Pogledaj cijelu verziju : Nedamo Varsavsku?
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/05/17/0839006.html?pos=n0
cham3leon
17-05-2010, 16:24
http://www.index.hr/vijesti/clanak/video--revolucija-u-varsavskoj-pogledajte-kako-su-gradjani-srusili-horvatincicevu-ogradu/491715.aspx
Nadam se da će doći interventna policija i pendrecima za zagrebačkih ulica rastjerati ološ koja uništava privatnu imovinu.
To nije privatna imovina. To je nelegalno stečena imovina. Ukradena, ako hoćete.
Niko Bellic
17-05-2010, 16:36
Zašto se Elemental ne pojavi i zapjeva "Zašto te imam..."? Oni su idealan band za prosvjede!
Dreadlock
17-05-2010, 16:42
ma kakvi bendovi nemogu se od prosvjeda napraviti koncerti
ovo je bilo cisto iskazivanje gradanskog neposluha.nisu bili ukljuceni samo clanovi zelene akcije vec i gradani koji su se slucajno nasli tamo.svima je dosta da se ovako postupa sa starom jezgrom grada,i stvarno mi je drago da je tako! sad me bas zanima iduci potez policije koja ce opet odjednom doci i sve ih pohapsit.
i nemojte mi opet podrzavati korupciju sa tim svojim granjem oko toga da treba doc policija i sve ih propucat
http://www.index.hr/vijesti/clanak/video--revolucija-u-varsavskoj-pogledajte-kako-su-gradjani-srusili-horvatincicevu-ogradu/491715.aspx
Nadam se da će doći interventna policija i pendrecima za zagrebačkih ulica rastjerati ološ koja uništava privatnu imovinu.
To nije privatna imovina. To je nelegalno stečena imovina. Ukradena, ako hoćete.
Sad je privatna. Meni je to dovoljno da se uguše prosvjedi.
cham3leon
17-05-2010, 16:56
Znači, ako ti ja upadnem u kuću, istjeram te van i zabarikadiram se da ne možeš nazad, i proglasim tvoju kuću mojom privatnom imovinom, to je moje privatno vlasništvo nadalje? Kul.
Vedran vas trola, konjine
Niko Bellic
17-05-2010, 17:05
Mislim da ćemo u srijedu već pričati o potpuno drugim stvarima. Zašto tako mislim? Dozvola im traje do sutra u ponoć...
@ Kid A
Kakav ti je to rječnik? Konj je plemenita životinja...
bezimeni
17-05-2010, 19:17
Ti zeleni su protiv hrpe investicija...smetaju im golf tereni , plinovodi , hidroelektrane , nuklearke , ceste...Mislim da je vrijeme da se organiziramo mi kojima ne smetaju ovo malo novih investicija i da natamburamo ove huligane pošto ih policija štedi nakon što su se uhvatili nasilja .U ovoj hebenoj banani svatko si uzima za prav da radi što hoće ...od onog političara na vrhu do zadnjeg huligana bez pametnijeg posla. Trebalo bi poučiti neke da demokracija ne znači anarhija . Ako ima nečistih radnji postoji sud ...ako ne naš onda međunarodni .Siguran sam da bi se našao neki dobar odvjetnik koji bi našao interes u podnošenju tužbe .Ovakvo nasilje zaslužujuje jednaki odgovor.Napuniti marice i pravac Remetinac na hlađenje .
Ovo s Varšavskom ulicom nije investicija nego korupcija, a između toga dvojeg postoji razlika. Nemam ni ja ništa protiv investicija, dapače, neka se investira da se razvije država, ali sam oštro protiv korupcije. A što se tiče sudova, dok oni nešto dosude, šteta će već biti napravljena.
bezimeni
17-05-2010, 19:41
OK...meni se sviđa ulaganje u Cvijetni...znači imam pravo skupti stotinjak istomišljenika i otići se "naguravati" sa zelenima ? Da ponesemo i bejzbol palice za svaki slučaj ?
karikiram da me netko ne bi shvatio ozbiljno
cham3leon
17-05-2010, 21:12
Znači, ako ti ja upadnem u kuću, istjeram te van i zabarikadiram se da ne možeš nazad, i proglasim tvoju kuću mojom privatnom imovinom, to je moje privatno vlasništvo nadalje? Kul.
I dalje čekam Vecotov odgovor.
Inače, ironično je što bezimeni spominje anarhiju, jer što je drugo država u kojoj svatko može (g)raditi gdje god i kada god želi mimo bilo koje regulative ili zakona? Da se razumijemo, ja nisam nikakav nadobudni "zelenjak" ni socijalistički nastrojen, dapače, sviđa mi se zamisao da se u Hrvatsku konačno dovede kapitalizam, ali kako kapitalizam nije anarhija, već dobro uređeno društvo, to uključuje i zamisao da se radi PO ZAKONIMA, a zakon i zdrav razum zabranjuje da se uništava kulturno dobro da bi se napravilo mjesta za novogradnju. Ako 99% ostalih europskih gradova čuva svoje stare gradske jezgre, to možda ne znači da je Zagreb pametniji od cijele Europe, nego bi moglo biti i obratno.
Nemam ništa protiv da g. Horvatinčić gradi što god želi na vlastitom terenu dok god ga je stekao PO ZAKONU i gradi svoje coprnije PO ZAKONU. Osobno ne vidim smisao gradnje još jednog šoping centra u društvu koje se urušava pod svim tim uslužnim djelatnostima bez imalo proizvodnje, ali to se mene ne tiče dok god se zakon ne krši.
bezimeni
17-05-2010, 22:40
U ovoj hebenoj banani svatko si uzima za prav da radi što hoće ...od onog političara na vrhuSdo zadnjeg huligana bez pametnijeg posla.
Mislim da sam bio jasan .
Što se čuvanja strogradskih jezgri tiče molim objašnjenje kako će ovaj projekt tome naštetiti ? S obzirom da sam prije 38 godina rođen u Zagrebu znam da se ruše 3-4 stabla koja su posađena prije deset-petnaest godina te se prije isto toliko godina to isto mjesto totalno renoviralo i devastiralo s obzirom strogradski štih ."Izbetonirao" se kompletni Cvijetni i totalno mu se promijenio izgled .I tada su mnogi arhitekti molili Boga da to ne čine ...danas kada su se svi priviknuli to više nitko ni ne spominje.Eto nakon 15 godinina već je postalo starogradsko.Onaj tko zna što se ruši i kako taj štakornjak izgleda ( unutar i oko bivšeg kina Zagreb ) sigurno ne žali zbog strogradske jezgre .Pa ne rušimo katedralu :D .
cham3leon
17-05-2010, 22:45
Svejedno, starina je starina. Ni Korzo nije uvijek bio ovako popločen, današnji izgled je kudikamo drukčiji od originala, ali da se nasred njega nešto gradi (ne samo Korza, možemo za primjer uzeti bilo koji prolaz i trg u starom gradu u Rijeci), ne bi bilo ni govora o tome. Osim toga, da je to kulturno dobro i potpuno nevažno, i da je ta garaža i centar potreban koliko god, poanta je da je gradnja tamo protuzakonita.
bezimeni
17-05-2010, 22:52
Kada se ništa ne bi ulagalo ljudi bi napustili centar i postao bi pustara bez obrta , firmi , radnika , turista...da su tako prije razmišljali ni hotel Dubrovnik ne bi izgradili "nasred" Trga bana Jelačića .
http://www.imagesforme.com/upload/2c307325.jpg
cham3leon
17-05-2010, 22:56
U centar se sigurno ne ulaže tako da se pušta bilo kome da gradi šoping centre u njemu. Takve stvari se grade izvan središta grada.
bezimeni
17-05-2010, 22:59
Pa nije ti ovo šoping centar u stilu ogromnog skladišta robe kakvi se grade po periferiji ili prilazima gradu...po tebi ni dva Importanne centra nisu trebala biti izgrađena , Branimr centar , Kaptol centar... ? Riječ je o kafićima , restoranima , kino dvoranama , buticima , malim prodavaonicama , kockarnicama , elitnim stanovima ..... a što bi to trebalo staviti u centar grada kako bi se privuklo ljude ?
Pa treba čekat da se sve uruši od starosti, lol.
Stara jezgra je Gornji Grad, kojeg mogu ostaviti takvim kakav jest. Cvjetni trg je centar grada i mora biti moderan. Ja sam za kompletno demoliranje svih starudija, i izgradnju nebodera kakvi prilice pravoj metropoli.
Niko Bellic
18-05-2010, 07:51
Jasno ti je da bi u tom slučaju neki drug lord kupio Penthouse i tamo svojim zrakomlatom dofuravao drogu, koju bi potom njegovi puleni dilali maloj djeci i starcima u prolazu hotela Dubrovnik...
Trebao bi Horvatinčić (da je pametniji) sve iz te zelene akcije podmititi i fino riješiti problem tako da svi budu zadovoljni. Opće poznato je da nema čovjeka u Hrvatskoj koji bi odbio mito, jer svima nam trebaju pare za nove Phenome sa zaključanim jezgrama i ASRock ploče...
Dreadlock
18-05-2010, 08:08
@veki
aj ne trolaj vise,dosadno je :roll:
@bezimeni
a gradenje garaze je bas nuzna u tom slucaju? jel to fakat nuzno u sredistu grada i na tom mjestu kad 50 metara dalje imas drugu garazu?
Prosvjednici na cvjetnom su ionako vecinom studenti filozofskog. Sad kad imaju besplatni studij, moraju naci novu zanimaciju za besposlicarenje i neproduktivnost.
bezimeni
18-05-2010, 08:12
Gdje 50 metara dalje imaš drugu garažu ?
edit:
I da , očito je da treba .
http://www.imagesforme.com/upload/eeee4386.jpg
Sickmanno1
18-05-2010, 09:13
Trebao bi Horvatinčić (da je pametniji) sve iz te zelene akcije podmititi i fino riješiti problem tako da svi budu zadovoljni. Opće poznato je da nema čovjeka u Hrvatskoj koji bi odbio mito, jer svima nam trebaju pare za nove Phenome sa zaključanim jezgrama i ASRock ploče...
I LCPower napajanja...
Niko Bellic
18-05-2010, 09:44
Koja radi isti onaj CWT koji radi i Corsair napajanja...
Ajmo se kladit da je ova priča sutra u 00:01 gotova. Kada im istekne dozvola za prosvjed, hipiji će pokupiti svoje prnje i napustit gradilište u strahu od hapšenja...
Sickmanno1
18-05-2010, 09:48
Bolje da su im pustili Slayera na velike zvucnike. Vec bi sve bilo gotovo...
McPingvin_v2.0
18-05-2010, 09:56
Stara jezgra je Gornji Grad, kojeg mogu ostaviti takvim kakav jest. Cvjetni trg je centar grada i mora biti moderan. Ja sam za kompletno demoliranje svih starudija, i izgradnju nebodera kakvi prilice pravoj metropoli.
Prestani. Ozbiljno. Ubijaš rasprave na forumu. Ljudi dođe i vide admina koji se ponaša kao zadnji kreten.
Nije 50 metara, ali u krugu od 5 minuta vožnje: Tuškanac, Langov trg, Kaptol Centar, Importane Galerija, Javna garaža - Ilica.
cham3leon
18-05-2010, 13:41
Ne znam, nisam bio tamo i ne mogu prosuditi je li to uži centar grada, kolika je povijesna vrijednost zdanja na toj lokaciji, ali zapravo nije ni bitno. Za to zadužena tijela su odredila što jeste kulturno dobro, a što nije. Mene samo smeta, ako je to doista područje u kojem je zakonom zabranjeno graditi, da se zakoni mogu zaobići korupcijom i onda se praviti da se ništa nije dogodilo dok usred grada stoji reminder na to kupovanje zakona, jasni pokazatelj korupcije, kao primjerice, reklama HEP-a na Dinamovom dresu.
Meni je zanimljivo kako to da se nitko ne buni na očite znakove korupcije. Ono, ako se po zakonu tamo uopće ne smije graditi, a netko ide gradit, to je čista korupcija, ali nikome ništa, dok neki čak to i podržavaju. Da Zagrepčani polude i linčuju Bandića i Horvatinčića, da vidiš kako bi se korupcija smanjila, totalno bi se usrali političari i bogatuni koji žele zaobići zakon.
cham3leon
18-05-2010, 15:18
Ne bi, jer su takvi ljudi gotovo nedodirljivi. Pogotovo im ništa ne može sto ljudi koji se deru na ulici. Mislim da je važnije da se korupcija počne iskorijenjivati u samom mentalitetu. Danas je velikoj većini ljudi sasvim normalno primjerice dobiti posao preko veze, a ne razmišljaju o tome da su praktički ukrali posao nezakonito i počinili ozbiljnu štetu.
Nisu počinili ozbiljnu štetu. Zapravo nisu nikakvu. Smanjili su stopu nezaposlenosti za 1, što bi učinili i natječajem.
Pingvin, ti si najveći konformist kojeg znam. Podilaziš masama što god napisali, a to je zato što:
1. nemaš vlastiti stav
2. želiš pridobiti nekakvu naklonost
Ljudi uopće ne razmišljaju dugoročno. Ovim vandalizmom kradu kruh sa stola stotinama ljudi. Danas građevinskim radnicima, sutra osobama zaposlenim u trgovinama i tvrtkama koje će iznajmiti prostore u novoizgrađenim prostorima.
Isto su pričali kad je Horvatinčić gradio T-Com centar u Savskoj. To je isto bilo područje na kojem se nije smjelo graditi. Danas je to jedna od najljepših zgrada moderne zagrebačke arhitekture, i mjesto koje zapošljava stotine ljudi.
Nekakva Varšavska nije nikakav gubitak za jedan od najvećih problema Zagreba, a to je nezaposlenost. Varšavska šetnica trenutno zapošljava samo prosjake i ulične svirače.
Neven <R>
18-05-2010, 15:27
Ne, upravo obrnuto. Ti razmišljaš kratkoročno.
Možda će se kratkoročno dobiti 100 radnih mjesta, ali će se dugoročno zbog nastavljanja opće korupcije u državi odvratiti stotine potencijalnih investitora koji bi otvorili na tisuće radnih mjesta, što znači da će duguročno gledano kad se svoji zbroji i oduzme takav projekt kreiran na lovorikama korupcije biti itekakav gubitak za građane.
Ne razumijem zašto bi izgradnja trgovačkog centra odbila investitore. Korupcija je medijska patka i savršen katalizator za povodljive mase.
cham3leon
18-05-2010, 15:29
Tvornica za preradu heroina bi pak bila još mnogo unosnija investicija, što znači da bi u punom pogonu mogla zaposliti stotine ljudi, ali guess what? To je zakonom zabranjeno.
A što se tiče posla preko veze, gledano sa statističke strane ovo tvoje stoji, ali statistika je jako manjkava stvar. Načinili su štetu što su na taj način sa (moguće) nezadovoljavajućim kvalifikacijama za određeno radno mjesto oteli taj posao nekome tko je bio kvalificiran za to. Nadalje, to utječe i na poslovanje firme, i time na konkurentnost domaćeg gospodarstva. Utjecaj jednog mangupa koji se zavuče na dobru poziciju na taj način se ne osjeti, ali osjeti se kad to napravi njih 10000.
EDIT: Ako i ima zainteresiranih investitora za još jedan šoping centar, ubrzo ih neće biti jer će Hrvatska gospodarski potpuno potonuti i ne vjerujem da će si ljudi više moći priuštiti takav luksuz. Možda ne danas, možda ne sutra, ali kako za sada stvari stoje, doći će do toga prije ili kasnije.
Neven <R>
18-05-2010, 15:33
Ne razumijem zašto bi izgradnja trgovačkog centra odbila investitore. Korupcija je medijska patka i savršen katalizator za povodljive mase.
Pa dođe strani investitor i želi nešto napraviti. On recimo vidi kak lijepo Horvatinčić gradi po cijelom Zagrebu, ali onda shvati da on to isto ne može napraviti jer nema veze sa političarima i u poglavarstvu što Horvatinčića pretvara u nelojalnu konkurenciju i naravno odbija nekog drugog investitora od ulaganja. Taj investitor može se isto tako odlučiti na korupciju, ali će se vrlo mali postotak njih odlučiti na tako nešto dok će ih većina odustati jer će poslovne prilike tražiti u nekom okruženju gdje im je ulaganje jednostavnije.
Tvornica za preradu heroina bi pak bila još mnogo unosnija investicija, što znači da bi u punom pogonu mogla zaposliti stotine ljudi, ali guess what? To je zakonom zabranjeno.
Boohoo, ajmo pretjerivati.
A što se tiče posla preko veze, gledano sa statističke strane ovo tvoje stoji, ali statistika je jako manjkava stvar. Načinili su štetu što su na taj način sa (moguće) nezadovoljavajućim kvalifikacijama za određeno radno mjesto oteli taj posao nekome tko je bio kvalificiran za to. Nadalje, to utječe i na poslovanje firme, i time na konkurentnost domaćeg gospodarstva. Utjecaj jednog mangupa koji se zavuče na dobru poziciju na taj način se ne osjeti, ali osjeti se kad to napravi njih 10000.
Barem 95% poslova preko veze je preporuka stručne osobe, što se u našem društvu smatra kao štela. Kapitalistu je u interesu zaraditi, pa mu nije na pameti zaposliti kuma ili nećaka, bez obzira što mrse janjetinu skupa.
EDIT: Ako i ima zainteresiranih investitora za još jedan šoping centar, ubrzo ih neće biti jer će Hrvatska gospodarski potpuno potonuti i ne vjerujem da će si ljudi više moći priuštiti takav luksuz. Možda ne danas, možda ne sutra, ali kako za sada stvari stoje, doći će do toga prije ili kasnije.
Investitorov je odabir hoće li graditi neprofitni trgovački centar ili neku sasvim drugu djelatnost. Potpuno nebitno.
cham3leon
18-05-2010, 15:40
Boohoo, ajmo pretjerivati.
Pretjerano, možda. Nezakonito jest i jedno i drugo, pa ti vidi.
Barem 95% poslova preko veze je preporuka stručne osobe, što se u našem društvu smatra kao štela. Kapitalistu je u interesu zaraditi, pa mu nije na pameti zaposliti kuma ili nećaka, bez obzira što mrse janjetinu skupa.
Znamo što je kapitalistu važno, naravno, ali zaista je tako i u privatnim firmama (vjerojatno kad su malo veće da se takvi pojedinci mogu prikriti bolje), da tatini sinovi dođu na bezobrazno dobre pozicije. O državnim firmama da i ne govorim. To je pravi cirkus.
Investitorov je odabir hoće li graditi neprofitni trgovački centar ili neku sasvim drugu djelatnost. Potpuno nebitno.
Znam, zapravo me se to i ne tiče, ako netko želi investirati tamo, mene to ne tangira. Samo kažem.
Kako se isplaćuju trgovački centri(pod time mislim G(M)etro, Kaufland itd. itd. itd), pričo nam profesor. Znate li vi da je prva pošiljka robe u trgovačkim centrima totalno besplatna, investitor čim proda tu prvu pošiljku robe po ultra niskim cijenama(ali ipak dovoljno velikim da si isplati izgradnja centra) jer ju je ipak naravno dobio besplatno, je isplatio sebi izgradnju centra. Ostalo mu je čista zarada, tako da ga zaboli za ljude koji rade tamo i dali ce propast ili procvast on se je namirio...
EDIT: Što želim reć, da nebi bilo... Investitore zaboli za to koliko ce ljudi zaposlit i koliko dugotrajno ce oni radit, a nemogu se trgovački centri otvarat unedogled nema smisla u ekonomskom pogledu...
Ne znam, nisam bio tamo i ne mogu prosuditi je li to uži centar grada, kolika je povijesna vrijednost zdanja na toj lokaciji, ali zapravo nije ni bitno. Za to zadužena tijela su odredila što jeste kulturno dobro, a što nije. Mene samo smeta, ako je to doista područje u kojem je zakonom zabranjeno graditi, da se zakoni mogu zaobići korupcijom i onda se praviti da se ništa nije dogodilo dok usred grada stoji reminder na to kupovanje zakona, jasni pokazatelj korupcije, kao primjerice, reklama HEP-a na Dinamovom dresu.
Ne shvaćam što ti imaš govoriti na ovo temu,ako si iz Rijeke.
cham3leon
18-05-2010, 15:52
Sa nemogu se trgovački centri otvarat unedogled nema smisla u ekonomskom pogledu...
My point exactly.
@Nodakim: Mislim da se tiče cijele države da se njezini zakoni zaobilaze korupcijom, i to toliko očito da se na taj način svi uključeni praktički rugaju narodu.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/05/18/0733006.html?pos=n0
...zbog čega su Cvjetni trg zaposjele kolone policajaca, opremljenih oružjem, palicama, kacigama i štitnicima.
Nije mi jasno zbog čega su došli tako naoružani, namjeravaju mlatiti prosvjednike? Bolje bi im bilo da hvataju prave kriminalce, s Horvatinčićem prvim na listi.
Sigurno je sigurno, nikad neznaš kaj penzići te studenti s viškom vremena mogu napravit. Al rekli su da će bit mirni prosvjed, pa ajmo im vjerovat.
Samo se bojim da se ovo ne pretvori u novi Maksimir 1.5.
Niko Bellic
18-05-2010, 17:12
Aj zamisli da dođe ekipa s norijade i napravi lom...
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/05/18/0733006.html?pos=n0
...zbog čega su Cvjetni trg zaposjele kolone policajaca, opremljenih oružjem, palicama, kacigama i štitnicima.
Nije mi jasno zbog čega su došli tako naoružani, namjeravaju mlatiti prosvjednike? Bolje bi im bilo da hvataju prave kriminalce, s Horvatinčićem prvim na listi.
Prosvjednici prosvjeduju.
Huligani uništavaju tuđu imovinu.
Huligani se to zove.
Ove nedavno na utakmici su tukli i hapsili, a ove kampere kaj uništavaju privatno vlasništvo (ogradu preciznije) nitko nije pogladio.
Dreadlock
18-05-2010, 20:08
Sigurno je sigurno, nikad neznaš kaj penzići te studenti s viškom vremena mogu napravit. Al rekli su da će bit mirni prosvjed, pa ajmo im vjerovat
bome da,ovi iz varsavske su poznati huligani
Ove nedavno na utakmici su tukli i hapsili, a ove kampere kaj uništavaju privatno vlasništvo (ogradu preciznije) nitko nije pogladio.
Uspoređuješ divljake koji razbijaju bez razloga s građanima koji prosvjeduju zbog očite korupcije u njihovom gradu? Dobro...
bezimeni
18-05-2010, 20:20
Znači svatko kome se ne sviđa neka izgradnja ili smatra da u toj izgradnji postoji korupcija može bez problema doći na gradilište hebat mačku mater ?
cham3leon
18-05-2010, 20:23
Pa ne smije, ali reci to njima kad ih bude još više i postanu agresivniji.
Dreadlock
18-05-2010, 20:56
Znači svatko kome se ne sviđa neka izgradnja ili smatra da u toj izgradnji postoji korupcija može bez problema doći na gradilište hebat mačku mater ?
ovo je slobodna zemlja,gradani mogu iznositi svoje misljenje
Uspoređuješ divljake koji razbijaju bez razloga s građanima koji prosvjeduju zbog očite korupcije u njihovom gradu? Dobro...
Da si upućen u događaje ili bio tamo, znao bi da je tamo popio pendrek i onaj kriv i onaj potpuno nevin, najčešće u omjeru 1 "zasluženi" udarac na 10 "nezasluženih". Dalje, policajci su znali što će se desiti ako pokušaju izvaditi nekog sa stadiona - mogli su usnimiti krivca i na poluvremenu ga izvaditi van, ali to je već drugi par rukavica...
bezimeni
18-05-2010, 21:09
Jedno je iznositi mišljenje a drugo je nasilno rušiti ogradu .Imam li ja pravo iznijeti svoje mišljenje i skupiti stotinjak istomišljenika i vratiti ogradu na prvobitno mjesto ? Ako dođe do tuče da li će se to smatrati razmjenom mišljenja ?
Negodovanje protiv takve stvari se rješava referendumom, a ne vandalizmom.
Herr Schnitzel
18-05-2010, 21:52
Referendumom protiv ilegalne gradnje, a ne provođenjem zakona. Yup, otprilike tako bi to trebalo ići kod nas.
Znači treba porušit pol Hrvatske?
Oh, wait...
Herr Schnitzel
18-05-2010, 21:56
Ne, treba pustiti svima da rade što ih volja. Nema boljeg recepta za kruh na stolovima. Kojeg ovdje tako besramno kradu ti zli aktivisti.
Niko Bellic
18-05-2010, 22:00
Jedno je iznositi mišljenje a drugo je nasilno rušiti ogradu .Imam li ja pravo iznijeti svoje mišljenje i skupiti stotinjak istomišljenika i vratiti ogradu na prvobitno mjesto ? Ako dođe do tuče da li će se to smatrati razmjenom mišljenja ?
Nope. To bi bila razmjena udaraca. :rotfl: :pray:
bezimeni
18-05-2010, 22:02
U stvari Aral je dobro dotaknuo srž stvari.
cham3leon
18-05-2010, 22:09
Sve su to lijepi argumenti, ali vi de facto stajete na stranu korupcije.
U Hrvatskoj koja je sklona pretjerivanju na polju stvari koje spadaju u kriminal (svatko tko je bogat je odmah u nekoj razini lopov), u mentalitetu koji označava društvo razdiobe a ne proizvodnje, znam da nam je svima dosta glupavih aktivista i hipija sa filozofskog fakulteta koji nikad nisu mrdnuli malim prstom da naprave nešto produktivno, ali ponekad i ćorava kokoš zrno pogodi. Voljeli vi aktiviste i prosvjednike ili ne, ovdje se radi o korupciji koja nije u interesu ni radišnih i pametnih kapitalistički nastrojenih ljudi.
Herr Schnitzel
18-05-2010, 22:14
znam da nam je svima dosta glupavih aktivista i hipija sa filozofskog fakulteta koji nikad nisu mrdnuli malim prstom da naprave nešto produktivno
radišnih i pametnih kapitalistički nastrojenih ljudi.
Možeš prestati sa sudjelovanjem u raspravi.
bezimeni
18-05-2010, 22:16
Na žalost cijeli svijet je više manje korumpiran i to se , dok postoji ljudski rod , nikada neće promijeniti . Ako jedan Regan nije poštovao zakone i ako je donosio odluke koje mu je naređivao ili "sugerirao" predsjednik "svjetske" banke onda o čemu pričamo .Ja sam se sa time pomirio .Korupcija je neiskorjenjiva.Moguće ju je zamaskirati ali ne i iskorjeniti.Na zapadu ju samo bolje maskiraju jer su bolji lopovi.Ovi naš su još uvijek šegrti ali naučiti će brzo dok ne uđemo u uniju.
cham3leon
18-05-2010, 22:21
Možeš prestati sa sudjelovanjem u raspravi.
Možda generaliziram, ali otprilike jeste tako. Nemoj mi samo reći da je čovjek koji završi književnost ili nešto slično pametniji, točnije korisniji od ljudi koji zaista steknu neku struku i sudjeluju u gospodarstvu, a pritom gledaju svoj posao ili kako ga dobiti, a ne što će im država dati na poklon.
Niko Bellic
18-05-2010, 22:24
I gospodarstvo i kultura veoma su bitni u modernom svijetu. Usporedba ti je loša.
cham3leon
18-05-2010, 22:26
Žao mi je što je tako, ali kultura nije zapravo bitna. Gospodarstvo itekako jest.
McPingvin_v2.0
18-05-2010, 22:29
Pingvin, ti si najveći konformist kojeg znam. Podilaziš masama što god napisali, a to je zato što:
1. nemaš vlastiti stav
2. želiš pridobiti nekakvu naklonost
Vedrane, ti si najveći idiot kojeg znam, ako ćemo tako. (naravno, nit sam ja konfornist, niti si ti najveći idiot kojeg znam, ali na stranu to)
Ne, ne podilazim masama. Podilaženje masama bi bilo da sliježem ramenima kad me se pita za Varšavsku.
1. Imam vlastiti stav: ja volim Zagreb. To znači da sam protiv zaobilaženja GUP-a i prepravaka istog kako bi netko izmuzao silne pare. Ti nikada nećeš moći shvatiti što ja osjećam kad gledam Donji grad s Griča. Ne krivim te zbog toga, ja nikada neću saznati što ti osjećaš dok slušaš Lady Gagu.
2. Da želim pridobiti naklonost išao bih van i dijelio pare ljudima.
Ljudi uopće ne razmišljaju dugoročno.
Ne, ima jedan veći problem. Ljudi uopće ne razmišljaju. Primjer: ti.
Ja želim živjeti u gradu gdje nije bitno koliko novaca imaš. Nakon poplave '64. ona kuća u kojoj si ne tako davno papao meso je predodređena za rušenje, a od nedavno je ta zemlja biciklistička staza. I sam si bio tamo i uvjerio se kako to nijeSbiciklistička staza. Pokušava nas se otjerati od tamo da nikne još jedan birc/ noćni klub. Za tvoju informaciju, samo jedan od uslužnih objekata na Jarunu ima lokacijsku, građevinsku i uporabnu dozvolu. SAMO JEDAN. Nitko ništa ne radi jer si glavešine SRC Jaruna stavljaju keš u džep svaki mjesec. All is well, ti bi rekao.
Ovim vandalizmom kradu kruh sa stola stotinama ljudi. Danas građevinskim radnicima, sutra osobama zaposlenim u trgovinama i tvrtkama koje će iznajmiti prostore u novoizgrađenim prostorima.
Zapravo, ne, tim vandalizmom stavljaju kruh na stol građevinarima. Ta ograda se neće sama postaviti opet.
Isto su pričali kad je Horvatinčić gradio T-Com centar u Savskoj. To je isto bilo područje na kojem se nije smjelo graditi. Danas je to jedna od najljepših zgrada moderne zagrebačke arhitekture, i mjesto koje zapošljava stotine ljudi.
Shvati da nije bitno što ta zgrada radi i kako ta zgrada izgleda. Ta zgrada treba imati sve papire i vlasnik se treba grčiti da ih izvuče van, isto kao i ja. Nije li tako?
Nekakva Varšavska nije nikakav gubitak za jedan od najvećih problema Zagreba, a to je nezaposlenost. Varšavska šetnica trenutno zapošljava samo prosjake i ulične svirače.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Bratislava_Old_Town.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7e/Prague_View.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c8/Stephansdom_Vienna_July_2008_%2827%29-Stephansdom_Vienna_July_2008_%2831%29.jpg
http://www.imagesforme.com/upload/190ee846.jpg
Namjerno sam stavio velike slikice. Dobro ih prouči. Reci mi gdje tu vidiš nebodere kao onaj na Ilici? Gdje tu vidiš Hoto tornjeve? Gdje tu vidiš devastacijuSjednog prekrasnog grada? Ja ju ne vidim.
Ne želim to ni u svom rodnom gradu. I to što je ogromno drvo ispred Matoša jedva progutam, a riga mi se kad vidim kako "Hoto" svijetli u tami nad Donjim gradom. Jedino zbog čega bi se smjelo raditi ovakva sranja je bolnica. Vatrogasna postaja. Policijska postaja. Ne privatni šoping centar.
Ogromne su i otvorio sam samo prvu. Vidim jebenu autocestu usred grada. Toliko o tome.
Niko Bellic
18-05-2010, 22:34
Ti nikada nećeš moći shvatiti što ja osjećam kad gledam Donji grad s Griča. Ne krivim te zbog toga, ja nikada neću saznati što ti osjećaš dok slušaš Lady Gagu.
A kako li ga samo pogodi u PM. Umro sam jebote! :rotfl: :pray:
McPingvin_v2.0
18-05-2010, 22:38
Ogromne su i otvorio sam samo prvu. Vidim jebenu autocestu usred grada. Toliko o tome.
Hvala, doviđenja.
Ovo postaje zanimljivo xD
Herr Schnitzel
18-05-2010, 22:43
Žao mi je što je tako, ali kultura nije zapravo bitna. Gospodarstvo itekako jest.
Sine, na kojim si drogama ti?
Dreadlock
18-05-2010, 22:54
nisi inormiran.postojalo je vise zahtjeva gradana te peticija protiv gradnje
bornathepicek
18-05-2010, 23:29
Kakve veze ima isusova...
Ma nea veze lol samo bi feedao trola očito :(
cham3leon
19-05-2010, 09:40
Sine, na kojim si drogama ti?
Kratko rečeno, jedno brodogradilište (recimo mala brodogradnja, to je jedina brodogradnja koja u hrvatskoj okreće profit) zapošljava x ljudi -> plasira proizvod(e) na tržište -> stvori profit. Vodi ju neka y osoba koja je u tome vidjela poslovnu priliku i našla posao za tih x ljudi, profit za sebe, u konačnici i državu. Kultura ne ostvaruje profit.
bezimeni
19-05-2010, 09:45
Kultura je dio turističke ponude tako da itekako ostvaruje profit .
Turisti koji osobnim automobilom dođu vidjeti Zagreb, svakako ce se htjeti parkirati negdje blizu trga.
cham3leon
19-05-2010, 10:05
Kultura je dio turističke ponude tako da itekako ostvaruje profit .
Mislio sam na ljude koji završavaju književnost i slično. Nije da ne podnosim ljude čim su studirali na filozofskom ili nešto, ali činjenica je da ih se jako mnogo samo zajebava u životu. Primjerice, uglavnom samo su filozofski fakulteti sudjelovali u zadnjim prosvjedima studenata gdje su studenti zapravo tražili mogućnost da se zajebavaju na faksu i da im to država plaća.
Dreadlock
19-05-2010, 10:39
Turisti koji osobnim automobilom dođu vidjeti Zagreb, svakako ce se htjeti parkirati negdje blizu trga.
tuskanac
Herr Schnitzel
19-05-2010, 11:06
Kratko rečeno, jedno brodogradilište (recimo mala brodogradnja, to je jedina brodogradnja koja u hrvatskoj okreće profit) zapošljava x ljudi -> plasira proizvod(e) na tržište -> stvori profit. Vodi ju neka y osoba koja je u tome vidjela poslovnu priliku i našla posao za tih x ljudi, profit za sebe, u konačnici i državu. Kultura ne ostvaruje profit.
Vidi se da ne vladaš pojmom "kultura", ali brijem da misliš na visoku kulturu (e.g. muzeji, galerije, kazališta, književnost). Ali jedno vrijedi za bilo kakv oblik kulture: njoj nije primarna namjena da ostvaruje profit, nego da nas čini ljudima. Kultura je sve što te okružuje, što slušaš, što gledaš, a najvjerojatnije i što misliš. Ako nešto ne razumiješ, nemoj gledat samo kako to donosi profit. Nije ljudski, jel. Gospodarstvo je izmišljeno, make-believe, kultura nije - kulture je otkako je čovjeka.
cham3leon
19-05-2010, 12:07
Nemam ja ništa protiv kulture ni umjetnosti, dapače. Kultura je u životu itekako potrebna, ali baviti se istom profesionalno nije previše produktivno. Sukladno s time, mnogo ljudi koji upišu studije književnosti, umjetnosti ove ili one upišu to jer ne žele zapravo ništa konkretno raditi u životu. Otud primjedba o hipijima sa filozofskog fakulteta. I to stoji.
Herr Schnitzel
19-05-2010, 12:27
Kultura je u životu itekako potrebna
ne žele zapravo ništa konkretno raditi u životu
Ne stoji. Dapače, sam sebi proturječiš.
cham3leon
19-05-2010, 12:41
Ne proturječim. Kultura je za slobodno vrijeme, gospodarstvo je materijalno korisno. Bilo bi lijepo da nismo materijalisti i možemo živjeti od zraka, ali šta ćeš.
Sickmanno1
19-05-2010, 13:12
E ljudi, a sta je Varsavska?
Se to steka u struju? Se to maze na kruh? Se to dobije pod bor?
McPingvin_v2.0
19-05-2010, 13:15
Nije 50 metara, ali u krugu od 5 minuta vožnje: Tuškanac, Langov trg, Kaptol Centar, Importane Galerija, Javna garaža - Ilica.
bezimeni
19-05-2010, 13:56
I taman još fali garaža Varšavska .Ono , uđeš u centar Varšavska i bolja polovica si kupi nekoliko pari cipela , bundu i šešir + imaš dijete u kolicima i šepavu punicu pa sad ti hodaj sat vremena do prve garaže.
cham3leon
19-05-2010, 13:59
Onda ideš u neki drugi šoping centar koji ima garažu :roll:
bezimeni
19-05-2010, 14:02
Ali želimo usput prošetati po trgu pa nam nije usput .Ovako imamo punu uslugu .Šetnja po trgu i kavica na špici+ šoping .
McPingvin_v2.0
19-05-2010, 14:35
I taman još fali garaža Varšavska .Ono , uđeš u centar Varšavska i bolja polovica si kupi nekoliko pari cipela , bundu i šešir + imaš dijete u kolicima i šepavu punicu pa sad ti hodaj sat vremena do prve garaže.
Isto možeš i u Importane galeriji. Tuškanac je još bolji: Sallon je odmah pored, kao i prekrasna ulica s nekoliko dućana koja vodi do križanja Ilica/ Frankopanska, od koje možeš prema Trgu Republike, Črnomercu ili HNK-u.
bezimeni
19-05-2010, 14:45
Propustio si dio sa blizancima u kolicima , rukama punim vrećica i šepava punica na štakama koja bi isto popila kavu na špici subotom kada snima Nova TV. Daleko je za pješačiti u takvim okolnostima a siguran sam da situacija nije nemoguća ...čak štoviše , uvjeren sam da ima i daleko kompliciranijih situacija.
Niko Bellic
19-05-2010, 15:28
Solucija 1
Prodaš auto i pare staviš na štednju. Do centra ideš javnim prijevozom, punicu pošalješ u starački dom, a blizance furaš na isti način na koji ih furaju oni koji nemaju auto. Jebali vas auti i parking! Auto je danas teški luksuz za većinu ljudi, a cijenu parkinga u centru neću ni spominjat...
Neven <R>
19-05-2010, 15:32
Ma najbolje da se trg opet pretvori u vozačku zonu tak da se bezimeni može lijepo sparkirati pod kipom kad mu žena ide na Dolac.
cham3leon
19-05-2010, 15:38
Znači, navijaš za korupciju jer ti nije dosta 10 postojećih šopingcentara, nego ti treba neki novi 100m bliže centru da bi ti bilo zgodno za prošetati?
bezimeni
19-05-2010, 15:55
Ja nisam nikada ni tvrdio da mi je bitan javni interes .Isključivo gledam vlastitu guzicu .Onaj tko nije probao popiti kavu u subotnje jutro kada je špica ni ne zna o čemu pričam .Definitivno bi mi dobro došao parking dvadesetak metara od špice .Pogotovo ako pada kiša .
Niko Bellic
19-05-2010, 16:33
Kava na špici? Daj nemoj me... Tamo pijem only Velebitsko. 8)
IMO, bolje mi je skoknut do bratića koji živi u Bogovićevoj (ali ne želi da grade garažu) i popit kod njega doma kavu. Ionako mu prozor gleda na špicu, pa možemo bacat opuške na našu wannabe elitu aka medijske kurve...
Neven <R>
19-05-2010, 18:47
Nemam ja ništa protiv kulture ni umjetnosti, dapače. Kultura je u životu itekako potrebna, ali baviti se istom profesionalno nije previše produktivno. Sukladno s time, mnogo ljudi koji upišu studije književnosti, umjetnosti ove ili one upišu to jer ne žele zapravo ništa konkretno raditi u životu. Otud primjedba o hipijima sa filozofskog fakulteta. I to stoji.
Tek sad vidim ove i prethodne bisere.
Vjerovao ili ne nemaju svi ljudi iste afinitete u životu pa se možda niti ne žele baviti nečim što ti smatraš "korisnim", niti su ljudi mehanički roboti da se gleda samo koliko i što proizvode. Ljudsko društvo je puno kompleksnije od toga i ne bazira se samo na gomilanju bogatstva i materijalnom.
Solucija 1
Prodaš auto i pare staviš na štednju. Do centra ideš javnim prijevozom, punicu pošalješ u starački dom, a blizance furaš na isti način na koji ih furaju oni koji nemaju auto. Jebali vas auti i parking! Auto je danas teški luksuz za većinu ljudi, a cijenu parkinga u centru neću ni spominjat...
S autom idem na wc a kamoli da neću do grada. A kava na špici...oh my, ubi me odma sad, for luzers.
McPingvin_v2.0
19-05-2010, 20:52
Propustio si dio sa blizancima u kolicima , rukama punim vrećica i šepava punica na štakama koja bi isto popila kavu na špici subotom kada snima Nova TV. Daleko je za pješačiti u takvim okolnostima a siguran sam da situacija nije nemoguća ...čak štoviše , uvjeren sam da ima i daleko kompliciranijih situacija.
Pješačit sat vremena nemaš ni do jedne od nabrojanih garaža.
bezimeni
19-05-2010, 21:00
Moja mora biti zadnja.
Neven <R>
19-05-2010, 21:02
Imam ja kompromisno rješenje. Nabavit ćemo bezimenom i obitelji Segwaye i gg.
A kao u Zagrebu nema shoping centara sa garazama.
BTW i sam se znam presetavati sa klincima u kolicima, te vozikati u tramvaju, je da je pun penzica, ali je za razliku od garaze (za mene) badave.
Malo setnje nikoga nije ubilo, a smog i zagadjenje od automobila je.
bezimeni
19-05-2010, 21:12
Stari prevazišo sam ja kolica prije desetak godina...ne trebaju ona meni , zajebavam se malo .Može se živjeti i na pustom otoku ako se mora , može se hodati i 20 km ako se mora.Meni osobno garaža bi koristila jer često parkiram tamo zbog posla i imam pune ruke uređaja , laptop , alat i sl. To što su ostale garaže udaljene 5 minuta hoda meni ne znači puno ako moram nositi 20 kila opreme.
cham3leon
19-05-2010, 21:26
Tek sad vidim ove i prethodne bisere.
Vjerovao ili ne nemaju svi ljudi iste afinitete u životu pa se možda niti ne žele baviti nečim što ti smatraš "korisnim", niti su ljudi mehanički roboti da se gleda samo koliko i što proizvode. Ljudsko društvo je puno kompleksnije od toga i ne bazira se samo na gomilanju bogatstva i materijalnom.
Ali ne možeš živjeti od knjige. Od materijalnih dobara možeš. Svi su bar jednim dijelom materijalisti.
Daleko od toga da ja mislim da kultura ne igra nikakvu ulogu u društvu u svim svojim oblicima, poanta cijele diskusije je da se na filozofskim fakultetima nalazi najviše razmažene bagre.
Neven <R>
19-05-2010, 21:47
Pričaš gluposti, što nije ni čudno jer očito zaključke vadiš iz guzice. Kao da je ekipa ne znam na ekonomskom, prometnom ili nekom privatnom faxu sva radišna i kao da ne provode pol studiranja na kavama i pivama? Jedina razlika je što će ovi sa filozofskog možda biti društveno angažirani kroz neki aktivizam, dok će ovi drugi vjerojatno biti pasivni i samo ispijati kavice. Naravno niti će svi na filozofskom biti alternativci hipiji niti će svi na privatnim faxevima biti mamin i tatini sinovi, takvo zaključivanje je debilno.
cham3leon
19-05-2010, 21:48
I prosvjedovati opet protiv školarina na fakultetima jer im nisu omogućili besplatno vječno studiranje .
Baš gledam kako je vojska na Tajlandu fino riješila prosvjede. Sedamdeset mrtvih, ljudi evakuiraju područje. Imamo mi još štošta naučiti.
Neven <R>
19-05-2010, 21:54
I prosvjedovati opet protiv školarina na fakultetima jer im nisu omogućili besplatno vječno studiranje .
Hehe, ajmo sve banalizirati i pojednostaviti tako da možemo pljuvati po tome. :) :) :pray: :pray: :pray:
Baš gledam kako je vojska na Tajlandu fino riješila prosvjede. Sedamdeset mrtvih, ljudi evakuiraju područje. Imamo mi još štošta naučiti.
E to već može.
Stari prevazišo sam ja kolica prije desetak godina...ne trebaju ona meni , zajebavam se malo .Može se živjeti i na pustom otoku ako se mora , može se hodati i 20 km ako se mora.Meni osobno garaža bi koristila jer često parkiram tamo zbog posla i imam pune ruke uređaja , laptop , alat i sl. To što su ostale garaže udaljene 5 minuta hoda meni ne znači puno ako moram nositi 20 kila opreme.
Dostavno vozilo i oznaka "DOSTAVA" kao i za sve ducane koji su u okolici Cvjetnoga.
Kaj mislis kak oni vrse dostavu robe? Trebaju garazu za dostavna vozila?
Ili... jednostavno nabildaj ruke :D
bezimeni
19-05-2010, 22:00
Neven je postao zajeban .Sviđa mi se to :D .
mamba...nisam ja nikakva dostava .To što donesem i montiram pa me nema po par sati nazad do auta .
E to već može.
Bas ste uzeli primjer obojca... kao da nam nije bilo dosta jos dok jos niste niti u planu bili... :yuck:
bezimeni, i sam sam bio "serviser", radio po centru, pa sam imao "DOSTAVA" i nije bilo frke :P
bezimeni
19-05-2010, 22:04
Kad , prije rata ? Meni se ne plaća pauk .
Neven <R>
19-05-2010, 22:05
Bas ste uzeli primjer obojca... kao da nam nije bilo dosta jos dok jos niste niti u planu bili... :yuck:
W3DR4N-a ne treba shvaćati ozbiljno. :)
W3DR4N-a ne treba shvaćati
Kad , prije rata ? Meni se ne plaća pauk .
Onda... bildanje? :D
A vidio sam u pevecu (ak jos isti radi ;) ) da su imali jeftina dostavna kolica, ili mozes zeti ona kolica kaj babice za plac furaju. Ne znam jedino bu nutra stalo 20tak kila elektronike ;)
bezimeni
19-05-2010, 22:08
To bi bio dobar prijedlog da nije garaža u planu...ali pošto je hebiga.Nemaš sreće :D
W3DR4N-a ne treba shvaćati ozbiljno. :)
Ja ne shvacam, citam :thumbs2:
Dreadlock
19-05-2010, 22:21
il trola il opet nezna sto ce rec pa kaze ovo :)
cham3leon
19-05-2010, 22:28
Hehe, ajmo sve banalizirati i pojednostaviti tako da možemo pljuvati po tome. :) :) :pray: :pray: :pray:
Pa banalizirajmo. Neki dan na riječkom studentskom danu među štandovima raznih fakulteta u Rijeci (možda i šire, nisam siguran) nađe se jedan dvojac sa boktepitaj kojeg fakulteta/škole, da su sedamdesete rekao bih da izgledaju ko hipiji, ko fol izlažu nekakve jadne šarene narukvice i ogrlice koje su valjda sami radili. Kako će takvi pojedinci koristiti državi i društvu?
inb4 kameleon se pretvara u vedrana & kameleon je materijalist.
To bi bio dobar prijedlog da nije garaža u planu...ali pošto je hebiga.Nemaš sreće :D
Garaza je samo u planu, al' nebu nis od izgradnje, grad bu ostal bez penez, isto kak i hoto grupica ;)
Neven <R>
19-05-2010, 22:39
Pa banalizirajmo. Neki dan na riječkom studentskom danu među štandovima raznih fakulteta u Rijeci (možda i šire, nisam siguran) nađe se jedan dvojac sa boktepitaj kojeg fakulteta/škole, da su sedamdesete rekao bih da izgledaju ko hipiji, ko fol izlažu nekakve jadne šarene narukvice i ogrlice koje su valjda sami radili. Kako će takvi pojedinci koristiti državi i društvu?
Ne kužim. Proizveli su proizvod koji će netko koristiti kao modni dodatak, nisu ništa manje korisni od cijele modne industrije. Stvarno ne kužim, sam sebe pobijaš i očito je da imaš predrasude prema ljudima na temelju izgleda i donosiš glupe zaključke.
Većina tih ljudi će nešto raditi da si mogu priuštiti život, mnogi već rade nešto bez obzira što tvoji zatucani instinkti govore suprotno.
Davno je TBF prorekao budućnost hrvatske ekonomije.
Kol'ko god stane širom lipe naše rasporeditSplantaže, silose,garaže.
Lord Ragnarok
19-05-2010, 22:45
stavi italics kao sto si pokusavao. bolje ces naglasiti
cham3leon
19-05-2010, 22:49
Ffs, radi se o komadićima plastike nataknutim na konac, 9 hiljada puta viđeno, ništa originalno ni dobro dizajnirano, umjetnička vrijednost nepostojeća, a o kvaliteti da ne pričam. Ni da nose odijela ne bih ih shvatio ozbiljno.
Modna industrija zaista ne stvara ništa što bi se moglo nazvati neophodnim, možda ni potrebnim, ali okreće velike pare, a kreativnost, originalnost i vrhunski dizajn su u toj industriji imperativ. Tu nema mjesta lošim plastičnim ogrlicama.
Neven <R>
19-05-2010, 22:53
Modna industrija zaista ne stvara ništa što bi se moglo nazvati neophodnim, možda ni potrebnim, ali okreće velike pare, a kreativnost, originalnost i vrhunski dizajn su u toj industriji imperativ. Tu nema mjesta lošim plastičnim ogrlicama.
To što se tebi ne sviđaju ogrlice ne znači da se neće sviđati nekome drugome i da neće naći svoje mjesto na tržištu. Opet ne kužim ako netko može stvarati takve ogrlice i uzdržavati se, super. Ako ne, raditi će nešto drugo i shvatiti da se uzaludno školovao za ovo 1., ne bi bilo ni prvi ni zadnji put. U svakom slučaju primjer ti je retajan, BURAZ.
Modna industrija godišnje generira 350 milijardi američkih dolara.
Neven <R>
19-05-2010, 22:56
Odlično, onda ima mjesta na tržištu i za plastične bedle chameleonovih hipija.
McPingvin_v2.0
19-05-2010, 23:00
Modna industrija godišnje generira 350 milijardi američkih dolara.
Korupcija u Hrvatskoj i više.
bezimeni
20-05-2010, 07:43
"Organizatori prosvjeda platit će Hoto grupi eventualnu odštetu" (http://www.vecernji.hr/regije/jelavic-ako-se-investitor-povuce-netko-treba-to-snositi-posljedice-clanak-143275)
"Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju, ponovio je da investitor ima sve potrebne dovole, te da je Grad spriječen u izgradnji rampe na što, smatra, treba reagirati pravna država."
"Ministarstvo je u drugostupanjskom postupku odbilo pristiglih 13, kažu, istih žalbi, no tvrde da su to učinili prema zakonu."
"– Ako se dogodi da se zbog prosvjeda investitor odluči povući, netko za to treba snositi posljedice, jer u pitanju je velik novac – rekao je Jelavić misleći pritom i na organizatore prosvjeda koji bi, po njegovim riječima, u jednoj od opcija mogli snositi troškove odštete."
McPingvin_v2.0
20-05-2010, 08:07
Čim čujem da političari spominju "pravnu državu", odmah se sjetim situacije kada sam u Konzumu spriječio lika da izađe s vrećicom punom stvari koju nije platio.
"Pustite me, pozvat ću policiju!"
bezimeni
20-05-2010, 08:49
"HOTO grupa i dalje vjeruje u nastavak projekta ‘Cvjetni’, ali upozorava na moguće posljedice zaustavljanja gradnje" (http://www.jutarnji.hr/hoto-grupa---ako-sve-propadne--vratite-nam-43-mil--eura-plus-odstetu-/782245/)
"- Osim toga, cijelo vrijeme se govori da ne postoji javni interes, pa napokon da i to demistificiramo. U sklopu projekta nalazit će se polivalentna dvorana za kulturne i javne namjene sa 600 mjesta, naša je obveza da uredimo i fasade okolnih zgrada, obnovimo infrastrukturu i zelene površine, sagradimo transformatorske stanice, postavimo nove plinske instalacije, novu javnu rasvjetu, izgradimo pješačke prolaze unutar projekta i terasa...."
"Uprava HOTO grupe navodi kako se u trenutnoj gospodarskoj situaciji, koju obilježava kontinuirani rast nezaposlenosti, pad investicija i negativan trend promjene BDP-a, mora ukazati na fiskalne učinke ovog projekta u prihodima proračuna Grada Zagreba i države, koji se u slučaju zaustavljanja projekta, neće ostvariti.
A svote su, uistinu, enormne: ne bi se naplatio komunalni doprinos u iznosu od 14 milijuna kuna, vodni doprinos od sedam milijuna kuna, doprinos za nedostajuća parkirna mjesta od 600 tisuća kuna, porez na promet nekretnina od prodaje u iznosu od 4,5 milijuna kuna, porez na dodanu vrijednost kao prihod proračuna tijekom izgradnje kao i investicijski troškovi na koje se obračunava PDV u iznosu od 115 milijuna kuna, te na kraju porez na dobit koji bi nastao nakon izgradnje kompleksa u iznosu od 86 milijuna kuna. Osim toga, Horvatinčić i njegovi partneri zasigurno bi tužili Grad i državu za povrat dosad uloženih 43 milijuna eura."
McPingvin_v2.0
20-05-2010, 10:59
pa napokon da i to demistificiramo.
Projekt od javnog interesa MORA BITI TRANSPARENTAN OD SAMOG POČETKA.
U sklopu projekta nalazit će se polivalentna dvorana za kulturne i javne namjene sa 600 mjesta, naša je obveza da uredimo i fasade okolnih zgrada, obnovimo infrastrukturu i zelene površine, sagradimo transformatorske stanice, postavimo nove plinske instalacije, novu javnu rasvjetu, izgradimo pješačke prolaze unutar projekta i terasa...."
Zelene površine? Koje zelene površine? Cijena uređivanja fasada je ionako sitan novac u odnosu na ono navedeno na dnu, isto vrijedi i za javnu rasvjetu.
"Uprava HOTO grupe navodi kako se u trenutnoj gospodarskoj situaciji, koju obilježava kontinuirani rast nezaposlenosti, pad investicija i negativan trend promjene BDP-a, mora ukazati na fiskalne učinke ovog projekta u prihodima proračuna Grada Zagreba i države, koji se u slučaju zaustavljanja projekta, neće ostvariti.
Westgate zjapi prazan. King Cross se zatvara. To su sve šoping centri s ogromnim parkiralištima i lakom dostupnošću. Ovaj, usred centra, s hrpom dućana oko njega? Jedino što može proizaći iz ovoga je još zatvorenih dućana jer će i njima pasti promet.
A svote su, uistinu, enormne: ne bi se naplatio komunalni doprinos u iznosu od 14 milijuna kuna, vodni doprinos od sedam milijuna kuna, doprinos za nedostajuća parkirna mjesta od 600 tisuća kuna, porez na promet nekretnina od prodaje u iznosu od 4,5 milijuna kuna, porez na dodanu vrijednost kao prihod proračuna tijekom izgradnje kao i investicijski troškovi na koje se obračunava PDV u iznosu od 115 milijuna kuna, te na kraju porez na dobit koji bi nastao nakon izgradnje kompleksa u iznosu od 86 milijuna kuna. Osim toga, Horvatinčić i njegovi partneri zasigurno bi tužili Grad i državu za povrat dosad uloženih 43 milijuna eura."
To nisu ogromni iznosi. Gradska blagajna je u minusu više od 500 milijuna kuna. Ovi veći iznosi idu državi, a ne Gradu.
Problem i dalje ostaju svi drugi dućani u okolici: njima bi problem mogao toliko pasti da se odluče zatvoriti, a tko će onda plaćati najam, porez i prirez?
Tipična situacija koja se događala tko zna koliko puta u Zagrebu: jedna uspješna igraonica u kvartu, 20-ak ljudi/ djece svaki dan u njoj. Lik vidi da tu ima para, otvori on svoju i onda u svakoj imaš desetero osoba, što nije dosta niti jednome za preživljavanje.
cham3leon
20-05-2010, 11:31
To što se tebi ne sviđaju ogrlice ne znači da se neće sviđati nekome drugome i da neće naći svoje mjesto na tržištu. Opet ne kužim ako netko može stvarati takve ogrlice i uzdržavati se, super. Ako ne, raditi će nešto drugo i shvatiti da se uzaludno školovao za ovo 1., ne bi bilo ni prvi ni zadnji put. U svakom slučaju primjer ti je retajan, BURAZ.
Pa ako zarade s time, super za njih, ja nemam ništa protiv, osim toga ne mogu govoriti ljudima što da rade u životu, ali ne želim kao porezni obveznik plaćati život nekog debila koji na svu silu želi zaraditi prodavanjem ogrlica koje nitko neće, zato jer taj tip misli da je poseban i talentiran a ne želi raditi neki konkretan posao.
Međutim, odmah se vidi da su šanse da taj tip zaradi nešto praktički nepostojeće, što znači da će živjeti na državnoj sisi.
Što se tiče ontopica, sve je to lijepo i krasno što ti ljudi žele napraviti tamo, možda je čak i dobro s jedne strane, ali nisam još čuo kontraargument tome da je taj projekt započet korupcijom i da se zakonito ne smije provesti. Facts.
Čim se nešto desi u ovoj državi, to su automatski korupcija i mafija. Da gledam na ovu državu prema ovom topiku, mislio bih da se nalazim u Chicagu u 30ima prošlog stoljeća
cham3leon
20-05-2010, 11:47
Ponekad se s time pretjeruje, ali ovdje se sigurno radi o korupciji. Čim je Bandić blizu, korupcije je svuda.
bezimeni
20-05-2010, 11:48
Ne kužim zakaj Pingvin mene citira kada to nisu moje riječi nego samo prenosim citate bez i jednog vlastitog komentara :D .
Neven <R>
20-05-2010, 11:50
Čim se nešto desi u ovoj državi, to su automatski korupcija i mafija. Da gledam na ovu državu prema ovom topiku, mislio bih da se nalazim u Chicagu u 30ima prošlog stoljeća
Loša ti je usporedba.
Međutim, odmah se vidi da su šanse da taj tip zaradi nešto praktički nepostojeće, što znači da će živjeti na državnoj sisi.
Velim opet će morati pronaći nekakav posao jer se od socijale ne može živjeti, niti će 99% takvih ljudi živjeti od socijalne pomoći. To si, brijem, pokupio iz govora američkih republikanaca ili nešto, ali to nema veze sa stvarnosti. Isto tako, oni čru čru hipiji će vjerojatno živjeti totalno izvan sustava pa neće niti imati pravo na socijalnu pomoć, tako da fulavaš ceo fudbal što bi rekli preko granice.
Dreadlock
20-05-2010, 12:03
Što se tiče ontopica, sve je to lijepo i krasno što ti ljudi žele napraviti tamo, možda je čak i dobro s jedne strane, ali nisam još čuo kontraargument tome da je taj projekt započet korupcijom i da se zakonito ne smije provesti. Facts.
pocela je istraga oko cijele price.napokon.projekt se nesmije provesti u slucaju unistavanja kulture,a ministarstvo kulture ce istraziti smije li se graditi ili ne-njihovo smo culi,oni smatraju da ne.
Ponekad se s time pretjeruje, ali ovdje se sigurno radi o korupciji. Čim je Bandić blizu, korupcije je svuda.
koliko god je on dobroga napravio za zagreb (gradenje,uredenje), nemozes preci preko cinjenice da je frajer totalno korumpiran. dobro se zna da krade gdje stigne. samo pogledaj koliki porez placaju zagrepcani,pogledaj zagrebparking,pogledaj razno-razne afere s kojima ga povezuju... sve to mu stavlja jednu etiketu,pobjeci od toga nemoze.
No,necemo duboko u to jer je dosta vezano za politiku a o tome se nesmije tako da se ostavite bandica.
Niko Bellic
20-05-2010, 12:19
Trebaju se prosvjednici dobro pazit, jer ako im doleti vrana s Malešnice jebali su ježa... xD
cham3leon
20-05-2010, 15:56
Sad je baš bila reportaža o Taxi Cammeu koji nije dobio dozvolu da radi u Zagrebu. Isto je bilo sa nekim motoristima koji su htjeli osnovati moto taxi službu. Očito je gradski vrh na prodaju i tako posluje, vođen interesima svojih "mušterija".
Kaj nebude taj taxi u Zg-u bio? A damn, a ja se ponadao :(
Niko Bellic
20-05-2010, 16:24
Pa kaj će ti Taxi uz ZET? Zar nitko od vas nije čitao o ludoj vrani s Malešnice?
Niko Bellic
Pa kaj će ti Taxi uz ZET? Zar nitko od vas nije čitao o ludoj vrani s Malešnice?
Niko Bellic
Nije poanta kaj će mi nego čisto zbog konkurencije i zanimljivosti. Imam auto, taxi i zet ili bilo kaj treće mi netreba.
Btw. uskoro će 18h, svi se okupite i marš na bandićev ured :)
Niko Bellic
20-05-2010, 17:00
A vrana iz Malešnice? Enibodi?
A dobro, to je pak druga stvar. Treba je poslat u Varšavsku da potjera onu zabluđenu rulju.
Niko Bellic
20-05-2010, 17:09
O tom ja i pričam. Prvo nek obavi veliku nuždu u niskom letu, a ako netko preživi bombardovanje nek ga sredi snagom volje...
A onda dođu vatrogasci i po svima sa vodenim topom. Šteta što vani nije jedno -10°C.
Dreadlock
20-05-2010, 19:13
volim takve kao vi...srat cete iduci put kad osjetite korupciju na svojoj kozi,a nista necete napraviti da je iskorjenite da postanemo normalna drzava.
cemu bezveze blatite po prosvjednicima?
A dobro, to je pak druga stvar. Treba je poslat u Varšavsku da potjera onu zabluđenu rulju.
ta zabludena rulja se bori za nesto vazno.bori se da ispravi nepravdu koju vrsi pojedinac,te time sprjecava da isti ponovno ne napravi neko granje. i to je pocetak borbe protiv korumpirane drzave,ionako nitko drugi ne radi nista po tom pitanju trenutno.
Zar ti stvarno misliš da će biti nešto od toga? Da štrajkaju za jedno ajmo reć...30-40godina, onda bi neš postigli. Al opet, netko mora bacit prvi kamen, pa nek se bar od nećeg krene. Možda i Banditić da otkaz pa nas sve iznenadi.
cham3leon
20-05-2010, 19:58
Što će se promijeniti u 30 ili 40 godina? Hrvatska je ovakva već 20 godina, a usudio bih se reći i duže. Ista politika, isti način poslovanja, isti ljudi. Iskorijeniti korupciju ne može jedan čovjek, ne može njih 10, a bome ni 100. To zahtijeva promjene u javnom mijenju i mentalitetu građana, i naravno da se sprečavanjem gradnje ovoga neće pobijediti korupcija i neće odjednom idućeg dana sunce zasjati a cvijeće procvjetati, ali barem postoji neka incijativa, neki ljudi koji kažu "nećemo tako!" Korupcija u državnom vrhu ili u gradonačelnikovom uredu u Zagrebu je samo vrh ledene sante, cijelo pučanstvo je zapravo korumpirano, ali i najduži put počinje od jednog koraka. Moramo razviti nultu toleranciju za korupciju kako bismo potakli ljude da poštuju svoju državu.
Dreadlock
20-05-2010, 20:48
ovo to cham3leom kaze.
bar rade NESTO.problem je sa drzavom da nitko ne radi nista.svi se zale kako je lose i kako je drzava u banani,a nicime ne pridonose kako bi drzavu izbacili iz toga.
Promijenit će se kad tad, promjene su neminovne. Ovo je samo jedna sitnica u moru ostalih te način da se pažnja skrene sa pravih stvari.
cham3leon
20-05-2010, 22:07
Pravih stvari? Šoping centara u Zagrebu fala bogu imaš na bacanje. Korupcije također. A ti želiš korupciju. I šoping centar.
Sad kad su Hrvati u zadnje vrijeme naučili prosvjedovati možete se kladit da će nastat preko 9 hiljada prosvjeda za nebitne sitnice jer naši ljudi stalno traže nešto od države, ali ovo nije jedna od tih stvari.
McPingvin_v2.0
20-05-2010, 23:51
Promijenit će se kad tad, promjene su neminovne. Ovo je samo jedna sitnica u moru ostalih te način da se pažnja skrene sa pravih stvari.
And many strokes, though with a little axe, hew down and fell the hardest-timbered oak.
cham3leon
21-05-2010, 10:46
Netko igra Empire Total War :D
Ministarstvo razgraditeljstva i urbanog neplaniranja održalo je presicu za tisak na kojoj je vizualno prezentirano kako su bojazni građana neopravdane, jer je prostorni plan uređenja Varšavske ulice isplaniran do zadnjeg detalja i nema nikakvog razloga za zabrinutost. Prvi su puta pokazane i detaljne fotosimulacije novog prostornog plana po kojima se vidi kako izvođač radova itekako misli na povijesnu jezgru metropole.
Na slici 1 možete vidjeti prvu fazu prostornog uređivanja iz čega se jasno vidi kako su svi radovi rađeni po strogim pravilima urbanističko konzervatorske struke.
http://www.imagesforme.com/upload/4fdbabad.jpg
Na slici 2 vidi se Varšavska nakon detaljne razgradnje nepotrebnih dijelova koji su godinama narušavali ekourbani vizual grada. Umjesto gradske vreve i ispijanja štetnih pića na terasama kafića, mladež će biti u prilici logorovati na mjestima nekadašnjih kulturnih spomenika u Varšavskoj i slušati herojske priče o junačkom otporu šačice bagerista naspram razularene gomile drskih prosvjednika.
http://www.imagesforme.com/upload/f14f71e7.jpg
McPingvin_v2.0
21-05-2010, 12:48
Netko igra Empire Total War :D
Igrao, that is. A izreka je bila u M2: TW :)
Systematic Reverse
21-05-2010, 17:14
Znamo što je kapitalistu važno, naravno, ali zaista je tako i u privatnim firmama (vjerojatno kad su malo veće da se takvi pojedinci mogu prikriti bolje), da tatini sinovi dođu na bezobrazno dobre pozicije. O državnim firmama da i ne govorim. To je pravi cirkus.
hellooooo, naravno da ces sina staviti na bezobrazno dobru pozicijuSu firmi koju si ti OSNOVAO i ti si njen VLASNIK.
pa jebo te kurac, radje cu sinu dati to mjesto (ako ima volje i smisla za to) nego neznam kome..
a za drzavne firme je druga prica, to stoji.
ali opet, ako i ta osoba kvalitetno obavlja svoj posao, boli me kita ciji je to sin/kcerka/baba/whatever..
zapravo kako god okrenes boli me kurac, zasto sam uopce pisao ovo :x
cham3leon
21-05-2010, 17:21
Ali u 90% slučajeva ti sinovi i kćerke nisu kvalificirani za to mjesto čim su upali preko veze. U tome je problem. I nije u redu ako ćeš dati svojim rođacima i djeci radna mjesta u svojoj firmi jer tako gubiš pare jer štetiš poslovanju svoje firme. Također, ako to i nije protuzakonito, trebalo bi možda biti jer uskraćuješ radno mjesto nekom kome bi to mjesto trebalo i koji bi ga bolje obavljao.
Da_killah
21-05-2010, 17:32
life sucks, and then you die...
Systematic Reverse
21-05-2010, 17:35
Ali u 90% slučajeva ti sinovi i kćerke nisu kvalificirani za to mjesto čim su upali preko veze. U tome je problem. I nije u redu ako ćeš dati svojim rođacima i djeci radna mjesta u svojoj firmi jer tako gubiš pare jer štetiš poslovanju svoje firme. Također, ako to i nije protuzakonito, trebalo bi možda biti jer uskraćuješ radno mjesto nekom kome bi to mjesto trebalo i koji bi ga bolje obavljao.
sa ovime se slazem (ne u potpunosti), zato sam i rekao u prvom postu ako imaju volje i potencijala za obavljat taj posao -> nemre bolje.
ali protuzakonito nebi smijelo biti nikako..
ako vec steti poslovanju, jebiga, nece ni raditi taj posao.
cham3leon
21-05-2010, 17:39
Jer državi i ljudima je u interesu da ljudi koji bi trebali dobiti to mjesto ne izvise zbog nepotizma, a i žele da je svaka firma u državi čim jača kako bi gospodarstvo ukupno bilo konkurentnije, čak i ako vlasnik više želi da mu sin radi kod njega nego da firma posluje kako spada.
A inače, ono skroz gore nisam mislio samo na sinove samog vlasinka, proguraju se tu svakojake veze zaposlenika na dovoljno visokim pozicijama.
Herr Schnitzel
21-05-2010, 20:01
Poduzetnik smije postavljati bilo koga na bilo koju poziciju u svojoj firmi. Nepotizam je protuzakonit samo u državnim firmama.
cham3leon
21-05-2010, 20:55
Kažem, nisam siguran da bi to trebalo zabraniti, ali da je fer, nije.
Ti bi sigurno poslao sina / kćer da kopa kanale umjesto da radi kod tebe.
cham3leon
22-05-2010, 09:45
Pa ako želi i zna, nek radi kod mene, ali ako ne zna i neće, kako da ga postavim kao nekog menađera u firmi?
Da_killah
22-05-2010, 11:50
ako ne upropastiš firmu, velike su šanse da će ti je sin kad-tad dobit, i ako ne zna, daš mu mjesto da nešto nauči
Naravno da ne bi odma bio CEO ili neki kurac. Prvo bi bio neki potrčko, naučio se svemu, itd.
Systematic Reverse
28-05-2010, 22:51
yep.
McPingvin_v2.0
29-05-2010, 07:14
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/ ... 18006.html (http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/05/28/0718006.html)
:>
Ma neće niš bit od toga, da je htio odavno bi to napravio. Valjda će odustat tamo od garažže i pomaknut je 20m negdje drugdje.
Teroristi pod krinkom aktivista su me opet uspjeli šokirati, iako sam, priznajem, to smatrao nemogućim. Naime, tzv. aktivisti su ležali pred zagrebačkom skupštinom, i, pazite sad, vrištali kad je netko prolazio.
Kad bi tu energiju ispravno preusmjerili, u Hrvatskoj više nebi bilo potrebe za kopanjem kanala.
Info,slike (http://www.24sata.hr/news/bandic-smanjite-place-i-otpustite-ljude-u-holdingu/181849/)
McPingvin_v2.0
13-07-2010, 13:06
OK, to je kretenizam, ali naslov mi je ipak bolji. Nije da je Bandić taj koji je zapošljavao ljude :D
bezimeni
15-07-2010, 07:30
Varšavska: Policija uhitila aktiviste! Radnici srušili stabla (http://www.jutarnji.hr/varsavska--policija-uhitila-aktiviste--radnici-srusili-stabla/847004/)
Konačno .
Varšavska: Policija uhitila aktiviste! Radnici srušili stabla (http://www.jutarnji.hr/varsavska--policija-uhitila-aktiviste--radnici-srusili-stabla/847004/)
Konačno .
+1
Niko Bellic
15-07-2010, 08:22
Isti ovaj scenarij već se odigrao prije par godina kad su uređivali Cvjetni trg. Isto se tako ekipa bunila i onda su došli majstori iz Holdinga u 3 ujutro s motorkama i srezali drveće. To mi je baš nedavno pričao bratić koji živi nekih 5 metara od Cvjetnog trga i sve je to (kao najvjerojatnije i ovo) čuo kroz vlastiti prozor.
Nadam se da ce netko platiti stetu nacinjenu zbog odgode. Po dzepu trulezi neradnickoj.
cham3leon
15-07-2010, 09:20
Nadam se što ste svi sretni da je dvojac Bandić-Horvatinčić uspješno prekršio zakon. Čestitam.
Niko Bellic
15-07-2010, 09:24
Kako su mogli prekršiti sami sebe?
McPingvin_v2.0
15-07-2010, 09:36
Konačno .
+1
Konačno što? Konačno je državna služba (MUP) stala na stranu kriminala i sređivanja stvari ispod stola? Yay us!
Nadam se da ce netko platiti stetu nacinjenu zbog odgode. Po dzepu trulezi neradnickoj.
Da je sve legalno ne bi se nitko bunio.
Ti prosvjednici najmanje znaju jel je legalno il nije. Kad vidim onu ekipicu sa kapicama i bradicama do pod kak leže tam ispred, smuči mi se. Trebali su srušit drveće po njima. Al dobro je, i oni su stekli svojih 5min slave, možda lakše prođu neki od faxova koje već guraju godinama.
McPingvin_v2.0
15-07-2010, 09:45
Znaju jednako kao i ja i ti da to nije legalno, ali tebi je to očito svejedno dok se ne radi u tvom dvorištu, a ne znaš kako je kada se to desi pa te boli briga.
cham3leon
15-07-2010, 09:46
Sigurno ima i onih klasičnih idiota koji bi prosvjedovali sami protiv sebe da mogu, ali očito ima i ljudi koji znaju da se radi o kršenju zakona i koji iz tog razloga prosvjeduju. Samo se vi sjetite sebe kad idući puta barba na televiziji bude spominjao korupciju.
A što se tiče tobožnje koristi za grad i državu te "radna mjesta", možete si ih sve pospremiti u stražnjicu.
Znaju jednako kao i ja i ti da to nije legalno, ali tebi je to očito svejedno dok se ne radi u tvom dvorištu, a ne znaš kako je kada se to desi pa te boli briga.
A ono, ne zamaram se glupostima koje se mene ne tiću. Ak ti ljudi imaju neku korist ili gušt od prosvjedovanja, samo nek izvole. Za mene osobno je to gubitak vremena.
Niko Bellic
15-07-2010, 10:06
Sad će đubrad gasit struju povremeno kad budu drndali po konstrakšn sajtu i neću imat klimu na poslu. Tomo jebi se, retardirani smrade! Oznojit ću se zbog tvojeg jebenog projekta konju glupi čoravi!
McPingvin_v2.0
15-07-2010, 10:10
A ono, ne zamaram se glupostima koje se mene ne tiću.
Moglo bi te se ticati.
Baci pogled na ovo: http://www.njuskalo.hr/nekretnine/grade ... las-955736 (http://www.njuskalo.hr/nekretnine/gradevinsko-zemljiste-zagreb-jarun-1600-m2-oglas-955736)
Moje zemljište, možda ga neki forumaši prepoznaju (na prvoj slici: mjesto gdje je Fenrir rigao prije 3-4 godine).
Znaš što piše da je ta, u obitelji već 150+ godina, zemlja u GUP-u?
Vidi dolje...
Još malo...
Jer se tebe to ne tiće...
Biciklistička staza
Disi.
Pa i dalje me to ne impresionira, ima takvih slučajeva brdo. I da me se tiće nemam neko posebno mišljenje o tome, nit ću se bolje nit lošije osjećat zbog te činjenice. Mene se jedino tiće moja kuća i moje dvorište.
Meni je drago da se ti oko toga brineš, da te brine ta tzv. nepravda oko Varšavske i sl., al ja sam već odavno naučio da se ne zamaram tim stvarima, go with the flow i gotovo. Čak me ta gradnja ne dira toliko kolko ti ljudi koji pokušavaju nešto napravit. Uostalom, svatko ima svoje mišljenje, a moje gledanje na takve stvari je takvo da se mali ljudi gaze di se god stignu. Ko je jači taj kači.
Tu se ljudi bune oko par garažica i pokoje zgradice u Varšavskoj a 100m dalje kod Gradske kavane se rade čuda neviđena, projekt koji je btw ostao bez para i možda će veće sranje napravit nego ova Varšavska.
Aj, neću se više zamarat ovim, zanimljivije mi je pratit razvoj događaja...
Nhf Pingu, poštujem tvoj mišljenje.
Arbiter of Change
15-07-2010, 10:33
Imaš već unaprijed poražen stav. :eyebrows:
Zašto? Pa ja imam svoje mišljenje, ne tiću me se druga mišljenja. Ljudi koji me znaju kakav sam dobro su svjesni toga. Bog i batina, nema kod mene rasprave. Il je tak il je nikak.
Herr Schnitzel
15-07-2010, 10:42
ne tiću me se druga mišljenja
Kog vraga onda radiš na forumu?
Tko kaže da se na forumu moraju poštovat mišljenja? Pa ovdje (ali i općenito) rijetko tko poštuje nečije mišljenje, zato i jesi na forumu. A kad smo kod toga, svatko ima svoj razlog bit ovdje, pitanje ti ne stoji. Dalje, mislim na ovakve stvari oko kojih se ne slažem s nekim, s onim stvarim s kojim se slažemo, svako mi može bit kum ak treba. Đizs, kaj sve treba nacrtat, kaj ste se sad na mene okomili, nit kriv nit dužan :) Osim ako se moram složit s vama, a to se opet kosi sa svim ljudskim načelima.
Zanimljivo je kak uvijek upadnem u ovakve rasprave, i nakon 25 godina nikak da naučim. Valjda mi je to u krvi. Sva sreća pa je ovo forum.
croat1gamer
15-07-2010, 10:51
Malo smo si promasili bit foruma, jel?
Meni je forum za zajebanciju, podijelit vijesti i iskustva s ekipom u vezi onog kaj me zanima, a to su kompovi, gaming i multimedija. Za ostalo...nemam vremena nit volje :) Osim ako se zakačim na ovakvu temu, što se više neće dogodit. Sad znam da će Pingu i sl. sipat komentare al možda postoji block na ovu temu il nekaj slično, da si više glavicu ne razbijam time ^^
Peace.
Arbiter of Change
15-07-2010, 10:59
Back peddleru. :)
Hehe :) Evo i isprika svima unaprijed i unazad, da ne ispadne da sam neznam kakav. Sam sam svadljivo i raspravljački nastrojen :eyebrows:
OT:
Naguravanje policije i saborskih zastupnika! (http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/77490/Naguravanje-policije-i-saborskih-zastupnika.html)
'Policija samo provodi zakon!' (http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/77541/Policija.html)
Dobro piše komentar dolje, samo se čekalo da ljudi otiđu na godišnje odmore. A i zastupnici su se pridružili, svašta bi moglo još danas bit. Nije mi jasno kak je tak dugo mir i tišina i onda odjenom samo dođu i počnu rušit, gradit i za 5min nastanu sranja.
Horvatinčić: Na ovaj način se poštuje sloboda rada (http://www.24sata.hr/news/horvatincic-na-ovaj-nacin-se-postuje-sloboda-rada/182204/)
Vidim, počelo je sad prebacivanje loptica odgovornosti.
Dreadlock
15-07-2010, 11:38
dobro,nadam se da ste sretni jer opet se prikazuje da u nasoj drzavi nemozes dignut glas nizasto...vidio sam danas kako hapse prosvjednike i medu njima je i kregar,a ne samo attention whore ursa i vili matula.
uglavnom...uzasno.ulice prepune murije,svi sa pancirkama,samo ih odnose u marice bez pardona.
i to je vasa vizija pravne drzave i slobode govora? genijalno.
Kako su mogli prekršiti sami sebe?
daj citaj temu.hvala.
McPingvin_v2.0
15-07-2010, 12:20
Aral, ticati=/= poštovati. Ako te se ne tiču tuđa mišljenja nemaš razloga biti na forumu jer sve što se tu napiše je nečije mišljenje, a ako ti hoćeš to poštovati je druga stvar.
Aral, ticati=/= poštovati. Ako te se ne tiču tuđa mišljenja nemaš razloga biti na forumu jer sve što se tu napiše je nečije mišljenje, a ako ti hoćeš to poštovati je druga stvar.
Da gospon admin, skužio sam u međuvremenu da sam pretjerao. Sve ok...
McPingvin_v2.0
15-07-2010, 12:45
Kakve veze ima što sam admin i u čemu si pretjerao?
Samo ti ističem kontradiktornost tvojih postova i tvoje aktivnosti na forumu :)
Niko Bellic
15-07-2010, 12:47
Dreadlock htio sam reći da su u Zagrebu Bandić i Horvatinčić zakon i da zato ne mogu prekršiti sami sebe...
McPingvin_v2.0
15-07-2010, 12:57
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs077.snc4/35235_415406251542_133205716542_4418224_3806743_n. jpg
Ma lipota.
cham3leon
15-07-2010, 13:06
Ako preferirate mito i korupciju, onda šta će ovoj državi nekakve protukoruptivne mjere i EU za koje nam iste trebaju? Ako vam ovako odgovara, uživajte u predivnoj Republici Hrvatskoj kakva je i danas i kakva pliva u govnima od devedesetih.
Sickmanno1
15-07-2010, 13:29
Govoris to ko da se nesta nasa pita?
croat1gamer
15-07-2010, 13:34
Necu reci da je bilo ocekivano. Bilo je prokleto ocito.
inb4 Thailand.
Jebeš demokratsku državu u kojoj vlast šalje policiju na prosvjednike, neka se ispred RH doda i S da se zna na čemu smo.
Na forumu ne postoje apsolutni stavovi, niti se bilo tko treba slagati sa stavovima administracije ukoliko ne krši forumska pravila. Drugim rječima, ovdje demokracija nije samo slaganje s većinom ili administracijom protiv radova u Varšavskoj, jednako pravo izražavanja imaju i oni koji misle drugačije. Ako mislite da treba rušit, slobodno to recite :)
Kakve veze ima što sam admin i u čemu si pretjerao?
Ma to te samo iz zajebancije tak zovem ^^ Nego, na onu sliku kaj si stavio... :o :shock:
Nekak mi je ljepše bilo ono prije. Možda opet koje drvo posade :)
croat1gamer
15-07-2010, 15:43
Da, ono, posadit ce drvo ispred ulaza u podzemnu. http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/wildy.gif
Ne, nego iza :D Takvi su barem renderi bili ^^
cham3leon
15-07-2010, 16:41
Ovo je strašna sramota. Da sam sklon lošijoj etici, rekao bih da je vrijeme da se obriše prašina sa kalaša.
bezimeni
15-07-2010, 17:44
Pa što niste išli protestirati tamo gdje treba ...imao je svatko prilike danas završiti u buksi ako je želio .Plakanje na forumu sigurno neće pomoći očuvanju strogradske jezgre .Meni da je stalo do toga kao nekima ovdje , lancima bi se vezao na vrhu drveta .
cham3leon
15-07-2010, 17:52
U Rijeci sam i imam obaveze. Da živim u Zagrebu samo bih produžio tamo. Mada ne bi bilo prevelikog smisla dok se ne okupi cca 1000 ljudi pa krene na policajce.
bezimeni
15-07-2010, 17:54
U Zagrebu si za dva sata iz Rijeke .Nismo na kraju svijeta .A lance ti ja dam ako nemaš .
Koliko se ljudi nije sa tobom slagalo oko neke stvari ili si imao nekakve "mušice" oko nečijeg stajališta pa su mu zaljepio ban bez ikakvog razloga. Eto ti poštovanja.
Što se slučaja "Varšavska" tiče, mislim da ljudi imaju pravo na prosvjed ali i vlast ima pravo raditi što želi jer mi smo je izabrali i sad ubiremo plodove našeg odabira.
Ut sementemfeceris, ita metes.
MILF hunter
15-07-2010, 18:00
Ako se iz cijele metropole ne može naći makar 300 prosvjednika, onda jebeš sve to. Da im je stvarno bitno, bili bi tamo. Očito nije i dobro.
cham3leon
15-07-2010, 18:01
U Zagrebu si za dva sata iz Rijeke .Nismo na kraju svijeta .A lance ti ja dam ako nemaš .
I da idem u Zagreb radi prosvjeda na kojem neće biti nitko drugi i gdje će me još uhapsiti?
osvetnik_sch3l3
15-07-2010, 18:02
sjetim se ratarskih prosvjeda,
jako slicna stvar, ljudi traze svoje a policija stiti nesposobne,
kada se krenulo s apunktova prema granici u roku odmah su bili spremni
u body armorima i ff kacigama
bezimeni
15-07-2010, 18:04
I da idem u Zagreb radi prosvjeda na kojem neće biti nitko drugi i gdje će me još uhapsiti?
Pa ako ti je toliko stalo do strogradske jezgre zašto ne ? Poznati su i slučajevi samospaljivanja kada se želi na nešto ukazati za javno dobro .Pa nije valjda jedno hapšenje onda toliki problem ?
cham3leon
15-07-2010, 18:10
Ukazivati bilošta više nema smisla jer je svima jasno o čemu se zbiva i tko kome šta. Treba djelovati, a za to treba puno više ljudi.
bezimeni
15-07-2010, 18:21
E da barem tako razmišljaju i ovi aktivisti...ne bi se ni jedan pojavio tamo i pravio mrtav :D .
cham3leon
15-07-2010, 18:30
Lijepo je što su Hrvati tako tolerantni da ovi prosvjednici nisu izazivali nikakve probleme, jer nasilje bi uvijek trebalo izbjegavati, ali čini se da bi tu dobro došao i malo oštriji pristup.
croat1gamer
15-07-2010, 18:38
Ili Mahatma Ghandi.
Naša bi policija i njega u zatvor strpala.
Naša bi policija i njega u zatvor strpala.
Sumnjam da bi ih i bilo briga.
Razzarach
15-07-2010, 22:29
IDEMO SE ŠIBAT U VARŠAVSKU!!!!!! JA DAJEM FREE BOCE... OD AUTOHTONOG HRVATSKOG STAKLA
McPingvin_v2.0
16-07-2010, 00:02
Koliko se ljudi nije sa tobom slagalo oko neke stvari ili si imao nekakve "mušice" oko nečijeg stajališta pa su mu zaljepio ban bez ikakvog razloga. Eto ti poštovanja.
Da, zbilja, koliko? Reci mi, molim te :)
@Svi koji zdušno navijate za vojsku&policiju, evo vam par slika:
http://i844.photobucket.com/albums/ab8/mcpingvin/pogled.jpg
http://i844.photobucket.com/albums/ab8/mcpingvin/gund1.jpg
http://i844.photobucket.com/albums/ab8/mcpingvin/gund2.jpg
Živim u Zagrebu od rođenja i do sada još nikada nisam doživio da se uz pomoć policije zatvara jedna od prometnijih ulica u gradu kako bi privatna firma radila onako kako ona želi.
Držim fige da ispod nađu rimske grobove ili nešto takvo.
Sickmanno1
16-07-2010, 00:23
Joj daj pingu zvucis ko retardirani amerikanac koji se ponosi time sta je amerikanac a ustvari je iz europe isto kak si ti potekao iz nego drugog grada i sad si ti neki veliki zagrebcanin i srce te boli jer je neka cesta zatvorena i zato sto vidis kran :(
:P
McPingvin_v2.0
16-07-2010, 00:34
Da se citiram, citat je iz ovog topica i upućen je W3DR4Nu, a ti umjesto Lady Gage stavi, ne znam, albanske narodnjake.
Ti nikada nećeš moći shvatiti što ja osjećam kad gledam Donji grad s Griča. Ne krivim te zbog toga, ja nikada neću saznati što ti osjećaš dok slušaš Lady Gagu.
Sickmanno1
16-07-2010, 00:43
Ja sam mislio da ces skuziti ako stavim :P da te trollam :(
Inace albanski narodnjaci se zovu Talava ^^
Zn4u38vRk1E
Moj omiljeni izvodac ^^
Niko Bellic
16-07-2010, 07:46
Problem je što je sad to otišlo u drugu krajnost. Zadnja informacija je da Horvatinčić ima sve dozvole i sad je problem u onom tko ih je izdao. Ta je osoba svojim potpisom i pečatom dala svoj blagoslov za ovaj cirkus.
@Sickmanno1: Haha, dobra pjesma.
Da, zbilja, koliko? Reci mi, molim te :)
Pogledaj si logove.
Nadam se da ce policija danas u sest sati pokazati brutalnost kakvu hrvatska dugo nije vidjela. Treba nekima pokazati gdje im je mjesto, osobito organizatorima.
Dreadlock
16-07-2010, 10:52
Nadam se da ce policija danas u sest sati pokazati brutalnost kakvu hrvatska dugo nije vidjela. Treba nekima pokazati gdje im je mjesto, osobito organizatorima.
obozavam kad trolas :D :thumbs2:
A kaj je danas u šest? Neki novi prosvjed?
Ne trolam. Kao sto je u ljudskoj prirodi, ja zelim vidjeti krv za osobnu zabavu i nadam se da prosvjed nece biti miran. Moderna gladijatorska arena, lisena sporta, a opet na televiziji.
Herr Schnitzel
16-07-2010, 11:37
Brutalnost kakvu su pokazali jučer, jel:
Mi to ne bi tako
Ne trolam. Kao sto je u ljudskoj prirodi, ja zelim vidjeti krv za osobnu zabavu i nadam se da prosvjed nece biti miran. Moderna gladijatorska arena, lisena sporta, a opet na televiziji.
UUXBCdt5IPg
Eye on the TV
'cause tragedy thrills me
Whatever flavor it happens to be
Like:
"Killed by the husband" ...
"Drowned by the ocean" ...
"Shot by his own son" ...
"She used a poison in his tea,
Then (she) kissed him goodbye"
That's my kind of story
It's no fun til someone dies.
Don't look me at like I am a monster
Frown out your one face, but with the other (you)
Stare like a junkie into the TV
Stare like a zombie while the mother holds her child,
Watches him die,
Hands to the sky cryin "why, oh why?"
W3ky :D
Svaki veći obrat u povijesti se dogodio proljevajem krvi, nije mi jasno zašto određeni voditelji "organiziranog skupa" smatraju da će išta postići paradiranjem i prosvjedom? Prema tome dolazimo do zaključka da je to gubljenje vremena jer pošto smo izabrali vlast kakva je trenutno u gradu Zagrebu ubiremo plodove te vlasti.
Ako smo kao zajednica prihvatili demokraciju kao sustav koji će biti na snazi u RH, ovo što policija radi je normalan postupak spriječavanja nemira i kršenja javnog reda i mira nad radovima koje je odobrila vlast.
Nije da opravdavam akcije koje su oni (dakle vlast) napravili i slično ali gledajući iz pravne perspektive - imaju pravo. A gledajući iz perspektive građanina koji bi htio promjene - znam da ih neću postići drekom i raspravom, čak niti ciglom u prozor. Već nečim mnogo radikalnijim. To je realnost.
Niko Bellic
16-07-2010, 12:04
W3DR4N srami se! Kako možeš željeti da tvoji sunarodnjaci pate i da ih policija zlostavlja. Ako netko treba patiti onda je to ćaća od Tome Horvatinčića kojeg treba silovati teksaškim kaktusom u pak zato što je odgojio nemoralnu spodobu koja ne uvažava mišljenja ljudi i žena i svoj prljavi novac koristi da dovede H&M u Zagreb. Jedva čekam! Kad se otvara baj d vej?
cham3leon
16-07-2010, 12:23
Policija u ovom slučaju zapravo NEMA prava ovako postupati jer zapravo rade u interesu kršenja zakona. Problem je što u ovoj državi bilo tko sa dobrom vezom i financijskom moći može iz države i njezinih građana raditi što želi.
Međutim, policija ne može uhapsiti cijeli grad, pa bi efektivno bilo tek kad bi se okupilo tisuću do deset tisuća prosvjednika, što ne bi trebao biti problem u gradu koji navodno ima gotovo milijunsko stanovništvo. Stvar je organizacije.
W3DR4N srami se! Kako možeš željeti da tvoji sunarodnjaci pate i da ih policija zlostavlja.
Policajci su moji sunarodnjaci jer stite moj interes u ovom slucaju, kao i interes vecine.
cham3leon
16-07-2010, 12:56
Korupciju?
Meni je u interesu imati garazu na cvjetnom. Mnogima isto tako. U Zagrebu je potrebna pet puta veca garaza od planirane.
Inače Horvatinčić je tu najmanji problem. Čovjek je tražio i dobio dozvole za sve to, iskeširao lovu kao najveći investitor i postavlja se samo jedno pitanje - jesu li ti papiri čisti, odnosno je li mu grad izdao papire po zakonu? Ukoliko je sve čisto onda će se ovakve stvari događati sve dok se propisi i zakoni ne mijenjaju. Možemo mi raspravljati o moralu ljudi koji su to sve proveli do prekosutra, ali se možemo frigati ako je sve bilo zakonski.
@Veki
Meni je bilo fora kad sam čuo da će mi u kvartu sagraditi Cinestar centar i garažu, no da sam onda znao kako ću morati plaćati prvu zonu parkiranja ispred svoje kuće i da ću naći parking samo iza ponoći i praznicima, jer se tijekom dana zbog ogromnih gužvi koje je Cinestar izazvao ne mogu parkirati u krugu od 3 kilometra, možda bih se i ja vezao lancima. Moje mišljenje je da u široj jezgri grada ne bi smio uopće biti dozvoljen ni promet, ni parkiranje, osim za one koji tamo žive, a čak i to ograničeno samo na pravce koji se spajaju na zaobilazne prometnice. Što bi falilo da je od Črnomerca do Dubrave pješačka zona? Malo se poboljša i pojača gradski prijevoz i dobio si čist i miran grad u kojemu bi svakome bilo gušt živjeti. Ali ne, ti bi se meni parkirao u stan, samo da ne moraš hodati više od 100 metara u komadu :)
puske u ruke i svi u ZG, nista bez revolucije
Zanimljivo je kolko je tu dušebrižnih ljudi koji podupiru prosvjede dok istovremeno ne bi kurcem mrdnuli i krenuli na prosvjede. Oh, well.
Jedva čekam da izgrade garažu. Ful me zanima kak će zgledat.
Niko Bellic
16-07-2010, 13:32
Meni osobno nije problem što se gradi, nego mi smeta činjenica da je Horvatinčić bio škrt da potplati prosvjednike da odu doma. Siguran sam da oni uglavnom imaju malo para i da bi rado otišli na party na Zrče da im Tomica da po par tisućica. Tak bi bili svi sretni i zadovoljni, a on bi imao veću motivaciju za zgrtanje para pošto bi malo olakšao račun da smiri raju...
Jel bi i internet prosvjednici dobili pare?
Niko Bellic
16-07-2010, 13:46
Smislio sam način. Oko 1000 skroz golih zgodnih žena nek tam legne i prosvjeduje. Murija ih ne smije pipkat i nosit, a murjakinja nema dovoljno. Imali bi turističku atrakciju i bili bi na CNN-u boktemazo. xD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.