PDA

Pogledaj cijelu verziju : The Witcher 2: Assassins of Kings

Stranica : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9]

Delirium
10-08-2012, 15:35
Goddamnit.
CDProjekt zvuči predobro da bi bio istinit.
Šta sam napravio da zaslužim takvog Deva?

Windwalker
10-08-2012, 16:00
Čekaj samo da ih EA kupi.

Devil Dog
11-08-2012, 08:15
Neće se CDProjekt prodat... Još.

Deadwalker
11-08-2012, 10:22
Ne vidim potrebu da imaju "nekog iznad". Poslovanje im je stabilno, drže se svoje ciljane publike i rade dobre igre. Štoviše, imaju i GoG servis koji im generira dosta novaca.

Arbiter of Change
11-08-2012, 10:26
CD Projekt RED je u vlasništvu CD Projekta koji je vjerojatno najveći Poljski izdavač. Nisu neovisan studijo koji se može kupiti.

Arbiter of Change
17-08-2012, 13:34
Završio igru. Ogromno poboljšanje i svakako je ispunilo očekivanja. Čini se kraća igra, ali nije jer je poneki period praznog hoda iz originala sada zamijenjen konkretnom pričom tako da je sve kompaktno složeno bez gubljenja vremena.

StormCr0w
24-08-2012, 10:31
Odustao sam od drugog prelaska. Jel se radi već na Vičeru 3?

Deadwalker
24-08-2012, 11:13
Yup, iako neće ga biti još dugo. Trenutno im je u fokusu Cyberpunk.

Falus
24-08-2012, 12:08
Odustao sam od drugog prelaska. Jel se radi već na Vičeru 3?

Drugi prelazak je must! Samo su prolog i prvi chapter isti, ostalo se sve mijenja. A i mos se fokusirat recimo na swordfight ako si sad na magije i obrnuto.

Arbiter of Change
11-09-2012, 11:23
What the fug? :)

XnGXwlK4vH8

Mirogamemasta
11-09-2012, 19:43
One of.... interesting. :eyebrows:

1van
11-09-2012, 23:27
bogovi.

najbolja igra ikad

IGoR_2803
19-10-2012, 18:28
igram tek sad prvi put ovo čudo i uživam ko nikad... igra je savršena... ali ono, koji kurac?! Danas, ničim izazvan, steam je počeo skidati od nule cijelu jebenu igru, svih 18.5 GB... seriously steam, wtf?

Kid A
19-10-2012, 18:31
Mac update, desava se jednom u 2-3 mjeseca. Imas los tajming, nista vise

IGoR_2803
19-10-2012, 19:25
Mac update, desava se jednom u 2-3 mjeseca. Imas los tajming, nista vise

ok, ali zašto moram skidati 18.5 GB, a još tome nisam na mac-u?

ajde, nije mi toliki problem jer imam flat, ostavit ću komp preko noći i to je to... ali ako mi sjebe save gameove, jebat ću im kevu..

Windwalker
19-10-2012, 19:48
Zato si mogo skinut s GOG-a ili kupit u kutiji i igrat kak spada.

Mirogamemasta
19-10-2012, 20:32
In the meantime...
http://www.gameinformer.com/b/news/arch ... ation.aspx (http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2012/10/18/cd-projekt-red-39-s-cyberpunk-adaptation.aspx)
Jedva čekam još jedno remek-djelo. :D

Bartuc
20-10-2012, 09:43
Zato si mogo skinut s GOG-a ili kupit u kutiji i igrat kak spada.

Prvi put da mi nije žao što ga ne mogu aktivirati na Steamu :D Nisam imao pojma da toliko jebe sa ovom igrom :(

Deadwalker
20-10-2012, 10:56
I nije da kupnjom na GoG-u sav novac ide CD Projektu :)

Bartuc
20-10-2012, 11:00
Nikad ništa nisam kupio od GoG-a, to ti šalju kutiju ili je neki servis kao Steam?

Ja sam Wicher 2 CE dobio iz Algoritma i igra uopće nema CDKey... kak uopće onda sistem zna da je igra original, kaj nema nikakvu zaštitu igra!?

Maloki
20-10-2012, 11:02
Retail verzija nema DRM, ali ne znam kako ju registriraš na GoG.
Znam samo da ako kupiš na Steamu možeš ju aktivirat i na GoG-u pa imaš dvije kopije :)

Kid A
20-10-2012, 11:06
Nikad ništa nisam kupio od GoG-a, to ti šalju kutiju ili je neki servis kao Steam?

Ja sam Wicher 2 CE dobio iz Algoritma i igra uopće nema CDKey... kak uopće onda sistem zna da je igra original, kaj nema nikakvu zaštitu igra!?
Mora biti cd key negdje, pretrazi sve jer je onda mozes regati na Steam i na GOG

StormCr0w
20-10-2012, 11:07
Wat? Ja sam kupio Premium edition i dobio key za registraciju na GoG-u, uz koji se dobije i backup copy.

Deadwalker
20-10-2012, 11:09

Witcher 2 nema nikakav DRM, no neki cd-key bi morao imati da možeš igru registrirati. Potraži malo na kutiji.
Inače, GoG ti je servis sličan Steamu. Imaš svoju digitalnu biblioteku u obliku virtualnih polica na kojima stoje boxartovi igara koje kupiš. Po pitanju Witchera 2, dobiješ tonu toga, fakat se isplati. Evo screen:

http://i.imgur.com/3KxPB.jpg

Xero
20-10-2012, 11:11
Triss Playboy session.

Kid A
20-10-2012, 11:11
To za Witchera 2 ima i na Steamu u View>Tools (iako nema za vecinu igara ako usporedjujemo s GOGom)

Wat? Ja sam kupio Premium edition i dobio key za registraciju na GoG-u, uz koji se dobije i backup copy.
Witcher 2 cd key mozes regat i na Steamu

Deadwalker
20-10-2012, 11:13
Triss Playboy session.

Rula 8)

Bartuc
20-10-2012, 11:16
Kad dodjem doma cu provjeriti jos jednom, ali 99% sam siguran da nema nikakvog keya.

I mislim da imam sav taj bonus sadrzaj na DVD-ima, ima 4 DVDa ako me sjecanje sluzi. Pre jeben paket.

StormCr0w
20-10-2012, 11:43
Key ti je na koricama manuala.

Bartuc
20-10-2012, 12:27
Bome je, wtf :D I da, imam Premium Edition, ne Collectors Edition. Ali sam 100% siguran da me igra nije tražila CDKey kod instalacije, se ti sjećaš jel te tražila da upišeš key? Možda sam zabrijao pošto je bilo dosta davno...

I da, probao sam aktivirati na Steamu, kaže da code ne valja. Google kaže da se nemere aktivirati na Steamu - http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=1920250 (http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1920250)

Mada, mogao bi probati aktivirati na tom GoGu, pa možda dobijem serial koji se može aktivirati na Steamu!?!? :D Slim chance :D

Maloki
20-10-2012, 12:29
retail verzija samo na gog, steam verzija i steam i gog.

Bartuc
20-10-2012, 12:35
Da, to mi onda ne treba pošto neću koristiti GoG samo zbog jedne igre... a i bedasto mi je imati razbacane digitalne originale po više servisa kad će Steam kad tad igre ponuditi za cijenu 2 kuglice sladoleda.

StormCr0w
20-10-2012, 12:47
Ja sam kupio Premium edition i dobio key za registraciju na GoG-u, uz koji se dobije i backup copy.

Key ti samo za to služi.

IGoR_2803
21-10-2012, 10:34
ma dobro je... saveovi su tu... a sad sam isključio opciju automatically update witcher 2 u steamu tako da nema više problema...

StormCr0w
07-12-2012, 21:02
Namjeravam preć igru još jednom, ovaj put idem s Rocheom. Igrat ću Dark Mode. Zanima me sad, u vezi onih armora (Blasphemer, Oathbreaker...) - kako to craftat? U prvom prelasku nisam ništa craftao, koristio sam neki loš armor koji sam pobrao putem (il je kvest reward bio, ne sjećam se više). Uglavnom, čitao sam malo na wikiju da treba skupit pun prozor materijala i planove koji se kupuju kod kovača. Zanima me sad kako to skupit? Znam da sam u Act I pretraživao sve bačve, kutije, trupla i nisam imao ni upola onoliko materijala kolko treba da se napravi full set. Kako to skupit, i jel moguće to sve pokupovat kod trgovca?

Maloki
07-12-2012, 22:16
Najbolji armor (Barem prije svih ovih v2.0, EE i ostalih updateova) si morao lovit kroz sva actove, tražit ključeve, dijelove i planove koje si tek kasnije mogao iskoristiti.
Za ove spomenute ne znam, provjeri na Witcher Wikiju.

1van
08-12-2012, 10:41
koji armor? ako je oathbreaker, ako se ne varam on i JE došo s EE verzijom. inače ako ideš roche path, definitivno obavio totalno do kraja nove questove u act3 jer bi trebali davat PUNO para, definitivno manje nego iorveth-side act3 questovi, ali opet dosta da ga kupiš. znam da kad sam zadnji put igro iorvetha da mi je na kraju još ostalo para jer sam na tom dodatnom questu u act 3 znao pronalazi stackove od 500 i neš golda.

StormCr0w
25-12-2012, 13:57
Jel moguće importat sejvove iz Witchera koji je steam verzija u normalni retail TW2?

1van
25-12-2012, 14:03
to nitko nezna

Maloki
25-12-2012, 14:06
Pa brijem da je? Ne vidim razloga zašto ne bi.

Deadwalker
25-12-2012, 15:13
Nema veze o kojoj je verziji riječ. Save datoteke se obično spremaju u dokumente koje W2 automatski pretraži prilikom pokretanja nove igre i kaže ti da li vidi stare saveove ili ne.

Inače u trećem prolasku igre, prvi puta EE izdanje. Rula i dalje, jedino imam dojam da su dosta olakšali borbu. Igram na dark modeu i poprilično je jednostavno za igrati, čak mi i Letho nije izazvao neke probleme. Ovaj puta ozbiljnije koristim alkemiju, možda je do toga :)

StormCr0w
25-12-2012, 15:32
Da, nisam bio siguran kako Steam sprema sejvove.

SOvaj puta ozbiljnije koristim alkemiju, možda je do toga :)

Da. Jer mene su rejpale zvijeri u šumi pokraj Flotsama, ali sad sam se nabildao 8)

Koji put si odabrao?

Deadwalker
25-12-2012, 15:43
Roche.
Generalno, jedina zamjerka cijeloj igri ide prema sustavu blokiranja udaraca koji je de facto beskoristan. Eventualno vrijedi nešto u borbi jedan na jedan pa ako imaš visok instant chance to kill, možeš teško oklopljenog protivnika srediti s dva udarca. Al ok, nebitno.

Sama borba je veoma imerzivna - witcherova agilnost dolazi veoma do izražaja, a pasivni skillovi kako ih otključaš baš se primjećuju u borbi, posebice utjecaj alkemije tipa bombe, napitci i ulja. Za veće grupe neprijatelja zamke su vgg. Igra je teška na dark modu ako ju igraš kao hack'n slash. Postaje iznimno lagana ako koristiš sve mogućnosti na raspolaganju što opet nije loše pošto onda do izražaja dolazi uloga jednog od najboljih mačevaoca na sjeveru :)

Ovo EE izdanje donijelo je nove video sekvence između aktova koje su mi se poprilično svidjele. Bez sumnje, i dalje najbolja investicija u igru ikad. Sav dodatni content i podrška džabe. Respect.

StormCr0w
25-12-2012, 15:52
Blok nije beskoristan. Ja igram kao swordsman i ne bi mogo igrat bez njega, npr. vojnike sa štitom, elfove ili one oklopljene vitezove mogao bi lupat 5 minuta, ovako im blokiram udarac, 2 heavyja dok su otvoreni ili riposte i gg.

Čini ti se beskoristan kad nemaš prave skillove. A ta alkemija me nikad nije privlačila, prvi put sam prešao kao mage, sad igram kao swordsman. Treći vjerojatno mage opet.

Kostolomac
27-12-2012, 17:40
Prešao i Rocheov put, kao mage. Bome ne mogu se odlučiti koji mi je put draži kad su mi oba odlična. Tko će se do trojke strpjeti...

Deadwalker
27-12-2012, 17:44
@StormCr0w
Alkemija je prezabavna u kombinaciji sa agilnošću koju imaš. Sada kada sam pojačao štetu koju rade zamke i bombe, taktiziranje i korištenje borbenog prostora je dobilo novu dimenziju. Blokiranje mi je nepotrebno jer dok ovaj protivnik u teškom oklopu zamahne s mačom, ja se dva puta izmaknem i lupim ga po leđima dok ga prema naprijed gura taj silni metal. Da ne spominjem još kako nadogradnjom napitci gube negativne efekte te ih možeš više pomiješati, s time da ne treba zaboraviti i ulja koja na dužoj bazi dižu bazičnu štetu koja rade oružja.

Veće grupe neprijatelja su milina za ubijanje. Stavim rage zamku na koju je dovoljno da jedan ili dvojica nagaze što znači da se počnu (gotovo) svi međusobno mlatiti. Zatim bacim na grupu jedan jači otrov koji im postepeno krade zdravlje, sve pojačano s napitkom koji privremeno diže štetu koju rade otrovi. Kada ostanu bez više od pola zdravlja (a nisam ih ni taknuo još), bacim jednu bombu sa stun efektom i sve ih finiširam u dva-tri poteza.

Naravno, možeš glumiti barbara te se zaletavati u grupe s hit & run taktikom :)

Falus
01-03-2013, 19:05
Kako je ova igra dobra :pray: Želim vječno bit u Flotsamu, ploughat kurve, kockat, i pit sa Blue Stripesima. Još sam našao neku ogromnu mačetu, Espadon se zove ili tako nešto, koja izgleda so much good :pray:

StormCr0w
01-03-2013, 19:07
pit sa Blue Stripesima

gtfo

Xero
01-03-2013, 19:19
Ne mogu svi bit emo gej i pomagat elfovima.

StormCr0w
01-03-2013, 19:23
Dokaz da nitko nije savršen.

Falus
01-03-2013, 19:34
Lel, pa stat ću uz Iorvetha :D Puno mi je zanimljiviji drugi chapter s njim, ali Ves je so damn fine pa sam išao okušat sreću :3

StormCr0w
01-03-2013, 19:39
Meni je baš grda :(

Falus
08-03-2013, 16:11
Jel mogu završit Harpy contract ako sam ih pobio sve na putu dolje do jame one? Tek sam kasnije uzeo quest i ne spawnaju mi se više na tom mjestu :(

StormCr0w
08-03-2013, 16:24
Meni su se respawnale nakon nekog vremena. Odmeditiraj dan ili dva pa vidi. Ako misliš na Quarry, jel, za ostalo ne znam.

Duke of Earl
04-05-2013, 20:45
Jel igriva igra sa mišem i tipkovnicom ili ću morat upogonit Logi Rumblepad ?

str1k3r
04-05-2013, 20:45
Igriva je.

Bartuc
04-05-2013, 21:13

Prvi put sam prešao sa keybom i mišem, drugi put sa gamepadom i mogu ti reći da je sa gamepadom neusporedivo bolje. Igra ima dosta arkadični combat sistem, rollanje je sastavni dio combata pri većim težinama i to je puno intuitivnije i jednostavnije na gamepadu.

Dark Souls koji igraš također, krminal ga je igrati bez gamepada, gotovo je neigriv sa keybom i mišem. Mislim da je Xero jedini mazohista ili jednostavno nema gamepad doma :D

Xero
04-05-2013, 21:15
Konzolašu.

Bartuc
04-05-2013, 21:19
Zanimljivo da nemam konzolu već 15-ak godina :D Jedina konzola koju sam imao je bio PSX :D Neke igre jednostavno rulaju na gamepadu, pogotovo portovi sa konzola.

Xero
04-05-2013, 21:22
To je sve subjektivno, ali ti kao netko tko se primarno igra na PC-u bi trebao bit naviknut na tipkovnicu tako da sve možeš na njoj igrat.

str1k3r
04-05-2013, 21:22
I nije Xero jedini mazohist.
<

Bartuc
04-05-2013, 21:27
Naravno da mogu igrati sve to sa keybom, fora je u tome s čime je bolje igrati, a ne s čime se može igrati.

Xero
04-05-2013, 21:30
Pa, ako si navikao na tipkovnicu trebala bi ti bit bolja. Nije ovo Street Fighter pa da baš moraš korisit arcade stick jer je jednostavno bolji.

Hexfire
04-05-2013, 21:33
Opet ta preseravanja da se sve može igrat sa keybom i mišem i da je jednako dobro.

Šta se Witchera tiče, evo danas sam prošao dvojku, sa gamepadom ovaj puta. Jedino što je na tipkovnici bolje je što se može brže mijenjati između signova, ali na gamepadu je puno zabavnije igrati. QTE-ovi su lakši i cijeli combat izgleda nekako prirodnije i responzivnije.

Ni blizu neigrivog sa tipkovnicom ko Dark Souls, ali ak imaš gamepad koji valja, zašto ne.

Bartuc
04-05-2013, 21:35
U doba izlaska DS-a je miš bio trzav i neprecizan, ne znam da li su to popravili kroz modove. A Witcher 2 je čista arkada, roll in, udari par puta, roll out, ponovi, baš konzolaški combat sistem.

Xero
04-05-2013, 21:35
QTE se mogu isključit. Nisam rekao da je lakše nego da je jednako i ljudi koji govore da ima razlike seru.

Hexfire
04-05-2013, 21:51
Combat sustav je više manje button mashing, osim možda na dark, a svaku takvu igru je prirodnije igrati na gamepadu.

Bartuc
04-05-2013, 22:13
Na Dark je još više button mashing nego na nižim težinama, na nižim težinama ne moraš toliko rollati pošto si otporan na udarce, što viša težina to više po svuda letaš dok kolješ :D

IGoR_2803
05-05-2013, 07:28
ne znam, imam xbox 360 for windows kontroler i probao sam witcher 2 i sa njime i sa tipkovnica/miš kombinacijom... puno mi je lakše s tipkovnicom i mišem... jednostavno mi kontroler ne leži osim za auto trke... :(

Hexfire
05-05-2013, 07:33
Meni je pak zadnjih 2-3 godine više manje sve zabavnije igrati s gamepadom. Do onda je bio korišten samo za PES.

Duke of Earl
05-05-2013, 07:52
Prvi put sam prešao sa keybom i mišem, drugi put sa gamepadom i mogu ti reći da je sa gamepadom neusporedivo bolje. Igra ima dosta arkadični combat sistem, rollanje je sastavni dio combata pri većim težinama i to je puno intuitivnije i jednostavnije na gamepadu.

Dark Souls koji igraš također, krminal ga je igrati bez gamepada, gotovo je neigriv sa keybom i mišem. Mislim da je Xero jedini mazohista ili jednostavno nema gamepad doma :D
Naravno da Dark Souls igram s gamepadom, nisam ni probavao s K+M. Ali Witcher je počeo kao PC ekskluziva pa je za očekivat da je igrivo s K+M. A Rumblepad je super gamepad, jedino mu fale analogni triggeri, ali pretpostavljam da oni niti nemaju neku funkciju u witcheru 2, to mi jedino može faliti u igrama tipa GTA 4 di služe za gas i kočnicu.

Jel slobodno počnem prvi playtrough na Dark težini ? Ili na Hardcore zbog drukčijih itema na Darku ?

Falus
05-05-2013, 08:12
Mislim da bi ti moglo bit frustrirajuće, pogotovo pri početku, ali sigurno da ćeš je uspit preć :wink:

Maloki
05-05-2013, 09:31
Super je i sa K+M ali meni osobno je bio veći gušt sa gamepadom. I nabavi si neki pošteni gamepad (čitaj: službeni microsoftov xbox gamepad).
Mislim da bi ti bilo pametnije za prvi put odigrat na normal pa kasnije, ak ti bude prelagano, dić na hard.

Bartuc
05-05-2013, 09:41
Moguće je na Dark od prve i novi itemi izgledaju pre sexy. S time da ti igra ima 2 main patha, tak da buš ziher igru 2x prešao ako želiš vidjeti sve, pa možeš ostaviti max težinu za drugi prelazak.

Deadwalker
05-05-2013, 10:12
Dark težina realno nije nešto specijalno teška. Prvi puta sam uspio umrijeti na samom kraju igre, tj. na onom zmaju. Početak je malo sjeban, no većinom zbog toga što ti udarci s leđa rade 200% damagea i što nemaš Queen da se zaštitiš.
@Bartuc
Jel si uspio složiti neki od onih setova?

Bartuc
05-05-2013, 10:22
Sjećam se da sam složio full armor set koji dođe sa Dark težinom, zajedno sa oba mača. Ostalih setova se iskreno ne sjećam pošto sam zadnje igru igrao prije cca godinu i pol.

Deadwalker
05-05-2013, 10:26
Koliko se sjećam, ti setovi su tražili popriličnu količinu crafting resursa. Ja sam skoro složio jedan cijeli, no na kraju mi se više nije dalo gnjaviti s tim resursima.

Bartuc
05-05-2013, 10:37
Sjećam se da sam se i ja napatio dok nisam sve skupio, i da sam morao grindati po onim mini igrama da skupim lovu za sve.

Duke of Earl
06-05-2013, 08:09
Počeo s gamepadom na Hard, završio prologue bez da su me ijednom ubili, valjda je trening na Dark Soulsu pomogao :D

Inače se vrti na 40-60 fpsa, sve Ultra bez ubersamplinga, jedino što mi se spusti na nekih 20 fpsa u meditaciji, vidno trza kad gledam skillove, to mi baš nije jasno ali dobro.

I u nekim scenama mi se pojave kao neki blago crni scanlineovi koji prolaze po ekranu, ali za to krivim svoj stari CRT monitor.

Kostolomac
06-05-2013, 10:58
Koristiš li vsync? Možda ti se pojavljuje screen tearing.
http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing

Maloki
06-05-2013, 13:29
Bah baš sam sad nahypean na Witchera i Dark Soulse.

Deadwalker
06-05-2013, 18:12
Ja ću ovo reprizirati još jednom prije izlaska trojke. Možda zajedno s prvim Witcherom.

crnisokol
06-05-2013, 18:26
je fakat ste se raspisali o Witcheru 2 i Dark Soulsu da sam i ja dobio volju igrati..prokleti faks pa nemam vremena, a ne igra mi se Witcher u intervalima od 30min i sa stankama od nekoliko dana... doći će i taj sedmi mjesec 8)

Arbiter of Change
09-05-2013, 19:49
It begins.
http://www.dsogaming.com/news/redkit-re ... source=rss (http://www.dsogaming.com/news/redkit-released-mod-tools-for-the-witcher-2-assassins-of-kings/?utm_source=rss)
http://thewitcher.com/redkit

HO44e1rs9Ls

Arbiter of Change
24-05-2013, 17:38
Počeli su se nazirati neki modovi.
http://forums.cdprojektred.com/threads/ ... ebalance-2 (http://forums.cdprojektred.com/threads/255-Full-Combat-Rebalance-2)

One of the most prominent modders of the first Witcher, Andrzej Kwiatkowski (modding scene nickname – Flash), who’s currently working with us as a Gameplay Designer, is finishing his own mod that tweaks the combat and alters some parts of gameplay of The Witcher 2. Here are just a few features that his upcoming mod will include:

- overall purpose of the mod is to increase Geralt’s responsiveness and mobility
- Geralt can parry attacks while he’s walking and running (new animations)
- Geralt reacts faster to keyboard/gamepad buttons
- active block was replaced by active Quen
- during heavy battle Geralt uses pirouettes and focus (new animations)
- difficulty levels were rebalanced
- Geralt does not “bump” away from opponent’s swords when his attacks are parried which allows quick continuation of the attack sequence
- opponents explode when particular attacks are used, e.g. Igni causes opponent explosion, just like in The Witcher 2 Enhanced Edition intro
- elixirs have negative influence

Flash said that he will release this awesome mod in the next two weeks. Personally, I can’t wait!

StormCr0w
24-05-2013, 17:44
- Geralt does not “bump” away from opponent’s swords when his attacks are parried which allows quick continuation of the attack sequence

mash m1 to win the fight?

Arbiter of Change
12-06-2013, 08:22
Puni patch notes za FCR 2Skoji izlazi 20.6. Izgleda da će mod sam za sebe opravdati još jedan prolazak.
http://www.dsogaming.com/news/the-witch ... -revealed/ (http://www.dsogaming.com/news/the-witcher-2s-full-combat-rebalance-2-mod-comes-out-june-20th-massive-changelog-revealed/)

GENERAL CHANGES
-Up to 80% increase in responsivness per Geralt’s animations.
-Up to 50% increase in repsonsivness per NPCs animations.
-Added strafing while being locked on an enemy and walking.
-Geralt can block while moving ( NEW ANIMATIONS ). Static Guard Stance is no longer required to parry enemy attacks.
-Geralt automatically parries enemy sword attacks and deflects incoming arrows.
-Geralt and his attackers are no longer bouncing off parry. It allows to continue attack sequence.
-Monster attacks still cannot be parried with a sword.
-While using Guard Stance Geralt channels an active Quen shield.
-Above listed changes to defence mechanics decreased importance of rolling in combat.

ENEMIES
-Durability of enemies is based on their defensive skills and armor, not just high vitality.
-Mages and assassins don’t use duration based shields, instead they have a chance to block each attack seperately, including witcher Signs. This removes the duration godmode from enemies that forced player to run away.
-Letho and elite assassins will counterattack when player is relentlessly attacking them.
-Arachas and Endriaga Queens learn they should defend against sword attacks after receiving few hits.

CHARACTER DEVELOPMENT
-Decreased the number of skills to ensure quality over quantity.
-Geralt now starts with core witcher skills already learned. No need to go through Training tree before unlocking other branches.
-Removed many passives from skill tree to replace them with more active abilities. Remaining passives are changed to make them more attractive.
-All skills now have one level ( previously 2 ).
-Aard and Igni Signs have been changed from projectile to cone area of effect.
-Riposte doesn’t require Guard Stance to activate, only attacking in a timed window.
-Changed riposte animations ( NEW ANIMATIONS, DUH ) to prevent Geralt from sliding on enemies.
-Experience points are given only for progressing through quests, not for killing enemies. This encourages role-playing without worrying about missing experience.
-Geralt no longer buys witcher specific recipies from random merchants. He recalls lost memories as a part of character development.

BALANCE
-Each enemy is balanced according to his constitution, combat skill, combat style, weapon and armor type. Following this pattern allowed to created consistent rules that every character follows. A barechested bandit won’t survive more hits than a knight in platemail just because the bandit was encountered later in game.
-Decreased the disproportion in stats between starting equipment and late game equipment.
-Moved the weight of character power from equipment to character development. Learned skills should have as big impact on Geralt’s badass factor as items.
-Geralt’s armors are split into 4 categories: leather jackets, heavy leather jackets, combat jackets and heavy combat jackets. Heavier armors impose small damage penalty on Geralt. Players need to choose between max damage and protection.
-Items imported from The Witcher savegames are of the same quality as in the first game. An exceptional armor and weapon remains valuable. This makes the game easier, but it is an intentional reward.
-Set elixirs and oils duration to 1 hour.
-Added potion overdose and heavy overdose debuffs on toxicity thresholds 55 and 65.
-Removed Fatigue penalty that decreased sword damage and damage reduction on block when Vigor was spent on Signs or Parry. It discouraged some players from using Signs becaused it decreased Geralt’s sword DPS.
-NPCs deal full damage to other NPCs.
-Removed 50% Hit Points condition for throwing enemy off height with Aard.
-Decreased Riposte damage multiplier to 1.0, but added 30% enemy parry chance debuff.
-Riposte no longer costs Vigor.
-Silver throwing daggers are considered as silver weapons for damage calculations against monsters.
-Inceneration, Bleeding and Poisoning effects are allowed to be active at the same time.
-Made quest experience rewards more consistent. There are no longer any situations where player is rewarded with 50 experience points for one quests and 2000 for another.
-Made moral choices in quests equally rewarding in terms of experience and items. Players should be encouraged more to role-play instead of weighing quest rewards.
-Geralt gains knowledge about monsters faster.
-Changed rewards for gaining knowledge about monsters to monster specific oils for swords.
-Set minimal damage dealt by Geralt to zero ( was 5 ).
-Removed bonus damage for backstabs. Geralt is not parrying attacks coming from behind, so there is a penalty already. Backstab damage bonus would be an overkill. As for the the enemies, this change removes the urge for immersion breaking behavior, like constantly rolling behind an enemy for bonus damage.
-Changed arena item rewards for each wave to fit mod item progression.
-Decreased amount of enemies in few arena waves.
-Finally soaked boots in tutorial weigh more than dry boots!!

ECONOMY
-Decreased the number of armors and weapons present in game. Amount of equipment is adjusted to provide smoother item progression without making huge amount of items useless stat-wise.
-Weapons and armors that are present in the game were picked according to these rules: visual differentiation, witcher low level magic setting. Some items available in game assets but not used in original game were reintroduced.
-Moved more quality items from quest rewards to shops and distributed them among Chapters. Player should be encouraged to regulary spend money in shops.
-Decreased buying cost of swords and armors. Player should be able to buy items more often, not hoard money.
-Decreased amount of loot dropped from enemies.
-Removed some of the junk items from container definitions.
-Made vendors specialize in certain type of merchandize.
-Witcher specific recipies cannot be bought but also cannot be sold to merchants.

VISUALS
-Added Focused Combat Stance. Geralt enters focused state during challenging encounters. It’s a visual eyecandy, so it happens automatically based on calculated combat threat level.
-While in Focused Stance Geralt performs piruettes ( NEW ANIMATION ) instead of rolling and uses Guard Stance idle animation.
-Enemies explode when killed by mage spells. Does not apply to witcher Signs – they are not that powerful.
-Made finisher animations which use Signs unlocked by upgrading Aard and Igni in character development.
-Removed cutscene swords. Geralt will use his currently equipped sword in all cutscenes.
-Equipped enemies with swords according to their social status, wealth and current situation in the game. For example, soldiers patrolling areas near ghost fog in Act 2 are equipped with silver swords like the story suggests.
-Decreased camera shake effect used on each step of huge creatures like trolls and golems.
-Removed green cloud effect from enemy poisoning FX.

FIXES
-Tweaked anim events in all combat animations to improve timings and responsivness.
-Fixed sword oils not providing bonus damage against monsters.
-Fixed Circle of Power: Endurance giving Circle of Power: Vitality bonus.
-Fixed a bug where Geralt was always doing 2 more steps after roll before stopping.

OTHER
-Changed item rarity names to reflect witcher’s low level magic setting. Items are no longer MAGICAL and EPIC.
-Decreased attacked enemy importance for targetting to make switching enemies easier.
-Many, many other changes that were required to make features listed above work.

Deadwalker
12-06-2013, 20:42
Ane, još jedno repriziranje ne gine.

str1k3r
12-06-2013, 23:11
Kud sad kad sam krenuo prelaziti prije par dana opet.
/first world problems

Mirogamemasta
12-06-2013, 23:39
Ma nova igra, nema šta.... :pray:

Jedina stvar koja me malo zasmetala u igri je apsolutna specijalizacija u skillovima.
Čak ako si se odlučio ići na samo jednu granu opet si nisi mogao uzeti sve skillove odjednom, jer time nisi dobio ništa, već si trebao jedan skill odmah pojačati do maksimuma.
Ne znam za vas ali ja sam imao takav osječaj, čini mi se da sa ovim modom to neće biti toliko izraženo pošto skillovi imaju samo 2 levela.

Windwalker
13-06-2013, 00:00
Jel to neslužbeno od random modera ili od developera?

Hexfire
13-06-2013, 09:21
Jedan od developera je napravio mod, ali moraš si sam to skinuti, ak sam dobro shvatio. Nije službeni patch, dlc, šta već.

Duke of Earl
14-06-2013, 12:05
Ovaj, nekako mi po ovim promjenama izgleda će combat postati nevjerojatno lagan na svim težinama i dijelovima igre, nadam se da sam u krivu.

Windwalker
14-06-2013, 15:52
Pa kaj te briga kad je neslužbeni mod?
Ko još igra neslužbene modove (osim eventualno sisa i guzica za Skyrim)?

StormCr0w
18-06-2013, 13:00
Problem.
Igram EE steam verziju i svaki pur crasha na desktop u prvom chapteru, kad trebam doć do flotsama. Guglao sam i masa ljudi ima sličan problem, ali nigdje rješenja. Help?

Hexfire
18-06-2013, 13:10
Da probaš sa gog verzijom?

StormCr0w
18-06-2013, 13:13
Gog verzija ima neki corrupted file koji mi ne da da pokrenem igru.

Anyway, našao sam ovo

Seems this is a game optimization issue on cd projekt's side, they prob didn't cap the memory allocation or smthin.

Try this:

You want to enable the 3GB switch on the Windows Vista™ or Windows 7 operating systems.

To enable the 3GB switch on Windows Vista™ or Windows 7:

Right-click Command Prompt in the Accessories program group of the Start menu. Click Run as Administrator.
At the command prompt, enter "bcdedit /set IncreaseUserVa 3072"
Restart the computer.
To disable the 3GB switch:

Right-click on Command Prompt in the Accessories program group of the Start menu. Click Run as Administrator.
At the command prompt, enter "bcdedit /deletevalue IncreaseUserVa"
Restart the computer.

taken from:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps ... ID=9240697 (http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=9583842&linkID=9240697)

source:
http://www.gamefaqs.com/boards/975399-t ... s/59162920 (http://www.gamefaqs.com/boards/975399-the-witcher-2-assassins-of-kings/59162920)
I can confirm that this works for me.

Koliko je ovo sigurno?

Hexfire
18-06-2013, 14:34
Nemam pojma što to napravi. Moja gog EE verzija radi bez problema. Je možda moguće da ti dam taj file koji ti je corrupt?

StormCr0w
18-06-2013, 14:35
Ne znam više koji je, ali probao sam s raznih stranica i dalje nije radilo.

StormCr0w
18-06-2013, 16:00
Riješio problem, s'all good :)

Sgt. Bull
19-06-2013, 14:44
Zapeo u infinite launcher loopu nakon 30 sati igranja.

Pa majkemi.

crnisokol
19-06-2013, 15:31
ja mislim da si se ti nešto zamjerio Geraltu :D

Sgt. Bull
20-06-2013, 18:23
Full Combat Rebalance for The Witcher 2: Assassins of Kings (http://redkit.cdprojektred.com/index.php?c=mod&m=show&p=77)

Samo što sada site ne radi.

Arbiter of Change
20-06-2013, 19:20
Razvale im stranicu kad god nešto novo stave.

Sgt. Bull
20-06-2013, 20:05
Serveri su im očito banana.

Sgt. Bull
20-06-2013, 23:48
Loš Witcher sa ovim modom. Nisam dugo igrao, no ono što jesam na hardu (koji je fakat bio težak) sada je igra prelagana.

Dupli. :[

Duke of Earl
21-06-2013, 14:35
Pa i po onim patch notesima se to dalo zaključit. Neznam koji im je kok to trebalo. Ako išta, borbu je trebalo otežati samo.

Bartuc
21-06-2013, 14:41
Definitivno otežati borbu i prisiliti igrača na korištenje naprednije alkemije. Alkemija je fun fun fun, a potpuno nepotrebna :(

Deadwalker
21-06-2013, 14:44
Loš Witcher sa ovim modom. Nisam dugo igrao, no ono što jesam na hardu (koji je fakat bio težak) sada je igra prelagana.

Dupli. :[

Igra je prelagana i na Dark težini. Jedino na početku možeš brzo izginuti ako si neoprezan.

Duke of Earl
21-06-2013, 14:49
A baš sjebano, veselio sam se ovom modu jer sam ipak očekivao nešto izazovnije, stao sam s igrom na 1. actu da odigram kad novi monitor uzmem, možda se do tada pojavi neki 3rd party mod koji će izbalansirat ovaj FCR.

StormCr0w
23-06-2013, 14:10
Gdje se nalaze sejvovi za ovu igru? Steam verzija.
Trebao bi pobrisat stare sejvove jer mi padne igra svaki put kad idem loadat al ih ne mogu nać u steam folderu.

Sgt. Bull
23-06-2013, 14:16
C:\Program Files\Steam\userdata\nekibroj\20920\remote
I u MyDoc/Witcher2

StormCr0w
23-06-2013, 14:22
Zahvaljujem.

Arbiter of Change
16-07-2013, 07:25
Izašao je patch za FCR2 mod.
http://redkit.cdprojektred.com/index.ph ... =show&p=77 (http://redkit.cdprojektred.com/index.php?c=mod&m=show&p=77)

CORE CHANGES
• Allowed Geralt to parry attacks from behind while he's standing still. I don't have animations to allow it for walking and running, which was the reason why it was disabled in initial mod release.

FIXES
• Fixed wrong installation directory of localization strings.
• Fixed t-pose on throwing items while being in Focused Stance.
• Fixed becoming permanently stuck in casting animation of upgraded Axii Sign.
• Fixed Resonating Crystals not being affected by Aard and Igni in The Secrets of Loc Muinne quest.
• Fixed various progression breaks in Tutorial.
• Fixed Ves t-posing and doing nothing in the arena fight in Act 2.
• Fixed Axii not having effect on enemies.
• Fixed Geralt's locked rotation on opponent when rolling in strafing mode.
• Fixed crafting schematics that didn't recognize their ingredients in crafting menus.
• Fixed fullscreen effect problem that occured when player maxed Adrenaline bar with skills Magic Atunnement, Adrenaline Rush or High.
• Fixed respec abilities removing core witcher skills.
• Fixed Philippa's missing head.
• Fixed missing decorations in scribe's room in Lilies and Vipers quest.
• Fixed arachas, endriag queen, gargoyle, troll and bullvore not blocking attacks.
• Fixed Gap in Armor skill applying armor debuff to player.
• Fixed description in Falka's blood oil.
• Fixed vanilla game quest descriptions wrongly naming grapeshot bombs as beehives.

BALANCE
• Mage friendly fire doesn't affect Geralt and his allies.
• Increased Geralt's parry chance. First of a series of attacks will always be blocked unless Geralt performs an offensive action.
• Scaled down difficulty levels with Hard becoming new Dark difficulty.
• Scaled up damage reduction of mid-tier and high-tier armors.
• Decreased mage's block and spell block chance.
• Decreased spell block chance of Letho and elite kingslayers.
• Raised Letho's resistance to Yrden.
• Increased hit points of celaeno harpies.
• Reintroduced 2 second Stamina regeneration cooldown.
• Removed extreme enemy damage multiplier in situations when Geralt didn't have any sword equipped in combat (non-qte fistfight stance).
• Added high Vitality regeneration to ghost player characters in Eternal battle quest in Act 2.
• Added riposte ability to all replacer player characters but Henselt, Stennis and Dandelion.
• Set riposte timed window to 0.6 seconds in every attack animation where it was possible. Some attacks are faster than 0.6 seconds, these, obviously, couldn't be fixed.
• Decreased base and Igni damage to 10 and upgraded Igni damage bonus to 10. With Control over the Power skill, Petri's philter and Maribor Forest potions, player is still able to dish 108 Igni damage with 3 Vigor points.
• Increased duration of all potions and oils to 1 hour (was 10 minutes) with the exception of Cat potion, White Raffard Decoction and Anabolic Steroids.
• Changed the function of White Raffard Decoction to a very potent version of Swallow potion. Previously it worked like traditional healing potion known from other games.
• Added Gadwall potion recipy to Geralt's starting inventory. Previously it was only obtainable by unlocking Witcher Secrets skill in Alchemy tree -- shouldn't be a requirement for items needed in quests.
• Decreased upgraded Aard stun chance to 10% (was 30%).
• Increased Adrenaline generation from Signs for Signs tree ultimate skill.
• Upgraded Quen stuns 3 enemies around Geralt.
• Increased the number of meteorite ores available in shops.
• Increased the number of rare ingredients available in shops.
• Put another effort to discourage players from immersion-breaking behavior where they constantly rolled behind enemy back to attack with impunity. Removing backstab damage bonus was not enough, so now enemies are allowed to Parry back attacks.

Falus
01-08-2013, 10:12
6UH_rUQ-S0w

Napokon sam ga našao :pray: :pray:

StormCr0w
01-08-2013, 10:19
12 minuta lol
Mogo je trčat u krug i spamat igni kad je tolko loš.

Falus
01-08-2013, 10:23
Ali stvari na koje se lik žali su :pray:

Zašto me gangbangaju, zašto mogu blokirat moje napade, zašto mi rade ovoliko štete kad me opale mačem po leđima.

Srle
01-08-2013, 11:16
Lik je previše naporan da bi se gledao klip...

Xero
01-08-2013, 11:18
Tek ste sad DSPa otkrili.

Arbiter of Change
01-08-2013, 11:27
This is how you DON'T play MGS3. :)

Xero
01-08-2013, 11:47
DPS je napravo lets play Dark Soulsa. Just throwing it out there.

crnisokol
03-08-2013, 20:43
onaj osjećaj kad pogineš, a zadnji save je bio pred pola sata :-x

al fakat su mogli stavit autosave svakih 5 ili 10 min...ovako stalno zaboravim na quicksave, jer se ne sjećam kad sam ga zadnji put morao koristiti...u zadnje vrijeme je sve bazirano na checkpointima/autosaveu

StormCr0w
03-08-2013, 20:45
To je i meni bio problem dok se nisam naviko na konstantno sejvanje. Igram cijeli dan, obavim hrpu kvestova i zatuku me oni paukoliki škorpioni na putu do grada.

crnisokol
03-08-2013, 20:48
e baš ti su me priklali :D

a ništa treba često koristiti F5, bude i to ušlo u naviku...

Duke of Earl
18-08-2013, 17:32
Isusa ti, Letho na chapteru I na Dark težini, Dark Souls je nula za ovo. 10 min borbe da mu otkinem jedva 30-40 % healtha, i onda me ulovi u kombo udarac/bomba ili aard i mrtav sam. Stvarno su malo pretjerali ovdje.

StormCr0w
18-08-2013, 17:34
Nije istina, nauči pattern. Može te ubit samo ako te stjera u kut. Kad baci quen koturaj se okolo i blokaj dok se ne istroši, onda ga rokni aardom i 3-4 hevi udarca. Also, imaj quen na sebi stalno. I stavi neko ulje + whetstone.

Zadnji boss fight s Lethom je najlakši ikad samo zato jer je dvorište i ima puno prostora za manevriranje. Tako da, nedaj se u kut stjerat.

Kid A
18-08-2013, 17:40
6UH_rUQ-S0w

:pray: :pray: :pray:

Kralj prica kako combat sistem nije fer i AI vara i onda jos navede Assassins Creed za primjer. Koliko mongoloid moras biti da ti combat u ACu bude dobar?

Maloki
18-08-2013, 17:42
Ja nisam ubio Lethoa, bio mi je kul.

Xero
18-08-2013, 17:44
6UH_rUQ-S0w

:pray: :pray: :pray:

Kralj prica kako combat sistem nije fer i AI vara i onda jos navede Assassins Creed za primjer. Koliko mongoloid moras biti da ti combat u ACu bude dobar?
Pusti sad to. Kad ćeš ti počet igrat Witchera?
@Maloki ubio je Foltesta. Zaslužuje dugu i bolnu smrt.

Srle
18-08-2013, 17:48
Letho je prekul lik da bi umro...

StormCr0w
18-08-2013, 18:00
Ja sam ga samo jednom ubio da vidim ending.
Bit će kul kad ga sretnemo u TW3 opet.

Deadwalker
18-08-2013, 18:19
Popio onu cugu s njime i adio.
Nije ga imalo smisla ubijati.

StormCr0w
18-08-2013, 18:22
Ako ste Sile poštedili onda vas treba ispljuskat.
Letho je kul.

Xero
18-08-2013, 18:39
Shile je napravila što je napravila jer želi što je najbolje za sjever. Letho je ubio kraljeve zato što je zaljubljen u Emhyra.

StormCr0w
18-08-2013, 18:42
Stennis je nevin, a Henselt je dobar kralj.

Xero
18-08-2013, 18:46
Henselt je pizda, ali nije loš kralj. Nije manipulator kao Radovid, ali nije ni totalni propalitet kao Demavend.

StormCr0w
18-08-2013, 18:46
Ali njime manipuliraju lol. Kako je onda dobar kralj?

Xero
18-08-2013, 18:48
Tko Radovidom manipulira?

StormCr0w
18-08-2013, 18:50
Henseltom.

Xero
18-08-2013, 19:12
Dobro Henseltom manipuliraju jer je glup, ali po flashbackovima i stvarima koje kaže se vidi da ga je briga za svoje ljude. On je nešta kao Robert iz GoT-a.

Duke of Earl
18-08-2013, 19:48
Jel vi upravo brutalno spojlate sve ? Uspio sam ubit smrada, sad sam na Chapteru II, Iorvethov put.

Hexfire
18-08-2013, 19:51
Jep

Duke of Earl
18-08-2013, 19:54
Ma vidio sam već kod Malokijevog posta da nešto ne štima pa sam samo prozujao preko ostalih postova, ništa zapravo nisam pročitao, ali mogli bi malo lakše.

StormCr0w
18-08-2013, 20:01
Dobro Henseltom manipuliraju jer je glup, ali po flashbackovima i stvarima koje kaže se vidi da ga je briga za svoje ljude. On je nešta kao Robert iz GoT-a.

Približno, ali jednako je loš vladar.
Što se tiče Radovida, uopće ne sumnjam da će najebat jer se zamjerio mejđevima.

Xero
18-08-2013, 20:02
Ma vidio sam već kod Malokijevog posta da nešto ne štima pa sam samo prozujao preko ostalih postova, ništa zapravo nisam pročitao, ali mogli bi malo lakše.
Zaslužuješ puno težu kaznu od spojlanja, ako tek sad prvi put igraš Witchera.

StormCr0w
18-08-2013, 20:03
MIsliš zato što je išao s Iorvethom? :)

Xero
18-08-2013, 20:08
Za to ide smrtna kazna.

Duke of Earl
18-08-2013, 20:09
Igram prvi put. Najradije bi ostao neutralan, ali Iorveth je manje zlo. Ljudi su odvratni u Witcher svemiru, još nakon onog masakra u Flotsamu Scoia´tael se čine kao jedina logična opcija.

StormCr0w
18-08-2013, 20:12
Da, ubijaju nevine civile i djecu a ne one koji potpiruju mržnju. lol

Duke of Earl
18-08-2013, 20:19
Pa elfovi su kao neka paralela američkim Indijancima, ne vidim razloga zašto bi podržavao ljude koji su im ukrali zemlju i pretvorili ih u građane 3. reda, a koliko sam shvatio, kultura im je puno starija i na daleko većoj razini od one došljaka, tj. ljudi. Mislio sam da je Iorveth rebel without a cause, ali kroz par dijaloga se vidi da ne želi istrijebiti ljude, već pokušava ostvarit balans i jednakost kao krajnji cilj.

StormCr0w
18-08-2013, 20:30
Kad budeš igrao Rochea dobit ćeš upravo suprotnu sliku.

Maloki
18-08-2013, 20:33
I zato Witcher rula, sivilo na sve strane.

Btw sorry, mislio sam da si već na kraju igre, nisam skužio da pričaš o prvom fajtu.

Deadwalker
18-08-2013, 20:47
Kul je onaj quest gdje stražari u Flotsamu optužbe onu elfovku kako je odgovorna za nestanak njihovih kolega - na prvi pogled žena ostavlja dojam da je bezveze optužuju zbog rasne osnove i napetog stanja u gradu, no kasnije se pokaže kako je pripadnica Iorvertovih trupa te kako je zbilja odgovorna za smrt tih ljudi. Čak ako joj se smiluješ unatoč jasnim dokazima, odvede te u šumu gdje te napadnu oni elfovi.

I skroz rula ono na kraju prvog chaptera kada silovana elfovka dobije dijete pa ga onaj Cedricov prijatelj odluči prisvojiti, unatoč tome što je otac teško smeće od čovjeka.

Baš igra ima svoje trenutke :)

StormCr0w
18-08-2013, 20:50
Htio si jebat, a? :)
Ja sam optužio. Prvi put da se nejebanje u igrama isplatilo. Šteta što ne mogu reći isto i za ME :(

Arbiter of Change
18-08-2013, 22:30
Kul je onaj quest gdje stražari u Flotsamu optužbe onu elfovku kako je odgovorna za nestanak njihovih kolega - na prvi pogled žena ostavlja dojam da je bezveze optužuju zbog rasne osnove i napetog stanja u gradu, no kasnije se pokaže kako je pripadnica Iorvertovih trupa te kako je zbilja odgovorna za smrt tih ljudi. Čak ako joj se smiluješ unatoč jasnim dokazima, odvede te u šumu gdje te napadnu oni elfovi.

I skroz rula ono na kraju prvog chaptera kada silovana elfovka dobije dijete pa ga onaj Cedricov prijatelj odluči prisvojiti, unatoč tome što je otac teško smeće od čovjeka.

Baš igra ima svoje trenutke :)
Taj dio prvog poglavlja kad otkriješ taokinju i njezinu situaciju me iskreno uznemirio lagano umjesto da izazove samo "ovo je u prozoru" reakciju, slično kao kad u Witcheru otkriješ što se zapravo dogodilo svećenikovoj kćeri premda tamo igra ostavlja većinu toga tebi da sam povežeš. CDPR se ne suspreže nimalo i uvijek me ražalosti kad čujem ljude kako govore da odrasla narav Witchera proizlazi iz golotinje i krvi. I Pokeman karata.

Deadwalker
18-08-2013, 23:05
Htio si jebat, a? :)
Ja sam optužio. Prvi put da se nejebanje u igrama isplatilo. Šteta što ne mogu reći isto i za ME :(

:D
Ma jok, optužio je.
Onda lupio reload savea da vidim šta će se desiti ako je pustim.

@Arby
Da, CDPR kako bi se reklo, nema dlake na jeziku. To mi je onako jedna od boljih scena u igri. Baš fino vidiš koliko je fucked up cijelo to okruženje.
A što se tiče komentara, ništa novo...Iako je dobar dio tih priča medijski napuhan.

crnisokol
19-08-2013, 20:59
baš prošao kroz rudnike s patuljcima, Cat sam potrošio već na pola puta, ali moram reći da je atmosferičnije bio bez potiona

i da ovaj Stennis mi je počeo ići na živce 8)

Kid A
23-08-2013, 21:04
Nesto me igra zeza al ne mogu skuzit u cemu je problem, laga ko k na bilo kojim settingsima i rezoluciji. Nesto sam uspio doterat sa dx9.dll fixom al to je igrivo samo na 800x600 (nsravon ne pada mi na pamet da igram tako). Ne moze biti do konfiguracije posto sve zivo teram na high

StormCr0w
23-08-2013, 21:13
Ja sam to riješio reinstalacijom windowsa.

Bartuc
23-08-2013, 22:50
Nesto me igra zeza al ne mogu skuzit u cemu je problem, laga ko k na bilo kojim settingsima i rezoluciji. Nesto sam uspio doterat sa dx9.dll fixom al to je igrivo samo na 800x600 (nsravon ne pada mi na pamet da igram tako). Ne moze biti do konfiguracije posto sve zivo teram na high

Witcher 2 je odlično optimiziran ali zahtjeva dosta dobar stroj pošto praktički na svim postavkama radi podjednako. Jedino uber sampling ubije igru do temelja.

Ja sam morao staviti onaj 3GB fix, ali to je bilo zbog ctd-a, ne znam da li ima kakav utjecaj na performanse. Probaj, ništa te ne košta...

1) Start - All Programs - Accessories - desni klik na CMD (command prompt) i run as Admin
2) Upiši - bcdedit /set IncreaseUserVa 3072
3) Enter
4) Restartaj komp

Falus
23-08-2013, 23:19

Witcher 2 je odlično optimiziran ali zahtjeva dosta dobar stroj pošto praktički na svim postavkama radi podjednako. Jedino uber sampling ubije igru do temelja.

Ja sam morao staviti onaj 3GB fix, ali to je bilo zbog ctd-a, ne znam da li ima kakav utjecaj na performanse. Probaj, ništa te ne košta...

1) Start - All Programs - Accessories - desni klik na CMD (command prompt) i run as Admin
2) Upiši - bcdedit /set IncreaseUserVa 3072
3) Enter
4) Restartaj komp

Ne znam, meni je to najčešće znak slabe optimiziranosti :P

Btw, igra je 5€ na steamu.

Hexfire
23-08-2013, 23:38
Normalno da je. Staviš sa high na low, igra izgleda ko govno, a dobiješ 2 FPS-a. Jebo optimizaciju.

Bartuc
23-08-2013, 23:39
Nope, to je urođeni problem 32 bitnih windowsa. Po defaultu, oni znaju baratati samo sa 2GB RAM za aktivnu aplikaciju (+2GB za OS), makar ti imao 3, 4, 128 GB RAM-a. 3GB fix omogući 32 bitnom sustavu da koristi 3GB za aktivnu aplikaciju, odnosno napravi 3:1 umjesto 2:2 raspodjelu radne memorije.

Zbog toga zna doći do CTD-a kod memorijski intenzivnih igara, a hvala bogu Witcher 2 je jedna od rijetkih igara koje znaju baratati čak i sa 8GB ako me sjećanje dobro služi (99% ostalih igara ne profitira iznad 4GB RAM).

64bit sustav nema takav problem.

Falus
23-08-2013, 23:40
Ja sam na 64-bitnom sustavu imao taman ovakve fps gainove kakve Hex kaže.

Arbiter of Change
23-08-2013, 23:52
Normalno da je. Staviš sa high na low, igra izgleda ko govno, a dobiješ 2 FPS-a. Jebo optimizaciju.
Osim što je Witcher 2 odlično optimiziran. Samo zahtjeva moderan PC, a ne nešto kupljeno 2004. da bi se igrao WoW. I ovo sa Windowsima šta Bartuc kaže.

Kid A
23-08-2013, 23:58
Nope, to je urođeni problem 32 bitnih windowsa. Po defaultu, oni znaju baratati samo sa 2GB RAM za aktivnu aplikaciju (+2GB za OS), makar ti imao 3, 4, 128 GB RAM-a. 3GB fix omogući 32 bitnom sustavu da koristi 3GB za aktivnu aplikaciju, odnosno napravi 3:1 umjesto 2:2 raspodjelu radne memorije.

Zbog toga zna doći do CTD-a kod memorijski intenzivnih igara, a hvala bogu Witcher 2 je jedna od rijetkih igara koje znaju baratati čak i sa 8GB ako me sjećanje dobro služi (99% ostalih igara ne profitira iznad 4GB RAM).

64bit sustav nema takav problem.

Pa imam 64-bitni Win

(i 8 giga RAMa)

Mislim na svakoj igri ukljucim teselacije, anti aliasing x 18 i picke materine a ovo se vuce ko krepala macka

Kostolomac
24-08-2013, 00:35
Tko nije njub, neka se malo potrudi :P http://www.geforce.com/whats-new/guides ... ak-guide#1 (http://www.geforce.com/whats-new/guides/witcher-2-tweak-guide#1)

Uglavnom, isključite teselaciju, MSAA i obavezno ubersampling. Ne znam što bi drugo moglo biti problem.

Bartuc
24-08-2013, 08:56
Pa imam 64-bitni Win

(i 8 giga RAMa)

Jebiga, ne sjećam se kaj imaš pa sam pucao u prazno :P

W3DR4N
24-08-2013, 09:10
Osim što je Witcher 2 odlično optimiziran. Samo zahtjeva moderan PC, a ne nešto kupljeno 2004. da bi se igrao WoW. I ovo sa Windowsima šta Bartuc kaže.

Ne. Optimizacija znači da ga možeš igrati na kanturini s 95-icom i da detalji utječu na performanse. Witcher 2 je optimiziran za drek.

Kid A
24-08-2013, 12:55
Ma ne da mi se vise s ovim zajebavat, 6 sati igranja od toga se pola jebem sa opcijama i fixevima
EDIT
Ma daj goni ovo u picku materinu, bitno da sam Tomb Raidera igrao s TressFXom a ovo smece laga u 800x600. Uninstall

Deadwalker
24-08-2013, 14:34
Čudno.
Meni je igra radila skroz normalno, jedino što sam isključio bio je ubersampling. Framerate oko 40 fpsa.

Maloki
24-08-2013, 14:43
Podvalili su mu u trgovini celerona i nvdiu rivu tnt.

Kid A
24-08-2013, 14:43
Zato i mislim da je neki engine bug u pitanju, ljudi sa duplo losijom konfom od moje igraju bez problema. Uspio sam sklonit onaj stuttering problem sa dx9.dll fixom al opet dobijem 20 FPSa u najboljem slucaju. Nista, stavit cu ovo na cekanje dok neki internet heroj ne skuzi u cemu je problem pa izbaci mod ili fix. Ode skinut prvog Witchera u medjuvremenu

Windwalker
24-08-2013, 18:41
Zašto bi uopće igrao dvojku prije jedinice???

http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2011/09/epic-jackie-chan-template.png

StormCr0w
24-08-2013, 18:43
Istina. Ja sam isto hejtao jedinicu al na kraju sam je zavolio.
I neki likovi i situacije se nadovezuju na radnju jedinice pa je dobro odigrat.

dugi
24-08-2013, 18:46

Koji procesor imaš, grafu i koliko rama?

Bartuc
24-08-2013, 19:04
A ima onaj AMD proc sa grafom u sebi, OK je, ali nije za grafički intenzivne igre.

dugi
24-08-2013, 19:06
To je onda komp za multimediju a ne za grafički moderne igre. Normalno da mu na tome trza.

Kid A
24-08-2013, 19:49
AMD Athlon II X4 640 Propus
8 GB rama
GeForce GTX 460 1GB

dugi
24-08-2013, 20:04
Čudno da na tome trza, to je pristojan komp.

JrddvzhcP6g

Kid A
24-08-2013, 20:09
Ma znam al sta sad. Kao sto rekoh, velike su sanse da je neki rijetki bug, ali imam odigrati prvog Witchera i hrpu drugih naslova dok se to ne rijesi

StormCr0w
24-08-2013, 20:13
Neće se riješit.
Nego ti probaj napravit onaj 3gb fix koji ti je Bartuc čini mi se preporučio. Ja sam zaboravio da sam to napravio i igra je nakon toga letila na 60 fpsa.

dugi
24-08-2013, 20:48
Što će mu taj fix kada ima 64 bitne windowse?

Makar meni taj fix nema logike ni na 32 bitnim windowsima s obzirom da je igra također 32 bitna pa po difoltu ne zna iskoristiti više od dva giga rama. Koliko znam tek će trojka biti 64 bitna, ili se varam?

LukA33
25-08-2013, 04:00
zanima jel moguce igrati ovo na konfi iz siga?

presao sam igru vec ali na drugom kompu, pa bih htjeo ponovo

Hexfire
25-08-2013, 09:07
Trebalo bi ići bez problema.

LukA33
25-08-2013, 17:09
upravo instalirao, na low postavkama imam oko 15 FPSa, iako mi je komp dosta iznad minimalnih zahtjeva

ima netko kakvu ideju?

StormCr0w
25-08-2013, 17:11
3gb fix

LukA33
25-08-2013, 17:14
imam 64bit windowse

crnisokol
25-08-2013, 18:37
grafička ti je malo slaba...a low ili ultra, skoro svejedno

p0ky12
28-08-2013, 20:19
Ima neka dobra stranica s modovima?
REDKit mi upropasti registraciju svaki put.

EDIT: Riješio probleme s Nexusom, sad je sve ok.

Mirogamemasta
28-08-2013, 20:25
Nexus je uvijek besplatan...