Pogledaj cijelu verziju : Android - mobiteli i rasprave o OS-u
Stranica :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
To su mi preporučili i u dućanu i ovaj Brazilac kaj sam si jako dobar sa njim, kupio je ženi takav. Meni se ne sviđa izgled i da ga jebeš Samsung mi je najljepši i gotovo.
marijanovic
18-10-2018, 11:00
Jeste vidjeli Pixel 3 i 3 XL? Kada se sve zbroji oduzme, OnePlus 6 ga šije.
Šije ga po ničemu. Pixel se kupuje iz specifičnih razloga za koje nema alternative.
marijanovic
18-10-2018, 13:13
Šije ga po brzini, količini memorije (Pixel mora gasiti aplikacije u pozadini), izgledu, cijeni, rastavljivosti/popravljivosti, 4k 60fps videu, ponudama ugrađene količine memorije i još nekim sitnim fičerima.
Pixel 3 XL pak brže dobija android updejte, u određenim scenarijam ima bolju kameru te ima bežićno punjenje (ali se sporije puni nego OnePlus).
Kak ti se brzo napuni op6?
Ja ga punim i dalje u jutro dok kenjam i u pol sata je na 100% (bude na cca 40ak % u jutro, a mob mi je primaran alat u poslu... i komp). Tak da sam zadovoljan.
Rastavljivosti/popravljivosti? Koga boli kurac za to u 2018?
Šije ga po brzini, količini memorije (Pixel mora gasiti aplikacije u pozadini), izgledu, cijeni, rastavljivosti/popravljivosti, 4k 60fps videu, ponudama ugrađene količine memorije i još nekim sitnim fičerima.
Pixel 3 XL pak brže dobija android updejte, u određenim scenarijam ima bolju kameru te ima bežićno punjenje (ali se sporije puni nego OnePlus).
Razlika u brzini je zanemariva. Količina memorije je dovoljna. Izgled kako kome. Meni sve s notchem izgleda ko govno. Rastavljivost/popravljivost wtf, koga briga. Neću ga sam popravljati. Sve te sitnice na stranu, Pixel se kupuje jer je to Android u svojoj najčišćoj formi, nekima je to presudno, a kamera na Pixelu 2 je bila najbolja te generacije pa ne vjerujem da će trojka puno zaostajati. Od One Plusa je bolja sigurno.
Kada bih se vraćao na Android, Pixel bi bio jedina opcija.
Upravo je stigao Pixel u Vodafone, tak da budem to uzeo. Taj me telefon uvijek zanimao baš zato kaj sam dobio filing da je čru android.
marijanovic
19-10-2018, 08:53
Detaljna usporedba Pixel 3 XL, OnePlus 6, Iphone Xs i Note 9 kamera:
https://www.youtube.com/watch?v=czrnVpauYe8
Kao što vidite, iako je Pixel 2 kamera bila među najboljima u svoje vrijeme, ova u Pixel 3 je sasvim prosječna u klasi.
Jedna kamera bolja u jednom, druga u drugom i tako u krug.
Test s otvaranjem aplikacija Pixel 3XL vs OnePlus 6:
https://www.youtube.com/watch?v=-oL4UgKCAWs
Lako je vidljivo da, iako Pixel neke aplikacije otvori brže, on ih ne zadržava u memoriji (jer se 4GB ipak popuni) pa po ponovnom otvaranju opet mora učitavati.
Po mom mišljenju Google je trebao ići na 6GB, telefon ne bi bio znatno skuplji a bio bi osjetno konkurentniji.
Evo i neki test brzog punjenja na nekoliko uređaja (samo da vidite koliko je Warp Charge ustvari dobar):
https://www.youtube.com/watch?v=QzwUaXlk2Rk
Tl;dr, nikog ne boli kurac za to.
marijanovic
19-10-2018, 12:45
Znaci opet OP rastura :)
Rastura, da. A uskoro stiže i OnePlus 6T. :)
Upravo je stigao Pixel u Vodafone, tak da budem to uzeo. Taj me telefon uvijek zanimao baš zato kaj sam dobio filing da je čru android.
ti ćeš još doć do mate 20 pro ili gejfona...ako nosiš zaštitne maske i kejsove onda ti je ionako izgled nebitan...a svi su oni više manje prednja i zadnja strana staklo...
Lako je vidljivo da, iako Pixel neke aplikacije otvori brže, on ih ne zadržava u memoriji (jer se 4GB ipak popuni) pa po ponovnom otvaranju opet mora učitavati.
Po mom mišljenju Google je trebao ići na 6GB, telefon ne bi bio znatno skuplji a bio bi osjetno konkurentniji.
Au kontrer,kakve ima veze memorija sa ponovnim učitavanjem,to ako je isto ko na PC-u sve se učitava ponovno...ako pričamo o radnoj memoriji...
...kad neka aplikacija počne žderat više od 4gb memorije onda bi dolazilo do usporavanja...ako se aplikacija ugasi i zatvori nje više nema u radnoj memoriji...
i tu opet dolazimo do indexiranja,softvera,vrste radne i memorije za pohranu,vrste zaslona(ips,oled,amoled...),pa recimo kako su podešene animacije,jesu upaljene ili nisu,to bi trebalo malo jače i bolje testirat....kako je jedan gejfone uvijek imal najmanje meme pa je bil svejedno brži od ostalih i nisi ga mogal samo tako zagušit...
e da,a da još ne pišem o procesorima,amerikanci imaju svoje,kinezi svoje,korejanci svoje,oni deseti neke svoje itd....kvaliteta materijala i izrade,ti u jednom telefonu možeš imat plemenitih metala koliko hoćeš a mogu i uštedit pa ubacit neke žnj,znam da tu ima zlata i tko zna sve čega ne,barem je bilo prije u mobitelima...
Kada hoću kupit telefon ja odem na youtube od MKBHD.
Zapravo me isto boli kurac kaj on priča, samo želim vidjet kaj fura, a furao je Pixel prošli kolko sam skužio.
Kada hoću kupit telefon ja odem na youtube od MKBHD.
ti previše(vjeruješ) ideš na taj jutub i kupuješ ono kaj ti prodaju ti prodavači magle ili ono kaj oni furaju...
Daj kani me se, ne zanimaju me tvoji postovi, ajde bok.
https://www.youtube.com/watch?v=E67Klqw2H-E
Zapravo se niti ne može tako lako izgrebat kao što je rečeno u videu gore.
https://www.youtube.com/watch?v=so4HSVnNZQo
edit: ima i komentar Marquesa dolje.
Ne znam zašto ljude smeta notch, radi njega dobijes pol cm vertikale, meni super stvar za ove osnovne podatke.
Ne znam zašto ljude smeta notch, radi njega dobijes pol cm vertikale, meni super stvar za ove osnovne podatke.
Da,a kada popuniš taj prostor i vise ne stane onda se seli ispod,takav problem ima pocophone....
Onda jebiga, mislio sam da je pametnije rjeseno :(
Onda jebiga, mislio sam da je pametnije rjeseno :(
ovisi,nije svaki zub jednak,puno je tu različitih modela i faktora,kod pocophona kažu ovo:
"široki notch ograničava notifikacije u statusnoj traci"
Kaj vi imate u statusnoj više od tri vrste obavijesti u isto vrijeme?
Lol ja sam morao par puta pročitat da skužim o čemu govore.
Jedino što je taj notch čudan, ali tak treba izgledat android. Sada je Samsung počeo zapravo savijat ekrane.
Uskoro ćeš moć smotat joint u telefon, a ne samo vući crte sa njega.
au kontrer,gejfon je prvi uvel zub a onda su ga svi počeli kopirat,odnosno samsung još uvijek nije a izgleda da ni neće ni sa s10....
Oppo F9 je savrseno slozio notch - https://www.gsmarena.com/oppo_f9_(f9_pro)-9286.php
Lol, jedan jedini komentar na clanak :D Ne znam, mozda tek u novoj generaciji op stigne ovo :)
https://www.24sata.hr/tech/kako-rade-top-noviteti-koje-je-dobio-huaweijev-mate-20-pro-596090
marijanovic
20-10-2018, 22:09
Takav mali notch će navodno imati OP 6T.
Oppo F9 je savrseno slozio notch - https://www.gsmarena.com/oppo_f9_(f9_pro)-9286.php
je,izgleda fora,hoće se taj moć kupit u hrvatskoj? jel ga ima di?
za sada su mi favoriti nokia 7.1 plus,lg g7 one ili xiaomi mi 8 se,niti jednog još nema ovde...a sigurno će ih se još pojavit,neznam kad će sony sa xa3...
Tko ima mali notch, ima i mali pimpek.
Tko ima mali notch, ima i mali pimpek.
a to je ali mu barem i stane svagdje
marijanovic
23-10-2018, 17:22
S 25% na 100% u sat vremena. Ovaj VanPlas6 razbija.
To je to, milina, probaj se izdresirat ako već nisi da ga ne puniš dok spavaš, puni ga u jutro čim se probudiš :)
marijanovic
23-10-2018, 18:09
Punim ga tokom noći skroz sporim punjačem, dulje potraje na bateriji.
Ti stvarno ideš iz krajnosti u krajnost.
Ja možda ne kupim novi mobitel, ovaj mi je dobar.
Zasto ne Samsung - https://wccftech.com/samsung-lied-about-not-using-updates-to-slow-down-older-phones/
Namjerno softversko usporavanje uredjaja kako bi potaknuli prodaju novih, nista boljih modela.
jel tko vidjel i prčkal po novom huawei honor 8x mobitelu? 6.5" za 2300kn...koliko vidim solidan hardver i kamere,samo nema kod nas verzije sa 6gb rama,jel ona isto dolazi ili samo 4gb za ovo tržište...
sutra bi trebala bit predstavljena nokia 7.1 plus...
https://www.gsmarena.com/hmd_global_is_holding_an_event_in_london_on_octobe r_4_announcing_a_new_smartphone-news-33375.php
Jos nista od nokie 7.1 plus,samo nesto se spominje indija...cijena kao oko 1600kn...
Popljuval sam samsung a9 2018 na gsm arena,stavili su stari snapdragon 660 na telefon od 4000kuna,nisu se usudili stavit niti novi 710...a pocophone sa sd845 ide za 300 eura...cak i da su te 4 kamere super duper(a vjerojatno su opet losije od jedne na s9) ne opravdava tu cijenu...za par mjeseci bude izasal novi a9 sa sd 710...nazvat ce ga a9 2019....
A sigurno su stavili i sporu emmc 5.1 memoriju umjesto brze ufs 2.1
Ja fakat ne kužim ko gleda te procesore i rame i kurce u mobitelu. Doslovno svi telefoni od 2k na više identično rade.
Pa sad gledam,ovaj sd 710 je mislim 20% bolji od sd 660 i ima jos jaci gpu...a vjerojatno jeftiniji za proizvest....10nm vs 14nm....a sigurno i manje cucla bateriju od sd 660...
....ne rade svi isto sigurno...
Ja uzimam S9. Ovaj Pixel kurac bi morao nadoplatit par stotina eura. Nisam poludio dat za telefon 300 eura kaj su svi isti kurac.
Gade mi se svi ti novi telefoni kako redom dolaze svake godine. Samsung je alfa i omega.
idući tjedan u karlovac dolazi huawei mate(mata) 10 pro po cijeni 3000kn,taj mi se sviđal telefon ali nije dolazil u obzir kad je bil do 6000kn...do 3000kn bi išal i sad ulazi u obzir...samo bi se mogal brzo razgrabit...99% ga kupujem ako ga drugi fegeti ne razgrabe...
https://www.atel.hr/hrvatski/detalji-proizvoda_16/smartphone-huawei-mate-10-pro-blue-kirin-ai-octa-core-240ghz-6gb-128gb-60-android-80-p-n-bla-l29c-blue_17269/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
jel ga ima tko ovdje? sve mi se sviđa na njemu osim kaj neznam jel ugrađuju eMMC 5.1 memoriju ili brzu UFS 2.1....kakvo je stanje sa nadogradnjama,jel dobil taj telefon 8.1 oreo i jel dobiva android 9 pie????
to je telefon iz 2017 ali čini mi se i dalje moćan i atraktivan a i cijena je sad ok,amoled ekran,hardver je u rangu snapdragona 835,možda nešto slabiji ali igrice ionako ne igram na mobitelu,bitno da ne šteka i da je brz,dosad su mi svi telefoni štekali...kirin 970,6gm rama i 128gb interne,ip67 certifikat,dobra baterija,po svemu odgovara,ima i slušalice usb type c u paketu i prozirnu maskicu...
A ono, meni i taj Mate ulazi u obzir, vidim ima i skinova na dbrandu za njega i još kakva kožna torbica i možda uzmem.
https://www.youtube.com/watch?v=Gp6aWhL5fw8
Oh, Vodafone ponovno nabavio S8 u ponudu, a skoro sam im htio jebat sve po spisku jer sam pred dvije godine dobio S6 besplatno, tak da S8 uzimam opet besplatno samo da mi se ne rasproda u mjesec dana.
A ovaj Mate 20 Pro sam zabrijo na Mate 10 Pro, al neću to uzimat jer je preskupo.
Oh, Vodafone ponovno nabavio S8 u ponudu, a skoro sam im htio jebat sve po spisku jer sam pred dvije godine dobio S6 besplatno, tak da S8 uzimam opet besplatno samo da mi se ne rasproda u mjesec dana.
A ovaj Mate 20 Pro sam zabrijo na Mate 10 Pro, al neću to uzimat jer je preskupo.
ja pitam za mate 10 pro a ne mate 20 pro,normalno da je ovaj drugi bolji i košta ovdje 7500kn a ovaj mogu dobit novi za 3000kn a mislim da je bolji od bilo kojeg današnjeg midrendžera tipa mate 20lite,honor 8x a pogotovo samsungovih a modela itd....a na ugovor i pretplatu ne kupujem mobitele...
stigal uređaj,imal je samo 12% baterije pa se nisam previše igral,istrošil sam ga,trenutno je na punjaču,puni se ko lud,za sat i nešto bi trebal bit na 100%...dostupna mi je nadogradnja od 3.01Gb ali koliko vidim nije novi android 9 nego ažurirana 8...sad tri dana čekanja da se ta nadogradnja skine preko wi-fi-a...
još jedno ažuriranje...možda dobim i android 9 kasnije...mislim da su ga neki već dobili...uglavnom trebal bi dobit i 9tku jer piše da je podržana...za sada zadovoljan,vrhunski dizajn i izrada,nije ni sklizak u ruci s obzirom da je iza staklo...
android 8.0.0,nema više nikakvih nadogradnji...to valjda ovisi u kojem si regionu...vidim po jutubu da su neki već dobili odavna android 9...
sve izgleda radi,otisak prsta je instant,otključavanje licem isto jako brzo,209119 bodova sam dobil u antutu benčmarku...samo je pitanje kad će pustit android 9,neznam o čemu i o kome to ovisi...
Ja upravo ugrabio i upalio S8. Jeben prelazak sa S6.
Ja upravo ugrabio i upalio S8. Jeben prelazak sa S6.
pa kaj nisi reko da si već imal s8?
pa kaj nisi reko da si već imal s8?
krivo,s6 si dobil...ipak je s8 veći i kudi kamo jači hardver...na s6 koliko znam su se svi žalili na jadnu i slabu bateriju...
Meni baterija nije bila niti najmanji problem. Svaki dan sam ga stavljao punit sa pola baterije. Sada mi je ekran i brzina veliko pozitivno iznenađenje.
i dimenzija. I ovo otključavanje facom je spas.
Meni baterija nije bila niti najmanji problem. Svaki dan sam ga stavljao punit sa pola baterije. Sada mi je ekran i brzina veliko pozitivno iznenađenje.
onda nisi neki hevi user...s6 ima valjda samo 2550mah bateriju...
Ma kakvi... facebook, mailovi i forum pod pauzom na poslu i navigacija i prijevoz po Dublinu. Fora mi je isto kaj imam Spotify premium uz tarifu i sada ove AKG sluške kaj idu uz telefon.
Ma kakvi... facebook, mailovi i forum pod pauzom na poslu i navigacija i prijevoz po Dublinu. Fora mi je isto kaj imam Spotify premium uz tarifu i sada ove AKG sluške kaj idu uz telefon.
kako se uspiješ prijavit na ovaj pcp forum sa mobitelom? meni neće tj. hoće ali samo kad upalim anonimni način rada(u normalnom jednostavno nejde) i kad stavim da mi prikazuje stranice kao i na računalu...odnosno to koristim za sve stranice...mobilni prikaz mi ne paše i nije pregledan...
Je li to nešto ovako https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/84e47f9a-8d4d-4ebc-87d2-aa4eefeb6c2e/mobile-devices-prompt-for-creditials-while-accessing-publishing-site-with-anonymous-access-enabled?forum=sharepointadminprevious?
Meni inače full site radi bez problema.
Je li to nešto ovako https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/84e47f9a-8d4d-4ebc-87d2-aa4eefeb6c2e/mobile-devices-prompt-for-creditials-while-accessing-publishing-site-with-anonymous-access-enabled?forum=sharepointadminprevious?
Meni inače full site radi bez problema.
neznam ali se nemogu prijavit na mobitelu,upišem nik i lozinku,onda piše zahvaljujemo na prijavi ali opet ne prepozna i nisam prijavljen...kad idem preko anonimnog načina e onda radi normalno,prijavim se...prijavljujem se sa kroma...ista mi je stvar bila i na starom mobitelu i neznam šta je uzrok...
Ne sjećam se jesam li koristio krom, ali meni je radilo normalno sa tih par browsera što sam koristio. Probaj drugi browser, ak nisi, pa ak radi naštimaj krom. Nemam pojma inače o čemu se radi.
jel netko zna zašto se nemogu prijavit preko normalnog mobilnog chroma a preko anonimnog načina radi? taj google i windows/microsoft su retardirani...imaju update-i svakih par mjeseci i ranije,stalno kao nešto poboljšavaju a neke banalne stvari sjebu samo tako...
Meni na Operi najnormalnije radi.
radilo je to normalno i na kromu prije ali sad već nekoliko mjeseci mi ne radi...
naviknul sam se na krom i na desktopu(prije bil na firefoxu) i na mobitelu pa mi se sad neda isprobavat druge browsere...zanima me u čemu je problem...nemam pojma koga pitat,možda poslat upit njima...
ovo mi javi:
your submission could not be processed because you have logged in since the previus page was loaded. <br >br nešto please reload the page..... koji kurac je to? normalno kad napravim reload,ništa,i dalje nisam prijavljen a preko anonimnog načina radi
i kaj je najgore nevidim di je opcija za resetiranje mobilnog kroma,jednostavno je nema,teški retardi su ovi u guglu...
a možda bi pomoglo da se i forum malo nadogradi,zastario je...
Evo, sad radi, deinstal na gplayu(neda do kraja unistall) pa ponovno ažuriranje Google chroma....
Šipak, opet ne radi...složio sam se sa onim uvjetima korištenja i odbio upravljanje povijesti i pretraživanja(nisam se ni prijavio u Google račun)... i sad ne radi...
@ marijanović, zakaj ti nisi uzeo S9, pa bixby ti je prejeben.
marijanovic
22-11-2018, 21:37
Što se virtualnih asistenata tiče, dovoljan mi je SAMI.
A S9 je skup i ne sviđa mi se Exynos.
Jedino SAMI, uf jebeno.
Šta je exynos?
marijanovic
22-11-2018, 22:51
Exynos je serija Samsungovih SOC-eva, ali ljudi uglavnom misle na procesor.
To je ono što europejci dobiju u Samsungu jer nama je dovoljno imati proc slabiji od Snapdragona.
Jel ti SAMI može podesit svjetlinu ekrana i te pizdarije. Ja opće nisam znao kaj je taj bixpy, ušao malo u aplikaciju i reko set alarm to 13:30 i fino napravi za dvije sekunde, vidiš samo kak se zaskrola sat u time opciji i pomjeri na ON, ja reko vejk mi up at 13:50 i opet ista stvar i onda sam skužio da možeš sve živo podešavat u telefonu bez tipkanja, samo snimim i bok. E da, moram još vidjet jel može kaj radit unutar aplikacija...
e da, na kraju sam je pito oće se udat za mene pa me odjebala.
i brijem da je trenutno spojena na net, jer mora negdje imat bazu od kuda izvlači ta govna.
i koga boli kurac za slapdragon i exyinos, bitno da piše samsung.
u biti ja sam si stavio maskicu, meni piše spigen gun metal black
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51WmB5wXUBL.jpg
e da, moram si još uzet onaj bežični brzi punjač, živcira me ovaj usbc, bolji mi je bio micro.
Nije mi se dalo pretraživat forum sa dvije ruke iz kreveta na mobu, pa sam joj rekao da mi otvori new posts link i radi :)
O jebote radi i zoom in :)
e da, moram si još uzet onaj bežični brzi punjač, živcira me ovaj usbc, bolji mi je bio micro.
Šta fali usbc? Ne možeš ga krivo okrenut i uštekat, meni je stvarno ok, mob mi se od 0-100% napuni sa origi punjačem za 1h i 20minuta, 30min...i to 4000mah baterija...
I prijenos podataka bi trebal bit puno brži sa usbc za onog tko ima moderan pc...
Naviko na micro, bojim se da ovo ne potrgam.
Ma nedo bog da vrate micro, reko da bi trebali i klasicne stikove na c tip prebaciti, najbolji izum jos od sampona protov picajzli. Neces potrgati, nema sanse, a samo metnes, nema 50-50 da fulas i pogodis redovito iz petog pokusaja.
Uradio kompletan maintenance glasom :)
Sad vidim da google assistant sve to radi još bolje, pojma nisam imao, brijao sam da služi samo za guglanje, maps i slično... oh silly me
Assistant je zakon, stalno ga koristim. Fun fact, ako prebacis sustav na HR, mozes i na nasem jeziku davati komande, ali zadnje kad sam probao je falilo dosta funkcionalnosti naspram eng verzije, ne znam sad u kojoj je fazi... Ionako nemrem nis imati na hr, odmah se teže snalazim.
https://m.youtube.com/watch?v=U6g0cxiV9ug
Krenulo je ali nisam još dobil, ali neki se već hvale u hr da su dobili...
Može se valjda dobit i umjetnom oplodnjom pa onda ne treba cekat...
svi pederi sa pce-a dobili "pičku",ja tek jučer neki update verzije 8 na 158 verziju od nekih 200i nešto mb,koji su to jebeni kriteriji u kao istoj državi...
marijanovic
31-12-2018, 14:44
9.0.3 za OP6 stigao jučer.
9.0.3 za OP6 stigao jučer.
to je super ali ja ti pričam za potpuno isti model mobitela i proizvođača i koje velike razlike postoje u vremenu izdavanja nadogradnji...mislim neznam koju pičku materinu ti informatičari rade u hr,ne dolaze te nadogradnje po duhu svetom,neko na tome dobro zarađuje,više nego i doktori...mislim boli me kurac hoću dobit mjesec prije ili kasnije,bitnije je da mi ne sjebu mobitel sa tim,većinom se na pce žale kako im to uništi baterije i tko zna šta sve ne,navodno treba radit i nekakav factory reset,sad jel to istina ili nije neznam....
U pravilu ovisi o provideru kojeg koristiš, a ne o modelu moba. Nitko te ne tjera da napraviš update. Pričekaš tjedan dva tri da čuješ iskustva pa onda nadogradi. Nekakav opće prihvaćen savjet je da se prije svake nadogradnje napravi i factory reset. Eh sad, kome se da još s time gnjaviti...
dobil sam android pičku,baš i nisam nešto zadovoljan,oreo mi je čak i bolji....sa oreo sam imal u antutu čmarku skoro 210k bodova a sa ovim oko 190k bodova,i svako iduće pokretanje tog benčmarka donosi sve manje i manje bodova,stvarno ne kužim o čemu se radi,najviše bodova se dobije kad je baterija na 100% a kad je prazna dobim samo 100k i nešto...loše loše jako,očekuješ da novi android ubrza i poveća performanse a ne da ih smanjuje....i bateriju mi malo jače troši...
marijanovic
24-02-2019, 18:45
Grije ti se. Testiraj na hladno.
Grije ti se. Testiraj na hladno.
kako se grije,šta ti to znači na hladno,kako?
kako se grije,šta ti to znači na hladno,kako?
Odvrtil sa 99% baterije, isto ništa, 185k bodova a na oreu sam imal 210k
Aha, evo ga, 216k bodova, treba uključiti učinkovit način u postavkama... Ti kao nešto pomažeš i znaš a nemaš pojma, javiš se i onda nestaneš, idiot...
Na 25. mjestu sam po rankingu, jači je od s8+
Kostolomac
26-02-2019, 11:47
Sviđaju mi se jako novi Šaomi Mi 9 i 9 SE. Baš me zanima kakve će biti cijene kod nas.
Sviđaju mi se jako novi Šaomi Mi 9 i 9 SE. Baš me zanima kakve će biti cijene kod nas.
Pa ispod 4000 ne bude sigurno mi 9....
https://www.youtube.com/watch?v=0Z8J3axc0oY
Amerika, Google tj. Trump izbacil huawei...izgleda da više ništa od Androida na novim huaweiu... Lijepo su mi ga stavili... Prodaja gejfona očito pada pa je najlakše okrivit kineze da špijuniraju....
sad će huawei mobiteli bit na još većim popustima...
...a samsung im ne smeta jer su si sa njima dobri i dijele profit ispod stola...južna koreja im je baza za njihovu špijunažu sj. koreje i omiljenog im vođe a samim time i kine...
Daj prestani davati te osnovnoškolske zaključke.
Zaboli i SAD i Kinu i sam Huawei za mobitele. Čista zabava za narod.
Daj prestani davati te osnovnoškolske zaključke.
Zaboli i SAD i Kinu i sam Huawei za mobitele. Čista zabava za narod.
jel znaš ti kaj sve ide u mobitele i kakvi njima trebaju resursi i materijali da bi se sve to napravilo,znaš da zlato više nije najskuplje....čudo je kako ne izbije neki veći rat a bude uskoro i to nuklearni...sjeverna koreja su obična sirotinja,njihov omiljeni vođa se glupira i zajebava ali iran i muslići nisu sirotinja i oni se sigurno neće dat zajebavat pogotovo amerikancima koje mrze više od ičega,a nisu jedini...
bit će nuklearni rat 100% i to uskoro...previše jedni druge mrze i varaju...jedni imaju sve a drugi ništa...a svi imaju naoružanja koje treba negdje potrošit...nejde amerika u svaki rat zato jer su oni pošteni i dobri pa će napravit mir...
Fakat je ikoga briga kakvi materijali idu u mobitel. Pogotovo njih. Od kud izvlačiš te gluposti?
Pitka voda je najbolji materijal. Ovo ostalo su sve gluposti za malu djecu.
Pogledaj si kongo i kaj su sve spremni napravit za mobitele i to samo zato da bi se bogati cigani mogli hvalit i slikat... A pazi to su samo mobiteli i laptopi...
Pročitao sam da djeca kopaju nekakvu rudu za proizvodnju baterija za mobitele.
Je baš to kaj sam vidio na fejsu prije koju godinu
https://www.youtube.com/watch?v=OTEVHykWZqk
Popis koji uređaji bi trebali dobit Android q
https://www.pocket-lint.com/phones/news/148423-when-is-android-10-q-update-coming-to-my-phone
Iznenadilo me da je OP3 dobio update na Pie (9.0.3.) nedavno, ocekivao sam da ce stati na osmici.
U 10. mjesecu ce biti 3 godine star i jos uvijek je brz kao prvog dana, bas pre zadovoljan, zapravo nikad nisam bio toliko zadovoljan nekim mobom...
Iznenadilo me da je OP3 dobio update na Pie (9.0.3.) nedavno, ocekivao sam da ce stati na osmici.
U 10. mjesecu ce biti 3 godine star i jos uvijek je brz kao prvog dana, bas pre zadovoljan, zapravo nikad nisam bio toliko zadovoljan nekim mobom...
Da, dosta su dobri sa nadogradnjama...
Van plus 7 pro ima neki jeben ekran sa 90hz,samo 6tisućica kuna, s10+ je na 7i pol...
marijanovic
20-06-2019, 22:54
Van plus 7 pro ima neki jeben ekran sa 90hz,samo 6tisućica kuna, s10+ je na 7i pol...
Ne znam odakle ti 6000 kuna kada je 699€ 5175 Kn (jači model 649€ odnosno 5544 Kn). To je bliže 5200 i 5550 nego 6000.
Uz to, ne-pro kreće već od 549€ što je 4065 Kn. Za takav telefon, sića.
Moj S8 je prejeben. Još godinu ipo i opet novi ugovor i novi mobitel nadam se. S10 ili S11 ako bude dobar deal. S9 sam fulao da sam pričekao tjedan dana crni petak, isti deal je bio kao i S8. Račun od 60 eura mjesečno. Neograničeni pozivi, 100 minuta mogu Hrvatsku zvat, 15 giga interneta i te pizde materine, plus 13 eura osiguranje da mi sad pukne ekran dobio bi S9 ili S10 brijem. Stari S6 dao Majci.
Ne znam odakle ti 6000 kuna kada je 699€ 5175 Kn (jači model 649€ odnosno 5544 Kn). To je bliže 5200 i 5550 nego 6000.
Uz to, ne-pro kreće već od 549€ što je 4065 Kn. Za takav telefon, sića.
A otkud mi, neznam šta si retardiran... gledam ovdje u hr za koliko se može dobit... Ne gledam sad po vani....
https://www.instar-informatika.hr/mobitel-oneplus-7-pro-667-1440-x-3120px-octa-core-284ghz-8gb-ram-256gb-memorija-dual-sim-4glte-andro/INS-51558/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Kupi ti vani kod Kineza pa onda pitaj i šalji za garanciju ako se sjebe....
Od kineza jedino Huawei. Kakav One Plus.
A otkud mi, neznam šta si retardiran... gledam ovdje u hr za koliko se može dobit... Ne gledam sad po vani....
https://www.instar-informatika.hr/mobitel-oneplus-7-pro-667-1440-x-3120px-octa-core-284ghz-8gb-ram-256gb-memorija-dual-sim-4glte-andro/INS-51558/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
Kupi ti vani kod Kineza pa onda pitaj i šalji za garanciju ako se sjebe....
Uzmeš od One Plusa direktno s njihovog web shopa ko i svaka normalna osoba.
Uzmeš od One Plusa direktno s njihovog web shopa ko i svaka normalna osoba.
...onda je jeftiniji nekih 400-440kn...ako se kupuje za keš...
https://www.oneplus.com/hr/oneplus-7pro
Normalno da se kupuje za keš
šta vas dvojica kupujete van plus 7?...
Pa nećemo valjda kupovat Huawei
pa zašto ne...ovi sadašnji koji su izašli će svi dobivat nadogradnje...i nemoj srat bezveze...
...vidit ćeš kad izađe huawei mate 30 pro...sad su ih amerikanci namjerno sjebali jer im je super krenulo...
...a ovo tvoje smeće van plus nema ni certifikat za ip68,van plus neće namjerno plaćat neke certifikate kako bi smanjil cijenu mobitela a sigurno neće ni priznat garu ako uđe voda...pa ga ti onda baci u vodu ako si frajer i misliš da mu neće bit ništa...
A drugi će ti kao priznat ako uđe voda hahaha. IP certifikat je porez na budale.
A drugi će ti kao priznat ako uđe voda hahaha. IP certifikat je porez na budale.
normalno da hoće,nećeš sad sa njim ronit...ali neko slučajno prolijevanje,kiša i slično...znaš da ti je mobitel ip68 pa si sigurniji...
...dobil emui 9.1,stim očito valjda i android 9.1 mada piše i dalje samo kao android 9...3.82gb je bila velika nadogradnja...
Produžio ugovor u Vodafonu i taman uzeo ovaj Galaxy S20 FE. Odabrao 4G i skužim poslije da 5G ima snapdragon. Jučer gledao malo usporedbe exynos i snapdragon, al svejedno mi je glupo nadoplatit 100 eura jer brijem da je isti qurac.
Kostolomac
10-10-2020, 23:37
Nije nužno, Snapdragon je većinom hardverski malo snažniji i manje troši. Ne znam koliko se Exynos uspio približiti u zadnjoj generaciji.
Exynos ima bolji prijem signala :D
https://www.youtube.com/watch?v=9jl9SsUjncE
Stigao telefon i skužio sam da moram kupit 144hz monitor sada.
marijanovic
18-10-2020, 23:33
Stigao telefon i skužio sam da moram kupit 144hz monitor sada.
240 ili 360 Hz. 144Hz je outdated (naravno, mora tako biti kad sam ja kupio 144 prije manje od godinu).
Ne dam tolko para, a želim ultrawide ne manji od 34 inča, ili superultrawide.
Ovakav neki isus i rtx3080 https://www.overclockers.co.uk/asus-xg49vq-rog-strix-49-3840x1080-va-144hz-hdr-400-freesync-2-ultra-wide-gaming-monitor-mo-09v-as.html
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.