 10€ dostava, vjerojatno će i dvojka bit tak negdje. Isto se šuška da će izdavati 5" model, ali ja ću vjerojatno uzeti veći. Samo se nadam da neće gurati qHD i da će imati neku brutalnu bateriju.
Ovaj moj Nexus 5 je fin mobitel ali baterija je užasna.
Da, čuo sam i ja da bi mogao doći i manji OnePlus, ali bog te pitaj kad. Moj ZTE Blade 3 me zadnje vrijeme poprilično nervira (pogotovo baterija), pa je vrijeme rastanka jako blizu. Pričekati ću par recenzija ovog Asusa pa odlučiti. Na papiru zvuči jako dobro.
Mobitel skinem s punjača u 7 i najčešće mi već u 16 bude na 15% sa jedva 3 sata screen on time.
Neven <R>
06-03-2015, 19:29
Ugasi 4G
To sam napravio tjedan dana nakon kupovine.
Uzeo ipak LG G2 s njuškala. Već i on mi izgleda granično što se tiče dimenzija pa bi mi s Asusom bilo još gore. A mob je blago rečeno genijalan. Doduše ogromnu ulogu igra što prelazim sa 512 MB RAMa i 4" na ovo pa sve izgleda odlično. Onako na prvu, baterija će mi trajati 2-3 dana s obzirom na moje navike korištenja. Hvala bogu i isusu.
Worthaur
11-11-2015, 20:17
Updejto sam Nexus 7 na 6.0 i sad mi piše Folder Empty kad ga spojim na komp, moram prek WiFi slat stvari :(
Kostolomac
24-01-2016, 17:57
Produžio starom pretplatu i uzeo si Galaxy S5 Neo. Omg koji skok u odnosu na Galaxy S Advance. Zvjerčica.
marijanovic
24-01-2016, 20:11
Produžio starom pretplatu i uzeo si Galaxy S5 Neo. Omg koji skok u odnosu na Galaxy S Advance. Zvjerčica.
A sad si stavi Star Trek Timelines i igraj.
Kostolomac
24-01-2016, 21:59
Nisam baš za mobilni gaming, eventualno sudoku i slične pizdarije. Ali možda i probam. Čeka se Pokemon GO.
Threes je najbolja mobile igra.
marijanovic
24-01-2016, 23:57
Nisam baš za mobilni gaming, eventualno sudoku i slične pizdarije. Ali možda i probam. Čeka se Pokemon GO.
U zadnjih nekoliko godina, više-manje otkako sam na androidu, svidjele su mi se samo dvije mobilne igre, Fallout Shelter i Star Trek Timelines.
Falout Shelter me držao koji mjesec dok mi nije dosadio, a Star Trek Timelines mi se čini da ću igrati još cca tjedan dana ako nešto ne promjene.
Kostolomac
25-01-2016, 20:01
Threes je najbolja mobile igra.
Kud baš 3 hihi
Ubrao od tekoma Huawei P8 Lite za produljenje ugovora na 24 mj. za 18 kuna. Odma sam kupio seksi prozirnu silikonsku masku za 50 i Tempered Glass Screen Protector za 60 kuna, tako da kada pređem u skladištu viličarem preko njega ne moram ići po metlu, nego ga skupim jednom rukom i bacim u kantu za smeće.
http://i.imgur.com/DKnzjG9.jpg?1
marijanovic
14-05-2016, 02:44
I još uvijek igram Star Trek Timelines. Ne mogu vjerovati.
3.14colovac
14-05-2016, 09:32
Ubrao od tekoma Huawei P8 Lite za produljenje ugovora na 24 mj. za 18 kuna. Odma sam kupio seksi prozirnu silikonsku masku za 50 i Tempered Glass Screen Protector za 60 kuna, tako da kada pređem u skladištu viličarem preko njega ne moram ići po metlu, nego ga skupim jednom rukom i bacim u kantu za smeće.
http://i.imgur.com/DKnzjG9.jpg?1
Slobodno me zvrcni danas iza 21 sat. Jel valja P8 Lite? Možda ga uzme moja stara majka kao službeni, također uz produženje ugovora.
Ja uzeo maloj samsung J5 model 2016. 4. mj. uz produženje, zvijer od moba za te novce.
Kako sam se narajco na ovaj mob - https://oneplus.net/hr/3
Po specifikacijama iznad GalaxyS7 i ostalih flagshipeva, a jebenih 400€ (2000kn jeftiniji od S7, 2600kn od iPhone 6S). Baš čitam recenzije, uopće nema kvake, doslovno je napravljen da bude flagship killer :pray:
Naginjem da ga ubodem... :D
Ma kurac je, ima brutalne specove ali kaj mu to znači kad ga oba mobitela koje si naveo požderu u performansama.
Sirove specifikacije kurca znače ako nemaš optimizaciju. Još uzmi da su updateovi nepostojeći i fakat je sranje.
Pogledaj malo one "xy months later" videe pa ćeš dobit bolji dojam.
Znam da nebuš pogledao, ali evo ti test usporedba sa S7 Edge, bar prevrti na kraj za rezultate ako ne želiš gubiti vrijeme :D
https://www.youtube.com/watch?v=YMa5NRCcAAQ
Ono što je do jaja je to da sustav nema bloatwarea, oxygen je zakon, a već vidim da može ići na Nougat iliti Android 7 (istina bog trenutno nije official već preko moda... Tak da mislim da S7 nema smisla uspoređivati sa ovime kad je One+3 drastično jeftiniji, a po svemu su podjednaki ili je One+3 bolji (S7 ga šiša samo u rezoluciji).
Jedino mu iPhone konkurira na polju performansi, no on je oduvijek bio fluidniji od Androida, makar imao lošije specke. No opet, kad uzmeš u obzir da dobiješ 2 komada za cijenu jednog iPhonea, pitaš se da li ta fluidnost, par rješenja koje Android može sanjati i hrpa gluposti koje su iPhone trademark, vrijede tih para.
Jebeno je na tom videu kak se sve igre u multitaskingu na Samsungu moraju ponovno učitavati, a ovaj ih sve ždere odjednom :pray:
TouchWiz je daleko od onoga kaj je bio pred par godina, sada je puno čišći, ljepši i fleksibilniji.
Također, službeni Nougat će na Samsung doći jako brzo dok se na 1+ još neko vrijeme treba pouzdati u custom romove koji, iz iskustva kažem, nisu uvijek najsretnije rješenje.
Al mislim ono, kad uzmeš u obzir cijenu i kaj dobiješ za te pare svakako se isplati.
Osobno sam jako skeptičan prema njima jer im je dvojka bila sranje.
Taj One se čini kao smećec.
Ja uzeo maloj samsung J5 model 2016. 4. mj. uz produženje, zvijer od moba za te novce.
Ovaj mob je i dalje zvijer, utisci kao i prvog dana, baterija daži cijeli dan uz torturu srfanja i povremenog igranja. Ženin samsung S6 nakon godinu dana i dalje rastura, nema ni crtice na ekranu/kućištu a brz kao i prvi dan. Košta lai je i zvijer, slika pa čak i zvuk preko zvučnika su odlični. Baš jučer malo gledao 4K tralere i to je doslovno ludilo slika. Baterija i dalje jako dobra, tj. onaj dio oko ultra brzog punjenja. Moj Sony nakon godinu dana se doslovno raspada, jako su se pokvarili.
Pa Sony je zadnji put napravio dobar mob dok su još bili Sony-Ericsson
Ne, nego dok su još bili Sony prije Ericssona.
Naručio sam OnePlus 3, nakon doslovno preko 40 recenzija, usporednih testova, pizdi strinini, uvjerio sam se da je među najboljima na tržištu, a definitivno najbrži Android na tržištu i reko moj je... ali tek 04.11. kak mi prognoziraju dostavu, nestašica :(
Uz njega sam uzeo i ovu maskicu - http://www.nillkin-case.com/image/cache/data/dev4807_10-750x750.jpg
Držte fige da dođe ranije.
Kak imam pravo uzeti mob u tarifi, bacio sam računicu. Znači S6, S7 itd., svi koštaju 300kn mjesečno i 300kn u startu. Znači nakon 2 godine si platio jebenih 7500 kuna. Za tu lovu kupim sad jednog, za 2 godine aktualnog i opet za 2 godine sam na pola puta za treći OnePlus mob :pray: U usporedbi sa S7(edge), brži je, puno bolji memory management, apsolutno nikakav lag pošto nema bloatware (gotovo čisti android), ima lošiju kameru i nižu rezoluciju ekrana (bolje za bateriju, a sad koliko se vidi razlika na tak malom ekranu nisam ziher, meni FHD izgleda kristalno čisto na 5,5"). Ljudi kažu da reza dođe do izražaja samo za VR, što mi vjerojatno nikad neće biti interesantno.
Javim dojmove kad stigne, tko živ tko mrtav do tad :D
Jebeno zvuči na papiru pa se javi i nakon što ga malo pobliže isprobaš.
Meni su na piku nove Nokie, čekam konkretnije informacije pa možda uzmem jednu negdje na proljeće.
Iznad nekih 320 ppi možeš primjetit jedino ako imaš mobitele različitih reza jednog uz drugog.
Može sto testova potvrdit brzinu, ali ne može maknuti taj rom-faktor.
Moja pak iskustva s custom ROM-ovima su samo i isključivo pozitivna. ZTE 3, moj prvi smartphone je zbog odličnog communitya dobio Android 4.4 prije hrpe daleko skupljih modela i radio barem duplo brže nego kad sam ga tek kupio par mjeseci prije.
Ali s druge strane, da bih dao 3k kuna za mob i onda se išao gnjaviti/riskirati sa ROM-ovima, nisam baš siguran.
marijanovic
04-10-2016, 15:00
Android rastura. Za LG G3 je ovih dana izašao novi update. Prvi Marshmallow za uređaje ovog područja je bio v30c, ovaj novi je v30n.
Dodali su Googlove sigurnosne zakrpe te popravili neke mušice s wifijem, smanjili zagrijavanje, produžili vrijeme na bateriji, poboljšali zvuk, kameru...
Milina. Sjetimo se, G3 je flagship iz proljeća 2014. i dan danas dobija nadogradnje IAKO ga je naslijedilo cijeli niz novih "flagshipa" - V10, G4, G5, V20.
Moja pak iskustva s custom ROM-ovima su samo i isključivo pozitivna. ZTE 3, moj prvi smartphone je zbog odličnog communitya dobio Android 4.4 prije hrpe daleko skupljih modela i radio barem duplo brže nego kad sam ga tek kupio par mjeseci prije.
Ali s druge strane, da bih dao 3k kuna za mob i onda se išao gnjaviti/riskirati sa ROM-ovima, nisam baš siguran.
Vedran oće reć da sam cigan, ne priča o ROMovima, svako svoga prepozna, jebiga.
A za custom ROM, nebum se jebavo sa time. Jesam iz doba prvog GalaxyS, ali danas ne vidim smisao kad je stock do jaja, samo ti dobar launcher treba. Ovaj OnePlus3 dolazi sa OxygenOS, to je u biti gotovo čistokrvni stock Android sa svega par tweakova i shelf opcijom (swipe krajnje lijevo ti da prostor gdje grupiraš widgete, često korištene appove, favorit kontakte itd). Čak mislim da ću prvo zbog tog shelfa probati ostati na tome, ako mi se ne svidi, kupio sam Nova Prime koji je apsolutno savršen.
Da, ispada da je nestašica uređaja zbog toga što su potpisali sa O2 u velikoj britaniji, tak da se prvi put OnePlus uređaj može uzeti u tarifnoj opciji. Tak da su sve njima morali isporučiti zbog ugovora, a nas padobrance jebu :(
Android rastura. Za LG G3 je ovih dana izašao novi update. Prvi Marshmallow za uređaje ovog područja je bio v30c, ovaj novi je v30n.
Dodali su Googlove sigurnosne zakrpe te popravili neke mušice s wifijem, smanjili zagrijavanje, produžili vrijeme na bateriji, poboljšali zvuk, kameru...
Milina. Sjetimo se, G3 je flagship iz proljeća 2014. i dan danas dobija nadogradnje IAKO ga je naslijedilo cijeli niz novih "flagshipa" - V10, G4, G5, V20.
Lol Marshmallow, to je staro. Kad će Nougat?
Google Pixel se čini dosta jeben.
marijanovic
04-10-2016, 22:07
Lol Marshmallow, to je staro. Kad će Nougat?
Lako moguće da če Nougat stiči i na G3, ali malo vjerojatno. No, kako je LG krenuo, sve je moguće, ako objave da stiže na G4 stić će i na G3 pa makar i kao neki neslužbeni.
Google Pixel se čini dosta jeben.
Nije samo da se čini.
Karlo_from_Bjelovar2
04-10-2016, 23:26
kosta 599 funti 5 inch verzija unlockana.
Karlo_from_Bjelovar2
04-10-2016, 23:26
i izgleda brutalno, fakat tight. ko bi reko (ja ne;D) da ce doc ovak lijep android.
i izgleda brutalno, fakat tight. ko bi reko (ja ne;D) da ce doc ovak lijep android.
Pa kaj si ti zadnjih godina živio pod kamenom? ;(
marijanovic
05-10-2016, 00:22
Nešto me na Pixelima razočaralo - nikakva vodootpornost, stvar koja je danas itekako in.
Moj idući telefon vjerojatno će biti, opet, LG. Previše sam navikao na doubletap za buđenje telefona. Najfičer ikad.
OnePlus jučer navečer najavio/teasao Nougat, nisu rekli datum, ali je potvrđen. Možda ga izbace prije nego što mi mob dođe :D
@Marijanović, što nije bolje samo dotaknuti skener prsta? Mada OP3 ima i double tap to wake (nekako sam mislio da to svi imaju pošto je jednostavno, a korisno), ima gesture na ugašenom ekranu i ima onu foru da mu samo mahneš i pokaže ti koliko je sati. Mene osobno najviše veseli skener prsta, ljudi su ga počeli odozada stavljati, a meni se osobno puno više sviđa kad je naprijed kao na Samsungu i iPhoneu. Kad je odozada, moraš dignuti mob sa stola da ga otključaš što je totalna bedastoća, pogotovo ako ti je mob stalno na stolu. Pre često u uredu ostavim mob dok odem na šolju, ne želim one patterne pošto su glupost, tak da će mi skener dobro doći.
Imate kakvu preporuku za pop3 mail app? Koristim AquaMail, dobar je ali je grdi za popizdit, nešto bi modernije, a da je funkcionalno.
Pa double tap fičer nije ekskluzivan za LG.
Nešto me na Pixelima razočaralo - nikakva vodootpornost, stvar koja je danas itekako in.
Moj idući telefon vjerojatno će biti, opet, LG. Previše sam navikao na doubletap za buđenje telefona. Najfičer ikad.
Pa ima IP53.
I double tap je sranje, pogotovo u usporedbi sa otiskom.
Ja sva ta sranja sa gestama dok je ekran ugašen odmah ugasim, ne želim da mi se slučajno nasumično pali u džepu.
Karlo_from_Bjelovar2
05-10-2016, 09:54
Pa kaj si ti zadnjih godina živio pod kamenom? ;(
kao sto smo utvrdili, ja sam apple dipshit.
tu i tamo naleti neki HTC koji mi je fakat lijep, a ovi samsunzi, LGevi itd su mi subpar totalni iz dizajnerske perspektive. samsung ima prevelik logo npr xd
Kostolomac
05-10-2016, 11:26
Imate kakvu preporuku za pop3 mail app? Koristim AquaMail, dobar je ali je grdi za popizdit, nešto bi modernije, a da je funkcionalno.
Gmail? Forwardaš na njega kojeg god popa hoćeš.
Izgleda ko iPhone s ružnim bojama lol.
Slender Man
05-10-2016, 17:44
Kako su se vremena promijenila
http://forum.pcplay.hr/showthread.php?18605-Djeca-i-mobiteli/page1
Karlo_from_Bjelovar2
05-10-2016, 23:27
Izgleda ko iPhone s ružnim bojama lol.
cca. izgleda plasticno bijeli s prijeda, al bar odozada ne izbrijavaju dijagonale i sranja. crni je tajt poprilično cijeli imho.
Karlo_from_Bjelovar2
05-10-2016, 23:31
i googleov logo ne izgleda ko nešto preko čega bi izolirku zalijepio. ;D
Tjedan dana se već družim sa OP3, mogu samo reći da više nikad neću ništa osim kineskih flagshipova. Mislio sam da samo iOS može biti ovoliko fluidan, ovo čudo nema ama baš ništa laga :pray:
Očekivao sam puno nakon 50+ recenzija, dobio sam i mnogo više, oduševljen!
Trenutno mi je jedina mana pozicija zvučnika, mislim da bi morao postati standard zvučnici sa prednje strane. Jak je i čist zvuk ima, ali ako držiš mob prekriješ ga rukom kao kod svih koji imaju sa donje strane zvučnik...
Ostalo sve je vrh, kamera je zakon kod fotki (slabija no vrlo dobra kod filmića - ne može se nikako mjeriti sa stabilizacijom od iPhonea), multi tasking - omg, koliko god toga da otvoriš, sve je spremno u pozadini, bez ikakvog reloada (nešto o čemu Samsung, HTC, LG... mogu samo sanjati). Napokon sam nazad na AMOLED-u, falio mi je, bojao sam se da će FullHD biti možda pre malo za 5,5" ekran, ali slika je doslovno kristalno čista i boje su živeee. Zvuk slušalice i kvaliteta mikrofona su fenomenalne, čak ne smijem imati na najjače pošto su mi ljudi pre glasni.
Otisak prsta, jebote ne smiješ ga pogledati i otključa se mobitel :O Onaj na 6S je jebeno brz, ovaj je drastično brži. Sviđa mi se također što nisu tipke na ekranu, već ima kapacitivne tipke kao Samsung (možeš odabrati da budu na ekranu, možeš im zarotirati poziciju kapacitivnih tipki ako si naviknuo naopačke koristiti na Samsungu). I super su mi gesture na ugašenom ekranu, ima podršku za kameru, flash i muziku (back i forward), samo crtaš po ekranu.
Za Dual Sim imam samo riječi hvale. Mislio sam da će me jebati, ali to je toliko intuitivno rješeno, milina. Kad šalješ SMS, pokraj send tipke imaš sim ikonu sa brojem, klineš i toglaš 1 ili 2. Kod poziva te pita sa kojeg broja želiš zvati, log ispisuje kod poziva na koji i sa kojeg SIMa si razgovarao. Mobilni internet odabereš defaul karticu i to je to, ako potrošiš paket, odabereš novi default. Nigdje nije objašnjen/prikazan taj dual sim, tak da me ovo zbilja ugodno iznenadilo koliko je jednostavno i funkcionalno.
Čak sam počeo koristiti Google Now i moram priznati da mi se sviđa, makar smo u hrvatistanu gdje takve aplikacije nikad neće adaptirati. Uvijek sam micao taj now sa home panela, nikad nisam zapravo ga probao. Na kraju skužio da to čudo pretražuje i aplikacije i kontakte, full korisno da ne moraš zujati okolo. Ima i integriran weather app, near you koji super funkcionira za HR itd. Čak ga koristim za navinuti alarm, samo mu kažeš kad i to je to, nema jebade sa clock appom. Samo zbog toga želim Google Pixel, njegov Assistant je pun kurac napredniji Google Now.
Znači pre zadovoljan, mobitel je orgazam, i za kraj SS home panela...
https://s22.postimg.org/dawgxyr3x/home_1.png (https://postimg.org/image/dawgxyr3x/) https://s22.postimg.org/p1aefcjwd/home_2.png (https://postimg.org/image/p1aefcjwd/)
U jutro ga stavim 15 minuta na punjač, sa cca 30% se napuni na cca 75%, mislim da bi mi komotno izdržao 2 radna dana kad je na 100%. Imam stalno upaljen i Wifi i LTE, tak da sam konstantno na netu. Dosta razgovora, nešto manje dopisivanja, dosta mailova i surfanja, nešto youtuba.
Danas sam ga baš napunio na 100% pa ću vidjeti koliki mi je screen on time i staviti neke konkretnije brojke. Evo u ovom trenu mi je SoT 2h i 10min, baterija je na 69%, od ta 2h, youtube mi je 59mn, surfanje 20min. Generalno sam full zadovoljan, pogotovo s obzirom koliko je brutalan ovaj dash charge, u 15 minuta dok perem zube i obućem se za posao, napuni se realno za dan korištenja :pray:
Javim finalne brojke sutra ili prekosutra.
Uzeo S6 Vodafone pretplatu 24 mj. 40 eura, mob 0.
Free pozivi u mreži, 3GB prometa. Mislim da mi ne treba više. Valjda sam dobio perfect mob za 0 eura.
https://www.youtube.com/watch?v=Mhvv2-iCKao&t=72s
Uzeo i rugged masku. Ovdje među ekipom sa posla se fura rugged, al ću na kraju ipak zaljepit onaj karbon iza kao i MKBHD.
I ovaj fast charger ću si uzet
http://images.mobilefun.co.uk/graphics/productgalleries/54639/official-samsung-galaxy-wireless-fast-charge-pad-black-p54639-d.jpg
Dva dana imam mobitel i mogu reć da je bomba. Jeben feel u ruci, metalni rub, staklo iza, ekran, hardware, jebeno. Jedino tipke imaju malo lošiji touch, možda da je ova naprijed utisnuta unutra kao kod ajfona, ali svaki mob koji koristim i na kraju poklonim majci ostane kao nov.
marijanovic
14-12-2016, 03:04
Nije S6 bomba, Note 7 je. Pobrkao si mobitele.
Šalim se. XD
3.14colovac
15-12-2016, 09:50
Dajte mi nabacite preporuku mobitela ili tableta (s podrškom za SIM kartice) koji podržava microSDXC, USB OTG, brzo punjenje (ili barem da koristi 2A punjač) i sve ostale korisne stvari uz koje nam je život ljepši i lakši.
Ekran na uređaju koji trenutno koristim je 7" i to mi odgovara pa ne bi išao na puno manji, a veći od 7" mi nije zgodan za rukovanje i transport. Rezolucija je dovoljno da bude HD jer ne patim (jako) na detalje. Baterija je trenutno 4000 mAh, ali ne bi se bunio da je na novom uređaju bolja/jača/žilavija od toga. Boja i izgled samog uređaja su nebitni, čak je i poželjno da ima malo mesa oko ekrana jer mi je trenutni supatnik padao već bezbroj puta i upravo zahvaljujući mesu nije polomio kosti i natukao iznjutrice.
Zbog praktičnosti preferiram da se SIM i microSD kartica ubacuju bočno na jednostavan i bezbolan način ukoliko je to moguće. Dakle, long story short, tražim malo bolju verziju ovog dolje tableta sa kojim sam (osim tragične rezolucije ekrana, smiješno male količine memorije i manjka 4G podrške) srednje jako zadovoljan već poduže vrijeme. Ne tražim ništa fancy & shiny jerbo mi ne treba. Trebam mi power & toughness za nadolazeću godinu, a ne ukrasni gadget za pokazivanje.
0DqaGu3U8UY
Svim preostalim (malobrojnim) uživateljima ovog foruma želim sve najbolje u 2017. godini i neka vam se sve (lijepe) želje ostvare.
P.S. Tražim samo preporuku za model uređaja. Ne trebaju mi linkovi na dućane.
Ovaj je nasljednik toga
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_a_7_0_(2016)-7880.php
pa ak si s ovim zadovoljan vjerojatno nećeš puno fulati.
marijanovic
15-12-2016, 12:43
Što se kvalitete tiče, mogu preporučiti Lenovo tablete jer moj 3500-FL radi dobro već dvije i pol godine.
No, koliko vidim, trenutno s 7" imaju samo slabiće neznatno jače od moga, a to ti ne bi bio baš neki upgrade.
Asus ZenPad su po specifikacijama jako dobri, no koliko vidim nema ih ispod 8".
Nije S6 bomba, Note 7 je. Pobrkao si mobitele.
Šalim se. XD
Nisam vidio Note 7 u ponudi. Isprva sam htio S6 Edge plus, čak sam i rugged masku kupio prije za njega, ali ipak nisam htio dat 55 i 50 eura mjesečno za tarifu. A i koga god pitam ne sviđa im se veći ekran od 5 inča.
Kupio Majci zlatni Lenovo Vibe P2.
http://www.to2c.com/media/catalog/product/cache/1/image/1800x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/p/2/p2-4__.jpg
Nije bad. Vidim da je kod tebe obrnuta situacija.
Jebemu, falilo mi 300 kuna, pa sam na kraju kupio Asus Zenphone Selphie Gold. Bit će presretna i ovak. Veliki ekran, brz odaziv, jednostavan i ta prednja kamera, pa neka se slika. Vjerujem da je kvalitetan taj Android iz Asusa. Puno telefonira i gotovo svaki mobitel joj nakon godinu dana dodsovno umre :D
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/aa/0e/95/aa0e95ecbfdc5f462bcd48d517b7b7bd.jpg
Kriva je slika.
https://uaebestdeals.ae/wp-content/uploads/2016/06/TEL.000845.jpg
Ja bi te se odrekao preko Narodnih novina da mi pokloniš Asus telefon jebote.
Daj smiri se, ajde. Lijepo sam objasnio zašto sam kupio telefon i sad si našo kenjat nešto. Humor ti je forsan već i naporan.
Slender Man
04-01-2017, 13:23
Pusti ga. On bi radije bacio iljade kuna na iPhone 7 koji je ista stvar kao taj mobitel.
Kostolomac
04-01-2017, 14:34
Kako si ga kupio ako ti je falilo novaca?
Vjerovao sam da ću moć uzet preko dajnersa na rate, ali limit mi je 2300 kuna. Bio je 4000, al sam uzeo brdo stvari prije, a nije prošlo dovoljno vremena da se otvori veći limit, pa sam zvao tetu u dajners i tak je rekla da mogu jedino zenfon ubost.
Sad skupljam pare da posjetim Zagreb, jer nisam vidio Mamu pol godine, a rođendan joj je za pet dana i meni 22. ovog mjeseca i tak.
Kada bude, hvala.
Moram sad reć da su me zvali i nemoguće je doć do zlatnog, pa sam uzeo blue. Kazali su da ima i pink, ali to nisam htio jer je za curice. Baš me zanima kaj će majka reć kad vidi boju. :D
http://static.feber.se/article_images/38/93/59/389359_1280.jpg
Eh da, upravo sam naručio skin od dbranda za Galaxy S6, samo za zadnju stranu. Trenutno imam prozirnu tvrdu plastiku od 20 eura bokte, jer nisam htio riskirat da mi odmah negdje rokne na pod. Fino i to zgleda, ali ovaj karbon je opakiji.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41AWjBRcyNL.jpg
Riješio sam se one skupe plastike. Fakat jebena naljepnica, preporuka za dbrand.
http://i.imgur.com/sd58A7u.jpg
Mogo bi apgrejdat sa S6 kad dođe.
https://www.youtube.com/watch?v=Q0X9LgMJl1E
Majka zbrikala Asusa. Ne može se popravit na servisu. U pola onog apgrejda popizdila i restartala mob :D:D Uzela Lenova onog.:D
http://www.to2c.com/media/catalog/product/cache/1/image/1800x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/p/2/p2-4__.jpg
Probat flashat factory ROM?
Mislim, ako je soft brick.
Ma gotovo je, ovo je zamjena. Ne kužim se ni ja baš u to ali vjerujem da ga je prekinula na ovom ekranu.
https://images.wondershare.com/article/2016/03/14592934319958.jpg
Dobra je stvar što sam isprve htio kupit baš taj Lenovo ali nisam imao dovoljno love, tak da je ispalo savršeno. Bojali smo se da neće htjet zamjenit. Prodavač se nešto nećkao i veli majka da je u dućanu vjerojatno šef bio iza i čuo razgovor, pa je uletio i rekao da nema problema zbog toga što se to desilo i poslao mob na servis. Eto sad je ispala savršena zamjena. Neutrino dućan na Ozaljskoj. Još sam ih ja zvao par puta odavdje iz Irske i fakat je lik skuliran i ok bio. Baš sam zadovoljan.
A pisao sam ti da ne uzimaš Asus smeća lol.
Mislim, i sad si uzeo smeće, al ok.
Lenovo i Asus su među mobitelima kak AMD među procesorima.
Najradije bi da uzme Samsung Galaxy S6 ili 7, ali je skup, a neće pretplatu. Ovaj moj S6 se baš osjeti da je jebeni tenk, znam kaj hoćeš reć.
A ne znam, mogo sam i Galaxy A5 po toj cijeni ali Lenovo je veći ekran i također amoled zaslon. Ove ostale razlike u specifikacijama nisam gledao, ali po cijeni su valjda tu negdje, kaj ja znam. Ma za godinu dvije uzet ću onda Samsung i bok.
Majka je oduševljena Lenovom. Kaže da je neusporedivo ljepši/bolji od Asusa.
https://www.youtube.com/watch?v=Fz-6MdlPY1M
LG G6 mi se više sviđa. Čekam još jače Nokie i One Plus 5 pa će vjerojatno pasti nešto od toga
A da, bolje kupit smeće kad se već nudi.
A istina, sad gledam malo po netu i onaj Lenovo ima gro problema.
Ubuduće ne gledam ništa osim Samsunga. Malo seljački al ono, preskup mi je novi Iphone ili Pixel.
Samsung izgleda jebeno, al baterija će vjerojatno biti sranje, ovaj assistent se gura na silu (poseban gumb samo za njega lol) i novi android će možda doći nakon 7 mjeseci. Vjerojatno ću i dalje bit basic i uzet novi iPhone ;(
Oj Bartuc, kak se ponaša One Plus nakon par mjeseci?
Isto kao prvi dan, ne pomislja o lagu ili usporavanju, odusevljen sam brzinom (jos nisam naisao na brži mob). Nisam na niti jednom polju primjetio degradaciju.
Jedino jos nisam presao na nougat, ne da mi se jebat sa rba na dlanu, mislim da moram u banku nakon formata, a morao bi formatirati nakon updatea ako zbog niceg onda zbog mog ocd-a :D
Kod Zabe si možeš sam putem e-bankinga poslati ponovnu instalaciju aplikacije za Android. Moguće da je tako i sa RBA.
Ma baš mi se sviđa 3T, ali morat ću se ipak strpjeti par mjeseci da vidim kak će ispasti petica. A i 3T će onda biti jeftiniji. Jedino što mi ova midnight black verzija izgleda jebeno, a pitanje je dal će je onda biti.
Fino, maknuli su prednju tipku.
https://www.youtube.com/watch?v=nNlTNE1y9DM
3.14colovac
21-04-2017, 10:12
Genijalan telefon.
Fino, maknuli su prednju tipku.
https://www.youtube.com/watch?v=nNlTNE1y9DM
Meni je taj Samsung fascinantan, imaju sav Googleov software na svojim telefonima i oni svejedno guraju svoje pozdarije.
Za Bixby su napravili odvojenu tipku za koju su skroz onemogućili re-map na neku drugu funkciju, a realno ne nudi ništa novo u odnosu na Google Now. I povrh toga ni ne funkcionira kak se spada.
Meni je taj Samsung fascinantan, imaju sav Googleov software na svojim telefonima i oni svejedno guraju svoje pozdarije.
Za Bixby su napravili odvojenu tipku za koju su skroz onemogućili re-map na neku drugu funkciju, a realno ne nudi ništa novo u odnosu na Google Now. I povrh toga ni ne funkcionira kak se spada.
Da baš, ispalo je da su napravili višak tipku.
3.14colovac
23-04-2017, 00:19
Mami crkava ovaj mobitel pa razmišljam o tome koji bi bilo dobro uzeti umjesto njega.
https://www.links.hr/hr/smartphone-lenovo-a2010-4-5-multitouch-quadcore-mt6735m-1-0ghz-1gb-ram-8gb-flash-dual-sim-microsd-kamera-bt-gps-android-5-1-crni-048700033
Jel ovo dole dobar izbor ili da tražim dalje?
https://www.links.hr/hr/smartphone-motorola-moto-g-play-xt1602-ds-5-ips-multitouch-quadcore-cortex-a53-1-2-ghz-2gb-ram-16gb-flash-4g-lte-dual-sim-wifi-bt-gps-kamera-android-6-0-bijeli-046300010
Ak je do soma kuna kupi kaj god. Sve isti qurac.
edit. Lenovo jer je jeftin a ima ga i moja majka.
Uzeo ovaj novi black dragon od dbranda kaj je izašo juče. Bio 20 posto popust na sve cijeli dan.
https://dbrand.com/sites/default/files/images/shop/device-gallery/s8-black-dragon-2_0.jpg
Metnijo zmaja.
http://i.imgur.com/Y6qdnI3.jpg
3.14colovac
10-05-2017, 05:57
Fora mi je skin, ali ja bi radije za takav (full ostakljeni) telefon uzeo nešto poput ovog dole...
https://www.pdair.com/samsung-galaxy-s6-leather-sleeve
Koristio sam sličnu stvarčicu dok sam furao prvi Galaxy Note i stvarno je fora.
Jebeno, futrole sam zaboravio. Kožna je, možda uzmem na kraju, al ću ostavit skin gore. Već mi je ispao phone na beton tak da je ovo još i ok zaštita.
Možda ovaj croco patern.
Naručio sam si i ovaj novčanik neki dan sa navy threadom i svojim imenom gore. Full kožna oprema :D Imam već jeben kožni novčanik, al nisam mogao odolit ovome. Pikiram već mjesec dana i taman sad uleti 20 posto popust. Sad je već 79 dolara, ja naletio na 55 :P
https://www.popovleather.com/products/driftwood-6-card-traditional-leather-wallet
3.14colovac
10-05-2017, 08:47
Taj pouch ti se malo otvori tek onda kad mu istovremeno stisneš obje bočne strane pa ti neće izletit mob van ako slučajno rokne na dop dok je u njemu. Kupi slobodno. Nećeš požaliti.
A i dobra je stvar što se može dobro iskoristit otključavanje otiskom prsta dok vadiš mob van. Dvije muhe jednim udarcem.
Fora mi je skin, ali ja bi radije za takav (full ostakljeni) telefon uzeo nešto poput ovog dole...
https://www.pdair.com/samsung-galaxy-s6-leather-sleeve
Koristio sam sličnu stvarčicu dok sam furao prvi Galaxy Note i stvarno je fora.
Prvo sam kupio kao kožnu crnu iz nekog šopa u UK za 10 eura, ali je počela pucat nakon dva tjedna jer nije kožna, bacio je u smeće i kupio ovu pravu kožnu za 25. Jebena je.
https://preview.ibb.co/m59kw5/20170917_075215.jpg (https://ibb.co/jXYCb5)
grmljavina
21-09-2017, 13:23
Prvo sam kupio kao kožnu crnu iz nekog šopa u UK za 10 eura, ali je počela pucat nakon dva tjedna jer nije kožna, bacio je u smeće i kupio ovu pravu kožnu za 25. Jebena je.
https://preview.ibb.co/m59kw5/20170917_075215.jpg (https://ibb.co/jXYCb5)
Je, ali mi je boja uzas, bolja bi bila da je crna ili barem neka tamno smeđa...
Također sam htio crnu, ali je bilo samo u ovoj boji. Ima i ovaj walletcase u crnoj, ali mi ne treba jer furam novčanik. https://case-made.com/product-category/samsung-galaxy-s6-leather-case/
šta ovaj drug opet se hvališe sa svojim s7,dobio mobitel besplatno a sad se nešto preserava kako on nebi kupio ovo,nebi kupio ono itd.,kako se ljudi mogu preseravat po forumima to je nešto nevjerojatno,pce gori valjda od fejsa...a bit će im kad im samsung sjebe namjerno s7 onda će morat preć opet na novo,kad krenu štekanja i rikavanja nakon isteka garancije...morat će se kupovat novi sa vrhunskim kamerama
a da ne pričam o tome kako se neki drže tako važni i puni sebe da se smatraju kako forum nemože bez njih i njihovih "pametnih" savjeta i hvalisanja,kao drug feget npr.
A da ne pricam o vrijedanju ostalih koji rade nize poslove od njega i koji nisu njegov intelekt,a ima sigurno i pametnijih i skolovanijih od njega koji rade ili ne rade nesto sasvim drugo,ali njegovo preduzece je posebno...a di su jos proljevi ovih kaj su pobjegli van u kanadu npr.,ima ih na pce,kakvi te pizdarije znaju valjat,imaju neki previse slobodnog vremena....koliko mogu ljudi bit bezobrazni i zli vidis na pce,bas teska gamad...hvalisavci obicni koji samo druge vrijedaju....
Slender Man
20-01-2018, 12:50
Jel imaš neki link da bar znamo o čemu pričaš?
marijanovic
11-08-2018, 13:46
Ne bih htio da ispadne da se hvalim, ali mi stiže novi OnePlus 6 128GB/8GB.
marijanovic
11-08-2018, 14:12
Bit će, kao i inače. Hoćeš na engleskom ili hrvatskom?
Koji si stupanj engleskog? Ja sam B2.
Zanimaju me dojmovi, moj op3 ce u 10 mjesecu biti 2 godine star i jos uvijek sam pre zadovoljan. Radi kao i prvog dana, i dalje dobiva najnovije androide itd., lud mobac. Osim ako se nes ne desi, ne planiram bar jos godinu dana uzimati novi.
marijanovic
12-08-2018, 01:21
Koji si stupanj engleskog? Ja sam B2.
A ono, nisam službeno testiran tj nemam polagane razine. Idu mi jezici, engleski sam imao 5 razreda osnovne, 4 srednje i par semestara na faksu te ga svakodnevno masovno koristim već godinama (čitanje, pisanje, slušanje) s tim da ga baš i ne koristim u govoru. Ovako odokativno rekao bih sve C2 osim govorne interakcije koja bi bila C1 ili možda i malo niža. To bi bilo za non-native, u usporebi s nativnim govornicima vjerojatno C1 uz govorno B2.
A ono, nemoj radit unboxing na engleskom. U govoru vjerojatno imaš "broken english" iako je jednostavno govoriti u kameru koje je boje kutija i što piše na njoj, ali svejedno ja ne bih to radio na engleskom da ne bi bilo poslije eventualnih problema.
Zanimaju me dojmovi, moj op3 ce u 10 mjesecu biti 2 godine star i jos uvijek sam pre zadovoljan. Radi kao i prvog dana, i dalje dobiva najnovije androide itd., lud mobac. Osim ako se nes ne desi, ne planiram bar jos godinu dana uzimati novi.
Ja već skoro dvije godine S6 koji radi bez greške. Još koji mjesec i upgrejdam na S8 ili S9 ako ne bude više od 150 eura nadoplate.
Bit će, kao i inače. Hoćeš na engleskom ili hrvatskom?
Lijepo, crno.
marijanovic
12-08-2018, 15:32
A ono, nemoj radit unboxing na engleskom. U govoru vjerojatno imaš "broken english" iako je jednostavno govoriti u kameru koje je boje kutija i što piše na njoj, ali svejedno ja ne bih to radio na engleskom da ne bi bilo poslije eventualnih problema.
Pa imaš na mom YT kanalu hrpu videa na engleskom, prociejni sam jel broken english ili je samo čudan naglasak.
A ono, nisam službeno testiran tj nemam polagane razine. Idu mi jezici, engleski sam imao 5 razreda osnovne, 4 srednje i par semestara na faksu te ga svakodnevno masovno koristim već godinama (čitanje, pisanje, slušanje) s tim da ga baš i ne koristim u govoru. Ovako odokativno rekao bih sve C2 osim govorne interakcije koja bi bila C1 ili možda i malo niža. To bi bilo za non-native, u usporebi s nativnim govornicima vjerojatno C1 uz govorno B2.
Bome ti je samopouzdanje skočilo.
Daj si napravi bolji setup za unboxanje, kad već silno želiš radit ta sranja.
Za početak si sredi osvjetljenje jer ovo kaj trenutno imaš je užas.
I počni si dubat videe, probaj se snimat dok nisi uspuhan. Video će imati bolji tok kada budeš mogao normalno otvorit kutiju i onda objasnit kaj se dešava, a ne da si uspuhan i imaš čudne pauze u govoru jer nemreš multitaskat otvaranje kutije i citiranje svog random nicknamea.
Kad već radiš neki kurac onda daj barem uloži malo truda i vremena da to bude kak se spada.
Puno sreće, poyy.
Pa imaš na mom YT kanalu hrpu videa na engleskom, prociejni sam jel broken english ili je samo čudan naglasak.
di je,kak se zove?
marijanovic
13-08-2018, 17:24
Bome ti je samopouzdanje skočilo.
Daj si napravi bolji setup za unboxanje, kad već silno želiš radit ta sranja.
Za početak si sredi osvjetljenje jer ovo kaj trenutno imaš je užas.
I počni si dubat videe, probaj se snimat dok nisi uspuhan. Video će imati bolji tok kada budeš mogao normalno otvorit kutiju i onda objasnit kaj se dešava, a ne da si uspuhan i imaš čudne pauze u govoru jer nemreš multitaskat otvaranje kutije i citiranje svog random nicknamea.
Kad već radiš neki kurac onda daj barem uloži malo truda i vremena da to bude kak se spada.
Puno sreće, poyy.
Ovo je konstruktivno. Hvala.
di je,kak se zove?
Da ga nemam u potpisu, ne bih ništa komentirao...
Ovo je konstruktivno. Hvala.
Da ga nemam u potpisu, ne bih ništa komentirao...
skroz promaklo...nisam vidil uopće...
marijanovic
29-08-2018, 20:45
Objavljen video, neuređivan, na mom YT kanalu.
Objavljen video, neuređivan, na mom YT kanalu.
premjesti si potpis na početak retka...
Marijanovic, quick charge je do regulatora struje u punjaču i mobitelu. Kabel nema kurca veze s tim. Možeš uzeti apsolutno bilo koji USB i opet ćeš imati quick charge.
marijanovic
30-08-2018, 11:26
W3dr4ne, da se razumiješ u elektriku ili elektroniku, možda bi i shvatio kakvu si glupost sada rekao.
Pošto si vjerojatno Google warrior, slobodno progooglaj.
Kakav google lol. Uzmem bilo koji kabel, baš bilo koji, i opet imam qc. Normalno da sam probao.
Pa ne vjeruješ da će to sranje od kabla preživjeti cijeli lifespan uređaja.
Isto vrijedi za bilo koji qc punjač bilo kojeg proizvođača. Sve isti kurac. Čak i Appleov punjač s drugim kabelom osigurava qc na Androidu.
Famozno si smotan kad misliš da se komad bakra razlikuje od drugog komada bakra lol.
marijanovic
30-08-2018, 11:47
Nemoj zezati, još će ti netko povjerovati. Dobro znaš da kvaliteta kabela, debljina žica, kvaliteta konektora i duljina kabela itekako imaju utjecaja.
Ali, samo naprijed, stavi ti puniti 5V 4A s tankim kabelom, nemam ja ništa protiv da ti to radiš.
Ti si fakat zabrijao. Taj kabel ima jednu funkciju, a to je da provede struju od punjača do mobitela. Nakon nekog vremena, prođe dovoljno struje i mobitel je pun.
Nije to jebena kvantna fizika ko sve u tvom životu rofl.
Do punjača je, kakav kabel LOL. Pa nije to amperaža koja bi zahtjevala drugačiji presjek žice.
Baš sam guglao nedavno o kvaliteti kablova za kompove. Jedina razlika su spojevi i omot. Ima brutalno skupih. Trebao mi je hdmi za spojit komp sa tv-om, ali sam isto tako davno čuo da je puno bolje imat deblju žicu u takvom kabelu al sam zaboravio kaj mi je lik točno rekao.
imam samo premium kablove za monitor,tipa premium hdmi na jednom kompu i premium delock display port na drugom...a razlike sigurno postoje...nisu svi kabeli isti,nemaju svi recimo istu debljinu žice(kao primjerice sata kabeli,oni imaju onu oznaku AWG ako se ne varam)...pa su neke žice tanje a neke deblje...
Postoje samo dvije razlike u kablovima. U cijeni kabla i pameti kupca. Premium kabel hahahaha.
Postoje samo dvije razlike u kablovima. U cijeni kabla i pameti kupca. Premium kabel hahahaha.
nije ti to baš tako,ja sam ih rezal da vidim razlike...
Nemoj zezati, još će ti netko povjerovati. Dobro znaš da kvaliteta kabela, debljina žica, kvaliteta konektora i duljina kabela itekako imaju utjecaja.
Ali, samo naprijed, stavi ti puniti 5V 4A s tankim kabelom, nemam ja ništa protiv da ti to radiš.
i što ce mu biti? da nebi mozda pregrijao kabel? ogromne struje su tu ipak u pitanju... mislim da bi trebali paziti i na stupanj meh zaštite?. Za quick charge minimalno ip67 uzeti..
Evo ti Marijanoviću direkt sa Qualcolmove stranice:
Quick Charge high-voltage operation is designed to minimize charging issues associated with long or thin cables, allowing for a superior charging experience, independent of cable type or cable current capability.
Nisi u pravu Hex. One Plus može puniti samo službeni kabel i to samo ako je crven.
i to sa žicama od pol kvdrata zbog jačine struje
marijanovic
08-10-2018, 18:52
Evo vam malo o kvaliteti USB Type-C kabela:
https://bensonapproved.com/
All USB Type-C (USB-C) Cables and Accessories are not created equal. Some will charge most efficiently, others might just fry your battery. Google Chromebook engineer and Caped Cable Crusader Benson Leung has been testing USB Type-C (USB-C) cables off Amazon, and it’s not just the no-brand products that have been failing.
Hahaha, ti si još na tome. A jbt, ovaj forum nikad ne razočara.
marijanovic
09-10-2018, 15:11
Ma ne, samo sam jučer nabasao opet na taj članak pa sam se sjetio.
neznam koju pičku materinu snapdragon predstavi novi midrange čip/cpu snapdragon 710 prije jednu godinu i onda idućih godinu i više niti jedan proizvođač ne ugradi taj novi cpu u telefon nego i dalje ugrađuju smeća od exinosa kod samsunga ili snapdragone 630 ili 660 i prodaju takva sranja za ogromne novce...
...dakle sve moguće recenzije android mobitela sam pregledal od 1500kn pa do najskupljih,niti jedan nevalja ili ima neku ozbiljnu manu...jedino ajfone nisam gledal jer mi se ne sviđaju a i oni su za selebritije i elitu i najskuplji su...
...dakle huawei,honor i njegovi brandovi(neznaš više tko je čiji vlasnik i ustvari tko šta radi) imaju preko 100 vrsta mobitela i niti jedan nevalja...jedini procesor koji im nešto valja je onaj iz p20 i p20pro ali je opet slabiji od snapdragonovih...
...evo ti primjer novi a9 2018 od samsunga,mobitel nema opet snapdragon 710 nego lošiji snapdragon 660,ima četiri kamere i sa te četiri kamere daje valjda opet gore slike nego njihov flagship S9 a košta preko 500 eura ili još više,ko i s9...neznam tko tu kog jebe...cigani najobičniji...
a da ne pišem o zaštitama ekrana,muljažama oko njih...došli su do gorila glasa 5 a oni i dalje ugrađuju ili gorila glas 3 ili nešto treće ...a svi su počeli skrivat šta ugrađuju i koju verziju gorila glasa i ne samo stakla nego i ostalog...samsung ugrađuje recimo li ion baterije a ne li poli itd...jednostavno čuvaju flagship kategoriju a do 3000kn jednostavno ne nude ništa dobro šta bi opravdalo taj iznos,ili osakate čip ili softwer kao šta radi samsung na kamerama...svaki ima neke ozbiljne mane...
evo još jedan primjer laganja...sad su svi počeli prodavat na preorder,od grafičkih kartica pa do mobitela,znači uopće se neznaju nikakve specifikacije 100% točno i kupuješ na neviđeno...a očito je da to jako dobro prolazi...nvidia,ajfon i ostali okrenu veliku lovu na preorderima...
....jedna domaća trgovina ima preorder za novi samsung a7 2018 i napiše da ima IP68 certifikat,ja pošaljem mail i pitam jel to istina,jesu oni sigurni da je vodootporan? reko,pretražil sam sav internet i ne spominje se nigdje da je a7 2018 vodootporan...kažu oni,jeje ima IP68....malo kasnije,hop,više nema toga...čak niti jebeni samsung do jučer nije izlazio sa specifikacijama svog a7 2018 jer isto lažu i skrivaju....a istina je normalno da nema nikakvu zaštitu od vode ili prašine...
evo ovdje ima:
https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-a7-a750/SM-A750GZBVXME/
a a9 2018 opisuju kao da je za instagram fanboje,na mobitel su nakrcali 4 kamere a vjerojatno opet nema OIS kao ni a7 2018...i kaj mu na kraju znače te 4 kamere kad jedan S9 sa JEDNOM kamerom opet daje bolje slike nego ovaj sa 4....a instagram fanboji ionako kupuju najviše flagship...idioti...
a s10 bude sigurno 10000kuna kod nas i još će idioti preordat ili čekat u zagrebu u redovima kako bi prvi imali novi S10....drug brko bude sigurno među prvima...sad mu je s7 sigurno već pri kraju,hvali se sa tim mobitelom od 5.2" a jedino kaj radi sa njim je samo slikanje i snimanje...na 5.2 inča nemožeš normalno ni surfat po internetu...a slike su valjda vau samo zato kaj ima visok ppi,idiot...
Naporan si i bilo bi mi zabavnije čitati tvoj rage, ali ono što ti tražiš je Pocophone F1. Zgooglaj.
Naporan si i bilo bi mi zabavnije čitati tvoj rage, ali ono što ti tražiš je Pocophone F1. Zgooglaj.
jesam i taj...kažem ti da sam pregledal sve žive mobitele i recenzije i nijedan mi nije,e to je to...nemora imat najjači cpu i čipset...samsung sam imal prije i kod njega se bojim štekanja,to smeće zna samo od sebe štekat...a ovaj eksinos u a7 2018 ne izaziva povjerenje,jedan recenzent je gejmal na njemu i kaže da se prilično grije+dodaj ljeto i evo ti random štekanja...
sony xz2 najnormalniji od svih,dobre kamere,solidna baterija,najjači hardver,iznad prosječan ekran,nema 3.5mm utora...ali ovi xa2 su im jako loši a tko zna kad će izać xa3,oni bi trebali bit bolji,još da idioti počnu ugrađivat snapdragon 710...
a najbolji su mi ovi baje kaj kupe atraktivne telefone a svi su danas takvi(ovi kaj su flagship) pa onda odmah na njega nakelje tempered stakla,razne torbice,maske i slično i kaj ti se onda nakraju vidi od telefona,ništa...budi onda frajer pa nosi telefon bez ikakve zaštite,ionako su svi gorila glas5 i ionako su svi vodootporni sa IP68,takvi su svi flagship samsunzi kojih ima najviše...ili možda maske skidaju samo kad su u društvu i na šanku da se vidi kakav imaju mobitel i kak su velike face...
...takvi su na pce...svi su velike face a nose mobitele sa svim mogućim zaštitama...budi frajer pa nosi bez ikakve zaštite...a ak ti padne i razbije se,kupiš drugi i gotovo...
a koliko vidim samsung android i njegov softwer je i dalje katastrofa...vidim na pce kako stalno nešto moraju tvikat,rutat itd. da bi im mobiteli radili kako tako i da im baterija izdrži jedan cijeli dan a ne po običaju valjda pol dana...
potencijalno dobar ali gorilla glas 3 koji je star već tko zna koliko? pa to imam na svom....kaj se nemože stavit barem gorila glas 4...ova verzija 3 je užasna za otiske prstiju...i ima noč šta je isto minus...
https://www.gsmarena.com/nokia_7_1_plus_(nokia_x7)-9342.php
Zadnje samsungovo azuriranje izaziva dobar battery drain. Meni oba S7, a evo sad i note 8 imaju muskih problema sa baterijom. Sve nakon patcha1.9.2018. Hrpa ljudi ima taj problem.
hahahaha...drug brko na aparatima,priprema se za s10 jer je ipak fanboj samsunga...to ti je to kod samsunga kaj izda nadogradnje koje unište i uspore starije telefone,počnu štekat...i to samo kako bi se kupio novi s flagship.....
marijanovic
13-10-2018, 15:08
Tenk, OnePlus. I pojedi Snickers.
Tenk, OnePlus. I pojedi Snickers.
kakav one plus,koji? ne kupujem vani....ne dolazi isto u obzir....samsung a9 2018 bi bio možda i ok da mu je cijena do 3500kn,ovako je preskup...
https://www.sancta-domenica.hr/mobitel-samsung-sm-a920-galaxy-a9-ds-pink-4-kamere.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
...da ima još barem sd710 e to bi onda bilo ok,ovako ništa ni od njega...možda dobije android 9 ali dalje od toga sigurno nebu ništa dobill radi čipseta...
Kostolomac
13-10-2018, 16:09
Pocophone je super, jedina mana mi je nedostatak NFC-a za Google Pay i slično. Ali jbg, morali su neke stvari kresati.
Ko jebote koristi Google Pay i za kaj?
Kostolomac
13-10-2018, 17:51
Ja koristio u Španjolskoj jer mogu. I kod nas u Šparu. Jer mogu. Kad se još malo to uhoda, bit će fora. Npr. razne trgovinske kartice možeš pohranit u njega umjesto da ih sve nosiš sa sobom, pa ti javlja ako negdje imaš neki popust itd.
Ja koristio u Španjolskoj jer mogu. I kod nas u Šparu. Jer mogu. Kad se još malo to uhoda, bit će fora. Npr. razne trgovinske kartice možeš pohranit u njega umjesto da ih sve nosiš sa sobom, pa ti javlja ako negdje imaš neki popust itd.
kakve trgovinske kartice,imam sad jedino karticu od konzuma,jel misliš na te kartice? tu se skupljaju kao bodovi i onda poštom dobijem neke popuste ili neki iznos kojim mi smanje račun...
...kaj nemaju banke posebne programe tj. kartice za beskontaktno plaćanje ili plaćanje mobitelom...taj google pay je to u biti? ide preko banke jel tako...
...inače jesi koristio pocophone f1,kakva mu je kvaliteta zvuka u slušalici za razgovor? jel ekran čemu,kakav je kut gledanja? meni je na mom ips,ovom sad sadašnjem ekranu kut gledanja odličan...nagnem ga skroz vodoravno i uopće ne mjenja boje...vidljivost ista....
Čini se kao poprilično beskorisno smeće.
i šta onda kupit? ili pocophone f1 koji ima trenutno najbolji hardver ili čekat da napokon dođu uređaji sa snapdragonom 710....jer ovo sve ispod mi se čini preslabo a preskupo...samsung,huawei i svi veliki brendovi čuvaju svoje flagšip mobitele a ove jeftinije drastično režu po svemu....da jedan samsung u a7 2018 nemože stavit usb c nego zastarjeli micro usb 2.0,daj odjebi sa tim...
Ja sam koristio dvije god. dok nisam dobio karticu sa čipom. Jedino kaj moraš palit mob. stalno ali bolje to nego gurat karticu i stiskat pin.
Ja sam koristio dvije god. dok nisam dobio karticu sa čipom. Jedino kaj moraš palit mob. stalno ali bolje to nego gurat karticu i stiskat pin.
Uglavnom korisno kad ideš po cigare, sok, pivo i slične pizdarije od par eura.
evo ga,ovo bi moglo bit ok ali ga uopće nema u hrvatskoj za kupit,valjda će doć....amoled zaslon,SD 710,nema 3.5mm,nema microsd,ima gorila glas 5....jedini nedostatak koji vidim je ovaj notch jer mi se on baš i ne sviđa...ali ovo mi je novi favorit...i cijena od oko 300 eura...ako je istina šta ovi pišu....
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8_se-9219.php
gdje bi se ovaj mobitel mogal kupit vani sa sigurne trgovine i da je za hrvatsko tržište ili global,za eu,da nema kakav kineski softwer?
I u gotovo svakoj trgovini su se čudili kak ja to plaćam mobitelom, pa sam još vadio karticu i pričao o NFCu... nedaju banke odmah pravu karticu ovdje u Irskoj valjda...
Ne možeš niti pomislit na kredit za stan od 200000, ak nemaš 20000 na računu. Korak po korak. U Hrvatskoj ti valjda jedino treba stalni posao od minimum par tisuća kuna mjesečne plaće i zadnje tri platne liste :D
evo ga,ovo bi moglo bit ok ali ga uopće nema u hrvatskoj za kupit,valjda će doć....amoled zaslon,SD 710,nema 3.5mm,nema microsd,ima gorila glas 5....jedini nedostatak koji vidim je ovaj notch jer mi se on baš i ne sviđa...ali ovo mi je novi favorit...i cijena od oko 300 eura...ako je istina šta ovi pišu....
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8_se-9219.php
Šta će ti te pizdarije? Kupi normalan telefon :D
Šta će ti te pizdarije? Kupi normalan telefon :D
kak misliš normalan,kakav ti imaš?
ili bude nakraju ovaj pocophone f1 ili ću čekat da počnu dolazit sa SD 710,samsung je stvarno sjebal sa ovima a7 i a9 2018 ali njima je cilj samo mužnja novaca,samo recikliraju jedno te isto i ubace nešto malo drugačije tipa kao šta je sad 3 i 4 kamere...od njih tek iduće godine tko zna kad budu počeli dolazit sa SD 710,ako uopće budu...cigani...
Samsung S9
ok je valjda ali nisam fanboj samsunga...bolji mi je sony....xz2 ili xz3...
https://comel.hr/mob-sony-xperia-xz3-black-dual-sim-02-02450891-proizvod-28871/
čekat ću da počnu izlazit sa SD710 čipom pa ćemo onda vidit šta se nudi i po kojim cijenama...
marijanovic
14-10-2018, 21:09
Sad će kod nas stići LG G7 One, to ti je "slabija verzija" G7 Thinq s Android One (čistim Androidom) samo s 4GB RAM i Snapdragonon 835. Navodno će biti povoljan. Bolje s835 nego s710.
https://www.gsmarena.com/lg_g7_one-9304.php
Kostolomac
14-10-2018, 21:41
Zašto LG ne počne koristiti AMOLED? To mi je jedina mana na mom G6. Uporni su sa IPS-om.
Jer je Amoled smeće led i Samsungova izmišljotina da ne stavlja oled, kao i njihovo smeće qled.
Pa nije Apple bez razloga stavljao lg-ov ips sve dok ga nije zamijenio oledom.
Zašto LG ne počne koristiti AMOLED? To mi je jedina mana na mom G6. Uporni su sa IPS-om.
Pa imaju OLED na top modelima.
Kostolomac
15-10-2018, 00:23
Vidi stvarno, serija V ima. A ja se ponadao da i G spada u flagship. -_-
@W3DR4N ma ok, na bilo kakav OLED sam mislio jer mi je puno draži za mobitel i bolje se vidi po danu od IPS-a.
Sad će kod nas stići LG G7 One, to ti je "slabija verzija" G7 Thinq s Android One (čistim Androidom) samo s 4GB RAM i Snapdragonon 835. Navodno će biti povoljan. Bolje s835 nego s710.
https://www.gsmarena.com/lg_g7_one-9304.php
S710 nije puno losiji od sd835....samo neznam koji ima bolji gpu.....
....lg mobiteli su od davno smece,losa izrada,slaba baterija,samo 32 gb interne itd.,drugi daju vise i bolje za manje novaca,xiaomi najvise....
marijanovic
15-10-2018, 08:30
Kao višegodišnji vlasnik LG G3 ne mogu se složiti s tobom, telefon flagship iz 2014 kupljen pred kraj 2015 i dan danas se (nakon 3 godine korištenja) sasvim solidno drži. Snapdragon 801, 3Gb RAM i 32GB storage + microSD, i dalje bolje nego hrpa telefona danas dostupnih do 2000 Kn.
Kao višegodišnji vlasnik LG G3 ne mogu se složiti s tobom, telefon flagship iz 2014 kupljen pred kraj 2015 i dan danas se (nakon 3 godine korištenja) sasvim solidno drži. Snapdragon 801, 3Gb RAM i 32GB storage + microSD, i dalje bolje nego hrpa telefona danas dostupnih do 2000 Kn.
Je da,g2 je jos bio mislim ok ali ovo dalje sve gore i gore...danas se najvise kupuje samsung flagship,huawei i xiaomi....htc je jos gori od lg-a,on je pred propadanjem....sony ima uvijek svoje fanboje,ajfon uglavnom isto...
Ajd da si rekao do 1000kn... Već mobovi od 1500 obrišu pod s njim u svakom pogledu.
marijanovic
15-10-2018, 13:42
Ajde, pokaži mi mob od 1500 Kn novi (bez ugovora ili mutnih načina nabavke preko preprodavača, švercera i sličnih) da ima proc jači od Snapdragon 801, da ima 3GB ili više RAM, da ima kameru kvalitete one G3 i solidan ekran. Prihvati kao izazov.
Kostolomac
15-10-2018, 14:00
Rukavica je bačena.
Ajde, pokaži mi mob od 1500 Kn novi (bez ugovora ili mutnih načina nabavke preko preprodavača, švercera i sličnih) da ima proc jači od Snapdragon 801, da ima 3GB ili više RAM, da ima kameru kvalitete one G3 i solidan ekran. Prihvati kao izazov.
Evo ovo što ja koristim, Mi A1, je u svakom pogledu bolji uređaj. https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_a1_(mi_5x)-8776.php
Procesor jači i štedljiviji, više RAM-a, kamera kad ubaciš unutra pixel kamera app je jebena, a jako je dobra i standardna, ekran je veći, a teško da je manje kvalitetan. Da ne spominjem da je G3 zapeo na Androidu 6 (ako i toliko), a ovaj uskoro dobija 9. Manje od1400 kuna u dućanu, nov. Tak da nemam blage odkud ti dojam da mob iz 2014!!! može danas biti odlična kupnja za 2 soma kuna.
Da nisam lijen sigurno bih pronašao još par modela koji rasture taj G3 uzduž i poprijeko.
A ono G3, već su svi na 10.
marijanovic
15-10-2018, 16:18
Hrpa telefona do 2000 Kn ne znači da do 2000 Kn nema boljih telefona nego da ih ima hrpa lošijih.
Xiaomi A1 nije lošiji, barem ne značajno. Koliko imaš bodova u Antutu? S G3 sam imao nekih 67000 s stock romom.
Postoji i Lineage OS (Cyanogenmod) 15.1 s Androidom 8.1 za G3, potpuno stabilan OS.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8776&idPhone2=6294&idPhone3=9109#diff-global,*,*
Hahaha, Antutu. Stari, u 2018. smo, koga briga za benchmarkove.
Daj priznaj da si se zeznuo i gotovo. Ne znam da li možeš pronaći i jedan smartphone za 2 soma kuna, a da je lošiji od 4 godine starog LG-a, a kamoli da ih je hrpa lošijih. A ko što si vidio i za manje od 1500 ima kvalitetnijih uređaja.
marijanovic
15-10-2018, 17:24
Pa dobro, opet je to Smartphone iz 2014 koji je 2015 koštao 2500 Kn a danas trebaš dati 1500 Kn da bi mu parirao.
marijanovic
15-10-2018, 19:09
Svako svoga konja hvali...
Di je drug feget u vezi samsung s7 i tzv. batery drain,po svim je temama aktivan osim ove sad i sve zna...njegov s7 inace traje po 2 dana batery onda se njegovi frendove cude...
Inace ga je tvikal na sve moguce nacine i uvijek pazi da je nadograđen na najnoviju verziju....
A kad je kupio evga direktno iz USA,onda se par dana samo hvalil,kak je onakva,kak je ovakva,kak je kvalitetna...da bi mu za par mjeseci krepala ko ono najgore smeće iz kine...
Koja zivotinja je ovaj Mate 20 Pro - https://www.24sata.hr/tech/isprobali-smo-mate-20-pro-to-je-nas-najnapredniji-mobitel-595281
Danas je zbilja glupo gledati bilo kaj osim kineza kod mobitela, jednostavno su spojebali koreance i nude brutalne mobove za nize cijene.
Strašan mob i jako skup ali u usporedbi sa ajfonom je bagatela.
Dobro pa smo dosli do toga da ne treba gledati flagship mobitele kad su savrseni i iz prethodnih generacija. Moj op3 je brijem tocno 2 godine star i radi jebeno genijalno, ono kad nemas potrebu i zelju za necim boljim. Tak da uzmes nešto kinesko iz predzadnje generacije za sicu i miran si valjda 3 godine. Iskreno me zanima dokle ce ovaj moj durati ovako, ako ovak nastavi (lag free i bez kvarova), ocekujem jos minimalno godinu dana od njega, eventualno bi volio višu rezu ekrana posto 4k izgleda brutalno, ali sto se tice performansi nemam niti trunke zamjerki, doslovno je lag free, nevjerojatno ugodan za rad.
Doslovno isti kurac ko Note.
Mene bi ipak bilo malo prpa dat soma eura za Huawei.
Valjda sam ljakse, al čekam si produžit ugovor i ipak uzet S9 uskoro.
Valjda sam ljakse, al čekam si produžit ugovor i ipak uzet S9 uskoro.
Uzmi si umjesto njega p20 pro...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.